(tekst speech Jan Helderman bij diploma-uitreiking, 20 maart 2008)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "(tekst speech Jan Helderman bij diploma-uitreiking, 20 maart 2008)"

Transcriptie

1 (tekst speech Jan Helderman bij diploma-uitreiking, 0 maart 00) Dames en heren, beste geslaagden, Allereerst wil ik jullie namens het NIVRA van harte geluk wensen met het behalen van het accountantsexamen. Een lange periode van studie wordt hiermee succesvol afgesloten. Jullie, de geslaagden van vandaag, staan voor de uitdagingen van morgen. Ooit werd de accountant afgeschilderd als een saaie, introverte cijferaar. Dat beeld is radicaal veranderd; het beroep van accountant heeft in hoog tempo aan dynamiek gewonnen. In lijn met de snel veranderende wereld om ons heen is het accountantsvak een vak geworden dat continu in beweging is. Een vak dat hoge eisen stelt aan de mensen die het uitoefenen. Een vak dat ook kan rekenen op veel publieke belangstelling, gelet op onze maatschappelijke functie. Een vak dat kritisch wordt gevolgd door een onafhankelijke toezichthouder, de AFM. En tenslotte ook een vak dat te maken heeft met telkens veranderende regels. Is het accountantsberoep daardoor beter of slechter geworden? Dat is een goeie vraag. Zeker is dat het vak er niet makkelijker op is geworden. Niet makkelijker, maar wel beter. Niet alleen het beroep zelf, maar ook de maatschappij om ons heen onderkent weer het belang van hoge beroepsstandaarden. In de jaren negentig was de accountant vooral een ondernemer geworden, een account-manager die gretig het totaalpakket aan diensten van zijn organisatie aan de klant presenteerde. De gevolgen zijn bekend. Maar inmiddels is ons vak weer meer in evenwicht en worden we weer beoordeeld op onze professionele kwaliteiten. Dat is een goede zaak. 1

2 De hernieuwde aandacht voor het vak zelf heeft wel veel gevolgen gehad voor de beroepsregels waar wij mee te maken hebben. Het kan jullie, als net afgestudeerden, onmogelijk zijn ontgaan dat er in het laatste jaar een heel nieuw stelsel van regelgeving is doorgevoerd. En dat proces is nog niet helemaal voltooid. Deze regelgeving wordt voor het grootste deel bedacht en ontwikkeld op internationale tekentafels in Brussel of New York, en met flinke consequenties voor ons nationale beroep. En dat is voor velen even wennen. Ik zal hier niet uitgebreid ingaan op de totstandkoming van die regelgeving, maar de soms heftige reactie erop vanuit de achterban was voor ons als beroepsorganisatie zeer ongebruikelijk. En dan vooral ten aanzien van de nieuwe Gedragscode, die ruim een jaar geleden is aangenomen. De discussie over de doorvertaling van die code naar de praktijk speelt tot op de dag van vandaag. Nog maar kort geleden zijn er zelfs kamervragen gesteld over de toch wel wat roerige ledenvergadering die wij als NIVRA hebben meegemaakt in december vorig jaar. Waarom zoveel ophef? Omdat er volgens mij twee fundamenteel verschillende visies speelden op de waarde van de RA-titel. Is het een opleidingstitel, die niets meer te betekenen heeft dan "ik heb een stevige beroepsopleiding achter de rug, maar spreekt u me daarna niet anders aan dan ieder ander in deze maatschappij"? Of is een RA-titel een aanduiding dat u een professional bent die aanspreekbaar wil zijn op de vraag of uw gedrag integer is, uw oordelen objectief zijn, uw handelen deskundig en zorgvuldig, uw houding professioneel, en dat vertrouwelijke informatie bij u veilig is?

3 Het NIVRA kiest voor de tweede optie; noblesse oblige. Wie de RA-titel hanteert, staat voor kwaliteit, deskundigheid en integriteit. Dat geeft ook bepaalde verplichtingen. Gelukkig worden we in die keuze gesteund door de overgrote meerderheid van onze leden. Dat geeft ons vertrouwen voor de toekomst van het accountantsberoep. En dat is hard nodig, want ook in de toekomst zal er grote behoefte zijn aan onze expertise. Op een andere manier dan in het verleden wellicht, want vriend en vijand zijn het er over eens dat het accountantsberoep aan het veranderen is. Informatie is immers tegenwoordig vooral real time, wat achter ons ligt is geweest. Ter illustratie: vooral de paragraaf over de verwachtingen voor de komende periode is bij de presentatie van cijfers van beursfondsen van belang. Daarop bewegen de koersen en reageren de analisten. Hoewel, op dit moment is het voor veel financiële fondsen al genoeg goed nieuws als de schade van de kredietcrisis een beetje meevalt. Hoe dan ook: de rol van de accountant gaat veranderen. Meer en meer worden wij ingeschakeld bij andere vraagstukken dan alleen de financiële jaarcijfers. Denk aan de beoordeling van processen, systemen en zelfs van gedrag, bijvoorbeeld als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen. Binnenkort komen wij daarom ook met een publicatie over het belang van niet financiele informatie. Er is dus veel behoefte aan onze kennis, nu en in de toekomst, zowel nationaal als internationaal. We kampen al een aantal jaren met een groeiend tekort aan goede beroepsgenoten, hier maar ook elders in de wereld. Dat geeft prachtige kansen voor diegenen die de eindstreep met succes hebben gehaald, zoals jullie. De wereld ligt aan je voeten, het speelveld houdt zeker niet op bij onze landsgrenzen. En ook niet bij het accountantsberoep zelf overigens, want met de opleiding die jullie net hebben afgerond hebben jullie toegang gekregen tot de gehele financiële keten, niet alleen tot de controlerende functie.

