BMB COLLEGE VOOR HET MILIEU

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BMB COLLEGE VOOR HET MILIEU"

Transcriptie

1 BMB COLLEGE VOOR HET MILIEU RICHTLIJNEN VOOR ORGANISATOREN PILOTEN EN TEAMS PUBLIEK MILIEU CHECK-LISTS FIM COLLEGE FMB POUR L ENVIRONNEMENT LIGNES DIRECTRICES POUR LES ORGANISATEURS LES PILOTES ET LES TEAMS LE PUBLIC CHECKLISTS FIM POUR L ENVIRONNEMENT Belgische Motorrijdersbond vzw Fédération Motocycliste de Belgique asbl Leuvensesteenweg 550 / 7 Chaussée de Louvain 550/ Brussel 1030 Bruxelles Tel. : 02/ Tél. : 02/

2 VOORWOORD DE MOTORSPORT EN HET MILIEU EEN KWESTIE VAN BEWUSTWORDING! Iedereen van ons wordt er dagelijks mee geconfronteerd : de zorg om het behoud van de natuur. We worden aangespoord de afvalberg te verminderen en ons afval te sorteren. Dit duidt op een toenemende bewustwording dat het milieu dient beschermd te worden. En hoe staat de motorrijdersbeweging hier tegenover? Wij, motorsportliefhebbers, moeten ons ervan bewust zijn dat ons gebruik van de natuur gevolgen heeft voor het milieu. Een verantwoord gedrag zal bijdragen tot een optimale relatie tussen de motorsport en de natuur, met een minimum aan hinder voor het milieu. Onze correcte houding ten aanzien van het leefmilieu moet een prioriteit zijn en is van essentieel belang om de toekomst van onze geliefde sport te vrijwaren. In dit boekje vindt U milieurichtlijnen voor de drie partijen welke betrokken zijn bij elke motorsportorganisatie. De aanbevelingen, opgesteld door het Nationaal College voor het Milieu van de Belgische Motorrijdersbond, moeten de organisatoren, rijders, teams, verkopers en publiek helpen om de natuur te respecteren, de relatie tussen de motorsport en het milieu verbeteren en de toekomst van de motorsport te vrijwaren. Deze richtlijnen werden opgesteld op basis van de reeds bestaande FIM milieu code, aangepast aan onze situatie. Een tweede deel (enkel voor de organisatoren) zijn de check-lists zoals deze werden opgesteld door de FIM. Deze zijn de leidraad voor de organisatoren bij de voorbereiding van een manifestatie. De milieuafgevaardigden, aangeduid door het Nationaal College voor een BMB manifestatie dienen deze in te vullen en aan het BMB secretariaat over te maken. Het behoud van de natuur en respect voor het milieu, een zorg voor ons allen!

3 RICHTLIJNEN VOOR DE ORGANISATOREN Gebruik, in overleg met de politie of rijkswacht, de wegen van en naar het circuit die de minste hinder veroorzaken voor de omgeving. Bedenk alternatieve wegen die een vlotte bereikbaarheid garanderen in geval er een grote publieke opkomst is. Zorg voor een duidelijke bewegwijzering van en naar het circuit. Denk aan voorbehouden "dienstwegen" voor politie, brandweer en medische hulpdiensten. Baken brandgangen af in het rennerspark Voorzie voldoende ruimte voor publiek, parking en rennerspark. Let op een goed berijdbare staat van de ter beschikking gestelde plaatsen. De verantwoordelijke voor de parking en rennerspark moet zorgen voor het optimaal plaatsen van de voertuigen. Sta parkeren op bermen en in de vrije natuur niet toe. Blijf bij de aanleg van het circuit uit de buurt van plantengroei. Stel een testpiste ter beschikking van de rijders. Het gebruik van een gescheiden circuit (publiek - rennerspark) in de geluidsinstallatie is aan te bevelen. Een juiste positie van de luidsprekers is van belang : naar de grond toe en gericht naar het middelpunt van het circuit.voldoende luidsprekers zorgen voor een betere verspreiding en zorgen ervoor dat het volume kan beperkt worden. Het geproduceerde geluidsniveau moet zo laag mogelijk gehouden worden. De geluidsinstallatie maakt vaak meer lawaai buiten de organisatie dan op het terrein zelf (irritatie voor buren). Maak afspraken met de verantwoordelijke van de geluidsinstallatie om het volume te beperken in de perioden tussen de wedstrijden / oefeningen. Vermijd iedere geluidsoverlast en zorg ervoor dat de nachtrust wordt gerespecteerd van tot uur. Voorzie een aparte wasplaats, met harde ondoordringbare bodem, voor het afspuiten van de machines (voldoende ruimte), zo mogelijk met een systeem dat de olie scheidt van het water. Zorg ervoor dat brandblusapparaten voorradig zijn in het rennerspark en het gesloten park. Stel drinkbaar water ter beschikking. Let erop dat voldoende sanitaire voorzieningen - met eigen water- en afvalopvang - voor de rijders en het publiek beschikbaar zijn. Hang bordjes op om de gebruikers de plaats van de voorzieningen te tonen. Zorg ervoor dat de faciliteiten in een behoorlijke staat blijven (reinigen van de toiletten). Voorzie water om de handen te wassen. Propere toiletten nodigen uit tot gebruik. Vooral de dames zullen uw inspanningen appreciëren. Overweeg het gratis ter beschikking stellen van toiletten als extra service. Zorg voor een voldoende spreiding van de toiletten. Controleer regelmatig of er nog voldoende WC-papier aanwezig is. Regelmatige controle van de propere toestand is aangewezen. Maak het publiek attent op het belang van een milieubewuste houding rond het circuit.

4 Informeer bij de cateringfirma naar het gebruik van recycleerbaar materiaal. Informeer bij gebruik van elektrische installaties (voedingsgroep) naar het keuringsbewijs opgemaakt door een erkend keuringsorganisme. Draag zorg voor een goed georganiseerde verkoop van drank en eten. Heb oog voor een zuivere staat van de verkooppunten. Bezorg iedere deelnemer een vuilniszak en richtlijnen i.v.m. het milieu; het helpt U bij het opruimen. Stel voldoende vuilnisbakken, verdeeld over het ganse terrein, op. Zorg voor een tijdige vervanging van volle afvalcontainers. Plaats aparte afvalcontainers voor het deponeren van schadelijke stoffen (olie, oliefilters, motorbanden, koelvloeistof, remvloeistof...). Maak rijders en publiek duidelijk waar de containers zich bevinden. Vermijd het morsen van gevaarlijke stoffen; zij vervuilen bodem en lucht. De terreinen voor oefeningen, wedstrijden en motorbijeenkomsten moeten zoveel mogelijk afgescheiden worden van de omgeving. Baken waardevolle gebieden (bermen, waterplassen) af. Bevestig geen publiciteit op bomen. Plaats uw publiciteitsborden enkel mits toelating van de eigenaar van de locatie. Hou rekening met de wetgeving i.v.m. publiciteit.voeren van publiciteit voor uw manifestatie bij andere organisaties gebeurt best in overleg met de plaatselijke organisator. Verspreid geen strooibiljetten onder het publiek of onder de ruitenwissers (worden op de grond geworpen; geven een organisatie een onverzorgd beeld en vragen intensief opruimwerk). Laat de verspreiding van pamfletten niet toe op uw eigen organisatie. Verwijder affiches en bewegwijzering onmiddellijk na de manifestatie. Zorg ervoor dat het publiek het evenement zo comfortabel mogelijk kan volgen (o.a. stofvrij houden van circuit). Begin tijdig met de besproeiing van het circuit en zorg eveneens voor het besproeien van de omgeving zodat publiek geen hinder en planten geen groeihinder ondervinden. Denk aan de mindervalide toeschouwers. Voorzie aparte plaatsen zodat ze ongehinderd en veilig de wedstrijd kunnen volgen. Breng het circuit en rennerspark na de manifestatie zo spoedig mogelijk in hun oorspronkelijke staat (nivelleren en zo nodig inzaaien). Beperk het rooien van bomen tot een minimum (toelating overheid) en plant, indien nodig, nieuwe bomen aan. Ruim achtergebleven afval en afspanninglinten op. Reinig indien nodig de toegangswegen naar het circuit. Zorg voor een correcte nabehandeling van elk soort afval. Heb oog voor een optimale relatie met het gemeentebestuur en de sportraad. Sluit als vereniging aan bij deze laatste. Informeer tijdig gemeentebestuur en sportraad van al uw activiteiten en nodig beide instanties uit hierbij aanwezig te zijn. Hou de milieuambtenaar van uw gemeente op de hoogte van de door U genomen maatregelen t.a.v. het milieu. Een goede relatie met de buurt doet vaak wonderen (betrekken bij en uitnodigen op uw activiteiten).vergeet geen dankwoord te richten na de manifestatie.

