laat zien wie je bent

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "laat zien wie je bent"

Transcriptie

1 laat zien wie je bent

2 Wilhelminastraat AK Oldenzaal T laat zien wie je bent

3 Welkom. Laat zien wie je bent. 03 Welkom Gereia in Oldenzaal Gereia is een huis om te leren kennen. Op eigen wijze laten we zien wie we zijn, met oog en oor voor wie anderen zijn. Met dit boekje krijgt u een goed beeld van wat we doen, hoe we dit doen en waarom we dit doen. Het is bedoeld voor alle mensen die bij ons betrokken willen zijn. Met welke blik bekijkt u dit boekje?

4 Waar leven we? Gereia ligt naast de karakteristieke watertoren in het centrum van het stijlvolle Oldenzaal. Een stad met een ondernemend karakter en mooie tradities. We bieden graag ruimte voor ontmoeting, want (nieuwe) mensen ontmoeten zorgt voor zelfontplooiing en een positieve kijk op het leven. Het is de voeding voor vriendschappen en geluk. Het leven wordt warmer als we het samen delen. Wij bieden u daar ruimte voor in het Gereia Familie Café en onze verrassende tuin. We zijn dé ontmoetingsplek voor onze bewoners Ontmoeten en hun vrienden, familie en bekenden en voor andere professionals en stadsgenoten.

5 Hoe begon het? Gereia opende haar deuren in december 1995, na een lobby van maar liefst 25 jaar voor een verpleeghuis in Oldenzaal. We begonnen met drie psychogeriatrische afdelingen voor met name dementerende cliënten waar negentig mensen konden wonen. Al gauw bleek dat er ook behoefte was aan een plek voor somatische cliënten, mensen met vooral lichamelijke beperkingen. Daarom startten we in 2000 met de bouw van een nieuwe afdeling. Hier kunnen 21 mensen wonen in eenpersoonskamers. Daarnaast is er een drukbezochte ruimte voor dagbehandeling. Verbinden Onze afdelingen dragen de namen van bekende gebieden in de omgeving van Oldenzaal, zoals de Gammelker Es, Fleerder Es en Isterberg. En de naam verpleeghuis is intussen veranderd in verpleegcentrum, om recht te doen aan de diversiteit van onze zorg. Zo hebben we sinds 2012 ook een revalidatie afdeling. Gereia betekent oud in het Grieks, maar wat is oud tegenwoordig? Wij verbinden het goede van vroeger graag met de inzichten van nu. Meegaan met de tijd betekent bij ons: laat zien wie je bent!

6 Voor wie zijn we er? Wij zijn er voor mensen die deskundigheid, ervaringen en vaardigheden willen delen. Voor mensen die wat te vertellen hebben. Die onderzoekend zijn en zo persoonlijk willen groeien. Voor mensen die zichzelf en anderen willen laten zien! Ook mensen die we nog niet kennen, kunnen op ons rekenen. Wij laten zien hoe Ontplooiing samenwerking bijdraagt aan ontplooiing. Wat kunnen wij voor elkaar betekenen?

7 Waar geloven we in? Wij geloven in de kracht en de waarde van onze oudere generatie. Het zal toch niet gebeuren dat u na uw zeventigste wordt vergeten! Wijsheid We willen mensen in staat stellen om hun levensgeschiedenis te delen, zodat iedereen erkend wordt voor wie ze in wezen zijn. Niet alleen op dit moment, maar ook vroeger als kind, jongere, vader of moeder, of als werkende. Laat zien wie je bent, zodat ook een ander van die levenservaring en wijsheid kan leren. Daar bieden wij een aansprekende ontmoetingsplek voor, waar mensen bij elkaar komen om ervaringen te delen en te praten over dingen die ertoe doen.

8 Wat vinden we belangrijk? Aansprekend, durf, onderzoekend, maatgevend en volhardend Aansprekend Vanuit deze vijf waarden delen wij ons leven. Wat spreekt u hiervan aan? Elk mens schittert van nature en kan anderen ook laten schitteren! Wij staan niet langs de lijn, maar laten zien wie we zijn. Vitaliteit vinden we heel belangrijk; in gesprek blijven, open naar de wereld kijken en positief kritisch naar elkaar zijn. Wij zijn enthousiast over ons werk en leven in Gereia en dragen dit uit. Wij zijn uitnodigend en maken graag contact. Om een optimaal contact te hebben, kijken en luisteren we naar de ander. Over ons eigen gedrag en onze vragen naar anderen zijn we open. Wij spreken elkaar aan op verantwoordelijkheden, taken en verwachtingen en vinden het vanzelfsprekend dat anderen ons daar ook op aanspreken.

9 Onderzoekend Wij zijn in staat onze werkzaamheden objectief te bekijken. Daarbij hoort: met nieuwe ogen kijken, bewust luisteren en aannamen zoveel mogelijk loslaten. Wij ontdekken graag meer over onszelf en zijn nieuwsgierig naar wat anderen bezighoudt; wij stellen vragen, luisteren en kijken naar de wereld om ons heen Durf Wij tonen dat wij vernieuwend zijn en merken dat onze inbreng gewaardeerd wordt. Op de juiste momenten en op respectvolle wijze geven we onze mening. Belemmeringen in contact merken we op en proberen we te verminderen. Onze eigen belemmeringen kennen we en durven we te benoemen. Wij vragen om hulp en advies.

10 16 17 Maatgevend Wij houden van een gemoedelijke benadering met professionele maat. Ons werk doen we met een combinatie van inlevingsvermogen en up-to-date kennisniveau. Wij laten zien dat een deskundige èn plezierige uitstraling samengaan. Op een prettige manier maken we duidelijk waarvoor u en anderen bij ons terecht kunnen. Zo kunnen we maatjes zijn in en buiten Gereia! Volhardend Wij laten zien dat we doorgaan op een ingeslagen weg, belemmeringen wegnemen en niet opgeven. Daarbij kunnen we uitleggen en overtuigen. We laten ons wel beïnvloeden door anderen en wijzigen de plannen waar nodig. We hebben aandacht voor stapsgewijs naar een resultaat werken. Van het halen van doelen kunnen we genieten. Onze doelen behalen we samen met anderen. U ook?

11 Wat beloven we, en... Wij beloven dat iedereen bij ons de kans krijgt om zich te laten zien. We doen er alles aan om bewoners en bezoekers een echt thuisgevoel te geven en hun inzichten met ons te delen. We vragen betrokkenen ook hun persoonlijke, unieke eigenschappen zoveel mogelijk te laten zien....hoe doen we dat? Wij bespreken met betrokkenen welke verwachtingen wij samen waar kunnen maken. Wij laten ons zien met actuele kennis, een professionele houding, menselijke maat en zijn altijd laagdrempelig Wat maken we altijd waar? Persoonlijk Elke dag maken we de kracht en eigenheid van ouderen zichtbaar. Om te laten zien hoe waardevol en geliefd ieder mens is. We hebben een sterke ondernemingszin en dragen overal uit wie Gereia is en hoe mensen betrokken kunnen raken bij ons. Zoals ondernemers en verenigingen die bij ons komen vertellen over wat ze doen aan een geboeid publiek. En ook het netwerk van mensen die op de een of andere manier met ons verbonden is en bij ons over de vloer komt. Zo maken we Gereia graag gezien.

12 Gereia hoort bij Zorggroep Sint Maarten Zorggroep Sint Maarten is regionaal Zijn staat voor het leven als geheel, maar ook voor welkom zijn en er mogen zijn. Door ons te ontplooien bekend en lokaal ingebed. Op elke services volgens onze vier kernwaarden: zijn, ontplooiend, vitaal en dorps. halen we het maximale uit het leven. Met onze vitaliteit brengen we met elkaar leven in de brouwerij en 20 locatie bieden we wonen, zorg en geven we elkaar energie. En ons dorpse staat voor: iedereen wordt gekend en doet ertoe net als in een dorp. 21 Vanuit deze waarden delen we ons leven met alle mensen die op ons pad komen. Wij richten ons voorbij de zorg op een betekenisvol leven, waarbij we uitgaan van wat mensen nog wél kunnen. Elke dag opnieuw gaan wij uit van de kracht van mensen, hun mogelijkheden en hun talent. En van de deel je leven kracht van delen. Elke locatie heeft een eigen belofte, karakteristiek voor de mensen die zich op die plek thuis voelen. De belofte van Gereia is Laat zien wie je bent. Deel je leven begint bij jezelf!

13 Wanneer zijn we geslaagd? 22 U We zijn geslaagd als wij ons leven delen met u. Als u ervaart van betekenis te zijn. U maakt het verschil bent van harte welkom U weet nu waar we als Gereia voor staan en waar we voor gaan. We willen dit blijven waarmaken in de praktijk. Want we zeggen niet alleen wat we doen, we doen ook wat we zeggen. Met ieders betrokkenheid houden we onze belofte krachtig. Want Gereia zijn we met en voor elkaar. Ziet u dat ook? Wilt u Gereia graag een keer bezoeken? Kom gerust langs; onze zorgmanager Stella Broeks staat voor u klaar. Bel voor een afspraak.

Samenvatting boek: Dromen, Durven, Doen - Ben Tiggelaar Gemaakt door: Nelleke Griffioen, depassiepraktijk.nl

Samenvatting boek: Dromen, Durven, Doen - Ben Tiggelaar Gemaakt door: Nelleke Griffioen, depassiepraktijk.nl Samenvatting boek: Dromen, Durven, Doen - Ben Tiggelaar Gemaakt door: Nelleke Griffioen, depassiepraktijk.nl 1. Bewust en onbewust gedrag De meeste mensen houden hun voornemens niet vol, en zeker niet

Nadere informatie

De 10 tips voor. Succesvol Communiceren

De 10 tips voor. Succesvol Communiceren De 10 tips voor Succesvol Communiceren Wat je geeft, ontvang je terug ICM Uitgave De 10 tips voor Succesvol Communiceren Extra tip: Print dit 10 tips e-book voor optimaal resultaat 1 De 10 tips voor Succesvol

Nadere informatie

DEELNEMEN AAN DE SAMENLEVING IETS BETEKENEN VOOR EEN ANDER

DEELNEMEN AAN DE SAMENLEVING IETS BETEKENEN VOOR EEN ANDER DEELNEMEN AAN DE SAMENLEVING IETS BETEKENEN VOOR EEN ANDER BETEKENIS BOVEN BEPERKING Ieder mens is uniek en doet mee. We betekenen allemaal iets in het leven van anderen en omgekeerd. We houden van elkaar,

Nadere informatie

In gesprek over mentaal welbevinden. Handreiking bij gesprekken over Vreugde, Verbondenheid, Verhalen en Verdriet

In gesprek over mentaal welbevinden. Handreiking bij gesprekken over Vreugde, Verbondenheid, Verhalen en Verdriet In gesprek over mentaal welbevinden Handreiking bij gesprekken over Vreugde, Verbondenheid, Verhalen en Verdriet In gesprek over mentaal welbevinden In gesprek over mentaal welbevinden Handreiking bij

Nadere informatie

het blijft je vader of moeder opgroeien met een ouder getroffen door een beroerte

het blijft je vader of moeder opgroeien met een ouder getroffen door een beroerte het blijft je vader of moeder opgroeien met een ouder getroffen door een beroerte CVA Cerebro Vasculair Accident (CVA) is de medische term voor een ongeluk in de vaten van de hersenen. In het dagelijks

Nadere informatie

met de wmo doet iedereen gewoon mee

met de wmo doet iedereen gewoon mee De Wet maatschappelijke ondersteuning eenvoudig verteld Dit boekje met informatie over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) legt de belangrijkste onderdelen van de Wmo uit. Wilt u meer weten over

Nadere informatie

Op weg naar verder. Toekomstvisie van de gemeentelijke organisatie van Zeist. vertrouwen nabijheid kracht GPS

Op weg naar verder. Toekomstvisie van de gemeentelijke organisatie van Zeist. vertrouwen nabijheid kracht GPS Op weg naar verder vertrouwen nabijheid kracht Toekomstvisie van de gemeentelijke organisatie van Zeist GPS Vertrouwen, Nabijheid en Kracht Dit document beschrijft de visie op de gemeentelijke organisatie

Nadere informatie

BoZ! Bewoners op Zuid

BoZ! Bewoners op Zuid BoZ! Bewoners op Zuid Wie zijn wij? Noem ons de ambassadeurs of verbinders op Zuid. We zijn actieve bewoners en ondernemers die zich met plezier en naar eigen vermogen inzetten voor de gebieden IJsselmonde,

Nadere informatie

zeven uitdagingen voor hulpverleners, vrijwilligers en de man of vrouw in de straat.

zeven uitdagingen voor hulpverleners, vrijwilligers en de man of vrouw in de straat. zeven uitdagingen voor hulpverleners, vrijwilligers en de man of vrouw in de straat. 1) De kracht van mensen zien. Je kan alleen het negatieve en het falen zien van mensen in armoede. Je kan echter ook

Nadere informatie

Waarom zijn we ermee opgehouden?

Waarom zijn we ermee opgehouden? Duurzame inzetbaarheid: Waarom zijn we ermee opgehouden? eenvoud werkt. Talenten versterken en ondersteunen bij uitdagingen. We doen het al! Leerkrachten hebben het beste met de leerlingen voor: we willen

Nadere informatie

Samenwerken met de omgeving. Hoofdstuk 18

Samenwerken met de omgeving. Hoofdstuk 18 234 Samenwerken met de omgeving De moeder van Astrid (6) is bloemist. In de kersttijd komt zij een woensdagmiddag naar de buitenschoolse opvang om samen met de kinderen kerststukjes te maken. Ze heeft

Nadere informatie

Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Dit zijn wij we zijn er voor jou!

Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Dit zijn wij we zijn er voor jou! Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking Dit zijn wij we zijn er voor jou! Graag stellen we ons voor! Careander ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking op het gebied

Nadere informatie

De waarde van de buitenschoolse opvang. Hoofdstuk 9

De waarde van de buitenschoolse opvang. Hoofdstuk 9 114 De waarde van de buitenschoolse opvang Peter, de vader van Fleur (4), is eigenlijk blij verrast over de positieve kanten van de buitenschoolse opvang. Je begint als ouder met het idee: als wij beiden

Nadere informatie

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven bespreek je vak man Bespreek je vak man! Of je nou tractorchauffeur, kraanmachinist of grondwerker bent, ondernemer of werknemer, feit is dat je in een prachtige sector werkt. Natuurlijk wil je dat zo

Nadere informatie

Wat kan de orthopedagoog of psycholoog voor jou doen?

Wat kan de orthopedagoog of psycholoog voor jou doen? Wat kan de orthopedagoog of psycholoog voor jou doen? Samenwerkingsverband NIP-NVO zorg voor mensen met een verstandelijke beperking 2014 1 Inhoud Voorwoord 3 Wat doet de psycholoog of orthopedagoog? 5

Nadere informatie

U bent aan zet! Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt. het gevoel van samen

U bent aan zet! Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt. het gevoel van samen U bent aan zet! Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt het gevoel van samen Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt U bent aan zet! Als cliënt van Archipel kunt u zelf aangeven op welke punten u ondersteuning

Nadere informatie

Preek Waarom zou ik belijdenis doen?

Preek Waarom zou ik belijdenis doen? Preek Waarom zou ik belijdenis doen? Waarom zou ik belijdenis doen? Deze vraag kom ik regelmatig tegen. Met als mogelijke reacties: Ik ben niet goed genoeg. Ik zondig immers elke dag; of, wat is de meerwaarde

Nadere informatie

Het goede gesprek. Een goed gesprek krijg je niet vanzelf. Dialoog als basishouding in de zorg

Het goede gesprek. Een goed gesprek krijg je niet vanzelf. Dialoog als basishouding in de zorg Het goede gesprek Dialoog als basishouding in de zorg Een goed gesprek krijg je niet vanzelf Een zorgorganisatie die de dialoog tussen alle betrokkenen stimuleert, verhoogt de tevredenheid van haar bewoners

Nadere informatie

Er zijn voor de cliënt met al je voelsprieten Omgaan met levensvragen

Er zijn voor de cliënt met al je voelsprieten Omgaan met levensvragen Er zijn voor de cliënt met al je voelsprieten Omgaan met levensvragen Werkboek voor (leerling)helpenden en -verzorgenden nne Marie Vaalburg Verantwoording Dit werkboek is tot stand gekomen in opdracht

Nadere informatie

De wereld heeft mensen nodig met lef en creativiteit, mensen die hun nek durven uitsteken.

De wereld heeft mensen nodig met lef en creativiteit, mensen die hun nek durven uitsteken. Wolf Peppmeier is hoofdredacteur van het kappersvakblad Top Hair Benelux en geeft workshops en lezingen op het gebied van zelfvertrouwen, uitstraling en balans. Sommige mensen hebben uitstraling. Maar

Nadere informatie

Hoe u de ander én uzelf kunt helpen

Hoe u de ander én uzelf kunt helpen Als een vriend of familielid een manisch-depressieve (bipolaire) stoornis heeft Hoe u de ander én uzelf kunt helpen Wij hebben het ook meegemaakt. Wij kunnen helpen. Lotgenoten- en betrokkenenlijn: 0900-5

Nadere informatie

Kies en ze kiezen jou

Kies en ze kiezen jou Kies en ze kiezen jou JUDITH WEBBER Kies en ze kiezen jou Een praktische gids om pure keuzes te maken SCRIPTUM Inleiding N a het uitkomen van mijn eerste boek Laat jezelf zien heb ik ontzettend veel respons

Nadere informatie

Een voorbeeld voor. De betekenis van de Krajicek Scholarship. Jeroen Vermeulen & Paul Verweel

Een voorbeeld voor. De betekenis van de Krajicek Scholarship. Jeroen Vermeulen & Paul Verweel Een voorbeeld voor jongeren in de wijk De betekenis van de Krajicek Scholarship Jeroen Vermeulen & Paul Verweel Een voorbeeld voor jongeren in de wijk De betekenis van de Krajicek Scholarship Jeroen Vermeulen

Nadere informatie

Alleen als uw kind zich veilig voelt, kan het worden wie het is

Alleen als uw kind zich veilig voelt, kan het worden wie het is Beste ouders en verzorgers. Voor de vakantie zijn we begonnen met een aanpak om het op en rond onze school voor kinderen nog veiliger te maken. Nu, na de vakantie, pakken we de draad met veel élan weer

Nadere informatie

Koppen bij elkaar! Handleiding voor intercollegiaal overleg in de verzorging

Koppen bij elkaar! Handleiding voor intercollegiaal overleg in de verzorging Koppen bij elkaar! Handleiding voor intercollegiaal overleg in de verzorging Sting, maart 2008 Koppen bij elkaar! Handleiding voor intercollegiaal overleg in de verzorging. Tekst: Ineke Bakx, Rineke Sturm,

Nadere informatie

HOU ME VAST. maar raak me niet aan verstandelijke beperking, hechtingsproblematiek en ernstig probleemgedrag

HOU ME VAST. maar raak me niet aan verstandelijke beperking, hechtingsproblematiek en ernstig probleemgedrag HOU ME VAST maar raak me niet aan verstandelijke beperking, hechtingsproblematiek en ernstig probleemgedrag Een handreiking voor begeleiders December 2010 Karine Hornain, gedragsdeskundige Ivo Meijer,

Nadere informatie

Informatie voor geïnteresseerden in de Association La Mer september 2014

Informatie voor geïnteresseerden in de Association La Mer september 2014 Association La Mer Samen op reis: de brug van angst naar liefde. Welzijn en zingeving voor kind en volwassenen. Inleiding Dit document omschrijft de aanleiding tot het oprichten van de association, haar

Nadere informatie

Functionerings- of portfoliogesprek met kinderen

Functionerings- of portfoliogesprek met kinderen Functionerings- of portfoliogesprek met kinderen Jaap Meijer Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Voorwaarden en valkuilen 2.1 Schoolleider aan het woord 2.2 Stamgroepleider aan het woord 2.3 Schoolleider aan het

Nadere informatie