Portfolio: Praktijkervaring > Ervaringen Jaar 2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Portfolio: Praktijkervaring > Ervaringen Jaar 2"

Transcriptie

1 Portfolio: Praktijkervaring > Ervaringen Jaar 2 Balletje Biertje Bandje Tijdsperiode: voorbereiding februari t/m 20 mei 2009 Locatie: Sportcomplex Jeka te Bavel (Breda) Website: Competenties: Plannen & organiseren, schriftelijke communicatie, overtuigingkracht, netwerken, creativiteit Plannen en organiseren een live band. Het jaarlijkse evenement wordt georganiseerd vanuit studentenvereniging Straffe Hendrik. Voor de 8 e editie heb ik met 7 andere studenten in de BBB-commissie gezeten. Mijn verantwoordelijkheden waren productie en promotie. Ongeveer 4 maanden zijn wij bezig geweest met de voorbereidingen. Tijdens de voorbereiding van het evenement was ik verantwoordelijk voor de productie en promotie. die hieronder vielen waren het vaststellen van sponsoren en materialen, het schrijven van persberichten/uitnodigingen voor docenten en studenten, het maken van promotiemateriaal, draaiboek etc. Iedere week vond er een vergadering plaats en werd de stand van zaken besproken. Naar mate het evenement naderde kwamen wij (de commissieleden) vaker bijeen om samen zaken te regelen/af te ronden. Ik heb verschillende acties uitgevoerd om alles zo goed mogelijk te plannen en organiseren. Voor de promotie/sponsoring heb ik sponsoren gezocht en afspraken ingepland. Daarnaast heb ik diverse promo s gedraaid om deelnemers te werven. Dit werd gedaan door alle klassen een keer langs te gaan en het evenement uit te leggen. Om iedereen te treffen en bijna alle commissieleden een keer te laten spreken, heb ik van te voren een schema gemaakt. Ook heb ik een grote trapvlag geschilderd, en flyers en posters verspreid om meer bekendheid aan het evenement te geven. Voor de productie heb ik een inventarisatielijst gemaakt en de materialen geregeld. Iedere week planden we een vergadering in waar alle zaken werden besproken en een verdere actielijst werd opgesteld. Uiteraard was er tussendoor ook sprake van mailverkeer. Alle informatie had ik geordend opgeslagen, zodat ik het snel terug kon vinden. In het begin was ik een klein beetje zoekende, maar al snel had ik door wat er globaal moest gebeuren om alles in goede banen te leiden. De evaluaties van voorgaande jaren waren helaas niet heel duidelijk dus kwam alles op ons aan. Doordat we als commissie erg sterk te werk zijn gegaan in de voorbereiding, hadden we het dubbele aantal deelnemers vergeleken met vorige edities en was het

2 evenement erg goed geslaagd. Hoewel het regelen van het barbecue/eten niet tot mijn taken behoorde, baalde ik wel dat dit niet helemaal lekker liep. Er was te weinig eten en servies geleverd. Als ik terug kijk op dit evenement ben ik erg blij dat ik in de commissie heb gezeten. Ik heb namelijk ontzettend veel geleerd in deze vier maanden. In eerste instantie had ik taken op mij genomen waarvan ik wist dat ik daar goed in zou zijn, zoals de schriftelijke communicatie. Ik merkte dat ik gaandeweg uit mezelf ook andere acties ging uitvoeren, wat me eigenlijk best goed af ging. Dit kwam voornamelijk doordat ik het overzicht over het gehele evenement wilde behouden. Ik besef nu dat ik in de toekomst best ook dingen kan aanpakken die ik nog nooit heb uitgevoerd, het zijn echte leermomenten en ik word er veel zekerder van. Ook heb ik gemerkt dat ik geneigd ben te veel taken op me te nemen, zodat ik zeker weet dat ze ook daadwerkelijk worden uitgevoerd. Bij een volgend evenement zal ik moeten leren meer taken uit te besteden en het vertrouwen te hebben in mijn collega s. Schriftelijke communicatie Tijdens de voorbereiding van het evenement was ik verantwoordelijk voor de productie en promotie. die hieronder vielen waren het vaststellen van sponsoren en materialen, het schrijven van persberichten/uitnodigingen voor docenten en studenten, het maken van promotiemateriaal, draaiboek etc. Iedere week vond er een vergadering plaats en werd de stand van zaken besproken. Naar mate het evenement naderde kwamen wij (de commissieleden) vaker bijeen om samen zaken te regelen/af te ronden. Over het algemeen ben ik vrij goed in schriftelijke communicatie. Het was dan ook niet heel verwonderlijk dat ik gerelateerde taken op mij nam. Ik heb de uitnodigingen voor de studenten en docenten geschreven en daarnaast ook het persbericht dat via de NHTV digitale nieuwsbrief is verspreid. Tijdens de vergaderingen heb ik genotuleerd, zodat nadien alles nog nagelezen kon worden en de actiepunten duidelijk waren. In feite was ik een soort archivaris, omdat ik alle documentatie geordend bewaarde. Een andere manier waarop ik mijn vaardigheid schriftelijke communicatie verder heb ontwikkeld is door het maken van het draaiboek. Dit kostte best wat tijd, doordat er constant veranderingen doorgevoerd moesten worden.

3 Als ik het geheel bekijk, ben ik weer een stapje gegroeid in mijn schriftelijke communicatie. Mijn medecommissieleden waren tevreden over mijn inzet en productie, en hoefden tijdens het nalezen mijn stukken nauwelijks tot niet aan te passen. Deze competentie kan ik dus als behaald beschouwen. In de toekomst zal ik de schriftelijke communicatie op dezelfde manier aanpakken, aangezien het allemaal goed is verlopen. Ik probeer mijn schrijfstijl altijd aan te passen aan mijn publiek en ik heb het idee dat dit mij goed afgaat. Overtuigingskracht Tijdens de voorbereiding van het evenement was ik verantwoordelijk voor de productie en promotie. die hieronder vielen waren het vaststellen van sponsoren en materialen, het schrijven van persberichten/uitnodigingen voor docenten en studenten, het maken van promotiemateriaal, draaiboek etc. Iedere week vond er een vergadering plaats en werd de stand van zaken besproken. Naar mate het evenement naderde kwamen wij (de commissieleden) vaker bijeen om samen zaken te regelen/af te ronden. De vaardigheid overtuigingskracht heb ik niet van nature en daarom heb ik bewust gekozen het bij deze situatie te laten testen. Ik heb dit gedaan door de functie promotie op mij te nemen. Ik ben langs diverse bedrijven (horecagelegenheden/kapsalons/(sport)winkels) gegaan en heb geprobeerd hen te overtuigen dat zij de perfecte sponsor konden zijn voor BBB. Daarnaast heb ik tijdens het promo draaien op de verschillende locaties, het evenement uitgelegd aan de studenten en getracht hen enthousiast te maken om deel te nemen. Tijdens BBB-vergaderingen kwam deze competentie ook naar voren. Soms moest ik mijn collega s overtuigen over een bepaalde werkwijze of diverse argumenten geven waar nodig. Het werven van sponsoren viel niet mee. Dit kwam niet zozeer doordat bedrijven niet overtuigd waren van het nut om te sponsoren, maar door de financiële crisis hielden velen de hand op de knip. Het overtuigen van de commissieleden, ging over het algemeen wel goed. Er zaten een paar overheersende personen bij, maar zelfs die kon op den duur makkelijk aan. Mijn argumenten waren namelijk zodanig sterk dat de leden niet om me heen konden. Wel weet ik zeker dat ik me nog verder kan ontwikkelen.

