Na standaardisatie van haar vestigingen op Windows 7 en App-V ervaart Dekker Zevenhuizen een betere performance en eenvoudiger beheer

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Na standaardisatie van haar vestigingen op Windows 7 en App-V ervaart Dekker Zevenhuizen een betere performance en eenvoudiger beheer"

Transcriptie

1 Na standaardisatie van haar vestigingen op Windows 7 en App-V ervaart Dekker Zevenhuizen een betere performance en eenvoudiger beheer Organisatie Dekker Zevenhuizen is in Nederland marktleider op het gebied van keukenbladen en keukenaccessoires. Al meer dan 75 jaar belevert Dekker vanuit de productielocatie in Zevenhuizen de keuken en doe-het-zelf markt. Dekker ontwikkelt voortdurend nieuwe werkbladdecors, Dekker Zevenhuizen is gespecialiseerd in maatwerk van keukenwerkbladen en keukenaccessoires. Na een bedrijfsovername wilde de fabrikant naar één uniforme werkplekomgeving. Als besturingssysteem werd gekozen voor Windows 7, terwijl circa 60 applicaties werden gevirtualiseerd met App-V. "We hebben nu een gestandaardiseerde werkplekomgeving, waarmee we zijn voorbereid op de toekomst, zegt ICT-manager Raymond Kops. innovatieve materialen voor werkbladen en hoogwaardige designaccessoires. De organisatie vervult de rol van groothandel én producent en SITUATIE heeft daarnaast een eigen vervoerafdeling. Na een bedrijfsovername telde de IT-omgeving van Dekker Zevenhuizen meerdere besturingssystemen. Raymond Kops, ICT-manager bij Dekker Zevenhuizen: In Zevenhuizen gebruikten we Windows XP terwijl op de locatie die we overnamen nog oude DOS-applicaties in gebruik waren. Door die diversiteit aan werkplekomgevingen was het moeilijk, om overal dezelfde functionaliteiten aan te bieden. Daarom wilden we naar één uniforme gebruikersomgeving met als belangrijkste doel om op alle locaties dezelfde faciliteiten te hebben." Er was nóg een reden om de IT-omgeving aan te pakken. Raymond Kops: "We wilden ook meer grip hebben op de applicaties die binnen onze organisatie in gebruik waren. We hadden namelijk geen inzicht in de applicaties die de medewerkers op hun pc's hadden draaien. Als je daar een overzicht van maakte, kon het morgen weer anders zijn. Tegelijk met de invoering van een nieuwe werkplekomgeving wilden we daarom ook meer uniformiteit in het applicatielandschap brengen.

2 Eisen - werkplekstandaardisatie voor 2 locaties - helder applicatiebeheer OPLOSSING Met ICT Advies- en Projectbureau Platani uit Breda had Dekker Zevenhuizen enkele brainstormsessies. Daarbij kwam al vrij snel naar voren dat de oplossing gezocht moest worden in het Windows-besturingssysteem van Microsoft. Raymond Kops: "Niet alleen nu, maar ook in de toekomst blijft Windows de standaard. Zeker met het oog op toekomstige gebruikers vonden wij het daarom verstandig om voor de nieuwste Windows-versie te kiezen." Voordelen - gemakkelijk te beheren - standaardisatie - veilig en stabiel platform - snelle zoekfunctie Na een analyse koos de keukenfabrikant voor Windows 7 voor de hoofdlocatie en Remote Desktop Services op de andere locatie. De meeste van onze applicaties zijn gestandaardiseerd op het Microsoft Windows-platform. Dus door daar voor te kiezen, is je IT-omgeving optimaal te beheren. Mede daarom had Windows onze voorkeur, zegt Raymond Kops. Ook is een applicatie- en hardwarelijst opgesteld. Om grip te krijgen op de applicaties, die de medewerkers in gebruik hebben, worden de applicaties zoveel mogelijk gevirtualiseerd met Microsoft Application Virtualization (App-V). Applicatievirtualisatie Platani heeft het advies en ontwerp op zich genomen, zoveel mogelijk in samenwerking met de IT-beheerders van Dekker Zevenhuizen. De software die de keukenfabrikant nu in gebruik heeft is de 64-bit Enterprise versie van Windows 7 en de meest recente versie van App-V om applicaties te virtualiseren. Raymond Kops: "Vooral vanwege onze zware grafische applicaties is een 64-bits besturingssysteem een must, want dan presteren de applicaties aanzienlijk beter. Hardware en software moeten natuurlijk wel 64-bits geschikt zijn. Omdat de Microsoft Assessment Planning Toolkit daarover te weinig informatie bood, hebben we de Application Compatibility Toolkit ingezet. Die is gratis te downloaden van de Microsoft website en analyseert alle programma s en hardware die je in gebruik hebt." De Application Compatibility Toolkit wees uit, dat onder meer de in gebruik zijnde virus-agent en.net Framework prima compatibel zijn met 64-bit. "Aan de serverkant waren wel 64-bit printerdrivers nodig. Dat leverde overigens geen problemen op. Mijn ervaring bij andere bedrijven is dat de Windows 64-bits versie uitstekend werkt, zegt Erwin Derksen projectleider en consultant van Platani.

