Uitgave september 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uitgave september 2012"

Transcriptie

1 Uitgave september 2012 In deze uitgave onder andere : De voorzitter (s)preekt Meet & Greet Kalender update Competitienieuws De Gazet van Pingnet Zwemtoppers Agenda Wanted PACO strip...

2 De voorzitter (s)preekt Vele mensen zullen zich de zomer van 2012 enkel herinneren van het kwakkelweer. Zo niet de ZS ers! In juli werd er nog stevig doorgetraind voor het Zomercriterium en BJK, waarover verder meer. Zo, de kop is er af, en hiermee stel ik U met enige fierheid een (her)nieuw(d) initiatief van ZS voor : ZS rules. Niet enkel een veelgehoord statement, maar nu ook een medium waarlangs we jullie op de hoogte houden van wat er leeft binnen onze zwemclub en het zwemwereldje. Dit blad wordt jullie 3 maal per jaar aangeboden, nl september, januari en juni. Ideeën en suggesties zijn steeds welkom. Veel leesplezier!!!

3 Antwerps Haven Vervoer, kortweg AHV, is reeds tientallen jaren actief in taxi-en personenvervoer. Ons bedrijf is gespecialiseerd in maritiem transport van zeelui en officieren, vipen luchthavenvervoer. In de Antwerpse haven is AHV marktleider. Wij bieden een volledig gamma van diensten aan, waarbij we de hoogste standaards hanteren op gebied van Service, Kwaliteit en Veiligheid. AHV-medewerkers opereren in een professionele werkomgeving, waarbij training en opleiding sleutelwoorden zijn, om een optimale service te bieden aan onze klanten. In een steeds sneller veranderende wereld investeert AHV permanent om in te spelen op de professionele uitdagingen van morgen, om op die manier de objectieven van onze onderneming, en die van onze klanten, waar te maken. Tenslotte vindt AHV het belangrijk om zich maatschappelijk te engageren, wat zich uit in o.a. onze sponsoring. Jump to a higher level!

4 Meet & Greet 1 In de rubriek Meet & Greet laten we jullie elke uitgave kennis maken met enkele Mensen die hun schouders onder onze club zetten. De spits wordt afgebeten door Jolien Pingnet. Naam : Jolien Pingnet Functie :W1 Coach Hoe en wanneer kwam je in contact met ZS, en waarom nam je deze functie op : Jarenlang heb ikzelf in het water gelegen, urenlange trainingen, wedstrijden a volonté, plezier voor 100%, Het waren heel leuke jaren als zwemmer. Na een tijdje zonder zwembad begon ik het toch al wat te missen en. Toen Olivier trainers zocht voor de zwemschool moest ik niet lang nadenken. 2 jaar heb ik groepje 5 van de zwemschool gecoached en toen ik wat meer tijd had met mijn studie en Olivier iemand zocht om de W1 (dagelijks) training te geven, had ik weer niet veel tijd nodig om na te denken. Ik heb een half jaar mogen genieten van de W1 duiveltjes tot ik mijn grote liefde volgde down under. Ik vond het een enorm leuke uitdaging!!! Wat vind je leuk aan je functie en waarom : Ik vond het enorm leuk dat ik mijn W1 duiveltjes elke dag zag, ik leerde hen goed kennen in en uit het water. Ieder gezichtje kon mijn dag zo opvrolijken, ik kwam echt met veel plezier training geven. Het was leuk dat ik mijn eigen zwemervaring van vroeger kon delen met die kleine duivels zodat ik ze elke dag wat meer kon verbeteren in hun zwemtechniek, kracht en conditie. Op wedstrijden is de beloning om de resultaten te zien als ze een perfecte koers hebben gezwommen. Kan je iets vertellen over een speciaal moment binnen ZS : Alle momenten met de zwemmers waren geweldig! Ik krijg er spontaan een glimlach van. Trainingen, wedstrijden, de stage, het was allemaal enorm leuk! Maar de 2 meest speciale weekends voor mij waren toch de weekends waarbij het ZC en het BJK gezwommen werd. Dit waren de laatste dagen voor mij als coach en de belangrijkste weekends voor de zwemmers waarbij ze konden aantonen waarvoor ze al een heel jaar zo hard getraind hebben. Ik was dan ook heel fier op hun prestaties. Ze hebben dat allemaal echt super goed gedaan! En na de wedstrijd heb ik van iedereen een dikke knuffel gekregen en dat vind ik natuurlijk geweldig, zo n grote knuffelbeer als ikzelf ben! Wie wil je zelf voorstellen en waarom : Onze afgevaardigde Didier Baeten. Ik zou hem heel graag willen bedanken voor al zijn geboden hulp! Hij is eenheld om tenten op te zetten, afgevaardigde te spelen, het leven van de trainers te vergemakkelijken, de ouders bij te staan en te entertainen, de kinderen op te vrolijken,... Bedankt Didier! Doe zo verder!

5 UW ADVERTENTIE HIER??? Formaat A4 (heel blad) Formaat A5 (half blad) Formaat A6 (kwart blad) of liever evenementsponsoring??? Alle info te verkrijgen bij

6 Kalender Update

7 Competitienieuws Silke Van Nyverseel en Christophe De Graaf zetten ZS terug op de BJK kaart! In juli had het BJK plaats in Genk waar we een mooie afvaardiging hadden van een 13-tal zwemmers. Naast het scherper stellen van talrijke persoonlijke besttijden, konden we ook ereplaatsen en zelfs Belgische titels behalen. Christophe greep, na een periode waarin hij tegen de klierkoorts moest vechten, op enkele hondersten naast een titel. Silke kon 5 ereplaatsen veroveren waarvan 2 Belgische titels, nl. op de 100 vrij en de 100 rug. Voor al de deelnemers aan het BJK een dikke proficiat met hun prestatie en bedankt aan al de supporters voor hun aanmoedigingen. ZS RULES!!!

8 Meet & Greet 2 In de rubriek Meet & Greet laten we jullie wat meer kennis maken met enkele mensen die hun schouders onder onze club zetten. Didier werd door Jolien gevraagd zichzelf wat meer voor te stellen. Naam : Didier Baeten Functie : Afgevaardigde Hoe en wanneer kwam je in contact met ZS, en waarom nam je deze functie op : De bedoeling was enkel onze jongens niet te laten verdrinken. Na een vol jaar watergewenning te Deurne, kwamen we via de website in contact met ZS. Nadat Jens tot de KWZ werd toegelaten, had ik reeds gemerkt dat het wel eens warm kan zijn in een zwembad en dat mama s heel hard kunnen roepen. Daarom zocht en vond ik een functie binnen ZS waardoor ik me nuttig kon maken tijdens de wedstrijden en die me wel aansprak : afgevaardigde, mede dankzij enig aandringen van Veronique Blockx. Wat vind je leuk aan je functie en waarom : Sport en emotie van op de eerste rij te kunnen meemaken en er deel van uit te maken. Genieten van de prestaties van onze zwemmers, hen troosten als het wat minder gaat, proberen de stress wat weg te houden en als het mogelijk is, nog even de laatste peptalk mee te geven. Maar vooral het respect, de vriendschap en stilzwijgend uitgesproken waardering die je van onze zwemmers krijgt, dat is waar ik dit elke keer weer met veel plezier voor doe. Kan je iets vertellen over een speciaal moment binnen ZS : De aflossing in Neheim waarbij ik eigenlijk niks heb gezien (de voorzitter stond voor mijn neus) maar wel volop aan de feestvreugde heb deelgenomen. Een tweede moment wil ik julie zeker niet onthouden : op de GP Mol sprak een jurylid mij spontaan aan met de boodschap : Ik zie terug het ZS van vroeger, allemaal in de rode clubkleuren, allemaal SAMEN, maar vooral VEEEEEEEL LAWAAI!!!. Wie wil je zelf voorstellen en waarom : Ik wil graag al onze officials voorstellen, maar omdat ik er slechts eentje mag aanduiden, zou ik jullie graag Nancy De Graeve voorstellen, official van het eerste uur. Graag zou ik bv. van haar eens vernemen hoe het voelt om op een BJK met een chronometer in je hand te staan om tijd op te nemen terwijl je dochter twee banen verder Belgisch kampioen wordt... En dan mag je je vreugde zelfs niet uiten om dat je functie dit niet toelaat. Respect voor al de official s!!!

9 KLEURPLAAT

10 Om op terug te kijken

11 De Gazet van Pingnet In deze rubriek, ook wel de wereld van Pingnet zou ik jullie graag wat meer achtergrondinformatie geven over allerlei leuks uit de zwemwereld: topzwemmers, grote kampioenschappen en evenementen, soorten trainingen, gebruiken en gewoontes, limiettijden, sportreglementen, evaluatieinstrumenten, zwemgadgets en nog veel meer. Deze editie zou ik willen starten met de Rudolph- en FINApunten. De Rudolphpuntenzijn in de zwemwereld een nuttig en veel gebruikt hulpmiddel dat wel moet verduidelijkt worden. Zeker wanneer je weet dat niet iedereen dezelfde Rudolphpunten gebruikt. De Rudolphpunten, uitgevonden door de Duitse Prof.Dr. Klaus Rudolph, zijn een internationaal erkend puntensysteem waar je de verschillende zwemstijlen (ook in de afstanden) per leeftijd en geslacht onderling kan vergelijken. Dit puntensysteem, gebaseerd op de gezwommen tijden in finales tijdens nationale en internationale competities en de huidige Wereld, Europese en Olympische records, berekent elke prestatie en geeft punten binnen een schaal van 1 tot 20 punten. Voorbeeld : een jongen van 10 jaar zwemt op 100m vrije slag 1'11"0. Dit is goed voor 15 punten. Om dezelfde 15 punten te halen moet een 13 jarige jongen op dezelfde 100m vrije slag 59"0 zwemmen. Zo moet deze 13 jarige jongen op 50m schoolslag 34"0 zwemmen en een 13-jarig meisje 36"1 om dezelfde 15 punten te behalen. Een ander voorbeeld : een meisje van 11 jaar zwemt op 31 december 100m vrije slag in 1'21"0, goed voor 1 punt. Op 2 januari zwemt hetzelfde meisje 1'18"0, dit levert haar echter geen punten op. In dit nieuwe jaar wordt het meisje 12 jaar en moet zij op 100m vrij reeds 1'17"3 zwemmen om 1 punt te halen.