4 Het NIVRA heeft immers een pluriform ledenbestand, waarvan de controlerend accountants maar iets meer dan de helft uitmaken. Als beroepsorganisatie zijn we blij met die brede achterban, waarin opstellers en controleurs van financiële informatie elkaar ontmoeten. Dat is goed voor ons allemaal. Ik heb tot nu toe vooral iets gezegd over het beroep zelf. Daarmee is één thema nog niet genoemd, en dat is het NIVRA zelf. In de beleving van veel van onze leden is het NIVRA vooral een regelgever, de bedenker van dikke handboeken voor de accountantspraktijk. Natuurlijk is dat een kerntaak, maar onze rol is veel breder. We zijn de spreekbuis van het accountantsvak naar de politiek en naar het maatschappelijk verkeer. We werken aan de toekomst van ons beroep. Dus voeren we, samen met de NOvAA, campagne op middelbare scholen en via MTV om te vertellen wat een accountant is. We hebben een nieuwe denktank van jonge accountants, die zich richt op innovatie. We bieden een steeds verder groeiend pakket aan ledenservice: een helpdesk, een kenniscentrum, een uitgeverij, een brede range aan opleidingen en trainingen. Onze website wordt maandelijks door.000 bezoekers bekeken. Eind vorig jaar hebben we bovendien een aparte nieuws-website geopend: Een site die voor accountants dagelijks al het relevante nieuws en achtergronden samenbrengt. Ook die trekt inmiddels duizenden bezoekers. Internationaal heeft het NIVRA een stevige vinger in de pap: binnen IFAC, binnen de FEE. Maar ook bij de ondersteuning van landen waar het accountantsvak nog in de kinderschoenen staat. Het NIVRA staat aan de vooravond van haar verhuizing naar een nieuw pand, op enkele honderden meters afstand van de oude behuizing in Amsterdam. Antonio Vivaldistraat nummer, dat wordt ons nieuwe basiskamp. Ik mag hier met gepaste trots melden dat dat nieuwe kantoor op 1 april aanstaande zal worden geopend door Hare Majesteit de Koningin. Ook minister Wouter Bos van Financiën zal bij die gelegenheid aanwezig zijn.

5 Het belang dat aan ons beroep wordt toegekend wordt daarmede nog weer eens onderstreept. Als cadeau aan de gemeente Amsterdam organiseert het NIVRA ter gelegenheid van de opening bovendien een uniek kindercongres, dat kinderen met andere ogen leert kijken naar de wereld om ons heen. Een wereld waarin financiën zo n belangrijke rol spelen. Thema van de opening is mede daarom Een nieuwe wereld, een nieuw huis, een bloeiend beroep. En bloeiend is ons vak zeker! Ons nieuwe kantoor moet vooral een ontmoetingsplek worden voor accountants en gebruikers van accountantsdiensten. Dat past in de rol die het NIVRA wil spelen: belangenbehartiger voor haar leden, spreekbuis van het beroep naar het maatschappelijk verkeer. Die feestelijke opening volgende maand is daarom ook de aftrap van een reeks bijeenkomsten en debatten waarbij accountantsberoep en samenleving elkaar kunnen ontmoeten. Volg vooral de informatie daarover op onze website in de komende maanden. Een krachtige beroepsorganisatie is een voorwaarde voor een goed functionerende beroepsgroep. Een sterke beroepsorganisatie verschaft het cement dat ervoor zorgt dat het geheel meer is dan de som der delen. Maar die krachtige organisatie kan niet zonder de inbreng van beroepsgenoten. Daarom is dit ook een oproep aan jullie, om actief een rol te spelen binnen je eigen beroepsorganisatie. Het NIVRA kan en moet de inbreng van jonge accountants goed gebruiken. Om jullie een eigen platform te bieden hebben wij het NIVRA Young Professionals netwerk opgezet. Een netwerk dat inmiddels ruim 00 leden telt en een reeks activiteiten gedurende het jaar organiseert. Ik ben blij met dat jonge geluid in onze organisatie en nodig jullie graag uit om, als je het nog niet bent, actief lid van dit netwerk te worden.

6 Ik heb nu lang genoeg gesproken, het is vandaag een dag om feest te vieren. Jullie hebben een prachtige eindstreep gehaald. Daarvoor past een groot compliment. Maar ik wil hier ook dank en waardering uitspreken voor jullie familieleden. Die hebben hun zoon of dochter, man of vrouw, vader of moeder, vriend of vriendin in de afgelopen jaren immers veel moeten missen. Lange dagen van werk en studie hebben een zware wissel getrokken op iedereen. Voor die steun past heel veel dank en gepaste trots. Ik zou hier kunnen beweren dat vanaf nu die lange dagen en die drukte voorbij zijn. Maar u en ik weten wel beter. Het accountantsvak is een vak dat veel vraagt, qua tijd en qua inspanning. Alle mooie dingen in het leven kosten moeite, ook dit prachtige beroep. Maar na het succesvol voltooien van die zware en lange studie zal het jullie in de toekomst ook wel gaan lukken. Geslaagden en familie: jullie mogen trots zijn op dit mooie resultaat. Ik wens jullie namens het NIVRA-bestuur een glanzende carrière toe, in een prachtig en eervol beroep. 0 (0 woorden)

Registers onder elkaar De samenwerking tussen taxateurs en accountants. Huub Wieleman Voorzitter NBA

Registers onder elkaar De samenwerking tussen taxateurs en accountants. Huub Wieleman Voorzitter NBA Registers onder elkaar De samenwerking tussen taxateurs en accountants Huub Wieleman Voorzitter NBA Start: behoefte aan sterkere signaalfunctie accountant "Individueel is de accountant beperkt in zijn

Nadere informatie

Speech Marco van der Vegte (voorzitter NBA) Nieuwjaarsreceptie 2019, Scheepvaartmuseum, Amsterdam

Speech Marco van der Vegte (voorzitter NBA) Nieuwjaarsreceptie 2019, Scheepvaartmuseum, Amsterdam 1 Speech Marco van der Vegte (voorzitter NBA) Nieuwjaarsreceptie 2019, Scheepvaartmuseum, Amsterdam Dank u wel professor Camfferman, voor uw boeiende en inspirerende betoog. Ik aarzel niet om het boeiend

Nadere informatie

Activiteitenplan 2019 Commissie MKB

Activiteitenplan 2019 Commissie MKB Activiteitenplan 2019 Commissie MKB Maart 2019 Colofon Dit document is vastgesteld door de Commissie MKB. Status Deze publicatie is samengesteld voor leden en dient ter ondersteuning van de praktijk. De

Nadere informatie

Reactie Secretaris Generaal Camps op Rapport Monitoring Boekjaar 2013

Reactie Secretaris Generaal Camps op Rapport Monitoring Boekjaar 2013 1 Reactie Secretaris Generaal Camps op Rapport Monitoring Boekjaar 2013 Nieuwspoort, Den Haag, donderdag 29 januari 2015 Meneer Van Manen, dames en heren, Veel dank voor het rapport Monitoring Boekjaar

Nadere informatie

laat zien wie je bent

laat zien wie je bent laat zien wie je bent Wilhelminastraat 150 7573 AK Oldenzaal T 053 537 56 66 gereia@zorggroepsintmaarten.nl laat zien wie je bent Welkom. Laat zien wie je bent. 03 Welkom Gereia in Oldenzaal Gereia is

