Virtueel of Fysiek. Uitdagingen bij migratie naar Windows 7

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Virtueel of Fysiek. Uitdagingen bij migratie naar Windows 7"

Transcriptie

1 Het jaar 2011/2012 staat voor veel organisaties in het teken van Windows 7. De overstap van Windows XP naar Windows 7 lijkt in eerste instantie eenvoudig te zijn maar blijkt in de praktijk toch complex. Workspace Management biedt een helpende hand en vereenvoudigd de migratie naar het Windows 7 besturingssysteem. Virtueel of Fysiek In de ogen van een eindgebruiker is de upgrade naar Windows 7 hetzelfde als een applicatie-update. De werkelijkheid is anders! Als we kijken naar de opbouw van een hedendaags computersysteem is dit gebaseerd op het volgende model. 4) Gebruikersinstellingen 3) Applicaties 2) Desktop 1) Infrastructuur In dit model bestaat de infrastructuur onder andere uit de componenten hardware, lokale of centrale opslag en het netwerk dat benodigd is om een virtuele of fysieke desktop beschikbaar te stellen. Op de infrastructuur is een besturingssysteem, ofwel desktop, actief dat nu veelal is gebaseerd op Windows XP en in snel tempo wordt vervangen door Windows 7. Bovenop het besturingssysteem zijn de applicaties beschikbaar en is het mogelijk om persoonlijke gebruikersinstellingen te bewaren. Uitdagingen bij migratie naar Windows 7 Zodra men geconfronteerd wordt met de beoogde migratie naar Windows 7 ontstaan diverse vragen. Het is belangrijk om hier tijdig over na te denken. Veelvoorkomende vragen zijn: - Werken mijn huidige applicaties op Windows 7? - Hoe kan ik het beste mijn applicaties inventariseren en consolideren? - Wat betekent de overgang van een 32-bit besturingssysteem naar 64-bit voor mijn applicaties?

2 - Hoe distribueer ik mijn applicaties op Windows 7? - Hoe ga ik om met beleidsinstellingen en datatoegang? - Hoe integreer ik nieuwe technieken zoals applicatievirtualisatie? - Hoe stel ik mijn huidige printeromgeving beschikbaar op Windows 7? - Hoe zorg ik ervoor dat de huidige persoonlijke instellingen behouden blijven? - Past mijn huidige desktopbeveiligingsbeleid nog in de nieuwe situatie? Workspace Management Nu bekend is met welke uitdagingen we te maken krijgen zijn deze onder te verdelen in vier categorieën. Dit zijn: 1) Applicaties 2) Datatoegang 3) Printers 4) Gebruikersinstellingen Wanneer we praten over een Workspace, vormen de bovengenoemde categorieën samen de inhoud (content). Door het aanbieden van content op basis van context (wie je bent, waar je bent, vanaf welk device en op welk tijdstip) ontstaat Workspace Management. Gebruikersinstellingen Naast het aanbieden van applicaties, datatoegang en printers zijn de gebruikersinstellingen, ook wel profiel genaamd, het meest belangrijke onderdeel bij de migratie naar Windows 7. Een profiel bevat persoonlijke instellingen zoals bijvoorbeeld een bureaubladachtergrond en muisinstelling voor linksen rechtshandigen. Ook bevat het profiel applicatie specifieke instellingen zoals importexportlocaties, werkbalkinstellingen en andere voorkeursinstellingen zoals de standaard printer en het automatisch starten van applicaties. Profiel V1 en V2 Het verschil tussen een profiel op Windows XP en Windows 7 is de opbouw van de onderliggende structuur. Hierdoor is er sprake van een profiel versie V1 en profiel versie V2. Beide profielen zijn standaard niet uitwisselbaar en gebonden aan een besturingssysteem, respectievelijk Windows XP en Windows 7. Met Microsoft User State Migration Tool (USMT) is het mogelijk om een big-bang migratie uit te voeren van een profiel V1 naar profiel V2. Hierbij is een gefaseerde migratie met gelijktijdig gebruik van Windows XP en Windows 7 uitgesloten.

3 Gefaseerde migratie met Workspace Management Workspace Management ontkoppelt het profiel en daarmee de gebruikersinstellingen van het onderliggende besturingssysteem. Door een andere benadering en opslag van gebruikersinstellingen maakt Workspace Management deze instellingen uitwisselbaar tussen de verschillende besturingssystemen. Hierdoor kan een gebruiker gelijktijdig beschikken over een Windows XP en Windows 7 besturingssysteem en behoort een gefaseerde migratie naar Windows 7 ineens wel tot de mogelijkheden. Nederland voorop met Workspace Management De Nederlandse markt loopt ver voorop in de ontwikkeling van Workspace Management oplossingen. Het meest bekende Workspace Management product van Nederlandse bodem is RES Workspace Manager van RES Software. Een ander Nederlands product is Immidio Flex Profiles. Dit product richt zich als point solution op de gebruikersinstellingen en is daarnaast in combinatie met bijvoorbeeld Microsoft Group Policy Preferences een oplossing op het gebied van Workspace Management. Een nog minder bekend product en ook afkomstig uit Nederland is Scense. Een innoverende oplossing met veel potentie! Scense In basis is Scense een eenvoudige oplossing die vooral bedoeld is voor het beschikbaar stellen van applicaties, onafhankelijk van locatie en device. Tevens is het mogelijk om datatoegang te verzorgen zoals drivemappings en ODBC connecties. Verder zijn printers toe te kennen met bijbehorende voorkeursinstellingen en zijn vooraf gebruikersinstellingen vast te stellen voor zowel Windows als de applicaties. Applicatievirtualisatie Scense beschikt over de functionaliteit om virtuele applicaties te beheren en te distribueren. Met deze verregaande integratie ontstaat de mogelijkheid om vanuit Scense afhankelijkheden te definiëren en virtuele applicaties aan elkaar te koppelen. Hierdoor zijn aanpassingen binnen configuratiebestanden van bijvoorbeeld Microsoft App-V niet meer nodig. Zo is het mogelijk om een virtuele Microsoft App-V applicatie aan een virtuele Symantec SWV applicatie te koppelen. MSI en Adaptive Installer In sommige gevallen is het niet wenselijk of technisch onmogelijk om applicatievirtualisatie toe te passen. In zo een situatie is de traditionele distributiemethode met MSI bestanden of een setup noodzakelijk. Veelal biedt een product als AdminStudio of Wise Package Studio een uitkomst bij het

