De missie van de organisatie wordt uitgevoerd aan de hand van drie doelstellingen, die statutair zijn vastgelegd:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De missie van de organisatie wordt uitgevoerd aan de hand van drie doelstellingen, die statutair zijn vastgelegd:"

Transcriptie

1 Inleiding Stichting Vluchteling kent een Strategisch Meerjarenplan (SMJP) dat een looptijd van drie jaar omvat. Het strategisch meerjarenplan wordt elk jaar geactualiseerd, waarna het Bestuur het vaststelt en de Raad van Toezicht het plan goedkeurt. Het SMJP geeft een toelichting op de missie en visie van de organisatie. Daarnaast bevat het SMJP een analyse van de huidige positie van de organisatie, inclusief de financiële stand van zaken/fondsenwerving en de samenwerking met International Rescue Committee (IRC). De jaarlijkse werkplannen worden vastgesteld op basis van het SMJP, en goedgekeurd door de directie van de organisatie. 1. De Organisatie 1.1 Historie De wortels van Stichting Vluchteling liggen in het verzet in de Tweede Wereldoorlog. Vanaf begin jaren vijftig zamelden voormalig verzetsstrijders Cees Brouwer en Gerrit Jan van Heuven Goedhart op basis van ad hoc acties geld in voor vluchtelingen wereldwijd, dat voornamelijk via UNHCR besteed werd. Het ad hoc karakter van de inzamelingsacties verdween in 1976 met de oprichting van Stichting Vluchtelingenhulp. Via een statutenwijziging in 1981 werd de naam van de organisatie in 1981 veranderd in Stichting Vluchteling. De organisatie maakt reeds sinds 1956 gebruik van het gironummer Missie De missie van Stichting Vluchteling is het verlenen van hulp aan vluchtelingen en ontheemden wereldwijd. In de hulpverlening aan vluchtelingen en ontheemden baseert de organisatie zich op het Vluchtelingenverdrag van 1951 en het Verdrag van Addis Abeba van Stichting Vluchteling maakt bij het verlenen van hulp geen onderscheid naar ras, afkomst, etniciteit of religie. De organisatie is de enige organisatie in Nederland die zich exclusief richt op de ondersteuning van vluchtelingen en ontheemden wereldwijd. 1.3 Missiedoelstellingen De missie van de organisatie wordt uitgevoerd aan de hand van drie doelstellingen, die statutair zijn vastgelegd: Box 1: Missiedoelstellingen Stichting Vluchteling 1. Hulpverlening in de regio 2. Voorlichting over vluchtelingen en ontheemden aan het Nederlandse publiek 3. Het behartigen van de belangen van vluchtelingen en ontheemden richting politici en beleidsmakers.

2 1.4 Visie De manier waarop de organisatie invulling geeft aan de missie is gebaseerd op de statuten van de organisatie, bestuursbesluiten en Strategische Meerjarenplannen van de afgelopen jaren. In het afgelopen jaar zijn binnen SV een aantal uitgangs- c.q. verbeterpunten benoemd, die doorwerken in de manier waarop invulling gegeven wordt aan de missiedoelstellingen. 1. Een efficiënte en doelmatige hulpverlening door de samenwerking te optimaliseren VN-organen, overheden en hulporganisaties moeten zoveel mogelijk coördineren en samenwerken om een optimale hulpverlening te garanderen. In de samenwerking is doelmatigheid/het bereik van zoveel mogelijk slachtoffers te allen tijde leidend. Dit geldt zowel voor de donoren/overheden in hun kanaalkeuze (VN-(I)NGO s) als wel voor de hulporganisaties onderling. 2. Verantwoording over de hulpverlening door optimale transparantie De verantwoording die hulporganisaties afleggen dient tweeledig te zijn: Hulporganisaties hebben de verplichting om slachtoffers een maximale hulpverlening te bieden van het geld van de donateurs. Donateurs hebben het recht om erop te mogen vertrouwen dat hulporganisaties van hun bijdrage een maximale hulpverlening bieden. Alleen met een optimale transparantie kan het draagvlak voor de hulpverlening op lange termijn worden behouden. 3. Hulpverlening op basis van nood en urgentie i.p.v. zichtbaarheid. De beslissing om hulp te verlenen dient gebaseerd te zijn op de werkelijk noden, en niet op de mogelijkheden hier media aandacht voor te krijgen dan wel fondsen voor te kunnen werven. Box 2: Visie van de organisatie op de hulpverlening ONPARTIJDIGHEID Hulp wordt geboden zonder onderscheid naar ras, religie, afkomst of etniciteit en met het grootst mogelijke respect voor de doelgroep. URGENTIE: De hulpverlening wordt geboden op basis van de grootste noden; zichtbaarheid in de media is hieraan ondergeschikt, evenwel worden de media actief ingezet voor crises waar weinig aandacht voor is. DOELMATIGHEID/IMPACT De hulp wordt op de meest efficiënte manier geboden. Hiertoe wordt de hulp afgestemd op bestaande initiatieven en heeft samenwerking indien mogelijk de voorkeur; ONAFHANKELIJKHEID: De organisatie kan te allen tijde op een onafhankelijke wijze kan bepalen hoe de doelgroep het beste geholpen kan worden, politieke of fondsenwervende motieven mogen hierbij geen rol spelen. TRANSPARANTIE: De organisatie legt op een eerlijke en toegankelijk wijze verantwoording af over de hulp aan het Nederlandse publiek, de donoren en de hulpvragers.

3 1.5 Governance De vaststelling van het beleid van de organisatie gebeurt door het Bestuur, het toezicht hierop is in handen van de Raad van Toezicht. De uitvoering van de genomen beslissingen geschiedt vervolgens door een titulair directeur, die inhoudelijk leiding geeft aan de verschillende afdelingen van de organisatie. Wekelijks overlegt de directeur met alle afdelingen over het beleid, de financiën en de geplande activiteiten. Het financiële en personele management is belegd bij het hoofd interne bedrijfsvoering. 1.6 Huidige financiële positie en prognose, inclusief particuliere fondsenwerving Financiële stand van zaken in 2013 De inkomsten zijn momenteel iets hoger dan begroot, in totaal circa 10 miljoen. Dit is terug te voeren op een gestegen aandeel uit de nalatenschappen en de mailingen naar achterban die een goed resultaat hebben gesorteerd. Daarnaast is de bijdrage van de Nederlandse overheid gestegen door financiering van de noodhulpactiviteiten van IRC in Syrië. Belangrijke aandachtspunt voor de komende jaren betreft de manier hoe er met de reserves wordt omgegaan. Een bedrag van 0,9 miljoen zal gefaseerd worden vrijgegeven vanuit de reserves, waarvoor een bestemming in een noodhulpproject zal worden gezocht. Daarnaast zal vanuit de projectreserves de continuïteitsreserve worden opgehoogd met 0,8 miljoen. Hiermee zal de uiteindelijk projectreserve dalen van 2,7 miljoen naar 1 miljoen. Deze bijstelling is ingegeven vanuit de principiële overweging dat een organisatie die zich nadrukkelijk op de noodhulpverlening profileert, geen grote reserves op de bank kan hebben staan.