Nadere informatie

Meerjaren projectplan Commissie MKB

Meerjaren projectplan Commissie MKB Meerjaren projectplan Commissie MKB Maart 2017 1 Digitalisering biedt kansen Digitalisering en robotisering zijn niet nieuw, maar de omvang en snelheid nemen in rap tempo toe. ERP-systemen en dashboarding

Nadere informatie

FLASH IN MEMORIAM BRIGIT STARING

FLASH IN MEMORIAM BRIGIT STARING IN MEMORIAM Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van onze leerkracht. BRIGIT STARING Brigit werkte sinds 1983 voor onze stichting, sinds 1999 op IKC De Wissel. Haar inzet

Nadere informatie

Wij zijn ING. En wij hebben samen een doel: mensen in staat stellen een stap voor te blijven, in het leven en in zaken.

Wij zijn ING. En wij hebben samen een doel: mensen in staat stellen een stap voor te blijven, in het leven en in zaken. The Orange Code Wij zijn ING. En wij hebben samen een doel: mensen in staat stellen een stap voor te blijven, in het leven en in zaken. De Orange Code is ons manifest waarin we hebben vastgelegd hoe we

Nadere informatie

Het assurance-raamwerk De accountant en het verstrekken van zekerheid

Het assurance-raamwerk De accountant en het verstrekken van zekerheid Het assurance-raamwerk De accountant en het verstrekken van zekerheid Koninklijk Nederlands Instituut van Registeraccountants Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Het begrip assurance en maatschappelijke ontwikkelingen

Nadere informatie

TROUWAMBTENAREN. Op de volgende pagina s stellen de trouwambtenaren zich één voor één aan u voor.

TROUWAMBTENAREN. Op de volgende pagina s stellen de trouwambtenaren zich één voor één aan u voor. TROUWAMBTENAREN Op de volgende pagina s stellen de trouwambtenaren zich één voor één aan u voor. Laatst gewijzigd: 18 april 2016 Marloes Borggreve - Lucassen Telefoonnummer : 06-36 14 06 75 : marloes.borggreve@gmail.com

Nadere informatie

NBA Young Profs. Jaaroverzicht 2018

NBA Young Profs. Jaaroverzicht 2018 NBA Young Profs Jaaroverzicht 2018 Voorwoord Een belangrijke vraag voor ons beroep en zeker ook voor de NBA Young Profs: Hoe houden we ons beroep aantrekkelijk en zorgen we dat de kwaliteit van ons werk

Nadere informatie

Koninklijk Nederlands Instituut van Registeraccountants

Koninklijk Nederlands Instituut van Registeraccountants Koninklijk Nederlands Instituut van Registeraccountants Registeraccountant worden Accountant is een beschermde titel. In Nederland mogen alleen registeraccountants (RA s) en Accountant-Administratieconsulenten

Nadere informatie

VOOR- EN NADELEN VAN SOCIAL MEDIA

VOOR- EN NADELEN VAN SOCIAL MEDIA VOOR- EN NADELEN VAN SOCIAL MEDIA VOOR- EN NADELEN VAN SOCIAL MEDIA Social media zijn leuk en boeiend. Maar er zitten ook zeker andere kanten aan. Niet voor niets volg je nu deze lessen. Het is belangrijk

Nadere informatie

Besluit tot wijziging van de Nadere voorschriften permanente educatie

Besluit tot wijziging van de Nadere voorschriften permanente educatie Besluit tot wijziging van de Nadere voorschriften permanente educatie Vastgesteld in de bestuursvergadering van 16 december 2009, bekendgemaakt in de Staatscourant van 21 december 2009, nr. 19043.en in

Nadere informatie

Beste leden van D66, Beste sympathisanten en geïnteresseerden, Beste raadsleden en collega-bestuurders,

Beste leden van D66, Beste sympathisanten en geïnteresseerden, Beste raadsleden en collega-bestuurders, Nu vooruit! Speech lijsttrekker Berend de Vries 11 januari 2014 Beste leden van D66, Beste sympathisanten en geïnteresseerden, Beste raadsleden en collega-bestuurders, Ik wens u allen een mooi en succesvol

Nadere informatie

NBA Young Profs. Jaaroverzicht 2017

NBA Young Profs. Jaaroverzicht 2017 NBA Young Profs Jaaroverzicht 2017 Voorwoord Hoe ziet ons beroep er in de toekomst uit? Een belangrijke vraag van de NBA die zeker relevant is voor de NBA Young Profs. In 2017 heeft vooral de visie op

Nadere informatie

Curriculum Verplichte Permanente Educatie professioneel-kritische instelling

Curriculum Verplichte Permanente Educatie professioneel-kritische instelling Curriculum Verplichte Permanente Educatie professioneel-kritische instelling Verantwoording De NBA besteedt aandacht aan de bewustwording rond het thema professioneel-kritische instelling. Dit initiatief

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak 3 januari Geachte aanwezigen,

Nieuwjaarstoespraak 3 januari Geachte aanwezigen, Nieuwjaarstoespraak 3 januari 2012 Geachte aanwezigen, Ik wil beginnen met u van harte welkom te heten op deze derde dag van het nieuwe jaar. De eerste maal dat wij hier in het nieuwe Stadshuis deze nieuwjaarsbijeenkomst

Nadere informatie

Verordening Onafhankelijkheid

Verordening Onafhankelijkheid Verordening Onafhankelijkheid Samenvatting van de uitgangspunten en de veranderingen Juli 2013 Adviescollege Beroepsreglementering Streven is naar onafhankelijkheidsregels. die er zorg voor dragen dat

Nadere informatie

Toespraak voorzitter Boele Staal bij Nieuwjaarsreceptie. Nederlandse Vereniging van Banken, 14 januari 2013

Toespraak voorzitter Boele Staal bij Nieuwjaarsreceptie. Nederlandse Vereniging van Banken, 14 januari 2013 1 Toespraak voorzitter Boele Staal bij Nieuwjaarsreceptie Nederlandse Vereniging van Banken, 14 januari 2013 Dames en heren, 2013 wordt bepaald geen gemakkelijk jaar voor de bancaire sector en de Nederlandse

Nadere informatie

OR-Menu Jaarverslag 2006

OR-Menu Jaarverslag 2006 OR-Menu Jaarverslag 2006 Ondernemingsraad Groet uit de keuken Als voorzitter van de OR serveer ik jullie graag een groet uit de keuken, een voorproefje van wat er op tafel gaat komen. In dit verslag vind

Nadere informatie

Keuzedilemma s van de klant verhinderen het zicht op de waarde van de financieel planner.

