Hoe krijgt u. thuiszorg?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoe krijgt u. thuiszorg?"

Transcriptie

1

2 2

3 3 Zorggroep Meander biedt zorg op maat, in of dichtbij de eigen woonomgeving. De meeste mensen willen tegenwoordig zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen en, indien nodig, een beroep doen op thuiszorg. Pas wanneer dat niet meer gaat, komt een kleinschalig verzorgings- of verpleeghuis in eigen stad of dorp in aanmerking. Zorggroep Meander biedt die mogelijkheden. Zo kunnen we tegemoet komen aan de veelzijdige zorgvraag in de regio. In deze brochure geven we informatie over Thuiszorg Meander. U krijgt antwoord op vragen als: Wat houdt thuiszorg precies in? Hoe komt u ervoor in aanmerking? Welke vormen van thuiszorg biedt Thuiszorg Meander? Wat zijn de kosten? Het kan zijn dat u na lezing van deze folder nog specifieke vragen hebt. Dan kunt u bellen naar ons informatiepunt:

4 4 Zorg bij u thuis Veel mensen willen graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Temidden van hun eigen spullen kunnen ze hun leven op hun eigen manier inrichten. Maar soms lukt dat niet zonder hulp. Voor veel ouderen breekt een moment aan dat het huishouden net iets teveel wordt. Maar ook voor jongere mensen met een ziekte of een handicap kan een goede persoonlijke verzorging al snel in het gedrang komen. Soms zijn familie, vrienden of kennissen bereid om bij te springen, maar dat is lang niet altijd mogelijk, wenselijk of voldoende. Voor deze situaties biedt Thuiszorg Meander een professionele oplossing. De zorg die Thuiszorg Meander biedt, omvat bijna alles wat nodig is om zelfstandig te blijven wonen: huishoudelijke hulp, persoonlijke verzorging in de vorm van wassen en aankleden, verpleging, het leveren van hulpmiddelen, het daarmee leren omgaan, advies over voeding en lichaamsverzorging en nog veel meer.

5 Hoe krijgt u thuiszorg? 11. Het begint met uw aanmelding Misschien vindt u zelf dat u thuiszorg nodig hebt. Misschien heeft een familielid of uw huisarts u op de mogelijkheid gewezen. Of u in aanmerking komt voor thuiszorg is ter beoordeling van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Om u aan te melden kunt u bellen met het CIZ ( ) Het indicatieadvies Nadat u zich hebt aangemeld, wordt zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen door een indicatieadviseur van het CIZ. Meestal gebeurt dit telefonisch. Samen met u stelt deze vast welke zorg u nodig hebt, hoe vaak en wanneer. U kunt zelf kiezen welke organisatie de zorg aan u levert. De indicatieadviseur stelt vervolgens het indicatieadvies op en zorgt dat dit zo snel mogelijk wordt doorgegeven aan Thuiszorg Meander. Dan wordt ook bepaald wanneer onze thuiszorgmedewerker voor het eerst bij u kan komen. De indicatiestelling is wettelijk vastgelegd en echt nodig. Maar Thuiszorg Meander zorgt er wel voor dat niemand door formele afspraken tussen wal en schip valt. Twee voorbeelden: In sommige gevallen moet (tijdelijk) méér zorg worden gegeven dan in het indicatieadvies is vermeld. Om teveel administratieve rompslomp en vertraging te voorkomen, is afgesproken dat een bepaalde afwijking van het indicatieadvies, naar boven of naar beneden, is toegestaan. Uw contactpersoon kan u hierover nader informeren. Als acuut zorg moet worden verleend, dan doen wij dat ook. De aanmeldingsprocedure is dan niet aan de orde. Pas achteraf wordt een indicatieadvies opgesteld en ook achteraf ontvangt u de informatiemap. 33. Goede afspraken maken en de zorg kan starten Zo spoedig mogelijk na ontvangst van het indicatieadvies neemt een medewerker van Thuiszorg Meander contact met u op. Met deze medewerker maakt u heldere afspraken over de uitvoering van de zorg. De afspraken worden zoveel mogelijk schriftelijk vastgelegd. U krijgt een informatiemap en tevens wordt aangegeven wie uw contactpersoon is. Dit is degene bij wie u terecht kan met vragen, aanvullende wensen, eventuele klachten en voor het opgeven van gewijzigde omstandigheden. Nu kan de thuiszorg echt beginnen. Op gezette tijden komen onze medewerkers bij u langs om de afgesproken zorg te bieden. We werken in kleine teams. Daardoor kennen wij uw situatie, kunnen we makkelijk voor elkaar invallen en de zorg afstemmen op uw wensen en omstandigheden. Uiteraard gaan wij zeer discreet om met de aan u verleende zorg en respecteren wij uw privacy. Thuiszorg Meander heeft enthousiaste, deskundige medewerkers op allerlei gebieden. Wij willen zo goed mogelijk aan uw zorgvraag voldoen. Daarom bieden wij een scala van mogelijkheden. Om u een breed zorgpakket van hoge kwaliteit te bieden werkt Thuiszorg Meander samen met andere organisaties. Op de volgende pagina s een overzicht van de diensten. 5

6 6 Thuiszorg bestaat in verschillende vormen. Hieronder worden ze allemaal genoemd en kort omschreven. Ons zorgaanbod is continue een punt van aandacht. Uitbreiding van diensten en producten staat voor de komende jaren op het programma. Hierover wordt u apart geïnformeerd door uw contactpersoon. verschillende De vormen van thuiszorg die wij bieden Zorg voor de huishouding Soms is de huishouding te zwaar. Bijvoorbeeld als u ziek bent of andere beperkingen heeft. In die gevallen kan Thuiszorg Meander u helpen. U blijft zelf verantwoordelijk voor de huishouding, maar wij nemen een deel van die zorg van u over, onze medewerkers maken schoon, wassen en strijken. Ook kunnen we u (tijdelijk) helpen met de verzorging van uw minderjarige kinderen. Alphahulp Als u meer dan drie maanden hulp in de huishouding nodig heeft kan Alphahulp uitkomst bieden. U moet wel in staat zijn om 3 weken zonder hulp te kunnen overbruggen, als de Alphahelpende met vakantie is. De Alphahelpende is bij u in dienst. U bent werkgever en maakt zelf afspraken over het werk. De Alphahelpende helpt bij klussen die u niet meer alleen kunt doen. U betaalt eerst zelf de uurloonvergoeding van uw hulp. Na aftrek van de eigen bijdrage ontvangt u dit bedrag terug van Thuiszorg Meander.