3 Producten Windows 7 Enterprise (64 bit) Windows Server 2008 Remote Desktop Services Microsoft Application Virtualization (App-V 4.6) Windows Deployment Toolkit (MDT, WDS, WAIK). Wij zijn een bedrijf dat nieuwe technologieën snel wil adopteren. Bovendien verwacht ik sowieso dat het desktopmodel in de nabije toekomst standaard op 64-bit zal draaien. Meer en meer applicaties worden al op 64-bit uitgebracht. Bij de aanschaf van applicaties hielden we er al rekening mee of ze zijn uitgebracht in 64-bit, zegt Raymond Kops. Met App-V kunnen we de applicaties en het applicatiebeheer goed deployen. Microsoft Application Virtualization maakt het mogelijk om overal één uniforme, goed beheerbare en gestandaardiseerde werkplek te realiseren. Ook ontwikkelen we eigen software, waar nog geregeld aan gesleuteld wordt. Telkens als je een nieuwe versie naar de desktop brengt kost dat tijd. Met App-V is die tijd enorm verkort: we kunnen applicaties nu razendsnel naar de desktop brengen. Dat betekent ook dat onze ontwikkelaars nu veel sneller en eerder feedback krijgen, zodra een pakket in de productieomgeving draait", aldus Raymond Kops. Qua opstarten, afsluiten en inloggen is Windows 7 veel sneller dan Windows XP. Ik merk dat onze gebruikers daar heel enthousiast over zijn. Raymond Kops, ICT-manager bij Dekker Zevenhuizen Nog een voordeel van App-V is dat we toepassingenbeheer eenvoudiger en sneller kunnen maken, merkt Raymond Kops op. "In tegenstelling tot traditionele softwarelevering hoeven virtuele App-V-toepassingen niet geïnstalleerd te worden. In plaats daarvan worden virtuele toepassingen op een centrale App-Vserver opgeslagen en ingericht. Het beheer vindt plaats vanaf de App-V-console. Daarmee geven we aan, welke software naar welke desktops, laptops of terminalservers op het netwerk gedistribueerd moet worden. Met deze implementatiestijl worden alle stadia van het proces van toepassingenbeheer geautomatiseerd." Niet alle software kan gevirtualiseerd worden, er moet een basisset op de desktops en laptops geïnstalleerd zijn. Bij Dekker Zevenhuizen is dat een kleine basis-image die met de Windows Deployment Toolkit wordt uitgerold. Ook horen daar enkele basisapplicaties bij zoals Office, Java, Acrobat Reader, de App-Vclient, Internet Explorer plug-ins, antivirus software en Flash. Raymond kops: "Alle overige applicaties draaien virtueel en blijken uitstekend te werken. In totaal hebben we nu sinds maart 2010 zo n 60 programma's virtueel draaien, die door circa tachtig medewerkers worden gebruikt."