Keuzedilemma s van de klant verhinderen het zicht op de waarde van de financieel planner. FINANCIËLE PLANNING Keuzedilemma s van de klant verhinderen het zicht op de waarde van de financieel planner. HOOFDSTUK 1 Klant moet nog (te) veel hobbels nemen om de juiste financieel planner te vinden

Nadere informatie

Wij hebben kennis genomen van het Ontwerp Wet op het accountantsberoep (Ontwerp) en de Memorie van toelichting (MvT) hierop.

Wij hebben kennis genomen van het Ontwerp Wet op het accountantsberoep (Ontwerp) en de Memorie van toelichting (MvT) hierop. Ministerie van Financiën T.a.v. de Minister van Financiën Mr. drs. J.C. de Jager Postbus 20201 2500 EE Den Haag Breukelen, 4 september 2010 Onderwerp: Ontwerp Wet op het accountantsberoep Geachte heer

Nadere informatie

Namens het college van GS wens ik jullie een gelukkig en gezond 2011 toe! Ik vind het geweldig om jullie als provinciecollega s te ontmoeten.

Namens het college van GS wens ik jullie een gelukkig en gezond 2011 toe! Ik vind het geweldig om jullie als provinciecollega s te ontmoeten. Toespraak CdK Ank Bijleveld voor de interne nieuwjaarsbijeenkomst van de provincie Overijssel op maandag 3 januari 2011. Beste collega s, Namens het college van GS wens ik jullie een gelukkig en gezond

Nadere informatie

Van belang. Het verhaal van de Nederlandse Vereniging van Banken

Van belang. Het verhaal van de Nederlandse Vereniging van Banken Van belang Het verhaal van de Nederlandse Vereniging van Banken De som der delen De uitdagingen van de sector Door de NVB Van belang De nieuwe realiteit In Nederland zijn ruim tachtig Nederlandse en buitenlandse

Nadere informatie

Opening Majesteit, dames en heren, ook ik heet u vandaag van harte welkom op het jaarlijkse pensioenseminar van DNB.

Opening Majesteit, dames en heren, ook ik heet u vandaag van harte welkom op het jaarlijkse pensioenseminar van DNB. Speech Joanne Kellermann Pensioenseminar 2014 Opening Majesteit, dames en heren, ook ik heet u vandaag van harte welkom op het jaarlijkse pensioenseminar van DNB. Voor mij is dit een bijzonder moment:

Nadere informatie

Toespraak minister Bos bij opening gebouw NOvAA

Toespraak minister Bos bij opening gebouw NOvAA Toespraak minister Bos bij opening gebouw NOvAA Toespraak 17-11-2008 Minister Minister Bos heeft op 17 november gesproken over de rol van accountants in de financiële sector bij de opening van het nieuwe

Nadere informatie

Waarom het voor u zo BELANGRIJK is dat wij onafhankelijk zijn! 100% ONAFHANKELIJK

Waarom het voor u zo BELANGRIJK is dat wij onafhankelijk zijn! 100% ONAFHANKELIJK Waarom het voor u zo BELANGRIJK is dat wij onafhankelijk zijn! 100% ONAFHANKELIJK Er zijn BELANGRIJKE verschillen Nederland telt veel verzekeringsmaatschappijen. Elke maatschappij heeft eigen producten

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting PHYSCI

Nieuwsbrief Stichting PHYSCI Nieuwsbrief Stichting PHYSCI Nummer 13, December 2018 Ru Paréstraat 35 2552 CP Den Haag Banknr NL75TRIO0197741142 ANBI nr 853250078 Lieve mensen, Zo aan het eind van het jaar en begin van het nieuwe jaar

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak 2016 van CdK Ank Bijleveld-Schouten, Commissaris van de Koning in Overijssel.

Nieuwjaarstoespraak 2016 van CdK Ank Bijleveld-Schouten, Commissaris van de Koning in Overijssel. Nieuwjaarstoespraak 2016 van CdK Ank Bijleveld-Schouten, Commissaris van de Koning in Overijssel. Dames en heren, Allereerst natuurlijk alle goeds voor het nieuwe jaar gewenst! Fijn dat u er allemaal bent

Nadere informatie

Resultaten 3 e ESAA Accountantspanel: ontwikkelingen in de accountancy

Resultaten 3 e ESAA Accountantspanel: ontwikkelingen in de accountancy Resultaten e ESAA Accountantspanel: ontwikkelingen in de accountancy www.esaa.nl www.ese.eur.nl ESAA Erasmus School of Accounting & Assurance Resultaten e ESAA Accountantspanel: ontwikkelingen in de accountancy

Nadere informatie

Speech Voorzitter bij het afscheid van Jan de Wit op 1 april 2014

Speech Voorzitter bij het afscheid van Jan de Wit op 1 april 2014 Speech Voorzitter bij het afscheid van Jan de Wit op 1 april 2014 Geachte heer de Wit, beste Jan, Een paar weken geleden kwam je mijn kamer in lopen met een mooie bos bloemen. Voor mij! Je kwam me vertellen

Nadere informatie

Hoe kunnen we de kracht van de samenleving benutten om uitdagingen op sociaal, economisch en fysiek domein het hoofd te bieden?

Hoe kunnen we de kracht van de samenleving benutten om uitdagingen op sociaal, economisch en fysiek domein het hoofd te bieden? Openingstoespraak CdK Ank Bijleveld-Schouten bij de jaarconferentie van het Kennisinstituut Stedelijke Samenleving op 24 november 2011 in het provinciehuis Overijssel. Dank u wel, meneer Kristen, voor

Nadere informatie

DE DIENST VAN HET WOORD. Gebed bij de opening van het Woord. Inleiding bij het thema

DE DIENST VAN HET WOORD. Gebed bij de opening van het Woord. Inleiding bij het thema Zondag 17 januari 2016-2 e zondag na Epifanie THEMA: Ruth voelt zich welkom DE DIENST VAN HET WOORD Gebed bij de opening van het Woord Inleiding bij het thema Ruth voelt zich welkom, dat is het thema van

Nadere informatie

Het bijhouden van een dagboek zal je leven absoluut veranderen op een manier zoals je nooit hebt gedacht. - Oprah Winfrey.

