Gebruikershandleiding Microsoft Apps

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gebruikershandleiding Microsoft Apps"

Transcriptie

1 Gebruikershandleiding Microsoft Apps Uitgave 1

2 2 Over het product Microsoft Apps Over het product Microsoft Apps Microsoft Apps biedt zakelijke Microsoft-apps voor uw Nokia Belle-telefoon waarop softwareversie wordt uitgevoerd. Als u uw softwareversie wilt controleren, belt u *#0000#. De volgende apps worden meegeleverd: Microsoft Lync 2010 Mobile Microsoft OneNote Microsoft Document Connection Microsoft PowerPoint Broadcast Microsoft Apps bevat ook de UI-functie Nokia Conference Call die is geïntegreerd in vergaderverzoeken en uitnodigingen voor conferentiegesprekken. U kunt eenvoudig aan telefoonconferenties deelnemen met een enkele tik op uw agenda. In de meeste gevallen moet u een dataverbinding hebben om Microsoft Apps te gebruiken. Bij het gebruik van diensten of het downloaden van inhoud worden mogelijk grote hoeveelheden gegevens overgebracht, wat kan leiden tot kosten voor gegevensverkeer. Microsoft Apps kan worden gehost door een bedrijf of worden gekocht als een dienst van Office 365. De beschikbaarheid van Microsoft Office 365- diensten kan per regio verschillen. Microsoft Apps downloaden en installeren Downloaden met: De applicatie voor software-update op uw telefoon De applicatie Nokia Suite op uw computer U moet uw telefoon na het installeren opnieuw laten starten of de telefoon handmatig opnieuw starten als dat wordt gevraagd. Installeren met de client van Sw-update 1 Selecteer >. 2 Selecteer > Updates markeren. 3 Selecteer Microsoft Apps in de lijst. 4 Selecteer Opn. starten om de update te voltooien en uw telefoon opnieuw te starten.

3 Aan de slag 3 Installeren met Nokia Suite 1 Sluit uw telefoon aan op uw computer met een USB-kabel en open vervolgens Nokia Suite op uw computer. 2 Selecteer. 3 Selecteer Open om de updates te zien die beschikbaar zijn voor uw telefoon. 4 Selecteer Microsoft Apps > Installeren. 5 Meld u aan bij uw Nokia-account en volg de instructies die op uw computer worden weergegeven. Aan de slag Ontdek hoe u aan de slag kunt met Microsoft Apps Microsoft Apps configureren 1 Selecteer op het startscherm de widget. 2 Voer het adres en het wachtwoord voor uw bedrijfs- of Office 365-account in. 3 Voer de domeinnaam van uw bedrijf en de gebruikersnaam in, als dat beschikbaar is. 4 Selecteer Aanmelden. Nadat u de apps hebt geconfigureerd, kunt u deze widget van het startscherm verwijderen. Met Microsoft Apps verbinden Microsoft Apps-instellingen vereisen de Microsoft backend-omgeving. Met de volgende instellingen kunt u Exchange ActiveSync, Lync 2010 en SharePoint configureren. Neem voor meer informatie contact op met uw IT-afdeling. Als u uw Microsoft Apps-account hebt geconfigureerd, selecteert u een app in de weergave Geconfigureerde services: en selecteert u vervolgens Start. Als een app niet goed is geconfigureerd, kunt u de app selecteren in de weergave Services niet ingesteld, de instellingen opgeven en vervolgens Verbinden selecteren. Als u OneNote met SkyDrive wilt synchroniseren, moet u uw Windows Live-account aan uw telefoon koppelen. Instellingen van Exchange ActiveSync Server: Het webadres van uw bedrijfs- of Office 365 Exchange ActiveSync-server. Domein: De aan uw bedrijf toegewezen domeinnaam.

4 4 Microsoft Lync 2010 Gebruikersnaam: Uw zakelijke gebruikersnaam. Afhankelijk van uw bedrijfs-backend moet u mogelijk een aantal of alle van de volgende Lync-instellingen opgeven. Lync 2010-instellingen Lync-aanmeldingsadres: Uw Lync-specifieke aanmeldingsadres. Domein: De aan uw bedrijf toegewezen domeinnaam. Gebruikersnaam: Uw zakelijke gebruikersnaam. Interne detectieserver Het webadres van uw bedrijfs- of Office 365 interne Lyncdetectieserver. Externe detectieserver Het webadres van uw bedrijfs- of Office 365 externe Lyncdetectieserver. SharePoint-instellingen URL van SharePoint UAG: Het webadres van uw bedrijfs- of Unified Access Gateway-server. SharePoint-site: Het webadres van uw primaire bedrijfs- of Office 365 SharePointsite. Domein: De aan uw bedrijf toegewezen domeinnaam. Gebruikersnaam: Uw zakelijke gebruikersnaam. Microsoft Lync 2010 Ontdek hoe u Microsoft Lync 2010 gebruikt. Over het product Microsoft Lync 2010 Selecteer >. Microsoft Lync 2010 maakt onderdeel uit van Microsoft Apps voor Nokia Belle, wat belangrijke zakelijke Microsoft-apps biedt voor Nokia Belle-smartphones. Lync is één enkele interface voor presence-gegevens, chatten, spraakoproepen en online vergaderingen. Al uw contacten worden gedeeld tussen Lync 2010, Exchange 2010 en Sharepoint Alle communicatie gaat via Lync Server U kunt Lync gebruiken met: Pc-client Mobiele-telefoonclient Bureautelefoons

5 Microsoft Lync Inbeltoegang voor vaste telefoons De Lync Mobile-client wordt geleverd voor gebruik met geldig gelicentieerde exemplaar van Microsoft Lync Server 2010 (op kantoor) of de dienst Office 365 (Lync Online). Als u een kantoorversie van Lync Mobile wilt gebruiken, moet u de Lync Server 2010 Mobility Service Update hebben geïnstalleerd. De licentie voor Lync Server 2010 of Lync Online wordt doorgaans geleverd voor zakelijke gebruikers. Bij het gebruik van de service of het downloaden van inhoud worden mogelijk grote hoeveelheden gegevens overgebracht, wat kan leiden tot kosten voor gegevensverkeer. Aanmelden 1 Selecteer >. 2 Vul de velden Aanmeldingsadres en Wachtwoord in. Uw aanmeldingsadres is gewoonlijk uw complete adres. 3 Als u de kantoorversie van Lync 2010 gebruikt, vult u de velden Gebruikersnaam en Domein in. Neem voor meer informatie contact op met uw IT-afdeling. 4 Selecteer Aanmelden. Als de aanmeldingspoging mislukt wegens een tijdelijke fout, zoals een netwerkfout, probeert Lync 2010 opnieuw aan te melden. In het geval van een permanente fout, zoals een onjuiste gebruikersnaam, wordt een melding weergegeven. Bevestig de melding, bewerk de aanmeldgegevens en meld u opnieuw aan. 5 Als u uw mobiele nummer wilt gebruiken om aan vergaderingen deel te nemen, voert u uw telefoonnummer inclusief de landcode in en selecteert u vervolgens Volgende. Als uw Lync-account wordt ingeschakeld voor Enterprise Voice ziet u, afhankelijk van de opties die door uw beheerder zijn geconfigureerd, mogelijk Werkoproep of Doorschakelen of beide. 6 Selecteer Gereed. Nadat u zich voor de eerste keer hebt aangemeld bij Lync 2010, worden uw accountgegevens opgeslagen en hoeft u ze niet meer iedere keer als u zich aanmeldt in te voeren. Afmelden bij Lync 2010 Selecteer > Afmelden. Uw contacten en presence Selecteer > en.

