DEEL 1. BOUWSTEEN 2 Theorie Je Gedachten Monique van Dam DEEL 1: YOU

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DEEL 1. BOUWSTEEN 2 Theorie Je Gedachten. 2015 Monique van Dam DEEL 1: YOU"

Transcriptie

1 DEEL 1 1 BOUWSTEEN 2 Theorie Je Gedachten

2 BOUWSTEEN 2 Je Gedachten Inhoud 2 Introductie bouwsteen 2: Gedachten 3 ANDERS denken 4 Wist je dat? 5 2 Ezelsbruggetjes 10 Nieuwe kansen 12 Van toen naar nu 14 Nieuwe stijl 16 En nu 17

3 Introductie bouwsteen 2: Je Gedachten Je gedachten hebben KRACHT! Wat jij denkt & gelooft wordt jouw werkelijkheid 3 BOUWSTEEN 2 Gedachten kun je loslaten of vasthouden Je bent de manager van je gedachten! Zodra je weet hoe je de manager van je gedachten kunt zijn, heb je de kans om aan je zelfbeeld te werken. Je hebt dan de kans om de negatieve gedachten die je belemmeren om de basisgedachten van je zelfbeeld sterk te maken, te veranderen in positieve, ondersteunende gedachten. Je kunt dan bewust gaan bouwen aan deze sterke basis, die je als ondernemer van je leven & toekomst goed kunt gebruiken: Ik ben goed zoals ik ben, ik hoor er 100% bij, ik ben belangrijk! Mijn talenten, ideeën en inzet tellen mee. Ik ben de ondernemer van mijn eigen ontwikkeling en bijdrage aan de samenleving. Je zelfbeeld is de verzameling van alle gedachten die je tot nu toe over jezelf bent gaan geloven.. Je kunt de gedachten die je over jezelf hebt, veranderen en zo je zelfbeeld positiever & sterker maken.

4 ANDERS denken Je gedachten hebben kracht! Alles waar jij je gedachten en aandacht aan geeft wordt groter en sterker Met positieve, ondersteunende gedachten kan je je zelfbeeld veranderen en sterker maken! Een goed en eerlijk zelfbeeld helpt je om de kansen en uitdagingen die bij jou passen te pakken Negatieve gedachten die je verzwakken, kan je vervangen door andere, positieve gedachten. De nieuwe gedachten kan je door herhaling sterk en van jezelf maken. Jij bent de manager van je gedachten: jij kiest welke gedachte je vasthoudt en extra aandacht geeft en welke gedachte je verandert. Focus = aandacht met spierballen 4 Een groot deel van de gedachten, die nu samen je zelfbeeld vormen, heb je overgenomen van anderen toen je zelf nog niet in staat was om er goed over na te denken of die gedachten wel bij je pasten. En een groot deel van deze gedachten ben je tussen 0 en 4 jaar over jezelf gaan geloven. Een periode waar je over het algemeen geen bewuste herinneringen aan hebt! Super interessant: deze gedachten, die zonder dat je het weet veel invloed hebben op wie jij bent en hoe jij je voelt, kan je opsporen en checken! En als je ze niet wilt houden, kan je ze loslaten. En als je dit doet, verandert je zelfbeeld direct.

5 Wist je dat. Je gedachten hebben kracht! Met gedachten is iets bijzonders aan de hand: gedachten waar jij vaak aan denkt en die je steeds in jezelf herhaalt, worden sterker en groter. Je gaat ze 100% geloven. Deze gedachten bepalen hoe jij naar jezelf, de ander, het leven en de wereld kijkt. Dit geldt voor positieve gedachten over jezelf, maar ook voor de negatieve gedachten die je over jezelf hebt. Hoe vaker je bepaalde gedachten denkt (je aandacht geeft), hoe meer diezelfde gedachten gaan bepalen. Als je meer positieve gedachten over jezelf hebt, sta je steviger in je schoenen en zal je eerder nieuwe kansen en uitdagingen aangaan. Als je negatieve gedachten in de meerderheid zijn, ben je vaker onzeker over jezelf en zal je nieuwe kansen en uitdagingen juist ontwijken. Als je het zo bekijkt, kan je zien dat gedachten kracht hebben. Een voorbeeld ter illustratie Als je gelooft: ik ben dom en niet voor succes in de wieg gelegd zie je alles door de bril van die gedachte. Je hebt het idee dat anderen slimmer zijn dan jij en je kunt niet zien waar jij dan goed in bent. Je kiest niet snel voor nieuwe doelen, want je gaat er bij voorbaat al van uit dat de kans groot is dat jij die toch niet gaat bereiken. Als je gelooft: ik weet en kan genoeg om succes te boeken. Ik weet misschien niet alles, 5 Wat jij denkt & gelooft over jezelf word je werkelijkheid! Als positieve gedachten in je zelfbeeld in de meerderheid zijn, wordt jezelf ontwikkelen & kiezen voor je eigen leven een stuk makkelijker!

6 maar ik vind altijd wel een eigen oplossing als het even tegenzit durf je voor nieuwe doelen en uitdagingen te gaan. Mocht het mislukken, dan heb je pech gehad, maar toch weer wat geleerd. De aanhouder wint heb je gezien aan anderen en daar geloof je in! 6 Met positieve, ondersteunende gedachten kan je je zelfbeeld veranderen en sterker maken! Het voorbeeld laat zien welke verschillen negatieve en positieve gedachten die je over jezelf kunt hebben teweeg brengen. Als ondernemer van je eigen leven en toekomst, blijf je nieuwsgierig naar nieuwe kansen en uitdagingen, want je weet dat je ze nodig hebt om jezelf verder te ontwikkelen. Je bent dan in het voordeel als je steeds opnieuw voor kansen en uitdagingen durft te kiezen. En dit lukt je als je in staat bent om negatieve gedachten in je zelfbeeld op te sporen en te veranderen in positieve, ondersteunende gedachten, gaat je leven echt veranderen. Kies nu voor een sterk & eerlijk zelfbeeld Negatieve gedachten die je verzwakken, kan je vervangen door andere, positieve gedachten. De nieuwe gedachten kan je door herhaling sterk en van jezelf maken. Negatieve gedachten verzwakken je. De meeste van je negatieve gedachten heb je als jong kind opgepikt van anderen en ben je gaan geloven als ze maar vaak genoeg herhaald werden. Het goede nieuws is: je kunt ze opsporen en minder aandacht geven (dus minder sterk maken) door ze te vervangen door een tegenovergestelde, positieve gedachte.

7 En als je zo n nieuwe gedachte vaak genoeg herhaald, ga je m geloven (net zoals je ooit aan de negatieve gedachten bent gekomen). Een goed en eerlijk zelfbeeld helpt je om de kansen en uitdagingen die bij jou passen te pakken. Als ondernemer van je eigen leven en toekomst ben je in het voordeel als je een goed (overwegend positief) en eerlijk zelfbeeld hebt. En hierbij gaat het er niet om dat je gelooft dat je alles kunt! Je mag dit natuurlijk wel denken en geloven en tegelijkertijd is het belangrijk dat je eerlijk met jezelf bent en even goed weet wat je sterke én wat je zwakke punten zijn. Als je dit goed in het vizier hebt, pak je kansen en doelen die je aankunt en waarmee je jezelf stap voor stap verder ontwikkelt. Waarom niet alleen maar positief denken over mezelf? denk je misschien. Als je jezelf steeds te hoog inschat, wordt jezelf ontwikkelen minder leuk. Je loopt dan vaker vast en tegen teleurstellingen aan, waardoor de kans groot is dat je opnieuw negatieve gedachten over jezelf verzameld. Gedachten als mij lukt ook niets! of het wordt nooit wat met mij. 7 Een eerlijk zelfbeeld is een mix van positieve & negatieve gedachten, waarbij de positieve gedachten in de meerderheid zijn. Veel leuker is als je bij de eerste kansen en uitdagingen die je aan wilt gaan, eerlijk met jezelf bent en jezelf goed inschat. Juist als je kiest voor uitdagingen die goed bij je passen bouw je snel het zelfvertrouwen op dat je nodig hebt om grotere kansen en uitdagingen te pakken.

