INFO NR. 21. Middenbouw en Bovenbouw Leonardo-onderwijs. Verslag van de week Bovenbouw: Vrijdag 11 februari t/m donderdag 17 februari 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INFO NR. 21. Middenbouw en Bovenbouw Leonardo-onderwijs. Verslag van de week Bovenbouw: Vrijdag 11 februari t/m donderdag 17 februari 2011"

Transcriptie

1 Blad 1 van 5 Verslag van de week Bovenbouw: Spellen Met het thema beroepen in het achterhoofd hebben de kinderen deze week de opdracht gekregen om een spel te ontwikkelen. Er waren een paar eisen: de middenbouw moest het spel kunnen spelen, het moest een gezelschapsspel zijn en het mocht geen kwartet zijn, want dat hadden ze al een keer gedaan. De kinderen zijn voortvarend aan de slag gegaan. We hebben inmiddels een leuk ganzenbordspel, een bijzondere versie van mens-erger-je-niet en een hele leuke versie van monopolie, allemaal met als thema beroepen. Spaans Tijdens de Spaanse les hebben de kinderen vorige week een toets gemaakt en deze was bijzonder goed gemaakt, Mui Bien! Engels Bij de Engelse les hebben de kinderen de laatste weken, naast de lessen uit de methode, een Engelse presentatie gemaakt over een stad waar Engels gesproken wordt. Deze week was de laatste week dat de kinderen er aan konden werken en vanaf volgende week hebben we elke Engelse les een presentatie.

2 Blad 2 van 5 Verslag van de week Middenbouw: Vrijdag vierde Nathaly haar 7e verjaardag. Feest op school met een heerlijke zelfgebakken traktatie en natuurlijk met Nathaly op de kruk waarbij het lang zal ze leven in het Nederlands, Engels en Chinees weerklonk. Op zich allemaal een gewone verjaardag maar dan komt Nathaly s moeder haar ophalen omdat ze naar het ziekenhuis moet om daar, vrijdag en zaterdag, medicijnen toegediend te krijgen via een infuus. Juf Gerry bezoekt Nathaly op zaterdag. Omringt door oma s, tv, knuffels en andere speeltjes, probeert ze er het beste van te maken. De juf maakt een foto zodat Nathaly die maandag in de kring kan laten zien aan haar klasgenootjes. Maandag blijkt dat de medicijnen hun werk niet goed hebben gedaan en Nathaly moet een weekje naar Gent. Natuurlijk krijgen we iedere dag verslag van haar grotere zus over hoe het met Nathaly gaat. Nathaly mag vrijdag weer naar huis. Beterschap Nathaly, we hopen dat je er volgende week weer bij bent!! Overslag Afgelopen maandag kwam de vader van Björn ons een heleboel vertellen over zijn bedrijf. In eerste instantie hadden verschillende kinderen nog nooit gehoord van een overslagbedrijf en ook geen idee van wat zo n bedrijf nu eigenlijk doet. Al snel werd duidelijk dat het alles te maken had met transport van goederen en de vader van Björn gaf ons een duidelijk beeld van hoe het vervoer per schepen verloopt en ook waarom er voor schepen wordt gekozen i.p.v. vrachtwagens. Na een goede uitleg met een hoop mooie foto s moesten de kinderen ook zelf aan de slag. Ze moesten gaan tekenen wat er allemaal nodig is om een hamburger in de McDonald s in Terneuzen te krijgen. Dit bleek veel meer dan eerst gedacht, zo kwamen sommige kinderen zelfs uit bij ontwerpers om de kartonnen waar de hamburgers in zijn verpakt aantrekkelijk te maken voor de klant. Ook merkten de kinderen dat sommige goederen om een speciale manier van transport vragen, want sla moet natuurlijk wel gekoeld vervoerd worden. Ook de hoeveelheid was gelijk een punt van aandacht, want aan een zakje sla van AH heb je natuurlijk weinig als McDonald s! We willen de vader van Björn enorm bedanken voor de duidelijke uitleg, mooie foto s en schitterende opdracht.

3 Blad 3 van 5 Vervolg verslag van de week Middenbouw: Donderdag hebben de leerlingen van de middenbouw verder gewerkt aan hun beroepenspel. Er ontstaan prachtige spellen. Moderne spellen met oplopende levels, of met meerdere levens maar ook klassieke op Monopoly of Ganzenbord gebaseerde spellen. Soms zit het tegen, als er in je hoofd iets heel moois zit en je handen kunnen het (nog) niet maken dan moet de juf er aan te pas komen om wat tranen weg te werken. De spellen worden voorzien van spelregels, die lopen uiteen van een enkele maar wel duidelijke regel: niet iemand uit het spel slaan tot behoorlijk gecompliceerde spelregels. Er worden al volop afspraken gemaakt over wanneer en waar het spel gespeeld gaat worden. s Middags kwam meester Teun weer die heeft ons geleerd hoe we een checklist moeten maken op ons MacBook. Handig want je kunt al je taken erin kwijt en in een oogopslag zien wat je nog moet doen. Meester Teun kwam er achter dat de kinderen van tegenwoordig toch beduidend minder taken hebben dan in zijn jonge jaren. Vroeger moesten kinderen nog wel eens helpen met afwassen of hun eigen kamer opruimen maar de kinderen van tegenwoordig... Weetjes: Vrijdag 25 februari vindt de officiële opening plaats van de Leonardo-afdeling van o.b.s.de Meerpaal. De leerlingen van de Leonardo middenbouw én de bovenbouw vieren s middags het feest gezamenlijk mee. Dit betekent voor de Leonardo-leerlingen middenbouw dat ze kunnen overblijven. Een brief met meer informatie volgt. Het project Beroepen wordt deze week afgerond. De resultaten zullen tijdens de officiële opening zijn te bewonderen in de klaslokalen. In maart gaat het team in Driebergen de training volgen voor het tweede project van het Leonardo-curriculum met daaraan gekoppeld een tweede training in science. Deze training zal plaatsvinden op een woensdag. Nader bericht volgt.

