Plan van aanpak Meesterproef 2: Workflowbeheer Voorwoord

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Plan van aanpak Meesterproef 2: Workflowbeheer Voorwoord"

Transcriptie

1 Plan van aanpak Meesterproef 2: Workflowbeheer Voorwoord Dit is het PVA versie 2. Dit wil zeggen dat ik de informatie op het gebeid van de netwerk instellingen en de setup heb verwerkt en uitgebreid heb uitgewerkt in het oplever document dat ik samen met deze tweede versie van het plan van aanpak heb geleverd.

2 Inhoudsopgaven Plan van aanpak Meesterproef 2: Workflowbeheer... 1 Voorwoord... 1 Inhoudsopgaven... 2 Inleiding Gedetailleerde briefing deelproject: Netwerk Gedetailleerde briefing deelproject: Netwerk Praktijk uitvoering Uitvoerfases Ontwerp een netwerk in een mediaproductieomgeving Realiseer een netwerk in een mediaproductieomgeving Beheren van mediasoftware Voeren van een eindgesprek Specs Meesterproef 2: Te realiseren netwerk... 5 Server... 5 Clients... 5 Policy... 5 Plan van aanpak Meesterproef 2: Te realiseren netwerk... 6 Netwerk Ontwerp... 6 Benodigdheden... 7 Hardware... 7 Software... 7 Netwerk opzetten... 7 Windows XP Professional... 7 Windows 2003 Server... 7 Conclusie... 8

3 Inleiding Deze periode gaan wij twee meesterproeven afleggen. Één meesterproef zal zijn voor Workflow en één zal gaan over Webdevelopment. In deze twee meesterproeven gaan wij ons laten toetsen op onze persoonlijk kwaliteiten. Uit deze testen zal voort komen of ik geschikt ben voor de bovenbouw en of ik dus verder kan gaan met mijn opleiding in mediatechnologie. Dit is de tweede meesterproef. In deze proef ga ik een netwerk opzetten in een mediaproductieomgeving. Tijdens deze proef ga ik vier stappen uitvoeren. Deze stappen zullen later in deze inleiding duidelijk aan bod komen. Dit netwerk ga ik opzetting in opdracht van Jancovich, de directeur van het bedrijf Stickemup. Jancovich zal tijdens mijn meesterproef vervangen worden door mijn docent: Roxy Jager 6.12 Gedetailleerde briefing deelproject: Netwerk. Stickemup is een drukkerij. Een vellen offsetdrukkerij. Dit bedrijf verwerkt het drukwerk in blokjes met zelfklevende reclame / notitiestickers te vergelijken met het gele notitie blokje genaamd post it. Jancovich, de directeur wil alles zoveel mogelijk informatiseren en zijn netwerk daarop inrichten. Zo wil hij thuis via een vijf tal webcams zijn bedrijf in de gaten kunnen houden. Urenregistratie evenals materiaal en machine gebruik zal met behulp van barcodes geregistreerd worden. De ordervoortgang moet online voor de opdrachtgevers te volgen zijn. Jancovich wil een voorstel voor de inrichting voor een netwerk, een financieel voorstel voor vervanging van alles en een voorstel voor hosting met betrekking tot website, beveiliging en ordervoortgang. De drukkerij Stickemup kent de volgende afdelingen: Onder elke afdeling staan het aantal pc`s dat er gebruikt wordt per afdeling. Later in de oriëntatie zal naar buiten komen welke specs en software pakketten deze systemen nodig hebben om goed te kunnen functioneren in de mediaproductieomgeving. Administratie en verkoop. vier computers (Windows os.) Kantoor: Inkoop en orderbegeleiding. twee computers (Windows os.) Voorbereiding : DTP en plaatvervaardiging. Twee computers (Apple Macintosh) Productie: De productie afdeling waar het geheel gedrukt wordt. Één computer (Windows os.)

