Gebruikershandleiding Microsoft Apps for Symbian

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gebruikershandleiding Microsoft Apps for Symbian"

Transcriptie

1 Gebruikershandleiding Microsoft Apps for Symbian Uitgave 1.0

2 2 Over het product Microsoft Apps Over het product Microsoft Apps Microsoft Apps biedt zakelijke Microsoft -apps voor uw Nokia Belle-telefoon waarop softwareversie of nieuwer wordt uitgevoerd. Als u uw softwareversie wilt controleren, belt u *#0000#. De volgende apps worden meegeleverd: Microsoft Lync 2010 Mobile voor Symbian Microsoft OneNote voor Symbian Microsoft Office Mobile Microsoft PowerPoint Broadcast Microsoft Apps bevat ook de UI-functie Nokia Conference Call die is geïntegreerd in vergaderverzoeken en uitnodigingen voor conferentiegesprekken. U kunt eenvoudig aan telefoonconferenties deelnemen met een enkele tik op uw agenda. In de meeste gevallen moet u een dataverbinding hebben om Microsoft Apps te gebruiken. Bij het gebruik van diensten of het downloaden van inhoud worden mogelijk grote hoeveelheden gegevens overgebracht, wat kan leiden tot kosten voor gegevensverkeer. Microsoft Apps kan worden gehost door een bedrijf of worden gekocht als een dienst van Office 365. De beschikbaarheid van Microsoft Office 365- diensten kan per regio verschillen. Microsoft Apps downloaden en installeren Downloaden met: De applicatie voor software-update op uw telefoon De applicatie Nokia Suite op uw computer U moet uw telefoon na het installeren opnieuw laten starten of de telefoon handmatig opnieuw starten als dat wordt gevraagd. Installeren met de client van Sw-update 1 Selecteer >. 2 Selecteer > Updates markeren. 3 Selecteer Microsoft Apps in de lijst. 4 Selecteer Opn. starten om de update te voltooien en uw telefoon opnieuw te starten.

3 Aan de slag 3 Installeren met Nokia Suite 1 Sluit uw telefoon aan op uw computer met een USB-kabel en open vervolgens Nokia Suite op uw computer. 2 Selecteer. 3 Selecteer Open om de updates te zien die beschikbaar zijn voor uw telefoon. 4 Selecteer Microsoft Apps > Installeren. 5 Meld u aan bij uw Nokia-account en volg de instructies die op uw computer worden weergegeven. Aan de slag Microsoft Apps configureren 1 Selecteer op het startscherm de widget. 2 Voer het adres en het wachtwoord voor uw bedrijfs- of Office 365-account in. 3 Voer de domeinnaam van uw bedrijf en de gebruikersnaam in, als dat beschikbaar is. 4 Selecteer Aanmelden. Nadat u de apps hebt geconfigureerd, kunt u deze widget van het startscherm verwijderen. Met Microsoft Apps verbinden Microsoft Apps-instellingen vereisen de Microsoft backend-omgeving. Met de volgende instellingen kunt u Exchange ActiveSync, Lync en SharePoint configureren. Neem voor meer informatie contact op met uw IT-afdeling. Als u uw Microsoft Apps-account hebt geconfigureerd, selecteert u een app in de weergave Geconfigureerde services en selecteert u vervolgens Starten. Als een applicatie niet goed is geconfigureerd, kunt u de applicatie selecteren in de weergave Services niet ingesteld, de instellingen opgeven en vervolgens Verbinden selecteren. Als u OneNote met SkyDrive wilt synchroniseren, moet u uw Windows Live-account apart in de applicatie OneNote aan uw telefoon koppelen. Instellingen van Exchange ActiveSync Server Het webadres van uw bedrijfs- of Office 365 Exchange ActiveSync-server. Domein De door uw bedrijf aan u toegewezen domeinnaam. Gebruikersnaam Uw zakelijke gebruikersnaam.

4 4 Microsoft Lync 2010 Mobile Afhankelijk van uw bedrijfs-backend moet u mogelijk een aantal of alle van de volgende Lync -instellingen opgeven. Lync -instellingen Lync-aanmeldingsadres Uw Lync -specifieke aanmeldingsadres. Domein De door uw bedrijf aan u toegewezen domeinnaam. Gebruikersnaam Uw zakelijke gebruikersnaam. Interne detectieserver Het webadres van uw bedrijfs- of Office 365 interne Lync -detectieserver. Externe detectieserver Het webadres van uw bedrijfs- of Office 365 externe Lync -detectieserver. SharePoint-instellingen URL van SharePoint UAG Het webadres van uw bedrijfs- of Unified Access Gateway-server. SharePoint-site Het webadres van uw primaire bedrijfs- of Office 365 SharePointsite. Domein De door uw bedrijf aan u toegewezen domeinnaam. Gebruikersnaam Uw zakelijke gebruikersnaam. Microsoft Lync 2010 Mobile Over het product Microsoft Lync 2010 Mobile Selecteer >. Microsoft Lync 2010 Mobile maakt deel uit van Microsoft Apps, wat belangrijke zakelijke Microsoft -apps biedt voor Nokia Belle-telefoons. Lync is één enkele interface voor presence-gegevens, chatten, spraakoproepen en online vergaderingen. De Lync Mobile-client wordt geleverd voor gebruik met een geldig gelicentieerde exemplaar van Microsoft Lync Server 2010 (op kantoor) of de dienst Microsoft Office 365 (Lync Online). Als u een kantoorversie van Lync Mobile wilt gebruiken, moet u de Lync Server 2010 Mobility Service Update hebben geïnstalleerd. De licentie voor Lync Server 2010 of Lync Online wordt doorgaans geleverd voor zakelijke gebruikers. Bij het gebruik van de service of het downloaden van inhoud worden mogelijk grote hoeveelheden gegevens overgebracht, wat kan leiden tot kosten voor gegevensverkeer.

5 Microsoft Lync 2010 Mobile 5 Aanmelden bij Lync 1 Selecteer >. 2 Vul de velden Aanmeldingsadres en Wachtwoord in. Uw aanmeldingsadres is gewoonlijk uw complete adres. 3 Als u de kantoorversie van Lync gebruikt, vult u de velden Gebruikersnaam en Domein in. Neem voor meer informatie contact op met uw IT-afdeling. 4 Selecteer Aanmelden. Als de aanmeldingspoging mislukt wegens een tijdelijke fout, zoals een netwerkfout, probeert Lync opnieuw aan te melden. In het geval van een permanente fout, zoals een onjuiste gebruikersnaam, wordt door Lync een melding weergegeven. Bevestig deze melding, bewerk de aanmeldgegevens en meld u opnieuw aan. 5 Als u uw mobiele nummer wilt gebruiken om aan vergaderingen deel te nemen, voert u uw telefoonnummer inclusief de landcode in en selecteert u vervolgens Volgende. 6 Selecteer Gereed. Nadat u zich voor de eerste keer hebt aangemeld, worden uw accountgegevens opgeslagen en hoeft u ze niet meer iedere keer als u zich aanmeldt in te voeren. Afmelden Selecteer > Afmelden. Uw contacten en presence in Lync Selecteer > en. Al uw contacten worden weergegeven op het tabblad Contactpersonen weergeven en gegroepeerd in verschillende categorieën die contactgroepen worden genoemd. Een contact zoeken Selecteer en voer de naam van het contact in. Een visitekaartje bekijken Vouw een contactgroep uit en selecteer een contact. Uw presence-status instellen of een notitie schrijven Selecteer een presence-status of schrijf een notitie in het gebied dat uw presencestatus weergeeft. Een contact toevoegen 1 Selecteer en voer de naam van een contact in.

