Handleiding Plesk. Eddy De Bock

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Plesk. Eddy De Bock"

Transcriptie

1 Handleiding Plesk Eddy De Bock

2 1 1 STARTPAGINA Hier krijgt u een samenvattend overzicht van de functies die Plesk u biedt. 2 GEBRUIKERS Hier kan u gebruikers aanmaken, verwijderen en beheren. Onder Gebruikersrollen krijgt u ook een overzicht van het aantal gebruikers met een specifieke rol.

3 2 3 WEBSITES EN DOMEINEN 3.1 WEB PRESENCE BUILDER STARTEN Web Presence Builder is een programma waarmee u een professionele website kan maken zonder enige HTML kennis. Dit programma bevat heel wat templates en geeft u de mogelijkheid om deze op een eenvoudige manier aan te passen. Websites En Domeinen Web Presence Builder Starten Selecteer een onderwerp dat het best voor uw website past. In dit voorbeeld kiezen we voor Onderneming of Bedrijf.

4 3 Nu kan u uw sitenaam kiezen en uw gegevens invoeren. Vervolgens krijgt u een welkomscherm en uw website te zien. Om de website te bewerken krijgt u rechtsboven in het scherm een werkbalk. Hier vindt u o.a. : Inhoud: Hier kan u tekst, afbeeldingen, video s toevoegen en wijzigen. Design: Hier kan u de lay-out en kleur van uw website aanpassen. Pagina s: Hier kan u pagina s toevoegen en verwijderen.

5 4 Om elementen toe te voegen sleept u een icoon uit de werkbalk naar uw website. De groene balk toont dan aan waar het element zich zal plaatsen. Om wijzigingen aan de website op te slaan klikt u onderaan de werkbalk op Opslaan. U kan dan een naam voor de snapshot opgeven. Wanneer u deze staat van de website terug wil opvragen gaat u naar Herstellen, selecteert u een snapshot en klikt u vervolgens op Laden. Wanneer u de veranderingen voor iedereen zichtbaar wil maken klikt u rechtsboven aan de werkbalk op Publiceren. U krijgt dan ook te zien waarnaar de site gepubliceerd is.

6 5 3.2 BESTANDSBEHEER Als u reeds over een website beschikt kan u deze bestanden naar de website van de provider uploaden. Dit doet u op de volgende manier: Plesk Website & Domeinen Bestandbeheer Vervolgens klikt u op Nieuw bestand toevoegen en selecteert u een gezipte map op uw computer. Selecteer het vakje naast het bestand om de map automatisch uit te pakken. In Bestandsbeheer kan u ook het volgende doen: HTML-bestanden aanpassen in een visuele bewerker Bestanden aanpassen in de tekst-bewerker ( Websites En Domeinen Bestandsbeheer op de naam van het gewenste bestand klikken)

7 6 Voorbeelden van uw websitepagina s bekijken ( Websites En Domeinen Onderaan de pagina op het icoontje klikken naast de gewenste domeinnaam) Toegang tot de bestanden beheren ( Websites En Domeinen Bestandsbeheer op het sleutelicoontje naast het gewenste bestand klikken) Om meer bezoekers op uw website te krijgen moet u deze insturen naar een zoekmachine. Om in te sturen naar Google gaat u naar: Om in te sturen naar Yahoo gaat u naar: https://siteexplorer.search.yahoo.com/submit Om in te sturen naar Bing gaat u naar: https://ssl.bing.com/webmaster/submitsitepage.aspx

8 7 3.3 WEBSTATISTIEKEN BEKIJKEN Om te bekijken hoeveel mensen uw website bezochten, vanuit welk land, welke pagina s er bekeken werden enzovoort, gaat u naar Webstatistieken. Websites & Domeinen Webstatistieken De statistieken worden in een nieuw venster geopend: 3.4 TOEPASSINGEN Hier kan u webtoepassingen op uw website installeren en beheren. Websites & Domeinen Toepassingen