4 Afwerking en expeditie Één computer (Windows os.) Directie: Dit is niet direct een afdeling maar maakt wel degelijk deel uit van het bedrijf. Één computer (Apple Macintosh) Gedetailleerde briefing deelproject: Netwerk Praktijk uitvoering. Ik ga deze periode in de praktijk een netwerk opbouwen aan de hand van mijn oriëntatie. Deze meesterproef zal uit een netwerk bestaan dat afgeleid en gebaseerd is op; 6.12 Gedetailleerde briefing deelproject: Netwerk, dat hierboven is uitgelegd. Zoals daar al aangegeven is zal de rol als opdrachtgever Jancovich, de directeur van het bedrijf Stickemup, overgenomen worden door mijn docent: Roxy Jager Uitvoerfases. Tijdens deze meesterproef gaan ik het volgende uitvoeren: Ontwerp een netwerk in een mediaproductieomgeving. Ik ga in overleg met de opdrachtgever. Doormiddel van onderzoek ga ik de gewenste specificaties vaststellen. Daarna teken ik de gewenste infrastructuur uit en bepaal de benodigde hard en software. Naast een begroting die ik maak voor de benodigde hard en software documenteer ik de specificaties, afspraken en procedures. Aan de hand van het overleg en het onderzoek ontwerp ik een netwerk voor in een media productieomgeving. Realiseer een netwerk in een mediaproductieomgeving. Ik plaats de hard en software volgens de tekening. Daarna richt ik de server en de werkstations in en installeer ik het operation system. Daarna configureren ik het netwerk en pas antivirus en firewall beveiliging toe. Daarna test ik het de netwerkstructuur en stel in de beheer policy in. Daarna integreer ik de nieuwe mogelijkheden. Hierbij is te denken aan software pakketten en andere benodigde applicaties. Bij de realisatie van het netwerk tem ik uitvoering af met de opdrachtgever, zodat de uitvoering gunstig verloopt. Beheren van mediasoftware. Ik voer mediasoftware updates uit en behandel de up to dateheid van de software door te controleren op nieuwe updates. Ik verwijder onnodige mediasoftware waar nodig is en beheer de licenties met betrekking tot voorgeschreven procedures. Voeren van een eindgesprek. Na het uitvoeren van de proef ga ik in gesprek met mijn docent/opdrachtgever en mijn mentor en loop zo door de vooruitgang van het geheel. Vervolgens wordt ik getoetst op de drie bovenstaande punten en zo wordt er gekeken of ik mijn meesterproef met een voldoende heb afgesloten.

5 Specs Meesterproef 2: Te realiseren netwerk Het netwerk wat ik ga realiseren zal uit drie computers bestaan die alle drie opereren op het operation system van Microsoft. Het bedrijf wil een netwerk met twee clients die beide draaien op Windows XP Professional. Beide clients moeten voorzien worden van een firewall, Anti virus software en de benodigde software pakketten. De server zal draaien op Windows Server 2003 en zoal geconfigureerd worden met verschillende functies en services. Hier onder een duidelijk overzicht van de specs van het netwerk. Server Er moet één Windows 2003 server geïnstalleerd worden die een aantal functies heeft: DHCP server. Domain Controller. Er moeten shares aangemaakt worden voor home directory en profielen. Er moeten shares aangemaakt worden om werkbestanden te delen met andere gebruikers. Clients Er moeten twee client computers geïnstalleerd worden met Windows XP Professional welke toegevoegd worden aan het gekozen domein. Op de computers moet de volgende software geïnstalleerd worden: Policy Adobe CS Microsoft Office Anti virus Software Firewall Er moeten een aantal gebruikers aangemaakt worden die te beheren zijn via de domain controller. Gebruiker 1 heeft snelkoppelingen nodig voor Microsoft Office. Gebruiker 2 heeft snelkoppelingen nodig voor zowel Microsoft Office als voor Adobe CS. Beide gebruikers hebben een eigen profiel nodig en een eigen home directory. Beide gebruikers hebben een inlogscript nodig die de werk share verbinding met de drive X.

