In de volgende tabel vindt u een beschrijving van de aanwezigheidsstatus die andere personen voor u te zien krijgen, en van wat de status inhoudt.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In de volgende tabel vindt u een beschrijving van de aanwezigheidsstatus die andere personen voor u te zien krijgen, en van wat de status inhoudt."

Transcriptie

1 Mensen laten weten wat u aan het doen bent De communicatiesoftware Microsoft Lync stelt automatisch uw aanwezigheid in op basis van uw huidige activiteit. U kunt echter ook een locatie instellen of een notitie toevoegen om mensen meer informatie te bieden. Uw aanwezigheidsstatus wijzigen Open Lync en klik in het hoofdvenster van Lync op het beschikbaarheidmenu onder uw naam. Selecteer vervolgens een andere status, bijvoorbeeld Ben zo terug. In de volgende tabel vindt u een beschrijving van de aanwezigheidsstatus die andere personen voor u te zien krijgen, en van wat de status inhoudt. AANWEZIGHEIDSSTATUS Beschikbaar Bezet Niet storen Ben zo terug Als afwezig weergeven Niet op het werk Offline Onbekend OMSCHRIJVING U bent online en bereikbaar voor uw contactpersonen. U bent verwikkeld in een Lync-gesprek of bevindt zich volgens uw Outlook-agenda in een vergadering, en mag niet worden gestoord. U wilt niet worden gestoord en krijgt alleen gespreksmeldingen te zien als deze zijn verzonden door iemand in uw Werkgroep. U bent even van uw plek weg en bent zo terug. Er heeft gedurende een bepaalde periode geen activiteit op uw computer plaatsgevonden (standaard 15 minuten). U werkt niet en bent niet beschikbaar voor uw contactpersonen. U bent niet aangemeld. Als u contactpersonen hebt geblokkeerd, is de aanwezigheidsstatus die zij voor u te zien krijgen Offline. Uw aanwezigheidsstatus is onbekend. Als anderen geen gebruikmaken van Lync als hun programma voor chatberichten, is het mogelijk dat uw aanwezigheidsstatus voor hen wordt weergegeven als Onbekend.

2 Anderen laten weten wat er vandaag gebeurt Klik in het hoofdvenster van Lync op het notitievak boven uw naam en voer een notitie in, bijvoorbeeld Werk vanaf huis of Werk aan een deadline, kom niet langs, maar stuur een chatbericht. Uw locatie instellen In het hoofdvenster van Lync onder uw aanwezigheidsstatus geeft Lync een locatie weer die is gekoppeld aan het netwerk waarmee u bent verbonden. U kunt deze locatie meer betekenis geven door de naam ervan te wijzigen in Werk of Thuis. Vervolgens zal iedere keer dat u vanaf deze locatie werkt contacten waarmee u deze informatie wilt delen een beter begrip hebben van waar u zich bevindt.. Een verbinding maken met personen die belangrijk voor u zijn U kunt uw lijst Contactpersonen op zodanige wijze uitbreiden dat uw communicatie hierdoor wordt verbeterd en u contactgegevens te zien krijgt voor de mensen die het belangrijkst voor u zijn. De eenvoudigste manier om mensen te vinden, ongeacht of zij zich wel of niet in uw lijst Contactpersonen bevinden, is om naar hen te zoeken in het zoekvak. Naast de mogelijkheid om op naam of telefoonnummer te zoeken, kunt u zoeken op een andere term die een contactpersoon mogelijk in zijn of haar profiel heeft opgenomen. Om u te helpen om uw lijst Contactpersonen in te delen, vult Lync automatisch uw Veelgebruikte contactpersonen in, gebaseerd op de 10 contactpersonen met wie u het vaakst contact hebt. U kunt uw belangrijkste contactpersonen uit de categorie Alle contactpersonen ook naar deze rubriek slepen.

3 Naar personen zoeken In het hoofdvenster van Lync begint u door de naam van een persoon in te voeren in het zoekvak. De resultaten zullen worden weergegeven onder het zoekvak. Veelgebruikte contactpersonen vastmaken Klik in de lijst Contactpersonen met de rechtermuisknop op de gewenste persoon en klik vervolgens op Vastmaken aan Veelgebruikte contactpersonen.

4 Groepen maken voor personen met wie u regelmatig contact hebt Wilt u een snel bericht naar een hele groep verzenden? U kunt een groep instellen voor elk team waarmee u werkt, zodat u op elk gewenst kunt zien wie beschikbaar is of contact opnemen met het hele team. Een groep maken Klik in het hoofdvenster van Lync in de lijst Contactpersonen met de rechtermuisknop op een groepsnaam (bijvoorbeeld Veelgebruikte contactpersonen), klik op Nieuwe groep maken en geef vervolgens een naam op voor de groep. Mensen aan een groep toevoegen Voer in de lijst Contactpersonen een van de volgende handelingen uit: Versleep contactpersonen naar een groep. Zoek naar een contactpersoon en klik in de zoekresultaten met de rechtermuisknop op Toevoegen aan lijst met contactpersonen en klik vervolgens op de nieuwe groepsnaam.

5 Een chatbericht verzenden naar een contactpersoon of groep Plaats in de lijst Contactpersonen de muisaanwijzer op de contactpersoon of groep en wacht totdat het visitekaartje wordt geopend. Klik in het visitekaartje op de knop. Nieuwe deelnemers uitnodigen voor een chatsessie Klik in het gespreksvenster op het menu Opties voor personen en klik vervolgens op Uitnodigen op naam of telefoonnummer. U kunt ook contactpersonen of groepen verslepen van de lijst Contactpersonen naar het gespreksvenster om ze aan de chatsessie toe te voegen. TIP U kunt ook contactpersonen van buiten uw organisatie aan de chatsessie toevoegen. Hiertoe klikt u op Uitnodigen per . Deze contactpersonen kunnen deelnemen aan het gesprek door de klikken op een link in het bericht (of ze Lync nu wel of niet hebben geïnstalleerd).

6 Een drukke collega opsporen Lync geeft niet alleen de status van een contactpersoon weer (zoals Beschikbaar, Bezet of Afwezig), maar laat u ook zijn of haar locatie achterhalen, en helpt u om de beste communicatiemethode vast te stellen. U kunt bijvoorbeeld een contactpersoon markeren. Dit houdt in dat Lync een melding zal weergeven zodra de status voor een contactpersoon wordt gewijzigd in Beschikbaar, zodat u weet dat u zonder problemen een chatbericht kunt sturen of langskomen. Een contactpersoon markeren Klik in het hoofdvenster van Lync in de lijst Contactpersonen met de rechtermuisknop op een contactpersonen en klik vervolgens op Markeren voor waarschuwing bij statuswijzigingen.

