Diefstalpreventie Retailketens

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Diefstalpreventie Retailketens"

Transcriptie

1 Diefstalpreventie Retailketens Bent u leidinggevende in een retailketen of bent u de lokale zaakvoerder? Dan lijkt veiligheid de normaalste zaak ter wereld. Maar toch hebt u het gevoel dat uw personeel en/of klanten schrik voor diefstal of een overval hebben? Dan kunt u het best snel ingrijpen vooraleer uw klanten ergens anders gaan shoppen. Met onderstaande preventietips helpen we u alvast een eind op weg. In onderstaande omgekeerde piramide vindt u 6 lagen. De 2 bovenste lagen wijzen u op bewustmaking en herkenning. De 4 onderste lagen omschrijven uw planmatige aanpak. Hierin zijn meerdere partijen betrokken. Schuif de verantwoordelijkheid dus niet naar andere partijen of verschuil u niet achter redenen die er niet echt toe doen. Bijvoorbeeld: De politie doet niets. Ik heb een alarm en camera s geplaatst, meer kan ik niet doen. Als ze willen, kunnen ze altijd binnen. Als je met personeel werkt, wordt er altijd wel iets gestolen. Betrokken partijen zijn: Uitbater(s) Klanten (klanten mijden handelszaken die meerdere malen het slachtoffer waren van een diefstal en/of een overval) Personeel Elke diefstal betekent tijdverlies en veel administratie Bewust maken Herkennen Ontmoedigen Controleren Corrigeren Reageren De meeste tijd en het meeste werk zullen naar de bovenste 2 lagen gaan. Maar u mag veiligheid zeker niet onderschatten.

2 1. Preventie start vóór de openingsuren Attitudes Als uitbater weet u wie opent en sluit. Volg hierbij een op voorhand uitgeschreven procedure. Vermijd het principe Wie eerst arriveert, opent de zaak, beperk het personeel dat opent en sluit, beperk de sleutels in omloop. Gebruik eerder toegangsbadges dan sleutels. Laat uw kluizen zo vaak mogelijk gesloten en hang de sleutels ervan niet in hetzelfde lokaal. Kluizen zijn het best niet zichtbaar voor de klanten. Plaats uw kluizen in een ruimte die voorzien is van een alarmdetector en een toegangscontrole in de vorm van badges. De lokalen die niet voor de klanten bestemd zijn, kunt u beschermen met een toegangscontrole, liefst met badges, liever niet via een code. Laat uw personeelslockers steeds gesloten, buiten en tijdens de openingsuren. Preventie versus personeel en leveranciers Uw personeel hoeft niet de routine te kennen aangaande het beheer van cashgelden. Deel hun mee dat er tijdens de sluitingsdagen geen cash aanwezig is. Deel geen vertrouwelijke info als dit voor de werking van het bedrijf niet nodig is. Laat de kluizen tijdens de openingsuren gesloten. Het is niet aangeraden dat personeel en/of leveranciers weten wat er zich in uw kluis bevindt. Laat uw leveranciers enkel leveren als er minstens 1 personeelslid aanwezig is. Houd persoonlijke afstand tegenover uw vaste leveranciers. Doorbreek routines bij de leveringen en bouw controles in. Plaats van diefstalgevoelige voorwerpen Belkaarten en sigaretten horen thuis op een zichtbare plaats en in de buurt van de kassa. Gsm s en fototoestellen kunt u het best in gesloten (glazen) kasten plaatsen en sigaretten in specifieke automaten. Zorg ervoor - in de mate van het mogelijke - dat de geldkassa niet bereikbaar is voor de klanten. Maak dat de caissières een overzicht op de zaak hebben. Installeer de kassa s in het zicht van de looproutes in de winkel. Hierdoor hebben de medewerkers en het management zicht op hun collega s en ook op het winkelend publiek. Gebruik bij de inrichting van de zaal zachte en rustgevende kleuren. Communicatieprocedure met het personeel Bespreek vooraf welke positie het personeel in de winkel inneemt bij een hold-up. Maak het personeel duidelijk dat een propere en een niet-volgepropte winkel de gelegenheidsdief afschrikt. Spreek uw personeel aan op onveilig gedrag, communiceer duidelijk. Maak met elk personeelslid afspraken op maat, de magazijnier (goederenbeheer) hoeft niet dezelfde informatie te krijgen als de caissière (geldbeheer). Iemand gezien die de dag voordien in de winkel was en niets kocht? Licht het personeel hierover in. Het is mogelijk een knipperlicht, iemand die u maar beter in het oog houdt.

3 Een knipperlicht is bijvoorbeeld iemand die de dag voordien in de winkel was en niets kocht. Hoe herkent u zo n knipperlicht? a) Hij/zij is overdreven vriendelijk. b) Hij/zij gedraagt zich onhandig. c) Hij/zij loopt doelloos door de winkel, kijkt veel rond. d) Hij/zij schenkt geen aandacht aan de producten, maar wel aan de omgeving. e) Hij/zij blijft op niet evidente plaatsen stilstaan. + Iemand die een grote aankoop deed staat een dag later al vóór de openingsuren voor de ingang (dieven slaan toe tijdens de drukke momenten). + Waarschuw via de intercom mijnheer X wordt aan de kassa gevraagd, waarbij de naam een fictieve naam is maar voor het personeel wordt het duidelijk dat er iets loos is. 2. Preventie tijdens de openingsuren Preventiemaatregelen Begeleid klanten die naar het toilet vragen. Laat de caissières extra beschadigde verpakkingen controleren. Wees dubbel op uw hoede als het erg druk is in uw zaak. Vooral dan proberen klanten met minder goede bedoelingen wel eens vals geld uit te geven of iets mee te graaien. Controleer (aan de hand van een checklist) of er geen voorwerpen voor de detectoren geplaatst werden. Wees waakzaam naar de veiligheidsdeuren toe (tip: via checklist). Toon duidelijk aan dat uw uitbating beveiligd is, d.w.z. afficheer de wettelijke vereisten aangaande camerabewaking overal duidelijk met pictogrammen, wijs op het afromen van kassa s, afficheer dat elke poging tot en/of winkeldiefstal gerechtelijk zal worden vervolgd En heel belangrijk, als zaakvoerder geeft u steeds het goede voorbeeld. Knipperlichten aan de supermarktkassa Controleer wat onder de bierbak zit. Wees alert voor ruiltrucs: een klant koopt enkele goederen op dag 1, op dag 2 komt hij terug met de kassabon, hij neemt in de winkel een ongeopende doos, gaat naar de kassa en vraagt zijn geld terug. Wees alert met goederen afhalen : iemand pikt een kassabon op van een andere klant en komt dan met de vraag om de goederen te laten passeren aan de kassa. Open kartonnen dozen waar drank in zit, flessen kunnen zijn verwisseld. Elimineer vluchtwegen voor stelende klanten, laat ze door een trechter aan de kassa s passeren beveiligd met detectoren. Laat de caissière bij geldteruggave de bankbiljetten zo uitspreiden dat de klant niet kan zeggen dat er te weinig geld werd teruggegeven.

