Stappenplan t.b.v. Livegang

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stappenplan t.b.v. Livegang"

Transcriptie

1 Stappenplan t.b.v. Livegang Het zal jullie niet ontgaan zijn dat er de laatste maanden hard gewerkt is aan de realisatie van het nieuwe cda.nl platform. Inmiddels hebben we dan ook de fase bereikt dat we aan de slag kunnen met het plaatsen van content. De afdelingwebsites zijn al voorzien van content die is overgenomen uit het "oude" platform en content die nieuw is ingebracht. De website zijn op dit moment zo goed als klaar voor lancering alleen is het nodig dat elke afdeling een stappenplan doorloopt om de site écht klaar te maken voor livegang. Het stappenplan is ontwikkeld om lokale afdelingen te helpen de site klaar voor gebruik te maken. Mochten er omtrent dit stappenplan nog vragen zijn dan is het mogelijk contact op te nemen met de superwebmaster(s) in uw provincie of het CDA-partijbureau.

2 Stap 1. Inloggen op TYPO3 In de die je bij deze bijlage heeft ontvangen je jouw gebruikersnaam en wachtwoord waarmee je kunt inloggen op de site. Om in te loggen op de website (TYPO3) start je een browser op, denk hierbij aan Internet Explorer, Firefox of Google Chrome. Benodigdheden Een laptop of vaste pc Een internetverbinding Een recente browser Internet Explorer, Firefox, Safari of Google Chrome Inloggen op de website (TYPO3) 1. Na het opstarten van één van de hierboven genoemde browsers navigeer je naar de volgende Url in de navigatie balk: acceptatie.cda.nl/typo3 Notitie: In het onderstaande voorbeeld gebruiken wij "Mozilla Firefox"

3 LET OP: acceptatie.cda.nl/typo3 moet ingevoerd te worden zonder www ervoor Zodra je naar deze link gaat zal dit resulteren in het login-scherm van TYPO3. Login door gebruik te maken van de toegezonden gebruikersnaam en het wachtwoord Klik vervolgens op inloggen. Omgeving en bijbehorende afdelingen Afhankelijk van de aan jou toegewezen rechten zal TYPO3 een "boomstructuur" laten zien die overeenkomst met de afdelingen waarop je of ondersteuning moet geven of waarvoor je als redacteur bent aangewezen. Binnen de twee onderstaande voorbeelden laten we het verschil zien tussen een redacteur voor de afdeling Drenthe en een redacteur voor de afdeling Aa en Hunze. Zoals jullie wellicht opvalt heeft de redacteur voor de afdeling Drenthe meer rechten en ziet deze ook de afdelingen die onder Drenthe vallen. Een superwebmaster heeft deze rechten, die kan dus in alle afdelingssites binnen zijn/haar provinciale afdeling. De redacteur van de afdeling Aa en Hunze heeft alleen de mogelijkheid de pagina's en nieuws items van Aa en Hunze te bewerken.

4 Tonen van je website: Nu je bent ingelogd binnen de TYPO3 is het mogelijk op een eenvoudige wijze je website te bekijken, voer hiervoor de volgende stappen uit Klik met je muis (linker knop) op het wereld bolletje dat voor je afdelingswebsite staat Dit zal resulteren in een lijstje met opties waarin boven aan de optie " Toon" staat vermeld. Klik op "Toon"

5 4. De browser zal nu binnen een nieuw tabblad de voorkant van de website oproepen. LET OP: werkt dit niet bekijk dan de notitie onder deze afbeelding LET OP: het dat niet gebeurt en dat de browser een melding geeft waarin kan mogelijk zijn stap 4 staat aangegeven dat de popup of het nieuwe venster is geblokkeerd.

6 Accepteer deze melding door te klikken op de knop "altijd accepteren". Jammer genoeg kan deze melding per browser verschillend zijn meestal verschijnt deze op de hieronder afgebeelde positie. Klaar voor invoer Nu je browser is voorzien van zowel de achterkant TYPO3 als de voorkant van de website ben je er klaar voor om aan de slag te gaan met de vervolgstappen.

7 Stap 2. Mensen vullen / controleren Als eerste stap is het noodzakelijk dat de personen die binnen de afdeling website staan worden gecontroleerd en eventueel worden uitgebreid. De "oude" personen die in het huidige platform van het CDA.nl aanwezig waren zijn overgezet naar de nieuwe omgeving. Binnen onderstaande handleiding laten we zien hoe je deze personen kunt aanpassen of kunt uitbreiden. Mensen controleren Binnen de opslag map Mensen is het mogelijk deze toe te voegen en te beheren. Stap 1. Inloggen binnen TYPO3 Let op: waarschijnlijk is stap 1 al uitgevoerd. ga dan naar stap 2. Stap 2. Kies voor Lijst weergave Stap 3. Kies binnen de centrale Opslag map voor Mensen Note: de map " Opslag" kan worden uitgeklapt door de klikken op het pijltje voor de map Stap 4. Aan de rechterkant van het scherm zal de lijst weergave van de Mensen worden getoond. (zie onderstaande afbeelding)

8 LET OP: het kan zijn dat er helemaal nog geen mensen aanwezig zijn binnen de weergave, het is dan mogelijk deze toe te voegen door te klikken op het bovenste plus icoon en te kiezen voor websitege bruiker. Heb je al wel een lijstje ga dan verder met stap 5 Stap 5. Om een persoon/mens te bewerken kies je voor het bewerken icoon dat op de regel van de desbetreffende persoon staat. Stap 6.

9 Het aanmaken van een nieuw persoon dient te gebeuren door te klikken op (zie onderstaande afbeelding) Stap 7. Het verwijderen van een bestaande persoon/mens is mogelijk door het aanklikken van het prullenbak icoon op de regel staat van de betreffende persoon. wat Aanmaken nieuw persoon/mens Zodra er geklikt is op het (aanmaken nieuw persoon) icoon zal dit resulteren in onderstaande venster. Stap 1. Voer (a) een gebruikersnaam in en (b) een wachtwoord vervolgens (c) kies je een bijbehorende afdeling/functie. Let op: de gebruikersnaam en het wachtwoord mag je zelf verzinnen, op dit moment worden die nog niet gebruikt. Zodra mensen wel zelf op hun pagina kunnen bewerken, worden er nieuwe wachtwoorden aangemaakt.het is echter wel van belang dat deze nu wel worden ingevoerd aangezien het hier een verplicht veld betreft.