7 Achterhalen welke communicatiemodi beschikbaar zijn voor een contactpersonen Plaats in de lijst Contactpersonen de muisaanwijzer op een foto van een contactpersoon om het visitekaartje te openen. Aan de onderzijde zult u de verschillende modi zien die u kunt gebruiken om met deze persoon te communiceren, zoals en chatberichten. U kunt simpelweg op een van deze knoppen klikken om contact te zoeken met de desbetreffende persoon. De locatie van een contactpersoon achterhalen Plaats in de lijst Contactpersonen de muisaanwijzer op de foto van een contactpersoon en klik vervolgens op de uitvouwpijl in de rechterbenedenhoek om een uitgevouwen visitekaartje te openen. Het visitekaartje toont de huidige locatie van de contactpersoon (gekoppeld aan het netwerk waarmee hij of zij op dat moment is verbonden), evenals het kantoor en telefoonnummers.

8 Een vergadering met iemand plannen Klik in een visitekaartje op het menu Opties naast de telefoonknop en klik vervolgens op Een vergadering plannen. Een niet-geplande vergaderingen starten met Nu vergaderen Om een niet-geplande vergadering te starten met de opdracht Nu vergaderen volgt u de onderstaande stappen: Klik in het hoofdvenster van Lync op de pijl Menu weergeven en klik vervolgens op Nu vergaderen. Klik in het groepsgespreksvenster op het menu Opties voor personen en voer vervolgens een van de volgende handelingen uit: Om mensen uit uw lijst Contactpersonen uit te nodigen, klikt u op Uitnodigen op naam of telefoonnummer, selecteer een of meer contactpersonen en klik vervolgens op OK.

9 Controleren op gemiste gesprekken Klik op het pictogram Gesprekken in het hoofdvenster om alle gesprekken weer te geven. OPMERKING Klik in het dialoogvenster Lync - Opties op Persoonlijk en zorg ervoor dat het selectievakje Mijn chatsessies opslaan in de Outlook-map Gespreksgeschiedenis is ingeschakeld.

10 Vervelende onderbrekingen vermijden U kunt uw status instellen op Niet storen om onderbrekingen te voorkomen. Iedereen zal zien dat u niet wilt worden gestoord. Als ze proberen om u uit te nodigen voor een chatsessie, zult u niet worden gehinderd door gespreksmeldingen, tenzij ze afkomstig zijn van iemand die deel uitmaakt van uw Werkgroep. Zie de onderstaande sectie voor meer informatie. Uw status instellen op Niet storen Klik in het hoofdvenster van Lync op uw aanwezigheidsstatus en klik vervolgens op Niet storen. OPMERKING Standaard zijn al uw contactpersonen Collega's. Om iemand een Werkgroep-contactpersoon te maken zodat u gespreksmeldingen zult ontvangen (zelfs als uw status Niet storen is), klikt u met de rechtermuisknop op de contactpersoon in de lijst Contactpersonen, klikt u op Privacyrelatie wijzigen en klikt u vervolgens op Werkgroep. Om alle meldingen uit te schakelen voor al uw contactpersonen wanneer uw status Niet storen is, klikt u op de knop Opties, klikt u op Meldingen en klikt u vervolgens op Geen meldingen weergeven

11 Met deelactiviteiten van start gaan Er zijn slechts een paar muisklikken voor nodig om uw scherm te delen met een collega op een andere locatie, een formele Microsoft PowerPoint -presentatie te geven of ideeën te delen op het whiteboard. Uw bureaublad of monitor delen Dubbelklik in het hoofdvenster van Lync op de naam van een contactpersoon in de lijst Contactpersonen. Wanneer het gespreksvenster is geopend klikt u op het menu Delen. Selecteer de monitor die u wilt delen. OPMERKING Wanneer u op actieve wijze deelt of presenteert, wordt er bovenin het venster een balk weergegeven met de tekst U bent aan het delen. Een programma selecteren om te delen Soms kan het nodig zijn om slechts één programma en de vensters ervan te delen. Klik in het gespreksvenster op het menu Delen en klik vervolgens op Programma. Dubbelklik in het dialoogvenster Programma's delen op het programma dat u wilt weergeven. OPMERKING Wanneer u een programma actief deelt, wordt er er bovenin het venster een balk weergegeven met de tekst U bent nu aan het delen. Er zal een

12 gloeieffect aan de rand van het programmavenster worden weergegeven om aan te geven wat er wordt weergegeven. Stoppen met het delen van uw bureaublad, monitor of programma's Klik op de deelbalk bovenin het scherm op de knop Delen stoppen. De besturing over uw bureaublad overgeven Wanneer u begint met het delen van uw bureaublad, een monitor of een programma, bent u degene die de besturing in handen heeft. Wanneer u klaar bent, kunt u anderen toestaan om hun eigen muis en toetsenbord te gebruiken om te navigeren en om wijzigingen op uw computer aan te brengen. U kunt de besturing op elk gewenst moment terugnemen. Klik op de deelbalk op het menu Besturing overgeven en voer een van de volgende handelingen uit: Om alle deelnemers aan de vergadering toe te staan om automatisch de besturing over uw computer over te nemen, klikt u op Besturingsverzoeken automatisch accepteren. Om slechts één persoon controle te geven, klikt u op de naam van de desbetreffende persoon in het onderdeel Aanwezigen. OPMERKING Als u een persoon selecteert, kan hij of zij direct de besturing overnemen van uw muis en met zijn of haar toetsenbord bewerkingen uitvoeren. Als u Besturingsverzoeken automatisch accepteren selecteert, krijgen personen automatisch de besturing in handen wanneer ze klikken op Besturing aanvragen.

13 De besturing terugnemen Klik op de deelbalk op het menu Besturing overgeven. Als het selectievakje Besturingsverzoeken automatisch accepteren is geselecteerd klikt u erop om het uit te schakelen. Als u de besturing wilt terugnemen, klikt u op Besturing overnemen. Een PowerPoint-presentatie geven met zelfvertrouwen Als u een voorbereide presentatie geeft aan een groep, wilt u natuurlijk te alle tijden de controle hebben over de inhoud, het tempo en wat er wordt weergegeven. Dubbelklik in het hoofdvenster van Lync op de naam van de contactpersoon in de lijst Contactpersonen. Klik in het gespreksvenster op het menu Delen en klik vervolgens op PowerPointpresentatie. Dubbelklik in het dialoogvenster PowerPoint presenteren op de PowerPoint-presentatie die u wilt presenteren. Zodra de inhoudt is geconverteerd en geüpload zullen de deelnemers uw presentatie kunnen zien. OPMERKING Op elk moment tijdens uw presentatie zal er bovenin het venster een balk worden weergegeven met de tekst U bent nu aan het delen. Stoppen met presenteren Klik op de deelbalk op Presenteren stoppen.

