Sociale economie in uw regio

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sociale economie in uw regio"

Transcriptie

1 Sociale economie in uw regio

2 Bij elkaar komen is een begin, bij elkaar blijven is vooruitgang, met elkaar samenwerken is succes. - Henry Ford

3 Sociale economie in uw regio

4 Inzetten op werk heeft voor de lokale besturen Genk, Zutendaal, As en Opglabbeek alle prioriteit. In 2014 werd een intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst opgericht met als doel de ontwikkeling van de sociale economie te bevorderen en het maatschappelijk verantwoord ondernemen te stimuleren. Er wordt ook ingezet op netwerkvorming met en tussen de sociale economieorganisaties. Samen willen wij ondernemingen en organisaties sensibiliseren om opdrachten uit te besteden aan de sociale economie.

5 Voorwoord Kent u alle sociale ondernemingen in uw regio? Sociale economie is de groep van sociale ondernemers die als hoofddoel stellen personen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt tewerk te stellen. Vanuit deze sociale doelstelling krijgen zij overheidssubsidies om het rendementsverlies te compenseren. In de praktijk kennen we deze ondernemingen als beschutte en sociale werkplaatsen (vanaf 2015 onder de naam maatwerkbedrijven en -afdelingen), lokale diensteneconomie, inschakelingsbedrijven en het Starterslabo die jonge startende ondernemers begeleidt in hun opstartproces. Eigen aan sociale economiebedrijven is dat ze inzetten op een intensieve begeleiding en coaching van de werknemers, zowel op de werkvloer zelf als naar een latere eventuele doorstroom naar tewerkstelling in het normaal economisch circuit. Anderzijds zijn ze ook gewone ondernemers en halen zij inkomsten uit verkoop van producten en allerhande diensten. Sociale ondernemers dragen het principe van maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel. Ze concentreren zich op 3 pijlers: aandacht voor de medewerkers (people), aandacht voor het milieu (planet) en aandacht voor de economische meerwaarde (profit). Wist u dat sociale en reguliere ondernemers elkaar op meerdere vlakken kunnen versterken? Wat kan de sociale economie voor u betekenen? Wat is de meerwaarde voor uw onderneming? Enkele voorbeelden: U kan repetitieve en eenvoudige taken uitbesteden en zo de focus behouden op uw core business. U kan efficiënter grote en gevarieerde opdrachten aannemen, waarbij u de arbeidsomslachtige taken uitbesteed aan de sociale ondernemers U creëert een maatschappelijke meerwaarde voor zowel uw eigen medewerkers als medewerkers met een beperking. U maakt werk van maatschappelijk verantwoord ondernemen, wat bijdraagt tot een positief bedrijfsimago. Belangrijk is elkaar goed te leren kennen en de samenwerkingsvormen duidelijk voor te stellen. Daarbij is deze brochure een eerste stap. U vindt in de volgende bladzijden een kort overzicht van de werkvormen binnen de sociale economie en een lijst van sociale ondernemers actief binnen onze regio. Namens de Intergemeentelijke Samenwerkingsovereenkomst Sociale Economie GAOZ Wim Dries Voorzitter

6

7 Inhoud 1 Wat is sociale economie 2 Aanbod sociale economie 1 verkoop producten 2 catering en traiteurdiensten 3 groenwerking 4 drukwerk, mailings, verpakkingswerk en sorteerwerk 5 productie 6 schoonmaak, reiniging en strijkdiensten 7 klussen en bouw 8 fietsverhuur en -herstellingen 9 ICT 10 toerisme en teambuidling 11 zorg 3 Alfabetische lijst 4 Dankwoord

8 Sociale economie: u haalt er écht voordeel uit 8 sociale economie Heel wat bedrijven zijn nu al een interessante business partner van sociale economieondernemers. Er zijn tal van mogelijkheden om een samenwerking op te zetten tussen sociale en reguliere bedrijven. Want beide hebben meer dan één ding gemeenschappelijk: ze werken kostenefficiënt, bieden kwaliteit en brengen hun producten en diensten op de markt tegen een correcte prijs. Sociale ondernemers hebben daarnaast een bijkomende doelstelling: ze staan in voor de tewerkstelling van werknemers met een zekere afstand tot de arbeidsmarkt. Werknemers die prima bedrijfsresultaten neerzetten dankzij een goede omkadering en begeleiding. Hiervoor krijgen sociale ondernemers een tussenkomst van de Vlaamse overheid, maar verder zijn ze net als alle andere bedrijven actief op de markt. Haal voordeel uit een samenwerking Vergroot uw rendement Geef arbeidsintensieve, repetitieve taken waar u moeilijk werknemers voor vindt, zoals verpakkingen, verzendwerk, handwerk bij groenonderhoud, sorteerwerk, afwerking van producten, assemblage uit aan een sociale economieondernemer. Zij worden uw business partner en zorgen dat het werk kwalitatief en tijdig gebeurt. U regelt de voorwaarden en kunt meer focus leggen op uw core business, de sociale economieondernemer voert het werk volgens de afspraken uit.

9 U spreekt met de sociale economieonderneming af waar de opdrachten worden uitgevoerd: in uw bedrijf via een tijdelijke of permanente enclave óf in de werkruimte van de sociale economieonderneming. Vanuit die enclave raken doelgroepwerknemers sneller geïntegreerd in het reguliere team. En uw reguliere werknemers krijgen een constructieve kijk op mensen met een arbeidsbeperking waardoor er een hechtere werkomgeving ontstaat. Doe een beroep op een breed aanbod van diensten en producten Maak bij uw volgende aankoop gebruik van het brede aanbod van diensten en producten die sociale economieondernemingen aanbieden. Dat kan gaan van kleine catering tot verzorgen van personeelsfeesten, relatiegeschenken, teambuilding voor bedrijven, opruimwerk, verhuur van fietsen voor werknemers, groenonderhoud, isolatiewerk, noem maar op. 9 sociale economie Boost uw bedrijfsimago Engageer u als ondernemer om sociale economieondernemers te leren kennen, nodig hen uit in uw bedrijf, laat u inspireren, maak kennis met het brede aanbod, kijk samen wat jullie voor elkaar kunnen betekenen, en voeg zo aan uw bedrijf een sociale dimensie toe. U bewijst uzelf én de samenleving een gunst en u maakt écht werk van een maatschappelijke verantwoorde aanpak. Dat geeft een boost aan uw bedrijfsimago.

10 Sociale economie: breed aanbod 1. maatwerkbedrijven 10 sociale economie Echte bedrijven met werk op maat Maatwerkbedrijven zijn ondernemingen waarbij minstens 65 procent van de werknemers een grote afstand tot de reguliere arbeidsmarkt ondervinden. Maatwerkbedrijven willen werk en ondersteuning garanderen voor deze personen, met het oog op een mogelijke doorstroom naar het reguliere circuit. Voorheen kenden we hen als de beschutte en sociale werkplaatsen, nu worden ze maatwerkbedrijven genoemd. Een recente hervorming zorgde voor een vereenvoudiging van de subsidievoorwaarden voor deze ondernemingen. Omdat doelgroepwerknemers specifieke noden hebben, steunt de overheid in het voorzien van een werkomgeving met aangepaste structuur. Subsidies helpen de ondernemingen hun sociale doelstelling te realiseren. De voorbije decennia haalde de maatwerkbedrijven mooie resultaten dankzij veel enthousiasme en doorzetting. Maatwerkbedrijven nemen een volwaardige bedrijfsactiviteit voor hun rekening en zijn economisch actief op de markt. Deze specifieke activiteiten kunnen een meerwaarde zijn voor reguliere bedrijven.

11 2. maatwerkafdeling Uw voordelige maatwerkafdeling U kan als reguliere onderneming, los van uw kernactiviteit, een afdeling oprichten waar ze het principe van werk op maat toepassen: de maatwerkafdeling. De overheid voorziet voordelen en ondersteuningspakketten voor reguliere bedrijven die een beperkt team doelgroepwerknemers van minstens vijf voltijdse equivalenten duurzaam aanwerven. Op die manier wordt u zelf een sociale ondernemer, met behoud van focus op uw kernactiviteit. Sommige bedrijven geven aan deze formule de voorkeur omdat de werknemers effectief bij hen in dienst komen en ze zelf de nodige omkadering kunnen bieden. De Vlaamse overheid stimuleert op deze manier de bedrijven om werknemers uit de zogenaamde kansengroepen aan te werven met een bijbehorende financiële tegemoetkoming. 11 sociale economie 3. enclavewerking Extra team binnen uw bedrijfsmuren Maatwerkbedrijven hebben via de enclavewerking een interessante formule om voor reguliere bedrijven opdrachten uit te voeren binnen de bedrijfscontext. U integreert een team medewerkers met een arbeidsbeperking vanuit een maatwerkbedrijf op uw werkvloer, permanent of tijdelijk, dat het werk op maat onder begeleiding uitvoert. De medewerkers blijven in dienst van het maatwerkbedrijf en werken samen met hun begeleider. U heeft als bedrijfsleider enkel een afspraak over het werk dat moet gedaan worden.

12 12 sociale economie De enclavewerking biedt een oplossing voor permanente arbeidsintensieve taken, maar kan ook zorgen voor een flexibele tijdelijke opvang van arbeidspieken of seizoensgebonden werkzaamheden. De inschakeling van de doelgroepwerknemers moet altijd gebeuren onder de hoofdactiviteit van uw onderneming. Uw proces loopt naadloos verder tegen een vooraf afgesproken vergoeding: u weet precies wat u mag verwachten voor, tijdens en na de opdracht. Plaats uw enclave op een logische plek in uw productieketen. Deze slimme infrastructuur bespaart u transportkosten en u wint extra tijd. Vanuit hun perspectief werken de doelgroepwerknemers op verplaatsing, binnen in echt bedrijf en buiten hun vertrouwde werkomgeving. Net die verruiming van hun horizon kan zorgen voor een snellere integratie binnen de reguliere sector. Deze formule slaat aan bij reguliere bedrijven, bij maatwerkbedrijven en zeker ook bij de werknemers. Wettelijke basis maximaliseert rendement Over sociale economie doen soms wel eens wilde verhalen de ronde. Het zou gaan om een verkapte vorm van concurrentie. Of nadelig zijn voor een nichesector. Om duidelijkheid te scheppen tekende de Vlaamse overheid eind 2014 een heel duidelijk kader onder de vorm van het Maatwerkdecreet en het Decreet Lokale Diensteneconomie. Zo is het zeker dat uw keuze voor sociale economie de slimste optie is voor heel de economische sector. Wie dat systeem dan betaalt? De financiering is verdeeld over de Vlaamse, federale en lokale overheid, en u u vergoedt de geleverde diensten tegen gunsttarief.