Het bijhouden van een dagboek zal je leven absoluut veranderen op een manier zoals je nooit hebt gedacht. - Oprah Winfrey. Het hebben van een dagboek kan je leven veranderen. Het bijhouden van een dagboek zal je leven absoluut veranderen op een manier zoals je nooit hebt gedacht. - Oprah Winfrey. Je hebt verschillende soorten

Nadere informatie

Vrijdag 1 april 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Officiële Opening Studio Alijn - Gent

Vrijdag 1 april 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Officiële Opening Studio Alijn - Gent Vrijdag 1 april 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Officiële Opening Studio Alijn - Gent Mijnheer de burgemeester, meneer de schepen, Dames en heren,

Nadere informatie

- de NBA haar leden helpt hun bijzondere rol in de maatschappij te vervullen;

- de NBA haar leden helpt hun bijzondere rol in de maatschappij te vervullen; Reglement Commissie Vertrouwenspersonen NBA Het bestuur van de Nederlandse beroepsorganisatie van accountants, gelet op de artikelen 3, onderdeel a en 11, eerste lid van de Wet op het accountantsberoep;

Nadere informatie

CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN

CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN Exact Online CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN MDM accountants & belastingadviseurs uit Den Haag is hard op

Nadere informatie

Aanvraag van onder de grens naar boven de grens

Aanvraag van onder de grens naar boven de grens Aanvraag van onder de grens naar boven de grens Een participatieproject voor de wijk met de hoogste armoedecijfers van Nederland Cursus mantelzorg vrouwen Tweebosbuurt april 2017 (kwaliteitenspel) Inleiding

Nadere informatie

Profielschets. Ondernemende school

Profielschets. Ondernemende school Profielschets Ondernemende school Scholen met Succes Postbus 3386 2001 DJ Haarlem www.scholenmetsucces.nl info@scholenmetsucces.nl tel: 023 534 11 58 fax: 023 534 59 00 1 Scholen met Succes Een school

Nadere informatie

Waarom het voor u zo. BELANGRIJK is dat wij 100% onafhankelijk zijn!

Waarom het voor u zo. BELANGRIJK is dat wij 100% onafhankelijk zijn! Waarom het voor u zo BELANGRIJK is dat wij 100% onafhankelijk zijn! Onze ONAFHANKELIJKHEID is uw belang Ons kantoor is onafhankelijk. Alleen daardoor kunnen wij optimaal opkomen voor uw belangen. Dat doen

Nadere informatie

Vanjezelfhouden.nl 1

Vanjezelfhouden.nl 1 1 Kan jij van jezelf houden? Dit ontwerp komt eigenlijk altijd weer ter sprake. Ik verbaas mij erover hoeveel mensen er zijn die dit lastig vinden om te implementeren in hun leven. Veel mensen willen graag

Nadere informatie

Aan Provinciale Staten

Aan Provinciale Staten www.prv-overijssel.nl Aan Provinciale Staten Postadres Provincie Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 425 25 25 Telefax 038 425 26 85 Uw kenmerk Uw brief Ons kenmerk Datum PS/2003/872 d.d.

Nadere informatie

Viering honderd jaar Algemeen Kiesrecht Toespraak door de Voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib 17 mei 2019 Ridderzaal

Viering honderd jaar Algemeen Kiesrecht Toespraak door de Voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib 17 mei 2019 Ridderzaal Viering honderd jaar Algemeen Kiesrecht Toespraak door de Voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib 17 mei 2019 Ridderzaal Dames en heren, In het bijzonder Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit

Nadere informatie

Consultatiedocument Evaluatie VGBA en ViO Wat hebben wij tot nu toe gehoord

Consultatiedocument Evaluatie VGBA en ViO Wat hebben wij tot nu toe gehoord Dit document maakt gebruik van bladwijzers Wat hebben wij tot nu toe gehoord 19 juli 2019 Consultatieperiode loopt tot 13 september 2019 09.00 uur Uw reactie zien wij graag voor 13 september 09.00 uur

Nadere informatie

Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook?

Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook? Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook? Achter elke voordeur gaat weleens iets mis Hulpverleners kunnen niet alles alleen oplossen. Achter elke voordeur gaat

Nadere informatie

Aan de vooravond van de Samenloop voor Hoop willen we graag nogmaals de aandacht vestigen op de Openingsceremonie. Iedereen die kanker heeft of heeft

Aan de vooravond van de Samenloop voor Hoop willen we graag nogmaals de aandacht vestigen op de Openingsceremonie. Iedereen die kanker heeft of heeft Nieuwsbrief Mei 2017 Vorige maand was de aanhef: is het lente? Maar het is nu keihard echte zomer. Hoe fijn. Hoewel ik mij kan voorstellen dat je als je in het ziekenhuis ligt, het knap warm is. Maar eenmaal

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Dit document maakt gebruik van bladwijzers. Consultatiedocument Nadere voorschriften NOCLAR 9 februari 2018

Dit document maakt gebruik van bladwijzers. Consultatiedocument Nadere voorschriften NOCLAR 9 februari 2018 Dit document maakt gebruik van bladwijzers. Consultatiedocument Nadere voorschriften NOCLAR 9 februari 2018 Consultatieperiode loopt tot 23 maart 2018 Consultatiedocument Inhoudsopgave 1 INLEIDING 3 1.1

Nadere informatie

Speech. Dames en heren, excellenties,

Speech. Dames en heren, excellenties, Speech Door minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, op de conferentie over antimicrobiële resistentie op 9 en 10 februari in Amsterdam. Dames en heren, excellenties, Welkom in onze hoofdstad

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 5 Eigen keuze Inhoud 2 1. Hoe zit het met je keuzes? 3 2. Hoe stap je uit je automatische piloot? 7 3. Juiste keuzes maken doe je met 3 vragen 9 4. Vervolg & afronding 11 1. Hoe zit het

Nadere informatie

Waarom het voor u zo BELANGRIJK is dat wij onafhankelijk zijn! 100% ONAFHANKELIJK

Waarom het voor u zo BELANGRIJK is dat wij onafhankelijk zijn! 100% ONAFHANKELIJK Waarom het voor u zo BELANGRIJK is dat wij onafhankelijk zijn! 100% ONAFHANKELIJK Er zijn BELANGRIJKE verschillen Nederland telt veel verzekeringsmaatschappijen. Elke maatschappij heeft eigen producten

Nadere informatie

Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, Symposium LifeLines, Groningen (UMCG), 1 oktober 2012

Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, Symposium LifeLines, Groningen (UMCG), 1 oktober 2012 Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, Symposium LifeLines, Groningen (UMCG), 1 oktober 2012 Dames en heren, [Inleiding] Ik vind het wel leuk, maar ook een beetje spannend. Maar moet

Nadere informatie

Leren voor Morgen, Leren voor Morgen, uitdagingen voor het onderwijs

Leren voor Morgen, Leren voor Morgen, uitdagingen voor het onderwijs Leren voor Morgen, Leren voor Morgen, uitdagingen voor het onderwijs uitdagingen vleren voor Morgen, uitdagingen voor het onderwijs leren Artikel in Meerprimair, themanummer digitalisering mei 2018 Het

Nadere informatie

Deze nadere voorschriften zijn gebaseerd op de per heden geldende Verordening gedragscode.