4 Blad 4 van 5 Stand schaakcompetitie: Verslag ronde 15 ( ) In ronde 15 van de Leonardo-schaakcompetitie maakten de koplopers Niels en Iris Schelleman geen fouten. Door de winstpartijen verstevigen ze hun koppositie in het klassement. Deze keer wonnen er heel veel witspelers. Uitslagen ronde 15 ( ) Niels Schelleman - Daan van Ham 1-0 Iris Schelleman - Jochem Dieleman 1-0 Matthijs Dieleman - Fardin Hematyar 1-0 Björn Visser - Bas van Doren 0-1 Joëlle Dhanis - Heavenly Eier 1-0 Daantje van de Linde - Bram Versprille 1-0 Dennis Etzold - Vera Duininck ½-½ Levi van Es - Noa de Blaeij 1-0 Vrij: Caitlin Peeters (1) Stand na ronde Niels Schelleman 13½ 2. Iris Schelleman Matthijs Dieleman Bas van Doren 9½ 5-6. Jochem Dieleman, Daan van Ham Joëlle Dhanis, Daantje van de Linde 8½ 9. Levi van Es Dennis Etzold, Caitlin Peeters Fardin Hematyar Björn Visser 5½ Noa de Blaeij, Bram Versprille Heavenly Eier, Vera Duininck 2½ Basisscholenkampioenschap Schaken Terneuzen Het schaakkampioenschap voor basisscholen in Terneuzen vindt plaats op woensdagmiddag 23 februari We zullen met een schaakteam hieraan deelnemen. Het team bestaat uit de volgende schakers: Bas van Doren, Dennis Etzold, Daan van Ham, Iris Schelleman en Niels Schelleman.

5 Blad 5 van 5 Time management voor hoogbegaafde kinderen (bron: Renate Hamniskova, ieku) De tijdsindeling van hoogbegaafde kinderen wordt zowel op de basisschool als op de middelbare school bepaald door anderen. Tijd lijkt iets wat ze zelf niet onder controle hebben en dat kan veel frustratie veroorzaken. Daarom is het van belang dat je kind leert hoe hij zijn eigen tijd kan en moet indelen om alle taken af te krijgen. Kinderen kunnen het gevoel krijgen dat ze niet genoeg tijd hebben om te doen wat gedaan moet worden. Je kind moet leren de beschikbare tijd af te zetten tegen de uit te voeren taken. Hoe gebruik je je tijd De meeste kinderen hebben tijdsbesef en reageren als iets gedaan moet worden nu of in de toekomst. Maar ze kunnen niet goed omgaan met langetermijndenken of vooruitblikken. Bijvoorbeeld: een jongen heeft drie weken gekregen voor een werkstuk, maar maakt zich daarover totaal geen zorgen tot twee dagen voor de einddatum. Het plotselinge besef dat in de resterende twee dagen het werkstuk onmogelijk (goed) kan worden afgemaakt, veroorzaakt vervolgens veel stress. Time management begint met het analyseren van je tijdsindeling. Een voor de hand liggende manier om dit te doen is het bijhouden van een rooster. Maak een rooster waarbij een week verdeeld is in dagen en dagen in (hele of halve) uren en laat je kind bijhouden hoe hij zijn tijd gebruikt: slapen, aankleden, eten, reizen naar school, op school zijn, enz. Bekijk dit rooster vervolgens samen met je kind. Worden alle zaken die gedaan moeten worden ook echt gedaan? Is er tijd over om dingen te doen die je kind wil doen, zoals computer, televisie, naar vrienden? Wanneer is er tijd over? Wat kan of moet worden veranderd, geschrapt of verbannen? Heeft je kind genoeg tijd voor ontspanning? Na het beantwoorden van deze vragen kun je gaan praten over het stellen van prioriteiten. Een plan van aanpak Voor specifieke doelen of bepaalde taken, kan een plan van aanpak worden opgesteld: bepaal samen wat er exact gedaan moet worden; bepaal wanneer de taak af moet zijn; verdeel het project in kleinere stappen (taken) en zet die taken op volgorde; hoeveel tijd heb je per taak nodig? hoeveel tijd heb je in totaal? verdeel de taken over de tijdlijn en schep ruimte voor onverwachte gebeurtenissen (lees: wees op tijd klaar en plan niet tot op de laatste dag); ga aan het werk volgens je plan van aanpak en hou je er aan! Als ouder moet je er de eerste keren op toezien dat je kind zich aan het plan houdt en dat hij gestaag doorwerkt. De daaropvolgende successen zijn motiverend voor de toekomst. Magda

INFO NR. 19. Middenbouw en Bovenbouw Leonardo-onderwijs. Verslag van de week Bovenbouw: Antwoord op raadsel van leerling uit de bovenbouw uit info 17:

INFO NR. 19. Middenbouw en Bovenbouw Leonardo-onderwijs. Verslag van de week Bovenbouw: Antwoord op raadsel van leerling uit de bovenbouw uit info 17: Blad 1 van 5 Verslag van de week Bovenbouw: Citotoets De kinderen van groep 8 hebben zich deze week gebogen over de eindcito, dus ook de kinderen van onze groep 8. Zij hebben de toets gewoon in de klas

Nadere informatie

INFO 27. Bovenbouw. Weetje I. Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Terneuzen. Inhoud. Colofon. Donderdag 14 april 2011 t/m woensdag 11 mei 2011

INFO 27. Bovenbouw. Weetje I. Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Terneuzen. Inhoud. Colofon. Donderdag 14 april 2011 t/m woensdag 11 mei 2011 Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Terneuzen Donderdag 14 april 2011 t/m woensdag 11 mei 2011 INFO 27 Bovenbouw Verkeersexamen Op donderdag 16 april hebben de kinderen van de bovenbouw (groep 7 en 8) theoretisch

Nadere informatie

INFO NR. 13. Middenbouw en Bovenbouw Leonardo-onderwijs. Verslag van de week Bovenbouw: Vrijdag 3 december t/m donderdag 9 december 2010

INFO NR. 13. Middenbouw en Bovenbouw Leonardo-onderwijs. Verslag van de week Bovenbouw: Vrijdag 3 december t/m donderdag 9 december 2010 Blad 1 5 Verslag de week Bovenbouw: Sint Afgelopen vrijdag hebben we met de bovenbouw Sinterklaas gevierd. Alle kinderen (en de juf ook) hadden voor elkaar een mooie surprise gemaakt, met een gedicht erbij.