4 herconfigureren van deze bestanden wat benodigd is voor de uitrol van een applicatie binnen het bedrijfsnetwerk. Scense vervangt dit proces en beschikt zelf over de mogelijkheid tot MSI configuratie. Op eenvoudige wijze zijn afzonderlijke features en componenten te selecteren en is ook de zogenaamde properties tabel in een MSI bestand te bewerken. Dit is allemaal te configureren vanuit één en dezelfde beheerconsole. Tenslotte maakt Scense gebruik van een gepatenteerde Adaptive Installer technologie. Hierbij zijn applicaties zonder het gebruik van applicatievirtualisatie toch conflictvrij te gebruiken. Dat was voorheen alleen voorbehouden aan applicatievirtualisatie. Bring Your Own Device/Computer De Virtuele Desktop Infrastructuur (VDI) hype is nog in volle opmars terwijl ook al gesproken wordt over Bring Your Own Device/Computer. Waarom zou men gebruik maken van dure centrale resources als deze veelvuldig op de lokale computer beschikbaar is? Het probleem is vaak gerelateerd aan de noodzaak voor lidmaatschap van een directory structuur zoals Microsoft Active Directory en Novell edirectory. Vooral in het onderwijs, waar veel studenten over een eigen laptop beschikken, is dit een hekel punt. Scense vereist geen koppeling tussen computersysteem en een directory structuur. Hierdoor is Scense daadwerkelijk geschikt voor Bring Your Own! Scense versus RES Workspace Manager Zoals eerder vermeld is RES Workspace Manager een tegenhanger van Scense. Ondanks dat ze beide focussen op Workspace Management zijn er grote verschillen. Voor een leek is de beheerconsole van RES Workspace Manager eenvoudiger in het gebruik. Een duidelijke interface geeft op een logische wijze inzicht in de functionaliteit. Scense is open van structuur en biedt daardoor de vrijheid om zelf extra functionaliteit in te voegen. Enige kennis van Visual Basic is hierbij een vereiste. RES Workspace Manager biedt uit zichzelf geen mogelijkheid voor applicatiedistributie. Hiervoor is een extra product zoals RES Automation Manager benodigd. Naast een extra beheerconsole brengt dit ook extra kosten met zich mee. Scense bestaat uit één standaard module die alle functionaliteit in zich heeft. Scense beschikt over een uitgebreide integratie met applicatievirtualisatie producten zoals VMware ThinApp, Microsoft App-V en Symantec SWV. De gepatenteerde Adaptive Installer technologie draagt bij installatie van applicaties zorg voor een conflictvrije distributie.

5 RES Workspace Manager beschikt naast Workspace Management functionaliteit over extra mogelijkheden zoals USB security, databeveiliging, rapportages en schermovername voor beheer. Scense beperkt zich tot de basis van Workspace Management en beschikt niet over alternatieve functionaliteit. Scense heeft een on-demand werking op basis van checks. Dit resulteert in kortere inlogtijden, betere prestaties en een directe aansturing op basis van de gebruiker. RES Workspace Manager is sessie georiënteerd waarbij de aansturing en controle is toegepast op de gehele Workspace. Dit biedt meer mogelijkheden op het gebied van beveiliging maar vertraagt de werking van het systeem. Conclusie Bij de migratie van Windows XP naar Windows 7 is Workspace Management een belangrijk component met enorm veel toegevoegde waarde. Naast een betere controle over de totale desktopomgeving biedt Workspace Management transparantie voor de gebruiker en zorgt het tevens voor een betere gebruikerservaring, zowel in een fat-client, VDI als hybride omgeving. De beste productkeuze is afhankelijk van de gestelde wensen en eisen. Immidio Flex Profiles is een prima keuze als point solution. RES Workspace Manager is een oplossing met extra aandacht voor security en biedt alternatieve functionaliteit. Scense is gespecialiseerd in het beschikbaar stellen van applicaties en gebaseerd op een open structuur. Vooral in een Bring Your Own omgeving zoals het onderwijs is Scense een hele mooie oplossing.

Werkplekvisie. Hans van Zonneveld Senior Consultant Winvision

Werkplekvisie. Hans van Zonneveld Senior Consultant Winvision Werkplekvisie Hans van Zonneveld Senior Consultant Winvision De essentie De gebruiker centraal Verschillende doelgroepen Verschillende toepassingen Verschillende locaties Het beschikbaar

Nadere informatie

Virtual Desktop Infrastructure in het Onderwijs

Virtual Desktop Infrastructure in het Onderwijs Virtual Desktop Infrastructure in het Onderwijs Sprekers: Penta college CSG MDCS Demo Scense Leo Smit Raymond Drielinger Dennis van Eijk Agenda Het PENTA college CSG Huidige situatie Toekomst van het

Nadere informatie

AVANCE Application Management

AVANCE Application Management AVANCE Application Management AVANCE Application Management is een 100% dochteronderneming van AVANCE ICT Groep Nederland en is gespecialiseerd in het virtualiseren en (re)packagen van applicaties. Door

Nadere informatie

Virtual Desktop Infrastructure Een alternatief SBC concept? Jacco Bezemer

Virtual Desktop Infrastructure Een alternatief SBC concept? Jacco Bezemer Virtual Desktop Infrastructure Een alternatief SBC concept? Jacco Bezemer Wat ga ik behandelen? Wat is VDI? Voordelen van SBC? VDI versus SBC De voor- en nadelen van VDI De techniek De componenten Use-cases

Nadere informatie

VMware ThinApp. Application Virtualization Platform that enables complex software to be delivered as self-contained EXE files

VMware ThinApp. Application Virtualization Platform that enables complex software to be delivered as self-contained EXE files VMware ThinApp Application Virtualization Platform that enables complex software to be delivered as self-contained EXE files Edwin Friesen Senior Solution Consultant @ Ictivity B.V. edwin.friesen@ictivity.nl

Nadere informatie

End to End Virtualisation

End to End Virtualisation End to End Virtualisation Virtualisatie in een Citrix wereld Edwin van den Broek Valid ICT Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde De DSM visie Applicaties transparant aan gebruikers aanbieden, ongeacht

Nadere informatie

Welkom bij IT-Workz. Etten-Leur, 16 november 2010. Altijd en overal werken en leren. Applicatie en Desktop Delivery met Quest vworkspace

Welkom bij IT-Workz. Etten-Leur, 16 november 2010. Altijd en overal werken en leren. Applicatie en Desktop Delivery met Quest vworkspace Welkom bij IT-Workz Altijd en overal werken en leren Applicatie en Desktop Delivery met Quest vworkspace Etten-Leur, 16 november 2010 IT-Workz is de verzelfstandigde Dienst ICT van het ROC West-Brabant.

