Overeenkomst tot samenwerking Open én slim energienet Zaanstad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Overeenkomst tot samenwerking Open én slim energienet Zaanstad"

Transcriptie

1 Ondergetekenden: 1. Gemeente Zaanstad, gevestigd en kantoor houdende Stadhuisplein 100 te, ten deze vertegenwoordigd door de heer R.J. Linnekamp verder te noemen gemeente Zaanstad. 2. Provincie Noord-Holland, gevestigd en kantoor houdende te, ten deze vertegenwoordigd door verder te noemen PNH. 3. Alliander Duurzame Gebiedsontwikkeling B.V., gevestigd en kantoor houdende Utrechtseweg 68 te Arnhem, ten deze vertegenwoordigd door de heer D.R. Potters verder te noemen Alliander. 4. Liander, gevestigd en kantoor houdend te, ten deze vertegenwoordigd door verder te noemen Liander. 5. Zaans Medisch Centrum, gevestigd en kantoor houdende te, ten deze vertegenwoordigd door verder te noemen ZMC. 6. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, gevestigd en kantoor houdende te, ten deze vertegenwoordigd door verder te noemen HHNK. 7. HVC, gevestigd en kantoor houdende te, ten deze vertegenwoordigd door verder te noemen HVC. 8. Bioforte, gevestigd en kantoor houdende te, ten deze vertegenwoordigd door verder te noemen Bioforte. 9. Afval Energiebedrijf Amsterdam, gevestigd en kantoor houdende te, ten deze vertegenwoordigd door verder te noemen AEB. 10. Cofely, gevestigd en kantoor houdende te, ten deze vertegenwoordigd door verder te noemen Cofely. 11. Tate & Lyle, gevestigd en kantoor houdende te, ten deze vertegenwoordigd door verder te noemen Tate & Lyle. 12. Dalkia, gevestigd en kantoor houdende te, ten deze vertegenwoordigd door verder te noemen Dalkia. 13. Rochdale, gevestigd en kantoor houdende te, ten deze vertegenwoordigd door verder te noemen Rochdale. 14. Parteon, gevestigd en kantoor houdende te, ten deze vertegenwoordigd door verder te noemen Parteon. 15. se Volkshuisvesting, gevestigd en kantoor houdende te, ten deze vertegenwoordigd door verder te noemen ZVH. 16. EVEAN, gevestigd en kantoor houdende te, ten deze vertegenwoordigd door verder te noemen EVEAN. 17. Goglio North Europe, gevestigd en kantoor houdende te, ten deze vertegenwoordigd door verder te noemen Goglio. 18. Westpoort Warmte, gevestigd en kantoor houdende te, ten deze vertegenwoordigd door verder te noemen WPW.

2 19. United Biscuits, gevestigd en kantoor houdende te, ten deze vertegenwoordigd door verder te noemen United Biscuits. 20. En overige partijen welke op een later moment de samenwerkingsovereenkomst hebben ondertekend zoals opgenomen in de bijlagen. gezamenlijk te noemen: Partijen. Overwegende dat: Energie algemeen a) Een lokale, betaalbare, duurzame energievoorziening een bijdrage levert aan de leefbaarheid in, en de concurrentiepositie van de regio. b) De ontwikkeling van een slim energiesysteem een middel is om hier concreet vorm aan te geven. Hierbij worden de verschillende energiemodaliteiten (elektriciteit, gas en warmte) met een open, niet discriminerende netwerkstructuur gekoppeld. c) Er nu een momentum is bereikt waarop Partijen enthousiast zijn en over willen gaan tot slimme energieoplossingen die op een kosteneffectieve wijze bijdragen aan zowel de klimaat- als economische doelstellingen van Partijen. Voorbeelden hiervan zijn de nieuwbouw van het Zaans Medisch Centrum en de ontwikkelingen in het Rosariumgebied. Warmte d) Er een overschot aan industriewarmte is in de gemeente Zaanstad dat nu onbenut in de lucht of het oppervlaktewater verdwijnt, en dat deze industriewarmte middels een warmtenet benut kan worden voor ruimteverwarming en tapwater in woningen, bedrijven en voorzieningen. e) De gemeente Zaanstad zich in het Integraal Klimaatprogramma ten doel heeft gesteld een warmteleveringssysteem van industriële bronnen naar de gebouwde omgeving te realiseren en daarbij tevens gebruik wil maken van lokale biomassastromen eventueel aangevuld met stromen van buiten de gemeente Zaanstad. f) Het College van B&W van de gemeente Zaanstad d.d. 27 september 2011 heeft besloten om de regierol hiertoe op te pakken. g) Uit onderzoek van de Provincie Noord-Holland, tezamen met de gemeenten binnen de Metropoolregio Amsterdam, blijkt dat een regionaal warmtenetwerk kansrijk is en dat de Provincie Noord-Holland een programmatische aanpak ondersteunt. h) Een dergelijk warmtenetwerk: a. bijdraagt aan de gemeentelijke doelstelling om klimaatneutraal te worden. b. leidt tot een verbetering van de lokale leefomgeving. c. een invulling zou kunnen vormen van de MJA-doelstellingen van Zaanse industriële partijen. d. bijdraagt aan een verbeterd vestigingsklimaat door een goede goedkope energievoorziening voor bedrijven en een kans biedt om geld te verdienen. e. mogelijk een bijdrage levert aan een beter energielabel voor (huur)woningen f. leidt tot lagere energiekosten voor afnemers. g. een lokale doorwerking is van het recent gesloten SER-Energieakkoord. h. past binnen de energieambities van de provincie Noord-Holland, Nederland en Europa.

3 Elektriciteit i) De gemeente Zaanstad heeft met het internationale project E-harbours de afgelopen jaren direct toepasbare kennis, ervaring en netwerk opgebouwd op het gebied van slimme netten en flexibilisering van energiegebruik (het in de tijd kunnen verplaatsen van het energiegebruik waardoor bijvoorbeeld van laag tarief gebruik gemaakt kan worden in plaats van hoog tarief). j) Flexibiliteit in het energiegebruik waarde heeft en de invoering van duurzame bronnen kan versnellen, en dat daarbij slimme en open netten noodzakelijk zijn. k) Samenwerking van lokale Partijen de opschaling van de energiepositie kan bewerkstelligen waardoor op eenvoudiger wijze ingespeeld kan worden op aanboden prijsfluctuaties. l) De realisatie van een warmte- en koudenet de mogelijkheid biedt om de business case voor flexibilisering verder te concretiseren. Gas m) Het gebruik van (meer en meer geïmporteerd) gas ten behoeve van ruimteverwarming afneemt bij het treffen van energiebesparende maatregelen en het verdringen van gas voor ruimteverwarming door duurzame warmtelevering gaat plaatsvinden bij de realisatie van een warmte- en koudenet. n) Gas steeds vaker lokaal en groen wordt geproduceerd en daarmee een plek kan hebben binnen een lokaal open en slim energiesysteem. Komen overeen als volgt: Artikel 1: Doel van de overeenkomst tot samenwerking 1.1 Doel van de samenwerkingsovereenkomst is dat Partijen gezamenlijk een visie met onderliggende uitgewerkte business cases uitwerken voor de realisatie van een open en slim energienet in Zaanstad, met de mogelijkheid tot verdere uitrol in de Metropoolregio Amsterdam. Het open en slim energienet kan bestaan uit een: warmte- en koudenet waarbij wordt uitgegaan van een open en niet discriminerende netwerkstructuur zodat elke producent, leverancier en afnemer gebruik kan maken van het transportnetwerk. slim en open elektriciteits- en gasnet. Om hiertoe te komen, wordt een visie opgesteld, met een daaraan gekoppeld uitvoeringsplan, allen worden beschikbaar gesteld aan Partijen. 1.2 Partijen verkennen hun mogelijke rol in het te realiseren open en slimme energienet Artikel 2: Inspanningsverplichtingen Algemeen 2.1 Partijen zetten een project op om de in artikel 1.1 en 1.2 genoemde doelen te realiseren. 2.2 Partijen richten een bestuurdersplatform in met daarin een goede vertegenwoordiging van elke partij ter borging van de afspraken. 2.3 Partijen richten een werkgroep in. De werkgroep stuurt een onafhankelijk procesmanager aan, waar het gaat over de activiteiten die deze vanuit een programmatische aanpak voor de Metropoolregio Amsterdam uitvoert voor Zaanstad, en bereid voorstellen voor ter behandeling in het bestuurdersplatform.