8 Jij bent de manager van je gedachten Je hebt niet alle gedachten over jezelf bewust gekozen, zoals je inmiddels weet, maar nu je ze hebt zijn ze wel van jou. Jij bent de manager van je gedachten, want jij kunt kiezen of je een gedachte vasthoudt en blijft geloven of verandert en vervangt door een andere, betere gedachte. Gedachten komen en gaan en je kunt niet voorkomen dat een gedachte in je hoofd opkomt. Waar het om gaat is wat je met de gedachte doet als ie er eenmaal is. Want dat kan je wel bepalen. Blijf je de gedachte in jezelf herhalen, geef je hem je volle aandacht en maak je hem belangrijk? Of laat je de gedachte los door een andere gedachte ervoor in de plaats te kiezen en je volle aandacht aan te geven? Daar zit je eigen inbreng als manager van je gedachten. Je hebt positieve gedachten en negatieve gedachten, dat is heel normaal. Als je meer negatieve gedachten dan positieve gedachten over jezelf vasthoudt en herhaalt, vorm je een negatief zelfbeeld. Andersom werkt het ook: meer positieve gedachten vasthouden en herhalen geeft je een sterk zelfbeeld. Negatieve gedachten kan je opsporen en veranderen en dat heeft zin! Het verhaal over je linker & rechter hersenelft in sessie 1 heeft laten zien dat het logisch is dat nu nog met negatieve gedachten in je zelfbeeld rondloopt. Toen, als kind van 0 tot 4 jaar, had je geen keuze en nam je ideeën van anderen aan zonder te checken of het klopte en er zelf over na te denken. 8 Negatieve gedachten kunnen vertrouwd & veilig aanvoelen. Je hebt ze al zolang De vraag is nu: Waar kies je voor? Vasthouden of loslaten?

9 Maar nu je ouder bent, kan je ervoor kiezen om je zelfbeeld in eren te herstellen. Met een goed en eerlijk zelfbeeld kom je veel verder dan je denkt. Zo n zelfbeeld bereik je door zelf te onderzoeken welke negatieve gedachten een belangrijke rol spelen in jouw zelfbeeld. Vind je zo n gedachte, dan verander je m in een positieve, tegenovergestelde gedachte en herhaal je die gedachte regelmatig, net zo lang tot je m zelf gelooft. In het begin is het even wennen, want gedachten die je allang over jezelf gelooft (en dit geldt ook voor negatieve gedachten) voelen vertrouwd aan. Maar als je eenmaal aan de slag gaat, merk je vanzelf dat je van elke negatieve gedachte die je verandert, sterker en blijer wordt. Je gaat anders naar jezelf kijken. Je kiest sneller voor kansen en uitdagingen aan die echt bij je passen. En dat zorgt ervoor dat je steeds meer plezier krijgt in het observeren en veranderen van je gedachten. 9 FOCUS = AANDACHT + Focus = aandacht met spierballen & prof worden in opkomende gedachten loslaten Dan tot slot nog iets interessants om te weten: gedachten en beelden kunnen je aandacht vangen én afleiden. En als je zelf niets doet, wisselt je aandacht steeds van onderwerp. Maar als je er wel iets aan doet, als je bewust met je aandacht omgaat, kan je echt dingen bereiken. Jij kunt kiezen waar je je aandacht op richt. Dit kan je oefenen. Aandacht kan je bundelen, richten en vasthouden. Dit wordt ook wel focus genoemd. Met focus kan je bijvoorbeeld doelen bereiken. Kijk maar naar topsporters, die maken daar gebruik van om de top te kunnen bereiken.

10 Je focus richten en vasthouden, lukt je alleen als je gedachten die vanzelf opkomen en je afleiden, kunt loslaten. Hoe beter je wordt in opkomende gedachten loslaten, hoe minder je wordt afgeleid. Zo kan je je focus gericht houden en hoe meer je als ondernemer van je ontwikkeling & toekomst echt en zelf kunt bereiken Ezelsbruggetjes Hebben je gedachten grip op jou? Of is het andersom? Je hebt gemiddeld tot gedachten per dag. Lekker veel dus! En interessant om te weten: minstens 95% hiervan zijn dezelfde gedachten die je gisteren ook al had. De gedachten die over jezelf gaan, hebben grote invloed op de loop van je leven. Zij bepalen voor een groot deel je kans op het geluk en succes dat jij in je leven gaat ervaren. Wat jij over jezelf en het leven denkt en gelooft, word je werkelijkheid. De manier waarop je over jezelf denkt, bepaalt welke mensen en situaties je aantrekt. En je gedachten zijn vaak bezig met het verleden of de toekomst. Gedachten als: wat heb ik fout gedaan? en wat zal er gebeuren als.. Je vergeet daardoor in het nu te leven. en NU is het enige moment waarin je echt iets kunt ondernemen.

11 Zolang je je gedachten de vrije loop laat, bepalen zij je leven en toekomst. Maar als je bereid bent de manager van je gedachten te zijn, kan je je gedachten die je geen aandacht wilt geven loslaten en kan je de volle kracht van je gedachten inzetten om het leven en de toekomst die jij voor ogen wilt hebben, te creëren. 11 Het geheim van focus Alles waar jij je aandacht aan geeft, groeit en wordt sterker. Als je je aandacht aan veel verschillende dingen tegelijkertijd geeft, doe je van alles een beetje, weet je van alles een beetje en word je in van alles een beetje goed. Als je je aandacht bewust aan 2 of 3 dingen tegelijkertijd geeft, doe je die 2 of 3 goed, kom je er veel van te weten en word je er erg goed in. Topsporters en andere mensen die voor de top kiezen, weten dit en maken goed gebruik van dit geheim Het cadeautje van je uitstraling Hoe je jezelf ziet en voelt, straal je ook uit naar anderen. Voel je je verlegen, ongelukkig of onzeker, dan zie je dat zelf in de spiegel, maar zien anderen dat ook aan jouw houding. Dit werkt vanzelf zo. Tenzij je goed bent in toneel spelen, je anders voordoen dan je voelt. Dan lukt het je ook om sterk en zelfverzekerd te kijken en hebben anderen niet meteen door hoe jij je van binnen voelt. Het cadeautje van je uitstraling is: wat je uitzendt krijg je terug. Als jij je van binnenuit sterker en zelfverzekerder voelt, straal je dat ook uit en trek je andere situaties en mensen aan. Dit is een super mooi avontuur om uit te proberen. Want dat is waar de meeste mensen van binnenuit naar op zoek zijn: samen leven, genieten en werken met Het GEHEIM van focus: AANDACHT + Maximaal 2-3 DOELEN tegelijkertijd = Je doelen BEREIKEN!

