INVESTEREN IN MENSELIJK KAPITAAL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INVESTEREN IN MENSELIJK KAPITAAL"

Transcriptie

1 PREVENTIEF MEDISCH ONDERZOEK INVESTEREN IN MENSELIJK KAPITAAL Is uw verzuimbegeleiding goed geregeld? Uw bedrijfsarts en arboarts bij u in de buurt, binnen en buiten kantoortijden. Stationsstraat CJ Kesteren t: f: e: info@omedi.nl Omedi Diagnostisch i: medisch adviescentrum Zorg voor gezondheid!

2 GOED UITGEVOERD PMO LEIDT TOT GEZONDE WERKNEMERS DIE OPTIMAAL INZETBAAR BLIJVEN

3 INHOUD Over Omedi 04 Onze visie op PMO 06 Werkmethodiek Omedi 09 PMO-aanbod Omedi 16 Omedi Diagnostisch medisch adviescentrum Stationsstraat CJ Kesteren t : f : e : info@omedi.nl i :

4 04 PERSOONLIJKE MEDISCHE ZORG Bij diagnostisch medisch adviescentrum Omedi staat het individu centraal. Door het brede aanbod van zorgdiensten en onze medische deskundigheid zijn wij in staat een langdurige relatie op te bouwen met onze opdrachtgevers en cliënten. De drijfveer van Omedi is het bieden van de best mogelijke medische zorg en adviezen. Omedi vindt dat ieder individu recht heeft op passende en kwalitatief goede medische zorg. Welkom bij Omedi, waar een professioneel team altijd voor u klaarstaat, met de wil om te ontzorgen. Peter Obels Bedrijfsarts, directeur Omedi

5 05 Bevlogenheid leidt tot productiviteit. Gemotiveerde werknemers zorgen voor een productieve en gezonde arbeidssituatie.

6 06 GEZONDE EN GOED INZETBARE WERKNEMERS Een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) is een effectief screeningsinstrument dat de gezondheidssituatie van uw onderneming in kaart brengt. Hiermee scant u als werkgever de mentale en fysieke gezondheid van uw werknemers. Een PMO heeft als voornaamste doel mogelijke problemen of risico s vroegtijdig te onderkennen, te voorkómen of te behandelen. Met een voor de werksituatie relevante, gevalideerde signaleringsvragenlijst worden zaken als werkbelasting, werkdruk, werkbeleving en werkvermogen van uw werknemers inzichtelijk gemaakt. Een PMO dat aansluit op de situatie binnen een organisatie, leidt tot gezonde en gemotiveerde werknemers, die goed inzetbaar zijn en blijven. Een PMO is daarom een investering in menselijk kapitaal.

7 07 INZETTEN OP VEILIGHEID, DUURZAAM- HEID EN VITALITEIT Omedi heeft jarenlange ervaring op het gebied van arbeidsgerelateerde zorg en weet vanuit de praktijk dat preventieconsulten en leefstijlprogramma s bijdragen aan duurzame inzetbaarheid van uw werknemers. Maar ook het opsporen van ongunstige blootstellingen en onveilige arbeidssituaties (RI&E) dragen hiertoe bij. Het signaleren van een te grote werkbelasting of werkdruk helpt u als werkgever een goede gezondheidssituatie te realiseren. Omedi ziet de bedrijfsarts hierin als initiator, maar u houdt de regie in handen. Met de resultaten van een PMO weten werkgevers hoe gezond en vitaal hun medewerkers zijn en hoe energiek en scherp ze zijn. Een hieruitvolgend plan van aanpak, waarin kerndoelen worden bepaald en waarbij naast de bedrijfsarts deskundigen worden ingezet, leidt tot een daling van verzuim en verloop, en een verhoogde arbeidsproductiviteit.

8 08 Motiveren is de sleutel voor vooruitgang. Samen zoeken naar de motivatie die ervoor zorgt dat een probleem geen stand houdt.

9 09 ACTIVEREN LEIDT TOT RESULTATEN Omedi beschikt over een breed en gespecialiseerd zorgaanbod, gebaseerd op een beproefde methodische aanpak. Voor het volledige zorgdienstenaanbod hanteren wij het Omedi Activatie Model. Door middel van dit model kunnen wij inzoomen op het individu, individuele analyses ontwikkelen en passende medische zorg en adviezen bieden aan cliënten en opdrachtgevers.

10 10 Omedi Activatie Model Zorgdienstenaanbod Keuringen Vaccinaties Arbozorg Diagnostiek Gekeurd aan de slag Veilig aan de slag Passend aan de slag Onderzocht aan de slag Particulier Beroepsmatig Reizen Beroepsmatig PMO Participatie Healthcheck Individueel

11 11 SCANNEN ADVISEREN BEGELEIDEN Vanuit het Omedi Activatie Model kunnen diverse specifieke deskundigen worden ingezet om een optimale arbeidssituatie te realiseren. Omedi hanteert hiervoor de SAB-methode: Scannen, Adviseren en Begeleiden. In de eerste fase (het scannen) wordt een op maat gemaakte en branchegerichte PMO uitgevoerd om de arbeidssituatie in kaart te brengen. In de adviseringsfase worden de te nemen stappen (individueel en groepsmatig) in de vorm van een plan van aanpak gerapporteerd. Tijdens de derde fase worden werknemers door middel van individuele trajecten begeleid. In deze laatste fase wordt gebruik gemaakt van de providerboog van Omedi. Het doel van SAB is het realiseren en in stand houden van een optimale en gezonde arbeidssituatie.

12 12 SAB-methode Omedi Nadat de organisatiedoelen gezamenlijk zijn opgesteld (RI&E wordt hierin meegenomen) wordt tijdens de eerste fase (Scannen) een PMO en/of een healthcheck (in overleg) uitgevoerd. Hiermee wordt de arbeidssituatie, bedrijfsveiligheid en gezondheid van de medewerkers inzichtelijk gemaakt. Tijdens de tweede fase (Adviseren) maakt de bedrijfsarts naar aanleiding van de resultaten een plan van aanpak (individueel en collectief), waarin een oplossingskoers is bepaald voor de aan het licht gebrachte problematiek en arbeidssituatie. De bedrijfsarts stelt samen met de werkgever kerndoelen op om fase drie (Begeleiden) te kunnen starten. In deze fase worden werknemers in een individueel traject begeleid door relevante deskundigen die vanuit de providerboog naar voren zijn geschoven. Met deze methode wordt gezamenlijk gewerkt aan een optimale en gezonde arbeidssituatie. gezondheid +gedrag Organisatiedoelen Gezamenlijk opgestelde organisatiedoelen als fundament van het te doorlopen traject cliënt en organisatie Scannen Signaleringsvragenlijst: branchegericht en/of healthcheck: gezondheid inzichtelijk Adviseren Individueel rapport: plan van aanpak Collectief rapport: plan van aanpak Begeleiden Individueel traject: begeleiding medewerkers Providerboog: inzetten van deskundigen Optimale arbeidssituatie Hogere arbeidsproductiviteit Minder verzuim en verloop Gezonde en veilige werkomgeving Duurzaam inzetbare werknemers Meer bevlogenheid in de organisatie veiligheid + omstandigheden