13 4. lokale diensteneconomie Lokale invulling voor uw bedrijfsnoden De lokale diensteneconomie combineert drie richtpunten: 1. lokale tewerkstelling; 2. lokale noden; 3. doorstroom naar reguliere sector. Lokale diensteneconomie is de verzamelnaam van initiatieven, van meestal non-profit organisaties, die allerhande dienstverlening aanbieden. Vaak zitten ze in een niche waaraan de reguliere sector niet of onvoldoende tegemoetkomt en bieden ze een ecologische en maatschappelijke meerwaarde. Ook hier draait alles rond het kansen bieden op werk voor mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt. Uw bedrijf kan gebruikmaken van deze maatschappelijke diensten.. Voorbeelden zijn: fietsverhuur en fietsonderhoud voor uw werknemers, levering van broodjes, opruimwerk, klusjesdienst, buurtrestaurants, vervoerdienst 13 sociale economie Profiel van werknemers uit de sociale economie Een werknemer uit de sociale economie vindt vaak moeilijk zijn weg op de arbeidsmarkt zonder extra ondersteuning. Werknemers die niet terechtkunnen in de reguliere sector worden gescreend door de VDAB en toegeleid naar een job binnen de sociale economie. Vanuit de gedrevenheid om actief deel te nemen aan de samenleving, start de werknemer op in een beschermd en begeleid traject. Naargelang het statuut van de werknemer en zijn capaciteiten, wordt aan de werknemer kansen geboden worden om door te groeien naar de reguliere sector.

14 Constructieve arbeidsomgeving Doelgroepwerknemers zijn heel gedreven. Maar ze hebben een specifiek werkkader nodig. Ze vragen extra ondersteuning en begeleiding. Binnen de sociale economie werken ze optimaal, omdat hun begeleiders dat gevraagde kader garanderen. Na een periode van begeleiding slagen ze er vaak in terug aansluiting te vinden met de reguliere economie en er een duurzame job te vinden. 14 sociale economie De taken die ze uitvoeren? Dat gaat van handenarbeid in een productieomgeving tot een brede dienstverlening. Fietsen onderhouden, biologisch geteelde groenten kweken, meubels restaureren, maaltijden bereiden, tweedehandse kleding ophalen tot zelfs... een kinderboerderij helpen uitbaten. 5. arbeidszorg Opdrachten door vrijwilligers met uitkering Soms verhinderen persoonlijke, sociale of medische redenen een medewerker om te functioneren in het reguliere circuit of in een betaalde job binnen de sociale economie. Voor die mensen is arbeidszorg hét alternatief. Ze krijgen een kans om onder begeleiding mee te draaien in de maatschappij en dit binnen de krijtlijnen van een arbeidszorgcontract. Tijdens deze vorm van activering behouden ze hun statuut en uitkering. Toegang tot volwaardig werk is ook voor deze doelgroep een belangrijke voorwaarde om te kunnen participeren aan de samenleving en biedt kansen op verdere persoonlijke en professionele ontwikkeling.

15 U vindt in deze brochure een overzicht van het aanbod van sociale economieorganisaties binnen onze regio, hun contactgegevens en hun activiteiten. Heeft u interesse om aan te kopen bij de sociale economie en heeft u nog vragen? Heeft u interesse om een enclavewerking of maatwerkafdeling in uw organisatie op te zetten? 15 sociale economie De coördinator sociale economie en de job account manager van de Dienst Tewerkstelling staan u met raad en daad bij om de financiële return te berekenen en u bij te staan in de administratieve afwikkeling van het aanvraagdossier. Contacteer ons via of via tewerkstelling@genk.be

16

17 Aksi cvba 17 De Kringwinkel Maasland De Sluis vzw Leerwerkplaats De Wroeter Arbeidscentrum De Wroeter Dagcentrum VZW Fietsbasis Flagbag 1 verkoop producten Kringwinkel de Koop VZW Natuurhulpcentrum VZW

18 Aksi cvba De Kringwinkel Maasland De Sluis vzw Leerwerkplaats 18 1 verkoop producten De Botterlarij: streekproductenwinkel. De Bottelarij Sociocultureel toeristisch project Ulbeekstraat Wellen info@aksi.be Ann Debock Verkoop van herbruikbare goederen: meubelen, speelgoed, elektrische apparaten, kleding; inboedelservice; huis aan huis inzameling van glas, papier en textiel; fietsenherstelling; renovatie van meubels; gratis ophaling van herbruikbare goederen. Afgewerkte houtproducten (meubilair) De Sluis vzw Leerwerkplaats Halmstraat 4 info@vzwdesluis.be Rina Simons, Jos Machon of Miranda Leemans De Kringwinkel Boorsemstraat Maasmechelen

19 De Wroeter Arbeidscentrum De Wroeter Dagcentrum VZW Fietsbasis 19 Biologische geteelde groenten en fruit; ambachtelijke producten; streekproducten; zelfoogsttuin boerderijwinkel markten. De Wroeter Arbeidscentrum St.-Rochusstraat Kortessem arbeidscentrum@dewroeter.be Zelfgemaakte voedingsproducten; geschenkmanden; cadeaubonnen; catering. De Wroeter Dagcentrum St.Rochusstraat Kortessem dagcentrum@dewroeter.be Levering bedrijfsfietsen met huisstijl van bedrijf; onderhoudscontract van bedrijfsfietsen; assemblage van fietsen op maat van bedrijf; levering tweedehands fietsen; levering fietsmaterialen. Fietsatelier vzw Kempische steenweg Hasselt verkoop producten

20 Flagbag Kringwinkel de Koop VZW Natuurhulpcentrum VZW 20 1 verkoop producten Bags from flags: unieke en hippe gadgets (tassen, relatiegeschenken,...); Producten van gebruikte vlaggen en zeilen op maat van bedrijf. iov De Container vzw Stadsheide Hasselt info@flagbag.be verdeelpunten: Het Hendrikshuis te Hasselt Modemuseum Hasselt Toeristische dienst Hasselt Verkoop van herbruikbare goederen: meubelen, speelgoed, elektrische apparaten, kleding; gratis ophaling van herbruikbare goederen; inboedelservice; textielophaling; ondersteuning aan repaircafés d.m.v. ter beschikking stellen van repairkisten. Kringwinkel de Koop VZW Bosdel 36 Verkoop van verrekijkers, voedertafels, nestkasten en insectenhotels enz. Natuurhulpcentrum VZW Industrieweg Zuid Opglabbeek

21 21 2 catering en traiteurdiensten Alternatief VZW horecacentrum Arbeidskansen vzw

22 Alternatief VZW horecacentrum Arbeidskansen vzw 22 2 catering/traiteurdiensten Zelfbedieningsrestaurant; soepservice; verhuur vergaderzalen. Alternatief VZW horecacentrum Weg naar As 91 info@alternatiefvzw.be Catering via Resto Kielenberg; taverne Kolonie (As). Resto Kielenberg Kieleberg 21 Poort Genk Bilzen resto@arbeidskansen.be Taverne Kolonie Bilzerweg As willem.vandensande@arbeidskansen.be

23 23 Atelier alternatief vzw Bewel vzw BLM vzw De Winning, maatwerk vzw 3 groenwerkzaamheden Natuur en landschapszorg vzw Genk (Natuurpunt vzw) Talea cvba

24 Atelier Alternatief vzw Bewel vzw BLM vzw 24 3 groenwerkzaamheden Zwerfvuil opruimen; onderhoud, inspectie en herstelling van speeltuigen; onkruidbestrijding; snoeien en onderhoud van perken; straatmeubilair: onderhoud en herstelling; onderhoud bedrijventerreinen; tuinonderhoud bij senioren. Atelier Alternatief vzw Lucien Londotstraat 3E info@alternatiefvzw.be Onderhoud en aanleg van parken, tuinen en plantsoenen; opruimen van zwerfvuil; groenonderhoud op begraafplaatsen; leveren en verspreiden van houthaksel en schors; (ecologische) onkruidbestrijding; kleine verhardingswerken; winteronderhoud van holle wegen; onderhoud voet- en wandelpaden; verwijderen van Amerikaanse vogelkers; Bewel vzw Ginderoverstraat Diepenbeek info@bewel.be Onderhoud en aanleg van parken, tuinen en plantsoenen; onderhoud, inspectie en herstelling van speeltuigen; maaien van gazons; scheren van hagen en heesters; alternatieve onkruidbestrijding (branden); onderhoud van beken; bestrijden van Amerikaanse Vogelkers & Amerikaanse Eik. BLM vzw Nieuwpoortlaan 25/2 conny.maes@blmgenk.be

25 De Winning, maatwerk vzw Natuur en landschapszorg vzw Genk (Natuurpunt vzw) Talea cvba kracht van sociaal ondernemerschap Onderhoud en aanleg van landschapselementen; landschapsherstel; ontwerp en aanplantingen bedrijventerreinen; maaiwerken; bestrijding van land-en watergebonden exoten; vellen en snoeien van bomen; uitrijden, slepen van hout, opruimen van takken en hout. De Winning, maatwerk vzw Troisdorflaan 19 Kapwerken van bomen; beheer van exoten; maaiwerken; beheer van houtige vegetaties; beheer van landschappen; duurzaam parkbeheer: parkaanleg, rasterwerken, poorten ; duurzaam inrichting openbaar groen en bedrijventerreinen. Natuur en landschapszorg vzw Genk Langerloweg 33 thomas.stijnen@natuurpunt.be ontwerp en aanplantingen bedrijventerreinen groenonderhoud bedrijventerreinen Talea Troisdorflaan 19 An Berden Maakt ruimte voor morgen 25 3 groenwerkzaamheden