4 Ik merk dat ik door de jaren heen deze vaardigheid wel beter onder de knie heb. Ik weet mezelf beter uit te drukken met argumenten en kan mensen soms dan ook overtuigen. Wel doe ik dit nog op een bescheiden manier, omdat het niet echt in mijn aard zit om meteen ergens bovenop te zitten. Ik wacht vaak nog even de discussie af en ga dan erop in. Dit is mijn strategie. In de toekomst hoop ik sterker in overtuigen te worden. Netwerken Tijdens de voorbereiding van het evenement was ik verantwoordelijk voor de productie en promotie. die hieronder vielen waren het vaststellen van sponsoren en materialen, het schrijven van persberichten/uitnodigingen voor docenten en studenten, het maken van promotiemateriaal, draaiboek etc. Iedere week vond er een vergadering plaats en werd de stand van zaken besproken. Naar mate het evenement naderde kwamen wij (de commissieleden) vaker bijeen om samen zaken te regelen/af te ronden. Gedurende de afgelopen jaren is mijn netwerk gegroeid en heb ik steeds meer mijn babbel meegekregen. Echter is netwerken naar mijn mening oneindig. Voor BBB heb ik enkele contacten gebruikt die goed van pas konden komen. Zo had ik tijdens het zoeken naar een live band enkele vrienden van mij opgebeld. Hetzelfde heb ik gedaan voor de sponsoring. Helaas was mijn netwerk nog niet zodanig groot, dus heb veel nieuwe contacten gelegd (tijdens het werven van sponsoren, het regelen van materialen etc.) Ik heb het idee dat we met de BBB 2009 een goede naam op hebben gebouwd. Dit is natuurlijk fijn voor BBB, maar ook voor mijn netwerk. Ik heb nieuwe contacten kunnen leggen, die in de toekomst wellicht ook nog van pas kunnen komen. Zoals ik al hiervoor noemde is netwerken voor mij iets oneindigs. Ik zie steeds meer het nut ervan in. Graag wil ik in de toekomst dan ook vaker met mensen in gesprek komen die iets voor mij kunnen betekenen. Dit zou ik kunnen doen door mezelf aan te sluiten bij nuttige groepen of contactbeurzen te bezoeken.

5 Creativiteit Tijdens de voorbereiding van het evenement was ik verantwoordelijk voor de productie en promotie. die hieronder vielen waren het vaststellen van sponsoren en materialen, het schrijven van persberichten/uitnodigingen voor docenten en studenten, het maken van promotiemateriaal, draaiboek etc. Iedere week vond er een vergadering plaats en werd de stand van zaken besproken. Naar mate het evenement naderde kwamen wij (de commissieleden) vaker bijeen om samen zaken te regelen/af te ronden. Mijn creativiteit heb ik tijdens de voorbereidingen van BBB verder ontwikkeld. Dit heb ik gedaan door tijdens de vergaderingen met een aantal goede ideeën te komen en bepaalde processen op een creatieve manier op te zetten. Daarnaast heb ik nog wat praktische dingen gedaan. Zoals het maken van de uitnodigingen voor de docenten en studenten, het maken van promotiemateriaal (trapvlag van drie etages hoog), veldnaambordjes etc. Gedurende de laatste jaren ben ik creatiever geworden. Ik merk dat ik wanneer daadwerkelijk in een bepaald project geïnteresseerd ben, ook mijn creativiteit toeneemt. Op zo n moment wil ik dan ook echt iets moois creëren. Ik ben tevreden over het behaalde resultaat. Ik merk dat hoe meer ik deelneem aan creatieve brainstormsessies en processen, hoe meer ideeën ik krijg. In de toekomst hoop ik creatiever te worden in het omgaan met/uitvoeren van processen. Ik denk nog steeds een beetje op een standaard manier. Imagineering is bijvoorbeeld ook totaal niets voor mij. Het is dus duidelijk dat ik nooit die richting van de evenementenwereld uit zal gaan. Echter ben ik wel geïnteresseerd in Evenementen management in Creatieve industrieën. Vandaar mijn logische keuze voor mijn specialisatie die ik in het tweede jaar heb genomen.

6 Balletje Biertje Bandje Datum: uitvoering woensdag 20 mei 2009 Locatie: Sportcomplex Jeka te Bavel (Breda) Competenties: Groepsgericht leidinggeven, mondelinge communicatie, omgevingsbewustzijn, probleemanalyse, oordeelsvorming Groepsgericht leidinggeven Het evenement zelf vond plaats op woensdag 20 mei De taken voor de uitvoeringsdag waren in het draaiboek omschreven. Mijn verantwoordelijkheden waren het aannemen en controleren van de spullen van de leveranciers, het opbouwen en bemannen van de verkoop- en informatiestandjes, het aansturen van het Mise en Place personeel en verder diverse hand- en spandiensten uitvoeren. De dag van de uitvoering was ik al vroeg op het Sportcomplex van Jeka aanwezig. Ik was als een van de eersten op het terrein, omdat ik de leveranciers heb ontvangen en de materialen heb aangenomen. Vervolgens heb ik alle standjes opgebouwd en er voor gezorgd dat alles klaar voor gebruik was. De competentie Groepsgericht Leidinggeven kwam voornamelijk ter sprake op het moment dat ik het personeel van Mise en Place moest aansturen. Ik heb hen verteld wat hun taken voor die dag waren en wat ik precies van hen verwachtte. Dit verliep goed. Uiteraard was dit niet het enige. Tijdens het gehele evenement heb ik vragen van o.a. deelnemers en personeel beantwoord. Ik had namelijk een goed overzicht van wat er gebeurde. Ook heb ik mijn collega s ondersteund waar nodig. Ik ben erg tevreden over het resultaat. Het personeel en de deelnemers luisterden daadwerkelijk naar wat ik hen te zeggen had en dit ging op een persoonlijk manier. Hierdoor verliep de dag vrijwel vlekkeloos. (Er was enkel te weinig eten geleverd, maar dat werd tijdig opgelost.) Er hing een goed sfeer, het weer was uitermate goed, en ik heb mijn vaardigheden verder ontwikkeld. Het was een erg leuke en leerzame dag. Ik ben daarom blij dat in deze commissie heb mogen zitten en mijn taken goed heb volbracht. In de toekomst hoop ik zeker nogmaals een organiserende en aansturende taak op me te kunnen nemen.