4 2.4 Partijen zullen aanwezig zijn bij het bestuurdersplatform en eventuele project- en werkgroepbijeenkomsten voor zover zij daarin zitting hebben. 2.5 Na ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst zullen Partijen zich inspannen om middelen te verkrijgen ten behoeve van de uitvoering van de in Artikel 1 genoemde doelen. Warmte 2.6 Nagaan welke rollen Partijen in kunnen nemen (producent/transporteur/leverancier/ afnemer) en de fysieke en financiële haalbaarheid van het warmte- en koudenet verder onderzoeken in lokale business cases. 2.7 Indien de uitgewerkte visie en lokale business cases op basis van de genoemde rollen een kansrijke opzet bieden voor de uitrol van een gemeentebreed warmte- en koudenet hebben Partijen de ambitie om een aparte realisatie overeenkomst op te stellen. Partijen streven ernaar om daar medio februari 2014 duidelijkheid over te hebben. 2.8 Van Partijen wordt verwacht dat zij: In samenspraak met alle Partijen komen tot een meerjarenvisie op het totale Zaanse, en aangrenzende energiesysteem. als potentiële producent: o Aangeven hoeveel, van welke kwaliteit, wanneer en voor welke duur zij (rest)warmte kunnen leveren, tegen welke kosten die warmte uit te koppelen is en, indien mogelijk, voor welke prijs. o Medewerking verlenen om te komen tot een investeringsraming. als potentiële transporteur: o In samenspraak met leverancier, afnemer en gemeente een leidingtracé voor het transportnet bepalen. o In samenspraak met producent, leverancier en afnemer komen tot een voorontwerp voor het netwerk, waarin temperatuurniveaus, leidingdiameters, toekomstige kansen en een mogelijke fasering voor de realisatie zijn benoemd. o Medewerking verlenen om te komen tot een investeringsraming van het transportnet. als potentiële leverancier: o In samenspraak met transporteur en afnemer het gewenste leidingtracé tot aan de afnemer bepalen. o Medewerking verlenen om te komen tot een raming van het businessmodel voor de rol van leverancier. als potentiële afnemer: o Aangeven wat de referentiekosten in onderhoud, investering en zo mogelijk gebruik zijn voor de huidige of voorziene warmte/koudevoorziening. o Aangeven wat de ouderdom is van de huidige of wat de voorziene warmte/koudevoorziening is. Elektriciteit 2.9 Onderzoeken of er mogelijkheden te ontwikkelen zijn om op het gebied van flexibilisering van het elektriciteitsgebruik, door het flexibiliseren van bedrijfsprocessen, geld te besparen Nagaan welke regelgeving al dan niet belemmerend kan zijn om met flexibilisering van het elektriciteitsgebruik geld te verdienen Van Partijen wordt verwacht dat zij:

5 Nagaan in hoeverre er mogelijkheden zijn om bedrijfsprocessen te verschuiven in de tijd en bepalen wat het elektriciteitsgebruik is van deze bedrijfsprocessen. Aangeven wat de referentiekosten zijn van het elektriciteitsgebruik. Gas 2.12 Nagaan wat de invloed is van de toekomstige ontwikkelingen op het gebied van warmte zijn op de huidige gasnetten en de daarvoor geplande investeringen en uitbreidingen Verkennen of in de regio substantiële potentie is voor de biogasproductie eenheden en welke bijdrage die kunnen leveren aan het open en slimme energie in de vorm van warmteproductie, zelfstandige biogasnetten of invoeden in het gasnet. Artikel 3: Principes van samenwerking 3.1 De procesmanager krijgt van de werkgroep de opdracht tot het uitwerken van een plan van aanpak om de gestelde doelen te realiseren. Daarin is een taakverdeling opgenomen en wordt de positionering van de Zaanse samenwerkingsovereenkomst ten opzichte van de programmatische aanpak binnen de Metropoolregio Amsterdam aangegeven. Partijen nemen daarbij verantwoordelijkheid voor het verder uitwerken van de rollen die in het toekomstige energiesysteem moeten worden vervuld. 3.2 Wederzijds vertrouwen, open communicatie en transparantie zijn essentiële bouwstenen in het komen tot een slim en open energiesysteem. 3.3 Elke partij kan deze samenwerkingsovereenkomst schriftelijk zonder opgave van redenen beëindigen zonder inachtneming van een opzegtermijn. 3.4 Met het ondertekenen van deze samenwerkingsovereenkomst worden door Partijen geen exclusieve rechten verkregen. Dit geldt tevens indien uit deze samenwerkingsovereenkomst overheidsopdrachten voortkomen. Partijen onderkennen daarbij dat de mogelijkheid bestaat dat de realisatie van een open en slim energienet wordt aanbesteed. 3.5 De samenwerkingsovereenkomst staat open voor ondertekening door partijen binnen de gemeente Zaanstad en/of de Metropoolregio Amsterdam op een later moment. 3.6 Indien voortvloeiend uit deze samenwerkingsovereenkomst een overheidsopdracht voortkomt, zullen Partijen bij gunning van deze opdracht op geen enkele wijze worden bevoordeeld. 3.7 Komt een overeenkomst tot realisatie van het warmte- en koudenet of enig andere overeenkomst welke aansluit op de activiteiten omschreven in artikel 2 niet tot stand, dan heeft geen van Partijen een aanspraak op schadevergoeding jegens de ander of een aanspraak op vergoeding van gemaakte kosten, ongeacht door welke oorzaak deze overeenkomsten niet tot stand komt en onder aanvaarding van het recht van iedere Partij om haar moverende redenen tot het moment van ondertekening van de beoogde overeenkomsten af te zien. 3.8 Indien geen overeenkomst zoals bedoeld in artikel 3.7 tot stand komt, zal geen der Partijen gehouden zijn verder over deze transactie te onderhandelen en zullen er tussen Partijen geen andere verplichtingen bestaan. 3.9 Partijen streven met erkenning van elkaars belangen en verantwoordelijkheden naar uitwerking van deze samenwerkingsovereenkomst; zij zullen zich onthouden van acties, besluiten of uitspraken die van nadelige invloed zijn op het gezamenlijk na te streven doel.