26

27 27 Atelier Alternatief vzw Arbeidskansen vzw De Start Arbeidskansen vzw Labor ter Engelen vzw 4 drukwerk, mailings, verpakkingswerk en sorteerwerk Bewel vzw De Sluis vzw Leerwerkplaats Tevona vzw

28 Atelier Alternatief vzw Arbeidskansen vzw De Start Arbeidskansen vzw Labor ter Engelen vzw 28 4 drukwerk, mailings, verpakkingswerk en sorteerwerk drukwerk en mailings; reclamebedeling; verpakkingswerkzaamheden: voedingsindustrie (krimpfolie); grafische industrie; (elektro) assemblage assemblage van design artikelen. Atelier Alternatief vzw Lucien Londotstraat 3E info@alternatiefvzw.be Licht industrieel werk: inpakwerk, sorteerwerk; mailing: brieven plooien, etiketten plakken; eenvoudig creatief werk. Arbeidskansen vzw De Start Bilzerweg As willem.vandensande@arbeidskansen.be Wendy Marting drukwerk en mailings; verpakkingswerkzaamheden: voedingsindustrie (krimpfolie); grafische industrie; (elektro) assemblage; assemblage van design artikelen. Arbeidskansen vzw Labor ter Engelen vzw Bilzerweg As willem.vandensande@arbeidskansen.be Willem Vandensande

29 Bewel vzw De Sluis vzw Leerwerkplaats Tevona vzw 29 offset- en zeefdrukkerij; boekbinden: nieten en verlijmen, spiraalbinden, uitrapen van folders, bescherming van, gouddruk aanbrengen, maken van luxedozen op maat, ; mailings: drukwerken, verzamelen en onder omslag brengen, personaliseren, postklaar maken en verzenden, stockeren, onder folie brengen van mailings, ; reclamebedeling. Bewel vzw Ginderoverstraat Diepenbeek info@bewel.be Verpakking en sorteerwerk; licht assemblagewerk; machinale verpakking; mailings: plooiwerk; bedeling. De Sluis vzw Leerwerkplaats Halmstraat 4 info@vzwdesluis.be Rina Simons, Jos Machon of Miranda Leemans Licht industrieel werk; mailings: plooiwerk; bedeling. Tevona Centrum voor dagbesteding Drie Linden Arbeidsstraat 72 bernard.deckers@tevona.be Bernard Deckers drukwerk, mailings, verpakkingswerk en sorteerwerk

30 4 drukwerk, mailings, verpakkingswerk en sorteerwerk

31 Arbeidskansen vzw De Start 31 Arbeidskansen Ergon Maasland cvba-so Arbeidskansen vzw Labor ter Engelen vzw Bewel vzw De Sluis vzw Leerwerkplaats vzw Sociale Werkplaats De Sluis 5 productie De Winning, maatwerk vzw Tevona vzw

32 Arbeidskansen vzw De Start Arbeidskansen vzw Ergon Maasland cvba-so Arbeidskansen vzw Labor ter Engelen vzw 32 5 productie licht en eenvoudige productieactiviteiten. Arbeidskansen vzw De Start Bilzerweg As willem.vandensande@arbeidskansen.be Willem Vandensande Toeleveringsbedrijf in de metaalsector (staal, RVS, aluminium); laswerken, zagen, slijpen, polieren, ponsen, plooien, buigen; assemblage en constructiewerken. Arbeidskansen vzw Ergon Maasland cvba-so Leuerbroek Kinrooi ergonmaasland@arbeidskansen.be willem.vandensande@arbeidskansen.be Willem Vandensande Verpakking en assemblage; confectie: zitmeubelen, meubeltextiel, versnijden van stoffen, matrassen, beddingsector; lichte en eenvoudige productieactiviteiten. Arbeidskansen vzw Labor ter Engelen vzw Bilzerweg As willem.vandensande@arbeidskansen.be Willem Vandensande

33 Bewel vzw De Sluis vzw Leerwerkplaats vzw Sociale Werkplaats De Sluis De Winning, maatwerk vzw kracht van sociaal ondernemerschap 33 Textielverwerking: strijken, tunnelen, prijzen, etiketteren, beveiligen, op kapstok hangen, sorteren, verpakken, stikwerken; automotive: assemblagewerken, indirecte verpakkingen, controlewerking; cleanroom: verpakken, assembleren, controleren, zeefdrukken (stofarme ruimte); manuele taken: elektromontage, mechanisch monteren, lichte metaalbewerking, ontbramen, controleren, overkeuren, sorteren; enclavewerking. Bewel vzw Ginderoverstraat Diepenbeek Textielverwerking: stoffeerwerk meubels, allerhande toepassingen vantextiel; houtverwerking: verzaag- en freeswerk, houtwerk voor diverse doeleinden, binnen- en buitenmeubilair; assemblagewerk. De Sluis vzw Leerwerkplaats vzw Sociale Werkplaats De Sluis Halmstraat 4 info@vzwdesluis.be Rina Simons, Jos Machon of Miranda Leemans Eenvoudige repetitieve productiewerkzaamheden; enclavewerking. De Winning, maatwerk vzw Troisdorflaan 19 rik.decelle@dewinning.be Rik Decelle productie

34 Tevona vzw 34 5 productie Semi-industrieel stukwerk; eenvoudige handelingen; enclavewerking. Tevona Centrum voor dagbesteding Drie Linden Arbeidsstraat 72 bernard.deckers@tevona.be Bernard Deckers

35 35 Alternatief vzw Strijkdienst Atelier Alternatief vzw BLM vzw De Sluis vzw Leerwerkplaats vzw Sociale Werkplaats De Sluis 6 schoonmaak, reiniging en strijkdiensten Soop vzw T Strijkateljee bvba

36 Alternatief vzw Strijkdienst Atelier Alternatief vzw BLM vzw 36 6 schoonmaak, reiniging en strijkdiensten Strijken voor particulieren, bedrijven en werknemers van bedrijven. Alternatief vzw Strijkdienst Welzijnscampus 11 Strijkpunt Opglabbeek t Troempeelke Kapelstraat Opglabbeek Schoonmaak van bedrijfsgebouwen en kantoren, trappenhallen, zalen; schoonmaak na bouw- en verfactiviteiten; schoonmaak voor of na festiviteiten; industriële reiniging van vloeren; tapijtreiniging; poetsen van ramen. Atelier Alternatief vzw Lucien Londotstraat 3E info@alternatiefvzw.be Schoonmaak van binneninstallaties, openbare terreinen, gevels, poorten, schuilhuisjes, verkeersborden. BLM vzw Nieuwpoortlaan 25/2 conny.maes@blmgenk.be Conny Maes

37 De Sluis vzw Leerwerkplaats vzw Sociale Werkplaats De Sluis SOOP vzw T Strijkateljee bvba 37 Sneeuwvrij maken van stoepen en bedrijfsterreinen; schoonmaak van bedrijfsgebouwen en terreinen. De Sluis vzw Leerwerkplaats Halmstraat 4 info@vzwdesluis.be Rina Simons, Jos Machon of Miranda Leemans Schoonmaak van bedrijfsgebouwen en kantoren, trappenhallen, zalen, winkels, horecaruimtes, leegstaande woningen enz. SOOP vzw Schaapsdries 2 info@vzwsoop.be petra.coninx@vzwsoop.be Petra Coninx Strijken voor bedrijven. T Strijkateljee bvba St-Rochusstraat Zutendaal info@strijkateljee.eu schoonmaak, reiniging en strijkdiensten

38

39 39 Alternatief Atelier vzw Bouw- en klussenteam Arbeidskansen vzw Trabajo vzw Bewel vzw BLM vzw 7 klussen en bouw De Winning, maatwerk vzw Soop vzw

40 Atelier Alternatief vzw Bouw- en klussenteam Arbeidskansen vzw Trabajo vzw Bewel vzw 40 7 klussen en bouw Klusjesdienst: renovatie: schilderen, pleisteren, vloeren, tegelen, timmerwerk; gyprocwerken; afbraak en strippen van gebouwen; isolatiewerken; kleine metselwerken; glas- en siliconenwerken; verhuisdienst. Atelier Alternatief vzw Lucien Londotstraat 3E info@alternatiefvzw.be Klusjesdienst; verhuisdienst. Arbeidskansen vzw Trabajo vzw Bilzerweg As willem.vandensande@arbeidskansen.be trabajo@arbeidskansen.be Willem Vandensande Schilderwerken. Bewel vzw Ginderoverstraat Diepenbeek info@bewel.be

41 BLM vzw vzw SOOP Klusjesdienst onderhoud van straatmeubilair, speeltuigen, signalisaties, ; ontmossen, invoegen en impregneren van gevels; reinigen van stoepen, gevels en daken; kleine onderhouds- en opruimwerken. Brandkranen en signalisatie onderhoud van brandkranen; signalisatiewerken. BLM vzw Nieuwpoortlaan 25/2 conny.maes@blmgenk.be Kleine laagdrempelige klussen; kleine schilderwerken; beperkt tuinonderhoud; ondersteuning bij verhuis. vzw SOOP Schaapsdries 2 info@vzwsoop.be petra.coninx@vzwsoop.be Petra Coninx klussen en bouw

42

43 43 Alternatief vzw Fietsatelier Campus Diepenbeek 8 fietsverhuur en -herstellingen vzw Basis Fietspunt Genk vzw Fietsbasis