4 Box 3: Financiële cijfers , begroting Financiële prognose en fondsenwerving Richtlijn voor wat betreft de herkomst en verdeling van de middelen is dat ernaar gestreefd wordt dat 50% van de middelen afkomstig is uit de eigen fondsenwerving en dat het percentage van de NPL en de overheid elk ongeveer 25% bedraagt. Het percentage BuZa is een maximum dat is vastgesteld door het bestuur, gericht op het waarborgen van de onafhankelijke positie van de Stichting. Voorts is het streven een zo hoog mogelijk percentage van de middelen aan de doelstellingen toe te kennen, met als richtlijn tenminste 85%. De aanvraag voor de overheidsfinanciering voor Protracted Crises, op jaarlijkse basis 1,25 miljoen voor een periode van drie jaar, is afgerond en ingediend. Extra toewijzingen vanuit de NPL of de samenwerking met de SHO zijn niet te begroten. Een lichte groei van de inkomsten uit de particuliere fondsenwerving wordt de komende jaren na gestreefd. Momenteel bedragen de inkomsten uit de particuliere fondsenwerving circa 6 miljoen, de beoogde groei is ongeveer

5 Box 4: Kengetallen 1.7 De samenwerking met International Rescue Committee (IRC) Vanaf 1 oktober 2009 tot en met eind 2011 had SV een strategische alliantie met IRC. Voor de jaren 2012 en 2013 is deze alliantie omgezet in een Framework Agreement ter ondersteuning van projecten van IRC in de noodhulp en daar buiten. Belangrijk uitgangspunt bij de totstandkoming van beide overeenkomsten was het versterken van het noodhulpprofiel van Stichting Vluchteling. Dit krijgt zijn beslag door de aanwezigheid van een alliantiemanager van IRC op het kantoor van Stichting Vluchteling die ook onderdeel is van het Emergency Preparedness and Response Unit van IRC (EPRU). Thematisch wordt het noodhulpprofiel verder versterkt op het gebied van water en sanitatie, stedelijke vluchtelingen. Dit geld ook voor het thema seksueel geweld als oorlogswapen, hoewel dit geen thema is dat in de agreement specifiek benoemd is. 1.8 Overige samenwerkingsverbanden Stichting Vluchteling is lid van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO). Dit verband van hulporganisaties werft ten tijde van grote crises en rampen gezamenlijk fondsen voor de humanitaire hulpverlening. Op basis van een vooraf vastgestelde verdeelsleutel krijgen Nederlandse hulporganisaties een gedeelte van de actieopbrengsten. De verdeelsleutel is gebaseerd op de omvang van de hulpverlening op het gebied van noodhulp en wederopbouw en de eigen fondsenwerving van de afgelopen drie jaar.

6 2.1 HULPVERLENING Strategische doelen Doelmatige Noodhulp SV streeft ernaar het grootste deel van de middelen (circa 80%) die beschikbaar zijn voor de hulpverlening te bestemmen voor noodhulp. De belangrijkste partner hierbij is IRC, meer specifiek via de Emergency Preparedness and Response Unit (EPRU) van IRC. Via een speciale procedure kunnen zij flexibel en snel beschikken over middelen, waarmee de hulpverlening in nieuwe gebieden onmiddellijk kan worden opgestart. Wanneer IRC niet in staat is, of niet de beste partner is om te werken in een bepaald gebied, selecteert SV een andere internationale of lokale partner. Uitgangspunt is dat de organisatie die de doelgroep het beste kan bereiken de hulpverlening namens SV uitvoert. Hoogwaardige expertise in hulpverlening voor specifieke noden Vluchtelingen en ontheemden krijgen soms te maken met specifieke problemen zoals de inzet van seksueel geweld als oorlogswapen en de aanwezigheid van mijnen die een veilige terugkeer belemmeren. Hulpverlening voor deze problematiek geschiedt via partners die de juiste expertise hebben op het gebied van deze problematiek. Inzet op duurzaamheid van de hulpverlening d.m.v. lokale partners Naast de noodhulp besteedt SV ook aandacht aan hulp die erop gericht is de doelgroep na beëindiging van het conflict in staat te stellen hun leven zelf weer ter hand te nemen. Duurzame inbedding van de hulpverlening in lokale structuren heeft hierbij de specifieke aandacht. Hulpverlening op basis van urgentie op basis van urgentie i.p.v. zichtbaarheid In de hulpverlening streeft SV ernaar de hoogste noden prioriteit te geven. Dit betekent dat de hulpverlening, ook als een crisis niet meer zichtbaar is in de media, voortgezet wordt Concentratielanden & thema s & implementerende partners Concentratiegebieden - De Hoorn van Afrika - Het Grote Merengebied, - Syrië en omringende landen Strategische thema s - Noodhulp - Stedelijke vluchtelingen - Water & Sanitatie - Seksueel geweld als oorlogswapen Samenwerkingspartners Internationaal (87%) - IRC, IMC, MAG Lokaal (13%) - Backpack Health Workers, Mao Tao Clinic, Himalayan Society for Youth and Women Empowerment, Chad Solaire, Panzi Ziekenhuis

7 Strategische Kansen Bestendigen en uitbouwen noodhulpexpertise SV was een van de eerste Nederlandse NGO s die de mogelijkheid had om in Syrië hulp te verlenen. Ook nu verleent SV nog altijd op behoorlijke schaal hulp in uiterst gevaarlijke gebieden in het noorden en oosten van Syrië. Hiermee is SV in staat de meest kwetsbaren in een moeilijk toegankelijk gebied te ondersteunen, en wordt tevens het noodhulp-profiel van de organisatie verder bestendigd richting donoren en het Nederlandse publiek. Relatie Nederlands overheidsbeleid versus strategische thema s Zowel seksuele en & reproductieve gezondheidszorg als water zijn benoemd tot speerpunten binnen het beleid van de Nederlandse overheid. Hiermee sluiten de prioriteiten van SV/IRC naadloos aan bij het beleid van BuZa. Intensivering van de samenwerking op deze thema s richting BuZa zou de hulpverlening voor en het bereik van vluchtelingen kunnen verbeteren AANDACHTSPUNTEN In het kader van de onafhankelijkheid heeft het bestuur van de Stichting enige jaren geleden besloten dat maximaal 25% van de inkomsten afkomstig mag zijn van de Nederlandse overheid. Nu de overheidsfinanciering in het kader van Syrië groeit, is het van belang dat ook de andere inkomstenbronnen meegroeien. Bijstelling van het bestuursbesluit is evenwel ook denkbaar. Per 2016 zal een ECHO-accreditatie als eis worden gesteld om in aanmerking te komen voor een aanvraag uit het Protracted Crises fonds. Indien SV besluit om mee te doen aan MFS 3 zal ook nagedacht moeten worden over een lange termijnvisie op de hulpverlening, naast de visie op de noodhulpverlening. Voor SV is urgentie leidend i.p.v. zichtbaarheid/mediabelangstelling; oprichting van een stille rampen-fonds o.i.d. moet verder onderzocht worden. Verdeelsleutel SHO kan optimale doelmatigheid/impact van hulpverlening in de weg staan.

