Gebruikershandleiding Microsoft Apps for Symbian

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gebruikershandleiding Microsoft Apps for Symbian"

Transcriptie

1 Gebruikershandleiding Microsoft Apps for Symbian Uitgave 1.0

2 2 Over het product Microsoft Apps Over het product Microsoft Apps Microsoft Apps biedt zakelijke Microsoft -apps voor uw Nokia Belle-telefoon waarop softwareversie of nieuwer wordt uitgevoerd. Als u uw softwareversie wilt controleren, belt u *#0000#. De volgende apps worden meegeleverd: Microsoft Lync 2010 Mobile voor Symbian Microsoft OneNote voor Symbian Microsoft Office Mobile Microsoft PowerPoint Broadcast Microsoft Apps bevat ook de UI-functie Nokia Conference Call die is geïntegreerd in vergaderverzoeken en uitnodigingen voor conferentiegesprekken. U kunt eenvoudig aan telefoonconferenties deelnemen met een enkele tik op uw agenda. In de meeste gevallen moet u een dataverbinding hebben om Microsoft Apps te gebruiken. Bij het gebruik van diensten of het downloaden van inhoud worden mogelijk grote hoeveelheden gegevens overgebracht, wat kan leiden tot kosten voor gegevensverkeer. Microsoft Apps kan worden gehost door een bedrijf of worden gekocht als een dienst van Office 365. De beschikbaarheid van Microsoft Office 365- diensten kan per regio verschillen. Microsoft Apps downloaden en installeren Downloaden met: De applicatie voor software-update op uw telefoon De applicatie Nokia Suite op uw computer U moet uw telefoon na het installeren opnieuw laten starten of de telefoon handmatig opnieuw starten als dat wordt gevraagd. Installeren met de client van Sw-update 1 Selecteer >. 2 Selecteer > Updates markeren. 3 Selecteer Microsoft Apps in de lijst. 4 Selecteer Opn. starten om de update te voltooien en uw telefoon opnieuw te starten.

3 Aan de slag 3 Installeren met Nokia Suite 1 Sluit uw telefoon aan op uw computer met een USB-kabel en open vervolgens Nokia Suite op uw computer. 2 Selecteer. 3 Selecteer Open om de updates te zien die beschikbaar zijn voor uw telefoon. 4 Selecteer Microsoft Apps > Installeren. 5 Meld u aan bij uw Nokia-account en volg de instructies die op uw computer worden weergegeven. Aan de slag Microsoft Apps configureren 1 Selecteer op het startscherm de widget. 2 Voer het adres en het wachtwoord voor uw bedrijfs- of Office 365-account in. 3 Voer de domeinnaam van uw bedrijf en de gebruikersnaam in, als dat beschikbaar is. 4 Selecteer Aanmelden. Nadat u de apps hebt geconfigureerd, kunt u deze widget van het startscherm verwijderen. Met Microsoft Apps verbinden Microsoft Apps-instellingen vereisen de Microsoft backend-omgeving. Met de volgende instellingen kunt u Exchange ActiveSync, Lync en SharePoint configureren. Neem voor meer informatie contact op met uw IT-afdeling. Als u uw Microsoft Apps-account hebt geconfigureerd, selecteert u een app in de weergave Geconfigureerde services en selecteert u vervolgens Starten. Als een applicatie niet goed is geconfigureerd, kunt u de applicatie selecteren in de weergave Services niet ingesteld, de instellingen opgeven en vervolgens Verbinden selecteren. Als u OneNote met SkyDrive wilt synchroniseren, moet u uw Windows Live-account apart in de applicatie OneNote aan uw telefoon koppelen. Instellingen van Exchange ActiveSync Server Het webadres van uw bedrijfs- of Office 365 Exchange ActiveSync-server. Domein De door uw bedrijf aan u toegewezen domeinnaam. Gebruikersnaam Uw zakelijke gebruikersnaam.

4 4 Microsoft Lync 2010 Mobile Afhankelijk van uw bedrijfs-backend moet u mogelijk een aantal of alle van de volgende Lync -instellingen opgeven. Lync -instellingen Lync-aanmeldingsadres Uw Lync -specifieke aanmeldingsadres. Domein De door uw bedrijf aan u toegewezen domeinnaam. Gebruikersnaam Uw zakelijke gebruikersnaam. Interne detectieserver Het webadres van uw bedrijfs- of Office 365 interne Lync -detectieserver. Externe detectieserver Het webadres van uw bedrijfs- of Office 365 externe Lync -detectieserver. SharePoint-instellingen URL van SharePoint UAG Het webadres van uw bedrijfs- of Unified Access Gateway-server. SharePoint-site Het webadres van uw primaire bedrijfs- of Office 365 SharePointsite. Domein De door uw bedrijf aan u toegewezen domeinnaam. Gebruikersnaam Uw zakelijke gebruikersnaam. Microsoft Lync 2010 Mobile Over het product Microsoft Lync 2010 Mobile Selecteer >. Microsoft Lync 2010 Mobile maakt deel uit van Microsoft Apps, wat belangrijke zakelijke Microsoft -apps biedt voor Nokia Belle-telefoons. Lync is één enkele interface voor presence-gegevens, chatten, spraakoproepen en online vergaderingen. De Lync Mobile-client wordt geleverd voor gebruik met een geldig gelicentieerde exemplaar van Microsoft Lync Server 2010 (op kantoor) of de dienst Microsoft Office 365 (Lync Online). Als u een kantoorversie van Lync Mobile wilt gebruiken, moet u de Lync Server 2010 Mobility Service Update hebben geïnstalleerd. De licentie voor Lync Server 2010 of Lync Online wordt doorgaans geleverd voor zakelijke gebruikers. Bij het gebruik van de service of het downloaden van inhoud worden mogelijk grote hoeveelheden gegevens overgebracht, wat kan leiden tot kosten voor gegevensverkeer.

