De voorzitter (s)preekt

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De voorzitter (s)preekt"

Transcriptie

1 SEPTEMBER 2013

2 De voorzitter (s)preekt Na een mooie afsluitende stage voor onze wedstrijdzwemmers en de bijhorende belangrijke wedstrijden in juli, mocht iedereen even genieten van een welverdiende vakantie. Maar toch zag ik eind juli, begin augustus berichtjes verschijnen van zwemmers die al terug begonnen uit te kijken naar het nieuwe seizoen... Fantastisch toch hoe gedreven onze zwemmers met hun sport bezig zijn, zelfs tijdens de vakantieweken. Deze gedrevenheid heeft er mede toe geleid dat we aan onze hoofding een slogan hebben toegevoegd, Gedreven door het water, bedacht door onze artistieke duizendpoot Tanja. Ondertussen is het nieuwe seizoen op gang getrokken met een geslaagde Kick- Off en draaien de trainingen terug op volle toeren. Voor elk van jullie, een spetterend nieuw seizoen gewenst!

3 Antwerps Haven Vervoer, kortweg AHV, is reeds tientallen jaren actief in taxi- en personenvervoer. Ons bedrijf is gespecialiseerd in maritiem transport van zeelui en officieren, vip-en luchthavenvervoer. In de Antwerpse haven is AHV marktleider. Wij bieden een volledig gamma van diensten aan, waarbij we de hoogste standaards hanteren op gebied van Service, Kwaliteit en Veiligheid. AHV-medewerkers opereren in een professionele werkomgeving, waarbij training en opleiding sleutelwoorden zijn, om een optimale service te bieden aan onze klanten. In een steeds sneller veranderende wereld investeert AHV permanent om in te spelen op de professionele uitdagingen van morgen, om op die manier de objectieven van onze onderneming, en die van onze klanten, waar te maken. Tenslotte vindt AHV het belangrijk om zich maatschappelijk te engageren, wat zich uit in o.a. onze sponsoring. Jump to a higher level!

4 KALENDER UPDATE De meest recente updates kan je steeds terugvinden op onze website onder nuttige links en downloads

5

6 COMPETITIENIEUWS VLAAMS ZOMERCRITERIUM

7 COMPETITIENIEUWS VLAAMS ZOMERCRITERIUM

8 Na een intense voorbereiding en ettelijke opofferingen van zowel zwemmers, trainers als ouders was het op 19 juli zover. Onze 7 jongens en 7 meisjesbeginnen aanhunbjkin Genk. Vanaf het eerste moment wordt de enthousiaste ZS supportersclan verwend. Christophe De Graaf start in de 50 vrije slag. Tesamen met zijn eeuwige rivalen duikt hij het bad in en wint met voorsprong. Euforie alom in het ZS kamp. Een mooier begin van dit kampioenenweekend kunnen we ons moeilijk voorstellen. Later vernemen we dan nog de kers op de taart : Zwemclub Schoten is een Belgisch jeugdrecord rijker!!! Met zijn heeft Christophe zich bij de regerend Belgische jeugdrecordhouders 14 jaar gevoegd!!! Zowat elke ZS'er die het water in duikt, verbetert zijn of haar persoonlijk record. Voor elk van hen een mooie beloning voor het harde werk. COMPETITIENIEUWS BELGISCHE JEUGDKAMPIOENSCHAPPEN

9 In de namiddag sturen we nog een medaillekans het water in. Ditmaal is het Silke Van Nyverseel in de 100 vrij. In een adembenemende thriller, waarbij de stembanden van de ZS supporters stevig op de proef gesteld werden, neemt ze haar keerpunt in derde positie. De medaille zit er nog steeds in. Met een geweldige inspanning komt Silke de laatste 15meter nog op gelijke hoogte om alsnog met een verschil van 5 honderdste als eerste aan te tikken. Onze tweede titel is een feit. Dit kampioenschap kan voor onze zwemclub al niet meer mislopen!!! COMPETITIENIEUWS BELGISCHE JEUGDKAMPIOENSCHAPPEN Endanhebbenwehetnognietgehadover de verrassing die onze jongste aflossingsploeg bestaande uit Louis Braeckmans, Jens Baeten, Jens Berghmans en Jeroen Timmermans voor ons in petto hadden. Zo'n aflossing is toch één van de mooiste disciplines die je als zwemmer en supporter kan meemaken. We hebben er allemaal van mogen proeven in Neheim, dit kreeg nu een mooi vervolg. De inschrijftijd voor onze ploeg was samengesteld uit al de besttijden min 1 seconde. Onze jongens wisten duidelijk wat hun opdracht was. En die hebben ze met verve volbracht!!! Met net geen clubrecord zwommen ze zich de longen uit hun lichaam met als resultaat... een schitterende derde plaats met bijhorende bronzen plak. En die stembanden, die moesten er voor de zoveelste keer (met plezier) aan geloven.

10 COMPETITIENIEUWS BELGISCHE JEUGDKAMPIOENSCHAPPEN Als klein zwemclubje mag je met dit resultaat al heel tevreden zijn. Dat was dan even buiten Christophe en Silke gerekend. Christophe won (alweer) met voorsprong de 100 m vrije slag. En als hij nu nog wat minder opzij gekeken had en mooi had gezwommen, zou het nog veel beter geweest zijn (heeft deze leek toch in de wandelgangen opgevangen...). Silke zwom zich dan ook nog eens naar het brons op de 100 m rugslag. Zowel Silke als Christophe stelden een clubrecord scherper. En ook hier liet onze jongste herenploeg zich niet onbetuigd, en ze verbeterden het clubrecord op de 4x100 wisselslag. Om alles tenslotte even samen te vatten, we hebben een schitterend jeugdkampioenschap achter de rug, met een Belgisch record bij de 14-jarigen, drie Belgische jeugdtitels (evenveel als BRABO...), 8 medailles in totaal (iets minder dan BRABO moeten we ook kunnen toegeven), 3 clubrecords, en een 15-tal geraakte stembanden. Het is mooi geweest. ZS Rules!!!!!

11 COMPETITIENIEUWS BELGISCHE KAMPIOENSCHAPPEN En ook op de Belgische kampioenschappen werd Zwemclub Schoten vertegenwoordigd en wel door Matthew Van Laere die als enige wedstrijdzwemmer van geboortejaar 1998 of vroeger erin geslaagd was in de loop van het seizoen zich te plaatsen voor maar liefst 5 disciplines. Dat is op zich al een mooie verdienste. Maar het zwemwereldje is een harde wereld. Zwemmers moeten dagelijks keihard trainen, een lange voorbereidings-periode met de nodige opofferingen, en dit allemaal met als enige doel die persoonlijke besttijd te verbeteren. Dat een degelijke voorbereiding nog steeds geen garantie is op succes, heeft Matthew jammer genoeg aan den lijve ondervonden. Zowel vrijdag als zaterdag slaagde hij er niet in om scherpere tijden neer te zetten, met de begrijpelijke teleurstelling tot gevolg. En dan moet je jezelf toch nog kunnen motiveren voor die volgende wedstrijden. En dat is nu eens iets wat al onze zwemmers kunnen. Stuk voor stuk hebben ze het geweldige karakter dat hen toelaat om vorige resultaten opzij te zetten, en zich te focussen op de volgende strijd. Een strijd die ze bijna uitsluitend met zichzelf moeten voeren. Zo ook Matthew op de derde dag van zijn kampioenschap. Als eerste discipline de 50 vlinder waar hij een mooie laat noteren, een verbetering van maar liefst 29 honderdste. Dit kan enkel motiverend werken voor de 200 schoolslag die kort erna volgt En inderdaad, ook op zijn specialiteit wordt het persoonlijk recordscherper gesteld. Met 2:50.11 een mooie verbetering van 67 honderdste. Proficiat Matthew, voor volgend jaar rekenen we alvast op een aantal zwemmers om je te vervoegen. En bedankt, Kevin Cornelis, om Matthew mee te begeleiden tijdens de (anders eenzame) voorbereiding de laatste week voor het BK. Heren Pnt. Vorig persoonlijk record VAN LAERE, Matthew m rugslag Voorronde m % 23/jun/13 50m schoolslag Voorronde m % 27/apr/13 100m schoolslag Voorronde 42. 1: m 1: % 27/apr/13 200m schoolslag Voorronde 37. 2: m 2: % 19/mei/13 50m vlinderslag Voorronde m % 27/apr/13