6 6 Microsoft Lync 2010 Al uw contacten worden weergegeven op het tabblad Contactpersonen weergeven en gegroepeerd in verschillende categorieën die contactgroepen worden genoemd. Als u zich bij Lync 2010 aanmeldt op uw telefoon, werkt Lync 2010 automatisch de contactenlijst op uw telefoon bij zodat deze overeenkomt met de contactenlijst van Lync 2010 op uw computer. U kunt contacten ook in uw bedrijfsadreslijst openen. Een contact zoeken Selecteer en begin met het schrijven van de naam van het contact. Een visitekaartje bekijken Vouw een contactgroep uit en selecteer een contact. Uw presence-status instellen of een notitie schrijven Selecteer een presence-status of schrijf een notitie in het gebied dat uw presencestatus weergeeft. Lync 2010 werkt uw status bij gebaseerd op uw Microsoft Outlook-agenda. Een contact toevoegen 1 Selecteer en begin met het schrijven van de naam van een contact. 2 Selecteer het contact, selecteer vervolgens > Contactpersoon toevoegen... en de groep waaraan u het contact wilt toevoegen. Een contact verwijderen 1 Vouw een contactgroep uit en selecteer het contact dat uw wilt verwijderen. 2 Selecteer > Contactpersoon verwijderen... Een of sms-bericht naar een contact verzenden Vouw een contactgroep uit en selecteer vervolgens een contact en verzenden of Sms verzenden. Een chatbericht versturen Met Lync 2010 kunt u chatberichten naar één of meerdere personen verzenden. U kunt berichten verzenden naar iedereen uit de contactenlijst van uw telefoon en uw zakelijke adreslijst. Selecteer > en. 1 Vouw een contactgroep uit en selecteer een contact. 2 Selecteer het Lync-id van het contact in het gedeelte Chatbericht verzenden. 3 Schrijf uw bericht en selecteer.

7 Microsoft Lync Als u de chatconversatie met het contact wilt beëindigen, selecteert u > Gesprek beëindigen. Tip: Het beëindigen van een conversatie verwijdert deze uit de Gesprekken weergeven. Als een conversatie niet door u wordt beëindigd, wordt deze opgeslagen in de lijst Gesprekken weergeven. U kunt het later uit de lijst verwijderen. Uw locatie verzenden 1 Selecteer in het conversatievenster > Locatie verzenden. 2 Controleer uw huidige locatie op de kaart en selecteer Verzenden. Lync 2010 verzend een chatbericht dat uw locatie en een koppeling naar de kaart bevat. Tip: U kunt een aangepast bijschrift, zoals de naam van het bedrijf of een adres, toevoegen om uw contact te helpen uw locatie te bepalen. Deze functie is niet in alle landen of regio's beschikbaar. Een contact aan een conversatie toevoegen Selecteer in het conversatievenster en het contact. U kunt altijd een nieuwe persoon uitnodigen om aan de conversatie deel te nemen, maar u kunt slechts één contact tegelijkertijd aan een actieve chatconversatie toevoegen. Schakelen tussen actieve conversaties Selecteer in het conversatievenster > Gesprekken weergeven en de conversatie waar naartoe u wilt schakelen. Tip: Gemiste conversaties worden op het startscherm weergegeven. Een conversatie per verzenden 1 Selecteer in het conversatievenster > Verzenden als . 2 Voer de vereiste informatie in en verzend vervolgens het bericht. Een oproep plaatsen Selecteer >. Als uw Lync-account wordt ingeschakeld voor Enterprise Voice en geconfigureerd voor Werkoproep, kunt u uw mobiele telefoon gebruiken om lokale en internationale telefoonnummers te bellen via Lync Server. U hebt toegang tot Werkoproep vanaf een visitekaartje, een chatconversatievenster of de kiezer.

8 8 Microsoft Lync 2010 Een Lync-oproep plaatsen vanuit een visitekaartje 1 Selecteer. 2 Vouw een contactgroep uit en selecteer het contact dat uw wilt bellen. 3 Selecteer het Lync-id of een telefoonnummer van het contact in het gedeelte Werkoproep. 4 Accepteer de inkomende oproep van Lync Server. Een Lync-oproep plaatsen vanuit een chatconversatievenster 1 Selecteer. 2 Accepteer de inkomende oproep van Lync Server. Een Lync-oproep plaatsen vanuit de kiezer 1 Selecteer. 2 Voer in het startscherm het telefoonnummer in, inclusief de landcode. 3 Selecteer. 4 Accepteer de inkomende oproep van Lync Server. Als uw Lync-account niet wordt ingeschakeld voor Enterprise Voice, kunt u met uw mobile telefoon vanuit uw contactenlijst een oproep plaatsen naar een contact door het gebruiksplan van uw telefoon te gebruiken. Een oproep plaatsen met een mobile telefoon 1 Selecteer. 2 Vouw een contactgroep uit en selecteer het contact dat uw wilt bellen. 3 Selecteer een telefoonnummer voor het contact. U kunt Lync 2010 gebruiken om toegang te krijgen tot voic berichten van oproepen die op uw bedrijfstelefoonnummer zijn geplaatst, als Enterprise Voice Mail beschikbaar is en door uw bedrijf wordt ondersteund. Bedrijfsvoic openen Selecteer >. Deze voic functie is anders dan de voic functie van uw mobiele telefoon. Volg de procedure die opgegeven is door uw operator, als u de voic wilt openen die bellers achterlaten door rechtstreeks naar uw mobiele telefoon te bellen. Aan een vergadering deelnemen 1 Open een Lync-vergaderverzoek in uw agenda en selecteer Deeln. aan Lyncvergadering.

