Het Poortje kijkt terug

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het Poortje kijkt terug"

Transcriptie

1 Het Poortje kijkt terug Klik hier en ga direct naar onze cijfers

2 2 Mijn toekomstbeeld? Ik wil graag op mezelf wonen! In het jaar dat ik nu in Het Poortje ben heb ik veel geleerd. Waar ik het meest trots op ben is dat ik steeds beter word in het aangeven van mijn grenzen. In Het Poortje heb ik geleerd nee te zeggen, vooral hoe ik omga met jongens. Dit wil ik graag nog beter kunnen. Ook wil ik graag zelfstandiger worden, zodat ik me straks buiten ook veilig voel en omdat ik uiteindelijk graag op mezelf wil wonen. Rochelle, 15 jaar

3 3 Het Poortje Jeugdinrichtingen Voor u ligt ons publieksjaarbeeld van Het Poortje blikt terug op een veelbewogen en betekenisvol jaar waarin de zorg voor jongeren in geslotenheid centraal stond. En we veel bereikt hebben. Samen met de jongeren maar ook met u streven wij naar een goede toekomst waarin het traject, de behandeling en de mogelijkheden van de jongere voorop staan. Daarom blikken wij ook graag even vooruit, naar hun en ons toekomstperspectief. Dat is waar we met elkaar aan werken!

4 4 Het Poortje Jeugdinrichtingen Het Poortje Jeugdinrichtingen Dit is wat wij doen! Stichting Het Poortje Jeugdinrichtingen biedt gedwongen behandeling en begeleiding aan circa 175 jongeren met ernstige gedragsproblemen in de leeftijd van 12 tot 23 jaar. Wij helpen deze jongeren door de juiste behandeling, onderwijs, arbeidstoeleiding en vrijetijdsbesteding, te werken aan een goede toekomst. Vanaf dag één betrekken we ook de ouders intensief bij de behandeling. Met als doel: een zo succesvol mogelijke terugkeer in de maatschappij en voldoende toekomstmogelijkheden. Het Poortje bestaat hiervoor uit drie specialisaties: Wilster Jeugdzorg Plus instelling in Groningen Juvaid Justitiële Jeugdinrichting in Veenhuizen Portalis - Onderwijs en arbeidstoeleiding Samen bouwen aan één zorgtraject Wij hechten veel waarde aan samenwerking. Naast het inzetten van andere kennis en expertise wil Het Poortje, samen met ketenpartners en zorginstanties in Noord Nederland, doorlopende zorgtrajecten ontwikkelen & aanbieden en met elkaar komen tot een goede afstemming voor de behandeling van jongeren. Hier hebben we in 2011 hard aan gewerkt (DOK3 is hier een mooi voorbeeld van) en dit zal in de toekomst alleen maar meer worden. Het Poortje werkt onder andere nauw samen met Bureau Jeugdzorg, Behandelcentrum Woodbrookers, Jeugdhulp Friesland, Verslavingszorg Noord- Nederland, Driever s Dale, Accare, Elker, Tjallinga Hiem, Ambiq, Yorneo, RENN4, alle MBO-onderwijsinstellingen in het noorden, politie, gemeenten en (LVG) woonvoorzieningen. Met een aantal van deze partners heeft Het Poortje al een intensief samenwerkingsverband. HKZ gecertificeerd! Het Poortje Jeugdinrichtingen is sinds december 2011 officieel HKZ gecertificeerd en in het bezit van het kwaliteitscertificaat! Iedereen in Het Poortje streeft naar de hoogste kwaliteit van zorg voor onze jongeren. Met het HKZ kwaliteitssysteem zijn alle werkzaamheden en processen inzichtelijk en vindbaar. Hiermee brengen wij de kwaliteit en het professioneel handelen van onze organisatie op een steeds hoger peil en kunnen we de kwaliteit van zorg continue evalueren en verbeteren.

5 5 Het Poortje kijkt terug

6 6 Het Poortje Jeugdinrichtingen Al 50 jaar professionele zorg voor jongeren In 2011 bestond Het Poortje 50 jaar. 50 jaar professionele zorg voor jongeren in geslotenheid. Hier zijn wij trots op! Onze verjaardag vierden we met bijzondere en leuke activiteiten waarin de jongeren, alle collega s, onze organisatie en onze geschiedenis in het licht zijn gezet. Het Poortje bracht het jubileumboek Ik geef een feestje als ik vrij kom uit, we hielden een reünie voor alle (oud) medewerkers en er waren diverse leuke activiteiten voor jongeren waaronder een optreden van rapper Fresku, en een voetbalwedstrijd tussen jongeren en onze buren. In het najaar nodigden we alle ketenpartners van Het Poortje uit voor een groot symposium in stadion de Euroborg in Groningen met als thema De Internationale Rechten van het Kind in geslotenheid. Sprekers Marc Dullaert, eerste kinderombudsman van Nederland, en Bram Orobio de Castro, hoogleraar ontwikkelingspsychologie, gaven hier hun visie op het thema. Hare Majesteit de Koningin was bij het symposium aanwezig en sprak met jongeren en medewerkers van Het Poortje jarig-jubileum Voor een terugblik en foto s klik door naar onze website! Behandelcentrum Woodbrookers, volop in beweging In juni 2011 bestond Behandelcentrum Woodbrookers officieel één jaar. Het Poortje heeft dit behandelcentrum in Kortehemmen (Friesland) in samenwerking met Jeugdhulp Friesland opgericht. Na de opstartfase in 2010 is Woodbrookers inmiddels uitgegroeid tot een gezond en vitaal orthopedagogisch behandelcentrum met een stevige positie en naamsbekendheid in Friesland. De combinatie van gesloten behandeling, crisisplaatsing en behandeling door AWBZ financiering is een bijzondere voorloper op wat wij binnen de samenwerking met ketenpartners willen bijdragen. Woodbrookers is een besloten en half open behandelvoorziening voor Friese jongeren met meervoudige gedrags- of psychiatrische problematiek van jaar en heeft 64 behandelplaatsen. Portalis, de interne school van Het Poortje, verzorgt hier het onderwijs voor de jongeren.

7 7 Mijn toekomstbeeld? Mijn opleiding afmaken en een eigen cafe of restaurant beginnen! Ik heb fouten gemaakt, maar heb daar wel van geleerd. Dat je een keer een fout hebt gemaakt betekent niet gelijk dat je een crimineel bent. Iedereen kan veranderen, ook ik, dat zie ik nu. Ik wil graag een eigen restaurant of een café, iets van mezelf, dat ik kan rondkomen, een eigen huisje en me goed kan voelen in de maatschappij. Dat is alles. Een vriendin later zou leuk zijn ja, maar ja, dat heb je niet voor het kiezen. Huisdieren, dat zeker, zeker weten! Een mooie hond ofzo. Robert, 18 jaar

8 8 Wilster Behandelvoorziening DOK3: unieke samenwerking tussen drie organisaties Sinds 1 maart 2011 hebben Het Poortje (Wilster en Portalis), Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) en orthopedagogisch behandelcentrum Driever s Dale, hun expertise gebundeld in de nieuwe behandelvoorziening DOK3. Zij bieden in het Noorden onder één dak een doorlopend zorgtraject aan jongeren én hun gezin. DOK3 is er voor jongeren tot 23 jaar met een combinatie van gedrags-, psychiatrische-, of verslavingsproblematiek en mogelijk een licht verstandelijke beperking. Jongeren die door de ernst en moeilijkheid van hun problemen bij veel andere zorgorganisaties tussen wal en schip vallen. Binnen DOK3 volgen ze een behandelen onderwijsprogramma waarbij ze op één plek alle specialistische hulp krijgen die ze nodig hebben. In december 2011 bestond het zorgprogramma Doen Wat Werkt 5 jaar! In 2007 won het de Nationale Jeugdzorg Prijs. Het doel van Doen Wat Werkt is de jongere zo snel mogelijk op een goede manier terug naar huis te begeleiden.