7 7 De zorg voor u zelf Wassen, aankleden, opstaan en naar bed gaan. Op een bepaald moment lukt het niet meer om voor uzelf te zorgen op de manier die u gewend was. Familie, buren en vrienden willen dan meestal wel tijdelijk inspringen, bijvoorbeeld om boodschappen te halen of te koken. Maar bij lichamelijke verzorging zult u misschien niet zo snel een beroep op anderen doen. Onze verzorgenden kunnen u dan helpen. Specialistische Thuisverpleging Steeds vaker gebeurt het dat patiënten vroeger uit het ziekenhuis ontslagen worden en thuis in hun eigen omgeving verpleging ontvangen. Hierbij kunt u denken aan sondevoeding, nierdialyse, bloedtransfusie of medicinale zuurstof. Thuiszorg Meander werkt nauw samen met huisartsen en specialisten van ziekenhuizen. De verpleegkundigen die deze specialistische zorg verlenen, zijn hier uiteraard voor opgeleid. Intensieve thuiszorg Soms is er tijdelijk extra zorg nodig. Bijvoorbeeld als u vervroegd het ziekenhuis verlaat om thuis te herstellen. Of als u een ongeneeslijke ziekte hebt en ervoor kiest om thuis te sterven. In die gevallen kunnen wij intensieve zorg bieden. Ook een waakdienst bij iemand in de laatste levensfase behoort tot de mogelijkheden. Als dergelijke extra zorg nodig is dan regelen wij dit. Verpleging bij u thuis Bij een ernstige ziekte of handicap gaat u soms naar een ziekenhuis of verpleeghuis. Maar in veel gevallen kunt u met een lichamelijke beperking goed zelfstandig blijven wonen. Onze verpleegkundigen zijn opgeleid om bijvoorbeeld injecties te geven, medicijnen toe te dienen of wonden te verzorgen. Indien nodig kan deze zorg ook s avonds, s nachts en in het weekend worden geboden.

8 8 Avond, nacht en weekendzorg Huishoudelijk verzorging wordt op werkdagen en uitsluitend overdag gegeven. Lichamelijke verzorging en verpleging kan, waar nodig, ook s avonds, s nachts en in het weekend worden uitgevoerd. Gespecialiseerde verzorging De gespecialiseerde verzorging biedt een combinatie van huishoudelijke en persoonlijke begeleiding bij problemen die het dagelijks leven ernstig verstoren. Hierbij kunt u denken aan, bijvoorbeeld, problemen bij het opvoeden van kinderen of het organiseren van de huishouding. Soms is er hulp nodig na ontslag uit een verslavingskliniek of psychiatrische instelling. Voor deze situaties bieden wij zorg door gespecialiseerde medewerkers, vaak in samenwerking met andere hulpverleners. Dagopvang Soms is het belangrijk om wat extra s te doen om in het sociale leven te staan, om gezamenlijk met anderen iets te ondernemen of gewoon wat te praten. Wij bieden de mogelijkheid om op gezette tijden in één van onze verzorgingshuizen, in een prettige omgeving, een deel van de dag door te brengen. Vervoer kan worden geregeld. Tijdelijke verpleegopname In een aantal situaties hebben thuiszorgcliënten even extra zorg nodig. Een ongelukje of een stevige griep kan een tijdelijke opname noodzakelijk maken. Zorggroep Meander biedt ook deze mogelijkheid via één van onze verpleeghuizen.

9 9 Voor de volgende dienstverlening is geen indicatie nodig. Deze kunt u rechtstreeks aanvragen. De alarmknop: veilig gevoel Stel u bent uw medicijnen vergeten en u wordt onwel. Of u valt en bent niet meer in staat de telefoon te bereiken. Dan is de alarmknop (het Hulp Oproep Systeem ) een uitkomst. Dit apparaat kunt u altijd bij u dragen. In geval van nood drukt u op de knop. Onze alarmcentrale zorgt dan dat er onmiddellijk iemand naar u toekomt. Het gebruik van de alarmknop met aansluiting op de alarmcentrale kost een vast bedrag per maand. Hulpmiddelen Verpleegartikelen en hulpmiddelen die u bij ziekte of een (tijdelijke) handicap nodig heeft kunt u lenen bij Thuiszorg Meander. Denk bijvoorbeeld aan krukken, een rolstoel of een verhoogd bed. Deze middelen kunt u verkrijgen via onze uitleencentra. Voor een aantal artikelen is een verpleegkundige indicatie nodig. De medewerkers adviseren u graag. Voorlichting geven en ervaringen uitwisselen Tot zover hebben we het gehad over tastbare vormen van ondersteuning. Maar onze dienstverlening gaat nog verder. Wij streven ernaar dat u zich prettig voelt in uw eigen huis. Een belangrijk aspect daarbij is hoe u zelf omgaat met ziekte of lichamelijke ongemakken. Daarom worden cursussen en gespreksgroepen georganiseerd. Bij dergelijke bijeenkomsten krijgt u nuttige informatie. Bovendien krijgt u de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met anderen. Het is onze ervaring dat de deelnemers hierdoor beter leren omgaan met hun situatie. En dat betekent bijna altijd dat men zich prettiger voelt. Via ons informatiepunt kunt u informatie krijgen over ons aanbod. Ergotherapie Veel mensen met een handicap of aandoening zijn gebaat met ergotherapie. De ergotherapeut geeft praktische adviezen, oefeningen en hulpmiddelen waardoor u zich op allerlei gebied beter kunt redden, thuis en op het werk. Na verwijzing door de huisarts worden in de meeste gevallen de kosten vergoed. Voeding en dieetadviezen Dat goede voeding belangrijk is voor uw gezondheid is algemeen bekend. Maar wat nu precies gezond is, daarover bestaan nog veel misverstanden. De diëtisten kunnen u helpen bij een gezonde levenswijze. Voor vragen over voeding kunt u altijd bellen. Voor uitgebreid dieetadvies moet eerst een afspraak worden gemaakt. Daarvoor is wel een verwijsbrief nodig van huisarts of specialist.

