v.1.47 Verenigingenweb Plus Stappenplan: Het traject van begin tot eind

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "v.1.47 Verenigingenweb Plus Stappenplan: Het traject van begin tot eind"

Transcriptie

1 v.1.47 Verenigingenweb Plus Stappenplan: Het traject van begin tot eind

2 Inhoud Stappenplan Verenigingenweb Plus...3 A. Verenigingenweb Traject...4 Stap 1: Verzamelen...4 A. Hosting gegevens...4 B. Grafsche gegevens...4 C. Ledenbestand...5 Tips om de import zo soepel mogelijk te laten verlopen...5 D. Benodigdheden voor koppelingen (optioneel)...5 KNLTB Koppeling... 5 Exact koppeling... 5 E. Overige Gegevens...5 Stap 2: Controle ledenbestand...6 Waar moet je op letten:...6 Stap 3: Controle en in gebruik name website...7 Door jullie uit te voeren:...7 Stap 4: Aanleveren fnale ledenbestand...8 Uit de voeren door vereniging:... 8 Stap 5. Controle en in gebruik name fnale ledenbestand...9 Het bestand is nog niet correct ingeladen... 9 Het bestand is wel correct ingeladen... 9 Het bestand is correct ingeladen, maar er is een nieuwe versie...10 Stap 6. Controle Mail Template...11 Stap 7. Lancering van de website boxen Website Stap 8. Versturen van de eerste ledenmailing...12 B. Het Ledenbestand...13 Waar het bestand aan moet voldoen?...13 C. Algemene aandachtspunten...14 D. Help en Support...15 E. Schematisch overzicht project en te aan te leveren zaken:...16

3 Stappenplan Verenigingenweb Plus Welkom als nieuwe klant bij Genkgo Verenigingenweb. Een overstap naar een nieuwe softwareomgeving en website is vermoedelijk een grote stap voor de vereniging en haar betrokkenen. Je neemt afscheid van oude werkwijzen en toepassingen en stapt over op iets geheel nieuws. Met dit document willen wij je ondersteunen bij het nemen van deze stap. Het is een overzicht van het gehele traject. We raden je aan het hele document goed door te nemen. Bij belangrijke stappen zullen we jullie vragen om feedback te geven. De termijn om deze feedback aan te leveren is 7 dagen. Mocht het niet lukken op de feedback binnen deze periode te versturen, geef dit dan aan. Anders zijn wij genoodzaakt om extra kosten in rekening te brengen.

4 A. Verenigingenweb Traject Stap 1: Verzamelen Beschrijving: verzamelen van materiaal. Zonder deze gegevens kunnen we niet van start met de volgende stap. We zullen je met de eerste mail een project benodigdheden bestand toesturen. Hier vragen we o.a. om de volgende gegevens: A. Hosting gegevens 1. Domeinnaam (bijvoorbeeld 2. Lijst van subdomeinen (bijvoorbeeld lustrum.jouwvereniging.nl) 3. Lijst van adressen met wachtwoorden 4. Lijst van aliassen 5. Verhuistoken Standaard gaan wij er van uit dat alle hosting wordt overgezet. Indien je liever hosting in eigen beheer wilt houden, geef dit dan goed aan. Heb je vragen over bepaalde punten of weet je niet zeker wat je moet aanleveren? Bekijk dan ons document over hosting. Hier worden alle hosting zaken op een rij gezet. Dit document is online beschikbaar. B. Grafsche gegevens Het logo van de vereniging. Aanleveren in vector formaat zoals *.eps, *.svg, *.ai (indien niet beschikbaar in hoge resolutie *.png of *.jpg) Kleurcodes van de vereniging (indien deze kleuren niet in het logobestand zijn verwerkt). Voorbeelden: #CC0000 of R10 G30 B230 Namen van lettertypes van de vereniging (indien beschikbaar). Indien er grafsch materiaal is dat wij goed kunnen gebruiken (achtergronden, foto's, visitekaartjes, briefpapier, etc.), stuur deze dan gerust mee. Dit geeft ons betere richtlijnen om de website naadloos aan te sluiten op de huisstijl van de vereniging.

5 C. Ledenbestand Dit ledenbestand gebruiken we voor het bouwen van de structuur in het Genkgo systeem. Let op! Het is belangrijk om de volledige structuur van het ledenbestand goed aan te leveren. Zodra deze is geïmporteerd zullen wij de structuur blijven aanhouden voor het fnale ledenbestand. Wanneer er wijzigingen zijn in de structuur van het ledenbestand nadat deze is geïmporteerd, zullen wij kosten van 70 euro per additionele import in rekening brengen. Tips om de import zo soepel mogelijk te laten verlopen Maak alle kolommen aan, ook als de informatie er nog niet is, die in het fnale ledenbestand wel aanwezig zal zijn. (Optioneel) Geef in de eerste rij aan wat voor type veld het moet worden. Beschikbare types velden kan je bekijken in de instellingen van de applicatie Organisatie. Bekijk voorafgaand goed het onderdeel B van dit document, genaamd 'Het Ledenbestand' voor de eisen die worden gesteld aan het bestand. D. Benodigdheden voor koppelingen (optioneel) Gaan jullie gebruik maken van een van onze koppelingen? Bekijk de beschikbare documenten om te kijken welke gegevens je dient aan te leveren. E. Overige Gegevens Heb je nog andere gegevens of bestanden waar we rekening mee moeten houden? (bijvoorbeeld pasfoto's). Geef dit dan goed aan in het project benodigdheden bestand. Stuur de bestanden die we nodig hebben ook mee met de . Heb je grote (aantallen) bestanden die niet via e- mail verstuurd kunnen worden? Dan kan je deze naar ons toezenden via een online dienst zoals WeTransfer of Mega.

6 Stap 2: Controle ledenbestand Voorafgaand aan stap twee heeft Genkgo het aangeleverde ledenbestand geïmporteerd in de applicatie Organisatie. Het is nu aan jullie de taak om deze te controleren. Dit doe je door in de applicatie Organisatie naar de map 'leden' te navigeren en een profel te openen. Let op: verderop in traject, bij stap 5, zal een nieuwe import worden gedaan met het 'fnale' ledenbestand. Het is daarom van belang dat de eerste import goed wordt gecontroleerd, zodat eventuele problemen kunnen worden voorkomen. Waar moet je op letten: Zijn alle benodigde velden uit het ledenbestand meegenomen in de import? Zijn er velden die zijn geïmporteerd, maar niet geïmporteerd hadden hoeven te worden? Is geïmporteerde data goed overgenomen? Worden namen met speciale tekens (é, ü ô, etc in bijvoorbeeld 'Léon' of 'Müller') goed weergegeven? Indien de ledenbestand(en) niet juist zijn geïmporteerd, geef dan goed aan welke zaken dienen te veranderen bij de laatste import. Het kan ook zijn dat je zelf nog verbeteringen dient aan te brengen in het bij ons aan te leveren ledenbestand. Het is van belang dat wij deze mutaties tijdig ontvangen.

