zorgaanbieders naar keuze

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "zorgaanbieders naar keuze"

Transcriptie

1 11 zorgaanbieders naar keuze Huishoudelijke hulp in Walcheren 2009 / 2010 In deze folder maakt u kennis met de 11 zorgaanbieders op Walcheren die u hulp in de huishouding kunnen bieden. U hebt hiervoor eerst een indicatie nodig. De zorgaanbieders presenteren zichzelf in deze folder op alfabetische volgorde. De keuze is aan U!

2 Agathos Thuiszorg Postbus 151, 2900 AD Capelle aan den IJssel T. (010) E. I. Agathos: zorg met een eigen kleur. Hulp bij het huishouden (m.u.v. alfahulp) door betrokken en betrouwbare zorgverleners! Dát wil Agathos u bieden. Agathos is een christelijke zorgorganisatie die graag zorg wil verlenen aan iedereen die dat nodig heeft en onze identiteit respecteert. Betrokken: bij uw zorgvraag en bij u als persoon. Betrouwbaar: duidelijke en realistische afspraken. Beschikbaar: kennis en ervaring ten dienste gesteld van u. Bereikbaar: via de Agathos-zorglijn. Agathos: meer dan hulp bij het huishouden. Naast hulp bij het huishouden biedt Agathos in Zeeland met name Psychosociale Zorg en Video Home Training. Allévo zorg- en dienstverlening Postbus 79, 4460 AB Goes T. (0113) E. I. Een vaste hulp, niet steeds een ander gezicht! Bij Allévo krijgt u zoveel mogelijk een vaste hulp uit uw eigen dorp of buurt. Of dat een medewerker of een zelfstandige hulp is, kunt u zelf aangeven. Daarnaast heeft u ook een vaste aanspreekpersoon: de coördinator. Deze is de spin in het web in de hulpverlening, aanspreekpersoon voor u, voor de hulp en voor de medewerkers van het Wmo-loket van uw gemeente. Mocht u onverhoopt verzorging of verpleging thuis nodig hebben, dan kunt u voor die thuiszorg ook bij Allévo terecht en zijn de lijnen kort. Allévo is vertrouwd, bekend, dichtbij, bereikbaar en altijd in de buurt. Curadomi, organisatie voor thuiszorg Weststraat 27, 4421 AC Kapelle T. (0900) I. Als u thuiszorg nodig heeft, is het belangrijk wie er in uw huis komt. U kunt bij Curadomi terecht voor alphahulp, hulp in het huishouden, persoonlijke verzorging, verpleging, ondersteunende en activerende begeleiding. Waarom Curadomi? Curadomi vindt het belangrijk dat de kwaliteit van de zorg optimaal is. De medewerkers bieden u zorg op grond van de kwaliteitsnormen van HKZ. Curadomi biedt al jaren in grote delen van het land thuiszorg met christelijke medewerkers en wil iedereen die zorg of hulp nodig heeft van dienst zijn.

3 DE ALGEMENE THUISZORG (Thuiszorg DAT) Paul Krugerstraat 76, 4381 WH Vlissingen T. (0118) U kunt bij ons terecht voor huishoudelijke verzorging, maar ook voor verpleging en persoonlijke verzorging, PGB en particuliere zorg. Thuiszorg DAT voert de zorg uit met kleine teams. U krijgt van Thuiszorg DAT een vaste medewerker, iemand waarbij u zich als cliënt prettig voelt. De privacy van de cliënt staat bij ons hoog aangeschreven. Thuiszorg DAT is een kleine thuiszorgorganisatie. De cliënten bij Thuiszorg DAT krijgen een vaste contact-persoon, die op vaste tijden voor u te bereiken is om uw vragen te beantwoorden of u verder te helpen met zaken, waarbij u hulp nodig hebt. PrivaZorg Walcheren: T. (0118) Oosterschelderegio: T. (0113) U wilt de regie over uw huishouden in eigen hand houden? U wilt het liefst een vaste zorgverlener zodat u niet steeds alles opnieuw moet uitleggen? Bij PrivaZorg kan dat. Wij zijn een landelijke thuiszorgorganisatie die door het hele land steunpunten heeft. Deze steunpunten zijn kleinschalig opgezet en werken met zelf-standige zorgverleners (géén alpha-hulpen). Dat betekent dat u als klant geen nummer bent en wij u snel en goed kunnen helpen. Dus als u prijs stelt op een persoonlijke benadering en op vaste, vertrouwde zorgverleners, dan kunt u het beste via ons huishoudelijke ondersteuning nemen en het bovenstaande nummer te bellen. RST Zorgverleners Graaf Adolfstraat 2, 4461 TD Goes T. (0113) E. I. RST Zorgverleners is een landelijke organisatie die kraamzorg en thuiszorg biedt. Voor wat thuiszorg betreft verleent de stichting huishoudelijke hulpverlening in het kader van de Wmo en persoonlijke verzorging, verpleging en gespecialiseerde verzorging vanuit de AWBZ. De stichting verleent identiteitsgebonden zorg aan cliënten die zich tot de reformatorische gezindte rekenen. Onze medewerkers ondersteunen u bij de huishoudelijke werkzaamheden. Uw indicatie en uw wensen zijn daarbij het uitgangspunt. Onze organisatie is HKZ-gecertificeerd, dat betekent dat wij kwaliteit van zorgverlening hoog in het vaandel hebben staan.