5 Informeer bij omwonenden naar eventuele schade of overlast en zoek, in overleg met de betrokkenen, naar bevredigende oplossingen. Hou een register bij waarin nauwkeurig de maatregelen genomen ten behoeve van het milieu worden opgenomen. De verleende vergunningen met aanduiding van de geldigheidsperiode dienen te worden vermeld. Een verslag van de controles maakt er eveneens deel van uit. Een checklist als leidraad helpt bij het beheer van de accommodaties : wasruimte met hogedrukreinigers verspreiding van vuilzakken onder de deelnemers containers voor afval container voor gebruikte olie container voor koelvloeistof container voor remvloeistof correcte plaatsing van de luidsprekers duidelijke bewegwijzering naar manifestatie en voorzieningen op het evenement Behandel het publiek zoals U wil behandeld worden. Denk erom de organisator van vandaag is het publiek van morgen (bij het bezoek van een andere manifestatie). Een milieubewuste omgang met de natuur geeft U extra troeven bij het bekomen van vergunningen. Het milieu dankt U voor uw medewerking en het respect voor de natuur. PERMANENT CIRCUIT : Waak erover dat het terrein en de gebouwen een onderhouden indruk nalaten. Scherm het terrein en gebouwen af met bomen en aanplantingen. Duid een verantwoordelijke voor het beheer van het milieu aan Verzamel de opgestelde adviezen en checklists. Zorg voor de nodige vergunningen wanneer wijzigingen worden aangebracht. Voor elke niveauwijziging van meer dan 50 cm (kuil of berg) is een bouwvergunning noodzakelijk. Gebruik geen bouwafval of puin om geluidsschermen te maken. Gebruik milieuvriendelijke producten Evalueer regelmatig, minstens na ieder evenement, de situatie en hou het register bij. Leer uit gemaakte fouten. P.S. :Adviezen i.v.m. deze richtlijnen en de milieupolitiek mogen toegezonden worden aan het BMB, College voor Milieu. Het College merkt op dat deze lijst niet bindend is.

6 RICHTLIJNEN VOOR DE RIJDERS EN DE TEAMS Volg de aanwijzingen van de bevoegde afgevaardigden van de organisatie bij het parkeren van uw voertuig in het rennerspark. Het is niet toegelaten ruimten voor te behouden aan andere rijders. Laat doorgangen (brandgangen) vrij voor hulpdiensten. Bescherming van het terrein : afvalwaters, (chemische toiletten, ) komende van voertuigen (motorhomes) die zich in de paddock of op de camping bevinden mogen niet geloosd worden op de ondergrond noch op de wegen tijdens het verlaten van het circuit. Respecteer de omheiningen, gewassen en aanplantingen. Betreed geen terreinen vreemd aan de organisatie. Laat geen afval rondslingeren. Gebruik de U ter beschikking gestelde vuilniszakken. Deponeer het afval in de voorziene afvalcontainers. Olie, oliefilters, banden en eventuele andere schadelijke stoffen moeten gedeponeerd worden in speciaal daartoe voorziene containers of bij gebrek hieraan meegenomen worden door de rijders. Verlaat uw staanplaats in het rennerspark in de staat waarin U ze gekregen hebt. Laat geen sporen achter (afval, kuilen, voorwerpen gebruikt bij het plaatsen van uw voertuig). Het maken van vuur is verboden. Voorzie een brandblusser in de trucks. Gebruik loodvrije benzine en milieuvriendelijke stoffen. Let op een lekvrij stockeren van gevaarlijke stoffen (benzine, olie, reinigingsmiddelen en koelvloeistof). Vermijd het morsen van schadelijke producten zij vervuilen de bodem en de lucht. Leg een ondoordringbare mat of beschermplaat onder uw motorfiets. Gebruik de daartoe voorziene wasplaats voor het afspuiten van de machines. Het reinigen van de motorfietsen in het rennerspark is enkel toegelaten indien geen speciale ruimte voorzien is. Volg stipt de instructies vermeld in het koersreglement. Het gebruik van detergenten is verboden. Enkel het gebruik van water is toegelaten. Beperk het geluidsniveau tot een minimum. Zorg ervoor dat uw uitlaat voldoende gedempt is (norm = maximum 98 dba, met een tolerantie van 2 dba na de wedstrijd). Geluidscontroles zijn mogelijk op elke wedstrijd en kunnen ook door de piloot zelf gevraagd worden. Vermijd het onnodig laten draaien van uw motor. Respecteer de nachtrust van uur tot uur (gebruik van stroomgroepen). Het dragen van oorbeschermers tijdens het rijden is aan te bevelen, schade aan het gehoor is onomkeerbaar.

7 Respecteer de openingstijden van de trainingscircuits. Maak gebruik van de sanitaire voorzieningen. Begeef U te voet met de motorfiets aan de hand naar het gesloten park; al rijdend vormt U een gevaar voor de toeschouwers. Hou uw honden aan de leiband Beperk het gebruik van scooters in en rond het rennerspark. Denk erom dat ook kinderen op mini-motors een gevaar vormen voor het publiek. Gebruik enkel de testpiste voor het uitproberen van uw motorfiets. Wees een voorbeeld voor uw collega's en het publiek! Een milieubewuste houding brengt een verder bestaan van de organisatie niet in gevaar. Het milieu en de organisatoren danken U voor uw medewerking en uw respect voor de natuur. SLOGAN! LAAT ENKEL DE AFDRUK VAN DE BANDEN ACHTER!! HOU JE SLIPSTREAM PROPER! (SNELHEID)!

