v.1.23 Verenigingenweb Starter Stappenplan: Het traject van begin tot eind

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "v.1.23 Verenigingenweb Starter Stappenplan: Het traject van begin tot eind"

Transcriptie

1 v.1.23 Verenigingenweb Starter Stappenplan: Het traject van begin tot eind

2 Inhoud Stappenplan Verenigingenweb Starter...3 A. Projectfases...4 Stap 1: Verzamelen...4 Aan te leveren door de vereniging...4 A ) Domeinnaam voor communicatie ( indien van toepassing )...4 B ) Huisstijl en logo... 4 C ) Eerste ledenbestand... 5 D ) Overige benodigdheden (indien van toepassing)...5 Stap 2: Controle ledenbestand...6 Waar moet je op letten:...6 Stap 3: Aanleveren fnale ledenbestand...7 Uit de voeren door vereniging:... 7 Stap 4. Controle en in gebruik name fnale ledenbestand...8 Het bestand is nog niet correct ingeladen... 8 Het bestand is wel correct ingeladen... 8 Het bestand is correct ingeladen, maar er is een nieuwe versie...9 Stap 5. Controle Mail Template...10 B. Het Ledenbestand...11 Waar het bestand aan moet voldoen?...11 C. Algemene aandachtspunten...12 D. Help en Support...13 E. Schematisch overzicht project en te aan te leveren zaken:...14

3 Stappenplan Verenigingenweb Starter Welkom als nieuwe klant bij Genkgo Verenigingenweb. Een overstap naar een nieuwe softwareomgeving is vermoedelijk een grote stap voor de vereniging en haar betrokkenen. Je neemt afscheid van oude werkwijzen en toepassingen en stapt over op iets geheel nieuws. Met dit document willen wij je ondersteunen bij het nemen van deze stap. Het is een overzicht van het gehele traject. We raden je aan het hele document goed door te nemen. Bij belangrijke stappen zullen we jullie vragen om feedback te geven. De termijn om deze feedback aan te leveren is 7 dagen. Mocht het niet lukken op de feedback binnen deze periode te versturen, geef dit dan aan. Anders zijn wij genoodzaakt om extra kosten in rekening te brengen.

4 A. Projectfases Stap 1: Verzamelen Beschrijving: verzamelen van materiaal. Zonder deze gegevens kunnen we niet van start met de volgende stap. Je kunt alle benodigdheden naar ons toezenden per of via een online dienst zoals WeTransfer of Mega. Mocht je dat makkelijk vinden dan kun je gebruik maken van het bestand project benodigdheden dat met dit document is meegezonden. Je kunt dit invullen met een tekstverwerker en aan ons terugsturen. Aan te leveren door de vereniging A ) Domeinnaam voor communicatie ( indien van toepassing ). Bij Verenigingenweb starter wordt de domeinnaam van jouw vereniging niet verhuisd maar blijft deze bij de bestaande hostingprovider. Hierdoor is het mogelijk dat nieuwsbrieven die worden verzonden namens Genkgo bij de ontvanger in de spamflter terecht komen. Om dit te voorkomen is vereist dat de zogenaamde DNS records worden aangepast. Hiermee geef je aan dat mails verzonden door Genkgo software worden goedgekeurd door jouw domein. Aanpassen DNS records Voeg de volgende regel toe aan de DNS van je domein: SPF "v=spf1 include:spf.genkgo.net -all" Mocht je hier problemen mee hebben, dan adviseren wij je om contact op te nemen met je huidige hostingprovider. Verder hebben wij ook nog nodig: De domeinnaam waarmee nieuwsbrieven kunnen worden verzonden. B ) Huisstijl en logo Het logo van de vereniging. Aanleveren in vector formaat zoals *.eps, *.svg, *.ai (indien niet beschikbaar in hoge resolutie *.png of *.jpg) Kleurcodes van de vereniging (indien deze kleuren niet in het logobestand zijn verwerkt). Voorbeelden: #CC0000 of R10 G30 B230 Namen van lettertypes van de vereniging (indien beschikbaar).

5 C ) Eerste ledenbestand Dit ledenbestand gebruiken we voor het bouwen van de structuur in het Genkgo systeem. Let op! Het is belangrijk om de volledige structuur van het ledenbestand goed aan te leveren. Zodra deze is geïmporteerd zullen wij de structuur blijven aanhouden voor het fnale ledenbestand. Wanneer er wijzigingen zijn in de structuur van het ledenbestand nadat deze is geïmporteerd, zullen wij kosten van 70 euro per additionele import in rekening brengen. Tips om de import zo soepel mogelijk te laten verlopen Maak alle kolommen aan, ook als de informatie er nog niet is, die in het fnale ledenbestand wel aanwezig zal zijn. (Optioneel) Geef in de eerste rij aan wat voor type veld het moet worden. Beschikbare types velden kan je bekijken in de instellingen van de applicatie Organisatie. Bekijk voorafgaand goed het onderdeel B van dit document, genaamd 'Het Ledenbestand' voor de eisen die worden gesteld aan het bestand. D ) Overige benodigdheden (indien van toepassing) Gaan jullie gebruik maken van een van onze koppelingen? Lever dan de juiste gegevens aan. Voorbeeld: KNLTB Koppeling Verenigingsnummer (dat bekend is bij de bond). Naam en adres contactpersoon (welke bekend is bij de bond)

6 Stap 2: Controle ledenbestand Voorafgaand aan stap twee heeft Genkgo het aangeleverde ledenbestand geïmporteerd in de applicatie Organisatie. Het is nu aan jullie de taak om deze te controleren. Dit doe je door in de applicatie Organisatie naar de map 'leden' te navigeren en een profel te openen. Let op: verderop in traject, bij stap 4, zal een nieuwe import worden gedaan met het 'fnale' ledenbestand. Het is daarom van belang dat de eerste import goed wordt gecontroleerd, zodat eventuele problemen kunnen worden voorkomen. Waar moet je op letten: Zijn alle benodigde velden uit het ledenbestand meegenomen in de import? Zijn er velden die zijn geïmporteerd, maar niet geïmporteerd hadden hoeven te worden? Is geïmporteerde data goed overgenomen? Worden namen met speciale tekens (é, ü ô, etc in bijvoorbeeld 'Léon' of 'Müller') goed weergegeven? Indien de ledenbestand(en) niet juist zijn geïmporteerd, geef dan goed aan welke zaken dienen te veranderen bij de laatste import. Het kan ook zijn dat je zelf nog verbeteringen dient aan te brengen in het bij ons aan te leveren ledenbestand. Het is van belang dat wij deze mutaties tijdig ontvangen.