6 Plan van aanpak Meesterproef 2: Te realiseren netwerk Dit is het plan van aanpak voor meesterproef 2. Het netwerk dat wij gaan realiseren in periode 3 van het 2 e leerjaar. Roxy Jager is hier de opdrachtgever en zal beoordelen of deze proef goed uitgevoerd zal worden. Netwerk Ontwerp Dit is het ontwerp van het netwerk voor het te realiseren netwerk hebben wij in tegenstelling tot het kostenplaatje maar 2 clients en één server. Dit netwerk gaan wij ook daadwerkelijk realiseren. Vandaar dat er van dit netwerk een duidelijk ontwerp en PVA is gemaakt.

7 Benodigdheden Hardware 3x Desktop. Één server en 2 clients zijn benodigd voor deze meesterproef. 3x Monitor. 3x Toetsenbord en muis. 1x Router. 3x UTP kabel. Software Windows 2003 server R2 + drivers. Windows XP Professional + drivers. Adobe CS2 Microsoft Office 2003 Microsoft Office 2007 Netwerk opzetten Windows XP Professional Als eerste gaan we Windows XP Professional configureren en de benodigde software op de clients installeren. Alle software installeren we vooraf om later extra werk uit te sluiten en er voor te zorgen dat het netwerk straks niet slechter, langzamer of mogelijk helemaal niet meer gaat werken. Ook de software pakketten heb ik te voren geïnstalleerd. Dit omdat hij niet nodig was om via de server.msi file door te sturen naar de clients. Hier meer over op pagina 3 en 4 van het opleverdocument. Windows 2003 Server Daarna gaan we de configuratie van Windows 2003 Server uitvoeren. Dit zal de server worden waar het domain op zal gaan draaien. Hier zullen ook alle gegevens van de clients (gebruikers) opgeslagen worden zodat het roaming profiles worden. Dit zorgt er voor dat elke gebruiker, ongeacht welke computer, altijd kan werken mijn zijn of haar files en software. Op deze server zal ook een ruimte vrij worden gesteld waardoor de gebruikers met elkaar bestanden kunnen uitwisselen tijdens het werken. Het configureren van de server en het netwerk is te vinden op pagina 5 en 6 van het opleverdocument.

8 Conclusie Dit is het PVA Versie 2 en zal samen met het opleverdocument de basis documentatie zijn van mijn meesterproef. Tijdens deze meesterproef heb ik laten zien dat ik een netwerk kan ontwikkelen in een mediaproductie omgeving.

Test. Acceptatie. John Goeree Studentnummer: 20020985. Naam: Plaats en datum: Nieuw Buinen, 10-01-2007 Versie: v1.0

Test. Acceptatie. John Goeree Studentnummer: 20020985. Naam: Plaats en datum: Nieuw Buinen, 10-01-2007 Versie: v1.0 Test & Acceptatie Naam: John Goeree Studentnummer: 20020985 Opdrachtgever: Haagse Hogeschool Plaats en datum: Nieuw Buinen, 10-01-2007 Versie: v1.0 1 Referaat Afstudeerder: Onderwerp: John Goeree Test

Nadere informatie

Urenregistratie MKB. Installatiehandleiding

Urenregistratie MKB. Installatiehandleiding Urenregistratie MKB Installatiehandleiding Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Easy

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Projectdocumenten niveau 4 IB en AO Versie 0.11

Inhoudsopgave. Projectdocumenten niveau 4 IB en AO Versie 0.11 Inhoudsopgave Inleiding...2 Algemene opmaak...2 Planning, urenverantwoording en kostenoverzicht...2 Planning...2 Urenverantwoording...2 Kostenoverzicht...3 Definitiestudie...4 Werkproces...4 Doel van het

Nadere informatie

Project: Windows 2000 Professional. Vossenberg Special Products & Vossenberg Aero Structures

Project: Windows 2000 Professional. Vossenberg Special Products & Vossenberg Aero Structures Project: Windows 2000 Professional Vossenberg Special Products & Vossenberg Aero Structures Project: Windows 2000 Professional Vossenberg Special Products & Vossenberg Aero Structures Naam: Tinus Plotseling