6 6 Microsoft Lync 2010 Mobile 2 Selecteer het contact en selecteer vervolgens > Contactpersoon toevoegen... en de groep waaraan u het contact wilt toevoegen. Een contact verwijderen 1 Vouw een contactgroep uit en selecteer het contact dat uw wilt verwijderen. 2 Selecteer > Contactpersoon verwijderen... Een of sms-bericht naar een contact verzenden Vouw een contactgroep uit en selecteer vervolgens een contact en verzenden of Sms verzenden. Een chatbericht versturen met Lync Selecteer > en. 1 Vouw een contactgroep uit en selecteer een contact. 2 Selecteer het Lync -id van het contact in het gedeelte Chatbericht verzenden. 3 Schrijf uw bericht en selecteer. 4 Als u een chatconversatie met het contact wilt beëindigen, selecteert u > Gesprek beëindigen. Tip: Het beëindigen van een conversatie verwijdert deze uit de Gesprekken weergeven. Als een conversatie niet door u wordt beëindigd, wordt deze opgeslagen in de lijst Gesprekken weergeven. U kunt het later uit de lijst verwijderen. Uw locatie verzenden 1 Selecteer in het conversatievenster > Locatie verzenden. 2 Controleer uw huidige locatie op de kaart en selecteer Verzenden. Lync verzend een chatbericht dat uw locatie en een koppeling naar de kaart bevat. Tip: U kunt een aangepast bijschrift, zoals de naam van het bedrijf of een adres, toevoegen om uw contact te helpen uw locatie te bepalen. Een contact aan een conversatie toevoegen Selecteer in het conversatievenster en het contact. U kunt slechts één contact tegelijkertijd aan een actieve chatconversatie toevoegen. Schakelen tussen actieve conversaties Selecteer in het conversatievenster > Gesprekken weergeven en de conversatie waar naartoe u wilt schakelen.

7 Microsoft Lync 2010 Mobile 7 Een conversatie per verzenden Selecteer in het conversatievenster > Verzenden als . Een oproep plaatsen met Lync Selecteer >. Als uw Lync-account wordt ingeschakeld voor Enterprise Voice en geconfigureerd voor Werkoproep, kunt u uw mobiele telefoon gebruiken om lokale en internationale telefoonnummers te bellen via Lync Server. U hebt toegang tot Werkoproep vanaf een visitekaartje, een chatconversatievenster of de kiezer. Lync-server belt zowel u als het nummer van de ontvanger en verbindt de twee oproepen. Een Lync-oproep plaatsen vanuit een visitekaartje 1 Selecteer. 2 Vouw een contactgroep uit en selecteer het contact dat uw wilt bellen. 3 Selecteer het Lync-id of een telefoonnummer van het contact in het gedeelte Werkoproep. 4 Accepteer de inkomende oproep van Lync Server. Een Lync-oproep plaatsen vanuit een chatconversatievenster 1 Selecteer. 2 Accepteer de inkomende oproep van Lync Server. Een Lync-oproep plaatsen vanuit de kiezer 1 Selecteer. 2 Voer het telefoonnummer in. 3 Selecteer. 4 Accepteer de inkomende oproep van Lync Server. Als uw Lync-account niet wordt ingeschakeld voor Enterprise Voice, kunt u met uw mobile telefoon vanuit uw contactenlijst een oproep plaatsen naar een contact door het gebruiksplan van uw telefoon te gebruiken. Een oproep plaatsen met een mobile telefoon 1 Selecteer. 2 Vouw een contactgroep uit en selecteer het contact dat uw wilt bellen. 3 Selecteer een telefoonnummer voor het contact. U kunt Lync gebruiken om toegang te krijgen tot voic berichten van oproepen die op uw bedrijfstelefoonnummer zijn geplaatst, als Enterprise Voice Mail beschikbaar is en door uw bedrijf wordt ondersteund.

8 8 Microsoft Lync 2010 Mobile Enterprise Voice Mail openen Selecteer >. Aan een vergadering deelnemen met Lync 1 Open een Lync-vergaderverzoek in uw agenda en selecteer Deeln. aan Lyncvergadering. Afhankelijk van de instellingen van organisator van de vergadering, moet u mogelijk in het vergaderingsportaal wachten tot u toegelaten wordt of u doet direct mee aan de vergadering. 2 Accepteer de inkomende oproep van Lync Server als u aan de vergadering wilt deelnemen. U kunt spreken, naar de audio luisteren en deelnemen chatconversaties over de vergadering, maar u kunt geen inhoud zien die mogelijk in de vergadering wordt gedeeld. 3 Als u een vergadering wilt beëindigen, selecteert u > Vergadering beëindigen. Zelfs als uw Lync-account niet wordt ingeschakeld voor Enterprise Voice, kunt u mogelijk met uw telefoon aan vergaderingen deelnemen. Neem voor meer informatie contact op met uw IT-afdeling. Lync -instellingen Selecteer > en > Instellingen. Uw aanmeldingsadres en wachtwoord wijzigen Selecteer en bewerk vervolgens uw aanmeldingsadres en wachtwoord. Uw telefoonnummer toevoegen om aan vergaderingen deel te nemen Zorg ervoor dat u bent aangemeld bij uw Lync-account, selecteer en voer uw telefoonnummer inclusief de landcode in het veld Mijn mobiele nummer in. Schakel Werkoproep in of uit 1 Zorg ervoor dat u bent aangemeld bij uw Lync-account en dat de account is geconfigureerd voor Enterprise Voice en Werkoproep. 2 Selecteer. 3 Verplaats de schuif Werkoproep naar de juiste positie. Doorschakelen-instellingen wijzigen 1 Zorg ervoor dat u bent aangemeld bij uw Lync-account en dat de account is geconfigureerd voor Enterprise Voice en Doorschakelen.

9 Microsoft OneNote 9 2 Selecteer en wijzig de volgende instellingen: Als u Doorschakelen in of uit wilt schakelen, verplaatst u de schuif Doorschakelen naar de juiste positie. Als u het nummer wilt instellen waar uw oproepen naar worden doorgestuurd, moet u ervoor zorgen dat Doorschakelen aan staat en moet u een juiste optie uit de lijst Mijn oproepen doorschakelen naar selecteren. Doorschakelen moet aan staan om deze instelling te wijzigen. Als u inkomende Lync-oproepen tegelijkertijd op een ander nummer wilt laten overgaan, moet u ervoor zorgen dat Doorschakelen aan staat en moet u een juiste optie uit de lijst Tegelijk bellen selecteren. Doorschakelen moet aan staan om deze instelling te wijzigen. Microsoft OneNote Over het product Microsoft OneNote Selecteer >. Met Microsoft OneNote kunt u notities op uw Nokia Belle-telefoon maken en bewerken. U kunt foto's toevoegen en de tekst in uw notities opmaken. Naast het lokaal opslaan van notities op uw telefoon, kunt u uw OneNote-notitieblokken op Windows Live SkyDrive openen, weergeven of bewerken. Uw notitieblokken worden automatisch gesynchroniseerd. Als u uw notities wilt openen en delen op SkyDrive, moet u zich aanmelden met een gratis Windows Live ID. Met notitieblokken en secties kunt u uw documenten organiseren. Ieder notitieblok bestaat uit een of meer secties. Secties worden gebruikt om pagina's op te slaan die echte OneNote-documenten zijn. Een Windows Live ID maken U hebt met een Windows Live ID en wachtwoord op uw telefoon of op uw computer toegang tot Microsoft -diensten zoals Windows Live SkyDrive. Ga naar signup.live.comen volg de weergegeven instructies. Notities maken met OneNote Notitieblokken die u op Windows Live SkyDrive hebt, worden weergegeven op uw telefoon als u OneNote opent. Als u geen notitieblokken op SkyDrive hebt, wordt er automatisch een nieuw notitieblok gemaakt dat Persoonlijk (web) heet. Notities maken op SkyDrive 1 Selecteer >.