13 13 Traject SAB-methode Omedi Stap 1 Stap 2 Stap 3 Meer weten? Ga dan naar of maak direct een afspraak en bel Werkzaamheden Signaleringsvragenlijst en healthcheck Uitvoering signaleringsvragenlijst en healthcheck. De scores zijn onderverdeeld in drie categorieën: ondergemiddeld, gemiddeld en bovengemiddeld. Score-analyse De resultaten vanuit de onderzoeken en vragenlijst worden geanalyseerd; de groep met een ondergemiddelde score wordt uitgelicht (risicogroep). Signaalrapportage Er wordt een rapportage gemaakt op individuele en collectieve basis. Dit rapport is een advies, waarin de aan te wenden deskundigheid wordt benoemd (vanuit de providerboog van Omedi). Verantwoordelijken Verpleegkundigen en gecertificeerde specialisten van Omedi. Bedrijfsarts van Omedi. Bedrijfsarts van Omedi. Omedi Diagnostisch medisch adviescentrum

14 14 We streven altijd naar het beste resultaat. Dit doen wij door de inzet van geavanceerde apparatuur en systemen, in combinatie met een breed netwerk van medisch specialisten.

15 15 PASSEND PMO OP MAAT Een PMO is maatwerk; iedere organisatie is uniek. Omedi bepaalt samen met de werkgever de inhoud van een PMO, zodat deze branchegerelateerd is en aansluit bij de arbeidssituatie in uw bedrijf (RI&E). We nemen u de zorgen uit handen en begeleiden het gekozen traject. Omedi levert accurate en snelle analyses en terugkoppelingen, zodat u als werkgever tijdig een goed inzicht heeft in de arbeidssituatie en gezondheid van uw medewerkers. Dit doen wij discreet en op een nuchtere no-nonsensemanier, waar u als werkgever op kunt vertrouwen. Omedi gelooft in het opbouwen van een langdurige vertrouwensrelatie met haar cliënten, waarin rechtvaardigheid, openheid en doeltreffendheid leidend zijn.

16 16 PMO-aanbod Omedi + Signaleringsvragenlijst Om de arbeidssituatie van medewerkers te scannen, gebruikt Omedi op maat gemaakte en gevalideerde signaleringsvragenlijsten, die branchegerelateerd en organisatiegericht zijn. Door specifieke vraagstellingen is Omedi in staat latent aanwezige problemen, risico s en klachten aan het licht te brengen die voor uw organisatie van toepassing en beïnvloedbaar zijn. De uitkomst van de screening geeft belangrijke signalen af over de hoogte van de werkdruk, werkbelasting, bevlogenheid of werkverslaving, het werkvermogen en eventuele werkgerelateerde klachten. RI&E-factoren worden in de screening altijd meegenomen. + Healthcheck Omedi biedt een breed scala aan werkgerelateerde medische onderzoeken en keuringen in de vorm van een healthcheck. Deze wordt uitgevoerd door een team, bestaande uit een geregistreerde bedrijfsarts, verpleegkundigen en gecertificeerde medisch specialisten. Met een healthcheck worden de fysieke gezondheid en conditie van uw medewerkers onderzocht en komen mogelijke verborgen gebreken naar voren die een toekomstig risico kunnen vormen voor uw medewerkers en uw organisatie. Dit onderzoek bestaat uit diverse onderdelen zoals bloedonderzoek, conditie, urineonderzoek, longfunctieonderzoek, onderzoek naar gehoor- en gezichtsvermogen en cardiologisch onderzoek. Samen met de werkgever kijkt Omedi naar de verschillende mogelijkheden.

17 17 + Healthcheck PMO-aanbod Omedi Omedi heeft verschillende pakketten, van basis tot plus, waar u als werkgever de inhoud van bepaalt. De healthcheck kan uitgevoerd worden op locatie of in het diagnostisch medisch adviescentrum van Omedi. Omedi beschikt over een eigen laboratorium, zodat wij in staat zijn u direct de uitslagen te bieden. + Signaalrapportage Met de resultaten van de signaleringsvragenlijst, die onderverdeeld zijn in drie scores (ondergemiddeld, gemiddeld en bovengemiddeld), maakt de bedrijfsarts een signaalrapport, op individuele en collectieve basis. Hiermee heeft u als werkgever inzicht in de arbeidssituatie van uw medewerkers en aanwezige risicofactoren. Het signaalrapport wordt met u doorgenomen en is een handvat voor het maken van een effectief en structureel plan van aanpak. + Providerboog Omedi beschikt over een uitgebreid netwerk van medisch Meer weten? Ga dan naar of maak direct een afspraak en bel deskundigen en specialisten die in de uitvoering van het plan van aanpak (het begeleiden van medewerkers op individuele basis) vanuit onze providerboog naar voren kunnen worden geschoven. Deze providerboog bestaat o.a. uit arbodeskundigen, veiligheidsdeskundigen, psychologen, bedrijfscoaches en mediators. Omedi Diagnostisch medisch adviescentrum

18 18 Omedi wil gezien worden als uw partner in PMO. Door onze accurate, snelle en innovatieve aanpak, met de focus op kwaliteit, zijn wij in staat het beste resultaat te bieden.

19 UW ZORG IN ONZE HANDEN

20 Is uw verzuimbegeleiding goed geregeld? Omedi Diagnostisch medisch adviescentrum Stationsstraat CJ Kesteren t : f : e : info@omedi.nl i : Uw bedrijfsarts en arboarts bij u in de buurt, binnen en buiten kantoortijden. c Copyright Omedi Diagnostisch medisch adviescentrum Stationsstraat / 16 / info@omedi.nl. Dit document is ontwikkeld door Brand New Concept Lab / Getoond materiaal is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder schriftelijke toestemming van Omedi niet gebruikt worden voor publicatie of andere doeleinden CJ Kesteren t:

Mentaalrijk voor verwijzers. Integrale aanpak tot verhoogde mentale weerbaarheid. Voorkomt en reduceert verzuim.

Mentaalrijk voor verwijzers. Integrale aanpak tot verhoogde mentale weerbaarheid. Voorkomt en reduceert verzuim. Mentaalrijk voor verwijzers Integrale aanpak tot verhoogde mentale weerbaarheid. Voorkomt en reduceert verzuim. duurzaam resultaat wetenschappelijk onderbouwd Verminderde productiviteit en verzuim Iedere

Nadere informatie

Gezondheidsonderzoek & leefstijladvies

Gezondheidsonderzoek & leefstijladvies Gezondheidsonderzoek & leefstijladvies Holland Fit B.V. 010 280 70 80 info@hollandfit.nl Waarom een gezondheidsonderzoek? Duurzame inzetbaarheid Energieke medewerkers leveren betere prestaties en verzuimen

Nadere informatie

samen op weg naar een gezonde en wendbare organisatie VINCIO GOOD TO GREAT

samen op weg naar een gezonde en wendbare organisatie VINCIO GOOD TO GREAT samen op weg naar een gezonde en wendbare organisatie VINCIO GOOD TO GREAT VINCIO kijkt naar het individu met de visie van de organisatie als basis. Hoe komen we van een moeten naar een willen werken.