Nadere informatie

Een werkplek op maat met desktopvirtualisatie

Een werkplek op maat met desktopvirtualisatie Een werkplek op maat met desktopvirtualisatie Rob van Megen Desktopvirtualisatie is hot. Organisaties grijpen de migratie naar Windows 7 aan om eens goed naar hun werkplek omgeving te kijken. Hoe kan het

Nadere informatie

mobiel; Security; desktop; mobile; netwerken; migratie; Kostenbesparing; virtualisatie; datacenter; efficiency

mobiel; Security; desktop; mobile; netwerken; migratie; Kostenbesparing; virtualisatie; datacenter; efficiency Asset 1 van 7 Beheer de gebruiker, niet de device Gepubliceerd op 25 april 2012 Desktop transformatie is niet zozeer een chronologische serie gebeurtenissen die u van een fysieke naar een virtuele omgeving

Nadere informatie

Marcel Mayer Director Channel Sales EMEA Scense

Marcel Mayer Director Channel Sales EMEA Scense W.A.a.a.s. Marcel Mayer Director Channel Sales EMEA Scense Ruim 20 jaar actief in sales IT Afgelopen 10 jaar evangelist voor oplossingen als Citrix, RES Software & Softricity Nu verantwoordelijk voor Channel

Nadere informatie

Visie van De Ictivity Groep op het Virtuele Desktop Infrastructuur (VDI) concept (onderdeel van De Ictivity Groep werkplekconcepten)

Visie van De Ictivity Groep op het Virtuele Desktop Infrastructuur (VDI) concept (onderdeel van De Ictivity Groep werkplekconcepten) Visie van De Ictivity Groep op het Virtuele Desktop Infrastructuur (VDI) concept (onderdeel van De Ictivity Groep werkplekconcepten) Whitepaper Het Werkplek Concept VDI juli 2013 Pagina 1 van 5 INHOUD

Nadere informatie

Profiel Senna Peterse

Profiel Senna Peterse Profiel Senna Peterse ICT Helpdesk & Support medewerker Call-Dispatch 1 e en 2 e Lijns Helpdesk Remote Support Uitrol- medewerkster Enthousiaste en sociale klantgerichte collega en teamplayer Kwaliteitsgericht,

Nadere informatie

Agenda. doelstelling situering voor- en nadelen functionaliteit opbouw voorwaarden besluitvorming

Agenda. doelstelling situering voor- en nadelen functionaliteit opbouw voorwaarden besluitvorming 12/10/2010 1 Agenda doelstelling situering voor- en nadelen functionaliteit opbouw voorwaarden besluitvorming 2 doelstelling (nood aan) Windows 2008R2 situeren overzicht geven functionaliteit praktische

Nadere informatie

Plan van aanpak Meesterproef 2: Workflowbeheer Voorwoord

Plan van aanpak Meesterproef 2: Workflowbeheer Voorwoord Plan van aanpak Meesterproef 2: Workflowbeheer Voorwoord Dit is het PVA versie 2. Dit wil zeggen dat ik de informatie op het gebeid van de netwerk instellingen en de setup heb verwerkt en uitgebreid heb

Nadere informatie

Ictivity Een vreemde eend in de bijt

Ictivity Een vreemde eend in de bijt Ictivity Een vreemde eend in de bijt De virtuele wereld Alles is tegenwoordig virtueel. Virtueel hondje Tamagotchi, virtueel huisdiertje Virtuele huisvrouw Agenda Welke vijf soorten virtualisatie zijn

Nadere informatie

Enterprise SSO Manager (E-SSOM) Security Model

Enterprise SSO Manager (E-SSOM) Security Model Enterprise SSO Manager (E-SSOM) Security Model INHOUD Over Tools4ever...3 Enterprise Single Sign On Manager (E-SSOM)...3 Security Architectuur E-SSOM...4 OVER TOOLS4EVER Tools4ever biedt sinds 2004 een

Nadere informatie

Enabling Enterprise Mobility. Chantal Smelik csmelik@microsoft.com

Enabling Enterprise Mobility. Chantal Smelik csmelik@microsoft.com Enabling Enterprise Mobility Chantal Smelik csmelik@microsoft.com Nieuwe werkplek & digitaal toetsen Hanzehogeschool Groningen Agenda 1. Introductie Chantal Smelik Microsoft Maaike van Mourik project

Nadere informatie

Asset 1 van 5. Consumerisation of IT vraagt andere aanpak beheer. Gepubliceerd op 1 march 2014

Asset 1 van 5. Consumerisation of IT vraagt andere aanpak beheer. Gepubliceerd op 1 march 2014 Asset 1 van 5 Consumerisation of IT vraagt andere aanpak beheer Gepubliceerd op 1 march 2014 De grenzen tussen werk en privé vervagen en steeds vaker wordt technologie van thuis op het werk gebruikt. Bring

Nadere informatie

Centralisatie van de ICT brengt. een hoger ICT-plan. Twents Carmel College

Centralisatie van de ICT brengt. een hoger ICT-plan. Twents Carmel College Centralisatie van de ICT brengt het Twents Carmel College naar een hoger ICT-plan Maikel Scholten Marcel Tijink Twents Carmel College Switch ICT Professionals Agenda: Uitdagingen binnen het onderwijs Onze

Nadere informatie

Windows XP Migratie opties. Bart van Dijk (b.van.dijk@hccnet.nl)

Windows XP Migratie opties. Bart van Dijk (b.van.dijk@hccnet.nl) Windows XP Migratie opties Bart van Dijk (b.van.dijk@hccnet.nl) Windows XP Migratie opties Wat is het probleem met Windows XP De opties te vervanging van Windows XP Migratie naar Linux Mint Probleem met