6 Artikel 4: Kosten 4.1 Partijen komen overeen aan elkaar geen kosten in rekening te brengen welke gemaakt worden gedurende de looptijd van deze samenwerkingsovereenkomst. 4.2 De onafhankelijk procesmanager maakt een globale investeringsraming (30% onnauwkeurigheidsbegroting) van de benodigde uitkoppelingsinstallatie voor restwarmte bij alle Zaanse industrieën die deze samenwerkingsovereenkomst tekenen. Er worden hiervoor geen kosten in rekening gebracht. Als blijkt dat een uitkoppeling kansrijk is en haalbaar lijkt zal in gezamenlijkheid met Partijen bezien worden op welke wijze de kosten hiervan kunnen worden gedragen. Artikel 5: Communicatie 5.1 De gemeente Zaanstad zal namens de uitvoering van de in Artikel 2 genoemde activiteiten als woordvoerder fungeren. Voor de programmatische aanpak op het niveau van de Metropoolregio Amsterdam zal de Provincie Noord-Holland als woordvoerder fungeren. 5.2 Partijen komen overeen communicatie-uitingen over werkzaamheden die binnen deze samenwerkingsovereenkomst plaatsvinden in onderling overleg vorm te geven en slechts na afstemming met de woordvoerder te publiceren. 5.3 Een plan van aanpak voor bewonerstrajecten inclusief -communicatie en imago is een separaat onderdeel van de haalbaarheidsstudie. Hierbij kunnen ook bewoners als ambassadeurs betrokken worden. Artikel 6: Vertrouwelijkheid en gegevensbeveiliging 6.1 Partijen garanderen dat alle van elkaar ontvangen gegevens geheim blijven, tenzij een wettelijke plicht openbaarmaking van die gegevens gebiedt. Bedrijfsgevoelige informatie van Partijen valt niet onder deze openbaarmakingplicht. Gegevens worden in ieder geval als vertrouwelijk beschouwd indien deze door Partijen als zodanig zijn aangeduid. Artikel 7: Looptijd en beëindiging 7.1 Deze samenwerkingsovereenkomst zal op 1 januari 2015 van rechtswege eindigen, tenzij Partijen besluiten om deze samenwerkingsovereenkomst te verlengen. 7.2 In mei 2014 zullen de Partijen de onderlinge samenwerking evalueren waarbij de Partijen in onderling overleg en alle redelijkheid zullen bepalen of de samenwerkingsovereenkomst dient te worden aangepast. Artikel 8: Reikwijdte samenwerkingsovereenkomst, geschillen en toepasselijk recht 8.1 Indien zich zaken voordoen die aan de samenwerkingsovereenkomst gerelateerd zijn maar waarin deze samenwerkingsovereenkomst niet voorziet, zullen de Partijen in redelijkheid en billijkheid tot een oplossing proberen te komen;

7 8.2 Geschillen die voortvloeien uit deze samenwerkingsovereenkomst zullen in eerste instantie worden voorgelegd aan een in onderling overleg te bepalen mediator. Indien mediation niet tot een oplossing leidt zal de zaak worden voorgelegd aan de bevoegde Nederlandse rechter; 8.3 Op deze samenwerkingsovereenkomst is Nederlands recht van toepassing. Aldus overeengekomen en voor akkoord getekend op 10 oktober 2013: Gemeente Zaanstad Provincie Noord- Holland Alliander Duurzame Gebiedsontwikkeling B.V Liander R.J. Linnekamp Roelof Potters Wethouder Milieu Zaans Medisch Centrum Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier HVC Bioforte Hans van Os D.A. van Steensel Bestuurder Directeur strategie & business ontwikkeling Afval Energiebedrijf Amsterdam Cofely Tate & Lyle Dalkia T. Reitsma J. Lenstra Plantmanager COO Dalkia Rochdale ZVH Parteon

8 H. Mc Carville CEO Goglio Evean Westpoort Warmte United Biscuits Berend Clauus Directeur

9 Bijlagen:, gevestigd en kantoor houdende te, ten deze vertegenwoordigd door verder te noemen. Partij Handtekening

Open en slim energienet Zaanstad Let s Go!

Open en slim energienet Zaanstad Let s Go! Open en slim energienet Zaanstad Let s Go! Klimaatneutraal: de 4 e decentralisatie Robert Linnekamp, wethouder Milieu, gemeente Zaanstad Henry Staal, Coördinator Duurzame Energie, gemeente Zaanstad Inhoud

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst MRA Warmte & Koude

Samenwerkingsovereenkomst MRA Warmte & Koude 13737879206drs. ir. E.I. n koude Noord-Holland10 juni 2014Samenwerkingsovereenkomst duurzame warmte en koude Metropool Regio Amsterdam Samenwerkingsovereenkomst MRA Warmte & Koude PARTIJEN: 1 AEB Amsterdam

Nadere informatie

Welkom. Moderator: Wietse Walinga, directeur, Duurzaam Gebouwd. Op Locatie: Thermo Staete, DWA, Bodegraven

Welkom. Moderator: Wietse Walinga, directeur, Duurzaam Gebouwd. Op Locatie: Thermo Staete, DWA, Bodegraven Welkom Moderator: Wietse Walinga, directeur, Duurzaam Gebouwd Op Locatie: Thermo Staete, DWA, Bodegraven Programma 9.40 uur De warmtewet en de gevolgen voor de verduurzaming van de gebouwde omgeving Door:

Nadere informatie

Groeiplan voor warmte. een initiatief van provincies, gemeenten en sector

Groeiplan voor warmte. een initiatief van provincies, gemeenten en sector Groeiplan voor warmte een initiatief van provincies, gemeenten en sector 27 november 2015 De Provincies Gelderland, Zuid-Holland, Noord-Holland, en Limburg, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de Gemeenten

Nadere informatie

Energietransitie en gebiedsontwikkeling gaan in Zaanstad hand in hand. Marie-Louise Sanders 14 februari 2019 Congres Stedelijke Transformatie

Energietransitie en gebiedsontwikkeling gaan in Zaanstad hand in hand. Marie-Louise Sanders 14 februari 2019 Congres Stedelijke Transformatie Energietransitie en gebiedsontwikkeling gaan in Zaanstad hand in hand Marie-Louise Sanders 14 februari 2019 Congres Stedelijke Transformatie Zaanstad introductie PAGINA 2 Zaanstad dynamiek PAGINA 3 Zaanstad

Nadere informatie

[Geef tekst op] [Geef tekst op] bijlage B

[Geef tekst op] [Geef tekst op] bijlage B De ondergetekenden: 1. de Provincie Zuid-Holland, gevestigd te Den Haag, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer J. Fransen, Commissaris van de Koningin ingevolge het besluit van Gedeputeerde

Nadere informatie

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN INTENTIEVERKLARING. [ ], [ ], (kantoorhoudende [ ], te [ ],hierna te noemen: de Verkoper,

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN INTENTIEVERKLARING. [ ], [ ], (kantoorhoudende [ ], te [ ],hierna te noemen: de Verkoper, INTENTIEVERKLARING DE ONDERGETEKENDEN: 1. De besloten vennootschap naar Nederlands recht [ ], (statutair) gevestigd [ ], [ ], (kantoorhoudende [ ], te [ ],hierna te noemen: de Verkoper, te dezen rechtsgeldig

Nadere informatie

Zaanse Energie Agenda update Zaanstad Beraad d.d. 22 november

Zaanse Energie Agenda update Zaanstad Beraad d.d. 22 november Zaanse Energie Agenda update Zaanstad Beraad d.d. 22 november Vanavond centraal Introductie (Dick Emmer): Ontwikkelingen energietransitie Verdieping: Elektriciteit (Stijn van Oeijen) Warmte (Henry Staal)

Nadere informatie

Verlenging en wijziging Samenwerkingsovereenkomst duurzame Warmte en Koude Zuid-Holland

Verlenging en wijziging Samenwerkingsovereenkomst duurzame Warmte en Koude Zuid-Holland Verlenging en wijziging Samenwerkingsovereenkomst duurzame Warmte en Koude Zuid-Holland De ondergetekenden, 1. Alliander Duurzame Gebiedsontwikkeling, gevestigd te Arnhem, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Intentieovereenkomst tussen Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Hollands Noorden en gemeente Heerhugowaard