4 Meer informatie VOORDELEN - Microsoft Raymond Kops vindt de goede beheerbaarheid en standaardisatie de grote voordelen van Windows 7. Niet alleen ervaren onze gebruikers het besturingssysteem als zeer prettig. Het is ook een zeer gebruikersvriendelijk platform, het is stabiel en daarmee een zeer aantrekkelijk alternatief voor Windows XP, ook al omdat het niveau van beveiliging en betrouwbaarheid een stuk hoger ligt dan bij Windows XP, aldus Raymond Kops. Bovendien is Windows 7 het een gemakkelijk te beheren platform. Het aantal klachten en incidenten is sinds de invoering afgenomen. Nu liep onze helpdesk sowieso al niet over van de incidenten, maar we merken een duidelijke afname door het gebruik van Windows 7. De door Platani uitgevoerde implementatie bij bij Dekker Zevenhuizen is door Techworld.nl uitgeroepen tot een van de beste Windows 7 migratie-trajecten van de afgelopen 12 maanden Erwin Dekker, projectleider en consultant bij Platani Een ander belangrijk wapenfeit van Windows 7 is de verbeterde zoekfunctie. Raymond Kops: "Documenten en andere bestanden op de vaste schijf zijn daarmee gemakkelijk en snel terug te vinden. Speciale indexen en bibliotheken zorgen voor de hoge zoeksnelheid en een overzichtelijke presentatie van de zoekresultaten." Erwin Derksen is enthousiast over de de automatische installatie van de werkplekken met de Microsoft Deployment Toolkit (MDT 2010). "De nieuwe gebruiksinterface van de beheerconsole werkt heel fijn." Raymond Kops roemt ook de snelheid bij het opstarten, afsluiten en inloggen van de computer. Windows 7 is op die punten veel sneller dan Windows XP. Ik merk dat onze gebruikers daar heel enthousiast over zijn. Zij hebben overigens een dag training gehad voor het gebruik van het nieuwe platform." Qua Total Cost of Ownership (TCO) heeft Dekker Zevenhuizen geen berekening gemaakt. Raymond Kops: "De TCO speelde ook geen rol bij deze business case. Ongetwijfeld heeft de consolidatie van hard- en software een financieel voordeel gebracht, maar voor ons is het veel belangrijker dat aan de eisen, die aan deze business case ten grondslag lagen, is voldaan: eenduidige werkplekstandaardisatie en een inzichtelijk beheer van de applicaties."

5 applicatie Erwin Derksen meldt tot slot trots dat het project bij Dekker Zevenhuizen door Techworld.nl is uitgeroepen tot een van de beste Windows 7 migratie-trajecten van de afgelopen 12 maanden. TOEKOMST "Het Windows 7 platform en het App-V applicatiebeheermodel hebben onze verwachtingen helemaal waargemaakt, niet alleen voor vandaag maar ook voor de dag van morgen., zegt Raymond Kops. Nu de werkplekken zijn gestandaardiseerd op Windows 7 en het applicatiebeheer met App-V geregeld is, wil Dekker Zevenhuizen nog enkele kleine uitbreidingen en verbeteringen in haar IT doorvoeren. Raymond Kops: "Een van die dingen is een upgrade naar een nieuwe Windows Server omgeving, al is het alleen maar om de beveiliging naar een hoger plan te tillen." Disclaimer De in dit voorbeeld genoemde oplossingen kunnen van toepassing zijn op andere bedrijven en instellingen. De resultaten zijn echter afhankelijk van diverse aspecten, die bij andere bedrijven en instellingen sterk kunnen verschillen met het hier beschreven voorbeeld. SP

Beheerders én gebruikers van Respect Zorggroep Scheveningen ervaren de voordelen van servervirtualisatie én applicatievirtualisatie

Beheerders én gebruikers van Respect Zorggroep Scheveningen ervaren de voordelen van servervirtualisatie én applicatievirtualisatie Beheerders én gebruikers van Respect Zorggroep Scheveningen ervaren de voordelen van servervirtualisatie én applicatievirtualisatie Organisatie Respect Zorggroep Scheveningen (kortweg Respect Zorggroep)

