Editeur responsable : ARBON Nicole. Rue Portaels, Bruxelles. Fortis : Tél : 02/ GSM : 0477/87.48.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Editeur responsable : ARBON Nicole. Rue Portaels, 146. 1030 Bruxelles. Fortis : 001-3489506-07. Tél : 02/ 245.37.50 GSM : 0477/87.48."

Transcriptie

1 3de trimester 2013 Belgique Belgïe PP-PB 1030 Bruxelles Bxs 3 BC 4271 Numéro d agrément P BC Editeur responsable : ARBON Nicole Rue Portaels, Bruxelles Fortis : Tél : 02/ GSM : 0477/ enfantsdegomel@hotmail.be ou nicole.arbon@telenet.be Site Web :

2 Bedankt... Alle families die een kind in hun gezin opnamen en hun een onvergetelijke vakantie bezorgden. Alle mensen die iets organiseerden. Mevr. Wauters, de breisters van Couvin en zoveel anderen die het ganse jaar door prachtige spulletjes breien voor de kleintjes. Allen die spullen waarnaar we op zoek zijn naar ons magazijn brengen. Philippe en ook Françoise die ons helpen in het magazijn. Françoise onze penningmeester, Stéphane, onze webmaster, Vincent, voor de samenstelling van ons tijdschrift. Hugo, de verantwoordelijke voor de dozen en de Nederlandstalige families. Andrée, René, Ady, Bernard en de volledige ploeg voor de organisatie van het schitterend weekend in het gemeentehuis van Dergneau. Patrick voor zijn T-dansant. Rita voor de Nederlandse vertalingen. Denise, Hugo, Albert voor de telefoontjes tijdens de aankomst en vertrek van de kinderen. Joël en Fabienne voor het etentje in Plancenoit. Chantal voor de brocante markt in de boerderij van Dorlou.

3 3de trimester Na de moeilijke aankomst van de kinderen van juli, vanwege het drukke verkeer en een ongeval in Duitsland, waren alle problemen snel vergeten. We kregen deze zomer prachtig weer en daarvan is met volle teugen geprofiteerd. De terugreis werd goed gecontroleerd aangezien er verschillende verenigingen aanwezig waren in bus alsook het grote aantal kinderen. Het gewicht van de zakken moest beperkt blijven tot 20 kg/pp. Alle zakken, van iedereen, moesten in de laadruimte passen. Zoals bij elke terugreis waren er nu ook zakken boven het maximum gewicht, vooral die van de verantwoordelijken. De verantwoordelijke voor de bagage zag zich verplicht bij enkele van de zakken goederen te laten uithalen om zo aan het vooropgestelde max. gewicht te komen. De chauffeurs hadden vooraf gevraagd zeker het gewicht van de bagage te respecteren want als ze tegengehouden worden onderweg, wordt er zeker een zware boete uitgeschreven en dat willen we ten alle tijde voorkomen. De verenigingen moeten dan de boete betalen en we vinden dat we met dat geld andere zaken kunnen doen. En ook de bussen zijn al duur genoeg. Wij vinden het ook jammer dat geen enkele van de begeleidsters ons tijdens de terugreis een berichtje heeft gestuurd. Ze waren met 7 en niemand heeft er ook maar aan gedacht een sms te sturen. Als het tegenovergestelde zou gebeuren als de kinderen bij aankomst in België niet onmiddellijk naar huis bellen om hun aankomst te melden, dan zouden de Wit Russische families wel direct naar hier bellen. Gelukkig is de reis heel goed verlopen en waren de ouders blij hun kinderen terug te zien. Tijdens de reis van augustus was er geen enkel probleem onderweg. Heel wat Belgische families klagen over het feit dat de kinderen praktisch elke dag op internet zitten tot 23 of 24 uur. Ze vragen zich dan af of de kinderen enkel daarvoor naar hier komen. Dan kan ik maar één ding zeggen, mensen het is aan jullie om het de kinderen te verbieden. Ze moeten zich aanpassen aan jullie dagelijkse leven. Families weten mij te vertellen dat alles veel beter gaat in Wit Rusland. Bijna iedereen heeft een computer, tablet, skype. Daarvoor hebben ze geld maar als er