9 Microsoft Lync Afhankelijk van de instellingen van organisator van de vergadering, moet u mogelijk in het vergaderingsportaal wachten tot u toegelaten wordt of u doet direct mee aan de vergadering. 2 Accepteer de inkomende oproep van Lync Server als u aan de vergadering wilt deelnemen. U kunt spreken, naar de audio luisteren en deelnemen chatconversaties over de vergadering, maar u kunt geen inhoud zien die mogelijk in de Lync-vergadering wordt gedeeld. 3 Als u een vergadering wilt beëindigen, selecteert u > Vergadering beëindigen. Zelfs als uw Lync-account niet wordt ingeschakeld voor Enterprise Voice, kunt u mogelijk met uw telefoon aan Lync-vergaderingen deelnemen. Neem voor meer informatie contact op met uw IT-afdeling. Instellingen wijzigen U kunt de instellingen voor verschillende Lync-functies op ieder moment wijzigen. U moet zich aangemeld hebben bij Lync Mobile om toegang tot spraakinstellingen te krijgen. Selecteer > en > Instellingen. Uw aanmeldingsadres en wachtwoord wijzigen Selecteer en bewerk vervolgens uw aanmeldingsadres en wachtwoord. Werking van het starten wijzigen Selecteer en selecteer of wis het selectievakje Lync starten als de telefoon wordt ingeschakeld. De functie is alleen beschikbaar in de toekomstige release van Microsoft Apps voor Nokia Belle. Uw telefoonnummer toevoegen om aan vergaderingen deel te nemen Zorg ervoor dat u bent aangemeld bij uw Lync-account, selecteer en voer uw telefoonnummer inclusief de landcode in het veld Mijn mobiele nummer in. Schakel Werkoproep in of uit 1 Zorg ervoor dat u bent aangemeld bij uw Lync-account en dat de account is geconfigureerd voor Enterprise Voice en Werkoproep. 2 Selecteer. 3 Verplaats de schuif Werkoproep naar de juiste positie.

10 10 Microsoft OneNote Tip: Als Werkoproep aan staat, gebruikt uw telefoon de Lync Server 2010 om lokale en internationale telefoonnummers te bellen. Instellingen voor Doorschakelen wijzigen 1 Zorg ervoor dat u bent aangemeld bij uw Lync-account en dat de account is geconfigureerd voor Enterprise Voice en Doorschakelen. 2 Selecteer en wijzig de volgende instellingen: Als u Doorschakelen in of uit wilt schakelen, verplaatst u de schuif Doorschakelen naar de juiste positie. Als u het nummer wilt opgeven waar uw oproepen naar worden doorgestuurd, moet u ervoor zorgen dat Doorschakelen aan staat en moet u een juiste optie uit de lijst Mijn oproepen doorschakelen naar selecteren. Doorschakelen moet aan staan om deze instelling te wijzigen. Als u inkomende Lync-oproepen tegelijkertijd op een ander nummer wilt laten overgaan, moet u ervoor zorgen dat Doorschakelen aan staat en moet u een juiste optie uit de lijst Tegelijk bellen selecteren. Doorschakelen moet aan staan om deze instelling te wijzigen. Microsoft OneNote Ontdek hoe u notities maakt en bewerkt op uw telefoon. Over het product Microsoft OneNote Selecteer >. Met Microsoft OneNote kunt u notities op uw Nokia Belle-telefoon maken en bewerken. U kunt foto's toevoegen en de tekst in uw notities opmaken. Naast het lokaal opslaan van notities op uw telefoon, kunt u uw OneNote 2010-notitieblokken op Windows Live SkyDrive openen, weergeven of bewerken. Uw notitieblokken worden automatisch gesynchroniseerd. Als u uw notities wilt openen en delen op SkyDrive, moet u zich aanmelden met een gratis Windows Live ID. Met notitieblokken en secties kunt u uw documenten organiseren. Ieder notitieblok bestaat uit een of meer secties. Secties worden gebruikt om pagina's op te slaan die echte OneNote-documenten zijn. Een Windows Live ID maken U hebt met een Windows Live ID en wachtwoord op uw telefoon of op uw computer toegang tot Microsoft-diensten zoals Windows Live SkyDrive. Ga naar signup.live.comen volg de weergegeven instructies.

11 Microsoft OneNote 11 U hebt al een Windows Live ID als u een van de volgende accounts hebt: Hotmail Uw eigen adres dat is geregistreerd als Windows Live ID Messenger SkyDrive MSN Zune Pass Xbox LIVE Een notitie maken Als u zich aanmeldt bij OneNote worden uw notitieblokken op Windows Live SkyDrive weergegeven op uw telefoon. Er wordt een notitieblok Persoonlijk (web) gemaakt als u nog geen notitieblok hebt. U kunt met de mobiele client van OneNote pagina's maken en wijzigen, maar u kunt geen notitieblokken of secties maken of wijzigen. U kunt notitieblokken en secties op een pc of met de webapplicatie maken en deze via SkyDrive synchroniseren naar de Nokia Belle-smartphone. Selecteer >. Een notitie op SkyDrive maken Voer uw Windows Live ID en wachtwoord in en selecteer Aanmelden. Als u meteen notities wilt gaan maken zonder aan te melden, kunt u in het notitieblok Persoonlijk schrijven dat is gemaakt. Alle notities die u maakt zijn op uw telefoon te vinden. Een notitie op uw telefoon maken Selecteer slaat u deze stap over.. Een snelle notitie maken Selecteer. Een notitie maken in een bestaand notitieblok Open een sectie in het notitieblok en selecteer. OneNote gebruikt de secties Persoonlijk (web) en Losse notities om uw notities naar SkyDrive te synchroniseren, dus verwijder of wijzig de naam van die secties niet.

12 12 Microsoft OneNote Een notitie verwijderen 1 Selecteer >. 2 Selecteer de notitie en houd het ingedrukt. Selecteer vervolgens Pagina verwijderen. Met Microsoft OneNote 2010 op uw Windows-computer of met de applicatie OneNote Web kunt u een notitieblok of sectie verwijderen. Gedeelde notitieblokken verbergen Notitieblokken die anderen met u hebben gedeeld op SkyDrive worden weergegeven op uw telefoon. U kunt deze notitieblokken verbergen. 1 Selecteer >. 2 Selecteer > Instellingen. 3 Schakel in het gedeelte SkyDrive-notitieblokken het gewenste notitieblok op Uit. Notities organiseren Met Microsoft OneNote 2010 op uw Windows-computer of de applicatie OneNote Web kunt u uw notities organiseren die opgeslagen zijn op Windows Live SkyDrive. U kunt bijvoorbeeld: Uw notities opslaan of verplaatsen Notities verzenden Notitieblokken en secties maken of verwijderen De kleur van uw notitieblok wijzigen Notities synchroniseren Ieder notitieblok dat u op uw telefoon wilt openen moet zijn opgeslagen op Windows Live SkyDrive. U kunt dit op twee manieren doen: Maak uw notitieblokken op SkyDrive met de applicatie OneNote Web. Gebruik Microsoft OneNote 2010 op uw Windows-computer om uw notitieblokken op SkyDrive te delen. Uw notities op SkyDrive synchroniseren naar uw telefoon Meldt u aan bij de applicatie OneNote op uw telefoon om uw notitieblokken op SkyDrive te openen. Uw notities op uw telefoon synchroniseren naar SkyDrive Als u zich niet aanmeldt voordat u OneNote opent, bevinden uw notities zich op uw telefoon en worden niet gesynchroniseerd naar SkyDrive.