9 3.5 TOEGANG TOT WEBHOSTING Hier kunt u de IP-adressen bekijken die aan uw abonnement zijn gekoppeld en de gebruikersnaam en het wachtwoord wijzigen van het systeemgebruikersaccount. Dit account wordt gebruikt voor externe toegang tot Plesk Panel, via SSH onder Linux of Extern bureaublad onder Windows. Daarnaast werkt Bestandsbeheer namens die account met bestanden en mappen. Om Webhosting te beheren gaat u naar: Websites & Domeinen Toegang tot webhosting FTP-TOEGANG Hier kan u de FTP-toegang tot de bestanden van uw website instellen. FTP is een protocol dat uitwisseling van bestanden tussen computers vergemakkelijkt. Websites & Domeinen FTP-Toegang 3.7 DATABASES Hier kan u de door uw websites gebruikte databases aanmaken, verwijderen en beheren via geïntegreerde webtoepassingen voor databasebeheer. Websites & Domeinen Databases 3.8 BEHEER RESERVEKOPIEËN Hier kan u een reservekopie maken en uw domeinen herstellen, inclusief de instellingen en bestanden van websites en mailaccounts. Websites & Domeinen Beheer Reservekopieën

10 9 3.9 SCRIPTS EN BEVEILIGING VAN DE WEBSITE Hier kan u scripttalen opgeven die door de standaardsite moeten worden ondersteund, PHP-instellingen aanpassen en SSL-bescherming activeren. Websites & Domeinen Geavanceerde bewerkingen tonen Scripts en beveiliging van de website

11 MET WACHTWOORD AFGESCHERMDE MAPPEN 3.11 ONDERHOUDSMODUS WEBSITE Een site uitschakelen voor onderhoud en aan bezoekers laten weter dat dit met opzet is gedaan en dat de site binnenkort weer online is WEBSITE KOPIËREN Hier kan u bestanden van een website naar een van uw andere sites binnen uw hostingaccount of naar een FTP-opslag kopiëren. Websites & Domeinen Geavanceerde bewerkingen tonen Website kopiëren 3.13 LEER HOE U EEN SITE VAN ONTWIKKEL- NAAR PRODUCTIEOMGEVING KUNT VERPLAATSEN Hier vindt u de stappen die nodig zijn om een website te kopiëren van de ontwikkel- naar de productieomgeving. Hiermee kunt u een productieversie van uw website upgraden met een nieuwe versie, die zich op het moment elders bevindt LEER HOE U EEN SITE NAAR EEN ONTWIKKELOMGEVING KUNT KLONEN Als u beschikt over een productiewebsite en u wilt deze verbeteren, dan is het raadzaam om eerst een kloon van uw site te maken en uw ontwerpers en programmeurs hieraan te laten werken; uw productiesite wordt dan niet verstoord. Een kloon is een kopie van de bestanden van uw site en de daaraan gekoppelde databases. Om te leren hoe u een kloon kan maken gaat u naar: Websites & Domeinen Geavanceerde bewerkingen tonen Leer hoe u een site naar een ontwikkelomgeving kunt klonen 3.15 LOGBESTANDEN Hier kan u logbestanden bekijken en het opschonen van logbestanden instellen. Websites & Domeinen Geavanceerde bewerkingen tonen Logbestanden

12 BESCHERMING TEGEN HOTLINKING Hotlinking is het gebruik van media op een website door hiernaar te linken vanuit een webpagina op een andere host. De host waarop de media zich bevindt moet hierdoor echter zowel het dataverkeer van de eigen bezoekers verwerken als die van de bezoekers van de website die het hotlinken toepast. Websites & Domeinen Geavanceerde bewerkingen tonen Bescherming tegen hotlinking Hier kan u bescherming tegen hotlinking inschakelen. Alle bestanden met de opgegeven extenties kunnen niet meer gehotlinked worden. U kan ook websites toevoegen die wel mogen hotlinken naar uw website.