9 9 5 jaar Doen Wat Werkt! In december 2011 bestond het zorgprogramma Doen Wat Werkt 5 jaar! In 2007 won het de Nationale Jeugdzorg Prijs. Het doel van Doen Wat Werkt is de jongere zo snel mogelijk op een goede manier terug naar huis te begeleiden. Het bijzondere daarbij is dat het hele systeem (ouders, gezin, school, werk) actief betrokken wordt bij het werken aan de verandering. Het traject begint met een verblijf van maximaal 6 weken in Wilster waarbij ouderbegeleiding wordt ingezet en Portalis het intern onderwijs verzorgd. Dit wordt gevolgd door ambulante gezinsbehandeling thuis door Yorneo (MST, MDFT) of Accare (FFT) tot maximaal 6 maanden. Bij de start van elke behandeling wordt school en/of arbeidstoeleiding ingezet. Het Poortje, Accare en Yorneo voeren Doen Wat Werkt in nauwe samenwerking uit. Doen Wat Werkt is succesvol: per jaar worden gemiddeld 50 trajecten gerealiseerd! Instroom, doorstroom en uitstroom Wilster bereidt zich voor op de transformatie van de jeugdzorg door deel uit te maken van het zorgtraject dat een jongere doorloopt. Instroom,doorstroom en uitstroom zijn hierin goed geprofileerd. In de instroomgroepen staan onderzoek, stabilisatie en structuur centraal. Daarna wordt met een uitstroomprofiel het traject van de jongere (verder) bepaald: 1) terugkeer naar huis, 2) zelfstandig wonen, 3) langdurige zorg/ondersteuning of 4) vervolgvoorziening.

10 10 Juvaid Aan het werk achter gesloten deuren Veel jongeren hebben, wanneer ze Het Poortje verlaten, moeite met het vinden van werk of inkomen. Daarom heeft Juvaid, justitiële jeugdinrichting van Het Poortje in Veenhuizen, samen met Portalis, werkplaats De Brug geopend. Samen met de drie noordelijke ROC s; Noorderpoort College, Alfa College, Friesland College, het MKB Noord-Nederland (waaronder het hout verpakkingsbedrijf Faber Pallets in Assen) wordt aan jongens in Juvaid de kans geboden in de werkplaats werkervaring op te doen en alle vaardigheden en competenties te leren die bij een gewone baan om de hoek komen kijken. Het doel is om de economische situatie van deze jongeren te versterken, hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten en een zelfstandige toekomst op te bouwen. De ouderbegeleider helpt: ouders denken, praten en doen mee Het Poortje vindt het belangrijk dat ouders vanaf het begin actief meepraten, meedenken en meedoen in de behandeling van hun kind. Zij zijn en blijven verantwoordelijk. Sinds maart 2011 werken wij binnen Wilster Intensieve Jeugdzorg (Groningen) en Juvaid Justitiële Jeugdinrichting (Veenhuizen) met specifieke ouderbegeleiders die ouders extra hulp en ondersteuning bieden in de manier waarop ze met hun kind om kunnen gaan. In het contact met ouders organiseren wij regelmatig ouderavonden waarbij relevante thema s worden besproken. Wij hechten grote waarde aan de mening van ouders over het beleid en de werkwijze van Het Poortje. Daarom is er binnen Wilster een cliëntenraad, waarin een vertegenwoordiging van ouders de directie (gevraagd en ongevraagd) adviseert over onderwerpen die van belang zijn voor de jongeren in Wilster. Op beide locaties kunnen ouders een bezoek brengen aan de leefgroep waar hun kind verblijft en aan school.

11 11 Portalis Diploma op zak! Met het volgen van een opleiding en het behalen van een certificaat of diploma wil Portalis, de interne school van Het Poortje, jongeren een toekomst met voldoende mogelijkheden bieden. Binnen Portalis is in 2011 de mogelijkheid gecreëerd voor leerlingen om echte proeven van bekwaamheid op verschillende niveaus, ofwel praktijkexamens, te doen die aansluiten bij het reguliere onderwijs. Hiermee behalen leerlingen het volwaardige MBO AKA diploma van het Nooderpoort College! Dit is mogelijk door de goede samenwerking met de examencommissie van het Noorderpoort. Samen zorgen we voor een passend doorlopend onderwijstraject. Met het volgen van een opleiding en het behalen van een certificaat of diploma wil Portalis jongeren een toekomst met voldoende mogelijkheden bieden.

12 12 Van de Raad van Toezicht Ook in 2011 is onze Raad van Toezicht volop betrokken geweest bij alle ontwikkelingen van Het Poortje. Het Poortje Jeugdinrichtingen staat nooit stil, maar beweegt mee met de ontwikkelingen in het werkveld. Er zijn verschillende wetswijzigingen geweest die steeds als doel hebben het aanbod van zorg en onderwijs beter aan te laten sluiten bij de behoefte van de jongeren. Het is daarom belangrijk, voor nu en in de toekomst, dat Het Poortje Jeugdinrichtingen haar prestaties en de kwaliteit ervan helder en inzichtelijk maakt en blijft maken. De Raad van Toezicht heeft als taak er op toe te zien dat Het Poortje Jeugdinrichtingen in dit krachtenveld goed blijft presteren. We adviseren de Raad van Bestuur hierin. Samenstelling De Raad van Toezicht bestond in 2011 uit de volgende personen: Mw. G. de Vries Leggedoor, voorzitter (sinds 2010) Dhr. G.W. Breuker, secretaris (sinds 2001) Dhr. T.R.A. Lycklama á Nijeholt, penningmeester (sinds 2007) Dhr. E. Gottschal (sinds 2000) Dhr. J. Kiewiet (sinds 2001) Dhr. J.T.D. Stoffels (sinds 2006) Dhr. A. van der Heide (sinds 2011) Vergaderfrequentie In 2011 heeft de Raad van Toezicht vijf keer vergaderd. In april vond de jaarlijkse vergadering met de medezeggenschap plaats. Deze vergadering stond in het teken van de beleidsvoornemens, specifiek gericht op de excellente medewerker. Good Governance Mw. De Vries volgde mw. Pot als voorzitter op. In de loop van 2010 is daarom de vacature van mw De Vries opengesteld conform de governance code. In december is dhr. A. Van der Heide als nieuw lid voorgedragen en begin 2011 benoemd. Tot nu toe ontvingen de leden geen bezoldiging. Passend bij het gehanteerde kader van het governance model is er vanaf 2010 een bezoldiging vastgesteld, conform landelijke richtlijnen.

13 13 Het Poortje kijkt terug

14 14 Van de Raad van Toezicht Verdere ontwikkelingen - De Raad van Toezicht heeft de goedkeuring gegeven aan de samenwerkingsovereenkomst voor behandel voorziening DOK3; - Door de wijziging in de Wet op de Expertise Centra worden er een aantal reglementen aangepast; - Het treasury statuut is door de Raad van Toezicht goedgekeurd; - Het integriteitsbeleid is aangepast en door de Raad van Toezicht goedgekeurd; - Bijna de voltallige Raad van Toezicht heeft deelgenomen aan het symposium in het kader van het 50 jarig jubileum; - De nevenfuncties van de leden van de Raad van Toezicht en van de Raad van Bestuur zijn getoetst aan de Wet Bestuur en Toezicht, er is geen strijdigheid geconstateerd; - De Raad van Toezicht heeft de intentie uitgesproken verder te gaan met een eenhoofdig bestuur. De huidige bestuurs- en directiestructuur zal in 2012 worden herzien. De Raad van Toezicht van Het Poortje Jeugdinrichtingen in 2011: Van links naar rechts zijn dit: dhr. Lycklama à Nijeholt, dhr. Gottschal, mw. De Vries - Leggedoor, dhr. Van der Heide, dhr. Breuker, dhr. Stoffels. Dhr. Kiewiet staat niet op deze foto.