12 Zo zie je, dat je elk jaar opnieuw behoorlijk sneller moet zwemmen om dezelfde punten te behouden én veel sneller om je punten te verhogen. Hard aan techniek werken is hier zeker de boodschap. En er is meer dat alles onduidelijker maakt... 1 de Rudolphpunten worden elk jaar opnieuw berekend en wijzigen jaarlijks. De VZF (Vlaamse Zwemfederatie) werkt steeds met de meest recente Rudolphpunten. Heel wat landen en clubs passen deze Rudolphpunten slechts om de 2 of 4 jaar aan (meestal het jaar na de OS) om een zekere continuïteit en duidelijkheid te waarborgen. O.a. de limieten van de Vlaamse (jeugd) Kampioenschappen en de verschillende topselecties worden aan de hand van deze punten opgesteld. 2 de Rudophpunten zijn berekend voor de prestaties in een 50m bad. Dit wil ondermeer zeggen dat je voor selecties van de VZF nooit mag kijken naar de resultaten gezwommen in een 25m bad, maar wel degelijk in 50m bad. En zoals je weet zijn de 25mbad-tijden sneller dan deze van groot bad. Wij binnen ZS gebruiken onze secondenregel om ook met 25mbad-tijden te kunnen werken. Aan de Rudolphpunten kan je ook een niveau koppelen afhankelijk van het aantal punten van 50m bad wedstrijden. 0-6 punten : clubniveau 7-10 punten : club + provinciaal niveau punten : nationaal niveau 16 punten : aansluiting internationaal niveau punten : internationaal niveau 19 punten : aansluiting wereldtop 20 punten : wereldtop

13 Zo heeft bvb Elise Matthysen die in 2008 halve finale zwom op de Olympische Spelen van haar 9 jaar steeds 20 Rudolphpunten gezwommen in 50m bad op 100 en 200m schoolslag. We kunnen echter ook voorbeelden aanhalen waar jonge zwemmers jaar na jaar meer Rudolphpunten behaalden en ook zo glansprestaties hebben neergezet. Vanaf dit seizoen zullen we de Rudolphpunten ook gaan gebruiken om de limieten voor onze ZS-selectie op te stellen, in een volgende editie vertellen we u hier graag meer over. DeFINA(Federation Internationale de Natation)-puntenzijn ook bedacht om verschillende tijden en afstanden met elkaar te vergelijken. De Finapunten geven een bepaalde waarde aan zwemprestaties, meer punten voor prestaties van wereldklasse (meestal 1000 of meer) en minder punten voor tragere prestaties. Hierin wordt echter geen rekening mee gehouden met de leeftijd, zo zal een jeugdzwemmer vanzelfsprekend bijna nooit 1000 punten behalen (u zag toch ook de 15-jarige zwemster goud behalen op de 100m schoolslag in Londen?). Deze punten worden elk jaar opnieuw opgesteld en zijn gebaseerd op het laatste wereldrecord, zowel voor 25 als voor 50m-badtijden. Deze punten worden trouwens steeds standaard vermeld op de meeste uitslagen van de zwemwedstrijden in Vlaanderen. Bereken hier je eigen Rudolphpunten: Hier kan je alles vinden over de Finapunten: mid=641

14 Zwemtoppers Michael Phelps, superman in het water Michael Phelps: Ik kan niks, alleen maar slapen, eten en zwemmen Michael Phelps uit Baltimore, geboren 30 juni 1985, de held van Peking met zijn acht gouden medailles en vele wereldrecords heeft Mark Spitz uit de boeken gezwommen en is daarmee de meest succesvolle zwemmer op de Olympische Spelen aller tijden. In Peking won de Amerikaan de meeste gouden medailles op één olympisch toernooi. Sinds 17 augustus 2008 bevat zijn Olympische prijzenkast veertien gouden en twee bronzen medailles. Tevens voert hij de lijst van succesvolste medaille winnaars op de Olympische Zomerspelen aan. Maar het succes van hem komt niet zomaar uit de lucht vallen. Toen hij 7 jaar oud was, werd bij hem de stoornis ADHD vastgesteld. Hij kon nooit stilzitten herinnerde zich zijn moeder, maar hij kon urenlang baantjes zwemmen. Zijn twee zussen, ook uitstekende zwemsters, moedigden hem aan te gaan zwemmen, zodat hij zijn energie beter kwijt kon. In het team van North Baltimore Aquatic Club ontwikkelde hij zich razendsnel, drie jaar later kwam zijn eerste nationale jeugdrecord. In tegenstelling tot de meeste jonge zwemmers was hij als klein jongetje al zeer bewust met zijn sport bezig. Zijn coach Bob Bowman roemt de "ongekende professionele instelling.

15 Phelps maakte zijn debuut op een groot toernooi tijdens de Olympische Spelen van 2000 in Sydney, als vijftienjarige werd hij vijfde op de 200 meter vlinderslag. Nog geen vijf maanden later verbrak hij het wereldrecord op datzelfde onderdeel, met zijn vijftien jaar en negen maanden was hij de jongste zwemmer ooit die een wereldrecord zwom. Bij de wereldkampioenschappen langebaanzwemmen van 2001 pakte hij goud op de 200 meter vlinderslag, opnieuw in een nieuw wereldrecord. In de aanloop naar de Spelen van 2004 toonde hij steeds vaker zijn talent en veelzijdigheid; hij verbrak de wereldrecords op de 200 en 400 meter wisselslag. Bij de WK van 2003 vier keer goud, waarvan drie op een individueel nummer. Een zeer groot deel van zijn succes is te danken aan de bouw van zijn lichaam, zijn genetische voordelen Zijn succes ligt naast zijn karakter vooral in de bouw van zijn lichaam. De Amerikaanse dolfijn heeft het ideale "zwemlijf. Hij is lang, rank, heeft grote handen en voeten, smalle heupen, extreem soepele ledematen en een enorme spanwijdte. Tel daarbij op dat hij minder snel verzuurt dan de gemiddelde topsporter (hij produceert weinig lactaat) en een snellere verbrandingsmotor heeft en je hebt een menselijke machine die niet kan worden verslagen.

16 De lichamelijke eigenschappen die hem extreem geschikt maken voor het wedstrijdzwemmen: Zijn lichaam is ongewoon lang: 112 centimeter Zijn benen zijn slechts 81 centimeter lang (11,5 centimeter korter dan bij een doorsnee persoon); De lengte van zijn armen en hierdoor zijn enorme spanwijdte 8 centimeter langer dan zijn lichaamslengte (201 centimeter!) Bij een gemiddeld persoon is die verhouding één-op-één (de zogenaamde aap factor); Voeg daaraan toe zijn handen als kolenschoppen, wat dit betekent voor zijn trek-en duwfase laat zich raden; De afstand tussen zijn ribben en heupen is tien centimeter langer dan gemiddeld; Het gemiddelde melkzuur in zijn bloed ligt na een wedstrijd op vijf millimol per liter, terwijl dit bij de doorsnee topsporter gemiddeld tien tot vijftien millimol per liter is; Hij is in staat zijn (flexibele) gewrichten te overstrekken, waardoor zijn benen een vijftien graden grotere zwaai kunnen maken dan bij vele van zijn concurrenten; Phelps heeft daarnaast bijzonder grote voeten, flippers noemt hij ze zelf, schoenmaat 47,5; Door zijn relatief korte benen en zijn zeer lang lichaam ligt hij hoog en rustig in het water, waardoor hij minder weerstand heeft en dus minder inspanning behoeft te leveren tijdens het zwemmen. En het houdt niet op, hij beschikt over een ongewoon goed watergevoel. Hij weet instinctief wat zijn beste lichaamshouding in het water is, een vereiste om met zo weinig mogelijk weerstand te zwemmen. Een andere zeer belangrijke reden is gelegen in de aanzienlijke en permanente steun uit het ouderlijk huis. De ideale fysieke voorwaarden voor het zwemmen. Met recht en reden kan bij hem gesproken worden van een aquatisch lichaam. Als je dit zo leest ben je geneigd te denken dat hij op de tekentafel is vervaardigd.