13 Microsoft Document Connection 13 Selecteer > Synchroniseren met SkyDrive. Microsoft Document Connection Ontdek hoe u documenten op uw telefoon beheert. Over het product Microsoft Document Connection Met Document Connection kunt u documenten beheren op uw telefoon. U kunt alle bestanden die lokaal opgeslagen zijn op de telefoon en als bijlage weergeven Met Document Connection hebt u ook toegang tot de bedrijfssites van Microsoft SharePoint 2010 in uw bedrijfsnetwerk of in Microsoft Office 365 en kunt u alle documenten die daar zijn opgeslagen weergeven en delen. U moet beveiligde mobiele toegang hebben, zoals via Nokia Belle VPN of Unified Access Gateway, om toegang tot SharePoint te krijgen. Alle bestanden worden in de SharePoint-site weergegeven, maar alleen de volgende bestandstypen worden weergegeven in de weergave Favorieten: PowerPoint Word Excel PDF 1 Selecteer >. 2 Als u nu een SharePoint-site wilt openen, selecteert u Ja. Als u deze stap wilt overslaan en later een SharePoint-site wilt openen, selecteert u Nee. In de werkbalk aan de onderkant bevinden zich twee tabbladen die Favoriete documenten en Plaatsen heten. Als u wilt verkennen wat er zich op een SharePointsite bevindt, selecteert u het SharePoint site op het tabblad Plaatsen. In Plaatsen kunt u uw favoriete SharePoint-sites, de locatie van uw opgeslagen documenten in de telefoon (lokaal), bijlagen en onlangs bekeken SharePoint-sites zien. In Favoriete documenten kunt u alle documenten van de als favoriet gemarkeerde plaatsen zien. In de weergave SharePoint Explorer kunt u mappen, documenten en andere inhoud zien De beschikbaarheid van de dienst Microsoft Office 365 kan per regio verschillen.

14 14 Microsoft Document Connection Documenten sorteren en filteren U kunt documenten sorteren en filteren in zowel Favoriete documenten als Plaatsen. Documenten sorteren Selecteer > > Sorteren op datum, Sorteren op titel of Sorteren op plaats. Documenten filteren Selecteer >, of. Tip: Als u de toegepaste filters wilt wissen, selecteert u. Een document openen 1 Selecteer > >. U kunt het document ook selecteren vanuit de weergave SharePoint Explorer. 2 Selecteer het document dat u wilt openen. 3 Als de lijst met documenten leeg is, opent u een SharePoint-site en markeert u deze als favoriet om documenten aan de lijst toe te voegen. Een SharePoint-site openen en als een favoriet markeren Als u een SharePoint-site opent, wordt deze toegevoegd aan Plaatsen. U kunt een plaats als een favoriet markeren, wat alle documenten van die plaats aan de lijst Favoriete documenten toevoegt. Selecteer >. Een SharePoint-site openen Selecteer > URL openen en schrijf vervolgens het webadres van de SharePointsite. Een plaats als favoriet markeren Selecteer >. Als u een plaats als favoriet markeert, worden de documenteigenschappen opgeslagen in de lijst Favoriete documenten om op de batterijcapaciteit en de kosten te besparen. Het document wordt gedownload naar uw telefoon wanneer u het opent. Documenten op een SharePoint-site kunnen op ieder moment worden bijgewerkt. U kunt uw documenten synchroniseren om er zeker van te zijn dat u de nieuwste versie van het document op uw telefoon hebt.

15 Microsoft PowerPoint Broadcast 15 Het nieuwste document naar uw telefoon synchroniseren Selecteer > Synchroniseren. Een document delen Als u een document wilt delen, kunt u een koppeling naar het document verzenden als het zich op een SharePoint-site bevindt of u kunt het document ook als bijlage verzenden als het document op uw is opgeslagen. Een koppeling verzenden Selecteer het document en houd het ingedrukt. Selecteer vervolgens Als koppeling verzenden. Een document als een bijlage verzenden Selecteer het document en houd het ingedrukt. Selecteer vervolgens Als bijlage verzenden. Microsoft PowerPoint Broadcast Ontdek meer over Microsoft PowerPoint Broadcast. Een PowerPoint -uitzending weergeven Met Microsoft PowerPoint Broadcast kunt u een PowerPoint-presentatie weergeven op uw telefoon terwijl de presentator op afstand de diavoorstelling geeft via de dienst PowerPoint Broadcast op SharePoint of Windows Live. U hoeft geen PowerPoint op uw telefoon te hebben om de presentatie weer te geven. De presentator moet een uitzendingskoppeling van een onlinecomputer naar u verzenden. 1 Wanneer u een koppeling in een of chatbericht ontvangt, selecteert u de koppeling. De app Microsoft PowerPoint Broadcast word geopend. 2 Tik op het scherm om toegang tot de knoppen te krijgen.

Gebruikershandleiding Microsoft Apps for Symbian

Gebruikershandleiding Microsoft Apps for Symbian Gebruikershandleiding Microsoft Apps for Symbian Uitgave 1.0 2 Over het product Microsoft Apps Over het product Microsoft Apps Microsoft Apps biedt zakelijke Microsoft -apps voor uw Nokia Belle-telefoon

Nadere informatie

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Snelstartgids E-mail controleren U kunt uw iphone of ipad instellen voor het versturen en ontvangen van e-mail van uw Office 365-account. Altijd toegang tot uw

Nadere informatie

Office 365 gebruiken op uw Windows Phone

Office 365 gebruiken op uw Windows Phone Office 365 gebruiken op uw Windows Phone Snelstartgids E-mail controleren U kunt uw Windows Phone instellen voor het versturen en ontvangen van e-mail van uw Office 365-account. Altijd toegang tot uw agenda,

Nadere informatie

Introductie Werken met Office 365

Introductie Werken met Office 365 Introductie Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Werken met Office 365 Outlook... 5 Werken met Outlook 2007/2010... 5 Werken met de

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave Aanmelden bij Office 365... 2 Office 365 voor het eerste gebruiken... 2 Persoonlijke instellingen Office 365... 3 Wijzigen wachtwoord... 4 Instellen voorkeurstaal... 4 Office Professional

Nadere informatie

Looproute Microsoft OneNote 2010 versie 1.0. Looproute Microsoft OneNote 2010. Inleiding

Looproute Microsoft OneNote 2010 versie 1.0. Looproute Microsoft OneNote 2010. Inleiding 1 Looproute Microsoft OneNote 2010 Inleiding Dit document beschrijft de werking van het computerprogramma Microsoft OneNote (versie 2010) en is bedoeld voor docenten en leerlingen van het basis- en voortgezet

Nadere informatie

Handleiding Werken met Office 365

Handleiding Werken met Office 365 Handleiding Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Navigeren... 5 Werken met Office 365 Outlook... 6 Werken met Outlook 2007/2010... 6

Nadere informatie

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch?