15 15 Mijn toekomstbeeld? Gewoon naar huis, bij mijn moeder en mijn broertje wonen! Ik heb heel veel geblowd, ben met verkeerde jongens omgegaan en heb mensen geterroriseerd. Mijn moeder probeerde me te zeggen: Sietske, niet doen. Hoe ik ben geworden door het leven van de straat paste niet echt in het leven waar ik hoor, thuis dus. Opstaan en wegrennen, dat wil ik graag. Waarheen? Naar huis natuurlijk! Misschien als ik kan laten zien dat het goed met me gaat, dan kan ik hopelijk weer naar huis. Dat is wat ik wil. Dan ga ik weer bij mijn moeder en mijn broertje wonen en zijn we weer samen. Sietske, 17 jaar

16 16 Het Poortje kijkt terug Kerngegevens 2011

17 17 Stichting Het Poortje Instroom jongeren In 2011 zijn 337 jongeren aan hun behandeling in Het Poortje Jeugdinrichtingen begonnen. Gemiddeld aantal medewerkers 430 Gemiddeld aantal mannen 200 Gemiddeld aantal vrouwen 230 Het gemiddelde aantal medewerkers is in 2011 met 3 medewerkers afgenomen ten opzichte van Instroom medewerkers in aantallen 45 Uitstroom medewerkers in aantallen 56 Leeftijdsopbouw medewerkers De groep jarigen is toegenomen ten opzichte van Met name de groep jarigen liep duidelijk terug. Per saldo is Het Poortje daarmee iets verjongd qua leeftijdsopbouw. Opleidingsniveau medewerkers (in %) LBO 17% MBO 33% HBO 43% Academisch 7% Grootste uitstroom in 2011 betrof helaas de HBOopgeleide medewerkers. Het percentage kwam lager uit dan in 2010 toen deze nog 53% bedroeg.

18 18 Stichting Het Poortje Samenwerkingsovereenkomsten: WorkWise Accare Doen Wat Werkt Jeugdstrafrechtketen Noord Nederland Kinder-en jongerenrechtswinkel Nederlandsch Mettray Zorgbelang Woodbrookers Friesland College RENN4 Alfa College Noorderpoort DOK 3 (VNN en Driever s Dale)

19 19 Juvaid Instroom jongeren In het jaar 2011 zijn er 123 jongeren ingestroomd in Juvaid. In dit aantal zijn niet de jongeren meegeteld die op 1 januari 2011 al in Juvaid zaten. Op 1 januari 2011 waren er 31 jongeren binnen Leeftijdsopbouw ingestroomde jongeren (in %) In 2011 was de gemiddelde leeftijd van de jongeren binnen Juvaid 16,68 jaar. Het merendeel van de jongeren heeft een leeftijd tussen 15 en 17 jaar. Ten opzichte van het jaar 2010 is een lichte verschuiving te zien in de gemiddelde leeftijd. De gemiddelde leeftijd daalt van 17,08 naar 16,68. Gemiddelde behandelduur in maanden De gemiddelde behandelduur in Juvaid was in maanden. Ruim 75% van de jongere verbleef echter korter dan 4 maanden in Juvaid.

20 20 Juvaid Deze kortverblijvers verblijven in Juvaid in preventieve hechtenis in afwachting van de uitspraak van de rechter. Het gemiddelde van 4 maanden wordt behaald door een kleinere groep langverblijvers waar de behandelduur ligt tussen de 13 en 44 maanden. Onttrekkingen 5 Verlofbewegingen 641 Onttrekking vs verlofbeweging 0.78% Een goede risicotaxatie en goede verlofbegeleiding hebben geleid tot maar 5 onttrekkingen in In Juvaid waren in verlofbewegingen en 5 onttrekkingen (0,78%). Een verloftraject van een jongere start vaak pas na 3 maanden en is aan strenge eisen gebonden, waaronder een goede risicotaxatie. Deelname behandelprogramma's YOUTURN 154 Work Wise 88 Equip 154 Iedere jongere binnen Juvaid wordt binnen de YOU- TURN-methodiek behandeld, waarvan Equip een belangrijk onderdeel is. Alle jongeren die langer dan 3 weken binnen Juvaid verblijven vallen onder Work Wise. Betrokkenheid ouders/voogd (in %) 69% In 69% van de perspectiefplanbesprekingen waren ouders en voogd aanwezig. Standaard worden ouders en voogden uitgenodigd om aanwezig te zijn bij een perspectiefplan, omdat wij het belangrijk vinden het netwerk van de jongere zo goed mogelijk te betrekken. Soorten titels (in %) Preventieve hechtenis 81% Jeugddetentie 8% PIJ 11% In 2011 verbleven 81% van de jongeren in preventieve hechtenis in Juvaid. Deze jongeren zijn in afwachting van hun uitspraak. Het merendeel van de jongeren wordt binnen 4 maanden geschorst (zie ook beschrijving behandelduur). De jongeren met een PIJ-maatregel of een opgelegde jeugddetentie hebben een langere behandelduur, tussen de 12 een 44 maanden.

21 21 Wilster Instroom jongeren Leeftijdsopbouw ingestroomde jongeren (in %) De gemiddelde leeftijd van de Wilster-jongere was in ,35 jaar. Daarmee ligt de gemiddelde leeftijd 0,5 jaar lager dan Gemiddelde behandelduur in maanden >12 De gemiddelde behandelduur in Wilster bedraagt 160 dagen, wat overeenkomt met 5,4 maanden. De gemiddelde behandeltijd loopt ten opzichte van 2010 verder terug met 0,6 maand. Onttrekkingen (aantallen) gesloten behandeling 17 Verlofbewegingen (aantallen) 3386 Onttrekking vs verlofbeweging 0.50% Het aantal onttrekkingen is gemeten voor de gesloten behandelgroepen.

22 22 Wilster Deelname behandelprogramma s Doen Wat Werkt 60 Work Wise 178 Equip 240 Het aantal gestarte trajecten bedroeg in In 2011 werden 43 trajecten afgerond. Hiermee wordt bedoeld dat de jongere na verblijf in Het Poortje succesvol overstapt naar de ambulante modules van DWW met de mogelijkheid om een tijdelijke Time Out in te zetten. Alle ingestroomde jongeren volgen Equip. Work Wise is van toepassing op alle jongeren die langer dan 3 weken in de instelling verblijven. Betrokkenheid ouders/voogd (in %) 85% Hierbij wordt gemeten hoe vaak de ouders/voogd aanwezig zijn bij voortgangsbesprekingen. Vervolgtrajecten definitief vertrek Huis 83% Opleiding / Werk 75%

23 23 Portalis Groningen Behaalde diploma s & certificaten (aantallen) IVIO-examens 94 Zorg & Welzijn Noorderpoort 1 Assistent constructiewerker/lasser NP 16 VCA-diploma 8 ICT ECDL-modules 5 Muziekdiploma muziekschool 0 Consumptief 13 Algemeen Techniek 4 Hout 21 ICT (intern) 16 Metaal 6 Totaal 184 Veenhuizen Behaalde diploma s & certificaten (aantallen) Behaalde verklaringen MBO-niveau 1 of 2 0 Behaalde certificaten MBO-niveau 1 of 2 0 Behaalde deelcertificaten MBO-niveau 1 of 2 10 Behaalde diploma s 6 Totaal 16 Kortehemmen Behaalde diploma s & certificaten (aantallen) IVIO-examens 46 Engels 13 Nederlands 17 Wiskunde 13 Economie 1 Totaal 90

24 24 Het Poortje kijkt terug Resultatenen balansrekening

25 25 Resultatenrekening Bedragen x euro Bedrijfsopbrengsten Rijksbijdrage 28,885 30,193 Overige overheidsbijdragen 936 1,681 Overige bedrijfsopbrengsten Som der bedrijfsopbrengsten 30,607 32,330 Bedrijfslasten Personeelskosten 22,212 23,811 Afschrijvingen op activa 1,273 1,135 Overige bedrijfskosten 6,980 6,781 Som der bedrijfslasten 30,465 31,727 Bedrijfsresultaat Financiële baten en lasten Resultaat uit gewone bedrijfsvoering Buitengewone baten en lasten 0 0 Resultaat boekjaar

26 26 Balans Per 31 december 2010 Bedragen x euro, na resultaatbestemming Activa 31/12/11 31/12/10 Vaste activa Materiële vaste activa 14,624 15,671 Financiële vaste activa 33 Vlottende activa Vorderingen en overlopende activa 1, Vorderingen op subsidiegevers 1,228 2,008 Liquide middelen 1,978 1,455 Totaal activa 19,214 19,371 Passiva 31/12/11 31/12/10 Eigen vermogen 2,240 2,540 Voorzieningen 866 1,014 Langlopende schulden 9,412 9,844 Kortlopende schulden Kortlopende schulden 5,778 5,625 en overlopende passiva Schulden aan subsidiegevers Totaal Passiva 19,214 19,371

27 27 Adresgegevens Het Poortje Jeugdinrichtingen Postadres Postbus AA Groningen Bezoekadres Groningen (Wilster, Portalis) Hoogeweg TN Groningen Bezoekadres Veenhuizen (Juvaid, Portalis) Oude Asserstraat BC Veenhuizen Het Poortje heeft intensieve samenwerkingsverbanden met: Behandelcentrum Woodbrookers DOK3

28 28 Colofon Dit publieksjaarbeeld is een uitgave van Stichting Het Poortje Jeugdinrichtingen Redactie en coördinatie PR & Communicatie, Het Poortje Jeugdinrichtingen Concept en ontwerp BURORENG.nl In dit publieksjaarbeeld is gebruik gemaakt van professionele modellen.