44 Alternatief vzw Fietsatelier VEDO vzw Basis Fietspunt Genk vzw Fietsbasis 44 8 fietsverhuur en -herstellingen Verhuur en herstellingen fietsen. Alternatief vzw Fietsatelier VEDO Campus Diepenbeek Agoralaan gebouw D 3590 Diepenbeek info@alternatiefvzw.be Uitbating fietspunt Genk: verhuur fietsen; verhuur bewaakte fietsenstalling; kleine fietsherstellingen; vzw Basis Fietspunt Genk Europalaan 45 fietspunt@vzwbasis.be Verhuur toerismefietsen op verschillende locaties: bijv. C-Mine, Kattevennen, fietspunt Genk en Bokrijk; verhuurcontracten fietsen voor bedrijven Fietsatelier vzw Kempische steenweg Hasselt fietsen te reserveren op het gratis nummer

45 45 9 ICT BLM Bitz vzw De Wroeter Arbeidscentrum

46 BLM Bitz vzw De Wroeter Arbeidscentrum 46 9 ICT computeropleidingen voor bedrijven: Windows 7, internet, Word, Excel, Powerpoint, Publisher, tablets, Facebook, Skype, Dropbox, Windows 8, fotobewerking, BLM Bitz vzw Nieuwpoortlaan 25/2 pieter.commerman@blmgenk.be Eenvoudig digitaal input werk. De Wroeter Arbeidscentrum St.-Rochusstraat 8, 3720 Kortessem arbeidscentrum@dewroeter.be mark.eerdekens@dewroeter.be Mark Eerdekens

47 47 Aksi cvba De Winning, maatwerk vzw 10 toerisme en teambuilding Lieteberg vzw vzw Gors

48 Aksi cvba De Winning, maatwerk vzw toerisme en teambuilding Kunst en cultuur centrum; slow toerisme; horeca uitbating; personeelsfeesten; teambuilding; workshops. De Bottelarij Sociocultureel toeristisch project Ulbeekstraat Wellen Ann Debock kracht van sociaal ondernemerschap personeelsuitstappen; toeristische activiteiten met trekpaarden (interactieve huifkartochten met natuurgids en streekeigen picknick); demonstraties van trekpaarden; teambuildings en hippotherapeutische activiteiten met trekpaarden. De Winning, maatwerk vzw Troisdorflaan 19 Rik Decelle

49 vzw Gors Lieteberg vzw B&B; fietscafé; erkend jeugdverblijf centrum; catering feesten; verhuur vergaderruimte met of zonder catering; cafetaria en terras op stedelijk domein aan gezinsboerderij- Kiewit in Hasselt; De Pastorie Martinusstraat 34, 3840 Gors-Opleeuw Herberg Het Klokhuis Martinusstraat Gors-Opleeuw (Borgloon) Koe-vert Putvennestraat 110, 3500 Kiewit/Hasselt personeelsuitstappen: blotevoetenpad, insectenmuseum, vlinderkoepel, bijencentrum; Toegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen. Bezoekerscentrum Lieteberg vzw Stalkerweg 3690 Zutendaal toerisme en teambuilding

50

51 51 Arbeidskansen vzw Labor ter Engelen vzw De Sluis vzw Leerwerkplaats vzw Sociale Werkplaats De Sluis 11 zorg IN-Z Tevona vzw

52 Arbeidskansen vzw Labor ter Engelen vzw De Sluis vzw Leerwerkplaats vzw Sociale Werkplaats De Sluis IN-Z vzw zorg Extra begeleiding binnen rusthuizen en seniorenresidenties; logistieke en lichte taken in de zorg; enclavewerking binnen rust- en verzorgingscentra. Arbeidskansen vzw Labor ter Engelen vzw Bilzerweg As Willem Vandensande Extra begeleiding binnen rusthuizen en seniorenresidenties; logistieke en lichte taken in de zorg; enclavewerking binnen rust- en verzorgingscentra. De Sluis vzw Leerwerkplaats Halmstraat 4 info@vzwdesluis.be Rina Simons, Jos Machon of Miranda Leemans Seniorenoppas in het kader van de thuiszorg; persoonlijke assistentie voor personen met een handicap; seniorenassistentie in de woonzorgcentra; vervoersbegeleiding naar dagverzorgingscentra. IN-Z vzw Schaapsdries

53 Tevona vzw Enclavewerking binnen rust- en verzorgingscentra zorg Centrum voor dagbesteding Drie Linden Arbeidsstraat 72 Bernard Deckers

54 54 Alfabetische lijst

55 Aksi cvba De Bottelarij Ulbeekstraat Wellen Alternatief vzw Alternatief VZW horecacentrum Runkstersteenweg Hasselt Weg naar As Alfabetische lijst Atelier Alternatief vzw Lucien Londotstraat 3E Alternatief vzw Strijkdienst Welzijnscampus Alternatief vzw Fietsatelier VEDO Campus Diepenbeek Agoralaan gebouw D 3590 Diepenbeek

56 Arbeidskansen vzw Bilzerweg As Alfabetische lijst Arbeidskansen vzw De Start Arbeidskansen vzw Ergon Maasland cvba-so Bilzerweg As Leuerbroek Kinrooi Arbeidskansen vzw Labor ter Engelen vzw Bilzerweg As Arbeidskansen vzw Trabajo vzw Bilzerweg As vzw Basis Fietspunt Genk Europalaan

57 Bewel vzw Ginderoverstraat Diepenbeek BLM Bitz vzw Nieuwpoortlaan 25/ De Sluis vzw Leerwerkplaats Halmstraat Alfabetische lijst De Winning, maatwerk vzw Troisdorflaan De Wroeter Arbeidscentrum St-Rochusstraat Kortessem De Wroeter Dagcentrum St-Rochusstraat Kortessem

58 VZW Fietsbasis Kempische steenweg Hasselt Alfabetische lijst IN-Z vzw Kringwinkel de Koop VZW Schaapsdries Bosdel De Kringwinkel Maasland Boorsemstraat Maasmechelen Lieteberg vzw Stalkerweg 3690 Zutendaal Natuur en landschapszorg vzw Genk (Natuurpunt vzw) Langerloweg

59 Natuurhulpcentrum VZW Industrieweg Zuid Opglabbeek T Strijkateljee bvba vzw SOOP St-Rochusstraat Zutendaal Schaapsdries Alfabetische lijst Talea cvba Troisdorflaan Tevona vzw Arbeidsstraat

60 Intergemeentelijke samenwerkingsverband sociale economie GAOZ Stadsplein 1 tewerkstelling@genk.be Wim Dries voorzitter Angelo Bruno plaatsvervangend voorzitter Raymond Thijs ondervoorzitter Jo Santermans mandataris Peter Schreurs mandataris Datum publicatie: september 2015 v.u. Intergemeentelijke samenwerkingsverband sociale economie GAOZ

Hoe kan een lokaal bestuur samenwerken met Beschutte en Sociale Werkplaatsen? - Chantal Swerts -

Hoe kan een lokaal bestuur samenwerken met Beschutte en Sociale Werkplaatsen? - Chantal Swerts - Hoe kan een lokaal bestuur samenwerken met Beschutte en Sociale Werkplaatsen? - Chantal Swerts - Beschutte werkplaatsen Sociale werkplaatsen Andere partners voor het lokale bestuur: Collectieve invoegafdeling

Nadere informatie

Sociale economie IN UW REGIO INTERGEMEENTELIJKE VERENIGING WERKGELEGENHEID MIDDEN-LIMBURG. SocEco-BRO-210x285.indd 1 6/02/17 23:21

Sociale economie IN UW REGIO INTERGEMEENTELIJKE VERENIGING WERKGELEGENHEID MIDDEN-LIMBURG. SocEco-BRO-210x285.indd 1 6/02/17 23:21 Sociale economie IN UW REGIO INTERGEMEENTELIJKE VERENIGING WERKGELEGENHEID MIDDEN-LIMBURG SocEco-BRO-210x285.indd 1 6/02/17 23:21 Sociale economie IN UW REGIO 2-3 SocEco-BRO-210x285.indd 2 6/02/17 23:21

Nadere informatie

Op weg naar een nieuw MAATWERKDECREET

Op weg naar een nieuw MAATWERKDECREET Op weg naar een nieuw MAATWERKDECREET Kader - situering Vlaams Regeerakkoord Sociale Economie => 2 pijlers: Lokale Diensteneconomie Maatwerk Beschutte werkplaatsen Sociale werkplaatsen Invoegmaatregel

Nadere informatie

HOE KAN SOCIALE ECONOMIE BIJDRAGEN AAN HET BELEID IN UW GEMEENTE?

HOE KAN SOCIALE ECONOMIE BIJDRAGEN AAN HET BELEID IN UW GEMEENTE? HOE KAN SOCIALE ECONOMIE BIJDRAGEN AAN HET BELEID IN UW GEMEENTE? 1 MAART 2010 INHOUD 1. Inleiding: sociale economie in Limburg 2. Tussentijdse stand: project lokale werkgelegenheid 3. Getuigenis van Dirk

Nadere informatie

INTRODUCTIE. Lokale Diensteneconomie

INTRODUCTIE. Lokale Diensteneconomie INTRODUCTIE Lokale Diensteneconomie Sociale economie in Vlaanderen 1) Bedrijven en initiatieven die een specifieke maatschappelijke meerwaarde realiseren - Tewerkstelling creëren - Aandacht voor duurzame

Nadere informatie

Beleidsnota Sociale Economie 08/01/2015

Beleidsnota Sociale Economie 08/01/2015 Beleidsnota Sociale Economie 08/01/2015 1 Omgevingsanalyse 1. Werkzaamheid 2. Werkloosheid 3. Werkvormen in de sociale economie 4. Uitstroom Inhoud Strategische en operationele doelstellingen 1. SD1: Iedereen

Nadere informatie

Maatwerk en W². 2 decreten in de maak

Maatwerk en W². 2 decreten in de maak Maatwerk en W² 2 decreten in de maak 3 2 decreten in de maak Maatwerk: voorontwerp decreet goedgekeurd door de Vlaamse regering W²: werkdocument: wordt binnenkort voorgelegd op de Vlaamse regering wordt

Nadere informatie

Bewel VZW. Mens en maatwerk Matching on the job. Patrick Nelissen. algemeen directeur Marc Martens. voorzitter