8 2.2 VOORLICHTING Strategische doelen van de voorlichting Vergroten van de kennis over vluchtelingen- en ontheemdencrises onder het Nederlandse publiek SV stuurt actief op mediabelangstelling voor internationale vluchtelingen- en ontheemdencrises onder andere door middel van reizen van de directeur. Daarnaast worden jaarlijks twee publieksevenementen georganiseerd die in het teken staan van vluchtelingen en ontheemden, te weten de Van Heuven Goedhartpenning/lezing en de Nacht van de Vluchteling. Profilering van SV als noodhulporganisatie met behoud van historische wortels In het grootste deel van de media en communicatie uitingen die SV doet staat de noodhulpverlening van SV centraal. Daarnaast wordt gedurende het jaar en in het bijzonder de maand mei de verbinding gelegd tussen actuele vluchtelingencrises en de Tweede Wereldoorlog. Dit krijgt zijn beslag in uitzendingen van Tijd voor Max op 5 mei en de banden met herinneringscentrum Westerbork. Vergroten van het draagvlak voor noodhulp & vluchtelingen en ontheemden onder het Nederlandse publiek SV is in haar communicatie naar het publiek en donateurs zo transparant mogelijk. Dit uit zich in een apart loyaliteitsprogramma voor donateurs, als ook het feit dat de directeur voor een ieder gemakkelijk toegankelijk is via de sociale media en het telefonisch spreekuur. Ook is SV regelmatig aanwezig op beurzen, festivals en andere evenementen. Voorts werkt SV met ambassadeurs die op een transparante en toegankelijke manier vluchtelingencrises bij het Nederlandse publiek onder de aandacht brengen. Een belangrijk aandachtspunt van het vergroten van het draagvlak voor vluchtelingen en ontheemden is het bereiken van een jongere doelgroep vanwege het verouderende donateurs bestand. Hiertoe wordt actief gebruik gemaakt van de sociale media, zowel voor de communicatie als de fondsenwerving. Het zijn van een vraagbaak en kennisinstituut op het gebied van noodhulp en vluchtelingenen ontheemden vraagstukken Op verzoek houdt de directeur van SV lezingen over crises, waarbij dieper wordt ingegaan op de achtergronden en oorzaken van vluchtelingen en ontheemdenvraagstukken. Ook de media wordt op verzoek inhoudelijk ondersteund. Voorts gebruikt SV de website om te communiceren over vluchtelingencrises en hier nadere duiding aan te geven. Het vergroten van de inkomsten voor vluchtelingen en ontheemden De media en communicatie zijn in hoge mate ondersteunend aan de fondsenwerving. Op reizen met media-aandacht volgt doorgaans een mailing naar de achterban. Ook via spotjes op tv en radio wordt de fondsenwerving gestimuleerd. Tot slot speelt het vergroten van de zichtbaarheid van de organisatie via de sociale media een belangrijke rol in het stimuleren van de fondsenwerving.

9 2.2.2 Samenwerkingsverbanden en thema s Communicatie thema s Vluchtelingen & ontheemden Noodhulp Doelmatigheid & transparantie van de hulp Grote Meren, Hoorn van Afrika, Syrië en omringende landen Seksueel geweld Tweede Wereldoorlog Samenwerkingsverbanden Verschillende media partners/tijd voor Max Nationale Postcode Loterij Humanity House Strategische kansen Verder uitbreiding profiel van SV als noodhulporganisatie Via IRC heeft SV snel toegang tot het veld. Dit is een belangrijke kracht omdat SV vaak als een van de eerste organisaties via de media het publiek kan informeren over actuele crises. Dit is van belang voor het verbeteren van de hulp aan vluchtelingen, omdat de media-uitingen gekoppeld zijn aan de fondsenwerving. Inzetten lokale partners voor communicatie en fondsenwervende doeleinden Lokale partners zoals Mukwege en de Back Pack Health Workers geven een toegankelijk en goed beeld van de uitdagingen waar hulpverleners ter plaatse mee te maken krijgen. SV heeft de ambitie om het werk van deze lokale helden meer in beeld te brengen bij de Nederlandse bevolking. Dit draagt bij aan de doelstelling voorlichting en vergroot het draagvlak voor het geven van hulp aan vluchtelingen en ontheemden in de regio AANDACHTSPUNTEN Verjongen van de achterban De achterban van SV veroudert. Om duurzaamheid voor de toekomst te waarborgen moet geïnvesteerd worden in het bereik van een jongere achterban. Dit is van belang met het oog op het behoud van het draagvlak en het vergroten van de inkomsten uit de particuliere fondsenwerving ten behoeve van de hulpverlening. Het gebruik van sociale media zal hier een belangrijke rol bij spelen. Meer aandacht voor minder mediagenieke rampen genereren, conform aanbeveling Van Heuven Goedhart-lezing

10 2.3 PLEITBEZORGING Strategische doelen van de pleitbezorging Beleidmakers en politici zijn op de hoogte van internationale vluchtelingen- en ontheemdencrises Beleidsmakers worden door middel van briefings, beleidsbrieven, actualiteitenprogramma s, radio-uitzendingen en opinieartikelen geïnformeerd over actuele vluchtelingen- en ontheemden crises. Hierbij worden handelingsperspectieven benoemd. Beleidsmakers en politici kennen de dilemma s en mogelijkheden binnen de noodhulp Door middel van briefings, beleidsbrieven en media wordt informatie gegeven over de noodhulp. Hierbij worden aanbevelingen gedaan om de humanitaire toegang, doelmatigheid en transparantie van de hulp te vergroten. Ook het vergroten van de beschikbare financiële middelen kan een aanbeveling zijn. Beleidsmakers en politici zijn op de hoogte van de specifieke problematiek van vluchtelingen Via voorgenoemde kanalen wordt informatie gegeven over stedelijke vluchtelingen, water/sanitatie en seksueel geweld als oorlogswapen. Beleidsmakers en politici zijn op de hoogte van de activiteiten van lokale partners en hun noden Indien de situatie hier aanleiding toe geeft, wordt actief informatie verstrekt over de noden/veiligheid van lokale partners. Randvoorwaarden voor pleitbezorging Beleidsmakers en politici zijn in staat iets te veranderen aan de situatie; SV is via een partner actief in de desbetreffende crisis of op het desbetreffende thema; Indien mogelijk wordt samengewerkt met gelijkgestemden Samenwerkingsverbanden en thema s Thema s - Vluchtelingen en ontheemden - Doelmatigheid en transparantie Noodhulp - Syrië en omringende landen - Hoorn van Afrika - Grote Meren Gebied - Seksueel geweld als oorlogswapen - Stedelijke vluchtelingen Samenwerkingsverbanden - IRC - Refugees International - IKV Pax Christi - Congo Platform - Platform Humanitaire Actie - Panzi Foundation

11 2.3.3 Strategische kansen SV is inzake Syrië goed gepositioneerd om de manier waarop de noodgelden van BuZa geïmplementeerd worden kritisch te volgen en te wijzen op de lacunes in de hulpverlening en de ontheemden die hierdoor niet bereikt worden. SV is actief op de niche seksueel geweld als oorlogswapen. Gezien de focus in het Nederlandse beleid op seksuele en reproductieve gezondheidszorg liggen er goede kansen om hierbij samen te werken met BuZa te en de hulpverlening op dit thema te verbeteren of op te schalen indien hiervoor middelen beschikbaar zijn AANDACHTSPUNTEN Zonder voeding uit het veld is het lastig om de pleitbezorging zowel inhoudelijk als praktisch gestalte te geven; investeren in goed relatiebeheer met organisaties die deze informatie wel kunnen aanleveren. Gezien de beperkte inzetbaarheid van de Raad voor de Vluchteling is het van belang de pleitbezorging op een andere manier te structureren zodat hier ook enige regelmaat in wordt aangebracht. Dit wordt nu voorzien door het uitbrengen van Beleidsbrieven namens het Bureau i.p.v. namens de Raad. In deze Beleidsbrieven worden regio s en thema s onder de aandacht gebracht en worden concrete beleidsaanbevelingen gedaan gericht op beleidsmedewerkers en politici, zowel in Nederland als de EU. Op de website kan op een meer inhoudelijke manier aandacht worden besteed aan vluchtelingen- en ontheemdencrises door middel van de publicatie van opiniestukken en beleidsaanbevelingen.

INLEIDING DE ORGANISATIE. 1.1 Historie

INLEIDING DE ORGANISATIE. 1.1 Historie INLEIDING Stichting Vluchteling kent, conform de eisen van het CBF, een Strategisch Meerjarenplan (SMJP) dat een looptijd van drie jaar omvat. Ieder jaar wordt het geactualiseerd, waarna het Bestuur het

Nadere informatie

De missie of het doel van de stichting is sinds de wijziging van de statuten in 2015 (artikel 3.1.) als volgt geformuleerd:

De missie of het doel van de stichting is sinds de wijziging van de statuten in 2015 (artikel 3.1.) als volgt geformuleerd: INLEIDING Stichting Vluchteling kent, conform de eisen van het erkenningsstelsel, een Strategisch Meerjarenplan (SMJP) dat een looptijd van drie jaar omvat. Ieder jaar wordt het geactualiseerd, waarna

Nadere informatie

De missie van Eye Care Foundation is het toegankelijk maken van primaire oogzorg voor kansarme mensen in ontwikkelingslanden.