Nadere informatie

De toekomst van duurzame inzetbaarheid? Langer gezond werken: nieuwe inzichten en uitdagingen voor de bedrijfsarts?

De toekomst van duurzame inzetbaarheid? Langer gezond werken: nieuwe inzichten en uitdagingen voor de bedrijfsarts? De toekomst van duurzame inzetbaarheid? Langer gezond werken: nieuwe inzichten en uitdagingen voor de bedrijfsarts? Lex Burdorf Afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg, Erasmus MC Rotterdam RVZ rapport

Nadere informatie

e-arbo HumanCapitalCare Organisaties en werknemers

e-arbo HumanCapitalCare Organisaties en werknemers e-arbo HumanCapitalCare HumanCapitalCare wil werkgevers en werknemers ondersteunen en adviseren op het gebied van arbeid, vitaliteit en gezondheid. Omdat energieke en productieve medewerkers de motor zijn

Nadere informatie

Preventief Medisch Onderzoek (voorheen PAGO)

Preventief Medisch Onderzoek (voorheen PAGO) Preventief Medisch Onderzoek (voorheen PAGO) Colofon Auteur Erwin Napjus Human-Invest B.V. Loosdrecht/ november 2009 1. Preventief Medisch Onderzoek Inleiding Zolang er fysieke arbeid bestaat, bestaan

Nadere informatie

Uw ambitie - onze oplossing

Uw ambitie - onze oplossing Uw ambitie - onze oplossing Een gezonde organisatie is een organisatie die is voorbereid op de uitdagingen van nu en die van de toekomst. Iedereen moet langer doorwerken, het liefst in goede gezondheid

Nadere informatie

DE TOEKOMST VAN ARBEIDSGERELATEERDE ZORG. Romy Steenbeek Bianca de Klerk Marc Aelberts Marloes van der Klauw Lennart van der Zwaan

DE TOEKOMST VAN ARBEIDSGERELATEERDE ZORG. Romy Steenbeek Bianca de Klerk Marc Aelberts Marloes van der Klauw Lennart van der Zwaan DE TOEKOMST VAN ARBEIDSGERELATEERDE ZORG Romy Steenbeek Bianca de Klerk Marc Aelberts Marloes van der Klauw Lennart van der Zwaan VAN ZIEKTE EN ZORG NAAR GEZONDHEID EN GEDRAG De Gezondheidszorg staat onder

Nadere informatie

Preventieve interventies 2018

Preventieve interventies 2018 Snel. Beter. Preventieve interventies 2018 Voor mentale veerkracht van u en uw medewerkers HSK preventie HSK preventie Snel. Beter. De juiste interventie voor alle fasen van mentale veerkracht Voordat

Nadere informatie

De rol van de WAI in het gezond aan het werk

De rol van de WAI in het gezond aan het werk De rol van de WAI in het gezond aan het werk houden van onze medewerkers Periodiek Gezondheidskundig Onderzoek N.V. Elke 4 jaar: PGO voor alle medewerkers Vrijwillige deelname Invullen WAI vragen formulier

Nadere informatie

Werken aan effectief en doelgericht. herstel. Bedrijven

Werken aan effectief en doelgericht. herstel. Bedrijven Werken aan effectief en doelgericht herstel Bedrijven BeLife centrum voor bewegen Medische specialistische revalidatiezorg Gezonde en vitale medewerkers zijn productiever, verzuimen minder en zijn beter

Nadere informatie

Preventieve interventies 2019

Preventieve interventies 2019 Snel. Beter. Preventieve interventies 2019 Voor mentale veerkracht van u en uw medewerkers HSK preventie Voordat medewerkers uitvallen zijn in een eerder stadium vaak al signalen te zien van verminderde

Nadere informatie

DEXIS Arbeid, en waar dat toe leidt. www.dexisarbeid.nl

DEXIS Arbeid, en waar dat toe leidt. www.dexisarbeid.nl DEXIS Arbeid, en waar dat toe leidt Stel dat iedere medewerker het naar zijn of haar zin heeft op het werk, het gevoel heeft zijn of haar talenten te kunnen inzetten, de sfeer in het team klopt, collega

Nadere informatie

Duurzame inzetbaarheid personeel. Topzorg voor u en uw organisatie! Nieuwe innovatie: Topsportmodule Lampe Vitaal

Duurzame inzetbaarheid personeel. Topzorg voor u en uw organisatie! Nieuwe innovatie: Topsportmodule Lampe Vitaal Duurzame inzetbaarheid personeel Topzorg voor u en uw organisatie! Nieuwe innovatie: Topsportmodule Lampe Vitaal Definitie duurzaam inzetbaar: Duurzame inzetbaarheid betekent dat werknemers in hun arbeidsleven

Nadere informatie

Uw gezondheid is onze missie!

Uw gezondheid is onze missie! Top Executive Care De Top in Executive Care Uw gezondheid is onze missie! Met de Top Executive Care van Beter krijgt u niet alleen een kwalitatief persoonlijk gezondheidsonderzoek, wij geven u ook gerichte

Nadere informatie

Exclusief voor uw mensen

Exclusief voor uw mensen Exclusief voor uw mensen Uw mensen zijn exclusief En wij zijn er exclusief voor uw mensen Mensen zijn uniek. In hun doen en laten, maar ook in hun werk. Ieder mens heeft andere prikkels nodig om te kunnen

Nadere informatie

Privacy Verklaring 2018 Versie 1.0. Onderdeel van

Privacy Verklaring 2018 Versie 1.0. Onderdeel van Onderdeel van Amstelveenseweg 88 99 www.enrgy.nl Privacy Verklaring 2018 Versie 1.0 Privacy Verklaring van ENRGY Een leven lang werkvermogen (Cyclus Duurzame Inzetbaarheid) (hierna: ENRGY) vergroot de

Nadere informatie

Organisatiekracht. Mentale veerkracht. Teamkracht. Werkkracht. Menskracht MEER VEERKRACHT, MEER ENERGIE, BETERE PRESTATIES

Organisatiekracht. Mentale veerkracht. Teamkracht. Werkkracht. Menskracht MEER VEERKRACHT, MEER ENERGIE, BETERE PRESTATIES Mentale veerkracht MEER VEERKRACHT, MEER ENERGIE, BETERE PRESTATIES In de (top)sport is het een vast gegeven; wil je succesvol zijn als sporter dan investeer je in techniek en conditie, maar ook in mentale

Nadere informatie

Inzetbaarheid verbeteren door het reduceren van de lasten van verzuim en arbeidsongeschiktheid

Inzetbaarheid verbeteren door het reduceren van de lasten van verzuim en arbeidsongeschiktheid Wij zijn SistersChange. Ervaren veranderaars. Enthousiaste verbeteraars. Sociale zekerheidskenners. Wij helpen de inzetbaarheid van werknemers te verbeteren. Inzetbaarheid verbeteren door het reduceren

Nadere informatie

Van verzuim naar duurzame inzetbaarheid. Truus van Amerongen Directeur medische zaken ArboNed Dean my-academy Bedrijfsarts

Van verzuim naar duurzame inzetbaarheid. Truus van Amerongen Directeur medische zaken ArboNed Dean my-academy Bedrijfsarts Van verzuim naar duurzame inzetbaarheid Truus van Amerongen Directeur medische zaken ArboNed Dean my-academy Bedrijfsarts Wat komt aan bod? Positie bedrijfsarts en juridisch kader Rol van en samenwerking

Nadere informatie

Programma. De OR in beweging met Duurzame Inzetbaarheid. Wat is het profiel van een duurzaam inzetbare medewerker?