8 RICHTLIJNEN VOOR HET PUBLIEK Volg de aanwijzingen van de bevoegde afgevaardigden van de organisatie bij het parkeren van uw voertuig. Parkeer uw wagen enkel op de daartoe voorziene ruimte en gebruik uitsluitend bestaande wegen van de parking naar de manifestatie. Betreed geen terreinen vreemd aan de organisatie. Respecteer de omheiningen, gewassen en aanplantingen. Hou uw honden aan de leiband! Denk aan uw veiligheid en deze van de piloten, blijf steeds achter de dubbele omheining. Denk aan de mindervalide toeschouwers. Belemmer hun kijkgenot niet. Gebruik de door de organisatoren ter beschikking gestelde toiletten en laat ze na gebruik netjes achter. Zorg ervoor dat er geen afval op de grond terechtkomt. Deponeer het afval in de voorziene vuilnisbakken. U helpt alvast de organisatoren bij het opruimen. Het maken van vuur is verboden. Uw gedrag is een voorbeeld voor anderen. Indien we allemaal ons steentje bijdragen komt het voortbestaan van deze organisatie niet in gevaar. Het milieu en de organisatoren danken U voor uw medewerking en uw respect voor de natuur! SLOGAN 'LAAT ENKEL UW VOETSTAPPEN ACHTER' Deze richtlijnen kunnen op volgende manieren onder aandacht van het publiek gebracht worden : -vermelding in het programmaboekje -vermelding op de achterzijde van het inkomticket -vermelding op borden + herhaling op specifieke plaatsen (bv. gelieve te toiletten netjes achter te laten) attent maken door de speaker (de mensen aanzetten tot verantwoord gedrag op het terrein)

BMB COLLEGE VOOR HET MILIEU

BMB COLLEGE VOOR HET MILIEU BMB COLLEGE VOOR HET MILIEU RICHTLIJNEN VOOR ORGANISATOREN PILOTEN EN TEAMS PUBLIEK MILIEU CHECK-LISTS FIM COLLEGE FMB POUR L ENVIRONNEMENT LIGNES DIRECTRICES POUR LES ORGANISATEURS LES PILOTES ET LES

Nadere informatie

NOG ENKELE TIPS HOE STAAN WE ERVOOR! ALS MOTORRIJDERS MOETEN WIJ ONS SOEPEL IN HET VERKEER INTEGREREN.

NOG ENKELE TIPS HOE STAAN WE ERVOOR! ALS MOTORRIJDERS MOETEN WIJ ONS SOEPEL IN HET VERKEER INTEGREREN. NOG ENKELE TIPS ALS MOTORRIJDERS MOETEN WIJ ONS SOEPEL IN HET VERKEER INTEGREREN. DE VEILIGHEID RESPECTEREN EN ROEKELOOS RIJGE- DRAG VERMIJDEN. WE MOETEN MEER EN MEER REKENING HOUDEN MET HET MILIEU EN

Nadere informatie

Algemene voorwaarden verhuur chalets

Algemene voorwaarden verhuur chalets Algemene voorwaarden verhuur chalets Wij heten u van harte welkom onze camping. Wij willen uw verblijf graag naar wens maken. Hiervoor vragen wij ook uw medewerking. Uiteraard kan de camping niet zonder

Nadere informatie

SUPERMOTO 2 SEPTEMBER 2018 LIBRAMONT-CHEVIGNY

SUPERMOTO 2 SEPTEMBER 2018 LIBRAMONT-CHEVIGNY BIJZONDER REGLEMENT Wedstrijd voor het Belgisch kampioenschap Supermoto SUPERMOTO 2 SEPTEMBER 2018 LIBRAMONT-CHEVIGNY Art. 1 - VOORSTELLING. De Asbl Motor Club Chevy # 41 organiseert op 2 september 2018

Nadere informatie

32ste SUPERBIKER oktober IMN 298/01 Samenvatting van het B.R.

32ste SUPERBIKER oktober IMN 298/01 Samenvatting van het B.R. 32ste SUPERBIKER 19-20-21 oktober 2018 - IMN 298/01 Samenvatting van het B.R. OMLOOP: Lengte 1707m (asfalt 58%, onverhard 42%). TOEGELATEN MOTOREN: Categorieën Starbiker, Prestige Supermoto, Supermoto

Nadere informatie

14de BELGIAN CLASSIC Trophy GEDINNE Augustus 2019

14de BELGIAN CLASSIC Trophy GEDINNE Augustus 2019 14de BELGIAN CLASSIC Trophy GEDINNE 23-24-25 Augustus 2019 BIJZONDER REGLEMENT Art. 01 Definitie De C.R.M.B. (Classic Racing Motorcycle Belgium, www.crmb.be ) organiseert op 23, 24 & 25 Augustus 2019 een

Nadere informatie

algemene info Contact : Frank Smets Alfons Smetstraat Dessel

algemene info Contact : Frank Smets Alfons Smetstraat Dessel Bij deze bent u van harte uitgenodigd op de Flanders cup + PK wedstrijd van 22 mei 2016 Deze wedstrijd zal doorgaan op het JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL. In deze uitnodiging vind u alle nodige informatie.

Nadere informatie

SUPERMOTO FRANCORCHAMPS 6 SEPTEMBER 2015

SUPERMOTO FRANCORCHAMPS 6 SEPTEMBER 2015 SUPERMOTO FRANCORCHAMPS 6 SEPTEMBER 2015 Wedstrijd voor het Belgisch Kampioenschap Supermoto BIJZONDER REGLEMENT Art. 1 - VOORSTELLING. MCPH ( Motoclub du Pays de Herve ) organiseert op 6 september 2015

Nadere informatie

TEAM INFO # 6 BRCC BELGIAN MASTERS 18 & 19 / 10 / 2014 INHOUDSTAFEL

TEAM INFO # 6 BRCC BELGIAN MASTERS 18 & 19 / 10 / 2014 INHOUDSTAFEL TEAM INFO # 6 BRCC BELGIAN MASTERS 18 & 19 / 10 / 2014 INHOUDSTAFEL TIMING... 2 PRAKTISCH... 4 TICKETS... 5 1 1. TIMING Activiteit Timing Opmerkingen Waar? Toegang tot de BRCC paddock 0/1 Administratieve

Nadere informatie

Kleur nummerborden en cijfers1

Kleur nummerborden en cijfers1 Afgelaste wedstrijden Indien een wedstrijd omwille van allerhande omstandigheden niet kan doorgaan, wordt U daar in principe persoonlijk van verwittigd. Kan dit niet meer op tijd gebeuren, en U verwacht

Nadere informatie

algemene info Contact : Frank Smets GSM ; / E mail ; Website ;

algemene info Contact : Frank Smets GSM ; / E mail ; Website ; Bij deze bent u van harte uitgenodigd op het Kampioenschap Van Belgie op 8 juli 2018. Deze wedstrijd zal doorgaan op het JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL. In deze uitnodiging vind u alle nodige informatie.

Nadere informatie

BIJZONDER REGLEMENT. Wedstrijd voor het Belgisch kampioenschap Supermoto. SUPERMOTO FLORENNES zondag 11 JUNI 2017

BIJZONDER REGLEMENT. Wedstrijd voor het Belgisch kampioenschap Supermoto. SUPERMOTO FLORENNES zondag 11 JUNI 2017 BIJZONDER REGLEMENT Wedstrijd voor het Belgisch kampioenschap Supermoto SUPERMOTO FLORENNES zondag 11 JUNI 2017 Art. 1 - VOORSTELLING. De MUPN ( Motor Union du Pays Noir ) organiseert een Supermotowedstrijd

Nadere informatie

MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN

MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN Bestemd voor de Burgemeester Wie een evenement wil organiseren, moet dit MINSTENS 3 MAANDEN VOORAF melden aan de burgemeester. Een antwoord volgt binnen de maand

Nadere informatie

algemene info Contact : Frank Smets GSM ; / E mail ; Website ;

algemene info Contact : Frank Smets GSM ; / E mail ; Website ; Bij deze bent u van harte uitgenodigd op de topcompetitie 7 april 2019. Deze wedstrijd zal doorgaan op het JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL. In deze uitnodiging vind u alle nodige informatie. Contact : Frank

Nadere informatie

BIJZONDER REGLEMENT. Wedstrijd voor het Belgisch kampioenschap Supermoto SUPERMOTO KARTING SPA-FRANCORCHAMPS 10 MEI 2018

BIJZONDER REGLEMENT. Wedstrijd voor het Belgisch kampioenschap Supermoto SUPERMOTO KARTING SPA-FRANCORCHAMPS 10 MEI 2018 BIJZONDER REGLEMENT Wedstrijd voor het Belgisch kampioenschap Supermoto SUPERMOTO KARTING SPA-FRANCORCHAMPS 10 MEI 2018 Art. 1 - VOORSTELLING. De MCPH ( Moto-Club du Pays de Herve ) organiseert op donderdag

Nadere informatie

algemene info Contact : Frank Smets Alfons Smetstraat Dessel

algemene info Contact : Frank Smets Alfons Smetstraat Dessel Bij deze bent u van harte uitgenodigd op de Topcompetitie wedstrijd van 3 september. Deze wedstrijd zal doorgaan op het JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL. In deze uitnodiging vind u alle nodige informatie.