7 Mondelinge communicatie een live band. Het jaarlijkse evenement wordt georganiseerd vanuit studentenvereniging Straffe Hendrik. Voor de 8 e editie heb ik met 7 andere studenten in de BBB-commissie gezeten. Mijn verantwoordelijkheden waren productie en promotie. Ongeveer 4 maanden zijn wij bezig geweest met de voorbereidingen. Het evenement zelf vond plaats op woensdag 20 mei De taken voor de uitvoeringsdag waren in het draaiboek omschreven. Mijn verantwoordelijkheden waren het aannemen en controleren van de spullen van de leveranciers, het opbouwen en bemannen van de verkoop- en informatiestandjes, het aansturen van het Mise en Place personeel en verder diverse hand- en spandiensten uitvoeren. Tijdens de uitvoering van BBB was goede mondelinge communicatie onmisbaar. Doordat ik als commissielid verantwoordelijk was voor de gehele organisatie en uitvoering, ben ik constant bezig geweest. Ik heb dit gedaan door de leveranciers te ontvangen en afspraken te maken, de informatiestand + bonnenstand te bemannen en als aanspreekpunt te fungeren. Door de goede communicatie konden we als commissie en naar de deelnemers toe efficiënt samenwerken. Naar mijn mening heb ik de vaardigheid mondelinge communicatie wel redelijk onder de knie. Ik weet inmiddels hoe ik moet onderhandelen, hoe ik een groep mensen op persoonlijke wijze kan aansturen etc. Dit alles heeft bijgedragen het goedlopende evenement. Wij hebben als commissie zelfs complimentjes gehad dat alles zo goed en gezellig verliep. Zoals ik al eerder noemde zou ik in de toekomst vaker leidinggevende taken op me willen nemen. De ervaringen die ik bij BBB heb opgedaan op gebied van mondelinge communicatie zal ik dan ook zeker gebruiken. Ook hier heb ik gemerkt hoe ik moet communiceren naar een bepaalde doelgroep. Omgevingsbewustzijn Het evenement zelf vond plaats op woensdag 20 mei 2009.

8 De taken voor de uitvoeringsdag waren in het draaiboek omschreven. Mijn verantwoordelijkheden waren het aannemen en controleren van de spullen van de leveranciers, het opbouwen en bemannen van de verkoop- en informatiestandjes, het aansturen van het Mise en Place personeel en verder diverse hand- en spandiensten uitvoeren. Zowel tijdens de voorbereiding als de uitvoering van BBB kwam de vaardigheid Omgevingsbewustzijn naar voren. Bijvoorbeeld tijdens het werven van sponsoren wist ik dat dit niet heel soepel zou gaan lopen vanwege de economische crisis. Bedrijven bezuinigen op zulke momenten namelijk. Ik had tijdens de voorbereidingen de weinige informatie doorgenomen die beschikbaar was van de voorgaande edities. Op de uitvoeringsdag zelf was ik ook bewust van wat er op en om het terrein speelde. Een voorbeeld hiervan was dat ik wist wat voor mensen er rondliepen, zowel Nederlandse als buitenlandse deelnemers. Wat betreft de sponsoren: hen heb ik geprobeerd zo goed mogelijk tegemoet te komen door ze te promoten tijdens het evenement. Doordat ik het draaiboek deels zelf had gemaakt en daarna goed had bestudeerd wist ik wat er op de uitvoeringsdag moest gebeuren. Hierdoor wist ik grotendeels ook wat er op en om het terrein gebeurde en welke beslissingen er op welk moment genomen moesten worden. Ik voelde mij verantwoordelijk voor het gehele evenement en ben over het algemeen tevreden over hoe het is gelopen. Er deden zich gelukkig geen al te rare of moeilijke situaties zich voor. Ik ben erg blij dat ik in de BBB-commissie heb gezeten en ik zou het zo weer doen. Misschien hebben wij als organisatie wel extreem veel geluk gehad met het weer, waardoor de sfeer er ook snel in zat. Daarnaast waren we goed voorbereid wat het proces soepel maakte. Probleemanalyse Het evenement zelf vond plaats op woensdag 20 mei De taken voor de uitvoeringsdag waren in het draaiboek omschreven. Mijn verantwoordelijkheden waren het aannemen en controleren van de spullen van de leveranciers, het opbouwen en bemannen van de verkoop- en informatiestandjes, het aansturen van het Mise en Place personeel en verder diverse hand- en spandiensten uitvoeren.

9 Ik was er van bewust dat er tijdens het evenement zich onverwachte situaties konden voordoen, wat kon leiden tot eventuele problemen. Zo bleek er tijdens de barbecue te weinig eten/plastic servies geleverd te zijn, waardoor de boel even op zijn kop werd gezet. Doordat het evenement op een sportveld met kantine plaatsvond hebben we gelukkig het een en ander kunnen lenen. Tijdens de evaluatievergadering is deze situatie uiteraard nogmaals besproken. Over het algemeen ben ik tevreden hoe de uitvoeringsdag is verlopen en hoe ik tijdens de problematische situatie heb gehandeld. Eerst was er eerst wat paniek en werden mensen hierop een ietwat negatieve manier aangesproken. Ik had snel door wat er moest gebeuren om de boel weer op orde te krijgen. Als ik terugkijk op het evenement en mijn manier van handelen ben ik best tevreden. Het is zeker een leerpuntje geweest en zal in de toekomst dan ook beter op zo n situatie kunnen reageren. In het evaluatieverslag heb ik kunnen benoemen waardoor de situatie veroorzaakt werd en hoe het in de toekomst eventueel kan worden vermeden. Oordeelsvorming Het evenement zelf vond plaats op woensdag 20 mei De taken voor de uitvoeringsdag waren in het draaiboek omschreven. Mijn verantwoordelijkheden waren het aannemen en controleren van de spullen van de leveranciers, het opbouwen en bemannen van de verkoop- en informatiestandjes, het aansturen van het Mise en Place personeel en verder diverse hand- en spandiensten uitvoeren. Zoals hierboven beschreven heb ik op de uitvoeringsdag mij bezig gehouden met het opbouwen van het terrein, het ontvangen van de leveranciers, het bemannen van diverse posten, en het aansturen van het personeel. Hierbij moest ik vaak een oordeel vormen. Uiteraard gooide ik niet klakkeloos mijn mening eruit, maar onderbouwde dit met diverse argumenten en door met anderen te overleggen. Dit kwam voor tijdens de vergaderingen/evaluaties en de werkprocessen tijdens het evenement.