De missie van Eye Care Foundation is het toegankelijk maken van primaire oogzorg voor kansarme mensen in ontwikkelingslanden. Strategisch plan 2011-2015 Missie & Visie Eye Care Foundation handelt vanuit de overtuiging dat elk mens recht heeft op gezichtsvermogen. Het verlies aan gezichtvermogen kan voor blinden en slechtzienden

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT EN LID RAAD VAN TOEZICHT (profiel bedrijfsvoering)

FUNCTIEPROFIEL. VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT EN LID RAAD VAN TOEZICHT (profiel bedrijfsvoering) FUNCTIEPROFIEL VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT EN LID RAAD VAN TOEZICHT (profiel bedrijfsvoering) April 2016 DE ORGANISATIE Stichting is een onafhankelijke Nederlandse stichting die zich wereldwijd richt

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 JAARVERSLAG 2014

JAARVERSLAG 2014 JAARVERSLAG 2014 JAARVERSLAG 2014 HET VLUCHTELINGENPROBLEEM HEEFT NIETS TE MAKEN MET LIEFDADIGHEID. HET IS GEEN PROBLEEM VAN MENSEN MET WIE JE MEDELIJDEN MOET HEBBEN, HET IS VEEL MEER EEN PROBLEEM VAN MENSEN DIE BEWONDERD

Nadere informatie

Amsterdam, juni Stichting Operation Rescue Nederland 1

Amsterdam, juni Stichting Operation Rescue Nederland 1 Amsterdam, juni 2019 Stichting Operation Rescue Nederland 1 De focus van het werk van Operation Rescue zijn kinderen en jongen die leven in extreme armoede in Ethiopië, Brazilië en India. Christina en

Nadere informatie

Beleidsplan 2014 Stichting Fonds Welkomhuis

Beleidsplan 2014 Stichting Fonds Welkomhuis Beleidsplan 2014 Stichting Fonds Welkomhuis Beldhuismolenweg 8a 7562 PC Deurningen Telefoon: 088 45 46 700 E-mail: info@welkomhuis-twente.nl Website: www.welkomhuis-twente.nl Beleidsplan 2014 Pagina 1

Nadere informatie

Jaarplan Stichting Vrienden 2016

Jaarplan Stichting Vrienden 2016 Jaarplan Stichting Vrienden 2016 1. Prioriteiten 2016 2. Wat gaan we doen? 3. Focusthema s 2016 4. Doelstellingen 2016 1. Prioriteit 2016 Intensiveren en uitbreiden samenwerking met externe en interne

Nadere informatie

Verslaglegging bestuur

Verslaglegging bestuur Verslaglegging bestuur Als bestuur van het Stichting Present Putten (Present Putten) kijken we met een tevreden blik terug op het jaar 2014. Present Putten heeft veel betekenisvolle projecten mogelijk

Nadere informatie

Stichting Kinderfondsen Nederland

Stichting Kinderfondsen Nederland Stichting Kinderfondsen Nederland Beleidsplan 2016-2020 Inhoud Pagina 1. Inleiding beleidsplan 2 2. Stichting Kinderfondsen Nederland 2 3. Doelstelling Stichting Kinderfondsen Nederland 3 4. Strategie

Nadere informatie

Stinafo. Samen voor het gehandicapte kind. Jaarplan en begroting

Stinafo. Samen voor het gehandicapte kind. Jaarplan en begroting Stinafo Samen voor het gehandicapte kind Jaarplan en begroting 2017 BELEID 2017 Algemeen Door de intensivering van de controle van de belastingdienst in verband met het ANBIkeurmerk, hecht het bestuur

Nadere informatie

Beleidsplan Soul Venture

Beleidsplan Soul Venture Beleidsplan Soul Venture Dit document beschrijft het beleidsplan dat is geformuleerd bij de oprichting van Stichting Soul Venture. Inleiding Stichting Soul Venture is een initiatief van Riksja Travel.

Nadere informatie

REGLEMENT DIRECTIE - De directie van de stichting: Stichting SOS-Kinderdorpen Nederland, statutair gevestigd te Amsterdam (hierna: "de stichting");

REGLEMENT DIRECTIE - De directie van de stichting: Stichting SOS-Kinderdorpen Nederland, statutair gevestigd te Amsterdam (hierna: de stichting); REGLEMENT DIRECTIE - De directie van de stichting: Stichting SOS-Kinderdorpen Nederland, statutair gevestigd te Amsterdam (hierna: "de stichting"); in aanmerking genomen het volgende: A) de statutaire

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2020 www.kinderfondsennederland.nl Stichting Kinderfondsen Nederland Beleidsplan 2016-2020 Inhoud Pagina 1. Inleiding beleidsplan 1 2. Stichting Kinderfondsen Nederland 1 3. Doelstelling

Nadere informatie

2. Visie; waar gaan we voor, wat willen we bereiken en langs welke weg?

2. Visie; waar gaan we voor, wat willen we bereiken en langs welke weg? Missie, visie en strategie Straat Consulaat Den Haag anno 2019 Wij zijn ervan overtuigd dat mensen gelijkwaardig zijn en dat alle mensen recht hebben op waardigheid, wonen, voeding, kleding, goede zorg

Nadere informatie

Hoofdlijnen beleidsplan Ronald McDonald Kinderfonds 2010-2015

Hoofdlijnen beleidsplan Ronald McDonald Kinderfonds 2010-2015 Hoofdlijnen beleidsplan Ronald McDonald Kinderfonds 2010-2015 Missie/Visie/Kernboodschap/Doelstelling Missie Het Ronald McDonald Kinderfonds wil een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van kinderen

Nadere informatie

Geef Prostaatkanker het nakijken. Beleidsplan Stichting Blue Ribbon 2015-2016

Geef Prostaatkanker het nakijken. Beleidsplan Stichting Blue Ribbon 2015-2016 Beleidsplan Stichting Blue Ribbon 2015-2016 Geef Prostaatkanker het nakijken 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding a. Organisatie 2. Strategie a. Statutaire doelstelling b. Afwezigheid van winstoogmerk c. Bestemming

Nadere informatie

Leidraad voor provinciale besluitvorming in het kader van noodhulp

Leidraad voor provinciale besluitvorming in het kader van noodhulp bericht op brief van: - uw kenmerk: - De voorzitter van Provinciale Staten van Zeeland p/a Statengriffie ons kenmerk: 10016337/38 afdeling: Economie bijlage(n): 1 behandeld door: P.A.L. van Vooren doorkiesnummer:

Nadere informatie

Stichting Odanadi NL Meerjarenplan 2013 2016

Stichting Odanadi NL Meerjarenplan 2013 2016 Stichting Odanadi NL Meerjarenplan 2013 2016 Meerjarenplan 2013 2016 / Stichting Odanadi NL 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding. 3 2. Terugblik 4 3. Missie en visie 4 4. en doelstellingen. 4 4.1 De basis verstevigen.

Nadere informatie

Katakle Business Plan 2011 2018. Groeiplan voor het programma van The Hunger Project in Benin

Katakle Business Plan 2011 2018. Groeiplan voor het programma van The Hunger Project in Benin Katakle Business Plan 2011 2018 Groeiplan voor het programma van The Hunger Project in Benin 0 1. Inleiding Achtergrond De Katakle investeerdersgroep werkt sinds 2008 met The Hunger Project aan het einde

Nadere informatie

2015 t/m 2017. Dier&Recht Beleidsplan & Beloningsbeleid

2015 t/m 2017. Dier&Recht Beleidsplan & Beloningsbeleid Dier&Recht Beleidsplan & Beloningsbeleid 2015 t/m 2017 In het beleidsplan wordt ingegaan op de doelstellingen, de werkzaamheden, de fondsenwervende activiteiten en het financieel beheer van Stichting Dier&Recht.