10 Stap 2. Navigeer vervolgens naar het 2e tabblad " Persoonlijke gegevens " Stap 3. Voer vervolgens de punten a t/m i zo volledig mogelijk in. Notitie: de velden c t/m h zijn de "sociale media" velden, deze kunnen indien gewenst (dus niet verplicht) worden voorzien van de bijbehorende web adressen. Deze web adressen kun je verkrijgen door de persoon op te zoeken binnen het desbetreffende social media platform en het webadres daar vandaan kopiëren. Linkedin voorbeeld: dat niet is voorzien van een pijl hoeft in deze fase te worden, in de 2e Het veld www: niet ingevoerd fase is het mogelijk door middel van dit veld de persoon in het overzicht door te linken naar bijvoorbeeld een persoonlijk blog of website.

11 Stap 4. Kies vervolgens door te bladeren naar de "MEDIA omgeving" een foto die kan worden weergegeven bij de persoon 2a.

12 2b. 2c. Stap 5. Navigeer vervolgens naar het 3e tabblad " Uitgebreid"

13 Stap 6. Binnen het tabblad uitgebreid is het mogelijk een uitgebreider stuk tekst met aanvullende informatie van de desbetreffende persoon te plaatsen. Stap 7. Als laatste stap zeker niet onbelangrijk dient de nieuw toegevoegde persoon te worden opgeslagen

14

15 Stap 3. Thema's en standpunten vullen Als tweede moet iedere afdelingswebsite voorzien te worden van de bijbehorende Thema's en standpunten. Binnen onderstaande handleiding laten wij stap voor stap zien wat de benodigde acties zijn om dit uit te voeren. Binnen de opslag map Thema's en Standpunten is het mogelijk deze toe te voegen en te beheren. Stap 1. Inloggen binnen TYPO3 Let op: waarschijnlijk is stap 1 al uitgevoerd. ga dan naar stap 2. Stap 2. Kies voor Lijst weergave Stap 3. Kies binnen de centrale Opslag map voor Thema's en Standpunten Note: de map " Opslag" kan worden uitgeklapt door de klikken op het pijltje voor de map Stap 4. Aan de rechterkant van het scherm zal de lijst weergave van de Thema's en standpunten worden getoond. (zie onderstaande afbeelding) LET OP: het kan zijn dat er helemaal nog geen thema's en standpunten aanwezig zijn binnen de weergave, het is dan mogelijk deze toe te voegen door te klikken op het bovenste plus icoon en te

16 kiezen voor thema of standpunt. Heb je al wel een lijstje ga dan verder met stap 5 Stap 5. Om een standpunt of een thema te bewerken kies je voor het bewerken icoon desbetreffende Thema of Standpunt staat. dat op de regel van het Stap 6. Het aanmaken van een nieuw thema of standpunt dient te gebeuren door te klikken op afbeelding) (zie onderstaande

17 Stap 7. Het verwijderen van een bestaand thema of standpunt is mogelijk door het aanklikken van het prullenbak-icoon dat op de regel staat van het desbetreffende thema of standpunt Aanmaken nieuw standpunt Zodra er geklikt is op het (aanmaken nieuw standpunt) icoon zie je onderstaande venster. Stap 1. Voer (a) de titel en (b) de omschrijving van het standpunt in

18 Stap 2. Kies vervolgens door te bladeren naar de "MEDIA omgeving" een afbeelding die kan worden weergegeven bij het standpunt 2a.

19 2b. 2c. Stap 3. Kies vervolgens de woordvoerder die aan dit standpunt gekoppeld kan worden. Dit is niet verplicht, maar het maakt de site wel completer. Dit kan op 2 manieren of door te zoeken op een woordvoerder via het veld door te bladeren via het icoon. of Een woordvoerder is bijvoorbeeld een raadslid of een wethouder die over dat onderwerp gaat in jouw gemeente. 3a. Binnen dit voorbeeld gebruiken wij de bladeren-functionaliteit, kies, na deze aangeklikt te hebben je onderstaand venster.

20 3b. Kies de gewenste woordvoerder door de stappen 1, 2, 3, uit te voeren (de woordvoerders zijn de mensen die je reeds eerder in het stappenplan, bij stap 2, gecontroleerd hebt) Stap 4. Vervolgens gaan we het Standpunt toevoegen aan een Thema Dit kan wederom op 2 manieren of door te zoeken op thema via het veld te bladeren via het icoon of door 4a. Binnen dit voorbeeld gebruiken wij de bladeren functionaliteit, kies, na deze aangeklikt te hebben zal dit resulteren in onderstaande venster.

21 4b. Kies het gewenste thema door de stappen 1,2,3, uit te voeren. Stap 5. Als laatste stap zeker niet onbelangrijk dient het nieuw toegevoegde standpunt the worden opgeslagen

22 Aanmaken nieuw thema Het aanmaken van een nieuw thema werkt hetzelfde als het aanmaken van een nieuw standpunt, echter zal deze worden gestart met het onder thema i.p.v. standpunt zie voor toelichting bovenstaande stappen.

23 Stap 4. Controleren nieuwsitems Als derde moeten de nieuwsitems gecontroleerd te worden die vanuit het oude platform naar het nieuwe zijn overgezet. Binnen onderstaande handleiding laten wij stap voor stap zien wat de benodigde acties zijn om dit uit te voeren. Binnen de opslag map Nieuws is het mogelijk de nieuwsitems te bewerken en te beheren. Stap 1. Inloggen binnen TYPO3 Let op: waarschijnlijk is stap 1 al uitgevoerd. ga dan naar stap 2. Stap 2. Kies voor Lijst weergave Stap 3. Kies binnen de centrale Opslag map voor Nieuws Stap 4. Aan de rechter kant van het scherm zal de lijst weergave van het Nieuws worden getoond. (zie onderstaande afbeelding) Stap 5. Om een bestaand nieuws item te bewerken / controleren kies je voor het bewerken icoon wat op de regel van

24 het desbetreffende Nieuwsitem staat. Stap 6. Zodra het bewerken icoon is aangeklikt zal het nieuwsitem worden geopend en kan het nieuwsitem worden gecontroleerd en waarnodig worden aangevuld. De belangrijkste velden die ingevuld moeten worden zijn: A. Subkop: Controleer of de subkop voorzien is van content, zo nee " knip" en "plak" hier dan de eerste 3 regels van het nieuwsitem naar toe Letop: knippen en plakken kan binnen TYPO3 niet doormiddel van de rechtermuis knop maar dient te gebeuren met het toetsenbord : ctrl+x (knippen) ctrl+v (plakken)

25 B. Artikel: Controleer het artikel en bekijk of hier rare tekens in staan of ongewenste grote wit ruimten herstel deze dan. C. Als laatste stap moet het nieuwsitem worden opgeslagen.