Programma. De OR in beweging met Duurzame Inzetbaarheid. Wat is het profiel van een duurzaam inzetbare medewerker? De OR in beweging met Duurzame Inzetbaarheid Jan Booij, tri-plus jan.booij@tri-plus.nl 0657-148149 Programma Wie ben ik Duurzame Inzetbaarheid? Wat speelt een rol? Aanpak Wat kun je als OR Afsluiting Wat

Nadere informatie

PAGO. 13 April 2017 Edo Houwing, Toin van Haeren, Rik Menting, Jolanda Willems PreventPartner

PAGO. 13 April 2017 Edo Houwing, Toin van Haeren, Rik Menting, Jolanda Willems PreventPartner PAGO 13 April 2017 Edo Houwing, Toin van Haeren, Rik Menting, Jolanda Willems PreventPartner Opzet PAGO / PMO Preventief Medisch Onderzoek Bewaken en bevorderen van gezondheid & inzetbaarheid. Doelstelling

Nadere informatie

Bedrijfs- en Arbeidsfysiotherapie. Samen werken aan gezond werk!

Bedrijfs- en Arbeidsfysiotherapie. Samen werken aan gezond werk! Bedrijfs- en Arbeidsfysiotherapie Samen werken aan gezond werk! Samen werken aan gezond werk De vitaliteit van een bedrijf of organisatie is voor een groot deel afhankelijk van de werknemers. Gezonde werknemers

Nadere informatie

Werken aan effectief en doelgericht. herstel. Verwijzers

Werken aan effectief en doelgericht. herstel. Verwijzers Werken aan effectief en doelgericht herstel Verwijzers BeLife centrum voor bewegen Medische specialistische revalidatiezorg BeLife biedt medische specialistische revalidatiezorg en reïntegratieprogramma

Nadere informatie

Mentaalrijk voor medewerkers. Integrale aanpak tot verhoogde mentale weerbaarheid. Voorkomt en reduceert verzuim.

Mentaalrijk voor medewerkers. Integrale aanpak tot verhoogde mentale weerbaarheid. Voorkomt en reduceert verzuim. Mentaalrijk voor medewerkers Integrale aanpak tot verhoogde mentale weerbaarheid. Voorkomt en reduceert verzuim. duurzaam resultaat wetenschappelijk onderbouwd Verminderde productiviteit en verzuim Soms

Nadere informatie

Bijlage. Voorbeeld uitwerking minimaal werkdrukbeleid

Bijlage. Voorbeeld uitwerking minimaal werkdrukbeleid Bijlage Voorbeeld uitwerking minimaal werkdrukbeleid Toelichting: door het vastleggen van het beleid ten aanzien van werkdruk kun je altijd actief of op verzoek helderheid geven over dit beleid aan je

Nadere informatie

Duurzame Inzetbaarheid. Frank Brinkmans Rccm RCMC RCDI, 26 oktober 2018 Senior Consultant Duurzame Inzetbaarheid

Duurzame Inzetbaarheid. Frank Brinkmans Rccm RCMC RCDI, 26 oktober 2018 Senior Consultant Duurzame Inzetbaarheid Duurzame Inzetbaarheid Frank Brinkmans Rccm RCMC RCDI, 26 oktober 2018 Senior Consultant Duurzame Inzetbaarheid Dank voor jullie aanwezigheid! Tip 1 Zorg voor een duidelijk kader Definitie van Duurzame

Nadere informatie

Organisatiekracht. Preventief Medisch Onderzoek In Bedrijf. Teamkracht. Werkkracht. Menskracht

Organisatiekracht. Preventief Medisch Onderzoek In Bedrijf. Teamkracht. Werkkracht. Menskracht Preventief Medisch Onderzoek In Bedrijf Een heldere koers met werkende oplossingen Een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) is niet alleen een verplicht HR instrument of een keuring, maar het is een concrete

Nadere informatie

Evaluatie van Preventief Medisch Onderzoek in de gehandicaptenzorg

Evaluatie van Preventief Medisch Onderzoek in de gehandicaptenzorg Evaluatie van Preventief Medisch Onderzoek in de gehandicaptenzorg Jurriaan Blekemolen Carel Hulshof Judith Sluiter voor Arbeid en Gezondheid, AMC, Amsterdam AMC 27 mei 2016 Even voorstellen Sinds 1991

Nadere informatie

Artsenfederatie Opleiding en Registratie Domus Medica

Artsenfederatie Opleiding en Registratie Domus Medica Preventie: de rol van de arts 20 april 2012 Preventie: de rol van de arts 20 april 2012 Preventie: de rol van de arts - enkele actuele thema s en enkele stellingen- Artsenfederatie Positie van de arts

Nadere informatie

Met andere ogen kijken naar...

Met andere ogen kijken naar... Met andere ogen kijken naar... Mens Organisatie Verandering Organisatie & ontwikkeling Loopbaan & verandering Vitaliteit & verzuim Iedere organisatie maakt ontwikkelingen door. Vanwege veranderende marktomstandigheden,

Nadere informatie

arbocare arboadviescentrum

arbocare arboadviescentrum arbocare arboadviescentrum Het Arboadviescentrum Hoe gezonder uw werknemers, hoe gezonder uw bedrijf. En dus uw winst. Helaas hebben we die gezondheid niet altijd in de hand. Eén hevige weersomslag en

Nadere informatie

Instrument. Verzuimscan

Instrument. Verzuimscan Instrument Verzuimscan Verzuimscan The art of creating insights Zieke medewerkers kosten jouw organisatie veel geld. De gemiddelde duur van verzuim is 180 dagen en een verzuimdag kost voor organisaties

Nadere informatie

PMO stand van zaken. CGC bijeenkomst Rik Menting

PMO stand van zaken. CGC bijeenkomst Rik Menting PMO stand van zaken CGC bijeenkomst 09-06-2016 Rik Menting Wetgeving De werkgever stelt de werknemers periodiek in de gelegenheid een onderzoek te ondergaan, dat erop is gericht de risico's die de arbeid

Nadere informatie

Vragenlijst mentale vitaliteit. Koninklijke Burger Groep B.V.