13 3.17 VIRTUELE MAPPEN Met een virtuele map maakt u een verwijzing naar een andere map. Zo maakt u het mogelijk om een dieper liggende map naar voren te halen. Stel dat u de volgende mappenstructuur hanteert: Dan kan u van map3 een virtuele map maken die u bijvoorbeeld test noemt. Wanneer u dan naar gaat komt u in map3 terecht. Websites & Domeinen Geavanceerde bewerkingen tonen Virtuele mappen 3.18 BEPERKING VAN BANDBREEDTE Met de toename van het aantal gebruikers van een gedeelde internetverbinding zal je steeds vaker het probleem tegenkomen dat surfen langzaam gaat, daarom kan u hier een beperking van de bandbreedte en een beperking van het aantal verbindingen inschakelen. Websites & Domeinen Geavanceerde bewerkingen tonen Beperking van bandbreedte 3.19 PRIMAIR SSL-DOMEIN Hier kan u een SSL-certificaat gebruiken dat aan een van uw websites is gekoppeld voor het beveiligen van verbindingen met andere sites via de dienst gedeeld SSL. Websites & Domeinen Geavanceerde bewerkingen tonen Primair SSL-Domein 3.20 WEBGEBRUIKERS Hier kan u accounts instellen voor gebruikers die persoonlijke webpagina s op uw websites kunnen hosten. Webgebruikers zijn beperkte gebruikeraccounts zonder toegang tot Plesk Panel; ze hebben alleen toegang tot een map onder een van uw sites waarin ze hun site hosten. Om een webgebruiker aan te maken of te beheren gaat u naar: Websites & Domeinen Geavanceerde bewerkingen tonen Webgebruikers 12 Onder Websites & Domeinen Geavanceerde bewerkingen tonen Webgebruikers Instellingen kan u ook instellen of webgebruikers scripts mogen uitvoeren.

14 ODBC-GEGEVENSBRONNEN Hier kan u ODBC-gegevensbronnen instellen. ODBC staat voor Open DataBase Connectivity en is een standaard database toegankelijkheidsmethode, om elk programma met een database te kunnen laten communiceren en dit onafhankelijk van het type database. Websites & Domeinen Geavanceerde bewerkingen tonen ODBC-Gegevensbronnen 4 TOEPASSINGEN Zie STATISTIEKEN Hier kunt u gedetailleerde rapportages zien over hoe de middelen worden gebruikt die tot uw abonnement behoren. Als u een abonnement op diverse pakketten hebt, kunt u de rapportages voor elk abonnement bekijken, door rechtsboven op de pagina, het gewenste abonnement te selecteren. 6 ACCOUNT Deze pagina geeft gedetailleerde informatie over de toewijzing van middelen, hostingopties en rechten voor de bewerkingen die u kunt uitvoeren in Parallels Panel in overeenstemming met uw abonnementsvoorwaarden.

15 14

Parallels Panel. Gebruikershandleiding. Parallels Plesk Panel 11.5

Parallels Panel. Gebruikershandleiding. Parallels Plesk Panel 11.5 Parallels Panel Gebruikershandleiding Parallels Plesk Panel 11.5 Mededeling met betrekking tot het auteursrecht Parallels IP Holdings GmbH Vordergasse 59 CH-Schaffhausen Zwitserland Telefoon: +41 526320

Nadere informatie

Parallels Panel. Gebruikershandleiding. Parallels Plesk Panel 11.0. Revision 1.0

Parallels Panel. Gebruikershandleiding. Parallels Plesk Panel 11.0. Revision 1.0 Parallels Panel Gebruikershandleiding Parallels Plesk Panel 11.0 Revision 1.0 Mededeling met betrekking tot het auteursrecht Parallels IP Holdings GmbH Vordergasse 59 CH-Schaffhausen Zwitserland Telefoon:

Nadere informatie

Parallels Plesk Panel. Parallels Plesk Panel 10. Gebruikershandleiding Hostingbeheer

Parallels Plesk Panel. Parallels Plesk Panel 10. Gebruikershandleiding Hostingbeheer Parallels Plesk Panel Parallels Plesk Panel 10 Gebruikershandleiding Hostingbeheer Mededeling met betrekking tot het auteursrecht Parallels Holdings, Ltd. per adres Parallels International GMbH Vordergasse

Nadere informatie

Parallels Plesk Panel

Parallels Plesk Panel Parallels Plesk Panel Mededeling met betrekking tot het auteursrecht ISBN: Niet beschikbaar Parallels 660 SW 39 th Street Suite 205 Renton, Washington 98057 USA Telefoon: +1 (425) 282 6400 Fax: +1 (425)

Nadere informatie

Parallels Plesk Panel

Parallels Plesk Panel Parallels Plesk Panel Mededeling met betrekking tot het auteursrecht ISBN: Niet beschikbaar Parallels 660 SW 39 th Street Suite 205 Renton, Washington 98057 USA Telefoon: +1 (425) 282 6400 Fax: +1 (425)