10 10 Wat u verder nog moet weten Hoe wordt de zorg betaald? De kosten van de thuiszorg worden betaald uit fondsen volgens de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Voor huishoudelijke zorg, persoonlijke verzorging en verpleging betaalt u wel een eigen bijdrage. Deze is afhankelijk van uw inkomen en wordt landelijk vastgesteld. Informatie over de bedragen en de wijze waarop deze worden geïnd vindt u in de informatiefolder CAK (Centraal Administratiekantoor bijzondere zorgkosten). Deze folder krijgt u na aanmelding. Daarnaast bestaat voor sommige cliënten de mogelijkheid van het Persoons Gebonden Budget (PGB). In plaats van zorg in natura door een zorginstelling ontvangt u een geldbedrag waarmee u zorg kunt inkopen. Informatie hierover kunt u aanvragen via ons informatiepunt: Onze leveringsvoorwaarden Bij het begin van de zorgverlening maken we heldere afspraken over wat u van ons mag verwachten. Omgekeerd verwachten wij ook iets van u. Wij maken afspraken over veilige werkomstandigheden, geschikt werkmateriaal en schadeaansprakelijkheid. De wederzijdse rechten en plichten zijn vastgelegd in de Algemene Voorwaarden. Bij aanvang van de zorgverlening ontvangt u daarvan een exemplaar. Klachtenprocedure Over het algemeen zijn onze klanten erg tevreden met onze thuiszorgmedewerkers. Maar het blijft mensenwerk en dus kan het wel eens gebeuren dat u niet helemaal tevreden bent. In dat geval kunt u terugvallen op een klachtenprocedure. Overigens adviseren wij om eerst te praten met de betrokken thuiszorgmedewerker zelf. Vindt u dat moeilijk, dan kunt u ook uw contactpersoon bij Thuiszorg Meander bellen. Komt u er samen niet uit, dan horen wij dat graag, liefst schriftelijk. Wij doen ons best om de klacht op te lossen en ervan te leren voor de toekomst. Als wij uw klacht niet tot uw tevredenheid oplossen, kunt u zich wenden tot een onafhankelijke klachtencommissie. We hebben een speciale folder waarin de klachtenprocedure is beschreven. Deze ontvangt u bij aanvang van de zorgverlening. Respect voor uw privacy Om ons werk goed te kunnen doen hebben wij een aantal gegevens van u nodig. Daar gaan wij natuurlijk uiterst zorgvuldig mee om. Alle thuiszorgmedewerkers van Thuiszorg Meander hebben een geheimhoudingsplicht. Bovendien is er een privacyreglement, gebaseerd op de Wet Personenregistratie. Dit geeft u onder meer het recht op inzage in de gegevens die wij van u hebben. Informatie hierover kunt u aanvragen via ons informatiepunt. Hoe zijn wij bereikbaar? Voor al uw vragen is Thuiszorg Meander 24 uur per dag bereikbaar op nummer:

11 Thuiszorg Meander is onderdeel van Zorggroep Meander. Zorggroep Meander biedt zorg op maat, dicht bij de eigen vertrouwde woonomgeving. Dat is kort gezegd onze filosofie. De meeste mensen willen tegenwoordig zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen en, indien nodig, een beroep doen op professionele zorg. Pas wanneer dat niet meer gaat, komt een kleinschalig verzorgings- of verpleeghuis in eigen stad of dorp in aanmerking. Zorggroep Meander biedt die mogelijkheden. Zo kunnen we vanuit één organisatie tegemoet komen aan de veelzijdige zorgvraag in de regio. Het grote voordeel: wij kennen de individuele cliënt en kunnen dus beter op veranderende omstandigheden inspelen. 11

12

Thuiszorg Alerimus. Zorg om thuis te kunnen blijven wonen

Thuiszorg Alerimus. Zorg om thuis te kunnen blijven wonen Thuiszorg Alerimus Zorg om thuis te kunnen blijven wonen Alerimus biedt zorg op maat, niet alleen binnen de instelling maar ook in uw eigen woonomgeving. We willen allemaal zo lang mogelijk zelfstandig

Nadere informatie

Wij zorgen voor alle thuiszorg die u nodig heeft! Thuiszorg

Wij zorgen voor alle thuiszorg die u nodig heeft! Thuiszorg Wij zorgen voor alle thuiszorg die u nodig heeft! Thuiszorg Thuiszorg Alerimus Zorg om thuis te kunnen blijven wonen Alerimus biedt zorg op maat, niet alleen binnen de instelling maar ook in uw eigen woonomgeving.

Nadere informatie

Thuiszorg. Thuiszorg op maat, voor iedereen

Thuiszorg. Thuiszorg op maat, voor iedereen Thuiszorg Thuiszorg op maat, voor iedereen De meeste mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen in de eigen omgeving, en als het nodig is, met hulp van thuiszorg. Pas wanneer dat niet meer

Nadere informatie

Thuiszorg. Thuiszorg op maat, voor iedereen

Thuiszorg. Thuiszorg op maat, voor iedereen Thuiszorg Thuiszorg op maat, voor iedereen De meeste mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen in de eigen omgeving, en als het nodig is, met hulp van thuiszorg. Pas wanneer dat niet meer

Nadere informatie

Wij zorgen voor alle thuiszorg die u nodig heeft! Thuiszorg

Wij zorgen voor alle thuiszorg die u nodig heeft! Thuiszorg Wij zorgen voor alle thuiszorg die u nodig heeft! Thuiszorg Thuiszorg Alerimus Zorg om thuis te kunnen blijven wonen Alerimus biedt zorg op maat, niet alleen binnen de instelling maar ook in uw eigen woonomgeving.

Nadere informatie

Thuiszorg. Wij zorgen voor alle thuiszorg die u nodig heeft! Inhoudsopgave

Thuiszorg. Wij zorgen voor alle thuiszorg die u nodig heeft! Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. Thuiszorg Alerimus 4 2. Wat wij bieden: 5 3. Hoe krijgt u thuiszorg? 6 4. De verschillende functies die wij bieden: 7 5. Verder informatie 9 Wij zorgen voor alle thuiszorg die u nodig

Nadere informatie

Thuiszorg Groningen Werken met zorg

Thuiszorg Groningen Werken met zorg Thuiszorg Groningen Werken met zorg 1 Thuiszorg Groningen Werken met zorg 2 Gestart als het Groene Kruis, hebben wij al meer dan 100 jaar ervaring met zorg thuis. Dichtbij en vertrouwd.thuiszorg Groningen

Nadere informatie

Thuiszorg Groningen. Werken met zorg. Bel 0900-8615 *

Thuiszorg Groningen. Werken met zorg. Bel 0900-8615 * Thuiszorg Groningen Werken met zorg Bel 0900-8615 * Thuiszorg Groningen Werken met zorg 1 Thuiszorg Groningen Werken met zorg 2 Thuiszorg Groningen is er voor iedereen: ouders, kinderen, jonge gezinnen,

Nadere informatie

De juiste zorg, prettig bij u thuis

De juiste zorg, prettig bij u thuis De juiste zorg, prettig bij u thuis Veelzijdig in zorg Care: Persoonlijke Verzorging en Verpleging Vérian, veelzijdig in zorg Vérian biedt u een breed aanbod aan zorgdiensten, 24 uur per dag, 7 dagen in

Nadere informatie

Archipel Zorg aan Huis

Archipel Zorg aan Huis Archipel Zorg aan Huis Zo lang en zo zelfstandig mogelijk thuis blijven wonen het gevoel van samen Welkom bij Archipel Zorg aan Huis Natuurlijk is het fijn om zo lang en zo zelfstandig mogelijk thuis

Nadere informatie

Riwis Thuiszorg. gemeente Brummen

Riwis Thuiszorg. gemeente Brummen Riwis Thuiszorg gemeente Brummen Thuiszorg Riwis Zorg & Welzijn Zelfstandig wonen in een vertrouwde omgeving is voor ieder mens belangrijk. Een ziekte, thuiskomst vanuit een ziekenhuis of een lichamelijke

Nadere informatie

Refaja Ziekenhuis Stadskanaal. Nazorg na ontslag uit het Refaja ziekenhuis

Refaja Ziekenhuis Stadskanaal. Nazorg na ontslag uit het Refaja ziekenhuis Nazorg na ontslag uit het Refaja ziekenhuis NAZORG NA ONTSLAG UIT HET REFAJA ZIEKENHUIS INLEIDING U ontvangt deze folder omdat u na het ontslag uit het ziekenhuis mogelijk nog hulp of zorg nodig heeft.