Vragenlijst mentale vitaliteit. Koninklijke Burger Groep B.V. Vragenlijst mentale vitaliteit Koninklijke Burger Groep B.V. 1 Inleiding 365goesting heeft een valide en betrouwbare vragenlijst om de mentale vitaliteit van medewerkers en organisaties te meten. Deze

Nadere informatie

Hou de vaart erin. Met verzuimspecialist Gezond Transport.

Hou de vaart erin. Met verzuimspecialist Gezond Transport. Hou de vaart erin. Met verzuimspecialist Gezond Transport. Gezond Transport: dé verzuimspecialist voor transport en logistiek. Uw bedrijf werkt op het gebied van transport en logistiek en u bent op zoek

Nadere informatie

Mentaalrijk voor werkgevers. Integrale aanpak tot verhoogde mentale weerbaarheid. Voorkomt en reduceert verzuim.

Mentaalrijk voor werkgevers. Integrale aanpak tot verhoogde mentale weerbaarheid. Voorkomt en reduceert verzuim. Mentaalrijk voor werkgevers Integrale aanpak tot verhoogde mentale weerbaarheid. Voorkomt en reduceert verzuim. duurzaam resultaat wetenschappelijk onderbouwd Verminderde productiviteit en verzuim Iedere

Nadere informatie

MEDEWERKERSONDERZOEK 2017

MEDEWERKERSONDERZOEK 2017 MEDEWERKERSONDERZOEK 2017 STICHTING IKPOB RAPPORTAGE Beste lezer, Voor u ligt de rapportage van het medewerkersonderzoek binnen het openbaar bestuur. De resultaten in deze rapportage zijn gebaseerd op

Nadere informatie

Juist in deze tijden moeten we samen beter zijn!

Juist in deze tijden moeten we samen beter zijn! Juist in deze tijden moeten we samen beter zijn! 1 Gezondheidsmanagement Een gezonde werksituatie geeft energie! Evert Ivens, bedrijfsarts Gezondheidsmanagement; zou je dat nou wel doen? 2 GZM? Wat is

Nadere informatie

Onze plus. Opgericht: collega s en voor u als werkgever. + Verzuimcontrole Het gemis van een zieke werknemer voelt u

Onze plus. Opgericht: collega s en voor u als werkgever. + Verzuimcontrole Het gemis van een zieke werknemer voelt u The missing link The missing link... Onze plus Onze dienstverlening Facts & figures Verzuim is lastig. Voor de zieke, voor de Maatwerk is onze standaard. Wij begeleiden + Verzuimregistratie en beheer Opgericht:

Nadere informatie

GEZOND WERKEN INDIGO BRABANT. Training en ondersteuning in mentaal fit werken

GEZOND WERKEN INDIGO BRABANT. Training en ondersteuning in mentaal fit werken GEZOND WERKEN INDIGO BRABANT Training en ondersteuning in mentaal fit werken 2 Gezond Werken Gezonde werknemers gaan met plezier naar het werk. Ze zijn geestelijk fit en blijven fit. Gezonde werkdruk biedt

Nadere informatie

Vitaliteitscan, op weg naar positieve gezondheid!

Vitaliteitscan, op weg naar positieve gezondheid! Vitaliteitscan, op weg naar positieve gezondheid! (informatieblad: informatie & veelgestelde vragen) Markenheem streeft ernaar in alle opzichten een gezonde organisatie te zijn voor zowel cliënten als

Nadere informatie

Werken aan effectief en doelgericht. herstel

Werken aan effectief en doelgericht. herstel Werken aan effectief en doelgericht herstel BeLife centrum voor bewegen Medische specialistische revalidatiezorg Goed functioneren is vaak afhankelijk van de gezondheid. Alles kunnen doen wat u wilt doen

Nadere informatie

VERZUIMBEGELEIDING Capability wérkt voor u en uw medewerker!

VERZUIMBEGELEIDING Capability wérkt voor u en uw medewerker! VERZUIMBEGELEIDING Capability wérkt voor u en uw medewerker! Minder verzuim Verbeterde inzetbaarheid Hoger bedrijfsresultaat WILT U OOK EEN LAGER VERZUIM BINNEN UW ORGANISATIE? Capability is uw sparringpartner

Nadere informatie

Achtergrond informatie Mentale Vitaliteit Quickscan Bevlogenheid

Achtergrond informatie Mentale Vitaliteit Quickscan Bevlogenheid Achtergrond informatie Quickscan Bevlogenheid Bezoek onze website op Twitter mee via @Activeliving93 Linken? Linkedin.com/company/active-living-b.v. Bezoekadres Delta 40 6825 NS Arnhem Altijd ~ Overal

Nadere informatie

Voor mentaal fitte werknemers

Voor mentaal fitte werknemers Voor mentaal fitte werknemers Welkom Wij geloven in een wereld waarin iedereen zelf de regie heeft over zijn of haar mentale welzijn. We bieden medewerkers de handvatten om weerbaar te worden en de eigen

Nadere informatie

Toetsing Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RIE) BS De Klimop

Toetsing Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RIE) BS De Klimop Toetsing Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RIE) BS De Klimop Locatie Rembrandtstraat Ad (A.A.M.) van Zundert Consultant veiligheidskunde Paraaf: ad.van.zundert@arboned.nl 06-46015528 Email sales support:

Nadere informatie

Gezond ondernemen begint met vitale medewerkers

Gezond ondernemen begint met vitale medewerkers IQ EQ PQ SQ FQ Gezond ondernemen begint met vitale medewerkers www.markincompany.nl Algemene informatie Vakbekwaamheid alleen is niet voldoende om goed te kunnen presteren. Medewerkers die zowel fysiek,

Nadere informatie

Duurzame Inzetbaarheid. Plan van Aanpak. Verstarring erger dan vergrijzing

Duurzame Inzetbaarheid. Plan van Aanpak. Verstarring erger dan vergrijzing Duurzame Inzetbaarheid Plan van Aanpak Verstarring erger dan vergrijzing Energiek zijn en blijven is motivatie x competenties x conditie Definitie: Duurzame inzetbaarheid is de mate, waarin medewerkers

Nadere informatie

Wij helpen medewerkers en organisaties (financieel) gezonder te worden.

Wij helpen medewerkers en organisaties (financieel) gezonder te worden. Wij helpen medewerkers en organisaties (financieel) gezonder te worden. Inhoudsopgave Gezonder-Nederland 3 De gezondheid in Nederland 4 Meten, managen en monitoren van vitaliteit 5 Gezondheidschecks 6

Nadere informatie

Werken aan effectief en doelgericht. herstel

Werken aan effectief en doelgericht. herstel Werken aan effectief en doelgericht herstel BeLife centrum voor bewegen Medische specialistische revalidatiezorg Goed functioneren is vaak afhankelijk van de gezondheid. Alles kunnen doen wat u wilt doen

Nadere informatie

Richting Delta Lloyd: Arbodienstverlening 2016/2017

Richting Delta Lloyd: Arbodienstverlening 2016/2017 Richting Delta Lloyd: Arbodienstverlening 2016/2017 Is uw werknemer ziek? Dan bent ondersteunt Richting u samen met Delta Lloyd in de begeleiding en re-integratie van uw zieke werknemer. U kunt hiervoor

Nadere informatie

Regie op Werkvermogen. Aandacht voor duurzame inzetbaarheid

Regie op Werkvermogen. Aandacht voor duurzame inzetbaarheid VeReFi Congres I Denken in mogelijkheden I 11 april 2017 Regie op Werkvermogen Aandacht voor duurzame inzetbaarheid Ruud de Leede 1 Voorspellende waarden Duurzame Inzetbaarheid Ongunstige score op een

Nadere informatie

Preventieve consultvoering tijdens PMO: hoe doe je dat?