26 OPTIONEEL: Aanmaken nieuw nieuwsitem Zodra er geklikt is op het (aanmaken nieuw nieuwsitem) icoon zie je onderstaand venster. Stap 1. Algemeen

27 Voer (a) de titel, (b) de subkop en (c) de volledige tekst van het nieuwsitem in. Stap 2.Speciaal Ga vervolgens naar het 2e tabblad vul hier indien gewenst bij een afwijkende datum en tijd in, en bij Speciaal (a) (b) eventuele trefwoorden / tags

28 Stap 3. Media Ga vervolgens naar het 3e tabblad Media kies hier een bijbehorende afbeelding door te kiezen voor bladeren Kies de gewenste bijbehorende afbeelding zoals te zien binnen onderstaande voorbeeld. Optioneel: Mocht de gewenste afbeelding niet aanwezig zijn dan kun je deze uploaden via het tabblad Upload (zie bijlage 1)

29 Stap 4. Categoriën & Relaties Ga vervolgens naar het 4e tabblad Categoriën & Relaties en kies hier (a) een bijbehorende categorie, en vervolgens indien gewenst bij (b) een relevant standpunt. LET OP: (b) dient wel een standpunt te zijn van bijvoorbeeld Aa en Hunze, wanneer hier een standpunt wordt gekozen dat bijvoorbeeld landelijk is dan zal dit niet worden getoond.

30 Stap 5. Toegang Ga vervolgens naar het 5e tabblad Toegang en kies hier eventueel een toekomstige publicatie datum, (LET OP: het betreft hier de datum waarop het nieuwsitem online geplaatst word) Wanneer dit veld niet voorzien wordt van een datum zal het nieuws item direct online worden geplaatst. Stap 6. Opslaan Als laatste stap zeker niet onbelangrijk dient het nieuw toegevoegde nieuwsitem te worden opgeslagen.

31 Stap 7. Zichtbaarheid Na het opslaan zal het nieuwe nieuwsitem in de overzicht lijst worden getoond, standaard is een nieuw nieuwsitem verborgen, dit is te zien aan het rode stopbord in de lijst. De allerlaatste stap is dan ook het online plaatsen van het nieuwe nieuwsitem, dit kan door te klikken op het lampje TIP: dit is eventueel ook binnen het eerste tabblad bij stap 1 ALGEMEEN in te stellen door het vinkje weg te halen bij

32 Stap 4. Controleren nieuwsitems Als derde moeten de nieuwsitems gecontroleerd te worden die vanuit het oude platform naar het nieuwe zijn overgezet. Binnen onderstaande handleiding laten wij stap voor stap zien wat de benodigde acties zijn om dit uit te voeren. Binnen de opslag map Nieuws is het mogelijk de nieuwsitems te bewerken en te beheren. Stap 1. Inloggen binnen TYPO3 Let op: waarschijnlijk is stap 1 al uitgevoerd. ga dan naar stap 2. Stap 2. Kies voor Lijst weergave Stap 3. Kies binnen de centrale Opslag map voor Nieuws Stap 4. Aan de rechter kant van het scherm zal de lijst weergave van het Nieuws worden getoond. (zie onderstaande afbeelding) Stap 5. Om een bestaand nieuws item te bewerken / controleren kies je voor het bewerken icoon wat op de regel van

33 het desbetreffende Nieuwsitem staat. Stap 6. Zodra het bewerken icoon is aangeklikt zal het nieuwsitem worden geopend en kan het nieuwsitem worden gecontroleerd en waarnodig worden aangevuld. De belangrijkste velden die ingevuld moeten worden zijn: A. Subkop: Controleer of de subkop voorzien is van content, zo nee " knip" en "plak" hier dan de eerste 3 regels van het nieuwsitem naar toe Letop: knippen en plakken kan binnen TYPO3 niet doormiddel van de rechtermuis knop maar dient te gebeuren met het toetsenbord : ctrl+x (knippen) ctrl+v (plakken)

34 B. Artikel: Controleer het artikel en bekijk of hier rare tekens in staan of ongewenste grote wit ruimten herstel deze dan. C. Als laatste stap moet het nieuwsitem worden opgeslagen.

35 OPTIONEEL: Aanmaken nieuw nieuwsitem Zodra er geklikt is op het (aanmaken nieuw nieuwsitem) icoon zie je onderstaand venster. Stap 1. Algemeen

36 Voer (a) de titel, (b) de subkop en (c) de volledige tekst van het nieuwsitem in. Stap 2.Speciaal Ga vervolgens naar het 2e tabblad vul hier indien gewenst bij een afwijkende datum en tijd in, en bij Speciaal (a) (b) eventuele trefwoorden / tags

37 Stap 3. Media Ga vervolgens naar het 3e tabblad Media kies hier een bijbehorende afbeelding door te kiezen voor bladeren Kies de gewenste bijbehorende afbeelding zoals te zien binnen onderstaande voorbeeld. Optioneel: Mocht de gewenste afbeelding niet aanwezig zijn dan kun je deze uploaden via het tabblad Upload (zie bijlage 1)

38 Stap 4. Categoriën & Relaties Ga vervolgens naar het 4e tabblad Categoriën & Relaties en kies hier (a) een bijbehorende categorie, en vervolgens indien gewenst bij (b) een relevant standpunt. LET OP: (b) dient wel een standpunt te zijn van bijvoorbeeld Aa en Hunze, wanneer hier een standpunt wordt gekozen dat bijvoorbeeld landelijk is dan zal dit niet worden getoond.

39 Stap 5. Toegang Ga vervolgens naar het 5e tabblad Toegang en kies hier eventueel een toekomstige publicatie datum, (LET OP: het betreft hier de datum waarop het nieuwsitem online geplaatst word) Wanneer dit veld niet voorzien wordt van een datum zal het nieuws item direct online worden geplaatst. Stap 6. Opslaan Als laatste stap zeker niet onbelangrijk dient het nieuw toegevoegde nieuwsitem te worden opgeslagen.