10 Door met diverse mensen te praten heb ik telkens een goed onderbouwd oordeel kunnen vormen en ben ik hier ook in gegroeid. Ik weeg beter voor- en nadelen af voordat ik tot een oordeel te kom en zie nu beter de positieve en negatieve kanten ervan in. Zoals ik al zei ben ik gegroeid in het geven van een oordeel. Ik was altijd al bewust van dat ik niet zomaar iets kon zeggen en stelde mij bescheiden op. Ik kan en durf het nu beter over te brengen. Ik blijf er in ieder geval aan werken en ga er vanuit dat het in de toekomst alleen maar beter wordt.

Portfolio: Praktijkervaring > Ervaringen Jaar 2

Portfolio: Praktijkervaring > Ervaringen Jaar 2 Portfolio: Praktijkervaring > Ervaringen Jaar 2 Visrestaurant De Viskêête Tijdsperiode: 2006 tot heden Locatie: Havendijk 36, 4401 NS Yerseke Website: www.pietvanoost.nl Competenties: Stressbestendigheid,

Nadere informatie

Evaluatie project webshop 2.0

Evaluatie project webshop 2.0 Evaluatie project webshop 2.0 Kim Krijt MM2A Kim Ik vind dat de productie erg goed is verlopen, wij hebben onderling geen problemen gehad. Ik vind dat er erg goed werk is geleverd. Als ik het vergelijk

Nadere informatie

SLB eindverslag. Rozemarijn van Dinten HDT.1-d 12053449 11-11-12

SLB eindverslag. Rozemarijn van Dinten HDT.1-d 12053449 11-11-12 SLB eindverslag Rozemarijn van Dinten HDT.1-d 12053449 11-11-12 Eindverslag De afgelopen periode heb ik een aantal lessen SLB gehad. Hierover ga ik een eindverslag schrijven en vertellen hoe ik de lessen

Nadere informatie

360 feedback 3.1 M. Camp Opereren als lid van een team Omgaan met conflicten Omgaan met regels

360 feedback 3.1 M. Camp Opereren als lid van een team Omgaan met conflicten Omgaan met regels 360 feedback 3.1 Student: M. camp Studentnummer: 11099003 Klas: WDH31 Datum: 2-02-2014 Personen welke de formulieren hebben ingevuld: - M. Camp - Menno Lageweg - Ir. S.W.L. van Herk - D.J. Jager M. Camp

Nadere informatie

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A INLEIDING Ik heb vandaag een cadeautje meegenomen. Niet voor jullie, maar voor mijzelf. Het cadeautje staat voor de verrassingen

Nadere informatie

Blok 1 - Introductie

Blok 1 - Introductie Reflectie jaar 1 Algemeen Aan het begin van het eerste jaar kwamen een hoop nieuwe dingen op mij af. Na een jaar reizen had ik veel zin om aan de studie Voeding en Diëtetiek te beginnen en was erg benieuwd

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Lisa Westerman Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Lisa Westerman... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Lisa,

Nadere informatie

Namens Max: Tops: Tips: soms had je een beetje een houding van dat komt wel, probeer volgend project daar op te letten.

Namens Max: Tops: Tips: soms had je een beetje een houding van dat komt wel, probeer volgend project daar op te letten. 360 graden feedback Hieronder wordt door ieder groepslid een feedback gegeven op al zijn groepsgenoten. Zo kan iedereen zijn mening geven op de werkhouding van de betreffende persoon. Feedback van de groep

Nadere informatie

Voortgangsverslag Blok 5

Voortgangsverslag Blok 5 Voortgangsverslag Blok 5 Kevin de Ram Voortgangsverslag Blok 5 Kevin de Ram Culemborg Unica Installatietechniek B.V. november 2016 Kevin de Ram Voortgangsverslag Blok 5 1 Voorwoord Aan het einde van elk

Nadere informatie

De Budget Ster: omgaan met je schulden

De Budget Ster: omgaan met je schulden De Budget Ster: omgaan met je schulden Budget Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Budget Ster MOTIVATIE EN VERANTWOORDELIJKHEID STRESS DOOR SCHULDEN BASISVAARDIGHEDEN STABILITEIT FINANCIEEL ADMINISTRATIEVE

Nadere informatie

REFLECTIEVERSLAG POP ANIO Afdeling Cardiologie

REFLECTIEVERSLAG POP ANIO Afdeling Cardiologie REFLECTIEVERSLAG POP ANIO Afdeling Cardiologie Naam: Besproken met opleider: Periode: Betreft de 7 competenties in het algemeen: 1. Medisch handelen -Wat ging goed: 2. Communicatie -Wat ging goed: 3. Samenwerken

Nadere informatie

Jeroen Dusseldorp 17-12-2013

Jeroen Dusseldorp 17-12-2013 Groeidocument trainingen blok 2 Jeroen Dusseldorp 17-12-2013 Inleiding Voor u ligt mijn groeidocument van de trainingen die zijn gegeven in blok 2 van de minor Consultancy. Om een succesvolle consultant

Nadere informatie

POP. Persoonlijk ontwikkelingsplan. Robin van Heijningen

POP. Persoonlijk ontwikkelingsplan. Robin van Heijningen 1 POP Persoonlijk ontwikkelingsplan Robin van Heijningen 2 POP Persoonlijk ontwikkelingsplan Robin van Heijningen Hillegom 17 oktober 2013 Schoonderbeek Installatietechniek 3 Persoonlijk ontwikkelingsplan

Nadere informatie

Individueel verslag Timo de Reus klas 4A

Individueel verslag Timo de Reus klas 4A Individueel verslag de Reus klas 4A Overzicht en tijdsbesteding van taken en activiteiten 3.2 Wanneer Planning: hoe zorg je ervoor dat het project binnen de beschikbare tijd wordt afgerond? Wat Wie Van

Nadere informatie

Beginsituatie. Aanpak

Beginsituatie. Aanpak Ouderparticipatie op school Meedoen kun je leren! Februari Juli 2012 Beginsituatie De aanleiding voor SBO School A 1 om met het project Ouderparticipatie op school Meedoen kun je leren!, aandacht te besteden

Nadere informatie

employabilityscan Vul de employabilityscan in op Impuls Intranet Op de employabilityscan krijg je automatisch feedback.

employabilityscan Vul de employabilityscan in op Impuls Intranet Op de employabilityscan krijg je automatisch feedback. employabilityscan Vul de employabilityscan in op Impuls Intranet Op de employabilityscan krijg je automatisch feedback. Print de feedback uit en doe die achter dit tabblad. Maak op basis van de feedback

Nadere informatie

Aan de slag met de Werk Ster!