Nadere informatie

De zorg na uw ziekenhuisopname

De zorg na uw ziekenhuisopname De zorg na uw ziekenhuisopname Universitair Medisch Centrum Groningen U ontvangt deze folder omdat u na het ontslag uit het ziekenhuis mogelijk nog hulp of zorg nodig heeft. U heeft bijvoorbeeld behoefte

Nadere informatie

Wat als ik niet meer beter word?

Wat als ik niet meer beter word? Wat als ik niet meer beter word? Als u te horen heeft gekregen dat u niet meer kunt genezen, is dat een harde boodschap. Deze boodschap roept veel vragen op, zoals: Deze folder is bedoeld voor mensen die

Nadere informatie

De zorg na uw ziekenhuisopname

De zorg na uw ziekenhuisopname De zorg na uw ziekenhuisopname Universitair Medisch Centrum Groningen U ontvangt deze folder omdat u na het ontslag uit het ziekenhuis mogelijk nog hulp of zorg nodig heeft. U heeft bijvoorbeeld behoefte

Nadere informatie

Zorg Advies Bureau Nederland. Zorg in úw taal!

Zorg Advies Bureau Nederland. Zorg in úw taal! Zorg Advies Bureau Nederland Zorg in úw taal! Thuiszorg Als u zorg nodig heeft, wilt u zolang mogelijk zelfstandig blijven wonen, liefst in uw eigen vertrouwde omgeving. Iedereen die door ouderdom, ziekte,

Nadere informatie

Verpleging & Verzorging

Verpleging & Verzorging Verpleging & Verzorging Professionele zorgverlening, gewoon bij u thuis U hebt de komende tijd thuiszorg nodig. U woont zelfstandig, in de omgeving waar u misschien al jaren woont. In deze vertrouwde omgeving

Nadere informatie

Wat als ik niet meer beter word...

Wat als ik niet meer beter word... Wat als ik niet meer beter word... 1 Deze folder is bedoeld voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en voor hen die betrokken zijn bij een ziek familielid of een andere zieke naaste waarvan het levenseinde

Nadere informatie

Zorg bij ontslag uit het ziekenhuis

Zorg bij ontslag uit het ziekenhuis Transferbureau Zorg bij ontslag uit het ziekenhuis Wat kunnen wij voor U betekenen Thuiszorg Huishoudelijke hulp Hulpmiddelen Tijdelijke opname verzorgingshuis Revalidatie verpleegtehuis 1 2 Transferverpleegkundige

Nadere informatie

Zorg na uw ziekenhuisopname

Zorg na uw ziekenhuisopname Zorg na uw ziekenhuisopname U bent opgenomen in Maasziekenhuis Pantein. Voordat u weer naar huis gaat, heeft u een gesprek met de liaisonverpleegkundige om te bespreken of u na uw opname in het ziekenhuis

Nadere informatie

Zorg na een ziekenhuisopname

Zorg na een ziekenhuisopname Zorg na een ziekenhuisopname Met ingang van 1 januari 2015 is er veel veranderd in de zorg. Belangrijk is dat u weet dat niet meer alle zorg wordt vergoed en verzorgd door de overheid, thuiszorg of het

Nadere informatie

Thuiszorg in Amsterdam

Thuiszorg in Amsterdam Thuiszorg in Amsterdam Wat is thuiszorg? Er zijn verschillende vormen van thuiszorg. Bijvoorbeeld verpleegkundige handelingen zoals het toedienen van medicijnen of zuurstof, het aanbrengen van een infuus

Nadere informatie

Thuiszorg Sint Annaklooster. Uw wensen, onze zorg

Thuiszorg Sint Annaklooster. Uw wensen, onze zorg Thuiszorg Sint Annaklooster Uw wensen, onze zorg Even voorstellen Stichting Sint Annaklooster is een brede zorginstelling in de regio Eindhoven. Met een op maat gesneden aanbod van zorg- en dienstverlening

Nadere informatie

Langer thuis wonen. Met hulp van het team Wijkverpleging

Langer thuis wonen. Met hulp van het team Wijkverpleging Langer thuis wonen Met hulp van het team Wijkverpleging U woont zelfstandig, thuis in uw vertrouwde omgeving. U redt zich aardig, soms met hulp van familie of buren. Maar er zijn ook zaken waar u professionele

Nadere informatie

Zorg bij ontslag uit het ziekenhuis. Wat kunnen wij voor u betekenen

Zorg bij ontslag uit het ziekenhuis. Wat kunnen wij voor u betekenen Zorg bij ontslag uit het ziekenhuis Wat kunnen wij voor u betekenen U ontvangt deze folder omdat u na opname in het ziekenhuis mogelijk nog hulp of zorg nodig heeft. In deze folder staat beschreven wat

Nadere informatie

De kijk op. zelfstandigheid in zorg

De kijk op. zelfstandigheid in zorg De kijk op zelfstandigheid in zorg Inhoudsopgave Welkom bij Carintreggeland 7 Meld en Zorg Centrale 7 Indicatie aanvragen 7 Zorgzwaartepakketten (ZZP) 8 Lid worden 8 Hulpmiddelen 8 Kwaliteit 9 Cliëntenraad

Nadere informatie

Hebt u zorg nodig? Informatie over de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten en het aanvragen van zorg

Hebt u zorg nodig? Informatie over de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten en het aanvragen van zorg Hebt u zorg nodig? Informatie over de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten en het aanvragen van zorg JANUARI 2010 INHOUDSOPGAVE Waar gaat deze folder over? Welke zorg hoort bij de AWBZ? Vijf zorgfuncties

Nadere informatie

Verpleging & Verzorging

Verpleging & Verzorging Verpleging & Verzorging 106276_RST_Brochure VV_160x260_2.indd 1 23-02-16 14:39 Professionele zorgverlening, gewoon bij u thuis U hebt de komende tijd thuiszorg nodig. U woont zelfstandig, in de omgeving

Nadere informatie

Zorg na uw ziekenhuisopname

Zorg na uw ziekenhuisopname Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Zorg na uw ziekenhuisopname z 1 Als u na uw opname het WZA weer verlaat, betekent dit niet automatisch dat u alles weer zelf

Nadere informatie

WIJdezorg bij U thuis

WIJdezorg bij U thuis WIJdezorg bij U thuis 24 uur per dag Bel 088 209 1000 U het comfort WIJdezorg brengt de zorg bij U thuis S Soms heeft u thuis zorg nodig. Bijvoorbeeldna terugkeer uit het ziekenhuis of revalidatie centrum,

Nadere informatie

Transferpunt. Aanvraag van nazorg. www.nwz.nl

Transferpunt. Aanvraag van nazorg. www.nwz.nl Transferpunt Aanvraag van nazorg www.nwz.nl Inhoud Wat is het transferpunt? 3 Welke hulp en zorg kunt u zelf regelen? 4 Welke zorg kan het transferpunt voor u aanvragen? 5 Meer weten? 7 Uw vragen 9 Notities