40 Stap 7. Zichtbaarheid Na het opslaan zal het nieuwe nieuwsitem in de overzicht lijst worden getoond, standaard is een nieuw nieuwsitem verborgen, dit is te zien aan het rode stopbord in de lijst. De allerlaatste stap is dan ook het online plaatsen van het nieuwe nieuwsitem, dit kan door te klikken op het lampje TIP: dit is eventueel ook binnen het eerste tabblad bij stap 1 ALGEMEEN in te stellen door het vinkje weg te halen bij

41 Stap 5. Verkiezingsprogramma uploaden Vervolgens gaan we het verkiezingsprogramma uploaden (*.PDF) op dit moment is het landelijke verkiezingsprogramma gekoppeld we gaan dit veranderen naar het verkiezingsprogramma van je afdeling. Binnen onderstaande handleiding laten wij stap voor stap zien wat de benodigde acties zijn om dit uit te voeren. Uploaden van het verkiezingsprogramma Stap 1. Inloggen binnen TYPO3 Let op: waarschijnlijk is stap 1 al uitgevoerd. ga dan naar stap 2. Stap 2. Kies voor Bestand Stap 3. klik op de afdeling waar je het pdf'je wil uploaden Stap 4. verander de weergave naar upload Stap 5. kies vervolgens voor bladeren Stap 6. Er zal nu een venster worden geopend waarmee het mogelijk is te bladeren door je eigen bestanden op je computer of laptop, navigeer hier naar de map waar je het verkiezingsprogramma.pdf hebt opgeslagen en klik deze aan, klik vervolgens op openen Notitie: mocht je deze niet op je computer of laptop hebben staan dan zul je hier eerst voor moeten zorgen voordat je het verkiezingsprogramma kunt uploaden

42 Stap 7. Kies vervolgens voor uploaden

43 Stap 8. Zodra het bestand is geupload zal de melding uploaden is voltooid worden getoond

44 Koppelen van het ge-uploaden bestand aan de pagina Stap 1. Kies vervolgens voor Pagina weergave Stap 2. Navigeer binnen de website structuur naar de pagina Verkiezingsprogramma Notitie: door te klikken op de kleine pijltjes sub-pagina's getoond klappen de pagina's uit en worden de Stap 4. Het verkiezingsprogramma van het CDA.nl is als PDF bestand aan het content elementje "Iedereen (2012)" gekopp eld. Klik op een willekeurige plaats op de bijbehorende tekst. Stap 5. Het content element zal nu worden geopend en kan worden bewerkt qua inhoud. In principe is de inhoud al goed gezet en hoeft enkel het pdf bestand vervangen te worden. Scroll binnen de pagina die nu op je scherm staat helemaal naar beneden. Onder aan de pagina zal een link box staan waarin de tekst " download het verkiezingsprogramma" staat. In het veld URL staat nu het huidige verkiezingsprogramma gekoppeld om dit aan te passen voer je de volgende stappen uit:

45 A. klik op het link icoon Stap 6. Klik vervolgens op de afdeling waar je zojuist het pdf bestandje hebt geupload van je eigen pc vandaan Stap 7. Zoek het geuploade pdf bestand op en klik deze aan Stap 8. Het bestandje zal nu automatisch gekoppeld worden in het URL veld.

46 Stap 9. Kies voor opslaan en je hebt het verkiezingsprogramma aangepast.

47 Einde

48 Stap 6. Social media linken Op de homepage van de website zijn diverse Social Media iconen te zien. Ze verwijzen automatisch naar de social media-kanalen van het landelijk CDA. Met deze handleiding kun je ze aanpassen zodat ze verwijzen naar de social media-kanalen van jouw lokale afdeling. Stap 1. Inloggen binnen TYPO3 Let op: waarschijnlijk is stap 1 al uitgevoerd. ga dan naar stap 2. Stap 2. Kies vervolgens voor Pagina weergave Stap 3. Navigeer binnen de website structuur naar de homepage van je afdeling Notitie: door te klikken op de kleine pijltjes sub-pagina's getoond klappen de pagina's uit en worden de Stap 4. Navigeer vervolgens met je muis over het Social Media blokje wat op de homepage staat en kies voor bewerken

49 Stap 5. Zodra je op bewerken hebt geklikt verschijnt het onderstaande venster. Hierin zijn de 5 verschillende social media blokjes opgesomd. Stap 6. Klik op de regel die je wil bewerken door de regel aan te klikken.

50 Stap 7. Na het aanklikken van de regel zal deze uitklappen en de velden laten zien die in te stellen zijn. Verander het URL veld naar de gewenste link en herhaal dit voor alle social media. TIP: Mochten er social media onderdelen bij zijn die je niet wil tonen verberg deze regel dan door het lampje aan te klikken.

51 Stap 8. Wanneer je klaar bent met aanpassen kies je boven aan de pagina voor opslaan, en de linkjes achter de iconen zullen aan de voorkant van de website worden aangepast.

52 Stap 7. Attentionbox vullen Op de homepage van de website is het mogelijk de attentionbox te vullen met andere beelden. Binnen deze handleiding laten we zien hoe je dat doet. LET OP: het is niet noodzakelijk deze Attentionbox voor de livegang aan te passen, maar mocht je graag iets onder de aandacht brengen binnen jouw afdeling dan is dat in elk geval mogelijk door middel van onderstaande stappen. Stap 1. Inloggen binnen TYPO3 Let op: waarschijnlijk is stap 1 al uitgevoerd. ga dan naar stap 2. Stap 2. Kies vervolgens voor Pagina weergave Stap 3. Navigeer binnen de website structuur naar de homepage van je afdeling Notitie: door te klikken op de kleine pijltjes sub-pagina's getoond klappen de pagina's uit en worden de Stap 4. Navigeer vervolgens met je muis over het blokje "standaard Stage display" wat op de homepage staat en kies voor bewerken

53 Stap 5. Zodra je op bewerken hebt geklikt verschijnt het onderstaande venster. Hierin zijn de 3 verschillende posities te zien die op dit moment in de Attentionbox worden getoond. Stap 6. Klik op de regel die je wil bewerken door de regel aan te klikken. Je kunt een slide ook verwijderen: klik dan op de prullenbak. Stap 7. Na het aanklikken van de regel zal deze uitklappen en de velden laten zien die in te stellen zijn. Verander de velden Title en Subtitle naar wens en kies vervolgens een afbeelding

54 Stap 8. TIP: De huidige afbeelding die in het bovenstaande voorbeeld is gekoppeld kun je verwijderen door op de titel te klikken (a) "Vrijwilligers - Jeugd" en vervolgens te op het kruisje te klikken (b) Zodra je hebt geklikt op het mapje zal er een popup worden opgeroepen waarin de bestandsopslag van TYPO3 wordt weergegeven. Stap 9. In de map "beeldbank" zijn verschillende afbeeldingen klaargezet die rechtenvrij zijn, deze kun je zonder problemen toevoegen aan de attentionbox. Stap 10. Kies een afbeelding door deze aan te klikken, (de pijl in onderstaande afbeelding is een voorbeeld, je mag zelf een andere afbeelding selecteren) Stap 11. Wanneer je zelf een afbeelding wilt uploaden dan kan dit via de tab upload of lees voor verdere uitleg Bijlage A. uploaden van bestanden onderaan dit document.