12 NIEUWS ZWEMSCHOOL/KWZ

13 KLEURPLAAT

14 DE GAZET VAN PINGNET In deze editie van de Gazet van Pingnet zou ik jullie graag 2 echte krantenartikeltjes meegeven. Veel te lang al wordt het BeNe-zwemmen gedomineerd door de schoolslag, een slag die eigenlijk alleen om historische redenen als de juiste en goede manier om te leren zwemmen wordt gezien. Bij Zwemclub Schoten starten we al verschillende jaren met het aanleren van rugslag en crawl om ons pas later te verdiepen in de moeilijkere schoolslag. Ook bij Zwemclub Schoten richten we ons eerst en vooral op algemene zwemvaardigheden zoals drijven (en zinken), stuwen, coordinatie,enz. Daarna pas stappen we over op de basistechnieken om nog later te gaan perfectioneren. Ook de specialisten van Baan Vier pleiten vooreerstde skills danpasdemeters. Wij geloven (en bewijzen elke dag) dat dit DE goede manier is om kinderen snel te leren zwemmen en zwemvaardig te maken. Uit De Standaard: Vier Vlaamse zwemexperts stellen voor kinderen niet langer eerst schoolslag aan te leren, maar een soort van borstcrawl met gestrekte armen. Een jaar lang werkten vier zwemexperts op vraag van het Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid aan een grondige hervorming van de zwemles. We stappen af van schoolslag als eerste zwemslag, zegt Filip Roelandt. Het is een technisch zeer moeilijke slag die veel kinderen nooit goed onder de knie kregen en die geen belemmering mag zijn om goed te leren zwemmen. De eerste stap voor het kind blijft watergewenning. Daarna wordt het leren zwemmen opgedeeld in drie niveaus. In het eerste niveau ligt de nadruk meer op overleven dan op techniek. Het belangrijkste is dat het kind veilig de overkant bereikt. Daarvoor leert het twee oefeningen: als Superman zwemmen - de armen worden onder water bewogen, in een soort schaatsbeweging - en op de rug, met het gezicht naar het plafond, als een plank voortbewegen.

15 DE GAZET VAN PINGNET Op niveau twee wordt de rugcrawl aangeleerd, alsook de survival backstroke en de oude zeemansslag, een soort zijwaartse schaarbeweging. Pas op een derde niveau, als ze wat ouder zijn, leren de kinderen de zwemslagen zoals we ze vandaag kennen. België en Nederland zijn twee van de weinige landen ter wereld die hun zwemlessen nog beginnen met schoolslag. Hoewel het aantal kinderen dat elk jaar zijn zwemdiploma haalt stabiel blijft, bleek onlangs uit een masterproef aan de Vrije Universiteit Brussel dat in een klas van tachtig 11-jarigen 15 procent de overkant van het zwembad niet haalde. Uit het Nieuwsblad: De Nederlandse Zwembond is klaar met een variant op het traditionele zwemdiploma. De achterliggende gedachte is dat schoolslag te ingewikkeld is voor kinderen. Laat ze maar beginnen met crawl, klinkt het. Jarenlang leerden kinderen in ons land en in Nederland zwemmen met de grote beloning voor ogen: een zwembrevet. Eigenlijk waren het er zelfs drie: een A, B en C- brevet, afhankelijk van hoe behendig ze waren in het zwembad. In Nederland vond de Zwembond het hoog tijd om met een eigen zwemdiploma voor de dag te komen. Het vervangt de ABCbrevetten niet, maar wordt er een concurrent van. Het belangrijkste verschil is dat kinderen niet beginnen met schoolslag, maar met borst- en rugcrawl. De schoolslag is een veel te complexe beweging voor kinderen om mee te beginnen, zegt Jacco Verhaeren, technisch directeur van de Nederlandse Zwembond en voormalig coach van Pieter van den Hoogenband, in De Volkskrant. Borst-en rugcrawl zijn eenvoudiger. In landen als de VS, Australië en Frankrijk beginnen kinderen al jaren met die slag. En met succes.

16 DE GAZET VAN PINGNET Dat er nu twee concurrerende zwemdiploma s komen, vindt Mervyn Stegers, voorzitter van het Nationaal Platform Zwembaden, betreurenswaardig. Het platform geeft de diploma s uit en de voorzitter staat bijzonder kritisch tegenover de nieuwe plannen. Het gaat hier over de veiligheid van onze kinderen en we twijfelen er sterk aan of kinderen na die lessen zelfredzaam zullen zijn in het water. Het is onmogelijk om in die tien maanden schoolslag op hetzelfde niveau aan te leren als die methode zich vooral op borstcrawl richt. Schoolslag is gewoon nodig voor een kind dat gaat zwemmen, die is veel langer vol te houden dan crawl. De zwembond zit in het bestuur van het Nationaal Platform Zwembad, maar toch wist het platform niets van het nieuwe diploma tot het er was. Ze zijn er in het geheim mee aan de slag gegaan, we hoorden het van een stagiaire. Als ze hiermee doorgaan, weet ik niet of ze nog wel in onze organisatie passen. UIT SYMPATHIE

17 Bent u geïnteresseerd om onze club extra te steunen? Neem dan gerust contactmet ons op, dan bekijken we samen welke formule u het meest schikt. Alle info en aanvragen: tanja@abra.be

18 WANTED! TAK We zijn dringend op zoek naar ouders/grootouders/supporters die onze kleine ploeg van officials komen versterken zodat we meer kunnen afwisselen en als club geen boetes moeten betalen of geweigerd worden op wedstrijden. Alle informatie vinden jullie alvast op of even bevragen bij onze sportsecretaris Leo Zwijns HELPENDE HANDEN Voor al de evenementen (clubkampioenschap, SPLASH, scholencompetitie, nieuwjaarsreceptie,...) zijn we doorlopend op zoek naar helpende handen. Wie zich hiertoe geroepen voelt of wat meer informatie wenst, kan zich richten tot onze feestbestuurder, Debbie Heuten via AFGEVAARDIGDEN Om onze zwemmers bij de wedstijden mee te begeleiden buiten het zwemmen om, ervoor te zorgen dat ze tijdig aan de baan staan enz. zoeken we nog afgevaardigden. Hiervoor is geen speciale opleiding vereist. Inlichtingen te verkrijgen bij onze sportsecretaris Leo Zwijns

19

20

In deze editie. Welkomswoordje. Indeling en overgangen zwemschool. Open water kampioenen. Uitslagen jeugdwedstrijden. Uitslagen masterwedstrijden

In deze editie. Welkomswoordje. Indeling en overgangen zwemschool. Open water kampioenen. Uitslagen jeugdwedstrijden. Uitslagen masterwedstrijden In deze editie Welkomswoordje Indeling en overgangen zwemschool Open water kampioenen Uitslagen jeugdwedstrijden Uitslagen masterwedstrijden Mededelingen Kalender 2016 Clubblad van de Lokerse zwemvereniging

Nadere informatie

In deze uitgave onder andere : De voorzitter (s)preekt Meet & Greet Kalender update Competitienieuws De Gazet van Pingnet Agenda Wanted PACO strip...