Wilster Intensieve Jeugdzorg. Zorg en behandeling voor jongeren met ernstige gedragsproblemen

Wilster Intensieve Jeugdzorg. Zorg en behandeling voor jongeren met ernstige gedragsproblemen Wilster Intensieve Jeugdzorg Zorg en behandeling voor jongeren met ernstige gedragsproblemen Wilster Intensieve Jeugdzorg Inhoud Zorg en behandeling voor jongeren met ernstige gedragsproblemen 1. Wat is

Nadere informatie

Het Poortje Jeugdinrichtingen

Het Poortje Jeugdinrichtingen Het Poortje Jeugdinrichtingen Jeugdinrichtingen met een missie Algemene brochure Het Poortje Jeugdinrichtingen Jeugdinrichtingen met een missie Algemene brochure De missie van Het Poortje Jeugdinrichtingen

Nadere informatie

Ook ná Portalis de juiste onderwijszorg. Uitleg over de automatische indicatie cluster 4

Ook ná Portalis de juiste onderwijszorg. Uitleg over de automatische indicatie cluster 4 Ook ná Portalis de juiste onderwijszorg Uitleg over de automatische indicatie cluster 4 Deze folder is in eerste instantie geschreven voor ouders/verzorgers en voogden van leerlingen die onderwijs volgen

Nadere informatie

gewoon meedoen! Ketenzorg met toekomst

gewoon meedoen! Ketenzorg met toekomst gewoon meedoen! Ketenzorg met toekomst De basis van In voor zorg! Door een gebrek aan aansluitende zorg vielen voorheen veel jongeren tussen wal en schip. Dit verkleinde hun kans op een goede terugkeer

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Vrienden van 'de Blanckenborg'

Jaarrekening Stichting Vrienden van 'de Blanckenborg' Jaarrekening 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina 1.1 Jaarrekening 2016 1.1.1 Balans per 31 december 2016 1 1.1.2 Resultatenrekening over 2016 2 1.1.3 Kasstroomoverzicht over 2016 3 1.1.4 Toelichting op de balans

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Vrienden van 'de Blanckenborg'

Jaarrekening Stichting Vrienden van 'de Blanckenborg' Jaarrekening 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina 1.1 Jaarrekening 2017 1.1.1 Balans per 31 december 2017 1 1.1.2 Resultatenrekening over 2017 2 1.1.3 Kasstroomoverzicht over 2017 3 1.1.4 Toelichting op de balans

Nadere informatie

gewoon meedoen! Ketenzorg met toekomst

gewoon meedoen! Ketenzorg met toekomst gewoon meedoen! Ketenzorg met toekomst De basis van In voor zorg! Voor wie is JeugdzorgPlus? Door een gebrek aan aansluitende zorg vielen voorheen veel jongeren tussen wal en schip. Dit verkleinde hun

Nadere informatie

Werken bij Het Poortje Jeugdinrichtingen. Werken aan een verantwoorde toekomst voor jongeren

Werken bij Het Poortje Jeugdinrichtingen. Werken aan een verantwoorde toekomst voor jongeren Werken bij Het Poortje Jeugdinrichtingen Werken aan een verantwoorde toekomst voor jongeren Werken bij Het Poortje Jeugdinrichtingen Werken aan een verantwoorde toekomst voor jongeren Het is nooit saai,

Nadere informatie

Brochure Het Poortje, jeugdinrichtingen

Brochure Het Poortje, jeugdinrichtingen Brochure Het Poortje, jeugdinrichtingen Het Poortje jeugdinrichtingen met een missie Wat is Het Poortje? Specialisaties justitiële behandeling, intensieve jeugdzorg, onderwijs & arbeidstoeleiding Het doel

Nadere informatie

Juvaid Justitiële Jeugdinrichting. Zorg en behandeling voor jongeren met ernstige gedragsproblemen

Juvaid Justitiële Jeugdinrichting. Zorg en behandeling voor jongeren met ernstige gedragsproblemen Juvaid Justitiële Jeugdinrichting Zorg en behandeling voor jongeren met ernstige gedragsproblemen Juvaid Justitiële Jeugdinrichting Inhoud Zorg en behandeling voor jongeren met ernstige gedragsproblemen

Nadere informatie

JEUGDINRICHTINGEN JAARVERSLAG POORTJE JUVAID HET

JEUGDINRICHTINGEN JAARVERSLAG POORTJE JUVAID HET 1 JUVAID HET POORTJE JEUGDINRICHTINGEN JAARVERSLAG 2009 Het Poortje Jeugdinrichtingen Stichting Het Poortje Jeugdinrichtingen biedt intensieve gedwongen begeleiding en behandeling aan zo n 175 jongeren

Nadere informatie

Gebundelde krachten. Brochure voor verwijzers

Gebundelde krachten. Brochure voor verwijzers Gebundelde krachten Brochure voor verwijzers 2 Schakenbosch Gebundelde krachten Schakenbosch, behandelcentrum Jeugdzorgplus LVB Voor jongeren van 12 tot 18 jaar met een lichte verstandelijke beperking

Nadere informatie

Publicatie op website i.v.m. ANBI status. 1. Naam van de instelling Stichting Wigwam Eveneens bekend onder de naam: Wigwamvakanties

Publicatie op website i.v.m. ANBI status. 1. Naam van de instelling Stichting Wigwam Eveneens bekend onder de naam: Wigwamvakanties Publicatie op website i.v.m. ANBI status 1. Naam van de instelling Stichting Wigwam Eveneens bekend onder de naam: Wigwamvakanties 2. Het RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer)/fiscaal

Nadere informatie

Jaarrekening 2012. Stichting Stay Clean

Jaarrekening 2012. Stichting Stay Clean Jaarrekening 2012 Stichting Stay Clean INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Algemeen 1.1 Groepsverhoudingen 2 1.2 Doelstelling 2 1.3 Activiteiten 2 1.4 Resultaat 2 2 Jaarrekening 2012 2.1 Balans per 31 december 2012

Nadere informatie

Proeftuin Kleinschalige Voorziening Screening & Diagnostiek

Proeftuin Kleinschalige Voorziening Screening & Diagnostiek Proeftuin Kleinschalige Voorziening Screening & Diagnostiek 1 Het Roer Om POO0844_FLD_Proeftuin_A5_fc_03_KJ.indd 1 21-06-17 16:27 Zorg en beveiliging op maat Justitiële jeugdinrichting (JJI) Juvaid, onderdeel

Nadere informatie

Word flexwerker bij Het Poortje Jeugdinrichtingen

Word flexwerker bij Het Poortje Jeugdinrichtingen Word flexwerker bij Het Poortje Jeugdinrichtingen Betaald werkervaring opdoen voor je bent afgestudeerd Naast je studie werken in een inspirerende organisatie met leuke collega s Het Poortje Jeugdinrichtingen

Nadere informatie

Gebundelde krachten. Brochure voor verwijzers

Gebundelde krachten. Brochure voor verwijzers Gebundelde krachten Brochure voor verwijzers 2 Schakenbosch Gebundelde krachten Schakenbosch, behandelcentrum Jeugdzorgplus LVB Voor jongeren van 12 tot 18 jaar met een lichte verstandelijke beperking

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Vrienden van Vrijwaard

Jaarrekening Stichting Vrienden van Vrijwaard Jaarrekening 2016 Stichting Vrienden van Vrijwaard 20 november 2017 Stichting vrienden van Vrijwaard INHOUDSOPGAVE pagina 1.1 Jaarrekening 2016 1.1.1 Balans per 31 december 2016 1 1.1.2 Resultatenrekening

Nadere informatie

GGZbehandeling. bij Elker. Jeugd- en opvoedhulp

GGZbehandeling. bij Elker. Jeugd- en opvoedhulp GGZbehandeling bij Elker Jeugd- en opvoedhulp Inleiding Elker is een maatschappelijke zorgaanbieder voor jeugd- en opvoedhulp die haar activiteiten uitvoert in de vorm van een (not for profit) stichting.