Nadere informatie

DE PRIVATE CLOUD. Johan Bos & Erik de Meijer

DE PRIVATE CLOUD. Johan Bos & Erik de Meijer DE PRIVATE CLOUD Johan Bos & Erik de Meijer Agenda Wat is Cloud? Waarom Private Cloud? Wanneer Private Cloud? Een stappenplan Vragen Quiz Ga naar www.kahoot.it of download de app Gefeliciteerd! 2017 EXACT

Nadere informatie

Uw wereld is constant in beweging

Uw wereld is constant in beweging Zakelijke white paper Mobile Management Filr Micro Focus iprint Uw wereld is constant in beweging U kunt het zich niet meer veroorloven om problemen met mobiliteit aan te pakken met afzonderlijke producten

Nadere informatie

Windows Server 2003 End of support

Windows Server 2003 End of support Windows Server 2003 End of support Wat betekent dit voor mijn organisatie? Remcoh legt uit Met dit nieuwsitem brengt Remcoh de naderende End of Support datum voor Windows Server 2003 onder uw aandacht.

Nadere informatie

Installatiehandleiding. ixperion Word Import. voor Windows 2008 R2 64bit. Smartsite ixperion WordImport Implementatie. Copyright 2010-2011

Installatiehandleiding. ixperion Word Import. voor Windows 2008 R2 64bit. Smartsite ixperion WordImport Implementatie. Copyright 2010-2011 Installatiehandleiding ixperion Word Import voor Windows 2008 R2 64bit Copyright 2010-2011 Versie 1.0.0 Seneca 2011 1 Auteur: ing. Silvio Bosch Versiebeheer: Versie Status Datum Omschrijving en wijzigingen

Nadere informatie

Installatie Handleiding

Installatie Handleiding Installatie Handleiding Index Introductie... 3 Systeem en software-vereisten... 4 Ondersteunde softwareapplicaties... 4 Programma architectuur... 5 Registerinstellingen... 5 Snelkoppeling... 6 Benodigde

Nadere informatie

HET BESTURINGSSYSTEEM

HET BESTURINGSSYSTEEM HET BESTURINGSSYSTEEM Een besturingssysteem (ook wel: bedrijfssysteem, in het Engels operating system of afgekort OS) is een programma (meestal een geheel van samenwerkende programma's) dat na het opstarten

Nadere informatie

VMware View 4.5 een overview. Eline Klooster Technical Trainer e.klooster@xtg.nl

VMware View 4.5 een overview. Eline Klooster Technical Trainer e.klooster@xtg.nl VMware View 4.5 een overview Eline Klooster Technical Trainer e.klooster@xtg.nl Eline Klooster Xpert Training Group VMware Authorized Training Center Citrix Authorized Learning Center Microsoft CPLS Eigen

Nadere informatie

CREËER UW EIGEN ONLINE WERKPLEK MET WORKSPACE 365

CREËER UW EIGEN ONLINE WERKPLEK MET WORKSPACE 365 CREËER UW EIGEN ONLINE WERKPLEK MET WORKSPACE 365 Workspace 365 Creëer uw eigen online werkplek Tegenwoordig werken veel medewerkers via verschillende devices. Hierdoor is er steeds meer behoefte aan een

Nadere informatie

Applicatie Virtualisatie Wat levert het op? 17 september 2010

Applicatie Virtualisatie Wat levert het op? 17 september 2010 Applicatie Virtualisatie Wat levert het op? 17 september 2010 Agenda Introductie Wat levert het op? De uitdaging en de resultaten Aanpak en organisatie Afronding en Vragen Introductie Co Klerkx Gino Kemp

Nadere informatie

Werkplek anno 2013. De werkplek; maak jij de juiste keuze?

Werkplek anno 2013. De werkplek; maak jij de juiste keuze? Werkplek anno 2013 Welkom Agenda Bas van Dijk & Peter Klix (EIC) Pauze HP Converged infrastructuur Johan Benning Presales consultant HP Diner Wie is wie Bas van Dijk Infrastructuurarchitect Specialisatie

Nadere informatie

Windows Xp professional op de werkstations en Windows 2000 op de Server

Windows Xp professional op de werkstations en Windows 2000 op de Server Windows Xp professional op de werkstations en Windows 2000 op de Server Uitleg over het implementeren van Microsoft Windows XP Professional op de werkstations en de bijbehorende management tools. Dit boekje

Nadere informatie

PictoWorks Netwerk infrastructuur

PictoWorks Netwerk infrastructuur PictoWorks Netwerk infrastructuur dongle server file server validatie bestandsuitwisseling Op de file server bevindt zich de client-software van PictoWorks: {PictoWorks-directory} thumbs\ pictogrammen\

Nadere informatie

MS Virtual pc 2007 Handleiding

MS Virtual pc 2007 Handleiding MS Virtual pc 2007 Handleiding Start de Virtual PC 2007 console en klik op [New...] om een nieuwe virtuele pc aan te maken. De wizzard voor het aanmaken van een nieuwe, virtuele pc start op. New Virtual

Nadere informatie

PGGM. Inkomensverzorger voor de sector zorg en welzijn. Hans de Harde Sr. ICT Architect Fysieke Infrastructuur

PGGM. Inkomensverzorger voor de sector zorg en welzijn. Hans de Harde Sr. ICT Architect Fysieke Infrastructuur PGGM Inkomensverzorger voor de sector zorg en welzijn Hans de Harde Sr. ICT Architect Fysieke Infrastructuur Wat doet PGGM Uitvoeringsorganisatie collectieve pensioenregelingen voor de sector zorg en welzijn

Nadere informatie

Tips & Tricks: Tip van de maand januari 2009

Tips & Tricks: Tip van de maand januari 2009 Tips & Tricks: Tip van de maand januari 2009 Project Management met Teamcenter 2007 Door: Ramon van Raak Beheert u complexe projecten dan weet u als geen ander dat de projectvoorbereiding de basis legt

Nadere informatie

PERSONALIA. Geboortedatum : 20 maart 1979 Nationaliteit : Nederlandse Burgerlijke staat : Ongehuwd

PERSONALIA. Geboortedatum : 20 maart 1979 Nationaliteit : Nederlandse Burgerlijke staat : Ongehuwd Curriculum Vitae PERSONALIA Naam : Bas Geboortedatum : 20 maart 1979 Nationaliteit : Nederlandse Burgerlijke staat : Ongehuwd Profiel : Ik ben een ervaren allround Windows server specialist die altijd

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp.net

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp.net Versie: 2.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp Datum: 3-9-2010 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Waarom een printer delen?... 3 Printer beschikbaar (delen) maken op Windows 7:...