17 Eetpatroon Michael Phelps eet, naar het schijnt, zo'n calorieën per dag. Dat is bijna de dagelijkse voedingsbehoefte van 5 sportieve volwassen mannen. Hieronder een voorbeeldje van zijn maaltijden: Breakfast: 3 fried egg sandwiches, 2 cups coffee, 5- egg omlette, bowl of grits, 3 pieces of french toast, 3 chocolate chip pancakes. Lunch: 1 pound pasta, 2 ham and cheese sandwiches, energy drink (1.000 calorieën). Dinner: 1 pound pasta, 1 large pizza, energy drink (1.000 calorieën) Voor normale sporters zijn dat soort cijfers ongezond, het zijn lege calorieën. Zonder lichaamsbeweging wordt een mens er dikker van, voor de aderen en de lever is het ook al geen aanrader. Op jonge leeftijd, zoals bij deze topsporter, kan het lichaam deze culinaire troep nog wel bolwerken, zeker met 5 a 6 uur training per dag. Maar op lange termijn en bij frequent gebruik laat het voedsel zeker zijn sporen na. * Een powernap, nederlands een dutje doen, is een korte slaap die je ergens op de dag houdt en duurt ongeveer minuten duurt. Het houden van deze korte slaap resulteert in een afneming van activiteit in je hersenen, waardoor deze gedeeltelijk tot rust komt. Als je hersenen helemaal tot rust komen dan voel je je nog meer vermoeid en zwak, daarom is het van uiterst belang dat je niet langer dan een half uur slaapt. Powernaps zijn recentelijk intensiever onderzocht, het blijkt dat mensen die gebruik maakten van een powernap een lager stressgehalte en een hogere concentratie hebben. Training. Al in zijn eerste trainingsjaren, had Michael wekelijks een techniek uur. Van hem is verder bekend dat hij als 16 jarige op jaarbasis reeds meer dan 3000 kilometer trainde, gerealiseerd in zo ongeveer 49 trainingsweken. Feitelijk, vertelde zijn moe-der Debbie, bestaat het leven van haar zoon uit zwemmen, eten en slapen. Hij traint 30 uur per week, 5 uur per dag en doet elke middag een behoorlijke powernap *

18 Zijn herstelvermogen is ongewoon, niet door zijn wekelijkse 80 kilometer trainingsarbeid enorm in omvang toegenomen longcapaciteit -belangrijk voor zijn lange onderwaterfase na de start-maar ook het feit dat zijn musculaire zuurstofvoorziening fenomenaal is. Doordat hij zeer weinig lactaat produceert, herstelt hij bijzonder snel en kan binnen een half uur na een vermoeiende race volledig hersteld weer aan de bak**. ** Hierin staat Phelps niet alleen, ook een Cornelia Ender (DDR) won in Montreal binnen het uur twee keer goud. *** Dit is (was) ook het geval bij Manoudou en Lenton Toch heeft ook deze wonderman uit Baltimore wel eens een aantal dagen waarop niets gelukt en hij aangeeft moe te zijn. Volgens zijn coach komt dit zo ongeveer een keer in de zes weken voor. Typisch voor Michael Phelps is dat hij in de zomerperiode altijd in een supervorm verkeert. In het najaar wordt hard getraind minimaal (64-73 kilometer per week), daarnaast doet hij wekelijks 6 x 30 tot 45 minuten aan landtraining. "Fine tuning" is dan nog niet aan de orde. Bij hem staan eerst de basiselementen (kracht en uithoudingsvermogen) op de voorgrond. Zijn trainer verwijst hierbij trots naar 5000 yards (4572 meter) bortstcrawl, die door Michael gezwommen wordt in 46 minuten en 34 seconden. Omgerekend betekent dit drie keer 1500 meter in 15:31 min.!! Wat verder opvalt is dat hij over een breed front in staat is voor absolute wereldprestaties te zorgen. Feitelijk beheerst hij bijna alle onderdelen***. Als we dan met de mond open staan te kijken naar de fantastische wereldrecords moeten we dit basisuithoudingsvermogen maar eens goed onthouden. Volgens Bowman is Michael door een meer op kracht gericht trainingsprogramma de laatste jaren nog explosiever geworden.

19 Rituelen Iedere zwemmer heeft zo zijn eigenaardigheden, zo ook Phelps. Alvorens hij op het startblok gaat staan, zwaait hij drie keer zijn lange machtige armen om zijn bovenlichaam. Het is een ritueel die hij voor iedere start herhaalt. Wedstrijdmentaliteit Phelps beschikt over een super wedstrijdmentaliteit, is veelzijdig getalenteerd, beschikt over een excellente techniek en enorme drive om te winnen. Daarnaast kan hij, volgens zijn coach, bijzonder goed omgaan met stress. Hij is een van de weinige zwemmers met een enorm watergevoel, waardoor het lijkt alsof hij zich, in tegenstelling tot zijn concurrenten, in zijn baan onder water moeiteloos afzet aan balken. Dit watergevoel in combinatie met zijn voor het zwemmen gebouwd lichaam, zijn ongekende lenigheid en kracht leidt tot extreem lange cyclus strokes. Dus alles komt samen: een voor het zwemmen geschapen lichaam, een uitstekende en uitgebalanceerde techniek, een tot in de puntjes geperfectioneerde conditie en een ijzersterke wil om te winnen. The day after Onze veelvoudig Olympisch zwemkampioen zal nooit meer moeten werken, zegt de Australier Max Markson. Hij kreeg na de Spelen 2008 een bonus van 1 miljoen dollar uitgekeerd voor het breken van het record van de legendarische Mark Spitz, die 7 maal goud behaalde tijdens de Spelen van München in Speedo, de zwempakken producent is niet de enigste die hem financieel ondersteunt. Allerlei sponsors, waaronder Kellogg's, AT&T, Omega en Visa betalen jaarlijks in totaal 5 miljoen dollar uit, maar volgens bronnen in de sponsoring wereld ligt nu een cijfer in het bereik dat eerder rond de 40 miljoen dollar ligt.

20 Peter Carlisle van marketinghuis Octagon, heeft een zes jaren plan uitgestippeld dat 100 miljoen dollar moet opbrengen, een nooit gezien bedrag in de zwemsport. Fastfood ketens, financiële diensten bedrijven, autofabrikanten... allen schuiven ze aan om van zijn diensten gebruik te mogen maken. Sommige experts verwachten ook dat Apple de sponsoring dans niet zal ontlopen. De 23-jarige Michael voorliefde voor de ipod is nu al historisch. Tot slot Michael heeft in het water reeds ruimschoots een reis rond de aarde (ruim kilometer) volbracht, immers 16 jaar trainingsarbeid levert in zijn geval een kilometerrage op die ver uitstijgt boven de omtrek van de aarde. De vraag die bij mij steeds meer naar boven komt drijven is of de prijs voor het leveren van dergelijke sportieve prestaties niet buiten proportioneel is geworden. Wat vinden wij nog normaal en wat vinden wij abnormaal. Jullie mogen het zeggen. Bron : Motivatie, Anton Koekkoek.

21 Agenda SPLASH WEDSTRIJD Naar aanleiding van de geslaagde organisatie van ons clubkampioenschap en de scholencompetitie, hebben we met het bestuur besloten om dit seizoen een SPLASH wedstrijd te organiseren in het zwembad Sportoase Elshout. Wat het SPLASH concept juist inhoudt, kunnen jullie uitgebreid terug vinden op In het kort uitgelegd staat dit voor een middag FUN in het zwembad voor niet-vergunninghouders van 6 tot 12 jaar. WE VERWACHTEN OP DIT ZWEMFEEST DAN OOK AL ONZE KWZ ers EN ZWEMSCHOOL GROEP 4 EN 5. Noteer alvast ZATERDAG 1 JUNI 2013 in jullie agenda!!! STAGE 2013 Voor de wedstrijdzwemmers die deelnemen aan het Zomercriterium of het Belgische Jeugd Kampioenschap, zal ook dit jaar een stage georganiseerd worden. Deze stage zal doorgaan van 1/7 tem 10/7. Verdere info volgt hierover later nog, maar dan hebben jullie alvast iets om naartoe te werken!!! PFINGSTSCHWIMMFEST 2013 Onze jaarlijkse buitenlandse wedstrijd zal dit jaar plaatsvinden van 17/05 tot 19/05 Dit zwemfeest begint voor onze zwemmers al op vrijdagochtend, als we met zijn allen op de bus stappen verzorgd door onze sponsor AHV, richting Arnsberg. En het schitterende resultaat van verleden jaar gaan we dit jaar verpulveren!!!

22 Wanted TAK We zijn dringend op zoek naar ouders/grootouders/supporters die onze kleine ploeg van 5 officials komen versterken zodat we meer kunnen afwisselen en als club geen boetes moeten betalen of geweigerd worden op wedstrijden. Alle informatie vinden jullie alvast op of even bevragen bij onze sportsecretaris Leo Zwijns sportsecretaris@zwemclubschoten.be SPONSORS Zonder de nodige fondsen kan een zwemclubje niet (over)leven, daarom een oproep aan iedereen om sponsors te werven. Zoals jullie gemerkt hebben, is er in dit blad ook advertentieruimte voorzien. Ook evenementsponsors (kick-off, nieuwjaar, splash,...) zijn van harte welkom. Alle info ivm sponsoring kan je verkrijgen bij Christaan De Graaf via christiaan.de.graaf@telenet.be HELPENDE HANDEN Voor al de evenementen (clubkampioenschap, SPLASH, scholencompetitie, nieuwjaarsreceptie,...) zijn we doorlopend op zoek naar helpende handen. Wie zich hiertoe geroepen voelt of wat meer informatie wenst, kan zich richten tot onze feestbestuurder, Debbie Heuten via debbie.heuten@telenet.be

23 Wanted ZWEMSCHOOL/ASSISTENT TRAINER Voor wie de uitdaging nog iets groter mag zijn. Zowel voor de zwemschool als voor de trainingen R/RW/W kunnen we nog helpers gebruiken. Alle info hierover kan je krijgen bij onze hoofdtrainer Olivier via DISASTERS In oktober start er een nieuwe reeks disasters op woensdagavond. De nodige info en inschrijvingen bij Kim Janssens via

24

25

De voorzitter (s)preekt

De voorzitter (s)preekt SEPTEMBER 2013 De voorzitter (s)preekt Na een mooie afsluitende stage voor onze wedstrijdzwemmers en de bijhorende belangrijke wedstrijden in juli, mocht iedereen even genieten van een welverdiende vakantie.