Nadere informatie

PRESENTS 8 JULI 2012 JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL BELGIUM

PRESENTS 8 JULI 2012 JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL BELGIUM PRESENTS PROMO BMX 8 JULI 2012 JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL BELGIUM Bij deze bent u van harte uitgenodigd op de PROMO wedstrijd van 8 Juli 2012 deze wedstrijd zal doorgaan op het JOEL SMETS BMX CIRCUIT

Nadere informatie

MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN

MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN Bestemd voor de Burgemeester Wie een evenement of fuif wil organiseren, moet dit MINSTENS 2 MAANDEN VOORAF melden aan de burgemeester. Een antwoord volgt binnen de

Nadere informatie

algemene info Contact : Frank Smets Alfons Smetstraat Dessel

algemene info Contact : Frank Smets Alfons Smetstraat Dessel Bij deze bent u van harte uitgenodigd op de Flanders cup wedstrijd van 13 aug 2017. Deze wedstrijd zal doorgaan op het JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL. In deze uitnodiging vind u alle nodige informatie.

Nadere informatie

BIJZONDER REGLEMENT ( nevenwedstijden).

BIJZONDER REGLEMENT ( nevenwedstijden). BIJZONDER REGLEMENT ( nevenwedstijden). 01. De AMC De Toekomst Dworp organiseert op 30 augustus & 1 september een proef voor het wereldkampioenschap sidecars en een proef voor het BK Juniors 250 & 500,

Nadere informatie

PRESENTS TOPCOMPETITIE BMX 4 MEI 2014 JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL BELGIUM

PRESENTS TOPCOMPETITIE BMX 4 MEI 2014 JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL BELGIUM PRESENTS TOPCOMPETITIE BMX 4 MEI 2014 JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL BELGIUM Bij deze bent u van harte uitgenodigd op de TOPCOMPETITIE wedstrijd van 4 mei 2014 Deze wedstrijd zal doorgaan op het JOEL SMETS

Nadere informatie

MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN Versie augustus 2016

MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN Versie augustus 2016 MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN Versie augustus 2016 Bestemd voor de Burgemeester Wie een evenement wil organiseren, moet dit MINSTENS 3 MAANDEN VOORAF melden aan de burgemeester. Een antwoord volgt

Nadere informatie

PRESENTS TOPCOMPETITIE BMX 3 JUNI 2012 JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL BELGIUM

PRESENTS TOPCOMPETITIE BMX 3 JUNI 2012 JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL BELGIUM PRESENTS TOPCOMPETITIE BMX 3 JUNI 2012 JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL BELGIUM Bij deze bent u van harte uitgenodigd op de TOPCOMPETITIE wedstrijd van 3 Juni 2012 deze wedstrijd zal doorgaan op het JOEL

Nadere informatie

Vlaanderen is bodembewust. Beter voorkomen. dan saneren De goedkoopste weg naar een propere bodem SAMEN MAKEN WE MORGEN MOOIER OVAM

Vlaanderen is bodembewust. Beter voorkomen. dan saneren De goedkoopste weg naar een propere bodem SAMEN MAKEN WE MORGEN MOOIER OVAM Vlaanderen is bodembewust Beter voorkomen dan saneren De goedkoopste weg naar een propere bodem SAMEN MAKEN WE MORGEN MOOIER OVAM Zorg voor uw bodem... en voor uw portemonnee Werkt uw bedrijf met producten

Nadere informatie

BIJZONDER REGLEMENT. Wedstrijd voor het Belgisch kampioenschap Supermoto BELGIUM MASTERS SUPERMOTO DOMAINE RDMC BILSTAIN

BIJZONDER REGLEMENT. Wedstrijd voor het Belgisch kampioenschap Supermoto BELGIUM MASTERS SUPERMOTO DOMAINE RDMC BILSTAIN BIJZONDER REGLEMENT Wedstrijd voor het Belgisch kampioenschap Supermoto Art. 1 - VOORSTELLING. BELGIUM MASTERS SUPERMOTO Zaterdag 30 juni en zondag 1 juli 2018 DOMAINE RDMC BILSTAIN De Royal Dison Motor

Nadere informatie

PRESENTS TOPCOMPETITIE BMX 24 MEI 2015 JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL BELGIUM

PRESENTS TOPCOMPETITIE BMX 24 MEI 2015 JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL BELGIUM PRESENTS TOPCOMPETITIE BMX 24 MEI 2015 JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL BELGIUM Bij deze bent u van harte uitgenodigd op de TOPCOMPETITIE wedstrijd van 24 mei 2015 Deze wedstrijd zal doorgaan op het JOEL

Nadere informatie

SUPERMOTO CIRCUIT CHIMAY 18 AUGUSTUS 2019

SUPERMOTO CIRCUIT CHIMAY 18 AUGUSTUS 2019 Art. 1 - VOORSTELLING. BIJZONDER REGLEMENT Wedstrijd voor het Belgisch kampioenschap Supermoto SUPERMOTO CIRCUIT CHIMAY 18 AUGUSTUS 2019 De Asbl Circuit de Chimay organiseert op 18 augustus 2019 een wedstrijd

Nadere informatie

BIJZONDER REGLEMENT. Wedstrijd voor het Belgisch kampioenschap Supermoto SUPERMOTO KARTING SPA-FRANCORCHAMPS 9 APRIL 2017

BIJZONDER REGLEMENT. Wedstrijd voor het Belgisch kampioenschap Supermoto SUPERMOTO KARTING SPA-FRANCORCHAMPS 9 APRIL 2017 BIJZONDER REGLEMENT Wedstrijd voor het Belgisch kampioenschap Supermoto SUPERMOTO KARTING SPA-FRANCORCHAMPS 9 APRIL 2017 Art. 1 - VOORSTELLING. De MCPH ( Moto-Club du Pays de Herve ) organiseert op 9 april

Nadere informatie

Duvelblues Kampeer & Logeer gids Camping informatie :

Duvelblues Kampeer & Logeer gids Camping informatie : Duvelblues Kampeer & Logeer gids Camping informatie : Omdat we dit jaar voor de eerste keer ons publiek niet 1 maar 2 dagen met top Blues en de nodige Duvel gaan verwennen, is er ook nagedacht over de

Nadere informatie

BIJZONDER REGLEMENT. Wedstrijd voor het Belgisch kampioenschap Supermoto SUPERMOTO 16 EN 17 SEPTEMBER 2017 BATTICE

BIJZONDER REGLEMENT. Wedstrijd voor het Belgisch kampioenschap Supermoto SUPERMOTO 16 EN 17 SEPTEMBER 2017 BATTICE BIJZONDER REGLEMENT Wedstrijd voor het Belgisch kampioenschap Supermoto SUPERMOTO 16 EN 17 SEPTEMBER 2017 BATTICE Art. 1 - VOORSTELLING. De MCPH ( Moto-Club du Pays de Herve ) organiseert op 16 en 17 september