Nadere informatie

De Transferverpleegkundige

De Transferverpleegkundige De Transferverpleegkundige In het Lievensberg ziekenhuis wordt veel aandacht besteed aan de kwaliteit van zorg. Daaronder valt ook de zorg, die nodig is na een ziekenhuisopname. De transferverpleegkundige

Nadere informatie

Zorg thuis. Verrassend veel mogelijk. www.friesewouden.nl

Zorg thuis. Verrassend veel mogelijk. www.friesewouden.nl Zorg thuis Verrassend veel mogelijk www.friesewouden.nl Persoonlijke verzorging Zelfstandig leven en wonen is uw groot goed en daar wilt u volop van genieten. Toch kan er een moment in uw leven komen dat

Nadere informatie

Priva. PrivaZorg. Dé thuiszorg waarbij u zich thuis voelt

Priva. PrivaZorg. Dé thuiszorg waarbij u zich thuis voelt Priva PrivaZorg Dé thuiszorg waarbij u zich thuis voelt PrivaZorg PrivaZorg is een AWBZ-toegelaten landelijke thuiszorginstelling. PrivaZorg heeft een cliëntenraad,* een klachtenprocedure, een privacyreglement

Nadere informatie

Zorg thuis. Verrassend veel mogelijk

Zorg thuis. Verrassend veel mogelijk Zorg thuis Verrassend veel mogelijk Persoonlijke verzorging Zelfstandig leven en wonen is uw groot goed en daar wilt u volop van genieten. Toch kan er een moment in uw leven komen dat u zorg thuis nodig

Nadere informatie

\ Thuiszorg. Zorg en hulp bij u thuis. BrabantZorg, met aandacht

\ Thuiszorg. Zorg en hulp bij u thuis. BrabantZorg, met aandacht \ Thuiszorg Zorg en hulp bij u thuis BrabantZorg, met aandacht 2 Alle aandacht en zorg bij u thuis \ Thuiszorg Thuis wonen in uw vertrouwde omgeving met alle hulp en zorg die u nodig heeft. BrabantZorg

Nadere informatie

Een hechte groep specialisten met een simpel doel: Bel ons:

Een hechte groep specialisten met een simpel doel: Bel ons: KLEURRIJK IN THUISZORG Een hechte groep specialisten met een simpel doel: Goede, betrouwbare zorg verlenen waarbij zaken als persoonlijke achtergrond, situatie, wensen en behoeften geen drempel vormen.

Nadere informatie

GVT-team. Gespecialiseerde Verpleging

GVT-team. Gespecialiseerde Verpleging GVT-team Gespecialiseerde Verpleging Gespecialiseerde Verpleging: liever thuis dan in het ziekenhuis Infuus inbrengen, pijnbestrijding De Gespecialiseerde Verpleging Thuiszorgtechnologie van Cordaan- Thuiszorg

Nadere informatie

Elke locatie heeft een eigen karakter en. eigen specifieke diensten. Maar wel. allemaal vanuit de zorgvisie dat. mensen elkaar nodig hebben.

Elke locatie heeft een eigen karakter en. eigen specifieke diensten. Maar wel. allemaal vanuit de zorgvisie dat. mensen elkaar nodig hebben. uw zorg, onze zorg uw zorg, onze zorg mosae thuiszorg Mosae Thuiszorg is onderdeel van Mosae Zorggroep, samen met de zorglocaties Campagne, Daalhof, Scharwyerveld, Sint Gerlachus en Licht & Liefde. Elke

Nadere informatie

Zorgprofiel-Productenboek Lichamelijk Gehandicapten (LG)

Zorgprofiel-Productenboek Lichamelijk Gehandicapten (LG) Zorgprofiel-Productenboek Lichamelijk Gehandicapten (LG) Informatie over zorgproducten van Amerpoort voor mensen met een verstandelijke beperking en een lichamelijke handicap. Een zorgprofiel is een manier

Nadere informatie

De transferverpleegkundige

De transferverpleegkundige Transferpunt De transferverpleegkundige www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl TRA001 / De transferverpleegkundige / 03-06-2014 2 De transferverpleegkundige

Nadere informatie

Hulp bij het huishouden

Hulp bij het huishouden Hulp bij het huishouden GroenekruisDomicura: voor alle zorg bij u thuis Als het om uw gezondheid gaat, of om die van uw kind of iemand anders die u dierbaar is, dan neemt u geen enkel risico. Dan is alleen

Nadere informatie

Sensire Thuiszorg. is onderdeel van Sensire.

Sensire Thuiszorg. is onderdeel van Sensire. Sensire Thuiszorg is onderdeel van Sensire. Dagelijks kom ik bij verschillende mensen thuis. De één heeft natuurlijk meer zorg en aandacht nodig dan de ander. Daarom werk ik ook niet volgens een strak

Nadere informatie

Zorg thuis nodig? particulier persoonsgebonden budget

Zorg thuis nodig? particulier persoonsgebonden budget Zorg thuis nodig? particulier persoonsgebonden budget Florein zorgt, da s helder! Florein zorgt, da s helder! Er zijn tal van situaties te bedenken waarin u of iemand uit uw omgeving zorg nodig heeft.

Nadere informatie

ZORG NA ZIEKENHUISOPNAME

ZORG NA ZIEKENHUISOPNAME ZORG NA ZIEKENHUISOPNAME 2 Inhoudsopgave Inleiding 3 Heeft u zorg nodig na het verblijf in het ziekenhuis? 4 Wie regelt deze zorg? 4 Uw plichten rondom ontslag 5 Wanneer kan de zorg na de ziekenhuisopname

Nadere informatie

Zorg na een ziekenhuisopname

Zorg na een ziekenhuisopname Zorg na een ziekenhuisopname Inhoudsopgave Inleiding... 1 Heeft u nog extra zorg nodig na uw ziekenhuis verblijf... 1 Als u naar huis gaat... 1 Thuiszorg... 1 Hulpmiddelen... 2 Medisch Specialistische

Nadere informatie

U heeft zorg nodig. Hoe regelt u dat?

U heeft zorg nodig. Hoe regelt u dat? U heeft zorg nodig. Hoe regelt u dat? U wilt zorg die betaald wordt uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). U kunt daar altijd een aanvraag voor doen. Het CIZ (Centrum indicatiestelling zorg)

Nadere informatie

PrivaZorg. PrivaZorg thuiszorg klantgericht en persoonlijk!

PrivaZorg. PrivaZorg thuiszorg klantgericht en persoonlijk! PrivaZorg PrivaZorg thuiszorg klantgericht en persoonlijk! 1 Welkom bij PrivaZorg! PrivaZorg is een thuiszorgorganisatie, die werkt met gemotiveerde, zelfstandige zorgverleners. Thuiszorg is zorg bij mensen

Nadere informatie

U heeft zorg nodig. Hoe regelt u dat?