7 Stap 3: Controle en in gebruik name website Beschrijving: in gebruik name van de Verenigingenweb omgeving en website in de testomgeving. Deze fase staat in het teken van beginnen! Ook zul je in deze fase feedback verzamelen aangaande de kleur en stijl van de website alsmede de ontwikkeling van het maatwerk. Aan het einde van deze fase zal de laatste feedback verzamelt zijn. De website dient inhoudelijk klaar te zijn om online te gaan. Aan de andere onderdelen (Organisatie, Communicatie) kan nog worden 'gesleuteld'. Additioneel: Handleiding Website in gebruik nemen. Dit document is online beschikbaar en zal tevens worden toegezonden. Door jullie uit te voeren: Website vullen: Menustructuur maken Pagina s vullen met tekst en afbeeldingen Formulieren aanmaken en instellen Eerste nieuwsberichten plaatsen Activiteiten plaatsen Foto s uploaden en album plaatsen Aanleveren van feedback n.a.v. het vullen van de website. Enkele vragen die je kunt te stellen zijn bijvoorbeeld: Werken alle pagina's naar behoren? Zijn de kleuren, logo's en lettertypes van de vereniging op correcte wijze verwerkt? Is het geleverde maatwerk naar wens? 1 1 indien van toepassing

8 Stap 4: Aanleveren fnale ledenbestand Eerder gedurende het traject hebben wij het ledenbestand in de applicatie Organisatie geïmporteerd. Deze is door jullie gecontroleerd. Voordat jullie echt aan de slag kunnen met de ledenadministratie in Organisatie zullen wij het fnale - up to date - ledenbestand voor jullie importeren. Let op! Hierbij worden alleen de ledengegevens gewijzigd. Wanneer er wijzigingen zijn in de structuur van het ledenbestand, zullen wij kosten van 70 euro per import in rekening brengen. De oude ledengegevens zullen we eerst verwijderen. Na deze laatste import zullen de ledengegevens dus up to date en klaar voor gebruik zijn. Uit de voeren door vereniging: Aanleveren fnale ledenbestand. Bekijk voorafgaand nogmaals onderdeel B van dit document, genaamd 'Het Ledenbestand' voor de eisen die worden gesteld aan het bestand.

9 Stap 5. Controle en in gebruik name fnale ledenbestand Het fnale ledenbestand is voorafgaand aan stap 5. door ons geïmporteerd in de applicatie Organisatie. Ondanks de controle van het eerste ledenbestand verzoeken wij je om de import nog éénmaal goed te checken. Het bestand is nog niet correct ingeladen Indien het niet goed is gegaan, verzoeken wij je om goed aan te geven wat er verbeterd dient te worden en of we je daarbij kunnen assisteren. We helpen je graag verder op weg. Het bestand is wel correct ingeladen Indien alles goed is gegaan zal dit de laatste import zijn die Genkgo uitvoert. Vanaf nu kun je dus aan de slag met de ledenadministratie: Het groeperen en indelen van de persoonsgegevens. Deze groepen gebruikt u straks in het aanspreken per , of indien van toepassing voor het sturen van uw facturen en/of contributies in Genkgo Financieel 2. Het indelen gaat doormiddel van: Mappen Groepen Statische groepen Bij het groeperen kun je denken aan: Commissies Besturen Werkgroepen Teams Functies maken Beheerdersrechten toekennen aan leden Aanmaken van dynamische groepen op basis van vaste zoek criteria (zie het extra aangehechte document Genkgo - Organisatie - Dynamische Groepen.pdf ). Met bovenstaande handelingen heb je al kunnen oefenen in stap 2. De wijzingen die je nu aanbrengt zullen echter bewaard blijven voor de toekomst. 2 Indien van toepassing

10 Het bestand is correct ingeladen, maar er is een nieuwe versie Wanneer het ledenbestand correct is ingeladen en er nog een nieuwe versie wordt aangeleverd, wordt deze niet vergoed binnen het traject. Om een ledenbestand wederom te importeren, zullen wij kosten van 70 euro per import in rekening brengen.

11 Stap 6. Controle Mail Template Eerder het traject hebben wij je gevraagd om de huisstijl en het logo aan te leveren. Aan de hand van deze regels en het logo hebben wij de zogehete Mail Template voor je aangemaakt Dit is het visuele deel van de mailings. Hier kan nog feedback op worden geleverd. Het gaat dan om het volgende: Is de visuele stijl correct en representatief voor de vereniging? Is de informatie in de footer correct? Dit kunnen wij binnen het traject eenmalig aanpassen. Daarom horen wij graag tijdig of dit van toepassing is. Wij zullen dit dan tijdig aanpassen. Stap 7. Lancering van de website In deze fase zullen wij samen met jou de gehele Verenigingenweb omgeving gereed maken voor lancering. Hiervoor zijn nog een paar dingen nodig: boxen boxen en wachtwoorden aanmaken in Admin (in geval van nieuwe e- mailadressen) Website Laatste controle van indeling en inhoud van de website

12 Stap 8. Versturen van de eerste ledenmailing Beschrijving: Nu de website klaar is en jullie werken met het fnale ledenbestand is het tijd om de leden op de hoogte te stellen! Dit gaat door een speciale mailing via onderdeel Communicatie. We hebben deze alvast voor je klaar gezet in Communicatie - Concepten en is te herkennen aan het onderwerp "uw accountgegevens". Leden die dit mailtje ontvangen krijgen hier hun gebruikersnaam en wachtwoord voor het besloten ledengedeelte op de website. Leden die al een gebruikersnaam en/of wachtwoord hebben krijgen deze niet. Je kunt de naar hartelust aanpassen. Het is wel van belang dat de reeds geplaatste woorden {{uid}} en {{password}} in de blijven staan. Graag horen we van jullie of het gelukt is deze te versturen en of de leden kunnen inloggen met hun gegevens. Je Verenigingenweb Plus omgeving en website is nu helemaal klaar. Van harte gefeliciteerd!