Nadere informatie

Software Distributie. Universiteit van Amsterdam Systeem en Netwerk Beheer Large Installation Administration. 3 april 2006

Software Distributie. Universiteit van Amsterdam Systeem en Netwerk Beheer Large Installation Administration. 3 april 2006 Universiteit van Amsterdam Systeem en Netwerk Beheer Large Installation Administration 3 april 2006 René Jorissen rjorissen@os3.nl Mark Meijerink mark@os3.nl 1 Samenvatting Samenvatting Om tijd en geld

Nadere informatie

VGTogether. samenwerken in voortgangstoetsing. Programma Toetsing en Toetsgestuurd Leren

VGTogether. samenwerken in voortgangstoetsing. Programma Toetsing en Toetsgestuurd Leren VGTogether samenwerken in voortgangstoetsing Programma Toetsing en Toetsgestuurd Leren PIJLER 1: Het verminderen van studie-uitval en werkdruk in het hoger onderwijs PIJLER 3: Nationale technische infrastructuur

Nadere informatie

Windows Deployment Services. Deze opdracht maakt gebruik van de VApp _JVN_Deployment. De opdracht is werkend getest in de cloud ( vwb Windows7)

Windows Deployment Services. Deze opdracht maakt gebruik van de VApp _JVN_Deployment. De opdracht is werkend getest in de cloud ( vwb Windows7) Windows Deployment Services. Deze opdracht maakt gebruik van de VApp _JVN_Deployment. De opdracht is werkend getest in de cloud ( vwb Windows7) Inhoud Inrichting van de deploymentserver.... 1 De Windows

Nadere informatie

N I V E A U 3 ICT B E G E L E I D E R S H A N D L E I D I N G. 69368535 Bestelnummer 006ICTPT0009

N I V E A U 3 ICT B E G E L E I D E R S H A N D L E I D I N G. 69368535 Bestelnummer 006ICTPT0009 (Crebo 90230) N I V E A U 3 ICT IT Solutions 2 8 Opleiding Medewerker Beheer ICT B E G E L E I D E R S H A N D L E I D I N G 69368535 Bestelnummer 006ICTPT0009 2009 Stichting Consortium Beroepsonderwijs

Nadere informatie

XAMPP Web Development omgeving opzetten onder Windows.

XAMPP Web Development omgeving opzetten onder Windows. XAMPP Web Development omgeving opzetten onder Windows. Inhoudsopgave 1. Lees dit eerst... 2 2. Inleiding... 2 1 Xampp downloaden... 2 2 Installatie Xampp 1.7.4 op externe harddisk... 3 3 XAMPP herconfiguren...

Nadere informatie

Pervasive Server V9 Installatiegids

Pervasive Server V9 Installatiegids Pervasive Server V9 Installatiegids 1 Inhoudsopgave 1. Om te beginnen... 3 2. Systeemeisen... 3 2.1 Server... 3 2.1.1 Hardware... 3 2.1.2 Software... 3 2.2 Client... 3 2.2.1 Hardware... 3 2.2.2 Software...

Nadere informatie

Taak 9 We call 4 you. Paul van der Linden Giel van de Berg Bas de Cort MT1A. Tutor: BI Vakdocent: OV

Taak 9 We call 4 you. Paul van der Linden Giel van de Berg Bas de Cort MT1A. Tutor: BI Vakdocent: OV Taak 9 We call 4 you Paul van der Linden Giel van de Berg Bas de Cort MT1A Tutor: BI Vakdocent: OV 0 Taak 1.4.9 - We Call 4 You Inhoudsopgave Taak 1.4.9 - We Call 4 You... 1 Inleiding... 2 Specificaties...

Nadere informatie

Praktijkopdrachten ICT- en mediabeheer. Kwalificatie: ICT-beheerder

Praktijkopdrachten ICT- en mediabeheer. Kwalificatie: ICT-beheerder Praktijkopdrachten ICT- en mediabeheer Kwalificatie: ICT-beheerder Kwalificatiedossier ICT- en mediabeheer 2012-2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Overzicht van het kwalificatiedossier ICT- en mediabeheer...