7 Stap 3: Aanleveren fnale ledenbestand Eerder gedurende het traject hebben wij het ledenbestand in de applicatie Organisatie geïmporteerd. Deze is door jullie gecontroleerd. Voordat jullie echt aan de slag kunnen met de ledenadministratie in Organisatie zullen wij het fnale - up to date - ledenbestand voor jullie importeren. Let op! Hierbij worden alleen de ledengegevens gewijzigd. Wanneer er wijzigingen zijn in de structuur van het ledenbestand, zullen wij kosten van 70 euro per import in rekening brengen. De oude ledengegevens zullen we eerst verwijderen. Na deze laatste import zullen de ledengegevens dus up to date en klaar voor gebruik zijn. Uit de voeren door vereniging: Aanleveren fnale ledenbestand. Bekijk voorafgaand nogmaals onderdeel B van dit document, genaamd 'Het Ledenbestand' voor de eisen die worden gesteld aan het bestand.

8 Stap 4. Controle en in gebruik name fnale ledenbestand Het fnale ledenbestand is voorafgaand aan stap 3. door ons geïmporteerd in de applicatie Organisatie. Ondanks de controle van het eerste ledenbestand verzoeken wij je om de import nog éénmaal goed te checken. Het bestand is nog niet correct ingeladen Indien het niet goed is gegaan, verzoeken wij je om goed aan te geven wat er verbeterd dient te worden en of we je daarbij kunnen assisteren. We helpen je graag verder op weg. Het bestand is wel correct ingeladen Indien alles goed is gegaan zal dit de laatste import zijn die Genkgo uitvoert. Vanaf nu kun je dus aan de slag met de ledenadministratie: Het groeperen en indelen van de persoonsgegevens. Deze groepen gebruikt u straks in het aanspreken per , of indien van toepassing voor het sturen van uw facturen en/of contributies in Genkgo Financieel 1. Het indelen gaat doormiddel van: Mappen Groepen Statische groepen Bij het groeperen kun je denken aan: Commissies Besturen Werkgroepen Teams Functies maken Beheerdersrechten toekennen aan leden Aanmaken van dynamische groepen op basis van vaste zoek criteria (zie het extra aangehechte document Genkgo - Organisatie - Dynamische Groepen.pdf ). Met bovenstaande handelingen heb je al kunnen oefenen in stap 2. De wijzingen die je nu aanbrengt zullen echter bewaard blijven voor de toekomst. 1 Indien van toepassing

9 Het bestand is correct ingeladen, maar er is een nieuwe versie Wanneer het ledenbestand correct is ingeladen en er nog een nieuwe versie wordt aangeleverd, wordt deze niet vergoed binnen het traject. Om een ledenbestand wederom te importeren, zullen wij kosten van 70 euro per import in rekening brengen.

10 Stap 5. Controle Mail Template Eerder het traject hebben wij je gevraagd om de huisstijl en het logo aan te leveren. Aan de hand van deze regels en het logo hebben wij de zogehete Mail Template voor je aangemaakt Dit is het visuele deel van de mailings. Hier kan nog feedback op worden geleverd. Het gaat dan om het volgende: Is de visuele stijl correct en representatief voor de vereniging? Is de informatie in de footer correct? Dit kunnen wij binnen het traject eenmalig aanpassen. Daarom horen wij graag tijdig of dit van toepassing is. Wij zullen dit dan tijdig aanpassen. Je Verenigingenweb Starter omgeving is nu helemaal klaar. Van harte gefeliciteerd!

11 B. Het Ledenbestand Het migreren van het ledenbestand is mogelijk met de automatische import functie van Genkgo. Om deze import te laten slagen is het van belang dat het bestand dat je selecteert aan onze eisen voldoet. Zorg dus allereerst voor een goed export vanuit de oude ledenadministratie software. Controleer deze export vooraf met een spreadsheet programma, zoals MS Excel. Een gratis alternatief is het programma Calc, onderdeel van LibreOfce, wat je hier kunt downloaden. Als het bestand dat wordt aanlevert niet aan de volgende eisen voldoet, dan kunnen wij geen import uitvoeren. Waar het bestand aan moet voldoen? Bestandsformaat: spreadsheet (*.xls, *.xlsx, *.ods, of *.csv). Wij accepteren géén andere formaten. Lees hier hoe in MS Excel het ledenbestand opslaat als.csv bestand. Lees hier hoe dit gaat in LibreOfce. Elke eerste regel van een kolom in de spreadsheet is voorzien van een beschrijvende naam (bijvoorbeeld 'postcode', 'studentnummer', etc). Het spreadsheet bevat slechts één werkblad. Als u meerdere typen organisatieobjecten wil importeren (bijvoorbeeld leden en organisaties), zorg dan dat je voor elke lijst een afzonderlijk bestand maakt. De inhoud van álle velden is platte tekst. De velden bevatten géén enters of 'returns'. Alle informatie in elk afzonderlijk veld staat op één regel. De velden bevatten géén: aanhalingstekens, tabs, comma's of semicolons (;). Je komt er achter of deze tekens in het bestand zitten door gebruik te maken van de zoekfunctie van uw spreadsheet programma en ze te vervangen voor bijvoorbeeld een streep ( ) of spatie. Lees meer over zoeken en vervangen in MS Excel. Lees hier hoe dit gaat in LibreOfce Calc