Nadere informatie

Zwemclub Schoten

Zwemclub Schoten Zwemclub Schoten 2013-2014 Info-sessie Limieten V(J)K,B(J)K, ZOLA, Secondenregel + ZS-selectie ZS-secondenregel Omrekenen van 25m-bad-tijden naar 50mbad-tijden Gebaseerd op gemiddelde van grote groep Vlaamse

Nadere informatie

In deze uitgave onder andere : De voorzitter (s)preekt Meet & Greet Kalender update Competitienieuws De Gazet van Pingnet Agenda Wanted PACO strip...

In deze uitgave onder andere : De voorzitter (s)preekt Meet & Greet Kalender update Competitienieuws De Gazet van Pingnet Agenda Wanted PACO strip... Uitgave juni 2013 In deze uitgave onder andere : De voorzitter (s)preekt Meet & Greet Kalender update Competitienieuws De Gazet van Pingnet Agenda Wanted PACO strip... De voorzitter (s)preekt En zo zijn

Nadere informatie

Wat na de zwemschool?

Wat na de zwemschool? Wat na de zwemschool? Mei 2015 Swimming Club Zaventem Agenda De zwemschool Sportief zwemmen Competitie zwemmen Een competitiezwemmer Een ouder 16 Mei 2015 2 De zwemschool Einde van de zwemschool: Degelijke

Nadere informatie

Zwemnieuws Juli Start nieuwe seizoen. Clubkampioenschappen

Zwemnieuws Juli Start nieuwe seizoen. Clubkampioenschappen Zwemnieuws Juli 2019 In deze nieuwsbrief gaan we in op de volgende onderwerpen: Start nieuwe seizoen, clubkampioenschappen, vrijwilligers gezocht!, zwemvierdaagse 2019, jaargangfinales, evaluatie landtraining,

Nadere informatie

Inschrijvingsmodaliteiten voor niet-leden van de Vlaamse Zwemfederatie

Inschrijvingsmodaliteiten voor niet-leden van de Vlaamse Zwemfederatie Inschrijvingsmodaliteiten voor niet-leden van de Vlaamse Zwemfederatie FLANDERS SWIMMING CUP ANTWERP Zaterdag 15 januari - zondag 16 januari 2011 www.zwemfed.be Organisator: Vlaamse Zwemfederatie i.s.m.

Nadere informatie

Nieuwsbrief MSV Zeemacht Wedstrijdzwemmen. Februari 2017

Nieuwsbrief MSV Zeemacht Wedstrijdzwemmen. Februari 2017 Wedstrijdagenda Februari 2017 Datum Wedstrijd Zwembad Bijzonderheden Februari 4 DZ&PC limietwedstrijd Lange Baan Drachten Aanschrijving verstuurd 5 Swimkick-Minioren circuit, deel 3 Alkmaar Aanschrijving

Nadere informatie

EDITIE Klik hier voor de website

EDITIE Klik hier voor de website EDITIE 2018 ZONDAG 8 april : MINIOREN & JUNIOREN Klik hier voor de website UITNODIGING Met trots kunnen we ook dit jaar aankondigen dat in de pauze van de Swim Cup the Hague de tweede editie van de Ranomi

Nadere informatie

In deze editie. Welkomswoordje. Indeling en overgangen zwemschool. Open water kampioenen. Uitslagen jeugdwedstrijden. Uitslagen masterwedstrijden

In deze editie. Welkomswoordje. Indeling en overgangen zwemschool. Open water kampioenen. Uitslagen jeugdwedstrijden. Uitslagen masterwedstrijden In deze editie Welkomswoordje Indeling en overgangen zwemschool Open water kampioenen Uitslagen jeugdwedstrijden Uitslagen masterwedstrijden Mededelingen Kalender 2016 Clubblad van de Lokerse zwemvereniging

Nadere informatie

Uitgave januari 2013

Uitgave januari 2013 Uitgave januari 2013 In deze uitgave onder andere : De voorzitter (s)preekt Meet & Greet Kalender update Competitienieuws De Gazet van Pingnet Zwemmen en studie Agenda Wanted PACO strip... De voorzitter

Nadere informatie

ü er is geen aquagym op maandag 26, woensdag 28 december en maandag 2 januari ü enkel aquagym op woensdag 4 januari 2017

ü er is geen aquagym op maandag 26, woensdag 28 december en maandag 2 januari ü enkel aquagym op woensdag 4 januari 2017 Digitale jaargang 2 Een schitterend 2017 gewenst Het jaar 2016 is weer bijna gedaan en we bereiden ons allemaal voor op de feesten. We wensen jullie allemaal een fijne Kerst en voor allemaal een gelukkig

Nadere informatie

1 400m vrije slag dames m vrije slag heren m wisselslag dames OPEN

1 400m vrije slag dames m vrije slag heren m wisselslag dames OPEN Vrijdag 17 april 2015 INZWEMMEN 17u30/ STARTEN 18u30 Zaterdag 18 april 2015 INZWEMMEN 7u30/ STARTEN 8u30 MIDDAGPAUZE - INZWEMMEN 13:00 / STARTEN: 14u00 FINALES - INZWEMMEN 17:45 / STARTEN: 18:00 finale

Nadere informatie

Digitale jaargang 2. April Kalender

Digitale jaargang 2. April Kalender Digitale jaargang 2 Welkom Het grauwe weer van de winter maakt stilaan plaats voor een vrolijk lentezonnetje. Ook het tweede deel van ons zwemseizoen is gestart. Nu de paasklokken stilaan richting België

Nadere informatie

Provinciale Kampioenschappen 2018

Provinciale Kampioenschappen 2018 24 augustus 2018 Bijlagen : 4 VP Provinciale Kampioenschappen 2018 Geachte mevrouw, Geachte heer, Onderwerp : Uitnodiging tot de Provinciale Kampioenschappen 2018 Wij hebben het genoegen u uit te nodigen

Nadere informatie

PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN REGLEMENT

PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN REGLEMENT PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN REGLEMENT 1. De provinciale kampioenschappen worden georganiseerd door het provinciale bestuur en gaan door tussen het 2 de weekend van oktober en het weekend voor het BK -

Nadere informatie

Toelichting bij het Criterium Vlaams-Brabant (CVB)

Toelichting bij het Criterium Vlaams-Brabant (CVB) Toelichting bij het Criterium Vlaams-Brabant (CVB) Uitgangspunten Het Criterium Vlaams-Brabant (CVB)is de opvolger van het B-Circuit. De hoofdredenen voor deze wijziging zijn: Het Provinciaal Bestuur stelt

Nadere informatie

GUY COOLEN Zondag 2 juni 2019 Uitnodiging

GUY COOLEN Zondag 2 juni 2019 Uitnodiging GUY COOLEN Zondag 2 juni 2019 Uitnodiging Beste sportvrienden, Op zondag 2 juni 2019 organiseert De Meerkoet Bree (DMB) haar 13 de Grote Prijs GUY COOLEN. Dit doen we ter nagedachtenis, van een groot zwemmer

Nadere informatie

Provinciale Kampioenschappen 2017

Provinciale Kampioenschappen 2017 20 augustus 2017 Bijlagen : 4 VP Provinciale Kampioenschappen 2017 Geachte mevrouw, Geachte heer, Onderwerp : Uitnodiging tot de Provinciale Kampioenschappen 2017 Wij hebben het genoegen u uit te nodigen

Nadere informatie

Provinciale Kampioenschappen 2016

Provinciale Kampioenschappen 2016 20 augustus 2016 Bijlagen : 4 VP Provinciale Kampioenschappen 2016 Geachte mevrouw, Geachte heer, Onderwerp : Uitnodiging tot de Provinciale Kampioenschappen 2016 Wij hebben het genoegen u uit te nodigen

Nadere informatie

Inschrijvingsmodaliteiten

Inschrijvingsmodaliteiten Inschrijvingsmodaliteiten Organisator: Vlaamse Zwemfederatie FLANDERS SPEEDO CUP ANTWERP zaterdag 21 januari - zondag 22 januari 2017 http://www.zwemfed.be/flanders/index.html Zwembad: Wezenberg, Desguinlei

Nadere informatie

Evaluatie van de prestaties van VZF- zwemmers tijdens de belangrijkste internationale tornooien van het seizoen

Evaluatie van de prestaties van VZF- zwemmers tijdens de belangrijkste internationale tornooien van het seizoen Jaarverslag Topsport 2013 VZF. AV 22 maart 2014 Koen Van Buggenhout, topsportcoördinator VZF Evaluatie van de prestaties van VZF- zwemmers tijdens de belangrijkste internationale tornooien van het seizoen

Nadere informatie

Infovergadering Sint-Truidense Zwemclub STZC

Infovergadering Sint-Truidense Zwemclub STZC Infovergadering Sint-Truidense Zwemclub STZC Inhoud Missie Algemene informatie Aanspreekpunten Doelstellingen Groepsindeling PACO Wedstrijden Competitie Missie De Sint-Truidense Zwemclub draagt bij aan

Nadere informatie

Uitnodiging: Naast een aantrekkelijk programma, bieden wij tal van natura en geldprijzen aan.