4 Winkeldiefstal en dan? U betrapt een winkeldief op heterdaad. Wat mag u doen? En wat zeker niet? Zorg dat uw personeel op de hoogte is van zijn rechten en plichten. Leid hen op in diefstalpreventie. Rechten en plichten, een kort overzicht. Wat mag u en uw personeel niet doen bij een klant? Zelf tassen onderzoeken. Fouilleren van de verdachte. Een verdachte naar de politie begeleiden. Huiszoekingen en inbeslagnames. De vrijwillige teruggave van gestolen goederen voorstellen. Administratieve boetes eisen of arbeid opleggen. Geweld gebruiken: u mag zich wel met evenredige middelen verdedigen, bij een aanval met persoonlijk geweld (wettige zelfverdediging). Wat mag er wel? U mag vragen of u de inhoud van de tas mag zien. Samen wachten op de politie zonder dat verdachte opgesloten wordt. Vrijwillige teruggave of betaling van de gestolen goederen. Schriftelijk tot een onderling akkoord komen. U verdedigt zich recht evenredig bij agressie (wettige zelfverdediging). Waarom is het belangrijk elke winkeldiefstal aan te geven? U geeft de politiediensten dan informatie die van groot belang is. U helpt hen zo om: Gestolen goederen terug te vinden en te recupereren, en uw schade te vergoeden. Acties te organiseren op bepaalde plekken, zoals een verscherpt toezicht. Verbanden te leggen tussen winkeldiefstallen, en rondtrekkende bendes of daders te identificeren. Uw aangifte van een winkeldiefstal helpt dus ook bij: de mogelijke vergoeding van uw schade; het leggen van verbanden tussen verschillende aangiftes. Dit kan leiden tot planning van acties op het terrein. Wat met uw diefstalverzekering? Naast dringende beveiligingsmaatregelen die nodig zijn na een inbraak in uw gebouwen, neemt u het beste contact op met uw verzekeraar in het licht van een eventuele schadeloosstelling. We herinneren eraan dat de wet zegt dat diegene die een klacht wegens diefstal indient bij zijn verzekeraar, en zijn recht op de contractuele schadevergoeding wil doen gelden, ook moet zorgen voor bewijzen van de diefstal. Het is dus niet voldoende te verklaren dat u bent bestolen, u moet het ook nog kunnen bewijzen. Vaststelling door de politie vormt het meest evidente bewijs, maar is niet altijd mogelijk. Een diefstal op straat laat bijvoorbeeld niet altijd sporen na en kan dus niet door de politie worden vastgesteld. In dat geval is het nuttig een getuige te hebben bij het indienen van een klacht.

5 3. Preventie tijdens de sluitingsuren Vermijd dat voorwerpen als rondslingerende paletten, ladders en containers een inbraak vergemakkelijken. Bij het opstellen van de sluitingsprocedure moet u aandacht schenken aan de sectionaalpoorten. Deze poorten kunt u beschermen met ofwel: - een staaf in de rails; - een extra veiligheidshangslot met korte beugel; - liefst horizontale metalen staven achter de plexiglassegmenten; - een elektromotor blokkeert het opheffen. Goed gebruik van een alarm - Houd uw gebruiksaanwijzing goed bij, lees ze vooraf en herlees ze af en toe eens. Tip = leg ze op de CCS-kast. - Als u het alarm in werking stelt, zorg dan dat alle beschermde lokalen goed gesloten zijn, zowel deuren als ramen. - Let op met het activeren van het alarm tijdens een stroomonderbreking (deze mag niet te lang duren, anders gaat de noodbatterij in werking en iets later het alarm). - In het geval van een PAC: geef wijzigingen van gsm-nummers door aan de meldkamer. - Zorg dat u hun telefoonnummer kent en uw identificatiecode. - Leef de wettelijke bepalingen na en vermijd vals alarm. - Laat het alarm jaarlijks controleren en doe een beroep op een erkende installateur. - Licht bij ingebruikneming de lokale politie in en houd het gebruikersboekje ter beschikking. - Neem contact op met uw installateur bij verbouwingen of interieurwijzigingen. - Regel met de alarmcentrale een afspraak over de manier waarop u hen bericht als u een fout maakt bij het in- of uitschakelen. Voor meer veiligheidstips, surf naar Uw veiligheid, onze zorg. Baloise Belgium nv Verzekeringsonderneming toegelaten onder codenr met FSMA-nr A Maatschappelijke zetel: City Link, Posthofbrug 16, 2600 Antwerpen, België Tel.: Zetel: Marsveldstraat 23, 1050 Brussel, België Tel.: info@baloise.be RPR Antwerpen BTW BE IBAN: BE BIC: KREDBEBB Baloise Insurance is de handelsnaam van Baloise Belgium nv. B4700.MAR.06.15

AANGIFTE ZIEKTE OF ONGEVAL MET LICHAMELIJK LETSEL

AANGIFTE ZIEKTE OF ONGEVAL MET LICHAMELIJK LETSEL AANGIFTE ZIEKTE OF ONGEVAL MET LICHAMELIJK LETSEL WIT = ingevuld te bezorgen aan Baloise Insurance binnen 8 dagen te rekenen vanaf de dag van het ongeval ROZE = exemplaar voor de getroffene GEEL = ingevuld

Nadere informatie

Hoe winkeldiefstal voorkomen?

Hoe winkeldiefstal voorkomen? Hoe winkeldiefstal voorkomen? 1 Winkeldiefstal is een zwaar onderschat probleem. Veel handelaars lijden dagelijks verlies door diefstal. Bovendien is het een moeilijk te bestrijden fenomeen. Onder winkeldieven

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. Bent u overvalproof?

Gemeente Den Haag. Bent u overvalproof? Gemeente Den Haag Bent u overvalproof? Bent u overvalproof? Een overval op uw zaak. U moet er niet aan denken Toch is het beter als u er wel over nadenkt. Want u kunt maatregelen nemen die de kans op een

Nadere informatie

Aangifte ziekte of ongeval met lichamelijk letsel

Aangifte ziekte of ongeval met lichamelijk letsel Aangifte ziekte of ongeval met lichamelijk letsel WIT = ingevuld te bezorgen aan Baloise Insurance binnen 8 dagen te rekenen vanaf de dag van het ongeval ROZE = exemplaar voor de getroffene GEEL = ingevuld

Nadere informatie

Baloise Assistance 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar

Baloise Assistance 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar Baloise Assistance 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar Baloise Insurance wil u helpen om uw wereld veiliger te maken. Als Baloise Insurance- klant hebt u alvast een streepje voor want in geval van nood

Nadere informatie

MyBaloise Varia Een simulatie maken voor het Variaproduct Veilig Gevoel

MyBaloise Varia Een simulatie maken voor het Variaproduct Veilig Gevoel MyBaloise Varia Een simulatie maken voor het Variaproduct Veilig Gevoel Open MyBaloise en klik op Verzekeringen. Het Overzicht bemiddelaar opent. In het Overzicht bemiddelaar klikt u links op Varia. Kies

Nadere informatie

Ziekte of ongeval met lichamelijk letsel Aangifte

Ziekte of ongeval met lichamelijk letsel Aangifte Aangifte Ingevuld te bezorgen aan Baloise Insurance ter attentie van de raadgevende geneesheer, binnen 8 dagen te rekenen vanaf de dag van het ongeval. De getroffene moet een kopie bewaren. Gegevens over

Nadere informatie

Checklist. Bent u overvalproof?