10 10 Microsoft OneNote 2 Voer uw Windows Live ID en wachtwoord in en selecteer Aanmelden. OneNote wordt geopend en is verbonden met uw Windows Live SkyDrive. Als u zich niet wilt aanmelden, kunt u notities maken op uw telefoon in een nieuw notitieblok dat Persoonlijk heet en automatisch op uw telefoon wordt gemaakt. U kunt meteen notities gaan maken. Notities op uw telefoon maken 1 Selecteer >. 2 Selecteer slaat u deze stap over. OneNote wordt geopend en maakt een notitieblok dat Persoonlijk heet. Alle notities die u maakt zijn op uw telefoon te vinden. Een snelle notitie maken Selecteer. Een notitie maken in een bestaand notitieblok Open een sectie in een notitieblok en selecteer. OneNote gebruikt zowel Persoonlijk (web) als Losse notities om uw notities naar SkyDrive te synchroniseren. U moet het notitieblok Persoonlijk (web) of de sectie Losse notities niet verwijderen of de naam ervan wijzigen. Notities verwijderen met OneNote 1 Selecteer >. 2 Selecteer de notitie en houd deze ingedrukt. Selecteer vervolgens Pagina verwijderen. Als u een notitieblok of sectie wilt verwijderen, gebruikt u OneNote op uw Windowscomputer of de gratis applicatie OneNote Web in uw webbrowser op uw pc of Mac om uw notities te openen op Windows Live SkyDrive. Gedeelde notitieblokken in OneNote verbergen Notitieblokken die anderen met u hebben gedeeld op SkyDrive zijn automatisch zichtbaar. Als u deze notitieblokken niet wilt zien, kunt u ze verbergen in uw telefoon. 1 Selecteer > Instellingen. 2 Schakel in het gedeelte SkyDrive-notitieblokken het gewenste notitieblok op Uit.

11 Microsoft Office Mobile 11 Notities organiseren met OneNote U kunt OneNote op uw Windows-computer of de gratis applicatie OneNote Web in uw webbrowser op uw pc of Mac gebruiken om uw notities te organiseren op Windows Live SkyDrive. U kunt bijvoorbeeld: Uw notities opslaan of verplaatsen Notities verzenden Notitieblokken en secties maken of verwijderen De kleur van uw notitieblok wijzigen Notities synchroniseren met OneNote Ieder notitieblok dat u op uw telefoon wilt openen moet zich op Windows Live SkyDrive bevinden. U kunt dit op twee manieren doen: Maak uw notitieblokken op SkyDrive met de applicatie OneNote Web. Gebruik OneNote op uw Windows-computer om uw notitieblokken op SkyDrive te delen. Uw notities op SkyDrive synchroniseren naar uw telefoon Meldt u aan bij de applicatie OneNote op uw telefoon om uw notitieblokken op SkyDrive te openen. Uw notities op uw telefoon synchroniseren naar SkyDrive Als u zich niet aanmeldt voordat u OneNote opent, bevinden uw notities zich op uw telefoon en worden niet gesynchroniseerd naar SkyDrive. Selecteer > Synchroniseren met SkyDrive. Microsoft Office Mobile Over het product Microsoft Office Mobile Met Office Mobile kunt u documenten beheren op uw telefoon. U kunt alle bestanden die lokaal opgeslagen zijn op de telefoon en als bijlage weergeven Met Office Mobile hebt u ook toegang tot de bedrijfssites van Microsoft SharePoint 2010 in uw bedrijfsnetwerk of in Microsoft Office 365 en kunt u alle documenten die daar zijn opgeslagen weergeven en delen. U moet beveiligde mobiele toegang hebben, zoals via Nokia Belle VPN of Unified Access Gateway, om toegang tot SharePoint te krijgen. Alle bestanden worden in de SharePoint-site weergegeven, maar alleen de volgende bestandstypen worden weergegeven in de weergave Favorieten:

12 12 Microsoft Office Mobile PowerPoint Word Excel PDF 1 Selecteer >. 2 Als u nu een SharePoint-site wilt openen, selecteert u Ja. Als u deze stap wilt overslaan en later een SharePoint-site wilt openen, selecteert u Nee. In de werkbalk aan de onderkant bevinden zich twee tabbladen die Favoriete documenten en Plaatsen heten. Als u wilt verkennen wat er zich op een SharePointsite bevindt, selecteert u het SharePoint site op het tabblad Plaatsen. In Plaatsen kunt u uw favoriete SharePoint-sites, de locatie van uw opgeslagen documenten in de telefoon (lokaal), bijlagen en onlangs bekeken SharePoint-sites zien. In Favoriete documenten kunt u alle documenten van de als favoriet gemarkeerde plaatsen zien. In de weergave SharePoint Explorer kunt u mappen, documenten en andere inhoud zien De beschikbaarheid van de dienst Microsoft Office 365 kan per regio verschillen. Documenten sorteren en filteren met Office Mobile U kunt documenten sorteren en filteren in zowel Favoriete documenten als Plaatsen. Documenten sorteren Selecteer > > Sorteren op datum, Sorteren op titel of Sorteren op plaats. Documenten filteren Selecteer >, of. Tip: Als u de toegepaste filters wilt wissen, selecteert u. Een document met Office Mobile openen 1 Selecteer > >. U kunt het document ook selecteren vanuit de weergave SharePoint Explorer. 2 Selecteer het document dat u wilt openen. 3 Als de lijst met documenten leeg is, opent u een SharePoint-site en markeert u deze als favoriet om documenten aan de lijst toe te voegen.

13 Microsoft Office Mobile 13 Een SharePoint-site openen en als een favoriet markeren Als u een SharePoint-site opent, wordt deze toegevoegd aan Plaatsen. U kunt een plaats als een favoriet markeren, wat alle documenten van die plaats aan de lijst Favoriete documenten toevoegt. Een SharePoint-site openen Selecteer >. Selecteer > URL openen en voer het webadres van de SharePoint-site in. Een plaats als favoriet markeren Selecteer >. Als u een plaats als favoriet markeert, worden de documenteigenschappen opgeslagen in de lijst Favoriete documenten om op de batterijcapaciteit en de kosten te besparen. Het document wordt gedownload naar uw telefoon wanneer u het opent. Documenten op een SharePoint-site kunnen op ieder moment worden bijgewerkt. U kunt uw documenten synchroniseren om er zeker van te zijn dat u de nieuwste versie van het document op uw telefoon hebt. Het nieuwste document naar uw telefoon synchroniseren Selecteer > Synchroniseren. Documenten delen met Office Mobile Als u een document wilt delen, kunt u een koppeling naar het document verzenden als het zich op een SharePoint-site bevindt of u kunt het document ook als bijlage verzenden als het lokaal is opgeslagen. Een koppeling verzenden Selecteer het item en houd het ingedrukt. Selecteer vervolgens Als koppeling verzenden. Een document als een bijlage verzenden Selecteer het document en houd het ingedrukt. Selecteer vervolgens Als bijlage verzenden. Microsoft Word Een Word -document maken en opslaan U kunt Word-documenten rechtstreeks op uw telefoon maken en opslaan.