Intentieovereenkomst tussen Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Hollands Noorden en gemeente Heerhugowaard Intentieovereenkomst tussen Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Hollands Noorden en gemeente Heerhugowaard Logo GGD HN De ondergetekenden: I. De Gemeentelijke Gezondheidsdienst Hollands Noorden, ten

Nadere informatie

OVEREENKOMST INZAKE DE LOCATIES TNO YPENBURG EN TNO WAALSDORPERWEG

OVEREENKOMST INZAKE DE LOCATIES TNO YPENBURG EN TNO WAALSDORPERWEG DSO2011.656 bijlage 2 TNO definitief concept Overeenkomst DH-TNO 16-5- 2011.doc.docx/Concept/10033543 /F687 OVEREENKOMST INZAKE DE LOCATIES TNO YPENBURG EN TNO WAALSDORPERWEG TUSSEN DE GEMEENTE DEN HAAG

Nadere informatie

Verlenging en wijziging Samenwerkingsovereenkomst duurzame Warmte en Koude Zuid-Holland

Verlenging en wijziging Samenwerkingsovereenkomst duurzame Warmte en Koude Zuid-Holland Verlenging en wijziging Samenwerkingsovereenkomst duurzame Warmte en Koude Zuid-Holland De ondergetekenden, 1. Alliander Duurzame Gebiedsontwikkeling, gevestigd te Arnhem, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

MEDIATIONOVEREENKOMST

MEDIATIONOVEREENKOMST Rob van Wijnen Conflictbemiddeling www.robvanwijnen.nl 1 MEDIATIONOVEREENKOMST De ondergetekenden: Rob van Wijnen, Mediator en partijen: A. gevestigd te

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 08.1145, d.d. 25 november 2008 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Sluiten samenwerkingsconvenant 'Veerkracht' in het kader van preventie van depressie bij ouderen in Leiden Zuidwest BESLUITEN Behoudens

Nadere informatie

Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk restafval en soortgelijk afval

Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk restafval en soortgelijk afval Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk restafval en soortgelijk afval DE ONDERGETEKENDEN: 1. de gemeente x, vertegenwoordigd door naam, functie, handelend ter uitvoering

Nadere informatie

Warmtelevering MRA en Zaanstad Zaanstad Beraad d.d. 16 juni Jan Schreuder, programmamanager ZEA & Henry Staal, procesmanager Duurzame Energie

Warmtelevering MRA en Zaanstad Zaanstad Beraad d.d. 16 juni Jan Schreuder, programmamanager ZEA & Henry Staal, procesmanager Duurzame Energie 14-6-2016 Warmtelevering MRA en Zaanstad Zaanstad Beraad d.d. 16 juni Jan Schreuder, programmamanager ZEA & Henry Staal, procesmanager Duurzame Energie Vanavond centraal Introductie (Jan Schreuder): Strategie

Nadere informatie

1. Wethouder Jeene te machtigen om de intentieovereenkomst Internationaal Onderwijs Gelderland te tekenen.

1. Wethouder Jeene te machtigen om de intentieovereenkomst Internationaal Onderwijs Gelderland te tekenen. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Intentieovereenkomst Internationaal Onderwijs Gelderland Programma / Programmanummer Economie / 9510; Onderwijs / 9520 BW-nummer Portefeuillehouder B. Jeene, H. Beerten

Nadere informatie

Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk restafval en soortgelijk afval van de gemeente Diemen

Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk restafval en soortgelijk afval van de gemeente Diemen Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk restafval en soortgelijk afval van de gemeente Diemen Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST LOCATIE SMITSWEG DORDRECHT. Tussen:

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST LOCATIE SMITSWEG DORDRECHT. Tussen: Dordrecht r«-^ \j SAMENWERKINGSOVEREENKOMST LOCATIE SMITSWEG DORDRECHT Tussen: Gemeente Dordrecht AM Wonen B.V. Amvest Projectontwikkeling Samenwerking met Derden B.V. Definltieve versie d.d. 6 juni 2005

Nadere informatie

Mediationovereenkomst Mediation Unlimited - Breda KvK Breda 62171097

Mediationovereenkomst Mediation Unlimited - Breda KvK Breda 62171097 Mediationovereenkomst Mediation Unlimited - Breda KvK Breda 62171097 MEDIATION OVEREENKOMST De ondergetekenden: Mediator en partijen: A....... wonende te..... aan de......, hierna te

Nadere informatie

Regiovisie Bergen-Gennep-Mook en Middelaar

Regiovisie Bergen-Gennep-Mook en Middelaar Bijlage 5 bij Raadsvoorstel Regionale Agenda dd 16 mei 2011 Bestuursovereenkomst Regiovisie Bergen-Gennep-Mook en Middelaar Vastgesteld door de Stuurgroep Regiovisie Bergen, Gennep, Mook en Middelaar op

Nadere informatie

Intentieovereenkomst. Kostenverhaal d.d. 16 juni 2014. project herstructurering. Van de Beltstraat e.o. Elan Wonen

Intentieovereenkomst. Kostenverhaal d.d. 16 juni 2014. project herstructurering. Van de Beltstraat e.o. Elan Wonen Ve*si»d.d. 16 juni 2014 Intentieovereenkomst I^ Kostenverhaal d.d. 16 juni 2014 project herstructurering Van de Beltstraat e.o. Elan Wonen Versie d.d. 16 juni 2014 ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke

Nadere informatie

BUIKSLOTERHAM INTEGRATED ENERGY SYSTEM

BUIKSLOTERHAM INTEGRATED ENERGY SYSTEM BIES BUIKSLOTERHAM INTEGRATED ENERGY SYSTEM Naar een duurzaam en geïntegreerd energiesysteem voor een wijk in transitie Een onderzoek uitgevoerd door: Met ondersteuning van: Foto: AEROPHOTO-SCHIPHOL 1

Nadere informatie

C-192 Green Deal Bevorderen van de (consumenten)vraag naar collectieve duurzame warmte en koude in de Metropoolregio Amsterdam en Zuid-Holland

C-192 Green Deal Bevorderen van de (consumenten)vraag naar collectieve duurzame warmte en koude in de Metropoolregio Amsterdam en Zuid-Holland C-192 Green Deal Bevorderen van de (consumenten)vraag naar collectieve duurzame warmte en koude in de Metropoolregio Amsterdam en Zuid-Holland Partijen 1. De Minister van Economische Zaken, de heer H.G.J.

Nadere informatie

1. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk, door het college conform het bepaalde in artikel 168, eerste lid, van de

1. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk, door het college conform het bepaalde in artikel 168, eerste lid, van de 00087584/IP /SG INTENTIEOVEREENKOMST SV Vrone DE ONDERGETEKENDEN: 1. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk, zetelende te Zuid-Scharwoude aan de (1772 GX) Vroedschap 1, rechtsgeldig

Nadere informatie

Duurzaamheid: ervaringen uit Woerden. Hans Haring, wethouder duurzaamheid Woerden

Duurzaamheid: ervaringen uit Woerden. Hans Haring, wethouder duurzaamheid Woerden Duurzaamheid: ervaringen uit Woerden Hans Haring, wethouder duurzaamheid Woerden Duurzaamheid: ervaringen uit Woerden - Woerden: duurzaamheid tot in de haarvaten van de samenleving - Het klimaatakkoord

Nadere informatie

FACILITATIEOVEREENKOMST

FACILITATIEOVEREENKOMST FACILITATIEOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: 1. Raedthuys Energie B.V., een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid naar Nederlands recht, statutair gevestigd te Enschede, kantoorhoudende aan

Nadere informatie

Samen naar een duurzaam verwarmde gebouwvoorraad zonder aardgas. Hans Schneider (Liander) programma

Samen naar een duurzaam verwarmde gebouwvoorraad zonder aardgas. Hans Schneider (Liander) programma Samen naar een duurzaam verwarmde gebouwvoorraad zonder aardgas Hans Schneider (Liander) programma Alliander en de warmtetransitie Verantwoord van het aardgas af, op naar een nieuwe (lokale) warmtevoorziening

Nadere informatie

OPTIEOVEREENKOMST. Datum: [ ] (1) BeGreen Energy B.V. (2) Ontwikkelaar

OPTIEOVEREENKOMST. Datum: [ ] (1) BeGreen Energy B.V. (2) Ontwikkelaar Datum: [ ] (1) BeGreen Energy B.V. (2) Ontwikkelaar OPTIEOVEREENKOMST BeGreen Energy BV De Wel 15 3871 MT Hoevelaken KvK registratienr. 50329731 BTW nr. 822683118B01 INHOUDSOPGAVE Artikel Pagina 1 DEFINITIES...