Nadere informatie

LeoZine 30. Bovenbouw I. Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Terneuzen. Inhoud. Colofon. Donderdag 26 mei 2011 t/m woensdag 8 juni 2011

LeoZine 30. Bovenbouw I. Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Terneuzen. Inhoud. Colofon. Donderdag 26 mei 2011 t/m woensdag 8 juni 2011 Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Terneuzen Donderdag 26 mei 2011 t/m woensdag 8 juni 2011 LeoZine 30 Bovenbouw I Spaans en Engels De kinderen krijgen bij het leren van hun Engelse en Spaanse woordjes

Nadere informatie

INFO 24. Zeeuws Basisscholenkampioenschap Schaken Zierikzee. Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Terneuzen. Inhoud. Colofon

INFO 24. Zeeuws Basisscholenkampioenschap Schaken Zierikzee. Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Terneuzen. Inhoud. Colofon Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Terneuzen Vrijdag 18 maart 2011 t/m donderdag 24 maart 2011 INFO 24 Zeeuws Basisscholenkampioenschap Schaken Zierikzee Op zaterdag 19 maart 2011 deden Niels en Iris Schelleman,

Nadere informatie

INFO NR. 17. Middenbouw en Bovenbouw Leonardo-onderwijs. Verslag van de week Bovenbouw: Vrijdag 14 januari t/m donderdag 20 januari 2011

INFO NR. 17. Middenbouw en Bovenbouw Leonardo-onderwijs. Verslag van de week Bovenbouw: Vrijdag 14 januari t/m donderdag 20 januari 2011 Blad 1 5 Verslag de week Bovenbouw: Project Deze week zijn we officieel gestart met het eerste Leonardo curriculum en het begin was erg leuk. Kinderen zijn enthousiast en het onderwerp spreekt kinderen

Nadere informatie

LeoZine 46. Middenbouw I. Oproep. Verkeersbrigadiers. Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Terneuzen. Inhoud. Colofon

LeoZine 46. Middenbouw I. Oproep. Verkeersbrigadiers. Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Terneuzen. Inhoud. Colofon Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Terneuzen Donderdag 31 mei 2012 t/m woensdag 13 juni 2012 LeoZine 46 Inhoud Middenbouw I Project Wonen en Bouwen Het project Wonen en bouwen is in volle gang. De leerlingen

Nadere informatie

LeoZine 39. Bovenbouw I. Gevraagd. Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Terneuzen. Inhoud. Colofon

LeoZine 39. Bovenbouw I. Gevraagd. Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Terneuzen. Inhoud. Colofon Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Terneuzen Donderdag 19 januari 2012 t/m woensdag 15 februari 2012 LeoZine 39 Bovenbouw I Hulpverleners Op school werd er de afgelopen weken hard gewerkt aan het project:

Nadere informatie

LeoZine 37. Bovenbouw I. Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Terneuzen. Inhoud. Colofon. Donderdag 24 november 2011 t/m woensdag 7 december 2011

LeoZine 37. Bovenbouw I. Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Terneuzen. Inhoud. Colofon. Donderdag 24 november 2011 t/m woensdag 7 december 2011 Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Terneuzen Donderdag 24 november 2011 t/m woensdag 7 december 2011 LeoZine 37 Bovenbouw I Nationale wetenschapsquiz junior 2011 Op 30 november was het dan zover: we mochten

Nadere informatie

LeoZine 32. Bovenbouw I. Weetjes I. Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Terneuzen. Inhoud. Colofon

LeoZine 32. Bovenbouw I. Weetjes I. Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Terneuzen. Inhoud. Colofon Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Terneuzen Maandag 22 augustus 2011 t/m woensdag 7 september 2011 LeoZine 32 Bovenbouw I De spits is er af! We zijn weer met frisse moed begonnen, na een lange zomervakantie.

Nadere informatie

LeoZine 41. Middenbouw I. Weet je uit de middenbouw: Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Terneuzen. Inhoud. Colofon

LeoZine 41. Middenbouw I. Weet je uit de middenbouw: Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Terneuzen. Inhoud. Colofon Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Terneuzen Donderdag 8 maart 2012 t/m woensdag 21 maart 2012 LeoZine 41 Middenbouw I Stenen en kristallen practicum Op donderdag 8 maart hebben we een stenen en kristallen

Nadere informatie

Rabo Clubkas Campagne

Rabo Clubkas Campagne Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Terneuzen Donderdag 5 april 2012 t/m woensdag 18 april 2012 LeoZine 43 Middenbouw Grote rekendag 18 april Afgelopen woensdag zijn we in de middenbouw volop aan de slag

Nadere informatie

LeoZine 34. Bovenbouw I. Reminder I. Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Terneuzen. Inhoud. Colofon

LeoZine 34. Bovenbouw I. Reminder I. Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Terneuzen. Inhoud. Colofon Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Terneuzen Donderdag 6 oktober 2011 t/m woensdag 19 oktober 2011 LeoZine 34 Bovenbouw I Engels Voor Engels hebben de kinderen zelf een woordenlijst samengesteld met woorden

Nadere informatie

LeoZine 42. Middenbouw I. Weetje I. Kinderactiviteit 21 april 2012: Utriopia. Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Terneuzen. Inhoud.

LeoZine 42. Middenbouw I. Weetje I. Kinderactiviteit 21 april 2012: Utriopia. Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Terneuzen. Inhoud. Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Terneuzen Donderdag 22 maart 2012 t/m woensdag 4 april 2012 LeoZine 42 Middenbouw I Gastspreker Jos Broeke Op dinsdag 27 maart kwam weerman Jos Broeke ons uitleg geven

Nadere informatie

LeoZine 49. Middenbouw I. Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Terneuzen. Inhoud. Colofon. Donderdag 30 augustus t/m woensdag 12 september 2012

LeoZine 49. Middenbouw I. Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Terneuzen. Inhoud. Colofon. Donderdag 30 augustus t/m woensdag 12 september 2012 Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Terneuzen Donderdag 30 augustus t/m woensdag 12 september 2012 LeoZine 49 Inhoud Middenbouw I Koeienput Op woensdag 29 augustus gingen we in en rond de Koeienput op zoek

Nadere informatie

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien.