Nadere informatie

CTI Installatie & Configuratie

CTI Installatie & Configuratie CTI Installatie & Configuratie Nimava Group BV Huis ter Heideweg 20 3705 LZ Zeist Inhoudsopgave InhoudsopgaveOfficeServLink (O.S.L.)... 1 OfficeServLink (O.S.L.)... 2 Wat is de OfficeServLink?... 3 Wanneer

Nadere informatie

Uw applicaties werkend op Windows platform

Uw applicaties werkend op Windows platform Uw applicaties werkend op Windows platform Albert Hooyer Productmanager Over BRAIN FORCE Internationale IT- leverancier van best practices, effectieve diensten en intelligente producten. Klanten profiteren

Nadere informatie

Deltion Scense. 8 December 2010

Deltion Scense. 8 December 2010 Deltion Scense 8 December 2010 Wie Wat - Waar Regionaal Opleidingscentrum in Zwolle (ROC) 16.000 jongeren en volwassenen beroeps onderwijs op middelbaar niveau 1.200 mensen in onderwijsgevende en ondersteunende

Nadere informatie

Profielschets. : Sander Daems. Infrastructure Consultant. Versie : 1.0. Datum bezoek : 28-02-2011. Pagina 1 van 7

Profielschets. : Sander Daems. Infrastructure Consultant. Versie : 1.0. Datum bezoek : 28-02-2011. Pagina 1 van 7 Profielschets Sander Daems Infrastructure Consultant Auteur : Sander Daems Versie : 1.0 Datum bezoek : 28-02-2011 Pagina 1 van 7 Ervaringsoverzicht Naam : Sander Daems Geboortedatum : 08/03/1987 Geslacht

Nadere informatie

Ivo Dijkgraaf. Ivo Dijkgraaf. Bisonstraat 11, 1448 WP Purmerend. 06 51 55 77 31 ivo@addid.nl Man 22 oktober 1971 Amsterdam Nederlandse Samenwonend

Ivo Dijkgraaf. Ivo Dijkgraaf. Bisonstraat 11, 1448 WP Purmerend. 06 51 55 77 31 ivo@addid.nl Man 22 oktober 1971 Amsterdam Nederlandse Samenwonend Ivo Dijkgraaf Bisonstraat 11, 1448 WP Purmerend T: 06-51 55 77 31 E: ivo@addid.nl Personalia Naam Adres Telefoon Email Geslacht Geboortedatum Geboorteplaats Nationaliteit Burgelijke staat Ivo Dijkgraaf

Nadere informatie

KnowHow deel 1 - Windows 8

KnowHow deel 1 - Windows 8 KnowHow Windows 8 1 KnowHow deel 1 - Windows 8 KnowHow is een uitgave van Fujitsu en een antwoord op de meest gestelde vragen die wij bij klanten horen over onderwerpen als Bring Your Own Device, Cloud,

Nadere informatie

Personalia. Geboortedatum: Inzetbaar als. Support engineer. Profiel

Personalia. Geboortedatum: Inzetbaar als. Support engineer. Profiel Personalia Naam: Vincent Geboortedatum: 28-03-1989 Woonplaats: Lelystad Nationaliteit: Nederlandse Rijbewijs: Ja + auto Inzetbaar als Support engineer Profiel Vincent is een medewerker die zich snel aanpast

Nadere informatie

Long Range b/g/n USB TurboWifi adapter voor het gebruik buiten. Handleiding Herziening 1.1

Long Range b/g/n USB TurboWifi adapter voor het gebruik buiten. Handleiding Herziening 1.1 Long Range 802.11b/g/n USB TurboWifi adapter voor het gebruik buiten Handleiding Herziening 1.1 Zorg ervoor dat er een antenne geïnstalleerd is op het apparaat, anders wordt de zendontvanger beschadigd

Nadere informatie

Beknopte Handleiding. Contact Connect

Beknopte Handleiding. Contact Connect Beknopte Handleiding Contact Connect Inhoud Inleiding... 3 Contact Connect... 4 Select-to-dial... 4 Minimale systeemeisen... 4 Installatie... 5 Gespreksherkenning... 6 HAAGCOM Pagina 2 van 6 2015 Inleiding

Nadere informatie

VDI WORKSPACE. 3D CAD virtualisatie & Next Gen. Grafische werkplek. PTC Userdag 2017

VDI WORKSPACE. 3D CAD virtualisatie & Next Gen. Grafische werkplek. PTC Userdag 2017 VDI WORKSPACE 3D CAD virtualisatie & Next Gen. Grafische werkplek PTC Userdag 2017 CSN Groep & Portfolio Cloud Ecosysteem VDI Workspace Business drivers VDI GPU Powered VDI Voordelen Referenties Onze aanpak

Nadere informatie

Absentie Presentie Server Migratie

Absentie Presentie Server Migratie Absentie Presentie Server Migratie Auteur A. Boerkamp Versie V1.2 Datum 11-08-2010 Status Voor Intern / Extern gebruik Pincash International, 3066GS Rotterdam, Anthonetta Kuijlstraat 43-45, 010-2868000

Nadere informatie

Een startersgids voor Citrix XenApp Architecturen. Wilco van Bragt

Een startersgids voor Citrix XenApp Architecturen. Wilco van Bragt Een startersgids voor Citrix XenApp Architecturen Wilco van Bragt Introductie Wilco van Bragt Freelance Senior Consultant/Architect Nederland/Belgium VanBragt.Net Consultancy Oprichter van VanBragt.Net

Nadere informatie

Het werken met policies onder samba3 Steve Weemaels 01-03-2005

Het werken met policies onder samba3 Steve Weemaels 01-03-2005 Het werken met policies onder samba3 Steve Weemaels 01-03-2005 1. Poledit: Poledit is een tool die we gaan gebruiken om policies te specifiëren. Zaken zoals: toegang tot opties in het control panel, uitzicht