4 Thuiszorg Van Stichting Werkt voor OUderen Vredehoflaan 370, Vlissingen, Postbus 360, 4380 AJ Vlissingen T. (0118) E. I. Snel, accuraat, vertrouwd, met persoonlijke aandacht voor u. Heeft u hulp in de huishouding nodig? Wij regelen snel en accuraat hulp voor u. Wij vinden het belangrijk dat u een vertrouwd contact kunt opbouwen met uw hulp. Daarom krijgt u een vaste hulp met persoonlijke aandacht voor u. U kunt zelf kiezen voor een alfahulp of huishoudelijk medewerker. ZorgThuis SVRZ T (lokaal tarief) E. I. Inwoners van Walcheren kunnen terecht bij: Zorgcentrum Simnia Domburg en omgeving t Gasthuis, centrum voor zorg en reactivering Middelburg en omgeving Waarom SVRZ? SVRZ is een zorgorganisatie in Zeeland. SVRZ biedt respectvolle zorg afgestemd op de wensen en behoeften van de ouder wordende mens. U kiest voor SVRZ omdat: wij u snel helpen; de zorgverlener werkt vanuit het zorgcentrum bij u in de buurt; u kunt rekenen op zoveel mogelijk dezelfde zorgverlener bij u thuis. Tzorg, zekerheid van aandacht thuis Goudend 8-10, Middelburg T. (088) (lokaal tarief, 24 uur p/d bereikbaar) E. I. U wilt zo lang mogelijk in uw eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. Gelukkig kan dat, ook al kunt u niet alles meer zelf doen. Tzorg helpt u, daar waar nodig met het huishouden. Bij Tzorg zijn geen wachtlijsten en onze medewerkers komen uit de buurt. U krijgt meteen de hulp die u verdient. Onze zorg is afgestemd op uw wensen en leefgewoonten. U bepaalt wanneer u onze hulp nodig heeft. Hebben we een afspraak, dan kunt u van ons op aan. Tzorg heeft eigen medewerkers en maakt geen gebruik van alfahulpen. Onze medewerkers bieden u net dat beetje meer betrokkenheid. Juist die persoonlijke aandacht maakt Tzorg bijzonder! PMS Uncoated groen: PMS 368 U paars: PMS 2612 U

5 Stichting Zorgverlening van de Gereformeerde Gemeenten Briandlaan 2, 4334 GP Middelburg T. (0118) E. STICHTING ZORGVERLENING van de Gereformeerde Gemeenten in Zeeland W O N E N SZ Z O R G W E L Z J N I Er kunnen momenten of situaties ontstaan waarin u behoefte heeft aan hulp of ondersteuning bij de uitvoering van uw huishoudelijke taken. Ook voor deze hulp kunt u kiezen voor Stichting Zorgverlening van de Gereformeerde Gemeenten in Zeeland. Concreet kunt u denken aan hulp of begeleiding bij het schoonmaken van uw woonomgeving, hulp bij het verzorgen van de was of strijken, hulp bij het doen van de boodschappen. Samen met u wordt de nodige zorg in het zorgplan vastgelegd. Tevens wordt daarin ook beschreven wanneer en hoe lang u de huishoudelijke hulp ontvangt. Leidend daarin is het indicatiebesluit. Thuiszorg van Zorgstroom Breestraat 15, 4331 TS Middelburg T. (0118) E. I. Thuiszorg nodig? Bij Zorgstroom bent u aan het juiste adres. Al meer dan 100 jaar levert Zorgstroom, naar volle tevredenheid, zorg aan iedereen, van jong tot oud, ongeacht cultuur of identiteit. Zorgstroom biedt zorg bij u thuis met een breed pakket aan diensten. U kunt bij ons terecht voor huishoudelijke hulp, verzorging, verpleging, ondersteuning, begeleiding en advies, maar ook voor maaltijden en hulpmiddelen. U kunt ons altijd bellen om te informeren wat wij voor u kunnen betekenen. Onze medewerkers zijn u graag van dienst! Voor hulp bij het huishouden betaalt u een eigen bijdrage. Het CAK berekent en incasseert de eigen bijdrage namens uw gemeente. Heeft u vragen? Bel dan het gratis informatienummer Of kijk voor meer informatie en veelgestelde vragen op