Nadere informatie

13de BELGIAN CLASSIC Trophy GEDINNE Augustus 2018

13de BELGIAN CLASSIC Trophy GEDINNE Augustus 2018 13de BELGIAN CLASSIC Trophy GEDINNE 24-25-26 Augustus 201 BIJZONDER REGLEMENT Art. 01 Definitie De C.R.M.B. (Classic Racing Motorcycle Belgium, www.crmb.be ) organiseert op 24, 25 & 26 Augustus 201 een

Nadere informatie

Zelhemse Auto en Motor Club. Routepijlen en lint aanbrengen

Zelhemse Auto en Motor Club. Routepijlen en lint aanbrengen Aanvraag formulier evenement S(up)port for Nature 1. Algemene informatie Organisatie Naam ZAMC Adres Postbus 79 Postcode Woonplaats Contactpersoon E-mail adres Zelhemse Auto en Motor Club 7020 AB Zelhem

Nadere informatie

SUPERMOTO LIBRAMONT-CHEVIGNY 1 SEPTEMBER 2019

SUPERMOTO LIBRAMONT-CHEVIGNY 1 SEPTEMBER 2019 BIJZONDER REGLEMENT Wedstrijd voor het Belgisch kampioenschap Supermoto SUPERMOTO LIBRAMONT-CHEVIGNY 1 SEPTEMBER 2019 Art. 1 - VOORSTELLING. De Asbl Motor Club Chevy organiseert op 1 september 2019 een

Nadere informatie

11de BELGIAN CLASSIC Trophy GEDINNE 19-20-21 Augustus 2016

11de BELGIAN CLASSIC Trophy GEDINNE 19-20-21 Augustus 2016 11de BELGIAN CLASSIC Trophy GEDINNE 19-20-21 Augustus 2016 BIJZONDER REGLEMENT Art. 01 Definitie De C.R.M.B. (Classic Racing Motorcycle Belgium, www.crmb.be ) organiseert op 19, 20 & 21 Augustus 2016 een

Nadere informatie

Leefregels. Vrije Basisschool De Wegwijzer Poststraat 10a 9860 Balegem

Leefregels. Vrije Basisschool De Wegwijzer Poststraat 10a 9860 Balegem Vrije Basisschool De Wegwijzer Poststraat 10a 9860 Balegem Tel./fax : 09/362.68.17 e-mail : contact@vbbdewegwijzer.be www.vrijebasisschooldewegwijzer.be Leefregels september 2014 Dag lieve kapoen, Samen

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET ICT-LOKAAL VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET ICT-LOKAAL VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET ICT-LOKAAL VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE Artikel 1 Op de Stedelijke Basisschool Staakte, Hoogstraat 192 9160 Lokeren, wordt volgende ruimte ter beschikking gesteld

Nadere informatie

AANVULLEND BIJZONDER REGLEMENT.

AANVULLEND BIJZONDER REGLEMENT. AANVULLEND BIJZONDER REGLEMENT. 01. De AMC De Toekomst Dworp organiseert op 27 mei 2018 een internationale motorcross voor alle categorieën van de BMB en Zijspannen. 02. Omloop: Hof te Wijngaard (GPS:

Nadere informatie

Artikel 2.- Het college van burgemeester en schepenen duidt in overleg met het beheersorgaan één of meerdere bevoegde contactpersonen aan.

Artikel 2.- Het college van burgemeester en schepenen duidt in overleg met het beheersorgaan één of meerdere bevoegde contactpersonen aan. Gebruiksreglement gemeenschapscentrum Neerpelt Artikel 1.- Het college van burgemeester en schepenen geeft opdracht aan het beheersorgaan van het gemeenschapscentrum (GC) om het GC te verhuren met voorrang

Nadere informatie

Afspraken Sinksenfoor 2018

Afspraken Sinksenfoor 2018 Organisatie Openingstijden De Sinksenfoor gaat door van 19 mei tot en met 24 juni 2018 en is dagelijks geopend: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Zondag* Vrijdag Zaterdag tot 00.00 uur tot 02.00 uur *pinksterzondag

Nadere informatie

INFO MOTORCROSS SEIZOEN Categorieën en klassen Leeftijd - Nummering kleur nummerplaten

INFO MOTORCROSS SEIZOEN Categorieën en klassen Leeftijd - Nummering kleur nummerplaten INFO MOTORCROSS SEIZOEN 2017 01. Categorieën en klassen Leeftijd - Nummering kleur nummerplaten 01.01 van 11 tot en met 14 jaar (2002) vanaf 1 Zwart / Wit 01.02 Cup 125 Beloften vanaf 14 tot en met 17

Nadere informatie

03. De proef omvat 7 verschillende wedstrijden of 14 reeksen + 1 finalereeks voor het Kampioenschap van Vlaanderen:

03. De proef omvat 7 verschillende wedstrijden of 14 reeksen + 1 finalereeks voor het Kampioenschap van Vlaanderen: BIJZONDER REGLEMENT. 01. De AMC De Toekomst Dworp organiseert op 30 juli een internationale motorcross voor alle categorieën van de BMB (behalve voor Quads en Zijspannen) en vrijetijdsrijders. 02. Omloop:

Nadere informatie

Handelszaak of HoReCa ZONDER terrasvergunning. Aanvraag aanbrengen versieringen - supportersmateriaal

Handelszaak of HoReCa ZONDER terrasvergunning. Aanvraag aanbrengen versieringen - supportersmateriaal Handelszaak of HoReCa ZONDER terrasvergunning Handelszaken - NIET HoReCa - OF HoReCa-zaken ZONDER permanente terrasvergunning, kunnen via deze weg alleen een toestemming verkrijgen tot het aanbrengen versieringen

Nadere informatie

Parkreglement. Bungalowpark 't Giethmenseveld

Parkreglement. Bungalowpark 't Giethmenseveld Parkreglement Bungalowpark 't Giethmenseveld 14 juli 2009 PARKINFORMATIE EN REGELS. Algemene aanbevelingen, bepalingen en gedragsregels voor het gebruik van het park, de voorzieningen, de percelen en de

Nadere informatie

VEILIGHEIDSTIPS VOOR JOBSTUDENTEN

VEILIGHEIDSTIPS VOOR JOBSTUDENTEN Bijlage Safety Flash - 2017 / 03 VEILIGHEIDSTIPS VOOR JOBSTUDENTEN Ik zorg ervoor dat mijn werkpost proper en ordelijk is. Ik zet alles na gebruik terug op zijn plaats. Ik hou alle doorgangen vrij en ik

Nadere informatie

HAVENREGLEMENT. Algemeen

HAVENREGLEMENT. Algemeen HAVENREGLEMENT Algemeen Artikel 1 Het havenreglement wordt vastgesteld door een algemene leden vergadering en zal alles wat het gebruik van de haven betreft regelen. Dit haven reglement mag gewijzigd worden

Nadere informatie

NATIONALE HORSEBALLWEDSTRIJDEN VLP- LASTENBOEK ALGEMEEN

NATIONALE HORSEBALLWEDSTRIJDEN VLP- LASTENBOEK ALGEMEEN NATIONALE HORSEBALLWEDSTRIJDEN VLP- LASTENBOEK 2015 1. ALGEMEEN 1.1 Enkel clubs die aangesloten zijn (dus in orde met formaliteiten en betaling lidgelden 2014) bij de VLP of LEWB mogen een wedstrijd inrichten.