13 B. Het Ledenbestand Het migreren van het ledenbestand is mogelijk met de automatische import functie van Genkgo. Om deze import te laten slagen is het van belang dat het bestand dat je selecteert aan onze eisen voldoet. Zorg dus allereerst voor een goed export vanuit de oude ledenadministratie software. Controleer deze export vooraf met een spreadsheet programma, zoals MS Excel. Een gratis alternatief is het programma Calc, onderdeel van LibreOfce, wat je hier kunt downloaden. Als het bestand dat wordt aanlevert niet aan de volgende eisen voldoet, dan kunnen wij geen import uitvoeren. Waar het bestand aan moet voldoen? Bestandsformaat: spreadsheet (*.xls, *.xlsx, *.ods, of *.csv). Wij accepteren géén andere formaten. Lees hier hoe in MS Excel het ledenbestand opslaat als.csv bestand. Lees hier hoe dit gaat in LibreOfce. Elke eerste regel van een kolom in de spreadsheet is voorzien van een beschrijvende naam (bijvoorbeeld 'postcode', 'studentnummer', etc). Het spreadsheet bevat slechts één werkblad. Als u meerdere typen organisatieobjecten wil importeren (bijvoorbeeld leden en organisaties), zorg dan dat je voor elke lijst een afzonderlijk bestand maakt. De inhoud van álle velden is platte tekst. De velden bevatten géén enters of 'returns'. Alle informatie in elk afzonderlijk veld staat op één regel. De velden bevatten géén: aanhalingstekens, tabs, comma's of semicolons (;). Je komt er achter of deze tekens in het bestand zitten door gebruik te maken van de zoekfunctie van uw spreadsheet programma en ze te vervangen voor bijvoorbeeld een streep ( ) of spatie. Lees meer over zoeken en vervangen in MS Excel. Lees hier hoe dit gaat in LibreOfce Calc

14 C. Algemene aandachtspunten Genkgo gaat pas van start met het project zodra alle benodigdheden uit fase 1 in correcte vorm zijn aangeleverd. Voor sommige zaken zul je op jouw beurt weer afhankelijk zijn van derden (bijvoorbeeld de oude website beheerder). Zorg dus dat je hier op tijd mee in contact komt. Voor een juiste import van ledengegevens is het erg belangrijk om de zaken goed te controleren. We ervaren dat dit vaak wordt onderschat en een oorzaak is van vertraging van het traject. Het importeren doen wij maximaal twee keer. Eénmaal voorafgaand aan de ingebruikname, en éénmaal voorafgaand aan de lancering. Indien meerdere imports verlangd worden, zijn wij genoodzaakt hier extra kosten voor in rekening te brengen. Zorg dus dat de bestanden in orde zijn als je ze naar ons opstuurt. Tip: schakel een derde in om de gegevens te 'dubbelchecken'. Vaak wordt onderschat hoeveel tijd het kost om de website te vullen en helemaal gebruiksklaar te maken. Zorg dus dat je hier genoeg tijd voor in plant en dat je hier, net zoals bij de controle van het ledenbestand, hulp bij krijgt. Genkgo is niet verantwoordelijk voor het vullen van de website. Wel kunnen we je op weg helpen. Vaak zijn bij een vereniging meerdere mensen betrokken, bijvoorbeeld de bestuursleden. Genkgo is niet in staat om aan al deze mensen individueel te woord te staan via of telefoon. Zorg dus dat er één persoon als woordvoerder wordt aangesteld. Hij of zij kan van de andere betrokkenen de feedback verzamelen en communiceren met Genkgo. Het project krijgt onze onverdeelde aandacht tijdens de verschillende geplande fases. Zorg dus dat je de verlangde bestanden en feedback op tijd aanlevert. Wij kunnen niet garanderen dat we je feedback kosteloos kunnen verwerken als deze binnenkomt na de afgesproken datum. Gaat je vereniging gebruik maken van Genkgo Financieel? Voor gebruik van automatisch incasso is het van belang dat de fnanciële gegevens van de leden voldoen aan de IBAN eisen. Dat betekent dat er naast een rekeningnummer ook een BIC code en een Incasso machtigingsdatum bekend is. Zonder deze gegevens kan er later géén incassobatch worden aangemaakt. Als deze gegevens bij aanvang van het VerenigingenWeb traject nog niet paraat zijn, zorg dan dat je deze verkrijgt en voordat het ledenbestand aanlevert. Voor meer informatie over Incasso, IBAN, BIC, etc kun je onze handleiding Contributie Innen bekijken. Deze is te vinden op onze support website support.genkgo.com/handleidingen

15 D. Help en Support Wij willen dat het werken met onze software vlekkeloos en prettig verloopt. Daarom kan je altijd hulp vinden wanneer dit nodig is. Dat kan op drie manieren: Genkgo Support Telefoon Onze support site. Hier zijn in help alle functies stap voor stap uitgelegd, handleidingen, en veelgestelde vragen te bekijken. Je vind de 'help' ook in jouw Genkgo omgeving. Deze is te herkennen aan het icoontje van een bolletje met een vraagteken er in. Ideaal om ons te contacteren op elk moment. Wij beantwoorden je binnen twee werkdagen via het adres. Als uw vragen dringend zijn en je één van onze medewerkers wilt spreken. 24/7 24/7 Maandag t/m Vrijdag support.genkgo.com +31 (0)

16 E. Schematisch overzicht project en te aan te leveren zaken: Fase Aanleveren/Uitvoeren door klant Aanleveren/Uitvoeren door Genkgo Stap 1: Verzamelen Hosting gegevens Grafsche gegevens Ledenbestand Benodigdheden voor koppeling * Overige gegevens Document Project benodigdheden Stap 2: Controle ledenbestand Controle import ledenbestand Importeren van eerste ledenbestand Stap 3: Controle en in gebruik name website Website vullen Feedback op kleur en stijl website Feedback op maatwerk * Website in huisstijl zetten Oplevering van het maatwerk. 1 Stap 4: Aanleveren fnale ledenbestand Finale ledenbestand Importeren van fnale ledenbestand Stap 5. Controle en in gebruik name fnale ledenbestand Controle import Finale ledenbestand Indelen ledenadministratie * Stap 6. Controle Mail Template Controle Visuele Stijl Controle Informatie in template Stap 7. Lancering van de website Aanmaken extra boxen Afronden vullen van de website Aanpassen aan de hand van feedback Online zetten nieuwe website Stap 8. Versturen van de eerste ledenmailing Tekst en inhoud toevoegen mailing Mailing klaarzetten * Indien van toepassing. 1 Afhankelijk van de omvang/karakter van het maatwerk kan dit in fases gaan.

v.1.23 Verenigingenweb Starter Stappenplan: Het traject van begin tot eind

v.1.23 Verenigingenweb Starter Stappenplan: Het traject van begin tot eind v.1.23 Verenigingenweb Starter Stappenplan: Het traject van begin tot eind Inhoud Stappenplan Verenigingenweb Starter...3 A. Projectfases...4 Stap 1: Verzamelen...4 Aan te leveren door de vereniging...4

Nadere informatie

Hoe email- adressen in uw website opladen en bewaren?