Nadere informatie

Stichting Vluchtelingen Ambassadeurs

Stichting Vluchtelingen Ambassadeurs Stichting Vluchtelingen Ambassadeurs Jaarverslag 2014 Stichting Vluchtelingen Ambassadeurs (SVA) De Ontmoeting 49 3823 HH Amersfoort Contactpersoon: Linda Rook (voorzitter) T 06 244 34 397 E info@vluchtelingenambassadeurs.nl

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2017 2018 22 112 Nieuwe Commissievoorstellen en initiatieven van de lidstaten van de Europese Unie Nr. 2677 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN

Nadere informatie

Stichting MeeleefGezin. Jaarverslag 2012

Stichting MeeleefGezin. Jaarverslag 2012 Jaarverslag Utrecht, 3 juli 2013 Inhoudsopgave Bestuursverslag 3 Jaarrekening Balans per 31 december 6 Staat van baten en lasten 7 Toelichting 8 Overige gegevens 12 2 Bestuursverslag Algemeen De stichting

Nadere informatie

Beleidsplan Joy for Children Hagestein, juli 2013

Beleidsplan Joy for Children Hagestein, juli 2013 Beleidsplan Joy for Children Hagestein, juli 2013 Beleidsplan Joy for Children juli 2013-1- Samenvatting Stichting Joy for Children beheert in India zes zorg- en onderwijscentra, waar 445 kinderen kleding,

Nadere informatie

Workshop Fondsenwerving

Workshop Fondsenwerving Cursus Goed besturen voor Studentbestuurders Workshop Fondsenwerving 6 oktober 2009 Wat gaan we doen? Introductie Uitgangspunten fondsenwerving Oefening 1 Koffie Aan de slag met fondsenwerving (1) Oefening

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2018-2020 Onze overtuiging De Stichting Willeke Alberti Foundation is opgericht door Willeke Alberti en is ontstaan vanuit het groeiend besef bij de naamgeefster, dat steeds meer ouderen en

Nadere informatie

Hoofdlijnen van het beleidsplan Stichting Save the Children Nederland

Hoofdlijnen van het beleidsplan Stichting Save the Children Nederland Hoofdlijnen van het beleidsplan Stichting Save the Children Nederland 1 Inhoud Identiteit van de organisatie Naam, contactgegevens en registraties Doelstelling Visie Missie Waarden Theorie van verandering

Nadere informatie

MEERJARENBELEIDSPLAN PATIËNTEN PLATFORM COMPLEMENTAIRE GEZONDHEIDSZORG (PPCG)

MEERJARENBELEIDSPLAN PATIËNTEN PLATFORM COMPLEMENTAIRE GEZONDHEIDSZORG (PPCG) MEERJARENBELEIDSPLAN 2013-2016 PATIËNTEN PLATFORM COMPLEMENTAIRE GEZONDHEIDSZORG (PPCG) 13 december 2012 Inleiding Het Patiënten Platform Complementaire is een Stichting waarin een aantal patiëntenorganisaties

Nadere informatie

Profielen districtsbestuursleden taakomschrijving en competenties

Profielen districtsbestuursleden taakomschrijving en competenties Profielen districtsbestuursleden taakomschrijving en competenties Inrichting districtsbestuur Een districtsbestuur van een district nieuwe stijl is een collegiaal bestuur waarin alle functies gelijkwaardig

Nadere informatie

Stichting Emda. Beknopt Jaarverslag 2014. Network for European Monitoring and Development Assistance EMDA. Voorwoord

Stichting Emda. Beknopt Jaarverslag 2014. Network for European Monitoring and Development Assistance EMDA. Voorwoord Stichting Emda Beknopt Jaarverslag 2014 Voorwoord De nieuwe publicatieplicht voor een ANBI-status geeft vooral bij kleinere NGO s, zoals de Stichting Emda, nogal extra administratieve en organisatorische

Nadere informatie

Beleidsplan Joy for Children Hagestein, juli 2013

Beleidsplan Joy for Children Hagestein, juli 2013 Beleidsplan Joy for Children Hagestein, juli 2013 Beleidsplan Joy for Children juli 2013-1- Samenvatting Stichting Joy for Children beheert in India zes zorg- en onderwijscentra, waar 445 kinderen kleding,

Nadere informatie

Directiereglement Fonds Slachtofferhulp. Pre-ambule

Directiereglement Fonds Slachtofferhulp. Pre-ambule Directiereglement Fonds Slachtofferhulp Pre-ambule Statutaire doelstelling - Het werven en besteden van fondsen ten behoeve van slachtofferhulpverlening, preventie van slachtofferschap en het anderszins

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan 2011 2016

Meerjarenbeleidsplan 2011 2016 Meerjarenbeleidsplan 2011 2016 Inhoud Pagina 1: KaliTaman Foundation Meerjaren Beleidsplan Pagina 2: Inhoud Pagina 3: Inleiding Pagina 4: Introductie Pagina 5: Missie en Visie Pagina 6: Werving Pagina

Nadere informatie

STICHTING VRIENDEN MEANDER MEDISCH CENTRUM, AMERSFOORT RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2012

STICHTING VRIENDEN MEANDER MEDISCH CENTRUM, AMERSFOORT RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2012 STICHTING VRIENDEN MEANDER MEDISCH CENTRUM, AMERSFOORT RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2012 RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2012 INHOUDSOPGAVE 1.1 Informatie over de stichting 1 1.2 Bestuur 2 1.3

Nadere informatie

Beleidsplan en focus. Stichting LUGA Care

Beleidsplan en focus. Stichting LUGA Care Beleidsplan en focus Stichting LUGA Care Opgesteld door: Bestuur LUGA Care Datum laatste wijziging: 25-11-2014 Inleiding Dit beleidsplan is geschreven voor een ieder die kennis wil nemen c.q. geïnteresseerd

Nadere informatie

Stichting Freedom in Christ Ministries Nederland. Beleidsplan

Stichting Freedom in Christ Ministries Nederland. Beleidsplan Beleidsplan 2017-2019 Stichting Freedom in Christ Ministries Nederland 15-8-2017 Inhoud Achtergrond stichting... 2 Bestuur & Directie... 2 Missie en Visie... 3 Missie... 3 Visie... 3 Strategische doelstellingen...

Nadere informatie

Kadernota Evenementen. Provincie Groningen van de

Kadernota Evenementen. Provincie Groningen van de Kadernota Evenementen 2016-2020 van de Provincie Groningen Kadernota Evenementen 2016-2020 van de provincie Groningen Het huidige evenementenbeleid heeft een looptijd tot en met 2015. In deze kadernota

Nadere informatie

Beleidsplan 2015-2018

Beleidsplan 2015-2018 STICHTING ELIZABETH FOUNDATION Beleidsplan 2015-2018 Versie 1.0 9-12-2015 In het beleidsplan legt het bestuur van de Elizabeth Foundation het actuele beleid vast. Het beleidsplan is vastgesteld in de bestuursvergadering

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2016 Stichting Bethesda voor Peru

Beleidsplan 2014-2016 Stichting Bethesda voor Peru Beleidsplan 2014-2016 Stichting Bethesda voor Peru Boslaan 25, Lunteren Correspondentieadres: Spikhorst 49, 3927 DC Renswoude KvK 09115100 info@bethesdavoorperu.nl 1. Doelstelling In de statuten is de

Nadere informatie

Beleidsplan 2017 Eigendom Stichting Care for Sexuality Foundation Januari Beleidsplan 2018 ANBI

Beleidsplan 2017 Eigendom Stichting Care for Sexuality Foundation Januari Beleidsplan 2018 ANBI Stichting Care for Sexuality Foundation Beleidsplan 2018 ANBI Naam Stichting Care for Sexuality Foundation, Ermelo Missie Het bevorderen van seksuele gezondheid vanuit respect, veiligheid en autonomie.