14 Een Word-document of Excel-werkmap verzenden of delen in Office 2003 en 2007 Voer in Word of Excel een van de volgende handelingen uit op het tabblad Controle in de groep Delen: Klik op Nu delen om het bestand te delen en samen te werken met anderen. Klik op Verzenden via chatbericht om een kopie van het bestand te verzenden als chatbijlage Selecteer een of meer contactpersonen in het venster Nu delen of Bestand verzenden en klik op OK.

15 Een Lync -sessie voor delen starten in Word, PowerPoint of Excel 2010 U kunt een geopend document in Word 2010, Excel 2010 of PowerPoint 2010 delen door een kopie te verzenden of een deelsessie te starten met een of meer contactpersonen. Een geopend document delen vanaf het tabblad Bestand Ga als volgt te werk als u een kopie van uw document wilt verzenden als bijlage in een chatbericht: Klik op het tabblad Bestand op Verzenden en opslaan en klik op Per chatbericht verzenden. Vul in het deelvenster Per chatbericht verzenden de vakken Naar, Onderwerp en Bericht in. Klik op Chatbericht verzenden. Aan een document samenwerken. Ga als volgt te werk als u een deel- en samenwerkingssessie met uw document wilt starten in Lync: Klik op het tabblad Bestand op Verzenden en opslaan en klik op Documentvenster delen. Vul in het deelvenster Documentvenster delen de vakken Aan, Onderwerp en Bericht in.

16 Klik op Nu delen.

Handleiding Lync 2010

Handleiding Lync 2010 Handleiding Lync 2010 1 Wat is Lync? 1 1.1 Lync telefonie... 1 1.2 Lync DUW 2... 1 2 Lync telefonie 2 2.1 Inloggen in Lync... 2 2.2 Toegang Lync 2010 verkrijgen buiten DUW2... 3 2.3 Bellen... 4 2.3.1 Bellen

Nadere informatie

Stepco LinkIT handleiding

Stepco LinkIT handleiding Stepco LinkIT handleiding Document : Stepco LinkIT handleiding DocumentID : Steller : Glen Kösters Versie : 1.0 Status : Gereed Laatste wijziging : 21-8-2013 Door : Glen Kösters Stepco BV T: +31 475 567

Nadere informatie

Wat is Skype For Business?

Wat is Skype For Business? Wat is Skype For Business? Skype For Business is een Unified Communications tool Gekoppeld aan de algemene adresboek van de UU en kan gebruikt worden voor: Instant messaging Documenten delen en bewerken

Nadere informatie

Office 365 gebruiken op uw Windows Phone

Office 365 gebruiken op uw Windows Phone Office 365 gebruiken op uw Windows Phone Snelstartgids E-mail controleren U kunt uw Windows Phone instellen voor het versturen en ontvangen van e-mail van uw Office 365-account. Altijd toegang tot uw agenda,

Nadere informatie

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Snelstartgids E-mail controleren U kunt uw iphone of ipad instellen voor het versturen en ontvangen van e-mail van uw Office 365-account. Altijd toegang tot uw

Nadere informatie

Nieuwe functies in Sametime 9.0

Nieuwe functies in Sametime 9.0 Nieuwe functies in Sametime 9.0 ii Nieuwe functies in Sametime 9.0 Inhoudsopgave Nieuwe functies in Sametime 9.0.... 1 iii iv Nieuwe functies in Sametime 9.0 Nieuwe functies in Sametime 9.0 In Sametime

Nadere informatie

Bestanden opslaan in OneDrive voor Bedrijven

Bestanden opslaan in OneDrive voor Bedrijven Bestanden opslaan in OneDrive voor Bedrijven Als onderdeel van Office 365 kunt u met OneDrive voor Bedrijven uw zakelijke bestanden vanaf elke locatie bijwerken en delen, en tegelijk met anderen aan Office-documenten

Nadere informatie

Agenda. Snelstartgids

Agenda. Snelstartgids Agenda Snelstartgids Een Lync-vergadering plannen Plan een persoonlijke vergadering of plan een online vergadering met Lync 2013 en bespaar uzelf een reis. Schakelen tussen weergaven Gebruik de agendaweergave

Nadere informatie

Een PowerPoint-presentatie op twee monitoren (Gedeeltelijk overgenomen van de website van Microsoft)

Een PowerPoint-presentatie op twee monitoren (Gedeeltelijk overgenomen van de website van Microsoft) 1. Weergeven van een PowerPoint-presentatie op twee monitoren? Met behulp van Liturgie hebben wij een presentatie aangemaakt van Psalm 150:1 en 2. 2. Weergeven van een PowerPoint-presentatie op twee monitoren?

Nadere informatie

OrgPublishergebruikershandleiding. voor diagrammen in meerdere browsers

OrgPublishergebruikershandleiding. voor diagrammen in meerdere browsers OrgPublishergebruikershandleiding voor diagrammen in meerdere browsers Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 3 Zelfstudies weergeven voor diagrammen die in meerdere browsers zijn gepubliceerd... 3 Zoeken in een

Nadere informatie

8.13 Windows Hulp op afstand

8.13 Windows Hulp op afstand 1 8.13 Windows Hulp op afstand Misschien heeft u een probleem dat u zelf niet kunt oplossen, maar is één van uw (klein)kinderen of kennissen erg handig met computers. Dan kunt u natuurlijk telefonisch

Nadere informatie

Skype For Business. Windows 10 of Windows 8: klik op Start en vervolgens op Skype voor Bedrijven 2016.