Hoe email- adressen in uw website opladen en bewaren? Hoe email- adressen in uw website opladen en bewaren? Stap 1: Klik in de footer van je website op Inloggen onder de titel Admin- Area Stap 2: Typ volgende gegevens in om in te loggen: Gebruikersnaam: agentennummer

Nadere informatie

Handleiding. imailingtool. Introductie

Handleiding. imailingtool. Introductie Handleiding imailingtool Handleiding...1 imailingtool...1 Introductie...1 2 Aan de slag!...2 2.1 Inloggen...2 2.2 Dashboard / Homepage...2 2.2.1 Uitleg dashboard...3 3 Adressenlijst...0 3.1 Een nieuwe

Nadere informatie

imailingtool Handleiding

imailingtool Handleiding imailingtool Handleiding 1 Inhoud 1 Introductie imailingtool 3 2 Aan de slag met imailingtool 3 2.1 Log-in 3 2.2 Homepage 4 3 Adressenlijst 5 3.1 Een nieuwe adreslijst aanmaken 5 3.1.1 Een adres toevoegen

Nadere informatie

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 1 van 35 UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 2 van 35 1. SEPA CHECK Ga naar http://www.unidis.nl/ en klik op doe de SEPA check. Zie onderstaande screenshot. U komt

Nadere informatie

v.1.11 Verenigingenweb handleiding Genkgo koppeling: Exact Online

v.1.11 Verenigingenweb handleiding Genkgo koppeling: Exact Online v.1.11 Verenigingenweb handleiding Genkgo koppeling: Exact Online Inhoud Welke koppelingen zijn er?...3 Koppeling A ) Synchronisatie profielen (relaties)...3 Koppeling B ) Koppeling van debiteurenkaarten...3

Nadere informatie

Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen?

Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen? Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen? Stap 1: Klik in de footer van je website op Inloggen onder de titel Admin Area Stap 2: Typ volgende gegevens in om in te loggen: Gebruikersnaam: agentennummer

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

Kantoren Hierin kunt u instellingen aangaande uw eigen Basecone kantooromgeving

Kantoren Hierin kunt u instellingen aangaande uw eigen Basecone kantooromgeving Basecone Instellingen en Help Instellingen en Help voor super users versie 1.0 oktober 2012 Welkom bij Basecone! Met deze gebruikshandleiding Instellingen en Help voorzien wij u van een overzicht van alle

Nadere informatie

Gemeente Haarlemmermeer. Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP. Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013

Gemeente Haarlemmermeer. Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP. Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013 Gemeente Haarlemmermeer Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013 Nwsbrf.nl Office @ Igluu Jansdam 2a 3512HB Utrecht 06 447 08 349 info@nwsbrf.nl

Nadere informatie

Handleiding Merge items

Handleiding Merge items Handleiding Merge items Copyright, Connexys Versie 3.2.0.1-30 september 2013 Niets uit dit document mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of

Nadere informatie

Getting Started Guide

Getting Started Guide Getting Started Guide Basecone Instellingen en Help Instellingen en Help voor super users versie 1.0 oktober 2012 Welkom bij Basecone! Met deze gebruikshandleiding Instellingen en Help voorzien wij u van

Nadere informatie

Revisely Docentenhandleiding

Revisely Docentenhandleiding Revisely Docentenhandleiding Educate-itbalie@uu.nl Inhoudsopgave Inleiding 3 1 Account aanvragen en inloggen 3 2 Groep aanmaken 3 3 Studenten toevoegen 3 3.1 Handmatig één voor één toevoegen 3 3.2 Groep

Nadere informatie

Genkgo Hosting. A. Wat is hosting?...2. B. Welke hostingscenario's zijn er mogelijk?...3. Scenario 1: Verhuizen domeinnaam, verhuizen e-mail...

Genkgo Hosting. A. Wat is hosting?...2. B. Welke hostingscenario's zijn er mogelijk?...3. Scenario 1: Verhuizen domeinnaam, verhuizen e-mail... Genkgo Hosting A. Wat is hosting?...2 B. Welke hostingscenario's zijn er mogelijk?...3 Scenario 1: Verhuizen domeinnaam, verhuizen e-mail... 3 Scenario 2: Niet verhuizen domeinnaam, niet verhuizen e-mail...3

Nadere informatie

v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen

v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen Inhoud Algemene informatie...3 Voor wie is deze handleiding?...3 Voordat u begint...3 Pagina beheer...4 Pagina aanmaken...4 Pagina wijzigen...4

Nadere informatie

Handleiding. self service adverteren in print.

Handleiding. self service adverteren in print. Handleiding self service adverteren in print. Met onze online tool maak je in drie simpele stappen een advertentie drukklaar. Gereed voor de krant van morgen. Kies een ontwerp. Bewerk de inhoud. En lever

Nadere informatie

v.1.9 Genkgo Handleiding Genkgo koppeling: Exact Online

v.1.9 Genkgo Handleiding Genkgo koppeling: Exact Online v.1.9 Genkgo Handleiding Genkgo koppeling: Exact Online Inhoud Exact Online koppelen aan Genkgo... 3 Welke koppelingen zijn er?...3 Koppeling A ) Synchronisatie profielen (relaties)... 3 Koppeling B )

Nadere informatie

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015 Handleiding opmaken Wageningen UR Blog Oktober 2015 Voorwoord In deze handleiding is voor beheerders van het Wageningen UR blog template stap voor stap beschreven hoe zij hun blog kunnen inrichten. Bij

Nadere informatie

Gebruik Self-service applicatie

Gebruik Self-service applicatie Gebruik Self-service applicatie Algemene informatie Met de applicatie Self-service heeft u de mogelijkheid om zelf diverse beheertaken uit te voeren voor uw relatie. Aan de hand van o.a. de hoeveelheid

Nadere informatie

Basishandleiding WordPress

Basishandleiding WordPress Basishandleiding WordPress Website: http://www.uwsite.nl Back-end: http://www.uwsite.nl/wp-admin Gebruikersnaam: uwgebruikersnaam Wachtwoord: uwwachtwoord 0. Inloggen in het gebruikersgedeelte / het back-end

Nadere informatie

Opstart document 8 FEBRUARI v1.24

Opstart document 8 FEBRUARI v1.24 Opstart document 8 FEBRUARI v1.24 pagina 1 Welkom In dit document vind je stap voor stap instructie hoe je jouw eigen site kunt indelen, wat je moet verzamelen en natuurlijk hoe je uiteindelijk zelf jouw

Nadere informatie

Handleiding Accountants & Boekhouders

Handleiding Accountants & Boekhouders Handleiding Accountants & Boekhouders Inhoud Welkom bij e-boekhouden.nl... 2 1 Inrichten standaard rekeningschema... 3 1.1 Aanpassen standaard rekeningschema... 3 1.2 Importeren standaard rekeningschema...