Bewel VZW. Mens en maatwerk Matching on the job. Patrick Nelissen. algemeen directeur Marc Martens. voorzitter Bewel VZW Mens en maatwerk Matching on the job Patrick Nelissen. algemeen directeur Marc Martens. voorzitter Liesje Schepens Bewel VZW Wie zijn we? Wat doen we? Wie kan terecht bij onze organisatie? Matching

Nadere informatie

Sociale overheidsopdrachten

Sociale overheidsopdrachten Sociale overheidsopdrachten 3 maart 2016 Filip Deproost 1 Wat? Planet Ecologisch verantwoord People Sociaal bekommerd Profit Met oog voor kostenefficiëntie 2 Sociale duurzaamheid door Filip Deproost 1

Nadere informatie

SOCIALE ECONOMIE STUDIEDAG OPENSTELLEN SPORTINFRASTRUCTUUR

SOCIALE ECONOMIE STUDIEDAG OPENSTELLEN SPORTINFRASTRUCTUUR SOCIALE ECONOMIE STUDIEDAG OPENSTELLEN SPORTINFRASTRUCTUUR Wat is Sociale Economie? Dit is een test Dit is een test Dit is een test 1 Wat is Sociale Economie? Sociale Economie bestaat uit een verscheidenheid

Nadere informatie

De Punt broedplaats voor ondernemers met aandacht voor mens en milieu. Willem Lutjeharms 16 februari 2011

De Punt broedplaats voor ondernemers met aandacht voor mens en milieu. Willem Lutjeharms 16 februari 2011 De Punt broedplaats voor ondernemers met aandacht voor mens en milieu. Willem Lutjeharms 16 februari 2011 1 Publiek-private samenwerking 1.1 Ontstaan en evolutie - Faillissement Trefil-Arbed 1993 - Oprichting

Nadere informatie

Woensdag 16 februari 2011 Nevele, Raadzaal

Woensdag 16 februari 2011 Nevele, Raadzaal Woensdag 16 februari 2011 Nevele, Raadzaal WAT? Een beschutte werkplaats is in de eerste plaats een tewerkstellingsplaats voor werkwillige personen met een arbeidshandicap die tijdelijk of definitief niet

Nadere informatie

Absinth groenonderhoud

Absinth groenonderhoud Absinth groenonderhoud U wilt een betaalbaar onderhoud voor uw bos, plantsoen of park een op maat gesneden voorstel een sociaal verantwoorde aanpak Wij bieden Groenonderhoud met weinig machinale taken

Nadere informatie

Helpdesk sociaal aanbesteden

Helpdesk sociaal aanbesteden Helpdesk sociaal aanbesteden Wat kan Interwaas voor u betekenen? Midden 2010 startte Interwaas de helpdesk sociaal aanbesteden op. Bedoeling is om lokale overheden te helpen bij het duurzamer aanbesteden.

Nadere informatie

Ontwerpdecreet Maatwerk bij collectieve inschakeling

Ontwerpdecreet Maatwerk bij collectieve inschakeling Ontwerpdecreet Maatwerk bij collectieve inschakeling Maatwerkdecreet => doelstelling Het maatwerkdecreet heeft tot doelstelling om een kader te creëren voor collectieve professionele inschakeling van de

Nadere informatie

/ 7 / Gemeenten en ondernemers bundelen hun krachten

/ 7 / Gemeenten en ondernemers bundelen hun krachten / 7 / Gemeenten en ondernemers bundelen hun krachten Martin Vandebuerie Bedrijvencentrum Harelbeke (Stad Harelbeke) 3 Bedrijvencentrum Harelbeke Uitgangspunten : -bestaande Vraag naar kwalitatieve kantoor-

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING SST

ALGEMENE VERGADERING SST ALGEMENE VERGADERING SST t recreatief Wilrijk 25 januari 2010 De partners aan U voorgesteld De Kringwinkel Midden West-Vlaanderen De Lochting vzw Werkspoor Variant Is 4 nu één of 1 vier? Wat is de bedoeling

Nadere informatie

Wat is Kinderman? Vanuit de thuiszorg is Kinderman begin 2009 ontstaan. Onderdeel hiervan is het Sociaal Service Team, verder te noemen SST

Wat is Kinderman? Vanuit de thuiszorg is Kinderman begin 2009 ontstaan. Onderdeel hiervan is het Sociaal Service Team, verder te noemen SST Kinderman Wat is Kinderman? Vanuit de thuiszorg is Kinderman begin 2009 ontstaan. Onderdeel hiervan is het Sociaal Service Team, verder te noemen SST Wat biedt Kinderman? Kinderman heeft een missie die

Nadere informatie

Event #ikzoekwerk Werkt u mee?

Event #ikzoekwerk Werkt u mee? Event #ikzoekwerk Werkt u mee? WORKSHOP SOCIALE ECONOMIE - VERSLAG DEELNEMERS: Methap (stad Genk), Pieter (De Winning), Ilse (pom limburg), Veerle (In-Z), Hilda (prof U-hasselt), Vital (Bewel), Jef Adriaens

Nadere informatie

SOCIALE ECONOMIE BEHOEFTE ONDERZOEK

SOCIALE ECONOMIE BEHOEFTE ONDERZOEK SOCIALE ECONOMIE BEHOEFTE ONDERZOEK 1. BEVRAGING Behoefte onderzoek 'Sociale Economie' In 2014 mochten we van de Vlaamse regering een goedkeuring krijgen betreffende de 'regierol ter stimulering van de

Nadere informatie

Sociale economie: uw partner voor een sociaal en economisch beleid. Wat is Sociale Economie?

Sociale economie: uw partner voor een sociaal en economisch beleid. Wat is Sociale Economie? Sociale economie: uw partner voor een sociaal en economisch beleid Greet Castermans Directeur VOSEC 9 oktober 2007 SE hefboom voor lokale markt Wat is Sociale Economie? "De sociale economie bestaat uit

Nadere informatie

Mee doen... binnen het Sociaal Service Team

Mee doen... binnen het Sociaal Service Team Buurtbeheer SST buurtbeheer werkt in opdracht van woningcorporaties, gemeenten of andere instellingen. SST buurtbeheer is actief in de wijken en draagt zorg voor gemeenschappelijke ruimtes zoals achterpaden,

Nadere informatie

Opnieuw & Co koploper hergebruik in Vlaanderen

Opnieuw & Co koploper hergebruik in Vlaanderen PERSBERICHT 8/6/2018 Initiatieven als Mei plasticvrij tonen aan dat Vlaanderen steeds meer belang hecht aan het Opnieuw & Co koploper hergebruik in Vlaanderen verminderen van de afvalberg. Hergebruik is

Nadere informatie

SOCIALE ECONOMIE Cijfergegevens Zuid-West-Vlaanderen. Ilse Van Houtteghem 20/11/2014

SOCIALE ECONOMIE Cijfergegevens Zuid-West-Vlaanderen. Ilse Van Houtteghem 20/11/2014 SOCIALE ECONOMIE Cijfergegevens Zuid-West-Vlaanderen Ilse Van Houtteghem 20/11/2014 Inhoud - Aantal niet-werkende werkzoekenden - Tewerkstelling (koppen) binnen zes werkvormen sociale economie - Beschutte

Nadere informatie

Mensen met arbeidsbeperking of gezondheidsproblemen - Trajectbepaling en - begeleiding

Mensen met arbeidsbeperking of gezondheidsproblemen - Trajectbepaling en - begeleiding SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 649 van SABINE VERMEULEN datum: 14 juni 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Mensen met arbeidsbeperking of gezondheidsproblemen - Trajectbepaling

Nadere informatie

Sta versteld... en ontdek wat WEB voor u kan betekenen.

Sta versteld... en ontdek wat WEB voor u kan betekenen. Sta versteld... en ontdek wat WEB voor u kan betekenen. WAT KAN WEB VOOR U BETEKENEN? 1 2 WIJ VINDEN DE JUISTE WERKNEMER VOOR UW BEDRIJF OF ORGANISATIE WEB bereikt jaarlijks een 1000-tal werkzoekenden.

Nadere informatie

Voor u als ondernemer. Sterk in Werk maatschappelijk en flexibel ondernemen

Voor u als ondernemer. Sterk in Werk maatschappelijk en flexibel ondernemen Voor u als ondernemer Sterk in Werk maatschappelijk en flexibel ondernemen Steeds meer bedrijven laten hun maatschappelijke betrokkenheid zien. Bijvoorbeeld door werkzaamheden uit te besteden bij een organisatie

Nadere informatie

Wij hebben de eer U ten behoeve van de Vlaamse Regering ingesloten de resolutie betreffende het realiseren van een decreet Maatwerken, over te zenden.

Wij hebben de eer U ten behoeve van de Vlaamse Regering ingesloten de resolutie betreffende het realiseren van een decreet Maatwerken, over te zenden. 1757 Brussel, 10 juli 2008 Mijnheer de minister-president, Wij hebben de eer U ten behoeve van de Vlaamse Regering ingesloten de resolutie betreffende het realiseren van een decreet Maatwerken, over te

Nadere informatie

monitor begeleider sociale economie V E R R A S S E N D T E C H N IS C H

monitor begeleider sociale economie V E R R A S S E N D T E C H N IS C H De monitor/begeleider is naast de doelgroepwerknemer één van de belangrijkste personen in sociale economie bedrijven. Vandaag vindt de sociale economie steeds moeilijker monitoren/ begeleiders. Nochtans

Nadere informatie

VOSEC Memorandum Gemeente- en provincieraadsverkiezingen 8 oktober 2006.