Aan de slag met de Werk Ster! Aan de slag met de Werk Ster! Werk Ster Copyright EgberinkDeWinter 2013-2014 Werk Ster Stappen naar werk De Werk Ster helpt je duidelijk te krijgen waar jij op dit moment staat op weg naar werk. Je krijgt

Nadere informatie

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling.

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Leerzaam, leuk, nieuwe contacten opgedaan, nieuwe ideeën. Het open Space concept is geweldig. Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Ontspannen maar

Nadere informatie

Stap 6. Stap 6: Deel 1. Changes only take place through action Dalai Lama. Wat ga je doen?

Stap 6. Stap 6: Deel 1. Changes only take place through action Dalai Lama. Wat ga je doen? Stap 6. Changes only take place through action Dalai Lama Wat ga je doen? Jullie hebben een ACTiePlan voor het experiment gemaakt. Dat betekent dat je een nieuwe rol en andere ACTies gaat uitproberen dan

Nadere informatie

OBSERVATIE. Hoe kom je in een creatieve mindset? De observatie van een kunstenaar en hoe hij aan zijn creativiteit komt. Robbert Kooiman G&I 1-C

OBSERVATIE. Hoe kom je in een creatieve mindset? De observatie van een kunstenaar en hoe hij aan zijn creativiteit komt. Robbert Kooiman G&I 1-C OBSERVATIE Hoe kom je in een creatieve mindset? De observatie van een kunstenaar en hoe hij aan zijn creativiteit komt Robbert Kooiman G&I 1-C Contents Inleiding... 2 Covert of Overt... 2 Analyse... 3

Nadere informatie

Reflectieverslag mondeling presenteren

Reflectieverslag mondeling presenteren Reflectieverslag mondeling presenteren Naam: Registratienummer: 900723514080 Opleiding: BBN Groepsdocente: Marjan Wink Periode: 2 Jaar: 2008 Inleiding In dit reflectieverslag zal ik evalueren wat ik tijdens

Nadere informatie

explore the big questions of life Een introductie

explore the big questions of life Een introductie explore the big questions of life Een introductie www.youthalpha.nl Youth Alpha is een programma van Youth for Christ Nederland en stichting Alpha-cursus Nederland. 2 Youth for Christ Nederland www.yfc.nl

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Ik besloot te verder te gaan en de zeven stappen naar het geluk eerst helemaal af te maken. We hadden al:

Ik besloot te verder te gaan en de zeven stappen naar het geluk eerst helemaal af te maken. We hadden al: Niet meer overgeven Vaak is de eerste zin die de klant uitspreekt een aanwijzing voor de hulpvraag. Paula zat nog maar net toen ze zei: ik ben bang om over te geven. Voor deze angst is een mooie naam:

Nadere informatie

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN Blijf kalm; Verzeker je ervan dat je de juiste persoon aan de lijn hebt; Zeg duidelijk wie je bent en wat je functie is; Leg uit waarom je belt; Geef duidelijke en nauwkeurige informatie en vertel hoe

Nadere informatie

Piet Voorbeeld MIJN PROFIEL. Voornaam. Achternaam. Dienst. Schaal Tot schaal 8. Piet. Voorbeeld. Stadswerken

Piet Voorbeeld MIJN PROFIEL. Voornaam. Achternaam. Dienst. Schaal Tot schaal 8. Piet. Voorbeeld. Stadswerken MIJN PROFIEL Voornaam Piet Achternaam Voorbeeld Dienst Stadswerken Schaal Tot schaal 8 1 DIT BEN IK Wanneer heb je een goede werkdag gehad? Waarom? Als ik alles gedaan heb dat ik wilde doen en er ook onverwachte

Nadere informatie

Jaarverslag 2013-2014

Jaarverslag 2013-2014 NOVA Voorzitter Anthony Matthijsen 24-9-2014 Inhoud Voorwoord... 2 Inleiding... 3 Mijn taken... 3 Externe contacten... 4 Vergaderingen... 4 Administratie... 4 Commissies... 5 Eerstejaarsfeest... 5 De club...

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B Maatschappelijke Zorgboerderij Amatheon Nikki van Berlo Jasmijn Borms Joy Willems T4B Inleiding Ons groepje bestaat uit Nil

Nadere informatie

Voortgangsverslag Blok 1

Voortgangsverslag Blok 1 Voortgangsverslag Blok 1 Naam: Steven Jonathan Geluk Klas: TP11 Studentnummer: 13062379 Opleiding: Projectleider techniek - Associate Degree Docent: M.N.M Kras Bedrijfsbegeleider: G. Settels Datum: 3 november

Nadere informatie

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach.

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Karin de Galan Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Ze heeft zich gespecialiseerd in het trainen van trainers en richtte in 2007 de galan school voor training op. Eerder werkte ze als

Nadere informatie

Growth & Reflection. Opleverdatum: 18 juni 2014

Growth & Reflection. Opleverdatum: 18 juni 2014 Growth & Reflection Growth & Reflection Opleverdatum: 18 juni 2014 Multimediaal Reclamebureau 2013/2014 Inleiding Er zit alweer een half jaar bij MMR op en ik heb weer veel nieuwe dingen geleerd en nieuwe

Nadere informatie

Klanttest Blok 4. Féline van der Putten Top Ondernemen Anne-Marije

Klanttest Blok 4. Féline van der Putten Top Ondernemen Anne-Marije Klanttest Blok 4 Féline van der Putten Top Ondernemen Anne-Marije Poorter @usthecollective 1 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Testcase 4 Doelen 5 De voorbereidingen 6 Klanttest II 7 Evaluatie 8 Eindconclusie

Nadere informatie

Verslag van een ervaringsdeskundige. Nu GAP-deskundige.

Verslag van een ervaringsdeskundige. Nu GAP-deskundige. Burn out Verslag van een ervaringsdeskundige. Nu GAP-deskundige. Ik was al een tijd druk met mijn werk en mijn gezin. Het viel mij zwaar, maar ik moest dit van mezelf doen om aan de omgeving te laten zien

Nadere informatie

WIJNBERG& WIJNBERG voorbeeld REflEctIEvERslaG

WIJNBERG& WIJNBERG voorbeeld REflEctIEvERslaG & voorbeeld reflectieverslag Naam: - Betreft: Intake gesprek Datum: 2010 Inleiding: Op vrijdag vond mijn intake gesprek plaats bij dhr Wijnberg. De aanleiding tot dit bezoek komt voort uit dat op zeventien

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik.