12 C. Algemene aandachtspunten Genkgo gaat pas van start met het project zodra alle benodigdheden uit fase 1 in correcte vorm zijn aangeleverd. Voor sommige zaken zul je op jouw beurt weer afhankelijk zijn van derden. Zorg dus dat je hier op tijd mee in contact komt. Voor een juiste import van ledengegevens is het erg belangrijk om de zaken goed te controleren. We ervaren dat dit vaak wordt onderschat en een oorzaak is van vertraging van het traject. Het importeren doen wij maximaal twee keer. Eénmaal voorafgaand aan de ingebruikname, en éénmaal voorafgaand aan de lancering. Indien meerdere imports verlangd worden, zijn wij genoodzaakt hier extra kosten voor in rekening te brengen. Zorg dus dat de bestanden in orde zijn als je ze naar ons opstuurt. Tip: schakel een derde in om de gegevens te 'dubbelchecken'. Vaak zijn bij een vereniging meerdere mensen betrokken, bijvoorbeeld de bestuursleden. Genkgo is niet in staat om aan al deze mensen individueel te woord te staan via of telefoon. Zorg dus dat er één persoon als woordvoerder wordt aangesteld. Hij of zij kan van de andere betrokkenen de feedback verzamelen en communiceren met Genkgo. Het project krijgt onze onverdeelde aandacht tijdens de verschillende geplande fases. Zorg dus dat je de verlangde bestanden en feedback op tijd aanlevert. Wij kunnen niet garanderen dat we je feedback kosteloos kunnen verwerken als deze binnenkomt na de afgesproken datum. Gaat je vereniging gebruik maken van Genkgo Financieel? Voor gebruik van automatisch incasso is het van belang dat de fnanciële gegevens van de leden voldoen aan de IBAN eisen. Dat betekent dat er naast een rekeningnummer ook een BIC code en een Incasso machtigingsdatum bekend is. Zonder deze gegevens kan er later géén incassobatch worden aangemaakt. Als deze gegevens bij aanvang van het VerenigingenWeb traject nog niet paraat zijn, zorg dan dat je deze verkrijgt en voordat het ledenbestand aanlevert. Voor meer informatie over Incasso, IBAN, BIC, etc kun je onze handleiding Contributie Innen bekijken. Deze is te vinden op onze support website support.genkgo.com/handleidingen

13 D. Help en Support Wilt je nu contact met ons opnemen? Stuur ons een . Wij willen dat het werken met onze software vlekkeloos en prettig verloopt. Daarom kan je altijd hulp vinden wanneer dit nodig is. Dat kan op drie manieren: 1. Help bestand Telefoon Dit document maakt u wegwijs in het systeem. Hier staan alle functies stap voor stap uitgelegd. Je vind de 'help' ook in jouw Genkgo omgeving. Ideaal om ons te contacteren op elk moment. Wij beantwoorden je binnen twee werkdagen via het adres. Als uw vragen dringend zijn en je één van onze medewerkers wilt spreken. 24/7 24/7 Ma t/m Vr uur Ga nu naar Help support@genkgo.nl +31 (0)

14 E. Schematisch overzicht project en te aan te leveren zaken: Fase Aanleveren/Uitvoeren door klant Aanleveren/Uitvoeren door Genkgo Stap 1: Verzamelen Domeinnaam voor communicatie goedzetten. Huistijl en logo Ledenbestand (1) Document Project benodigdheden Stap 2: Controle ledenbestand Controle ledenbestand (1) Importeren van ledenbestand (1) Stap 3: Aanleveren fnale ledenbestand Ledenbestand (2) Importeren van ledenbestand (2) Stap 4. Controle en in gebruik name fnale ledenbestand Controle ledenbestand (2) Indelen, groeperen ledenadministratie * In gebruik name ledenadministratie Stap 5. Controle Mail Template Controle Visuele Stijl Controle Informatie in template Aanpassen aan de hand van feedback * Indien van toepassing

v.1.47 Verenigingenweb Plus Stappenplan: Het traject van begin tot eind

v.1.47 Verenigingenweb Plus Stappenplan: Het traject van begin tot eind v.1.47 Verenigingenweb Plus Stappenplan: Het traject van begin tot eind Inhoud Stappenplan Verenigingenweb Plus...3 A. Verenigingenweb Traject...4 Stap 1: Verzamelen...4 A. Hosting gegevens...4 B. Grafsche

Nadere informatie

v.1.9 Genkgo Handleiding Genkgo koppeling: Exact Online

v.1.9 Genkgo Handleiding Genkgo koppeling: Exact Online v.1.9 Genkgo Handleiding Genkgo koppeling: Exact Online Inhoud Exact Online koppelen aan Genkgo... 3 Welke koppelingen zijn er?...3 Koppeling A ) Synchronisatie profielen (relaties)... 3 Koppeling B )

Nadere informatie

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 1 van 35 UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 2 van 35 1. SEPA CHECK Ga naar http://www.unidis.nl/ en klik op doe de SEPA check. Zie onderstaande screenshot. U komt

Nadere informatie

Handleiding aanmelden bij Mijn SPRINT

Handleiding aanmelden bij Mijn SPRINT Handleiding aanmelden bij Mijn SPRINT Is je e-mailadres nog niet bekend? Stuur deze dan eerst naar de administratie@avsprint.nl zodat deze verwerkt kan worden. Zodra dit gebeurd is, zal je hier bericht

Nadere informatie

Genkgo Hosting. A. Wat is hosting?...2. B. Welke hostingscenario's zijn er mogelijk?...3. Scenario 1: Verhuizen domeinnaam, verhuizen e-mail...

Genkgo Hosting. A. Wat is hosting?...2. B. Welke hostingscenario's zijn er mogelijk?...3. Scenario 1: Verhuizen domeinnaam, verhuizen e-mail... Genkgo Hosting A. Wat is hosting?...2 B. Welke hostingscenario's zijn er mogelijk?...3 Scenario 1: Verhuizen domeinnaam, verhuizen e-mail... 3 Scenario 2: Niet verhuizen domeinnaam, niet verhuizen e-mail...3

Nadere informatie

Handleiding. imailingtool. Introductie

Handleiding. imailingtool. Introductie Handleiding imailingtool Handleiding...1 imailingtool...1 Introductie...1 2 Aan de slag!...2 2.1 Inloggen...2 2.2 Dashboard / Homepage...2 2.2.1 Uitleg dashboard...3 3 Adressenlijst...0 3.1 Een nieuwe

Nadere informatie

Handleiding Accountants & Boekhouders

Handleiding Accountants & Boekhouders Handleiding Accountants & Boekhouders Inhoud Welkom bij e-boekhouden.nl... 2 1 Inrichten standaard rekeningschema... 3 1.1 Aanpassen standaard rekeningschema... 3 1.2 Importeren standaard rekeningschema...