Nadere informatie

Helpt je op weg met de upgrade. Augustus 2015 - Presentator

Helpt je op weg met de upgrade. Augustus 2015 - Presentator Helpt je op weg met de upgrade Augustus 2015 - Presentator 1 1. Controle compatibiliteit van het systeem en programmatuur Windows 7 en 8.1 Als het Windows 10 downloaden icoon in het systeem vak staat:

Nadere informatie

De wereld is mijn werkplek. IT Culinair Oktober 2012

De wereld is mijn werkplek. IT Culinair Oktober 2012 De wereld is mijn werkplek IT Culinair Oktober 2012 René Voortwist Adviseur Ictivity Begeleidt organisaties bij veranderings-trajecten in ICT omgevingen. Begeleidt relaties, bij het opstellen van Plannen

Nadere informatie

Introduceert KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS

Introduceert KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS Introduceert KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS 1 Business strategieën en de impact voor de IT FLEXIBILITEIT Snel handelen met wendbaarheid en flexibiliteit Voor 66% van de organisaties staat flexibiliteit

Nadere informatie

Netwerkvirtualisatie implementeren in VMware-omgevingen met NSX

Netwerkvirtualisatie implementeren in VMware-omgevingen met NSX Netwerkvirtualisatie implementeren in VMware-omgevingen met NSX VMware vforums 2014 Geordy Korte Networking and Security BU (NSX) System Engineer 2014 VMware Inc. Alle rechten voorbehouden. Agenda Het

Nadere informatie

mydesktop Anywhere Deze mydesktop Anyhwere oplossing biedt een aantal voordelen:

mydesktop Anywhere Deze mydesktop Anyhwere oplossing biedt een aantal voordelen: mydesktop Anywhere Binnen A-Hak bestaat er de mogelijkheid om te werken op een online virtuele werkplek, dit noemen wij de mydesktop Anyhwere. Deze werkplek bieden wij aan vanuit de A-Hak Private Cloud.

Nadere informatie

S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T O R A G E S ATA T O U S B 2. 0 H A N D L E I D I N G S I - 7 0 7 1 2 8

S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T O R A G E S ATA T O U S B 2. 0 H A N D L E I D I N G S I - 7 0 7 1 2 8 S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T O R A G E S ATA T O U S B 2. 0 H A N D L E I D I N G S I - 7 0 7 1 2 8 S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T

Nadere informatie

Geboortedatum: 02-10-1990 Geboorteplaats: Gouda

Geboortedatum: 02-10-1990 Geboorteplaats: Gouda Personalia Naam: Rendy L Geboortedatum: 02-10-1990 Geboorteplaats: Gouda Nationaliteit: Nederlandse Rijbewijs: Ja Profiel Opleidingen Ik heb mijn MBO diploma gehaald met als doel carrière te maken in de

Nadere informatie

Installeren besturingssysteem

Installeren besturingssysteem Datum 15-10-2015 Naam HAN Versie 1.0. Status Definitief Inhoudsopgave 1. 8 Installeren besturingssysteem... 3 1.1. 1 Inlezen CMDB lijst in Topdesk... 5 1.2. 2 Inlezen CMDB lijst t.b.v. AD... 6 1.3. 3 Koppelen

Nadere informatie

Installatie SQL: Server 2008R2

Installatie SQL: Server 2008R2 Installatie SQL: Server 2008R2 Download de SQL Server 2008.exe van onze site: www.2work.nl Ga naar het tabblad: Downloads en meld aan met: klant2work en als wachtwoord: xs4customer Let op! Indien u een

Nadere informatie

Windows Configuratie. yvan vander sanden. 8 maart 2015

Windows Configuratie. yvan vander sanden. 8 maart 2015 Windows Configuratie yvan vander sanden 8 maart 2015 Windows bevat veel configuratiemogelijkheden die je als IT-er kan aanpassen. De meeste instellingen zijn standaard al ok, maar het kan gebeuren dat

Nadere informatie

Dit is een greep uit mijn stageverslag. 4. Citrix migratie

Dit is een greep uit mijn stageverslag. 4. Citrix migratie Dit is een greep uit mijn stageverslag 4. Citrix migratie Tijdens de eerste weken van mijn stage ben ik bezig geweest met het migreren van computer on wheels(cow s). Daarnaast heb ik ook de gebruikers

Nadere informatie

Ubuntu Release Party welkom @ XTG 11/23/12 1

Ubuntu Release Party welkom @ XTG 11/23/12 1 Ubuntu Release Party welkom @ XTG 11/23/12 1 Welkom! Xpert in virtualization technology Kenniscentrum op gebied van virtualisatie: VMware, Citrix, Linux Microsoft... LPI Approved Training Partner Guru

Nadere informatie

Personalia. Woonplaats: Katwijk aan Zee Geboortejaar: 1989 Nationaliteit: Nederlandse Rijbewijs: B. Eigenschappen

Personalia. Woonplaats: Katwijk aan Zee Geboortejaar: 1989 Nationaliteit: Nederlandse Rijbewijs: B. Eigenschappen Personalia Naam: Arie Woonplaats: Katwijk aan Zee Geboortejaar: 1989 Nationaliteit: Nederlandse Rijbewijs: B Eigenschappen Gedreven Pro-actief Teamplayer Sociaal Zelfstandig Opleidingen MBO Niveau 4 Periode:

Nadere informatie

ManualMaster Systeem 6.1 (ManualMaster Administrator, ManualMaster WebAccess en ManualMaster WebEdit)

ManualMaster Systeem 6.1 (ManualMaster Administrator, ManualMaster WebAccess en ManualMaster WebEdit) Let op: de versie op de gebruikerswebsite kan worden bijgewerkt! Het kan dus zijn dat uw geprinte versie verouderd is. Van toepassing op ManualMaster Systeem 6.1 (ManualMaster Administrator, ManualMaster

Nadere informatie

Technische implementatie De infrastructuur rondom Transit kent de volgende rollen:

Technische implementatie De infrastructuur rondom Transit kent de volgende rollen: Transit Herkent u het? Steeds dezelfde uitdagingen in migratieprojecten; meerdere variabelen, in verschillende stadia en in een blijvend veranderende omgeving, managen. Grote hoeveelheden gegevens over