4 een uniform moet aangekocht worden voor de school, wordt er geld gevraagd aan de Belgische gezinnen!! Vind U dat normaal? Het feest aan het eind van de vakantie in Degneau was een enorm succes en werd bijgewoond door héél veel families samen met hun Wit Russische vakantiekinderen. Patrick wordt bedankt voor de T-dansant, als afsluiter zondag. Maar aan alle mooie liedjes komt een eind en het vertrek kwam veel te vlug. De families hadden het moeilijk en de kinderen waren triestig. Maar ja, de school wacht!! De verschillende verenigingen hebben toen ook beslist om alle bagage te wegen, want er werd nogal overdreven met het gewicht, vooral bij de volwassen medereizigers. Eén van de verantwoordelijken had zelfs een kastje gekocht en had het in elkaar geknutseld en zo in de bagageruimte gelegd. Nochtans wordt er opnieuw een vrachtwagen richting Gomel en Mogilov gestuurd. Daarom was de beslissing in augustus vlug genomen, als we een zak zagen die meer dan 20 kg woog, haalden we het overgewicht er uit. Gelukkig hadden we dan geen problemen meer. Wie met het vliegtuig reist mag ook slecht 20 kg meenemen. Het overgewicht moet je er uithalen of extra betalen en dat is zeker niet goedkoop. Graag herinner ik er jullie aan dat de verantwoordelijken gratis naar hier komen. Ze doen regelmatig uitstappen met hun gastgezin. Er wordt zelden op hen beroep gedaan en van de gezinnen krijgen ze nog geschenken mee naar huis. Wat willen ze nog meer. Ook wij werken gratis en vrijwillig en niet enkel tijdens 1 maand maar het ganse jaar. Als wij naar Wit Rusland gaan betalen we onze reis zelf, ook ons eten en andere uitgaven.

5

6 Wij zijn nog altijd op zoek naar gastgezinnen. Als je deze uitdaging en ervaring wilt meemaken neem dan zeker contact met ons op. Als jullie spullen hebben die niet meer gebruikt worden, denk aan ons want wij gebruiken ze voor de tombola. Kleine zeepjes, parfum staaltjes, kleine juweeltjes zijn welkom om toiletzakjes te vullen voor de meisjes. Geboortes Youlia en Vitaly (sedert jaren onze verantwoordelijken) melden met grote vreugde de komst van kleine Macha. De dochter van Françoise is bevallen van een dochtertje Mila

7 De vrachtwagen De vrachtwagen kwam zaterdag aan en zondag hebben wij hem volledig geladen. De ganse ploeg helpers was ter plaatse rond 8.00 h om te helpen laden. Wij hadden tijdelijk een tweede magazijn ter beschikking waar we de gecontroleerde paletten kon plaatsen. Ons magazijn was overvol. Bij terugkomst van Gomel liep ons contract met de haven van Brussel af. De directie contacteerde me met de vraag of we de verlenging van 3 jaar wilden ondertekenen. Toen ik vroeg hoeveel tijd we nog kregen als we niet verlengen was het antwoord 1 maand. Het is onmogelijk om nog een vrachtwagen te sturen en alles leeg te halen. Wij moeten een keuze maken. Of we stoppen met de levering van goederen in Gomel of we stoppen met de busreizen van de kinderen want financieel wordt het onmogelijk om beiden te doen. Onze keuze is gemaakt. We laten de vrachtwagen vallen want we kunnen het onmogelijk blijven betalen met de inkomsten van enkele jaarlijkse feesten. Elk jaar verhoogt ook de prijs van de bussen en ook van het magazijn. Als we een vrachtwagen naar Gomel laten vertrekken moeten we ook daar ter plaatse een magazijn huren gedurende 2 maanden. De douanekosten en het loon van de mensen die de vrachtwagen lossen komt er ook nog eens bij. Wij laden de vrachtwagen gratis maar dat is in Gomel niet het geval. Tevens moeten we alle documenten betalen, reken daarbij nog de heen en terugreizen naar Minsk bij. Telefoonkosten en de huur van het magazijn hier. Het wordt echt veel te duur. Ook voor mij wordt het onmogelijk om alles voor de vrachtwagen voor te bereiden. Ongeveer 1600 dozen in mijn eentje gedurende 3, 4 dagen per week, winter en zomer. De beslissing is gevallen. We sturen nog één vrachtwagen zoals gewoonlijk, daarna nog één met alles wat er nog in het magazijn overblijft en de dozen voor de families. We blijven ons verder inzetten voor de kinderen door etentjes en feestjes te organiseren en het geld zal enkel gebruikt worden voor de busreizen van de kinderen. Het is een zware beslissing die we moeten nemen maar we kunnen echt niet zonder financiële hulp. Ik vraag ook dat, als jullie iets willen brengen naar het magazijn, het enkel die dingen zijn die op de lijst staan, anders niets!!! We zijn niet meer van plan om zoveel te stockeren. Bedankt voor jullie begrip.

8

9 Wij zoeken... Kledij voor baby's en kinderen Speelgoed Knutselmateriaal Stoffen en naaibenodigdheden Schoolgerief Tassen met een oor Niets anders tenzij wij tijdens onze volgende bezoeken aan Gomel vragen krijgen voor specifieke zaken. In dat geval laten wij het U zeker weten via de website of in ons volgend tijdschrift.