Nadere informatie

Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn

Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Jongeren met complexe problemen krijgen bij voorkeur ondersteuning thuis en in de wijk. Zo kort en effectief mogelijk. Soms is tijdelijk verblijf in een behandelcentrum

Nadere informatie

Schakenbosch in het kort

Schakenbosch in het kort Schakenbosch in het kort 2 Schakenbosch in het kort Schakenbosch is een behandelcentrum JeugdzorgPlus voor jongeren van 12 tot 18 jaar met ernstige gedragsproblemen. Daarnaast hebben de jongeren psychiatrische

Nadere informatie

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2011

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2011 Stichting JAARVERSLAG 2011 dd 13-02-2013 INHOUDSOPGAVE Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Doel van de stichting... 4 Werkwijze... 4 Locatie... 4 Bestuursverslag... 5 Bestuursvergaderingen... 5 Financieel verslag...

Nadere informatie

MET CARDEA KUN JE VERDER

MET CARDEA KUN JE VERDER MET CARDEA KUN JE VERDER 2 met cardea kun je verder 3 met cardea kun je verder weerslag hebben op het gedrag van een kind. Een team van specialisten met een brede deskundigheid helpt bij het oplossen van

Nadere informatie

Stichting Zorgboerderij BuitenGewoon 3. Jaarrekening 2018

Stichting Zorgboerderij BuitenGewoon 3. Jaarrekening 2018 Stichting Jaarrekening 2018 Inhoudsopgave Jaarrekening 2018 Balans per 31 december 2018 2 Resultatenrekening 2018 3 Waarderingsgrondslagen 4 Toelichting balans per 31 december 2018 5 Overzicht materiële

Nadere informatie

professionals in ontwikkeling

professionals in ontwikkeling www.ambiq.nl professionals in ontwikkeling [ samen werken aan innovatie ] Door onze krachten te bundelen kunnen we de kwaliteit van de zorg verder ontwikkelen, versterken we onze strategische positie en

Nadere informatie

Perceelbeschrijving JeugdzorgPlus

Perceelbeschrijving JeugdzorgPlus Perceelbeschrijving JeugdzorgPlus Samenwerkende gemeenten Regio West Friesland Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer, Stede Broec Inhoud 1. JeugdzorgPlus... 3 1.1Inleiding... 3

Nadere informatie

jongeren Op WeG NaAr ZeLf - StAnDiG - heid. WoODbRoOkErS

jongeren Op WeG NaAr ZeLf - StAnDiG - heid. WoODbRoOkErS jongeren Op WeG NaAr ZeLf - StAnDiG - heid. WoODbRoOkErS Uitgave Behandelcentum Woodbrookers 2010 Jongens en meisjes die professionele hulp nodig hebben, kunnen terecht bij Behandelcentrum Woodbrookers.

Nadere informatie

Stichting Zorgboerderij BuitenGewoon 3. Jaarrekening 2017

Stichting Zorgboerderij BuitenGewoon 3. Jaarrekening 2017 Stichting Zorgboerderij BuitenGewoon 3 Jaarrekening 2017 Zorgboerderij BuitenGewoon 3 Inhoudsopgave Jaarrekening Balans per 31 december 2017 2 Resultatenrekening 2017 3 Waarderingsgrondslagen 5 Toelichting

Nadere informatie

Het jaar 2016 beschreven

Het jaar 2016 beschreven Het jaar 2016 beschreven Dit jaar hebben wij ervoor gekozen om u op een andere wijze inzage te geven in de jaarcijfers over 2016 en de gebeurtenissen in dat jaar. Allereerst willen wij u meenemen in de

Nadere informatie

Iedereen heeft een eigen verhaal

Iedereen heeft een eigen verhaal informatie voor ouders Iedereen heeft een eigen verhaal > Goed om te weten als uw kind tijdelijk bij JJC verblijft Uw zoon of dochter gaat tijdelijk naar JJC in Den Haag. Wij gaan uw kind intensief begeleiden

Nadere informatie

Informatie over Work-Wise voor ketenpartners en maatschappelijk partners

Informatie over Work-Wise voor ketenpartners en maatschappelijk partners Informatie over Work-Wise voor ketenpartners en maatschappelijk partners Over Work-Wise Work-Wise is een traject. Een traject dat jongens en meiden die geplaatst zijn in een Jeugdinrichting op weg helpt

Nadere informatie

24 uurshulp. Met Cardea kun je verder!

24 uurshulp. Met Cardea kun je verder! 24 uurshulp Met Cardea kun je verder! Met Cardea kun je verder! 24 UURSHULP De meeste kinderen en jongeren wonen thuis bij hun ouders totdat ze op zichzelf gaan wonen. Toch kunnen er omstandigheden zijn,

Nadere informatie

Klaar om te wenden. Jaarbericht 2013

Klaar om te wenden. Jaarbericht 2013 Klaar om te wenden Jaarbericht 2013 De zeilterm klaar om te wenden wordt gebruikt om een overstag aan te kondigen, zodat de bemanning voorbereidingen kan treffen. Bij een overstag draait de voorsteven

Nadere informatie

GESPECIALISEERDE JEUGDZORG

GESPECIALISEERDE JEUGDZORG GESPECIALISEERDE JEUGDZORG We zoeken nadrukkelijk de samenwerking met gemeenten voor gespecialiseerde jeugdhulp aan jongeren, voor wie de reguliere ambulante en residentiële jeugdzorg niet toereikend is.

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Vrienden van Sprank

Jaarrekening Stichting Vrienden van Sprank Jaarrekening 2012 1 INHOUDSOPGAVE Pagina 5.1 Jaarrekening 2012 5.1.1 Balans per 31 december 2012 4 5.1.2 Resultatenrekening over 2012 5 5.1.3 Kasstroomoverzicht over 2012 6 5.1.4 Grondslagen van waardering

Nadere informatie

samen verderkijken jaarverslag 2013

samen verderkijken jaarverslag 2013 samen verderkijken jaarverslag 2013 Inhoud Inhoudsopgave Samen verder kijken, 5 1. Profiel van de organisatie, 7 1.1. Algemene identificatiegegevens, 7 1.2. Structuur van de organisatie, 7 2. Kernprestaties,

Nadere informatie

even VoorSTELLEN Met Cardea kun je verder!

even VoorSTELLEN Met Cardea kun je verder! even VoorSTELLEN Met Cardea kun je verder! Als we over cliënten praten, bedoelen we kinderen, jongeren en hun ouders. Als we over ouders praten, bedoelen we ook eenoudergezinnen, verzorgers, voogden en/of

Nadere informatie

Onderstaand treft u de balans aan per 31 december 2014. Na de balans volgt een korte toelichting op de belangrijkste wijzigingen in de balans.

Onderstaand treft u de balans aan per 31 december 2014. Na de balans volgt een korte toelichting op de belangrijkste wijzigingen in de balans. FINANCIEEL BELEID Financiële positie op balansdatum Onderstaand treft u de balans aan per 31 december 2014. Na de balans volgt een korte toelichting op de belangrijkste wijzigingen in de balans. Activa

Nadere informatie

Jaarverslag Transferium Jeugdzorg 2013:

Jaarverslag Transferium Jeugdzorg 2013: Jaarverslag Transferium Jeugdzorg 2013: Van perspectief middels plan naar resultaat! Inleiding Eigenlijk is het feit dat ook 2013 een roerig jaar is geweest, normaler dan het zou zijn als het een rustig

Nadere informatie

Ik bouw aan mijn toekomst. Stap voor stap. Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn

Ik bouw aan mijn toekomst. Stap voor stap. Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Ik bouw aan mijn toekomst. Stap voor stap. Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn De zorgbehoefte van jongeren en hun gezin staat centraal. Pluryn onderschrijft deze stelling uit het huidige zorgstelsel.