14 14 Microsoft Office Mobile Een nieuw document maken 1 Selecteer >. 2 Selecteer > Word-document. Een document opslaan 1 Selecteer > Opslaan. 2 Schrijf een naam voor uw document en selecteer OK. Een Word -document bewerken Selecteer > en een Word-bestand. Tekst selecteren Dubbeltik op een woord en sleep de grepen aan ieder uiteinde om de tekst die u wilt selecteren te markeren. Tekst opmaken 1 Selecteer het woord of de tekst dat u wilt opmaken. 2 Selecteer de tekst en houd deze ingedrukt. Selecteer vervolgens. 3 Selecteer de opmaak die u wilt gebruiken. Tekst kopiëren en plakken 1 Selecteer de tekst en houd deze ingedrukt als u wilt kopiëren. Selecteer vervolgens. 2 Als u wilt plakken, selecteert u waar u wilt plakken en houd dit ingedrukt. Selecteer vervolgens. Een opmerking toevoegen 1 Selecteer de tekst en houd deze ingedrukt. Selecteer vervolgens. 2 Schrijf uw commentaar. 3 Tik buiten het opmerkingvak om uw opmerking toe te voegen. Tekst zoeken in een Word -document Selecteer > en een Word-bestand. De overzichtsweergave gebruiken 1 Selecteer. 2 Als u naar een bepaald gedeelte van het document wilt gaan, selecteert u de naam van het gedeelte.

15 Microsoft Office Mobile 15 Naar tekst zoeken 1 Selecteer. 2 Schrijf uw trefwoord of fragment en selecteer. 3 Als u wilt stoppen met zoeken selecteert u. Een Word -document in een verzenden 1 Selecteer > en een Word-bestand. 2 Selecteer > Verzenden. 3 Voeg ontvangers en andere informatie aan uw toe en selecteer Verzenden. Microsoft Excel Een Excel -werkmap maken en opslaan U kunt Excel-werkmappen rechtstreeks op uw telefoon maken en opslaan. Een nieuwe werkmap maken 1 Selecteer >. 2 Selecteer > Excel-werkmap. Een werkmap opslaan 1 Selecteer > Bestand > Opslaan. 2 Schrijf een naam op voor uw werkmap en selecteer OK. Een Excel -werkmap bewerken Selecteer > en een Excel-bestand. 1 Als u cijfers of tekst wilt toevoegen, selecteert u een cel, voert u cijfers of tekst in en selecteert u > Gereed. 2 Als u de inhoud van de cel wilt wissen, selecteert u > Wissen > Inhoud wissen. 3 Als u wijzigingen wilt opheffen of opnieuw uitvoeren, selecteert u Ongedaan maken en opnieuw > Ongedaan maken of Opnieuw. Een opmerking toevoegen 1 Selecteer een cel en > Opmerking toevoegen. 2 Schrijf uw commentaar. 3 Tik buiten het opmerkingvak om uw opmerking toe te voegen. Naar tekst zoeken in een Excel -werkmap Selecteer > en een Excel-bestand.

16 16 Microsoft Office Mobile De overzichtsweergave gebruiken 1 Selecteer. 2 Selecteer het werkblad of de grafiek die u wilt weergeven in de werkmap. Naar tekst zoeken 1 Selecteer. 2 Schrijf uw trefwoord of cijfer en selecteer. 3 Als u wilt stoppen met zoeken selecteert u. Een Excel -werkmap verzenden in een 1 Selecteer > en een Excel-bestand. 2 Selecteer > Bestand > Verzenden. 3 Voeg ontvangers en andere informatie aan uw toe en selecteer Verzenden. Microsoft PowerPoint Een PowerPoint -presentatie bewerken U kunt PowerPoint-presentaties rechtstreeks op uw telefoon openen en weergeven, er wijzigingen in aanbrengen en notities aan toevoegen. 1 Selecteer > en een PowerPoint-bestand. 2 Selecteer een dia en. 3 Selecteer de tekst die u wilt bewerken en. 4 Schrijf uw tekst en selecteer Gereed. Tip: Als u een nieuw PowerPoint-bestand wilt maken, opent u het meegeleverde voorbeeld van een PPT-bestand, bewerkt u het en slaat u het vervolgens op met een nieuwe naam. Een notitie toevoegen 1 Selecteer een dia en. 2 Schrijf uw notitie en selecteer Gereed. Een PowerPoint -presentatie opslaan 1 Selecteer > en een PowerPoint-bestand. 2 Selecteer > Opslaan. Een PowerPoint -presentatie in een verzenden 1 Selecteer > en een PowerPoint-bestand. 2 Selecteer > Verzenden.

17 Een Microsoft PowerPoint Broadcast weergeven 17 3 Voeg ontvangers en andere informatie aan uw toe en selecteer Verzenden. Een Microsoft PowerPoint Broadcast weergeven Met Microsoft PowerPoint Broadcast kunt u een PowerPoint-presentatie weergeven op uw telefoon terwijl de presentator op afstand vanaf een pc de diavoorstelling geeft via de dienst PowerPoint Broadcast op SharePoint of Windows Live. U hoeft geen PowerPoint op uw telefoon te hebben om de presentatie weer te geven. 1 Selecteer een koppeling naar een PowerPoint-presentatie in een of chatconversatie in Lync om de presentatie weer te geven. 2 Tik op het scherm om toegang tot de knoppen te krijgen. Aan een telefonische vergadering deelnemen Als u een vergaderverzoek in uw telefoonagenda ontvangt, kunt u eenvoudig aan de vergadering deelnemen zonder dat uw de details van de telefonische vergadering apart hoeft in te voeren. 1 Open een vergaderverzoek in uw agenda. 2 Selecteer Deelnemen aan conf.gesprek. 3 Controleer de conferentiecodes en bewerk de details door de juiste code te selecteren in de vervolgkeuzelijst of door deze indien nodig zelf in te voeren. 4 Selecteer. Wanneer u met de vergadering verbinding maakt, kunt u ook de UI-functie Nokia Conference Call gebruiken als de Lync-oproep om de een of andere reden mislukt.