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING

INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING Login...2 Gebruikte symbolen...3 Bewerken diensten...5 Bewerken evenementen...6 Bewerken ledensoort...7 Bewerken tijden...8 Schema soort...9 Schema schema tijden...10

Nadere informatie

Hoe werkt het en wat kunt je ermee?

Hoe werkt het en wat kunt je ermee? Hoe werkt het en wat kunt je ermee? Inhoud Starten met Smart Workspaces Registreren met een foto en profiel Een groep beginnen Berichten en e-mails sturen. Nieuwsberichten plaatsen, documenten en afbeeldingen

Nadere informatie

Landelijk Hoofdluis Protocol voor het Primair Onderwijs Quick start Schoolenik.nl voor de School Coördinator Hoofdluis

Landelijk Hoofdluis Protocol voor het Primair Onderwijs Quick start Schoolenik.nl voor de School Coördinator Hoofdluis Landelijk Hoofdluis Protocol voor het Primair Onderwijs Quick start Schoolenik.nl voor de School Coördinator Hoofdluis 1.1 Inleiding Schoolenik.nl is het sociale netwerk van jouw school. In Schoolenik.nl

Nadere informatie

Handleiding Aanbieders

Handleiding Aanbieders Handleiding Aanbieders Collage-Almere is het centrum voor kunst- en cultuuronderwijs in Almere en vormt de schakel tussen kunst- en cultuuraanbieders en het primair en voortgezet onderwijs. Elke deelnemende

Nadere informatie

Handleiding Glimworm nieuwsbrief

Handleiding Glimworm nieuwsbrief Handleiding Glimworm nieuwsbrief Auteur: Marten Hoekstra Datum: 26 Mei 2005 Versie: 1.0 Dit document bevat vertrouwelijk informatie die niet voor anderen dan de relatie van Glimworm bedoeld is. Op alle

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

Handleiding sms-dienst Adviesburo Pompoen

Handleiding sms-dienst Adviesburo Pompoen Handleiding sms-dienst Adviesburo Pompoen Index Inleiding 1 Stap 1: Inloggen 2 Stap 2: Dashboard 3 Stap 3: SMS Center 4 Stap 4: Nieuw bericht (ongepersonaliseerd) 5 Stap 5: Importeer CSV 7 Stap 6: Het

Nadere informatie

Handleiding aanmelden bij Mijn SPRINT

Handleiding aanmelden bij Mijn SPRINT Handleiding aanmelden bij Mijn SPRINT Is je e-mailadres nog niet bekend? Stuur deze dan eerst naar de administratie@avsprint.nl zodat deze verwerkt kan worden. Zodra dit gebeurd is, zal je hier bericht

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1 Handleiding ZKM Online Versie 2.1 Februari 2015 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Eerste keer dat je inlogt... 3 1.1.1 Profiel... 4 1.1.2. Wachtwoord (wijzigen)... 4 1.1.3. Bureau... 5 1.1.4. Consultants

Nadere informatie

Handleiding voor gastouderbureauadministratie

Handleiding voor gastouderbureauadministratie Handleiding voor gastouderbureauadministratie Het is van belang dat je wachtwoord wordt gewijzigd in de webapplicatie! 1. Ga hiervoor naar je eigen omgeving (zie url die je hebt ontvangen) 2. Niet direct

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

STAPPENPLAN UNIT4 MULTIVERS PERSONEEL & SALARIS

STAPPENPLAN UNIT4 MULTIVERS PERSONEEL & SALARIS Over op IBAN STAPPENPLAN UNIT4 MULTIVERS PERSONEEL & SALARIS a white paper by UNIT4 2013 Inhoud Inleiding 3 1. Tijdelijke licentiecode Import aanvragen 4 2. Tijdelijke licentiecode activeren 5 3. Exporteren

Nadere informatie

Quickstart handleiding

Quickstart handleiding Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor het aanschaffen van. U heeft met deze aankoop een goede keuze gemaakt voor een zeer professionele E-mail marketing tool. In deze quickstart handleiding zullen

Nadere informatie

Hosting. Aan de slag. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl

Hosting. Aan de slag. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Hosting Aan de slag WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl 1. Installatie WeFact Hosting installeren In ons e-mail bericht heeft u inloggegevens ontvangen

Nadere informatie

e-boekhouden.nl Handleiding voor de facturatiemodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Ledenadministratie Beheer

e-boekhouden.nl Handleiding voor de facturatiemodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Ledenadministratie Beheer e-boekhouden.nl Handleiding voor de facturatiemodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Ledenadministratie Beheer e-boekhouden.nl is een product van SkillSource. Maart

Nadere informatie

HANDLEIDING. GRIP Facility Dashboard

HANDLEIDING. GRIP Facility Dashboard HANDLEIDING GRIP Facility Dashboard 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Inloggen GRIP Dashboard... 3 3. KPI Dashboard... 4 4. Tijdlijn... 5 5. Documenten... 5 6. Acties... 6 7. Uitleg databeheer...

Nadere informatie

In de tabel hieronder vindt u een beschrijving van de verschillende velden die kunnen voorkomen in uw import-bestand.