12 mensen die bij je passen en waar je mooie en leuke dingen mee kunt doen. Voor je eigen geluk, maar ook voor het geluk van anderen. Nieuwe kansen 12 Opgroeien & jezelf ontwikkelen oude stijl Lange tijd dachten we met z n allen dat je als mens en land alleen maar gelukkig, succesvol en belangrijk kon worden als je veel bezat, veel presteerde en veel aanzien (macht over anderen) had of populair was (zoals artiesten kunnen zijn). Deze manier van denken bepaalde natuurlijk ook ons zelfbeeld en hoe we naar elkaar keken en samen leefden. Het was in om je beter voor te doen dan anderen, ervoor te zorgen dat je meer geld en bezittingen had dan anderen en steeds liet zien dat je beter, mooier, rijker en belangrijker was dan de meeste mensen om je heen. Want dat was dé manier om je echt gelukkig te voelen dachten we. met heel veel mensen samen. Slechts haalbaar voor 5% Wel pech voor de meeste mensen, want in deze race om bezittingen, macht en populariteit kon maar een kleine groep mensen (maximaal 5 %) winnen en echt gelukkig worden, de grootste groep mensen voelde zich vaak minder waard, minder gelukkig, minder mooi en een aantal van hen voelde zich zelfs een verliezer/loser!

13 Deze manier van samenleven veroorzaakt(e) ook een groot verschil tussen rijke en arme mensen, waar je ook vandaag de dag nog de gevolgen van ziet in je eigen omgeving en de hele wereld. Er zijn zelfs oorlogen om macht uit voortgekomen. En dat is niet niets! Maar wel bedacht en uitgevoerd door mensen zelf. En omdat veel mensen en landen deze manier van denken en leven aanhingen, leek het alsof dit heel normaal was. Opvoeden en onderwijs oude stijl Ook de opvoeding en het onderwijs van kinderen was op deze denkwijze aangepast. Als kind en leerling moest je altijd je uiterste best doen, lief en aardig zijn, anderen laten zien dat jij beter en mooier was dan je leeftijdgenootjes en meedoen in de race van de beste willen zijn. Een race, waarin je de finish maar zelden kon halen. Het was nooit goed genoeg, het kon altijd beter. Als je niet mooi genoeg was (aan de buitenkant) of op school geen hoge cijfers kon halen, had je pech. Anderen vertelden je dan dat je dom, lui, slecht of niet mooi was en probeerden je soms zelfs met harde hand en straf beter je best te laten doen. 13 Recept oude stijl voor gelukkig zijn Verzamel zoveel mogelijk: geld volle agenda bezittingen aanzien macht populariteit Niet eerlijk natuurlijk!! Maar zo ging het lange tijd wel. Thuis, in de buurt, in je land en in de wereld. En zo gaat het op meerdere plekken op de wereld nog steeds!

14 Nog geen internet en weinig tv In die tijd had je als kind of tiener geen internet en keek je geen of weinig tv. Daarom was je niet (zoals nu) in de gelegenheid om jezelf, je situatie en je mening te vergelijken met anderen en zelf te checken of het klopte wat de mensen om je heen je vertelden over jezelf en je manier van leven. Je paste je aan en deed zo goed mogelijk mee. En zo bouwde je een zelfbeeld en ideeën over het leven op die je vandaag nog je eigen leven en gedrag kunnen bepalen. logisch. 14 Van toen naar nu In deze tijd is de manier waarop we kijken naar gelukkig en succesvol worden aan het veranderen. De oude manier van leven gaat in deze tijd voorbij en de crisis helpt daar een handje aan mee. Waar vroeger het geld, de banen en de kansen altijd klaar leken te liggen voor de mensen die genoeg hun best deden, is het nu anders aan het worden. Nog geen internet & weinig op TV Nieuw recept in de maak Ook opvoeding en onderwijs zijn aan het veranderen. Steeds meer mensen ontdekken dat gelukkig en succesvol worden ook samen kan gaan met je talenten ontwikkelen, je kennis en ervaring delen met anderen en gelijkwaardig en eerlijk met elkaar omgaan. Macht over anderen hebben of uitoefenen is niet meer zo normaal en zeker niet meer zo geaccepteerd als vroeger. Als je om je heen kijkt, kan je zien dat

15 jeugd beter voor zichzelf kan opkomen en dat in landen waar de macht erg oneerlijk verdeeld is, groepen mensen in opstand komen tegen het machtsspel en de machthebbers. Veranderen vraagt tijd & moed Toch is de oude manier van denken, kijken en samenleven nog lang niet verdwenen. En dat heeft zo zijn redenen. Een belangrijke reden is dat we door onze voorgeschiedenis (de stijl van leven waarin jezelf vertrouwen en met een gerust gevoel voor risico s kiezen niet werden gestimuleerd om zo te zeggen) zijn we bang geworden voor verandering, zeker als we niet precies kunnen zien wat we ervoor terug krijgen. Het kan nog wel een behoorlijke tijd duren voor het echt en overal anders gaat. Maar de veranderingen die nodig zijn om anders op te kunnen groeien en eerlijk, gelijkwaardig te kunnen samenleven, zijn al begonnen! Steeds meer mensen zijn aan het veranderen, gaan anders denken over zichzelf en elkaar, kiezen voor een eigen pad, een andere levensstijl en bouwen mee. Jeugd heeft de toekomst in zich De echte verandering gaat van jeugd, komen. Elke nieuwe generatie heeft de vaardigheden en ideeën in zich voor de ontwikkeling van mens en samenleving in de volgende decennia. Dit is al eeuwen zo Jeugd van nu groeit helemaal op in het digitale tijdperk en weet nu al meer dan de meeste volwassenen vroeger wisten. Hun innovatieve ideeën, plannen en aanvoelen voor de toekomst zijn nodig om samen een echt grote (en eerlijke) verandering waar te maken. De verrassing begint als jeugd en 15 Jeugd heeft de toekomst in zich & als wij bij jeugd aansluiten hebben we allemaal toekomst!

16 volwassenen overal waar vernieuwing en verandering nodig is als gelijkwaardige partners gaan samenwerken. Dan krijgen we optimale kennisdeling en slagkracht om een nieuwe stijl van leven en samenleven te ondernemen. 16 Nieuwe Stijl Een nieuwe stijl van leven begint bij onszelf, een nieuw zelfbeeld met sterk makende, ondersteunende gedachten. Als grote groep kunnen we vanuit een nieuw zelfbeeld ervoor kiezen om belangrijke beslissingen, die ons allemaal aangaan niet aan anderen over te laten, maar samen te nemen. Als we met de grote groep gaan zien dat ieder mens in aanleg goed is, eigen talenten en ideeën heeft en meetelt, kunnen we met een veel groter vertrouwen in onszelf en elkaar aan de slag en onze stijl van samenleven over grenzen heen veranderen. Grote veranderingen zijn in de geschiedenis ook bij enkelen, bij kleine groepen pioniers begonnen. En het zou daarom kunnen dat je bij de groep van pioniers van deze tijd hoort als deze cursus je aanspreekt. Wat we als grote groep in de nabije toekomst kunnen bereiken, wordt nu voorbereid door mensen die er klaar voor zijn om te kiezen voor verandering in hun eigen leven. Om zo met aantrekkelijke voorbeelden in hun omgeving te laten zien dat leven anders kan en anders mag. Alles begint bij een gedachte. Elke verandering, elk nieuw idee, jouw toekomst! De basisgedachten van Sessie 1 geven een nieuwe kijk op jezelf en maken de weg vrij voor De nieuwe stijl begint bij de nieuwe mindset, anders denken over jezelf & de gedachte Ik ben de ondernemer van mijn eigen ontwikkeling & toekomst!