Nadere informatie

24- uursbehandeling. [ intensieve persoonlijke begeleiding en behandeling ]

24- uursbehandeling. [ intensieve persoonlijke begeleiding en behandeling ] 24- uursbehandeling [ intensieve persoonlijke begeleiding en behandeling ] In het noorden en oosten van Nederland behandelen en begeleiden wij kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het

Stichting Vrienden van het Stichting Vrienden van het Korthagenhuis Jaarverslaggeving 2012 25 sep 13 Inhoudsopgave 1 Jaarrekening 2 1,1 Balans 2010, 2011 en 2012 2 1,2 Resultatenrekening over 2010, 2011 en 2012 3 1,3 Grondslagen

Nadere informatie

STICHTING SPIRITUEEL INNOVATIE FONDS te Arnhem. Rapport inzake de jaarrekening 2012

STICHTING SPIRITUEEL INNOVATIE FONDS te Arnhem. Rapport inzake de jaarrekening 2012 STICHTING SPIRITUEEL INNOVATIE FONDS te Arnhem Rapport inzake de jaarrekening 2012 Inhoudsopgave Blz. RAPPORT Opdracht 2 Algemeen 2 Resultaat 3 JAARREKENING Grondslagen voor de financiële verslaggeving

Nadere informatie

Inhoudelijk en financieel jaarverslag 2017 Stichting Nitzana Dordrecht

Inhoudelijk en financieel jaarverslag 2017 Stichting Nitzana Dordrecht Inhoudelijk en financieel jaarverslag 2017 Dordrecht Woord vooraf Voor u ligt het jaarverslag van Vrouwenopvang. We zijn heel dankbaar dat we in 2017 daadwerkelijk van start mochten gaan en met een enthousiast

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Victas Fonds

Jaarverslag Stichting Victas Fonds Jaarverslag 214 Stichting Victas Fonds Utrecht, juni 215 E.J. Reinking M. de Munnik M. Scheper Bestuurder Penningmeester Secretaris Inhoudsopgave 1 Jaarverslag 214 3 2. Jaarrekening 214 4 2.1 Balans per

Nadere informatie

Jaarrekening 2013. Stichting Vrienden van Sprank

Jaarrekening 2013. Stichting Vrienden van Sprank Jaarrekening 2013 Stichting Vrienden van Sprank 1 INHOUDSOPGAVE Pagina 5.1 Jaarrekening 2013 5.1.1 Balans per 31 december 2013 4 5.1.2 Resultatenrekening over 2013 5 5.1.3 Kasstroomoverzicht over 2013

Nadere informatie

Verslag Workshop 5 Wachten op leren en de klok tikt door Continuïteit geldt niet alleen voor zorg, maar ook voor onderwijs. Onderwijs blijkt een

Verslag Workshop 5 Wachten op leren en de klok tikt door Continuïteit geldt niet alleen voor zorg, maar ook voor onderwijs. Onderwijs blijkt een Verslag Workshop 5 Wachten op leren en de klok tikt door Continuïteit geldt niet alleen voor zorg, maar ook voor onderwijs. Onderwijs blijkt een kwetsbaar punt. Veel jongeren hebben al een gebroken onderwijscarrière.

Nadere informatie

STICHTING TITUREL. Fiscaal nummer: Putte. Publicatiebalans 31 december Pagina 1 van 5

STICHTING TITUREL. Fiscaal nummer: Putte. Publicatiebalans 31 december Pagina 1 van 5 STICHTING TITUREL Fiscaal nummer: 8004.75.380 Putte Publicatiebalans 31 december 2018 Pagina 1 van 5 1.1.1 BALANS PER 31 DECEMBER 2018 (na resultaatbestemming) ACTIVA Ref. 31-dec-18 31-dec-17 Vaste activa

Nadere informatie

Jaarrekening 2015 MEE West-Brabant

Jaarrekening 2015 MEE West-Brabant 5.1.1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 ACTIVA Ref. 31-12-2015 31-12-2014 Vaste activa Materiële vaste activa 1 2.839.186 3.074.289 Totaal vaste activa 2.839.186 3.074.289 Vlottende activa Vorderingen 2 543.726

Nadere informatie

Stage lopen bij Pluryn. Informatie voor toekomstige stagiairs

Stage lopen bij Pluryn. Informatie voor toekomstige stagiairs Stage lopen bij Pluryn Informatie voor toekomstige stagiairs Volg je een MBO- of HBO-opleiding? Denk dan aan Pluryn! Welkom bij Pluryn. Pluryn ondersteunt mensen met een handicap bij wonen, werken, leren,

Nadere informatie

Financiele gegevens 2014. Stichting Hospice Hoeksche Waard

Financiele gegevens 2014. Stichting Hospice Hoeksche Waard Financiele gegevens 2014 Stichting Hospice Hoeksche Waard BALANS PER 31 DECEMBER 2014 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 488.106 Vlottende activa Vorderingen en overlopende activa 104.201 Liquide

Nadere informatie

op het Hondsrug vakcollege

op het Hondsrug vakcollege op het Hondsrug vakcollege Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Jij gaat het maken! Op het Hondsrug vakcollege Ben jij een Knexx bouwer of haal je jouw mobieltje uit elkaar om te weten

Nadere informatie

Tineke Boudewijns VERSTAG

Tineke Boudewijns VERSTAG Tineke Boudewijns VERSTAG Colofon Eindredactie Joost Pool Redactie Boris Goddijn Vormgeving Pien Vermazeren Fotografie Boris Goddijn Beeldbewerking Pien Vermazeren Copyright en disclaimer Het overnemen

Nadere informatie

Juvaid Justitiële Jeugdinrichting. Algemene brochure voor ouders

Juvaid Justitiële Jeugdinrichting. Algemene brochure voor ouders Juvaid Justitiële Jeugdinrichting Algemene brochure voor ouders Juvaid Justitiële Jeugdinrichting Algemene brochure voor ouders Inleiding Uw kind is opgenomen in Juvaid Justitiële Jeugdinrichting. Wij

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Steun Stichting Vrienden van Winterdijk

Jaarrekening 2014. Steun Stichting Vrienden van Winterdijk Jaarrekening 2014 Steun Stichting Vrienden van Winterdijk INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarrekening 2014 Balans per 31 december 2014 3 Resultatenrekening over 2014 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Ik werk en maak mijn eigen keuzes. Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn

Ik werk en maak mijn eigen keuzes. Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Ik werk en maak mijn eigen keuzes. Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Mensen met een hulpvraag krijgen ondersteuning thuis en in de wijk. Het wijkteam regelt dit. Soms is er gespecialiseerde

Nadere informatie

Het Poortje Jeugdinrichtingen

Het Poortje Jeugdinrichtingen Het Poortje Jeugdinrichtingen Voorwaardelijke machtiging Een kans op verbetering met minder intensieve middelen Maak jij je als hulpverlener of verwijzer ernstige zorgen over de ontwikkeling van een jongere?

Nadere informatie

REC-profiel VSO de Korenaer, locatie Deurne

REC-profiel VSO de Korenaer, locatie Deurne Bijlage 1, raadsvoorstel 91-2010: REC-profiel VSO de Korenaer, locatie Deurne DOELGROEP De Korenaer Deurne verzorgt onderwijs voor jongens en meisjes met ernstige gedragsproblemen die residentieel geplaatst

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag www.rijksoverheid.nl Kenmerk

Nadere informatie

informatie voor cliënten

informatie voor cliënten Colofon Redactie: Jose Schilderinck, Frank Nijhuis en Gerdi Verkerk Contact en algemene vragen: Postadres 820, 7550 AV Hengelo t. 088 777 60 00 e. info@ambiq.nl i. www.ambiq.nl Concept en ontwerp: Vanille

Nadere informatie

Hoofdstuk 17 Financiële verslaggeving

Hoofdstuk 17 Financiële verslaggeving Hoofdstuk 17 Financiële verslaggeving 17.1 Geef van elke uitspraak aan of hij juist of onjuist is. a b c d e f g h i Publicatie van de jaarrekening is verplicht voor alle ondernemingen. Het jaarverslag

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Parc Spelderholt Spelderholt 9 7361DA Beekbergen. KvK-nummer: 8081141 RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2014

Stichting Vrienden van Parc Spelderholt Spelderholt 9 7361DA Beekbergen. KvK-nummer: 8081141 RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2014 Stichting Vrienden van Parc Spelderholt Spelderholt 9 7361DA Beekbergen KvK-nummer: 8081141 RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2014 Inhoud JAARSTUKKEN 2014 JAARREKENING 3 Balans 4 Winst-en-verliesrekening 6

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Vrienden van Vrijwaard

Jaarrekening Stichting Vrienden van Vrijwaard Jaarrekening 2017 Stichting Vrienden van Vrijwaard 5 juni 2018 Stichting vrienden van Vrijwaard INHOUDSOPGAVE pagina 1.1 Jaarrekening 2017 1.1.1 Balans per 31 december 2017 1 1.1.2 Resultatenrekening over

Nadere informatie

24- uursbehandeling. [ intensieve persoonlijke begeleiding en behandeling ]

24- uursbehandeling. [ intensieve persoonlijke begeleiding en behandeling ] 24- uursbehandeling [ intensieve persoonlijke begeleiding en behandeling ] In het noorden en oosten van Nederland behandelen en begeleiden wij kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke

Nadere informatie

Stichting Nieuw Rosa Spier Huis te Laren

Stichting Nieuw Rosa Spier Huis te Laren te Laren Jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Pagina I Gegevens rechtspersoon 2 II Jaarrekening 4 III Overige gegevens 10 5 Pagina 1 I GEGEVENS RECHTSPERSOON Raad van Toezicht per 31 december 2014 Dhr. K.E.