In de tabel hieronder vindt u een beschrijving van de verschillende velden die kunnen voorkomen in uw import-bestand. Algemeen Met behulp van deze handleiding zal u leren hoe u een bestand in het juiste formaat kan aanmaken en importeren naar uw winkelwagen. U zal merken dat dit zeer weinig moeite vergt en u op die manier

Nadere informatie

Getting Started Guide

Getting Started Guide Getting Started Guide Basecone Getting Started Guide Startersgids versie 2.0 augustus 2012 Welkom bij Basecone! Wij zijn blij dat u heeft gekozen voor Basecone als uw document hub Met deze Getting Started

Nadere informatie

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA naar PERIDOS Inleiding U bent verantwoordelijk voor het al dan niet aanleveren van gegevens aan Peridos. Daarbij

Nadere informatie

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Inhoud INLOGGEN EN REGISTREREN... 2 PROFIEL INSTELLINGEN... 2 PAGINA S... 4 AGENDA... 5 BEHEER MENU... 6 AANMAKEN OPENBAAR EVENEMENT...

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Versie 5.0 december 2011 Inhoudsopgave UBplus Gebruik UBplusOnline per klant instellen 2 Gebruik

Nadere informatie

PayCheckout Magento module

PayCheckout Magento module PayCheckout Magento module 1 Inhoudsopgave Installatie... 3 Compatibiliteit... 3 Best practice... 3 Installeren van de module... 3 Configuratie... 4 Webshop... 4 Webshop toevoegen... 4 Webshop Identifier

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Beheren. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Beheren. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Beheren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Beheren 2 Beheren U heeft toegang tot Beheren via het menu links op het scherm. Via Beheren beheert

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

Hoe maak je een. profiel. aan?

Hoe maak je een. profiel. aan? Hoe maak je een aan? profiel Je hebt je aangemeld voor deze online training en m.b.v. de volgende video s gaan we aan de slag met jouw LinkedIn profiel. Heb je deze nog niet aangemaakt? Dan biedt deze

Nadere informatie

1. Inloggen... 3. 1.1. Inloggen via de website of mobiele app... 3. 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3

1. Inloggen... 3. 1.1. Inloggen via de website of mobiele app... 3. 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3 Inhoud 1. Inloggen... 3 1.1. Inloggen via de website of mobiele app... 3 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3 1.3 Inloggen met pincode op mobiele app... 4 2. Berichtenservice... 5 3. Bedrijfsmonitor...

Nadere informatie

Opgelet: Reclame is onvermijdbaar daardoor kan dit alles gratis.

Opgelet: Reclame is onvermijdbaar daardoor kan dit alles gratis. 1. Website: SiKuFoto = www.fotosite.be Foto s op de site kunnen via het bestuur, na controle, geplaatst worden door mij. Er kan ook een nieuwsbrief verstuurd worden naar SiKuFoto leden Fotogalerij waar

Nadere informatie

VOOR WIE IS DEZE HANDLEIDING? HOE WERKT DEZE HANDLEIDING?

VOOR WIE IS DEZE HANDLEIDING? HOE WERKT DEZE HANDLEIDING? MBO Card 2015-2016 VOOR WIE IS DEZE HANDLEIDING? Deze handleiding is bedoeld voor de persoon of de personen die op de MBO-scholen de taken verrichten die met de MBO Card te maken hebben. CJP noemt de persoon

Nadere informatie

Handleiding Tuin en Wijk Besloten communicatieplatform Volkstuinpark Sloterdijkermeer

Handleiding Tuin en Wijk Besloten communicatieplatform Volkstuinpark Sloterdijkermeer Handleiding Tuin en Wijk Besloten communicatieplatform Volkstuinpark Sloterdijkermeer AANMELDEN Alle tuinders waarvan het e- mailadres bekend is, ontvangen als het systeem helemaal klaar is om te gaan

Nadere informatie

JCI Tielt. Website JCI-Tielt. Handleiding website

JCI Tielt. Website JCI-Tielt. Handleiding website JCI Tielt Website JCI-Tielt Handleiding website tomputor 1-5-2015 Inhoud Intro... 3 Browsers... 3 Algemeen... 4 1. Wijzigen pagina... 4 Aanmelden... 4 Beveiligingsniveaus... 4 Website als bezoeker... 5

Nadere informatie

Welkom bij SalarOnline

Welkom bij SalarOnline 1 Welkom bij SalarOnline Dit is het stappenplan van SalarOnline. In dit stappenplan vindt u de werkwijze van de meest gebruikte functies van SalarOnline. Indien u vragen of problemen heeft met de werking

Nadere informatie

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Handleiding gebruik Mijnschoolinfo Schoolmedewerkers v 29.7.2014 1 Inhoud 1. Activeren van Mijnschoolinfo als ouder... 3 2. Wachtwoord kwijt of wijzigen... 3 2.1 Wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding IVN Ledenadministratie

Handleiding IVN Ledenadministratie Handleiding IVN Ledenadministratie Versie 2.0, d.d. 28-02-2013 Inhoudsopgave 1. Accountrechten aanvragen p. 3 2. Inloggen p. 4 3. Ledenadministratie afdeling p. 6 4. Lid gegevens bewerken p. 8 5. Nieuw

Nadere informatie

Starthandleiding voor administrator

Starthandleiding voor administrator Deze starthandleiding is bedoeld voor administrators van sportclubs die Team-in-Touch willen gaan gebruiken. Met deze handleiding kunt u een eerste begin maken met het beheren van uw teams, de clubinformatie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Uploaden van activiteiten (respondentgegevens) voor vragenlijst palliatieve zorg

Gebruikershandleiding. Uploaden van activiteiten (respondentgegevens) voor vragenlijst palliatieve zorg Gebruikershandleiding Uploaden van activiteiten (respondentgegevens) voor vragenlijst palliatieve zorg V1 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inloggen... 3 2. Excel-template voor het uploaden van je

Nadere informatie

Uitgebreide gebruikershandleiding MijnGGN

Uitgebreide gebruikershandleiding MijnGGN Uitgebreide gebruikershandleiding MijnGGN Inhoudsopgave 1. Inloggen en gebruikersbeheer... 3 1.1. Inloggen... 3 1.2. Uitloggen... 3 1.3. Wachtwoord vergeten/verlopen... 3 1.4. Een nieuw wachtwoord instellen...

Nadere informatie

MobiDM Partner Handleiding 4.8

MobiDM Partner Handleiding 4.8 MobiDM Partner Handleiding 4.8 Deze MobiDM handleiding bekijkt de mogelijkheden voor de partner binnen de MobiDM Portal. Version: x.x Pagina 1 Index Introductie 2 Help-bestanden & Tooltips 2 Filteren van

Nadere informatie

Snelstart Gids. KBP aangiftesoftware online

Snelstart Gids. KBP aangiftesoftware online KBP aangiftesoftware online Snelstart Gids KBP aangiftesoftware online Wolters Kluwer Staverenstraat 15 Postbus 23 7400 GA Deventer telefoon helpdesk: (0570) 67 35 96 e-mail: kbp-nl@wolterskluwer.com website:

Nadere informatie

Inleiding en quick start handleiding

Inleiding en quick start handleiding Welkom Inleiding en quick start handleiding Versie 1.3 P 1 Voor dat u begint Deze handleiding laat u in het kort zien hoe u met MaxClass start, hoe u mensen uitnodigt en wat de verschillende functies zijn.