In deze uitgave onder andere : De voorzitter (s)preekt Meet & Greet Kalender update Competitienieuws De Gazet van Pingnet Agenda Wanted PACO strip... Uitgave juni 2013 In deze uitgave onder andere : De voorzitter (s)preekt Meet & Greet Kalender update Competitienieuws De Gazet van Pingnet Agenda Wanted PACO strip... De voorzitter (s)preekt En zo zijn

Nadere informatie

Zalige kerstdagen en een spetterend 2018 gewenst!

Zalige kerstdagen en een spetterend 2018 gewenst! Digitale jaargang 2 December 2017 Zalige kerstdagen en een spetterend 2018 gewenst! De lesgevers, trainers, vrijwilligers en bestuursleden wensen iedereen een schitterend en sportief 2018! In 2018 staan

Nadere informatie

Zwemclub Schoten

Zwemclub Schoten Zwemclub Schoten 2013-2014 Info-sessie Limieten V(J)K,B(J)K, ZOLA, Secondenregel + ZS-selectie ZS-secondenregel Omrekenen van 25m-bad-tijden naar 50mbad-tijden Gebaseerd op gemiddelde van grote groep Vlaamse

Nadere informatie

Swimming Club Zaventem vzw!

Swimming Club Zaventem vzw! Welkom in de zwemschool van Swimming Club Zaventem vzw! INFORMATIEBROCHURE 03/12/2015 www.scz.be 0 Inhoud 1. Welkom! 2 2. Hoe inschrijven? 2 3. De zwemuren 3 4. Hoe verloopt de eerste les? 3 5. Het zwemseizoen

Nadere informatie

Zwemnieuws Juli Start nieuwe seizoen. Clubkampioenschappen

Zwemnieuws Juli Start nieuwe seizoen. Clubkampioenschappen Zwemnieuws Juli 2019 In deze nieuwsbrief gaan we in op de volgende onderwerpen: Start nieuwe seizoen, clubkampioenschappen, vrijwilligers gezocht!, zwemvierdaagse 2019, jaargangfinales, evaluatie landtraining,

Nadere informatie

ü er is geen aquagym op maandag 26, woensdag 28 december en maandag 2 januari ü enkel aquagym op woensdag 4 januari 2017

ü er is geen aquagym op maandag 26, woensdag 28 december en maandag 2 januari ü enkel aquagym op woensdag 4 januari 2017 Digitale jaargang 2 Een schitterend 2017 gewenst Het jaar 2016 is weer bijna gedaan en we bereiden ons allemaal voor op de feesten. We wensen jullie allemaal een fijne Kerst en voor allemaal een gelukkig

Nadere informatie

Infovergadering Sint-Truidense Zwemclub STZC

Infovergadering Sint-Truidense Zwemclub STZC Infovergadering Sint-Truidense Zwemclub STZC Inhoud Missie Algemene informatie Aanspreekpunten Doelstellingen Groepsindeling PACO Wedstrijden Competitie Missie De Sint-Truidense Zwemclub draagt bij aan

Nadere informatie

Digitale jaargang 2. April Kalender

Digitale jaargang 2. April Kalender Digitale jaargang 2 Welkom Het grauwe weer van de winter maakt stilaan plaats voor een vrolijk lentezonnetje. Ook het tweede deel van ons zwemseizoen is gestart. Nu de paasklokken stilaan richting België

Nadere informatie

Voorwoord. 5de Amerikaans eetfestijn

Voorwoord. 5de Amerikaans eetfestijn Digitale jaargang 1 April 2016 Kalender zwemschool april- juni 2016. Paasvakantie Zwemschool/sportief zwemmen/volwassen zwemmen: - geen zwemles van zaterdag 26 maart 2016 tot en met vrijdag 8 april 2016

Nadere informatie

Wat na de zwemschool?

Wat na de zwemschool? Wat na de zwemschool? Mei 2015 Swimming Club Zaventem Agenda De zwemschool Sportief zwemmen Competitie zwemmen Een competitiezwemmer Een ouder 16 Mei 2015 2 De zwemschool Einde van de zwemschool: Degelijke

Nadere informatie

Informatie ZV De Watervogels

Informatie ZV De Watervogels Informatie ZV De Watervogels Zwemvereniging De Watervogels Zwemvereniging de Watervogels is al meer dan 35 jaar de zwemvereniging van Bleiswijk. De vereniging is ooit begonnen met de komst van het 16 meter

Nadere informatie

5 de Internationale Grote Prijs GUY COOLEN

5 de Internationale Grote Prijs GUY COOLEN 5 de Internationale Grote Prijs GUY COOLEN 29 mei 2011 Uitnodiging Beste sportvrienden, Op zondag 29 mei 2011 organiseert De Meerkoet Bree (DMB) haar 5de internationale Grote Prijs GUY COOLEN. Dit doen

Nadere informatie

Zwemnieuws Februari 2019

Zwemnieuws Februari 2019 Zwemnieuws Februari 2019 In deze nieuwsbrief gaan we in op de volgende onderwerpen: verslag ONMK, Ranomicup, zwemwedstrijden februari/maart, standen Nationale Zwemcompetitie en Regiocompetitie, verslag

Nadere informatie

Zwemvereniging De Columbiaan Voorhout

Zwemvereniging De Columbiaan Voorhout Zwemvereniging De Columbiaan Voorhout www.columbiaan.nl A-, B- en C- diploma s Zwemvaardigheidsdiploma s Wedstrijdzwemmen Volwassenenzwemmen INFORMATIEBOEKJE Geachte lezer, Van harte welkom bij de Zwemvereniging

Nadere informatie

Sportdienst Maldegem. Waterspeeltuin

Sportdienst Maldegem. Waterspeeltuin Zwemlessen Sportdienst Maldegem 3 reeksen van 10 lessen van 50 min. sep - dec / jan - mrt / apr - juni 100 / 10 lessen Waterspeeltuin Voorwaarde: 3 jaar zijn Watergewenning Brevet eendje Brevet zeepaardje

Nadere informatie

6 de Internationale Grote Prijs GUY COOLEN 27 mei 2012 Uitnodiging

6 de Internationale Grote Prijs GUY COOLEN 27 mei 2012 Uitnodiging 6 de Internationale Grote Prijs GUY COOLEN 27 mei 2012 Uitnodiging Beste sportvrienden, Op zondag 27 mei 2012 organiseert De Meerkoet Bree (DMB) haar 6de internationale Grote Prijs GUY COOLEN. Dit doen

Nadere informatie

Internationale Meeting van Stad Brussel

Internationale Meeting van Stad Brussel INVITATION Zwemclub Cercle Royal de Natation de Bruxelles Atalante, met de steun van VZW Propsport, VZW Bain de Bruxelles en VZW Atomium, heeft het genoegen U uit te nodigen om deel te nemen aan Internationale