5 Microsoft Lync 2010 Mobile 5 Aanmelden bij Lync 1 Selecteer >. 2 Vul de velden Aanmeldingsadres en Wachtwoord in. Uw aanmeldingsadres is gewoonlijk uw complete adres. 3 Als u de kantoorversie van Lync gebruikt, vult u de velden Gebruikersnaam en Domein in. Neem voor meer informatie contact op met uw IT-afdeling. 4 Selecteer Aanmelden. Als de aanmeldingspoging mislukt wegens een tijdelijke fout, zoals een netwerkfout, probeert Lync opnieuw aan te melden. In het geval van een permanente fout, zoals een onjuiste gebruikersnaam, wordt door Lync een melding weergegeven. Bevestig deze melding, bewerk de aanmeldgegevens en meld u opnieuw aan. 5 Als u uw mobiele nummer wilt gebruiken om aan vergaderingen deel te nemen, voert u uw telefoonnummer inclusief de landcode in en selecteert u vervolgens Volgende. 6 Selecteer Gereed. Nadat u zich voor de eerste keer hebt aangemeld, worden uw accountgegevens opgeslagen en hoeft u ze niet meer iedere keer als u zich aanmeldt in te voeren. Afmelden Selecteer > Afmelden. Uw contacten en presence in Lync Selecteer > en. Al uw contacten worden weergegeven op het tabblad Contactpersonen weergeven en gegroepeerd in verschillende categorieën die contactgroepen worden genoemd. Een contact zoeken Selecteer en voer de naam van het contact in. Een visitekaartje bekijken Vouw een contactgroep uit en selecteer een contact. Uw presence-status instellen of een notitie schrijven Selecteer een presence-status of schrijf een notitie in het gebied dat uw presencestatus weergeeft. Een contact toevoegen 1 Selecteer en voer de naam van een contact in.

6 6 Microsoft Lync 2010 Mobile 2 Selecteer het contact en selecteer vervolgens > Contactpersoon toevoegen... en de groep waaraan u het contact wilt toevoegen. Een contact verwijderen 1 Vouw een contactgroep uit en selecteer het contact dat uw wilt verwijderen. 2 Selecteer > Contactpersoon verwijderen... Een of sms-bericht naar een contact verzenden Vouw een contactgroep uit en selecteer vervolgens een contact en verzenden of Sms verzenden. Een chatbericht versturen met Lync Selecteer > en. 1 Vouw een contactgroep uit en selecteer een contact. 2 Selecteer het Lync -id van het contact in het gedeelte Chatbericht verzenden. 3 Schrijf uw bericht en selecteer. 4 Als u een chatconversatie met het contact wilt beëindigen, selecteert u > Gesprek beëindigen. Tip: Het beëindigen van een conversatie verwijdert deze uit de Gesprekken weergeven. Als een conversatie niet door u wordt beëindigd, wordt deze opgeslagen in de lijst Gesprekken weergeven. U kunt het later uit de lijst verwijderen. Uw locatie verzenden 1 Selecteer in het conversatievenster > Locatie verzenden. 2 Controleer uw huidige locatie op de kaart en selecteer Verzenden. Lync verzend een chatbericht dat uw locatie en een koppeling naar de kaart bevat. Tip: U kunt een aangepast bijschrift, zoals de naam van het bedrijf of een adres, toevoegen om uw contact te helpen uw locatie te bepalen. Een contact aan een conversatie toevoegen Selecteer in het conversatievenster en het contact. U kunt slechts één contact tegelijkertijd aan een actieve chatconversatie toevoegen. Schakelen tussen actieve conversaties Selecteer in het conversatievenster > Gesprekken weergeven en de conversatie waar naartoe u wilt schakelen.