Uitnodiging: Naast een aantrekkelijk programma, bieden wij tal van natura en geldprijzen aan. Uitnodiging: De Nijlense Zwemclub nodigt u en uw zwemsters en zwemmers uit op haar: 18 de ZN-Tweedaagse Deze TWEEDAAGSE ( internationale ) wedstrijd wordt georganiseerd op zaterdag 21 en zondag 22 november

Nadere informatie

Evaluatie van de prestaties van VZF- zwemmers tijdens de belangrijkste internationale tornooien van het seizoen

Evaluatie van de prestaties van VZF- zwemmers tijdens de belangrijkste internationale tornooien van het seizoen . AV 19 maart 2016 Koen Van Buggenhout, topsportcoördinator VZF Evaluatie van de prestaties van VZF- zwemmers tijdens de belangrijkste internationale tornooien van het seizoen 2014-2015 Overzicht : 1.

Nadere informatie

Provinciale Kampioenschappen 2015

Provinciale Kampioenschappen 2015 7 juli 2015 Bijlagen : 4 VP Provinciale Kampioenschappen 2015 Geachte mevrouw, Geachte heer, Onderwerp : Uitnodiging tot de Provinciale Kampioenschappen 2015 Wij hebben het genoegen u uit te nodigen tot

Nadere informatie

Provinciale Kampioenschappen 2013

Provinciale Kampioenschappen 2013 20 juni 2013 Bijlagen : 4 VP Provinciale Kampioenschappen 2013 Geachte mevrouw, Geachte heer, Onderwerp : Uitnodiging tot de Provinciale Kampioenschappen 2013 Wij hebben het genoegen u uit te nodigen tot

Nadere informatie

5 de Internationale Grote Prijs GUY COOLEN

5 de Internationale Grote Prijs GUY COOLEN 5 de Internationale Grote Prijs GUY COOLEN 29 mei 2011 Uitnodiging Beste sportvrienden, Op zondag 29 mei 2011 organiseert De Meerkoet Bree (DMB) haar 5de internationale Grote Prijs GUY COOLEN. Dit doen

Nadere informatie

Zwemvereniging De Columbiaan Voorhout

Zwemvereniging De Columbiaan Voorhout Zwemvereniging De Columbiaan Voorhout www.columbiaan.nl A-, B- en C- diploma s Zwemvaardigheidsdiploma s Wedstrijdzwemmen Volwassenenzwemmen INFORMATIEBOEKJE Geachte lezer, Van harte welkom bij de Zwemvereniging

Nadere informatie

Verslag EK zwemmen 2018

Verslag EK zwemmen 2018 Verslag EK zwemmen 2018 Datum: 2-7 juli 2018 Locatie: Lublin, Polen Zwembad: Aqua Lublin Zwemdelegatie: Bart de Bruijn Zwemmer Ad de Bruijn Begeleider Bart de Bruijn, 18 jaar, woont in Etten-Leur, traint

Nadere informatie

Beste zwemmers en ouders van zwemmers,

Beste zwemmers en ouders van zwemmers, Redactie: Dick Bouman 06-50589322 dickjolien@hotmail.com Wedstrijdsecretariaat: Ruud Snijders en Remco Brand e-mailadres:zwemsecretariaat.mnc@gmail.com Seizoen 2017/2018 11 april 2018 Nr. 2018-15 Beste

Nadere informatie

VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 3/11/2014

VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 3/11/2014 VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 3/11/2014 voor een zwemwedstrijd onder de reglementen van de FINA/KBZB/VZF Antw O / Vl.Bra O / Limb O / O-Vl O / W-Vl X Goedgekeurd voor het VSB op 2/12/2014 Voorzitter :

Nadere informatie

Informatie ZV De Watervogels

Informatie ZV De Watervogels Informatie ZV De Watervogels Zwemvereniging De Watervogels Zwemvereniging de Watervogels is al meer dan 35 jaar de zwemvereniging van Bleiswijk. De vereniging is ooit begonnen met de komst van het 16 meter

Nadere informatie

Evaluatie van de prestaties van VZF-zwemmers tijdens de belangrijkste internationale tornooien van het seizoen

Evaluatie van de prestaties van VZF-zwemmers tijdens de belangrijkste internationale tornooien van het seizoen . AV 25 maart 2017 Koen Van Buggenhout, topsportcoördinator VZF Evaluatie van de prestaties van VZF-zwemmers tijdens de belangrijkste internationale tornooien van het seizoen 2015-2016 Overzicht : 1. Europese

Nadere informatie

Vlaamse Zwemfederatie vzw Provinciale Federatie Oost-Vlaanderen

Vlaamse Zwemfederatie vzw Provinciale Federatie Oost-Vlaanderen vzw 15/08/09 Betreft: Internationale Driekamp Zeeland - W. Vlaanderen - O-Vlaanderen. Beste bestuursleden, Hierbij bezorgen we u alle nodige gegevens voor de internationale driekamp. We hopen jullie massaal

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT VLAAMS-BRABANT

ALGEMEEN REGLEMENT VLAAMS-BRABANT VLAAMSE ZWEMFEDERATIE / K.B.Z.B. PROVINCIAAL BESTUUR ZWEMMEN VLAAMS-BRABANT Secretariaat Sylvia Kestens Heideblokstraat 13 3380 Bunsbeek 016 77 13 08 secretaris@pbz-vlb.be ALGEMEEN REGLEMENT VLAAMS-BRABANT

Nadere informatie

20u00: Welkom door voorzitter sportraad: Marc Deweer. 20u10: Huldiging deel 1: Jeugd en volwassenen. 20u40: Intermezzo : optreden Steven Gabriëls

20u00: Welkom door voorzitter sportraad: Marc Deweer. 20u10: Huldiging deel 1: Jeugd en volwassenen. 20u40: Intermezzo : optreden Steven Gabriëls 20u00: Welkom door voorzitter sportraad: Marc Deweer 20u10: Huldiging deel 1: Jeugd en volwassenen 20u40: Intermezzo : optreden Steven Gabriëls 21u10: Huldiging deel 2: Sportclubs 21u25: Voorstellen en

Nadere informatie

Financieel gezien mogen we niet klagen. Ondanks stijgende kosten hebben we het jaar 2014 met een positief resultaat mogen afsluiten.

Financieel gezien mogen we niet klagen. Ondanks stijgende kosten hebben we het jaar 2014 met een positief resultaat mogen afsluiten. Jaarverslag 2014 1 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag over 2014. Hierin is een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen in de organisatie en de omgeving van onze vereniging opgenomen. We mogen

Nadere informatie

op het juiste moment op topniveau

op het juiste moment op topniveau Het kost vier jaar om een sporter op het juiste moment op topniveau te laten presteren Jacco Verhaeren (1969) was bij PSV in Eindhoven coach van onder meer Inge de Bruin en Pieter van den Hoogenband. In

Nadere informatie

6 de Internationale Grote Prijs GUY COOLEN 27 mei 2012 Uitnodiging

6 de Internationale Grote Prijs GUY COOLEN 27 mei 2012 Uitnodiging 6 de Internationale Grote Prijs GUY COOLEN 27 mei 2012 Uitnodiging Beste sportvrienden, Op zondag 27 mei 2012 organiseert De Meerkoet Bree (DMB) haar 6de internationale Grote Prijs GUY COOLEN. Dit doen

Nadere informatie

Interprovinciaal beraad è VOORLOPIG VERSLAG. Aanwezig: Vlaamse Zwemfederatie vzw Provinciale Federatie Oost-Vlaanderen VLAAMSE ZWEMFEDERATIE.

Interprovinciaal beraad è VOORLOPIG VERSLAG. Aanwezig: Vlaamse Zwemfederatie vzw Provinciale Federatie Oost-Vlaanderen VLAAMSE ZWEMFEDERATIE. Interprovinciaal beraad è VOORLOPIG VERSLAG Datum: zaterdag 26/11/2026 Locatie: Hotel restaurant Otus, Oosterzelesteenweg 4. Aanwezig: VLAAMSE ZWEMFEDERATIE. Fernand Van Huyneghem VZF (Verontschuldigd)

Nadere informatie

Voorwoord. 5de Amerikaans eetfestijn

Voorwoord. 5de Amerikaans eetfestijn Digitale jaargang 1 April 2016 Kalender zwemschool april- juni 2016. Paasvakantie Zwemschool/sportief zwemmen/volwassen zwemmen: - geen zwemles van zaterdag 26 maart 2016 tot en met vrijdag 8 april 2016

Nadere informatie

Zalige kerstdagen en een spetterend 2018 gewenst!