Deze nadere voorschriften zijn gebaseerd op de per heden geldende Verordening gedragscode. Nadere voorschriften inzake onafhankelijkheid intern en Nadere voorschriften safdelingen van intern s ter zake van assurance- en aan assurance verwante opdrachten Aan de leden van het NIVRA, 22 september

Nadere informatie

NBA Young Profs. Jaaroverzicht 2016

NBA Young Profs. Jaaroverzicht 2016 NBA Young Profs Jaaroverzicht 2016 Voorwoord Het jaar 2016 was een druk jaar voor de NBA Young Profs, maar ook een druk jaar voor het accountantsberoep zelf. Gedurende het jaar hebben we young professionals

Nadere informatie

VIEREN DOOR/VOOR JONGEREN

VIEREN DOOR/VOOR JONGEREN VIEREN DOOR/VOOR JONGEREN VOORBEDE Soms moeten gebeurtenissen en dingen met naam worden genoemd. Soms moet je de dingen meer openlaten, opdat iedereen zijn eigen ervaringen erin kan herkennen. De voorbede

Nadere informatie

Gedrag- en integriteitscode. Het Stedelijk Lyceum

Gedrag- en integriteitscode. Het Stedelijk Lyceum Gedrag- en integriteitscode Het Stedelijk Lyceum vastgesteld op 27-01-2016 Voorwoord Een onderwijsinstelling is een maatschappelijke instelling en draagt daarmee een grote verantwoordelijkheid. Het betekent

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 28 maart Bea Voorbeeld

APQ-vragenlijst 28 maart Bea Voorbeeld APQ-vragenlijst 28 maart 2018 Bea Voorbeeld Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

Een nieuwe sociale garantie voor de nieuwe kwetsbaarheid. Beste vrienden, Kameraden, Socialisten, Welkom op de vooravond van de eerste mei.

Een nieuwe sociale garantie voor de nieuwe kwetsbaarheid. Beste vrienden, Kameraden, Socialisten, Welkom op de vooravond van de eerste mei. 1 Een nieuwe sociale garantie voor de nieuwe kwetsbaarheid Beste vrienden, Kameraden, Socialisten, Welkom op de vooravond van de eerste mei. Feest van de Arbeid. De dag waarop wij, socialisten, tonen,

Nadere informatie

LinkedIn voor ZZP ers

LinkedIn voor ZZP ers LinkedIn voor ZZP ers LinkedIn voor ZZP ers Jan Willem Alphenaar Schrijver: Jan Willem Alphenaar Coverontwerp: Jan Willem Alphenaar Coverfoto: Henk-Jan Winkeldermaat - Punkmedia ISBN: 9789463189798 Jan

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 Commissie MKB. Januari 2019

Jaarverslag 2018 Commissie MKB. Januari 2019 Jaarverslag 2018 Commissie MKB Januari 2019 Colofon Dit document is vastgesteld door de Commissie MKB. Status Deze publicatie is samengesteld voor leden. De publicatie heeft geen status in het kader van

Nadere informatie

De workshop Zakelijke flirten wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Zakelijke flirten wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Zakelijk flirten Zakelijk flirten, de magie van flirten zakelijk inzetten Zakelijk flirten is een term die de laatste jaren veel voorbij komt. Maar wat is zakelijk flirten eigenlijk? Met zakelijk

Nadere informatie

kunstliefde Utrechtse kunst &beeldende kunst ruimte voor Aanvulling en reactie op de Cultuurnota Gemeente Utrecht 2013-2016

kunstliefde Utrechtse kunst &beeldende kunst ruimte voor Aanvulling en reactie op de Cultuurnota Gemeente Utrecht 2013-2016 kunstliefde ruimte voor &beeldende kunst Utrechtse kunst Aanvulling en reactie op de Cultuurnota Gemeente Utrecht 2013-2016 Voorwoord; In de cultuurnota 2013-2016 geeft de commissie in haar advies aan

Nadere informatie

RAPPORT CARRIEREWAARDEN I

RAPPORT CARRIEREWAARDEN I RAPPORT CARRIEREWAARDEN I Van: B Steerneman Administratienummer: Datum: 31 Aug 2011 Normgroep: Advies de heer Consultant Orga Prepublish 1. Inleiding Carrièrewaarden zijn persoonlijke kenmerken die maken

Nadere informatie

Dames en heren, vrijwilligers van de lokale comités, vrienden,

Dames en heren, vrijwilligers van de lokale comités, vrienden, Toespraak Gerdi Verbeet Bijeenkomst voor organisatoren van lokale herdenkingen en vieringen Amersfoort, 11 november 2017 Dames en heren, vrijwilligers van de lokale comités, vrienden, Vandaag vieren we

Nadere informatie

Openbare Ruimte. Heroriëntatie op de. Openbare Ruimte

Openbare Ruimte. Heroriëntatie op de. Openbare Ruimte Openbare Ruimte Heroriëntatie op de Openbare Ruimte Openbare Ruimte Inspelen op actuele ontwikkelingen Twee actuele ontwikkelingen vragen om een heroriëntatie op de ontwikkelingen, het beheer en onderhoud

Nadere informatie

In wezen is de mens alleen

In wezen is de mens alleen 4 George Groot In wezen is de mens alleen werkblad 1 Luister naar het gedicht. Geef aan welke van de onderstaande woorden in het gedicht voorkomen. doorgaans meestal geborgenheid gezelligheid dikwijls

Nadere informatie

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden.