7 Microsoft Lync 2010 Mobile 7 Een conversatie per verzenden Selecteer in het conversatievenster > Verzenden als . Een oproep plaatsen met Lync Selecteer >. Als uw Lync-account wordt ingeschakeld voor Enterprise Voice en geconfigureerd voor Werkoproep, kunt u uw mobiele telefoon gebruiken om lokale en internationale telefoonnummers te bellen via Lync Server. U hebt toegang tot Werkoproep vanaf een visitekaartje, een chatconversatievenster of de kiezer. Lync-server belt zowel u als het nummer van de ontvanger en verbindt de twee oproepen. Een Lync-oproep plaatsen vanuit een visitekaartje 1 Selecteer. 2 Vouw een contactgroep uit en selecteer het contact dat uw wilt bellen. 3 Selecteer het Lync-id of een telefoonnummer van het contact in het gedeelte Werkoproep. 4 Accepteer de inkomende oproep van Lync Server. Een Lync-oproep plaatsen vanuit een chatconversatievenster 1 Selecteer. 2 Accepteer de inkomende oproep van Lync Server. Een Lync-oproep plaatsen vanuit de kiezer 1 Selecteer. 2 Voer het telefoonnummer in. 3 Selecteer. 4 Accepteer de inkomende oproep van Lync Server. Als uw Lync-account niet wordt ingeschakeld voor Enterprise Voice, kunt u met uw mobile telefoon vanuit uw contactenlijst een oproep plaatsen naar een contact door het gebruiksplan van uw telefoon te gebruiken. Een oproep plaatsen met een mobile telefoon 1 Selecteer. 2 Vouw een contactgroep uit en selecteer het contact dat uw wilt bellen. 3 Selecteer een telefoonnummer voor het contact. U kunt Lync gebruiken om toegang te krijgen tot voic berichten van oproepen die op uw bedrijfstelefoonnummer zijn geplaatst, als Enterprise Voice Mail beschikbaar is en door uw bedrijf wordt ondersteund.

8 8 Microsoft Lync 2010 Mobile Enterprise Voice Mail openen Selecteer >. Aan een vergadering deelnemen met Lync 1 Open een Lync-vergaderverzoek in uw agenda en selecteer Deeln. aan Lyncvergadering. Afhankelijk van de instellingen van organisator van de vergadering, moet u mogelijk in het vergaderingsportaal wachten tot u toegelaten wordt of u doet direct mee aan de vergadering. 2 Accepteer de inkomende oproep van Lync Server als u aan de vergadering wilt deelnemen. U kunt spreken, naar de audio luisteren en deelnemen chatconversaties over de vergadering, maar u kunt geen inhoud zien die mogelijk in de vergadering wordt gedeeld. 3 Als u een vergadering wilt beëindigen, selecteert u > Vergadering beëindigen. Zelfs als uw Lync-account niet wordt ingeschakeld voor Enterprise Voice, kunt u mogelijk met uw telefoon aan vergaderingen deelnemen. Neem voor meer informatie contact op met uw IT-afdeling. Lync -instellingen Selecteer > en > Instellingen. Uw aanmeldingsadres en wachtwoord wijzigen Selecteer en bewerk vervolgens uw aanmeldingsadres en wachtwoord. Uw telefoonnummer toevoegen om aan vergaderingen deel te nemen Zorg ervoor dat u bent aangemeld bij uw Lync-account, selecteer en voer uw telefoonnummer inclusief de landcode in het veld Mijn mobiele nummer in. Schakel Werkoproep in of uit 1 Zorg ervoor dat u bent aangemeld bij uw Lync-account en dat de account is geconfigureerd voor Enterprise Voice en Werkoproep. 2 Selecteer. 3 Verplaats de schuif Werkoproep naar de juiste positie. Doorschakelen-instellingen wijzigen 1 Zorg ervoor dat u bent aangemeld bij uw Lync-account en dat de account is geconfigureerd voor Enterprise Voice en Doorschakelen.

9 Microsoft OneNote 9 2 Selecteer en wijzig de volgende instellingen: Als u Doorschakelen in of uit wilt schakelen, verplaatst u de schuif Doorschakelen naar de juiste positie. Als u het nummer wilt instellen waar uw oproepen naar worden doorgestuurd, moet u ervoor zorgen dat Doorschakelen aan staat en moet u een juiste optie uit de lijst Mijn oproepen doorschakelen naar selecteren. Doorschakelen moet aan staan om deze instelling te wijzigen. Als u inkomende Lync-oproepen tegelijkertijd op een ander nummer wilt laten overgaan, moet u ervoor zorgen dat Doorschakelen aan staat en moet u een juiste optie uit de lijst Tegelijk bellen selecteren. Doorschakelen moet aan staan om deze instelling te wijzigen. Microsoft OneNote Over het product Microsoft OneNote Selecteer >. Met Microsoft OneNote kunt u notities op uw Nokia Belle-telefoon maken en bewerken. U kunt foto's toevoegen en de tekst in uw notities opmaken. Naast het lokaal opslaan van notities op uw telefoon, kunt u uw OneNote-notitieblokken op Windows Live SkyDrive openen, weergeven of bewerken. Uw notitieblokken worden automatisch gesynchroniseerd. Als u uw notities wilt openen en delen op SkyDrive, moet u zich aanmelden met een gratis Windows Live ID. Met notitieblokken en secties kunt u uw documenten organiseren. Ieder notitieblok bestaat uit een of meer secties. Secties worden gebruikt om pagina's op te slaan die echte OneNote-documenten zijn. Een Windows Live ID maken U hebt met een Windows Live ID en wachtwoord op uw telefoon of op uw computer toegang tot Microsoft -diensten zoals Windows Live SkyDrive. Ga naar signup.live.comen volg de weergegeven instructies. Notities maken met OneNote Notitieblokken die u op Windows Live SkyDrive hebt, worden weergegeven op uw telefoon als u OneNote opent. Als u geen notitieblokken op SkyDrive hebt, wordt er automatisch een nieuw notitieblok gemaakt dat Persoonlijk (web) heet. Notities maken op SkyDrive 1 Selecteer >.

