Beslag tot afgifte versus bodembeslag tijdens afkoelingsperiode (HR 17 oktober 2008, RvdW 2008/954, C07/082HR, LJN BE7451: Ontvanger/Singulus)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beslag tot afgifte versus bodembeslag tijdens afkoelingsperiode (HR 17 oktober 2008, RvdW 2008/954, C07/082HR, LJN BE7451: Ontvanger/Singulus)"

Transcriptie

1 Beslag tot afgifte versus bodembeslag tijdens afkoelingsperiode (HR 17 oktober 2008, RvdW 2008/954, C07/082HR, LJN BE7451: Ontvanger/Singulus) mr. W.M.T. Keukens * 1. Inleiding Op 17 oktober 2008 is door de Hoge Raad een arrest gewezen waarnaar in de insolventiepraktijk al enige tijd werd uitgekeken. Centraal staat, kort gezegd, de vraag of een door de Ontvanger gelegd bodembeslag onder de belastingplichtige tijdens afkoelingsperiode kan worden tegengeworpen aan een derde-eigenaar wiens zaken nog op de bodem van de belastingplichtige staan. Het probleem tijdens afkoelingsperiode is dat dit de eigenaar verhinderd om de macht te krijgen over de hem toebehorende zaken. Op grond van artikel 22 lid 3 Invorderingswet 1990 ("Iw") heeft de fiscus het recht om terzake van een aantal zakelijke belastingen beslag te leggen op bepaalde goederen die zich op de bodem van de belastingplichtige bevinden. Voor zover het recht rust op zogenaamde bodemzaken kunnen derden zich in beginsel niet verzetten tegen dat beslag. In beginsel. want krachtens de Leidraad Invordering wordt reële eigendom - dat wil zeggen: een niet met eigendom geconstrueerd zekerheidsrecht - gerespecteerd. 1 Bodemzaken zijn zaken die dienen 'ter stoffering van een huis of landhoef'. Dat wil zeggen roerende zaken die bestemd zijn om duurzaam op de bodem van de belastingplichtige te blijven. Daaronder valt onder meer inventaris en kantoorinrichting, maar bijvoorbeeld niet voorraden en rollend materieel. Ik zal hierna op de eerste plaats de aan dit arrest ten grondslag liggende casus en de overwegingen van de Hoge Raad bespreken. Vervolgens zal ik dit afzetten tegen de conclusie van A-G Huydecoper, die tot een geheel ander oordeel kwam. Tot slot zal ik, passend binnen de grote aandacht voor het Voorontwerp Insolventiewet in dit blad, afsluiten met enige opmerkingen over de voorstellen die in het Voorontwerp gedaan zijn in het kader de het bodem(voor)recht en de separatistenpositie. * Willem Keukens is advocaat bij NautaDutilh te Amsterdam 1 Zie Leidraad Invordering art lid 5.

2 2 2. De casus Kortweg liggen de feiten als volgt. Memox was een onderneming die zich toelegde op de productie van DVD's. Ten behoeve van die productie had Memox onder andere twee machines geleased van Alcor, een aan Singulus gelieerde leasemaatschappij. Begin 2003 zijn de leaseovereenkomsten door Alcor met onmiddellijke ingang opgezegd wegens wanbetaling van Memox, onder gelijktijdige opeising van de machines. Niet veel later (19 februari 2003) is aan Memox surseance van betaling verleend en wordt door de rechtbank op 20 februari een afkoelingsperiode afgekondigd ex artikel 241a Fw. Op diezelfde dag heeft Alcor een fax gestuurd aan de bewindvoerder en daarin aangedrongen op afgifte van de DVDmachines aan Alcor. Alcor is immers eigenaar van de machines gebleven, terwijl het gebruiksrecht van Memox door de opzegging van de leaseovereenkomsten is beëindigd. In deze fax heeft Alcor er tevens op gewezen dat een bodembeslag van de Ontvanger er toe zou kunnen leiden dat haar rechten gefrustreerd zouden kunnen worden. Nadat op 24 februari door Alcor conservatoir beslag tot afgifte is gelegd op de machines, heeft Alcor op de voet van artikel 241a lid 1 Fw de rechtercommissaris verzocht om een machtiging om in weerwil van de afkoelingsperiode haar rechten ten aanzien van de machines uit te oefenen. De r-c heeft geweigerd aan dat verzoek gehoor te geven. Vier dagen na het beslag van Alcor wordt door de Ontvanger op de bodemzaken van Memox - waaronder ook de DVDmachines - zogenoemd bodembeslag gelegd. Na de onafwendbaar geworden faillietverklaring van Memox verzoekt Alcor de Ontvanger tevergeefs de machines aan haar af te geven. Tevens wordt het eigendomsrecht van Alcor op de machines aan Singulus overgedragen. 3. Rechtsvraag Deze samenloop van het bodembeslag van de fiscus met het conservatoir beslag tot afgifte van Alcor terwijl er een afkoelingsperiode van kracht is, levert een interessante kwestie op. Het later gelegde bodembeslag lijkt op deze wijze namelijk de rechten van de eigenaar van de desbetreffende bodemzaak te kunnen frustreren. Alcor is als eigenaar van de machines in beginsel gerechtigd tot het opeisen van die machines en heeft daartoe dan ook beslag tot afgifte op die machines laten leggen. Het belang van Alcor om zo spoedig mogelijk ook daadwerkelijk de machines in zijn feitelijke macht te krijgen was groot, vanwege een dreigend bodembeslag van de fiscus.

3 3 Bevinden zich goederen van derden die kwalificeren als bodemzaken op de bodem op het moment dat de fiscus beslag legt, hebben deze derden dat beslag te dulden. De fiscus kan vervolgens tot executie overgaan, waardoor de derde zijn eigendomsrecht als ware het sneeuw voor de zon ziet verdwijnen. De enige manier voor de derde-eigenaar om dat te voorkomen, is het feitelijk weghalen van de zaken van de bodem van de schuldenaar voordat de fiscus het bodembeslag legt. In dat geval is immers geen sprake meer van 'bodemzaken'. Alcor heeft zich dat gerealiseerd en heeft getracht om via de geëigende weg van conservatoir beslag daadwerkelijk afgifte van de machines af te dwingen. De surseance van betaling ten aanzien van Memox en de daaropvolgend afgekondigde afkoelingsperiode ex art. 241a Fw hebben die afgifte echter doorkruist. Immers, zolang er sprake is van een afkoelingsperiode mag een derde-eigenaar van zijn bevoegdheid tot opeising van goederen geen gebruik maken. Terwijl Alcor door de afkoelingsperiode wordt verhinderd de macht te krijgen over zijn machines - en dus ook niet van de bodem van de schuldenaar kan weghalen - kan de fiscus intussen bodembeslag leggen. Gevolg is dat na ommekomst van de termijn van de afkoelingsperiode (en overigens zonder dat de derde-eigenaar (tijdig) een machtiging van de r-c heeft gekregen) de Ontvanger de onder het bodembeslag vallende roerende zaken kan executeren. De vraag nu is of dat dit 'frustreren' van het recht van de eigenaar om de hem toebehorende zaken op te eisen door het leggen van bodembeslag te rechtvaardigen is. 4. Overwegingen van de Hoge Raad Nee, zo luidt kort en goed het antwoord van de Hoge Raad. Een letterlijke uitleg van art. 22 lid 3 Iw zou inderdaad tot de conclusie moeten leiden dat het de Ontvanger vrijstaat op deze wijze verhaal te nemen op goederen van derden. De Hoge Raad komt toch tot een andere slotsom met een beroep op de wetsgeschiedenis van de artikelen 22 lid 3 Iw en 63a/241a Fw en de strekking van de afkoelingsperiode. Tevens lijkt de Hoge Raad aan de in november 2004 ingevoerde artikelen 63c en 241c Fw een zekere reflexwerking toe te kennen. In de eerste plaats wijst de Hoge Raad er op dat bij de vaststelling van het bodembeslag van artikel 22 lid 3 Iw nog geen rekening is gehouden met het bestaan van een afkoelingsperiode, omdat dit toentertijd nog niet bestond (r.o ). Daarenboven is, volgens de Hoge Raad, de strekking van de afkoelingsperiode niet om de Ontvanger in staat te stellen zich tijdens de afkoelingsperiode door het leggen van bodembeslag een betere positie te verschaffen dan waarin hij zou

4 4 hebben verkeerd zonder dat de afkoelingsperiode zou zijn afgekondigd (r.o ). Tot slot wijst de Hoge Raad op de relatief nieuwe bepalingen in art. 63c en 241c Fw, volgens welke het bodembeslag van de fiscus niet kan worden tegengeworpen aan een derde-eigenaar die voordat het bodembeslag was gelegd bij deurwaardersexploot aanspraak heeft gemaakt op afgifte van de zaak. In de toelichting hierbij is opgemerkt dat het hierboven beschreven gevolg van de afkoelingsperiode ongewenst is (r.o ). Deze bepalingen waren op het moment dat het geschil tussen Alcor/Singulus en de Ontvanger speelde nog niet van kracht. Toch vindt de Hoge Raad in de ratio van deze bepaling en de (klaarblijkelijke) bedoeling van de wetgever voldoende aanknopingspunten voor het uitgangspunt dat een bodembeslag niet aan de eigenaar kan worden tegengeworpen indien de eigenaar de zaken ondubbelzinnig opeist voordat het bodembeslag is gelegd (r.o. 3.7). Overigens komt de Hoge Raad zodoende niet meer toe aan de vraag of de eigendom van Singulus als 'reële eigendom' kan worden aangemerkt. 5. Conclusie Huydecoper Tegen de overwegingen van de Hoge Raad valt op zich weinig in te brengen. Zijn overwegingen zijn helder, duidelijk en de beslissing is goed te billijken. Dat is in ieder geval zo als men dit beziet in het licht van de rechten en de belangen van de derde-eigenaar. Hem zouden anders op een toch wel wrange wijze zijn rechten worden ontnomen door het van kracht worden van de afkoelingsperiode, terwijl hij alles wat redelijkerwijs van hem verwacht mocht worden heeft ondernomen om zijn rechten geldend te maken (lees: afgifte van zijn eigendom te krijgen). Toch kan ik mij voorstellen dat de beslissing, hoe redelijk en gefundeerd ook, enigszins 'arbitrair' over kan komen. De beslissing had heel wel anders uit kunnen pakken als de Hoge Raad de positie van de Ontvanger als uitgangspunt had genomen. Tegen de achtergrond van de - door politieke compromissen ingegeven en soms willekeurige - wetgeving op dit terrein had evengoed het geschil in het voordeel van de Ontvanger beslecht kunnen worden, zoals wordt bepleit door A- G Huydecoper in zijn conclusie voor dit arrest. De A-G komt om een aantal redenen tot de conclusie dat naar het recht zoals dat vóór 2005 gold, de Ontvanger de bevoegdheden die hij aan art. 22 Iw ontleende gewoon tijdens een afkoelingsperiode zou kunnen uitoefenen. Oók jegens een derde die al voor het bodembeslag aanspraak op afgifte van de hem toebehorende 'bodemzaken' had gemaakt. A-G Huydecoper wijst er op, zoals dat recent ook door Van Hees is gedaan, 2 dat de regels omtrent het bodemrecht zoals die in de loop der jaren zijn ontstaan niet uitblinken in consistentie. Het bodemrecht is ooit in het leven geroepen om de 2 J.J. van Hees, 'De separatist apart genomen', Ondernemingsrecht 2008/13.

5 5 positie van de fiscus tegenover andere crediteuren die bepaalde zekerheden hebben verworven te versterken. Tegelijkertijd boet die versterking echter op verschillende vlakken aan kracht in. Zo is het bodemrecht beperkt tot zaken die zich op de bodem bevinden. Ook omvat het recht slechts 'tot stoffering dienende' zaken (oftewel: inventaris). Die begrenzing is, aldus Huydecoper, niet de resultante geweest van een doordachte afweging van belangen van de fiscus enerzijds en schuldeisers met een zekerheidspositie anderzijds, maar veeleer een politiek compromis met een enigszins arbitraire uitkomst. Dit leidt er toe dat Huydecoper een ander uitgangspunt neemt dan de Hoge Raad. Omdat in zijn ogen weinig waarde kan worden gehecht aan de ratio van de bepalingen van het bodemrecht, dient de uitkomst van die regelgeving sec te worden toegepast. Dat betekent voor de A-G dat waar schuldeisers bevoegd zijn om te trachten zichzelf een positie te verschaffen waarbij de aan hen toekomende goederen aan het bodembeslag worden onttrokken, hetzelfde geldt voor de Ontvanger. De fiscus zou binnen de grenzen van de wet datgene mogen doen om te zorgen dat zijn rechten zo min mogelijk worden gefrustreerd door zoveel mogelijk zaken onder zijn bodembeslag te laten vallen. Nu de geschiedenis, noch de ratio van het bodemrecht daarvoor geen aanleiding geven, gaat Huydecoper op zoek naar andere argumenten waarom de Ontvanger het bodembeslag niet zou mogen tegenwerpen aan derden-eigenaren die voor het bodembeslag om afgifte van de aan hen toebehorende zaken hebben verzocht. In ieder geval strandt volgens Huydecoper een beroep op de strekking van de afkoelingsperiode. Volgens hem is bij de invoering van de afkoelingsperiode wel gedacht aan de mogelijke problemen met het bodembeslag, maar daaromtrent is geen enkele opheldering gegeven. Aan de ratio van de afkoelingsperiode kunnen daarom geen argumenten worden ontleend voor de stelling dat de bevoegdheden uit het bodemrecht tijdens een afkoelingsperiode wel (of juist niet) als toelaatbaar kan worden beoordeeld, aldus nog steeds Huydecoper. Ook het beroep op de invoering van de artikelen 63c en 241c Fw - en daarmee op de kennelijke bedoeling van de wetgever - wijst Huydecoper van de hand. Volgens hem markeren deze artikelen een 'nieuwe grens' die afwijkt van het voordien geldende recht. Daarom mag in zijn visie aan deze artikelen niet het argument worden ontleend dat de wetgever heeft bedoeld de derde-eigenaar onder omstandigheden te beschermen tegen het bodembeslag tijdens een afkoelingsperiode. Doordat Huydecoper wel toelaatbaar acht dat het bodembeslag ook zaken van de derde-eigenaar treft die voor dat beslag door derden-eigenaren zijn opgeëist, komt hij nog toe aan de bespreking van de vraag of de rechten van Singulus als reële eigendom dienen te worden gekwalificeerd. Dat zou tot gevolg kunnen hebben dat de eigendom door de Ontvanger conform de Leidraad Invordering gerespec-

6 6 teerd dient te worden. Aan de hand van de afspraken tussen partijen dient te worden beoordeeld of er sprake is van echte eigendom (zoals bijvoorbeeld doorgaans bij huur en operational lease) of dat de schuldeiser slechts formeel juridisch eigenaar is, terwijl de economische eigendom (de baten en kosten) van de zaak bij de schuldenaar ligt (bijvoorbeeld bij financial lease). Volgens Huydecoper dienen rechten die krachtens de Leidraad eenmaal als niet-reëel worden gekwalificeerd, wat kennelijk het geval is in deze casus, ook altijd als zodanig dienen te worden benaderd. Daarmee verwerpt Huydecoper de opvatting dat het karakter van het eigendomsrecht zou kunnen veranderen van 'niet-reëel' in 'reëel' door de loutere beëindiging van de rechtsverhouding tussen de schuldenaar en de juridisch eigenaar. 3 Aldus kan volgens Huydecoper het beroep op reële eigendom niet slagen. 6. Voorontwerp Insolventiewet Zoals gezegd wijkt de beslissing van de Hoge Raad af van de conclusie van A-G Huydecoper. Naar het thans geldende recht kan de Ontvanger een tijdens een afkoelingsperiode gelegd bodembeslag niet worden tegengeworpen aan de derdeeigenaar die zijn zaak voor de beslaglegging door middel van een ondubbelzinnige verklaring heeft opgeëist. Het arrest van de Hoge Raad en in het bijzonder de conclusie van de A-G leggen nog eens een in het faillissementsrecht precair probleem bloot: het bodem(voor)recht van de fiscus en de positie van separatisten. 4 Zowel het bodemvoorrecht - dat is het voorrecht van de fiscus ex art. 21 lid 2 Iw dat in rang boven een stil pandrecht gaat voor zover het rust op een 'bodemzaak' - als het bodemrecht van art. 22 Iw zijn in relatie met de positie van separatisten niet bepaald onomstreden onderwerpen. Het mag daarom ook geen verbazing wekken dat de opstellers van het inmiddels veelbesproken Voorontwerp Insolventiewet hier veel aandacht voor hebben gehad. Ik sluit mijn bespreking af met een korte weergave van de op dit terrein gedane suggesties in het Voorontwerp. Het gedrag van Alcor in deze casus is typisch voor de manier waarop separatisten zich onder het huidige regime van de faillissementswet gedragen. Zodra het niet goed gaat met de schuldenaar is er voor hen vaak aanleiding om over te gaan tot het proberen veilig te stellen van hun positie. Zo zullen bijvoorbeeld houders van een vuistloos pandrecht op zaken, leveranciers die onder eigendomsvoorbehoud 3 Zoals ooit betoogd door R.D. Vriesendorp, 'Bodembeslag door de Ontvanger in de afkoelingsperiode (art. 63a. Fw) en rechten van derden', TvI 1998/2, p Voor het gemak schaar ik op deze plaats onder separatist ook de schuldeiser die een met eigendom geconstrueerd zekerheidsrecht heeft, zoals de lessor in een financial lease of de leverancier onder eigendomsvoorbehoud.

7 7 hebben geleverd en financial lessors deze zaken in de macht (laten) brengen van derden of henzelf. Dat is hen overigens niet kwalijk te nemen. De vrees voor een door de Ontvanger te leggen bodembeslag of een langdurige afkoelingsperiode zal veel separatisten doen besluiten om de verpande of hen toebehorende zaken bij de schuldenaren weg te halen. Maar dit heeft wel het nadeel dat in het zicht van faillissement veel zaken aan de macht van de schuldenaar zullen worden onttrokken. In veel gevallen levert dat een ernstige bemoeilijking op voor een mogelijke herstructurering of doorstart van de door de schuldenaar gedreven onderneming. Bovendien komt hiermee het streven naar het behalen van een zo groot mogelijke opbrengst (ook voor de overige crediteuren) in gevaar. 5 Het Voorontwerp bevat een aantal wijzigingen ten opzichte van het huidige recht, die tegemoet zouden moeten komen aan de knelpunten in de huidige praktijk. Zo wordt de regeling van de afkoelingsperiode aangepast. In het Voorontwerp bedraagt de duur van de afkoelingsperiode in beginsel één maand, welke periode door de r-c verlengd kan worden tot maximaal drie maanden. 6 Ingrijpender nog is de bepaling in het Voorontwerp dat de bewindvoerder de zaken die binnen één maand voor de insolventverklaring in de macht van een pandhouder of een derde zijn gebracht, kan opeisen. 7 Volgens de Toelichting dient deze bepaling er toe om tegen te gaan dat in het zich van de insolventverklaring zaken aan de macht van de schuldenaar worden onttrokken. Wat betreft de samenloop tussen de afkoelingsperiode en het bodembeslag blijven de huidige regels van art. 63c en 241c Fw in het Voorontwerp gehandhaafd en zelfs versoepeld. Het verzoek tot afgifte van de aan de derde-eigenaar toebehorende zaken om te vermijden dat het bodemrecht kan worden tegengeworpen, mag ex artikel van het Voorontwerp bij enkele schriftelijke mededeling geschieden. Een deurwaardersexploot zou dus niet meer vereist zijn. Tekstra wijst er overigens op dat de hier in stand gehouden bescherming tegen het bodemrecht alleen bestaat wanneer er sprake is van een afkoelingsperiode. Door het verdwijnen van de surseance onder het Voorontwerp zal een afkoelingsperiode alleen nog worden afgekondigd na insolventverklaring van de schuldenaar. 8 5 Zie Van Hees, a.w., 3. 6 Artikel Voorontwerp en nr. 12 van de Toelichting. 7 Artikel A.J. Tekstra, 'Voorrang en voorrechten, inclusief de positie van de fiscus en overige fiscale aandachtspunten', in: Van de Hel e.a. (red.), Het Voorontwerp Insolventiewet nader beschouwd, Nijmegen: Ars Aequi 2008 p

8 8 De bescherming tegen het bodembeslag baat de derde-eigenaar dus niet vóór de insolventverklaring, terwijl Tekstra er terecht op wijst dat juist in die fase behoefte zou bestaan aan bescherming tegen het bodembeslag ter voorkoming van vroegtijdige ontmanteling van de onderneming. Een mogelijke oplossing zou zijn om de derde-eigenaar, nadat hij afgifte van zijn zaak heeft gevorderd, te kwalificeren als 'reëel eigenaar'. Maar er bestaan ook argumenten om die visie niet als juist te bestempelen, zoals blijkt uit de hiervoor besproken conclusie van Huydecoper. In ieder geval zou de wetgever er verstandig aan doen om te bezien of ook voor de fase voorafgaand aan de insolventverklaring bescherming tegen bodembeslag gepast zou zijn. Verder wordt voorgesteld de regeling van de afkoelingsperiode aan te vullen met een aantal gebruiks-, verbruiks- en vervreemdingsbevoegdheden voor de bewindvoerder ten aanzien van goederen die vallen onder de afkoelingsperiode. 9 Deze bevoegdheden komt de bewindvoerder overigens alleen toe als hij besluit de insolvente onderneming voort te zetten en het gebruik van die bevoegdheden past binnen de normale uitoefening van die onderneming. Hiermee worden aan de bewindvoerder meer mogelijkheden gegeven om een onderneming na insolventverklaring nog voort te zetten voor zover deze levensvatbaar is. Om diezelfde reden én ter maximalisatie van de opbrengst bevat het Voorontwerp ook de bepaling dat bij voorzetting van de onderneming uitsluitend de bewindvoerder bepaalde zaken te gelde mag maken. 10 Hieronder vallen onder meer verpande goederen en ook onder eigendomsvoorbehoud geleverde zaken die zich nog in de macht van de schuldenaar bevinden of door de bewindvoerder zijn opgeëist. De opbrengst zal door de bewindvoerder aan de separatist worden afgedragen onder aftrek van een boedelbijdrage. De vraag is natuurlijk of deze regels wel het gewenste effect zullen hebben, namelijk het voorkomen dat separatisten ruim vóór insolventverklaring overgaan tot het uitoefenen van de hen toekomende rechten (door revindicatie of executie van hun zekerheid, al naargelang de wijze waarop de zekerheidspositie is vormgegeven). Er zijn kritische geluiden dat het Voorontwerp de positie van de separatist te veel aantast en daardoor de behoefte tot vroegtijdige onttrekking van goederen aan de beschikking van de schuldenaar alleen maar wordt vergroot. Van Hees zet daar echter tegenover dat de rechten van separatisten ook in het Voorontwerp voldoende worden gewaarborgd. Voor hem is dat een reden waarom hij die angst niet deelt Artikel Artikel Van Hees, aw., 5.

9 9 Last, but not least: het hete hangijzer van het voorrecht en het bodemrecht van de fiscus. In het kader van de versterking van de positie van concurrente schuldeisers is door de opstellers van het Voorontwerp het voorstel tot afschaffing van het fiscale voorrecht en het bodemrecht nieuw leven ingeblazen. 12 De opstellers van het Voorontwerp zijn groot voorstander van afschaffing. Zij menen dat het aantal voorrechten drastisch dient te worden teruggebracht, het fiscaal voorrecht daaronder begrepen. Tot het zover is wordt dit voorrecht in ieder geval onderworpen aan de 2:1 regel. 13 Ook het bodemrecht zou moeten verdwijnen, omdat het een te ernstige inbreuk op rechten van derden zijn, zonder dat daarvoor voldoende rechtvaardiging zou bestaan. Hoewel in de literatuur overwegend positief wordt gereageerd op het voorstel, 14 is het de vraag of dat het ooit zover zal komen. Het Rijk is nooit écht bereid geweest om het fiscale voorrecht en bodemrecht op te geven. Hiervan getuigt onder meer artikel 70 Iw waarin is bepaalt dat het bodemvoorrecht vervalt op 1 januari 1993, tenzij voor die tijd een wetsvoorstel aanhangig is gemaakt met een definitieve regeling van het bodemrecht. Het in dat verband ingediende wetsvoorstel verkeert echter nog altijd in comateuze toestand nu het inmiddels ruim 16 jaar bij de Tweede Kamer in behandeling is. 12 Zie nr. 16 en 21 van de Toelichting bij het Voorontwerp. 13 Daarover uitgebreid: Tekstra, a.w., p Zie Tekstra, aw., p. 82 en Van Hees, a.w., 6. M.H.M. van Oers is minder positief, in: 'Het Voorontwerp Insolventiewet en de fiscale implicaties daarvan', WFR 2007, p

De ingrijpende wijziging van het fiscale bodem(voor)recht per 1 januari 2013

De ingrijpende wijziging van het fiscale bodem(voor)recht per 1 januari 2013 De ingrijpende wijziging van het fiscale bodem(voor)recht per 1 januari 2013 Per 1 januari 2013 is een wetsvoorstel, afkomstig uit het Belastingplan 2013 met daarin een vergaande wijziging van het fiscale

Nadere informatie

REACTIE OP "HET FISCALE BODEMRECHT" VAN MR. R. ROSARIA IN AJV-NIEUWSBRIEF NO. 1, 2016 (JANUARI)

REACTIE OP HET FISCALE BODEMRECHT VAN MR. R. ROSARIA IN AJV-NIEUWSBRIEF NO. 1, 2016 (JANUARI) REACTIE OP "HET FISCALE BODEMRECHT" VAN MR. R. ROSARIA IN AJV-NIEUWSBRIEF NO. 1, 2016 (JANUARI) mr. R.M. Bottse* I n AJV-Nieuwsbrief no.1, 2016 (januari) verscheen een bijdrage van de hand van mr. R. Rosaria

Nadere informatie

Juridisch informatieportaal Document

Juridisch informatieportaal Document pagina 1 van 7 JutD 2008/09 Bodemverhuurconstructie JutD 2008/09 Bodemverhuurconstructie JutD 2008/09 d.d. 08 05 2008 Auteur(s): mr. F.F.A. Smetsers, Van Iersel Luchtman NV, Breda. Inleiding De Commissie

Nadere informatie

RBC Failliet, wat gebeurt er met het veld? Nationaal Sportvelden Congres 24 november 2011 Ralf van der Pas advocaat / curator

RBC Failliet, wat gebeurt er met het veld? Nationaal Sportvelden Congres 24 november 2011 Ralf van der Pas advocaat / curator RBC Failliet, wat gebeurt er met het veld? Nationaal Sportvelden Congres 24 november 2011 Ralf van der Pas advocaat / curator Wat is een faillissement? Art. 20 Faillissementswet (FW): 2 Het faillissement

Nadere informatie

pagina 1 van 5 ECLI:NL:RBDHA:2014:1019 Instantie Rechtbank Den Haag Datum uitspraak 29012014 Datum publicatie 12022014 Zaaknummer C09445041 HA ZA 13691 Rechtsgebieden Civiel recht Bijzondere kenmerken

Nadere informatie

Een analyse van het bodem(voor)recht van de fiscus anno 2013

Een analyse van het bodem(voor)recht van de fiscus anno 2013 Een analyse van het bodem(voor)recht van de fiscus anno 2013 Door: Ashley van der Vlugt Studentnummer: 5875536 Begeleider: dr. L.F.A. Welling-Steffens Datum: juli 2013 Plaats: Universiteit van Amsterdam

Nadere informatie

Indien een contractuele wederpartij vreest dat

Indien een contractuele wederpartij vreest dat PROF. MR. B.WESSELS Afkoelingsperiode en rechten van derden HR 16 oktober 1998, NJ 1998, 896; JOR 1999, 17 Indien een contractuele wederpartij vreest dat haar debiteur in omstandigheden verkeert die haar

Nadere informatie

Workshop Insolventierecht FR&R. Deel 2: Tijdens faillissement

Workshop Insolventierecht FR&R. Deel 2: Tijdens faillissement Workshop Insolventierecht FR&R Deel 2: Tijdens faillissement Rolf Verhoeven / Johan Jol 3 september 2009 Onderwerpen Mogelijke procedures en hun gevolgen Spelers en hun bevoegdheden Verhaalsmogelijkheden

Nadere informatie

Bodem(voor)recht fiscus. De inhoud van artikel 22bis IW 1990

Bodem(voor)recht fiscus. De inhoud van artikel 22bis IW 1990 Bodem(voor)recht fiscus De inhoud van artikel 22bis IW 1990 Bodemvoorrecht art. 21 lid 1 IW 1990: s Rijks schatkist heeft een voorrecht op alle goederen van de belastingschuldige art. 3:279 BW: pand en

Nadere informatie

Artikel 24. Artikel 24 lid 1 Pandrecht. Verkoop van verpande goederen

Artikel 24. Artikel 24 lid 1 Pandrecht. Verkoop van verpande goederen Artikel 24 Lid 1 Lid 2 Pandrecht Pandrecht Verkoop van verpande goederen Artikel 24 lid 1 Pandrecht Algemeen Het verschil tussen pand en retentie Het pandrecht in de AVC 2002 is nieuw ten opzichte van

Nadere informatie

Financiering van de productieketen

Financiering van de productieketen Financiering van de productieketen De leverancier en de fiscus: naar een fiscale blockchain? Ton Tekstra 3 april 2019 1 1 Inleiding De financiering van de productieketen is een boeiend onderwerp Op de

Nadere informatie

OPENBAAR VERSLAG NR. 3 EX ARTIKEL 73A FAILLISSEMENTSWET. De besloten vennootschap Goorbergh Funderingstechnieken B.V. h.o.d.n. GOORBERGH FUNDAMENTEEL

OPENBAAR VERSLAG NR. 3 EX ARTIKEL 73A FAILLISSEMENTSWET. De besloten vennootschap Goorbergh Funderingstechnieken B.V. h.o.d.n. GOORBERGH FUNDAMENTEEL OPENBAAR VERSLAG NR. 3 EX ARTIKEL 73A FAILLISSEMENTSWET Faillissement: De besloten vennootschap Goorbergh Funderingstechnieken B.V. h.o.d.n. GOORBERGH FUNDAMENTEEL Faillissementsnummer: F 13.995 Rechter-Commissaris:

Nadere informatie

OPENBAAR FAILLISSEMENTSVERSLAG NR. 1 EX ARTIKEL 73A FAILLISSEMENTSWET

OPENBAAR FAILLISSEMENTSVERSLAG NR. 1 EX ARTIKEL 73A FAILLISSEMENTSWET OPENBAAR FAILLISSEMENTSVERSLAG NR. 1 EX ARTIKEL 73A FAILLISSEMENTSWET NAAM FAILLISSEMENT : Dog s Stuff BV INSCHRIJVINGSNUMMER KVK : 09171183 FAILLISSEMENTSNUMMER : 12/75 F RECHTER-COMMISSARIS : Mr. P.F.A.

Nadere informatie

Derde openbare verslag ex artikel 73a Faillissementswet in het faillissement van Bouwraad B.V.

Derde openbare verslag ex artikel 73a Faillissementswet in het faillissement van Bouwraad B.V. papieren versie is identiek aan digitale versie Derde openbare verslag ex artikel 73a Faillissementswet in het faillissement van Bouwraad B.V. inzake : de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Nadere informatie

Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73A Fw.)

Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73A Fw.) Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73A Fw.) Betreft Verslagnummer Datum verslag 23-05-209 Insolventienummer F.0/9/64 Toezichtzaaknummer NL:TZ:00000598:F00 Datum uitspraak 23-04-209 R-C

Nadere informatie

OPENBAAR FAILLISSEMENTSVERSLAG NR. 2 EX ARTIKEL 73A FAILLISSEMENTSWET

OPENBAAR FAILLISSEMENTSVERSLAG NR. 2 EX ARTIKEL 73A FAILLISSEMENTSWET 516081 OPENBAAR FAILLISSEMENTSVERSLAG NR. 2 EX ARTIKEL 73A FAILLISSEMENTSWET NAAM FAILLISSEMENT : Kaak Party Verhuur B.V., Den Sliem 83 te (7141 JG) Groenlo en Aarhusweg 7 te (9723 JJ) Groningen INSCHRIJVINGSNUMMER

Nadere informatie

DERDE GECONSOLIDEERDE OPENBARE FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ARTIKEL 73A FW INZAKE DE FAILLISSEMTEN VAN 1. MYHYPOTHEEK B.V. 2. MYHYPOTHEEK HOLDING B.V.

DERDE GECONSOLIDEERDE OPENBARE FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ARTIKEL 73A FW INZAKE DE FAILLISSEMTEN VAN 1. MYHYPOTHEEK B.V. 2. MYHYPOTHEEK HOLDING B.V. DERDE GECONSOLIDEERDE OPENBARE FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ARTIKEL 73A FW INZAKE DE FAILLISSEMTEN VAN 1. MYHYPOTHEEK B.V. 2. MYHYPOTHEEK HOLDING B.V. Gegevens onderneming Faillissementsnummer : 1. De besloten

Nadere informatie

OPENBAAR FAILLISSEMENTSVERSLAG NR. 1 EX ARTIKEL 73A FAILLISSEMENTSWET

OPENBAAR FAILLISSEMENTSVERSLAG NR. 1 EX ARTIKEL 73A FAILLISSEMENTSWET OPENBAAR FAILLISSEMENTSVERSLAG NR. 1 EX ARTIKEL 73A FAILLISSEMENTSWET NAAM FAILLISSEMENT : Heidehof Diervoerders BV INSCHRIJVINGSNUMMER KVK : 09059811 FAILLISSEMENTSNUMMER : 12/76 F RECHTER-COMMISSARIS

Nadere informatie

pagina 1 van 5 Jutd 2012/21 Het nieuwe bodem(voor)recht: oplossing of lapmiddel? Jutd 2012/21 d.d. 22 11 2012 Auteur(s): mw. mr. dr. F.A. van Tilburg, Van Iersel Luchtman N.V., Breda. Inleiding Dit artikel

Nadere informatie

Backers Installatiebedrijven en Zwembaden B.V. gevestigd te 7731 HL Ommen, aan de Veldkampweg 1 C

Backers Installatiebedrijven en Zwembaden B.V. gevestigd te 7731 HL Ommen, aan de Veldkampweg 1 C 5 e openbaar verslag ex art. 73a Faillissementswet in het faillissement van Backers Installatiebedrijven en Zwembaden B.V. gevestigd te 7731 HL Ommen, aan de Veldkampweg 1 C Faillissementsnummer: C/08/13/982

Nadere informatie

FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 2 Datum: 16 april 2013

FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 2 Datum: 16 april 2013 FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 2 Datum: 16 april 2013 Gegevens onderneming : Taxi Max B.V., gevestigd te (2023 MC) Haarlem Middenweg 3 Faillissementsnummer : F15/12/629 Datum uitspraak : 4 december 2012

Nadere informatie

Jefko Elektro BV h.o.d.n. Jefko Techniek (kvk: 20100705) 25 maart 2015 voorlopige surseance van betaling Mr J.A. Velenturf

Jefko Elektro BV h.o.d.n. Jefko Techniek (kvk: 20100705) 25 maart 2015 voorlopige surseance van betaling Mr J.A. Velenturf FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ART. 73A FW Nummer Eerste openbare verslag Datum 22 mei 2015 Gegevens onderneming Faillissementsnummer Datum uitspraak Curator Rechter-Commissaris (Senior) Juridisch medewerker

Nadere informatie

Faillissementsverslag nummer 2 datum: 21 juli 2015

Faillissementsverslag nummer 2 datum: 21 juli 2015 Faillissementsverslag nummer 2 datum: 21 juli 2015 Gegevens onderneming : J.P.W. Vastgoed B.V. te Waddinxveen Faillissementsnummer : C/09/15/242F Datum uitspraak : 21 april 2015 Curator : mr. J.C. Dorrepaal

Nadere informatie

FAILLISSEMENTSVERSLAG NR. 1 EX. ART. 73a Fw d.d. 22 mei 2014

FAILLISSEMENTSVERSLAG NR. 1 EX. ART. 73a Fw d.d. 22 mei 2014 FAILLISSEMENTSVERSLAG NR. 1 EX. ART. 73a Fw d.d. 22 mei 2014 Gegevens onderneming Insolventienummer Datum uitspraak Curator Rechter-commissaris : Nippon Autoservice B.V., h/o Vakgarage Nippon, gevestigd

Nadere informatie

FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 5 Datum: 26 februari 2015

FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 5 Datum: 26 februari 2015 FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 5 Datum: 26 februari 2015 Gegevens failliet : de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Buitenhuis Automotive B.V. statutair gevestigd te Ugchelen en kantoorhoudende

Nadere informatie

FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 6 Datum: 27 maart 2006

FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 6 Datum: 27 maart 2006 FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 6 Datum: 27 maart 2006 Gegevens onderneming : De naamloze vennootschap Digipay Nederland N.V., alsmede de besloten vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid Digipay Merchants

Nadere informatie

OPENBAAR FAILLISSEMENTSVERSLAG (EX ART. 73A FW)

OPENBAAR FAILLISSEMENTSVERSLAG (EX ART. 73A FW) OPENBAAR FAILLISSEMENTSVERSLAG (EX ART. 73A FW) Nummer : 1 Datum : 16 juni 2015 Gegevens onderneming : BRUIJN INTERNATIONAL B.V., statutair gevestigd te Oudkarspel, zaakdoende te Heerhugowaard aan de Einsteinstraat

Nadere informatie

De afkoelingsperiode: Vergelijking tussen de Faillissementswet en het voorontwerp Insolventiewet

De afkoelingsperiode: Vergelijking tussen de Faillissementswet en het voorontwerp Insolventiewet De afkoelingsperiode: Vergelijking tussen de Faillissementswet en het voorontwerp Insolventiewet Gülhan Kalender 468644 Master Nederlands recht, accent privaatrecht Begeleiders: Mr. Dr. R.M. Wibier Mr.

Nadere informatie

Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73a Fw.)

Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73a Fw.) Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73a Fw.) Datum 26 januari 2010 Nummer 1 Gegevens onderneming Vennootschap onder firma Rico Quality Flowers v.o.f. Faillissementsnummer F 09/935 Datum

Nadere informatie

OPENBAAR FAILLISSEMENTSVERSLAG (EX ART. 73A FW)

OPENBAAR FAILLISSEMENTSVERSLAG (EX ART. 73A FW) OPENBAAR FAILLISSEMENTSVERSLAG (EX ART. 73A FW) Nummer : 10 Datum : 4 juni 2015 Gegevens onderneming : 1. AREND DE WINTER COMBIGROEN B.V. gevestigd te Heiloo, aan de Oude Werf 15, 1851 PW Faillissementsnummer

Nadere informatie

Dienen showroommodellen tot stoffering in de zin van art. 22 lid 3 Invorderingswet 1990?

Dienen showroommodellen tot stoffering in de zin van art. 22 lid 3 Invorderingswet 1990? Dienen showroommodellen tot stoffering in de zin van art. 22 lid 3 Invorderingswet 1990? HR 9 december 2011, LJN BT2700 (ING/Quint q.q.) M r. D. D. N i j k a m p * 1 Inleiding Na wisselende uitkomsten

Nadere informatie

Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73A Fw.)

Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73A Fw.) Insolventienummer: Toezichtzaaknummer: Datum uitspraak: Curator: R-C: F.05/17/39 NL:TZ:0000010493:F001 17-01-2017 Mr. R. Klein mr. Schippers Algemeen Gegevens onderneming Tandartspraktijk Twello B.V. Activiteiten

Nadere informatie

PDF hosted at the Radboud Repository of the Radboud University Nijmegen

PDF hosted at the Radboud Repository of the Radboud University Nijmegen PDF hosted at the Radboud Repository of the Radboud University Nijmegen The following full text is a publisher's version. For additional information about this publication click this link. http://hdl.handle.net/2066/78022

Nadere informatie

FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 1 Datum: 7 maart 2011

FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 1 Datum: 7 maart 2011 FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 1 Datum: 7 maart 2011 Gegevens onderneming : Ton Donkelaar Containerservice BV, gevestigd te (3903 LG) Veenendaal aan de Kernreactorstraat 48, KvK Utrecht dossnr. 09139709

Nadere informatie

Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73A Fw.)

Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73A Fw.) Insolventienummer: Toezichtzaaknummer: Datum uitspraak: Curator: R-C: F.16/15/684 NL:TZ:0000000751:F001 15-09-2015 Mr. M. Jansen mr. Neijt Algemeen Gegevens onderneming De besloten vennootschap Badkamer

Nadere informatie

roef EERSTE FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ARTIKEL 73A FW IN HET FAILLISSEMENT VAN DA ALFIO B.V. DE DATO advocaten

roef EERSTE FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ARTIKEL 73A FW IN HET FAILLISSEMENT VAN DA ALFIO B.V. DE DATO advocaten roef advocaten EERSTE FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ARTIKEL 73A FW IN HET FAILLISSEMENT VAN DA ALFIO B.V. DE DATO 20 mei 2016 Algemene gegevens Gegevens onderneming: Da Alfio B.V. gevestigd aan de Prof. Van

Nadere informatie

Jefko Elektro BV h.o.d.n. Jefko Techniek (kvk: 20100705) 25 maart 2015 voorlopige surseance van betaling Mr J.A. Velenturf

Jefko Elektro BV h.o.d.n. Jefko Techniek (kvk: 20100705) 25 maart 2015 voorlopige surseance van betaling Mr J.A. Velenturf FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ART. 73A FW Nummer Derde openbare verslag Datum 24 november 2015 Gegevens onderneming Faillissementsnummer Datum uitspraak Curator Rechter-Commissaris (Senior) Juridisch medewerker

Nadere informatie

FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 4 Datum: 21 augustus 2014

FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 4 Datum: 21 augustus 2014 FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 4 Datum: 21 augustus 2014 Gegevens failliet : de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Buitenhuis Automotive B.V. statutair gevestigd te Ugchelen en kantoorhoudende

Nadere informatie

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- TWEEDE FAILLISSEMENTSVERSLAG TEVENS EINDVERSLAG Inzake : VAN DIJK HOLDING B.V. Faillissementsnummer : C/05/13/255 F Datum faillissement : 16 april 2013 Rechter-Commissaris : Mr. P.F.A. Bierbooms Curator

Nadere informatie

DERDE FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: /CAMN Datum: 21 oktober 2015

DERDE FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: /CAMN Datum: 21 oktober 2015 DERDE FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 218533/CAMN Datum: 21 oktober 2015 Gegevens onderneming : de besloten vennootschap Arjolux Montage B.V., h.o.d.n. Arjolux Serres en Kozijnen, statutair gevestigd te

Nadere informatie

Bijlage 1 Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73A Fw.)

Bijlage 1 Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73A Fw.) Bijlage 1 Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73A Fw.) Inzake het faillissement van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Schilder- en afwerkingsbedrijf E. Hoogeweg

Nadere informatie

roef EERSTE FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ARTIKEL 73A FW IN HET FAILLISSEMENT VAN De besloten vennootschap BV Handelsonderneming StEtA DE DATO advocaten

roef EERSTE FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ARTIKEL 73A FW IN HET FAILLISSEMENT VAN De besloten vennootschap BV Handelsonderneming StEtA DE DATO advocaten advocaten EERSTE FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ARTIKEL 73A FW IN HET FAILLISSEMENT VAN De besloten vennootschap BV Handelsonderneming StEtA DE DATO 26 juni 2014 advocaten Al emene Qeøevens Gegevens onderneming:

Nadere informatie

Bijlage 1 EINDVERSLAG Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73A Fw.)

Bijlage 1 EINDVERSLAG Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73A Fw.) Bijlage 1 EINDVERSLAG Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73A Fw.) Inzake het faillissement van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Schilder- en afwerkingsbedrijf

Nadere informatie

OPENBAAR FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ARTIKEL 73A FW

OPENBAAR FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ARTIKEL 73A FW OPENBAAR FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ARTIKEL 73A FW Dit verslag dient uitsluitend voor het verstrekken van informatie aan belanghebbenden. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend 1 Nummer : 1 Datum : 31

Nadere informatie

Rapport 1994/198, Nationale ombudsman, 7 april 1994

Rapport 1994/198, Nationale ombudsman, 7 april 1994 Rapport 1994/198, Nationale ombudsman, 7 april 1994 Klacht 1 Achtergrond 2 Onderzoek 3 Bevindingen 3 Beoordeling en conclusie 5 KLACHT Op 31 augustus 1993 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift

Nadere informatie

OPENBAAR FAILLISSEMENTSVERSLAG (EX ART. 73A FW)

OPENBAAR FAILLISSEMENTSVERSLAG (EX ART. 73A FW) OPENBAAR FAILLISSEMENTSVERSLAG (EX ART. 73A FW) In het faillissement van : Faillissementsnummer : 15/12/567 F. Verslagnummer : 2 Datum uitspraak : 30 oktober 2012 Curator Rechter Commissaris Activiteiten

Nadere informatie

V.V.W. (Verhuur van Wegtransportmiddelen) B.V. (kvk: 20022604)

V.V.W. (Verhuur van Wegtransportmiddelen) B.V. (kvk: 20022604) FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ART. 73A FW Nummer 2 de openbare verslag Datum 8 juli 2011 Gegevens onderneming V.V.W. (Verhuur van Wegtransportmiddelen) B.V. (kvk: 20022604) Faillissementsnummer 11/75 F Rb Breda

Nadere informatie

Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73A Fw.)

Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73A Fw.) Insolventienummer: Toezichtzaaknummer: Datum uitspraak: Curator: R-C: F.08/15/448 NL:TZ:0000004279:F001 02-09-2015 mr. J.A. Holsbrink mr. M.C. Bosch Algemeen Gegevens onderneming De besloten vennootschap

Nadere informatie

www.rassers.nl FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ART.73A FW Nummer 14e openbare verslag Datum 21 september 2010

www.rassers.nl FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ART.73A FW Nummer 14e openbare verslag Datum 21 september 2010 FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ART.73A FW Nummer 14e openbare verslag Datum 21 september 2010 Gegevens onderneming Transport Ringbaan BV Faillissementsnummer 06/107 F Datum uitspraak 21 februari 2006 Curator

Nadere informatie

VIERDE OPENBAAR VERSLAG EX ART. 73A FAILLISSEMENTSWET. Datum uitspraak : 26 september 2009 : mr. E. Doornhein

VIERDE OPENBAAR VERSLAG EX ART. 73A FAILLISSEMENTSWET. Datum uitspraak : 26 september 2009 : mr. E. Doornhein VIERDE OPENBAAR VERSLAG EX ART. 73A FAILLISSEMENTSWET Naam gefailleerde : Karoro Holding B.V. Faillissementsnummer : 08/466 F Datum uitspraak : 26 september 2009 Curator : mr. E. Doornhein Rechter-Commissaris

Nadere informatie

De besloten vennootschap VICTORY FLOWERS B.V. Faillissementsnummer: F.02/4/586 Rechter-Commissaris: Mr. T.J. van Gessel

De besloten vennootschap VICTORY FLOWERS B.V. Faillissementsnummer: F.02/4/586 Rechter-Commissaris: Mr. T.J. van Gessel OPENBAAR VERSLAG NR. 1 EX ARTIKEL 73A FAILLISSEMENTSWET Faillissement: De besloten vennootschap VICTORY FLOWERS B.V. Faillissementsnummer: F.02/4/586 Rechter-Commissaris: Mr. T.J. van Gessel Curator: Mr.

Nadere informatie

2010 1.970,-- : *** 2011 5.000,-- 2012 1.453,-- De omzetcijfers over 2012 hebben betrekking op de periode 1 januari 2012 t/m 30 juni 2012.

2010 1.970,-- : *** 2011 5.000,-- 2012 1.453,-- De omzetcijfers over 2012 hebben betrekking op de periode 1 januari 2012 t/m 30 juni 2012. OPENBAAR FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 1 Datum: 4 november 2013 Gegevens onderneming : de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid RnA B.V., h.o.d.n.: - RnA B.V.; - RnAssays : C16/ 13/ 1051F

Nadere informatie

Groothandel gespecialiseerd in benodigdheden voor de brandstoftoevoeging Ad Blue en overige zakelijke dienstverlening

Groothandel gespecialiseerd in benodigdheden voor de brandstoftoevoeging Ad Blue en overige zakelijke dienstverlening FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ART. 73A FW Nummer Eerste openbare verslag Datum 9 juli 2012 Gegevens onderneming Createchnics BV (kvk:20121568) Faillissementsnummer 12/567 F Datum uitspraak 18 juni 2012 Curator

Nadere informatie

Datum faillietverklaring : 19 november 2013 Rechter-commissaris : mr. W. Reinds -> mw mr. W.J. Geurts-De Veld per 2 februari 2015

Datum faillietverklaring : 19 november 2013 Rechter-commissaris : mr. W. Reinds -> mw mr. W.J. Geurts-De Veld per 2 februari 2015 Rechtbank Rotterdam Kenmerk : C 10/13/1156 F Datum faillietverklaring : 19 november 2013 Rechter-commissaris : mr. W. Reinds -> mw mr. W.J. Geurts-De Veld per 2 februari 2015 FAILLISSEMENT BRANDHORST B.V.

Nadere informatie

De papieren versie van het verslag is identiek aan de digitale versie van het verslag. FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 1 Datum: 11 januari 2013

De papieren versie van het verslag is identiek aan de digitale versie van het verslag. FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 1 Datum: 11 januari 2013 De papieren versie van het verslag is identiek aan de digitale versie van het verslag. FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 1 Datum: 11 januari 2013 Gegevens onderneming Naam Fokuswonen B.V. Adres Revital B.V.

Nadere informatie

14.1 Verhaal en voorrang algemeen Niet voor uitwinning vatbare goederen. Voorrang. Onderlinge rangorde voorrechten.

14.1 Verhaal en voorrang algemeen Niet voor uitwinning vatbare goederen. Voorrang. Onderlinge rangorde voorrechten. 14.1 Verhaal en voorrang algemeen Een schuldeiser wiens vordering niet betaald wordt kan zijn vordering verhalen op de goederen van zijn schuldenaar (artikel 3:276 e.v. BW). Voor verhaal is een geldvordering

Nadere informatie

FAILLISSEMENTSVERSLAG NR. 1 EX. ART. 73a Fw d.d. 2 september 2015

FAILLISSEMENTSVERSLAG NR. 1 EX. ART. 73a Fw d.d. 2 september 2015 FAILLISSEMENTSVERSLAG NR. 1 EX. ART. 73a Fw d.d. 2 september 2015 Gegevens onderneming : Victor s B.V., h/o Coffee to Go, gevestigd te (2011 PW) Haarlem aan de Kruisstraat 35; Insolventienummer : F. 359/15

Nadere informatie

. o * 121427F. Chamiaine Delanie Noten. De failliet is niet woonachtig op het adres waar zij bij het GBA

. o * 121427F. Chamiaine Delanie Noten. De failliet is niet woonachtig op het adres waar zij bij het GBA Algemene gegevens Openbaar faillissementsverslag natuurlijk persoon (ex art 73a Fw.) Verslagdatum: 27 november 2012 Nummer: 1. o * CLEERDIN Ç. HAMER Faillissement Noten 1 verslag Is gebleken van paulianeuze

Nadere informatie

EERSTE OPENBARE FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ARTIKEL 73A FW INZAKE HET FAILLISSEMENT VAN RASPBERRY B.V.

EERSTE OPENBARE FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ARTIKEL 73A FW INZAKE HET FAILLISSEMENT VAN RASPBERRY B.V. EERSTE OPENBARE FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ARTIKEL 73A FW INZAKE HET FAILLISSEMENT VAN RASPBERRY B.V. Gegevens onderneming : de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Raspberry B.V. (KvK-nummer

Nadere informatie

: financiële holding, beheer- en beleggingsmaatschappij

: financiële holding, beheer- en beleggingsmaatschappij Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon ex artikel 73a FW Datum: 12 februari 2014 Nummer: een Gegevens onderneming : de besloten vennootschap P. Louwerse Beheer B.V. Faillissementsnummer : C 02/15/14

Nadere informatie

EERSTE OPENBARE FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ARTIKEL 73A FW INZAKE HET FAILLISSEMENT VAN GLAZENWASSERSBEDRIJF TRILO VOF

EERSTE OPENBARE FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ARTIKEL 73A FW INZAKE HET FAILLISSEMENT VAN GLAZENWASSERSBEDRIJF TRILO VOF EERSTE OPENBARE FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ARTIKEL 73A FW INZAKE HET FAILLISSEMENT VAN GLAZENWASSERSBEDRIJF TRILO VOF Gegevens onderneming Faillissementsnummer Datum uitspraak : 18 juni 2013 Uitgesproken

Nadere informatie

TWEEDE OPENBARE FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ARTIKEL 73A FW INZAKE HET FAILLISSEMENT VAN RESTAURANT SUCRE B.V.

TWEEDE OPENBARE FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ARTIKEL 73A FW INZAKE HET FAILLISSEMENT VAN RESTAURANT SUCRE B.V. TWEEDE OPENBARE FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ARTIKEL 73A FW INZAKE HET FAILLISSEMENT VAN RESTAURANT SUCRE B.V. Gegevens onderneming : de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Restaurant Sucre

Nadere informatie

Een onderzoek naar de beslissing op een beroepschrift tegen de afwijzing van een verzoek om uitstel van betaling.

Een onderzoek naar de beslissing op een beroepschrift tegen de afwijzing van een verzoek om uitstel van betaling. Rapport Een onderzoek naar de beslissing op een beroepschrift tegen de afwijzing van een verzoek om uitstel van betaling. Oordeel Op basis van het onderzoek vindt de klacht over de directeur Belastingen

Nadere informatie

FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 1 Datum: 27 februari 2015

FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 1 Datum: 27 februari 2015 Identiek aan het digitaal ingediende verslag FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 1 Datum: 27 februari 2015 Gegevens onderneming: : de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid FMB Infra B.V., Statutair

Nadere informatie

FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 2 Datum: 9 maart 2016

FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 2 Datum: 9 maart 2016 FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 2 Datum: 9 maart 2016 Gegevens onderneming : De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Solinox Rotterdam B.V., statutair gevestigd te Denekamp en kantoorhoudende

Nadere informatie

Verslagperiode : 20 augustus 2014 t/m 27 november 2014 Bestede uren in verslagperiode 5 : 21,5 uren Bestede uren totaal : 84,9 uren

Verslagperiode : 20 augustus 2014 t/m 27 november 2014 Bestede uren in verslagperiode 5 : 21,5 uren Bestede uren totaal : 84,9 uren OPENBAAR FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 5 Datum: 27 november 2014 Gegevens onderneming : de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid RnA B.V., h.o.d.n.: - RnA B.V.; - RnAssays : C 16/ 13/ 1051F

Nadere informatie

VIERDE FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: /CAMN Datum: 21 januari 2016

VIERDE FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: /CAMN Datum: 21 januari 2016 VIERDE FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 218533/CAMN Datum: 21 januari 2016 Gegevens onderneming : de besloten vennootschap Arjolux Montage B.V., h.o.d.n. Arjolux Serres en Kozijnen, statutair gevestigd te

Nadere informatie

: financiële holding, beheer- en beleggingsmaatschappij : 2012: 14.604,--

: financiële holding, beheer- en beleggingsmaatschappij : 2012: 14.604,-- Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon ex artikel 73a FW Datum: 12 mei 2014 Nummer: twee Gegevens onderneming : de besloten vennootschap P. Louwerse Beheer B.V. Faillissementsnummer : C 02/15/14

Nadere informatie

Openbaar faillissementsverslag natuurlijk persoon (ex art. 73a Fw.)

Openbaar faillissementsverslag natuurlijk persoon (ex art. 73a Fw.) Openbaar faillissementsverslag natuurlijk persoon (ex art. 73a Fw.) Verslagdatum : 10 maart 2016 Nummer : 1 ALGEMENE GEGEVENS Insolventienummer : C/16/16/68 F Naam schuldenaar /schuldenaren : De heer Maarten

Nadere informatie

www.rassers.nl 14 e openbare verslag Datum 25 augustus 2011 Nummer Faillissementsnummer Datum uitspraak 3 juni 2008 Mw mr. I.C.

www.rassers.nl 14 e openbare verslag Datum 25 augustus 2011 Nummer Faillissementsnummer Datum uitspraak 3 juni 2008 Mw mr. I.C. FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ART. 73A FW Nummer 14 e openbare verslag Datum 25 augustus 2011 Gegevens onderneming Machinefabriek West Brabant BV Faillissementsnummer 08/165 F Datum uitspraak 3 juni 2008 Curator

Nadere informatie

OPENBAAR FAILLISSEMENTSVERSLAG NR. 3 EX ARTIKEL 73A FAILLISSEMENTSWET

OPENBAAR FAILLISSEMENTSVERSLAG NR. 3 EX ARTIKEL 73A FAILLISSEMENTSWET OPENBAAR FAILLISSEMENTSVERSLAG NR. 3 EX ARTIKEL 73A FAILLISSEMENTSWET NAAM FAILLISSEMENT : De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Installatiebedrijf W.A. Kemkens B.V., tevens h.o.d.n.

Nadere informatie

3.1 Goederenrecht. Kay Horsch 18 januari 2011

3.1 Goederenrecht. Kay Horsch 18 januari 2011 3.1 Kay Horsch 18 januari 2011 Taak 1 Verbintenissenrecht 1. Absoluut (!!!) 2. Exclusief 3. Zaaksgevolg (Droit de Suite) 4. Prioriteit 5. Separatisme Boek 3, Titel 1, Afdeling 1 Bijvoorbeeld Goederen :

Nadere informatie

6 e openbaar verslag ex art. 73a Faillissementswet in de faillissementen van:

6 e openbaar verslag ex art. 73a Faillissementswet in de faillissementen van: 6 e openbaar verslag ex art. 73a Faillissementswet in de faillissementen van: 1. AARTSEN BEHEER B.V. 2. AARTSEN ONROEREND GOED B.V. 3. HANDELSKWEKERIJ G. AARTSEN B.V. allen gevestigd te 3848 CZ Harderwijk,

Nadere informatie

FAILLISSEMENTSVERSLAG NR. 1 EX. ART. 73a Fw d.d. 1 maart 2016

FAILLISSEMENTSVERSLAG NR. 1 EX. ART. 73a Fw d.d. 1 maart 2016 FAILLISSEMENTSVERSLAG NR. 1 EX. ART. 73a Fw d.d. 1 maart 2016 Gegevens onderneming : Intermetaal Zaanstad B.V., gevestigd en kantoorhoudende te (1531 DV) Wormer aan de Eendrachtstraat 10B, hierna ook gefailleerde

Nadere informatie

Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon -------------------------------------------------------------------------------------------------

Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon ------------------------------------------------------------------------------------------------- Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon ------------------------------------------------------------------------------------------------- Nummer : 2 Datum : 21 september 2015 Gegevens onderneming

Nadere informatie

FAILLISSEMENTSVERSLAG - 02

FAILLISSEMENTSVERSLAG - 02 FAILLISSEMENTSVERSLAG - 02 opgesteld op 10 maart 2015 Gefailleerde 1. Vreebos Tours B.V. 2. Vreebos Personenvervoer B.V. 3. Holding J.L. Sleebos B.V. Faillissementsnummer C/08/14/871-872-873 F Datum uitspraak

Nadere informatie

OPENBAAR FAILLISSEMENTSVERSLAG NATUURLIJK PERSOON EX ARTIKEL 73 A Fw

OPENBAAR FAILLISSEMENTSVERSLAG NATUURLIJK PERSOON EX ARTIKEL 73 A Fw OPENBAAR FAILLISSEMENTSVERSLAG NATUURLIJK PERSOON EX ARTIKEL 73 A Fw Verslagnummer: 3 Datum: 8 september 2011 Insolventienummer : 11.68 F Naam schuldena(a)r(en) : Eric Paul Beekhuiszen Handelsonderneming

Nadere informatie

FAILLISSEMENTSVERSLAG. Nummer : 1 Datum : 29 juli 2009. Faillissementsnummer : F 09/481 Datum uitspraak : 21 juli 2009

FAILLISSEMENTSVERSLAG. Nummer : 1 Datum : 29 juli 2009. Faillissementsnummer : F 09/481 Datum uitspraak : 21 juli 2009 FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer : 1 Datum : 29 juli 2009 Gegevens onderneming : Struik Transport B.V. Faillissementsnummer : F 09/481 Datum uitspraak : 21 juli 2009 Curator : mr. G.J. Schras Baumgardt & Brökling

Nadere informatie

Turnaround Advocaten. 1. Inventarisatie. 1.5 Verzekeringen: FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 3 Datum: 7 april 2010. Gegevens onderneming: Naam:

Turnaround Advocaten. 1. Inventarisatie. 1.5 Verzekeringen: FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 3 Datum: 7 april 2010. Gegevens onderneming: Naam: FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 3 Datum: 7 april 2010 Gegevens onderneming: Naam: Adres: Telefoonnummer: Bestuurder: Faillissementsnummer : Datum uitspraak: Curator: R-C: Activiteiten onderneming: Omzetgegevens

Nadere informatie

VIJFDE OPENBARE FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ARTIKEL 73A FW TEVENS EINDVERSLAG INZAKE HET FAILLISSEMENT VAN STAGE 64 LADIES WEAR B.V.

VIJFDE OPENBARE FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ARTIKEL 73A FW TEVENS EINDVERSLAG INZAKE HET FAILLISSEMENT VAN STAGE 64 LADIES WEAR B.V. VIJFDE OPENBARE FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ARTIKEL 73A FW TEVENS EINDVERSLAG INZAKE HET FAILLISSEMENT VAN STAGE 64 LADIES WEAR B.V. Gegevens onderneming : de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Nadere informatie

De papieren versie van het verslag is identiek aan de digitale versie van het verslag.

De papieren versie van het verslag is identiek aan de digitale versie van het verslag. De papieren versie van het verslag is identiek aan de digitale versie van het verslag. FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 1 Datum: 16 mei 2014 Gegevens onderneming Naam Adres Bestuurder Faillissementsnummer

Nadere informatie

Handelsregister : nummer 20072970 Adres : Adres onderneming: Zinkerweg 3-5, (5145 NL) Waalwijk

Handelsregister : nummer 20072970 Adres : Adres onderneming: Zinkerweg 3-5, (5145 NL) Waalwijk FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer : 1 Datum : 18 juni 2010 Gegevens failliet : Flexrent Autoverhuur Waalwijk B.V. Handelsregister : nummer 20072970 Adres : Adres onderneming: Zinkerweg 3-5, (5145 NL) Waalwijk

Nadere informatie

Vijfde openbaar verslag ex artikel 73a Faillissementswet - tevens eindverslag

Vijfde openbaar verslag ex artikel 73a Faillissementswet - tevens eindverslag Vijfde openbaar verslag ex artikel 73a Faillissementswet - tevens eindverslag Datum: 10 april 2014 Gegevens gefailleerde : de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid DÖNER B.V., handelend

Nadere informatie

FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 2 Datum: 22 mei 2012

FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 2 Datum: 22 mei 2012 Dit verslag ziet uitsluitend op hetgeen zich in de afgelopen verslagperiode heeft voorgaan. Daar waar de nummering ontbreekt, zijn de hoofdstukken reeds afgesloten en wordt voor informatie verwezen naar

Nadere informatie

: *** 2009 *** 2010 *** 2011 *** Personeel gemiddeld aantal : 1 (blijkens handelsregister KvK)

: *** 2009 *** 2010 *** 2011 *** Personeel gemiddeld aantal : 1 (blijkens handelsregister KvK) OPENBAAR FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 5 Datum: 21 mei 2014 Gegevens onderneming : DGT Logistics B.V. Faillissementsnummer : C 16/13/252 F Datum uitspraak : 12 maart 2013 Curator : mr. W. Ploeg R-C : mr.

Nadere informatie

R.T. Vlaar h.o.d.n. Timmer- en Aannemersbedrijf Vlaar (hierna ook: Vlaar )

R.T. Vlaar h.o.d.n. Timmer- en Aannemersbedrijf Vlaar (hierna ook: Vlaar ) Bijlage 1 Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex artikel 73a Fw) Nummer: 1 Datum: 10 november 2011 Gegevens gefailleerde: Datum faillissement: 19 september 2011 Bewindvoerder/curator: mr. J.P.

Nadere informatie

Er zou een procedure aanhangig zijn tegen de voormalig accountant.

Er zou een procedure aanhangig zijn tegen de voormalig accountant. FAI LLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 1 Datum: 26 maart 2010 Gegevens onderneming : Naam: Adres: Telefoonnummer: Bestuurder: Faillissementsnummer : Datum uitspraak: Curator: R-C: Activiteiten onderneming: Omzetgegevens:

Nadere informatie

FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 3 Datum: 13 januari 2014

FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 3 Datum: 13 januari 2014 FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 3 Datum: 13 januari 2014 Openbaar faillissementsverslag natuurlijk persoon (ex art. 73a Fw.) In dit verslag worden de werkzaamheden en de stand van de boedel beschreven over

Nadere informatie

TWEEDE OPENBAAR VERSLAG EX ART. 73A FAILLISSEMENTSWET. Datum uitspraak : 26 september 2008 : mr E. Doornhein

TWEEDE OPENBAAR VERSLAG EX ART. 73A FAILLISSEMENTSWET. Datum uitspraak : 26 september 2008 : mr E. Doornhein TWEEDE OPENBAAR VERSLAG EX ART. 73A FAILLISSEMENTSWET Naam gefailleerde : Mattata Company B.V. Faillissementsnummer : 08/469 F Datum uitspraak : 26 september 2008 Curator : mr E. Doornhein Rechter-commissaris

Nadere informatie

OPENBAAR FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ARTIKEL 73A FW

OPENBAAR FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ARTIKEL 73A FW OPENBAAR FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ARTIKEL 73A FW Nummer : 2 Datum : 26 januari 2015 Gegevens ondernemingen : 1). MINKS KUNSTSTOFTECHNIEK B.V., statutair gevestigd te (1976 BH) IJmuiden en zaakdoende aan

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Enige afkortingen Lijst van verkort aangehaalde werken

INHOUDSOPGAVE. Enige afkortingen Lijst van verkort aangehaalde werken nr. INHOUDSOPGAVE Enige afkortingen Lijst van verkort aangehaalde werken Hoofdstuk 1 Inleiding /1 1. Introductie / 1 2. Hoofdregels verhaal; gehele vermogen van de schuldenaar en gelijkheid van schuldeisers

Nadere informatie

Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73A Fw.)

Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73A Fw.) 13022017 Faillissementsnummer: Datum uitspraak: Curator: RC: NL:TZ:0000008840:F001 26012016 mr. G.M. Volkerink mr. Joske Marsman Algemeen Gegevens onderneming De besloten vennootschap Postema Las & Constructie

Nadere informatie

Ex art. 73a Fw 10de openbare verslag 3 maart : 1.800,00

Ex art. 73a Fw 10de openbare verslag 3 maart : 1.800,00 FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer Ex art. 73a Fw 10de openbare verslag 3 maart 2015 Gegevens gefailleerde Faillissementsnummer F. 02/ 11/655 F Datum uitspraak 8 november 2011 Curator Mr J.A. Velenturf R-C Mw.

Nadere informatie

FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ART.73A FW Nummer. 9e openbare verslag Datum 19 maart 2008

FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ART.73A FW Nummer. 9e openbare verslag Datum 19 maart 2008 FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ART.73A FW Nummer 9e openbare verslag Datum 19 maart 2008 Gegevens onderneming Transport Ringbaan BV Faillissementsnummer 06/107 F Datum uitspraak 21 februari 2006 Curator Mr J.A.

Nadere informatie

FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 1 Datum: 19 november 2013

FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 1 Datum: 19 november 2013 Dit verslag ziet uitsluitend op hetgeen zich in de afgelopen verslagperiode heeft voorgaan. Daar waar de nummering ontbreekt, zijn de betreffende onderwerpen niet (langer) van toepassing en wordt voor

Nadere informatie

Openbaar verslag ex artikel 73a Faillissementswet

Openbaar verslag ex artikel 73a Faillissementswet Openbaar verslag ex artikel 73a Faillissementswet Nummer: 5 Datum: 24 januari 2012 Gegevens onderneming : PHI DATA B.V. Datum uitspraak : 19 oktober 2010 Curator : mr. D.J. Bos Rechter-commissaris : mr.

Nadere informatie

Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73A Fw.)

Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73A Fw.) 16082017 Faillissementsnummer: Datum uitspraak: Curator: RC: NL:TZ:0000008840:F001 26012016 mr. G.M. Volkerink mr. Joske Marsman Algemeen Gegevens onderneming De besloten vennootschap Postema Las & Constructie

Nadere informatie

DERDE OPENBAAR GECONSOLIDEERD VERSLAG EX ART. 73 a FAILLISSEMENTSWET

DERDE OPENBAAR GECONSOLIDEERD VERSLAG EX ART. 73 a FAILLISSEMENTSWET DERDE OPENBAAR GECONSOLIDEERD VERSLAG EX ART. 73 a FAILLISSEMENTSWET In de faillissementen van: 1. Gras-Chem Holland B.V, statutair gevestigd te Veenendaal, gevestigd te (1314 BD) Almere aan Randstad 21

Nadere informatie

FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 4 Datum: 11 februari 2014

FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 4 Datum: 11 februari 2014 FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 4 Datum: 11 februari 2014 In dit verslag worden de werkzaamheden en de stand van de boedel beschreven over de afgelopen periode. De curator baseert zich op aangetroffen gegevens

Nadere informatie

Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73A Fw.)

Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73A Fw.) R-C: Mr. C.P. Lunter Curator: Mr. L. Kuiper Insolventienummer: F.16/1 5/786 Toezichtzaaknummer: NL:TZ:0000001 01 7:F001 Datum uitspraak: 27-102015 Pagina 1 van 7 Toelichting 20,50 uur Bestede uren totaal

Nadere informatie