55 Stap 12. Zodra je een afbeelding hebt aangeklikt zal de bestandspopup automatisch sluiten en zal de afbeelding automatisch aan het veld afbeelding worden toegevoegd. Stap 13. Als laatste stap kies je voor opslaan, de aanpassing zal nu te zien zijn binnen de voorkant van de website.

56 TIP: Wanneer je een nieuwe slide (een slide is een afbeelding die binnen de attentionbox staat) wilt aanmaken i.p.v. aanpassen dan kan dit door te klikken op het knopje "Maak nieuwe" en herhaal de stappen 7 t/m 13

57

58 Uploaden van een bestand In de nieuwe site komt een beeldbank waar foto s instaan die u op uw afdelingssite mag gebruiken. U hoeft niet te betalen voor deze foto s. We zullen de beeldbank regelmatig aanvullen met nieuwe foto s. Het is natuurlijk ook mogelijk dat u zelf foto s bij berichten plaatst. Let er dan wel op dat u deze foto s mag gebruiken: foto s die u zelf gemaakt heeft of waar u betaald heeft voor de rechten, mag u wel gebruiken. Foto s kopiëren die u bijvoorbeeld via google heeft gevonden mag niet. U kunt hier als afdeling achteraf een hoge rekening voor krijgen van de fotograaf. Als er mensen op de foto's staan, moet u hier eerst toestemming voor vragen (bijvoorbeeld als u foto's op straat maakt van uw gemeente). Binnen onderstaande handleiding laten we in een voorbeeld zien wat de stappen zijn om een bestand te uploaden. Stap 1. Ga binnen MEDIA naar de Bestand weergave Stap 2. Kies de gewenst map waarin het bestand moet worden geüpload (binnen het voorbeeld is dit Drenthe - Aa en hunze ) Wanneer je binnen deze map een submap wil aanmaken voer dan onderstaande optionele stappen uit. Ga anders naar Stap 3. Optioneel: Aanmaken van een submap A. klik op B. voer de gewenste map naam in C. kies vervolgens voor opslaan D. De mappen lijst zal nu uitgebreid worden met een extra map E. Klik op de zojuist aangemaakt map om deze te selecteren als de map waar het bestand in moet worden geupload.

59 Stap 3. Klik op het icoon upload bestand Stap 4. Dit zal resulteren in onderstaande weergave. Stap 5. kies vervolgens voor Stap 6. Vervolgens zal de bladerenfunctionaliteit van het besturingssysteem wat op u computer (laptop, pc, mac) is geïnstalleerd worden getoond.

60 Stap 7. Navigeer binnen deze "blader functionaliteit" naar de gewenste map. Stap 8. Selecteer het gewenste bestand

61 Stap 9. Kies vervolgens voor Stap 10. Het bestand zal nu worden toegevoegd aan de "upload" lijst. Zodra de gewenste bestanden aan de lijst zijn toegevoegd kunnen deze worden geüpload met de knop

62 Stap 11. Vervolgens zal TYPO3 de bestanden uploaden Stap 12. Vervolgens zal TYPO3 de vraag stellen of het geüploade bestand nog verder verwerkt dient te worden en eventueel voorzien van bestandsinformatie. Wanneer dit de wens is voer je de onderstaande optionele stappen uit, anders ga je naar stap 13 Optioneel: a. Vink de bestanden aan die je wil voorzien van informatie b. Klik vervolgens op de knop "Verwerk geselecteerde bestanden" c. Vervolgens zal onderstaande scherm worden geopend, hierin is het mogelijk verschillende velden te voorzien van informatie. Zodra deze naar wens zijn ingevuld kies je voor

63 Stap 13. Kies vervolgens binnen de drop_down voor lijst

64 Stap 14. Het bestand is goed geüpload en zal worden getoond binnen de geselecteerde map en kan nu worden gebruikt binnen de rest van het platform. LET OP: afbeeldingen in de CDA-beeldbank zijn te gebruiken door alle afdelingen. Afbeeldingen die je zelf upload, kun je alleen binnen jouw lokale afdeling gebruiken. Einde

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Groepspagina s bijhouden door teamleden

Groepspagina s bijhouden door teamleden Groepspagina s bijhouden door teamleden Voordat je gaat beginnen! Installeer Google Chrome op je PC. Vraag voor de installatie op je PC indien nodig informatie bij je ICT coördinator. Gebruik wanneer je

Nadere informatie

Beginnerstrainin TYPO3 Stap voor stap de website beheren

Beginnerstrainin TYPO3 Stap voor stap de website beheren Beginnerstrainin TYPO3 Stap voor stap de website beheren Programma Uitleg indeling website Achtergrond beheeromgeving TYPO3 Het publiceren Opmaken homepage Het maken van pagina's Het opmaken van pagina

Nadere informatie

Inloggen blz 3. Artikel invoeren blz 4. Werkbalk Tekst blz 6. Afbeelding invoeren blz 6 - uit beeldbank Vrouwen van Nu. Externe link invoeren blz 9

Inloggen blz 3. Artikel invoeren blz 4. Werkbalk Tekst blz 6. Afbeelding invoeren blz 6 - uit beeldbank Vrouwen van Nu. Externe link invoeren blz 9 Inhoud: Inloggen blz 3 Artikel invoeren blz 4 Werkbalk Tekst blz 6 Afbeelding invoeren blz 6 - uit beeldbank Vrouwen van Nu Externe link invoeren blz 9 Afbeelding invoeren blz 10 - uit de map Mijn afbeeldingen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS Versie 2.0 Amsterdam, 16 maart 2009 2 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1 Het CMS opstarten en afsluiten 5 1.2 De preview website bekijken 5 1.3

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Met jouw login gegevens kun je inloggen via http://button.utrechtyourway.nl/cms 2. Dashboard Na inloggen wordt het dashboard van het CMS zichtbaar. Of te

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Handleiding. Thuisgebruik. N@Tschool! elo.nordwincollege.nl

Handleiding. Thuisgebruik. N@Tschool! elo.nordwincollege.nl Handleiding N@Tschool! Thuisgebruik elo.nordwincollege.nl Inhoudsopgave 1.0 Inleiding... 3 2.0 Hoe kan ik thuis inloggen op N@Tschool!... 4 3.0 Stel je browser in voor het gebruik van N@Tschool!... 5 3.1