Nadere informatie

Duurzame energie op Goeree-Overflakkee

Duurzame energie op Goeree-Overflakkee Bestuursakkoord Duurzame energie op Goeree-Overflakkee Ondergetekenden: 1. De gemeente Dirksland, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door...(naam),...(functie), krachtens het machtigingsbesluit van

Nadere informatie

Provincie Noord-Holland. FiberNH

Provincie Noord-Holland. FiberNH Glasvezelnetwerk Noord Holland Samenwerkingsovereenkomst inzake de aanleg van glasvezelnetwerk DE ONDERGETEKEN DEN:, een publiekrechtelijke rechtspersoon, gezeteld Dreef 3, 2012HR te Haarlem, ingeschreven

Nadere informatie

FACILITATIEOVEREENKOMST

FACILITATIEOVEREENKOMST FACILITATIEOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: 1. Raedthuys Energie B.V., een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid naar Nederlands recht, statutair gevestigd te Enschede, kantoorhoudende aan

Nadere informatie

CONCEPT INTENTIEOVEREENKOMST 3 O's

CONCEPT INTENTIEOVEREENKOMST 3 O's De ondergetekenden: CONCEPT INTENTIEOVEREENKOMST 3 O's I. De gemeente Alphen aan den Rijn, vertegenwoordigd door verantwoordelijk wethouder Onderwijs, de heer M.H. du Chatinier, handelend ter uitvoering

Nadere informatie

Helmonds Energieconvenant

Helmonds Energieconvenant Helmonds Energieconvenant Helmondse bedrijven slaan de handen ineen voor een duurzame en betrouwbare energievoorziening. Waarom een energieconvenant? Energie is de drijvende kracht Energie is de drijvende

Nadere informatie

Training Energietransitie voor ambtenaren

Training Energietransitie voor ambtenaren Training Energietransitie voor ambtenaren Ambtenaren Fysieke leefomgeving 20 Deelnemers 3 Aantal dagen 995.00 Investering Locatie Voor wie? Ambtenaren De komende jaren gaat de transitie in de gebouwde

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst voor de uitvoering van het programma De Kop Werkt!

Samenwerkingsovereenkomst voor de uitvoering van het programma De Kop Werkt! Samenwerkingsovereenkomst voor de uitvoering van het programma De Kop Werkt! Partijen bij deze overeenkomst zijn: - De gemeente Den Helder te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door. en handelend ter

Nadere informatie

Convenant. Gemeente Steenwijkerland. N-TRA B.V. (onderdeel van RENDO Holding)

Convenant. Gemeente Steenwijkerland. N-TRA B.V. (onderdeel van RENDO Holding) Convenant tussen en N-TRA B.V. (onderdeel van RENDO Holding) 13 november 2017 PARTIJEN:, gevestigd aan Vendelweg 1 te Steenwijk, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de wethouder de heer O. Akkerman,

Nadere informatie

Projectplan Warmtenet Sliedrecht en Drechtsteden

Projectplan Warmtenet Sliedrecht en Drechtsteden Projectplan Warmtenet Sliedrecht en Drechtsteden A. Aanleiding en achtergrond 1. De haalbaarheid voor een warmtenet Drechtsteden is onderzocht als onderdeel van de Stroomversneller in 2008-2010. Het resultaat

Nadere informatie

Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Wmo 2015 Gemeente Westerkwartier

Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Wmo 2015 Gemeente Westerkwartier Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Wmo 2015 Gemeente Westerkwartier Deelovereenkomst Wmo Westerkwartier versie 01-06-2019 1 INHOUDSOPGAVE ARTIKEL 1 DEFINITIES... 5 ARTIKEL 2 VOORWERP VAN DE DEELOVEREENKOMST...

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST TUSSEN HET HOOGHEEMRAADSCHAP VAN DELFLAND EN HET WARMTEBEDRIJF ENECO DELFT BV I.O. TER REALISATIE VAN HUN VOORNEMEN OM

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST TUSSEN HET HOOGHEEMRAADSCHAP VAN DELFLAND EN HET WARMTEBEDRIJF ENECO DELFT BV I.O. TER REALISATIE VAN HUN VOORNEMEN OM SAMENWERKINGSOVEREENKOMST TUSSEN HET HOOGHEEMRAADSCHAP VAN DELFLAND EN HET WARMTEBEDRIJF ENECO DELFT BV I.O. TER REALISATIE VAN HUN VOORNEMEN OM WARMTE UIT DE EFFLUENTSTROOM VAN DE AWZI HARNASCHPOLDER

Nadere informatie

Convenant De Blauwe As. Samenwerkende overheden Zuidelijke Randmeren

Convenant De Blauwe As. Samenwerkende overheden Zuidelijke Randmeren Convenant De Blauwe As Samenwerkende overheden Zuidelijke Randmeren Huizen, 16 februari 2010 De ondergetekenden: 1. De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, namens deze, Hoofdingenieur-Directeur

Nadere informatie

Inzake de bouw van (1) 1...(2) gevestigd te (17) gevestigd te.(5) nader te noemen de aannemer van de:. (6)

Inzake de bouw van (1) 1...(2) gevestigd te (17) gevestigd te.(5) nader te noemen de aannemer van de:. (6) COÖRDINATIE-OVEREENKOMST (MODEL) Coördinatie-overeenkomst zonder schadevergoedingsregeling. Inzake de bouw van (1) Verklaren: 1...(2) gevestigd te (3) nader te noemen de opdrachtgever. 2. (4) gevestigd

Nadere informatie

Belastingdienst. Inspectie Leefomgeving en Transport. Convenant tussen de Belastingdienst en. Autoriteit woningcorporaties. Datum 15 juni 2019

Belastingdienst. Inspectie Leefomgeving en Transport. Convenant tussen de Belastingdienst en. Autoriteit woningcorporaties. Datum 15 juni 2019 CONCEPT Autoriteit woningcorporaties Inspectie Leefomgeving en Transport Belastingdienst Convenant tussen de Belastingdienst en Autoriteit woningcorporaties Datum 15 juni 2019 Convenant Belastingdienst

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE BEHANDELING VAN GESCHILLEN DOOR DE GESCHILLENCOMMISSIE ZAKELIJKE KLANTEN ENERGIEBEDRIJVEN (GESCHILLENCOMMISSIE ZAKELIJKE KLANTEN)

REGLEMENT VOOR DE BEHANDELING VAN GESCHILLEN DOOR DE GESCHILLENCOMMISSIE ZAKELIJKE KLANTEN ENERGIEBEDRIJVEN (GESCHILLENCOMMISSIE ZAKELIJKE KLANTEN) REGLEMENT VOOR DE BEHANDELING VAN GESCHILLEN DOOR DE GESCHILLENCOMMISSIE ZAKELIJKE KLANTEN ENERGIEBEDRIJVEN (GESCHILLENCOMMISSIE ZAKELIJKE KLANTEN) Begripsomschrijvingen Artikel 1 In dit reglement wordt

Nadere informatie

COÖRDINATIE-OVEREENKOMST (MODEL I) Inzake de bouw van... (1) 1... (2) gevestigd te... (3) nader te noemen de opdrachtgever.