Skype For Business. Windows 10 of Windows 8: klik op Start en vervolgens op Skype voor Bedrijven 2016. Skype For Business Open Skype for business Windows 7: Klik op Start, vervolgens op Microsoft Office 2013 of Microsoft Office 2016. Klik vervolgens op Alle programma s en zoek Skype voor Bedrijven 2016

Nadere informatie

Cisco Unified Personal Communicator, versie 8.5

Cisco Unified Personal Communicator, versie 8.5 Frequently Asked Questions Cisco Unified Personal Communicator, versie 8.5 Veelgestelde vragen 2 Basisfunctionaliteit 2 Configuratie 3 Beschikbaarheid 5 Contactpersonen 8 Chat 10 Gesprekken 19 Telefonische

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

WERKEN MET GOOGLE ADMINISTRATIEF WERK MAART 2017

WERKEN MET GOOGLE ADMINISTRATIEF WERK MAART 2017 WERKEN MET GOOGLE ADMINISTRATIEF WERK MAART 2017 Agenda My Drive en Gedeeld met mij Favoriete mappen en bestanden - Met ster Kleur van een map wijzigen Kopie maken van een bestand in Google Drive Bestanden

Nadere informatie

Windows Live Mail Windows 8

Windows Live Mail Windows 8 Windows Live Mail Windows 8 Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima

Nadere informatie

Opleiding: Webmail outlook 2007

Opleiding: Webmail outlook 2007 Opleiding: Webmail outlook 2007 1. Inloggen Via de website: 1. http://webmail.hostedexchange.be of via 2. http://www.mpcterbank.be/personeel e-mailadres = voornaam.achternaam@mpcterbank.be wachtwoord:

Nadere informatie

Gmail: verzenden, beantwoorden, bijlagen en afdrukken

Gmail: verzenden, beantwoorden, bijlagen en afdrukken Ziet Gmail er bij u anders uit dan zoals hier weergegeven? U lost dit op door over te schakelen op de nieuwe stijl! Gmail: verzenden, beantwoorden, bijlagen en afdrukken Uw postvak IN Meld u aan bij Gmail.

Nadere informatie

Het werken met het nieuwe netwerk zal even wennen zijn, het grootste deel van de programma s waarmee je werkt blijven echter hetzelfde.

Het werken met het nieuwe netwerk zal even wennen zijn, het grootste deel van de programma s waarmee je werkt blijven echter hetzelfde. Introductie De Gemiva-SVG Groep krijgt een nieuw netwerk. Het doel van het nieuwe netwerk is een hogere beschikbaarheid te behalen en mee te kunnen groeien met nieuwe ontwikkelingen. Over dat laatste informeren

Nadere informatie

Veelgestelde vragen voor Cisco Unified Personal Communicator 8.6 en Voice and Video Firmware 8.6 voor Cisco Virtualization Experience Client 6215

Veelgestelde vragen voor Cisco Unified Personal Communicator 8.6 en Voice and Video Firmware 8.6 voor Cisco Virtualization Experience Client 6215 Frequently Asked Questions Veelgestelde vragen voor Cisco Unified Personal Communicator 8.6 en Voice and Video Firmware 8.6 voor Cisco Virtualization Experience Client 6215 Veelgestelde vragen 2 Basisfuncties

Nadere informatie

Microsoft Office 365. Handleiding

Microsoft Office 365. Handleiding Dit document omvat een effiëciente handleiding voor de webinterface van Microsoft Office 365. Het mailsysteem, contacten beheren, agenda onderhouden en het gebruiken van de cloudservice OneDrive zijn de

Nadere informatie

Introductie Werken met Office 365

Introductie Werken met Office 365 Introductie Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Werken met Office 365 Outlook... 5 Werken met Outlook 2007/2010... 5 Werken met de

Nadere informatie

Google Drive: uw bestanden openen en organiseren

Google Drive: uw bestanden openen en organiseren Google Drive: uw bestanden openen en organiseren Met Google Drive kunt u bestanden, mappen en Google documenten opslaan en openen, waar u ook bent. Wanneer u een bestand op internet, uw computer of een

Nadere informatie

Windows 10: privacy en basisinstellingen

Windows 10: privacy en basisinstellingen Windows 10: privacy en basisinstellingen Privacy Windows 10 bevat veel privacy-instellingen. Denk aan instellingen voor het tonen van gepersonaliseerde advertenties en het doorsturen van locatiegegevens.

Nadere informatie

Migreren naar Access 2010

Migreren naar Access 2010 In deze handleiding Het uiterlijk van Microsoft Access 2010 verschilt aanzienlijk van Access 2003. Daarom hebben we deze handleiding gemaakt, zodat u niet te veel tijd hoeft te besteden aan het leren werken

Nadere informatie

Om de gegevens aan te bieden aan de NBC benchmark heeft u de volgende gegevens nodig:

Om de gegevens aan te bieden aan de NBC benchmark heeft u de volgende gegevens nodig: NBC Benchmark Verkoop informatie naar NBC Benchmark Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 20 februari 2012 Definitief Carol Esmeijer 1.1 29 juni 2012 Definitief Carol Esmeijer Taakplanner

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Outlook 2007

Gebruikershandleiding Outlook 2007 ROC van Twente - Servicedesk-ICT Gebruikershandleiding Outlook 2007 Versie 1.2 1 1. INTRODUCTIE... 3 1.1 INLOGGEN IN DE OUTLOOK 2007 CLIËNT... 3 1.2 UITLEG OVER DE OUTLOOK NAVIGATIE KNOPPEN... 3 1.3 UITLEG

Nadere informatie

1. Kennismaken met Impress

1. Kennismaken met Impress 1. Kennismaken met Impress In deze module leert u: 1 Wat Impress is; 2 Impress starten; 3 Een nieuwe presentatie maken; 4 Instellingen van Impress wijzigen; 5 Opslaan en openen. 1 Wat is Impress? OpenOffice.org

Nadere informatie

Aastra Model 6725ip Microsoft Lync Telefoon Gebruikershandleiding slim werken

Aastra Model 6725ip Microsoft Lync Telefoon Gebruikershandleiding slim werken Aastra Model 6725ip Microsoft Lync Telefoon Gebruikershandleiding slim werken TM 41-001368-11 Rev 02 12.2012 Inhoud Aastra Model 6725ip Gebruikershandleiding slim werken...........................................

Nadere informatie

Gmail: verzenden, beantwoorden, bijlagen en afdrukken

Gmail: verzenden, beantwoorden, bijlagen en afdrukken Gmail: verzenden, beantwoorden, bijlagen en afdrukken Uw postvak IN Meld u aan bij de JFC e-mail. U ziet een lijst met alle ontvangen berichten in uw postvak IN. Ongelezen berichten worden vet weergegeven.

Nadere informatie

Microsoft PowerPoint is een programma om presentaties en diavoorstellingen te maken.