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

Inloggen blz 3. Artikel invoeren blz 4. Afbeelding invoeren blz 4 - uit beeldbank Vrouwen van Nu. Werkbalk bericht blz 7. Externe link invoeren blz 9

Inloggen blz 3. Artikel invoeren blz 4. Afbeelding invoeren blz 4 - uit beeldbank Vrouwen van Nu. Werkbalk bericht blz 7. Externe link invoeren blz 9 Inhoud: Inloggen blz 3 Artikel invoeren blz 4 Afbeelding invoeren blz 4 - uit beeldbank Vrouwen van Nu Werkbalk bericht blz 7 Externe link invoeren blz 9 Afbeelding invoeren blz 10 - uit de map Mijn afbeeldingen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Typo3

Gebruikershandleiding Typo3 Gebruikershandleiding Typo3 Inhoudsopgave: 1. Inhoudsopgave 2. Inloggen op de backend 3. Tekst aanpassen 4. Afbeeldingen toevoegen. a. Een afbeelding toevoegen in de teksteditor. b. Een afbeelding toevoegen

Nadere informatie

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene informatie... 3 Introductie... 4 Inloggen bij WordPress... 5 Introductie in het dashboard... 6 Berichten en pagina's... 8 Bericht Categorieën... 8 Nieuw Bericht...

Nadere informatie

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu HANDLEIDING BEHEER WEBSITE Vrouwen van Nu Versie 1.3 11 Oktober 2012 VERSIE INFO Versie Datum Auteur Omschrijving 1.0 25 September 2012 Rudi van Es 1.1 2 Oktober 2012 Maarten Rütten 1.2. 3 Oktober 2012

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING HANDLEIDING WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING Inhoudsopgave Inloggen... 3 Een nieuw bericht plaatsen... 5 Aan een nieuw bericht beginnen... 5 Je bericht bewaren, een

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Introductie Deze gebruikershandleiding geeft gedetailleerde basisinformatie over hoe te werken met Bitrix Site Manager. Deze handleiding is bedoeld

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0 Navigator CMS 2009 Beknopte handleiding v1.0 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. Menustructuur... 5 4. Document Verkenner... 6 5. Mappen beheren... 7 5.2 Map hernoemen... 7 5.3 Map verplaatsen...

Nadere informatie

Handleiding nieuwsbrief

Handleiding nieuwsbrief Polakkenweg 3 Postbus 12 9422 ZG Smilde Telefoon (0592) 42 02 00 Fax (0592) 41 58 43 Email post@fontijn.nl www.fontijn.nl Handleiding nieuwsbrief Om in het nieuwsbrief systeem te komen vult u het volgende

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS 1. Inloggen in de leraarskamer Om in te loggen in de leraarskamer ga je naar het inlogscherm. Dit kan op verschillende manieren: 1 ) Via de knoppen op de site (onderaan op portaal

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Zie ook de insdtructiefilm die op de site staat onder Redacteuren login.

Zie ook de insdtructiefilm die op de site staat onder Redacteuren login. In onderstaande handleiding worden de voornaamste schermen, die nodig zijn voor het onderhoud van de team pagina s van de Rhode site, beschreven. Voor mensen die vorig seizoen ook al redacteur waren: De

Nadere informatie

Ooievaarspas.nl. Handleiding voor aanbieders: beheeromgeving

Ooievaarspas.nl. Handleiding voor aanbieders: beheeromgeving Ooievaarspas.nl Handleiding voor aanbieders: beheeromgeving Versie 1.4 29-04-2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Voor u start 3 1.2 Verantwoordelijkheid 3 1.3 Vragen 3 2. Toegang 4 2.1 Inloggen 4 2.2

Nadere informatie

Handleiding Wlijn Databeheer Internet

Handleiding Wlijn Databeheer Internet Handleiding Wlijn Databeheer Internet W9000 databeheer internet Leza Horeca & Winkel Management Van Dedemstraat 6 16274 NN Hoorn DATABEHEER INTERNET ( W9000) Voorraad Databeheer Internet Bestaat uit 3

Nadere informatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie Handleiding VPNL Instore Communicatie Inhoudsopgave. Gebruikersomgeving. Dia s maken. Presentaties maken 9 4. Uitzending bekijken VersPlatform Nederland Handleiding VPNL Instore Communicatie . Gebruikersomgeving

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

Stappenplan Website de Palster. Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders.

Stappenplan Website de Palster. Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders. Stappenplan Website de Palster Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders. 1 Inhoudsopgave: Titel bladzijde Aanmelden op de website 3 Foto s in het fotoboek

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

Handleiding. Yvonne Rijks-Waardenburg. Tine Strikkers. Christel van de Steenoven-Livius. Pagina 1

Handleiding. Yvonne Rijks-Waardenburg. Tine Strikkers. Christel van de Steenoven-Livius. Pagina 1 Handleiding Yvonne Rijks-Waardenburg Tine Strikkers Christel van de Steenoven-Livius 1 Inhoud 1. Inloggen SharePoint 3 2. Groepspagina bewerken ` 4 3. Foto s 3.1 Foto s uploaden 8 3.2 Foto s bewerken 10

Nadere informatie

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm:

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm: CMS Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 7 Een link toevoegen... 8 Een afbeelding toevoegen... 10 Foto s plaatsen op de fotopagina... 12 Media...

Nadere informatie

Op dit moment zijn er vier agrarische ondernemers netwerken operationeel. Er zullen er nog meer volgen. De bestaande vier zijn:

Op dit moment zijn er vier agrarische ondernemers netwerken operationeel. Er zullen er nog meer volgen. De bestaande vier zijn: Hoe werkt het? Op deze website vind je kennis en informatie uit verschillende agrarische sectoren en je kunt netwerken met collega s, adviseurs en onderzoekers. Je kunt je eigen startpagina opbouwen. Zo

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het aanpassen van de teampagina s op www.witkampers.nl. Het doel van de website is

Nadere informatie

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door "/beheer".

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door /beheer. Handleiding Fluitje van een Klik Snel aan de slag Popelt u om met het beheersysteem (CMS) aan de slag te gaan en wilt u vlug resultaat zien, kijkt u dan hieronder. U krijgt een korte uitleg in 12 stappen.