Nadere informatie

UITROL VAN COMPUTERS IN EEN EDUCATIEVE OMGEVING

UITROL VAN COMPUTERS IN EEN EDUCATIEVE OMGEVING UITROL VAN COMPUTERS IN EEN EDUCATIEVE OMGEVING DOOR MIDDEL VAN PXE BOOTING, WDS & MDT STAGEPLAATS: K.W. IBIS & VTSSN STAGEBEGELEIDER: MEVR. DERAEDT ANN PROJECT AANGEBODEN DOOR MATTHIAS TRYBOU VOOR HET

Nadere informatie

Voorbeelden van taken op de werkplek voor ICT- en mediabeheer. Kwalificatie: Netwerkbeheerder

Voorbeelden van taken op de werkplek voor ICT- en mediabeheer. Kwalificatie: Netwerkbeheerder Voorbeelden van taken op de werkplek voor ICT- en mediabeheer Kwalificatie: Netwerkbeheerder Kwalificatiedossier ICT- en mediabeheer 2012-2013, 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Overzicht van het

Nadere informatie

Installatiehandleiding 3.0.0. Fidura Enterprise

Installatiehandleiding 3.0.0. Fidura Enterprise Fidura Enterprise Revisie datum: 28 maart 2012 cversie: 1.1 Inhoudsopgave INSTALLATIEHANDLEIDING 3.0.0...1 FIDURA ENTERPRISE...1 INHOUDSOPGAVE...2 INHOUDSOPGAVE...3 BIJLAGE(N):...5 1 INLEIDING...6 1.1

Nadere informatie

WHITEPAPER WORKSPACE MANAGER

WHITEPAPER WORKSPACE MANAGER WHITEPAPER WORKSPACE MANAGER Whitepaper Workspace Manager Aug 2008 Gepubliceerd door BRAIN FORCE Vendelier 69 3905 PD Veenendaal Nederland www.brainforce.nl Auteursrecht De informatie in dit document,

Nadere informatie

Technische Documentatie en Specificaties

Technische Documentatie en Specificaties Technische Documentatie en Specificaties Document versie : 7.0, t.b.v. Delta/W Document datum : 23-3-2015 Auteur : Richard van Gool, Ben Hofstede Inhoud 1. Delta/W systeem eisen 3 2. Delta/W software en

Nadere informatie

HOE EENVOUDIG IS HET OM GEBRUIK TE MAKEN VAN CLOUD COMPUTING?

HOE EENVOUDIG IS HET OM GEBRUIK TE MAKEN VAN CLOUD COMPUTING? Innervate: Januari 2011 WHITEPAPER CLOUD COMPUTING HOE EENVOUDIG IS HET OM GEBRUIK TE MAKEN VAN CLOUD COMPUTING? Lees hier in het kort hoe u zich het best kunt bewegen in de wereld van cloud computing

Nadere informatie

Whitepaper IMProve 2014 Hartelijk dank voor uw interesse in IMProve 2014. Dit White Paper bestaat uit vier delen.

Whitepaper IMProve 2014 Hartelijk dank voor uw interesse in IMProve 2014. Dit White Paper bestaat uit vier delen. Whitepaper IMProve 2014 Hartelijk dank voor uw interesse in IMProve 2014. Dit White Paper bestaat uit vier delen. Deel 1 Is een korte introductie van het concept van IMProve 2014 en de achterliggende gedachte

Nadere informatie

Erratum en addendum op het boek Windows 7, installeren, configureren en onderhouden

Erratum en addendum op het boek Windows 7, installeren, configureren en onderhouden Erratum en addendum op het boek Windows 7, installeren, configureren en onderhouden Auteur: Erwin in de Braekt Co- auteurs: Gert Berends en Armand Lejeune In dit erratum en addendum willen wij het boek