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden. Workshop Leiderschap Leiderschap, krachtig in elke situatie Wat maakt iemand tot een goede leidinggevende? Natuurlijk moeten er doelen gehaald worden en het liefst binnen een bepaald budget. Maar zonder

Nadere informatie

Zelf aan de slag met het schrijf-uw-levensverhaalboek van Zorgbedrijf Antwerpen

Zelf aan de slag met het schrijf-uw-levensverhaalboek van Zorgbedrijf Antwerpen Een uniek verhaal om te koesteren Zelf aan de slag met het schrijf-uw-levensverhaalboek van Zorgbedrijf Antwerpen Vertellen over vroeger en over je leven: dat heeft een positieve impact op vandaag en zelfs

Nadere informatie

moedigen. We streven immers naar een beleid dat de grenzen van de verschillende organisaties binnen de Vlaamse overheid overstijgt.

moedigen. We streven immers naar een beleid dat de grenzen van de verschillende organisaties binnen de Vlaamse overheid overstijgt. SPEECH SG OP DENKDAG GROENE ECONOMIE Welkom op deze eerste bijeenkomst die het departement Leefmilieu, Natuur en Energie organiseert onder de noemer groene economie. Groene economie is een kans om in te

Nadere informatie

Resultaat Enquête Platform VG ZOB. Maart 2014 Marja Briels, Maarten Haasnoot, Lex Krzyzanowski

Resultaat Enquête Platform VG ZOB. Maart 2014 Marja Briels, Maarten Haasnoot, Lex Krzyzanowski Resultaat Enquête Platform VG ZOB Maart 2014 Marja Briels, Maarten Haasnoot, Lex Krzyzanowski Allereerst dank aan diegenen die hebben gereageerd op deze enquête Constateringen (1) Respons: Aantal respondenten

Nadere informatie

Toon wil voorlopig niet naar een Toontjeshuis

Toon wil voorlopig niet naar een Toontjeshuis Page 1 of 5 Dit plus-artikel krijgt u gratis: veel leesplezier! Als geregistreerde bezoeker kunt u elke maand 5 plus-artikels gratis lezen. Wilt u onbeperkt toegang tot Standaard op pc, tablet en smartphone

Nadere informatie

ACCOUNTANTSKAMER. BESLISSING ex artikel 38 Wet tuchtrechtspraak accountants (Wtra) in de zaak met nummer 15/1384 Wtra PE van 27 november 2015 van

ACCOUNTANTSKAMER. BESLISSING ex artikel 38 Wet tuchtrechtspraak accountants (Wtra) in de zaak met nummer 15/1384 Wtra PE van 27 november 2015 van ACCOUNTANTSKAMER BESLISSING ex artikel 38 Wet tuchtrechtspraak accountants (Wtra) in de zaak met nummer 15/1384 Wtra PE van 27 november 2015 van de KONINKLIJKE NEDERLANDSE BEROEPSORGANISATIE VAN ACCOUNTANTS

Nadere informatie

Laat ik voorop stellen dat ook de SP van mening dat er iets moet gebeuren aan het centrum van Kerkrade.

Laat ik voorop stellen dat ook de SP van mening dat er iets moet gebeuren aan het centrum van Kerkrade. Onderwerp: financiële kaders Centrumplan Bijdrage aan het debat van SP Fractievoorzitter Marianne Laumann in eerste termijn. Kerkrade-centrum staat aan de vooravond van de grootste herstructurering in

Nadere informatie

Geachte leden van de gemeenteraad van Losser, Geachte heer Sijbom, beste Michaël, geachte familie, geachte aanwezigen

Geachte leden van de gemeenteraad van Losser, Geachte heer Sijbom, beste Michaël, geachte familie, geachte aanwezigen Toespraak CdK Ank Bijleveld-Schouten bij de beëdiging en installatie van burgemeester Sijbom op 23 september 2011 Losser Geachte leden van de gemeenteraad van Losser, Geachte heer Sijbom, beste Michaël,

Nadere informatie

Reclasseringsmedewerkers aan het woord over 2014 Jaarverslag in het kort Reclassering Nederland

Reclasseringsmedewerkers aan het woord over 2014 Jaarverslag in het kort Reclassering Nederland Reclasseringsmedewerkers aan het woord over 2014 Jaarverslag in het kort Reclassering Nederland Reclasseringsmedewerkers aan het woord over 2014 Jaarverslag in het kort Reclassering Nederland 2 3 Inhoud

Nadere informatie

Week van de opvoeding

Week van de opvoeding In gesprek Voor ouders en hun kinderen vanaf ca. 12 jaar Het is heerlijk om een goed gesprek te voeren met iemand waar je veel van houdt. Maar soms lukt dat niet goed. Laat je daarom uitdagen tot een eerlijk

Nadere informatie

De beroepsmatige attitude die een vragende geest en een kritische beoordeling van bewijsmateriaal omvat.

De beroepsmatige attitude die een vragende geest en een kritische beoordeling van bewijsmateriaal omvat. Zakboekje Een professioneel-kritische accountant, wat is dat eigenlijk? Iedere accountant is gedegen opgeleid voor zijn of haar vak. Maar toch is er regelmatig kritiek op het functioneren van accountants.

Nadere informatie

Op een Engelstalige site voor acountants zag ik een bijzondere discussie. over de vraag: hoe laat je als accountant zien dat je een boeiend beroep

Op een Engelstalige site voor acountants zag ik een bijzondere discussie. over de vraag: hoe laat je als accountant zien dat je een boeiend beroep TOESPRAAK MINISTER BOS OPENING NIEUW GEBOUW NOvAA 17 november 2008 Op een Engelstalige site voor acountants zag ik een bijzondere discussie over de vraag: hoe laat je als accountant zien dat je een boeiend

Nadere informatie

En vandaag herdenken wij de mensen die voor onze veiligheid de hoogste prijs betaalden.