Nadere informatie

In de tabel hieronder vindt u een beschrijving van de verschillende velden die kunnen voorkomen in uw import-bestand.

In de tabel hieronder vindt u een beschrijving van de verschillende velden die kunnen voorkomen in uw import-bestand. Algemeen Met behulp van deze handleiding zal u leren hoe u een bestand in het juiste formaat kan aanmaken en importeren naar uw winkelwagen. U zal merken dat dit zeer weinig moeite vergt en u op die manier

Nadere informatie

Hoe email- adressen in uw website opladen en bewaren?

Hoe email- adressen in uw website opladen en bewaren? Hoe email- adressen in uw website opladen en bewaren? Stap 1: Klik in de footer van je website op Inloggen onder de titel Admin- Area Stap 2: Typ volgende gegevens in om in te loggen: Gebruikersnaam: agentennummer

Nadere informatie

Handleiding mutaties importeren

Handleiding mutaties importeren Handleiding mutaties importeren Handleiding mutaties importeren e-boekhouden.nl 1. Mutaties importeren U kunt mutaties importeren in e-boekhouden.nl. Het gaat dan om mutaties uit bijvoorbeeld een ander

Nadere informatie

imailingtool Handleiding

imailingtool Handleiding imailingtool Handleiding 1 Inhoud 1 Introductie imailingtool 3 2 Aan de slag met imailingtool 3 2.1 Log-in 3 2.2 Homepage 4 3 Adressenlijst 5 3.1 Een nieuwe adreslijst aanmaken 5 3.1.1 Een adres toevoegen

Nadere informatie

VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology

VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.NL 29-8-2017 Versie 1.0 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over verzendlijsten... 4 1.2 Doel van deze instructie...

Nadere informatie

Administratie uitwisselen met accountant

Administratie uitwisselen met accountant Inleiding Minimaal 1 keer per jaar laat u uw administratie door uw controleren. De administratiebestanden (????cash.nd en????cash.nx) stuurt u, meestal via e-mail, naar uw. Het nadeel van deze werkwijze

Nadere informatie

Handleiding voor relaties

Handleiding voor relaties Handleiding voor relaties Handleiding voor relaties e-boekhouden.nl Inhoud 1. Relaties... 2 1.1 Relaties > Relaties > Zoeken... 2 1.2 Relaties > Relaties > Toevoegen... 8 1.3 Relaties > Relaties > Importeren...

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Versie 5.0 december 2011 Inhoudsopgave UBplus Gebruik UBplusOnline per klant instellen 2 Gebruik

Nadere informatie

Goed gevonden met een professionele website

Goed gevonden met een professionele website Goed gevonden met een professionele website Met uw website presenteert u uw bedrijf online. Het is belangrijk dat bezoekers een goede eerste indruk krijgen van uw diensten, producten en werkwijze. De informatie

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

HANDLEIDING MY DHL PARCEL

HANDLEIDING MY DHL PARCEL DHL PARCEL HANDLEIDING MY DHL PARCEL Pakket versturen Met My DHL Parcel verstuur je makkelijk en snel een pakket naar ontvangers in de Benelux. Geef als eerste aan wat voor een pakket je wilt versturen

Nadere informatie

e-boekhouden.nl Handleiding voor de facturatiemodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Ledenadministratie Beheer

e-boekhouden.nl Handleiding voor de facturatiemodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Ledenadministratie Beheer e-boekhouden.nl Handleiding voor de facturatiemodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Ledenadministratie Beheer e-boekhouden.nl is een product van SkillSource. Maart

Nadere informatie

Gemeente Haarlemmermeer. Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP. Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013

Gemeente Haarlemmermeer. Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP. Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013 Gemeente Haarlemmermeer Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013 Nwsbrf.nl Office @ Igluu Jansdam 2a 3512HB Utrecht 06 447 08 349 info@nwsbrf.nl

Nadere informatie

STAPPENPLAN UNIT4 MULTIVERS PERSONEEL & SALARIS

STAPPENPLAN UNIT4 MULTIVERS PERSONEEL & SALARIS Over op IBAN STAPPENPLAN UNIT4 MULTIVERS PERSONEEL & SALARIS a white paper by UNIT4 2013 Inhoud Inleiding 3 1. Tijdelijke licentiecode Import aanvragen 4 2. Tijdelijke licentiecode activeren 5 3. Exporteren

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Beheren. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Beheren. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Beheren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Beheren 2 Beheren U heeft toegang tot Beheren via het menu links op het scherm. Via Beheren beheert

Nadere informatie

Handleiding Club.Opleidingen

Handleiding Club.Opleidingen Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Club.Opleidingen............................................................................................

Nadere informatie

v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen

v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen Inhoud Algemene informatie...3 Voor wie is deze handleiding?...3 Voordat u begint...3 Pagina beheer...4 Pagina aanmaken...4 Pagina wijzigen...4

Nadere informatie

MailChimp. Getting Started Guide

MailChimp. Getting Started Guide MailChimp Getting Started Guide MailChimp getting started guide In dit artikel geven we een korte inleiding op wat Mailchimp is en wat MailChimp voor je onderneming kan betekenen. Daarnaast maken we je

Nadere informatie

Handleiding Relaties. Inhoud

Handleiding Relaties. Inhoud Handleiding Relaties Inhoud 1 Relatiebeheer... 1 1.1 Relaties... 1 1.1.1 Relaties > Relaties > Zoeken... 1 1.1.2 Relaties > Relaties > Toevoegen... 8 1.1.3 Relaties > Relaties > Importeren... 8 1.2 Nieuwsbrieven...