Gebruikershandleiding Microsoft Apps

Gebruikershandleiding Microsoft Apps Gebruikershandleiding Microsoft Apps Uitgave 1 2 Over het product Microsoft Apps Over het product Microsoft Apps Microsoft Apps biedt zakelijke Microsoft-apps voor uw Nokia Belle-telefoon waarop softwareversie

Nadere informatie

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Snelstartgids E-mail controleren U kunt uw iphone of ipad instellen voor het versturen en ontvangen van e-mail van uw Office 365-account. Altijd toegang tot uw

Nadere informatie

Office 365 gebruiken op uw Windows Phone

Office 365 gebruiken op uw Windows Phone Office 365 gebruiken op uw Windows Phone Snelstartgids E-mail controleren U kunt uw Windows Phone instellen voor het versturen en ontvangen van e-mail van uw Office 365-account. Altijd toegang tot uw agenda,

Nadere informatie

Introductie Werken met Office 365

Introductie Werken met Office 365 Introductie Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Werken met Office 365 Outlook... 5 Werken met Outlook 2007/2010... 5 Werken met de

Nadere informatie

Handleiding Werken met Office 365

Handleiding Werken met Office 365 Handleiding Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Navigeren... 5 Werken met Office 365 Outlook... 6 Werken met Outlook 2007/2010... 6

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave Aanmelden bij Office 365... 2 Office 365 voor het eerste gebruiken... 2 Persoonlijke instellingen Office 365... 3 Wijzigen wachtwoord... 4 Instellen voorkeurstaal... 4 Office Professional

Nadere informatie

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch?

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch? Inhoud Inleiding... 1 Aanmelden bij Office 365... 2 Werken met Office 365 Outlook... 2 Agenda delen... 2 Gedeelde agenda inzien... 2 Gedeelde postbus inzien... 2 Een handtekening instellen... 3 Conversatieweergave

Nadere informatie

Looproute Microsoft OneNote 2010 versie 1.0. Looproute Microsoft OneNote 2010. Inleiding

Looproute Microsoft OneNote 2010 versie 1.0. Looproute Microsoft OneNote 2010. Inleiding 1 Looproute Microsoft OneNote 2010 Inleiding Dit document beschrijft de werking van het computerprogramma Microsoft OneNote (versie 2010) en is bedoeld voor docenten en leerlingen van het basis- en voortgezet

Nadere informatie

Google Apps naar Office 365 voor bedrijven

Google Apps naar Office 365 voor bedrijven Google Apps naar Office 365 voor bedrijven Overstappen Office 365 voor bedrijven ziet er anders uit dan Google Apps. Wanneer u zich aanmeldt, ziet u deze weergave om aan de slag te gaan. Na de eerste paar

Nadere informatie

Novell Vibe-invoegtoepassing

Novell Vibe-invoegtoepassing Novell Vibe-invoegtoepassing 5 juni 2012 Novell Snel aan de slag Met behulp van de Novell Vibe-invoegtoepassing voor Microsoft Office kunt u werken met documenten op de Vibe-site zonder dat u Microsoft

Nadere informatie

Werken met Office 365

Werken met Office 365 Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Werken met Office 365 via de web browser... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Navigeren in het Office 365 web portaal... 4 Werken

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie

Nadere informatie

Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven

Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven Inhoud Wat is OneDrive voor Bedrijven?... 2 Eerste aanmelding... 2 OneDrive gebruiken via de webbrowser... 6 Aanmaken van een nieuwe map... 6 Waar ben ik?...

Nadere informatie

Zakelijk Office 365. Installatie handleiding. Versie 2.0

Zakelijk Office 365. Installatie handleiding. Versie 2.0 Zakelijk Office 365 Installatie handleiding Versie 2.0 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Licenties selecteren en gebruikers aanmaken... 4 Stap 1 Inloggen in Zelfservice ICT diensten... 4 Stap 2 Abonnement

Nadere informatie

Snel aan de slag met Novell Vibe Mobile

Snel aan de slag met Novell Vibe Mobile Snel aan de slag met Novell Vibe Mobile Maart 2015 Aan de slag Mobiele toegang tot de Novell Vibe-site kan door uw Vibe-beheerder worden gedeactiveerd. Raadpleeg uw Vibe-beheerder als u geen toegang kunt

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

Viaa Online - OneDrive

Viaa Online - OneDrive Viaa Online - OneDrive Wat is OneDrive Onedrive maakt het mogelijk om je bestanden op te slaan in de cloud. Cloudopslag betekent dat je bestanden opgeslagen worden op het internet en je ze ook vanaf iedere

Nadere informatie

Office 365 gebruiken en beheren

Office 365 gebruiken en beheren Office 365 gebruiken en beheren Inhoud 1. Office 365 gebruiken... 3 Stap 1 Persoonlijke instellingen wijzigen... 4 Stap 2 Aan de slag met Office 365... 4 Stap 3 Werken met Office 365... 6 1. Beheren van

Nadere informatie

Installatiehandleiding Office 365 Exchange Online. Microsoft Outlook 2007, 2010, 2013, Mac OS X Mail, Android, ios, BlackBerry

Installatiehandleiding Office 365 Exchange Online. Microsoft Outlook 2007, 2010, 2013, Mac OS X Mail, Android, ios, BlackBerry Installatiehandleiding Office 365 Exchange Online Microsoft Outlook 2007, 2010, 2013, Mac OS X Mail, Android, ios, BlackBerry Netvibes B.V. versie 1.0 E- mail: support@netvibes.nl Telefoon: +31 (0)20-205

Nadere informatie

Handmatige Instellingen Exchange Online. Nokia E51 Symbian S60 Smartphone

Handmatige Instellingen Exchange Online. Nokia E51 Symbian S60 Smartphone Handmatige Instellingen Exchange Online Nokia E51 Symbian S60 Smartphone Inhoudsopgave 1 Handmatige Instellingen Exchange Online voor Nokia E51 Smartphone...3 1.1 Inleiding...3 1.2 Mail for Exchange van

Nadere informatie

OneDrive handleiding

OneDrive handleiding OneDrive handleiding Voorwoord OneDrive for Business is een dienst die Mondia beschikbaar stelt voor medewerkers en leerlingen om bestanden op te slaan op het internet. De dienst wordt aangeboden via het

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Windows Mobile smartphones Mobiel IVP Windows Mobile Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 Inleiding... 3 1 Installatie...

Nadere informatie

Google Drive: uw bestanden openen en ordenen

Google Drive: uw bestanden openen en ordenen Google Drive: uw bestanden openen en ordenen Gebruik Google Drive om vanaf elke gewenste locatie uw bestanden, mappen, Google-documenten, Google-spreadsheets en Google-presentaties op te slaan en te openen.

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de

Nadere informatie

MKB Werkplek Basis. Installatie handleiding. Versie 1.0

MKB Werkplek Basis. Installatie handleiding. Versie 1.0 MKB Werkplek Basis Installatie handleiding Versie 1.0 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Licenties selecteren en gebruikers aanmaken... 4 Stap 1 Inloggen in Zelfservice ICT-diensten... 4 Stap 2 Abonnement

Nadere informatie

Access. Accomplish. Share. Tips voor het gebruik van Office 365: tools voor email, web, en samenwerking

Access. Accomplish. Share. Tips voor het gebruik van Office 365: tools voor email, web, en samenwerking Access. Accomplish. Share. Tips voor het gebruik van Office 365: tools voor email, web, en samenwerking Werk samen, beter Stel uw team in op succes 2 Zie wie online is Communiceer snel met uw team Team

Nadere informatie

HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365

HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365 HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365 1 van 13 OGD ict-diensten Inhoud Wat is onedrive for Business?... 3 Werken met onedrive for Business... 4 Inloggen:... 4 Nieuwe bestanden aanmaken:... 4 Bestanden openen

Nadere informatie

Outlook Web App 2010 XS2office

Outlook Web App 2010 XS2office Handleiding Outlook Web App 2010 XS2office Toegang tot uw contacten, adressen en e-mail berichten via internet XS2office Versie: 22 juli 2014 Helpdesk: 079-363 47 47 Handleiding OWA Helpdesk: 079-363 47

Nadere informatie

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik Handleiding Office 2013 en Office 365 voor thuisgebruik Versie: augustus 2015 1 Inhoudsopgave 1. Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 2. Wat je moet weten voordat je gaat installeren?.... 13 3.