10 10 Microsoft OneNote 2 Voer uw Windows Live ID en wachtwoord in en selecteer Aanmelden. OneNote wordt geopend en is verbonden met uw Windows Live SkyDrive. Als u zich niet wilt aanmelden, kunt u notities maken op uw telefoon in een nieuw notitieblok dat Persoonlijk heet en automatisch op uw telefoon wordt gemaakt. U kunt meteen notities gaan maken. Notities op uw telefoon maken 1 Selecteer >. 2 Selecteer slaat u deze stap over. OneNote wordt geopend en maakt een notitieblok dat Persoonlijk heet. Alle notities die u maakt zijn op uw telefoon te vinden. Een snelle notitie maken Selecteer. Een notitie maken in een bestaand notitieblok Open een sectie in een notitieblok en selecteer. OneNote gebruikt zowel Persoonlijk (web) als Losse notities om uw notities naar SkyDrive te synchroniseren. U moet het notitieblok Persoonlijk (web) of de sectie Losse notities niet verwijderen of de naam ervan wijzigen. Notities verwijderen met OneNote 1 Selecteer >. 2 Selecteer de notitie en houd deze ingedrukt. Selecteer vervolgens Pagina verwijderen. Als u een notitieblok of sectie wilt verwijderen, gebruikt u OneNote op uw Windowscomputer of de gratis applicatie OneNote Web in uw webbrowser op uw pc of Mac om uw notities te openen op Windows Live SkyDrive. Gedeelde notitieblokken in OneNote verbergen Notitieblokken die anderen met u hebben gedeeld op SkyDrive zijn automatisch zichtbaar. Als u deze notitieblokken niet wilt zien, kunt u ze verbergen in uw telefoon. 1 Selecteer > Instellingen. 2 Schakel in het gedeelte SkyDrive-notitieblokken het gewenste notitieblok op Uit.

11 Microsoft Office Mobile 11 Notities organiseren met OneNote U kunt OneNote op uw Windows-computer of de gratis applicatie OneNote Web in uw webbrowser op uw pc of Mac gebruiken om uw notities te organiseren op Windows Live SkyDrive. U kunt bijvoorbeeld: Uw notities opslaan of verplaatsen Notities verzenden Notitieblokken en secties maken of verwijderen De kleur van uw notitieblok wijzigen Notities synchroniseren met OneNote Ieder notitieblok dat u op uw telefoon wilt openen moet zich op Windows Live SkyDrive bevinden. U kunt dit op twee manieren doen: Maak uw notitieblokken op SkyDrive met de applicatie OneNote Web. Gebruik OneNote op uw Windows-computer om uw notitieblokken op SkyDrive te delen. Uw notities op SkyDrive synchroniseren naar uw telefoon Meldt u aan bij de applicatie OneNote op uw telefoon om uw notitieblokken op SkyDrive te openen. Uw notities op uw telefoon synchroniseren naar SkyDrive Als u zich niet aanmeldt voordat u OneNote opent, bevinden uw notities zich op uw telefoon en worden niet gesynchroniseerd naar SkyDrive. Selecteer > Synchroniseren met SkyDrive. Microsoft Office Mobile Over het product Microsoft Office Mobile Met Office Mobile kunt u documenten beheren op uw telefoon. U kunt alle bestanden die lokaal opgeslagen zijn op de telefoon en als bijlage weergeven Met Office Mobile hebt u ook toegang tot de bedrijfssites van Microsoft SharePoint 2010 in uw bedrijfsnetwerk of in Microsoft Office 365 en kunt u alle documenten die daar zijn opgeslagen weergeven en delen. U moet beveiligde mobiele toegang hebben, zoals via Nokia Belle VPN of Unified Access Gateway, om toegang tot SharePoint te krijgen. Alle bestanden worden in de SharePoint-site weergegeven, maar alleen de volgende bestandstypen worden weergegeven in de weergave Favorieten:

12 12 Microsoft Office Mobile PowerPoint Word Excel PDF 1 Selecteer >. 2 Als u nu een SharePoint-site wilt openen, selecteert u Ja. Als u deze stap wilt overslaan en later een SharePoint-site wilt openen, selecteert u Nee. In de werkbalk aan de onderkant bevinden zich twee tabbladen die Favoriete documenten en Plaatsen heten. Als u wilt verkennen wat er zich op een SharePointsite bevindt, selecteert u het SharePoint site op het tabblad Plaatsen. In Plaatsen kunt u uw favoriete SharePoint-sites, de locatie van uw opgeslagen documenten in de telefoon (lokaal), bijlagen en onlangs bekeken SharePoint-sites zien. In Favoriete documenten kunt u alle documenten van de als favoriet gemarkeerde plaatsen zien. In de weergave SharePoint Explorer kunt u mappen, documenten en andere inhoud zien De beschikbaarheid van de dienst Microsoft Office 365 kan per regio verschillen. Documenten sorteren en filteren met Office Mobile U kunt documenten sorteren en filteren in zowel Favoriete documenten als Plaatsen. Documenten sorteren Selecteer > > Sorteren op datum, Sorteren op titel of Sorteren op plaats. Documenten filteren Selecteer >, of. Tip: Als u de toegepaste filters wilt wissen, selecteert u. Een document met Office Mobile openen 1 Selecteer > >. U kunt het document ook selecteren vanuit de weergave SharePoint Explorer. 2 Selecteer het document dat u wilt openen. 3 Als de lijst met documenten leeg is, opent u een SharePoint-site en markeert u deze als favoriet om documenten aan de lijst toe te voegen.

13 Microsoft Office Mobile 13 Een SharePoint-site openen en als een favoriet markeren Als u een SharePoint-site opent, wordt deze toegevoegd aan Plaatsen. U kunt een plaats als een favoriet markeren, wat alle documenten van die plaats aan de lijst Favoriete documenten toevoegt. Een SharePoint-site openen Selecteer >. Selecteer > URL openen en voer het webadres van de SharePoint-site in. Een plaats als favoriet markeren Selecteer >. Als u een plaats als favoriet markeert, worden de documenteigenschappen opgeslagen in de lijst Favoriete documenten om op de batterijcapaciteit en de kosten te besparen. Het document wordt gedownload naar uw telefoon wanneer u het opent. Documenten op een SharePoint-site kunnen op ieder moment worden bijgewerkt. U kunt uw documenten synchroniseren om er zeker van te zijn dat u de nieuwste versie van het document op uw telefoon hebt. Het nieuwste document naar uw telefoon synchroniseren Selecteer > Synchroniseren. Documenten delen met Office Mobile Als u een document wilt delen, kunt u een koppeling naar het document verzenden als het zich op een SharePoint-site bevindt of u kunt het document ook als bijlage verzenden als het lokaal is opgeslagen. Een koppeling verzenden Selecteer het item en houd het ingedrukt. Selecteer vervolgens Als koppeling verzenden. Een document als een bijlage verzenden Selecteer het document en houd het ingedrukt. Selecteer vervolgens Als bijlage verzenden. Microsoft Word Een Word -document maken en opslaan U kunt Word-documenten rechtstreeks op uw telefoon maken en opslaan.

14 14 Microsoft Office Mobile Een nieuw document maken 1 Selecteer >. 2 Selecteer > Word-document. Een document opslaan 1 Selecteer > Opslaan. 2 Schrijf een naam voor uw document en selecteer OK. Een Word -document bewerken Selecteer > en een Word-bestand. Tekst selecteren Dubbeltik op een woord en sleep de grepen aan ieder uiteinde om de tekst die u wilt selecteren te markeren. Tekst opmaken 1 Selecteer het woord of de tekst dat u wilt opmaken. 2 Selecteer de tekst en houd deze ingedrukt. Selecteer vervolgens. 3 Selecteer de opmaak die u wilt gebruiken. Tekst kopiëren en plakken 1 Selecteer de tekst en houd deze ingedrukt als u wilt kopiëren. Selecteer vervolgens. 2 Als u wilt plakken, selecteert u waar u wilt plakken en houd dit ingedrukt. Selecteer vervolgens. Een opmerking toevoegen 1 Selecteer de tekst en houd deze ingedrukt. Selecteer vervolgens. 2 Schrijf uw commentaar. 3 Tik buiten het opmerkingvak om uw opmerking toe te voegen. Tekst zoeken in een Word -document Selecteer > en een Word-bestand. De overzichtsweergave gebruiken 1 Selecteer. 2 Als u naar een bepaald gedeelte van het document wilt gaan, selecteert u de naam van het gedeelte.