Nadere informatie

Webhosting Online Windows platform Gebruikershandleiding

Webhosting Online Windows platform Gebruikershandleiding Webhosting Online Windows platform Gebruikershandleiding I nho udso pg av e 1 Inleiding... 3 2 Zelfservice ICT-Diensten... 4 Toegang tot de Zelfservice ICT module... 4 Beginscherm Control Panel... 5 3

Nadere informatie

Webhosting Online Linux platform Gebruikershandleiding

Webhosting Online Linux platform Gebruikershandleiding Webhosting Online Linux platform Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 Inleiding...4 2 Hosting Control Panel...5 2.1 Toegang tot Control Panel...5 2.2 Mogelijkheden Control Panel...7 3 Uw Website maken

Nadere informatie

Mededeling met betrekking tot het auteursrecht

Mededeling met betrekking tot het auteursrecht Parallels Panel Mededeling met betrekking tot het auteursrecht ISBN: Niet beschikbaar Parallels 660 SW 39 th Street Suite 205 Renton, Washington 98057 USA Telefoon: +1 (425) 282 6400 Fax: +1 (425) 282

Nadere informatie

AS Hosting Control Panel

AS Hosting Control Panel AS Hosting Control Panel Handleiding voor eindgebruikers met Linux webhosting Versie 1.1 (Januari 2009) 0 Inhoud 1. Over deze handleiding... 3 2. Feedback... 4 3. Het AS Hosting Control Panel... 5 3.1Toegang

Nadere informatie

Mededeling met betrekking tot het auteursrecht

Mededeling met betrekking tot het auteursrecht Parallels Panel Mededeling met betrekking tot het auteursrecht ISBN: Niet beschikbaar Parallels 660 SW 39 th Street Suite 205 Renton, Washington 98057 USA Telefoon: +1 (425) 282 6400 Fax: +1 (425) 282

Nadere informatie

Parallels Plesk Panel

Parallels Plesk Panel Parallels Plesk Panel Mededeling met betrekking tot het auteursrecht ISBN: Niet beschikbaar Parallels 660 SW 39 th Street Suite 205 Renton, Washington 98057 USA Telefoon: +1 (425) 282 6400 Fax: +1 (425)

Nadere informatie

Handleiding Controlepaneel Parallels

Handleiding Controlepaneel Parallels Handleiding Controlepaneel Parallels Inhoudsopgave 1 Inloggen... 3 2 Domeinbeheer... 4 2.1 Beheer van domeinen die via InterNLnet geregistreerd zijn... 4 2.2 Beheer van domeinen die via een andere provider

Nadere informatie

het werk mag kopiëren, verspreiden en doorgeven; het werk mag remixen en of er afgeleide werken mag van maken

het werk mag kopiëren, verspreiden en doorgeven; het werk mag remixen en of er afgeleide werken mag van maken COPYRIGHT Niets uit dit werk mag verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, elektronisch of op welk andere wijze ook zonder voorafgaande schriftelijke

Nadere informatie

In de Webcanyon klantenzone worden alle administratieve zaken geregeld. De klantenzone laat u toe om onder andere volgende zaken te doen:

In de Webcanyon klantenzone worden alle administratieve zaken geregeld. De klantenzone laat u toe om onder andere volgende zaken te doen: In deze handleiding leren wij u omgaan met het controlepaneel cpanel. Wij leren u enkele basis mogelijkheden zoals het aanmaken van e-mail accounts, het aanmaken van MySQL databases en deze te koppelen

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie

Domeinnaam Online Gebruikershandleiding

Domeinnaam Online Gebruikershandleiding Domeinnaam Online Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Control Panel...4 2.1 Mogelijkheden Control Panel...5 3 Domeininstellingen...6 3.1 Domeinadministratie uitschakelen...8 3.2 Mogelijkheden

Nadere informatie

Mededeling met betrekking tot het auteursrecht

Mededeling met betrekking tot het auteursrecht Parallels Panel Mededeling met betrekking tot het auteursrecht ISBN: Niet beschikbaar Parallels 660 SW 39 th Street Suite 205 Renton, Washington 98057 USA Telefoon: +1 (425) 282 6400 Fax: +1 (425) 282

Nadere informatie

III Klanten Handleiding

III Klanten Handleiding III Klanten Handleiding Inhoud 1 Algemeen... 3 1.1 Gebruikersnaam en wachtwoord... 3 1.2 Klant interface... 3 1.3 ISPConfig Rechten van klanten... 4 1.4 Bewaren... 4 1.5 Veranderen van het ISPConfig Wachtwoord...