Zalige kerstdagen en een spetterend 2018 gewenst! Digitale jaargang 2 December 2017 Zalige kerstdagen en een spetterend 2018 gewenst! De lesgevers, trainers, vrijwilligers en bestuursleden wensen iedereen een schitterend en sportief 2018! In 2018 staan

Nadere informatie

PROVINCIAAL CRITERIUM HENRI LECLUYSE 2019 PROGRAMMA

PROVINCIAAL CRITERIUM HENRI LECLUYSE 2019 PROGRAMMA PROGRAMMA 1 ste dag: Tielt (ZTZ) zon 13 januari 1. 800 m vrije slag jongens (11 12j) 2. 800 m vrije slag jongens (13 14j) 3. 800 m vrije slag heren (15 j & +) 4. 1500 m vrije slag meisjes (11 12j) 5. 1500

Nadere informatie

Deelneming van de categorie 9- en 10-jarigen (geboren in 2007 & 2006): beperkt tot 1 individuele wedstrijd + 1 aflossingswedstrijd

Deelneming van de categorie 9- en 10-jarigen (geboren in 2007 & 2006): beperkt tot 1 individuele wedstrijd + 1 aflossingswedstrijd 25 februari 2016 Bijlagen : 1 VP DRIEKAMP 2016 WEST-VLAANDEREN - OOST-VLAANDEREN ZEELAND WEDSTRIJDREGLEMENT De Driekamp West-Vlaanderen / Oost-Vlaanderen / Zeeland, georganiseerd door het Bestuur van de

Nadere informatie

Wedstrijdprogramma. PAUZE (5 min.) 19 4 X 50 M WISSELSLAG DAMES Open categorie X 50 M WISSELSLAG HEREN Open categorie.

Wedstrijdprogramma. PAUZE (5 min.) 19 4 X 50 M WISSELSLAG DAMES Open categorie X 50 M WISSELSLAG HEREN Open categorie. Wedstrijddeel 1 (Voormiddag) Inzwemmen: Eerste start: 08.00 uur 09.00 uur Wedstrijdprogramma 01 100 M VLINDERSLAG HEREN Geboren in 2004 en ouder. 02 100 M RUGSLAG DAMES Geboren in 2004 en ouder. 03 50

Nadere informatie

VOORPROGRAMMA voor een zwemwedstrijd onder de reglementen van de FINA/KBZB/VZF

VOORPROGRAMMA voor een zwemwedstrijd onder de reglementen van de FINA/KBZB/VZF VOORPROGRAMMA voor een zwemwedstrijd onder de reglementen van de FINA/KBZB/VZF LIVE results op Swimrankings/Splash Me: JA O NEEN O Datum aanvraag: Antw O Vl.Bra/Bru O Limb O O-Vl O W-Vl O Goedgekeurd voor

Nadere informatie

AANDACHTSPUNTEN VOOR ZWEMMERS EN OUDERS!

AANDACHTSPUNTEN VOOR ZWEMMERS EN OUDERS! Versie September 2013 AANDACHTSPUNTEN VOOR ZWEMMERS EN OUDERS! Naast vooral lol hebben in zwemmen, zijn er ook een paar zaken die je echt moet weten/doen rondom het trainen en zwemmen van wedstrijden.

Nadere informatie

100 Jaar HZS ZATERDAG 25 EN ZONDAG 26 MEI 2013

100 Jaar HZS ZATERDAG 25 EN ZONDAG 26 MEI 2013 ZATERDAG 25 EN ZONDAG 26 MEI 2013 ORGANISEERT DE KONINKLIJKE HASSELTSE ZWEMVERENIGING SPARTACUS TER GELEGENHEID VAN HAAR 100-JARIG BESTAAN EEN GROTE 2-DAAGSE ZWEMWEDSTRIJD 100 Jaar HZS UITNODIGING Beste

Nadere informatie

UITNODIGING. Een wedstrijd voor zwemmers die zich niet (kunnen) kwalificeren voor de Swim Cup.

UITNODIGING. Een wedstrijd voor zwemmers die zich niet (kunnen) kwalificeren voor de Swim Cup. VRIJDAG 3 MAART ZATERDAG 4 MAART ZONDAG 5 MAART : JEUGD & SENIOREN : MINIOREN : JUNIOREN UITNODIGING Met trots kunnen we aankondigen dat in de pauze van de Swim Cup the Hague de eerste editie van de Ranomi

Nadere informatie

Deelname van de categorie 9- en 10-jarigen (geboren in 2005 & 2004): beperkt tot 1 individuele wedstrijd + 1 aflossingswedstrijd

Deelname van de categorie 9- en 10-jarigen (geboren in 2005 & 2004): beperkt tot 1 individuele wedstrijd + 1 aflossingswedstrijd 19 september 2014 Bijlagen : 1 VP INTERNATIONALE DRIEKAMP 2014 WEST-VLAANDEREN - OOST-VLAANDEREN ZEELAND WEDSTRIJDREGLEMENT De Internationale Driekamp West-Vlaanderen / Oost-Vlaanderen / Zeeland, georganiseerd

Nadere informatie

Infovergadering Zwemschool An Poelmans Filip Rigo

Infovergadering Zwemschool An Poelmans Filip Rigo Infovergadering Zwemschool 22-09-2014 An Poelmans Filip Rigo Agenda Missie Organisatie Doelstelling Zwemschool Trainers Doelstellingen Aanwezigheden Verloop trainingen Uitrusting zwemmers Contactmomenten

Nadere informatie

VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 23/12/2016

VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 23/12/2016 VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 23/12/2016 voor een zwemwedstrijd onder de reglementen van de FINA/KBZB/VZF Antw O / Vl.Bra O / Limb O / O-Vl O / W-Vl X Goedgekeurd voor het VSB op 12/2/2017 & 7/3/2017 Voorzitter

Nadere informatie

VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 5/2/2015

VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 5/2/2015 VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 5/2/2015 voor een zwemwedstrijd onder de reglementen van de FINA/KBZB/VZF Antw O / Vl.Bra O / Limb O / O-Vl O / W-Vl X Goedgekeurd voor het VSB op 6/2/2015 Voorzitter : Naam

Nadere informatie

LIVE results op Swimrankings/SplashMe : Ja O Neen O. voor een zwemwedstrijd onder de reglementen van de FINA/KBZB/VZF Datum aanvraag: 28/12/2018

LIVE results op Swimrankings/SplashMe : Ja O Neen O. voor een zwemwedstrijd onder de reglementen van de FINA/KBZB/VZF Datum aanvraag: 28/12/2018 VOORPROGRAMMA LIVE results op Swimrankings/SplashMe : Ja O Neen O voor een zwemwedstrijd onder de reglementen van de FINA/KBZB/VZF Datum aanvraag: 28/12/2018 Antw O / Vl.Bra O / Limb O / O-Vl O / W-Vl

Nadere informatie

Internationales 40. Bergbad-Pokal-Schwimmfest Am 15. Und 16. Juni 2019

Internationales 40. Bergbad-Pokal-Schwimmfest Am 15. Und 16. Juni 2019 Internationales 40. Bergbad-Pokal-Schwimmfest Am 15. Und 16. Juni 2019 Bu ckeburg zwemfeest 2019 14, 15 en 16 juni!!!. Het is weer zover! Het zwemfeest in Bu ckburg komt eraan. Een wedstrijd die je niet

Nadere informatie

Infovergadering Zwemschool An Poelmans Filip Rigo

Infovergadering Zwemschool An Poelmans Filip Rigo Infovergadering Zwemschool 17-09-2016 An Poelmans Filip Rigo Agenda Missie Organisatie Doelstelling Zwemschool Trainers Doelstellingen Aanwezigheden Verloop trainingen Uitrusting zwemmers Contactmomenten

Nadere informatie

Naam : ADRES ZWEMBAD: Leopold III-laan 18. C.V. nr. : GOLD / 279 / 74 TIJDOPNAME: A.E.I. O S.A.E.I O Manueel X AANTAL BANEN: 4 O 5 O 6 X 8 O

Naam : ADRES ZWEMBAD: Leopold III-laan 18. C.V. nr. : GOLD / 279 / 74 TIJDOPNAME: A.E.I. O S.A.E.I O Manueel X AANTAL BANEN: 4 O 5 O 6 X 8 O VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 30/12/2012 voor een zwemwedstrijd onder de reglementen van de KBZB/VZF ANTW O VL.BRA O LIMB O OVL O WVL X Datum Goedkeuring: 31/12/2012 Goedkeuring Dubbelzwemmen: NVT X JA

Nadere informatie

REGLEMENT WISSELCRITERIUM FRANK PEPERMANS

REGLEMENT WISSELCRITERIUM FRANK PEPERMANS Maatschappelijke zetel: Amandus Geenenlaan 36,2100 Deurne Amandus Geenenlaan 36,2100 Deurne Aangesloten bij de Vlaamse Zwemfederatie Stamnummer 002 Opgericht in 1895 www.kazsc.be Bankrekening: BE61 7380

Nadere informatie

zaterdag 3 & zondag 4 november

zaterdag 3 & zondag 4 november 5 de wedstrijd Superprestige de wedstrijd Superprestige zaterdag 3 & zondag 4 november Olympisch Zwembad te Wachtebeke Een organisatie van een afdeling van met medewerking van : Provincie Oost-Vlaanderen

Nadere informatie

Sprintwedstrijd 27/01/2019 Aalst Sport

Sprintwedstrijd 27/01/2019 Aalst Sport REGLEMENT SPRINTWEDSTRIJD Memorial Herman Braeckman ++++Hoofdprogramma (50 m) : ELEKTRONISCHE TIJDOPNAME ++++ ++++ Andere wedstrijden : semi elektronisch ++++ - Dit is een zwemwedstrijd op uitnodiging

Nadere informatie

VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 6/2/2018

VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 6/2/2018 VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 6/2/2018 voor een zwemwedstrijd onder de reglementen van de FINA/KBZB/VZF Antw O / Vl.Bra O / Limb O / O-Vl O / W-Vl X Goedgekeurd voor het VSB op 8/2/2018 Voorzitter : Naam

Nadere informatie

AZ&PC AMERSFOORT WWW.AZPC.NL

AZ&PC AMERSFOORT WWW.AZPC.NL AZ&PC AMERSFOORT WWW.AZPC.NL AZ&PC AMERSFOORT ~ Opgericht op 29 mei 1910 ~ Eén van de oudste zwemsportclubs van Nederland ~ Richt zich op alle sporttakken: synchroonzwemmen, waterpolo schoonspringen en

Nadere informatie

Politiek forum over scenario s rond toekomst zwembad op 10 juli.