17 een nieuwe stijl van leven. Als je negatieve gedachten, die je zelfbeeld verzwakken loslaat, krijg je ruimte voor de vragen: Welk recept van gelukkig en succesvol leven past bij mij? Wat geeft mijn leven zin en geeft mij zin in mijn leven? En dat is het begin van jouw verandering! De antwoorden op deze vragen zijn de start van het ondernemen van je eigen leven en toekomst. En nu Je bent de manager van je gedachten! De basisgedachten ik ben goed zoals ik ben & ik ben belangrijk waren lange tijd geen vast onderdeel van opvoeding en onderwijs, daarom kan het zijn dat het nieuw is om met deze gedachten over jezelf na te denken. Maar als je ervoor kiest om de gedachten sterk te maken in je zelfbeeld, worden zij de basis van de kijk op jezelf, je leven én je toekomst. Alles komt ermee in een ander daglicht te staan. Je werkboek In Werkboek 2 vind je eigen onderzoeksopdrachten en oefeningen waarmee je de nieuwe vaardigheden kunt ontwikkelen, die je nodig hebt om je talenten, ideeën en inzet in de samenleving vanaf nu zelf te ondernemen. 17 Wat je aandacht geeft groeit! Jij bent de manager van je aandacht & gedachten. Kies bewust waar jij je aandacht aan geeft! Dan krijg je meer grip op het leven dat jij wilt leven.

18 Aan de slag met het management van je gedachten Om de manager van je gedachten te zijn, oefen je jezelf in het loslaten en veranderen van je gedachten. Met FreeMind en MindChange die je bij TOOLS 2 vindt, heb je iets in handen waarmee je op elk gewenst moment je gedachten kunt loslaten en veranderen. Bij TOOLS 2 vind je ook meer informatie over het effect van het gesprek dat je met jezelf voert. Dit gesprek heeft invloed op je uitstraling én je gezondheid. Als die info bij je past, kan je je gedachtenkracht voortaan ook inzetten om gezond & lekker oud te worden. Kies voor een nieuw toekomstbeeld van & voor jezelf Tools 2 sluit af met een samenvatting van de informatie en kansen die Bouwsteen 2 je opleveren in de toekomst. Als het toekomstbeeld je aanspreekt, kan je er meteen voor aan de slag. In Bouwsteen 3 gaat het over de functie van je emoties en hoe je die kunt benutten om te ontdekken wat bij je past en de eigen keuzes en doelen te vinden, die jij wilt ondernemen. Kies bewust voor positieve gedachten als: ik ben goed zoals ik ben & ik ben belangrijk! Dan wordt het steeds makkelijker om je eigen leven en toekomst te zien en zelf te ondernemen. SUCCES! 18 Laat oude gedachten die je tegenhouden om je doelen te bereiken los & Kies voor nieuwe gedachten waarmee je jouw doelen goed kunt bereiken, want ervaar je als snel: Ik onderneem mijn eigen leven & toekomst en dat voelt goed!

DEEL 1. WERKBOEK 2 Je Gedachten Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 2 Je Gedachten Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 2 Je Gedachten Inhoud 2 1. Onderzoek je zelfbeeld: welke negatieve gedachten heb je? 3 2. Oefen jezelf in gedachten veranderen 4 3. Oefen jezelf in gedachten loslaten 5 4. Bouw aan je

Nadere informatie

DEEL 1. BOUWSTEEN 5 Theorie Eigen Keuze Monique van Dam DEEL 1: YOU

DEEL 1. BOUWSTEEN 5 Theorie Eigen Keuze Monique van Dam DEEL 1: YOU DEEL 1 1 BOUWSTEEN 5 Theorie Eigen Keuze BOUWSTEEN 5 Eigen Keuze 2 Inhoud Introductie bouwsteen 5: Eigen Keuze 3 ANDERS denken 4 Waar kies je voor? Wist je dat? 5 Nieuwe kansen 12 Van toen naar nu 13 Nieuwe

Nadere informatie

DEEL 1. BOUWSTEEN 1 Theorie Zelfbeeld Monique van Dam DEEL 1: YOU

DEEL 1. BOUWSTEEN 1 Theorie Zelfbeeld Monique van Dam DEEL 1: YOU DEEL 1 1 BOUWSTEEN 1 Theorie Zelfbeeld BOUWSTEEN 1 Zelfbeeld Inhoud 2 Introductie bouwsteen 1: Zelfbeeld 3 ANDERS denken 4 Wist je dat? 5 3 Ezelsbruggetjes 13 Nieuwe kansen 14 Van toen naar nu 17 Nieuwe

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 6 2x Respect Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 6 2x Respect Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 6 2x Respect Inhoud 2 1. Communiceren met jezelf 3 2. Communiceren met anderen 7 3. FairTalk: open & eerlijk confrontaties aangaan 9 4. Vervolg & afronding 13 1. Communiceren met jezelf

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 5 Eigen keuze Inhoud 2 1. Hoe zit het met je keuzes? 3 2. Hoe stap je uit je automatische piloot? 7 3. Juiste keuzes maken doe je met 3 vragen 9 4. Vervolg & afronding 11 1. Hoe zit het

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 4 Eigenwaarde Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 4 Eigenwaarde Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 4 Eigenwaarde Inhoud 2 1. Hoe zit het met je gevoel van eigenwaarde? 3 2. Welke talenten van jezelf ken je al? 4 3. Verborgen talenten & bewondering 6 4. Verborgen talenten & feedback

Nadere informatie

DEEL 1. BOUWSTEEN 4 Theorie Je Eigenwaarde. 2015 Monique van Dam DEEL 1: YOU

DEEL 1. BOUWSTEEN 4 Theorie Je Eigenwaarde. 2015 Monique van Dam DEEL 1: YOU DEEL 1 1 BOUWSTEEN 4 Theorie Je Eigenwaarde BOUWSTEEN 4 Eigenwaarde 2 Inhoud Introductie bouwsteen 4: Eigenwaarde 3 ANDERS denken 4 Wist je dat? 5 Ezelsbruggetjes 12 Nieuwe kansen 14 Van toen naar nu 16

Nadere informatie

1.1. VOORWOORD WIE BEN IK? INLEIDING INLEIDING WAAROM EN VOOR WIE?... 5

1.1. VOORWOORD WIE BEN IK? INLEIDING INLEIDING WAAROM EN VOOR WIE?... 5 INHOUDSOPGAVE 1. VOORWOORD 3 1.1. VOORWOORD. 3 1.2. WIE BEN IK?... 4 2. INLEIDING 4 2.1. INLEIDING... 4 2.2. WAAROM EN VOOR WIE?... 5 3. 3 GOUDEN TIPS.. 6 3.1. WEES AARDIG VOOR JE SPIEGELBEELD 6 3.2. VERZAMEL

Nadere informatie

DEEL 1. BOUWSTEEN 3 Theorie Emoties Monique van Dam DEEL 1: YOU

DEEL 1. BOUWSTEEN 3 Theorie Emoties Monique van Dam DEEL 1: YOU DEEL 1 1 BOUWSTEEN 3 Theorie Emoties BOUWSTEEN 3 Emoties Inhoud 2 Introductie bouwsteen 3: Emoties 3 ANDERS denken 4 Wist je dat? 5 2 Ezelsbruggetjes 10 Extra info over onverwerkte emoties 12 Nieuwe kansen

Nadere informatie

Denkfouten. hoofdstuk 6. De pretbedervers. De zwarte bril

Denkfouten. hoofdstuk 6. De pretbedervers. De zwarte bril hoofdstuk 6 Denkfouten We hebben al gezien dat sommige van onze brandende automatische gedachten ons in de weg zitten. Ze geven ons een onprettig gevoel of weerhouden ons ervan dingen te doen. Het probleem