COÖRDINATIE-OVEREENKOMST (MODEL I) Inzake de bouw van... (1) 1... (2) gevestigd te... (3) nader te noemen de opdrachtgever. COÖRDINATIE-OVEREENKOMST (MODEL I) Coördinatie-overeenkomst met schadevergoedingsregeling. Inzake de bouw van... (1) Verklaren: 1.... (2) gevestigd te... (3) nader te noemen de opdrachtgever. 2.... (4)

Nadere informatie

hierna te noemen QWHOVNO (Quick-Wins Hoogwaardig Openbaar Vervoer Noordoost-Brabant)

hierna te noemen QWHOVNO (Quick-Wins Hoogwaardig Openbaar Vervoer Noordoost-Brabant) BESTUURSOVEREENKOMST TUSSEN DE PROVINCIE NOORD-BRABANT EN DE GEMEENTEN BERNHEZE, EINDHOVEN, OSS, S HERTOGENBOSCH, SCHIJNDEL, UDEN EN VEGHEL MET BETREKKING TOT HET REALISEREN VAN QUICK-WINS VOOR HET HOV

Nadere informatie

VERWERKERSOVEREENKOMST

VERWERKERSOVEREENKOMST VERWERKERSOVEREENKOMST Partijen: 1. Basis bedrijfskleding VOF. Gevestigd te Mollerusweg 96, 2031 BZ HAARLEM KvK-nummer: 34220214 hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door J W H D van der Meij, hierna

Nadere informatie

NKMB HOLDING B.V. Modellen Bureau s Postbus CE s-hertogenbosch T:

NKMB HOLDING B.V. Modellen Bureau s Postbus CE s-hertogenbosch T: NKMB HOLDING B.V. Modellen Bureau s Postbus 2240 5202 CE s-hertogenbosch T: 073-7041120 info@nkmbbv.nl www.nkmbbv.nl SAMENWERKINGSOVEREENKOMST Partijen: en 1. Model naam, gevestigd te (1111 AA) Woonplaats

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST SAMENWERKINGSOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: 1. de STICHTING ZERO EMISSIE MOBILITEIT, (hierna te noemen: ZEM ), gevestigd te Haarlem en aldaar kantoorhoudende aan het Frederikspark 1 (2012 DA), te dezen

Nadere informatie

Convenant De Plantage Amsterdam, het groene museumkwartier

Convenant De Plantage Amsterdam, het groene museumkwartier Convenant De Plantage Amsterdam, het groene museumkwartier Convenant De Plantage Amsterdam, het groene museumkwartier Ondergetekenden: 1 Het dagelijks bestuur van stadsdeel Centrum vertegenwoordigd door

Nadere informatie

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN AANDEELHOUDERSOVEREENKOMST

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN AANDEELHOUDERSOVEREENKOMST AANDEELHOUDERSOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: (1) [ ] B.V., gevestigd en kantoorhoudende te [ ], hierna te noemen "[ ], ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer; (2) [ ] B.V., gevestigd en

Nadere informatie

GEMEENTE HEEMSTEDE. AEB Exploitatie BV

GEMEENTE HEEMSTEDE. AEB Exploitatie BV GEMEENTE HEEMSTEDE en AEB Exploitatie BV ADDENDUM NR: 1 OP Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk restafval en soortgelijk afval van de gemeente Heemstede DE ONDERGETEKENDEN:

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst Dienstverlening Regionale samenwerking Jeugdzorg

Uitvoeringsovereenkomst Dienstverlening Regionale samenwerking Jeugdzorg 1 Uitvoeringsovereenkomst Dienstverlening Regionale samenwerking Jeugdzorg Deze overeenkomst treedt in werking op 1 januari 2015 en heeft betrekking op de uitvoering door de gemeente Apeldoorn van taken

Nadere informatie

BESTUURSOVEREENKOMST Culturele Hoofdstad 2018

BESTUURSOVEREENKOMST Culturele Hoofdstad 2018 Beslisdocument Investeringdsdossier 2018 BIJLAGE 3 BESTUURSOVEREENKOMST Culturele Hoofdstad 2018 Concept van 12 april 2012 Partijen: 1. de provincie Noord-Brabant, zetelend te s-hertogenbosch, te dezen

Nadere informatie

Bestuursovereenkomst overdracht bevoegdheden inzake realisatie windopgave gemeente Brielle

Bestuursovereenkomst overdracht bevoegdheden inzake realisatie windopgave gemeente Brielle Bestuursovereenkomst overdracht bevoegdheden inzake realisatie windopgave gemeente Brielle Partijen: Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, vertegenwoordigd door gedeputeerde de heer J.F. Weber, daartoe

Nadere informatie

Inzake de bouw van (1) 1...(2) gevestigd te.. (3) nader te noemen de opdrachtgever. gevestigd te (17) nader te noemen de aannemer van de:. (6) 3..

Inzake de bouw van (1) 1...(2) gevestigd te.. (3) nader te noemen de opdrachtgever. gevestigd te (17) nader te noemen de aannemer van de:. (6) 3.. COÖRDINATIE-OVEREENKOMST (MODEL) Coördinatie-overeenkomst met schadevergoedingsregeling. Inzake de bouw van (1) Verklaren: 1...(2) gevestigd te.. (3) nader te noemen de opdrachtgever. 2. (4) gevestigd

Nadere informatie

Inzake de bouw van (1) 1...(2) gevestigd te.. (3) nader te noemen de opdrachtgever. gevestigd te (17) nader te noemen de aannemer van de:. (6) 3..

Inzake de bouw van (1) 1...(2) gevestigd te.. (3) nader te noemen de opdrachtgever. gevestigd te (17) nader te noemen de aannemer van de:. (6) 3.. COÖRDINATIE-OVEREENKOMST (MODEL) Coördinatie-overeenkomst met schadevergoedingsregeling. Inzake de bouw van (1) Verklaren: 1...(2) gevestigd te.. (3) nader te noemen de opdrachtgever. 2. (4) gevestigd

Nadere informatie

Overeenkomst. Gemeente Eindhoven en

Overeenkomst. Gemeente Eindhoven en Overeenkomst Gemeente Eindhoven en. Aanbesteding Deelproject 1a Tweedelijns specialistische zorg 2015 Overeenkomst aanbesteding Jeugdzorg Tweedelijns specialistische zorg 2015 pag 2 van 6 De ondergetekenden:

Nadere informatie

Overeenkomst. inzake. receptiedienstverlening. tussen. Stichting Nuffic. Opdrachtnemer

Overeenkomst. inzake. receptiedienstverlening. tussen. Stichting Nuffic. Opdrachtnemer Overeenkomst inzake receptiedienstverlening tussen Stichting Nuffic en Opdrachtnemer Contractnummer Datum : contractnummer : datum Pagina 1 van 5 OVEREENKOMST Ondergetekenden: Stichting Nuffic, gevestigd

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief

Raadsinformatiebrief Raadsinformatiebrief Onderwerp : raadsinformatiebrief beëindigingsovereenkomst Ballast Nedam Aard : Actieve informatie, wensen en bedenkingen Portefeuillehouder : Van Veen en Baudet Datum college : 24

Nadere informatie

DEELNEMERSOVEREENKOMST

DEELNEMERSOVEREENKOMST 1 DEELNEMERSOVEREENKOMST De ondergetekende(n): 1. Naam en (alle) voorletters * (m/v Straatnaam en huisnummer Postcode en woonplaats* Telefoonnummer* E-mailadres* Geboortedatum en plaats BSN-nummer/Sofi-nummer

Nadere informatie

Voorgesteld wordt om met voorliggende overeenkomst in te stemmen en deze door de gemeente en de Stichting Combibrug te laten ondertekenen.