Checklist. Bent u overvalproof? Checklist Bent u overvalproof? Bent u al overvalproof? Een overval op uw zaak. U moet er niet aan denken Toch is het beter als u er wel over nadenkt. Want u kunt maatregelen nemen die de kans op een overval

Nadere informatie

Hoe klanten aanmaken en selecteren

Hoe klanten aanmaken en selecteren Stap 1 opstarten van een nieuwe klantensessie Via het icoontje Verzekeringen start u het Overzicht bemiddelaar op. Kies vervolgens voor Nieuwe klantensessie. 2 Het scherm partijzoeker-criteria wordt nu

Nadere informatie

www.besafe.be VOORKOM WINKELDIEFSTAL informatiebrochure voor zelfstandige ondernemers

www.besafe.be VOORKOM WINKELDIEFSTAL informatiebrochure voor zelfstandige ondernemers www.besafe.be VOORKOM WINKELDIEFSTAL informatiebrochure voor zelfstandige ondernemers Inhoudstafel 1. Wat is winkeldiefstal? 3 2. Hoe vermijdt u winkeldiefstal? 3 2.1. Voor openingstijd 3 2.2. Tijdens

Nadere informatie

Diefstal eenvoudige risico s Handel Plus

Diefstal eenvoudige risico s Handel Plus Beoordelingsverslag Diefstal eenvoudige risico s Handel Plus Dit verslag moet steeds volledig worden ingevuld. Opgemaakt op: Door: Nieuwe zaak Bemiddelaar Nr. Bestaande zaak/polisnr.: Naam: Verzekeringnemer

Nadere informatie

Partnership 2014. Inhoud. Tools. 3 MyBaloise 3 Portaal. Concept Safer Life. Baloise Insurance Academy

Partnership 2014. Inhoud. Tools. 3 MyBaloise 3 Portaal. Concept Safer Life. Baloise Insurance Academy Ondersteuning 2 Partnership 2014 Inhoud Tools 3 3 MyBaloise 3 Portaal Concept Safer Life Baloise Insurance Academy 4 6 Partnership 2014 3 Tools Baloise Insurance helpt u en uw business vooruit dankzij

Nadere informatie

Budgetplan Algemene Voorwaarden

Budgetplan Algemene Voorwaarden Budgetplan Uw veiligheid, onze zorg. www.baloise.be 2 Budgetplan Inhoud I. 3 Mandaat Baloise Insurance Deelnemende polissen Voorwaarden Aanvang Budgetplan Inning Toekenning van reeds betaalde sommen Voorbeeld

Nadere informatie

b+villas Golden Label Want een goede verzekering is goud waard

b+villas Golden Label Want een goede verzekering is goud waard b+villas Golden Label b+villas Golden Label 3 het welzijnslabel U woont in een magnifiek herenhuis, een prachtige villa in eigentijdse stijl of een fantastische duplex. In uw woning wordt niets aan het

Nadere informatie

MyBaloise Brand Een nieuwe zaak Woning Select maken

MyBaloise Brand Een nieuwe zaak Woning Select maken MyBaloise Brand Een nieuwe zaak Woning Select maken Open MyBaloise en klik op Verzekeringen. Selecteer of creëer in MyBaloise de klant via Nieuwe klantensessie (zie de handleiding Klanten aanmaken en selecteren

Nadere informatie

VERZEKERINGNEMER Voor bestaande klanten: klantnr. Polisref. REFERENTIE Naam en voornaam of firmanaam Straat Nr. Bus Postnr.

VERZEKERINGNEMER Voor bestaande klanten: klantnr. Polisref. REFERENTIE Naam en voornaam of firmanaam Straat Nr. Bus Postnr. Nr. Groepspolis Nr. Individuele polis SCHADEFORMULIER HOSPITALISATIE AANDACHT: wij verzoeken de betrokken verzekerde (voor minderjarigen de verzekeringnemer) dit formulier in drukletters en volledig in

Nadere informatie

Belangenconflictenbeleid

Belangenconflictenbeleid Belangenconflictenbeleid april 2014 Uw veiligheid, onze zorg. www.baloise.be 2 Belangenconflictenbeleid Inhoud 1. Situering...3 2. Belangenconflictenbeleid...3 3. Identificatie van belangenconflicten...4

Nadere informatie

Handel Plus: Tarief Globale Onderschrijving

Handel Plus: Tarief Globale Onderschrijving Handel Plus: Tarief Globale Onderschrijving Enkele belangrijke opmerkingen: 1. Baloise Insurance biedt u de gelegenheid het gebouw te verzekeren zonder toepassing van het evenredigheidsregel. Dit kan gebeuren

Nadere informatie

Aan : Betreffende : Kerstaankopen? Opgepast voor gauwdiefstal!

Aan : Betreffende : Kerstaankopen? Opgepast voor gauwdiefstal! POLITIEZONE GAVERS HARELBEKE-DEERLIJK Tel : 056/733.511 Fax : 056/733.529 PZ GAVERS 8530 HARELBEKE Deerlijksesteenweg 43 Datum : 13/12/2014 Afzender : Dit is een bericht van de POLITIEZONE GAVERS BIN-BERICHT

Nadere informatie

Veilig Gevoel Verzekeringsvoorstel

Veilig Gevoel Verzekeringsvoorstel Verzekeringsvoorstel Bemiddelaar Nr.... FSMA-nr.... Referentie... Naam... Telefoon... Verkoop op afstand Ja Neen Polisreferentie Nieuwe zaak Overname andere maatschappij, kopie andere polissen bijvoegen

Nadere informatie

MyBaloise Varia Opmaak nieuwe zaak: van offerte naar een polis Veilig Gevoel

MyBaloise Varia Opmaak nieuwe zaak: van offerte naar een polis Veilig Gevoel MyBaloise Varia Opmaak nieuwe zaak: van offerte naar een polis Veilig Gevoel Maakt u een nieuwe zaak via MyBaloise? Dan start u met het creëren of oproepen van de verzekeringnemer, uw klant. Open MyBaloise

Nadere informatie

MyBaloise Mobility Opmaak nieuwe zaak: van offerte naar polis

MyBaloise Mobility Opmaak nieuwe zaak: van offerte naar polis MyBaloise Mobility Opmaak nieuwe zaak: van offerte naar polis Maakt u een nieuwe zaak op via MyBaloise, dan start u met het creëren of oproepen van de verzekeringnemer, uw klant. Open MyBaloise en klik

Nadere informatie

Productfiche Woning Select - Surround Package

Productfiche Woning Select - Surround Package U hebt al de basisverzekeringen van de polis Woning Select. Maar u wil uw eigendom extra beschermen? Neem dan de keuzeverzekering Surround Package. Het Surround Package biedt u extra voordelen. In deze

Nadere informatie

Diefstal Beoordelingsverslag

Diefstal Beoordelingsverslag Beoordelingsverslag Bemiddelaar Nr.... FSMA-nr.... Referentie... Naam... Telefoon... Verzekeringnemer (referentie...) Klantnr.... Polisref.... Naam en voornaam of firmanaam... Straat... Nr.... Bus... Postnr....

Nadere informatie

Brand Rooster tot afschaffing van de evenredigheidsregel van bedragen Appartementen

Brand Rooster tot afschaffing van de evenredigheidsregel van bedragen Appartementen Brand Rooster tot afschaffing van de evenredigheidsregel van bedragen Appartementen Bemiddelaar Nr. FSMA-nr. Referentie Naam Verkoop op afstand: Ja Neen Telefoon Voorsteller/ Voor bestaande klanten: klantnr.

Nadere informatie

Productfiche Woning Select - Surround Package

Productfiche Woning Select - Surround Package U hebt al de basisverzekeringen van de polis Woning Select. Maar u wilt uw eigendom extra beschermen? Neem dan de keuzeverzekering Surround Package. Het Surround Package biedt u extra voordelen. In deze

Nadere informatie

Lespakket Preventie Ziekenhuiscriminaliteit. Provinciale Commissie voor Criminaliteitspreventie

Lespakket Preventie Ziekenhuiscriminaliteit. Provinciale Commissie voor Criminaliteitspreventie Lespakket Preventie Ziekenhuiscriminaliteit Provinciale Commissie voor Criminaliteitspreventie Inhoudstafel I. Safety versus security II. Fenomenen en maatregelen 1. Diefstal / braak 2. Geweld en agressie

Nadere informatie

Week van de Veiligheid

Week van de Veiligheid 2010 Week van de Veiligheid Week 41 (11 tot 17 oktober) is de nationale week van de veiligheid in de supermarkt. Ken jij jouw rol? Bij geweld of agressie Bij winkeldiefstal Bij binnenkomen en verlaten

Nadere informatie

Afrekenen met winkeldieven. Doe aangifte en laat de dief betalen

Afrekenen met winkeldieven. Doe aangifte en laat de dief betalen Afrekenen met winkeldieven Doe aangifte en laat de dief betalen Afrekenen met winkeldieven Doe aangifte en laat de dief betalen Diefstal door klanten. Helaas krijgt elke winkel er wel eens mee te maken.

Nadere informatie

Grenzen jaar 2015 versie 01/06/2015 1

Grenzen jaar 2015 versie 01/06/2015 1 Grenzen jaar 2015 versie 01/06/2015 1 Loongrenzen Aard grens Datum Bedrag RSZ-grens werknemers Loonplafond Riziv 01/01/2015 41.059,92 EUR Loonplafond Riziv 01/04/2015 41.573,16 EUR Maximumpensioen 80 %-grens

Nadere informatie

U hebt nog een lange financiële weg af te leggen. Verzeker uw financiële toekomst.

U hebt nog een lange financiële weg af te leggen. Verzeker uw financiële toekomst. U hebt nog een lange financiële weg af te leggen. Verzeker uw financiële toekomst. Ik hoor veel akelige verhalen. Maar de kans dat het noodlot ons gezin treft, is uiteindelijk klein. En als er iets gebeurt,

Nadere informatie

BUURTINFORMATIENETWERK EN ZELFSTANDIGEN

BUURTINFORMATIENETWERK EN ZELFSTANDIGEN BUURTINFORMATIENETWERK EN ZELFSTANDIGEN BIN-Z CP Jos Lannoo HINP Filip Beyens Directie Operaties INLEIDING. Samenwerking tussen : verschillende bedrijven politiediensten (private bewakingsdienst) (cfr.

Nadere informatie

Pack Veiligheid. Absolute gemoedsrust met de ruimste diefstalverzekering

Pack Veiligheid. Absolute gemoedsrust met de ruimste diefstalverzekering Pack Veiligheid Absolute gemoedsrust met de ruimste diefstalverzekering De herfst en winter zijn uitnodigend voor dieven omwille van de lange en donkere avonden. Terwijl de zomermaanden dan weer aanlokkelijk

Nadere informatie

Zestien tips voor dove personen in contact met de politie en justitie

Zestien tips voor dove personen in contact met de politie en justitie Tip 1 Zestien tips voor dove personen in contact met de politie en justitie Taalgroep Vlaamse Gebarentaal KU Leuven, in samenwerking met Fevlado en Het Reddend Gebaar In het kader van het JUSTISIGNS-project

Nadere informatie

Tips ter preventie. van CARJACKING

Tips ter preventie. van CARJACKING Tips ter preventie 20 van CARJACKING CARJACKING overvalt je NIET ZOMAAR! wees op uw hoede voor uw eigen veiligheid 20 Tips ter preventie van CARJACKING 3 Hou een kopie van uw boord- en identiteitsdocumenten

Nadere informatie

Riziv Technische fiche

Riziv Technische fiche Riziv Technische fiche Naam van het product Omschrijving Aanvullend Pensioen - Riziv Een Riziv-polis zorgt voor de opbouw van een aantrekkelijk aanvullend pensioen gecombineerd met een waarborg bij overlijden,

Nadere informatie

Verzamellijst resultaten individuele bezoeken ondernemers:

Verzamellijst resultaten individuele bezoeken ondernemers: Verzamellijst resultaten individuele bezoeken ondernemers: Per ondernemer aankruisen welke maatregelen worden genomen. Inrichting/bouwkundig/technisch : zien en gezien worden 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Indeling

Nadere informatie

AANDACHTSPUNTEN VOOR OVERVALPREVENTIE (Kijk wat u in uw organisatie toe kunt passen)

AANDACHTSPUNTEN VOOR OVERVALPREVENTIE (Kijk wat u in uw organisatie toe kunt passen) AANDACHTSPUNTEN VOOR OVERVALPREVENTIE (Kijk wat u in uw organisatie toe kunt passen) (bruikbare tips voor horeca / winkelbedrijf / kantoor / overige bedrijfspanden) Zorg dat van buitenaf goed zichtbaar

Nadere informatie

10-10-2014. Wat is afpersing? Vertrouwenslijn Afpersing. Hulp en advies. Workshop Winkeldiefstal en agressie

10-10-2014. Wat is afpersing? Vertrouwenslijn Afpersing. Hulp en advies. Workshop Winkeldiefstal en agressie Hand-out Afpersing Vertrouwenslijn Afpersing Een initiatief van het ministerie van Veiligheid en Justitie, Meld Misdaad Anoniem, Koninklijke Horeca Nederland, VNO-NCW en MKB-Nederland Sinds 1 juli 2011

Nadere informatie

Alle Bouwplaatsrisico's Vragenlijst

Alle Bouwplaatsrisico's Vragenlijst Alle Bouwplaatsrisico's Vragenlijst Deze vragenlijst kunt u digitaal bezorgen aan Baloise Insurance (offertesondernemingen@baloise.be). Bemiddelaar Naam: Bemiddelaarsnummer: KBO-nummer: E-mail: Verzekeringnemer

Nadere informatie

Tel.: Fax:

Tel.: Fax: Baloise Assistance 7 dagen op 7, 24 uur op 24 bereikbaar Tel.: +32 3 870 95 70 Fax: +32 2 533 77 75 E-mail: assistance@baloise.be Uw klant kan een beroep doen op onze interventieservice in geval van schade.

Nadere informatie

Cashverzekering PROFESSIONELEN. De optimale bescherming voor uw dagontvangsten

Cashverzekering PROFESSIONELEN. De optimale bescherming voor uw dagontvangsten Cashverzekering PROFESSIONELEN De optimale bescherming voor uw dagontvangsten Intro Zekerheid voor uw daginkomsten. Ontvangt u regelmatig grote sommen contant geld? Omdat u zelfstandige bent of een vrij

Nadere informatie

Landelijk aangifteformulier voor winkeliers

Landelijk aangifteformulier voor winkeliers Landelijk aangifteformulier voor winkeliers Dit formulier is bestemd voor het doen van aangifte van winkeldiefstal waarbij de winkeldief op heterdaad is aangehouden. Heeft er winkeldiefstal plaatsgevonden

Nadere informatie

OFFERTE Aanvullend Pensioen - RIZIV

OFFERTE Aanvullend Pensioen - RIZIV Blz. 1 van 5 OFFERTE Aanvullend Pensioen - RIZIV VERZEKERINGNEMER DOKTER JONGE VERZEKERDE DOKTER JONGE Geslacht : mannelijk Geboortedatum : 01/01/1989 Leeftijd : 25 jaar en 6 maand Sociaal Statuut : zelfstandige

Nadere informatie

OFFERTE Aanvullend Pensioen - RIZIV

OFFERTE Aanvullend Pensioen - RIZIV Blz. 1 van 5 OFFERTE Aanvullend Pensioen - RIZIV VERZEKERINGNEMER DOKTER JONGE VERZEKERDE DOKTER JONGE Geslacht : mannelijk Geboortedatum : 01/01/1989 Leeftijd : 25 jaar en 6 maand Sociaal Statuut : zelfstandige

Nadere informatie

Enquête Bedrijventerrein Forepark Vereniging Beheer Forepark Keurmerk Veilig Ondernemen

Enquête Bedrijventerrein Forepark Vereniging Beheer Forepark Keurmerk Veilig Ondernemen Enquête Bedrijventerrein Forepark Vereniging Beheer Forepark Keurmerk Veilig Ondernemen Voorwoord De Vereniging Beheer Forepark wil graag samen met de ondernemers op het Forepark zorg dragen voor een goed

Nadere informatie

BIN-BERICHT PREVENTIEF POLITIE. POLITIEZONE GAVERS DEERLIJK-HARELBEKE Tel : 056/ Fax : 056/

BIN-BERICHT PREVENTIEF POLITIE. POLITIEZONE GAVERS DEERLIJK-HARELBEKE Tel : 056/ Fax : 056/ POLITIE PZ GAVERS 8530 HARELBEKE Deerlijksesteenweg 43 POLITIEZONE GAVERS DEERLIJK-HARELBEKE Tel : 056/733.511 Fax : 056/733.529 BIN-BERICHT PREVENTIEF Datum : 13/07/2016 Afzender : Dit is een bericht

Nadere informatie

Voorsteller/ Voor bestaande klanten: klantnr. Polisref. aanvrager Naam en voornaam of firmanaam Referentie Straat Nr. Bus Postnr.

Voorsteller/ Voor bestaande klanten: klantnr. Polisref. aanvrager Naam en voornaam of firmanaam Referentie Straat Nr. Bus Postnr. Brand Rooster tot afschaffing van de evenredigheidsregel van bedragen Woningen Bemiddelaar Nr. FSMA-nr. Referentie Naam Telefoon Verkoop op afstand: Ja Neen Voorsteller/ Voor bestaande klanten: klantnr.

Nadere informatie

VAPZ Technische fiche

VAPZ Technische fiche VAPZ Technische fiche Naam van het product Omschrijving Aanvullend Pensioen VAPZ Een VAPZ zorgt voor de opbouw van een aantrekkelijk aanvullend pensioen gecombineerd met een waarborg bij overlijden, met

Nadere informatie

Belangenconflictenbeleid

Belangenconflictenbeleid Belangenconflictenbeleid april 2018 2 Belangenconflictenbeleid Inhoud 1. Situering...3 2. Belangenconflictenbeleid...3 3. Identificatie van belangenconflicten...4 4. Beheer van belangenconflicten...4 5.

Nadere informatie

Hou zo weinig mogelijk contant geld op zak!

Hou zo weinig mogelijk contant geld op zak! K K K K Hou zo weinig mogelijk contant geld op zak! Q Q Q Q Leg uw waardevolle voorwerpen niet in het zicht! J J J J Verdeel waardevolle dingen op verschillende plaatsen (portefeuille, zakken, handtas,

Nadere informatie

Voorstel Persoonlijke Ongevallen

Voorstel Persoonlijke Ongevallen Voorstel Persoonlijke Ongevallen Bemiddelaar Nr. FSMA-nr. Referentie Naam Telefoon Polisreferentie Nieuwe zaak Overname andere maatschappij, kopie andere polissen bijvoegen a.u.b. Verzekeringnemer Zo ja,

Nadere informatie

Agressie en geweld Onder Agressie en geweld verstaan we ongewenst gedrag van klanten en publiek in de winkel.

Agressie en geweld Onder Agressie en geweld verstaan we ongewenst gedrag van klanten en publiek in de winkel. www.arboindemode.nl Werkgevers en werknemers kunnen samen voor een veilige werkomgeving zorgen, zodat iedereen die in een modezaak of sportwinkel werkt fit en gezond blijft. Zo blijft werken in de mode

Nadere informatie

BA Personenwagens en Lichte vrachtwagens (max. 3,5 t)

BA Personenwagens en Lichte vrachtwagens (max. 3,5 t) Lees naast deze fiche de Algemene Voorwaarden van de verzekering BA Motorrijtuigen goed. Hierin staat wanneer wij betalen. En hoeveel wij betalen. Maar ook wanneer wij niet betalen. Lees ook de Bijzondere

Nadere informatie

INFOSESSIE APOTHEKERS 28/10/2015

INFOSESSIE APOTHEKERS 28/10/2015 INFOSESSIE APOTHEKERS 28/10/2015 Diefstalpreventie Rudi Van Roost, Hoofdinspecteur Politiezone Boortmeerbeek - Haacht - Keerbergen Criminaliteitspreventie Met welke vormen van criminaliteit kan je te maken

Nadere informatie

VAPZ - Sociaal VAP - RIZIV

VAPZ - Sociaal VAP - RIZIV VAPZ - Sociaal VAP - RIZIV 2 VAPZ - Sociaal VAP - RIZIV Inhoud Reden bijvoegsel en invoegetreding...3 Pensioenleeftijd...3 Verdaging van de pensioenleeftijd...3 Gevolgen van de verdaging van de pensioenleeftijd...3

Nadere informatie

Cyber Safe Gezin. Algemene Voorwaarden. Wet van 4 april 2014 betreffende de verzekeringen 0096-B8374B

Cyber Safe Gezin. Algemene Voorwaarden. Wet van 4 april 2014 betreffende de verzekeringen 0096-B8374B Cyber Safe Gezin Wet van 4 april 2014 betreffende de verzekeringen 2 Cyber Safe Gezin Inleiding Om de tekst vlot te kunnen lezen, hebben wij Baloise Insurance vervangen door wij. Als wij ons of onze schrijven,

Nadere informatie

Aan : Betreffende : Kerstaankopen? Opgepast voor gauwdieven! KERSTPERIODE = SHOPPINGPERIODE VOOR GAUWDIEVEN :

Aan : Betreffende : Kerstaankopen? Opgepast voor gauwdieven! KERSTPERIODE = SHOPPINGPERIODE VOOR GAUWDIEVEN : POLITIE PZ GAVERS 8530 HARELBEKE Deerlijksesteenweg 43 POLITIEZONE GAVERS DEERLIJK-HARELBEKE Tel : 056/733.511 Fax : 056/733.529 BIN-BERICHT PREVENTIEF Datum : 10/12/2015 Afzender : Dit is een bericht

Nadere informatie

Voorkom een overval. 10 gouden tips

Voorkom een overval. 10 gouden tips Voorkom een overval 10 gouden tips Voorkom een overval Hoe kunt u een overval van uw zaak voor komen? En wat kunt u het beste doen als het toch gebeurt? In deze folder zetten we 10 gouden tips op een rij.

Nadere informatie

Junior Plan 1. Type levensverzekering

Junior Plan 1. Type levensverzekering Junior Plan 1 Type levensverzekering Waarborgen Doelgroep Levensverzekering waarvan de nettopremies (dit zijn de premies exclusief premietaksen, instapkosten en eventuele premies voor aanvullende waarborgen)

Nadere informatie

UITWERKING webcase Pak de dief

UITWERKING webcase Pak de dief UITWERKING webcase Pak de dief opdracht 1 Volgens het Wetboek van Strafrecht is sprake van winkeldiefstal als: Het Wetboek van Strafrecht zegt hierover dat iemand zich schuldig maakt aan winkeldiefstal

Nadere informatie

Aangifte ongeval met derden - gemeen recht

Aangifte ongeval met derden - gemeen recht Aangifte ongeval met derden - gemeen recht aangifte burgerrechtelijke aansprakelijkheid gezin of bedrijf aangifte Defendo in het kader van een ongeval gezin of bedrijf kantoor polisnummer polisnummers

Nadere informatie

Diefstal eenvoudige risico s Handel Plus

Diefstal eenvoudige risico s Handel Plus Beoordelingsverslag Diefstal eenvoudige risico s Handel Plus Dit verslag moet steeds volledig worden ingevuld. Opgemaakt op: Door: Nieuwe zaak Bemiddelaar Nr. Bestaande zaak/polisnr.: Naam: Verzekeringnemer

Nadere informatie

MAAK JE WONING INBRAAKVEILIG

MAAK JE WONING INBRAAKVEILIG MAAK JE WONING INBRAAKVEILIG Brochure_inbraakpreventie_A5_019.indd 1 23/04/2019 14:10:52 Inbrekers: de klok tikt Een inbreker wil stil, snel en ongezien zijn slag slaan. De meeste inbrekers zijn gelegenheidsinbrekers.

Nadere informatie

Goedeklantbonus 10 % Pack Modulis Voedingswinkel. Kwaliteitswaarborgen op maat van uw onderneming

Goedeklantbonus 10 % Pack Modulis Voedingswinkel. Kwaliteitswaarborgen op maat van uw onderneming Goedeklantbonus 10 % Pack Modulis Voedingswinkel Kwaliteitswaarborgen op maat van uw onderneming Modulis, voor een globale visie en een eenvoudiger beheer van uw verzekeringen! Voeding is delicaat en moet

Nadere informatie

Alle Bouwplaatsrisico s Vereenvoudigde en uitgebreide vragenlijst

Alle Bouwplaatsrisico s Vereenvoudigde en uitgebreide vragenlijst Vereenvoudigde en uitgebreide vragenlijst Dit document bestaat uit 2 delen: enerzijds de Vereenvoudigde vragenlijst en anderzijds de Uitgebreide vragenlijst. Om te kunnen gebruikmaken van de Vereenvoudigde

Nadere informatie

Aan : Betreffende : Aandacht voor preventie tijdens de vakantie

Aan : Betreffende : Aandacht voor preventie tijdens de vakantie POLITIEZONE GAVERS HARELBEKE-DEERLIJK Tel : 056/733.511 Fax : 056/733.529 PZ GAVERS 8530 HARELBEKE Deerlijksesteenweg 43 Datum : 24/06/2014 Afzender : Dit is een bericht van de POLITIEZONE GAVERS BIN-BERICHT

Nadere informatie

BA onderneming. Onderneming nr. Polisnr. Kenmerk producent. Verzekeringnemer. Naam en voornaam of firmanaam van de verzekeringnemer

BA onderneming. Onderneming nr. Polisnr. Kenmerk producent. Verzekeringnemer. Naam en voornaam of firmanaam van de verzekeringnemer BA onderneming SCHADEAANGIFTE Onderneming nr. Polisnr. Kenmerk producent Verzekeringnemer Naam en voornaam of firmanaam van de verzekeringnemer Beroep of aard van de onderneming Woonplaats of hoofdzetel

Nadere informatie

Maak kennis met Amazon Insurance Kennismakingsbrochure. Mei 2016

Maak kennis met Amazon Insurance Kennismakingsbrochure. Mei 2016 Maak kennis met Amazon Insurance Kennismakingsbrochure Mei 2016 Inhoud 1. Amazon Insurance stelt zich voor...p. 5 2. Amazon Insurance en verkopers...p. 7 3. Uw wettelijke bescherming...p. 9 4. Waar kunt

Nadere informatie

Goedeklantbonus 10 % Pack Modulis Apotheek

Goedeklantbonus 10 % Pack Modulis Apotheek Goedeklantbonus 10 % Pack Modulis Apotheek Modulis, voor een globale visie en een eenvoudiger beheer van uw verzekeringen! Goede raad geven en magistrale bereidingen maken behoort tot uw beroep. En u

Nadere informatie

PRIVACY BELEID VAN CASIER GROUP

PRIVACY BELEID VAN CASIER GROUP PRIVACY BELEID VAN CASIER GROUP Inhoud Jouw privacy is belangrijk... 2 2.1 Vooraf... 2 1.2 Wie verwerkt jullie gegevens? Wie zijn we?... 2 1.3. Hoe kan je ons bereiken?... 3 1.4. De leidende toezichthoudende

Nadere informatie

AANGIFTE ZIEKTE OF ONGEVAL MET LICHAMELIJK LETSEL

AANGIFTE ZIEKTE OF ONGEVAL MET LICHAMELIJK LETSEL AANGIFTE ZIEKTE OF ONGEVAL MET LICHAMELIJK LETSEL AANGIFTE ZIEKTE OF ONGEVAL MET LICHAMELIJK LETSEL GENEESKUNDIG GETUIGSCHRIFT VERPLICHTE MEDEDELINGEN Mercator Verzekeringen nv Maatschappelijke zetel Antwerpen

Nadere informatie

Regels en procedures. Hieronder gaan we in op een aantal regels en procedures ondersteund met enkele praktijkvoorbeelden.

Regels en procedures. Hieronder gaan we in op een aantal regels en procedures ondersteund met enkele praktijkvoorbeelden. Regels en procedures Dagelijks worden supermarkten geconfronteerd met winkeldiefstal, variërend van een blikje limonade door schooljeugd tot complete voorraden tandpasta en koffie door bendes. Ook worden

Nadere informatie

Voorkom diefstal uit je auto

Voorkom diefstal uit je auto Voorkom diefstal uit je auto Jaarlijks worden er in ons land meer dan 75.000 diefstallen uit auto s geregistreerd. Veel diefstallen kunnen nochtans eenvoudig voorkomen worden. Wil je vermijden dat ook

Nadere informatie

NIEUWSFLASH 30-06- 11

NIEUWSFLASH 30-06- 11 NIEUWSFLASH 30-06- 11 NR 32 Voor KAMMENSTRAAT en OMGEVING (Kammenstraat-Hondsberg-Hemelrijkweg-Lazaret-Schuurblok-Kloosterstraat-Grensstraat-Handelsstraat-Hemelrijklaan- Statievelden) Noodnummer: 101 of

Nadere informatie

Misbruik betaalkaarten...over skimming & shouldersurfing... Copyright 2008 Federale politie. All rights reserved.

Misbruik betaalkaarten...over skimming & shouldersurfing... Copyright 2008 Federale politie. All rights reserved. Misbruik betaalkaarten...over skimming & shouldersurfing... Misbruik betaalkaarten Misbruik betaalkaart Ingrediënten betaalkaart pincode - diefstal - skimming - genoteerd - vals klavier - camera - shouldersurfen

Nadere informatie

Studie over de veiligheid bij de zelfstandige ondernemers Resultaten m.b.t. de sector van apothekers

Studie over de veiligheid bij de zelfstandige ondernemers Resultaten m.b.t. de sector van apothekers 575BZ03, Juli 2006 Studie over de veiligheid bij de zelfstandige ondernemers Resultaten m.b.t. de sector van apothekers FOD Binnenlandse Zaken, De Algemene Directie Veiligheidsen Preventiebeleid Nobody

Nadere informatie

Criminaliteit. Winkelcriminaliteit

Criminaliteit. Winkelcriminaliteit Criminaliteit Winkelcriminaliteit Diefstal voorkomen Winkeldiefstal kun je soms voorkomen. Een klant die jou ziet kijken, zal minder snel durven stelen. Een klant die wil stelen en die merkt dat jij op

Nadere informatie

Budgetplan Algemene Voorwaarden

Budgetplan Algemene Voorwaarden Budgetplan Uw veiligheid, onze zorg. www.baloise.be 2 Budgetplan Inhoud Het Budgetplan bestaat uit Algemene en Bijzondere voorwaarden die primeren op de in de mate dat ze ermee strijdig zijn. Baloise Insurance

Nadere informatie

Verzekerd Wonen & Verzekerd Wonen+

Verzekerd Wonen & Verzekerd Wonen+ Verzekerd Wonen & Verzekerd Wonen+ Brandverzekeringen voor de huurder De polissen Verzekerd Wonen en Verzekerd Wonen+ zijn verzekeringen naar Belgisch recht, aangeboden door Argenta Assuranties nv. De

Nadere informatie

De beveiligingsscan sta voor je zaak.nl

De beveiligingsscan sta voor je zaak.nl m in i ster beve ili gings ie v a n E c o n o m isc he ke n ili Za et h n n va ake tief he Z e e n i nitia ngs beve ngs gings De beveiligingsscan sta voor je zaak.nl 2011 De beveiligingsscan Op naar een

Nadere informatie

Vergroot SAFETY TROUGH TECHNOLOGY. uw gezichtsvermogen. Verhoog uw Veiligheid en Nachtrust met de beveiliging systemen van EuropeSecurity

Vergroot SAFETY TROUGH TECHNOLOGY. uw gezichtsvermogen. Verhoog uw Veiligheid en Nachtrust met de beveiliging systemen van EuropeSecurity Vergroot uw gezichtsvermogen SAFETY TROUGH TECHNOLOGY Verhoog uw Veiligheid en Nachtrust met de beveiliging systemen van EuropeSecurity Camera identificatie observatie Toegangscontrole Kluizen en safes

Nadere informatie

Save Plan 1. (1) Deze Financiële infofiche levensverzekering beschrijft de productmodaliteiten die van toepassing zijn op 20/01/2013.

Save Plan 1. (1) Deze Financiële infofiche levensverzekering beschrijft de productmodaliteiten die van toepassing zijn op 20/01/2013. Save Plan 1 Type levensverzekering Waarborgen Doelgroep Levensverzekering waarvan de nettopremies (dit zijn de premies exclusief premietaksen, instapkosten en eventuele premies voor aanvullende waarborgen)

Nadere informatie

BA Beroep voor Informaticadienstverleners Verzekeringsvoorstel

BA Beroep voor Informaticadienstverleners Verzekeringsvoorstel BA Beroep voor Informaticadienstverleners Verzekeringsvoorstel Bemiddelaar Nr.... FSMA-nr.... Referentie... Naam... Telefoon... Verkoop op afstand ja neen Polisreferentie Nieuwe zaak Overname andere maatschappij,

Nadere informatie

- SCHADEAANGIFTE - «Plus Zichtrekening»

- SCHADEAANGIFTE - «Plus Zichtrekening» - SCHADEAANGIFTE - «Plus Zichtrekening» ALGEMENE INFORMATIE De Plus zichtrekening is een rekening van: Beobank NV/SA Boulevard Général Jacques 263g B-1050 Bruxelles België Verzekeringmaatschappij: De dekking

Nadere informatie

Grenzen jaar 2016 versie 01/07/2016 1

Grenzen jaar 2016 versie 01/07/2016 1 Grenzen jaar 2016 versie 01/07/2016 1 Loongrenzen Aard grens Datum Bedrag RSZ-grens werknemers Loonplafond Riziv 01/01/2016 01/06/2016 41.573,16 EUR 42.404,95 EUR Maximumpensioen 80 %-grens 01/01/2016

Nadere informatie

Geef fietsdieven geen kans!