Nadere informatie

Evaluatie van de prestaties van VZF-zwemmers tijdens de belangrijkste internationale tornooien van het seizoen

Evaluatie van de prestaties van VZF-zwemmers tijdens de belangrijkste internationale tornooien van het seizoen . AV 25 maart 2017 Koen Van Buggenhout, topsportcoördinator VZF Evaluatie van de prestaties van VZF-zwemmers tijdens de belangrijkste internationale tornooien van het seizoen 2015-2016 Overzicht : 1. Europese

Nadere informatie

FIRST SWIMMEETING 2016

FIRST SWIMMEETING 2016 [Geef tekst op] Flanders Inter Regio Swim Team v.z.w. Smalleheerweg 5 9041 Oostakker rekeningnummer : IBAN BE76 8905 3407 8795 BIC Code VDSPBE91 Beste voorzitters, managers, secretarissen en trainers,

Nadere informatie

GUY COOLEN Zondag 2 juni 2019 Uitnodiging

GUY COOLEN Zondag 2 juni 2019 Uitnodiging GUY COOLEN Zondag 2 juni 2019 Uitnodiging Beste sportvrienden, Op zondag 2 juni 2019 organiseert De Meerkoet Bree (DMB) haar 13 de Grote Prijs GUY COOLEN. Dit doen we ter nagedachtenis, van een groot zwemmer

Nadere informatie

Zwemschool Instituut voor Sportstudies

Zwemschool Instituut voor Sportstudies Zwemschool Instituut voor Sportstudies Inhoudsopgave Woord vooraf 3 1. Kinderen opleiden voor het Zwem-ABC 4 2. Het voortraject/ spettertraject 5 3. Aanleren van de zwemslagen 6 4. Perfectioneren van zwemslagen,

Nadere informatie

Beste zwemmers en ouders van zwemmers,

Beste zwemmers en ouders van zwemmers, Redactie: Dick Bouman 06-50589322 dickjolien@hotmail.com Wedstrijdsecretariaat: Ruud Snijders en Remco Brand e-mailadres:zwemsecretariaat.mnc@gmail.com Seizoen 2017/2018 11 april 2018 Nr. 2018-15 Beste

Nadere informatie

Miniorencircuit deel 1, dd

Miniorencircuit deel 1, dd Miniorencircuit deel 1, dd 10-10-2015 Vandaag werd het eerste deel van het miniorencircuit (voor minioren en junioren 1 en 2) gezwommen in het zwembad de Grote Koppel in Arnhem voor de jongens van jaargang

Nadere informatie

REGLEMENT WISSELCRITERIUM FRANK PEPERMANS

REGLEMENT WISSELCRITERIUM FRANK PEPERMANS Maatschappelijke zetel: Amandus Geenenlaan 36,2100 Deurne Amandus Geenenlaan 36,2100 Deurne Aangesloten bij de Vlaamse Zwemfederatie Stamnummer 002 Opgericht in 1895 www.kazsc.be Bankrekening: BE61 7380

Nadere informatie

Evaluatie van de prestaties van VZF- zwemmers tijdens de belangrijkste internationale tornooien van het seizoen

Evaluatie van de prestaties van VZF- zwemmers tijdens de belangrijkste internationale tornooien van het seizoen Jaarverslag Topsport 2013 VZF. AV 22 maart 2014 Koen Van Buggenhout, topsportcoördinator VZF Evaluatie van de prestaties van VZF- zwemmers tijdens de belangrijkste internationale tornooien van het seizoen

Nadere informatie

Vitamine V(akantie); trainen in de meivakantie

Vitamine V(akantie); trainen in de meivakantie Nieuwsbrief 2 April 2018 Vitamine V(akantie); trainen in de meivakantie Zoals je gewend bent, zal er in de meivakantie gedraaid worden volgens een vakantierooster voor de jeugdleden. Omdat de meivakantie

Nadere informatie

Planning Wedstrijden

Planning Wedstrijden Planning Wedstrijden Nalezen van de resultaten: http://www.swimbase.com/kalender.php? Het bestuur wenst alle deelnemers van het Vlaams zomercriterium Belgische Jeugdkampioenschappen - de Belgische kampioenschappen

Nadere informatie

Inschrijvingsmodaliteiten voor niet-leden van de Vlaamse Zwemfederatie

Inschrijvingsmodaliteiten voor niet-leden van de Vlaamse Zwemfederatie Inschrijvingsmodaliteiten voor niet-leden van de Vlaamse Zwemfederatie FLANDERS SWIMMING CUP ANTWERP Zaterdag 15 januari - zondag 16 januari 2011 www.zwemfed.be Organisator: Vlaamse Zwemfederatie i.s.m.

Nadere informatie

PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN REGLEMENT

PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN REGLEMENT PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN REGLEMENT 1. De provinciale kampioenschappen worden georganiseerd door het provinciale bestuur en gaan door tussen het 2 de weekend van oktober en het weekend voor het BK -

Nadere informatie

Nieuwsbrief 30 september 2016

Nieuwsbrief 30 september 2016 Nieuwsbrief 30 september 2016 In dit nummer 1 Kijk lessen 2016 2017 2 Lesmethode 3 Vakantie lessen Tolbrug 4 Vakantie lessen Heeswijk 5 Versneld traject 6 Vakantie turbo 7 Evenementen & vrije dagen seizoen

Nadere informatie

EDITIE Klik hier voor de website

EDITIE Klik hier voor de website EDITIE 2018 ZONDAG 8 april : MINIOREN & JUNIOREN Klik hier voor de website UITNODIGING Met trots kunnen we ook dit jaar aankondigen dat in de pauze van de Swim Cup the Hague de tweede editie van de Ranomi

Nadere informatie

Sleins Skip. Nieuwsbrief april Inleiding. 1. Vakantieregeling Paasvakantie. Beste ouders,

Sleins Skip. Nieuwsbrief april Inleiding. 1. Vakantieregeling Paasvakantie. Beste ouders, Sleins Skip Nieuwsbrief april 2015 Inleiding Beste ouders, Via deze weg informeren we ouders en skippers over het reilen en zeilen in onze club. Ook deze nieuwsbrief staat vol met nuttige informatie en

Nadere informatie

Nieuwsbrief MSV Zeemacht Wedstrijdzwemmen. Februari 2017

Nieuwsbrief MSV Zeemacht Wedstrijdzwemmen. Februari 2017 Wedstrijdagenda Februari 2017 Datum Wedstrijd Zwembad Bijzonderheden Februari 4 DZ&PC limietwedstrijd Lange Baan Drachten Aanschrijving verstuurd 5 Swimkick-Minioren circuit, deel 3 Alkmaar Aanschrijving

Nadere informatie

1. Categorieën. 2. Deelname

1. Categorieën. 2. Deelname Reglementen PIRAMIDAAL PROVINCIAAL zwemmen 1. Categorieën Miniemen (2006 + 2005) jongens - meisjes Cadetten (2004 + 2003) jongens - meisjes Scholieren (2002 + 2001 + 2000) jongens - meisjes Junioren (1999

Nadere informatie

1 400m vrije slag dames m vrije slag heren m wisselslag dames OPEN

1 400m vrije slag dames m vrije slag heren m wisselslag dames OPEN Vrijdag 17 april 2015 INZWEMMEN 17u30/ STARTEN 18u30 Zaterdag 18 april 2015 INZWEMMEN 7u30/ STARTEN 8u30 MIDDAGPAUZE - INZWEMMEN 13:00 / STARTEN: 14u00 FINALES - INZWEMMEN 17:45 / STARTEN: 18:00 finale

Nadere informatie

Uitgave januari 2013

Uitgave januari 2013 Uitgave januari 2013 In deze uitgave onder andere : De voorzitter (s)preekt Meet & Greet Kalender update Competitienieuws De Gazet van Pingnet Zwemmen en studie Agenda Wanted PACO strip... De voorzitter

Nadere informatie

VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 03/02/2018

VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 03/02/2018 VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 03/02/2018 voor een zwemwedstrijd onder de reglementen van de FINA/KBZB/VZF AntwOVl.BraOLimbOO-VlxW-VlO Goedgekeurd voor het VSB op 05/02/2018 Voorzitter: Naam: Herman Jasper

Nadere informatie

30 ste internationale BOKKERIJDERSWEDSTRIJD en 25 september Uitnodiging.