VOSEC Memorandum Gemeente- en provincieraadsverkiezingen 8 oktober 2006. . Kiest u ook voor sociale economie in uw gemeente? Op 8 oktober 2006 zijn er gemeente- en provincieraadsverkiezingen in België. Het Vlaams Overleg Sociale Economie (VOSEC) wil lokale beleidsvoerders in

Nadere informatie

Groep Maatwerk. Werkgeversfederatie

Groep Maatwerk. Werkgeversfederatie Groep Maatwerk Werkgeversfederatie 1 Vertegenwoordigen alle 49 voormalige Vlaamse BW Externe opdracht: belangenbehartiging, informatieverspreiding promotie Interne opdracht (leden): informatieuitwisseling

Nadere informatie

De Winning. Sociale werkplaats + Arbeidszorg. Missie Visie

De Winning. Sociale werkplaats + Arbeidszorg. Missie Visie www.dewinning.be 1 De Winning Missie Visie De Winning beoogt professionele integratie van personen uit kansengroepen die moeilijk aansluiting vinden met de arbeidsmarkt om hun sociaal welzijn en maatschappelijke

Nadere informatie

SOCIALE ECONOMIE: LOKALE DIENSTENECONOMIE

SOCIALE ECONOMIE: LOKALE DIENSTENECONOMIE SOCIALE ECONOMIE: LOKALE DIENSTENECONOMIE lokale sociale economie Steden en gemeenten kunnen een belangrijke rol spelen in lokale sociale economie LDE: initiëren van uitbouw aanvullende diensten die beantwoorden

Nadere informatie

Arbeid biedt een maatschappelijke meerwaarde ten opzichte van inactiviteit. 3

Arbeid biedt een maatschappelijke meerwaarde ten opzichte van inactiviteit. 3 17 SOCIALE ECONOMIE 18 Sociale economie Iedereen heeft recht op een job, ook de mensen die steeds weer door de mazen van het net vallen. De groep werkzoekenden die vaak om persoonlijke en/of maatschappelijke

Nadere informatie

Werken aan Werk. U wilt capaciteit inhuren, werk uitbesteden of bent u op zoek naar medewerkers? Dan is Robedrijf uw partner.

Werken aan Werk. U wilt capaciteit inhuren, werk uitbesteden of bent u op zoek naar medewerkers? Dan is Robedrijf uw partner. Werken aan Werk Werken aan Werk U wilt capaciteit inhuren, werk uitbesteden of bent u op zoek naar medewerkers? Dan is Robedrijf uw partner. U wilt capaciteit inhuren, werk uitbe steden of bent u op zoek

Nadere informatie

Sector beschutte werkplaatsen. Memorandum Vlaamse verkiezingen 25 mei 2014

Sector beschutte werkplaatsen. Memorandum Vlaamse verkiezingen 25 mei 2014 Sector beschutte werkplaatsen Memorandum Vlaamse verkiezingen 25 mei 2014 VLAB, de werkgeversorganisatie die alle 54 Vlaamse beschutte werkplaatsen vertegenwoordigt, benadrukt het belang van de sector

Nadere informatie

ARBEIDSMATIGE DAGBESTEDING

ARBEIDSMATIGE DAGBESTEDING ARBEIDSMATIGE DAGBESTEDING Een overzicht van de mogelijkheden! ARBEIDSMATIGE DAGBESTEDING Werk geeft voldoening, trots en zelfvertrouwen. Op zoek naar een zinvolle arbeidsmatige dagbesteding 1 midden in

Nadere informatie

End of life. De Kringwinkelsector

End of life. De Kringwinkelsector End of life De Kringwinkelsector Inhoud 1. Voorstelling van de Kringwinkelsector 2. Ervaringen uit de sector 3. Voorstelling INNOMATIK 4. Troeven van de sector De sector in cijfers People 4 522 personen

Nadere informatie

MEMORANDUM SST 2014. Een Sociale Werkplaats geeft mensen zin.

MEMORANDUM SST 2014. Een Sociale Werkplaats geeft mensen zin. MEMORANDUM SST 2014 Een Sociale Werkplaats Sociale werkplaats geeft mensen zin! 8.800 mensen Sociale werkplaatsen in Vlaanderen zijn een belangrijke deelsector van de sociale economie. Meer dan 8.800 mensen

Nadere informatie

PRACHTIGE NATUUR, GROTE VERANTWOOR- DELIJKHEID

PRACHTIGE NATUUR, GROTE VERANTWOOR- DELIJKHEID PRACHTIGE NATUUR, GROTE VERANTWOOR- DELIJKHEID PARKRANGERS PARKRANGERS TOEKOMST? INHOUDSTAFEL voorwoord probleemstelling de resultaten sociale impact impact op gemeenten impact op toerisme impact op streekeigen

Nadere informatie

OC St. FERDINAND A R B E I D S Z O R G C E N T R U M D E O O G S T. B O U W S T E N E N t o t W E L Z I J N. BOUWSTENEN tot WELZIJN

OC St. FERDINAND A R B E I D S Z O R G C E N T R U M D E O O G S T. B O U W S T E N E N t o t W E L Z I J N. BOUWSTENEN tot WELZIJN OC St. FERDINAND A R B E I D S Z O R G C E N T R U M D E O O G S T B O U W S T E N E N t o t W E L Z I J N Heel wat personen krijgen niet altijd de mogelijkheid om te participeren aan de verschillende

Nadere informatie

Kwaliteit. Met zijn jarenlange ervaring is Arcor VZW te Ronse een dynamisch en veelzijdig maatwerkbedrijf.

Kwaliteit. Met zijn jarenlange ervaring is Arcor VZW te Ronse een dynamisch en veelzijdig maatwerkbedrijf. Maatwerkbedrijf Kwaliteit Met zijn jarenlange ervaring is Arcor VZW te Ronse een dynamisch en veelzijdig maatwerkbedrijf. Maatwerkbedrijven verschaffen werk op maat aan personen die een grote afstand hebben

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Werkt onder de leiding van en rapporteert aan de technisch hoofdmedewerker

Functiebeschrijving. Werkt onder de leiding van en rapporteert aan de technisch hoofdmedewerker Functie Graadnaam: technisch assistent Functienaam: Functiegroep: technisch uitvoerend Functionele loopbaan: D1-D3 Afdeling: Technische dienst Dienst: Subdienst: Code: Doel van de entiteit De 'technische

Nadere informatie

Bijlage 3: Interview organisaties

Bijlage 3: Interview organisaties Bijlage 3: Interview organisaties BVBA Hoewaer Wat biedt u de mensen aan als organisatie? Wij bieden mensen werk aan in de privésector. Hoe bent u in aanraking gekomen met de tewerkstellingsmaatregel artikel

Nadere informatie

Het proces van gedetineerde tot (maat) werk

Het proces van gedetineerde tot (maat) werk Het proces van gedetineerde tot (maat) werk Situering rol als detentieconsulent GTB = Gespecialiseerd Team Bemiddeling. Begeleiding en ondersteuning van mensen met een lange afstand of begeleidingsnood

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 78/2013 van 11 december 2013 Betreft: aanvraag van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie om een netwerkverbinding tot

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Werkt onder leiding van: maatschappelijk assistent(thuisdiensten)

Functiebeschrijving. Werkt onder leiding van: maatschappelijk assistent(thuisdiensten) Functie Graadnaam: technisch beambte Functienaam: technisch beambte Functiefamilie: technisch uitvoerend Functionele loopbaan: E1-E3 Afdeling: Thuisdiensten Dienst: Klusjesdienst Subdienst: Code: Doel

Nadere informatie

WERKBEGELEIDER FIETSATELIER en KLUSTER

WERKBEGELEIDER FIETSATELIER en KLUSTER INFORMATIEPAKKET WERKBEGELEIDER FIETSATELIER en KLUSTER FUNCTIECONTEXT Werkplus is de naam van zowel een maatwerkbedrijf als een lokaal diensteneconomiebedrijf (LDE) binnen Waregem. Beide bedrijven, actief

Nadere informatie

Noord-Limburgs Open Atelier. Toeleveringsbedrijf voor de maakindustrie Beroeps oriëntatie en werkplekleren

Noord-Limburgs Open Atelier. Toeleveringsbedrijf voor de maakindustrie Beroeps oriëntatie en werkplekleren Noord-Limburgs Open Atelier Toeleveringsbedrijf voor de maakindustrie Beroeps oriëntatie en werkplekleren versie 15-10--2018 Noord-Limburgs Open Atelier Toeleveringsbedrijf voor de maakindustrie Opleiding

Nadere informatie

Sociale economie. Een boeiende kennismaking

Sociale economie. Een boeiende kennismaking Sociale economie Een boeiende kennismaking 1. Wat is sociale economie? De sociale economie bestaat uit verschillende bedrijven/initiatieven, die deze basisprincipes respecteren voorrang van arbeid op kapitaal

Nadere informatie

Beschrijving van de dienst De Technische Dienst staat in voor werken in eigen beheer en uitbestede werken.

Beschrijving van de dienst De Technische Dienst staat in voor werken in eigen beheer en uitbestede werken. Functie Functienaam: Technisch Assistent Graadnaam: Technisch Assistent Functionele loopbaan: D1 - D2 - D3 Afdeling: Wonen en Werken Dienst: Technische Dienst Subdienst: Onderhoud Doel van de entiteit

Nadere informatie

jongeren minder om te werken (DS, 14 februari 2007) Krapte op arbeidsmarkt bedreigt groei KMO s (Unizo, 14 juni 2007)

jongeren minder om te werken (DS, 14 februari 2007) Krapte op arbeidsmarkt bedreigt groei KMO s (Unizo, 14 juni 2007) 100.000 jongeren minder om te werken (DS, 14 februari 2007) Krapte op arbeidsmarkt bedreigt groei KMO s (Unizo, 14 juni 2007) GEZOCHT: 500.000 nieuwe actieven (VOKA, november 2007) Herman Konings Wim Vanhaverbeke

Nadere informatie

GTB afdeling Limburg Welzijnscampus 23 bus Genk (Tel) 089/

GTB afdeling Limburg Welzijnscampus 23 bus Genk (Tel) 089/ GTB afdeling Limburg Welzijnscampus 23 bus 41 3600 Genk (Tel) 089/32 10 50 Info.lim@gtb-vlaanderen.be www.gtb-vlaanderen.be 1. Wat is de opdracht van GTB? De opdracht van GTB is opgedeeld is drie luiken:

Nadere informatie

CONCULLEGA S: PARTNERS OF CONCURRENTEN N. KEERSEBILCK

CONCULLEGA S: PARTNERS OF CONCURRENTEN N. KEERSEBILCK CONCULLEGA S: PARTNERS OF CONCURRENTEN N. KEERSEBILCK 1 AFBAKENING 2 BEGRIPSOMSCHRIJVING CONCULLEGA: Samentrekking van 'concurrent' en 'collega : Ondernemer die dezelfde producten of diensten aanbiedt.