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch? Inhoud Inleiding... 1 Aanmelden bij Office 365... 2 Werken met Office 365 Outlook... 2 Agenda delen... 2 Gedeelde agenda inzien... 2 Gedeelde postbus inzien... 2 Een handtekening instellen... 3 Conversatieweergave

Nadere informatie

Zakelijk Office 365. Installatie handleiding. Versie 2.0

Zakelijk Office 365. Installatie handleiding. Versie 2.0 Zakelijk Office 365 Installatie handleiding Versie 2.0 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Licenties selecteren en gebruikers aanmaken... 4 Stap 1 Inloggen in Zelfservice ICT diensten... 4 Stap 2 Abonnement

Nadere informatie

Installatiehandleiding Office 365 Exchange Online. Microsoft Outlook 2007, 2010, 2013, Mac OS X Mail, Android, ios, BlackBerry

Installatiehandleiding Office 365 Exchange Online. Microsoft Outlook 2007, 2010, 2013, Mac OS X Mail, Android, ios, BlackBerry Installatiehandleiding Office 365 Exchange Online Microsoft Outlook 2007, 2010, 2013, Mac OS X Mail, Android, ios, BlackBerry Netvibes B.V. versie 1.0 E- mail: support@netvibes.nl Telefoon: +31 (0)20-205

Nadere informatie

Werken met Office 365

Werken met Office 365 Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Werken met Office 365 via de web browser... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Navigeren in het Office 365 web portaal... 4 Werken

Nadere informatie

Handleiding Office 365

Handleiding Office 365 Handleiding Office 365 Document: Handleiding Office 365 Datum: 2-6-2016 Versie: 0.2 Auteur: Stefan de Vries en Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden bij Office 365... 4 3 Navigeren

Nadere informatie

Push to talk Nokia N76-1

Push to talk Nokia N76-1 Push to talk Nokia N76-1 2007 Nokia. Alle rechten voorbehouden Nokia, Nokia Connecting People, Nseries, Navi en N76 zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Nokia Corporation. Namen van andere

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

Novell Vibe-invoegtoepassing

Novell Vibe-invoegtoepassing Novell Vibe-invoegtoepassing 5 juni 2012 Novell Snel aan de slag Met behulp van de Novell Vibe-invoegtoepassing voor Microsoft Office kunt u werken met documenten op de Vibe-site zonder dat u Microsoft

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten MijnOffice365 Beheerdershandleiding Inhoud Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft Office 365-account

Nadere informatie

Access. Accomplish. Share. Tips voor het gebruik van Office 365: tools voor email, web, en samenwerking

Access. Accomplish. Share. Tips voor het gebruik van Office 365: tools voor email, web, en samenwerking Access. Accomplish. Share. Tips voor het gebruik van Office 365: tools voor email, web, en samenwerking Werk samen, beter Stel uw team in op succes 2 Zie wie online is Communiceer snel met uw team Team

Nadere informatie

2007 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Nokia, Nokia Connecting People en Nseries zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Nokia

2007 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Nokia, Nokia Connecting People en Nseries zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Nokia Push To Talk 1.5 2007 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Nokia, Nokia Connecting People en Nseries zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Nokia Corporation. Namen van andere producten en bedrijven

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers OFFICE 365 Start Handleiding Medewerkers Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4)

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 4 Hoofdstuk 2. Installatie van de Cloud-oplossingen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 11

Inhoudsopgave. Inleiding 11 Inhoudsopgave Inleiding 11 1. Starten 13 1.1 Windows Live ID aanmaken 14 1.2 Afmelden en aanmelden 15 1.3 Windows Live Essentials-producten installeren 16 1.4 Profiel bewerken 17 1.5 Contactpersonen toevoegen

Nadere informatie

Office 365 gebruiken en beheren

Office 365 gebruiken en beheren Office 365 gebruiken en beheren Inhoud 1. Office 365 gebruiken... 3 Stap 1 Persoonlijke instellingen wijzigen... 4 Stap 2 Aan de slag met Office 365... 4 Stap 3 Werken met Office 365... 6 1. Beheren van

Nadere informatie

MijnOffice365 Beheerdershandleiding.

MijnOffice365 Beheerdershandleiding. MijnOffice365 Beheerdershandleiding. Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. 1504046-2662 Inhoud. Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft

Nadere informatie

Outlook Web App 2010 XS2office

Outlook Web App 2010 XS2office Handleiding Outlook Web App 2010 XS2office Toegang tot uw contacten, adressen en e-mail berichten via internet XS2office Versie: 22 juli 2014 Helpdesk: 079-363 47 47 Handleiding OWA Helpdesk: 079-363 47

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie

Nadere informatie

Handmatige Instellingen Exchange Online. Nokia E51 Symbian S60 Smartphone

Handmatige Instellingen Exchange Online. Nokia E51 Symbian S60 Smartphone Handmatige Instellingen Exchange Online Nokia E51 Symbian S60 Smartphone Inhoudsopgave 1 Handmatige Instellingen Exchange Online voor Nokia E51 Smartphone...3 1.1 Inleiding...3 1.2 Mail for Exchange van

Nadere informatie

BlackBerry Internet Service Met de browser op uw computer Versie: 3.2. Gebruikershandleiding

BlackBerry Internet Service Met de browser op uw computer Versie: 3.2. Gebruikershandleiding BlackBerry Internet Service Met de browser op uw computer Versie: 3.2 Gebruikershandleiding SWDT654281-1091416-0721034519-006 Inhoudsopgave Aan de slag... 2 De messaging-serviceplans voor de BlackBerry

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

JBC E-mail Configuratie Handleiding medewerkers. ICT Jeroen Bosch College Vragen graag richten aan m.v.d.heijden@jbc.nl

JBC E-mail Configuratie Handleiding medewerkers. ICT Jeroen Bosch College Vragen graag richten aan m.v.d.heijden@jbc.nl JBC E-mail Configuratie Handleiding medewerkers ICT Jeroen Bosch College Vragen graag richten aan m.v.d.heijden@jbc.nl Inhoudsopgave 1. Veranderingen JBC Webmail... 2 3. Oude JBC Exchange-mail account

Nadere informatie

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Deze handleiding 3 Hoofdstuk 2. Aan de slag 4 2.1 Voor de 1 e keer inloggen 4 2.2 Gebruik via uw internet

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

[ OneNote Class Notebook]

[ OneNote Class Notebook] 2016 [ OneNote Class Notebook] ONENOTE CLASS NOTEBOOK CREATOR GEBRUIKEN KURT ROOSBEEK INHOUD 1 Wat is OneNote?... 2 1.1 Interface... 2 1.2 Samenwerken met personen binnen de organisatie... 3 1.3 Samenwerken

Nadere informatie

OneDrive handleiding

OneDrive handleiding OneDrive handleiding Voorwoord OneDrive for Business is een dienst die Mondia beschikbaar stelt voor medewerkers en leerlingen om bestanden op te slaan op het internet. De dienst wordt aangeboden via het

Nadere informatie

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik Handleiding Office 2013 en Office 365 voor thuisgebruik Versie: augustus 2015 1 Inhoudsopgave 1. Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 2. Wat je moet weten voordat je gaat installeren?.... 13 3.