Nadere informatie

Een werkplek op maat met desktopvirtualisatie

Een werkplek op maat met desktopvirtualisatie Een werkplek op maat met desktopvirtualisatie Rob van Megen Desktopvirtualisatie is hot. Organisaties grijpen de migratie naar Windows 7 aan om eens goed naar hun werkplek omgeving te kijken. Hoe kan het

Nadere informatie

Efficiency in klantenbeheer in korte tijd op niveau gebracht met gehoste CRM-oplossing

Efficiency in klantenbeheer in korte tijd op niveau gebracht met gehoste CRM-oplossing Efficiency in klantenbeheer in korte tijd op niveau gebracht met gehoste CRM-oplossing Er is veel interesse voor relatiebeheeroplossingen zoals Microsoft Dynamics CRM, maar organisaties zien op tegen lange

Nadere informatie

SITUATIE. Organisatie. De Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam biedt. 47 bacheloropleidingen en bijna 100 masteropleidingen.

SITUATIE. Organisatie. De Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam biedt. 47 bacheloropleidingen en bijna 100 masteropleidingen. Vrije Universiteit Amsterdam bespaart 185.000,= door af te zien van een investering in storage en creëert tegelijkertijd meer opslagcapaciteit met Exchange Server 2010 Organisatie De Vrije Universiteit

Nadere informatie

Door papieren handboek online toegankelijk te maken, boekt kinderopvang Korein tijdsbesparing én kwaliteitsverhoging

Door papieren handboek online toegankelijk te maken, boekt kinderopvang Korein tijdsbesparing én kwaliteitsverhoging Door papieren handboek online toegankelijk te maken, boekt kinderopvang Korein tijdsbesparing én kwaliteitsverhoging Organisatie Het woord kinderopvang dekt bij Korein al lang de lading niet meer. Daarom

Nadere informatie

Cloud Communicatie Hosted Voice powered by Detron Telecom Solutions

Cloud Communicatie Hosted Voice powered by Detron Telecom Solutions Cloud communicatie EDITIE NR. 1 Cloud Communicatie Hosted Voice powered by Detron Telecom Solutions Zeker, zorgeloos en optimaal bereikbaar Investeren in een nieuwe telefooncentrale of telefonie afnemen

Nadere informatie

Bellen via het internet levert DQ&A 20% kostenbesparing op gesprekskosten

Bellen via het internet levert DQ&A 20% kostenbesparing op gesprekskosten Bellen via het internet levert DQ&A 20% kostenbesparing op gesprekskosten De oude telefooncentrale van DQ&A, marktleider op het gebied van online advertentiecampagnes, kon de sterke groei van het bedrijf

Nadere informatie

Microsoft Dynamics CRM geeft Qurius Europees inzicht in sales en opportunities

Microsoft Dynamics CRM geeft Qurius Europees inzicht in sales en opportunities Microsoft Dynamics CRM geeft Qurius Europees inzicht in sales en opportunities Qurius heeft met Microsoft Dynamics CRM een kwaliteitsslag weten te maken. De onderlinge vestigingen communiceren nu beter

Nadere informatie

ios, Android, Windows Phone of BYOD? Hulp bij het kiezen van juiste mobiele platform

ios, Android, Windows Phone of BYOD? Hulp bij het kiezen van juiste mobiele platform ios, Android, Windows Phone of BYOD? Hulp bij het kiezen van juiste mobiele platform ios, Android, Windows Phone of BYOD? helpline B.V., 20 maart 2014, versie 1.0 Dellaertweg 9 C 2316 WZ Leiden 071-523

Nadere informatie

Cursusadministratie Software. Whitepaper

Cursusadministratie Software. Whitepaper Cursusadministratie Software Huur of Koop Whitepaper Januari 2011 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding: Koop versus huur... 3 Hoofdstuk 1... 4 1.1 Belangrijke trends bij SaaS-applicaties... 4 1.2

Nadere informatie

Klantgegevens uit Microsoft Dynamics CRM via Mobile CRM beschikbaar op PDA

Klantgegevens uit Microsoft Dynamics CRM via Mobile CRM beschikbaar op PDA Klantgegevens uit Microsoft Dynamics CRM via Mobile CRM beschikbaar op PDA Sigma distributiepartner Colours & Coatings wil alle klantgegevens centraal opslaan en op PDA's beschikbaar hebben voor de buitendienstmedewerkers.