Voorgesteld wordt om met voorliggende overeenkomst in te stemmen en deze door de gemeente en de Stichting Combibrug te laten ondertekenen. VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 24 november 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00888 Onderwerp: Overeenkomst Stichting Combibrug 2016-2018 - Besluitvormend Beknopte samenvatting: Op 30 april 2015 is in de

Nadere informatie

HAAGS ENERGIEAKKOORD

HAAGS ENERGIEAKKOORD HAAGS ENERGIEAKKOORD Wij zetten ons in voor een aantrekkelijke, groene en gezonde stad. Daarom is de ambitie om alle gebouwen in de stad zo snel mogelijk klimaatneutraal te maken. Dat betekent dat er veel

Nadere informatie

CONVENANT VOOR VERGOEDING VAN KOSTEN OF SCHADE DOOR GRONDWATERBESCHERMING IN GELDERLAND

CONVENANT VOOR VERGOEDING VAN KOSTEN OF SCHADE DOOR GRONDWATERBESCHERMING IN GELDERLAND CONVENANT VOOR VERGOEDING VAN KOSTEN OF SCHADE DOOR GRONDWATERBESCHERMING IN GELDERLAND PARTIJEN: 1. De naamloze vennootschap Vitens N.V., statutair gevestigd te Zwolle, kantoorhoudend aan de Oude Veerweg

Nadere informatie

Ambitieverklaring. Tussen Kagerplassen en Oude Rijn

Ambitieverklaring. Tussen Kagerplassen en Oude Rijn Ambitieverklaring Samenwerken aan groen-recreatieve ontwikkeling in de Leidse regio 9/12/2009 Ambitieverklaring 1 Ambitieverklaring Partijen 1. De gemeente Kaag en Braassem, vertegenwoordigd door de heer

Nadere informatie

Overeenkomst van Opdracht

Overeenkomst van Opdracht Overeenkomst van Opdracht Drie-partijen-overeenkomst van Opdracht inzake bemiddeling tot het verrichten van werkzaamheden ex artikel 7:400 BW - Algemene Modelovereenkomst conform Belastingdienst nummer

Nadere informatie

Duurzame Energieinfrastructuur en Gebiedsontwikkeling

Duurzame Energieinfrastructuur en Gebiedsontwikkeling Duurzame Energieinfrastructuur en Gebiedsontwikkeling 6 maart 2017 ir. A. Schiltmans MCD Meeting Bouwcampus, Grip op de Maas (heel) kort DGO Context van gas naar warmte Welke alternatieven zijn er Grootschalige

Nadere informatie

Onderwerp: Kaders voor windenergie

Onderwerp: Kaders voor windenergie Aan het Algemeen Bestuur Datum: 02-10-2013 Onderwerp: Kaders voor windenergie Voorstel 1. Vaststellen van beleidskaders voor windenergie-initiatieven; 2. Kennis te nemen van het initiatief voor een windmolenpark

Nadere informatie

Gezamenlijk hierna te noemen: Partijen

Gezamenlijk hierna te noemen: Partijen Nr. NB 6039 Bestuursovereenkomst tussen de Staat en de provincie Noord -Brabant betreffende het maken van aanvullende afspraken ten behoeve van de aanleg van de Rijksweg A4, Dinteloord-Bergen op Zoom De

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst. FrieslandCampina - Gemeente Amersfoort

Samenwerkingsovereenkomst. FrieslandCampina - Gemeente Amersfoort Samenwerkingsovereenkomst FrieslandCampina - Gemeente Amersfoort Partijen: FrieslandCampina Nederland B.V., gevestigd aan het Stationsplein 4, 3818 LE Amersfoort, hierna te noemen: FrieslandCampina ; en

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst. BI zone CapelleXL

Uitvoeringsovereenkomst. BI zone CapelleXL Uitvoeringsovereenkomst In de zin van artikel 7, lid 3 van de Experimentenwet BI zones BI zone CapelleXL Ondergetekenden De gemeente Capelle aan den IJssel, te dezer zake op grond van artikel 171 Gemeentewet

Nadere informatie

Intentieverklaring Herontwikkeling Locatie Betonson. Arkel

Intentieverklaring Herontwikkeling Locatie Betonson. Arkel Intentieverklaring Herontwikkeling Locatie Betonson in Arkel INTENTIEVERKLARING Ondergetekenden: 1. Gemeente Giessenlanden, gevestigd in het gemeentehuis Groeneweg 33, 4223 ME te Hoornaar, te dezen rechtsgeldig

Nadere informatie

C-168 Green Deal Cirkelstad

C-168 Green Deal Cirkelstad C-168 Green Deal Cirkelstad Projectgebonden werken naar een koplopersgroep in Nederland van circulair en inclusief bouwen Partijen: 1. De Minister van Economische Zaken, de heer H.G.J. Kamp; 2. De Staatssecretaris

Nadere informatie

Coöperatie Zonne-EnergieCentrale Keltenwoud U.A.

Coöperatie Zonne-EnergieCentrale Keltenwoud U.A. LEDENOVEREENKOMST (VERTROUWELIJK) ONDERGETEKENDEN: (1) Coöperatie Zonne-EnergieCentrale Keltenwoud U.A., statutair gevestigd te Bennekom, gemeente Ede, ingeschreven in het Handelsregister onder nummer

Nadere informatie

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN LEVERANCIERSOVEREENKOMST tussen [ ] en [ ] LEVERANCIERSOVEREENKOMST Ondergetekenden: 1. [ ], een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, statutair gevestigd en kantoorhoudende te, hierna

Nadere informatie

Smart Grids, bouwstenen voor slimmer energiegebruik. ENGIE Infra & Mobility

Smart Grids, bouwstenen voor slimmer energiegebruik. ENGIE Infra & Mobility Smart Grids, bouwstenen voor slimmer energiegebruik ENGIE Infra & Mobility De daad bij het woord, de techniek bij de plannen Over een aantal jaren ziet de energievoorziening in Nederland er geheel anders

Nadere informatie

de ondergetekenden 1 en 2 gezamenlijk verder ook te noemen de aandeelhouders ;

de ondergetekenden 1 en 2 gezamenlijk verder ook te noemen de aandeelhouders ; AANDEELHOUDERSOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (NAAM), gevestigd en kantoorhoudende te (postcode) te (PLAATS), aan de (STRAAT & HUISNUMMER), ten

Nadere informatie

Groene warmte uit houtpellets Ervaringen met houtpellets voor stadsverwarming

Groene warmte uit houtpellets Ervaringen met houtpellets voor stadsverwarming Groene warmte uit houtpellets Ervaringen met houtpellets voor stadsverwarming 26-06-2018 Wouter Schouwenberg Lieuwe Leijstra DE HISTORIE VAN ENNATUURLIJK Essent Local Energy Solutions (ELES); Een business

Nadere informatie

Concept Raadsvoorstel

Concept Raadsvoorstel Concept Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: Sliedrecht, 15 december 2009 Onderwerp: Milieubeleidsplan en -uitvoeringsprogramma 2010-2011 Voorgesteld besluit: Wij stellen u