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen

v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen Inhoud Algemene informatie...3 Voor wie is deze handleiding?...3 Voordat u begint...3 Pagina beheer...4 Pagina aanmaken...4 Pagina wijzigen...4

Nadere informatie

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS digital4u.nl effectief op internet Inhoudsopgave Algemene handleiding 03 04 04 05 05 06 06 07 07 08 09 11 12 13 15 16 17 Introductie Inloggen Dashboard Berichten

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Wegener Media Manager (gewone advertentie)

Gebruikershandleiding Wegener Media Manager (gewone advertentie) Gebruikershandleiding Wegener Media Manager (gewone advertentie) Ga naar de volgende url in uw browser Ga naar: http://mediamanager.wegener.nl/ (bij voorkeur met: Google Chrome, Firefox of Internet Explorer

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2017 1 Inhouds opgave 1. Hoe log ik in? Inloggen in het CMS systeem is heel simpel! Hoe log ik in? Een pagina toevoegen. Een pagina vullen/aanpassen.

Nadere informatie

5. Een nieuw grijs blok onderaan plaatsen

5. Een nieuw grijs blok onderaan plaatsen 5. Een nieuw grijs blok onderaan plaatsen Onderstaande instructie is geschreven om een nieuwe grijze footer onder aan je site te maken. Deze footers kun je makkelijk gebruiken om mensen naar een bepaald

Nadere informatie

- Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen

- Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen - Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen Registreren (1) Ga naar het inlogscherm aan de linkerkant Klik op Registreer Registreren (2) Vul de velden in zoals aangegeven. Druk op de

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

Handleiding CMS Made Simple

Handleiding CMS Made Simple Handleiding CMS Made Simple Versie 3 Mei 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen en uitloggen... 4 Inloggen... 4 Uitloggen... 5 3. Plaatsen van teksten op pagina s... 6 Menubalk... 6 Tekst plaatsen

Nadere informatie

Een webshop vullen. a. Een product aanmaken. Ga nu naar Producten en kies voor Product toevoegen om een nieuw product aan te maken.

Een webshop vullen. a. Een product aanmaken. Ga nu naar Producten en kies voor Product toevoegen om een nieuw product aan te maken. Een webshop vullen Voor een artikel verkocht kan worden moet deze eerst in een webshop geplaatst worden. Hiervoor moeten een aantal stappen worden doorlopen. Ga naar http://webshop.geuzencollege- sw.nl

Nadere informatie

Handleiding Windmill CMS - Connectholland 2010 1

Handleiding Windmill CMS - Connectholland 2010 1 Handleiding Windmill CMS - Connectholland 2010 1 Index Windmill CMS pag. 5 Inloggen Windmill CMS pag. 5 Opbouw website & terminologie pag. 6 Artikel algemeen pag. 6 Contentblok algemeen pag. 7 Menubalk

Nadere informatie

Kies [paginas]: Een lijst met alle paginas verschijnt. Muis-over en er verchijnen opties per pagina: Bewerken prullenbak bekijken

Kies [paginas]: Een lijst met alle paginas verschijnt. Muis-over en er verchijnen opties per pagina: Bewerken prullenbak bekijken Wordpress handleiding: Algemeen: -Hosting 200Mb webruimte en 2Gb verkeer per maand voor 3 euro per maand. Bij overschrijding volgt automatisch een verdubbeling naar de ruimte/verkeer naar 400Mb/4Gb/6 euro

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader Bibliotheek.nl september 2015 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lenen en lezen op je Sony e-reader...

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Inhoud

Veelgestelde vragen. Inhoud Veelgestelde vragen Het gebruik van de mogelijkheden van deze (vernieuwde ) websites zal wellicht vragen oproepen. Met een overzicht van veelgestelde vragen hopen we je op weg te helpen. Staat jouw vraag

Nadere informatie

Handleiding om uw website/webshop aan te passen

Handleiding om uw website/webshop aan te passen Handleiding om uw website/webshop aan te passen ONDERWERP PAGINA 1. Hoe moet ik inloggen in het beheer? 2 2. Hoe pas ik een bestaande pagina aan? 2 3. Hoe plaats ik een afbeelding? 3 4. Hoe maak ik een

Nadere informatie

Looproute Microsoft OneNote 2010 versie 1.0. Looproute Microsoft OneNote 2010. Inleiding

Looproute Microsoft OneNote 2010 versie 1.0. Looproute Microsoft OneNote 2010. Inleiding 1 Looproute Microsoft OneNote 2010 Inleiding Dit document beschrijft de werking van het computerprogramma Microsoft OneNote (versie 2010) en is bedoeld voor docenten en leerlingen van het basis- en voortgezet

Nadere informatie

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding De WordPress 3.5 Beginners Handleiding Internetbureau Elephant april 13 Inhoud Introductie... 2 Inloggen... 3 Het dashboard... 5 Berichten en pagina's... 6 Nieuw Bericht... 6 Nieuwe Pagina... 8 Afbeeldingen,

Nadere informatie

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl... 1 1. Inleiding... 1 2. Structuur... 2 3. Inloggen... 2 4. Bewerken van uw objecten... 3 5. Het objectformulier...

Nadere informatie

Beknopte handleiding remote werken met Novell Virtual office

Beknopte handleiding remote werken met Novell Virtual office Beknopte handleiding remote werken met Novell Virtual office Remote werken is beschikbaar vanaf nagenoeg iedere PC met internettoegang. Om toegang te krijgen surf je naar https://mail.slz.landschapsbeheer.nl/onenet/netstorage

Nadere informatie

Intranet. Handleiding voor redacteurs, nieuwsberichten.

Intranet. Handleiding voor redacteurs, nieuwsberichten. Dit document bevat een 15 stappenplan waarbij cursisten worden getraind om binnen de SharePoint omgeving (interne) berichten te kunnen plaatsen voorzien van een overzichtsafbeelding en afbeeldingen voor

Nadere informatie

1 BUSINESS INTERNET SUPPORT

1 BUSINESS INTERNET SUPPORT Versie 1 BUSINESS INTERNET SUPPORT Yoron Dot Net Stap voor stap Handleiding YORON DOT NET BEHEER V1.X Stap voor stap handleiding YORON Het Wielsem 10 s-hertogenbosch Inhoudsopgave Opstarten Yoron DotNet

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie

Umbraco Gebruikershandleiding

Umbraco Gebruikershandleiding Umbraco Gebruikershandleiding Aan de slag gaan met Umbraco 1.1 Aanmelden Umbraco is een web publishing systeem dat gemakkelijk te gebruiken is door de gebruikers en heeft geen hoge hard- en software vereisten.

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Selecteer een gedeelte van de tekst in je artikel waar je een hyperlink op wilt plaatsen.