Nadere informatie

Beleidsplan 2015 2016. Stichting Stop Dierenleed Nederland. Almere, januari 2014

Beleidsplan 2015 2016. Stichting Stop Dierenleed Nederland. Almere, januari 2014 Beleidsplan 2015 2016 Stichting Stop Dierenleed Nederland Stichting Stop Dierenleed Nederland Hartekruidpad 7 1313JJ Almere 06-10734354 www.stopdierenleednederland.org info@stopdierenleednederland.org

Nadere informatie

Omarm diversiteit en Help vluchtelingen wereldwijd!

Omarm diversiteit en Help vluchtelingen wereldwijd! Omarm diversiteit en Help vluchtelingen wereldwijd! Actualiteit en urgentie Het aantal mensen dat wereldwijd op de vlucht is, neemt nog steeds niet af. De situaties waaronder vluchtelingen en ontheemden

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. STICHTING EMDA P.O. Box 100 NL 7590 AC Denekamp Netherlands Tel: GSM:

BELEIDSPLAN. STICHTING EMDA P.O. Box 100 NL 7590 AC Denekamp Netherlands Tel: GSM: P.O. Box 100 NL 7590 AC Denekamp Netherlands Tel: 0541-351883 GSM: 06 22396183 info@emda.org www.stichtingemda.nl BELEIDSPLAN 2016 2018 1 Inhoud: Blz.: 1. Inleiding 3 2. Doelstelling stichting. 3 3. Werkwijze

Nadere informatie

Overzicht van door dance4life onderschreven gedragscodes en richtlijnen

Overzicht van door dance4life onderschreven gedragscodes en richtlijnen Gedragscode dance4life Overzicht van door dance4life onderschreven gedragscodes en richtlijnen De gedragscode van dance4life richt zich op dance4life als organisatie en op alle betrokken personen die bij,

Nadere informatie

Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct. Jaarverslag 2013

Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct. Jaarverslag 2013 Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct Jaarverslag 2013 Kijk voor het volledige jaarverslag op: www.rodekruis.nl/jaarverslag 2013 2013 is een bewogen jaar Conflicten als in Syrië, natuurrampen en vele

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Kids2School 2014 2016

Beleidsplan Stichting Kids2School 2014 2016 Beleidsplan Stichting Kids2School 2014 2016 Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Kids2School voor de jaren 2014-2016. Het plan omvat een overzicht van de doelstelling(en) en activiteiten

Nadere informatie

Strategisch Plan t/m 2021

Strategisch Plan t/m 2021 Strategisch Plan 2018 t/m 2021 Publieke versie 22-05-2018 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 3 2. Identiteit, missie en visie van Sint Laurensfonds 3 3. De organisatie van Sint Laurensfonds 4 4. Meerjarige

Nadere informatie

Stichting PLS. BELEIDSPLAN [ ]

Stichting PLS. BELEIDSPLAN [ ] Stichting PLS BELEIDSPLAN [2018 2021] http://www.p-l-s.nl Stichting PLS (RSIN 854236107) Postadres: Drossaert Jonker van Kesselstraat 65, 6171 KB Stein Bezoek adres/vesting adres: Batenburgerstraat 17,

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Vrienden van. Service Bureau Ouderen. Hellevoetsluis

Beleidsplan. Stichting Vrienden van. Service Bureau Ouderen. Hellevoetsluis Beleidsplan Stichting Vrienden van Service Bureau Ouderen Hellevoetsluis 2017 2018 Beleidsplan 2017-2018 Inhoudsopgave: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. Doel en beleidsplan Aanvragen Historie van de Vrienden

Nadere informatie

STICHTING HOVERAID NEDERLAND Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer

STICHTING HOVERAID NEDERLAND Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer PUBLICATIE 2018 STICHTING HOVERAID NEDERLAND Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24398318 Contactgegevens STICHTING HOVERAID NEDERLAND Website: www.hoveraid.nl Email: office.nl@hoveraid.com

Nadere informatie

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Beleidsplan stichting Hof van Nagele beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Inhoudsopgave Voorwoord 1 Missie, Visie, Doelen 2 Doelen 2 Bestuur 3 Werkwijze 3 Beheer en besteding van gelden

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Help het Doel 2015. 1. Inleiding... 2. 2. Activiteiten voor de werving van middelen... 3

Beleidsplan Stichting Help het Doel 2015. 1. Inleiding... 2. 2. Activiteiten voor de werving van middelen... 3 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Activiteiten voor de werving van middelen... 3 3. Beheer van de verkregen middelen... 4 4. Besteding van verkregen middelen... 5 5. Nawoord... 5 1 1. Inleiding Stichting Help

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2020 02 Inhoud Inhoud Inleiding Visie en Missie Projecten Aanpak Toekomst p. 3 p 3 p. 4 p. 4 p. 7 03 Inleiding Visie en Missie Inleiding EducAIDed streeft naar goed onderwijs voor iedereen.

Nadere informatie

Jaarplan 2017 Verduurzamen door lokale verankering

Jaarplan 2017 Verduurzamen door lokale verankering Jaarplan 2017 Verduurzamen door lokale verankering Inleiding Present Harderwijk heeft als doel een brug te slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Wij

Nadere informatie

STICHTING STEUNFONDS KYOGA

STICHTING STEUNFONDS KYOGA Stichting Steunfonds Kyoga beleidsplan 2019 t/m 2021 1 STICHTING STEUNFONDS KYOGA Beleidsplan 2019-2021 Stichting Steunfonds Kyoga Gevestigd te Doorn Opgericht 27 november 2006 Secretariaat: Bergweg 5,

Nadere informatie

BELEIDSPLAN LEMON FOUNDATION

BELEIDSPLAN LEMON FOUNDATION BELEIDSPLAN LEMON FOUNDATION Dit plan bevat een overzicht van de belangrijkste beleidsvoornemens van het bestuur van LEMON FOUNDATION / STICHTING LEMON (de Stichting ) ten aanzien van: A. de te verrichten

Nadere informatie

Werkplan 2015 COC Rotterdam pagina 1

Werkplan 2015 COC Rotterdam pagina 1 Werkplan 2015 COC Rotterdam pagina 1 Werkplan 2015 COC Rotterdam Introductie COC Rotterdam vervult als belangenbehartiger voor de LHBT-gemeenschap al 67 jaar een belangrijke maatschappelijke rol in Rotterdam

Nadere informatie

Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct. Jaarverslag 2015

Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct. Jaarverslag 2015 Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct Jaarverslag 2015 Kijk voor het volledige jaarverslag op: www.rodekruis.nl/jaarverslag2015 2015: het jaar van de vluchteling Honderdduizenden mensen sloegen dit jaar

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal De heer J. Voordewind Binnenhof 4 Den Haag. Den Haag, 26 juni 2008

Tweede Kamer der Staten-Generaal De heer J. Voordewind Binnenhof 4 Den Haag. Den Haag, 26 juni 2008 Tweede Kamer der Staten-Generaal De heer J. Voordewind Binnenhof 4 Den Haag Den Haag, 26 juni 2008 Dank voor het verslag van uw bezoek begin april aan Noord-Irak dat u mij 10 juni jl. aanbood. Uw reis

Nadere informatie

STICHTING HOVERAID NEDERLAND Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24398318

STICHTING HOVERAID NEDERLAND Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24398318 PUBLICATIE BETREFFENDE KALENDERJAAR 2012 STICHTING HOVERAID NEDERLAND Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24398318 Contactgegevens STICHTING HOVERAID NEDERLAND Website: www.hoveraid.nl

Nadere informatie

OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EACEA/13/2019 EU-vrijwilligersinitiatief voor humanitaire hulp

OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EACEA/13/2019 EU-vrijwilligersinitiatief voor humanitaire hulp Uitvoerend Agentschap onderwijs, audiovisuele media en cultuur OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EACEA/13/2019 EU-vrijwilligersinitiatief voor humanitaire hulp Technische bijstand aan uitzendende

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING STEUNFONDS VOOR CHRISTEN ZIJN TEVENS INHOUDENDE NADERE INFORMATIE OVER DE STICHTING

BELEIDSPLAN STICHTING STEUNFONDS VOOR CHRISTEN ZIJN TEVENS INHOUDENDE NADERE INFORMATIE OVER DE STICHTING BELEIDSPLAN STICHTING STEUNFONDS VOOR CHRISTEN ZIJN TEVENS INHOUDENDE NADERE INFORMATIE OVER DE STICHTING 1. Voorwoord Dit beleidsplan geeft inzicht in de manier waarop de Stichting het werk uitvoert om

Nadere informatie

Stichting Emda. Beknopt Jaarverslag 2013. Network for European Monitoring and Development Assistance EMDA. Voorwoord

Stichting Emda. Beknopt Jaarverslag 2013. Network for European Monitoring and Development Assistance EMDA. Voorwoord Stichting Emda Beknopt Jaarverslag 2013 Voorwoord Vanaf 2014 is er voor Organisaties met een ANBI-status, zoals Stichting Emda, een publicatieplicht via de website. De Stichting meent met de publicatie

Nadere informatie

Beknopt Jaarverslag

Beknopt Jaarverslag Stichting Emda 1 Beknopt Jaarverslag 2014-2015 Operations Netherlands Stichting Emda Beknopt Jaarverslag 2015 Voorwoord 2 De publicatieplicht voor de ANBI-status geeft vooral bij de kleinere NGO s, zoals

Nadere informatie

Recht hebben en recht krijgen

Recht hebben en recht krijgen Recht hebben en recht krijgen Beleidsplan 2018 2021 DEFENCE FOR CHILDREN IS LID VAN ECPAT INTERNATIONAL DEFENCE FOR CHILDREN Defence for Children bevordert kinderrechten in Nederland en daarbuiten op basis

Nadere informatie

Samen verder. Beleidsplan stichting Family Care 2015

Samen verder. Beleidsplan stichting Family Care 2015 Samen verder Beleidsplan stichting Family Care 2015 Samen verder In 2014 werden de voormalige zelfstandige stichtingen Voorkom!, Chris en Stay Clean samengebracht in een nieuwe, gezamenlijke stichting:

Nadere informatie

Beleidsplan fondsenwerving HagaVrienden 2013-2015

Beleidsplan fondsenwerving HagaVrienden 2013-2015 Beleidsplan fondsenwerving HagaVrienden 2013-2015 Opgesteld door: Helene Marcus-Baart, coördinator HagaVrienden I.s.m: Hans de Sonnaville, secretaris HagaVrienden (Beknopt) beleidsplan HagaVrienden 2013-2015

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Nationale Opera & Ballet Fonds 2016

Beleidsplan Stichting Nationale Opera & Ballet Fonds 2016 Beleidsplan Stichting Nationale Opera & Ballet Fonds 2016 Stichting Nationale Opera & Ballet Fonds is opgericht op 15 december 2016. In onderstaand plan legt het bestuur van de Stichting het beleid van

Nadere informatie

REGLEMENT BEOORDELING AANVRAGEN TOT EEN BIJDRAGE UIT HET NATIONAAL RAMPENFONDS

REGLEMENT BEOORDELING AANVRAGEN TOT EEN BIJDRAGE UIT HET NATIONAAL RAMPENFONDS REGLEMENT BEOORDELING AANVRAGEN TOT EEN BIJDRAGE UIT HET NATIONAAL RAMPENFONDS van de stichting NATIONAAL RAMPENFONDS gevestigd te 's-gravenhage zoals vastgesteld in de vergadering van het Bestuur d.d.

Nadere informatie

Highlights resultaten partnerenquête DNZ

Highlights resultaten partnerenquête DNZ Highlights resultaten partnerenquête DNZ Peter Brouwer 28 mei 2015 1 van 8 Inleiding Jaarlijks organiseert De Normaalste Zaak (DNZ) een enquête onder haar leden. De enquête levert nuttige informatie op

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Vrienden van. Service Bureau Ouderen. Hellevoetsluis

Beleidsplan. Stichting Vrienden van. Service Bureau Ouderen. Hellevoetsluis Beleidsplan Stichting Vrienden van Service Bureau Ouderen Hellevoetsluis 2016 2017 Beleidsplan 2016-2017 Inhoudsopgave: 1. Doel en beleidsplan 2. Aanvragen 3. Historie van de Vrienden van het SBO 4. Beschrijving

Nadere informatie

Bisschop Bluyssen Fonds

Bisschop Bluyssen Fonds INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Missie en doelstellingen 3. Visie en ambitie 4. Interne ontwikkelingen en organisatie 5. Externe ontwikkelingen en activiteiten 6. Kansen en bedreigingen 7. Strategische keuzes

Nadere informatie

Fondsaanvragen: succesfactoren & valkuilen. Luuk van Term 10 november 2014

Fondsaanvragen: succesfactoren & valkuilen. Luuk van Term 10 november 2014 Fondsaanvragen: succesfactoren & valkuilen Luuk van Term 10 november 2014 Even voorstellen: Termae Traiectum Vanaf 1998: VSBfonds Vanaf 2008 eigen bureau voor communicatieadvies en projectmanagement Twee

Nadere informatie

Oprichting- en beleidsplan

Oprichting- en beleidsplan Oprichting- en beleidsplan 2017-2019 STICHTING SCIENCE4ANIMALS (S4A) DAVID VAN DOORN Vastgesteld op: 19-12-2017 Versie: 2 Stichting Science4Animals Post/bezoekadres: Marnixlaan 80 3552 HG Utrecht Nederland

Nadere informatie

Beknopt Jaarverslag

Beknopt Jaarverslag Stichting Emda 1 Beknopt Jaarverslag 2015-2016 Operations Netherlands Stichting Emda Beknopt Jaarverslag 2016 Voorwoord 2 De publicatieplicht voor de ANBI-status geeft vooral bij de kleinere NGO s, zoals

Nadere informatie

Strategisch plan

Strategisch plan Strategisch plan 2018-2021 Publieksversie 22 mei 2018 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 3 2. Identiteit, missie en visie van Sint Laurensfonds 3 3. De organisatie van Sint Laurensfonds 4 4. Meerjarige

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Directie beleid Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Inleiding. 2. Historie. 3. Doelstelling van het fonds. 4. Maatschappelijke omgeving. 5. Activiteiten. 6.

Inhoudsopgave. 1. Inleiding. 2. Historie. 3. Doelstelling van het fonds. 4. Maatschappelijke omgeving. 5. Activiteiten. 6. Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Historie 3. Doelstelling van het fonds 4. Maatschappelijke omgeving 5. Activiteiten 6. Het bestuur 7. Adviescommissie Projecten 8. Beleidsplan van de stichting

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting

Beleidsplan Stichting Beleidsplan 2016 Stichting Linnenstraat 4 7621 SZ Borne Telefoon 074 8200343 E-mail: info@skiktwente.nl Website: www.skiktwente.nl Beleidsplan 2016 Pagina 1 Inhoud 1.Inleiding... 3 2. Visie, missie en

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2018-2021 www.ulianafoundation.org Faunastraat 87 1531 WD Wormer info@ulianafoundation.org 0648139203 Inhoud Inleiding... 3 1. Missie/visie... 5 1.2 Doelstelling... 5 1.3 Strategie... 5 2.