15 Microsoft Office Mobile 15 Naar tekst zoeken 1 Selecteer. 2 Schrijf uw trefwoord of fragment en selecteer. 3 Als u wilt stoppen met zoeken selecteert u. Een Word -document in een verzenden 1 Selecteer > en een Word-bestand. 2 Selecteer > Verzenden. 3 Voeg ontvangers en andere informatie aan uw toe en selecteer Verzenden. Microsoft Excel Een Excel -werkmap maken en opslaan U kunt Excel-werkmappen rechtstreeks op uw telefoon maken en opslaan. Een nieuwe werkmap maken 1 Selecteer >. 2 Selecteer > Excel-werkmap. Een werkmap opslaan 1 Selecteer > Bestand > Opslaan. 2 Schrijf een naam op voor uw werkmap en selecteer OK. Een Excel -werkmap bewerken Selecteer > en een Excel-bestand. 1 Als u cijfers of tekst wilt toevoegen, selecteert u een cel, voert u cijfers of tekst in en selecteert u > Gereed. 2 Als u de inhoud van de cel wilt wissen, selecteert u > Wissen > Inhoud wissen. 3 Als u wijzigingen wilt opheffen of opnieuw uitvoeren, selecteert u Ongedaan maken en opnieuw > Ongedaan maken of Opnieuw. Een opmerking toevoegen 1 Selecteer een cel en > Opmerking toevoegen. 2 Schrijf uw commentaar. 3 Tik buiten het opmerkingvak om uw opmerking toe te voegen. Naar tekst zoeken in een Excel -werkmap Selecteer > en een Excel-bestand.

16 16 Microsoft Office Mobile De overzichtsweergave gebruiken 1 Selecteer. 2 Selecteer het werkblad of de grafiek die u wilt weergeven in de werkmap. Naar tekst zoeken 1 Selecteer. 2 Schrijf uw trefwoord of cijfer en selecteer. 3 Als u wilt stoppen met zoeken selecteert u. Een Excel -werkmap verzenden in een 1 Selecteer > en een Excel-bestand. 2 Selecteer > Bestand > Verzenden. 3 Voeg ontvangers en andere informatie aan uw toe en selecteer Verzenden. Microsoft PowerPoint Een PowerPoint -presentatie bewerken U kunt PowerPoint-presentaties rechtstreeks op uw telefoon openen en weergeven, er wijzigingen in aanbrengen en notities aan toevoegen. 1 Selecteer > en een PowerPoint-bestand. 2 Selecteer een dia en. 3 Selecteer de tekst die u wilt bewerken en. 4 Schrijf uw tekst en selecteer Gereed. Tip: Als u een nieuw PowerPoint-bestand wilt maken, opent u het meegeleverde voorbeeld van een PPT-bestand, bewerkt u het en slaat u het vervolgens op met een nieuwe naam. Een notitie toevoegen 1 Selecteer een dia en. 2 Schrijf uw notitie en selecteer Gereed. Een PowerPoint -presentatie opslaan 1 Selecteer > en een PowerPoint-bestand. 2 Selecteer > Opslaan. Een PowerPoint -presentatie in een verzenden 1 Selecteer > en een PowerPoint-bestand. 2 Selecteer > Verzenden.

17 Een Microsoft PowerPoint Broadcast weergeven 17 3 Voeg ontvangers en andere informatie aan uw toe en selecteer Verzenden. Een Microsoft PowerPoint Broadcast weergeven Met Microsoft PowerPoint Broadcast kunt u een PowerPoint-presentatie weergeven op uw telefoon terwijl de presentator op afstand vanaf een pc de diavoorstelling geeft via de dienst PowerPoint Broadcast op SharePoint of Windows Live. U hoeft geen PowerPoint op uw telefoon te hebben om de presentatie weer te geven. 1 Selecteer een koppeling naar een PowerPoint-presentatie in een of chatconversatie in Lync om de presentatie weer te geven. 2 Tik op het scherm om toegang tot de knoppen te krijgen. Aan een telefonische vergadering deelnemen Als u een vergaderverzoek in uw telefoonagenda ontvangt, kunt u eenvoudig aan de vergadering deelnemen zonder dat uw de details van de telefonische vergadering apart hoeft in te voeren. 1 Open een vergaderverzoek in uw agenda. 2 Selecteer Deelnemen aan conf.gesprek. 3 Controleer de conferentiecodes en bewerk de details door de juiste code te selecteren in de vervolgkeuzelijst of door deze indien nodig zelf in te voeren. 4 Selecteer. Wanneer u met de vergadering verbinding maakt, kunt u ook de UI-functie Nokia Conference Call gebruiken als de Lync-oproep om de een of andere reden mislukt.