Nadere informatie

SCHORSING MAATWERKBESLUIT VEELGESTELDE VRAGEN

SCHORSING MAATWERKBESLUIT VEELGESTELDE VRAGEN Versie 17/02/2016 Dienst Sociale Economie Koning Albert II-laan 35 bus 20 1030 BRUSSEL www.werk.be SCHORSING MAATWERKBESLUIT VEELGESTELDE VRAGEN (versie sociale werkplaatsen) 1. BETALINGEN 1.1 Wat moeten

Nadere informatie

Sociale Inschakelingseconomie SINE

Sociale Inschakelingseconomie SINE Sociale Inschakelingseconomie SINE Petra Dombrecht Stafmedewerker Lokale Economie en Werkgelegenheid Inhoudstafel 1. Toepasselijke wetgeving 2. Doelstelling 3. Betrokken partijen 4. Werkgever: - voordelen

Nadere informatie

MAATWERKAFDELING - AANVRAAG VAN EEN CONTINGENT AAN WERKONDERSTEUNENDE MAATREGELEN

MAATWERKAFDELING - AANVRAAG VAN EEN CONTINGENT AAN WERKONDERSTEUNENDE MAATREGELEN AFDELING SOCIALE ECONOMIE EN WERKBAAR WERK Koning Albert II-laan 35 bus 20 1030 BRUSSEL www.socialeeconomie.be MAATWERKAFDELING - AANVRAAG VAN EEN CONTINGENT AAN WERKONDERSTEUNENDE MAATREGELEN Naar aanleiding

Nadere informatie

Juridische vorm :Cvba so Leden: 4 welzijnsorganisaties en 1 uit sector werk

Juridische vorm :Cvba so Leden: 4 welzijnsorganisaties en 1 uit sector werk Project catering 27 maart 2014 Juridische vorm :Cvba so Leden: 4 welzijnsorganisaties en 1 uit sector werk VZW Spectrum VZW Huize Walden VZW Sint Jozef VZW Rotonde VZW De Ploeg 1 Greep uit onze strategische

Nadere informatie

Sociale economie. 1 Tewerkstellingsgroei varieert van sociale economie initiatief. Streekpact Cijferanalyse

Sociale economie. 1 Tewerkstellingsgroei varieert van sociale economie initiatief. Streekpact Cijferanalyse Streekpact 2013-2018 Cijferanalyse Publicatiedatum: 30 september 2013 Contactpersoon: Kim Nevelsteen Sociale economie De sociale economie bestaat uit een verscheidenheid van bedrijven en initiatieven die

Nadere informatie

Functiekaart. Functie. Doel van de dienst. Plaats in de organisatie. Voor kennisname

Functiekaart. Functie. Doel van de dienst. Plaats in de organisatie. Voor kennisname Functie Graadnaam: specialist Functienaam: specialist Functionele loopbaan: D4-D5 Afdeling: grondgebiedzaken Dienst: werken in eigen beheer (uitvoering) Functiefamilie: technisch uitvoerend Doel van de

Nadere informatie

INFORMATIEPAKKET. COÖRDINATOR (m/v)

INFORMATIEPAKKET. COÖRDINATOR (m/v) INFORMATIEPAKKET COÖRDINATOR (m/v) FUNCTIECONTEXT Werkplus is de naam van zowel een sociale werkplaats als een lokaal diensteneconomiebedrijf (LDE) binnen Waregem. Beide bedrijven, actief binnen de sociale

Nadere informatie

TOEKOMSTBEURS. voor jongeren met een beperking

TOEKOMSTBEURS. voor jongeren met een beperking TOEKOMSTBEURS voor jongeren met een beperking Voorstelling van De Leerexpert De Leerexpert biedt alle types van buitengewoon kleuter-, lager en secundair onderwijs aan verspreid over 13 scholen. Meer dan

Nadere informatie

Onderwerp: projectoproep 2 april 2015 Subsidies voor sociale economie projecten in de provincie Antwerpen

Onderwerp: projectoproep 2 april 2015 Subsidies voor sociale economie projecten in de provincie Antwerpen NOTA Datum: 2 april 2015 Van: Dienst Economie en Internationale Samenwerking Team Sociale Economie Onderwerp: projectoproep 2 april 2015 Subsidies voor sociale economie projecten in de provincie Antwerpen

Nadere informatie

INFORMATIEPAKKET COÖRDINATOR. Werkplus lokale diensteneconomie

INFORMATIEPAKKET COÖRDINATOR. Werkplus lokale diensteneconomie INFORMATIEPAKKET COÖRDINATOR Werkplus lokale diensteneconomie FUNCTIECONTEXT Werkplus is de naam van zowel een maatwerkbedrijf als een lokaal diensteneconomiebedrijf (LDE) binnen Waregem. Beide bedrijven,

Nadere informatie

ACTIVERING SAS (Sociaal - Actief - Samenwerken)

ACTIVERING SAS (Sociaal - Actief - Samenwerken) ACTIVERING SAS (Sociaal - Actief - Samenwerken) Psychiatrisch Centrum Bethanië Andreas Vesaliuslaan 39 2980 Zoersel Tel. 03 380 30 11 pcbethanie@emmaus.be www.pcbethanie.be Binnen en buiten met aandacht

Nadere informatie

Dagbesteding & Leer- en Werktrajecten

Dagbesteding & Leer- en Werktrajecten Leekerweide Dagbesteding & Leer- en Werktrajecten Leekerweide geeft kleur aan je dag www.leekerweide.nl Dagbesteding Inhoud Goede dagbesteding geeft zin 3 Atelier De Specht in Enkhuizen 4 De Kolk in Hoogkarspel

Nadere informatie

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking Vlaamse Regering Addendum bij het Protocol van samenwerking In het kader van het economisch impulsplan herstel het vertrouwen van de Vlaamse regering goedgekeurd op 14 november 2008 Tussen de Vlaamse Regering

Nadere informatie

SERVICE EN ONDERHOUD. Wij houden uw gebouw in topconditie!

SERVICE EN ONDERHOUD. Wij houden uw gebouw in topconditie! GIJ Service MATHIEU GIJBELS SERVICE EN ONDERHOUD Wij houden uw gebouw in topconditie! MATHIEU GIJBELS Service en Onderhoud Klusjesdienst Scania De Service & Onderhoud ploegen bij Mathieu Gijbels zijn teams

Nadere informatie

ACTIVITEITEN- VERSLAG VERSLAG BLIK OP DE TOEKOMST. www.kwmeetjesland.be

ACTIVITEITEN- VERSLAG VERSLAG BLIK OP DE TOEKOMST. www.kwmeetjesland.be VERSLAG 2012 BLIK OP DE TOEKOMST ACTIVITEITEN- VERSLAG v.u. Luc Joos, Slachthuisstraat 2b, Eeklo GRATIS OPHALING www.kwmeetjesland.be Aalter Weibroekdreef 45 Maldegem Vliegplein 54 Eeklo Slachthuisstraat

Nadere informatie

Succesvolle matching & begeleiding van werknemers met een arbeidsbeperking

Succesvolle matching & begeleiding van werknemers met een arbeidsbeperking Succesvolle matching & begeleiding van werknemers met een arbeidsbeperking Radar is uw zorgzame partner in business www.radar.org Wel de voldoening & de voordelen, niet de rompslomp We werken gewoon als

Nadere informatie

INFO-BROCHURE CENTRUM DEELTIJDS ONDERWIJS T.I. SINT-LODEWIJK

INFO-BROCHURE CENTRUM DEELTIJDS ONDERWIJS T.I. SINT-LODEWIJK INFO-BROCHURE CENTRUM DEELTIJDS ONDERWIJS T.I. SINT-LODEWIJK Halmstraat 6 A - 3600 Genk Tel: 089 38 58 12-089 84 30 58 Fax: 089 38 58 12 E-mail: dbso.tisl.genk@skynet. Verbonden aan : INFO-BRUCHURE Technisch

Nadere informatie

DE PARTICIPATIEWET VOOR U ALS WERKGEVER

DE PARTICIPATIEWET VOOR U ALS WERKGEVER UTRECHT MIDDEN DE PARTICIPATIEWET VOOR U ALS WERKGEVER Doel van de Participatiewet De Participatiewet vervangt de bijstandswet, de Wet sociale werkvoorziening en een deel van de Wajong. Het doel van de

Nadere informatie

Vereniging Zonder Winstoogmerk (vzw): legale term voor een non profit vereniging in België.