6 Middelburg T. Wmo-voorzieningenloket: (0118) E. Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van huishoudelijke hulp dan kunt u terecht bij Porthos. U vindt Porthos aan de Sint Sebastiaanstraat 12 in Middelburg. Telefoonnummer (0118) Om te beoordelen of u in aanmerking komt voor huishoudelijke hulp is een indicatie noodzakelijk. Veere Traverse 1, 4357 ET Domburg Postbus 1000, 4357 ZV Domburg T. (0118) , E. I. maandag t/m vrijdag van 9.00 tot uur Uw aanvraag dient u in bij het wmo-loket. De gemeente beoordeelt of u in aanmerking komt voor huishoudelijke hulp. Hiervoor is een indicatie noodzakelijk. De gemeente kan hiervoor eventueel medisch advies vragen aan het CIZ. U ontvangt thuis een beschikking met de toekenning of afwijzing van uw aanvraag. Vlissingen Paul Krugerstraat 1, Vlissingen Postbus 3000, 4380 GV Vlissingen T. (0118) E. openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.30 tot vrije inloop van tot uur op afspraak Uw aanvraag dient u in bij het Wmo-loket. De gemeente beoordeelt of u in aanmerking komt voor huishoudelijke hulp. Hiervoor is een indicatie noodzakelijk. De gemeente neemt contact met u op voor een indicatie of zal advies aan het CIZ vragen. U ontvangt thuis een beschikking met de toekenning of afwijzing van uw aanvraag.

Wet langdurige zorg (Wlz) 2015

Wet langdurige zorg (Wlz) 2015 Wet langdurige zorg (Wlz) 2015 Hebt u langdurige zorg nodig? CZ zorgkantoor wijst u de weg Voordat u deze brochure leest Hebt u langdurige zorg nodig? Per 1 januari 2015 is er veel veranderd. In deze brochure

Nadere informatie

Zorg thuis nodig? particulier persoonsgebonden budget

Zorg thuis nodig? particulier persoonsgebonden budget Zorg thuis nodig? particulier persoonsgebonden budget Florein zorgt, da s helder! Florein zorgt, da s helder! Er zijn tal van situaties te bedenken waarin u of iemand uit uw omgeving zorg nodig heeft.

Nadere informatie

Zorg Thuis. zorg in uw eigen vertrouwde omgeving

Zorg Thuis. zorg in uw eigen vertrouwde omgeving Zorg Thuis zorg in uw eigen vertrouwde omgeving DSV Verzorgd Leven is een protestants-christelijke organisatie die diensten verleent op het gebied van wonen, welzijn en zorg in de gemeenten Katwijk en

Nadere informatie

maandag t/m vrijdag van 8.00-18.00 uur

maandag t/m vrijdag van 8.00-18.00 uur vragen over hulp bij het huishouden? VIA Houten, Vraagbaak voor Informatie en Advies Hollandsspoor 1 (in Loericker Stee), Houten Geopend: maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur Telefonisch bereikbaar:

Nadere informatie

Langdurige zorg in een zorginstelling

Langdurige zorg in een zorginstelling Langdurige zorg in een zorginstelling Inhoud Hoe kiest u uw zorgaanbieder 3 Zorgleveringsovereenkomst en zorgplan 4 Uw rechten 5 Wachtlijst en wachtstatus 6 Betaling van de zorg 7 Verhuizen 8 Hebt u advies

Nadere informatie

De Wet maatschappelijke ondersteuning

De Wet maatschappelijke ondersteuning De Wet maatschappelijke ondersteuning () op Schouwen-Duiveland Iedereen doet mee! Woord vooraf De Wet maatschappelijke ondersteuning (). U heeft er ongetwijfeld al het nodige over gehoord en gelezen. Maar

Nadere informatie

De juiste zorg, prettig bij u thuis

De juiste zorg, prettig bij u thuis De juiste zorg, prettig bij u thuis Veelzijdig in zorg Care: Persoonlijke Verzorging en Verpleging Vérian, veelzijdig in zorg Vérian biedt u een breed aanbod aan zorgdiensten, 24 uur per dag, 7 dagen in