Nadere informatie

Google Apps naar Office 365 voor bedrijven

Google Apps naar Office 365 voor bedrijven Google Apps naar Office 365 voor bedrijven Overstappen Office 365 voor bedrijven ziet er anders uit dan Google Apps. Wanneer u zich aanmeldt, ziet u deze weergave om aan de slag te gaan. Na de eerste paar

Nadere informatie

Google Drive: uw bestanden openen en ordenen

Google Drive: uw bestanden openen en ordenen Google Drive: uw bestanden openen en ordenen Gebruik Google Drive om vanaf elke gewenste locatie uw bestanden, mappen, Google-documenten, Google-spreadsheets en Google-presentaties op te slaan en te openen.

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Windows Mobile smartphones Mobiel IVP Windows Mobile Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 Inleiding... 3 1 Installatie...

Nadere informatie

Microsoft Office 365 voor bedrijven. Remcoh legt uit

Microsoft Office 365 voor bedrijven. Remcoh legt uit Microsoft Office 365 voor bedrijven Remcoh legt uit Beter samenwerken, ook onderweg Starten met Office 365 is starten met het nieuwe werken. Met Office 365 heeft u namelijk de mogelijkheid om altijd en

Nadere informatie

MKB Werkplek Basis. Installatie handleiding. Versie 1.0

MKB Werkplek Basis. Installatie handleiding. Versie 1.0 MKB Werkplek Basis Installatie handleiding Versie 1.0 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Licenties selecteren en gebruikers aanmaken... 4 Stap 1 Inloggen in Zelfservice ICT-diensten... 4 Stap 2 Abonnement

Nadere informatie

In de volgende tabel vindt u een beschrijving van de aanwezigheidsstatus die andere personen voor u te zien krijgen, en van wat de status inhoudt.

In de volgende tabel vindt u een beschrijving van de aanwezigheidsstatus die andere personen voor u te zien krijgen, en van wat de status inhoudt. Mensen laten weten wat u aan het doen bent De communicatiesoftware Microsoft Lync stelt automatisch uw aanwezigheid in op basis van uw huidige activiteit. U kunt echter ook een locatie instellen of een

Nadere informatie

Viaa Online - OneDrive

Viaa Online - OneDrive Viaa Online - OneDrive Wat is OneDrive Onedrive maakt het mogelijk om je bestanden op te slaan in de cloud. Cloudopslag betekent dat je bestanden opgeslagen worden op het internet en je ze ook vanaf iedere

Nadere informatie

Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven

Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven Inhoud Wat is OneDrive voor Bedrijven?... 2 Eerste aanmelding... 2 OneDrive gebruiken via de webbrowser... 6 Aanmaken van een nieuwe map... 6 Waar ben ik?...

Nadere informatie

FaceTime - Berichten - Telefoon (iphone)

FaceTime - Berichten - Telefoon (iphone) FaceTime - Berichten - Telefoon (iphone) FaceTime Met FaceTime kunt u video- of audiogesprekken voeren met iedereen die beschikt over een ios-apparaat of computer met FaceTime. Via de FaceTime-camera kan

Nadere informatie

Aan de slag. Onlineaccounts bekijken of hiertussen schakelen Klik op uw account-id om instellingen te wijzigen of tussen accounts te schakelen.

Aan de slag. Onlineaccounts bekijken of hiertussen schakelen Klik op uw account-id om instellingen te wijzigen of tussen accounts te schakelen. Aan de slag Microsoft OneNote 2013 ziet er anders uit dan eerdere versies, dus hebben we deze handleiding gemaakt, zodat u zo snel mogelijk aan de slag kunt. Schakelen tussen aanraken en muis Als u OneNote

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD 2014 Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD Inhoud Inleiding... 2 Aanmelden bij office 365 via het portaal.... 2 Het portaal en gebruikers:...

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 11

Inhoudsopgave. Inleiding 11 Inhoudsopgave Inleiding 11 1. Algemene opties 13 1.1 De onderdelen van de Samsung Galaxy Tab 14 1.2 Samsung Galaxy Tab aanzetten of ontgrendelen 18 1.3 Samsung Galaxy Tab vergrendelen of uitzetten 19 1.4

Nadere informatie

Gebruikershandleiding HERE Maps

Gebruikershandleiding HERE Maps Gebruikershandleiding HERE Maps Uitgave 1.0 NL HERE Maps HERE Maps toont u wat zich in de buurt bevindt en leidt u naar de plaats van bestemming. U kunt: Plaatsen, straten en diensten zoeken De weg vinden

Nadere informatie

Handleiding voor MS Office 365 online OSG Piter Jelles

Handleiding voor MS Office 365 online OSG Piter Jelles Handleiding voor MS Office 365 online OSG Piter Jelles S e r v i c e b u r e a u O S G P I t e r J e l l e s L e e u w a r d e n 2 0 1 5 Handleiding voor MS Office 365 online OSG Piter Jelles OSG Piter

Nadere informatie

HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365

HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365 HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365 1 van 13 OGD ict-diensten Inhoud Wat is onedrive for Business?... 3 Werken met onedrive for Business... 4 Inloggen:... 4 Nieuwe bestanden aanmaken:... 4 Bestanden openen

Nadere informatie

bla bla Messenger Gebruikershandleiding

bla bla Messenger Gebruikershandleiding bla bla Messenger Gebruikershandleiding Messenger Messenger: Gebruikershandleiding publicatie datum dinsdag, 21. juli 2015 Version 1.2.0.0 Copyright 2006-2013 OPEN-XCHANGE Inc., Dit document is intellectueel

Nadere informatie

Snel aan de slag met Novell Vibe Mobile

Snel aan de slag met Novell Vibe Mobile Snel aan de slag met Novell Vibe Mobile Maart 2015 Aan de slag Mobiele toegang tot de Novell Vibe-site kan door uw Vibe-beheerder worden gedeactiveerd. Raadpleeg uw Vibe-beheerder als u geen toegang kunt

Nadere informatie

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

MICROSOFT LIVE @ EDU. handleiding. Datum: januari 2012. Versie: 1.1.0

MICROSOFT LIVE @ EDU. handleiding. Datum: januari 2012. Versie: 1.1.0 MICROSOFT LIVE @ EDU handleiding Datum: januari 2012 Versie: 1.1.0 1 Wat is Live @ Edu Live @ Edu is een service van Microsoft voor het onderwijs. Hiermee krijgt elke leerling de beschikking over een mailbox

Nadere informatie

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm:

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Log in met je e-mailadres en het wachtwoord dat je hebt gekregen.

Nadere informatie

Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365

Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365 Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365 Versie 1.2 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Zakelijk Office 365 voor het eerst gebruiken... 4 2.1 Inloggen op Zelfservice ICT-diensten... 4 2.2

Nadere informatie

Mobiel apparaat koppelen aan e-mail

Mobiel apparaat koppelen aan e-mail MERIDIAAN COLLEGE: CENTRAAL BUREAU ICT Mobiel apparaat koppelen aan e-mail Koppelen van e-mail, agenda en contactpersonen aan een mobiel apparaat. CBI Laatst bijgewerkt op: 8-4-2013 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...