Gebruikershandleiding Microsoft Apps

Gebruikershandleiding Microsoft Apps Gebruikershandleiding Microsoft Apps Uitgave 1 2 Over het product Microsoft Apps Over het product Microsoft Apps Microsoft Apps biedt zakelijke Microsoft-apps voor uw Nokia Belle-telefoon waarop softwareversie

Nadere informatie

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Snelstartgids E-mail controleren U kunt uw iphone of ipad instellen voor het versturen en ontvangen van e-mail van uw Office 365-account. Altijd toegang tot uw

Nadere informatie

Handleiding Zakelijk Office 365 Instap & Standaard Versie april 2014

Handleiding Zakelijk Office 365 Instap & Standaard Versie april 2014 Handleiding Zakelijk Office 365 Instap & Standaard Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Inloggen op Zelfservice Cloud 4 2.2 Rechten kopen of wijzigen

Nadere informatie

Novell Vibe-invoegtoepassing

Novell Vibe-invoegtoepassing Novell Vibe-invoegtoepassing 5 juni 2012 Novell Snel aan de slag Met behulp van de Novell Vibe-invoegtoepassing voor Microsoft Office kunt u werken met documenten op de Vibe-site zonder dat u Microsoft

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia Lumia 800

Gebruikershandleiding Nokia Lumia 800 Gebruikershandleiding Nokia Lumia 800 Uitgave 1.1 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Veiligheid 4 Aan de slag 6 Toetsen en onderdelen 6 Terug-, start- en zoektoetsen 7 De simkaart plaatsen 8 Uw telefoon opladen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia Lumia 710

Gebruikershandleiding Nokia Lumia 710 Gebruikershandleiding Nokia Lumia 710 Uitgave 2.0 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Veiligheid 4 Aan de slag 6 Toetsen en onderdelen 6 Terug-, start- en zoektoetsen 7 De simkaart plaatsen 8 Uw telefoon opladen

Nadere informatie

World Wide Web http://www.samsungmobile.com Dutch. 03/2009. Rev. 1.0

World Wide Web http://www.samsungmobile.com Dutch. 03/2009. Rev. 1.0 * Sommige beschrijvingen in deze gebruiksaanwijzing kunnen afwijken van uw telefoon. Dit is afhankelijk van het land waar u de telefoon gekocht heeft, de geïnstalleerde software of uw serviceprovider.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding BlackBerry Link voor Windows Versie: 1.2.3 Gebruikershandleiding Gepubliceerd: 2014-01-20 SWD-20140120093820720 Inhoud Verwante bronnen...5 Aan de slag... 6 Info over BlackBerry Link...6 BlackBerry Link

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding BlackBerry Link voor Mac OS Versie: 1.2.1 Gebruikershandleiding Gepubliceerd: 2014-01-21 SWD-20140121091156782 Inhoud Verwante bronnen...5 Aan de slag... 6 Info over BlackBerry Link...6 BlackBerry Link

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Smart 4 power Sommige diensten en apps zijn mogelijk niet in alle landen beschikbaar. Vraag in de winkel naar de details. Android is een handelsmerk van Google Inc. De Androidrobot

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia Lumia 610

Gebruikershandleiding Nokia Lumia 610 Gebruikershandleiding Nokia Lumia 610 Uitgave 1.0 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Veiligheid 4 Aan de slag 6 Toetsen en onderdelen 6 Terug-, start- en zoektoetsen 7 De simkaart plaatsen 8 Uw telefoon opladen

Nadere informatie

Snel aan de slag met Novell Filr 1.2-app

Snel aan de slag met Novell Filr 1.2-app Snel aan de slag met Novell Filr 1.2-app April 2015 Snel aan de slag Met Novell Filr kunt u vanaf uw bureaublad, browser of mobiele apparaat op eenvoudige wijze toegang krijgen tot al uw bestanden en mappen.

Nadere informatie

Handleiding Office 365 Small

Handleiding Office 365 Small Handleiding Office 365 Small DISCLAIMER De resultaten van de in deze gids beschreven oplossingen zijn afhankelijk van diverse aspecten, die per organisatie sterk kunnen verschillen. De uiterste zorg is

Nadere informatie

Office 365 for education de juiste keuze!

Office 365 for education de juiste keuze! STARTERSGIDS Inhoud 1. Microsoft Office 365, de juiste keuze! 1 2. Aanmelden 5 3. Aan de slag 10 4. Teamsite en openbare site 22 5. Overal werken met Office 365 27 Disclaimer De resultaten van de in deze

Nadere informatie

Smart 4 mini Gebruikershandleiding

Smart 4 mini Gebruikershandleiding Smart 4 mini Gebruikershandleiding Sommige diensten en apps zijn mogelijk niet beschikbaar in alle landen. Vraag meer informatie hierover in de winkel. Android is een handelsmerk van Google Inc. De Androidrobot

Nadere informatie

Symantec Enterprise Vault

Symantec Enterprise Vault Symantec Enterprise Vault Handleiding voor gebruikers van Microsoft Outlook 2010/2013 10.0 Beperkte Outlook-invoegtoepassing Symantec Enterprise Vault: Handleiding voor gebruikers van Microsoft Outlook