Nadere informatie

Cursus VirtualBox 4.3.14

Cursus VirtualBox 4.3.14 Cursus VirtualBox 4.3.14 Dieter Depuydt Mail: dieter@depuydt.eu Twitter: @dieterdepuydt Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1 VirtualBox downloaden... 4 2 VirtualBox installeren (in Windows

Nadere informatie

Connect Social Business

Connect Social Business Connect Social Business Joey Kaan September 2014 Inhoudsopgave 1 Achtergronden 4 2 Probleemstelling & Doelstelling 5 2.1 Leren Professioneel Functioneren.................. 5 2.2 Facebook API leren door

Nadere informatie

Connect Social Business

Connect Social Business Connect Social Business Plan van Aanpak Joey Kaan September 2014 Inhoudsopgave 1 Achtergronden 4 2 Probleemstelling & Doelstelling 5 2.1 Leren Professioneel Functioneren.................. 5 2.2 Facebook

Nadere informatie

Vergaderen op afstand

Vergaderen op afstand Vergaderen op afstand Versie: 5-5-2012 Auteur: Pierre Gorissen Deze uitgave wordt beschikbaar gesteld met de volgende Creative Commons licentie: Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0

Nadere informatie

Stageverslag. Patrick Nijssen 17-07-09-22-01-10 MBO ICT 3. Jaar - 2

Stageverslag. Patrick Nijssen 17-07-09-22-01-10 MBO ICT 3. Jaar - 2 Stageverslag Patrick Nijssen MBO ICT 3 Jaar - 2 17-07-09-22-01-10 Inhoudsopgave 1.1 - Voorwoord:...3 2.1 - Inleiding...4 3.1 - Wat is O.b.s de Doefmat...5 3.2 - Werkzaamheden...6 4.1 - Projecten...7 4.2

Nadere informatie

PROJECT INITIATIE DOCUMENT. Project: Outfit. Project Initiation Document. Opdrachtgever: Bestandsnaam: Dick Heinhuis & Marco Duinkerken

PROJECT INITIATIE DOCUMENT. Project: Outfit. Project Initiation Document. Opdrachtgever: Bestandsnaam: Dick Heinhuis & Marco Duinkerken PROJECT INITIATIE DOCUMENT Project: Outfit Opdrachtgever: Dick Heinhuis & Marco Duinkerken Bestandsnaam: Project Initiation Document Project: Versie: 1.0.0 Auteur: Team 5 Datum: 26-11-12 Documentnaam:

Nadere informatie

Conversieprocedure van AccountView DOS (versie 4.5 / Professional) naar AccountView Windows 7.1a Belangrijk niet

Conversieprocedure van AccountView DOS (versie 4.5 / Professional) naar AccountView Windows 7.1a Belangrijk niet Conversieprocedure van AccountView DOS (versie 4.5 / Professional) naar AccountView Windows 7.1a Laatste revisie: 14 juli 2006 Belangrijk De financiële administratie is een belangrijk onderdeel van uw

Nadere informatie

Eindverslag. Technische Universiteit Delft. TI3800 Bachelorproject. Mobiel Notificatie Systeem

Eindverslag. Technische Universiteit Delft. TI3800 Bachelorproject. Mobiel Notificatie Systeem Technische Universiteit Delft TI3800 Bachelorproject Mobiel Notificatie Systeem Eindverslag Auteurs: Edwin van den Houdt ManWai Shing Begeleiders: Cor-Paul Bezemer (TU Delft) Eugène Pattikawa (Exact) Peter

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access.

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access. Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access. Inhoud 1) Inleiding Pagina 2 2) Het token Pagina 2 3) De eerste keer inloggen Pagina 2 4) Terminal Sessions Pagina 5 5) Gebruik vanaf Apple of Linux systemen

Nadere informatie

Nieuwe flexkantoor-omgeving

Nieuwe flexkantoor-omgeving Nieuwe flexkantoor-omgeving Inrichting lokale computers documentversie 1.20 Werken waar en wanneer je maar wilt! Copyright Copyright 2012 Dicon Automatisering BV. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie