I-BASE ALS BACKBONE VOOR HET HUISSTIJL- EN COMMUNICATIEMANAGEMENT VAN ONZE OVERHEID

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "I-BASE ALS BACKBONE VOOR HET HUISSTIJL- EN COMMUNICATIEMANAGEMENT VAN ONZE OVERHEID"

Transcriptie

1 I-BASE ALS BACKBONE VOOR HET HUISSTIJL- EN COMMUNICATIEMANAGEMENT VAN ONZE OVERHEID TOTAL IDENTITY

2 I-BASE ALS BACKBONE VOOR HET HUISSTIJL- EN COMMUNICATIE MANAGEMENT VAN ONZE OVERHEID I-BASE ALS BACKBONE VOOR HET HUISSTIJL- EN COMMUNICATIE MANAGEMENT VAN ONZE OVERHEID DE UITDAGING VAN CENTRAAL NAAR DECENTRAAL RIJKSHUISSTIJL.NL Met ingang van 2009 voeren alle organisaties van de Nederlandse overheid één rijksbrede huisstijl. De ministeries, de inspecties, de uitvoeringsorganisaties en de agentschappen. Van de Belastingdienst tot de gevangenissen, van het Centraal Planbureau tot het KNMI. Opdracht: ontwikkel een breed digitaal platform om de invoering van deze rijksbrede huisstijl te ondersteunen en te faciliteren of hoe overbruggen we afstanden, letterlijk en figuurlijk? Na een uitgebreide Europese aanbesteding werd de i-base van Total Identity unaniem gekozen tot het meest geschikte platform om de gestelde opdracht te kunnen invullen. De toegevoegde waarde van Total Identity als het gaat om de ontwikkeling en implementatie van grote en complexe huisstijlen speelde hierbij een belangrijke rol ten opzichte van de concurrentie. Door de grootte en diversiteit van de gebruikersgroepen, maar ook de omvang van het project was het vanaf het begin direct duidelijk dat het centrale concept van doorslaggevende betekenis voor het uiteindelijke succes zou zijn. In het kader van het wettelijk bepaalde Digitaal Tenzijbeleid vindt bij de Rijksoverheid een brede transitie plaats van print- naar digitale communicatiemiddelen. De i-base is daarin meegegroeid en speelt ook hierin nu een centrale rol. De i-base is op dit moment het centrale huisstijl- en communicatieplatform van de Rijksoverheid, dat dagelijks door honderden mensen wordt gebruikt. NEDERLANDSE KRIJGSMACHT I-BASE DIGITAAL TENZIJ

3 DE UITDAGING HET CONCEPT De architectuur is er op gebaseerd om informatie die voor iedereen gelijk en bindend is centraal te beheren en deze voor elke individuele organisatie decentraal te kunnen aanvullen en uitbreiden met specifieke informatie en modules. Hierdoor zien de medewerkers en leveranciers van elke organisatie de voor hun relevante informatie, bestanden en modules in hun eigen vertrouwde omgeving. De gebruikers hebben afhankelijk van hun persoonlijke inlog toegang tot onder andere: richtlijnen, achtergrond informatie, RSS, nieuws, nieuwsbrieven beheren en verzenden, huisstijl-bestanden, beeldbank, bestellen, modules voor het maken van een eigen bureaublad of visitekaartje, templategenerator voor bijvoorbeeld websites. Bovendien bestaat er ook een volledig gepersonifieerde omgeving: Mijn 1 Logo. Fiona Atighi is nu hoofd communicatie van de Rijksgebouwendienst. De afgelopen drie jaar heeft zij echter als projectleider 1 Logo de nieuwe huisstijl voor de Nederlandse Rijksoverheid geimplementeerd. Dit doet de Nederlandse Rijksoverheid omdat hier door de communicatie van de Rijksoverheid beter en goed koper wordt. Al tijdens de implementatie werd deze veronderstelling op de proef gesteld. De nieuwe regering van Nederland heeft namelijk besloten om een aantal ministeries te reorganiseren. Door de nieuwe huisstijl en met name de huisstijlwebsite was binnen vier weken deze overstap te maken. We zien de huisstijlwebsite als de backbone van ons huisstijlmanagement. Ondertussen hebben we 107 subsites, waar 600 basis bestanden en richtlijnen staan. In de beeldbanken bewaren we meer dan beelden. En worden per maand met de huisstijlwebsite honderden nieuwsbrieven gemaakt, verstuurd en gelezen.

4 VAN CENTRAAL NAAR DECENTRAAL Het beheer van de informatie binnen de rijkshuisstijlsite gebeurt voor alle organisaties in centraal van uit de projectgroep 1 Logo. Vanaf 2011 beheren alle betrokken organisaties decentraal hun eigen richtlijnen en applicaties binnen i-base. Total Identity ondersteunde deze organisaties hierbij, onder andere door het geven van trainingen en workshops. VIDEO S EN SLIDESHOWS Naast de standaard richtlijnen is er veel aandacht besteed om informatie visueler aan te bieden. Zo zijn er voor de belangrijkste bouwstenen en middelen van de huisstijl instructievideo s en slideshows met goede voorbeelden te zien. Moeder Dochter Moeder Dochter Kleindochter Kleindochter 2010 NIEUW KABINET: DE ULTIEME TEST Met de komst van het nieuwe kabinet in 2010 is een aantal ministeries samengevoegd en kregen andere een nieuwe naam. Hierdoor moesten de logo s van zo n zestig organisaties worden aangepast. In minder dan vier weken tijd konden alle organisaties beschikken over hun nieuwe logo s, aangepaste tools en samengevoegde beeldbanken. Tegelijkertijd ging ook de nieuwe release van de rijkshuisstijlsite live. Volledig geredigeerd en voorzien van vele nieuwe afbeeldingen. Ook werd het nieuwe accountaanvraagsysteem geïntroduceerd.

5 RIJKSHUISSTIJL.NL FEITEN EN CIJFERS (ULTIMO 2012) Meer dan 100 rijksoverheidsorganisaties 106 subsites Aantal accounts Actieve accounts Aantal bezoekers per maand Aantal pageviews per maand 1,6 miljoen LOGOWIJZER NIEUWSBRIEFMODULE ACCOUNTAANVRAGEN BESTANDEN (ULTIMO 2012) Richtlijnen en (basis)bestanden Logo s Gegenereerde logo s* Beelden beeldbank Nieuwsbrieven Visitekaartjes Totaal aantal bestanden DE KRACHT VAN I-BASE: MODULES i-base faciliteert gebruikers door het juist toepassen van de huisstijl zo eenvoudig en efficient mogelijk te maken door het inzetten van slimme modules. Met behulp van deze module in drie stappen het juiste logo. Of het nu gaat om drukwerk, kantoorautomatisering, on-line toepassing of enkel of gedeeld afzenderschap. BEELDBANK Online eigen nieuwsbrieven samenstellen, verzenden en beheren. Als pdf, html of outlook formaat. BESTELLEN Met de nieuwe release is in december 2010 ook een geavanceerd en geautomatiseerd accountaanvraagen rechtenbeheersysteem geïntroduceerd. TAALTOETS Veel organisaties maken gebruik van de beeldbankmodule. Bijvoorbeeld het ministerie van Defensie met meer dan beelden. Speciaal hiervoor werd de standaard module uitgebreid met een semantische zoekmachine. Zelf online visitekaartjes aanmaken en bestellen. Maar ook bijvoorbeeld vlaggen en banieren direct bij de producent inkopen. De rijksoverheid kiest voor helder en duidelijk taalgebruik. Speciaal voor de Belastingdienst werd een tool ontwikkeld die medewerkers ondersteunt bij het zo eenduidig mogelijk communiceren met het publiek.

6 NEDERLANDSE KRIJGSMACHT I-BASE EEN EEUWENOUDE TRADITIE De Nederlandse krijgsmacht bij de Grondwet ingesteld neemt een bijzondere positie in binnen de rijksbrede huisstijl. De symbolen van de krijgsmachtdelen kennen eeuwenoude militaire tradities. Total Identity heeft met het ontwerp van het oranje lint de Defensie-organisatie binnen de huisstijl weer verbonden met behoud van haar symboliek. DE NIEUWE STANDAARD Vaak is een online huisstijlmanagementoplossing niet meer dan een digitale versie van het gedrukte huisstijlhandboek. Weliswaar online toegankelijk en eenvoudiger te actualiseren dan een gedrukt manual, maar in de praktijk toch vooral weer een statisch naslagwerk. i-base laat het tijdperk van het digitale huisstijlhandboek achter zich en creëert een online communicatieplatform in de breedste zin van het woord. Het biedt de basis waarmee kennis, richtlijnen en applicaties met elkaar interacteren om de gebruiker te voorzien van alle hulpmiddelen die nodig zijn om actief en consistent met een identiteit, huisstijl en communicatie om te gaan. Gebruikers zowel binnen als buiten de organisatie (communicatiemedewerkers, leveranciers, drukkers, ontwerpers) kunnen, op elk tijdstip en waarvandaan ook, beschikken over de complete en meest actuele gegevens en onderdelen van het corporate design- en communicatieprogramma. i-base biedt modules zoals een beeldbank, online publishing (bijvoorbeeld posters, brochures en visitekaartjes) een digitale nieuwsbrief, een logowijzer, een schrijfwijzer of een webshop. Waarmee de traditionele huisstijlsite evolueert tot de ruggengraat van huisstijlmanagement. best practices achtergrond basisrichtlijnen huisstijlmanagement Kennis grondtoon Richtlijnen i-base basiselementen Applicaties bestellen begrippenlijst communicatiestrategie beeldbank downloads designtools In het communicatieplatform i-base komen kennis, richtlijnen en applicaties samen. Hiermee hebben medewerkers en toeleveranciers alle benodigde middelen in handen om de identiteit van een organisatie op gefundeerde wijze toe te passen en te beheren.

7 DIGITAAL TENZIJ Het huisstijlplatform 1Logo heeft zich inmiddels, in het kader van het wettelijk vastgestelde Digitaal Tenzij-beleid, doorontwikkeld tot het centrale communicatieplatform van de rijksoverheid dat dagelijks door honderden ambtenaren wordt gebruikt. Total Identity heeft verschillende soorten digitale middelen ook als eerste geïmplementeerd. Vanuit de i-base worden nu met speels gemak digitale brochures, jaarverslagen en magazines samengesteld. E-BROCHURES Bij digitale brochures is de inhoud eenvoudig aan te passen en dus altijd te actualiseren. De interactie- en zoekmogelijkheden van digitale media maken brochures zeer praktisch in het gebruik. Bijvoorbeeld de wie-watwaar-gids van het ministerie van Veiligheid en Justitie, bestemd voor nieuwe medewerkers. E-JAARVERSLAGEN Een digitaal jaarverslag is niet alleen goedkoper in productie, maar maakt verantwoordingsinformatie ook toegankelijker voor iedereen. Een voorbeeld is het digitale jaarbericht van de Rijksgebouwendienst dat vanaf 2012 de papieren voorganger vervangt. E-MAGAZINES Voor de Belastingdienst is de B zine ontwikkeld, een nieuw digitaal personeelsmagazine over de veranderambities van de Belastingdienst. Dit e-zine format wordt nu ook gebruikt door onder andere de ministeries van Binnenlandse Zaken, Financiën en Veiligheid en Justitie. Er zijn inmiddels vijftien e-magazinetitels in omloop.

8 TOTAL IDENTITY GROEP Challenging ambition TOTAL IDENTITY Fit for the future Pedro de Medinalaan XK Amsterdam Telefoon +31 (0) info@totalidentity.nl TOTAL PUBLIC Be public. Be inspired. Be seen. Mauritskade HC Den Haag Telefoon +31 (0) info@totalpublic.nl TOTAL ACTIVE MEDIA Challenging ambition Pedro de Medinalaan XK Amsterdam Telefoon +31 (0) info@totalactivemedia.nl TOTAL GRAMMA Challenging ambition Gijzelaarsstraat 29 B-2000 Antwerpen België Telefoon +32 (0) info@totalgramma.be TOTAL IDENTITY

U S E R M A N U A L. Auteur Frank van Leeuwen. Bedrijf Callenbach Concept Center. Document User manual

U S E R M A N U A L. Auteur Frank van Leeuwen. Bedrijf Callenbach Concept Center. Document User manual U S E R M A N U A L Auteur Frank van Leeuwen Bedrijf Callenbach Concept Center Document User manual Datum 16 juni 2010 INHOUDSOPGAVE 1 Product bestellen.. 3 1.1 Product opmaken. 3 1.2 Bestelling plaatsen..

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie

WEBSITE PAKKETTEN SAMENGESTELD VOOR DE ZZP, STARTENDE ONDERNEMER EN PARTICULIER DE PERFECTE START IN DE DIGITALE WERELD

WEBSITE PAKKETTEN SAMENGESTELD VOOR DE ZZP, STARTENDE ONDERNEMER EN PARTICULIER DE PERFECTE START IN DE DIGITALE WERELD WEBSITE PAKKETTEN SAMENGESTELD VOOR DE ZZP, STARTENDE ONDERNEMER EN PARTICULIER DE PERFECTE START IN DE DIGITALE WERELD BETAALBARE WEBSITE MET MOGELIJKHEDEN VOOR DE TOEKOMST STABIEL, KWALITEIT, PROFESSIONEEL

Nadere informatie

DTPH. In september 2010 zijn Deoprinting en DTPH het er over eens dat deadlines gehaald moeten kunnen worden.

DTPH. In september 2010 zijn Deoprinting en DTPH het er over eens dat deadlines gehaald moeten kunnen worden. PANTONE 877C PANTONE 642C PANTONE 656C Beyond creativity In september 2010 zijn Deoprinting en DTPH het er over eens dat deadlines gehaald moeten kunnen worden. DTPH. Sinds 2010 is #grafischespoed nooit

Nadere informatie

Bij PAPYR kunt u terecht voor ONDERSCHEIDENDE huisstijlen, websites en merken/brands. We hebben

Bij PAPYR kunt u terecht voor ONDERSCHEIDENDE huisstijlen, websites en merken/brands. We hebben foto vorm web corporate identity logo s huisstijlen websites advertenties tijdschriften boeken nieuwsbrieven foto s Bij PAPYR kunt u terecht voor ONDERSCHEIDENDE huisstijlen, websites en merken/brands.

Nadere informatie

Hoe was het? Het is weer tijd voor uw jaarverslag! Uw jaarlijkse visi- Tastbare weggever tekaartje is een belangrijk communicatiemiddel dat alle

Hoe was het? Het is weer tijd voor uw jaarverslag! Uw jaarlijkse visi- Tastbare weggever tekaartje is een belangrijk communicatiemiddel dat alle hoe was het? Hoe was het? Het is weer tijd voor uw jaarverslag! Uw jaarlijkse visitekaartje is een belangrijk communicatiemiddel dat alle aandacht verdient. De mogelijkheden zijn legio, vooral als u kiest

Nadere informatie

Huisstijlinformatiemap. Scholen met Succes

Huisstijlinformatiemap. Scholen met Succes Huisstijlinformatiemap Scholen met Succes Waarom een huisstijl? Als organisatie wil je een bepaalde indruk maken, een bepaald beeld achter laten bij doelgroepen en publieksgroepen. Een van de middelen

Nadere informatie

Presentaties Firm Ground bij Workshop Toegankelijke pdf Forum Standaardisatie

Presentaties Firm Ground bij Workshop Toegankelijke pdf Forum Standaardisatie Presentaties Firm Ground bij Workshop Toegankelijke pdf Forum Standaardisatie Documenten en toegankelijkheid, wat je als organisatie moet weten presentatie Iacobien Riezebosch Pdf-audit presentatie Bram

Nadere informatie

MUNTZ MARKETING COMMUNICATION GROUP. Handleiding Slagersplein

MUNTZ MARKETING COMMUNICATION GROUP. Handleiding Slagersplein MUNTZ MARKETING COMMUNICATION GROUP Handleiding Slagersplein Inhoudsopgave Pagina - Uitleg beginscherm 3 - Aanmaken Profiel 5 - Maak Printmateriaal: Stap 1, kies doel 8 - Maak printmateriaal: Stap 2, kies

Nadere informatie

strategie concept creatie

strategie concept creatie strategie concept creatie Wij houden van competities, daag ons uit voor uw pitch?tip: Waarom wij? Innovatie in Design Een merk is de spiegel van uw creatie. Het vertegenwoordigt uw product en uw bedrijf.

Nadere informatie

strategie concept creatie

strategie concept creatie strategie concept creatie Wij houden van competities, daag ons uit voor uw pitch!?tip: Waarom wij? INNOVATIE IN DESIGN Een merk is de spiegel van uw creatie. Het vertegenwoordigt uw product en uw bedrijf.

Nadere informatie

De voordelen van Drupal

De voordelen van Drupal Drupal is een open source Content Management System (CMS). Daarnaast kun je Drupal zien als een framework, dit betekent dat je modules (oftewel mini-applicaties) kunt implementeren in je installatie van

Nadere informatie

HET MAGAZINE VOOR DE MAAKINDUSTRIE

HET MAGAZINE VOOR DE MAAKINDUSTRIE HET MAGAZINE VOOR DE MAAKINDUSTRIE Pt Industrieel Management (PTIM) richt zich op het technisch top management dat werkzaam is binnen de (middel) grote bedrijven in de producerende industrie. Het vakblad,

Nadere informatie

Unieke website per object www.straatnaam+huisnummer.nl. Bekijk live voorbeelden op homeshow.eu/voorbeelden

Unieke website per object www.straatnaam+huisnummer.nl. Bekijk live voorbeelden op homeshow.eu/voorbeelden Unieke website per object www.straatnaam+huisnummer.nl Bekijk live voorbeelden op homeshow.eu/voorbeelden OVER HOMESHOW HomeShow biedt een uitgelezen kans om objecten -online- optimaal te presenteren.

Nadere informatie

HUISSTIJLHANDBOEK. Huisstijlhandboek GGD Brabant-Zuidoost Versie 1.0

HUISSTIJLHANDBOEK. Huisstijlhandboek GGD Brabant-Zuidoost Versie 1.0 HUISSTIJLHANDBOEK Huisstijlhandboek GGD Brabant-Zuidoost Versie 1.0 INHOUDSOPGAVE Inleiding Pagina 03 Typografie Pagina 09 Het logo Pagina 04-06 Het gebruik van afbeeldingen Pagina 10-11 Kleurgebruik Pagina

Nadere informatie

Start je eigen webwinkel en verleg je ambities. Maak gebruik van talloze mogelijkheden waar je bijzonder weinig voor betaalt. Vanaf 12,95 per maand

Start je eigen webwinkel en verleg je ambities. Maak gebruik van talloze mogelijkheden waar je bijzonder weinig voor betaalt. Vanaf 12,95 per maand Vanaf 12,95 per maand Start je eigen webwinkel en verleg je ambities Maak gebruik van talloze mogelijkheden waar je bijzonder weinig voor betaalt. www.ccvonline.be Welkom bij BiedMeer Powered by Waar e-commerce

Nadere informatie

Drukwerksysteem www.cdadrukwerk.nl

Drukwerksysteem www.cdadrukwerk.nl Handleiding Drukwerksysteem Correspondentiedrukwerk www.cdadrukwerk.nl Handleiding CDA-drukwerksysteem, correspondentiedrukwerk Versie 7 oktober 2013 Voor u ligt de handleiding voor het CDA-drukwerksysteem.

Nadere informatie

zonder stoppen Bastiaan Elwin Gertjan Startersproblemen? HET TEAM VAN STARTENZONDERSTOPPEN.NL No-nonsense zaken doen Wij gaan verder

zonder stoppen Bastiaan Elwin Gertjan Startersproblemen? HET TEAM VAN STARTENZONDERSTOPPEN.NL No-nonsense zaken doen Wij gaan verder Wie zijn wij StartenzonderStoppen is een organisatie die speciaal is opgezet om startende ondernemers te helpen met hun online en offline communicatie. Denk hierbij aan websites, drukwerk, huisstijl en

Nadere informatie

HUISSTIJL MANUAL DELTA ACADEMY

HUISSTIJL MANUAL DELTA ACADEMY HUISSTIJL MANUAL DELTA ACADEMY HZ UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES Augustus 2012 INHOUD C G DELTA ACADEMY 1 LOGO 1.1 VERSCHIJNINGSVORMEN & KLEURGEBRUIK DELTA ACADEMY LOGO 1.2 DELTA ACADEMY ENDORSED LOGO

Nadere informatie

Regeling auteursrechtelijk voorbehoud op een beeldmerk en huisstijl

Regeling auteursrechtelijk voorbehoud op een beeldmerk en huisstijl AZ Regeling auteursrechtelijk voorbehoud op een beeldmerk en huisstijl Regeling van 16 juni 2008, houdende het voorbehouden door de Staat der Nederlanden (Ministerie van Algemene Zaken) van het auteursrecht

Nadere informatie

CaseMaster CRM Customer Relationship Management

CaseMaster CRM Customer Relationship Management CaseMaster CRM Customer Relationship Management CaseMaster CRM Meer omzet uit uw bestaande of nieuwe relaties halen of een klantprofiel samenstellen doormiddel van een analyse op het aankoopgedrag en vervolg

Nadere informatie

Handleiding. self service adverteren in print.

Handleiding. self service adverteren in print. Handleiding self service adverteren in print. Met onze online tool maak je in drie simpele stappen een advertentie drukklaar. Gereed voor de krant van morgen. Kies een ontwerp. Bewerk de inhoud. En lever

Nadere informatie

Documenten en toegankelijkheid

Documenten en toegankelijkheid Documenten en toegankelijkheid Wat je als overheidsorganisatie moet weten Cascadiscongres, 5 april 2017 Iacobien Riezebosch en Saskia Schrijver Veel van je content bestaat uit pdf's Deze pdf's zijn zelden

Nadere informatie

Checklist CHECKLIST T.B.V. OPZETTEN VAN MIJNWEBWINKEL.NL. Check. 1. Businessplan. Strategie en doelstelling, kosten en planning.

Checklist CHECKLIST T.B.V. OPZETTEN VAN MIJNWEBWINKEL.NL. Check. 1. Businessplan. Strategie en doelstelling, kosten en planning. Checklist 1. Businessplan Strategie en doelstelling, kosten en planning. Check 2. Juridische Voorwaarden KvK, Belastingdienst formulieren downloaden en invullen. Handelsnaam verzinnen. Domeinnaam registreren.

Nadere informatie

Prijslijst. Een professionele, responsive website. Goedkoper kan bijna niet. Mooi online is onderdeel van Ersite webdesign

Prijslijst. Een professionele, responsive website. Goedkoper kan bijna niet. Mooi online is onderdeel van Ersite webdesign Mooi online is onderdeel van Ersite webdesign www.ersite.nl Hazenweg 2 7556 BM Hengelo T: 074 711 0324 E: info@mooionline.nl K.v.K. 08092369 BTW. NL128172848B02 Prijslijst Een professionele, responsive

Nadere informatie

XBRL voor ondernemers. Wat betekent dat voor u?

XBRL voor ondernemers. Wat betekent dat voor u? XBRL voor ondernemers. Wat betekent dat voor u? Makkelijker, sneller, betrouwbaarder en dus goedkoper aan administratieve verplichtingen voldoen! www.xbrlvoorondernemers.nl BESPAREN OP UW ADMINISTRATIEVE

Nadere informatie

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 25 juli 2018 U Lbr. 18/043. Digitale toegankelijkheid. Samenvatting

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 25 juli 2018 U Lbr. 18/043. Digitale toegankelijkheid. Samenvatting Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Datum 25 juli 2018 Ons kenmerk TIS/U201800619 Lbr. 18/043 Telefoon 0613632929 Bijlage(n) Onderwerp Digitale toegankelijkheid Samenvatting Per 1 juli 2018

Nadere informatie

Campagne. handleiding. Nederland digitaliseert Ondernemers gebruiken eherkenning

Campagne. handleiding. Nederland digitaliseert Ondernemers gebruiken eherkenning Campagne handleiding Nederland digitaliseert Ondernemers gebruiken eherkenning Inleiding U heeft eherkenning geïmplementeerd en wil dit online authenticatiemiddel promoten onder de ondernemers. Daarvoor

Nadere informatie

Tekst en Uitleg. typisch. weer iets van. Apograaf grafische vormgeving drukwerk - ipublishing en speaker-support

Tekst en Uitleg. typisch. weer iets van. Apograaf grafische vormgeving drukwerk - ipublishing en speaker-support Tekst en Uitleg typisch uw weer iets van grafische vormgeving drukwerk - ipublishing en speaker-support Wat en wie is uw...? als project en zelfstandig verder: is een initiatief van Yerechow Projectmanagement.

Nadere informatie

Centrale regie en decentraal gebruik binnen communicatie

Centrale regie en decentraal gebruik binnen  communicatie binnen e-mailcommunicatie Een guide voor het regisseren en faciliteren van e-mail als communicatiemiddel binnen organisaties met decentrale verantwoordelijkheden Powered by De inzet van e-mail als communicatiemiddel

Nadere informatie

BeheerVisie ondersteunt StUF-ZKN 3.10

BeheerVisie ondersteunt StUF-ZKN 3.10 Nieuwsbrief BeheerVisie Nieuwsbrief BeheerVisie 2015, Editie 2 Nieuws BeheerVisie ondersteunt StUF-ZKN 3.10 BeheerVisie geeft advies MeldDesk App Message Router MeldDesk Gebruikers Forum Nieuwe MeldDesk

Nadere informatie

Handleiding Web-to-Print module Myso. Inhoudsopgave. My.myso.nl juni Myso-afroep/W2P

Handleiding Web-to-Print module Myso. Inhoudsopgave. My.myso.nl juni Myso-afroep/W2P My.myso.nl juni 2015 1 Myso-afroep/W2P ... 2 1. Welkom... 3 2. Inloggen... 4 3. Bestellen... 6 4. Bestelgedeelte... 9 5. Winkelwagen... 10 6. Aanmaak huisstijl drukwerk... 12 Tekst-editor... 16 Uw persoonlijke

Nadere informatie

verwacht grootse dingen

verwacht grootse dingen verwacht grootse dingen Webdesign - Webhosting - Domeinnaam - Grafisch ontwerp Aanvraagformulier contactgegevens - webdesign - webhosting - domeinnaam - grafisch ontwerp - opmerkingen Met dit document

Nadere informatie

Uw bedrijf in beeld. Uw bedrijf in beeld versie 3.1 Pagina 1

Uw bedrijf in beeld. Uw bedrijf in beeld versie 3.1 Pagina 1 Uw bedrijf in beeld De manier waarop en de vorm waarin uw bedrijf zich presenteert, bepaalt in grote mate de beeldvorming van het bedrijf bij uw huidige en toekomstige relaties en klanten. Dit geldt voor

Nadere informatie

Handleiding Drukwerksysteem

Handleiding Drukwerksysteem Handleiding Drukwerksysteem 1 Handleiding CDA-drukwerksysteem Versie 12 juli 2013 Voor u ligt de handleiding voor het CDA-drukwerksysteem. In dit drukwerksysteem treft u formats aan voor het standaard

Nadere informatie

Centrale controle, decentrale verzending

Centrale controle, decentrale verzending NTI Centrale controle, decentrale verzending Eenvoudig landingspagina s toevoegen Mentoren sturen zelfstandig eigen nieuwsbrief Marketingafdeling houdt controle over huisstijl en opzet Berichten worden

Nadere informatie

CaseMaster WS E-Commerce Webshop

CaseMaster WS E-Commerce Webshop CaseMaster WS E-Commerce Webshop CaseMaster Webshop Het aantal webshops groeit nog steeds en de ontwikkelingen hierin volgen elkaar in snel tempo op. Om succesvol te blijven, is het van belang dat uw software

Nadere informatie

Huisstijlmanual. FitStap // huisstijlmanual // versie 1 december 2017

Huisstijlmanual. FitStap // huisstijlmanual // versie 1 december 2017 Huisstijlmanual december 2017 Inleiding Een goede huisstijl geeft een project een gezicht, een herkenbaar gezicht dat past bij wie je bent en wat je wilt uitstralen. Een succesvolle huisstijl wordt consequent

Nadere informatie

Communicatie vanuit of over Bslim

Communicatie vanuit of over Bslim Communicatie vanuit of over Bslim Inleiding Wat is fijner als kind dan heerlijk je energie kwijt kunnen, terwijl je op een sportieve manier vrienden maakt? In Groningen en Ten Boer werken we met vele partijen

Nadere informatie

HUB. non lineair ---

HUB. non lineair --- HUB non lineair 1 juli 2016 2 INLEIDING Digitale workflow De OLON MediaHub non lineair (verder te noemen de MediaHub) is een backend systeem dat de oplossing biedt voor de meest complexe vraagstukken op

Nadere informatie

De beurs van de openbare sector

De beurs van de openbare sector Organisatie: 4Instance De beurs van de openbare sector Innovatie & Performantie in de overheidssector Virtuele, permanente en multi-level beurs www.publicsectorfair.com www.overheidsbeurs.com Exposanten

Nadere informatie

Artificial Design. Toepassing: huisstijlmanagement

Artificial Design. Toepassing: huisstijlmanagement Artificial Design Artificial Design ontwikkelt software om automatisch ontwerpen te produceren voor brochures en andere publicaties, in een specifieke, welomschreven stijl. Toepassing: huisstijlmanagement

Nadere informatie

WAT IS LOGOPEDIA VZW?

WAT IS LOGOPEDIA VZW? 1 WAT IS LOGOPEDIA VZW? Logopedia VZW is een online platform voor en door logopedisten. Het forum zag het licht op 1 november 2008 en is sindsdien uitgegroeid tot een heuse ontmoetingsplaats voor logopedisten

Nadere informatie

Dé online training in 8 modules door Ko Buijs over het materiaal roestvast staal

Dé online training in 8 modules door Ko Buijs over het materiaal roestvast staal Media kit 2018 VOORWOORD WWW.ALURVS.NL Het platform ALURVS.nl is het grootste platform voor de aluminium en roestvast staal branche in Nederland en Nederlandstalig België. De website www.alurvs.nl ontvangt

Nadere informatie

Checklist Secretarieel

Checklist Secretarieel Secretarieel 1 E mail E mail: lezen, filteren, beantwoorden algemene inbox E mail: lezen, filteren, beantwoorden persoonlijke inbox E mail: opschonen, ordenen E mail: backup maken Agenda 2 Agenda Agenda:

Nadere informatie

Zes dagelijkse werkzaamheden in het ERP-systeem die veel gemakkelijker worden met een PIM-systeem

Zes dagelijkse werkzaamheden in het ERP-systeem die veel gemakkelijker worden met een PIM-systeem Zes dagelijkse werkzaamheden in het ERP-systeem die veel gemakkelijker worden met een PIM-systeem - Zo maakt u ERP gemakkelijker met PIM 2016 Perfion / digitaal groeien Bluedesk www.bluedesk.nl www.perfion.com

Nadere informatie

Naast de beeldwijzer is er ook een communicatiewijzer en een schrijfwijzer voor communicatie over het i-nup.

Naast de beeldwijzer is er ook een communicatiewijzer en een schrijfwijzer voor communicatie over het i-nup. BEELDWIJZER e-overheid Doel en opbouw Deze beeldwijzer is bedoeld voor alle partijen die direct betrokken zijn bij de communicatie naar de diverse stakeholders van de implementatie van het Nationaal Uitvoeringsprogramma

Nadere informatie

Wouter Schong Designer, Marketeer en Ondernemer CV & PDF Portfolio v1.1 - november 2015

Wouter Schong Designer, Marketeer en Ondernemer CV & PDF Portfolio v1.1 - november 2015 CV Wouter Schong Designer, Marketeer en Ondernemer CV & PDF Portfolio v1.1 - november 2015 CV Wouter Schong Designer, Marketeer & Ondernemer wouterschong W.nl M @gmail.com T 06 34269749 Ik ben Wouter Schong,

Nadere informatie

Xsite - easy content management

Xsite - easy content management Xsite - easy content management www.fullmoon.nl/xsite Datum: Juni 2011 1 É c h t e e nvoudig w ebsiteonderhoud Xsite is het online Content Management Systeem (CMS) van Fullmoon, waarmee u snel en eenvoudig

Nadere informatie

theater & event crossmedia publishing engine Crowdhug is de nieuwe backbone van je theater

theater & event crossmedia publishing engine Crowdhug is de nieuwe backbone van je theater CROWDHUG theater & event crossmedia publishing engine Crowdhug werkt bijzonder efficiënt Crowdhug biedt een tool waarmee je al je content op één plak beheert. Crowdhug is de nieuwe backbone van je theater

Nadere informatie

Handleiding Reseller Controle Paneel

Handleiding Reseller Controle Paneel Handleiding Reseller Controle Paneel Inloggen Om in te loggen in het Controle Paneel kunt u de gebruikersnaam en wachtwoord gebruiken welke u van ons heeft ontvangen. Nieuw is dat u ook met uw social media

Nadere informatie

Communicatie als motor voor acquisitie

Communicatie als motor voor acquisitie Mijn functie in dit praktijkvoorbeeld is communicatie adviseur en coördinator. Ik ben een junior communicatiewetenschapper met een sterke interesse in (online) marketing, communicatie, social media en

Nadere informatie

Webuniversum. www.vlaanderen.be

Webuniversum. www.vlaanderen.be Webuniversum www.vlaanderen.be 1 Webuniversum doelstelling Onze primaire focus is de Vlaamse overheid en lokale besturen. Federale diensten worden maximaal meegenomen Burger kijkt naar de overheid, los

Nadere informatie

UNIEKE WEBSITE PER OBJECT

UNIEKE WEBSITE PER OBJECT online diensten voor makelaars BROCHURES OBJECTWEBSITES MOBIELE APPS UNIEKE WEBSITE PER OBJECT www.straatnaam+huisnummer.nl Bekijk live voorbeelden op homeshow.nl/voorbeelden OVER HOMESHOW Optimaal presenteren

Nadere informatie

Interactieve Narrowcasting speciaal voor Bibliotheken

Interactieve Narrowcasting speciaal voor Bibliotheken StoryCast Interactieve Narrowcasting speciaal voor Bibliotheken StoryCast is een Narrowcasting systeem helemaal ontwikkeld met en voor bibliotheken. Met het platform kunnen bibliotheken samen met partners

Nadere informatie

Dag van de Maakindustrie. Succesvol zijn met een webshop

Dag van de Maakindustrie. Succesvol zijn met een webshop Dag van de Maakindustrie Succesvol zijn met een webshop Den Bosch, 23 november 2011 1 NewMerce Leverancier van geïntegreerde (totaal) oplossingen :- ERP, backoffice, oplossing (software, hardware, ondersteuning)

Nadere informatie

Vakmedia voor e-installateurs en e-professionals

Vakmedia voor e-installateurs en e-professionals Vakmedia voor e-installateurs en e-professionals Communicatiemogelijkheden in Installatie Journaal Vakmedia voor e-installateurs en e-professionals in verlichting, solar, toegang, beveiliging en domotica

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Kunststichting Firma Van Drie

Huisstijlhandboek. Kunststichting Firma Van Drie Huisstijlhandboek Kunststichting Firma Van Drie Martine den Boer Definitief 1 april 2013 Huisstijlhandboek Firma Van Drie definitief d.d. 1-4-2013 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Logo 4 1.1. Varianten 4

Nadere informatie

Roadmap Institute for Positive Health. April 2016 Stichting IPH

Roadmap Institute for Positive Health. April 2016 Stichting IPH Roadmap Institute for Positive Health April 2016 Stichting IPH INTRODUCTIE VAN DE IPH ROADMAP De IPH roadmap schetst de resultaten die IPH de komende jaren wil realiseren. De weg naar de resultaten toe

Nadere informatie

> Communicatie korten pensioen > Tijdspad > Online tool > Individuele brief > Integratie UPO-proces > Maatwerk > Kosten

> Communicatie korten pensioen > Tijdspad > Online tool > Individuele brief > Integratie UPO-proces > Maatwerk > Kosten > Communicatie korten pensioen > Tijdspad > Online tool > Individuele brief > Integratie UPO-proces > Maatwerk > Kosten Februari 2012 Communicatie korten pensioen 2012 staat in de pensioenwereld tot nu

Nadere informatie

Van beeldscherm tot output

Van beeldscherm tot output Van beeldscherm tot output Uw grafische specialist en partner Grafinex ondersteunt de grafimedia industrie met een breed spectrum aan diensten en producten. Met deskundig advies en oplossingen op maat.

Nadere informatie

Uwschoolonline.nl. Wij zetten uwschoolonline.nl

Uwschoolonline.nl. Wij zetten uwschoolonline.nl Uwschoolonline.nl U wilt een website die helemaal van deze tijd is en op alle apparaten goed te bekijken is? Die u en uw collegae zelf actueel kunnen houden, zonder ingewikkelde handelingen? Wij zetten

Nadere informatie

Werken met Mailchimp op Facebook. Hoe werkt Mailchimp en wat kunt u ermee?

Werken met Mailchimp op Facebook. Hoe werkt Mailchimp en wat kunt u ermee? Werken met Mailchimp op Facebook Hoe werkt Mailchimp en wat kunt u ermee? Inleiding In dit whitepaper leest u wat u kunt met Mailchimp als e-mailmarketing platform. Er zijn een groot aantal e-mail marketing

Nadere informatie

Probeer nu GRATIS. Start met het uitzenden van uw Narrowcasting boodschap

Probeer nu GRATIS. Start met het uitzenden van uw Narrowcasting boodschap Probeer nu GRATIS Start met het uitzenden van uw Narrowcasting boodschap Opensignage eenvoudig uw doelgroep informeren Zoekt u een eenvoudige manier om uw doelgroep te informeren via een beeldschermennetwerk?

Nadere informatie

UNIEKE WEBSITE PER OBJECT

UNIEKE WEBSITE PER OBJECT online diensten voor makelaars BROCHURES OBJECT WEBSITES MOBIELE APPS UNIEKE WEBSITE PER OBJECT www.straatnaam+huisnummer.nl Bekijk live voorbeelden op homeshow.nl/voorbeelden OVER HOMESHOW Optimaal presenteren

Nadere informatie

Masterclass SharePoint Online. in het onderwijs. APS IT-diensten, Utrecht Pagina 1

Masterclass SharePoint Online. in het onderwijs. APS IT-diensten, Utrecht Pagina 1 Masterclass Office 365 - SharePoint Online in het onderwijs APS IT-diensten, Utrecht Pagina 1 Office 365 in het onderwijs Microsoft Office 365 biedt besturen en scholen de unieke mogelijkheid om samenhang

Nadere informatie

Mail Document Print UW CORE BUSINESS VERDIENT HET OOG VOOR DETAIL. Uw partner in print. Paragon Netherlands

Mail Document Print UW CORE BUSINESS VERDIENT HET OOG VOOR DETAIL. Uw partner in print. Paragon Netherlands UW CORE BUSINESS VERDIENT HET Mail Document Print Uw partner in print HOOGWAARDIG UW CORE BUSINESS PRINTEN VERDIENT MET HET OOG VOOR DETAIL BIJ SERVICE POINT PARAGON NETHERLANDS HEEFT U AL UW PRINTWERK

Nadere informatie

ideal op je Webnode website

ideal op je Webnode website ideal op je Webnode website Content Hoe zet je ideal op je Webnode website... 2 Hoe Kun je Sisow instellen zodat je deze op Webnode Kan gebruiken.... 6 Het sturen van een ideal factuur met ebill... 10

Nadere informatie

inquire QMS Online enquêtes in een handomdraai

inquire QMS Online enquêtes in een handomdraai inquire QMS Online enquêtes in een handomdraai inquire QMS - Productomschrijving Online informatie vergaren inquire QMS is een online enquête systeem ontwikkeld door en voor informatie analisten. Telefonisch

Nadere informatie

print Ontdek de sportviscommunity met meer dan 8 miljoen contactmomenten! websites games marketing e-newsletters social media content

print Ontdek de sportviscommunity met meer dan 8 miljoen contactmomenten! websites games marketing e-newsletters social media content Ontdek de sportviscommunity met meer dan 8 miljoen contactmomenten! Maak kennis met de Vipmedia sportviscommunity. Via dit mediaplatform kunt u uw doelgroep gepassioneerde sport- en wedstrijdvissers direct

Nadere informatie

VOOR UW COMPLETE VERKOOPONDERSTEUNING. Professionele uitstraling. Bespaar kostbare tijd. Onderscheidend in uw marktgebied

VOOR UW COMPLETE VERKOOPONDERSTEUNING. Professionele uitstraling. Bespaar kostbare tijd. Onderscheidend in uw marktgebied VOOR UW COMPLETE VERKOOPONDERSTEUNING Foodconcepts is een verkoopondersteunend programma waarmee u op een eenvoudige manier kunt zorgen voor een professionele uitstraling van uw bedrijf. Creëer eenheid

Nadere informatie

RIE Manager voor SOM MBO

RIE Manager voor SOM MBO RIE Manager voor SOM MBO Februari 2016 IT&Care Annabel Eigenhuis Mirella de Vries Introductie IT&Care, 100% dochter van HumanCapitalCare Leverancier van RIE Manager, Enquête Manager, Incidenten Manager

Nadere informatie

Voorstel # ECC1501. Voorstel: #ECC1501. Email: info@socialelephant.nl Telefoon: +31(0)641101693 Auteur: Nico van der Zaan

Voorstel # ECC1501. Voorstel: #ECC1501. Email: info@socialelephant.nl Telefoon: +31(0)641101693 Auteur: Nico van der Zaan Voorstel # ECC1501 Inhoudsopgave OPDRACHTOMSCHRIJVING WERKZAAMHEDEN ONTWIKKELEN VAN EEN WEBSITE ONTWERP REALISEREN VAN HET ONTWERP PLAATSEN VAN DE DOOR EUROPEAN CREDIT CONTROL AANGELEVERDE CONTENT VERPLAATSEN

Nadere informatie

Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor het gebruik van de Drenthe-huisstijl. Drenthe doet wat met je

Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor het gebruik van de Drenthe-huisstijl. Drenthe doet wat met je Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor het gebruik van de Drenthe-huisstijl Drenthe doet wat met je Inleiding Dit huisstijlhandboek dient om het communicatiestramien en de huisstijl

Nadere informatie

FACTSHEET: Rijksbrede inkoopanalyse (concept, mei 2008)

FACTSHEET: Rijksbrede inkoopanalyse (concept, mei 2008) FACTSHEET: Rijksbrede inkoopanalyse (concept, mei 2008) De Chief Procurement Officer - met zijn staf, het Regiebureau Inkoop Rijksoverheidheeft als opdracht de professionalisering van de inkoop binnen

Nadere informatie

Communicatie vanuit of over Bslim

Communicatie vanuit of over Bslim Communicatie vanuit of over Bslim Over Bslim Bslim, het sportieve leefstijlprogramma van de Gemeente Groningen, is sinds 2006 actief in acht aandachtswijken in de Stad Groningen en Ten Boer. Het programma

Nadere informatie

Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan de hoofd beheerder.

Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan de hoofd beheerder. Handleiding Gebruik Download Chrome voor de beste compatibiliteit Aanmelden link: http://www.omegabelgium.com/cms/ Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan

Nadere informatie

LAAT ONS EEN MAKE OVER VAN UW WEBSITE MAKEN EEN SLIMME SNELLE VEILIGE MULTI SCREENWEBSITE BOUWEN DIE PRESTEERT DIE U WEBSITE HOGER PLAATST IN DE

LAAT ONS EEN MAKE OVER VAN UW WEBSITE MAKEN EEN SLIMME SNELLE VEILIGE MULTI SCREENWEBSITE BOUWEN DIE PRESTEERT DIE U WEBSITE HOGER PLAATST IN DE LAAT ONS EEN MAKE OVER VAN UW WEBSITE MAKEN EEN SLIMME SNELLE VEILIGE MULTI SCREENWEBSITE BOUWEN DIE PRESTEERT DIE U WEBSITE HOGER PLAATST IN DE GOOGLE ZOEKMACHINES WIJ LEVEREN Complete Website Bouw en

Nadere informatie

Webrichtlijnen: waarom ook alweer?

Webrichtlijnen: waarom ook alweer? Webrichtlijnen: waarom ook alweer? Gerrit Berkouwer Webrichtlijnen 1 verplicht bij het bouwen van websites. Al jaren. En we worstelen er behoorlijk mee. Gebaseerd op internationale richtlijnen, maar zijn

Nadere informatie

Kennis na het volgen van de training. Na het volgen van deze training bent u in staat:

Kennis na het volgen van de training. Na het volgen van deze training bent u in staat: Training Trainingscode Duur Gepubliceerd Taal Type Leermethode Kosten SF2015V8 4 dagen 02/02/2015 Nederlands & Engels Developer, basis Invidueel & klassikaal Op aanvraag Deze training richt zich op het

Nadere informatie

CEL. Bouwstenen voor een elektronische leeromgeving

CEL. Bouwstenen voor een elektronische leeromgeving CEL Bouwstenen voor een elektronische leeromgeving FACTSHEET CEL VERSIE 1.0 DECEMBER 2001 CEL - Bouwstenen voor een elektronische leeromgeving Inhoudsopgave Wat is CEL? 1 Uitgangspunten 1 De eindgebruiker

Nadere informatie

PREMIUM & BASIS ABONNEMENT. - verschillen, meerwaarden en mogelijkheden -

PREMIUM & BASIS ABONNEMENT. - verschillen, meerwaarden en mogelijkheden - PREMIUM & BASIS ABONNEMENT - verschillen, meerwaarden en mogelijkheden - Video Marketing Service Creëer en publiceer uw eigen video. Snel en eenvoudig met de online video service. Gebruik video berichten

Nadere informatie

Duraserve E-mailmarketing Systeem Duraserve, oktober 2011

Duraserve E-mailmarketing Systeem Duraserve, oktober 2011 Duraserve E-mailmarketing Systeem Duraserve, oktober 2011 Copyright 2011 - Duraserve Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een dataverwerkend

Nadere informatie

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Tip: print deze handleiding uit! Als deelnemer aan de kunstroute kunt u uw kunstaanbod presenteren op de website van kunst in

Nadere informatie

INLEIDING. Doelgroep Boekhouders en financiële beroepen / profielen Bezoekers van de beurs Forum For the Future Leden van beroepsfederaties

INLEIDING. Doelgroep Boekhouders en financiële beroepen / profielen Bezoekers van de beurs Forum For the Future Leden van beroepsfederaties 1 INLEIDING Doelgroep Boekhouders en financiële beroepen / profielen Bezoekers van de beurs Forum For the Future Leden van beroepsfederaties Doelstelling onderzoek Monitoring van de vooruitgang inzake

Nadere informatie

Migratieplanning... 3 What s new...4 Interface...4 Navigatie... 5 Account... 7 Home... 8 Zoeken... 9 Groepen... 10 Mijn team / mijn Werkgroep...

Migratieplanning... 3 What s new...4 Interface...4 Navigatie... 5 Account... 7 Home... 8 Zoeken... 9 Groepen... 10 Mijn team / mijn Werkgroep... 1 v 1 Inhoudstafel Migratieplanning... 3 What s new...4 Interface...4 Navigatie... 5 Account... 7 Home... 8 Zoeken... 9 Groepen... 10 Mijn team / mijn Werkgroep... 11 Agenda... 12 Facturatie... 14 Registraties...

Nadere informatie

DE SCHIJF VAN 3 ledenwerfcampagne WWW.SCHIJFVAN3.NL MÉÉR ENERGIE HEB JE

DE SCHIJF VAN 3 ledenwerfcampagne WWW.SCHIJFVAN3.NL MÉÉR ENERGIE HEB JE ledenwerfcampagne Schijf van 3 ledenwerf campagne Het verloop van de Schijf van 3 ledenwerf campagne werkt als volgt: 1. Potentiële deelnemers worden door middel van drukwerk en online middelen uitgenodigd

Nadere informatie

Cash Software B.V. 2518 AD Den Haag (T) 070-3560570 (E) info@cash.nl 1

Cash Software B.V. 2518 AD Den Haag (T) 070-3560570 (E) info@cash.nl 1 Dit volledige document is eigendom van Cash Software B.V. Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd, openbaar gemaakt, vertaald in enige taal, in enige vorm of met enig middel zonder voorafgaande

Nadere informatie

Aan de slag met MijnZorgnet.nl!

Aan de slag met MijnZorgnet.nl! Aan de slag met MijnZorgnet.nl! Vanaf vandaag kunt u gratis gebruik maken van MijnZorgnet.nl. Op deze nieuwe en beveiligde website kunt u gemakkelijk contact leggen met patiënten, mantelzorgers en zorgverleners.

Nadere informatie

Uw productassortiment moeiteloos online én op papier met onze database publishing software.

Uw productassortiment moeiteloos online én op papier met onze database publishing software. Uw productassortiment moeiteloos online én op papier met onze database publishing software. De Guidance software pakketten maken het mogelijk om vanuit één centrale database zowel een webshop als catalogus

Nadere informatie

Omschrijving enquête module VervangingsManager webapplicatie

Omschrijving enquête module VervangingsManager webapplicatie Omschrijving enquête module VervangingsManager webapplicatie OnderwijsApps B.V. Innovatieweg 26-03 7007 CD DOETINCHEM Tel. 0314-368250 Postbus 704 7000 AS DOETINCHEM KvK 51377888 www.onderwijsapps.nl info@onderwijsapps.nl

Nadere informatie

Inhoud Atik. Instellingen Meer informatie over het instellen van uw Atik thema. Functies Meer informatie over de geintegreerde functionaliteiten.

Inhoud Atik. Instellingen Meer informatie over het instellen van uw Atik thema. Functies Meer informatie over de geintegreerde functionaliteiten. Atik Documentatie 1 Inhoud Atik Het Atik thema is een flexibel theme die geheel naar eigen smaak aangepast kan worden. Het is mogelijk om het navigatie gedeelte te laten staan tijdens het scrollen, zo

Nadere informatie

Handleiding Plesk. Eddy De Bock

Handleiding Plesk. Eddy De Bock Handleiding Plesk Eddy De Bock 1 1 STARTPAGINA Hier krijgt u een samenvattend overzicht van de functies die Plesk u biedt. 2 GEBRUIKERS Hier kan u gebruikers aanmaken, verwijderen en beheren. Onder Gebruikersrollen

Nadere informatie

Wageningen UR. Één online uitstraling

Wageningen UR. Één online uitstraling Wageningen UR Één online uitstraling Centrale regie over huisstijl en opzet Alle profielen en contactmomenten in één systeem Verregaande koppeling tussen Measuremail en backoffice website Automatische

Nadere informatie

Handleiding voor het maken van badges, certificaten en tafelkaarten m.b.v. Wizards in de Brandportal d.d. 7 maart 2018

Handleiding voor het maken van badges, certificaten en tafelkaarten m.b.v. Wizards in de Brandportal d.d. 7 maart 2018 Handleiding voor het maken van badges, certificaten en tafelkaarten m.b.v. Wizards in de Brandportal d.d. 7 maart 2018 Algemeen De Brandportal werkt het beste met Chrome of Firefox als browser. Wizard

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl

Huisstijlhandboek. Richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl Huisstijlhandboek Richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl februari 2009 Inhoud Huistijlhandboek Inleiding 5 Basiselementen 7 Beeld- en woordmerk 7 Beeldmerk 7 Kleur 8 Onjuiste toepassingen

Nadere informatie

Geschreven taal is een belangrijk middel om te communiceren en is het meest effectief als deze geschreven is in de moedertaal van de lezer.

Geschreven taal is een belangrijk middel om te communiceren en is het meest effectief als deze geschreven is in de moedertaal van de lezer. Editorial Geschreven taal is een belangrijk middel om te communiceren en is het meest effectief als deze geschreven is in de moedertaal van de lezer. Daarom kan Tasma Productions de veiligheidsboodschap

Nadere informatie

creatief.uniek.veelzijdig

creatief.uniek.veelzijdig info@r10grafischontwerp.nl www.r10grafischontwerp.nl creatief.uniek.veelzijdig Jezelf duidelijk en onderscheidend positioneren in de markt begint met naar buiten toe treden. Hierbij is het van belang dat

Nadere informatie

18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW

18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW 18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW Versie: 1 Datum 21 april 2016 Auteur Peter Stolk Centric Projectportaal Bouw 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Actuele informatie cruciaal 3 SharePoint

Nadere informatie