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien. Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Jenaplan. 12 juni schoolreis. 13 juni verslagen mee naar huis. 14 juni onderbouw vrij. 17 en 18 juni oudergesprekken. 19 t/m 20 juni kamp groep 8

Jenaplan. 12 juni schoolreis. 13 juni verslagen mee naar huis. 14 juni onderbouw vrij. 17 en 18 juni oudergesprekken. 19 t/m 20 juni kamp groep 8 Nieuwsbrief 2018-2019 Juni 2019 Nr. 18 Jenaplan Afgelopen woensdag heeft juf Margreet haar diploma stamgroepleidster gekregen. Ze gaf een presentatie van haar meesterstuk. Ze deed dit door middel van muziek.

Nadere informatie

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd.

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd. naar de basisschool Algemene informatie omtrent de kleutergroepen *Schooltijden 8.30u.-12.00u. (woensdag tot 12.30u.) 13.00u.-15.00u. Dagindeling en praktische zaken Hoe de dag is ingedeeld is te zien

Nadere informatie

Maanden. januari. december. februari. november. maart. oktober. september. april. mei. augustus

Maanden. januari. december. februari. november. maart. oktober. september. april. mei. augustus Klokken Hieronder staan een aantal verschillende klokken afgebeeld die bepaalde tijdseenheden verduidelijken door deze te visualiseren. Je kunt deze klokken zo uitprinten, maar beter is het om ze wat groter

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

LeoZine 40. Middenbouw I. Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Terneuzen. Inhoud. Colofon. Donderdag 16 februari 2012 t/m woensdag 7 maart 2012

LeoZine 40. Middenbouw I. Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Terneuzen. Inhoud. Colofon. Donderdag 16 februari 2012 t/m woensdag 7 maart 2012 Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Terneuzen Donderdag 16 februari 2012 t/m woensdag 7 maart 2012 LeoZine 40 Middenbouw I Project Aarde We zitten midden in ons project Aarde en hebben al het nodige geleerd.

Nadere informatie

2012 MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN LEONARDO LEERLINGEN 2012 LEOFACTS. Even voorstellen... De nieuwe redactie!

2012 MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN LEONARDO LEERLINGEN 2012 LEOFACTS. Even voorstellen... De nieuwe redactie! LEOFACTS Even voorstellen... De nieuwe redactie! INHOUD Voorstellen van leden Verslag eerste schooldag Actuele nieuws Verslag games Extra s en strips VOORSTELLEN Hoi, ik ben Marijn Blaeke, Ik ben 11 jaar.

Nadere informatie

Koningsspelen! Vandaag waren de Koningsspelen op onze school. De onder- en middenbouw vierden deze op onze school en de bovenbouw vierde de dag op de

Koningsspelen! Vandaag waren de Koningsspelen op onze school. De onder- en middenbouw vierden deze op onze school en de bovenbouw vierde de dag op de Week 17 Bedankt!!! Wij willen alle ouders en kinderen bedanken voor de steun die we hebben gekregen om een waterput te bouwen voor het Moedercentrum in Togo. Er is 271,25 opgehaald tijdens de Afrikadag

Nadere informatie

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

Sneller, Leuker en Makkelijker : Plannen. Pauline Jonker Maak Mij Wat Wijs!

Sneller, Leuker en Makkelijker : Plannen. Pauline Jonker Maak Mij Wat Wijs! Sneller, Leuker en Makkelijker : Plannen Pauline Jonker Maak Mij Wat Wijs! Welkom! Allereerst bedankt voor het downloaden van deze planner! Deze planner gaat jou helpen om SLiM te plannen. Je gaat leren

Nadere informatie

LeoZine 59. Middenbouw I. 2 e Groot Zeeuws-Vlaams Kinderdictee der Nederlandse Taal. Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Terneuzen. Inhoud.

LeoZine 59. Middenbouw I. 2 e Groot Zeeuws-Vlaams Kinderdictee der Nederlandse Taal. Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Terneuzen. Inhoud. Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Terneuzen Donderdag 26 september t/m woensdag 6 november 2013 LeoZine 59 Middenbouw I Project Beroepen I In september hebben we het heel druk gehad met allerlei dingen

Nadere informatie

HLZ Toetsweek Klas V3A, V3B & V3C

HLZ Toetsweek Klas V3A, V3B & V3C HLZ Toetsweek Klas V3A, V3B & V3C Donderdag 27 juni 2019 t/m Woensdag 3 juli 2019 Beste leerlingen (en meelezende ouders) van leerjaar 3, Van donderdag 27 juni t/m woensdag 3 juli is de toetsweek. Na deze

Nadere informatie

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2017

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2017 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2017 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

Startpunt We vertellen de verhalen uit Handelingen over Paulus en volgen hem op zijn reizen.

Startpunt We vertellen de verhalen uit Handelingen over Paulus en volgen hem op zijn reizen. 30 juni 2016 ONS - NIEUWS Agenda: 1-7: 2 e rapport 4 en 5 juli: musical gr 8 7 juli: laatste schooldag Bijlage: formatie 2016-2017 Startpunt We vertellen de verhalen uit Handelingen over Paulus en volgen

Nadere informatie

LeoZine 10. Help ik val! Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Hulst. Colofon

LeoZine 10. Help ik val! Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Hulst. Colofon Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Hulst LeoZine 10 Leonardo Hulst is de afdeling full-time passend onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen behorend bij basisschool De Wereldboom Directeur Dhr. M. de Poorter

Nadere informatie

Marinfo. Informatieblad. Vrijdag, 29 september Beste ouders,

Marinfo. Informatieblad.   Vrijdag, 29 september Beste ouders, Marinfo Informatieblad www.mariabasisschool-nop.nl Vrijdag, 29 september 2017 Beste ouders, Kinderboekenweek Komende week is het al weer zover, de Kinderboekenweek gaat van start! Op woensdag 4 oktober