Nadere informatie

Florence komt bij u thuis Informatie over thuiszorg

Florence komt bij u thuis Informatie over thuiszorg Florence komt bij u thuis Informatie over thuiszorg Inleiding In de brochure Florence Thuiszorg vindt u belangrijke informatie over de zorgverlening die wij thuis bieden. Als u na het lezen van deze brochure

Nadere informatie

Heeft u zorg nodig? Dit zijn de mogelijkheden volgens de Wet langdurige zorg (Wlz) - 1 -

Heeft u zorg nodig? Dit zijn de mogelijkheden volgens de Wet langdurige zorg (Wlz) - 1 - Heeft u zorg nodig? Dit zijn de mogelijkheden volgens de Wet langdurige zorg (Wlz) - 1 - - 2 - Inhoud Heeft u hulp of zorg nodig? 4 Vier zorgwetten: welke wet regelt uw zorg? 4 Voor wie is de Wet langdurige

Nadere informatie

U heeft zorg nodig. Hoe regelt u dat?

U heeft zorg nodig. Hoe regelt u dat? U heeft zorg nodig. Hoe regelt u dat? U wilt zorg die betaald wordt uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). U kunt daar altijd een aanvraag voor doen. Het CIZ (Centrum indicatiestelling zorg)

Nadere informatie

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo INFORMATIE 2010

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo INFORMATIE 2010 Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo INFORMATIE 2010 CAK Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) berekent en incasseert de eigen bijdragen voor de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) en

Nadere informatie

De weg naar zorg Zorgkantoren Coöperatie VGZ

De weg naar zorg Zorgkantoren Coöperatie VGZ De weg naar zorg Zorgkantoren Coöperatie VGZ 1 www.vgz-zorgkantoren.nl 1Inleiding 2015 1. Inleiding 1 2. Hoe krijgt u Wlz-zorg? 3 3. Hoe wilt u de Wlz-zorg geleverd hebben? 5 4. Wat is uw eigen bijdrage?

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord. ZZP: wat is dat? ZZP: voor wie? Welk zorgzwaartepakket krijg ik? ZZP: wat kan ik ermee doen?

Inhoud. Voorwoord. ZZP: wat is dat? ZZP: voor wie? Welk zorgzwaartepakket krijg ik? ZZP: wat kan ik ermee doen? ONDERSTEUNING Inhoud 6 7 11 15 19 23 27 29 Voorwoord ZZP: wat is dat? ZZP: voor wie? Welk zorgzwaartepakket krijg ik? ZZP: wat kan ik ermee doen? Hoe maak ik afspraken met een zorginstelling? Waar kan

Nadere informatie

Wmo. Zelf regelen of uitbesteden? Kiezen tussen zorg in natura of een persoonsgebonden budget (pgb) Wet maatschappelijke ondersteuning

Wmo. Zelf regelen of uitbesteden? Kiezen tussen zorg in natura of een persoonsgebonden budget (pgb) Wet maatschappelijke ondersteuning Servicepunt Zorg Wmo Wet maatschappelijke ondersteuning Kiezen tussen zorg in natura of een persoonsgebonden budget (pgb) Zelf regelen of uitbesteden? Komt u via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Nadere informatie

Wat is het en wie kan er gebruik van maken? Hoe werkt het pgb bij uw zorgverzekeraar?

Wat is het en wie kan er gebruik van maken? Hoe werkt het pgb bij uw zorgverzekeraar? Wat is het en wie kan er gebruik van maken? Hoe werkt het pgb bij uw zorgverzekeraar? Wanneer u een indicatie hebt voor verpleging en/of verzorging kunt u hiervoor bij uw zorgverzekeraar een persoonsgebonden

Nadere informatie

Kleinschalig groepswonen Locatie Meenthehof Steenwijk. Informatie voor bewoners en familie

Kleinschalig groepswonen Locatie Meenthehof Steenwijk. Informatie voor bewoners en familie Kleinschalig groepswonen Locatie Meenthehof Steenwijk Informatie voor bewoners en familie 2 Welkom Geachte mevrouw, meneer, Om u en/of uw naasten met het kleinschalig groepswonen vertrouwd te maken, bieden

Nadere informatie

Informatieboekje Green Star Zorg

Informatieboekje Green Star Zorg Informatieboekje Green Star Zorg Green Star Zorg thuiszorg Bergsingel 203 3077 GG Rotterdam telefoon: 010-465 44 82 e-mail: info@greenstarzorg.nl internet: www.greenstarzorg.nl pagina 1 van 24 pagina 2

Nadere informatie

U bent aan zet! Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt. het gevoel van samen

U bent aan zet! Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt. het gevoel van samen U bent aan zet! Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt het gevoel van samen Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt U bent aan zet! Als cliënt van Archipel kunt u zelf aangeven op welke punten u ondersteuning

Nadere informatie

2014/2015. Vind de beste zorg voor uw situatie. Persoonlijk advies. Zorg of ondersteuning nodig? De PZP helpt!