Microsoft PowerPoint is een programma om presentaties en diavoorstellingen te maken. POWERPOINT WAT IS POWERPOINT Microsoft PowerPoint is een programma om presentaties en diavoorstellingen te maken. WAAROM POWERPOINT Het wordt gebruikt om mensen te informeren en animeren door middel van

Nadere informatie

Google Drive: uw bestanden openen en ordenen

Google Drive: uw bestanden openen en ordenen Google Drive: uw bestanden openen en ordenen Gebruik Google Drive om vanaf elke gewenste locatie uw bestanden, mappen, Google-documenten, Google-spreadsheets en Google-presentaties op te slaan en te openen.

Nadere informatie

Google Agenda: Plannen, uitnodigingen, bijlagen en afdrukken

Google Agenda: Plannen, uitnodigingen, bijlagen en afdrukken Ziet Google Agenda er bij u anders uit dan zoals hier weergegeven? U lost dit op door over te schakelen op de nieuwe stijl! Google Agenda: Plannen, uitnodigingen, bijlagen en afdrukken De agendaweergave

Nadere informatie

Basislessen: Google Drive. Les 1: Google Drive gebruiken om opdrachten, lesmaterialen en meer op te slaan

Basislessen: Google Drive. Les 1: Google Drive gebruiken om opdrachten, lesmaterialen en meer op te slaan Basislessen: Google Drive Neem eerst de basislessen hieronder door en voer alle activiteiten uit. Het wordt aanbevolen om een ander(e) tabblad, venster, browser of computerscherm beschikbaar te houden

Nadere informatie

Wat is Windows Live Messenger Windows Live Messenger Downloaden Windows Live Messenger Installeren Windows Live ID maken Windows Live Messenger

Wat is Windows Live Messenger Windows Live Messenger Downloaden Windows Live Messenger Installeren Windows Live ID maken Windows Live Messenger door Henk Verbeek Wat is Windows Live Messenger Windows Live Messenger Downloaden Windows Live Messenger Installeren Windows Live ID maken Windows Live Messenger starten Vrienden uitnodigen en accepteren

Nadere informatie

Novell Vibe-invoegtoepassing

Novell Vibe-invoegtoepassing Novell Vibe-invoegtoepassing 5 juni 2012 Novell Snel aan de slag Met behulp van de Novell Vibe-invoegtoepassing voor Microsoft Office kunt u werken met documenten op de Vibe-site zonder dat u Microsoft

Nadere informatie

MiVoice 6725ip Microsoft Lync Telefoon

MiVoice 6725ip Microsoft Lync Telefoon MiVoice 6725ip Microsoft Lync Telefoon 41-001368-11 REV03 GEBRUIKERSHANDLEIDING SLIM WERKEN KENNISGEVING De informatie in dit document is zeer zorgvuldig en naar waarheid samengesteld, maar Mitel Networks

Nadere informatie

Met een snelkoppeling kun je een map of bestand openen of een programma opstarten.

Met een snelkoppeling kun je een map of bestand openen of een programma opstarten. SAMENVATTING HOOFDSTUK 3 Snelkoppelingen maken en verwijderen Met een snelkoppeling kun je een map of bestand openen of een programma opstarten. Een snelkoppeling herken je aan. Bij installatie van een

Nadere informatie

VERSIE 5.1/5.2 SNELSTARTKAART VOOR WINDOWS 32-BITS

VERSIE 5.1/5.2 SNELSTARTKAART VOOR WINDOWS 32-BITS VERSIE 5.1/5.2 SNELSTARTKAART VOOR WINDOWS 32-BITS TM GROUPWISE 5.2 SNELSTARTKAART GroupWise is software waarmee u berichten kunt verzenden, planningen kunt maken, uw agenda kunt bijhouden en uw documenten

Nadere informatie

Taken automatiseren met Visual Basicmacro's

Taken automatiseren met Visual Basicmacro's Taken automatiseren met Visual Basicmacro's Als u niet bekend bent met macro's, moet u zich niet hierdoor laten afschrikken. Een macro is een opgenomen set toetsaanslagen en instructies waarmee u een taak

Nadere informatie

Kennismaking. Versies. Text. Graph: Word Logo voorbeelden verschillende versies. Werkomgeving

Kennismaking. Versies. Text. Graph: Word Logo voorbeelden verschillende versies. Werkomgeving Kennismaking Word is een tekstverwerkingsprogramma. U kunt er teksten mee maken, zoals brieven, artikelen en verslagen. U kunt ook grafieken, lijsten en afbeeldingen toevoegen en tabellen maken. Zodra

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

LotusLive. SametimeChatonLotusLiveen LotusLive Meetings mobile Gebruikershandleiding

LotusLive. SametimeChatonLotusLiveen LotusLive Meetings mobile Gebruikershandleiding LotusLive SametimeChatonLotusLiveen LotusLive Meetings mobile Gebruikershandleiding LotusLive SametimeChatonLotusLiveen LotusLive Meetings mobile Gebruikershandleiding Opmerking Lees eerst Kennisgevingen

Nadere informatie

Lync 2010 korte gebruikershandleiding

Lync 2010 korte gebruikershandleiding Lync 2010 korte gebruikershandleiding In deze korte handleiding worden de basishandelingen binnen Lync versie 2010 toegelicht. Op de TU/e wordt Lync 2010 beschikbaar gesteld om uniforme communicatie mogelijk

Nadere informatie

Cisco Unified Communications Integration voor Microsoft Office Communicator

Cisco Unified Communications Integration voor Microsoft Office Communicator Frequently Asked Questions Cisco Unified Communications Integration voor Microsoft Office Communicator Veelgestelde vragen 2 Overzicht 2 Aan de slag 7 Gesprekken 10 Doorverbinden, parkeren, in de wacht

Nadere informatie

Live Mail Windows. Deel 1 Downloaden en installeren van Windows Live Mail

Live Mail Windows. Deel 1 Downloaden en installeren van Windows Live Mail Live Mail Windows Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima programma

Nadere informatie

Windows Update. PC'S ONDERHOUDEN & UPGRADEN Windows bijwerken

Windows Update. PC'S ONDERHOUDEN & UPGRADEN Windows bijwerken 2 Windows bijwerken Windows Update Microsoft heeft voor haar Windows-klanten een uitstekende service op internet staan: de website Windows Update. Op deze website kunt u eenvoudig aan de meest recente

Nadere informatie

Filters voor Microsoft Outlook Een handleiding om de automatische meldingen van het nieuwe Mijn RvR het Postvak IN te laten passeren.