Nadere informatie

Cosis Begeleid Leren

Cosis Begeleid Leren Vaardigheidslessen: Hulp bij studeren Om met succes een opleiding te kunnen volgen is het voor jongeren belangrijk dat ze over een aantal specifieke vaardigheden beschikken. Daarom hebben we een cursus

Nadere informatie

Assalamoe aleikoum geachte ouders en verzorgers,

Assalamoe aleikoum geachte ouders en verzorgers, Assalamoe aleikoum geachte ouders en verzorgers, Het schooljaar is inmiddels weer in volle gang en het is goed om te zien hoe ieder zijn draai weer gevonden heeft. Er heerst een warme en taakgerichte cultuur

Nadere informatie

9 maart 2018

9 maart 2018 1386 www.clarafabriciusschool.nl 9 maart 2018 5 maart 15 maart Project Water 12, 19 en 26 maart Schooltennis groep 3 en 4 15 maart Afsluiting project 17.00-19.00 uur Milou Hendriksen geboren Zusje van

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

LeoZine 50. Middenbouw I. Meester Huub 50 jaar! Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Terneuzen. Inhoud. Colofon

LeoZine 50. Middenbouw I. Meester Huub 50 jaar! Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Terneuzen. Inhoud. Colofon Nieuwsbrief van Leonardo-onderwijs Terneuzen Donderdag 13 september t/m woensdag 26 september 2012 LeoZine 50 Inhoud Middenbouw I Kinderparlement De dag na de landelijke verkiezingen, 13 september, gaan

Nadere informatie

Jij, ja! Inhoud Uitleg Boost je brein 1/3 Maandplanningen en -terugblikken Boost je brein 2/3 Weekplanningen Boost je brein 3/3 Jaarevaluatie

Jij, ja! Inhoud Uitleg Boost je brein 1/3 Maandplanningen en -terugblikken Boost je brein 2/3 Weekplanningen Boost je brein 3/3 Jaarevaluatie Jij, ja! Deze awesome planner is van: Zo kun je mij vinden: In case of emergency: Inhoud Uitleg Boost je brein 1/3 Maandplanningen en -terugblikken Boost je brein 2/3 Weekplanningen Boost je brein 3/3

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 februari 2015

Nieuwsbrief 9 februari 2015 Nieuwsbrief 9 februari 2015 Algemeen Vier keer wijzer Mensen leren op verschillende manieren. De een leert door doen, de ander moet het voor zich zien en een derde persoon moet de informatie eerst voor

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 20 oktober 2017 03 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Personele zaken Kanjertraining Thematafel Kwartiergesprekken nieuwe opzet! Algemene Ouderavond Informatiebord nieuw! Typelessen Bag

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. Bericht voor groep 1-2. En nog een bericht voor groep In dit nummer:

KlimtorenNieuws. Bericht voor groep 1-2. En nog een bericht voor groep In dit nummer: KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 11 03-02-2016 In dit nummer: Rapport en voortgangsgesprekken Bericht

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Sneller, Leuker en Makkelijker : Plannen. Pauline Jonker Maak Mij Wat Wijs!

Sneller, Leuker en Makkelijker : Plannen. Pauline Jonker Maak Mij Wat Wijs! Sneller, Leuker en Makkelijker : Plannen Pauline Jonker Maak Mij Wat Wijs! Welkom! Allereerst bedankt voor het downloaden van deze planner! Deze planner gaat jou helpen om SLiM te plannen. Je gaat leren

Nadere informatie

Kwadijk 92, 1471 CE Kwadijk. Tel.: September/Oktober

Kwadijk 92, 1471 CE Kwadijk. Tel.: September/Oktober Kwadijk 92, 1471 CE Kwadijk. Tel.: 0299 621760 September/Oktober Belangrijke data in september: 18 september Ouderavond en informatieavond. 28 september Oud papier. 04 oktober NIO voor groep 8 in Warder.

Nadere informatie

nummer: 8 25 maart 2011

nummer: 8 25 maart 2011 Locatie Bolenstein 0346 561432 0346 556557 bolenstein@obspalet.nl nummer: datum: datum: 8 25 maart 2011 Agenda dinsdag 29 maart 2011 Kijkavond van 18.30 tot 19.30 uur woensdag 30 maart Groep 1-2 C bezoek

Nadere informatie

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Leo nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 244 30 september 2016 Van de coördinator Algemeen Nieuws van de Uitvinders Nieuws van de Astronomen

Nadere informatie

RV 07 R.K. Basisschool de Vlinder groep 8 Stockholm 3 / 8 3124 SG Schiedam Tel.: 010-4717036 / 010-2470164

RV 07 R.K. Basisschool de Vlinder groep 8 Stockholm 3 / 8 3124 SG Schiedam Tel.: 010-4717036 / 010-2470164 R.K. Basisschool De Vlinder RV 07 R.K. Basisschool de Vlinder groep 8 Stockholm 3 / 8 3124 SG Schiedam Tel.: 010-4717036 / 010-2470164 GOEDE STUDIEGEWOONTEN Bij goed studeren (leren) of huiswerk maken

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

Slim huiswerk maken, tips om huiswerk maken te begeleiden

Slim huiswerk maken, tips om huiswerk maken te begeleiden Slim huiswerk maken, tips om huiswerk maken te begeleiden Werkplek - De spullen binnen handbereik o Houd spullen die nuttig zijn bij het maken van huiswerk dicht bij de hand. o Handige spullen bij het

Nadere informatie

Belangrijke data: Jarigen deze week: Wieltjesdag: Kanjerregel volgende week: Algemeen:

Belangrijke data: Jarigen deze week: Wieltjesdag: Kanjerregel volgende week: Algemeen: Belangrijke data: 4 april: 2 e schoonmaakavond 13 april: paaslunch + continurooster 14 april: Goede Vrijdag 17 april: 2 e paasdag 18 t/m 20 april: spreekweek 20 april: Koningsspelen + continurooster 21