Nadere informatie

1 Het Microsoft-account 1. Microsoft-account 2 Aanpassen Microsoft-account 4. 2 Office op de ipad installeren 7

1 Het Microsoft-account 1. Microsoft-account 2 Aanpassen Microsoft-account 4. 2 Office op de ipad installeren 7 Inhoudsopgave 1 Het Microsoft-account 1 Microsoft-account 2 Aanpassen Microsoft-account 4 2 Office op de ipad installeren 7 Office 8 Word installeren 9 Excel installeren 9 PowerPoint installeren 10 OneNote

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers OFFICE 365 Start Handleiding Medewerkers Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Deze handleiding 3 Hoofdstuk 2. Aan de slag 4 2.1 Voor de 1 e keer inloggen 4 2.2 Gebruik via uw internet

Nadere informatie

Handleiding Office 365

Handleiding Office 365 Handleiding Office 365 Document: Handleiding Office 365 Datum: 2-6-2016 Versie: 0.2 Auteur: Stefan de Vries en Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden bij Office 365... 4 3 Navigeren

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

MICROSOFT LIVE @ EDU. handleiding. Datum: januari 2012. Versie: 1.1.0

MICROSOFT LIVE @ EDU. handleiding. Datum: januari 2012. Versie: 1.1.0 MICROSOFT LIVE @ EDU handleiding Datum: januari 2012 Versie: 1.1.0 1 Wat is Live @ Edu Live @ Edu is een service van Microsoft voor het onderwijs. Hiermee krijgt elke leerling de beschikking over een mailbox

Nadere informatie

Microsoft Offi ce OneNote 2003: een korte zelfstudie

Microsoft Offi ce OneNote 2003: een korte zelfstudie Microsoft Offi ce OneNote 2003: een korte zelfstudie Werken met OneNote: zelfstudie 1 MICROSOFT OFFICE ONENOTE 2003 ZORGT VOOR OPTIMALE PRODUCTIVITEIT DOOR EENVOUDIGE VASTLEGGING, EFFICIËNTE ORGANISATIE

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4)

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 4 Hoofdstuk 2. Installatie van de Cloud-oplossingen

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 11

Inhoudsopgave. Inleiding 11 Inhoudsopgave Inleiding 11 1. Starten 13 1.1 Windows Live ID aanmaken 14 1.2 Afmelden en aanmelden 15 1.3 Windows Live Essentials-producten installeren 16 1.4 Profiel bewerken 17 1.5 Contactpersonen toevoegen

Nadere informatie

MICROSOFT LIVE @ EDU. handleiding. Datum: februari 2012. Versie: 1.2.1

MICROSOFT LIVE @ EDU. handleiding. Datum: februari 2012. Versie: 1.2.1 MICROSOFT LIVE @ EDU handleiding Datum: februari 2012 Versie: 1.2.1 1 Wat is Live @ Edu Live @ Edu is een service van Microsoft voor het onderwijs. Hiermee krijgt elke leerling de beschikking over een

Nadere informatie

OneDrive voor bedrijven en scholen

OneDrive voor bedrijven en scholen OneDrive voor bedrijven en scholen V1.0 26 juni 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Eerste aanmelding... 3 Aanmaken van een nieuwe folder... 4 Toevoegen van een document.... 5 1. Het documenten aanmaken

Nadere informatie

Handleiding voor MS Office 365 online OSG Piter Jelles

Handleiding voor MS Office 365 online OSG Piter Jelles Handleiding voor MS Office 365 online OSG Piter Jelles S e r v i c e b u r e a u O S G P I t e r J e l l e s L e e u w a r d e n 2 0 1 5 Handleiding voor MS Office 365 online OSG Piter Jelles OSG Piter

Nadere informatie

Aan de slag. Onlineaccounts bekijken of hiertussen schakelen Klik op uw account-id om instellingen te wijzigen of tussen accounts te schakelen.

Aan de slag. Onlineaccounts bekijken of hiertussen schakelen Klik op uw account-id om instellingen te wijzigen of tussen accounts te schakelen. Aan de slag Microsoft OneNote 2013 ziet er anders uit dan eerdere versies, dus hebben we deze handleiding gemaakt, zodat u zo snel mogelijk aan de slag kunt. Schakelen tussen aanraken en muis Als u OneNote

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

BlackBerry Internet Service Met de browser op uw computer Versie: 3.2. Gebruikershandleiding

BlackBerry Internet Service Met de browser op uw computer Versie: 3.2. Gebruikershandleiding BlackBerry Internet Service Met de browser op uw computer Versie: 3.2 Gebruikershandleiding SWDT654281-1091416-0721034519-006 Inhoudsopgave Aan de slag... 2 De messaging-serviceplans voor de BlackBerry

Nadere informatie

JBC E-mail Configuratie Handleiding medewerkers. ICT Jeroen Bosch College Vragen graag richten aan m.v.d.heijden@jbc.nl

JBC E-mail Configuratie Handleiding medewerkers. ICT Jeroen Bosch College Vragen graag richten aan m.v.d.heijden@jbc.nl JBC E-mail Configuratie Handleiding medewerkers ICT Jeroen Bosch College Vragen graag richten aan m.v.d.heijden@jbc.nl Inhoudsopgave 1. Veranderingen JBC Webmail... 2 3. Oude JBC Exchange-mail account

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Cloud. Een dienst van KPN ÉÉN

Dienstbeschrijving Cloud. Een dienst van KPN ÉÉN Dienstbeschrijving Cloud Een dienst van KPN ÉÉN Versie : 1.0 Datum : 12 april 2016 Inhoud 1 Dit is Cloud 3 2 Dit is Office 365 4 3 Specificatie Domeinnamen 7 4 Technische voorwaarden en service 8 Blad

Nadere informatie

Push to talk Nokia N76-1

Push to talk Nokia N76-1 Push to talk Nokia N76-1 2007 Nokia. Alle rechten voorbehouden Nokia, Nokia Connecting People, Nseries, Navi en N76 zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Nokia Corporation. Namen van andere

Nadere informatie

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden Dropbox Beschrijving Dropbox is een gratis Cloudopslag-toepassing. U krijgt bij aanmelden 2GB gratis opslagruimte, waarin u foto s, documenten, kan bewaren. U kunt deze bestanden gemakkelijk benaderen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 11

Inhoudsopgave. Inleiding 11 Inhoudsopgave Inleiding 11 1. Algemene opties 13 1.1 De onderdelen van de Samsung Galaxy Tab 14 1.2 Samsung Galaxy Tab aanzetten of ontgrendelen 18 1.3 Samsung Galaxy Tab vergrendelen of uitzetten 19 1.4

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Android smartphones en tablets Mobiel IVP Android Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 1 Inleiding... 3 2 Installatie...