Filters voor Microsoft Outlook Een handleiding om de automatische meldingen van het nieuwe Mijn RvR het Postvak IN te laten passeren. Filters voor Microsoft Outlook Een handleiding om de automatische meldingen van het nieuwe Mijn RvR het Postvak IN te laten passeren. Sinds de invoering van het nieuwe Mijn RvR (augustus 2014) worden er

Nadere informatie

Bosstraat 50 bus 3 3560 Lummen Tel.: 011 76 66 62 Fax 011 76 16 12 info@bestburo.be www.bestburo.be 1 van 42

Bosstraat 50 bus 3 3560 Lummen Tel.: 011 76 66 62 Fax 011 76 16 12 info@bestburo.be www.bestburo.be 1 van 42 Inhoud 1 Outlook: Aan de slag met Outlook... 3 1.1 Voor u begint... 3 1.1.1 Het Postvak IN... 3 1.1.2 De keyboard shortcuts... 3 2 Mappen... 4 2.1 Mappenstructuur... 4 2.1.1 Map Voltooid... 4 2.1.2 Snelle

Nadere informatie

Les 2 De basis (deel 1)

Les 2 De basis (deel 1) Les 2 De basis (deel 1) 2.1 Eigenschappen Beeldscherm In Windows XP is het makkelijk de eigenschappen van het beeldscherm te wijzigen. Om dit te doen rechtsklikken we op een lege plaats in het bureaublad,

Nadere informatie

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik Handleiding Office 2013 en Office 365 voor thuisgebruik Versie: augustus 2015 1 Inhoudsopgave 1. Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 2. Wat je moet weten voordat je gaat installeren?.... 13 3.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding mail en agenda in Outlook Web App

Gebruikershandleiding mail en agenda in Outlook Web App Inhoudsopgave Inleiding... 2 Inloggen OWA... 3 Mail ontvangen/bekijken... 6 Mail versturen... 9 Afspraak in agenda plaatsen... 12 Agenda s openen... 13 Mail installeren op jouw mobiele apparaat... 14 Inleiding

Nadere informatie

Handleiding VKKOnline

Handleiding VKKOnline Handleiding VKKOnline Welkom bij de Online cursus van de Vrij-Katholieke Kerk. Deze handleiding neemt je bij de hand om de cursus te kunnen starten. 1 Donatie Het volgen van de cursus is kosteloos. Wel

Nadere informatie

Op het bureaublad staan pictogrammen. Via de pictogrammen kunnen programma s worden gestart en mappen en bestanden worden geopend.

Op het bureaublad staan pictogrammen. Via de pictogrammen kunnen programma s worden gestart en mappen en bestanden worden geopend. SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Aanmelden Als je de computer aanzet, wordt Windows opgestart. Windows is een besturingssysteem. Tijdens het opstarten kun je zien met welke versie van Windows 7 je werkt. Voordat

Nadere informatie

Handleiding Business Connect

Handleiding Business Connect Library and IT Services Handleiding Business Connect Deze handleiding is voor het grootste deel gebaseerd op een bestaande handleiding van Business Connect client (BCT) zelf, maar is herschreven voor de

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave Aanmelden bij Office 365... 2 Office 365 voor het eerste gebruiken... 2 Persoonlijke instellingen Office 365... 3 Wijzigen wachtwoord... 4 Instellen voorkeurstaal... 4 Office Professional

Nadere informatie

Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven

Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven Inhoud Wat is OneDrive voor Bedrijven?... 2 Eerste aanmelding... 2 OneDrive gebruiken via de webbrowser... 6 Aanmaken van een nieuwe map... 6 Waar ben ik?...

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van

Nadere informatie

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD Dit is een handleiding over het inrichten van de Daxis Cloud, waarin enkele onderdelen voor het personaliseren worden behandeld. Inhoud 1. Inleiding... 2 2. De metro-omgeving...

Nadere informatie

OneDrive voor bedrijven en scholen

OneDrive voor bedrijven en scholen OneDrive voor bedrijven en scholen V1.0 26 juni 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Eerste aanmelding... 3 Aanmaken van een nieuwe folder... 4 Toevoegen van een document.... 5 1. Het documenten aanmaken

Nadere informatie

Gebruik Service Cloud Portaal

Gebruik Service Cloud Portaal Gebruik Service Cloud Portaal Er zijn in het Portaal vier menuopties. Bij de optie Support maakt u nieuwe Cases aan en beheert u uw Cases. Bij de Kennisbank vindt u artikelen met informatie van eerdere

Nadere informatie

Extra les Werken met Windows Live Mail 2012

Extra les Werken met Windows Live Mail 2012 Wegwijs in Windows 8 Extra les Werken met Windows Live Mail 2012 Hannie van Osnabrugge u i t g e v e r ij c o u t i n h o c bussum 2013 Deze extra les over het werken met Windows Live Mail 2012 hoort bij

Nadere informatie

Formulieren maken. U kent ze waarschijnlijk wel, die notitieblokjes voor het noteren van een telefoongesprek.

Formulieren maken. U kent ze waarschijnlijk wel, die notitieblokjes voor het noteren van een telefoongesprek. Les 14 Formulieren maken In deze les leert u een hoe u met velden een invulformulier voor een telefoonnotitie maakt. Hierbij wordt gebruikgemaakt van velden, secties en beveiliging. Daarvoor moet wel een

Nadere informatie

Veelgestelde vragen voor Cisco UC Integration voor Microsoft Lync 8.6 en Voice and Video Firmware 8.6 voor Cisco Virtualization Experience Client 6215

Veelgestelde vragen voor Cisco UC Integration voor Microsoft Lync 8.6 en Voice and Video Firmware 8.6 voor Cisco Virtualization Experience Client 6215 Frequently Asked Questions Veelgestelde vragen voor Cisco UC Integration voor Microsoft Lync 8.6 en Voice and Video Firmware 8.6 voor Cisco Virtualization Experience Client 6215 Veelgestelde vragen 2 Basisfuncties

Nadere informatie

Compad Store Automation Taakplanner

Compad Store Automation Taakplanner Compad Store Automation Taakplanner Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 29 juni 2012 Definitief Carol Esmeijer Inleiding Het is mogelijk om bepaalde taken zoals het uitlezen van

Nadere informatie

Handleiding. HB-plus Communicatie Snel aan de slag. Versie /5/2015

Handleiding. HB-plus Communicatie Snel aan de slag. Versie /5/2015 Handleiding HB-plus Communicatie Snel aan de slag Versie 00.40 5/5/2015 5/5/2015 Inhoud Inhoud 1. Over dit document... 1 2. Authenticatie via wachtwoord... 2 3.... Error! Bookmark not defined. 3.1. Een