10 Kerstvakantie De inschrijvingen voor de Kerstvakantie mogen ingestuurd worden. De voorziene data zijn : aankomst 22 december tot 4 januari. Dit alles op voorwaarde dat de bus vol zit. Eerst worden de kinderen, die tijdens de zomer en kerstvakantie met onze vereniging meekomen, ingeschreven. Net als vorig jaar, zullen we ook dit jaar truffels verkopen. Elke familie krijgt bij aankomst van de kinderen een zakje met 10 dozen artisanale truffels om verder te verkopen. Mogen wij vragen om vooraf het geld in een envelop te steken met jullie naam erop. Deze envelop geven jullie af bij ontvangst van de truffels. Wij willen voorkomen dat, net als vorig jaar, mensen vergeten te betalen (er waren mensen bij die de doosjes verkochten maar het geld niet doorgestort hebben) of gewoon hun truffels vergeten. Er worden 1000 doosjes gemaakt dus zou ik iedereen willen mobiliseren om zoveel mogelijk te verkopen en zo de prijs van de bussen gelijk te houden aan de prijs van vorig jaar.

11 Emma, een wedergeboorte Voor al wie zich vragen stelden, hier krijgen jullie enkele antwoorden : Hoe leerde ik Emma kennen? Mijn zoon woont een groot deel van het jaar in Tunesië en hoorde daar over een klein meisje dat een open hartoperatie moest ondergaan. Men kon haar ter plaatse in Tunesië opereren, maar het ontwaken en de nabehandeling van de operatie kon, enerzijds niet gegarandeerd worden en anderzijds was er een groot risico verbonden aan het plaatsen van een artificiële hartklep. Die klep moet om de 5 of 10 jaar vervangen worden. Emma is pas 5 jaar jong en zoals elk mens met een hart zou doen, vroeg mijn zoon ons of we konden proberen dit meisje te helpen want anders zou ze het niet lang meer uithouden. Aangezien ik de ketting van de hoop ken, heb ik hen gecontacteerd. Dit alles heeft wel een paar maanden geduurd en na ontvangst van de nodige medische documenten, radio enz. kregen we een positief antwoord. Maar, de operatie kost De Ketting van de Hoop zou een storting doen van en de ouders van het kleintje moesten nog bij passen voor ze naar hier konden komen. De papa heeft verschillende leningen aangegaan, want 8000 is voor hen een fortuin. Daar moest je nog de kosten van een vliegtuigticket bijtellen, taksen om Tunesië te kunnen verlaten, de kosten van een visa en alle andere kosten in België. Hij wou alles doen zodat zijn dochtertje in leven kon blijven. Daarom hebben we dus een oproep gelanceerd.

12 Wij zelf hebben besloten om, ondanks de reizen van de Wit Russisch kinderen en de vrachtwagen die geladen moest worden, hen bij ons te laten logeren. We moesten gewoon alles in het werk stellen om het kleine meisje te redden. Emma had drie misvormingen aan haar hartje. De operatie was voorzien voor 3 september. 28 augustus kwamen zij en haar papa hier aan. Er moesten heel wat onderzoekingen gebeuren voor de operatie kon plaatsvinden. De ingreep was heel zwaar en duurde 6h30 min. maar Emma doorstond alles heel goed. Ze verbleef 5 dagen op intensieve. Zondag, 8 september werd ze naar een kamer overgebracht. Het gaat goed met haar maar er werd ons verteld dat er een catheterisatie moest gebeuren, een ballon die gedurende 3 minuten zwelt ter hoogte van de vernauwing die enorm was. Dit alles moest gebeuren want de medische staf wou geen enkel risico lopen. Ze werd heel goed verzorgd, bewaakt dag en nacht en dat maakt het ons niet makkelijk. Ze is héél lief, héél moedig en wij willen dat ze het er goed van af brengt zodat ze weer kan lopen, spelen zoals de andere meisjes van haar leeftijd. Acht dagen nadat we haar binnen brachten in het ziekenhuis, zijn we haar gaan ophalen. Ze blijft hier waarschijnlijk 5 of 6 maanden want ze moet regelmatig op medische controle. Samen met de papa hebben we dagen bang afgewacht, hopende dat alles goed zou verlopen. Het is een onvergetelijke ervaring, als het leven van een klein meisje aan een zijden draadje hangt. Emma is een formidabel klein meisje, moedig en klaagde nooit.

13 Bravo Emma en we wensen jou een lang en gezond leven toe. Wij bedanken iedereen die de papa geholpen heeft want hij zal het nodig hebben. Zodra hij terug is in Tunesië moet hij de leningen afbetalen.