Nadere informatie

FEDERATIE VAN EDUCATIEVE EN CULTURELE CENTRA FECC. Jaarverslag 2014. Stichting Fecc

FEDERATIE VAN EDUCATIEVE EN CULTURELE CENTRA FECC. Jaarverslag 2014. Stichting Fecc FEDERATIE VAN EDUCATIEVE EN CULTURELE CENTRA FECC Jaarverslag 2014 Dit verslag geeft een beknopt beeld van de activiteiten van het jaar 2014. Stichting Fecc Januari 2015 FEDERATIE VAN EDUCATIEVE EN CULTURELE

Nadere informatie

& SHPRESË PËR SHQIPËRINË

& SHPRESË PËR SHQIPËRINË & SHPRESË PËR SHQIPËRINË Beleidsplan 2014-2016 3356 BT Papendrecht Pagina 1 Inhoudsopgave Introductie... 3 Missie en visie... 4 Coördinatie van activiteiten in Albanië 4 Strategische doelstellingen...

Nadere informatie

& SHPRESË PËR SHQIPËRINË

& SHPRESË PËR SHQIPËRINË & SHPRESË PËR SHQIPËRINË Beleidsplan 2010-2014 3356 BT Papendrecht P a g i n a 1 Inhoudsopgave Introductie... 3 Missie en visie... 4 Coördinatie van activiteiten in Albanië 4 Strategische doelstellingen...

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2014 2015 32 605 Beleid ten aanzien van ontwikkelingssamenwerking Nr. 150 BRIEF VAN DE MINISTER VOOR BUITENLANDSE HANDEL EN ONTWIKKELINGSSAMENWERKING Aan

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Brederodestraat 104 4 1054 VG Amsterdam Nederland. www.stichtingopen.nl info@stichtingopen.nl Rabobank: NL44RABO0143176986

BELEIDSPLAN. Brederodestraat 104 4 1054 VG Amsterdam Nederland. www.stichtingopen.nl info@stichtingopen.nl Rabobank: NL44RABO0143176986 BELEIDSPLAN Brederodestraat 104 4 1054 VG Amsterdam Nederland www.stichtingopen.nl info@stichtingopen.nl Rabobank: NL44RABO0143176986 BELEIDSPLAN STICHTING OPEN 1 1. INLEIDING Voor u ligt het beleidsplan

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Inleiding Samenvatting Missie & Visie Historie. 3.2 Missie. 3.3 Visie. 3.4 Belangrijke waarden. 4.

Inhoudsopgave. 1. Inleiding Samenvatting Missie & Visie Historie. 3.2 Missie. 3.3 Visie. 3.4 Belangrijke waarden. 4. JAARPLAN 2019 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Samenvatting 3 3. Missie & Visie 5 3.1 Historie 3.2 Missie 3.3 Visie 3.4 Belangrijke waarden 4. Context 7 4.1 68,5 miljoen vluchtelingen 4.2 Politiek en draagvlak

Nadere informatie

Beleidsplan 2011 2015

Beleidsplan 2011 2015 Peace Brigades International - afdeling Nederland Beleidsplan 2011 2015 Garanderen van continuïteit en vergroten van zichtbaarheid Peace Brigades International afdeling Nederland Oudegracht 36 3511 AP

Nadere informatie

Algemene informatie stichting ElizaYo. adres : Donk 38 postcode : 8266 JC

Algemene informatie stichting ElizaYo. adres : Donk 38 postcode : 8266 JC stichtingsplan Algemene informatie stichting ElizaYo adres : Donk 38 postcode : 8266 JC plaats : Kampen telefoonnummer : 038-3318026 emailadres : post@elizayo.nl website : www.elizayo.nl oprichtingsdatum:

Nadere informatie

Private financiers voor cultuur Hoe vind en verleid je de particuliere gever?

Private financiers voor cultuur Hoe vind en verleid je de particuliere gever? Private financiers voor cultuur Hoe vind en verleid je de particuliere gever? Cultuurforum 2011, 24 november 2011 BRINGING TOGETHER THE BEST OF BOTH WORLDS 1 Leenaers Verloop Opgericht in 2001 door Marischka

Nadere informatie

Stichting Odanadi NL Meerjarenplan

Stichting Odanadi NL Meerjarenplan Stichting Odanadi NL Meerjarenplan 2018-2023 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Transparantie 1.2 en 2018-2023 2. Terugblik 3. Missie en visie 4. en doelstelling 4.1 De basis verstevigen 4.2 Donateurs en

Nadere informatie

OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN

OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EACEA 14/2018 EU-vrijwilligersinitiatief voor humanitaire hulp: Technische bijstand aan uitzendende organisaties Capaciteitsopbouw voor humanitaire hulp bij ontvangende

Nadere informatie

Jaarplan 2013. De stichting WWvK kent 4 pijlers:

Jaarplan 2013. De stichting WWvK kent 4 pijlers: Jaarplan 2013 De stichting WereldWijd voor Kinderen (WWvK) is in het jaar 2009 te Baarn opgericht en is een initiatief van Het Apostolisch Genootschap, gevestigd te Baarn. De stichting WWvK wil concreet

Nadere informatie

Den Haag, April Strategisch Beleidsplan Stichting Vilcabamba

Den Haag, April Strategisch Beleidsplan Stichting Vilcabamba Den Haag, April 2013 Strategisch Beleidsplan Stichting Vilcabamba 2013 2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 1. Missie en visie Stichting Vilcabamba... 4 1.1 Inleiding... 4 1.2 Missie en

Nadere informatie

Dit is het beleidsplan van De Stichting Ambulante Dagbesteding, opgesteld voor de periode 2015-2016. De stichting is opgericht en notarieel geregistreerd op 22 juli 2015 en gevestigd te Utrecht. Dit beleidsplan

Nadere informatie

Jaarverslag Millenniumplatform

Jaarverslag Millenniumplatform Jaarverslag Millenniumplatform Jaarverslag Millenniumplatform 2013 In 2008 heeft de gemeenteraad unaniem besloten onze gemeente uit te roepen tot Millenniumgemeente. Dit betekent dat de gemeente zich conformeert

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Kidron

Beleidsplan Stichting Kidron Beleidsplan Stichting Kidron 2016-2017 Inhoudsopgave Bladzijde 1. Inleiding 2 2. Algemeen 2 2.1 Ontstaan Stichting Kidron 2 2.2 Stichting Kidron in 2016 2 3. Organisatiestructuur 3 3.1 Bestuur 3 3.2 Medewerkers

Nadere informatie

STICHTING STEUNFONDS KYOGA

STICHTING STEUNFONDS KYOGA Stichting Steunfonds Kyoga beleidsplan 2015 t/m 2018 1 STICHTING STEUNFONDS KYOGA Beleidsplan 2015-2018 Stichting Steunfonds Kyoga Gevestigd te Doorn Opgericht 27 november 2006 Secretariaat: Bergweg 5,

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Zorgboerderij Oliehoek. Beleidsplan 2013

Stichting Vrienden van Zorgboerderij Oliehoek. Beleidsplan 2013 Stichting Vrienden van Zorgboerderij Oliehoek Stichting Vrienden van Zorgboerderij Oliehoek S. Oliehoek Raaphorstlaan 20 2245 BJ Wassenaar RSIN 54119294 Inleiding De stichting Vrienden van Zorgboerderij

Nadere informatie

2. Werkzaamheden...5 2.1 Organisatieontwikkeling...5 2.2 Voorlichting en fondsenwerving...7 2.3 Activiteiten...8

2. Werkzaamheden...5 2.1 Organisatieontwikkeling...5 2.2 Voorlichting en fondsenwerving...7 2.3 Activiteiten...8 JAARVERSLAG 2005 Inhoudsopgave 1. Bestuursverslag...3 1.1 Algemeen...3 1.2 Doelstelling...3 1.3 Bestuur...4 1.4 Comité van aanbeveling...4 1.5 Banden met Tastite...4 1.6 CBF-keurmerk...4 2. Werkzaamheden...5

Nadere informatie