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Bestanden importeren.

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Bestanden importeren. Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Bestanden importeren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Betaalbestanden importeren 2 Bestanden importeren U kunt een betalingsbestand uit

Nadere informatie

v.1.11 Verenigingenweb handleiding Genkgo koppeling: Exact Online

v.1.11 Verenigingenweb handleiding Genkgo koppeling: Exact Online v.1.11 Verenigingenweb handleiding Genkgo koppeling: Exact Online Inhoud Welke koppelingen zijn er?...3 Koppeling A ) Synchronisatie profielen (relaties)...3 Koppeling B ) Koppeling van debiteurenkaarten...3

Nadere informatie

In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip:

In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip: FORMULIEREN In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip: belangrijk Importeer formulierdata uit een CSV-bestand precies zoals verderop beschreven. 1. Gedrag

Nadere informatie

Hosting & support contract

Hosting & support contract Hosting & support contract FOCUSTOOL TRACK YOUR GOALS & BEHAVIORS 1. Inleiding FocusTool biedt online software voor het bijhouden van voortgang op doelen en gedrag voor teams.om meer grip te krijgen op

Nadere informatie

v.1.30 Genkgo Handleiding Webshop Applicatie Producten verkopen op uw website

v.1.30 Genkgo Handleiding Webshop Applicatie Producten verkopen op uw website v.1.30 Genkgo Handleiding Webshop Applicatie Producten verkopen op uw website Inhoud Voordat u begint...3 Het instellen van uw webshop...4 Verkoper gegevens...4 Tenaamstelling... 4 Adres... 4 Contactgegevens...

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

Nu de afbeeldingen, de bestanden zijn geplaatst, de styling is geregeld en de templates aanwezig zijn, kunt u een mailing maken.

Nu de afbeeldingen, de bestanden zijn geplaatst, de styling is geregeld en de templates aanwezig zijn, kunt u een mailing maken. 1 / 10 Mailing aanmaken De module Mailing, maakt gebruik van enkele onderdelen van de module websitebeheer. Het gaat hier om de hoofdstukken Afbeeldingen, Bestanden en Styling. Via deze hoofdstukken leert

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Inloggen:

1. Inleiding. 2. Inloggen: 1. Inleiding Als handelaar heeft u toegang tot uw winkel op het Storesquare platform. In deze handleiding leggen we uit hoe u producten aan uw online shop kan toevoegen. U dient uw artikelen van een correcte

Nadere informatie

Hoe maak je een nieuwbrief template met MailChimp? In dit document leg ik je stap voor stap uit hoe je met het drag and drop systeem van MailChimp jouw eigen layout bij elkaar sleept. Je geeft jouw template

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Recente verbeteringen. Versie januari 2014

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Recente verbeteringen. Versie januari 2014 Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Recente verbeteringen Versie januari 2014 Inhoudsopgave Het afgelopen jaar is een aantal verbeteringen doorgevoerd binnen Internet Bankieren.

Nadere informatie

screenpost emailnieuwsbrief handleiding

screenpost emailnieuwsbrief handleiding screenpost emailnieuwsbrief handleiding Dit softwarepakket staat op het internet en kan digitale nieuwsbrieven versturen. De vormgeving De opmaak van de pagina bestaat uit twee kolommen. Elk artikel kan

Nadere informatie

Instructies Apple iphone & ipad icloud accounts Pagina 1

Instructies Apple iphone & ipad icloud accounts Pagina 1 Instructies Apple iphone & ipad icloud accounts Pagina 1 Instructies Apple iphone & ipad icloud Wanneer u icloud voor e-mail gebruikt is het niet mogelijk om de SMTP server te wijzigen; uw icloud instellingen

Nadere informatie

Werken met leerpaden. Inleiding. Handleiding Zermelo. Copyright 2018, Zermelo Software BV - pagina 1. Op deze pagina PORTAL 1.20.

Werken met leerpaden. Inleiding. Handleiding Zermelo. Copyright 2018, Zermelo Software BV - pagina 1. Op deze pagina PORTAL 1.20. Werken met leerpaden Inleiding PORTAL 20 Bij een leerling kan per afdelingsdeelname een leerpad bepaald worden. Een leerpad omschrijft het overkoepelende programma wat de leerling volgt, wat vaak een combinatie

Nadere informatie

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar ! Bijlage inlezen nieuwe tarieven (vanaf 3.2) Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar Scipio 3.303 biedt ondersteuning om gebruikers alle tarieven van de verschillende verzekeraars in één keer

Nadere informatie

Handleiding voor gastouderbureauadministratie

Handleiding voor gastouderbureauadministratie Handleiding voor gastouderbureauadministratie Het is van belang dat je wachtwoord wordt gewijzigd in de webapplicatie! 1. Ga hiervoor naar je eigen omgeving (zie url die je hebt ontvangen) 2. Niet direct

Nadere informatie

VOORBEREIDINGEN. Les 14

VOORBEREIDINGEN. Les 14 Les 14 VOORBEREIDINGEN Om het examen zo vlot mogelijk te laten verlopen, treffen we eerst een aantal voorbereidingen. Dit gaat meteen gepaard met het verkennen van een nieuwe module: Feeds. Deze module

Nadere informatie

Wijzigen BTW-codes in stambestanden

Wijzigen BTW-codes in stambestanden V 3.1-Pag 1 Wijzigen BTW-codes in stambestanden 1. BTW-codes Crediteuren en Debiteuren aanpassen Exporteer het stambestand Crediteuren of Debiteuren Menu : Inkoop > Crediteuren/ Leveranciers of Menu: Verkoop

Nadere informatie

Handleiding IDEP: Inlezen gegevens; meerdere stromen/periodes/aangevers

Handleiding IDEP: Inlezen gegevens; meerdere stromen/periodes/aangevers Handleiding IDEP Inlezen gegevens; meerdere stromen/periodes/aangevers In deze korte handleiding wordt beschreven hoe je meerdere stromen en/of periodes en/of aangevers in één keer kunt inlezen. Dat betekent

Nadere informatie

HANDLEIDING. GRIP Facility Dashboard

HANDLEIDING. GRIP Facility Dashboard HANDLEIDING GRIP Facility Dashboard 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Inloggen GRIP Dashboard... 3 3. KPI Dashboard... 4 4. Tijdlijn... 5 5. Documenten... 5 6. Acties... 6 7. Uitleg databeheer...