U heeft zorg nodig. Hoe regelt u dat? U heeft zorg nodig. Hoe regelt u dat? U wilt zorg die betaald wordt uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). U kunt daar altijd een aanvraag voor doen. Het CIZ (Centrum indicatiestelling zorg)

Nadere informatie

ThuisZorg en plusdiensten 1

ThuisZorg en plusdiensten 1 ThuisZorg en plusdiensten 1 2 ThuisZorg Zorgfederatie Oldenzaal: ThuisZorg die goed en vertrouwd voelt! Wanneer u nog zelfstandig woont, kan het toch zijn dat u hulp van anderen nodig heeft. Maar ook als

Nadere informatie

AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat?

AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat? AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat? AWBZ: zorg bij ziekte, handicap of ouderdom Als u zorg wilt die wordt betaald uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ), onderzoekt het Centrum indicatiestelling

Nadere informatie

Deze brochure geeft u informatie over het Volledig Pakket Thuis van LuciVer. Algemene informatie over LuciVer leest u in de brochure Welkom bij

Deze brochure geeft u informatie over het Volledig Pakket Thuis van LuciVer. Algemene informatie over LuciVer leest u in de brochure Welkom bij Deze brochure geeft u informatie over het Volledig Pakket Thuis van LuciVer. Algemene informatie over LuciVer leest u in de brochure Welkom bij LuciVer. LuciVer Volledig Pakket Thuis Mei 2016 1 www.luciver.nl

Nadere informatie

Zorg nodig na uw verblijf in het ziekenhuis

Zorg nodig na uw verblijf in het ziekenhuis Zorg nodig na uw verblijf in het ziekenhuis Heeft u na uw verblijf in het ziekenhuis nog zorg nodig? Dan wordt afdeling nazorg ingeschakeld om dit samen met u voor u te regelen. De afdeling nazorg De afdeling

Nadere informatie

Zorg thuis Zeker van zorg

Zorg thuis Zeker van zorg 2 Zorg thuis U wilt graag thuis blijven wonen. Wanneer u dan zorg nodig heeft, is dat geen probleem. In heel veel situaties kan Thebe u thuis helpen. Zorg voor kortere of langere tijd, vooruit gepland

Nadere informatie

Zorg na een ziekenhuisopname

Zorg na een ziekenhuisopname Medisch Maatschappelijk Werk en Transferpunt Zorg na een ziekenhuisopname Inhoudsopgave Inleiding pag. 2 Heeft u zorg nodig na het verblijf in het ziekenhuis? pag. 2 Wie regelt deze zorg? pag. 2 Komt u

Nadere informatie

Zorg en ondersteuning in de laatste levensfase

Zorg en ondersteuning in de laatste levensfase Carinova Zorg en ondersteuning in de laatste levensfase Vertrouwd dichtbij www.carinova.nl Wat is palliatieve zorg? Speciaal voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en de laatste fase van hun leven doormaken,

Nadere informatie

BESCHERMD WONEN MET ZEER INTENSIEVE ZORG, VANWEGE SPECIFIEKE AANDOENINGEN, MET DE NADRUK OP BEGELEIDING (voorheen ZZP 7)

BESCHERMD WONEN MET ZEER INTENSIEVE ZORG, VANWEGE SPECIFIEKE AANDOENINGEN, MET DE NADRUK OP BEGELEIDING (voorheen ZZP 7) BESCHERMD WONEN MET ZEER INTENSIEVE ZORG, VANWEGE SPECIFIEKE AANDOENINGEN, MET DE NADRUK OP BEGELEIDING (voorheen ZZP 7) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION 1 2 Inleiding In de kleinschalige

Nadere informatie

H.313196.0713. Mogelijkheden voor zorg na uw ziekenhuisverblijf

H.313196.0713. Mogelijkheden voor zorg na uw ziekenhuisverblijf H.313196.0713 Mogelijkheden voor zorg na uw ziekenhuisverblijf Inleiding Na uw ziekenhuisverblijf kan het zijn dat u nog verzorging nodig heeft. Als dit zo is bespreekt de arts of verpleegkundige dit

Nadere informatie

Waar vindt terminale zorg plaats? Terminale zorg bij u thuis

Waar vindt terminale zorg plaats? Terminale zorg bij u thuis Terminale Zorg Wanneer u en uw naasten deze folder onder ogen krijgen, heeft u van uw behandelend arts te horen gekregen dat u ongeneeslijk ziek bent en uw levensverwachting beperkt is. De behandeling

Nadere informatie

Het indicatiebesluit

Het indicatiebesluit Het indicatiebesluit Deze folder hoort bij het indicatiebesluit. Dat is de brief die u van het CIZ heeft gekregen, waarin staat op welke zorg u aanspraak kunt maken. We leggen uit hoe u de zorg ontvangt,

Nadere informatie

Verzorging & Verpleging

Verzorging & Verpleging Verzorging & Verpleging Thuiszorg Groot Rijnland Verzorging en verpleging Heeft u hulp nodig bij uw lichamelijke verzorging? Wij zorgen ervoor dat u op een prettige manier zelfstandig kunt blijven wonen.

Nadere informatie

Zorg na ziekenhuisopname

Zorg na ziekenhuisopname Zorg na ziekenhuisopname Zorg nodig na ontslag uit het ziekenhuis? Wat zijn de mogelijkheden? Wat kunt u alvast zelf regelen? Wat kan het Transferpunt Zorg voor u betekenen? Inleiding Wellicht heeft u

Nadere informatie

Zorg binnen handbereik

Zorg binnen handbereik Zorg binnen handbereik een hele zorg minder Zorg binnen handbereik Een hele zorg minder Zorg heb je thuis vaak onverwachts of op korte termijn nodig. Niet altijd is de gewenste zorg direct beschikbaar.

Nadere informatie

Weer thuis na opname in het ziekenhuis

Weer thuis na opname in het ziekenhuis Weer thuis na opname in het ziekenhuis Inhoudsopgave Inhoudsopgave Blz. Weer thuis na opname in het ziekenhuis 3 - Checklist 3 Wat kunt u thuis zelf regelen 4 - Gebruikelijke zorg 5 - Overige voorzieningen

Nadere informatie

Sint Annaklooster, de beste zorg bij u in de wijk

Sint Annaklooster, de beste zorg bij u in de wijk Sint Annaklooster, de beste zorg bij u in de wijk Even voorstellen Sint Annaklooster is een brede zorginstelling in de regio Eindhoven en Helmond. Met een op maat gesneden aanbod van zorg- en dienstverlening

Nadere informatie

HET BESTE UIT TWEE WERELDEN THUIS BIJ U WELKE ZORG KUNT U VERWACHTEN? WWW.NUSANTARA.NL

HET BESTE UIT TWEE WERELDEN THUIS BIJ U WELKE ZORG KUNT U VERWACHTEN? WWW.NUSANTARA.NL HET BESTE UIT TWEE WERELDEN THUIS BIJ U WELKE ZORG KUNT U VERWACHTEN? WWW.NUSANTARA.NL HET BESTE UIT TWEE WERELDEN Eens was er geen thuis meer in Indië. U ging er weg, en trof een koud en nat Nederland.