Nadere informatie

Zakelijk Hosted Bellen. Gebruikershandleiding

Zakelijk Hosted Bellen. Gebruikershandleiding Zakelijk Hosted Bellen Gebruikershandleiding Per mei 2015 Inhoudsopgave 1. Eerste keer inloggen 4 2. Inloggen 4 3. Instellingen aanpassen 5 Doorschakelingen 5 Voicemail 6 Verkort kiezen 7 4. Belgegevens

Nadere informatie

Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus

Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus Versie 1.2 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Zakelijk Office 365 voor het eerst gebruiken... 4 2.1 Inloggen op Zelfservice

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 11

Inhoudsopgave. Inleiding 11 Inhoudsopgave Inleiding 11 1. Algemene opties 13 1.1 De onderdelen van de Samsung Galaxy Tab 14 1.2 Samsung Galaxy Tab aanzetten of ontgrendelen 18 1.3 Samsung Galaxy Tab vergrendelen of uitzetten 19 1.4

Nadere informatie

MICROSOFT LIVE @ EDU. handleiding. Datum: februari 2012. Versie: 1.2.1

MICROSOFT LIVE @ EDU. handleiding. Datum: februari 2012. Versie: 1.2.1 MICROSOFT LIVE @ EDU handleiding Datum: februari 2012 Versie: 1.2.1 1 Wat is Live @ Edu Live @ Edu is een service van Microsoft voor het onderwijs. Hiermee krijgt elke leerling de beschikking over een

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding BlackBerry Internet Service Versie: 4.5.1 Gebruikershandleiding Gepubliceerd: 2014-01-09 SWD-20140109140203299 Inhoud 1 Aan de slag...7 Informatie over de messaging-serviceplans voor de BlackBerry Internet

Nadere informatie

Stepco LinkIT handleiding

Stepco LinkIT handleiding Stepco LinkIT handleiding Document : Stepco LinkIT handleiding DocumentID : Steller : Glen Kösters Versie : 1.0 Status : Gereed Laatste wijziging : 21-8-2013 Door : Glen Kösters Stepco BV T: +31 475 567

Nadere informatie

Windows Live Family Safety

Windows Live Family Safety 1 Windows Live Family Safety Met Windows Live Family Safety kunt u toezicht houden op het internetgebruik van uw (klein)kinderen. U kunt specifieke websites blokkeren of toestaan, maar u kunt ook webinhoud

Nadere informatie

Aastra Model 6725ip Microsoft Lync Telefoon Gebruikershandleiding slim werken

Aastra Model 6725ip Microsoft Lync Telefoon Gebruikershandleiding slim werken Aastra Model 6725ip Microsoft Lync Telefoon Gebruikershandleiding slim werken TM 41-001368-11 Rev 02 12.2012 Inhoud Aastra Model 6725ip Gebruikershandleiding slim werken...........................................

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

MiVoice 6725ip Microsoft Lync Telefoon

MiVoice 6725ip Microsoft Lync Telefoon MiVoice 6725ip Microsoft Lync Telefoon 41-001368-11 REV03 GEBRUIKERSHANDLEIDING SLIM WERKEN KENNISGEVING De informatie in dit document is zeer zorgvuldig en naar waarheid samengesteld, maar Mitel Networks

Nadere informatie

2008 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Nokia, Nokia Connecting People en Nseries zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Nokia

2008 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Nokia, Nokia Connecting People en Nseries zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Nokia Chatten Uitgave 1 2008 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Nokia, Nokia Connecting People en Nseries zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Nokia Corporation. Nokia tune is een geluidsmerk

Nadere informatie

Exchange online (e-mail) Evangelisch gemeente Jozua

Exchange online (e-mail) Evangelisch gemeente Jozua Exchange online (e-mail) Evangelisch gemeente Jozua Pagina 1 van 17 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Webmail Office 365... 3 Inloggen... 3 E-mail... 5 Basis functies E-mail lezen... 5 E-mail opstellen... 6

Nadere informatie

OneDrive voor bedrijven en scholen

OneDrive voor bedrijven en scholen OneDrive voor bedrijven en scholen V1.0 26 juni 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Eerste aanmelding... 3 Aanmaken van een nieuwe folder... 4 Toevoegen van een document.... 5 1. Het documenten aanmaken

Nadere informatie

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen...

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen... E-MAIL INHOUD Inleiding... 3 Het e-mailadres... 3 Hoe werkt e-mail?... 3 Je emailadres registreren... 4 Aanmelden bij Outlook... 7 Schermonderdelen... 8 Mailen... 10 Een mail lezen... 10 Een mail versturen...

Nadere informatie

OneNote 2013 Snelstartgids

OneNote 2013 Snelstartgids Aan de slag Microsoft OneNote 2013 ziet er anders uit dan eerdere versies. Daarom hebben we deze handleiding samengesteld om de leercurve zo kort mogelijk te maken. Uw notities in de cloud houden Als u

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Android smartphones en tablets Mobiel IVP Android Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 1 Inleiding... 3 2 Installatie...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia Maps

Gebruikershandleiding Nokia Maps Gebruikershandleiding Nokia Maps Uitgave 1.0 NL Nokia Maps Nokia Maps toont u wat zich in de buurt bevindt en leidt u naar de plaats van bestemming. U kunt: Plaatsen, straten en diensten zoeken De weg

Nadere informatie

1 Het Microsoft-account 1. Microsoft-account 2 Aanpassen Microsoft-account 4. 2 Office op de ipad installeren 7

1 Het Microsoft-account 1. Microsoft-account 2 Aanpassen Microsoft-account 4. 2 Office op de ipad installeren 7 Inhoudsopgave 1 Het Microsoft-account 1 Microsoft-account 2 Aanpassen Microsoft-account 4 2 Office op de ipad installeren 7 Office 8 Word installeren 9 Excel installeren 9 PowerPoint installeren 10 OneNote

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van

Nadere informatie

In 5 stappen productiever met Office 365

In 5 stappen productiever met Office 365 In 5 stappen productiever met Office 365 Inleiding Met Office 365 van KPN beschik je altijd en overal over je zakelijke e-mail, agenda en documenten. Programma s als Excel, Word, PowerPoint en OneNote

Nadere informatie

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden Dropbox Beschrijving Dropbox is een gratis Cloudopslag-toepassing. U krijgt bij aanmelden 2GB gratis opslagruimte, waarin u foto s, documenten, kan bewaren. U kunt deze bestanden gemakkelijk benaderen

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de

Nadere informatie

3. Videobellen met Windows Live Messenger

3. Videobellen met Windows Live Messenger 49 3. Videobellen met Windows Live Messenger Misschien heeft u het programma Windows Live Messenger wel eens gebruikt om te chatten met contactpersonen die op hetzelfde moment online zijn. Chatten is het

Nadere informatie

Documentatie Installatie Instructie. Microsoft Outlook: RPC over HTTPS. De Dierenbescherming

Documentatie Installatie Instructie. Microsoft Outlook: RPC over HTTPS. De Dierenbescherming Documentatie Installatie Instructie Microsoft Outlook: RPC over HTTPS De Dierenbescherming Auteur: Michel Koelewijn ICT Servicedesk Dierenbescherming Scheveningseweg 58 Postbus 85980, 2508 CR Den Haag

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Office 365 Business Premium & Domeinnaam Voor beheerders pro cloud solutions 1 Inhoud 1. Wanneer gebruikt u deze handleiding?... 3 2. Office 365 Business Premium instellen... 4 2.1.