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Xperia E4g Dual E2033/E2043/E2063 Inhoudsopgave Aan de slag...6 Info over deze gebruikershandleiding...6 Overzicht apparaat...6 In elkaar zetten...7 Uw apparaat voor de eerste keer

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Smart Tab 4G Vodafone Power to you Inhoudsopgave 1 Uw apparaat... 1 1.1 Toetsen en aansluitingen...1 1.2 De tablet gebruiksklaar maken...3 1.3 Startscherm...5 2 Tekstinvoer...15 2.1

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia Lumia 520

Gebruikershandleiding Nokia Lumia 520 Gebruikershandleiding Nokia Lumia 520 Uitgave 1.1 NL Psst... Deze handleiding is niet het enige... Uw telefoon bevat een gebruikershandleiding die u altijd bij u hebt en indien nodig beschikbaar is. Veeg

Nadere informatie

Je HTC Radar Uitgebreide Handleiding

Je HTC Radar Uitgebreide Handleiding Je HTC Radar Uitgebreide Handleiding 2 Inhoud Inhoud Aan de slag Inhoud van de doos 7 Uw telefoon 7 Onderkant 9 SIM-kaart 11 Batterij 12 Het toestel in- of uitschakelen 13 Uw pincode invoeren 13 Aanraak

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia Lumia 620

Gebruikershandleiding Nokia Lumia 620 Gebruikershandleiding Nokia Lumia 620 Uitgave 1.1 NL Gebruikershandleiding Nokia Lumia 620 Inhoudsopgave Veiligheid 4 Aan de slag 6 Toetsen en onderdelen 6 Terug-, start- en zoektoets 6 Antennelocaties

Nadere informatie

Versie 8.6.2 GEBRUIKERSHANDLEIDING

Versie 8.6.2 GEBRUIKERSHANDLEIDING Versie 8.6.2 GEBRUIKERSHANDLEIDING Copyright 1981-2015 Netop Business Solutions A/S. All Rights Reserved. Portions used under license from third parties. Please send any comments to: Netop Business Solutions

Nadere informatie

Uw HTC Rhyme Uitgebreide Handleiding

Uw HTC Rhyme Uitgebreide Handleiding Uw HTC Rhyme Uitgebreide Handleiding 2 Inhoud Inhoud Aan de slag Inhoud van de doos 8 HTC Rhyme 9 Achterklep 11 SIM-kaart 13 Geheugenkaart 13 Batterij 15 Het toestel in- of uitschakelen. 16 Uw pincode

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia Lumia 620

Gebruikershandleiding Nokia Lumia 620 Gebruikershandleiding Nokia Lumia 620 Uitgave 1.0 NL Gebruikershandleiding Nokia Lumia 620 Inhoudsopgave Veiligheid 4 Aan de slag 5 Toetsen en onderdelen 5 Terug-, start- en zoektoets 5 Antennelocaties

Nadere informatie

Windows Phone 8X van HTC Handleiding

Windows Phone 8X van HTC Handleiding Windows Phone 8X van HTC Handleiding 2 Inhoud Inhoud Uitpakken Je telefoon 8 SIM-kaart 9 Batterij 11 Het toestel in- of uitschakelen 12 Je telefoon instellen Je pincode invoeren 13 De telefoon voor het

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Lumia met Windows Phone 8.1 Update

Gebruikershandleiding Lumia met Windows Phone 8.1 Update Gebruikershandleiding Lumia met Windows Phone 8.1 Update Uitgave 1.0 NL Over deze gebruikershandleiding Deze handleiding is de gebruikershandleiding voor uw softwareversie. Belangrijk: Lees het gedeelte

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding BlackBerry Classic Smartphone Versie: 10.3.1 Gebruikershandleiding Gepubliceerd: 2015-03-02 SWD-20150302125904352 Inhoud Instellen en basisbeginselen...6 Nieuw in deze versie... 6 Aan de slag met uw BlackBerry-smartphone...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia E7 00

Gebruikershandleiding Nokia E7 00 Gebruikershandleiding Nokia E7 00 Uitgave 2.0 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Veiligheid 6 Aan de slag 8 Toetsen en onderdelen 8 Het volume van een telefoongesprek, nummer of video wijzigen 12 De toetsen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor Nokia Mail for Exchange 3.0

Gebruikershandleiding voor Nokia Mail for Exchange 3.0 Gebruikershandleiding voor Nokia Mail for Exchange 3.0 2009 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Nokia en Nokia Connecting People zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Nokia Corporation. Andere

Nadere informatie

BlackBerry Internet Service Met de browser op uw computer Versie: 3.2. Gebruikershandleiding

BlackBerry Internet Service Met de browser op uw computer Versie: 3.2. Gebruikershandleiding BlackBerry Internet Service Met de browser op uw computer Versie: 3.2 Gebruikershandleiding SWDT654281-1091416-0721034519-006 Inhoudsopgave Aan de slag... 2 De messaging-serviceplans voor de BlackBerry

Nadere informatie