Nadere informatie

Cloud computing in het onderwijs

Cloud computing in het onderwijs SURFnet Kennisnet Innovatieprogramma SURFnet bv Postbus 19035 3501 DA Utrecht Telefoon 030 2 305 305 Fax 030 2 305 329 admin@surfnet.nl www.surfnet.nl Stichting Kennisnet Postbus 778 2700 AT Zoetermeer

Nadere informatie

Pensioenfonds PGGM breidt beveiliging uit met Windows Server 2008

Pensioenfonds PGGM breidt beveiliging uit met Windows Server 2008 Pensioenfonds PGGM breidt beveiliging uit met Windows Server 2008 PGGM is gevestigd in Zeist, Nederland, en beheert ongeveer 90 miljard. Werknemers moesten jarenlang via een VPN (Virtual Private Network)

Nadere informatie

Het pad naar de geoptimaliseerde werkplek. De vijf best practices voor het optimaliseren van de desktop infrastructuur

Het pad naar de geoptimaliseerde werkplek. De vijf best practices voor het optimaliseren van de desktop infrastructuur Het pad naar de geoptimaliseerde werkplek De vijf best practices voor het optimaliseren van de desktop infrastructuur Inleiding Stelt u zich eens voor dat... kenniswerkers vanaf elke locatie veiliger toegang

Nadere informatie

CENTRIC MAGAZINE ICT INFRA STRUCTUREN. Opening nieuw kantoor. door virtualisatie. datacenters met zeer hoge snelheid

CENTRIC MAGAZINE ICT INFRA STRUCTUREN. Opening nieuw kantoor. door virtualisatie. datacenters met zeer hoge snelheid CENTRIC MAGAZINE ICT INFRA STRUCTUREN JAARGANG 7, NUMMER 3, RAVU: Business Intelligence is een proces Opening nieuw kantoor Moordrecht Saxion bespaart fors door virtualisatie Glasvezelring verbindt datacenters

Nadere informatie

Tellus beschikt met SQL Server 2008 in recordtijd over een krachtige Business Intelligence oplossing en bespaart 300.000,= aan ontwikkelkosten

Tellus beschikt met SQL Server 2008 in recordtijd over een krachtige Business Intelligence oplossing en bespaart 300.000,= aan ontwikkelkosten Tellus beschikt met SQL Server 2008 in recordtijd over een krachtige Business Intelligence oplossing en bespaart 300.000,= aan ontwikkelkosten Organisatie Tellus heeft als missie om klanten en bedrijven

Nadere informatie

Wij richten ons uitsluitend op het MKB

Wij richten ons uitsluitend op het MKB Backup Protector in dagelijkse praktijk Vergeet u wel eens een backup te draaien? Als u een backup heeft is het risico nog niet voorbij want de meeste dragers zijn gevoelig voor beschadiging, diefstal

Nadere informatie

HOE EENVOUDIG IS HET OM GEBRUIK TE MAKEN VAN CLOUD COMPUTING?

HOE EENVOUDIG IS HET OM GEBRUIK TE MAKEN VAN CLOUD COMPUTING? Innervate: Januari 2011 WHITEPAPER CLOUD COMPUTING HOE EENVOUDIG IS HET OM GEBRUIK TE MAKEN VAN CLOUD COMPUTING? Lees hier in het kort hoe u zich het best kunt bewegen in de wereld van cloud computing

Nadere informatie

SharePoint als sociaal intranet inzetten

SharePoint als sociaal intranet inzetten White Paper SharePoint als sociaal intranet inzetten Het dagelijks werk van een groot aantal medewerkers binnen een organisatie bestaat uit het zoeken, het bewerken, het opslaan en het delen van informatie

Nadere informatie

Bekijk onze eerstvolgende Business Eventdagen op BTCTELECONSULT.NL/BUSINESSEVENT. Met vriendelijke groet,