Nadere informatie

Dit onderzoek heeft als doel het in kaart brengen van de wensen van de cliënt en het waar nodig verbeteren/ optimaliseren van de dienstverlening.

Dit onderzoek heeft als doel het in kaart brengen van de wensen van de cliënt en het waar nodig verbeteren/ optimaliseren van de dienstverlening. Cliënt tevredenheidsonderzoek 2014-2015 Inleiding en samenvatting 1 In het kader van een cliënt tevredenheidsonderzoek heeft Olcea een vragenlijst samengesteld. Deze vragenlijst is bedoeld voor thuiswonenden

Nadere informatie

INFORMATIE 2011. Eigen bijdrage Zorg met Verblijf

INFORMATIE 2011. Eigen bijdrage Zorg met Verblijf INFORMATIE 2011 Eigen bijdrage Zorg met Verblijf Voor wie is deze folder? Woont u in een zorginstelling? Bijvoorbeeld in een verzorgingshuis, een psychiatrische inrichting of een andere instelling waar

Nadere informatie

ontdek. De beste zorg voor u, thuis. Informatie over: Thuiszorg

ontdek. De beste zorg voor u, thuis. Informatie over: Thuiszorg ontdek. Informatie over: Thuiszorg De beste zorg voor u, thuis. Zo goed en zelfstandig mogelijk leven in uw eigen vertrouwde omgeving. Laurens biedt alle zorg die u hierbij nodig heeft. meer dan zorg Langer

Nadere informatie

Hulp bij het huishouden

Hulp bij het huishouden Hulp bij het huishouden Hulp bij het huishouden Als u ouder wordt, een ziekte heeft of tijdelijk niet in orde bent, kan het huishouden een zware opgave worden. Florein zorgt ervoor dat u zolang mogelijk

Nadere informatie

RSZK Thuiszorg. Zorg en diensten bij u thuis

RSZK Thuiszorg. Zorg en diensten bij u thuis THUIS RSZK Thuiszorg Zorg en diensten bij u thuis Zelfstandig blijven wonen, ook als u hulp of zorg nodig heeft? RSZK helpt u daarbij. Dé specialist op het gebied van ouderenzorg. Vitaal en fit thuis blijven

Nadere informatie

in Sas van Gent en Westdorpe

in Sas van Gent en Westdorpe in Sas van Gent en Westdorpe Thuiszorg ZorgSaam Thuis 1 2 ZorgSaam Thuis in Sas van Gent en Westdorpe U wilt graag zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen, ongeacht ouderdom, handicap of ziekte.

Nadere informatie

Met spoed opgenomen hoe nu verder?

Met spoed opgenomen hoe nu verder? Met spoed opgenomen hoe nu verder? Albert Schweitzer ziekenhuis januari 2015 pavo 1169 Inleiding U bent met spoed in het ziekenhuis opgenomen. Daardoor heeft u zich niet kunnen voorbereiden. Er komen ineens

Nadere informatie

Zorgarrangement ZZP 5 Met behandeling en BOPZ

Zorgarrangement ZZP 5 Met behandeling en BOPZ Zorgarrangement ZZP 5 Met behandeling en BOPZ Informatie voor bewoners en familie Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Wat kunt u van ons verwachten?... 4 3. Zorg (persoonlijke verzorging en verpleging)...

Nadere informatie

Thuiszorg. Leven op uw manier

Thuiszorg. Leven op uw manier Thuiszorg Leven op uw manier De thuiszorg van Omring past bij u U woont zelfstandig en u heeft behoefte aan ondersteuning. Samen met u zoeken we graag naar ondersteuning die aansluit bij uw wensen. Wij

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Algemene brochure. voor mensen met een beperking. MEE maakt meedoen mogelijk

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Algemene brochure. voor mensen met een beperking. MEE maakt meedoen mogelijk MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Algemene brochure voor mensen met een beperking MEE maakt meedoen mogelijk 1 Colofon Tekst en samenstelling Eenvoudig Communiceren Amsterdam Afd. Communicatie

Nadere informatie

LA VERNA: SOMATISCHE ZORG Somatische zorg is zorg die u nodig heeft als gevolg van lichamelijke beperkingen. De zorg van LuciVer is erop gericht u, ondanks eventuele problemen en beperkingen, alle ruimte

Nadere informatie

Uitleg voorwaarden algemene tegemoetkoming Wtcg 2013

Uitleg voorwaarden algemene tegemoetkoming Wtcg 2013 Uitleg voorwaarden algemene tegemoetkoming Wtcg 2013 Voor de algemene tegemoetkoming vanuit de Wet chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) over 2013 zijn de voorwaarden voor zorggebruik gewijzigd. Daarnaast

Nadere informatie

Wet langdurige zorg (Wlz) 2015

Wet langdurige zorg (Wlz) 2015 Wet langdurige zorg (Wlz) 2015 Hebt u langdurige zorg nodig? CZ zorgkantoor wijst u de weg Voordat u deze brochure leest Hebt u langdurige zorg nodig? Per 1 januari 2015 is er veel veranderd. In deze brochure

Nadere informatie

zorg- en dienstencentrum Harskamp Verzorgd leven achter uw eigen voordeur Opella Harskamp kan u van dienst zijn!

zorg- en dienstencentrum Harskamp Verzorgd leven achter uw eigen voordeur Opella Harskamp kan u van dienst zijn! zorg- en dienstencentrum Verzorgd leven achter uw eigen voordeur Opella kan u van dienst zijn! Verzorgd wonen achter uw eigen voordeur Wonen doe je het liefst in je eigen huis. Ook, of misschien juist

Nadere informatie

Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe. Het Cliënten Service Bureau is u graag van dienst

Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe. Het Cliënten Service Bureau is u graag van dienst Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe Het Cliënten Service Bureau is u graag van dienst Zorggroep Noordwest-Veluwe. In vertrouwde handen. Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe is een protestants-christelijke

Nadere informatie

Hebt u langdurige zorg nodig? CZ zorgkantoor wijst u de weg

Hebt u langdurige zorg nodig? CZ zorgkantoor wijst u de weg Hebt u langdurige zorg nodig? CZ zorgkantoor wijst u de weg Check www.ciz.nl of bel met het CIZ op 088 789 10 00 om te kijken of u zorg kunt krijgen die vergoed wordt vanuit de Wlz. Hoe komt u in aanmerking

Nadere informatie

Zelfstandig leven met verpleegkundige zorg. Opella kan u van dienst zijn!