Preventieve consultvoering tijdens PMO: hoe doe je dat? Preventieve consultvoering tijdens PMO: hoe doe je dat? Prof.dr Judith K Sluiter, PI, MBA Dr. Karen Nieuwenhuijsen, UD, PE (Prof.dr Carel TJ Hulshof) v Arbeid & Gezondheid, KMKA, AMC BG-dagen, Papendal,

Nadere informatie

Psychologische expertise Maarsingh & van Steijn

Psychologische expertise Maarsingh & van Steijn Psychologische expertise Veel verzuim op het werk wordt veroorzaakt door psychische problemen. Maarsingh & van Steijn heeft zich gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van problemen op het vlak

Nadere informatie

De Psycholoog van Arbeid en Gezondheid Actief begeleiden van gezond werken

De Psycholoog van Arbeid en Gezondheid Actief begeleiden van gezond werken De Psycholoog van Arbeid en Gezondheid Actief begeleiden van gezond werken De Psycholoog van Arbeid en Gezondheid Een groot deel van ons leven besteden we aan werk. Werk is volgens de filosoof Achterhuis

Nadere informatie

Preventief Medisch Onderzoek, wat moet je er mee als arbeidshygiënist

Preventief Medisch Onderzoek, wat moet je er mee als arbeidshygiënist Preventief Medisch Onderzoek, wat moet je er mee als arbeidshygiënist Maart 2015 Drs.ing. Jolanda Willems MBA, drs. Toin van Haeren, bedrijfsarts, drs. Rik Menting, bedrijfsarts, drs. Edo Houwing, arbeids-

Nadere informatie

Zorgen voor is vooruitkijken. CZ Diensten en tarieven 2014. Gezondheids- en verzuimmanagement

Zorgen voor is vooruitkijken. CZ Diensten en tarieven 2014. Gezondheids- en verzuimmanagement CZ Diensten en tarieven 2014 Zorgen voor is vooruitkijken Gezondheids- en verzuimmanagement Hier vindt u een overzicht van alle diensten van CZ op het gebied van arbo-, gezondheids- en verzuim management.

Nadere informatie

Privacy. Organisatie voor Vitaliteit, Activering en Loopbaan Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde

Privacy. Organisatie voor Vitaliteit, Activering en Loopbaan Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde Privacy www.oval.nl www.nvab-online.nl Organisatie voor Vitaliteit, Activering en Loopbaan Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde Privacy Informatie voor werknemers Het gebeurt iedereen

Nadere informatie

Binnen 2 uur hartonderzoek & behandelplan. Nieuw Cardicare

Binnen 2 uur hartonderzoek & behandelplan. Nieuw Cardicare Binnen 2 uur hartonderzoek & behandelplan Nieuw Cardicare St. Antonius Cardicare Gooi en Vechtstreek St. Antonius Cardicare, locatie Gooi & Vechtstreek is een nieuwe kliniek op het gebied van hart- en

Nadere informatie

1 VERBETER HET WERKVERMOGEN VAN UW BEDRIJF

1 VERBETER HET WERKVERMOGEN VAN UW BEDRIJF 1 VERBETER HET WERKVERMOGEN HUIS VAN WERKVERMOGEN VERBETER HET WERKVERMOGEN VERBETER HET WERKVERMOGEN WAT IS WERKVERMOGEN? Werkvermogen is de mate waarin een werknemer zowel lichamelijk als geestelijk

Nadere informatie

Vitaal Verzuimmanagement De arbodienst van VGZ

Vitaal Verzuimmanagement De arbodienst van VGZ Vitaal Verzuimmanagement De arbodienst van VGZ Ziek zijn overkomt je, hoe je hiermee omgaat, is gedrag. Gedrag is grotendeels beïnvloedbaar. Er is altijd een keuzemoment om met klachten (beperkingen) te

Nadere informatie

FYSERGO IN BEDRIJF ERVAAR DE KRACHT VAN MENSEN

FYSERGO IN BEDRIJF ERVAAR DE KRACHT VAN MENSEN FYSERGO IN BEDRIJF ERVAAR DE KRACHT VAN MENSEN Continuïteit Winst Prestaties Minder kosten Gezond WERKEN Energie Prestaties waardering Fysergo kiest voor een duurzame aanpak die de doelstellingen van de

Nadere informatie

Wij zorgen voor uw medewerkers

Wij zorgen voor uw medewerkers Wij zorgen voor uw medewerkers Menukaart bedrijfszorg Menzis WerkGezond Bij Menzis geloven we in de solidariteitsgedachte dat ieder mens toegang moet hebben tot kwalitatief goede zorg. Dit betekent dat

Nadere informatie

Kartonnage en Flexibele Verpakkingen: Vitaal de toekomst in! Investeren in duurzame inzetbaarheid? Dat hoeft u niet alleen te doen.

Kartonnage en Flexibele Verpakkingen: Vitaal de toekomst in! Investeren in duurzame inzetbaarheid? Dat hoeft u niet alleen te doen. Kartonnage en Flexibele Verpakkingen: Vitaal de toekomst in! Investeren in duurzame inzetbaarheid? Dat hoeft u niet alleen te doen. Een overzicht van ons aanbod in 2017-2018 Inhoud Inleiding: Samen investeren

Nadere informatie

mentalcare arboadviescentrum

mentalcare arboadviescentrum mentalcare arboadviescentrum Het Arboadviescentrum Hoe gezonder uw werknemers, hoe gezonder uw bedrijf. En dus uw winst. Helaas hebben we die gezondheid niet altijd in de hand. Eén hevige weersomslag en

Nadere informatie

Informatiebrochure voor bedrijven en intermediairs. Versie: januari 2012-1 -

Informatiebrochure voor bedrijven en intermediairs. Versie: januari 2012-1 - Informatiebrochure voor bedrijven en intermediairs - 1 - Inhoudsopgave Inleiding Fys Optima, wie zijn we? Werkwijze Diensten en producten in leaflets Diensten en producten, korte omschrijving - 2 - Inleiding

Nadere informatie

Programma Participatie en Gezondheid

Programma Participatie en Gezondheid Programma Participatie en Gezondheid TNO & VUmc met AWVN voor Ministeries SZW, VWS en BZK Donderdag 20 November 2008 1 Programma participatie en gezondheid 1. Behoud en bevorderen van een gezonde arbeidsparticipatie