Nadere informatie

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel Nieuwsbrief 7 24 november 2016 Aan alle ouders / verzorgers, De inhoud van deze Nieuwsbrief Ouderpanel Maandviering groep 6 Power-training Sinterklaas Schoentje zetten Voorleesavondje Read Shop Sinterklaas

Nadere informatie

Melkweg. Wat leert je kind? Lezen van Alfa A naar Alfa B. Taal en ouders: de basisschool

Melkweg. Wat leert je kind? Lezen van Alfa A naar Alfa B. Taal en ouders: de basisschool Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Wat leert je kind? Taal en ouders: de basisschool Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Wat leert je kind?, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn

Nadere informatie

schooljaar aflevering 02 In deze Nieuwsflits:

schooljaar aflevering 02 In deze Nieuwsflits: schooljaar 2017-2018 aflevering 02 In deze Nieuwsflits: Informatieavond Studiedag Staking Overblijvers gevraagd! Overblijfreis Vervoer gevraagd! Kinderboekenweek vervoer Hoofdluis Meer Moerdijk Korte berichten

Nadere informatie

taal portfolio Taalportfolio 9+

taal portfolio Taalportfolio 9+ taal portfolio Taalportfolio 9+ Inhoud bladzijde 3 bladzijde 4 bladzijde 5 bladzijde 8 bladzijde 11 bladzijde 12 bladzijde 13 Jouw naam en school Welke taal of dialect spreek je met wie Wat kun je in de

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Prikbord. Start schooljaar

Prikbord. Start schooljaar Start schooljaar De kop is er af, het nieuwe schooljaar is van start gegaan. Altijd weer spannend, hoe is de nieuwe juf of meester, hoe zal het gaan in de nieuwe groep? De opening van het schooljaar was

Nadere informatie

Aan de hand van deze gegevens stellen we per leerling vast wat de leerdoelen voor de komende tijd zijn. Met deze leerdoelen gaan we aan de slag.

Aan de hand van deze gegevens stellen we per leerling vast wat de leerdoelen voor de komende tijd zijn. Met deze leerdoelen gaan we aan de slag. Blad 1 6 Verslag de week Bovenbouw: Rekenen In deze info willen we extra informatie geven over rekenen. Aan het begin het schooljaar hebben de kinderen een aantal rekentoetsen gemaakt. Één die toetsen

Nadere informatie

Groep 4 /5. Nieuwe leidster bij de peuterspeelzaal

Groep 4 /5. Nieuwe leidster bij de peuterspeelzaal Nieuwe juf groep 3 Via deze weg wil ik me graag even aan u voorstellen. Mijn naam is Mandy Kauling en ik woon in Haarlem. Sinds vorige week ben ik werkzaam op de Avonturijn in groep drie. De afgelopen

Nadere informatie

Kinderen vinden dat ze een (heel) fijn leven hebben, maar school levert veel spanningen op

Kinderen vinden dat ze een (heel) fijn leven hebben, maar school levert veel spanningen op Persbericht 2 november 2015 Geen embargo Kinderen vinden dat ze een (heel) fijn leven hebben, maar school levert veel spanningen op Veel kinderen bespreken hun zorgen met hun lievelingsknuffel 93% van

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 20 februari 2015 Ma 23- Vrij 26 Ma 2 Di 3 Woe 4 Do 5 Vrij 6 Za 7 Voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 2. Door de weinig inschrijvingen gaat de geplande rommelmarkt van morgen helaas niet door.

Nieuwsbrief nr. 2. Door de weinig inschrijvingen gaat de geplande rommelmarkt van morgen helaas niet door. Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 2 13 e jaargang Vrijdag 18 september 2015 Lekkage In

Nadere informatie

de Boegspriet Nieuwsbrief van Basisschool De Driemaster - nummer 10 - vrijdag 25 januari 2019

de Boegspriet Nieuwsbrief van Basisschool De Driemaster - nummer 10 - vrijdag 25 januari 2019 de Boegspriet Nieuwsbrief van Basisschool De Driemaster - nummer 10 - vrijdag 25 januari 2019 Beste ouders, Januari is al weer bijna voorbij, de dagen worden weer wat langer. Dat vinden veel mensen fijn,

Nadere informatie

De regel van de maand september is: WE HOUDEN REKENING MET ELKAAR

De regel van de maand september is: WE HOUDEN REKENING MET ELKAAR De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief september 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

Weekmail obs Hagen 12 april Paaslunch

Weekmail obs Hagen 12 april Paaslunch Weekmail obs Hagen 12 april 2019 Paaslunch Op donderdag 18 april vindt er een paaslunch plaats op school. De heerlijke lunch vindt in buffetvorm plaats, dit wordt allemaal geregeld door de OR!! De kinderen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 27 nov t/m 1 dec 2017

NIEUWSBRIEF 27 nov t/m 1 dec 2017 V V VAKANTIES & VRIJE DAGEN Kerstvakantie: 25 december 2017 t/m 5 januari 2018 Voorjaarsvakantie: 26 februari t/m 2 maart 2018 Goede Vrijdag / 2e Paasdag: 30 maart t/m 2 april 2018 Koningsdag: 27 april

Nadere informatie

De eerste dag van de week, is de maandag, is de maandag. De eerste dag van de week is de maandag. Etc.

De eerste dag van de week, is de maandag, is de maandag. De eerste dag van de week is de maandag. Etc. Informatie groep ½ Informatie Vooral voor ouders wiens kind voor het eerst naar school gaat is het fijn om te weten hoe alles reilt en zeilt. Vandaar dat we u graag wat praktische en inhoudelijke informatie

Nadere informatie

Delft,

Delft, www.cornelismusius.nl cornelismusius@laurentiusstichting.nl Delft, 30-09-2016 Inhoud Zomerfeest op zaterdag 17 september... 1 Belangrijk nieuws uit de kleutergroepen... 2 De Vindplaats... 3 Maandsluiting...

Nadere informatie

31 augustus 2015 (nr 1)

31 augustus 2015 (nr 1) 31 augustus 2015 (nr 1) 7km van Martenshoek De 11e editie van de 7km van Martenshoek zit er weer aan te komen. De datum is zondag 27 september 2015. De inschrijving is on-line. Er is ook een Ouder-Kindloop.