30 ste internationale BOKKERIJDERSWEDSTRIJD en 25 september Uitnodiging. Uitnodiging. Beste sportvrienden, Op zaterdag 24 en zondag 25 september 2016, richt OZV (Overpeltse ZwemVereniging) haar 30 e internationale Bokkerijderswedstrijd 2016 in. Wij zouden het zeer op prijs

Nadere informatie

Techniek van de zwemslagen; wanneer is het goed?

Techniek van de zwemslagen; wanneer is het goed? Techniek van de zwemslagen; wanneer is het goed? Normering van de vier zwemslagen die onderdeel uitmaken van het Examenprogramma van de Nationale Zwemdiploma s (Zwem-ABC). De landelijke normering voor

Nadere informatie

Op zoek naar een uitdagende en geschikte sport voor uw zoon of dochter? Dan is waterpolo misschien wel iets voor uw kind.

Op zoek naar een uitdagende en geschikte sport voor uw zoon of dochter? Dan is waterpolo misschien wel iets voor uw kind. BASISPRINCIPES VAN DE EEKLOSE JEUGDWERKING: Waterpolo in Eeklo: Een toffe sport in een familiale vereniging + SOLIDARITEIT: Iedereen traint met elkaar: jongens en meisjes, supertalent of recreant. + GEDIPLOMEERDE

Nadere informatie

FIRST SWIMMEETING 2018

FIRST SWIMMEETING 2018 [Geef tekst op] Flanders Inter Regio Swim Team v.z.w. Smalleheerweg 5 9041 Oostakker rekeningnummer : IBAN BE76 8905 3407 8795 BIC Code VDSPBE91 Beste voorzitters, managers, secretarissen en trainers,

Nadere informatie

RSW MASTERS NIEUWSBRIEF

RSW MASTERS NIEUWSBRIEF RSW MASTERS NIEUWSBRIEF Aan alle 20 plussers va ZPC en Z&PC Rotterdam Regio West Open Masterwedstrijden deel 2 De RWOM in Vlaardingen was in twee opzichten een succes. Nog nooit zijn we met zo n grote

Nadere informatie

Reddingsbrigade Nederland IJmuiden, september Examenprotocol Zwemmend Redder

Reddingsbrigade Nederland IJmuiden, september Examenprotocol Zwemmend Redder Reddingsbrigade Nederland IJmuiden, september 2018 Examenprotocol Zwemmend Redder Reddingsbrigade Nederland Dokweg 149 1976CA IJmuiden +31 (0)255 54 58 58 info@reddingsbrigade.nl www.reddingsbrigade.nl

Nadere informatie

Zwemschool. Instituut voor Sportstudies

Zwemschool. Instituut voor Sportstudies Zwemschool Instituut voor Sportstudies Inhoudsopgave Woord vooraf 3 1. Kinderen opleiden voor het Zwem-ABC 4 2. Het voortraject 5 3. Aanleren van de zwemslagen 6 4. Perfectioneren zwemslagen, aanleren

Nadere informatie

Zwemmen. 6 Weeks cyclus. Beginnende zwemmer. 1 x per week zwemmen. Zwemtraining. 1 Danny Piet

Zwemmen. 6 Weeks cyclus. Beginnende zwemmer. 1 x per week zwemmen. Zwemtraining. 1 Danny Piet Zwemmen 6 Weeks cyclus Beginnende zwemmer 1 x per week zwemmen 1 (startende zwemmer) woensdag 12 oktober 2016 week 1 van 6 (opbouwperiode) warming up: (10-15 min) 400 m - Optie: buikspier- en rekoefeningen

Nadere informatie

Vlaamse Zwemfederatie vzw Provinciale Federatie Oost-Vlaanderen

Vlaamse Zwemfederatie vzw Provinciale Federatie Oost-Vlaanderen vzw 15/08/09 Betreft: Internationale Driekamp Zeeland - W. Vlaanderen - O-Vlaanderen. Beste bestuursleden, Hierbij bezorgen we u alle nodige gegevens voor de internationale driekamp. We hopen jullie massaal

Nadere informatie

Elektronische Nieuwsbrief van zwemvereniging ZZG De Boskikkers. Dé zwemclub van de gemeente Aa en Hunze Januari 2019

Elektronische Nieuwsbrief van zwemvereniging ZZG De Boskikkers. Dé zwemclub van de gemeente Aa en Hunze Januari 2019 De e-kwaker Elektronische Nieuwsbrief van zwemvereniging ZZG De Boskikkers Dé zwemclub van de gemeente Aa en Hunze Januari 2019 Hierbij de eerste e-kwaker van 2019! In deze e-kwaker worden jullie weer

Nadere informatie

Ikleer zwemmen! informatie ABC zwemmen

Ikleer zwemmen! informatie ABC zwemmen Ikleer zwemmen! informatie ABC zwemmen ZUIDERPOORTBAD 2018-201 Welkom bij het ZuiderpoortBad Uw kind gaat leren zwemmen bij het zuiderpoortbad. Dat is een belangrijk moment voor uw kind en natuurlijk ook

Nadere informatie

Zwemclub ilokakapellen

Zwemclub ilokakapellen Zwemclub iloka Kapellen (ZiK) Sportief aanbod ZiK is een zwemclub met een brede werking. Jongeren en ouderen van alle leeftijden kunnen hier terecht. Hier vindt u meer uitleg bij de verschillende groepen

Nadere informatie

NAMENS HET ZTZ-BESTUUR : ONZE BESTE WENSEN VOOR EEN GEZOND, GELUKKIG EN SPORTIEF

NAMENS HET ZTZ-BESTUUR : ONZE BESTE WENSEN VOOR EEN GEZOND, GELUKKIG EN SPORTIEF NAMENS HET ZTZ-BESTUUR : ONZE BESTE WENSEN VOOR EEN GEZOND, GELUKKIG EN SPORTIEF Vandaag = opendeurdag! Zij die willen mogen voor 1x in het zwembad binnen om een kijkje van dichtbij te nemen en om een

Nadere informatie

LIVE results op Swimrankings/SplashMe : Ja O Neen O. voor een zwemwedstrijd onder de reglementen van de FINA/KBZB/VZF Datum aanvraag: 28/12/2018

LIVE results op Swimrankings/SplashMe : Ja O Neen O. voor een zwemwedstrijd onder de reglementen van de FINA/KBZB/VZF Datum aanvraag: 28/12/2018 VOORPROGRAMMA LIVE results op Swimrankings/SplashMe : Ja O Neen O voor een zwemwedstrijd onder de reglementen van de FINA/KBZB/VZF Datum aanvraag: 28/12/2018 Antw O / Vl.Bra O / Limb O / O-Vl O / W-Vl

Nadere informatie

Jump to a higher level!