Nadere informatie

Login. Login pagina Bardiensten On-Line. Alvorens men met het bardiensten on-line programma kan werken dient men eerst in te loggen.

Login. Login pagina Bardiensten On-Line. Alvorens men met het bardiensten on-line programma kan werken dient men eerst in te loggen. INHOUDSOPGAVE Login... 2 Gebruikte symbolen... 3 Bewerken diensten... 5 Bewerken evenementen... 6 Bewerken ledensoort... 7 Bewerken tijden... 8 Schema soort... 9 Schema schema tijden... 10 Bewerken Verenigings

Nadere informatie

Nodig uw relaties in vijf stappen per e-mail uit Snel, efficiënt en effectief Ga naar www.digitalerelatiekaart.nl

Nodig uw relaties in vijf stappen per e-mail uit Snel, efficiënt en effectief Ga naar www.digitalerelatiekaart.nl Nodig uw relaties in vijf stappen per e-mail uit Snel, efficiënt en effectief Ga naar www.digitalerelatiekaart.nl Bekroond met de E-mail Marketingaward 007 Verstuur binnen een half uur uw digitale relatiekaart

Nadere informatie

Aanvulling handleiding SupportWin. (voor SupportWin versie 7.5)

Aanvulling handleiding SupportWin. (voor SupportWin versie 7.5) Aanvulling handleiding (voor versie 7.5) Informatie Breekveldt Automatisering B.V. kunt u bereiken op het volgende adres: Breekveldt Automatisering B.V. Brinkstraat 30 6721 WV BENNEKOM Tel.: (0318) 49

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Uploaden Excel bestand

GEBRUIKERSHANDLEIDING Uploaden Excel bestand GEBRUIKERSHANDLEIDING Uploaden Excel bestand Uitleg Excelbestand uploaden - Handmatig aanmelden patiënten In dit document wordt het gebruik van Qualiview uitgelegd. Omdat u gebruik maakt van software waarmee

Nadere informatie

Handleiding Bouw uw eigen webshop. Versie: 1.0

Handleiding Bouw uw eigen webshop. Versie: 1.0 Handleiding Bouw uw eigen webshop Auteur: Petra Siebelink Versie: 1.0 Datum: 8/31/2010 INHOUD (FOUT PAGINANUMMERING DOOR VERKORTE VERSIE VAN DEZE HANDLEIDING) 1. INLEIDING... 5 1.1 Inhoud handleiding...

Nadere informatie

MUNTZ MARKETING COMMUNICATION GROUP. Handleiding Slagersplein

MUNTZ MARKETING COMMUNICATION GROUP. Handleiding Slagersplein MUNTZ MARKETING COMMUNICATION GROUP Handleiding Slagersplein Inhoudsopgave Pagina - Uitleg beginscherm 3 - Aanmaken Profiel 5 - Maak Printmateriaal: Stap 1, kies doel 8 - Maak printmateriaal: Stap 2, kies

Nadere informatie

Handleiding website. Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte, opgericht in 1802

Handleiding website. Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte, opgericht in 1802 Handleiding website Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte, opgericht in 1802 In deze handleiding website wordt stapsgewijs uitgelegd hoe u als lid kunt inloggen op de website van Sociëteit De Witte alsmede

Nadere informatie

In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip:

In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip: FORMULIEREN In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip: belangrijk Importeer formulierdata uit een CSV-bestand precies zoals verderop beschreven. 1. Gedrag

Nadere informatie

Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart

Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart EBT-SOLUTIONS Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart. 22-4-2010 Deze handleiding is bedoeld om uw boekhouding vanuit MijnWebwinkel te exporteren waarna te

Nadere informatie

Studentenhandleiding Studentenpagina STUDENTENPAGINA HANDLEIDING VOOR STUDENTEN. Handleiding Studentenpagina 1

Studentenhandleiding Studentenpagina STUDENTENPAGINA HANDLEIDING VOOR STUDENTEN. Handleiding Studentenpagina 1 Studentenhandleiding Studentenpagina STUDENTENPAGINA HANDLEIDING VOOR STUDENTEN Handleiding Studentenpagina 1 Inhoud van de handleiding Inhoud van de handleiding... 2 1. Inleiding... 3 2. Inloggen op de

Nadere informatie

Goed gevonden met een professionele website

Goed gevonden met een professionele website Goed gevonden met een professionele website Met uw website presenteert u uw bedrijf online. Het is belangrijk dat bezoekers een goede eerste indruk krijgen van uw diensten, producten en werkwijze. De informatie

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR DE SHOPHOUDER

HANDLEIDING VOOR DE SHOPHOUDER HANDLEIDING VOOR DE SHOPHOUDER 1. BEDIENINGSPANEEL 1 2 3 4 5 6 In het dashboard kun je een snel overzicht creeren op basis van een tijdsperiode. De volgende gegevens zijn uit te lezen: 1 Actieve gebruikers

Nadere informatie

Mini Manuel imailingtool Met stappenplan

Mini Manuel imailingtool Met stappenplan Mini Manuel imailingtool Met stappenplan Het versturen van een nieuwsbrief met een standaard- template of actie-template In imailingtool hebben we prachtige standaard sjablonen beschikbaar! Voeg uw eigen

Nadere informatie

Handleiding spitsfactuur imuis Online.

Handleiding spitsfactuur imuis Online. Handleiding spitsfactuur imuis Online. 1. Inloggen imuis Online. Log in op: https://inloggen.mondtadviesgroep.nl/imuis_net/inlogscherm.aspx Of via http://www.mondtadviesgroep.nl/ (rechtsboven Inloggen

Nadere informatie

Stappenplan t.b.v. Livegang

Stappenplan t.b.v. Livegang Stappenplan t.b.v. Livegang Het zal jullie niet ontgaan zijn dat er de laatste maanden hard gewerkt is aan de realisatie van het nieuwe cda.nl platform. Inmiddels hebben we dan ook de fase bereikt dat

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Doorstroomdossier

Handleiding Digitaal Doorstroomdossier Handleiding Digitaal Doorstroomdossier Inleiding Beste VO contactpersoon, Voor u ligt de handleiding DDD voor het VMBO. Het gebruik van het DDD wijst zoveel mogelijk voor zich. Toch willen we het DDD ondersteunen

Nadere informatie

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een handmatig ingevoerd excelbestand naar PERIDOS

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een handmatig ingevoerd excelbestand naar PERIDOS HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een handmatig ingevoerd excelbestand naar PERIDOS Inleiding Wanneer dient u gebruik te maken van een handmatige excel voor het aanleveren van gegevens aan Peridos.