Nadere informatie

Google Drive. Wat is google drive. Wat heb je nodig en wat krijg je. Je aanmelden aan de cloud

Google Drive. Wat is google drive. Wat heb je nodig en wat krijg je. Je aanmelden aan de cloud Google Drive Wat is google drive Google drive is het cloud systeem van google. Je kan er documenten, beelden, films. op kwijt. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van hun online applicaties zoals google

Nadere informatie

In de volgende tabel vindt u een beschrijving van de aanwezigheidsstatus die andere personen voor u te zien krijgen, en van wat de status inhoudt.

In de volgende tabel vindt u een beschrijving van de aanwezigheidsstatus die andere personen voor u te zien krijgen, en van wat de status inhoudt. Mensen laten weten wat u aan het doen bent De communicatiesoftware Microsoft Lync stelt automatisch uw aanwezigheid in op basis van uw huidige activiteit. U kunt echter ook een locatie instellen of een

Nadere informatie

Microsoft Office 365 voor bedrijven. Remcoh legt uit

Microsoft Office 365 voor bedrijven. Remcoh legt uit Microsoft Office 365 voor bedrijven Remcoh legt uit Beter samenwerken, ook onderweg Starten met Office 365 is starten met het nieuwe werken. Met Office 365 heeft u namelijk de mogelijkheid om altijd en

Nadere informatie

2007 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Nokia, Nokia Connecting People en Nseries zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Nokia

2007 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Nokia, Nokia Connecting People en Nseries zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Nokia Push To Talk 1.5 2007 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Nokia, Nokia Connecting People en Nseries zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Nokia Corporation. Namen van andere producten en bedrijven

Nadere informatie

Welkom bij Dropbox. Grote bestanden verzenden. Je bestanden veilig bewaren. Je spullen altijd bij de hand. Samenwerken aan bestanden

Welkom bij Dropbox. Grote bestanden verzenden. Je bestanden veilig bewaren. Je spullen altijd bij de hand. Samenwerken aan bestanden Aan de slag met Dropbox: 1 2 3 4 Je bestanden veilig bewaren Je spullen altijd bij de hand Grote bestanden verzenden Samenwerken aan bestanden Welkom bij Dropbox 1 Je bestanden veilig bewaren Je kunt met

Nadere informatie

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

Gebruikershandleiding HERE Maps

Gebruikershandleiding HERE Maps Gebruikershandleiding HERE Maps Uitgave 1.0 NL HERE Maps HERE Maps toont u wat zich in de buurt bevindt en leidt u naar de plaats van bestemming. U kunt: Plaatsen, straten en diensten zoeken De weg vinden

Nadere informatie

Manager. Doro Experience. voor Doro PhoneEasy 740. Nederlands

Manager. Doro Experience. voor Doro PhoneEasy 740. Nederlands Doro Experience voor Doro PhoneEasy 740 Nederlands Manager Inleiding Gebruik Doro Experience Manager om toepassingen op een Doro Experience -apparaat te installeren en te beheren met behulp van elk type

Nadere informatie

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden Asus T100 en T300

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden Asus T100 en T300 Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden Asus T100 en T300 Een drietal zaken zijn van belang om direct na in ontvangst name van uw tablet te regelen om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen. Schakel

Nadere informatie

Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365

Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365 Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365 Versie 1.2 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Zakelijk Office 365 voor het eerst gebruiken... 4 2.1 Inloggen op Zelfservice ICT-diensten... 4 2.2

Nadere informatie

In 5 stappen productiever met Office 365

In 5 stappen productiever met Office 365 In 5 stappen productiever met Office 365 Inleiding Met Office 365 van KPN beschik je altijd en overal over je zakelijke e-mail, agenda en documenten. Programma s als Excel, Word, PowerPoint en OneNote

Nadere informatie

Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus

Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus Versie 1.2 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Zakelijk Office 365 voor het eerst gebruiken... 4 2.1 Inloggen op Zelfservice

Nadere informatie

Zakelijk Office 365 Enterprise

Zakelijk Office 365 Enterprise Zakelijk Office 365 Enterprise Installatie handleiding Versie 1.0 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Licenties selecteren en gebruikers aanmaken... 4 Stap 1 Inloggen in Zelfservice ICT-diensten... 4 Stap

Nadere informatie

1. icloud instellen 13 1.1 icloud op de iphone of ipad... 14 1.2 icloud op de Mac... 16 1.3 Achtergrondinformatie... 19

1. icloud instellen 13 1.1 icloud op de iphone of ipad... 14 1.2 icloud op de Mac... 16 1.3 Achtergrondinformatie... 19 Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10 Voor docenten...

Nadere informatie

FaceTime - Berichten - Telefoon (iphone)

FaceTime - Berichten - Telefoon (iphone) FaceTime - Berichten - Telefoon (iphone) FaceTime Met FaceTime kunt u video- of audiogesprekken voeren met iedereen die beschikt over een ios-apparaat of computer met FaceTime. Via de FaceTime-camera kan

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia Maps

Gebruikershandleiding Nokia Maps Gebruikershandleiding Nokia Maps Uitgave 1.0 NL Nokia Maps Nokia Maps toont u wat zich in de buurt bevindt en leidt u naar de plaats van bestemming. U kunt: Plaatsen, straten en diensten zoeken De weg

Nadere informatie

Snel op weg met webworxx e-mail

Snel op weg met webworxx e-mail pagina 1 van 23 Snel op weg met webworxx e-mail U heeft kleur bekend en gekozen voor webworxx e-mail. Met deze handleiding helpen wij u graag snel op weg bij het instellen van uw e-mailaccount. Firefox

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

Handleiding Office365

Handleiding Office365 Handleiding Office365 Inhoud 1 Algemeen... 2 Inloggen... 2 2 Documenten en folders... 3 Mijn Documenten... 3 Openen en bewerken document... 3 Aanmaken nieuwe documenten... 3 Opslaan documenten... 3 Documenten

Nadere informatie

OneDrive & OneNote voor smartphone

OneDrive & OneNote voor smartphone OneDrive & OneNote voor smartphone Inhoud 1. Inleiding... 3 2. OneDrive for Business 2013 op je Windows-smartphone... 3 2.1 OneDrive for Business 2013 op je Windows-smartphone... 3 2.2 Bestanden in OneDrive

Nadere informatie

Google Drive: uw bestanden openen en organiseren

Google Drive: uw bestanden openen en organiseren Google Drive: uw bestanden openen en organiseren Met Google Drive kunt u bestanden, mappen en Google documenten opslaan en openen, waar u ook bent. Wanneer u een bestand op internet, uw computer of een

Nadere informatie

E-mail instellen (POP3/IMAP)

E-mail instellen (POP3/IMAP) E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in Microsoft Outlook Deze handleiding legt u stap voor stap uit hoe u een e-mailaccount kunt toevoegen aan Microsoft Outlook. Voor deze handleiding is gebruik

Nadere informatie

Qlik Sense Cloud. Qlik Sense 2.0.2 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden.

Qlik Sense Cloud. Qlik Sense 2.0.2 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Qlik Sense Cloud Qlik Sense 2.0.2 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Qlik, QlikTech, Qlik

Nadere informatie

[ OneNote Class Notebook]

[ OneNote Class Notebook] 2016 [ OneNote Class Notebook] ONENOTE CLASS NOTEBOOK CREATOR GEBRUIKEN KURT ROOSBEEK INHOUD 1 Wat is OneNote?... 2 1.1 Interface... 2 1.2 Samenwerken met personen binnen de organisatie... 3 1.3 Samenwerken

Nadere informatie

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm:

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Log in met je e-mailadres en het wachtwoord dat je hebt gekregen.