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. juni 2014 Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie Eerste nummer Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. INHOUD juni 2014 Eten als een kind Op kamers

Nadere informatie

Logboek persoonlijk ontwikkelingsplan persoonlijk actieplan. Naam student: Maes Pieter

Logboek persoonlijk ontwikkelingsplan persoonlijk actieplan. Naam student: Maes Pieter BACHELOR NA BACHELOR ADVANCED BUSINESS MANAGEMENT Logboek persoonlijk ontwikkelingsplan persoonlijk actieplan Naam student: Maes Pieter 2011-2012 POP EERSTE GEKOZEN ALGEMENE COMPETENTIE: OPBOUWEN VAN EEN

Nadere informatie

www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was.

www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was. www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was. Benjamin Plant student Aardrijkskunde Ik weet wat ik wil Het leukste moment van mijn stage is wanneer leerlingen mij uit zichzelf aanspreken

Nadere informatie

- 21 INSPIRERENDE QUOTES VOOR LEERKRACHTEN -

- 21 INSPIRERENDE QUOTES VOOR LEERKRACHTEN - Beste collega, Ik houd van quotes. Zoals je misschien wel weet, plaats ik dagelijks waardevolle tips, verhalen, video s en quotes op mijn Facebookpagina: www.fb.com/positiefleren.nl Ik merk dat ik veel

Nadere informatie

Sollicitatiegesprekken volgens de STAR methode

Sollicitatiegesprekken volgens de STAR methode Sollicitatiegesprekken volgens de STAR methode Tijdens sollicitatiegesprekken wil je zo snel en zo goed mogelijk een kandidaat voor een openstaande functie selecteren. De STAR vragenmethode is een gedegen

Nadere informatie

U levert maatwerk, wij ook. Zakelijke taaltrainingen op maat.

U levert maatwerk, wij ook. Zakelijke taaltrainingen op maat. Klantbeoordelingen 2015 - zakelijke taaltrainingen januari t/m december 2015, n = 1.247 Klantenwaardering Vraagstelling Uitstekend Goed Voldoende Onvoldoende Slecht Wat vindt u van het gebruikte lesmateriaal?

Nadere informatie

Reflectieverslag Project Nieuwe Dingen Doen JDE-CTDESA.3V-12. Robin Leenders

Reflectieverslag Project Nieuwe Dingen Doen JDE-CTDESA.3V-12. Robin Leenders Reflectieverslag Project Nieuwe Dingen Doen JDE-CTDESA.3V-12 Robin Leenders 1594657 1 Leerdoelen Ik heb voor mijzelf drie leerdoelen opgesteld. Op de volgende pagina s noem ik ze onder elkaar en laat ik

Nadere informatie

PeerEducatie Handboek voor Peers

PeerEducatie Handboek voor Peers PeerEducatie Handboek voor Peers Handboek voor Peers 1 Colofon PeerEducatie Handboek voor Peers december 2007 Work-Wise Dit is een uitgave van: Work-Wise info@work-wise.nl www.work-wise.nl Contactpersoon:

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug, want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen

Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen Competenties Sociaal en communicatief functioneren (P9) Initiatief (P10) Reflectie (P11) Afgelopen module heb je met een groepje gewerkt aan je project. In week 7

Nadere informatie

Apple Fanboy. Leerling: Jippe Joosten Opleiding: Game Development Klas: G&I1C. De intro. De opdracht. Proces

Apple Fanboy. Leerling: Jippe Joosten Opleiding: Game Development Klas: G&I1C. De intro. De opdracht. Proces Apple Fanboy Leerling: Jippe Joosten Opleiding: Game Development Klas: G&I1C De intro Welkom in het verslag van de Apple fanboy, ik ben Jippe Joosten en ik ben enorm fan van Apple. Ik ben nu 21 jaar oud

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Voortgangsverslag 1.3. Jeffrey Duindam

Voortgangsverslag 1.3. Jeffrey Duindam Voortgangsverslag 1.3 Jeffrey Duindam 2 Voortgangsverslag 1.3 Jeffrey Duindam Studentennummer: 12068918 Opleiding: Associate Degree Installatietechniek 17-4-2013 Bedrijfsbegeleider: H. Zwaan Docent: M.n.m.

Nadere informatie

Persoonlijk Actie Plan Semester 2

Persoonlijk Actie Plan Semester 2 203 Persoonlijk Actie Plan Persoonlijk Actie Plan Semester 2 Corné van Liere H. Meeuwsen 30--203 Inleiding In deze PAP voor het tweede semester hebben wij weer competenties moeten uitkiezen om het komende

Nadere informatie

ID 343 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok. Master eerste studiefase (hoofdinschrijving) Pedagogische Wetenschappen.

ID 343 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok. Master eerste studiefase (hoofdinschrijving) Pedagogische Wetenschappen. ID 33 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Master eerste studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Pedagogische Wetenschappen optie: Land (bestemming) Aan welke universiteit/onderwijsinstelling

Nadere informatie

Eindverslag SLB module 12

Eindverslag SLB module 12 Eindverslag SLB module 12 Marthe Verwater HDT 3C 0901129 Inhoudsopgave: Eindreflectie.. Blz.3 Reflectieverslag les 1.. Blz.4 Reflectieverslag les 2.. Blz.6 Reflectieverslag les 3.. Blz.8 2 Eindreflectie

Nadere informatie

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1 Zwanger Ik was voor het eerst zwanger. Ik voelde het meteen. Het kon gewoon niet anders. Het waren nog maar een paar cellen in mijn buik. Toch voelde ik het. Deel 1 0-3 maanden zwanger Veel te vroeg kocht

Nadere informatie

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN Gratis PDF Beschikbaar gesteld door vlewa.nl Geschreven door Bram van Leeuwen Versie 1.0 INTRODUCTIE Welkom bij deze gratis PDF! In dit PDF

Nadere informatie

> TAALWERKBLAD PARTICIPATIE

> TAALWERKBLAD PARTICIPATIE TAALWERKBLAD PARTICIPATIE aanpak coach cultuur deelnemen doel eigenschappen heden integreren kwaliteiten meedoen mentor nu plan samenleving toekomst vaardigheden verleden verwachtingen wensen DE WERKWOORDSTIJDEN

Nadere informatie

Persoonlijk opleiding plan

Persoonlijk opleiding plan Persoonlijk opleiding plan Een opdrachtgever adviseren Hem vertellen wat jou de beste optie lijkt. Het klopt dat ik deze competenties zo had ingevuld. Ik heb hiermee ervaring doordat ik vaak op forums

Nadere informatie

Beoordelingsformulieren

Beoordelingsformulieren Beoordelingsformulieren In elke prestatie zitten zoals hierboven uiteengezet (p. 81) vijf elementen verpakt. Het Takenblad is daarop gebaseerd. Om elk van die vijf elementen grondig te kunnen beoordelen

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

Maart 2014. Ik ga later niet op de bank zitten. pagina 6. Meer inzicht in uw pensioen. pagina 4. Wat is het UPO? pagina 8