Nadere informatie

Hulpmiddelen voor werknemers 1

Hulpmiddelen voor werknemers 1 Hulpmiddelen voor werknemers 1 Oriënterende vragenlijsten Vragenlijst Inzetbaarheid algemeen Mini-scan Duurzame Inzetbaarheid Duurzame Inzetbaarheid Index Performance Beschrijving De korte versie van de

Nadere informatie

Jaargang 2014 / nieuwsbrief 19 / januari en februari 2014 INHOUD:

Jaargang 2014 / nieuwsbrief 19 / januari en februari 2014 INHOUD: Jaargang 2014 / nieuwsbrief 19 / januari en februari 2014 INHOUD: Is uw RI&E compleet? 1 op de 3 gevallen ziekteverzuim door werkstress Duurzaam inzetbaar met nieuwe Loopbaanspiegel 'Preventiemedewerker

Nadere informatie

Richtinggevend in werk

Richtinggevend in werk Uitzendbureau Schakelen en bemiddelen in werk Payroll Payroll diensten voor publieke sector en MKB Verzuimbegeleiding Verzuimbegeleiding op maat bij u gereguleerd Re-integratie Samen werk en mens matchen

Nadere informatie

Home MUTSAERS & SLOOT. Zelfstandige bedrijfs- en verzekeringsartsen. Langvennen Oost DR Oisterwijk Tel:

Home MUTSAERS & SLOOT. Zelfstandige bedrijfs- en verzekeringsartsen. Langvennen Oost DR Oisterwijk Tel: Home MUTSAERS & SLOOT Zelfstandige bedrijfs- en verzekeringsartsen Langvennen Oost 147 5061 DR Oisterwijk Tel: 013-5210488 e-mail: info@mutsaers-sloot.nl Mutsaers & Sloot - Langvennen Oost 147-5061 DR

Nadere informatie

HET 'GEZOND ETEN PROGRAMMA' VOOR BEDRIJVEN

HET 'GEZOND ETEN PROGRAMMA' VOOR BEDRIJVEN HET 'GEZOND ETEN PROGRAMMA' VOOR BEDRIJVEN INLEIDING @Ease Lifestyle B.V. heeft als missie de Nederlandse bevolking gezonder te maken, waarbij onze focus ligt op gezonde voeding. We richten ons hierbij

Nadere informatie

Workshop Re-integratie op de werkvloer bij (langdurige) ziekte. «Ervaringen vanuit de praktijk»

Workshop Re-integratie op de werkvloer bij (langdurige) ziekte. «Ervaringen vanuit de praktijk» Workshop Re-integratie op de werkvloer bij (langdurige) ziekte «Ervaringen vanuit de praktijk» Mijn missie is: Samen met mensen met werkgerelateerde (hulp)vragen een nieuw perspectief vinden dat bijdraagt

Nadere informatie

MANIFEST INTEGRALE AANPAK BEROEPSLONGZIEKTEN NEDERLAND WERELDKAMPIOEN GEZOND WERKEN

MANIFEST INTEGRALE AANPAK BEROEPSLONGZIEKTEN NEDERLAND WERELDKAMPIOEN GEZOND WERKEN MANIFEST INTEGRALE AANPAK BEROEPSLONGZIEKTEN NEDERLAND WERELDKAMPIOEN GEZOND WERKEN Ieder jaar overlijden in Nederland zo n 2000 mensen aan beroepslongziekten als gevolg van blootstelling aan stoffen op

Nadere informatie

Duurzame Inzetbaarheid Speerpunt voor OR en bestuurder. Jan Booij, tri-plus. Programma

Duurzame Inzetbaarheid Speerpunt voor OR en bestuurder. Jan Booij, tri-plus. Programma Duurzame Inzetbaarheid Speerpunt voor OR en bestuurder Jan Booij, tri-plus Programma Wie ben ik Duurzame Inzetbaarheid? Wat speelt een rol? Aanpak Wat kun je als OR Afsluiting Wat is het profiel van een

Nadere informatie

Samenvatting. Samenvatting

Samenvatting. Samenvatting Samenvatting Langdurig ziekteverzuim is een erkend sociaal-economisch en sociaal-geneeskundig probleem op nationaal en internationaal niveau. Verschillende landen hebben wettelijke maatregelen genomen

Nadere informatie

Richtlijnen aanpak verzuim om psychische redenen

Richtlijnen aanpak verzuim om psychische redenen Richtlijnen aanpak verzuim om psychische redenen HR&O november 2014 Opgesteld door: Asja Gruijters, adviseur HR&O 1 1. Inleiding Om te komen tot een integraal PSA-beleid is het belangrijk richtlijnen op

Nadere informatie

Krijg grip op verzuim

Krijg grip op verzuim Aon Hewitt Krijg grip op verzuim Aon verzuimadvies Risk. Reinsurance. Human Resources. Krijg grip op verzuim Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is dat u uw verzuimproces goed heeft ingericht.

Nadere informatie

psychologie voor op de werkvloer Positieve alleen als je mensen raakt in iets dat Duurzame gedragsverandering bereik je intrinsiek en waardevol is.

psychologie voor op de werkvloer Positieve alleen als je mensen raakt in iets dat Duurzame gedragsverandering bereik je intrinsiek en waardevol is. Positieve psychologie voor op de werkvloer Duurzame gedragsverandering bereik je alleen als je mensen raakt in iets dat intrinsiek en waardevol is. Emil Prager Waarom SpecialistenNet? Voor effectieve preventie

Nadere informatie

Rem op verzuim. Integrale aanpak van preventie en verzuim

Rem op verzuim. Integrale aanpak van preventie en verzuim Integrale aanpak van preventie en verzuim Verzuimbegeleiding afgestemd op uw wensen Met een landelijk dekkend netwerk van adviseurs ondersteunen wij u en uw werknemers bij het realiseren van goede arbeids

Nadere informatie

Workability & Inzetbaarheid. The Finnish Experience. Boaborea ledenplatform 'Gezond Werken' Bussum, 26 maart 2008

Workability & Inzetbaarheid. The Finnish Experience. Boaborea ledenplatform 'Gezond Werken' Bussum, 26 maart 2008 Workability & Inzetbaarheid Boaborea ledenplatform 'Gezond Werken' Bussum, Rob Gründemann, Teamleider Personeelsbeleid Lector Sociale Innovatie, Hogeschool Utrecht De opzet van de presentatie De situatie

Nadere informatie

Zorg- en verzuimmanagement

Zorg- en verzuimmanagement Zorg- en verzuimmanagement Regie op verzuim en arbeidsongeschiktheid Vanuit een integraal perspectief Gezonde werknemers, weinig verzuim Uw belang is onze drijfveer Vitaliteit en weinig verzuim, dat is

Nadere informatie

Standaard Verzuimprotocol NLG Arbo

Standaard Verzuimprotocol NLG Arbo Bijlage 1 Standaard Verzuimprotocol NLG Arbo 1. De Opdrachtgever meldt de werknemer binnen twee dagen ziek in de verzuimapplicatie. Opdrachtgever kiest daarbij voor een standaard melding of een Oei!!!-melding.