2014/2015. Vind de beste zorg voor uw situatie. Persoonlijk advies. Zorg of ondersteuning nodig? De PZP helpt! 2014/2015 Vind de beste zorg voor uw situatie Persoonlijk advies Zorg of ondersteuning nodig? De PZP helpt! Inhoudsopgave 4 Persoonlijk medisch advies 6 Digitaal inzicht in uw zorgverzekering 8 Zorg of

Nadere informatie

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013. Zorg thuis

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013. Zorg thuis Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013 Zorg thuis Ontvangt u zorg thuis zoals verpleging of begeleiding? Dit heet Zorg zonder Verblijf. Heeft u hulp bij het huishouden of een voorziening of hulpmiddel,

Nadere informatie

ZorgRbij. Regel zelf uw professionele zorg via ZorgRbij. www.zorgrbij.nl

ZorgRbij. Regel zelf uw professionele zorg via ZorgRbij. www.zorgrbij.nl ZorgRbij Regel zelf uw professionele zorg via ZorgRbij Regel zelf uw professionele zorg via ZorgRbij Hebt u thuis zorg nodig, bijvoorbeeld bij het aankleden, wassen of eten? Dan kunt u dit zelf regelen

Nadere informatie

PRODUCTENBOEK September 2012

PRODUCTENBOEK September 2012 PRODUCTENBOEK September 2012 01.09.2012 versie1/geldig tot 01.09.2014/verantwoordelijke Bestuurder 1 Inleiding: 1. Visie van de zorgverlening blz. 3 2. Toegang blz. 3 3. Beschikbaarheid blz. 3 4. Accommodatie

Nadere informatie

Informatie voor bewoners en verwanten. Stuifakkers Woonzorgcentrum

Informatie voor bewoners en verwanten. Stuifakkers Woonzorgcentrum Informatie voor bewoners en verwanten Stuifakkers Woonzorgcentrum Stuifakkers woonzorgcentrum Adres: Briggemandreef 2 3235 DZ Rockanje E-mailadres: stuifakkers@catharinastichting.nl Centraal telefoonnummer:

Nadere informatie

Klagen mag. Klachten zijn waardevol. Nabij Vertrouwd Gastvrij

Klagen mag. Klachten zijn waardevol. Nabij Vertrouwd Gastvrij Klagen mag Klachten zijn waardevol Klagen mag! Wij doen er alles aan om tevreden klanten te krijgen en te houden. Toch kan het zijn dat u niet tevreden bent over sommige onderdelen van onze dienstverlening.

Nadere informatie

Wonen in het woonservicecentrum

Wonen in het woonservicecentrum Wonen in het woonservicecentrum Inhoudsopgave Inleiding...4 Even voorstellen...5 Verhuizen naar woonservicecentrum...6 Wonen...6 Familieparticipatie...6 Inrichting...7 Valpreventie...7 Bevestiging...8

Nadere informatie

zorgcentrum voor mensen met dementie

zorgcentrum voor mensen met dementie Lisidunahof zorgcentrum voor mensen met dementie Lisidunahof is hét expertisecentrum voor jonge en oudere mensen met dementie. Wij doen er alles aan om onze bewoners zich thuis te laten voelen. een beweging

Nadere informatie

PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB) Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB) Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB) Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) 1 Inhoudsopgave Bladzijde 1. Algemeen 3 2. Pgb algemeen 4 3. Hulp bij het huishouden en begeleiding 5 4. Hulpmiddelen 10 5. Woningaanpassingen

Nadere informatie

Zorg en ondersteuning

Zorg en ondersteuning Zorg en ondersteuning Veranderingen in 2015 in Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren Zorg in Nederland verandert in 2015 Gemeenten betalen en regelen jeugdhulp en vrijwel alle ondersteuning

Nadere informatie

Wonen in zorgcentrum St. Joseph. De spil van de zorg in Nederweert

Wonen in zorgcentrum St. Joseph. De spil van de zorg in Nederweert Wonen in zorgcentrum St. Joseph De spil van de zorg in Nederweert Welkom bij zorgcentrum St. Joseph In deze brochure geven wij informatie over het wonen, de zorg en de diensten van het zorgcentrum St.

Nadere informatie

U gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten u van harte welkom. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt.

U gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten u van harte welkom. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt. Welkom U gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten u van harte welkom. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt. We staan aan het begin van een gezamenlijke weg.

Nadere informatie