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 1 Je Zelfbeeld Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 1 Je Zelfbeeld Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 1 Je Zelfbeeld Inhoud 2 1. Welk zelfbeeld heb je nu? 3 2. De basis van je zelfbeeld sterker maken 5 3. Leer je rechten kennen! 6 4. Je bent goed zoals je bent! 12 5. Wat heb je al in

Nadere informatie

ONTSLA JEZELF Jouw Eerste Stap Naar Werken Met Energie En Voldoening Dit rapport is geschreven voor iedereen die al lang op zoek is naar werk dat echt voldoening gaat geven en in een ideale wereld het

Nadere informatie

5. Overtuigingen. Gelijk of geluk? Carola van Bemmelen Food & Lifestylecoaching. Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen

5. Overtuigingen. Gelijk of geluk? Carola van Bemmelen Food & Lifestylecoaching. Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen 5. Overtuigingen Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen Een overtuiging is een gedachte die je hebt aangenomen als waarheid doordat ie herhaaldelijk is bevestigd. Het is niet meer

Nadere informatie

DEEL 1. INTRODUCTIE Life Twister Je doelen. 2015 Monique van Dam DEEL 1: YOU

DEEL 1. INTRODUCTIE Life Twister Je doelen. 2015 Monique van Dam DEEL 1: YOU DEEL 1 1 INTRODUCTIE Life Twister Je doelen 2 Alle verandering, elk goed idee of initiatief begint bij een gedachte. denk ANDERS begint bij de gedachten We bevinden ons in een verandering van tijdperk.

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Doorbreek je belemmerende overtuigingen!

Doorbreek je belemmerende overtuigingen! Doorbreek je belemmerende overtuigingen! Herken je het dat je soms dingen toch op dezelfde manier blijft doen, terwijl je het eigenlijk anders wilde? Dat het je niet lukt om de verandering te maken? Als

Nadere informatie

Zelfbeeld. Het zelfvertrouwen wordt voor een groot deel bepaald door de ideeën die het kind over zichzelf heeft: het zelfbeeld.

Zelfbeeld. Het zelfvertrouwen wordt voor een groot deel bepaald door de ideeën die het kind over zichzelf heeft: het zelfbeeld. Zelfbeeld Het zelfvertrouwen wordt voor een groot deel bepaald door de ideeën die het kind over zichzelf heeft: het zelfbeeld. Een kind dat over het algemeen positief over zichzelf denkt, heeft meer zelfvertrouwen.

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou.

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou. JUST BE YOU.NL Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen Marian Palsgraaf - www.justbeyou.nl Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. Mijn passie is mensen te helpen

Nadere informatie

3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer

3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer 3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer verbinding met je hart contact met jezelf zelfwaardering Hee! Wat goed dat je begonnen bent aan het lezen van mijn ebook. Dat betekent dat de wil

Nadere informatie

Persoonlijk Rapport Junior Scan

Persoonlijk Rapport Junior Scan Persoonlijk Rapport Junior Scan Persoonlijke gegevens Naam test junior Datum test 02/09/2011 (17:19) Jouw ondernemersprofiel In vergelijking met het branche normprofiel geeft jouw profiel het volgende

Nadere informatie

Programma Tienerclub. Tienerclub Blok 1 & 5: Adventure 4 Kids Op avontuur met jezelf

Programma Tienerclub. Tienerclub Blok 1 & 5: Adventure 4 Kids Op avontuur met jezelf Programma Tienerclub. Tienerclub Blok 1 & 5: Adventure 4 Kids Op avontuur met jezelf Vijf woensdagmiddagen kunnen jongens en meiden tussen de 10 en 14 jaar op avontuur naar zichzelf. Het kind leert zichzelf

Nadere informatie

Sleutel 8: Je gevoel volgen, hoe doe je dat?

Sleutel 8: Je gevoel volgen, hoe doe je dat? Sleutel 8: Je gevoel volgen, hoe doe je dat? Succesvol in Balans van Stress naar Rust Pagina 1 van 6 Disclaimer Niets uit deze training / dit werkboek mag zonder schriftelijke toestemming vooraf gereproduceerd

Nadere informatie

In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen

In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen 14 In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen einde, alleen een voortdurende kringloop van materie

Nadere informatie

Caroline Penninga-de Lange Je kind in balans

Caroline Penninga-de Lange Je kind in balans Je kind in balans Caroline Penninga-de Lange Je kind in balans Op weg naar emotionele stabiliteit UITGEVERIJ BOEKENCENTRUM ZOETERMEER Van Caroline Penninga-de Lange verschenen eerder bij Uitgeverij Boekencentrum:

Nadere informatie

De schittermethode: In 7 stappen vanuit jouw talenten en eigenaarschap schitteren in je droombaan met meer focus, meer succes en meer werkplezier

De schittermethode: In 7 stappen vanuit jouw talenten en eigenaarschap schitteren in je droombaan met meer focus, meer succes en meer werkplezier Beste lezer, Leuk dat je mijn Schittermethode e-book hebt gedownload. Je hebt de eerste actie genomen naar persoonlijke en professionele groei met meer focus, meer succes en meer werkplezier. Ik ben Wendy

Nadere informatie

Zou jij niet domweg gelukkig willen zijn?

Zou jij niet domweg gelukkig willen zijn? Zou jij niet domweg gelukkig willen zijn? Ja, natuurlijk, maar hoe doe je dat dan? Domweg gelukkig zijn Ken je dat gevoel? Het gevoel dat je domweg gelukkig wilt zijn? Dat er te veel in je leven is waardoor

Nadere informatie

2010 Marco Honkoop NLP coaching & training

2010 Marco Honkoop NLP coaching & training 2010 Marco Honkoop NLP coaching & training Introductie Dit ebook is gemaakt voor mensen die meer geluk in hun leven kunnen gebruiken. We kennen allemaal wel van die momenten dat het even tegen zit. Voor

Nadere informatie

Wim Annerel Life coach Loopbaancoach Business coach.

Wim Annerel Life coach Loopbaancoach Business coach. Wim Annerel Life coach Loopbaancoach Business coach Goede voornemens? Vergeet het maar, zeggen de statistieken: slechts 18% slaagt erin om goede voornemens ook succesvol na te komen. En toch. Als je weet

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Vanjezelfhouden.nl 1

Vanjezelfhouden.nl 1 1 Kan jij van jezelf houden? Dit ontwerp komt eigenlijk altijd weer ter sprake. Ik verbaas mij erover hoeveel mensen er zijn die dit lastig vinden om te implementeren in hun leven. Veel mensen willen graag

Nadere informatie

Bewustwording dag 1 Ik aanvaard mezelf zoals ik nu ben.