Maart 2014. Ik ga later niet op de bank zitten. pagina 6. Meer inzicht in uw pensioen. pagina 4. Wat is het UPO? pagina 8 Pensioen krant Maart 2014 Ik ga later niet op de bank zitten pagina 6 Meer inzicht in uw pensioen pagina 4 Wat is het UPO? pagina 8 Pensioenheld Dromen doen we allemaal Brayen Verbond (39 jaar) is projecteider

Nadere informatie

2: vergaderen VASTE VOORZITTER EN NOTULIST

2: vergaderen VASTE VOORZITTER EN NOTULIST 2: vergaderen Als je lid bent van een studentenraad, vergader je vaak. Je hebt vergaderen met de studentenraad, maar ook vergaderingen met het College van Bestuur en de Ondernemingsraad (OR). Gemiddeld

Nadere informatie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie Zaken voor mannen Verhalen van mannen met epilepsie Introductie Niet alle mannen vinden het prettig om over hun gezondheid te praten. Ieder mens is anders. Elke man met epilepsie ervaart zijn epilepsie

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

UITKOMSTEN EVALUATIE TESTREIS LEEUWARDEN 10 OKTOBER 2009

UITKOMSTEN EVALUATIE TESTREIS LEEUWARDEN 10 OKTOBER 2009 UITKOMSTEN EVALUATIE TESTREIS LEEUWARDEN 10 OKTOBER 2009 ingevuld door 18 van de 26 deelnemers deelnemers waren heel divers eb varieerden in leeftijd van 13 t/m 23 jaar oud Welk cijfer geef je de training?

Nadere informatie

Juridische medewerker

Juridische medewerker 28-11-2013 Sectorwerkstuk Juridische medewerker Temel, Elif HET ASSINK LYCEUM Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Hoeveel procent van de opleiding bestaat uit stage?... 6 o Begeleiding...

Nadere informatie

De competenties zijn opgedeeld in 3 hoofdcompetenties, die verder zijn opgedeeld in beroepstaken.

De competenties zijn opgedeeld in 3 hoofdcompetenties, die verder zijn opgedeeld in beroepstaken. Algemene professionele competenties De competenties zijn opgedeeld in 3 hoofdcompetenties, die verder zijn opgedeeld in beroepstaken. - De professional kan omgaan met werk en taken - De professional kan

Nadere informatie

Inventarisatielijst Wat gaan we doen (omschrijving activiteit): Gewenst aantal vrijwilligers: _ Waarvan nieuwe:

Inventarisatielijst Wat gaan we doen (omschrijving activiteit): Gewenst aantal vrijwilligers: _ Waarvan nieuwe: Draaiboek voorbereiding Promotie activiteiten Vrijwilligers of donateurs werven Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving wat u wilt bereiken met de promotieactiviteiten. Vrijwilligers werven,

Nadere informatie

Succesverhaal. over pesten op het werk

Succesverhaal. over pesten op het werk Supermarktmedewerkster Fenny gaat met plezier naar haar werk. Dat is zeer opmerkelijk als je bedenkt dat ze lange tijd werd gepest. Op het dieptepunt hoopte ze zelfs dat haar onderweg naar de supermarkt

Nadere informatie

Voorbereiding assessment

Voorbereiding assessment Voorbereiding assessment 1. Zelfportret gemaakt door malou... 1 2. Samenvatting... 3 3. Zelfportret door een docent... 5 4. Zelfportret door Slc er... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 5. Aanvullende

Nadere informatie

Elk seizoen een nieuw interieur

Elk seizoen een nieuw interieur 52 Stijlvol Wonen B i n n e n k i j k e n Elk seizoen een nieuw interieur De kans dat Anke en Geert ooit uitgekeken raken op hun interieur, is wel heel erg klein. De inrichting wordt namelijk regelmatig

Nadere informatie

Hans van Rooij VERSTAG

Hans van Rooij VERSTAG Hans van Rooij VERSTAG Colofon Eindredactie Joost Pool Redactie Boris Goddijn Vormgeving Pien Vermazeren Fotografie Boris Goddijn Beeldbewerking Pien Vermazeren Copyright en disclaimer Het overnemen van

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelingsplan

Persoonlijk Ontwikkelingsplan Persoonlijk Ontwikkelingsplan De leerdoelen Leerdoel 1 Producer Tijdens het project van de verdieping wil ik graag meer kennis opdoen over de productie van een film. Tijdens mijn stage heb ik al verschillende

Nadere informatie

Competenties. De beschrijvingen van de 7 competenties :

Competenties. De beschrijvingen van de 7 competenties : Inhoud Inleiding...3 Competenties...4 1. Interpersoonlijk competent...5 2. Pedagogisch competent...5 3. Vakinhoudelijk en didactisch competent...6 4. Organisatorisch competent...6 5. Competent in samenwerking

Nadere informatie

Effectmeting onder leerlingen en leraren 2014-2015

Effectmeting onder leerlingen en leraren 2014-2015 Effectmeting onder leerlingen en leraren 2014-2015 Gegevens meting leraren Respons : 45 leraren, 21 mannen & 24 vrouwen Scholen : Blariacum College (Venlo) Summa College (Eindhoven) Vakcollege Tilburg

Nadere informatie

Wat je voelt is wat je denkt! De theorie van het rationeel denken

Wat je voelt is wat je denkt! De theorie van het rationeel denken Wat je voelt is wat je denkt! De theorie van het rationeel denken Mensen zoeken hulp omdat ze overhoop liggen met zichzelf of met anderen. Dit kan zich op verschillende manieren uiten. Sommige mensen worden

Nadere informatie

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU?

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? Thuis en op school heb je allerlei waarden meegekregen. Sommigen passen bij je, anderen misschien helemaal niet. Iedereen heeft waarden. Ken

Nadere informatie

Spel: Wat heb ik geleerd dit jaar?

Spel: Wat heb ik geleerd dit jaar? Spel: Wat heb ik geleerd dit jaar? Inleiding Traditioneel staat de decembermaand in het teken van jaaroverzichten en top 100 of top 2000 lijstjes. Allemaal bedoeld om terug te kijken op het afgelopen jaar.