Politiek forum over scenario s rond toekomst zwembad op 10 juli. Oldenzaal, juli 2017 Beste leden, ouders/verzorgers en vrijwilligers In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen: Politiek forum over de scenario s rond toekomst zwembad op 10 juli Onderzoek naar misbruik

Nadere informatie

Infovergadering Zwemschool An Poelmans Filip Rigo

Infovergadering Zwemschool An Poelmans Filip Rigo Infovergadering Zwemschool 19-09-2015 An Poelmans Filip Rigo Agenda Missie Organisatie Doelstelling Zwemschool Trainers Doelstellingen Aanwezigheden Verloop trainingen Uitrusting zwemmers Contactmomenten

Nadere informatie

VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 6/9/2015

VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 6/9/2015 VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 6/9/2015 voor een zwemwedstrijd onder de reglementen van de FINA/KBZB/VZF Antw O / Vl.Bra O / Limb O / O-Vl O / W-Vl X Goedgekeurd voor het VSB op 6/9/2015 Voorzitter : Naam

Nadere informatie

Zwemverslag erslag Deaflympics te Taipei

Zwemverslag erslag Deaflympics te Taipei Zwemverslag erslag Deaflympics te Taipei Taipei (Taiwan), 5 15 september 2009 Verslag Extrasportief Kortom alles wat niets met het sportieve heeft te maken verliep ep hier in Hsinchu schitterend. Misschien

Nadere informatie

VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 13/1/2018 voor een zwemwedstrijd onder de reglementen van de FINA/KBZB/VZF

VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 13/1/2018 voor een zwemwedstrijd onder de reglementen van de FINA/KBZB/VZF VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 13/1/2018 voor een zwemwedstrijd onder de reglementen van de FINA/KBZB/VZF Antw O / Vl.Bra O / Limb O / O-Vl O / W-Vl X Goedgekeurd voor het VSB op 15/1/2018 Voorzitter :

Nadere informatie

++++Hoofdprogramma (50 m) : ELEKTRONISCHE TIJDOPNAME Andere wedstrijden : semi elektronisch ++++

++++Hoofdprogramma (50 m) : ELEKTRONISCHE TIJDOPNAME Andere wedstrijden : semi elektronisch ++++ REGLEMENT WEDSTRIJD DENDEREND AALST ++++Hoofdprogramma (50 m) : ELEKTRONISCHE TIJDOPNAME ++++ ++++ Andere wedstrijden : semi elektronisch ++++ - Dit is een zwemwedstrijd op uitnodiging van de wedstrijdorganisatie.

Nadere informatie

Internationale Meeting van Stad Brussel

Internationale Meeting van Stad Brussel INVITATION Zwemclub Cercle Royal de Natation de Bruxelles Atalante, met de steun van VZW Propsport, VZW Bain de Bruxelles en VZW Atomium, heeft het genoegen U uit te nodigen om deel te nemen aan Internationale

Nadere informatie

22 Antwerp International Youth Swimming Cup 2013 Olympic Swimming pool Wezenberg - Antwerp 50m - 8 lanes - OMEGA electronic time registration (A.E.I.

22 Antwerp International Youth Swimming Cup 2013 Olympic Swimming pool Wezenberg - Antwerp 50m - 8 lanes - OMEGA electronic time registration (A.E.I. 22 Antwerp International Youth Swimming Cup 2013 Olympic Swimming pool Wezenberg - Antwerp 50m - 8 lanes - OMEGA electronic time registration (A.E.I.) Friday 26 April 2013 Saturday 27 April 2013 Sunday

Nadere informatie

VISIE, OPLEIDINGSSTRUCTUUR EN SELECTIEPROFIELEN. Visie afdeling wedstrijdzwemmen ZV WESTLAND

VISIE, OPLEIDINGSSTRUCTUUR EN SELECTIEPROFIELEN. Visie afdeling wedstrijdzwemmen ZV WESTLAND VISIE, OPLEIDINGSSTRUCTUUR EN SELECTIEPROFIELEN Visie afdeling wedstrijdzwemmen ZV WESTLAND De visie van de afdeling wedstrijdzwemmen van ZV WESTLAND kenmerkt zich door onderstaande 3 hoofdlijnen: 1. Wedstrijdzwemmen

Nadere informatie

Hoera, mijn kind kiest voor wedstrijdzwemmen!!

Hoera, mijn kind kiest voor wedstrijdzwemmen!! Hoera, mijn kind kiest voor wedstrijdzwemmen!! Onderwerpen Trainingstijden Wanneer wedstrijden zwemmen? Indeling op leeftijd & afstanden Soorten wedstrijden Uitgangspunten circuits Aanschrijving & afmelding

Nadere informatie

Provinciale selectie +12 Oost-Vlaanderen

Provinciale selectie +12 Oost-Vlaanderen Provinciale selectie +12 Oost-Vlaanderen 2008-2009 Op 9 juli 2008 startte de eerste training onder leiding van mezelf. De twaalf gelukkigen zijn in alfabetische volgorde: NAAM KLASSEMENT VOORNAAM 2008-'09

Nadere informatie

Naam : ADRES ZWEMBAD: Keizer Karelstraat 41. C.V. nr. : ZTZ/029/66 TIJDOPNAME: A.E.I. O S.A.E.I O Manueel X

Naam : ADRES ZWEMBAD: Keizer Karelstraat 41. C.V. nr. : ZTZ/029/66 TIJDOPNAME: A.E.I. O S.A.E.I O Manueel X VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 14/9/2012 voor een zwemwedstrijd onder de reglementen van de KBZB/VZF ANTW O VL.BRA O LIMB O OVL O WVL X Datum Goedkeuring: 19/9/2012 Goedkeuring Dubbelzwemmen: NVT X JA O

Nadere informatie

Uitvoering van NDD-Beleidsplan 2012-2017 JAARPLAN AFDELING. Wedstrijdzwemmen WEDSTRIJDZWEMMEN WATERPOLO TRIATLON TRIM & RECREATIE BASISZWEMMEN

Uitvoering van NDD-Beleidsplan 2012-2017 JAARPLAN AFDELING. Wedstrijdzwemmen WEDSTRIJDZWEMMEN WATERPOLO TRIATLON TRIM & RECREATIE BASISZWEMMEN JAARPLAN AFDELING Wedstrijdzwemmen WEDSTRIJDZWEMMEN WATERPOLO TRIATLON TRIM & RECREATIE BASISZWEMMEN 1 AFDELING: Wedstrijd zwemmen STELLER: Ed Laar DATUM: 01-09-2013 INLEIDING De Omnizwemvereniging Nieuwe

Nadere informatie

Bepalingen KNZB Challengers

Bepalingen KNZB Challengers Dit document bevat twee hoofdstukken, te weten hoofdstuk 1 algemene bepalingen KNZB Challenger en hoofdstuk 2 aanvullende bepalingen en programma voor de betreffende challenger. Algemene Bepalingen KNZB

Nadere informatie

KORTRIJKSE ZWEMKRING V.Z.W. www.kzk.be KONINKLIJKE KORTRIJKSE ZWEMKRING VZW. Sponsordossier

KORTRIJKSE ZWEMKRING V.Z.W. www.kzk.be KONINKLIJKE KORTRIJKSE ZWEMKRING VZW. Sponsordossier KONINKLIJKE KORTRIJKSE ZWEMKRING VZW Sponsordossier 2015 Wie zijn wij? De V.Z.W. Koninklijke Kortrijkse Zwemkring is sinds 1912 dé zwemclub van de Guldensporenstad. In haar rijke geschiedenis kende KZK

Nadere informatie

Nieuwsbrief MOSA~regio

Nieuwsbrief MOSA~regio Nieuwsbrief MOSA~regio Juli 201 6 Jaargang 4, nummer 3 Inhoud Voorwoord van de voorzitter 1 Komende evenementen 1 Regionale Minioren Finale 2 Voorwoord van de voorzitter Felicitaties Richard Claus 3 A

Nadere informatie

Editoriaal-trainingen-Agenda- informatie-nieuwtjes. Alle praktische info! Kijk vlug binnenin! Energiek Maandblad van de Herenthoutse Atletiekclub

Editoriaal-trainingen-Agenda- informatie-nieuwtjes. Alle praktische info! Kijk vlug binnenin! Energiek Maandblad van de Herenthoutse Atletiekclub Herenthoutse Atletiekclub Energiek Maandblad van de Herenthoutse Atletiekclub Verschijnt op de eerste woensdag van de maand Alle praktische info! Kijk vlug binnenin! informatie-nieuwtjes Editoriaal-trainingen-Agenda-

Nadere informatie

VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 28/06/2014

VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 28/06/2014 VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 28/06/2014 voor een zwemwedstrijd onder de reglementen van de FINA/KBZB/VZF Antw O Vl.Bra X Limb O O-Vl O W-Vl O Goedgekeurd voor het VSB op 28/06/2014 Voorzitter : Naam :

Nadere informatie

Dit reglement gaat in op 1 januari 2017, vervangt het reglement van 2015 en blijft van kracht tot een nieuw reglement wordt uitgebracht.