Bewustwording dag 1 Ik aanvaard mezelf zoals ik nu ben. Het meditatieprogramma duurt veertig dagen en bestaat uit tien affirmaties. Het is fijn om gedurende dit programma een dagboek bij te houden om je bewustwordingen en ervaring op schrijven. Elke dag spreek

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN

ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN EXCLUSIEF PROGRAMMA OVERZICHT 2016 LEF IN ACTIE Ontdek waarom het zo moeilijk is je hart te volgen en heb het lef dit toch te doen! De achtergrond van het programma Jij weet dat

Nadere informatie

6.2.1 Dealen met afleiding onderweg

6.2.1 Dealen met afleiding onderweg Stap 6: Deel 2 6.2.1 Dealen met afleiding onderweg In het tweede deel van jullie experiment ga je verder met het ondernemen van ACTies die je met de anderen hebt afgesproken te doen. Daarnaast krijg je

Nadere informatie

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur 1 Les één Welkom bij deze e-cursus waarin we je zullen laten zien hoe jij groter kunt worden en je problemen kleiner! Zijn er

Nadere informatie

C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse

C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse en ook: wil ik werken, of door naar een (passende) hbo-opleiding? Optie 1: Een vraag die ieder mens zich vroeg of laat stelt: wat wil

Nadere informatie

Inge Test 07.05.2014

Inge Test 07.05.2014 Inge Test 07.05.2014 Inge Test / 07.05.2014 / Bemiddelbaarheid 2 Bemiddelbaarheidsscan Je hebt een scan gemaakt die in kaart brengt wat je kans op werk vergroot of verkleint. Verbeter je startpositie bij

Nadere informatie

4 Denken. in het park een keer gebeten door een hond. Als Kim een hond ziet wil ze hem graag aaien. Als

4 Denken. in het park een keer gebeten door een hond. Als Kim een hond ziet wil ze hem graag aaien. Als 4 Denken In dit hoofdstuk vertellen we hoe jij om kan gaan met je gedachten. Veel gedachten maak je zelf. Ze bepalen hoe jij je voelt. We geven tips hoe jij jouw gedachten en gevoelens zelf kunt sturen.

Nadere informatie

glijden. Ik zie ze zachtjes wegstromen, oplossen en verdwijnen, om nooit meer terug te keren.

glijden. Ik zie ze zachtjes wegstromen, oplossen en verdwijnen, om nooit meer terug te keren. INLEIDING Welkom in de affirmatiewereld. Je hebt ervoor gekozen om gebruik te gaan maken van het gereedschap dat in dit boek beschreven wordt en je hebt daarmee de bewuste beslissing genomen om je leven

Nadere informatie

- 21 INSPIRERENDE QUOTES VOOR LEERKRACHTEN -

- 21 INSPIRERENDE QUOTES VOOR LEERKRACHTEN - Beste collega, Ik houd van quotes. Zoals je misschien wel weet, plaats ik dagelijks waardevolle tips, verhalen, video s en quotes op mijn Facebookpagina: www.fb.com/positiefleren.nl Ik merk dat ik veel

Nadere informatie

Aan de slag met de Werk Ster!

Aan de slag met de Werk Ster! Aan de slag met de Werk Ster! Werk Ster Copyright EgberinkDeWinter 2013-2014 Werk Ster Stappen naar werk De Werk Ster helpt je duidelijk te krijgen waar jij op dit moment staat op weg naar werk. Je krijgt

Nadere informatie

Master Your Own Life Jouw weg naar Succes & Geluk Werkboek Les 4: Je wordt wat je denkt

Master Your Own Life Jouw weg naar Succes & Geluk Werkboek Les 4: Je wordt wat je denkt Master Your Own Life Jouw weg naar Succes & Geluk Werkboek Les 4: Je wordt wat je denkt Leroy Seijdel Company Les 4: je wordt wat je denkt Als je niet leeft zoals je denkt, ga je denken zoals je leeft

Nadere informatie

Dé 14 fundamentele stappen naar geluk

Dé 14 fundamentele stappen naar geluk Dé 14 fundamentele stappen naar geluk Van de Amerikaanse psycholoog Michael W. Fordyce 1. Wees actief en ondernemend. Gelukkige mensen halen meer uit het leven omdat ze er meer in stoppen. Blijf niet op

Nadere informatie

V O L G E R S F A C E B O O K / D E D R E S S C O A C H W W W. G L A N C Y. N L

V O L G E R S F A C E B O O K / D E D R E S S C O A C H W W W. G L A N C Y. N L SIMPEL STAPPENPLAN VAN JE PASSIE JE WERK MAKEN 3.278 VOLGERS FACEBOOK/DEDRESSCOACH WWW.GLANCY.NL Mijn reis: van passie naar ondernemer Gefeliciteerd! Je hebt een eerste stap gezet. Wat fantastisch dat

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Geeft je inzicht in jouw persoonlijke

Nadere informatie

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN Gratis PDF Beschikbaar gesteld door vlewa.nl Geschreven door Bram van Leeuwen Versie 1.0 INTRODUCTIE Welkom bij deze gratis PDF! In dit PDF

Nadere informatie

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren.

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. WAARSCHUWING Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. INLEIDING Je herkent het vast: je stond met een glas

Nadere informatie

MODULE #7 CORE PURPOSE

MODULE #7 CORE PURPOSE MODULE #7 CORE PURPOSE Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je de

Nadere informatie

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur 1 Les twee Welkom bij les twee van deze e-cursus waarin we je willen laten zien hoe je groter kunt worden zodat je problemen

Nadere informatie

Worksheet EFT bij Negatieve Overtuigingen

Worksheet EFT bij Negatieve Overtuigingen Worksheet EFT bij Negatieve Overtuigingen Inleiding Wat zijn overtuigingen eigenlijk? De meest eenvoudige omschrijving die voor mij werkt is: een overtuiging is een gedachte die vaak gedacht is en daardoor

Nadere informatie

MODULE #4 MIJN OVERTUIGINGEN

MODULE #4 MIJN OVERTUIGINGEN MODULE #4 MIJN OVERTUIGINGEN Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat

Nadere informatie

Zeven hulpbronnen van vertrouwen. Door: Carlos Estarippa

Zeven hulpbronnen van vertrouwen. Door: Carlos Estarippa Zeven hulpbronnen van vertrouwen Door: Carlos Estarippa Geïnspireerd door het boek van Bertie Hendriks Dagboek van de Ziel. De zeven levensfasen (Hendriks, 2013) wil ik in onderstaand artikel beschrijven

Nadere informatie

HEDEN. Herstellen? Cursussen waarmee je verder komt.

HEDEN. Herstellen? Cursussen waarmee je verder komt. ERVAAR JE EIGEN KRACHT EN MOGELIJK- HEDEN Herstellen? Cursussen waarmee je verder komt. Ervaringsdeskundigen van Het Kiemuur geven deze herstelgerichte cursussen. Zij doorliepen zelf een herstelproces

Nadere informatie

Gedragscode. Gewoon goed doen

Gedragscode. Gewoon goed doen Gedragscode Gewoon goed doen 2 Inhoudsopgave pagina 1. Missie, ambitie en kernwaarden 4 2. Gewoon goed doen 5 3. Waarom een gedragscode? 6 4. Omgaan met de patiënt/klant: respectvol en gastvrij 7 5. Professioneel

Nadere informatie

TRAINING POSITIEVER DENKEN, LEVEN, WERKEN

TRAINING POSITIEVER DENKEN, LEVEN, WERKEN TRAINING POSITIEVER DENKEN, LEVEN, WERKEN INHOUD De training is gebaseerd op 7 hoofdonderwerpen. De 7 sleutels tot positieve verandering: 1. Bevorder je positieve emoties 2. Denk positiever 3. Waardeer

Nadere informatie

Doel van deze presentatie is

Doel van deze presentatie is Doel van deze presentatie is Oplossingsgericht? Sjoemelen? Evaluatie van de praktische oefening. Verbetersuggesties qua oplossingsgerichtheid (niet met betrekking tot de inhoud van de gebruikte materialen)

Nadere informatie

Als je nog steeds hoopt dat oplossingen buiten jezelf liggen dan kun je dit boekje nu beter weg leggen.