Nadere informatie

Handleiding voor de Communicatie Cockpit

Handleiding voor de Communicatie Cockpit Handleiding voor de Communicatie Cockpit 2017 1 Beste deelnemer, Leuk dat u aan de slag gaat met de Communicatie Cockpit. Hierbij een handleiding om tot mooie resultaten te komen. U kunt behalve berichten

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding

Gebruikers Handleiding Gebruikers Handleiding (Uitwisseling NGF) Versie 2.14 Pagina 2 van 14 Versie 2.14 Inhoudsopgave Rapportage naar de NGF...5 Controlelijst leden naar NGF... 5 Uitwisseling ledengegevens NGF... 6 Waarom krijgt

Nadere informatie

standaarduurtarieven Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling VLAANDEREN Europese Unie

standaarduurtarieven Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling VLAANDEREN Europese Unie Praktische Handleiding gids bulk Comm toevoegen standaarduurtarieven Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling VLAANDEREN 2014-2020 1 Europese Unie Inhoud 1 Inleiding... 1 2 Hoe de functie Bulk toevoegen

Nadere informatie

PostNL Checkout Fulfilment Handleiding Parcelware

PostNL Checkout Fulfilment Handleiding Parcelware PostNL Checkout Fulfilment Handleiding Parcelware PostNL Checkout Fulfilment Handleiding - Parcelware Datum Versie 8 januari 2013 v2.0 Inhoudsopgave 1 PostNL Checkout en MijnPakket.nl 2 2 Fulfilment voor

Nadere informatie

Handleiding Beheerder WhatsApp-groep Datum: Versie: 0.9 Auteur: M.E. Wolters

Handleiding Beheerder WhatsApp-groep Datum: Versie: 0.9 Auteur: M.E. Wolters Handleiding Beheerder WhatsApp-groep Datum: 19-07-2016 Versie: 0.9 Auteur: M.E. Wolters Inhoud 1. Voorbereiding... 2 1.1. Gemeente Hellendoorn... 2 1.1.1. Google-docs aanmeldformulier.... 2 1.1.2. Link

Nadere informatie

A Davilex Online Import Sjabloon downloaden

A Davilex Online Import Sjabloon downloaden Support Note Rekeningschema importeren in Davilex Online In deze Support Note leest u hoe u een rekeningschema importeert in Davilex Online en wordt toegelicht welke voorwaarden bij de import gelden. Davilex

Nadere informatie

Revisely Docentenhandleiding

Revisely Docentenhandleiding Revisely Docentenhandleiding Educate-itbalie@uu.nl Inhoudsopgave Inleiding 3 1 Account aanvragen en inloggen 3 2 Groep aanmaken 3 3 Studenten toevoegen 3 3.1 Handmatig één voor één toevoegen 3 3.2 Groep

Nadere informatie

R5.0. Bijlage II FTP. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen

R5.0. Bijlage II FTP. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen Bijlage II R5.0 FTP Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/14 Bijlage II - FTP 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

Quickstart Lucrasoft EMMA

Quickstart Lucrasoft EMMA Quickstart Lucrasoft EMMA Versie: 1.0 Datum: 10 April 2014 Quickstart Lucrasoft EMMA is dé tool om nieuwsbrieven te versturen, uw contacten te beheren en deze op het juiste moment van de juiste informatie

Nadere informatie

MobiDM Partner Handleiding 4.8

MobiDM Partner Handleiding 4.8 MobiDM Partner Handleiding 4.8 Deze MobiDM handleiding bekijkt de mogelijkheden voor de partner binnen de MobiDM Portal. Version: x.x Pagina 1 Index Introductie 2 Help-bestanden & Tooltips 2 Filteren van

Nadere informatie

Stappenplan elektronisch bankieren

Stappenplan elektronisch bankieren Pagina 1 van 7 Stappenplan elektronisch bankieren Inleiding Dit document bevat een beschrijving van de noodzakelijk stappen om optimaal gebruik te kunnen maken van de functionaliteit voor elektronisch

Nadere informatie

Leerlinggegevens importeren

Leerlinggegevens importeren Leerlinggegevens importeren De leerlingen (en docenten) zijn als klant opgenomen in het Wise-systeem. De Bibliotheek importeert hiertoe jaarlijks een bestand uit de leerlingenadministratie van de school.

Nadere informatie

Handleiding. Domeinnamen: registreren, verhuizen en gebruiken. Versie september 2014

Handleiding. Domeinnamen: registreren, verhuizen en gebruiken. Versie september 2014 Handleiding Domeinnamen: registreren, verhuizen en gebruiken Versie september 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding... 1 Hoofdstuk 2. Nieuw domein... 2 2.1 Vergeet niet uw nieuwe domein te verifieren...

Nadere informatie

Handleiding Schoolbeheerder

Handleiding Schoolbeheerder Handleiding Schoolbeheerder Ontwikkeld door Universiteit Utrecht in opdracht van de VO-Raad Technische realisatie QDelft Contactgegevens: Voor inhoudelijke vragen stap2@vo-raad.nl Voor technische vragen

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een handmatig ingevoerd excelbestand naar PERIDOS

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een handmatig ingevoerd excelbestand naar PERIDOS HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een handmatig ingevoerd excelbestand naar PERIDOS Inleiding Wanneer dient u gebruik te maken van een handmatige excel voor het aanleveren van gegevens aan Peridos.

Nadere informatie

Technische Nota AbiFire5.2 Export/Import incidentcodes in AbiDispatch

Technische Nota AbiFire5.2 Export/Import incidentcodes in AbiDispatch Technische Nota AbiFire5.2 Export/Import incidentcodes in AbiDispatch Laatste revisie: 25 maart 2010 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 Incidentcodes... 3 2.1 Incidentcodes AbiDispatch... 3 2.2 Citygis (100)...