Nadere informatie

GS PASS voor scholen. Demonstratie

GS PASS voor scholen. Demonstratie GS PASS voor scholen Demonstratie Inhoud Korte uitleg Grafisoft Grafisoft Systeembeheer Korte uitleg basis van Pass technologie voor bibliotheken / scholen Uitleg Pass voor scholen Pass voor scholen modules

Nadere informatie

DuboCalc 4.0. Installatie instructie

DuboCalc 4.0. Installatie instructie DuboCalc 4.0 Installatie instructie Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 Verwijderen bestaande installaties... 3 3 Installatie DuboCalc Project... 4 4 Foutmeldingen... 8 1 DuboCalc Project 2.2 Installatie

Nadere informatie

Risico beperkende maatregelen bij Windows XP na 8 april 2014

Risico beperkende maatregelen bij Windows XP na 8 april 2014 Login Consultants Risico beperkende maatregelen bij Windows XP na 8 april 2014 White paper Leeswijzer Dit document geeft een beeld van de maatregelen die een organisatie kan nemen indien na 8 april 2014

Nadere informatie

Beheerders én gebruikers van Respect Zorggroep Scheveningen ervaren de voordelen van servervirtualisatie én applicatievirtualisatie

Beheerders én gebruikers van Respect Zorggroep Scheveningen ervaren de voordelen van servervirtualisatie én applicatievirtualisatie Beheerders én gebruikers van Respect Zorggroep Scheveningen ervaren de voordelen van servervirtualisatie én applicatievirtualisatie Organisatie Respect Zorggroep Scheveningen (kortweg Respect Zorggroep)

Nadere informatie

Werkplek seminar Winvision

Werkplek seminar Winvision Werkplek seminar Winvision TweeSteden ziekenhuis (ETZ Noord) transitie naar een nieuw werkplekconcept Tom Verharen MSc 15 mei 2014 Het TweeSteden ziekenhuis is een algemeen, regionaal opleidingsziekenhuis.

Nadere informatie

End of Support. Windows XP Office 2003. maar ook: Exchange 2003 (oa gebruikt in SBS 2003) (link met gegevens) SQL 2000

End of Support. Windows XP Office 2003. maar ook: Exchange 2003 (oa gebruikt in SBS 2003) (link met gegevens) SQL 2000 End of Support Windows XP Office 2003 maar ook: Exchange 2003 (oa gebruikt in SBS 2003) (link met gegevens) SQL 2000 Oplossingen Niets doen en afwachten Upgrade licentie bestaande PC Nieuwe PC hardware

Nadere informatie

Installatie van sqlserver

Installatie van sqlserver Installatie van sqlserver Download SQLserver 2005 Express basis van de website van 2work: www.2work.nl, tabblad downloads; beveiligde zone. De inlog gegevens kunnen via de helpdesk aangevraagd worden.

Nadere informatie

Installatiehandleiding Vabi Assets Energie

Installatiehandleiding Vabi Assets Energie Installatiehandleiding Vabi Assets Energie Inhoudsopgave Algemeen... 3 Systeemeisen... 3 Installeren... 4 Aanmaken van de database... 4 Installeren van Assets Energie op een cliënt.... 4 Aanmaken van een

Nadere informatie

Client Management en Mobile Printing Solutions

Client Management en Mobile Printing Solutions Client Management en Mobile Printing Solutions Handleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation.

Nadere informatie

m.b.v. digitale certificaten en PKI Versie: mei 2002 Beknopte Dienstbeschrijving beveiligen van VPN s

m.b.v. digitale certificaten en PKI Versie: mei 2002 Beknopte Dienstbeschrijving beveiligen van VPN s Beknopte dienstbeschrijving Beveiligen van VPN's m.b.v. digitale certificaten en PKI Document: Versie: mei 2002 Beknopte Dienstbeschrijving beveiligen van VPN s Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Snel te

Nadere informatie

Na standaardisatie van haar vestigingen op Windows 7 en App-V ervaart Dekker Zevenhuizen een betere performance en eenvoudiger beheer

Na standaardisatie van haar vestigingen op Windows 7 en App-V ervaart Dekker Zevenhuizen een betere performance en eenvoudiger beheer Na standaardisatie van haar vestigingen op Windows 7 en App-V ervaart Dekker Zevenhuizen een betere performance en eenvoudiger beheer Organisatie Dekker Zevenhuizen is in Nederland marktleider op het gebied

Nadere informatie

Windows 7 juist nu! Frank Spuls v-fspuls@microsoft.com 11 november 2009

Windows 7 juist nu! Frank Spuls v-fspuls@microsoft.com 11 november 2009 juist nu! Frank Spuls v-fspuls@microsoft.com 11 november 2009 Inspelen op veranderingen Hoofdkantoor Werkenop afstand Mobiele en flexibele medewerkers Bijkantoren 2 Slide 3 Voornaamste conclusies Er is

Nadere informatie

Bring it To The Cloud

Bring it To The Cloud Whitepaper Imtech ICT Communication Solutions, Rivium Boulevard 41 2909 LK Capelle a/d IJssel T +31 88 988 96 00, info.cs@imtech.nl, www.imtech-ict.nl/cs Imtech Voor organisaties is de keuze over hoe

Nadere informatie

14/11/2017. Windows 10 & TCP/IP for timers. Dennis Dirks

14/11/2017. Windows 10 & TCP/IP for timers. Dennis Dirks Windows 10 & TCP/IP for timers Dennis Dirks d.dirks@splittime.nl 1 Agenda - Windows 10 installatie / upgrade - Windows 10 instellingen - Virus scanners en firewalls - TCP/IP basis - Maken van een IP-plan

Nadere informatie

Client Management Solutions en Mobile Printing Solutions

Client Management Solutions en Mobile Printing Solutions Client Management Solutions en Mobile Printing Solutions Artikelnummer van document: 410173-331 Januari 2006 Inhoudsopgave 1 Client Management Solutions voor clientbeheer Configuratie en implementatie....................