Jump to a higher level! ZS RULES JUNI2014 Allerbeste ZS ers, De wereld staat nooit s4l. Vorige week kregen we het heugelijke nieuws van ons aller Elise ten Huize van ons zeer ac4ef bestuurslid Judith. Zo is de toekomst van ZS

Nadere informatie

Aan alle (pleeg)ouders/verzorgers van een kind dat zwemles heeft bij MNC Dordrecht.

Aan alle (pleeg)ouders/verzorgers van een kind dat zwemles heeft bij MNC Dordrecht. Aan alle (pleeg)ouders/verzorgers van een kind dat zwemles heeft bij MNC Dordrecht. Inleiding Wat fijn dat u voor de zwemles voor MNC Dordrecht hebt gekozen. Wij zijn een zwemclub met jarenlange ervaring,

Nadere informatie

Voorbeeldtekst SuperSpetters website

Voorbeeldtekst SuperSpetters website Voorbeeldtekst SuperSpetters website Januari 2018 Totaalvoorbeeld van een SuperSpetters-pagina Leren zwemmen is in ons waterrijke land van levensbelang. Wij wonen niet alleen in de buurt van water, maar

Nadere informatie

Evaluatie van de prestaties van VZF- zwemmers tijdens de belangrijkste internationale tornooien van het seizoen

Evaluatie van de prestaties van VZF- zwemmers tijdens de belangrijkste internationale tornooien van het seizoen . AV 19 maart 2016 Koen Van Buggenhout, topsportcoördinator VZF Evaluatie van de prestaties van VZF- zwemmers tijdens de belangrijkste internationale tornooien van het seizoen 2014-2015 Overzicht : 1.

Nadere informatie

ZWEMEISEN PER NIVEAU,STICKERVERDELING EN DIPLOMA EISEN

ZWEMEISEN PER NIVEAU,STICKERVERDELING EN DIPLOMA EISEN NIVEAU 1 Sticker 1 t/m 4 Te water gaan: Met voetsprong van de bassinrand afspringen in diepwater 0.50-1.10 meter Onder water: Onder of door een B.v. hoepel, flexi-beam of surfmat. Zink figuurtjes van de

Nadere informatie

Handboek Website SuperSpetters

Handboek Website SuperSpetters Handboek Website Januari 2018 Beste -aanbieders, Wanneer je aanbiedt en dit ook actief wil promoten is het belangrijk dat er op je website voldoende informatie te vinden is over. Om jullie te ondersteunen

Nadere informatie

COMPETITIE AFDELING JEUGD 8 12 jaar GROEP 1 COMPETITIE. B GROEP (richtleeftijd 9 11 jaar) BASIS TRAINING UITHOUDING TECHNIEK

COMPETITIE AFDELING JEUGD 8 12 jaar GROEP 1 COMPETITIE. B GROEP (richtleeftijd 9 11 jaar) BASIS TRAINING UITHOUDING TECHNIEK Nieuwe structuur BEST LEUVEN (datum 20.09.2009) COMPETITIE AFDELING JEUGD 8 12 jaar GROEP 1 COMPETITIE BASIS VORMING C GROEP (richtleeftijd 8 10 jaar) BASIS VORMING B GROEP (richtleeftijd 9 11 jaar) BASIS

Nadere informatie

Lesplan elementair Zwemmen / Zwem ABC

Lesplan elementair Zwemmen / Zwem ABC Lesplan elementair Zwemmen / Zwem ABC Commissie: AB Kenmerk: Lesplan elementair zwemmen / zwem abc Datum: 2018-02-14 ReddingsBrigade Boxtel is een vrijwilligers organisatie. Naast het opleiden voor zwemmend

Nadere informatie

Joshua Verkuil 50 rugslag 39.53 100 rugslag 1:23.56 50 vlinderslag 33.61 200 wisselslag 2:50.94 PR

Joshua Verkuil 50 rugslag 39.53 100 rugslag 1:23.56 50 vlinderslag 33.61 200 wisselslag 2:50.94 PR Limietwedstrijd Dordrecht 50 vrije slag 33.17 50 vlinderslag 38.77. 200 wisselslag 2:49.57 50 vrije slag 32.19 100 vrije slag 1:07.99 PR 50 rugslag 41.77 PR 100 rugslag 1:27.93 PR 200 rugslag 2:55.53 PR

Nadere informatie

Provinciale Kampioenschappen 2018

Provinciale Kampioenschappen 2018 24 augustus 2018 Bijlagen : 4 VP Provinciale Kampioenschappen 2018 Geachte mevrouw, Geachte heer, Onderwerp : Uitnodiging tot de Provinciale Kampioenschappen 2018 Wij hebben het genoegen u uit te nodigen

Nadere informatie

Wedstrijdprogramma. PAUZE (5 min.) 19 4 X 50 M WISSELSLAG DAMES Open categorie X 50 M WISSELSLAG HEREN Open categorie.

Wedstrijdprogramma. PAUZE (5 min.) 19 4 X 50 M WISSELSLAG DAMES Open categorie X 50 M WISSELSLAG HEREN Open categorie. Wedstrijddeel 1 (Voormiddag) Inzwemmen: Eerste start: 08.00 uur 09.00 uur Wedstrijdprogramma 01 100 M VLINDERSLAG HEREN Geboren in 2004 en ouder. 02 100 M RUGSLAG DAMES Geboren in 2004 en ouder. 03 50

Nadere informatie

Toelichting bij het Criterium Vlaams-Brabant (CVB)

Toelichting bij het Criterium Vlaams-Brabant (CVB) Toelichting bij het Criterium Vlaams-Brabant (CVB) Uitgangspunten Het Criterium Vlaams-Brabant (CVB)is de opvolger van het B-Circuit. De hoofdredenen voor deze wijziging zijn: Het Provinciaal Bestuur stelt

Nadere informatie

G.S.Z.V. DE GOLFBREKER. Techniekoefeningen. Oefeningen per slag. Trainers G.S.Z.V. De Golfbreker 24/09/2013

G.S.Z.V. DE GOLFBREKER. Techniekoefeningen. Oefeningen per slag. Trainers G.S.Z.V. De Golfbreker 24/09/2013 G.S.Z.V. De Golfbreker G.S.Z.V. DE GOLFBREKER Techniekoefeningen en per slag Trainers G.S.Z.V. De Golfbreker 24/09/2013 In dit document staan per slag een aantal oefeningen om bepaalde accentpunten van

Nadere informatie

Nieuwsbrief MOSA~regio

Nieuwsbrief MOSA~regio Nieuwsbrief MOSA~regio Juli 201 6 Jaargang 4, nummer 3 Inhoud Voorwoord van de voorzitter 1 Komende evenementen 1 Regionale Minioren Finale 2 Voorwoord van de voorzitter Felicitaties Richard Claus 3 A

Nadere informatie

Provinciale Kampioenschappen 2016

Provinciale Kampioenschappen 2016 20 augustus 2016 Bijlagen : 4 VP Provinciale Kampioenschappen 2016 Geachte mevrouw, Geachte heer, Onderwerp : Uitnodiging tot de Provinciale Kampioenschappen 2016 Wij hebben het genoegen u uit te nodigen