Nadere informatie

Tip 1. Een Skype-vergadering plannen. Synchroniseer, deel en sla je bestanden op

Tip 1. Een Skype-vergadering plannen. Synchroniseer, deel en sla je bestanden op Tip 1 Een Skype-vergadering plannen Voor het plannen van een Skype-vergadering hebt u een aanmeldingsadres en een wachtwoord nodig van een organisatie die gebruikmaakt van Skype voor Bedrijven Server.

Nadere informatie

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD 2014 Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD Inhoud Inleiding... 2 Aanmelden bij office 365 via het portaal.... 2 Het portaal en gebruikers:...

Nadere informatie

OneNote 2013 Snelstartgids

OneNote 2013 Snelstartgids Aan de slag Microsoft OneNote 2013 ziet er anders uit dan eerdere versies. Daarom hebben we deze handleiding samengesteld om de leercurve zo kort mogelijk te maken. Uw notities in de cloud houden Als u

Nadere informatie

Handleiding Office 365 en Office 2016

Handleiding Office 365 en Office 2016 Handleiding Office 365 en Office 2016 Versie: juli 2017 1 Inhoudsopgave Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 Eerst een korte kennismaking met Office 365... 4 Wat je moet weten voordat je gaat installeren?...

Nadere informatie

1. Installeren van de app ibooks

1. Installeren van de app ibooks Omschrijving ibooks is een ideaal programma voor het downloaden en lezen van boeken. ibooks bevat de ibookstore, waar u dag en nacht de nieuwste bestsellers en oude favorieten kunt downloaden. Uw boeken

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 11

Inhoudsopgave. Inleiding 11 Inhoudsopgave Inleiding 11 1. Algemene opties 13 1.1 De onderdelen van de Samsung Galaxy Tab 14 1.2 Samsung Galaxy Tab aanzetten of ontgrendelen 18 1.3 Samsung Galaxy Tab vergrendelen of uitzetten 19 1.4

Nadere informatie

Tips and Tricks Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) (P5100) NL

Tips and Tricks Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) (P5100) NL Tips and Tricks Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) (P5100) NL 1. Altijd op de hoogte met de MMM-widget. Wil je altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Movies, Media en Music? Dat kan

Nadere informatie

Handleiding Snel aan de slag

Handleiding Snel aan de slag Handleiding Snel aan de slag Microsoft Outlook 2013 ziet er anders uit dan eerdere versies, dus hebben we deze handleiding gemaakt, zodat u zo snel mogelijk aan de slag kunt. Aanpassen aan uw wensen Pas

Nadere informatie

5. Office op de ipad. In dit hoofdstuk leert u:

5. Office op de ipad. In dit hoofdstuk leert u: 181 5. Office op de ipad Een van de meest gebruikte programmapakketten voor de computer is Microsoft Office. Office is ook in een eenvoudigere vorm beschikbaar op de ipad. De gratis versie bestaat uit

Nadere informatie

2008 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Nokia, Nokia Connecting People en Nseries zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Nokia

2008 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Nokia, Nokia Connecting People en Nseries zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Nokia Chatten Uitgave 1 2008 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Nokia, Nokia Connecting People en Nseries zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Nokia Corporation. Nokia tune is een geluidsmerk

Nadere informatie

MEDSPACE SYNCHRONISATIE

MEDSPACE SYNCHRONISATIE MEDSPACE SYNCHRONISATIE INHOUDSOPGAVE Inleiding... 2 1-Synchroniseren met uw iphone... 5 2-Synchroniseren met uw Android toestel... 12 3-Synchroniseren met Outlook... 15 4-Synchroniseren met uw Windows

Nadere informatie

Instellen Heijmans op Smartphone

Instellen Heijmans  op Smartphone INLEIDING In deze handleiding wordt per Smartphone uitgelegd hoe je de Heijmans e-mail, contacten en agenda moet instellen. De volledige handleidingen per Smartphone staan op het Intranet, zie link: http://intranet.heijmans.local/nl/cd/it/mobieletelefonie/pages/handleidingen.aspx

Nadere informatie

Handleiding instellen

Handleiding  instellen Handleiding e-mail instellen 1. E-mail instellen in Android... 2 2. E-mail instellen in Apple ios... 4 3. E-mail instellen in Apple Mail... 7 4. E-mail instellen in Microsoft Outlook 2010... 9 5. E-mail

Nadere informatie

Mobiel apparaat koppelen aan e-mail

Mobiel apparaat koppelen aan e-mail MERIDIAAN COLLEGE: CENTRAAL BUREAU ICT Mobiel apparaat koppelen aan e-mail Koppelen van e-mail, agenda en contactpersonen aan een mobiel apparaat. CBI Laatst bijgewerkt op: 8-4-2013 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...

Nadere informatie

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2 Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2 Een drietal zaken zijn van belang om direct na in ontvangst name van uw tablet te regelen om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen. Schakel uw tablet

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 11

Inhoudsopgave. Inleiding 11 Inhoudsopgave Inleiding 11 1. Algemene opties 13 1.1 De onderdelen van de ipad 14 1.2 ipad aan- of uitzetten 17 1.3 Sluimerstand 17 1.4 Tijd voor sluimerstand instellen 18 1.5 ipad instellen bij eerste

Nadere informatie

Aan de slag met het adres van je website. Handleiding

Aan de slag met het  adres van je website. Handleiding Aan de slag met het e-mailadres van je website Handleiding Inhoud 03 Webmail instellen 05 Voordat je begint: benodigde gegevens 06 Waarom IMAP? 07 E-mailprogramma s 2 Webmail instellen Je hebt van ons

Nadere informatie

Stepco LinkIT handleiding

Stepco LinkIT handleiding Stepco LinkIT handleiding Document : Stepco LinkIT handleiding DocumentID : Steller : Glen Kösters Versie : 1.0 Status : Gereed Laatste wijziging : 21-8-2013 Door : Glen Kösters Stepco BV T: +31 475 567

Nadere informatie

Exchange online (e-mail) Evangelisch gemeente Jozua

Exchange online (e-mail) Evangelisch gemeente Jozua Exchange online (e-mail) Evangelisch gemeente Jozua Pagina 1 van 17 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Webmail Office 365... 3 Inloggen... 3 E-mail... 5 Basis functies E-mail lezen... 5 E-mail opstellen... 6

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE HANDLEIDING

TOELICHTING BIJ DE HANDLEIDING 1 2 3 TOELICHTING BIJ DE HANDLEIDING De voorbeeldsite van waaruit vertrokken is, is de standaardsite aangeboden door het KU Leuven-SharePoint team Elke site heeft standaard één sitebeheerder (kan de standaardsite

Nadere informatie

Office 365 & Office 2016

Office 365 & Office 2016 In de wolken met Office 365 & Office 2016 Christelijke Scholengemeenschap Anna Maria van Schurman Cort van der Lindenstraat 1, 8802 RX Franeker tel.: (0517) 395900, fax: (0517) 397009, e-mail: info@annamaria.nl

Nadere informatie

Handleiding Exchange Online-upgrade Versie december 2014

Handleiding Exchange Online-upgrade Versie december 2014 Handleiding Exchange Online-upgrade Versie december 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Mijn Bedrijf Online 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Aanpassen van Outlook op uw computer 4 2.1.1 E-mailbox

Nadere informatie