Nadere informatie

Richtlijnen voor het gebruik van de gemeentelijke infoborden

Richtlijnen voor het gebruik van de gemeentelijke infoborden Richtlijnen voor het aanplakken van affiches en het plaatsen van publiciteitsborden Richtlijnen voor het gebruik van de gemeentelijke infoborden Meer info: Communicatiedienst L. Van der Looystraat 10 2890

Nadere informatie

EVALUATIE DRESSUURWEDSTRIJD. A. Rubriek in te vullen door het wedstrijdsecretariaat. 1. Namen van de personen op het wedstrijdsecretariaat:

EVALUATIE DRESSUURWEDSTRIJD. A. Rubriek in te vullen door het wedstrijdsecretariaat. 1. Namen van de personen op het wedstrijdsecretariaat: EVALUATIE DRESSUURWEDSTRIJD Editie 11.10.2011 Dit document is vertrouwelijk. De organisator of het secretariaat zorgt dat elke rubriek ingevuld wordt door de desbetreffende personen. Dit volledig ingevulde

Nadere informatie

Gebruiks- en retributiereglement Domein Diesterweg Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 15 december 2014

Gebruiks- en retributiereglement Domein Diesterweg Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 15 december 2014 Gebruiks- en retributiereglement Domein Diesterweg Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 15 december 2014 Algemene voorwaarden: 1. Domein Diesterweg, Acacialaan z/n, 2920 Kalmthout wordt ter beschikking

Nadere informatie

Afspraken Sinksenfoor 2017

Afspraken Sinksenfoor 2017 Organisatie Openingstijden De Sinksenfoor gaat door van 3 juni tot en met 9 juli 2017 en is dagelijks geopend: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Zondag Vrijdag Zaterdag tot 00.00 uur tot 01.00 uur Speciale

Nadere informatie

Parkreglement Campingpark Epe de Koekamp

Parkreglement Campingpark Epe de Koekamp Parkreglement Campingpark Epe de Koekamp Dit reglement geldt voor alle gasten die op de camping verblijven. 1. Dit parkreglement geldt voor eigenaren, huurders, gebruikers en bezoekers van Campingpark

Nadere informatie

Aanvraagformulier Evenementen KAMPENHOUT versie 04 februari 2014

Aanvraagformulier Evenementen KAMPENHOUT versie 04 februari 2014 Aanvraagformulier Evenementen KAMPENHOUT versie 04 februari 2014 Gelieve dit document grondig in te vullen waar nodig en 2 maanden voor het evenement te bezorgen aan secretariaat van de gemeente (zie onderaan),

Nadere informatie

VEILIGHEIDSWEEKEND 2012 Algemene informatie

VEILIGHEIDSWEEKEND 2012 Algemene informatie VEILIGHEIDSWEEKEND 2012 Algemene informatie ADRES VAN DE BEURS Gemeentehallen Kloosterstraat 32 9820 Merelbeke OPBOUW Dinsdag 30 oktober Woensdag 31 oktober van 17u00 tot 22u00 van 08u00 tot 22u00 De opbouw

Nadere informatie

Domaine-reglement. ASL Domaine Les Rives de l Ardèche. Januari 2014

Domaine-reglement. ASL Domaine Les Rives de l Ardèche. Januari 2014 De VVE (en namens haar de beheerder van de Algemene Voorzieningen van de VVE) zal er op toezien, dat de afgesproken gedragsregels binnen de reikwijdte van het beheer van deze Algemene Voorzieningen (zwembad/

Nadere informatie

Modder op de Weg. Een initiatief van de gouverneur van West-Vlaanderen

Modder op de Weg. Een initiatief van de gouverneur van West-Vlaanderen Modder op de Weg Een initiatief van de gouverneur van West-Vlaanderen Historiek 2000: Dodelijke verkeersongevallen in het arrondissement Ieper tijdens het oogstseizoen 2001: Provinciale sensibilisatiecampagne

Nadere informatie

INFOBROCHURE ZAAL BEKKERZEEL

INFOBROCHURE ZAAL BEKKERZEEL INFOBROCHURE ZAAL BEKKERZEEL cultuurcentrum asse huinegem 4, 1730 asse tel.: 02 456 01 60 info@ccasse.be www.ccasse.be WELKOM Je maakt gebruik van de zaal in Bekkerzeel. Om alles in goede banen te leiden

Nadere informatie

Regelement editie 2016 Versie 11 December

Regelement editie 2016 Versie 11 December 1. Reglement Belgian Twin Trophy Klasse Thunder De Belgian Twin Trophy (BTT) klasse Thunder is een Cup kampioenschap voor 2 cilinder motorfietsen met een maximale cilinder inhoud van 1000cc. Meer informatie

Nadere informatie

Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf

Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf Goedgekeurd op 27 juni 2012 door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Hervastgesteld op 26 februari 2013 door de Raad voor Maatschappelijk

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN EIGENAREN. The Dunes. Te Cadzand Bad. Verkorte versie voor huurders

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN EIGENAREN. The Dunes. Te Cadzand Bad. Verkorte versie voor huurders HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN EIGENAREN The Dunes Te Cadzand Bad Verkorte versie voor huurders 1 Vereniging van Eigenaren The Dunes Dit huishoudelijk reglement geldt voor alle appartementdelen

Nadere informatie

Reglement Editie 2013

Reglement Editie 2013 Reglement Editie 2013 1. Wat is International Road Racing Championship Het International Road Racing Championship (IRRC) is een kampioenschap die verreden wordt over 5 wedstrijden, zie kalender, die hernomen

Nadere informatie

INFOBROCHURE ZAAL WALFERGEM

INFOBROCHURE ZAAL WALFERGEM INFOBROCHURE ZAAL WALFERGEM cultuurcentrum asse huinegem 4, 1730 asse tel.: 02 456 01 60 info@ccasse.be www.ccasse.be WELKOM Je maakt gebruik van de zaal in Walfergem. Om alles in goede banen te leiden

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE VOLPENSION. Tips voor een veilig en milieuvriendelijk verblijf. (Merkenveldteam en vrijwilligers danken je alvast)

ONTHAALBROCHURE VOLPENSION. Tips voor een veilig en milieuvriendelijk verblijf. (Merkenveldteam en vrijwilligers danken je alvast) ONTHAALBROCHURE VOLPENSION Tips voor een veilig en milieuvriendelijk verblijf (Merkenveldteam en vrijwilligers danken je alvast) 1 SPELREGELS ALGEMEEN breng alle leiding op de hoogte van deze info en sensibiliseer

Nadere informatie

Informatiebrochure BrAntbeurs 8/11/2018

Informatiebrochure BrAntbeurs 8/11/2018 Informatiebrochure BrAntbeurs 8/11/2018 1 1. Dankwoord Allereerst willen wij u graag bedanken voor uw inschrijving en deelname aan de BrAntbeurs. Er werd ons gevraagd deze beurs voor de allereerste keer

Nadere informatie

Voorwaarden standhouders/ Event Castle of Dreams/ Kasteel Schaloen

Voorwaarden standhouders/ Event Castle of Dreams/ Kasteel Schaloen Voorwaarden standhouders/ Event Castle of Dreams/ Kasteel Schaloen Standplaatsen Deelnemers dienen op de hoogte te zijn van de volgende groepen: Handel in reguliere goederen: De handelaar verkoopt goederen

Nadere informatie

Voorschriften voor evenementen in de openbare ruimte die zijn vrijgesteld van de vergunningplicht Algemeen Toezicht E.H.B.O.