Nadere informatie

Persoonlijk ontwikkelingsplan

Persoonlijk ontwikkelingsplan Persoonlijk ontwikkelingsplan Naam Danny Yang Studienummer 14131889 Datum 29-01-2015 Coach Van Tiel 1. Reflectie Wie ben ik? Persoon Ik ben Danny Yang geboren op 26-02-1996. Ik heb een havo diploma op

Nadere informatie

Een land waar. mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps

Een land waar. mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps Een land waar mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps Lilian (48) vraagt haar zoontje om even een handje te komen geven. Dat doet hij en dan gaat hij weer lekker verder spelen. Wij nemen plaats aan

Nadere informatie

Reflectieverslag Zonnepomp

Reflectieverslag Zonnepomp Reflectieverslag Zonnepomp Kevin de Ram Reflectieverslag Zonnepomp Kevin de Ram Culemborg Unica Installatietechniek B.V. mei 2016 Kevin de Ram Reflectieverslag Zonnepomp 1 Voorwoord Mijn naam is Kevin

Nadere informatie

Ervaringen Voorbeeld jouw ervaring delen? formulier

Ervaringen Voorbeeld jouw ervaring delen? formulier Ervaringen Voorbeeld jouw ervaring delen? formulier Vraag 1 Hoe heb je zielsliefde ontdekt, en ontdekte je zielsliefde het ook op dat moment? Ik ontmoette haar op mijn werk in de rookruimte. We konden

Nadere informatie

Competence Navigator - Individueel rapport. Piet Pienter 16.03.2015. Competence Navigator - Individueel rapport Piet Pienter 16.03.2015 11:05 1.

Competence Navigator - Individueel rapport. Piet Pienter 16.03.2015. Competence Navigator - Individueel rapport Piet Pienter 16.03.2015 11:05 1. 16.03.2015 16.03.2015 11:05 1. Algemene verdeling van de indicaties Aantal deelnemers: 7, Aantal indicaties 136 / 140 In het 360 diagnose proces over jouw competenties, hebben 7 mensen, waaronder jijzelf,

Nadere informatie

Periode: CBT examens 15 april t/m 30 april 2014

Periode: CBT examens 15 april t/m 30 april 2014 Periode: CBT examens 15 april t/m 30 april 2014 1. Doet u dit examen voor de eerste keer of gaat het om een herexamen? Eerste keer 279 70% Herexamen 104 26% Niet beantwoord 16 4% Totaal 399 2. Als de voorlopige

Nadere informatie

Introductie 1. Waarvoor hebben de studenten een mentor nodig? 2. Wie kan mentor worden? Iemand die:

Introductie 1. Waarvoor hebben de studenten een mentor nodig? 2. Wie kan mentor worden? Iemand die: Mentor informatie Introductie Het Mentoringprogramma is voor studenten die een begeleidingsvraag hebben. Deze begeleidingsvraag kan zeer divers van aard zijn en heeft te maken met schoolse-, persoonlijke

Nadere informatie

Eindevaluatie. Riga. Begeleiders;Geert Daams en Remco Reijke

Eindevaluatie. Riga. Begeleiders;Geert Daams en Remco Reijke Eindevaluatie Riga 2011 Begeleiders;Geert Daams en Remco Reijke Inhoud Inleiding... 3 Wat voor cijfer geef je de Riga reis?... 4 Wat was je voornaamste reden om naar Riga te gaan?... 4 Hoe heb je de heenreis

Nadere informatie

Relaties. HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: www.hdyo.

Relaties. HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: www.hdyo. Relaties HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: www.hdyo.org Relaties kunnen een belangrijke rol spelen bij het omgaan

Nadere informatie

Vragenlijst Depressie

Vragenlijst Depressie Vragenlijst Depressie Deze vragenlijst bestaat uit een aantal uitspraken die in groepen bij elkaar staan (A t/m U). Lees iedere groep aandachtig door. Kies dan bij elke groep die uitspraak die het best

Nadere informatie

Pop- formulier. Circa. 30 tot 40 minuten

Pop- formulier. Circa. 30 tot 40 minuten Pop- formulier Naam Geboortedatum Studentnummer Vorige/laatste opleiding Ben je uit- of thuiswonend Heb je een eigen werkruimte Wat is je reistijd (van deur tot deur) Persoonlijke gegevens Soumaya Slilem

Nadere informatie

Ontdek in 10 minuten hoe uw e-mailmarketing beter kan. Vul de vragenlijst in en bekijk de resultaten.

Ontdek in 10 minuten hoe uw e-mailmarketing beter kan. Vul de vragenlijst in en bekijk de resultaten. WHITEPAPER Test uw e-mailmarketing Door senior e-mailmarketingadviseur Paul Knapp Ontdek in 10 minuten hoe uw e-mailmarketing beter kan. Vul de vragenlijst in en bekijk de resultaten. Deel I: Vragen over

Nadere informatie

Blok 1 - Voeding en ziekte

Blok 1 - Voeding en ziekte Reflectie jaar 2 Algemeen Nadat ik mijn propedeuse heb behaald kon ik mij in het volgende studiejaar compleet richten op het begin van de hoofdfase. Ik heb in het tweede jaar veel geleerd en mijzelf verder

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING...

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... 1 Gegevens leerling Naam Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon Afdeling/leerweg Gegevens school Naam Schoolbegeleider Adres Plaats Telefoon

Nadere informatie

MINIGIDS Omschrijving van de talenten

MINIGIDS Omschrijving van de talenten Omschrijving: Waar haal ik mijn drive vandaan? Aansteker Bezige Bij Als ik een idee heb of hoor, wil ik meteen aan de slag gaan. Ik wil actie en ben vaak de eerste die eraan begint. Ik steek vaak anderen

Nadere informatie

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 Provided by Fanart Central. http://www.fanart-central.net/stories/user/fightgirl91/21803/rijm Chapter 1 - rijm 2 1 - rijm Gepaard

Nadere informatie

Inhoud. Subject: Taak 1.2.16 Wat is een portfolio? Paul van der Linden MT1a Periode 2 School Docoments, user 9994 Year 2007-2008

Inhoud. Subject: Taak 1.2.16 Wat is een portfolio? Paul van der Linden MT1a Periode 2 School Docoments, user 9994 Year 2007-2008 Inhoud Taak 1.2.16 Inhoud... 1 Voorwoord... 2... 3 Wat is de inhoud van een portfolio?... 3 Persoonlijk CV... 3 Persoonlijke Competenties... 4 Dossier... 4 Persoonlijk Ontwikkelingsplan... 4 Hoe kan ik

Nadere informatie

Praktijkervaring. reflectieverslag. Haagse Hogeschool Voeding & Diëtetiek

Praktijkervaring. reflectieverslag. Haagse Hogeschool Voeding & Diëtetiek Praktijkervaring reflectieverslag Haagse Hogeschool Voeding & Diëtetiek Datum: 19 mei 2013 Docent: Floor Scheffers Student: Jennifer van Staalduinen Studentnummer: 12062561 Klas: 1F2 Voorwoord Ik wil graag

Nadere informatie

Nikki van der Meer. Stage eindverslag. Stage Cordaan Thuiszorg.

Nikki van der Meer. Stage eindverslag. Stage Cordaan Thuiszorg. Nikki van der Meer. Stage eindverslag Stage Cordaan Thuiszorg. Klas: lv13-4agz2 Student nummer: 500631386 Docentbegeleider: Marieke Vugts Werkbegeleider: Linda Pieterse Praktijkopleider: Evelien Rijkhoff

Nadere informatie