Nadere informatie

Outlook 2010 tips & trucs

Outlook 2010 tips & trucs Outlook 2010 tips & trucs I N H O U D S O P G A V E 1 Algemeen... 1 1.1 Werkbalk snelle toegang... 1 1.2 Snelle stappen... 1 2 E-mail... 2 2.1 Regels... 2 2.2 CC mail onderscheiden... 2 2.3 Verwijderde

Nadere informatie

Tip 1. Een Skype-vergadering plannen. Synchroniseer, deel en sla je bestanden op

Tip 1. Een Skype-vergadering plannen. Synchroniseer, deel en sla je bestanden op Tip 1 Een Skype-vergadering plannen Voor het plannen van een Skype-vergadering hebt u een aanmeldingsadres en een wachtwoord nodig van een organisatie die gebruikmaakt van Skype voor Bedrijven Server.

Nadere informatie

U logt in op huizenmarkt.nl en gaat naar Mijn Huizenmarkt waar u het tabblad Mijn afbeeldingen kiest.

U logt in op huizenmarkt.nl en gaat naar Mijn Huizenmarkt waar u het tabblad Mijn afbeeldingen kiest. Foto s toevoegen aan Mijn huizenmarkt Om de aan- of verkoop of verhuur van uw object zo goed mogelijk en duidelijk te presenteren op huizenmarkt.nl zijn kwalitatieve en mooie foto s essentieel. Gebruik

Nadere informatie

b. verbind je laptop ook met het smartboard via de usb kabel. Deze kabel sluit je aan op het usb kabel aan de rechterkant van het bord.

b. verbind je laptop ook met het smartboard via de usb kabel. Deze kabel sluit je aan op het usb kabel aan de rechterkant van het bord. Workshop 1 Smartboard training Het SMART Board starten 1 Zorg ervoor dat het Smartboard en de projector zijn aangesloten op de computer: a. verbind je laptop met de beamerkabel of VGA kabel met het smartboard.

Nadere informatie

Aanvullend bestand Basisboek Office 2013 en 2010

Aanvullend bestand Basisboek Office 2013 en 2010 Aanvullend bestand Basisboek Office 2013 en 2010 In dit bestand vindt u een overzicht van de verschillen in Microsoft Office 2016 in vergelijking met Basisboek Office 2013 en 2010. Ook als u Office gebruikt

Nadere informatie

Central Station. Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk

Central Station. Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk Central Station Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk Versie: november 2010 Inhoudsopgave Inleiding... 3 H1. Cliëntdossier... 4 H1.1 Zoeken naar een cliëntdossier... 4 H1.2. Aanmaken van een nieuw

Nadere informatie

VERSIE 5.1/5.2 WINDOWS 16-BITS SNELSTARTKAART

VERSIE 5.1/5.2 WINDOWS 16-BITS SNELSTARTKAART VERSIE 5.1/5.2 WINDOWS 16-BITS SNELSTARTKAART TM GROUPWISE 5.2 SNELSTARTKAART GroupWise is software waarmee u berichten kunt verzenden, planningen kunt maken en uw agenda kunt bijhouden. Hieronder volgt

Nadere informatie

Aan de slag. Zie meer opties Klik op deze pijl om meer opties te bekijken in een dialoogvenster.

Aan de slag. Zie meer opties Klik op deze pijl om meer opties te bekijken in een dialoogvenster. Aan de slag Microsoft PowerPoint 2013 ziet er anders uit dan eerdere versies, dus hebben we deze handleiding gemaakt, zodat u zo snel mogelijk aan de slag kunt. De benodigde opdrachten zoeken Klik op een

Nadere informatie

Aan de slag. Onlineaccounts bekijken of hiertussen schakelen Klik op uw account-id om instellingen te wijzigen of tussen accounts te schakelen.

Aan de slag. Onlineaccounts bekijken of hiertussen schakelen Klik op uw account-id om instellingen te wijzigen of tussen accounts te schakelen. Aan de slag Microsoft OneNote 2013 ziet er anders uit dan eerdere versies, dus hebben we deze handleiding gemaakt, zodat u zo snel mogelijk aan de slag kunt. Schakelen tussen aanraken en muis Als u OneNote

Nadere informatie

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD 2014 Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD Inhoud Inleiding... 2 Aanmelden bij office 365 via het portaal.... 2 Het portaal en gebruikers:...

Nadere informatie

Beknopte instructies Onedrive

Beknopte instructies Onedrive Beknopte instructies Onedrive Inleiding... 1 Waar vind je de OneDrive?... 1 Wat kun je ermee?... 2 Document maken.... 2 Waar ben ik?... 2 Documenten delen met anderen en samenwerken... 3 Heel beknopt:

Nadere informatie

Inloggen Uitloggen RES Workspace Manager: Nieuwe applicaties Wachtwoord wijzigen Printers... 6

Inloggen Uitloggen RES Workspace Manager: Nieuwe applicaties Wachtwoord wijzigen Printers... 6 How to in Cloud Inhoudsopgave Inloggen... 3 Uitloggen... 3 RES Workspace Manager: Nieuwe applicaties... 4 Wachtwoord wijzigen... 5 Printers... 6 Bureaublad snelkoppelingen maken... 7 Snelkoppeling naar

Nadere informatie

Les 4. Bestanden beheren met Windows Verkenner. Pagina 110-111. 1 Als u in het startscherm de eerste letters van verkenner typt, ziet u:

Les 4. Bestanden beheren met Windows Verkenner. Pagina 110-111. 1 Als u in het startscherm de eerste letters van verkenner typt, ziet u: Les 4 Bestanden beheren met Windows Verkenner Pagina 110-111 1 Als u in het startscherm de eerste letters van verkenner typt, ziet u: 2 De Verkenner ziet er in Windows 8.1 anders uit. Aan de linkerkant

Nadere informatie

Volg de instructies op de website van Epson voor het downloaden en het installeren.