En vandaag herdenken wij de mensen die voor onze veiligheid de hoogste prijs betaalden. Toespraak minister A. van der Steur, Tuin van Bezinning, 10 juni 2015, Warnsveld. Majesteit, Dames en heren, Vrijheid kan niet bestaan zonder veiligheid. En vandaag herdenken wij de mensen die voor onze

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Verordening op de geldelijke bijdragen praktijkopleidingen

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Verordening op de geldelijke bijdragen praktijkopleidingen STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 173 3 januari 2014 Verordening op de geldelijke bijdragen praktijkopleidingen Het bestuur van de Nederlandse beroepsorganisatie

Nadere informatie

wat je van een manager mag verwachten

wat je van een manager mag verwachten 1 PETER DRUCKER: wat je van een manager mag verwachten Er is niets verhevens aan om een effectieve manager te zijn. Je doet gewoon je werk, net als duizenden anderen. - Peter Drucker Peter Ferdinand Drucker

Nadere informatie

Toespraak Chris Buijink, voorzitter Nederlandse Vereniging van Banken bij nieuwjaarsreceptie

Toespraak Chris Buijink, voorzitter Nederlandse Vereniging van Banken bij nieuwjaarsreceptie GESPROKEN WOORD GELDT Toespraak Chris Buijink, voorzitter Nederlandse Vereniging van Banken bij nieuwjaarsreceptie Die rol van banken in onze economie is, zoals het verhaal van deze ondernemer Rinke van

Nadere informatie

Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, opening vmbo-schooljaar , Grootegast, 31 augustus 2010

Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, opening vmbo-schooljaar , Grootegast, 31 augustus 2010 Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, opening vmbo-schooljaar 2010-2011, Grootegast, 31 augustus 2010 Er was eens een boerin die twee emmers verse, romige melk buiten zette. Vlakbij

Nadere informatie

voor Hagenaars met een beperking

voor Hagenaars met een beperking Brengen en halen, dat is kort gezegd wat Voorall doet: kennis doorgeven aan iedereen die er iets aan kan hebben, informatie halen bij mensen en organisaties die het kunnen weten, en advies geven aan instanties

Nadere informatie

Visie op besturen en toezicht houden

Visie op besturen en toezicht houden Visie op besturen en toezicht houden Vastgesteld door directeur-bestuurder en raad van commissarissen op 14 februari 2018 Inleiding De nieuwe woningwet die op 1 juli 2015 in werking is getreden en de nieuwe

Nadere informatie

Verordening gedrags- en beroepsregels accountants (VGBA)

Verordening gedrags- en beroepsregels accountants (VGBA) (VGBA) Geldend per 1 januari 2014 Verordening gedrags- en beroepsregels accountants De ledenvergadering van de Nederlandse beroepsorganisatie van accountants, Gelet op artikel 19, tweede lid, aanhef en

Nadere informatie

Slotwoord Jongerenmediadag

Slotwoord Jongerenmediadag Slotwoord Jongerenmediadag Woensdag 7 november 2012 Hallo iedereen! Het is nu mijn beurt om samen met jullie deze Jongerenmediadag stilaan af te ronden. De Jongerenmediadag kadert in de uitvoering van

Nadere informatie

Participatieverslag Nieuw & Anders

Participatieverslag Nieuw & Anders Participatieverslag Nieuw & Anders Op 26 en 31 maart vonden twee bijeenkomsten plaats met de titel Nieuw & Anders plaats. Twee bijeenkomsten die druk bezocht werden door vrijwilligers, verenigingen en

Nadere informatie

In 7 stappen naar geïntegreerd rapporteren. Naar een toekomstbestendig mkb-bedrijf

In 7 stappen naar geïntegreerd rapporteren. Naar een toekomstbestendig mkb-bedrijf In 7 stappen naar geïntegreerd rapporteren Naar een toekomstbestendig mkb-bedrijf Colofon De tekst van deze brochure is tot stand gekomen met medewerking van NEMACC, het mkb-kenniscentrum waarin de NBA

Nadere informatie

Het Wie, Wat en Hoe vanwelzorg in 2012

Het Wie, Wat en Hoe vanwelzorg in 2012 Het Wie, Wat en Hoe vanwelzorg in 2012 En hoe de puzzelstukjes Of hoe de puzzelstukjes precies in elkaar precies passen in elkaar passen Onze Visie Wie we willen zijn in 2012 1 1 Als marktleider in het

Nadere informatie

http://www.bierblad.nl/2008/03/hyvend_naar_de_kroeg.php

http://www.bierblad.nl/2008/03/hyvend_naar_de_kroeg.php In de marketingspecial van Bierblad kwam het medium nog niet voorbij, maar ook van Hyves wordt driftig gebruik gemaakt als marketinginstrument. Veel kroegen hebben al een eigen hyve compleet met agenda,

Nadere informatie

Methodeanalyse Talent

Methodeanalyse Talent Methodeanalyse Talent Wij hebben gekozen voor de methode Talent. Voornamelijk omdat Tessa en Wouter er veel mee hebben gewerkt. Wouter en Tessa hebben wel hele verschillende ervaringen met de methode.

Nadere informatie

Doorlopende tekst van Verordening gedrags- en beroepsregels (VGBA) uitgaande van aanvaarding van door het bestuur ingediende amendementen 1

Doorlopende tekst van Verordening gedrags- en beroepsregels (VGBA) uitgaande van aanvaarding van door het bestuur ingediende amendementen 1 Doorlopende tekst van Verordening gedrags- en beroepsregels (VGBA) uitgaande van aanvaarding van door het bestuur ingediende amendementen 1 2 december 2013 1 De hiernavolgende tekst van VGBA geeft de tekst

Nadere informatie

Ik spreek jullie nu toe en niet straks wanneer we deze dag afsluiten. Dat is niet de gewoonte. Maar wij zijn dan ook geen gewone partij.

Ik spreek jullie nu toe en niet straks wanneer we deze dag afsluiten. Dat is niet de gewoonte. Maar wij zijn dan ook geen gewone partij. 1 Beste vrienden, Kameraden, Socialisten, Ik spreek jullie nu toe en niet straks wanneer we deze dag afsluiten. Dat is niet de gewoonte. Maar wij zijn dan ook geen gewone partij. Want wat we zopas samen

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

Opdracht Levensbeschouwing Goed en kwaad

Opdracht Levensbeschouwing Goed en kwaad Opdracht Levensbeschouwing Goed en kwaad Opdracht door een scholier 2131 woorden 11 januari 2007 6,6 35 keer beoordeeld Vak Levensbeschouwing Opdracht 1 Kaïn & Abel. Vraag 1: Denk jij dat er meer slechte

Nadere informatie

Zullen we vrienden zijn?

Zullen we vrienden zijn? Kriebels in je buik Zullen we vrienden zijn? 1 Zullen we vrienden zijn? Groep 5 115 min Begrippen Vriendschap, vriendin, vriend, respect, plezier, uitmaken Benodigheden Knutselmateriaal Lesdoelen De leerlingen

Nadere informatie

interim-professionals voor Finance & Control

interim-professionals voor Finance & Control Veel omzet draaien, maar toch weinig verdienen? Niet beschikken over de juiste managementinformatie? Ineens geconfronteerd worden met liquiditeitsproblemen? Een ervaren interim-manager kan u bijstaan om

Nadere informatie