Nadere informatie

TCO verlagen met IT automatisering en verbetering van desktop beheer

TCO verlagen met IT automatisering en verbetering van desktop beheer TCO verlagen met IT automatisering en verbetering van desktop beheer Samenvatting De Total Cost of Ownership (TCO) voor pc's is op jaarbasis zo n 4200 per onbeheerde desktop 1 en 6600 per onbeheerde laptop

Nadere informatie

Setup Commander Windows Application Deployment Made Easy

Setup Commander Windows Application Deployment Made Easy Setup Commander Windows Application Deployment Made Easy Roel van Bueren Dirk-Jan Noorbergen roel@setupcommander.com dirk-jan.noorbergen@hu.nl Roel van Bueren Roel van Bueren Klanten Dirk-Jan Noorbergen

Nadere informatie

Infrastructuur en platformen

Infrastructuur en platformen Infrastructuur en platformen Het Configuratie Management Team (CMT) binnen Centric volgt de ontwikkelingen op het terrein van infrastructuur en platformen. Bij elke ontwikkeling zal bepaald worden of dit

Nadere informatie

Microsoft 70-685: Windows 7, Enterprise Desktop Support Technician Studerende

Microsoft 70-685: Windows 7, Enterprise Desktop Support Technician Studerende Personalia Naam: Frans Geboortedatum: 19-03-1987 Woonplaats: Weesp Nationaliteit: Nederlandse Burgerlijke staat: Ongehuwd Rijbewijs: B Profiel Frans is een sociaal ingesteld persoon die graag met mensen

Nadere informatie

Windows 8 Consumers preview

Windows 8 Consumers preview Windows 8 Consumers preview Een introductie door Ron Verschuren HCC!Hardware ondersteuning regio Midden Brabant 1 Agenda voor deze presentatie : De tijdlijn en de verdere ontwikkeling. Welke versies en

Nadere informatie

Kijk eerst in Computer (Mijn Computer) van je werkplek. Welke stationsletters zie je op de PC?

Kijk eerst in Computer (Mijn Computer) van je werkplek. Welke stationsletters zie je op de PC? Korte omschrijving van dit practicum We zullen spelenderwijze ervaren wat enkele van de virtualisatietechnieken inhouden. We gaan aan de slag met een freeware applicatie voor het aanbieden van een gevirtualiseerde

Nadere informatie

In zijn vrije tijd is Robin -naast zijn studie- graag aan het bowlen, en bezoekt hij door het hele land escape rooms.

In zijn vrije tijd is Robin -naast zijn studie- graag aan het bowlen, en bezoekt hij door het hele land escape rooms. Personalia Naam: Robin Geslacht: Man Geboortejaar: 1997 Nationaliteit: Nederlandse Woonplaats: Spijkenisse Rijbewijs: B + auto Inzetbaar als Support engineer / servicedeskmedewerker Profiel Robin is een

Nadere informatie

Vakinhoudelijke uitwerking Keuzevak Applicatieontwikkeling van het profiel MVI vmbo beroepsgericht

Vakinhoudelijke uitwerking Keuzevak Applicatieontwikkeling van het profiel MVI vmbo beroepsgericht Vakinhoudelijke uitwerking Keuzevak Applicatieontwikkeling van het profiel MVI vmbo beroepsgericht Deze vakinhoudelijke uitwerking is ontwikkeld door het Redactieteam van de Schooleamenbank vmbo voor dit

Nadere informatie

Installatie Handleiding

Installatie Handleiding Installatie Handleiding Index Introductie... 3 Systeem en software-vereisten... 4 Ondersteunde softwareapplicaties... 4 Programma architectuur... 5 Registerinstellingen... 5 Snelkoppeling... 6 Benodigde

Nadere informatie

Kenmerken Nomadesk Software

Kenmerken Nomadesk Software Kenmerken Nomadesk Software DATABEVEILIGING Versleutelde lokale schijf Nomadesk creëert een veilige virtuele omgeving, een Vault, op uw lokale harde schijf. Alle mappen en bestanden opgeslagen op de Vault

Nadere informatie

10/5 Integratie met Windows

10/5 Integratie met Windows Integratie 10/5 Integratie met Windows 10/5.1 Novell Domain Services for Windows 10/5.1.1 Inleiding Tot de belangrijkste vernieuwingen in Open Enterprise Server 2 SP 1 dat in december 2008 is uitgekomen,

Nadere informatie

Remcoh Mobile Device beheer. Remcoh legt uit

Remcoh Mobile Device beheer. Remcoh legt uit Remcoh Mobile Device beheer Remcoh legt uit White Paper Middels deze white paper informeert en adviseert Remcoh u over slim beheer van mobiele apparaten en toegang daarmee tot uw bedrijfsgegevens. Waarom

Nadere informatie

Linux Mint Cinnamon 18.1 Ervaringen. Bart van Dijk

Linux Mint Cinnamon 18.1 Ervaringen. Bart van Dijk Linux Mint Cinnamon 18.1 Ervaringen Bart van Dijk (b.van.dijk@hccnet.nl) Linux Mint Cinnamon 18.1 Waarom overstappen naar Linux Linux weetjes Achtergrond Linux Mint Ervaringen Aanbevelingen Waarom overstappen

Nadere informatie

NSi Output Manager Veelgestelde vragen. Version 3.2

NSi Output Manager Veelgestelde vragen. Version 3.2 NSi Output Manager Veelgestelde vragen Version 3.2 I. Algemene productinformatie 1. Wat is nieuw in Output Manager 3.2? NSi Output Manager 3.2 bevat diverse verbeteringen aan serverzijde, waarbij de meest

Nadere informatie

Exameneisen gewicht % theorie

Exameneisen gewicht % theorie Exameneisen System Administration Foundation Publicatiedatum 1 april 2009 Startdatum 1 juli 2007 Doelgroep Voorkennis Mensen die in het operationele, technische beheer (willen) werken. (Aankomend) systeem-

Nadere informatie

Certificeringen Installing and Configuring Windows 10 Studerend Certificaat behaald

Certificeringen Installing and Configuring Windows 10 Studerend Certificaat behaald Personalia Naam: Quincy Geboortedatum: 10 november 1985 Woonplaats: Amsterdam Nationaliteit: Nederlandse Rijbewijs: B Inzetbaar als Werkplekbeheerder, support engineer, skilled servicedeskmedewerker. Profiel

Nadere informatie