Nadere informatie

Convenant Aardgasvrije Nieuwbouw

Convenant Aardgasvrije Nieuwbouw Convenant Aardgasvrije Nieuwbouw Ondergetekenden 1. Gemeente XXX, vertegenwoordigd door de heer/mevrouw XXXXX, wethouder, handelend namens de Burgemeester, hierna te noemen : Gemeente ; 2. Provincie XXX,

Nadere informatie

I. Sinds augustus 2014 Rusland de invoer van groenten en fruit vanuit Europa boycot;

I. Sinds augustus 2014 Rusland de invoer van groenten en fruit vanuit Europa boycot; UITBESTEDING OVEREENKOMST Interventie DE ONDERGETEKENDEN: (a)de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid FRUITMASTERS VEILING B.V., gevestigd en kantoorhoudend te (4191NX) Geldermalsen aan

Nadere informatie

INTENTIEVERKLARING HOOGWAARDIG FIETSNETWERK GOOI EN VECHTSTREEK

INTENTIEVERKLARING HOOGWAARDIG FIETSNETWERK GOOI EN VECHTSTREEK INTENTIEVERKLARING HOOGWAARDIG FIETSNETWERK GOOI EN VECHTSTREEK Over een samenhangend netwerk van hoogwaardige fietsroutes in regio Gooi en Vechtstreek PREAMBULE Overwegende dat: - In het onderzoek voor

Nadere informatie

Concept Convenant Voorraadbeheersing en Afstemming Werklocaties Flevoland. 1. Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere,

Concept Convenant Voorraadbeheersing en Afstemming Werklocaties Flevoland. 1. Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere, Concept Convenant Voorraadbeheersing en Afstemming Werklocaties Flevoland Partijen: 1. Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere, 2. Het College van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

BESTUURSOVEREENKOMST Culturele Hoofdstad 2018

BESTUURSOVEREENKOMST Culturele Hoofdstad 2018 BESTUURSOVEREENKOMST Culturele Hoofdstad 2018 Concept van 1 februari 2012 Partijen: 1. de provincie Noord-Brabant, zetelend te s-hertogenbosch, te dezen vertegenwoordigd door prof. dr. W.B.H.J. van de

Nadere informatie

C-153 Green Deal Groen Bouwen

C-153 Green Deal Groen Bouwen C-153 Green Deal Groen Bouwen Partijen 1. De Minister van Economische Zaken, de heer H.G.J Kamp, en de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, mevrouw W.J. Mansveld, ieder handelende in haar of

Nadere informatie

Gemeente Assen. (Concept) Overeenkomst Dwanginvordering. 1 oktober 2016

Gemeente Assen. (Concept) Overeenkomst Dwanginvordering. 1 oktober 2016 Gemeente Assen (Concept) Overeenkomst Dwanginvordering 1 oktober 2016 Pagina : 1 van 5 Versie : 0.1 concept OVEREENKOMST Dwanginvordering gemeente Assen De ondergetekenden: De gemeente Assen, gevestigd

Nadere informatie

Deze Deelovereenkomst voor het leveren van activiteiten in de Toegang (de Overeenkomst) gaat in op 1 januari 2015.

Deze Deelovereenkomst voor het leveren van activiteiten in de Toegang (de Overeenkomst) gaat in op 1 januari 2015. Datum: 20140903 Versie 001 Robbe THG Deze Deelovereenkomst voor het leveren van activiteiten in de Toegang (de Overeenkomst) gaat in op 1 januari 2015. en - Gemeente Nijkerk (de Gemeente), publiekrechtelijke

Nadere informatie

LICENTIEOVEREENKOMST/VOORWAARDEN

LICENTIEOVEREENKOMST/VOORWAARDEN LICENTIEOVEREENKOMST/VOORWAARDEN De ondergetekenden: 1. Licentiegever; en 2. de besloten vennootschap ilearn Company B.V, gevestigd en kantoorhoudende te Ede, aan de Wiek 121, in deze rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst. Afnemer Logius. behorende bij het aanvraagformulier MijnOverheid

Bewerkersovereenkomst. Afnemer Logius. behorende bij het aanvraagformulier MijnOverheid Bewerkersovereenkomst Afnemer Logius behorende bij het aanvraagformulier MijnOverheid De ondergetekenden: [ ], verder te noemen : Afnemer en De Staat der Nederlanden, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Voorbeeld overeenkomst van opdracht. Partijen:

Voorbeeld overeenkomst van opdracht. Partijen: Voorbeeld overeenkomst van opdracht Partijen: De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (naam) B.V., gevestigd te (adres), rechtsgeldig vertegenwoordigd door (naam), hierna te noemen Opdrachtgever

Nadere informatie

C-165 Green Deal Trias onderzoeksboring Westland

C-165 Green Deal Trias onderzoeksboring Westland C-165 Green Deal Trias onderzoeksboring Westland Partijen 1. De Minister van Economische Zaken, de heer H.G.J. Kamp, de Staatssecretaris van Economische Zaken, mevrouw S. Dijksma en de Staatssecretaris

Nadere informatie

BEWERKERSOVEREENKOMST EMATTERS

BEWERKERSOVEREENKOMST EMATTERS BEWERKERSOVEREENKOMST EMATTERS Ondergetekenden: [NAAM KLANT], gevestigd [ADRES] te [PLAATS] en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer [KVKNUMMER], hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Position paper Regietafel Energietransitie Utrecht

Position paper Regietafel Energietransitie Utrecht Position paper Regietafel Energietransitie Utrecht februari 2017 position paper regietafel energietransitie utrecht 2/6 Regietafel Energietransitie Utrecht Hieronder treft u informatie over de Regietafel

Nadere informatie

RAAMCONTRACT. Betreffende Aanleg Natuurvriendelijke Oevers

RAAMCONTRACT. Betreffende Aanleg Natuurvriendelijke Oevers RAAMCONTRACT Betreffende Aanleg Natuurvriendelijke Oevers Kenmerk: Groningen, d.d. DE ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke rechtspersoon het waterschap Noorderzijlvest, gevestigd en kantoorhoudend te

Nadere informatie

Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Wmo Gemeente Leek Gemeente Marum Gemeente Grootegast Gemeente Zuidhorn

Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Wmo Gemeente Leek Gemeente Marum Gemeente Grootegast Gemeente Zuidhorn Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Wmo 2015 Gemeente Leek Gemeente Marum Gemeente Grootegast Gemeente Zuidhorn 1 2015-11-02 WMO Westerkwartier INHOUDSOPGAVE ARTIKEL 1 DEFINITIES... 5 ARTIKEL 2 VOORWERP

Nadere informatie

Position paper regietafel energietransitie utrecht

Position paper regietafel energietransitie utrecht Position paper regietafel energietransitie utrecht februari 2017 position paper regietafel energietransitie utrecht 2/6 Regietafel Energietransitie Utrecht Dit document beschrijft de opzet van de Regietafel

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst tot levering. Hulp bij het huishouden 2016

Uitvoeringsovereenkomst tot levering. Hulp bij het huishouden 2016 Pagina 1 van 5 Uitvoeringsovereenkomst tot levering Hulp bij het huishouden 2016 Partijen: Gemeente Mook en Middelaar, gevestigd aan Raadhuisplein 6 te Mook te deze ingevolge het bepaalde in artikel 171

Nadere informatie

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ;

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ; Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: 18830000-6; Juni 2016 De ondergetekenden: De Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Intentieovereenkomst. Kostenverhaal Locatie Haarlem Bavodorp

Intentieovereenkomst. Kostenverhaal Locatie Haarlem Bavodorp Intentieovereenkomst Kostenverhaal Locatie Haarlem Bavodorp Definitief 4 d.d. 5 december 2014 ONDERGETEKENDEN: 1. De publiekrechtelijke rechtspersoon de gemeente Haarlem, ten deze vertegenwoordigd door

Nadere informatie