Selecteer een gedeelte van de tekst in je artikel waar je een hyperlink op wilt plaatsen. Hoofdstuk maken van een hyperlink Het kan makkelijk zijn om in jouw tekst van het artikel dat je op de website wilt plaatsen een hyperlink in te voegen. Een hyperlink is een automatische verwijzing naar

Nadere informatie

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN SAN v3 Update document 2010 uitgebracht door OCEN Inhoudsopgave. Inleiding...3 1 Navigatie...4 1.1 Navigatie: het menu...4 1.2 Navigatie: dashboard...4 1.3 Navigatie: kruimelpad...4 1.4 Navigatie: iconen

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Handleiding voor Leden

Handleiding voor Leden Handleiding voor Leden Wedstrijdverslagen maken op www.lvvtornado.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het toevoegen van wedstrijdverslagen en foto s op www.lvvtornado.nl Het doel

Nadere informatie

Op dit moment zijn er drie agrarische ondernemers netwerken operationeel. Er zullen er nog meer volgen. De bestaande drie zijn:

Op dit moment zijn er drie agrarische ondernemers netwerken operationeel. Er zullen er nog meer volgen. De bestaande drie zijn: Hoe werkt het? Welkom op deze website, voor ondernemersnetwerken in agrarisch Nederland. Je vindt hier kennis en informatie uit verschillende agrarische sectoren en je kunt netwerken met collega s, adviseurs

Nadere informatie

U bent nu aangemeld op het Chamilo leerplatform en hebt toegang tot de tabs in de blauwe balk (Home pagina, Cursussen, enz ).

U bent nu aangemeld op het Chamilo leerplatform en hebt toegang tot de tabs in de blauwe balk (Home pagina, Cursussen, enz ). Pagina 1 van 17 Surf naar http://chamilo.avondschool.be (vanaf september 2012) Tik bij Gebruikersnaam (Username) uw ecard gebruikersnaam. Tik bij Wachtwoord (Password) uw bijhorend ecard wachtwoord. Klik

Nadere informatie

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. BEHEER 5 2.1 Site structuur 6 2.2 Afdelingen 7 2.3 Beheerders 8 2.3.1 Rechten 9 2.3.1.1 Rechten Beheer 9 3. INSTELLINGEN

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Inleiding. Het bijhouden, wijzigen en aanpassen van de inhoud van de website met je standaard web browser. De website maakt gebruik van CMS (content managment system) Door in te loggen

Nadere informatie

Handleiding Cursisten

Handleiding Cursisten Handleiding Cursisten Inloggen op de cursus... 2 Inloggen:... 2 Wachtwoord vergeten:... 2 Profielpagina... 3 Profiel aanpassen:... 3 Profielfoto gebruiken:... 3 Berichten... 4 Berichten:... 4 Berichten

Nadere informatie

Handleiding Online Boekhouden

Handleiding Online Boekhouden Handleiding Online Boekhouden Het online boekhoudprogramma kan gestart worden op de site van Horeca Boekhouden.nl (http://www.horecaboekhouden.nl/fin_administratie.php). Om verbinding te maken, moet op

Nadere informatie

Studieobjecten bewerken Marnix academie. Laatst bijgewerkt op dinsdag 2 juni 2015

Studieobjecten bewerken Marnix academie. Laatst bijgewerkt op dinsdag 2 juni 2015 Studieobjecten bewerken 2015 2016 Laatst bijgewerkt op dinsdag 2 juni 2015 Vragen / opmerkingen mail mailto:h.zuidervaart@hsmarnix.nl Marnix academie Inhoudsopgave Inhoud Over de studieobjecten... 1 Studieobjecten

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista DUO 137a/Versie 0.6 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 TOEVOEGEN WEBSITE IB-GROEP.NL

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader Handleiding van de Bibliotheek E-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader Bibliotheek.nl, versie januari 2016 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap boeken lenen en lezen op je Sony e-reader

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2014 1 2 Notities Inhouds opgave Hoe log ik in? 4 Een pagina toevoegen. 5 Een pagina vullen/aanpassen. 7 Een pagina verwijderen. 8 Een sjabloon kiezen.

Nadere informatie

HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365

HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365 HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365 1 van 13 OGD ict-diensten Inhoud Wat is onedrive for Business?... 3 Werken met onedrive for Business... 4 Inloggen:... 4 Nieuwe bestanden aanmaken:... 4 Bestanden openen

Nadere informatie

memo Aan : V&V medewerkers Van : Servicedesk Betreft : documenten.twb.nl gebruik Datum :

memo Aan : V&V medewerkers Van : Servicedesk Betreft : documenten.twb.nl gebruik Datum : Aan : V&V medewerkers Van : Servicedesk Betreft : documenten.twb.nl gebruik Datum : 26-06-2014 Documenten Via het computer systeem van TWB heb je toegang tot documenten van het team waarin je werkt of

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Handleiding OVM 2.0 Beheerder Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Nieuws... 6 2 Beheerportal... 8 2.1 Inloggen...

Nadere informatie

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 1 Inhoudsopgave Toevoegen nieuw artikel, of wijzigen...3 Extra web-functionaliteit...4 toevoegen van een foto/plaatje...4 toevoegen

Nadere informatie

STICHTING PROO WEBSITE MODULES

STICHTING PROO WEBSITE MODULES STICHTING PROO Onderwerp Datum 25 november 2010 Auteur Willem van Zalk Vlijm. 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Inloggen website 4 3. Modus opties 5 3.1. Bekijken 5 3.2. Bewerken 5 4. Website modules 6

Nadere informatie

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van de schoolwebsite wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem

Nadere informatie

Korte handleiding O365=Office 365

Korte handleiding O365=Office 365 Korte handleiding O365=Office 365 Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openingscherm... 3 3. Outlook... 4 4. Onedrive... 5 Document uploaden (4c)... 6 Nieuw document (4d)... 6 Document bewerken i. Word Online (4f)...

Nadere informatie

4.1 Het creëren van inhoudselementen

4.1 Het creëren van inhoudselementen 4.1 Het creëren van inhoudselementen De inhoud van de pagina wordt gemaakt door gebruik van inhoudselementen. Je kunt een pagina maken door verschillende elementen in combinatie met elkaar te gebruiken.

Nadere informatie

The Nanny Personeel. Lokaal inloggen

The Nanny Personeel. Lokaal inloggen The Nanny Personeel Lokaal inloggen Inleiding Binnen uw organisatie wordt gebruik gemaakt van The Nanny Personeel. The Nanny Personeel is een webapplicatie. Echter, in tegenstelling tot de meeste websites,

Nadere informatie