Nadere informatie

E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten).

E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten). E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten). Dit is een stapje verder... Hiermee gaat u niet zomaar naar bv. Alle particulieren een mailing doen. ð Je gaat hier enkel personen of bedrijven

Nadere informatie

MKB Werkplek Online Doe-het-zelf data- en mailmigratie

MKB Werkplek Online Doe-het-zelf data- en mailmigratie MKB Werkplek Online Doe-het-zelf data- en mailmigratie Inhoudsopga ve 1 Inleiding... 3 2 Wat u moet weten vooraf... 4 2.1 Uw domein voorbereiden op het gebruik van e-mail op MKB Werkplek Online... 4 2.2

Nadere informatie

Privacy Policy P.J.G.U. Woudenberg e.o. De Toekomst

Privacy Policy P.J.G.U. Woudenberg e.o. De Toekomst Privacy Policy P.J.G.U. Woudenberg e.o. De Toekomst Versie: mei 2018 De P.J.G.U. Woudenberg e.o. De Toekomst, hierna te noemen PJGU, bewaart net als vele verenigingen persoonsgegevens. De PJGU organiseert

Nadere informatie

v.1.48 Genkgo Handleiding Genkgo Events Professioneel evenement management in Genkgo

v.1.48 Genkgo Handleiding Genkgo Events Professioneel evenement management in Genkgo v.1.48 Genkgo Handleiding Genkgo Events Professioneel evenement management in Genkgo Inhoud Voordat u begint...3 In dit document...3 Boom...3 Instellingen...4 Tenaamstelling... 4 Adres... 4 Contactgegevens...

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING

INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING Login...2 Gebruikte symbolen...3 Bewerken diensten...5 Bewerken evenementen...6 Bewerken ledensoort...7 Bewerken tijden...8 Schema soort...9 Schema schema tijden...10

Nadere informatie

INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE

INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE INHOUD INHOUD... 2 INLEIDING... 3 ALVORENS TE STARTEN... 4 UITGAAND BETALINGSVERKEER... 6 Samenstellen werklijst betalingen vanuit de openstaande verrichtingen...

Nadere informatie

Handleiding MijnWebWinkel - Asperion vs 1.0

Handleiding MijnWebWinkel - Asperion vs 1.0 Handleiding MijnWebWinkel - Asperion vs 1.0 www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van MijnWebWinkel naar Asperion. De koppeling zorgt dat voor bestellingen in MijnWebWinkel

Nadere informatie

Disclaimer. Indien u vragen heeft dan verzoeken wij u om ons een mail te sturen aan client.ed@ge.com. www.geartesiabank.nl

Disclaimer. Indien u vragen heeft dan verzoeken wij u om ons een mail te sturen aan client.ed@ge.com. www.geartesiabank.nl Disclaimer Begin 2013 heeft GE Artesia Bank een strategische evaluatie van haar activiteiten uitgevoerd. Naar aanleiding hiervan hebben wij besloten onze activiteiten te herstructureren. Tot onze grote

Nadere informatie

Excel Controller. Jaarrekening in Excel. Handleiding Excel Controller. Jaarrekening. Auteur(s) G. Buurmans. Date of creation

Excel Controller. Jaarrekening in Excel. Handleiding Excel Controller. Jaarrekening. Auteur(s) G. Buurmans. Date of creation Handleiding in Excel Auteur(s) G. Buurmans Date of creation 13-04-2011 BTW NL 8107.42.159 B.01 1 Inhoudsopgave Inleiding Excel... 3 1 Beveiligingen afzetten in Excel... 4 2 Beveiligingen afzetten vanaf

Nadere informatie

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA naar PERIDOS Inleiding U bent verantwoordelijk voor het al dan niet aanleveren van gegevens aan Peridos. Daarbij

Nadere informatie

Data analyse budgetbeheer. Handleiding voorbereiding dataset

Data analyse budgetbeheer. Handleiding voorbereiding dataset Data analyse budgetbeheer Handleiding voorbereiding dataset INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 Aan de slag... 3 Fase 1: Het verzamelen van de gewenste data... 3 Fase 2: De gegevens correct invullen... 4 Reset

Nadere informatie

Privacy Policy P.J.G.U. Zuid West Utrecht e.o. PJGU Zuid West

Privacy Policy P.J.G.U. Zuid West Utrecht e.o. PJGU Zuid West Privacy Policy P.J.G.U. Zuid West Utrecht e.o. PJGU Zuid West Versie: mei 2018 De P.J.G.U. Zuid West Utrecht, hierna te noemen PJGU, bewaart net als vele verenigingen persoonsgegevens. De PJGU organiseert

Nadere informatie

HANDLEIDING TITEL. Voor OFFERTEPROGRAMMATUUR WAGENPARK. het regelen van (kleine) schadegevallen AUGUSTUS 2013

HANDLEIDING TITEL. Voor OFFERTEPROGRAMMATUUR WAGENPARK. het regelen van (kleine) schadegevallen AUGUSTUS 2013 TITEL HANDLEIDING Voor het regelen van (kleine) schadegevallen AUGUSTUS 2013 INHOUDSOPGAVE 1 MOGELIJKHEDEN 1 2 INLOGGEN 1 3 ALGEMENE LEGENDA 1 4 STAPPENPLAN: OFFERTE AANVRAGEN 2 5 OPNIEUW OPENSTELLEN AAN

Nadere informatie

v.1.7 Genkgo Handleiding Contributie Innen

v.1.7 Genkgo Handleiding Contributie Innen v.1.7 Genkgo Handleiding Contributie Innen Inhoud Contributie innen...3 In het kort...3 De inhoud van dit document...3 Voordat u een contributie gaat innen...4 Meer weten over Genkgo Financieel?...4 Stap

Nadere informatie

Handleiding. Mailchimp

Handleiding. Mailchimp Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 2BLijsten... 3 4BOverzicht... 3 Lijst aanmaken... 4 Campagnes... 6 4BOverzicht... 6 4B... 6 Nieuwe campagne aanmaken... 7 Rapporten... 11 2 2BLijsten Lijsten bestaan uit