Nadere informatie

OneDrive & OneNote voor smartphone

OneDrive & OneNote voor smartphone OneDrive & OneNote voor smartphone Inhoud 1. Inleiding... 3 2. OneDrive for Business 2013 op je Windows-smartphone... 3 2.1 OneDrive for Business 2013 op je Windows-smartphone... 3 2.2 Bestanden in OneDrive

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Cloud. Een dienst van KPN ÉÉN

Dienstbeschrijving Cloud. Een dienst van KPN ÉÉN Dienstbeschrijving Cloud Een dienst van KPN ÉÉN Versie : 1.0 Datum : 12 april 2016 Inhoud 1 Dit is Cloud 3 2 Dit is Office 365 4 3 Specificatie Domeinnamen 7 4 Technische voorwaarden en service 8 Blad

Nadere informatie

Chatten. Verbinding maken met een chatserver. Chatinstellingen wijzigen. Chatinstellingen ontvangen. Chatten

Chatten. Verbinding maken met een chatserver. Chatinstellingen wijzigen. Chatinstellingen ontvangen. Chatten Nokia N76-1 GEEN GARANTIE Toepassingen van derden die bij uw apparaat geleverd worden, kunnen gemaakt zijn door en in eigendom zijn van personen en entiteiten die geen relatie of verband met Nokia hebben.

Nadere informatie

1. Installeren van de app ibooks

1. Installeren van de app ibooks Omschrijving ibooks is een ideaal programma voor het downloaden en lezen van boeken. ibooks bevat de ibookstore, waar u dag en nacht de nieuwste bestsellers en oude favorieten kunt downloaden. Uw boeken

Nadere informatie

Office Live Workspace

Office Live Workspace Het succes van Internettoepassingen zoals Google Docs en Zoho Office waarbij het Internet als werkruimte gebruikt wordt voor kantoortoepassingen (tekstverwerking, elektronisch rekenen ) heeft uiteraard

Nadere informatie

Tips and Tricks Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) (P5100) NL

Tips and Tricks Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) (P5100) NL Tips and Tricks Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) (P5100) NL 1. Altijd op de hoogte met de MMM-widget. Wil je altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Movies, Media en Music? Dat kan

Nadere informatie

Novell Messenger 3.0.1 Mobiel Snel aan de slag

Novell Messenger 3.0.1 Mobiel Snel aan de slag Novell Messenger 3.0.1 Mobiel Snel aan de slag Mei 2015 Novell Messenger 3.0.1 en later is beschikbaar voor uw ondersteunde mobiele ios-, Android- BlackBerry-apparaat. Omdat u op meerdere locaties tegelijkertijd

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 11

Inhoudsopgave. Inleiding 11 Inhoudsopgave Inleiding 11 1. Starten 13 1.1 Windows Live ID aanmaken 14 1.2 Afmelden en aanmelden 15 1.3 Windows Live Essentials-producten installeren 16 1.4 Profiel bewerken 17 1.5 Contactpersonen toevoegen

Nadere informatie

Handleiding Office365

Handleiding Office365 Handleiding Office365 Inhoud 1 Algemeen... 2 Inloggen... 2 2 Documenten en folders... 3 Mijn Documenten... 3 Openen en bewerken document... 3 Aanmaken nieuwe documenten... 3 Opslaan documenten... 3 Documenten

Nadere informatie

Beknopte instructies Onedrive

Beknopte instructies Onedrive Beknopte instructies Onedrive Inleiding... 1 Waar vind je de OneDrive?... 1 Wat kun je ermee?... 2 Document maken.... 2 Waar ben ik?... 2 Documenten delen met anderen en samenwerken... 3 Heel beknopt:

Nadere informatie

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. Microsoft Office 365 Quick Start Guide

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. Microsoft Office 365 Quick Start Guide Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten Microsoft Office 365 Quick Start Guide Microsoft Office 365 Quick Start Guide Met deze Microsoft Office 365 Quick Start Guide maakt u binnen 10 minuten

Nadere informatie

1 INHOUDSOPGAVE... 1 2 INSTELLEN ANDROID TOESTEL... 2 3 INSTELLEN IPHONE TOESTEL... 4 4 INSTELLEN NOKIA TOESTEL... 6

1 INHOUDSOPGAVE... 1 2 INSTELLEN ANDROID TOESTEL... 2 3 INSTELLEN IPHONE TOESTEL... 4 4 INSTELLEN NOKIA TOESTEL... 6 1 Inhoudsopgave 1 INHOUDSOPGAVE... 1 2 INSTELLEN ANDROID TOESTEL... 2 3 INSTELLEN IPHONE TOESTEL... 4 4 INSTELLEN NOKIA TOESTEL... 6 5 INSTELLEN WINDOWS MOBILE 5 EN 6 TOESTELLEN... 7 6 AANVULLENDE GEGEVENS:...

Nadere informatie

Skype voor Samsung-tv

Skype voor Samsung-tv Aan de slag met Skype Aanmelden met een bestaand account 3 Aanmelden met behulp van Gezichtsherkenning 4 Gezichtsherkenning 5 Skype voor Samsung-tv Een nieuw account maken 6 Schermweergave 7 Een contact

Nadere informatie

Chatten. Verbinding maken met een chatserver. Uw chatinstellingen wijzigen. Chatinstellingen ontvangen. Chatten

Chatten. Verbinding maken met een chatserver. Uw chatinstellingen wijzigen. Chatinstellingen ontvangen. Chatten 2007 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries en N77 zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Nokia Corporation. Namen van andere producten en bedrijven kunnen

Nadere informatie

Handleiding E-mail clients

Handleiding E-mail clients Handleiding E-mail clients Inhoudsopgave Handleiding E-mail clients... 1 1 POP of IMAP... 2 2 Outlook... 2 2.1 Instellen Mailaccount... 2 Stap 1... 2 Stap 2... 2 Stap 3... 3 Stap 4... 3 Stap 5... 3 Stap

Nadere informatie

Zakelijk Office 365 Enterprise

Zakelijk Office 365 Enterprise Zakelijk Office 365 Enterprise Installatie handleiding Versie 1.0 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Licenties selecteren en gebruikers aanmaken... 4 Stap 1 Inloggen in Zelfservice ICT-diensten... 4 Stap

Nadere informatie

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden Asus T100 en T300

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden Asus T100 en T300 Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden Asus T100 en T300 Een drietal zaken zijn van belang om direct na in ontvangst name van uw tablet te regelen om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen. Schakel

Nadere informatie