Nadere informatie

Zwemverslag erslag Deaflympics te Taipei

Zwemverslag erslag Deaflympics te Taipei Zwemverslag erslag Deaflympics te Taipei Taipei (Taiwan), 5 15 september 2009 Verslag Extrasportief Kortom alles wat niets met het sportieve heeft te maken verliep ep hier in Hsinchu schitterend. Misschien

Nadere informatie

Uitgave september 2012

Uitgave september 2012 Uitgave september 2012 In deze uitgave onder andere : De voorzitter (s)preekt Meet & Greet Kalender update Competitienieuws De Gazet van Pingnet Zwemtoppers Agenda Wanted PACO strip... De voorzitter (s)preekt

Nadere informatie

Zwemclub iloka Kapellen

Zwemclub iloka Kapellen Zwemclub iloka Kapellen (ZiK) Sportief aanbod ZiK is een zwemclub met een brede werking. Jongeren en ouderen van alle leeftijden kunnen hier terecht. Hier vindt u meer uitleg bij de verschillende groepen

Nadere informatie

Leer zwemmen met Fred Brevet

Leer zwemmen met Fred Brevet Leer zwemmen met Fred Brevet Fred Brevet Samen met Fred Brevet willen wij graag dat iedereen veilig én met alle plezier in het water kan bewegen. Van de kleinste spetter tot zwemmen in het grote zwembad:

Nadere informatie

Seizoen 2016/ november 2016 Nr

Seizoen 2016/ november 2016 Nr Redactie: Dick Bouman 06-50589322 dickjolien@hotmail.com Wedstrijdsecretariaat: Ruud Snijders, Remco Brand en Gerard Bruijgoms e-mailadres:zwemsecretariaat.mnc@gmail.com Seizoen 2016/2017 22 november 2016

Nadere informatie

Naam: Naam: Vereniging: Vereniging: Na start- en/of keerpunt meer dan één arm-doortrekbeweging onder water gemaakt.

Naam: Naam: Vereniging: Vereniging: Na start- en/of keerpunt meer dan één arm-doortrekbeweging onder water gemaakt. VA Na start- en/of keerpunt meer dan één arm-doortrekbeweging onder water gemaakt. VA Na start- en/of keerpunt meer dan één arm-doortrekbeweging onder water gemaakt. Je hebt meer dan één armdoorhaal gemaakt

Nadere informatie

Def Zwemlijnfolder.indd 2 7/11/15 08:07

Def Zwemlijnfolder.indd 2 7/11/15 08:07 n j i l wem Z Def Zwemlijnfolder.indd 1 7/11/15 08:07 Def Zwemlijnfolder.indd 2 7/11/15 08:07 ZWEMLIJN SPORTDIENST NIJLEN Algemene informatie Wie kan zwemmen, doet met veel plezier mee aan alle mogelijk

Nadere informatie

Provinciale Kampioenschappen 2017

Provinciale Kampioenschappen 2017 20 augustus 2017 Bijlagen : 4 VP Provinciale Kampioenschappen 2017 Geachte mevrouw, Geachte heer, Onderwerp : Uitnodiging tot de Provinciale Kampioenschappen 2017 Wij hebben het genoegen u uit te nodigen

Nadere informatie

VOORPROGRAMMA voor een zwemwedstrijd onder de reglementen van de FINA/KBZB/VZF

VOORPROGRAMMA voor een zwemwedstrijd onder de reglementen van de FINA/KBZB/VZF VOORPROGRAMMA voor een zwemwedstrijd onder de reglementen van de FINA/KBZB/VZF LIVE results op Swimrankings/Splash Me: JA O NEEN O Datum aanvraag: Antw O Vl.Bra/Bru O Limb O O-Vl O W-Vl O Goedgekeurd voor

Nadere informatie

Naam: Naam: Vereniging: Vereniging:

Naam: Naam: Vereniging: Vereniging: SA Na start en/of keerpunt niet met het hoofd het wateroppervlak doorbroken, voordat bij het wijdste deel van de 2 e armslag de handen naar binnen beginnen te draaien. SA Na start en/of keerpunt niet met

Nadere informatie

Sprintwedstrijd 27/01/2019 Aalst Sport

Sprintwedstrijd 27/01/2019 Aalst Sport REGLEMENT SPRINTWEDSTRIJD Memorial Herman Braeckman ++++Hoofdprogramma (50 m) : ELEKTRONISCHE TIJDOPNAME ++++ ++++ Andere wedstrijden : semi elektronisch ++++ - Dit is een zwemwedstrijd op uitnodiging

Nadere informatie

Deelneming van de categorie 9- en 10-jarigen (geboren in 2007 & 2006): beperkt tot 1 individuele wedstrijd + 1 aflossingswedstrijd

Deelneming van de categorie 9- en 10-jarigen (geboren in 2007 & 2006): beperkt tot 1 individuele wedstrijd + 1 aflossingswedstrijd 25 februari 2016 Bijlagen : 1 VP DRIEKAMP 2016 WEST-VLAANDEREN - OOST-VLAANDEREN ZEELAND WEDSTRIJDREGLEMENT De Driekamp West-Vlaanderen / Oost-Vlaanderen / Zeeland, georganiseerd door het Bestuur van de

Nadere informatie

Inschrijvingsmodaliteiten

Inschrijvingsmodaliteiten Inschrijvingsmodaliteiten Organisator: Vlaamse Zwemfederatie FLANDERS SPEEDO CUP ANTWERP zaterdag 21 januari - zondag 22 januari 2017 http://www.zwemfed.be/flanders/index.html Zwembad: Wezenberg, Desguinlei

Nadere informatie

schoolslag enkelvoudige rugslag borstcrawl rugcrawl samengestelde rugslag 25

schoolslag enkelvoudige rugslag borstcrawl rugcrawl samengestelde rugslag 25 reddertje 1 reddertje 2 schoolslag 75 100 150 175 250 275 250 300 enkelvoudige rugslag 75 75 75 75 75 50 50 borstcrawl 25 50 200 rugcrawl 25 50 100 samengestelde rugslag 25 50 50 50 TOTAAL 175 225 275

Nadere informatie

KIDS AKTIEF AQUA Zwemkampen

KIDS AKTIEF AQUA Zwemkampen KIDS AKTIEF AQUA Zwemkampen Algemene informatie Kids Aktief Aqua, de gecertificeerde zwemschool van Kids Aktief, organiseert elke vakantie een 5-daags turbozwemkamp. We zwemmen in kleine groepjes in het

Nadere informatie

Brabantse Zomer Kampioenschappen (Regio Zuid) Eindhoven, 23- - 31-5-2015. Sessie 1 - zaterdag 23 mei 2015 50m, Banen 0-9 23-5-2015-13:10

Brabantse Zomer Kampioenschappen (Regio Zuid) Eindhoven, 23- - 31-5-2015. Sessie 1 - zaterdag 23 mei 2015 50m, Banen 0-9 23-5-2015-13:10 Programmastructuur Sessie 1 - zaterdag 23 mei 2015 50m, Banen 0-9 23-5-2015-13:10 1. Meisjes, 50m vlinderslag 4,35 2. Dames, 50m vlinderslag 4,35 3. Jongens, 50m vrije slag 4,35 4. Heren, 50m vrije slag

Nadere informatie

Naam: Naam: Vereniging: Vereniging: Te vroeg overgenomen. Te vroeg overgenomen. Code vermelden bij de zwemmer die de fout heeft gemaakt.