Zelfstandig leven met verpleegkundige zorg. Opella kan u van dienst zijn! Zelfstandig leven met verpleegkundige zorg Opella kan u van dienst zijn! Zelfstandig leven met verpleegkundige zorg Verpleging thuis Opella verpleging Er kan een moment in uw leven komen, dat u thuis verpleging

Nadere informatie

(0251) Bel op werkdagen van en uur

(0251) Bel op werkdagen van en uur Zorg RIO IJmond vertelt u voor welke zorg of voorziening u in aanmerking komt wanneer u niet meer voldoende voor uzelf, partner, ouder of kind kunt zorgen nodig? (0251) 25 74 50 Bel op werkdagen van 8.30-12.00

Nadere informatie

Precies de hulp die u nodig hebt

Precies de hulp die u nodig hebt Huishoudelijke hulp Precies de hulp die u nodig hebt Als u zelfstandig woont, weet u uit ervaring wat er komt kijken bij het huishouden. Ramen zemen, de kamer stoffen, stofzuigen, de badkamer schoonmaken,

Nadere informatie

Voelt beter. Zo lang mogelijk plezierig thuis wonen

Voelt beter. Zo lang mogelijk plezierig thuis wonen Verpleging en verzorging aan huis Voelt beter Zo lang mogelijk plezierig thuis wonen Welkom bij Thuiszorg Pantein U leidt uw eigen leven met persoonlijke wensen en voorkeuren. Ook als u zorg nodig heeft,

Nadere informatie

zorg- en dienstencentrum Lunteren Verzorgd leven achter uw eigen voordeur Opella Lunteren kan u van dienst zijn!

zorg- en dienstencentrum Lunteren Verzorgd leven achter uw eigen voordeur Opella Lunteren kan u van dienst zijn! zorg- en dienstencentrum Verzorgd leven achter uw eigen voordeur Opella kan u van dienst zijn! Verzorgd wonen achter uw eigen voordeur Wonen doe je het liefst in je eigen huis. Ook, of misschien juist

Nadere informatie

Wet langdurige zorg (Wlz) 2015

Wet langdurige zorg (Wlz) 2015 Wet langdurige zorg (Wlz) 2015 Langdurige zorg thuis (VPT/MPT) Het CZ zorgkantoor wijst u de weg Voor wie is deze brochure? Deze brochure is voor mensen die een indicatie hebben voor zorg uit de Wet langdurige

Nadere informatie

Als u niet naar huis kunt na uw ziekenhuisopname 'Verkeerd bed' Transferverpleegkundige

Als u niet naar huis kunt na uw ziekenhuisopname 'Verkeerd bed' Transferverpleegkundige 00 Als u niet naar huis kunt na uw ziekenhuisopname 'Verkeerd bed' Transferverpleegkundige Algemeen Mogelijk heeft u na uw opname in het ziekenhuis aanvullende zorg nodig. Soms is meer zorg nodig dan u

Nadere informatie

De regels zijn gelijk. Toch is iedereen anders. Heeft u blijvend zorg nodig? Over de Wet langdurige zorg (Wlz)

De regels zijn gelijk. Toch is iedereen anders. Heeft u blijvend zorg nodig? Over de Wet langdurige zorg (Wlz) De regels zijn gelijk. Toch is iedereen anders. Heeft u blijvend zorg nodig? Over de Wet langdurige zorg (Wlz) Het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) onderzoekt of u in aanmerking komt voor zorg vanuit

Nadere informatie

Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis

Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis U wordt opgenomen in het ziekenhuis en denkt na ontslag uit het ziekenhuis ook nog zorg nodig te hebben. Bijvoorbeeld thuiszorg voor hulp

Nadere informatie

Het wijkteam staat voor u klaar

Het wijkteam staat voor u klaar Het wijkteam staat voor u klaar Thuiszorg Ons wijkteam staat voor u klaar Iedereen die wat ouder wordt wil zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Met de ondersteuning van onze wijkteams kan dat en houdt

Nadere informatie

Sensire Astma en COPD

Sensire Astma en COPD Sensire Astma en COPD is onderdeel van Sensire. Astma en COPD Omgaan met veranderingen Astma en COPD. In veel opzichten lijken deze ziekten op elkaar. In beide gevallen kan er sprake zijn van benauwdheid

Nadere informatie

Dagbesteding Psychogeriatrie

Dagbesteding Psychogeriatrie Dagbesteding Psychogeriatrie Contact: Stichting Rosengaerde Pastoriestraat 1 7721 CT DALFSEN Telefoon algemeen (0529) 431541 Telefoon keuken (0529) 432514 Fax (0529) 432937 e-mail Internet Info@rosengaerde.nl

Nadere informatie

Adres Jan Tooropstraat 573 1061 AE Amsterdam Tel 020-334 28 87 Fax 020-331 95 15 E-mail Website. info@sigmazorg.nl www.sigmazorg.

Adres Jan Tooropstraat 573 1061 AE Amsterdam Tel 020-334 28 87 Fax 020-331 95 15 E-mail Website. info@sigmazorg.nl www.sigmazorg. Adres Jan Tooropstraat 573 1061 AE Amsterdam Tel 020-334 28 87 Fax 020-331 95 15 E-mail Website info@sigmazorg.nl www.sigmazorg.nl Openingstijden Maandag t/m vrijdag: 9:00-17:00 Thuiszorg is verpleging,

Nadere informatie

Zelfstandig, Zelfredzaam, Zorgzaam Eén loket voor ondersteuning en voorzieningen

Zelfstandig, Zelfredzaam, Zorgzaam Eén loket voor ondersteuning en voorzieningen Servicepunt Z Almere Zelfstandig, Zelfredzaam, Zorgzaam Eén loket voor ondersteuning en voorzieningen Veel mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig leven, wonen en meedoen in de samenleving. Dit geldt

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Goed geregeld. Informatie over hulp en zorg na ontslag uit Tergooi

Patiënteninformatie. Goed geregeld. Informatie over hulp en zorg na ontslag uit Tergooi Patiënteninformatie Goed geregeld Informatie over hulp en zorg na ontslag uit Tergooi Inhoudsopgave Pagina Algemeen 4 Wat is gebruikelijke zorg? 4 Overige mogelijkheden om zelf zorg te regelen 5 Wanneer

Nadere informatie

ZZP-Productenboek Volledig Pakket Thuis (VPT)

ZZP-Productenboek Volledig Pakket Thuis (VPT) ZZP-Productenboek Volledig Pakket Thuis (VPT) Informatie over zorgproducten van Amerpoort voor mensen met een verstandelijke beperking die thuis wonen Een zorgzwaartepakket (ZZP) is een manier om aan te

Nadere informatie

Sensire Thuisbegeleiding

Sensire Thuisbegeleiding Sensire Thuisbegeleiding is onderdeel van Sensire. Thuisbegeleiding U kunt door diverse oorzaken in de problemen zijn gekomen en tijdelijk steun nodig hebben; bijvoorbeeld problemen van psychische, relationele

Nadere informatie

Pakket 10 Beschermd verblijf met intensieve palliatiefterminale

Pakket 10 Beschermd verblijf met intensieve palliatiefterminale BESCHRIJVING VAN DE ZORGZWAARTEPAKKETTEN Pakket 10 Beschermd verblijf met intensieve palliatiefterminale zorg Pakket 10 Beschermd verblijf met intensieve palliatief-terminale zorg is voor mensen die een

Nadere informatie