Vereniging Zonder Winstoogmerk (vzw): legale term voor een non profit vereniging in België. www.socialbiz.eu Sociale Onderneming Informatiefiche T ATELIER (BELGIË) Opgericht in 2000 Rechtsvorm Vereniging Zonder Winstoogmerk (vzw): legale term voor een non profit vereniging in België. Sector Werkgebied

Nadere informatie

Groep Maatwerk. Werkgeversfederatie

Groep Maatwerk. Werkgeversfederatie Groep Maatwerk Werkgeversfederatie 1 Vertegenwoordigen alle 49 voormalige Vlaamse BW Externe opdracht: belangenbehartiging, informatieverspreiding promotie Interne opdracht (leden): informatieuitwisseling

Nadere informatie

Een overzicht Ledenaantal Vlaanderen: leden Limburg: leden Door de afdelingen zelf geworven Vlaanderen: leden Limburg: 103 leden

Een overzicht Ledenaantal Vlaanderen: leden Limburg: leden Door de afdelingen zelf geworven Vlaanderen: leden Limburg: 103 leden Een overzicht Ledenaantal Vlaanderen: 97.362 leden Limburg: 7.651 leden Door de afdelingen zelf geworven Vlaanderen: 1.444 leden Limburg: 103 leden Ledencijfers december 2015 Natuurpunt Alken 189 Natuurpunt

Nadere informatie

West-Vlaanderen performant in tewerkstelling kansengroepen

West-Vlaanderen performant in tewerkstelling kansengroepen Werkt 2, 2007 performant in tewerkstelling kansengroepen Ilse Van Houtteghem Coördinator sociale economie, POM presteert goed op gebied van de tewerkstelling van kansengroepen. Dit blijkt uit de pas verschenen

Nadere informatie

Oostende 3 mei Klimaatdag VVSG. Tom Bosman bestuurder, mede-oprichter

Oostende 3 mei Klimaatdag VVSG. Tom Bosman bestuurder, mede-oprichter Oostende 3 mei Klimaatdag VVSG Tom Bosman bestuurder, mede-oprichter Gereedschap delen WERKtuigen uitleenbank uitleendienst voor gereedschappen die slechts sporadisch of tijdelijk worden gebruikt en daardoor

Nadere informatie

betreffende de lokale diensteneconomie

betreffende de lokale diensteneconomie stuk ingediend op 2168 (2012-2013) Nr. 3 6 november 2013 (2013-2014) Ontwerp van decreet betreffende de lokale diensteneconomie Tekst aangenomen door de plenaire vergadering Stukken in het dossier: 2168

Nadere informatie

DE VLAAMSE SOCIALE ECONOMIE IN 2014

DE VLAAMSE SOCIALE ECONOMIE IN 2014 DE VLAAMSE SOCIALE ECONOMIE IN 2014 Inleiding De situatie op de Vlaamse arbeidsmarkt in 2014 lijkt te zijn gestabiliseerd ten opzichte van het jaar voordien: de werkzaamheidsgraad is licht gestegen, maar

Nadere informatie

Marine Artillerie Waffenkommando op Huisduinen te Den Helder.

Marine Artillerie Waffenkommando op Huisduinen te Den Helder. Marine Artillerie Waffenkommando op Huisduinen te Den Helder. Doel van het project. Binnen Den Helder zijn een aantal Stichtingen en Verenigingen die zich bezig houden met het Cultureel Erfgoed van Den

Nadere informatie

Het decreet van 22 november 2013 betreffende de lokale diensteneconomie

Het decreet van 22 november 2013 betreffende de lokale diensteneconomie Departement Werk en Sociale Economie Dienst Sociale Economie Koning Albert II laan 35 bus 20 1030 Brussel WAARVOOR DIENT DIT MODEL? Aan de hand van dit model kan de opdrachtgevende overheid nagaan of de

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE KANSEN EN ARMOEDEBESTRIJDING NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van

Nadere informatie

Functiebeschrijving: <Dossier- en gegevensbeheerder tewerkstellingsmaatregelen Sociale Economie >

Functiebeschrijving: <Dossier- en gegevensbeheerder tewerkstellingsmaatregelen Sociale Economie > Functiebeschrijving: Functiefamilie Dossier- en gegevensbeheerders Voor akkoord Naam leidinggevende Sabine Lievens, diensthoofd

Nadere informatie

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 14 februari 2019 (830 )

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 14 februari 2019 (830 ) Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 14 februari 2019 (830 ) Walter Horemans (voorzitter) Lucien Herijgers (1 ste ondervoorzitter) Greet Geypen (2 de ondervoorzitter) Ivan Blauwhoff

Nadere informatie

Beheerd door de Koning Boudewijnstichting

Beheerd door de Koning Boudewijnstichting Beheerd door de Koning Boudewijnstichting SAMEN MAKEN WE HET VERSCHIL Het Fonds VINCI ondersteunt projecten van algemeen belang. Door in België het Fonds VINCI op te richten, geven de sponsorbedrijven

Nadere informatie

DUURZAAM ONDERNEMEN, HOE BEGIN JE ERAAN?

DUURZAAM ONDERNEMEN, HOE BEGIN JE ERAAN? ACTIEFICHE - SECUNDAIR DUURZAAM ONDERNEMEN, HOE BEGIN JE ERAAN? Uitdaging Met de klas of werkgroep gaan jullie op zoek naar het juiste product of dienst en via een marktonderzoek gaan jullie na of er potentiële

Nadere informatie

WELZIJN. Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg

WELZIJN. Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg 917 WELZIJN Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg De provincieraad van Antwerpen, Gelet op de bepalingen van het provinciedecreet;

Nadere informatie

Kom naar Werkzin in Elst. Voor wie is Werkzin?

Kom naar Werkzin in Elst. Voor wie is Werkzin? Maatwerk in leren Kom naar Werkzin in Elst Wil jij een vak leren? Jezelf ontwikkelen? En wil het op een gewone school niet lukken? Dan is Werkzin in Elst echt iets voor jou. Bij dit opleidingscentrum leer

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 september 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00735 Onderwerp: Subsidieaanvraag 'Doorstroom Lokale Diensteneconomie' bij het Europees Sociaal Fonds en

Nadere informatie

VERRUIM JE BLIK VAN BINNEN DE ORGANISATIE NAAR BUITEN DE LDE ONDERNEMING KEN DE VERWACHTINGEN VAN DE DOORSTROOMBEGELEIDER

VERRUIM JE BLIK VAN BINNEN DE ORGANISATIE NAAR BUITEN DE LDE ONDERNEMING KEN DE VERWACHTINGEN VAN DE DOORSTROOMBEGELEIDER VERRUIM JE BLIK VAN BINNEN DE ORGANISATIE NAAR BUITEN DE LDE ONDERNEMING KEN DE VERWACHTINGEN VAN DE DOORSTROOMBEGELEIDER 1. emino en De Winning 2. netwerken: een kader 3. praktijkvoorbeeld van het netwerk

Nadere informatie

Vrijwilligers en PAB

Vrijwilligers en PAB Vrijwilligers en PAB 1 Inhoud 1. Vrijwilligerswerk: wat en voor wie?... 3 1.1 Wat is vrijwilligerswerk?... 3 1.2 Wat mag een vrijwilliger doen?... 4 1.3 Wie kan vrijwillige assistent worden?... 4 2. Vrijwillige

Nadere informatie

Arcor, dé partner voor industriële bedrijven

Arcor, dé partner voor industriële bedrijven service op uw maat Arcor biedt maatwerk en totaaloplossingen aan op het vlak van: Distributiebedrijf paul dehaen Bij Arcor ligt de professionaliteit op een opvallend hoog niveau. De kwaliteit van de medewerkers

Nadere informatie

Mogelijkheden voor de sociale economie bij deelname aan de federale overheidsopdrachten. Jo Versteven 13 september 2016

Mogelijkheden voor de sociale economie bij deelname aan de federale overheidsopdrachten. Jo Versteven 13 september 2016 Mogelijkheden voor de sociale economie bij deelname aan de federale overheidsopdrachten Jo Versteven 13 september 2016 Overzicht Het federaal beleidskader (omzendbrief van 16 mei 2014) Situering van de

Nadere informatie

werkt ig > ondernemers > open > partnerschap > personeelsverloop > projecten > rekruteren > service > sn U denkt aan rekruteren, aanwerven, opleiden?

werkt ig > ondernemers > open > partnerschap > personeelsverloop > projecten > rekruteren > service > sn U denkt aan rekruteren, aanwerven, opleiden? werkt edrijf > bedrijven > bedrijvenwerking > begeleiding > begeleidt > biedt > denkt > diensten > doel > duurzame > gent > se > grote > hulp > informatie > innovatie > jobkanaal > maat > maken > medewerkers

Nadere informatie

Functiebeschrijving: Deskundige (m/v)

Functiebeschrijving: Deskundige (m/v) Functiebeschrijving: Deskundige (m/v) Graad Deskundige (m/v) Functietitel Bedrijfseconomisch Deskundige (m/v) Doelstelling van de functie Als bedrijfseconomisch deskundige geeft u mee dagelijkse leiding

Nadere informatie

Werk voor iedereen SUBSIDIEWIJZER INCLUSIEVE ECONOMIE

Werk voor iedereen SUBSIDIEWIJZER INCLUSIEVE ECONOMIE Werk voor iedereen SUBSIDIEWIJZER INCLUSIEVE ECONOMIE ALGEMENE INFO IMPULSSUBSIDIE VOOR INNOVATIEVE PROJECTEN IN DE INCLUSIEVE ECONOMIE SOCIALE ECONOMIE PORTEFEUILLE PARTICIPATIEFONDS TRIVIDEND PROVINCIE

Nadere informatie

Bruggen bouwen tussen de sociale en de reguliere economie

Bruggen bouwen tussen de sociale en de reguliere economie Bruggen bouwen tussen de sociale en de reguliere economie Onze mission statement Door dienstverlenende projecten rond fietsmobiliteit biedt Velo vzw opleidingskansen, werkervaring en tewerkstelling aan

Nadere informatie

WERKBEGELEIDER KLUSTER (GROENPLOEG)

WERKBEGELEIDER KLUSTER (GROENPLOEG) FUNCTIEPROFIEL WERKBEGELEIDER KLUSTER (GROENPLOEG) FUNCTIECONTEXT Werkplus is de naam van zowel een maatwerkbedrijf als een lokaal diensteneconomiebedrijf binnen Waregem. Beide bedrijven, actief binnen

Nadere informatie

Goed werk! Promen, een sterke formatie. Promen_brochure_02.indd 1 27-11-2007 10:55:20

Goed werk! Promen, een sterke formatie. Promen_brochure_02.indd 1 27-11-2007 10:55:20 Goed werk! Promen, een sterke formatie Promen_brochure_02.indd 1 27-11-2007 10:55:20 Onze kracht Vanuit de kracht van een goed geleide organisatie met ruim 1600 enthousiaste medewerkers, lossen wij uw

Nadere informatie