Nadere informatie

Aanvulling handleiding SupportWin. (voor SupportWin versie 7.5)

Aanvulling handleiding SupportWin. (voor SupportWin versie 7.5) Aanvulling handleiding (voor versie 7.5) Informatie Breekveldt Automatisering B.V. kunt u bereiken op het volgende adres: Breekveldt Automatisering B.V. Brinkstraat 30 6721 WV BENNEKOM Tel.: (0318) 49

Nadere informatie

Richtlijnen voor het aanleveren van variabele data

Richtlijnen voor het aanleveren van variabele data Richtlijnen voor het aanleveren van variabele data Om uw order met variabele data goed te kunnen verwerken heeft Lijnco een aantal voorwaarden waaraan uw data moet voldoen. Wij verzoeken u vriendelijk

Nadere informatie

IBAN Conversie. Toelichting

IBAN Conversie. Toelichting IBAN Conversie Toelichting AGP Capelle a/d IJssel B.V. Versie: 1.00 Datum: 01-03-2013 Inhoud Inleiding... 3 Individuele omzetting naar IBAN... 4 Batchomzetting van bankrekeningnummers naar IBAN... 4 Importeren

Nadere informatie

Alure - stappenplan Importeren relaties

Alure - stappenplan Importeren relaties Alure - stappenplan Importeren relaties Versie 1.0 06-10-2014 Inhoudsopgave Stap 1. Definiëren lijst... 2 Stap 2. Selecteren velden... 2 Stap 3. Excel bestand... 3 Stap 4. Instellingen - Dossiernummer...

Nadere informatie

Handleiding importeren Foto bij artikel

Handleiding importeren Foto bij artikel Voorwoord Het Excel bestand Exact Online foto bij artikel maakt het Exact inlees bestand aan in het formaat xml, deze kunt u vervolgens handmatig of via ons extra programma inlezen in Exact Online. Met

Nadere informatie

Back-up maken. BankingTools Cashflow v4.2

Back-up maken. BankingTools Cashflow v4.2 BankingTools Cashflow v4.2 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere pagina s per vel

Nadere informatie

Tips & Trucs ARCHICAD 117: Programma van Eisen add-on voor KeyMembers

Tips & Trucs ARCHICAD 117: Programma van Eisen add-on voor KeyMembers Tips & Trucs ARCHICAD 117: Programma van Eisen add-on voor KeyMembers Met de Programma van Eisen add-on kan eenvoudig een programma van eisen worden ingelezen vanuit een excel bestand, waarbij snel zones

Nadere informatie

Snelstart Gids. KBP aangiftesoftware online

Snelstart Gids. KBP aangiftesoftware online KBP aangiftesoftware online Snelstart Gids KBP aangiftesoftware online Wolters Kluwer Staverenstraat 15 Postbus 23 7400 GA Deventer telefoon helpdesk: (0570) 67 35 96 e-mail: kbp-nl@wolterskluwer.com website:

Nadere informatie

Stap 1 Export grootboekrekeningen InformerAccount:

Stap 1 Export grootboekrekeningen InformerAccount: Het is mogelijk om in InformerOnline grootboekrekeningen te importeren. Hieronder volgt een stappenplan hoe de import gemaakt dient te worden en hoe het importeren succesvol zal worden afgerond. Tip: Allereerst

Nadere informatie

Handleiding sms-dienst Adviesburo Pompoen

Handleiding sms-dienst Adviesburo Pompoen Handleiding sms-dienst Adviesburo Pompoen Index Inleiding 1 Stap 1: Inloggen 2 Stap 2: Dashboard 3 Stap 3: SMS Center 4 Stap 4: Nieuw bericht (ongepersonaliseerd) 5 Stap 5: Importeer CSV 7 Stap 6: Het

Nadere informatie

Deze MobiDM handleiding bekijkt de mogelijkheden voor de partner binnen de MobiDM Portal.

Deze MobiDM handleiding bekijkt de mogelijkheden voor de partner binnen de MobiDM Portal. Deze MobiDM handleiding bekijkt de mogelijkheden voor de partner binnen de MobiDM Portal. Version: x.x MobiDM Partner Handleiding Pagina 1 Index Introductie 2 Help-bestanden & Tooltips 2 Filteren van data

Nadere informatie

Quick Start Guide. Het Dashboard

Quick Start Guide. Het Dashboard Quick Start Guide Deze Quick Start Guide vertelt alle basisprincipes over het gebruik van de software, zodat u snel aan de slag kunt. Deze gids fungeert als een breed overzicht van het systeem. Hiernaast

Nadere informatie

Is er leven na Windows Live Mail? Presentatie Ger Stok, februari 2017

Is er leven na Windows Live Mail? Presentatie Ger Stok, februari 2017 Is er leven na Windows Live Mail? Presentatie Ger Stok, februari 2017 1 Natuurlijk Maar de omzetting naar een andere mailclient is nog niet zo eenvoudig 2 Van Windows Live Mail naar Windows Mail (standaard

Nadere informatie

Zeker verder met

Zeker verder met 2 Zeker verder met WWW.VLINDERSS.NL Verder met je nieuwsbrief Als het goed is, heb je MailChimp Handleiding deel 1 uitgevoerd en gecontroleerd. Gefeliciteerd: je mag door naar de volgende ronde. En die

Nadere informatie

HANDLEIDING scoolfolio OUDER

HANDLEIDING scoolfolio OUDER HANDLEIDING Inleiding Hoofdmenu pagina 3 Het portfolio pagina 5 Mappen aanmaken pagina 6 Bestanden toevoegen aan het portfolio pagina 7 Een foto bestand bekijken pagina 9 Een niet-foto bestand bekijken

Nadere informatie

Handleiding Glimworm nieuwsbrief

Handleiding Glimworm nieuwsbrief Handleiding Glimworm nieuwsbrief Auteur: Marten Hoekstra Datum: 26 Mei 2005 Versie: 1.0 Dit document bevat vertrouwelijk informatie die niet voor anderen dan de relatie van Glimworm bedoeld is. Op alle

Nadere informatie