Nadere informatie

Document Management Server Gebruikers handleiding

Document Management Server Gebruikers handleiding OpenIMS CE Versie 4.2 Document Management Server Gebruikers handleiding OpenSesame ICT BV Inhoudsopgave 1 INLEIDING...4 1.1 Cliënt specificaties...4 2 INTRODUCTIE OPENIMS CE...5 2.1 Inloggen...5 2.2 Taal

Nadere informatie

Mededeling met betrekking tot het auteursrecht

Mededeling met betrekking tot het auteursrecht Parallels Panel Mededeling met betrekking tot het auteursrecht ISBN: Niet beschikbaar Parallels 660 SW 39th Street Suite 205 Renton, Washington 98057 USA Telefoon: +1 (425) 282 6400 Fax: +1 (425) 282 6444

Nadere informatie

Startershandleiding. Complete webhosting

Startershandleiding. Complete webhosting Complete webhosting Startershandleiding U koos, net als duizenden anderen, voor het voordeel én het gemak dat wij u als hosting provider bieden. Om u zo snel mogelijk op weg te helpen, hebben wij deze

Nadere informatie

Beginnen met WordPress

Beginnen met WordPress Beginnen met WordPress Marc Hesp Hesp Online Communicatie www.hesp.nl Versie november 2012 Inhoudsopgave Introductie Voor wie is dit boek bedoeld? Wat is WordPress? Wat moet je regelen voor de installatie?

Nadere informatie

Uitleg van de Systeeminstellingen in Ubuntu.

Uitleg van de Systeeminstellingen in Ubuntu. Uitleg van de Systeeminstellingen in Ubuntu. In Windows kun u in het configuratiescherm de computer aanpassen naar uw wensen. In Ubuntu heet dit Systeeminstellingen. Ik zal in deze handleiding de meest

Nadere informatie

Handleiding RealHosting Controle Paneel

Handleiding RealHosting Controle Paneel Handleiding RealHosting Controle Paneel Inloggen. Om in te loggen in het Controle Paneel kunt u de gebruikersnaam en wachtwoord gebruiken welke u van ons heeft ontvangen. Nieuw is dat u ook met uw social

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

Webhosting bij Zelfhosting.com

Webhosting bij Zelfhosting.com Webhosting bij Zelfhosting.com (versie 2 april 2011) Auteur: Koen Timmers www.zelfhosting.com - www.zelfstudie.be - www.kerfuffle.be Deze handleiding helpt je op weg bij het registreren van webhosting,

Nadere informatie

Handleiding MijnHelderHosting

Handleiding MijnHelderHosting Handleiding MijnHelderHosting Beheer uw domein snel en eenvoudig in MijnHelderHosting In MijnHelderHosting kunt u uw domein op een overzichtelijke manier beheren. Zo kunt u bijvoorbeeld nieuwe gebruikers

Nadere informatie

Startershandleiding. Complete webhosting

Startershandleiding. Complete webhosting Complete webhosting Startershandleiding U koos, net als duizenden anderen, voor het voordeel én het gemak dat wij u als hosting provider bieden. Om u zo snel mogelijk op weg te helpen, hebben wij deze

Nadere informatie

Loremipsumdolorsitamet,consectetue radipiscingelit.aeneancommodoligula egetdolor.aeneanmassa.cumsociisnat oquepenatibusetmagnisdisparturient

Loremipsumdolorsitamet,consectetue radipiscingelit.aeneancommodoligula egetdolor.aeneanmassa.cumsociisnat oquepenatibusetmagnisdisparturient Loremipsumdolorsitamet,consectetue radipiscingelit.aeneancommodoligula egetdolor.aeneanmassa.cumsociisnat oquepenatibusetmagnisdisparturient Content management systeem v1.1 montes,nasceturridiculusmus.donecq

Nadere informatie

STARTERSHANDLEIDING Hosting2GO Startershandleiding

STARTERSHANDLEIDING Hosting2GO Startershandleiding STARTERSHANDLEIDING Hosting2GO Startershandleiding U koos net als duizenden anderen voor het voordeel én het gemak dat wij u als hostingprovider bieden. Om u zo snel mogelijk op weg te helpen, hebben wij

Nadere informatie