Bekijk onze eerstvolgende Business Eventdagen op BTCTELECONSULT.NL/BUSINESSEVENT. Met vriendelijke groet, TELECOM TABLOID RENDEMENT IN DE LIFT herfst 2013 / winter 2014 >> Thema: Rendement in de lift >> Hosted IP Telefonie op maat... pag. 2 >> Special: bewaar-stappenplan... pag. 3 t/m 6 Slimmer werken, communiceren

Nadere informatie

White paper: introductie van Cloud Computing

White paper: introductie van Cloud Computing White paper: introductie van Cloud Computing Introductie Cloud computing De explosieve groei van cloud oplossingen en diensten in de afgelopen periode is een situatie die vergelijkbaar is met de meeste

Nadere informatie

Inleiding Voordelen van cloud computing Welke oplossingen biedt de markt aan?

Inleiding Voordelen van cloud computing Welke oplossingen biedt de markt aan? Inleiding Cloud computing is een belangrijk en actueel thema in de IT. Het virtualiseren van servers en het gebruik van de cloud kan uw organisatie veel voordelen bieden, mits er een goede strategie uitgestippeld

Nadere informatie

Software Distributie. Universiteit van Amsterdam Systeem en Netwerk Beheer Large Installation Administration. 3 april 2006

Software Distributie. Universiteit van Amsterdam Systeem en Netwerk Beheer Large Installation Administration. 3 april 2006 Universiteit van Amsterdam Systeem en Netwerk Beheer Large Installation Administration 3 april 2006 René Jorissen rjorissen@os3.nl Mark Meijerink mark@os3.nl 1 Samenvatting Samenvatting Om tijd en geld

Nadere informatie

UNO CLOUD OPLOSSINGEN Moeiteloos en veilig samenwerken & communiceren in de Cloud!

UNO CLOUD OPLOSSINGEN Moeiteloos en veilig samenwerken & communiceren in de Cloud! NU GRATIS OFFICE 365 VOOR STICHTINGEN & NGO S met ANBI of SBBI status UNO CLOUD OPLOSSINGEN Moeiteloos en veilig samenwerken & communiceren in de Cloud! Zij gingen u voor UNO Flex geeft mij letterlijk

Nadere informatie

De public cloud: Het einde van de traditionele hosting providers?

De public cloud: Het einde van de traditionele hosting providers? De public cloud: Het einde van de traditionele hosting providers? Auteur: Reinout Dotinga Quality Assured Services B.V. Thorbeckestraat 53 2613 BV DELFT KvK 60679905 INHOUDSOPGAVE: 1. INLEIDING 3 2. VOOR

Nadere informatie

Cloud Computing voor het MKB: eigen server of Cloud server?

Cloud Computing voor het MKB: eigen server of Cloud server? Whitepaper Cloud Computing voor het MKB: eigen server of Cloud server? Wanneer een kantoorserver moet worden vervangen, staat het management daarbij voor de keuze om op de traditionele manier te blijven

Nadere informatie

Verkooporganisatie van Danica maakt verkoopkansen inzichtelijk met Microsoft Dynamics CRM 3.0

Verkooporganisatie van Danica maakt verkoopkansen inzichtelijk met Microsoft Dynamics CRM 3.0 Verkooporganisatie van Danica maakt verkoopkansen inzichtelijk met Microsoft Dynamics CRM 3.0 Om betere verkoopresultaten te behalen koos Danica voor Microsoft Dynamics CRM 3.0. Vanaf de invoering zijn

Nadere informatie

VGTogether. samenwerken in voortgangstoetsing. Programma Toetsing en Toetsgestuurd Leren

VGTogether. samenwerken in voortgangstoetsing. Programma Toetsing en Toetsgestuurd Leren VGTogether samenwerken in voortgangstoetsing Programma Toetsing en Toetsgestuurd Leren PIJLER 1: Het verminderen van studie-uitval en werkdruk in het hoger onderwijs PIJLER 3: Nationale technische infrastructuur

Nadere informatie