Volg de instructies op de website van Epson voor het downloaden en het installeren. Message Broadcasting Message Broadcasting is een invoegtoepassing voor EasyMP Monitor. Beheerders kunnen de invoegtoepassing gebruiken om berichten of aankondigingen naar een of meer projectoren of alle

Nadere informatie

bla bla Messenger Gebruikershandleiding

bla bla Messenger Gebruikershandleiding bla bla Messenger Gebruikershandleiding Messenger Messenger: Gebruikershandleiding publicatie datum dinsdag, 21. juli 2015 Version 1.2.0.0 Copyright 2006-2013 OPEN-XCHANGE Inc., Dit document is intellectueel

Nadere informatie

Flexibele werkplek met de Thin Client

Flexibele werkplek met de Thin Client Flexibele werkplek met de Thin Client Snel aan de Slag met jouw flexibele werkplek met behulp van de Thin Client. Als je voor het eerst gaat werken met de nieuwe DWR Next werkomgeving, adviseren wij je

Nadere informatie

Access. Accomplish. Share. Tips voor het gebruik van Office 365: tools voor email, web, en samenwerking

Access. Accomplish. Share. Tips voor het gebruik van Office 365: tools voor email, web, en samenwerking Access. Accomplish. Share. Tips voor het gebruik van Office 365: tools voor email, web, en samenwerking Werk samen, beter Stel uw team in op succes 2 Zie wie online is Communiceer snel met uw team Team

Nadere informatie

Aan de slag met Acadin

Aan de slag met Acadin Aan de slag met Acadin Handleiding voor de leerling (v. W-09-2011) 1 (versie sept.2011) Inhoud Basistaken in schema... 3 Inloggen en uitloggen... 4 Openen van Acadin inlogpagina... 4 Aanmelden bij de leeromgeving...5

Nadere informatie

Aan de slag. Meer opties Klik op deze pijl om meer opties in een dialoogvenster te zien.

Aan de slag. Meer opties Klik op deze pijl om meer opties in een dialoogvenster te zien. Aan de slag Microsoft PowerPoint 2013 ziet er anders uit dan eerdere versies. Daarom hebben we deze handleiding samengesteld om de leercurve zo kort mogelijk te maken. Vinden wat u zoekt Klik op een linttabblad

Nadere informatie

Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken

Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openingscherm... 3 3. Outlook...

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBCAM STATION EVOLUTION

HANDLEIDING WEBCAM STATION EVOLUTION HANDLEIDING WEBCAM STATION EVOLUTION Handleiding 1/16 INHOUDSOPGAVE Als u op een titel in deze inhoudsopgave klikt, wordt de betreffende sectie weergegeven. 1. INLEIDING... 3 2. DE MICROFOON EN HET BEELD

Nadere informatie

Via het tabblad, kun je afdrukinstellingen aangeven:

Via het tabblad, kun je afdrukinstellingen aangeven: SAMENVATTING HOOFDSTUK 8 Afdrukken Via het tabblad, kun je afdrukinstellingen aangeven: Onder Instellingen kun je aangeven wat je wilt afdrukken: Bij Notitiepagina s wordt per pagina één dia afgedrukt.

Nadere informatie

Windows 10. Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1.

Windows 10. Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1. Windows 10 Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1. Opstarten Bij het opstarten met lokaal of microsoft account (zie verder) verschijnt het bureaublad,.

Nadere informatie

Symbol for Windows Planner Versie 0.8

Symbol for Windows Planner Versie 0.8 Symbol for Windows Planner Versie 0.8 Inhoud Inleiding... 3 1. Weergaven... 4 2. RealTime modus (de agenda raadplegen)... 6 2.1. Wat is een modus... 6 2.2. Eenvoudigste weergave... 6 2.3. Uitgebreidere

Nadere informatie

Samenvoegen met Word en Excel 2010

Samenvoegen met Word en Excel 2010 Samenvoegen met Word en Excel 2010 Inhoudsopgave Samenvoegen Word-Excel / Mailingen... 2 Tip Samenvoegvelden automatisch markeren... 4 Tip Installeer PDF-creator... 7 Tip Sla het Word-document en Excel-document

Nadere informatie

Met Office 2013 vertrouwd raken

Met Office 2013 vertrouwd raken Met Office 2013 vertrouwd raken 1 In dit hoofdstuk leer je hoe je DDe Office-omgeving verkent DDMet Office-bestanden werkt DDNiet-opgeslagen bestanden en versies herstelt DDe gebruikersinterface aanpast

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Outlook 2010

Gebruikershandleiding Outlook 2010 ROC van Twente - Servicedesk-ICT Gebruikershandleiding Outlook 2010 Versie 1.2 1 1. INTRODUCTIE... 3 1.1 INLOGGEN IN DE OUTLOOK 2010 CLIËNT... 3 1.2 INTRODUCTIE OP DE OUTLOOK NAVIGATIEKNOPPEN... 4 2. E-MAILBERICHTEN...

Nadere informatie

Installatiehandleiding Office 365 Exchange Online. Microsoft Outlook 2007, 2010, 2013, Mac OS X Mail, Android, ios, BlackBerry

Installatiehandleiding Office 365 Exchange Online. Microsoft Outlook 2007, 2010, 2013, Mac OS X Mail, Android, ios, BlackBerry Installatiehandleiding Office 365 Exchange Online Microsoft Outlook 2007, 2010, 2013, Mac OS X Mail, Android, ios, BlackBerry Netvibes B.V. versie 1.0 E- mail: support@netvibes.nl Telefoon: +31 (0)20-205

Nadere informatie

Office 365: OneDrive KI 0219 Kennisitem

Office 365: OneDrive KI 0219 Kennisitem Office 365: OneDrive KI 0219 Kennisitem Kennisgegevens Naam Office 365: OneDrive Omschrijving Nadat u Office 365: Eerste stap! Heeft gevolgd uit het kennissysteem kunt u verder met deze handleiding. We

Nadere informatie

Handleiding voor MS Office 365 online OSG Piter Jelles

Handleiding voor MS Office 365 online OSG Piter Jelles Handleiding voor MS Office 365 online OSG Piter Jelles S e r v i c e b u r e a u O S G P I t e r J e l l e s L e e u w a r d e n 2 0 1 5 Handleiding voor MS Office 365 online OSG Piter Jelles OSG Piter

Nadere informatie

Backup maken. Backup terugzetten. H O O F D S T U K 4 Backup

Backup maken. Backup terugzetten. H O O F D S T U K 4 Backup H O O F D S T U K 4 Backup Om een goede ondersteuning te leveren is het van cruciaal belang dat de gebruiker regelmatig een backup maakt. Volgens de gebruikersvoorwaarden van de software moet de gebruiker

Nadere informatie

Werken met Office 365

Werken met Office 365 Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Werken met Office 365 via de web browser... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Navigeren in het Office 365 web portaal... 4 Werken

Nadere informatie