Voorschriften voor evenementen in de openbare ruimte die zijn vrijgesteld van de vergunningplicht Algemeen Toezicht E.H.B.O. Voorschriften voor evenementen in de openbare ruimte die zijn vrijgesteld van de vergunningplicht Algemeen 1. De aanwijzingen van de politie, brandweer en de gemeente dienen stipt en onmiddellijk te worden

Nadere informatie

ALGEMENE REGELS HUISVESTING

ALGEMENE REGELS HUISVESTING ALGEMENE REGELS HUISVESTING Huisregels opgesteld en aangeboden door Het Kantoor Archief. (01-01-2013) Algemeen Openingstijden verhuurbeheer : maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.30 uur Openingstijden

Nadere informatie

scholen, socio-economische en sportverenigingen kunnen ten vroegste drie maanden voor de geplande datum definitief boeken.

scholen, socio-economische en sportverenigingen kunnen ten vroegste drie maanden voor de geplande datum definitief boeken. boekingsprocedure voorrangsregeling jeugdgroepen hebben een onbeperkt voorrangsboekingsrecht. scholen, socio-economische en sportverenigingen kunnen ten vroegste drie maanden voor de geplande datum definitief

Nadere informatie

REGLEMENT BETREFFENDE DE INRICHTING VAN TERRASSEN OP OPENBAAR DOMEIN

REGLEMENT BETREFFENDE DE INRICHTING VAN TERRASSEN OP OPENBAAR DOMEIN REGLEMENT BETREFFENDE DE INRICHTING VAN TERRASSEN OP OPENBAAR DOMEIN COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst en beelden - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OCMW Beersel Raad voor Maatschappelijk Welzijn 09.01.2014 Doel HUISHOUDELIJK REGLEMENT NOODOPVANGVOORZIENINGEN OCMW BEERSEL 1. De noodopvang wil een onmiddellijk onderkomen bieden aan Beerselaars die plotseling

Nadere informatie

Aanvraagformulier Evenementen KAMPENHOUT (versie maart 2017) (BIJLAGE 2)

Aanvraagformulier Evenementen KAMPENHOUT (versie maart 2017) (BIJLAGE 2) Aanvraagformulier Evenementen KAMPENHOUT (versie maart 2017) (BIJLAGE 2) Gelieve dit document grondig in te vullen waar nodig en 2 maanden voor het evenement te bezorgen aan secretariaat van de gemeente

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Toepassing "My FMB-BMB"

Gebruikershandleiding Toepassing My FMB-BMB Gebruikershandleiding Toepassing "My FMB-BMB" Hoe installeren? - Smartphone/Tablet: nog onder constructie - Desktop/Laptop: klik op de onderstaande link My FMB-BMB en volg de installatie procedure. Een

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Algemene regels. 2. Voertuigen en betreden van de camping. 4. Regels voor bezoekers. 5. Verhuren, verkopen en (ver)plaatsen

Inhoudsopgave. 1. Algemene regels. 2. Voertuigen en betreden van de camping. 4. Regels voor bezoekers. 5. Verhuren, verkopen en (ver)plaatsen Inhoudsopgave 1. Algemene regels 2. Voertuigen en betreden van de camping 3. Huisdieren 4. Regels voor bezoekers 5. Verhuren, verkopen en (ver)plaatsen 6. Bouwvoorschriften 7. Gas 8. Stroom 9. Water 10.

Nadere informatie

Reglement op het gebruik van de gemeentelijke sporthal

Reglement op het gebruik van de gemeentelijke sporthal Gemeente 2630 Aartselaar Reglement op het gebruik van de gemeentelijke sporthal Algemene bepalingen Artikel 1: Onderhavig reglement van inwendige orde voor de gemeentelijke sporthal gelegen te 2630 AARTSELAAR,

Nadere informatie

Aanvraagformulier Evenementen

Aanvraagformulier Evenementen Uw Ref.nr.: Aanvraagformulier Evenementen 1) Locatie van de activiteit: Aard van de locatie: O Zaal : naam van de zaal. Straat + huisnummer:. Postcode + gemeente: O Openlucht, met route: gelieve een route

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENSCHAPSCENTRUM DE VOLLE VAART (aangepast door de gemeenteraad in zitting van 20 januari 2009)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENSCHAPSCENTRUM DE VOLLE VAART (aangepast door de gemeenteraad in zitting van 20 januari 2009) HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENSCHAPSCENTRUM DE VOLLE VAART (aangepast door de gemeenteraad in zitting van 20 januari 2009) Artikel 1: Omschrijving 1. Het gemeenschapscentrum De Volle Vaart bestaat uit

Nadere informatie

3 Inrichting: het sportcentrum Schotte, Horecazaak de Looyerij, fitness Gymplus.

3 Inrichting: het sportcentrum Schotte, Horecazaak de Looyerij, fitness Gymplus. Parkeerreglement parking sportcomplex Schotte Artikel 1 - Toepassingsgebied Dit reglement is van toepassing op alle gebruikers van de parkings van het SportAG, ongeacht het feit of zij er parkeren, stationeren

Nadere informatie

Programma en info. Provinciaal Kampioenschap BMX 2014. Antwerpen

Programma en info. Provinciaal Kampioenschap BMX 2014. Antwerpen Programma en info Provinciaal Kampioenschap BMX 2014 Antwerpen Zaterdag 26 april : 14u 17u : vrije training (Blok 1 rijen 1-5, Blok 2 + cruisers rijen 6-10) Zondag 27 april: Start inschrijvingen : 8.15u

Nadere informatie

1 Milieu Veilig en gezond werken Hygiëne en milieu Opslag van milieugevaarlijke stoffen Samenvatting 11

1 Milieu Veilig en gezond werken Hygiëne en milieu Opslag van milieugevaarlijke stoffen Samenvatting 11 Inhoud Voorwoord 5 Inleiding 6 1 Milieu 9 1.1 Veilig en gezond werken 9 1.2 Hygiëne en milieu 9 1.3 Opslag van milieugevaarlijke stoffen 10 1.4 Samenvatting 11 2 Grasvelden en bermen 12 2.1 Kruidachtigen

Nadere informatie

MELDINGSFORMULIER EVENEMENT

MELDINGSFORMULIER EVENEMENT MELDINGSFORMULIER EVENEMENT Uw melding moet uiterlijk 10 dagen voor het evenement bij de gemeente zijn ingediend. 1. Gegevens van de melder Naam organisatie Contactpersoon Straat + huisnummer Postcode

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT jeugdverblijfplaats VZW Den Chiro Bijef te Klein-Vorst Adres van het LOKAAL: Jeugdverblijfplaats Chiro Klein-Vorst Lindestraat 15A 2430 LAAKDAL Voor vragen, informatie, toegang

Nadere informatie

Programma en praktische info Belgische Kampioenschappen BMX te Keerbergen:

Programma en praktische info Belgische Kampioenschappen BMX te Keerbergen: Programma en praktische info Belgische Kampioenschappen BMX te Keerbergen: Parcours: Putsebaan 103, 3140 Keerbergen (of via de Molenstraat) Route: Hou er rekening mee dat het Rock Werchter is en dat je

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 - TECHNISCHE FICHE. Plattegrond en opstellingsplan: Afzonderlijk op te vragen Opstellingsplan ook steeds aanwezig in de zaal zelf

HOOFDSTUK 1 - TECHNISCHE FICHE. Plattegrond en opstellingsplan: Afzonderlijk op te vragen Opstellingsplan ook steeds aanwezig in de zaal zelf Gebruikshandleiding HOEVE VANDEWALLE VERTELZOLDER HOOFDSTUK 1 - TECHNISCHE FICHE Adres: Boomgaardstraat 168 8520 Kuurne Plattegrond en opstellingsplan: Afzonderlijk op te vragen Opstellingsplan ook steeds

Nadere informatie

Domaine-reglement. ASL Domaine Les Rives de l Ardèche. April 2017

Domaine-reglement. ASL Domaine Les Rives de l Ardèche. April 2017 De ASL (en namens haar de beheerder van de Algemene Voorzieningen van de ASL) zal er op toezien, dat de afgesproken gedragsregels binnen de reikwijdte van het beheer van deze Algemene Voorzieningen (zwembad/

Nadere informatie

Montage-instructies: Speed Triple (vanaf VIN ) - Speed Triple R - Street Triple - Street Triple R (vanaf VIN ) A en A

Montage-instructies: Speed Triple (vanaf VIN ) - Speed Triple R - Street Triple - Street Triple R (vanaf VIN ) A en A Nederlands Montage-instructies: Speed Triple (vanaf VIN 461332) - Speed Triple R - Street Triple - Street Triple R (vanaf VIN 471042) A9638059 en A9638060 Hartelijk dank dat u voor deze originele Triumph-accessoireset

Nadere informatie

Meldingsformulier. feesten, fuiven, evenementen. Naam evenement: Datum evenement (dag + datum): Contactpersoon: (naam). (tel / gsm):.