Nadere informatie

RMC, werk aan je toekomst! Voortijdig SchoolVerlaten. Uitleg over RMC en startkwalificatie

RMC, werk aan je toekomst! Voortijdig SchoolVerlaten. Uitleg over RMC en startkwalificatie RMC, werk aan je toekomst! Voortijdig SchoolVerlaten Uitleg over RMC en startkwalificatie ALGEMEEN Elk jaar verlaten jongeren voortijdig, dus zonder een diploma van een beroepsopleiding, het onderwijs.

Nadere informatie

Jaarverslag Missie:

Jaarverslag Missie: Jaarverslag 2014 Missie: SSOL verzorgt gespecialiseerd onderwijs, diagnostiek, advies, consultatie, begeleiding en scholing en ontwikkelt expertise voor leerlingen van 3 tot 20 jaar in de doelgroepen zeer

Nadere informatie

Jeugdzorg Plus plaatsingsgegevens

Jeugdzorg Plus plaatsingsgegevens Jeugdzorg Plus plaatsingsgegevens 1 januari tot en met 30 juni 2018 Wat is Jeugdzorg Plus Jeugdzorg Plus is een vorm van gesloten jeugdhulp die wordt geboden aan kinderen en jongeren die niet bereikbaar

Nadere informatie

Het jaar 2017 beschreven

Het jaar 2017 beschreven Het jaar 2017 beschreven Ook dit jaar willen u graag informeren over de gebeurtenissen in 2017 en de financiële positie van Nieuw Woelwijck. Allereerst willen wij u meenemen in de ontwikkelingen in 2017.

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Assen, juni 2015 1

Jaarverslag 2014 Assen, juni 2015 1 Jaarverslag 2014 Assen, juni 2015 1 Inhoud Inhoud...2 1.Jaarverslag...3 2.Jaarrekening 2014...5 3. Overige gegevens...11 2 1. Jaarverslag 1.1. Algemene informatie Stichting Vrienden Leonardo Assen Boomgaard

Nadere informatie

ZO KORT ALS MOGELIJK, ZO INTENSIEF ALS NOODZAKELIJK

ZO KORT ALS MOGELIJK, ZO INTENSIEF ALS NOODZAKELIJK JEUGDZORG PLUS ZO KORT ALS MOGELIJK, ZO INTENSIEF ALS NOODZAKELIJK De Hoenderloo Groep is door de overheid aangewezen als instelling voor gesloten jeugdzorg. Op onze locatie Kop van Deelen behandelen we

Nadere informatie

12 Succesfactoren. voor een doorlopend onderwijstraject in, voor en na gesloten verblijf. Colofon:

12 Succesfactoren. voor een doorlopend onderwijstraject in, voor en na gesloten verblijf. Colofon: Tekst en samenstelling: ministeries van OCW, VenJ en VWS, DJI, Jeugdzorg Nederland, Taakgroep Onderwijs in gesloten instellingen en Gedragswerk. Deze succesfactoren zijn vooral bedoeld voor managers en

Nadere informatie

Gezinsbehandeling in en via JJI s. Henk Rigter Erasmus MC Curium MDFT Academie

Gezinsbehandeling in en via JJI s. Henk Rigter Erasmus MC Curium MDFT Academie Gezinsbehandeling in en via JJI s Henk Rigter Erasmus MC Curium MDFT Academie Drie systeemtherapieën in Nederland Erkend door de Erkenningscommissie Justitie FFT; MST; MDFT Alle drie ambulante behandelprogramma

Nadere informatie

Stichting Maria Magdalena Alkmaar. Publicatierapport inzake de jaarrekening 2014. Inschrijfnummer Kamer van Koophandel : 55138330

Stichting Maria Magdalena Alkmaar. Publicatierapport inzake de jaarrekening 2014. Inschrijfnummer Kamer van Koophandel : 55138330 Publicatierapport inzake de jaarrekening 2014 Inschrijfnummer Kamer van Koophandel : 55138330 Pagina 1 1. BALANS PER 31 DECEMBER 2014 (na voorstel resultaatbestemming) ACTIVA 31-12-2014 31-12-2013 Materiële

Nadere informatie

Stichting Ook Voor Jou gevestigd te Beverwijk. Rapport inzake de Jaarrekening 2013

Stichting Ook Voor Jou gevestigd te Beverwijk. Rapport inzake de Jaarrekening 2013 Stichting Ook Voor Jou gevestigd te Beverwijk Rapport inzake de Jaarrekening 2013 Inhoudsopgave Accountantsrapport Pagina Samenstellingsverklaring 1 Algemeen 2 Jaarrekening Balans per 31 december 2013

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2014 Stichting AKROS Beheer te Amsterdam

FINANCIEEL VERSLAG 2014 Stichting AKROS Beheer te Amsterdam FINANCIEEL VERSLAG 2014 Stichting AKROS Beheer te Amsterdam Inhoud : Bestuursverslag Balans per 31-12-14 Resultaten rekening per 31-12-14 Korte toelichting op de balans Accountantsverklaring inzake 2014

Nadere informatie

Stichting Nieuw Rosa Spier Huis te Laren

Stichting Nieuw Rosa Spier Huis te Laren te Laren Jaarrekening 2016 Inhoudsopgave Pagina I Gegevens rechtspersoon 2 II Jaarrekening 5 III Overige gegevens 11 5 Pagina 1 I GEGEVENS RECHTSPERSOON 1. Algemeen 1.1. Gegevens: Statutaire naam: Stichting

Nadere informatie

jaarstukken BWI 2016

jaarstukken BWI 2016 Stichting Brede Welzijnsinstelling Papendrecht Seringenstraat 16 3353 VJ PAPENDRECHT Jaarstukken 2016 Papendrecht, 25 april 2017 Telefoon 078-6154741 Fax 078-6150317 E-mail info@bwi-papendrecht.nl www.bwi-papendrecht.nl

Nadere informatie

Financiele gegevens Stichting Hospice Hoeksche Waard

Financiele gegevens Stichting Hospice Hoeksche Waard Financiele gegevens 2013 Stichting Hospice Hoeksche Waard BALANS PER 31 DECEMBER 2013 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 515.767 Vlottende activa Vorderingen en overlopende activa 43.733 Liquide

Nadere informatie

Beurs Rotterdam N.V. Halfjaarbericht 2013

Beurs Rotterdam N.V. Halfjaarbericht 2013 januari 2013 februari maart april mei juni Beurs Rotterdam N.V. juli augustus september Halfjaarbericht 2013 oktober november december Beurs Rotterdam N.V. Halfjaarbericht 30 juni 2013 Beurs Rotterdam

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Mensgoed

JAARREKENING Stichting Mensgoed JAARREKENING 2010 Stichting Mensgoed Stichting Mensgoed www.mensgoed.nl Postbus 101 6880 AC Velp Kamer van Koophandel Midden Gelderland : 50312049 Rabobank : 13.56.36.124 Kad, Industrielaan 13, 6951 KD

Nadere informatie

Jaarrekening 1 januari 2012 tot en met 31 december 2012 Stichting Hospice Dronten

Jaarrekening 1 januari 2012 tot en met 31 december 2012 Stichting Hospice Dronten Jaarrekening 1 januari 2012 tot en met 31 december 2012 Stichting Hospice Dronten Accountants Belastingadviseurs Jaarrekening 1 januari 2012 tot en met 31 december 2012 14 februari 2013 Stichting Hospice

Nadere informatie

JAARREKENING 2012 STICHTING WERKWIJS. Bezoekadres: Laan van Diepenvoorde 37-43 Waalre Postbus 44015 5604 LA Eindhoven

JAARREKENING 2012 STICHTING WERKWIJS. Bezoekadres: Laan van Diepenvoorde 37-43 Waalre Postbus 44015 5604 LA Eindhoven STICHTING WERKWIJS JAAR STICHTING WERKWIJS Bezoekadres: Laan van Diepenvoorde 37-43 Waalre Postbus 44015 5604 LA Eindhoven telefoon: 040-2140404 telefax: 040-2116739 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1.