Als je nog steeds hoopt dat oplossingen buiten jezelf liggen dan kun je dit boekje nu beter weg leggen. Theoreasy de theorie is eenvoudig. Je gaat ontdekken dat het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen denken en doen dé sleutel is tot a beautiful way of life. Als je nog steeds hoopt dat oplossingen

Nadere informatie

VIER EENVOUDIGE TAKTIEKEN OM LASTIGE COLLEGA S VOOR JE TE WINNEN

VIER EENVOUDIGE TAKTIEKEN OM LASTIGE COLLEGA S VOOR JE TE WINNEN E-BLOG VIER EENVOUDIGE TAKTIEKEN OM LASTIGE COLLEGA S VOOR JE TE WINNEN in samenwerken Je komt in je werk lastige mensen tegen in alle soorten en maten. Met deze vier verbluffend eenvoudige tactieken vallen

Nadere informatie

Week van de hoogbegaafdheid: Workshop voor ouders: Opvoeden van je hoogbegaafde kind

Week van de hoogbegaafdheid: Workshop voor ouders: Opvoeden van je hoogbegaafde kind Agenda Workshops Week van de hoogbegaafdheid: Workshop voor ouders: Opvoeden van je hoogbegaafde kind Woensdag 16 maart, 19.30 21.30 uur. Praktijk Karnemelksloot 55. Kosten: 15,00. Aanmelden: stuur een

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding. Als je een peuter en tussen 3 en 5 jaar bent. Als je een kleuter en tussen 6 en 8 jaar bent

Inhoudsopgave. Inleiding. Als je een peuter en tussen 3 en 5 jaar bent. Als je een kleuter en tussen 6 en 8 jaar bent Kind-In-Zicht Inhoudsopgave Inleiding Als je een peuter en tussen 3 en 5 jaar bent Als je een kleuter en tussen 6 en 8 jaar bent Als je een tiener en tussen 9 en 12 jaar bent Als je een puber en tussen

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Laat je talenten leven Helpt je het

Nadere informatie

Help je kind zelfvertrouwen te ontwikkelen

Help je kind zelfvertrouwen te ontwikkelen Anne Marie van Bilsen, www.praktijk-deregenboog.nl 1 Titel: help je kind zelfvertrouwen te ontwikkelen Auteur: Anne Marie van Bilsen Omslagontwerp: R.P. da Costa Druk: ebook Uitgever: Praktijk de Regenboog

Nadere informatie

Young People Coaching Experience

Young People Coaching Experience Hét loopbaanprogramma voor Young Professionals Young People Coaching Experience In 5 stappen naar je ideale baan! Ga jij met tegenzin naar je werk? Heb je er genoeg van om werk te doen dat niet bij je

Nadere informatie

Voor iedereen die een gelukkig en succesvol leven niet aan het toeval wil overlaten

Voor iedereen die een gelukkig en succesvol leven niet aan het toeval wil overlaten Voor iedereen die een gelukkig en succesvol leven niet aan het toeval wil overlaten Anderen over het werk van David en Arjan: Met hun boek en hun seminars maken De Kock en Vergeer heel Nederland gelukkig.

Nadere informatie

Stoppen met zelfbeschadiging?

Stoppen met zelfbeschadiging? Stoppen met zelfbeschadiging? Hoe weet ik of ik eraan toe ben te stoppen? Besluiten om te stoppen met zelfbeschadiging is een persoonlijke beslissing. Niemand kan dit voor je beslissen. Stoppen omdat je

Nadere informatie

Workshop Evenwicht, je leven in Balans Werkboek bijeenkomst 1

Workshop Evenwicht, je leven in Balans Werkboek bijeenkomst 1 Workshop Evenwicht, je leven in Balans Werkboek bijeenkomst 1 Evenwicht 2004 Dit product is met toestemming overgenomen en is ontwikkeld binnen het Europese project Evenwicht, werk en privé in balans dat

Nadere informatie

Doe Gelukkiger. Marco Honkoop NLP coaching & training

Doe Gelukkiger. Marco Honkoop NLP coaching & training 1 Inhoudsopgave 1. Introductie... 3 2. Je goed voelen om niets... 5 2.1 Gevoel trainen... 6 2.2 Strategie goed voelen... 7 3. Goede beslissingen nemen... 9 3.1 Strategie goede beslissingen nemen... 10

Nadere informatie

Master Your Own Life Jouw weg naar Succes & Geluk Les 2: Weten wat je echt wilt

Master Your Own Life Jouw weg naar Succes & Geluk Les 2: Weten wat je echt wilt Master Your Own Life Jouw weg naar Succes & Geluk Les 2: Weten wat je echt wilt Leroy Seijdel Company Les 2: Weten wat je echt wilt Je moet eerst mentaal presteren, voordat je fysiek kunt presteren Hoe

Nadere informatie

De eerste stap naar geluk in je leven

De eerste stap naar geluk in je leven De eerste stap naar geluk in je leven Is dit e-book wat voor mij? Ben jij overwerkt of voel je dat jouw grens bijna bereikt is? Heb jij idealen en geloof jij nauwelijks dat het nog mogelijk is om jouw

Nadere informatie

OptimaleGezondheid.com Training: Mini stress cursus 101, deel 1! Mini Cursus Anti-stress 101: Deel 1. Door Jack Boekhorst

OptimaleGezondheid.com Training: Mini stress cursus 101, deel 1! Mini Cursus Anti-stress 101: Deel 1. Door Jack Boekhorst Mini Cursus Anti-stress 101: Deel 1 Door Jack Boekhorst klantenservice@optimalegezondheid.com Pagina 1 Inleiding Zoals ik reeds in het artikel heb verteld, komen we er niet onderuit. Een stukje theorie

Nadere informatie

Golf van de Rode Maan

Golf van de Rode Maan Golf van de Rode Maan Data waarin de golf van de Rode Maan valt: 11-2 t/m 23-2-2015 *29-10 t/m 10-11-2015 *16-7 t/m 28-7-2016 *2-4 t/m 14-4- 17 18-12 t/m 30-12 -2017 * 4-9- t/m 16-9-2018 * 22-5 t/m 3-6-2019

Nadere informatie

E-book Coachpraktijk Irene Bex

E-book Coachpraktijk Irene Bex E-book Coachpraktijk Irene Bex In dit e-book krijg je een vier tips die onmisbaar zijn de om de dingen te doen waar jij gelukkig van wordt. Mijn naam is Irene Bex en ik ben stresscoach, NLP coach en trainer.

Nadere informatie

Hoe werkt het? Wat heb je nodig? Disclaimer.

Hoe werkt het? Wat heb je nodig? Disclaimer. Hoi! Wat ontzettend leuk dat je mee doet aan de Jouw Lichaam. Jouw Genot. 5 daagse! Ik ben blij dat je mij de kans geeft om jou te helpen meer genot tussen de lakens voor jezelf te creëren. Zodat jij echt

Nadere informatie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Ervaringen, belevenissen, vragen in woorden gevangen om die woorden weer vrij te laten in nieuwe ervaringen, belevenissen, vragen. Marcel Zagers www.meerstemmig.nl

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord. Tip 1. Voel je goed. Tip 2. Blijf trouw aan jezelf. Tip 3. Durf je kwetsbaar op te stellen.

Inhoud. Voorwoord. Tip 1. Voel je goed. Tip 2. Blijf trouw aan jezelf. Tip 3. Durf je kwetsbaar op te stellen. 1 Inhoud Voorwoord Tip 1. Voel je goed. Tip 2. Blijf trouw aan jezelf. Tip 3. Durf je kwetsbaar op te stellen. Tip 4. Ga hem niet verzorgen of bemoederen. Tip 5. Leer van het verleden en kies opnieuw.