Dit reglement gaat in op 1 januari 2017, vervangt het reglement van 2015 en blijft van kracht tot een nieuw reglement wordt uitgebracht. Algemeen Reglement Vlaams-Brabant Dit reglement gaat in op 1 januari 2017, vervangt het reglement van 2015 en blijft van kracht tot een nieuw reglement wordt uitgebracht. Inhoudstafel 1. ALGEMEEN... 2

Nadere informatie

VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 18/01/2015

VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 18/01/2015 VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 18/01/2015 voor een zwemwedstrijd onder de reglementen van de FINA/KBZB/VZF Antw O Vl.Bra X Limb O O-Vl O W-Vl O Goedgekeurd voor het VSB op 23/01/2015 Kamprechter : Naam

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT VLAAMS-BRABANT

ALGEMEEN REGLEMENT VLAAMS-BRABANT VLAAMSE ZWEMFEDERATIE / K.B.Z.B. PROVINCIAAL BESTUUR ZWEMMEN VLAAMS-BRABANT Secretaris Joeri Jacobs Westrodestraat 84 1861 Meise 015 65 00 07 secretaris@pbz-vlb.be ALGEMEEN REGLEMENT VLAAMS-BRABANT Dit

Nadere informatie

30 ste internationale BOKKERIJDERSWEDSTRIJD en 25 september Uitnodiging.

30 ste internationale BOKKERIJDERSWEDSTRIJD en 25 september Uitnodiging. Uitnodiging. Beste sportvrienden, Op zaterdag 24 en zondag 25 september 2016, richt OZV (Overpeltse ZwemVereniging) haar 30 e internationale Bokkerijderswedstrijd 2016 in. Wij zouden het zeer op prijs

Nadere informatie

Open Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen 2013

Open Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen 2013 Open Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen 2013 Programma Vrijdag Series Inzwemmen 08.00 uur, aanvang series 09.00 uur 1. 400m vrije slag jongens jeugd/heren senioren + S4 - S14 2. 400m vrije slag meisjes

Nadere informatie

VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 10/11/2017

VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 10/11/2017 VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 10/11/2017 voor een zwemwedstrijd onder de reglementen van de FINA/KBZB/VZF Antw O / Vl.Bra O / Limb O / O-Vl O / W-Vl X Goedgekeurd voor het VSB op 8/1/2018 Voorzitter :

Nadere informatie

Swimming Meets. Dit betekent dat er o.a. altijd ruimte zal zijn om in- en uit te zwemmen maar denk hierbij ook aan elektronische tijdwaarneming.

Swimming Meets. Dit betekent dat er o.a. altijd ruimte zal zijn om in- en uit te zwemmen maar denk hierbij ook aan elektronische tijdwaarneming. 26-28 februari 17 april Swimming Meets UITNODIGING Beste zwemvrienden, In het seizoen 2015/2016 organiseert The Hague Swimming (SG) in samenwerking met Den Haag Topsport en vele andere partners wederom

Nadere informatie

VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 9/9/2016

VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 9/9/2016 VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 9/9/2016 voor een zwemwedstrijd onder de reglementen van de FINA/KBZB/VZF Antw O / Vl.Bra O / Limb O / O-Vl O / W-Vl X Goedgekeurd voor het VSB op 30/9/2016 Voorzitter : Naam

Nadere informatie

Batavia Swim. geworden bij Batavia Swim. Door ontwikkeling of door ouder worden kan het wel zijn dat je kind naar een andere groep gaat.

Batavia Swim. geworden bij Batavia Swim. Door ontwikkeling of door ouder worden kan het wel zijn dat je kind naar een andere groep gaat. Vraag Waarom is er een nieuwe zwemvereniging opgericht Bestuurlijke verschillen van inzicht over de technische zaken van wedstrijdzwemmen (trainingen en wedstrijden) en de inbedding van wedstrijdzwemmen

Nadere informatie

ZPC AMERSFOORT is zwemsport voor iedereen

ZPC AMERSFOORT is zwemsport voor iedereen Sponsorgids Krachten bundelen Sinds het seizoen 2015-2016 vormen de verenigingen AZ&PC en De Amer samen één vereniging onder de naam ZPC AMERSFOORT. Een nieuwe naam bij een vertrouwde vaste waarde van

Nadere informatie

Uitnodiging: De Nijlense Zwemclub nodigt u en uw zwemsters en zwemmers uit op haar:

Uitnodiging: De Nijlense Zwemclub nodigt u en uw zwemsters en zwemmers uit op haar: Uitnodiging: De Nijlense Zwemclub nodigt u en uw zwemsters en zwemmers uit op haar: 16 de ZN-Tweedaagse Deze TWEEDAAGSE ( internationale ) wedstrijd wordt georganiseerd op zaterdag 16 en zondag 17 november

Nadere informatie

Uitnodiging: De Nijlense Zwemclub nodigt u en uw zwemsters en zwemmers uit op haar:

Uitnodiging: De Nijlense Zwemclub nodigt u en uw zwemsters en zwemmers uit op haar: Uitnodiging: De Nijlense Zwemclub nodigt u en uw zwemsters en zwemmers uit op haar: 17 de ZN-Tweedaagse Deze TWEEDAAGSE ( internationale ) wedstrijd wordt georganiseerd op zaterdag 15 en zondag 16 november

Nadere informatie

Handleiding afnemen van SwimKick techniekwedstrijden

Handleiding afnemen van SwimKick techniekwedstrijden Handleiding afnemen van SwimKick techniekwedstrijden Inleiding op SwimKick techniekwedstrijden... 2 Globale omschrijving van SwimKick techniekwedstrijden.... 2 Wat willen we bereiken met SwimKick techniekwedstrijden?...

Nadere informatie

7 de ZGEEL 2-daagse internationale zwemmeeting

7 de ZGEEL 2-daagse internationale zwemmeeting Uitnodiging : Zwemclub Geel nodigt u en uw zwemmers uit op de : 7 de ZGEEL 2-daagse internationale zwemmeeting Wanneer: zaterdag 14 en zondag 15 februari 2015 Waar: Stedelijk overdekt zwembad van de stad

Nadere informatie

Kalender 2012 VOORJAAR 2012

Kalender 2012 VOORJAAR 2012 Kalender 2012 Contactgegevens Gsm: 0477/18 59 25 Mail: gilbert.neyens@telenet.be Website: www.zwemclublichtervelde.be VOORJAAR 2012 22/01/2012 Nationaal kampioenschap Lange afstand Doornik 9u00 04/02/2012

Nadere informatie

SPEEDO TALENT CUP 2016

SPEEDO TALENT CUP 2016 De Dolfijn organiseert op zondag 28 februari 2016 voor de zesde keer de Speedo Talent Cup. Graag nodigen wij alle junioren- en jeugdzwemmers alsmede de jongens minioren 6 en meisjes minioren 5 uit om mee

Nadere informatie

Infovergadering Wedstrijdzwemmers 15-09-2012 Bart Valgaeren Filip Rigo

Infovergadering Wedstrijdzwemmers 15-09-2012 Bart Valgaeren Filip Rigo Infovergadering Wedstrijdzwemmers 15-09-2012 Bart Valgaeren Filip Rigo Inleiding Trainers Groepsindeling Trainingen / Competie-vergunningen Wedstrijden Officials gezocht Uitrusting zwemmers Stages Algemeen

Nadere informatie

LIVE results op Swimrankings/SplashMe : Ja X Neen O. voor een zwemwedstrijd onder de reglementen van de FINA/KBZB/VZF Datum aanvraag: 17/2/2019

LIVE results op Swimrankings/SplashMe : Ja X Neen O. voor een zwemwedstrijd onder de reglementen van de FINA/KBZB/VZF Datum aanvraag: 17/2/2019 VOORPROGRAMMA LIVE results op Swimrankings/SplashMe : Ja X Neen O voor een zwemwedstrijd onder de reglementen van de FINA/KBZB/VZF Datum aanvraag: 17/2/2019 Antw O / Vl.Bra O / Limb O / O-Vl O / W-Vl X

Nadere informatie

Zwemnieuws September 2018

Zwemnieuws September 2018 Zwemnieuws September 2018 In deze nieuwsbrief gaan we in op de volgende onderwerpen: startbijeenkomst, de start van het LAC-seizoen, Bas wint prestatiemedaille LAC, afscheid van vrijwilligers, oproep voor

Nadere informatie

Jump to a higher level!

Jump to a higher level! ZS RULES JUNI2014 Allerbeste ZS ers, De wereld staat nooit s4l. Vorige week kregen we het heugelijke nieuws van ons aller Elise ten Huize van ons zeer ac4ef bestuurslid Judith. Zo is de toekomst van ZS

Nadere informatie