Nadere informatie

1. Maak een team aan Ga naar samendementievriendelijk.nl en volg onderstaande stappen om een team aan te maken.

1. Maak een team aan Ga naar samendementievriendelijk.nl en volg onderstaande stappen om een team aan te maken. Start je eigen team! Motiveer je medewerkers, collega s, sportmaatjes of vrienden om ook dementievriendelijk te worden door ze uit te nodigen om een gratis online training te volgen door middel van het

Nadere informatie

RAI Exhibitor Invitation Platform (EIP) Gebruikershandleiding

RAI Exhibitor Invitation Platform (EIP) Gebruikershandleiding RAI Exhibitor Invitation Platform (EIP) Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 Introductie... 2 2 Inloggen RAI EIP... 3 2.1 Url RAI EIP... 3 2.2 Inlogpagina... 3 2.3 Tussenpagina Selecteer beurs... Fout!

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.0

Handleiding ZKM Online. Versie 2.0 Handleiding ZKM Online Versie 2.0 Maart 2012 Inhoudsopgave Inloggen 3 Eerste keer dat je inlogt (basisonderdelen) 4 profiel 5 wachtwoord 5 bureau 6 consultants 7 instellingen 8 kleuren 9 licentie 10 ZKM

Nadere informatie

R5.0. Bijlage II FTP. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen

R5.0. Bijlage II FTP. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen Bijlage II R5.0 FTP Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/14 Bijlage II - FTP 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Maart 2016

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Maart 2016 Handleiding opmaken Wageningen UR Blog Maart 2016 Voorwoord In deze handleiding is voor beheerders van het Wageningen UR blogs stap voor stap beschreven hoe zij hun blog kunnen inrichten. Bij de oplevering

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

De basis van het voorstel

De basis van het voorstel Heldere voorwaarden De basis van het voorstel In dit document vinden jullie geen ingewikkelde juridische termen of lange onleesbare lappen tekst. Ik heb geen zin om jullie te verleiden tot het aangaan

Nadere informatie

Handleiding. Domeinnamen: registreren, verhuizen en gebruiken. Versie september 2014

Handleiding. Domeinnamen: registreren, verhuizen en gebruiken. Versie september 2014 Handleiding Domeinnamen: registreren, verhuizen en gebruiken Versie september 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding... 1 Hoofdstuk 2. Nieuw domein... 2 2.1 Vergeet niet uw nieuwe domein te verifieren...

Nadere informatie

Deze MobiDM handleiding bekijkt de mogelijkheden voor de partner binnen de MobiDM Portal.

Deze MobiDM handleiding bekijkt de mogelijkheden voor de partner binnen de MobiDM Portal. Deze MobiDM handleiding bekijkt de mogelijkheden voor de partner binnen de MobiDM Portal. Version: x.x MobiDM Partner Handleiding Pagina 1 Index Introductie 2 Help-bestanden & Tooltips 2 Filteren van data

Nadere informatie

Handleiding MIJN SCIENCE-web (voor de hoofdgebruiker)

Handleiding MIJN SCIENCE-web (voor de hoofdgebruiker) Handleiding MIJN SCIENCE-web (voor de hoofdgebruiker) 1 Inhoud Handleiding voor schooladministratoren... 3 Het begin... 3 Kwaliteit van het systeem... 4 Eigen gegevens wijzigen... 5 Klassenbeheer... 6

Nadere informatie

Handleiding ledenadministratiepakket. Badminton Nederland. Versie februari 2012 1

Handleiding ledenadministratiepakket. Badminton Nederland. Versie februari 2012 1 Handleiding ledenadministratiepakket Badminton Nederland Versie februari 2012 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 1. Handleiding 3 1.1 Voor u begint 3 2. Inloggen 4 2.1 Wachtwoord Vergeten 5 2.2 Wachtwoord/gebruikersnaam

Nadere informatie

Handleiding E-View April 2010

Handleiding E-View April 2010 Handleiding E-View April 2010 Inhoud 1. Introductie E-View... 3 1.1 Inloggen in E-View... 3 2. Factuuroverzicht... 5 3. Totaaloverzicht... 6 4. Overzicht per aansluiting... 7 5. Verbruikskosten... 9 6.

Nadere informatie

VOORBEREIDINGEN. Les 14

VOORBEREIDINGEN. Les 14 Les 14 VOORBEREIDINGEN Om het examen zo vlot mogelijk te laten verlopen, treffen we eerst een aantal voorbereidingen. Dit gaat meteen gepaard met het verkennen van een nieuwe module: Feeds. Deze module

Nadere informatie

Handleiding Websitebeheer

Handleiding Websitebeheer Handleiding Websitebeheer Event Media Websites Copyright 2005, Event Media 1. Inleiding... 3 2. CMS-systeem... 3 2.1 Inloggen... 3 2.2 Basis-menu... 3 2.3 Bestaande pagina s aanpassen...3 2.4 Nieuwe pagina

Nadere informatie

HANDLEIDING MY DHL PARCEL

HANDLEIDING MY DHL PARCEL DHL PARCEL HANDLEIDING MY DHL PARCEL Pakket versturen Met My DHL Parcel verstuur je makkelijk en snel een pakket naar ontvangers in de Benelux. Geef als eerste aan wat voor een pakket je wilt versturen

Nadere informatie

ROSA software voor de kinderopvang

ROSA software voor de kinderopvang Over op de IBAN ROSA software voor de kinderopvang Kenmerk: ROSA_IBAN.doc 2004-2013 MULDATA http://www.muldata.nl info@muldata.nl Systeem : ROSA over op de IBAN pagina: 2 Hoofdstuk : Inleiding Inhoudsopgave

Nadere informatie

Zakelijk Office 365. Installatie handleiding. Versie 2.0

Zakelijk Office 365. Installatie handleiding. Versie 2.0 Zakelijk Office 365 Installatie handleiding Versie 2.0 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Licenties selecteren en gebruikers aanmaken... 4 Stap 1 Inloggen in Zelfservice ICT diensten... 4 Stap 2 Abonnement

Nadere informatie