Nadere informatie

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Dankdag voor gewas en arbeid Liturgie Voorzang LB 448,1.3.4 Stil gebed Votum Groet Zingen: Gez 146,1.2 Gebed Lezen: Johannes 6,1-15 Zingen: Ps

Nadere informatie

@ Creatief Succes! Talent toolkit 1. Toolkit Powerkaarten...

@ Creatief Succes! Talent toolkit 1. Toolkit Powerkaarten... @ Creatief Succes! Talent toolkit 1 Toolkit Powerkaarten... @ Creatief Succes! Talent toolkit 2 Colofon Creatief Succes Evertsenstraat 5-03 4461 XN Goes www.creatiefsucces.nl info@creatiefsucces.nl @ Creatief

Nadere informatie

Y-choice. Luister naar De keuzes die je maakt van Van Dik Hout. Het nummer staat op de CD Het beste van 1994-2001. De songtekst vind je in bijlage 1.

Y-choice. Luister naar De keuzes die je maakt van Van Dik Hout. Het nummer staat op de CD Het beste van 1994-2001. De songtekst vind je in bijlage 1. Kiezen Opwarmertje Een eigen keuze (Naar: Kiezels 10 e jaargang, nr. 5) Laat één jongere beginnen met het noemen van een drietal belangrijke zaken uit zijn leven, bijvoorbeeld iemand kiest scooter, voetbal

Nadere informatie

Met NLP de kredietcrisis te lijf Duurzaam winst behalen door compassie

Met NLP de kredietcrisis te lijf Duurzaam winst behalen door compassie Steven Smit Voor de mens in organisaties Met NLP de kredietcrisis te lijf Duurzaam winst behalen door compassie Door Steven Smit 2008 Steven Smit BV voor de mens in organisaties Chopinstraat 148 1817 GD

Nadere informatie

Inhoud. 1 Wil je wel leren? 2 Kun je wel leren? 3 Gebruik je hersenen! 4 Maak een plan! 5 Gebruik trucjes! 6 Maak fouten en stel vragen!

Inhoud. 1 Wil je wel leren? 2 Kun je wel leren? 3 Gebruik je hersenen! 4 Maak een plan! 5 Gebruik trucjes! 6 Maak fouten en stel vragen! 1 Wil je wel leren? Opdracht 1a Wat heb jij vanzelf geleerd? 7 Opdracht 1b Van externe naar interne motivatie 7 Opdracht 1c Wat willen jullie graag leren? 8 2 Kun je wel leren? Opdracht 2a Op wie lijk

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

meest geweldige beslissing de basis van je hele business speels avontuur

meest geweldige beslissing de basis van je hele business speels avontuur Proficiat! Dit is de meest geweldige beslissing die je kon nemen om jouw business te doen uitgroeien van een zaadje (lees: passie) naar een tuin vol bloemen (lees : fulltime inkomen). Echt waar. Dit wordt

Nadere informatie

Meer doen in minder tijd én met minder stress!

Meer doen in minder tijd én met minder stress! Meer doen in minder tijd én met minder stress! Is Werken in Flow iets voor jou? Wil jij grip op je overvolle inbox? Een opgeruimde werkomgeving? Een halve tot een hele werkdag tijdswinst per week? Een

Nadere informatie

DE KRACHT VAN AFFIRMATIES

DE KRACHT VAN AFFIRMATIES DE KRACHT VAN AFFIRMATIES VANDAAG IS EEN NIEUWE DAG. Je kunt vandaag beginnen met het creëren van een vreugdevol en vervullend leven. Je kunt vandaag beginnen met het veranderen van je omstandigheden en

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

Jaar Werkboek 4 weken Challenge

Jaar Werkboek 4 weken Challenge Coach jezelf naar succes Jaar Werkboek 4 weken Challenge 10 Focus Sociaal zijn, jezelf kunnen wegcijferen en altijd klaar staan voor anderen zijn mooie eigenschappen, en... Jij bent ook belangrijk Hij

Nadere informatie

Januari. Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid.

Januari. Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid. Januari Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid. (Hoog) gevoelig zijn krijgt in deze tijd steeds meer ruimte en bekendheid, dat is fijn. Een generatie geleden was het niet wenselijk om gevoelig

Nadere informatie

hoe we onszelf zien, hoe we dingen doen, hoe we tegen de toekomst aankijken. Mijn vader en moeder luisteren nooit naar wat ik te zeggen heb

hoe we onszelf zien, hoe we dingen doen, hoe we tegen de toekomst aankijken. Mijn vader en moeder luisteren nooit naar wat ik te zeggen heb hoofdstuk 8 Kernovertuigingen Kernovertuigingen zijn vaste gedachten en ideeën die we over onszelf hebben. Ze helpen ons te voorspellen wat er gaat gebeuren en te begrijpen hoe de wereld in elkaar zit.

Nadere informatie

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES MODULE #6 DREAMBOARD PROCES Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je

Nadere informatie

Worksheet EFT bij Emoties

Worksheet EFT bij Emoties Worksheet EFT bij Emoties Inleiding Ik wil af van mijn angst, dit verdriet, deze onzekerheid, die twijfel.! Zo n bekende en begrijpelijke wens, sommige gevoelens en negatieve gedachten lijken soms al zo

Nadere informatie

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST Werkboek MEER MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST MANIER! Hoofdstuk 1 Nieuwe klanten nodig? Marketing is een vakgebied waar veel om te doen is.

Nadere informatie

Wijs & Eigen. Magazine. Wijs en eigen. Koffer vol geluk. Eigenwijze feiten. Special Edition N Achter de schermen

Wijs & Eigen. Magazine. Wijs en eigen. Koffer vol geluk. Eigenwijze feiten.  Special Edition N Achter de schermen Wijs & Eigen Magazine Wijs en eigen Achter de schermen Koffer vol geluk In 6 stappen een relatie met jezelf beginnen! Eigenwijze feiten Dingen die jij niet wilt horen, maar wel écht wilt weten! Special

Nadere informatie

Vragenlijst Depressie

Vragenlijst Depressie Vragenlijst Depressie Deze vragenlijst bestaat uit een aantal uitspraken die in groepen bij elkaar staan (A t/m U). Lees iedere groep aandachtig door. Kies dan bij elke groep die uitspraak die het best

Nadere informatie

1. Ik merk vaak dat ik probeer iets te bereiken wat op de een of andere manier op een mislukking uitloopt. -----

1. Ik merk vaak dat ik probeer iets te bereiken wat op de een of andere manier op een mislukking uitloopt. ----- Test: Je persoonlijke afweerprofiel Met de volgende test kun je bepalen welk afweermechanisme je het meest gebruikt. Iedereen gebruikt alle afweervormen, maar er bestaan verschillen in de frequentie waarmee

Nadere informatie

De Inner Child meditatie

De Inner Child meditatie De Inner Child meditatie copyright Indra T. Preiss volgens Indra Torsten Preiss copyright Indra T. Preiss Het innerlijke kind Veel mensen zitten met onvervulde verlangens die hun oorsprong hebben in hun

Nadere informatie

Karen van der Pauw

Karen van der Pauw Karen van der Pauw www.jeloopbaandebaas.nl Waarom je nog niet de baan hebt die je wilt... 3 Waarom je niet weet wat je wilt... 3 Wat je in dit werkboek zult leren... 4 Wat je in dit werkboek NIET zult

Nadere informatie