Nadere informatie

halfjaarverslag 2014 Funda B.V. Amsterdam

halfjaarverslag 2014 Funda B.V. Amsterdam halfjaarverslag 2014 Funda B.V. Amsterdam Inhoud Page 1 Halfjaarverslag 3 1.1 Geconsolideerde balans per 30 juni 2014 4 1.2 Geconsolideerde winst- en verliesrekening eerste halfjaar 2014 6 Funda B.V. Amsteldijk

Nadere informatie

Samenstellingsverklaring 1. A: Algemeen 1. B: Resultaten 2.

Samenstellingsverklaring 1. A: Algemeen 1. B: Resultaten 2. Samenstellingsrapport Inzake: Jaarrekening 2018 INHOUDSOPGAVE: Blz. Samenstellingsverklaring 1. A: Algemeen 1. B: Resultaten 2. FINANCIEEL VERSLAG 1. Balans per 31 december 2018 3. 2. Grondslagen van de

Nadere informatie

Landelijke Jeugdmonitor. Rapportage 2e kwartaal 2007

Landelijke Jeugdmonitor. Rapportage 2e kwartaal 2007 Landelijke Jeugdmonitor Rapportage 2e kwartaal 2007 Centraal Bureau voor de Statistiek Voorburg/Heerlen, 2007 Verklaring der tekens. = gegevens ontbreken * = voorlopig cijfer x = geheim = nihil = (indien

Nadere informatie

ANBI status per Naam van de instelling Stichting Wigwam Vallei Nederland Eveneens bekend onder de naam: Wigwamvakanties

ANBI status per Naam van de instelling Stichting Wigwam Vallei Nederland Eveneens bekend onder de naam: Wigwamvakanties ANBI status per 1-1-2014 1. Naam van de instelling Stichting Wigwam Vallei Nederland Eveneens bekend onder de naam: Wigwamvakanties 2. Het RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer)/fiscaal

Nadere informatie

Hulp voor jonge kinderen

Hulp voor jonge kinderen Campus katwijk 3 campus katwijk Hulp voor jonge kinderen Een kind opvoeden valt niet altijd mee. Soms leidt dit tot problemen. Omdat het kind een achterstand heeft in zijn ontwikkeling. Omdat het gedragsproblemen

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Welzijn Kapelle

Jaarrekening Stichting Welzijn Kapelle Jaarrekening 2016 Stichting Welzijn Kapelle INHOUDSOPGAVE Pagina 5.1 Jaarrekening 2016 5.1.1 Balans per 31 december 2016 4 5.1.2 Resultatenrekening over 2016 5 5.1.3 Kasstroomoverzicht over 2016 6 5.1.4

Nadere informatie

Financieel Verslag 2014 Protestante Stichting Filalethes. Amersfoort. Inhoud

Financieel Verslag 2014 Protestante Stichting Filalethes. Amersfoort. Inhoud Financieel Verslag 2014 Protestante Stichting Filalethes Amersfoort Inhoud Jaarverslag Jaarrekening Balans per 31 december 2014 Staat van baten en lasten 2014 Toelichting op de balans en staat van baten

Nadere informatie

Jeugdzorg Plus. Plaatsings- en uitstroomgegevens Vijf zorggebieden. Leeswijzer. 1 Zorggebied Noord-West: de provincies Noord-Holland en Utrecht

Jeugdzorg Plus. Plaatsings- en uitstroomgegevens Vijf zorggebieden. Leeswijzer. 1 Zorggebied Noord-West: de provincies Noord-Holland en Utrecht Jeugdzorg Plus Plaatsings- en uitstroomgegevens 2018 In deze factsheet geven we u een beeld van het aantal plaatsingen in Jeugdzorg Plus instellingen in 2018, cliëntgegevens en uitstroomgegevens. De cijfers

Nadere informatie

Bestuursverslag 2. Jaarrekening

Bestuursverslag 2. Jaarrekening Inhoud Bestuursverslag 2 Doelstelling en kernactiviteit 2 Kengetallen en inhoudelijk resultaat 2 Doelstellingen 2016 3 Beloningsbeleid 3 Beleid aangaande ons vermogen 3 Jaarrekening 2015 4 Balans 4 Winst

Nadere informatie

Basisschool De Werf: vrije persoonlijkheidsvorming, sterk inhoudelijk onderwijs en een goede zorgstructuur

Basisschool De Werf: vrije persoonlijkheidsvorming, sterk inhoudelijk onderwijs en een goede zorgstructuur Basisschool De Werf: vrije persoonlijkheidsvorming, sterk inhoudelijk onderwijs en een goede zorgstructuur 1. De Werf kijkt vooruit De Werf is een algemeen bijzondere basisschool die onderwijs verzorgt

Nadere informatie

Over onze leerlingen 2017

Over onze leerlingen 2017 INHOUDELIJK JAARVERSLAG 2017 Over onze leerlingen 2017 Gedurende het jaar hebben 90 leerlingen een periode bij School2Care gezeten. 50 leerlingen zijn ingestroomd in 2017, 45 leerlingen zijn uitgestroomd.

Nadere informatie

CONCEPT Jaarrekening 2015

CONCEPT Jaarrekening 2015 Vereniging Synchroon Veghel CONCEPT Jaarrekening 2015 Status: ter goedkeuring Kascommissie 29-feb-16 INHOUD FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 BLZ. 1.1. Doelstelling van de organisatie 3 1.2 Samenstelling van

Nadere informatie

Rotterdam Rijnmond. Zorg voor jongeren en hun gezin. Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor jongeren BEGELEID WONEN INDIVIDUELE BEGELEIDING

Rotterdam Rijnmond. Zorg voor jongeren en hun gezin. Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor jongeren BEGELEID WONEN INDIVIDUELE BEGELEIDING BEGELEID WONEN INDIVIDUELE BEGELEIDING GEZINS- BEGELEIDING DAGBESTEDING Rotterdam Rijnmond Zorg voor jongeren en hun gezin Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor jongeren Wie zijn wij? Stichting Prokino

Nadere informatie

ANBI Algemeen Nut Beogende Instellingen

ANBI Algemeen Nut Beogende Instellingen ANBI Algemeen Nut Beogende Instellingen Stichting Werkgelegenheidsinitiatieven Noord Oost Twente (Lees: De Werkwijzer) Fiscaalnummer/RSIN: 97.91.589 Bezoekadres: Textielstraat 23 7575 CB Oldenzaal 0541-520334

Nadere informatie

Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA..DEN HAAG

Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA..DEN HAAG >Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA..DEN HAAG.. Middelbaar Beroeps Onderwijs Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375

Nadere informatie

PUBLICATIE GEGEVENS OVER 2017 IN HET KADER VAN DE ANBI REGELGEVING

PUBLICATIE GEGEVENS OVER 2017 IN HET KADER VAN DE ANBI REGELGEVING PUBLICATIE GEGEVENS OVER 2017 IN HET KADER VAN DE ANBI REGELGEVING Stichting Bijlmer Parktheater 2 Naam Stichting Bijlmer Parktheater Contactgegevens postadres Anton de Komplein 240 1102 DR Amsterdam RSIN/Fiscaal

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Jaarrekening Stichting Vrienden van Hof en Hiem. Bladzijde. Jaarverslag Waarderings- en resultaatbepalingsgrondslagen 3

INHOUDSOPGAVE. Jaarrekening Stichting Vrienden van Hof en Hiem. Bladzijde. Jaarverslag Waarderings- en resultaatbepalingsgrondslagen 3 INHOUDSOPGAVE Bladzijde Jaarverslag 2 1. Waarderings- en resultaatbepalingsgrondslagen 3 2. Balans per 31 december 2016 4 3. Winst- en verliesrekening 2016 5 Pagina 1 Jaarverslag 2016 Bestuurssamenstelling

Nadere informatie