Nadere informatie

STRESS DE BAAS GEZONDHEID DE BAAS EEN MAATWERKPROGRAMMA DAT UITVAL VAN MEDEWERKERS HELPT VOORKOMEN

STRESS DE BAAS GEZONDHEID DE BAAS EEN MAATWERKPROGRAMMA DAT UITVAL VAN MEDEWERKERS HELPT VOORKOMEN STRESS DE BAAS EEN MAATWERKPROGRAMMA DAT UITVAL VAN MEDEWERKERS HELPT VOORKOMEN GEZONDHEID DE BAAS 1/3 ziekteverzuim door werkstress Stress is een factor waar we dagelijks aan bloot staan, zowel privé

Nadere informatie

Ruimte voor talent in Groningen

Ruimte voor talent in Groningen Ruimte voor talent in Groningen GSP werkt aan duurzame inzetbaarheid Monique Quanjel, Groningen Seaports Trienke Jongedijk & Henny Nevenzel, Arbo Unie Wat maakt GSP tot Topwerkgever? De basisindicatoren

Nadere informatie

UW ORGANISATIE IN TOPCONDITIE

UW ORGANISATIE IN TOPCONDITIE UW ORGANISATIE IN TOPCONDITIE Hoe gezond is uw organisatie? Voor het antwoord op die vraag kunt u puur afgaan op uw bedrijfsresultaat, maar het zijn uw mensen die het werk moeten doen. De conditie van

Nadere informatie

Snel aan de slag met talent!

Snel aan de slag met talent! Bent u op zoek naar een geschikte medewerker? Naar iemand die graag aan het werk wil? Snel aan de slag met talent! Laat Roads kosteloos de juiste match voor u vinden! Individuele Plaatsing en Steun (IPS):

Nadere informatie

24/7 hulplijn Vertrouwenspersoon Juridisch advies

24/7 hulplijn Vertrouwenspersoon Juridisch advies 24/7 hulplijn Vertrouwenspersoon Juridisch advies 24/7 Hulplijn Een hulpvraag kan zich op ieder moment van de dag voordoen. Het laat zich niet forceren door reguliere kantoortijden. Daarom bieden wij de

Nadere informatie

BedrijfsGezondheidsIndex 2008:

BedrijfsGezondheidsIndex 2008: BedrijfsGezondheidsIndex 2008: Nederland niet klaar voor verhoogde AOW-leeftijd Een derde van de oudere Nederlandse werknemers (50+) is nog niet klaar voor een hogere AOW-leeftijd. Dat blijkt uit de LifeGuard

Nadere informatie

Work Engagement Scan

Work Engagement Scan Voorbeeld Groepsoverzicht 1 Work Engagement Scan Organisatie Y PiCompany BV T 030 20 40 800 E info@picompany.nl Over de Work Engagement Scan 2 Weten hoe bevlogen mensen zijn Bevlogen werknemers presteren

Nadere informatie

1. Acteren in topconditie. 2. Proactief handelen. 3. Roze verzuim

1. Acteren in topconditie. 2. Proactief handelen. 3. Roze verzuim 1. Acteren in topconditie Vergrijzing, ontgroening en krimp van de bevolking zorgen ervoor dat het optimaal gebruik van het arbeidspotentieel er niet gemakkelijker op wordt. Tevens is de verantwoordelijkheid

Nadere informatie

UITDAGINGEN IN TIMEMANAGEMENT & WERKORGANISATIE NAAR EEN SLIMMERE WERKBELASTING, STRESSHANTERING & SAMENWERKING

UITDAGINGEN IN TIMEMANAGEMENT & WERKORGANISATIE NAAR EEN SLIMMERE WERKBELASTING, STRESSHANTERING & SAMENWERKING UITDAGINGEN IN TIMEMANAGEMENT & WERKORGANISATIE NAAR EEN SLIMMERE WERKBELASTING, STRESSHANTERING & SAMENWERKING Voorkom uitval Heeft u te maken met medewerkers die (tijdelijk of chronisch) een of meer

Nadere informatie

Inhoudsopgave voorbeeldbrieven vanuit Volandis

Inhoudsopgave voorbeeldbrieven vanuit Volandis Volandis Inhoudsopgave voorbeeldbrieven vanuit Volandis 1. Vooraankondiging DIA vanuit Volandis - kwartaalplanning 2. Vooraankondiging DIA vanuit Volandis jaarplanning 3. Vooraankondiging PAGO vanuit Volandis

Nadere informatie

KENNISMAKING. Prof. dr. Allard van der Beek

KENNISMAKING. Prof. dr. Allard van der Beek EVALUA Health & Performance KENNISMAKING Prof. dr. Allard van der Beek Hoogleraar Epidemiologie van Arbeid en Gezondheid Hoofd afdeling Sociale Geneeskunde, VU medisch centrum (VUmc) Aandeelhouder en consultant

Nadere informatie

Arbeidsrevalidatie Folder voor werkgevers

Arbeidsrevalidatie Folder voor werkgevers Arbeidsrevalidatie Folder voor werkgevers Arbeidsrevalidatie Revant, uw partner bij verzuim! Heeft u medewerkers die al langere tijd fysieke en/of psychische klachten hebben waardoor zij hun werk niet

Nadere informatie

Duurzame inzetbaarheid.

Duurzame inzetbaarheid. Duurzame inzetbaarheid. Hype of rendementsverhogend? Lisette Niemeijer-Denisse RCDI, RVI, EBP 31 januari 2018 Agenda: Financiële risico s in eerste 104 weken voor werknemer/werkgever Financiële risico

Nadere informatie

WERKBAAR WELZIJN VOOR BEELDSCHERMWERKERS

WERKBAAR WELZIJN VOOR BEELDSCHERMWERKERS WERKBAAR WELZIJN VOOR BEELDSCHERMWERKERS Hoe vatbaar zijn beeldschermwerkers voor verzuim? 4 Vergrijzing, katalysator voor verzuim 6 Onze kijk en aanpak 8 In 3 stappen naar werkbaar welzijn voor beeldschermwerkers

Nadere informatie

Zorg & Revalidatie. Werken aan optimaal herstel

Zorg & Revalidatie. Werken aan optimaal herstel Werken aan optimaal herstel Over BeLife Wij geloven in de kracht van mensen. Je hoeft tenslotte niet ziek te zijn om beter te worden. BeLife biedt medisch-specialistische revalidatiezorg aan mensen die

Nadere informatie

Een persoonlijke visie Gertjan Beens Bedrijfsarts Health Manager. Leergang Strategisch Gezondheidsmanagement. 4-2-2014, Module 5

Een persoonlijke visie Gertjan Beens Bedrijfsarts Health Manager. Leergang Strategisch Gezondheidsmanagement. 4-2-2014, Module 5 Een persoonlijke visie Gertjan Beens Bedrijfsarts Health Manager Leergang Strategisch, Module 5 Werkzaam in de branche sinds 1988 Geregistreerd sinds 1992 Sinds 1996 parttime managementtaken Sinds 1999

Nadere informatie