Meldingsformulier. feesten, fuiven, evenementen. Naam evenement: Datum evenement (dag + datum): Contactpersoon: (naam). (tel / gsm):. Meldingsformulier feesten, fuiven, evenementen Wie een evenement / fuif wil organiseren, moet dit MINSTENS 2 MAANDEN VOORAF melden aan het College van burgemeester en schepenen via dit formulier. Een antwoord

Nadere informatie

Reglement. Editie 2017 Versie Nederlands

Reglement. Editie 2017 Versie Nederlands Reglement Editie 2017 Versie 02.01.2017 - Nederlands 1. International Road Racing Championship Het International Road Racing Championship (IRRC) is een kampioenschap die verreden wordt over 6 wedstrijden,

Nadere informatie

Algemene richtlijnen voor de organisator van een evenement

Algemene richtlijnen voor de organisator van een evenement Algemene richtlijnen voor de organisator van een evenement Afspraken over de aanvraagprocedure zelf 1. De organisator maakt 2 maand op voorhand voor kleine, (3 maand op voorhand voor grote evenementen)

Nadere informatie

1. Algemene omschrijving

1. Algemene omschrijving 1.1 Inleiding 1. Algemene omschrijving georganiseerd. Kort algemene informatie invullen over het evenement. In elk geval door wie het wordt 1.2 Ervaringen uit het verleden risico s Kort aangeven er op

Nadere informatie

Evenement - Artikel 2.25 Algemene Plaatselijke Verordening 2016 (bevoegdheid vergunningverlening)

Evenement - Artikel 2.25 Algemene Plaatselijke Verordening 2016 (bevoegdheid vergunningverlening) . Rotary Club Heeze De heer W.A.A.J. van Ekelen Dominee Kremerstraat 53 5591 GH HEEZE Uw kenmerk: Medewerker: L. ter Braak Doorkiesnummer: 040-2241400 Uw brief van: Bijlagen: Datum: 13 juni 2017 Zaaknummer:

Nadere informatie

)"1 = Vlaamse Regering :~~"= , " AMV/ /1000

)1 = Vlaamse Regering :~~= ,  AMV/ /1000 ,n,-, " Vlaamse Regering :~~"= )"1 = AMV/000157095/1000 Besluit van de Vlaamse minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur houdende uitspraak over een aanvraag tot afwijking van artikel 5.32.10.2, 1, 1,

Nadere informatie

Toegankelijkheidsregeling voor het erkend natuurreservaat Stappersven en het Vlaams natuurreservaat Kalmthoutse Heide

Toegankelijkheidsregeling voor het erkend natuurreservaat Stappersven en het Vlaams natuurreservaat Kalmthoutse Heide Toegankelijkheidsregeling voor het erkend natuurreservaat Stappersven en het Vlaams natuurreservaat Kalmthoutse Heide Artikel 1. Toepassingsgebied 1.1. Deze regeling heeft betrekking op het erkend natuurreservaat

Nadere informatie

Montage / Gebruikers- handleiding Screens

Montage / Gebruikers- handleiding Screens Montage / Gebruikers- handleiding Screens Bestel-zonwering.nl Montagehandleiding Screens versie 2014 1 Montage Handleiding Screens De montage van dit product moet worden uitgevoerd door een vakman. Onjuiste

Nadere informatie

Beursreglement Belfair 2017

Beursreglement Belfair 2017 Beursreglement Belfair 2017 Algemeen 1. De deelname aan de beurs als standhouder is voorbehouden voor EUROPEN-geregistreerde oefenfirma s. De deelnemer heeft gedurende overeengekomen periode recht op standruimte

Nadere informatie

10de BELGIAN CLASSIC TT GEDINNE 21-22-23 Augustus 2015

10de BELGIAN CLASSIC TT GEDINNE 21-22-23 Augustus 2015 10de BELGIAN CLASSIC TT GEDINNE 21-22-23 Augustus 2015 BIJZONDER REGLEMENT Art. 01 Definitie De C.R.M.B. (Classic Racing Motorcycle Belgium, www.crmb.be ) organiseert op 21, 22 & 23 Augustus 2015 een moto

Nadere informatie

5. PLAATS OP DE OPENBARE WEG RIJBEWIJS OP SCHOOL

5. PLAATS OP DE OPENBARE WEG RIJBEWIJS OP SCHOOL 51 5. PLAATS OP DE OPENBARE WEG 52 5.1 Hoofdregel 53 Wanneer een openbare weg een rijbaan omvat, moet je die volgen. Dat betekent dat je niet op de gelijkgrondse bermen of op andere delen van de openbare

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Vereniging van eigenaars Bungalowpark Het Fonteinbos

Huishoudelijk Reglement van de Vereniging van eigenaars Bungalowpark Het Fonteinbos Huishoudelijk Reglement van de Vereniging van eigenaars Bungalowpark Het Fonteinbos. 2.012 Artikel 1. Nakomen voorschriften en verordeningen overheid. De leden houden zich aan de voorschriften en de verordeningen

Nadere informatie

KVV BMX 2018 & Vlaamse jeugdwedstrijd

KVV BMX 2018 & Vlaamse jeugdwedstrijd KVV BMX 2018 & Vlaamse jeugdwedstrijd Aarschot 03/06/2018 BMX Team Bekaf Aarschot organiseert op 03/06/2018 samen met Cycling Vlaanderen het KVV BMX 2018. Voorafgaand aan het KVV zal een Vlaamse jeugdwedstrijd

Nadere informatie

Melding evenementen Gegevensverzameling en risicoanalyse

Melding evenementen Gegevensverzameling en risicoanalyse GEMEENTE Melding evenementen Gegevensverzameling en risicoanalyse INGELMUNSTER Nood- en Interventieplanning Dit document heeft als doel de gegevens te verzamelen die nodig zijn om een evenement goed te

Nadere informatie

Leefregels volpensiongroep:

Leefregels volpensiongroep: Leefregels volpensiongroep: Het onthaal Wanneer je aankomt in het Oud Klooster Dikkele, word je uitgenodigd je aan te melden aan de woning van de huisverantwoordelijke. Hij zorgt voor het onthaal en geeft

Nadere informatie

Gebruikersreglement verbruikszaal Groenhof St.-Joseph

Gebruikersreglement verbruikszaal Groenhof St.-Joseph Gebruikersreglement verbruikszaal Groenhof St.-Joseph 1. Algemeen. Dit regelement is van toepassing voor het gebruik van de verbuikszaal Groenhof St.-Joseph, Gentstraat 1 te Oostakker. 2. Gebruiksmodaliteiten

Nadere informatie