Nadere informatie

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO Wat is jouw kracht? Waar wil jij goed in zijn? Wat wil jij leren, ervaren en doen? Dat gaan we samen ontdekken op het Amsfort. Positief en uitdagend Vakken op

Nadere informatie

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO Wat is jouw kracht? Waar wil jij goed in zijn? Wat wil jij leren, ervaren en doen? Dat gaan we samen ontdekken op het Amsfort. Positief en uitdagend Vakken op

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Groep 6 heeft een eigen schooltuin. Vakantierooster april 2016

Nieuwsbrief. Groep 6 heeft een eigen schooltuin. Vakantierooster april 2016 14 april 2016 Nieuwsbrief Groep 6 heeft een eigen schooltuin Vandaag zijn de kinderen van groep 6 weer naar de schooltuin geweest met juf Annemiek. In de klas had de juf van de schooltuin al voorbereidende

Nadere informatie

Het Mozaïek-kinderprotocol tegen pesten (voor kinderen van groep 3 t/m 8)

Het Mozaïek-kinderprotocol tegen pesten (voor kinderen van groep 3 t/m 8) Het Mozaïek-kinderprotocol tegen pesten (voor kinderen van groep 3 t/m 8) 1. Wat is pesten: Pesten komt helaas op iedere school voor, ook bij ons op Het Mozaïek. Het is een probleem dat wij niet willen

Nadere informatie

nieuwsbrief Jaargang 9, nr februari 2017 In dit nummer: Belangrijk

nieuwsbrief Jaargang 9, nr februari 2017 In dit nummer: Belangrijk nieuwsbrief Jaargang 9, nr. 23 15 februari 2017 In dit nummer: Ouderavond en koffie-uurtje MT Bereikbaarheid school Onderbouwnieuws Middenbouwnieuws Bovenbouwnieuws Ander nieuws Ouderavond woensdag 22

Nadere informatie

HLZ Toetsweek klas U2A

HLZ Toetsweek klas U2A HLZ Toetsweek klas U2A Donderdag 27 juni 2019 t/m Woensdag 3 juli 2019 Beste leerlingen (en meelezende ouders) van leerjaar 2, Van donderdag 27 juni t/m woensdag 3 juli is jullie toetsweek. Na deze week

Nadere informatie

Van maandag 26 februari t/m vrijdag 2 maart is het voorjaarsvakantie. Maandag 5 maart gaan we weer van start.

Van maandag 26 februari t/m vrijdag 2 maart is het voorjaarsvakantie. Maandag 5 maart gaan we weer van start. No. 22, 22 februari 2018 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

HLZ Toetsweek Klas H2A & H2B

HLZ Toetsweek Klas H2A & H2B HLZ Toetsweek Klas H2A & H2B Donderdag 27 juni 2019 t/m Woensdag 3 juli 2019 Beste leerlingen (en meelezende ouders) van leerjaar 2, Van donderdag 27 juni t/m woensdag 3 juli is jullie toetsweek. Na deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Het Speelgoedhuis. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Het Speelgoedhuis. In dit nummer: 18 oktober 2018 Nieuwsbrief Juf Wilma met pensioen Op 1 januari 2019 gaat juf Wilma Luijendijk met pensioen. Na een prachtige onderwijscarrière van 44 jaar op de St. Leonardusschool gaat de juf het werkende

Nadere informatie

29 mei 2019 Nummer: 17

29 mei 2019 Nummer: 17 29 mei 2019 Nummer: 17 Beste Ouders/Verzorgers en leerlingen, Een extra lange nieuwsbrief vandaag. In deze nieuwsbrief vindt u informatie van de Doorzetters, Spoorzoekers, Toppers en Uitsmijters. We wensen

Nadere informatie

Weekbericht van 6 februari 2017: Mededeling:

Weekbericht van 6 februari 2017: Mededeling: Weekbericht van 6 februari 2017: Mededeling: Carnaval: Maandag 27 februari a.s. (Rosenmontag) vieren we s ochtends op school carnaval. De kinderen van groep 1t/m 8 mogen verkleed komen. Deze middag zijn

Nadere informatie

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom.

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar Jeugdland , in Ellecom. Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom. Onze meester was daar meneer den Ouden. 22 mei 1956 Afscheid van school. We

Nadere informatie

Jan Harmenshof Nieuws 2018

Jan Harmenshof Nieuws 2018 Jan Harmenshof Nieuws 2018 Nieuwe leerlingen Als nieuwe leerlingen begroeten wij Kaiden van den Ham in groep 1b en Lyam Rutges in groep 1/2c. Wij wensen hen een fijne tijd op OBS Jan Harmenshof. English

Nadere informatie

Hoe gaat het met je studie?

Hoe gaat het met je studie? 195 195 HOOFDSTUK 12 Hoe gaat het met je studie? WOORDEN 1 Kies uit: onvoldoende controleren gymnastiek mening huiswerk 1 Heb je je al gemaakt? 2 Ik was op school niet zo goed in. Ik vond sport niet leuk.

Nadere informatie

Nr.16 BESTE OUDERS,

Nr.16 BESTE OUDERS, 20-04-2017 Nr.16 BESTE OUDERS, Morgen sluiten we weer een periode af en kunnen we gaan genieten van twee weken meivakantie. Het was een periode waarin veel is gebeurd. Alleen de afgelopen weken werd al

Nadere informatie

St. Willibrordusschool Princebolwerk EN HULST Tel Website:

St. Willibrordusschool Princebolwerk EN HULST Tel Website: St. Willibrordusschool Princebolwerk 2 4561 EN HULST Tel. 0114-370541 E-mail: willibrordus@skohulst.nl Website: www.willibrordushulst.nl 3 e Nieuwsbrief 7 november 2018 Uitgelicht: De rol van meester Ingemar

Nadere informatie

We hebben al wat geld kunnen inzamelen, maar om het echt goed te doen, hebben wij een bijdrage uit het projectenfonds van de Rabobank nodig.

We hebben al wat geld kunnen inzamelen, maar om het echt goed te doen, hebben wij een bijdrage uit het projectenfonds van de Rabobank nodig. Nieuwsflits 10 december 2015 Kalender: Agenda: Donderdag 10 december 17.00 uur: sluiting stemmen Rabo Projectenfonds Maandag 14 december: Schoolzwemmen groepen 3a en 3b/4a Dinsdag 15 december: Schoolzwemmen

Nadere informatie

Presentatie over een jongere met traumatisch hersenletsel

Presentatie over een jongere met traumatisch hersenletsel Presentatie over een jongere met traumatisch hersenletsel Ellen Lans, Ambulant begeleider, Landstede Carla Kraandijk, thuisbehandelaar en cognitief trainer, InteraktContour Diagnose Traumatisch hersenletsel

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 20 januari 2017

weekinfo Datum: vrijdag 20 januari 2017 weekinfo Datum: vrijdag 20 januari 2017 Bijbelverhalen voor de komende week: De boze man, Lucas 4:31-37 De schoonmoeder van Simon, Lucas 4:38-39 Zieke mensen, Lucas 4:40-44 Agenda: 23 januari oudercommissie

Nadere informatie

Vogelvlucht. Uithoornse Spelen! Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 18, 27 mei 2016. Agenda

Vogelvlucht. Uithoornse Spelen! Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 18, 27 mei 2016. Agenda Vogelvlucht Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 18, 27 mei 2016 Uithoornse Spelen! Agenda Uithoornse Spelen groepen 7 en 8 woensdag 1 juni 2016 Avondvierdaagse ma. 6

Nadere informatie

Checklist examenvoorbereiding en planning

Checklist examenvoorbereiding en planning Checklist examenvoorbereiding en planning Examens!? We willen je helpen om vlot door je examens te raken. We hopen dat deze controlelijst je kan helpen. Dit document is een werkinstrument en mag je bijhouden.

Nadere informatie

nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen

nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 25 januari 2019 Agenda Nummer 19 maandag 28 januari Screening groep 7 schoolarts

Nadere informatie

02 februari 2018

02 februari 2018 1382 www.clarafabriciusschool.nl 02 februari 2018 6 februari Juf Anne taakochtend, juf Bernarda vervangt 6 februari Studiemiddag Alle kinderen zijn om 11.45 uur uit 7 februari Juf Judith (stagiaire) voor

Nadere informatie

ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016. PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht

ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016. PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016 PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht A.s. maandag 11 april is het weer zover!! Om kwart voor negen wordt de projectweek, 'Ter land, ter zee en in de lucht' energiek

Nadere informatie

1 e schoolweek: 18 augustus t/m 22 augustus 2014

1 e schoolweek: 18 augustus t/m 22 augustus 2014 1 e schoolweek: 18 augustus t/m 22 augustus 2014 Beste ouders en kinderen, Obs Dijkerhoek, een dijk van een nieuwe school! Het is zover! Na ruim twee jaar is de nieuwbouw van Obs Dijkerhoek gerealiseerd.

Nadere informatie

Tine Marcusschool. Vanuit het team

Tine Marcusschool. Vanuit het team Pagina 1 van 7 Tine Marcusschool Donderdag 31 maart 2016 Agenda 7 april Oudergespreksochtend 8 en 19 april Schoolfotograaf 22 april Koningsspelen op school 27 april Koningsdag leerlingen zijn vrij 2 t/m

Nadere informatie

Veilig en vertrouwd Hoge cito-scores Elke dag met plezier naar school

Veilig en vertrouwd Hoge cito-scores Elke dag met plezier naar school Werelds leren in landelijk Amsterdam Veilig en vertrouwd Hoge cito-scores Elke dag met plezier naar school Welkom op De Weidevogel! De Weidevogel is niet zomaar een openbare basisschool. Onze school ligt

Nadere informatie

CBS de Wegwijzer Nieuwsbrief nummer 13 Dinsdag 23 februari 2016, week 8 telefoon school:

CBS de Wegwijzer Nieuwsbrief nummer 13 Dinsdag 23 februari 2016, week 8 telefoon school: CBS de Wegwijzer Nieuwsbrief nummer 13 Dinsdag 23 februari 2016, week 8 telefoon school: 0597-531308 www.cbs-wegwijzer-bellingwolde.picto.nl Agenda Datum Activiteit 23 feb Ouderavond Mediawijsheid. Inloop

Nadere informatie

Rondleiding door school met tekst en foto s

Rondleiding door school met tekst en foto s Welkom, je bent net de drempel overgestapt van basisschool de Uitkijck. Ik ben Maila, je gids, kom maar mee. Zojuist heeft Linda je bij de deur ontvangen. Linda is de directeur. Bijna iedere ochtend staat

Nadere informatie

Dankbaarheid Dagboek. Succesvol in Balans. Dankbaarheid dagboek

Dankbaarheid Dagboek. Succesvol in Balans. Dankbaarheid dagboek Dankbaarheid Dagboek Succesvol in Balans Dankbaarheid dagboek Lieve creator van jouw leven, Dankbaarheid is super belangrijk voor geluk in jouw leven. Wie dankbaar is zal nog meer krijgen, en het zal overvloedig

Nadere informatie

t Bruggetje Nieuws uit de groepen 1 t/m 4 Nieuws uit groep 5/6 Toeten en Blazen Schoolreis

t Bruggetje Nieuws uit de groepen 1 t/m 4 Nieuws uit groep 5/6 Toeten en Blazen Schoolreis t Bruggetje Basisschool St. Martinus Groenstraat 1 5551 AV Dommelen tel. 040 2017970 www.martinusdommelen.nl Informatiebulletin voor ouders Jaargang 2013-2014 nr. 19 12 juni 2014 Nieuws uit de groepen

Nadere informatie

Kringgesprek. september gestart met 14 deelnemers voor koken en streetdance.

Kringgesprek. september gestart met 14 deelnemers voor koken en streetdance. Kringgesprek Geachte ouders, 2013 2013--2014 De maand november komt alweer tot zijn einde. Sinds het begin van dit schooljaar verzorgt Buurtwerk Prins Alexander activiteiten op school op woensdagmiddag.

Nadere informatie