Geef fietsdieven geen kans! Geef fietsdieven geen kans! 700062_binnenwerk_NL.indd 1 06-04-2007 16:03:42 Jaarlijks worden er in ons land meer dan 30.000 fietsdiefstallen geregistreerd. Het feitelijke aantal ligt stukken hoger. De

Nadere informatie

BUURTINFORMATIENETWERKEN EDEGEM

BUURTINFORMATIENETWERKEN EDEGEM BUURTINFORMATIENETWERKEN EDEGEM!! 7 Omdat veiligheid iedereen aanbelangt Beste buurtbewoner 1. INBRAAK ( De bron van dit onderwerp is Besafe, veiligheid en preventie) Problematiek In België behoort inbraak

Nadere informatie

VOORJAAR PREVENTIETIPS BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen. genieten van het voorjaar... BEWAAREXEMPLAAR

VOORJAAR PREVENTIETIPS BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen. genieten van het voorjaar... BEWAAREXEMPLAAR BEVEILIGINGS GROEP VOORJAAR PREVENTIETIPS Ontspannen genieten van het voorjaar... BEWAAREXEMPLAAR Goede preventie is belangrijk en schade voorkomen begint bij het nemen van de juiste maatregelen. NVD Beveiligingsgroep

Nadere informatie

Aan : Betreffende : Gemeentebestuur en politie zetten sterk in op preventie bij aanpak woninginbraken!!!

Aan : Betreffende : Gemeentebestuur en politie zetten sterk in op preventie bij aanpak woninginbraken!!! POLITIEZONE GAVERS HARELBEKE-DEERLIJK Tel : 056/733.511 Fax : 056/733.529 PZ GAVERS 8530 HARELBEKE Deerlijksesteenweg 43 Datum : 18/10/2013 Afzender : Dit is een bericht van de POLITIEZONE GAVERS BIN-BERICHT

Nadere informatie

Brand Golden Label Verzekeringsvoorstel

Brand Golden Label Verzekeringsvoorstel Verzekeringsvoorstel Bemiddelaar Nr.... FSMA-nr.... Referentie... Naam... Telefoon... Verkoop op afstand ja neen Polisreferentie Nieuwe zaak Overname andere maatschappij, kopie andere polissen bijvoegen

Nadere informatie

VEILIGHEID OP DE CAMPUS

VEILIGHEID OP DE CAMPUS VEILIGHEID OP DE CAMPUS Als student breng je een belangrijk deel van je tijd door op de campus. De universiteit zorgt daarom voor goede verlichting, inbraakdetectie, camera s en deskundige bedrijfshulpverleners.

Nadere informatie

Clinic Observeren en signaleren Oplettende burgers van Weesp, als actieve partners in opsporing!

Clinic Observeren en signaleren Oplettende burgers van Weesp, als actieve partners in opsporing! Clinic Observeren en signaleren Oplettende burgers van Weesp, als actieve partners in opsporing! Wat kunt U deze avond verwachten? Afwijkend gedrag herkennen, Een verdachte situatie herkennen, Situaties

Nadere informatie

Hoe voorkom je diefstal op reis.

Hoe voorkom je diefstal op reis. Hoe voorkom je diefstal op reis. Diefstal op reis, dit is iets wat we liever niet willen overkomen wanneer we in het buitenland zitten. Toch gebeurt het. Ik kan me nog goed herinneren dat ik een jaar geleden

Nadere informatie

Grenzen jaar 2017 versie 01/01/2017 1

Grenzen jaar 2017 versie 01/01/2017 1 Grenzen jaar 2017 versie 01/01/2017 1 Loongrenzen Aard grens Datum Bedrag RSZ-grens werknemers Loonplafond Riziv 01/01/2017 42.404,95 EUR Maximumpensioen 80 %-grens 01/01/2017 54.648,70 EUR RSZ-grens zelfstandigen

Nadere informatie

NAJAAR PREVENTIETIPS BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen. genieten van het najaar... BEWAAREXEMPLAAR

NAJAAR PREVENTIETIPS BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen. genieten van het najaar... BEWAAREXEMPLAAR NAJAAR PREVENTIETIPS Ontspannen genieten van het najaar... BEWAAREXEMPLAAR Ontspannen genieten van het najaar... Goede preventie is belangrijk en schade voorkomen begint bij het nemen van de juiste maatregelen.

Nadere informatie

Veiligheidscijfers Soest 2015 samenwerking loont

Veiligheidscijfers Soest 2015 samenwerking loont ontwikkeling 2015 tov 2014, gemeente ontwikkeling 2015 tov 2014, regio MNL januari t/m juni juli t/m december Veiligheidscijfers Soest 2015 samenwerking loont Januari 2016 - In 2015 is het aantal woninginbraken

Nadere informatie

PROCEDURE AGRESSIE EN GEWELD TIJDENS DE WACHTDIENST

PROCEDURE AGRESSIE EN GEWELD TIJDENS DE WACHTDIENST PROCEDURE AGRESSIE EN GEWELD TIJDENS DE WACHTDIENST DOEL VAN HET PROTOCOL Het doel van dit protocol is de veiligheid van medewerkers te verhogen en de kans op agressie te verlagen door middel van het aanbieden

Nadere informatie

Winkelinrichting Hoe veranderingen in je winkelinrichting je verliezen door diefstal kunnen terugdringen

Winkelinrichting Hoe veranderingen in je winkelinrichting je verliezen door diefstal kunnen terugdringen Winkelinrichting Hoe veranderingen in je winkelinrichting je verliezen door diefstal kunnen terugdringen 27/10/2015 Preventie Beter voorkomen dan genezen Enkele voorbeelden Winkeldiefstal 1 Winkeldiefstal

Nadere informatie

Omnium fiets Algemene Voorwaarden

Omnium fiets Algemene Voorwaarden Omnium fiets Uw veiligheid, onze zorg. www.baloise.be 2 Omnium fiets Inhoud Uw polis bestaat uit deze en de Bijzondere Voorwaarden, die primeren op de. Wij raden u, de verzekeringnemer, aan beide aandachtig

Nadere informatie