Naam: Naam: Vereniging: Vereniging: Te vroeg overgenomen. Te vroeg overgenomen. Code vermelden bij de zwemmer die de fout heeft gemaakt. EA Te vroeg overgenomen. Je bent vertrokken voordat de zwemmer voor je de muur heeft aangetikt Bij een estafette mag je pas vertrekken als de zwemmer voor je aangetikt heeft. Daarbij wordt gekeken of je

Nadere informatie

Het ZwemABC. Zeg maar dag tegen die bandjes!

Het ZwemABC. Zeg maar dag tegen die bandjes! 2 3 Zeg maar dag tegen die bandjes! Het ZwemABC Bij Sportbedrijf Rotterdam leert je kind zwemmen volgens het ZwemABC: van Aanleren en Beter worden, naar Complete zwemvaardigheid. In de zwembaden van Sportbedrijf

Nadere informatie

waterveiligheid als doelstelling Overlegplatform Leerlijn Zwemmen ISB Baan 4 gezamenlijke richting voor de aanpak van het zwemonderricht

waterveiligheid als doelstelling Overlegplatform Leerlijn Zwemmen ISB Baan 4 gezamenlijke richting voor de aanpak van het zwemonderricht no 2014 Historiek In 2012 werd voor het eerst gesproken over een nieuwe leerlijn zwemmen met een verschuiving in het zwemonderricht van een accent op het aanleren van zwemslagen naar het accent op waterveiligheid

Nadere informatie

Vlaams kampioenschap & ISF selectie: Zwemmen. woensdag 20 februari 2019 LAGO Brugge Olympia

Vlaams kampioenschap & ISF selectie: Zwemmen. woensdag 20 februari 2019 LAGO Brugge Olympia Vlaams kampioenschap & ISF selectie: Zwemmen woensdag 20 februari 2019 LAGO Brugge Olympia Algemene informatie Deze zwemwedstrijden maken deel uit van de Vlaamse schoolsportcompetitie. Aanvullend zullen

Nadere informatie

Lesplan zwemlessen sportcentrum de Trits.

Lesplan zwemlessen sportcentrum de Trits. Lesplan zwemlessen sportcentrum de Trits. Zwembad de Trits werkt in groepjes van 8 kinderen met een leeftijd vanaf 4 jaar en 3 maanden, deze lessen worden bij voorkeur door 1 docent tijdens dit traject

Nadere informatie

Informatieboekje Diplomazwemmen

Informatieboekje Diplomazwemmen VOORWOORD Informatieboekje Diplomazwemmen U heeft een informatieboekje van de Zwem en Polo Club Hoofddorp in handen. Dit informatieboekje is bedoeld voor alle ouders/verzorgers van kinderen die zwemmen

Nadere informatie

VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 15/12/2015 voor een zwemwedstrijd onder de reglementen van de FINA/KBZB/VZF

VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 15/12/2015 voor een zwemwedstrijd onder de reglementen van de FINA/KBZB/VZF VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 15/12/2015 voor een zwemwedstrijd onder de reglementen van de FINA/KBZB/VZF Antw O Vl.Bra O Limb O O-Vl X W-Vl O Goedgekeurd voor het VSB op 16/12/2015 Voorzitter: Naam: door

Nadere informatie

Doelstellingen van Zwem-ABC (basiselementen)

Doelstellingen van Zwem-ABC (basiselementen) Doelstellingen van Zwem-ABC (basiselementen) Het eerste doel van zwemlessen is zwemveiligheid. Zwemonderwijs is bedoeld om de kans op verdrinking te minimaliseren. Maar het zwemonderwijs doet meer. Het

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR OUDERS. De actieve start van een leven lang zwemmen

INFORMATIE VOOR OUDERS. De actieve start van een leven lang zwemmen De actieve start van een leven lang zwemmen 1 Veilig zwemmen is belangrijk voor kinderen. Daar is iedereen het over eens. Toch leven er vaak veel vragen bij ouders over de manier waarop kinderen leren

Nadere informatie

ABC-zwemlessen. Dé basis voor een leven lang zwemplezier!

ABC-zwemlessen. Dé basis voor een leven lang zwemplezier! ABC-zwemlessen Dé basis voor een leven lang zwemplezier! ABC-zwemlessen In zwembad Hoornse Vaart kun je je A-, B- en C-zwemdiploma halen. Naast kwaliteit staat plezier voor het kind hierbij voorop. Tijdens

Nadere informatie

VOORPROGRAMMA voor een zwemwedstrijd onder de reglementen van de FINA/KBZB/VZF

VOORPROGRAMMA voor een zwemwedstrijd onder de reglementen van de FINA/KBZB/VZF VOORPROGRAMMA voor een zwemwedstrijd onder de reglementen van de FINA/KBZB/VZF Datum aanvraag:17/2/2017 Antw O Vl.Bra O Limb O O-Vl X W-Vl O Goedgekeurd voor het VSB op 18/02/2017 Voorzitter: Naam: door

Nadere informatie

Challenge Alex EVERAERT

Challenge Alex EVERAERT De Stad Charleroi en de Charleroi Hélios Aqua Team nodigen U hartelijk uit deel te nemen aan de 22 ème International Grand Prix Masters van Charleroi Belgique Challenge Alex EVERAERT Op 10 en 11 november

Nadere informatie

Standaard examenprogramma Nationaal Zwemdiploma A

Standaard examenprogramma Nationaal Zwemdiploma A Standaard examenprogramma Nationaal Zwemdiploma A Dit zijn de proeven van het standaard examenprogramma uit de Examenregeling Nationale Zwemdiploma s. De proeven die hier beschreven staan vormen samen

Nadere informatie

Uitnodiging: Naast een aantrekkelijk programma, bieden wij tal van natura en geldprijzen aan.

Uitnodiging: Naast een aantrekkelijk programma, bieden wij tal van natura en geldprijzen aan. Uitnodiging: De Nijlense Zwemclub nodigt u en uw zwemsters en zwemmers uit op haar: 18 de ZN-Tweedaagse Deze TWEEDAAGSE ( internationale ) wedstrijd wordt georganiseerd op zaterdag 21 en zondag 22 november

Nadere informatie

VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 18/01/2015

VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 18/01/2015 VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 18/01/2015 voor een zwemwedstrijd onder de reglementen van de FINA/KBZB/VZF Antw O Vl.Bra X Limb O O-Vl O W-Vl O Goedgekeurd voor het VSB op 23/01/2015 Kamprechter : Naam

Nadere informatie

Voorbereiding Zwem4daagse. Training 1: schoolslag. Doel Verbeteren ligging bij de schoolslag

Voorbereiding Zwem4daagse. Training 1: schoolslag. Doel Verbeteren ligging bij de schoolslag Voorbereiding Zwem4daagse Training 1: schoolslag Verbeteren ligging bij de schoolslag 50 meter schoolslag, 30 seconden rust na elke 50 meter Afzetten en lang maken. Jezelf zo lang mogelijk maken is erg

Nadere informatie

Trainingsschema s Gert-Jan Schep

Trainingsschema s Gert-Jan Schep Trainingsschema s Gert-Jan Schep Voorbereiding wedstrijden in Canada Vrijwel alle slagen (in wissel ook vlinder) en alle keerpunten, maar vooral nadruk op schoolslag en bijkomende zaken. Trainingen in

Nadere informatie