14 Ons contacteren vzw «Enfants de Gomel» rekening FORTIS : Rue Portaels Bruxelles enfantsgomel@hotmail.com website : voorzitster : Nicole ARBON Tel/Fax : 02/ GSM : 0477/ nicole.arbon@telenet.be of presidente@enfantsdegomel.com secretaris : Claude SCHOMELHOUD Tel/Fax : 02/ GSM : 0477/ nicole.arbon@telenet.be of secretaire@enfantsdegomel.com penningmeester : Françoise GOSSET Tel : 065/ GSM : 0477/ gossetfr2002@yahoo.fr ou tresoriere@enfantsdegomel.com Regionale verantwoordelijken : Chièvres-Ath Polard Albert Gsm 0474/ albertpolard@live.fr Omgeving Ghislenghien : Dominique VIRIOT-BERTEAU (incl. Aankomst en vertrek) Tel : GSM : 0474/ dominique.berteau@gmail.com Omgeving Liège : Alain DUFOUR (incl.aankomst en vertrek) Tel : GSM : 0497/ Omgeving Dour en Doornik : Françoise GOSSET Tel : 065/ GSM : 0477/ gossetfr2002@yahoo.fr pakketten : Hugo WILLEMS verantw. Nederlandstaligen Tel : 02/ aankomst en vertrek Brussel GSM : 0479/ hugowillems@telenet.be ou colis@enfantsdegomel.com Diabetes kinderen : Dominique VIRIOT-BERTEAU (zie hieronder ) Aankomst en vertrek Brussel : Denise DENIS Tel : 04/ GSM : 0498/ ancredasia@hotmail.com Web site : Stéphane Dupuis Tel : 068/ GSM : 0475/ enfantsdegomel@gmail.com ou web@enfantsdegomel.com

15 Asbl "Enfants de Gomel" Siège social :Rue Portaels Bruxelles Présidente : Tél/Fax : 02/ GSM : 0477/ Compte : enfantsgomel@hotmail.com site web : Inschrijvingsblad : nieuw kind (Zo vlug mogelijk opsturen aub) Opgelet : als het kind 18 jaar wordt in juli, is het beschouwd als volwassen Inlichtingen van het gastgezin : Meneer Mevrouw Naam Voornaam Geboortedatum Beroep Volledig adres : Straat & nummer Postcode Woonplaats Telefoon (huis en/of GSM) Huis Gsm Mr. Gsm Mw. (voor bevestiging) Kinderen : Naam Voornaam Geboortedatum Geslacht Voorbehouden voor de vereniging ontvangst overbrenging registratie Datum : N : Datum : N Datum : N Kind opnieuw gevraagd : Naam : Voornaam : Postcode : Stad : Straat & Nummer : Appartement : Telefoon : Periode : Juli Augustus Kerstmis Aankomst/vertrek Barchon Spy Steun kaarten : ja - nee «Avoir le droit d être un enfant»

16 Asbl "Enfants de Gomel" Siège social :Rue Portaels Bruxelles Présidente : Tél/Fax : 02/ GSM : 0477/ Compte : enfantsgomel@hotmail.com site web : Inschrijvingsblad : Kind opnieuw gevraagd 8-18 jaar (Zo vlug mogelijk opsturen aub) Opgelet : als het kind 18 jaar wordt in juli, is het beschouwd als volwassen Inlichtingen van het gastgezin : Meneer Mevrouw Naam Voornaam Geboortedatum Beroep Volledig adres : Straat & nummer Postcode Woonplaats Telefoon (huis en/of GSM) Huis Gsm Mr. Gsm Mw. (voor bevestiging) Kinderen : Naam Voornaam Geboortedatum Geslacht Voorbehouden voor de vereniging ontvangst overbrenging registratie Datum : N : Datum : N Datum : N Kind opnieuw gevraagd : Naam : Voornaam : Postcode : Stad : Straat & Nummer : Appartement : Telefoon : Periode : Juli Augustus Kerstmis Aankomst/vertrek Barchon Spy Steun kaarten : ja - nee «Avoir le droit d être un enfant»

17 WIJ ENGAGEREN ONS - CHARTER 1. Wij engageren ons onder alle omstandigheden, om het kind of de kinderen op de afgesproken vertrekdag, op het afgesproken vertrekuur, naar de afgesproken vertrekplaats te brengen. 2. In geval het kind niet terugkeert, zijn alle kosten voor het gastgezin dat tevens juridisch zal worden vervolgd. 3. Bij inschrijving zorgen wij ook voor volgende documenten : - een uittreksel uit het strafregister voor iedere volwassene van het gastgezin - een bewijs van samenstelling van het gastgezin - een bewijs van de familiale verzekering 4. Binnen de 5 dagen na aankomst van het kind laten wij het inschrijven in de gemeente dagen voor aankomst moet de betaling van de reis en de bijstandsverzekering in orde zijn 6. Wij weten dat het kind of de kinderen die ons worden toevertrouwd naar België komen voor hun gezondheid. Er zullen medische controles worden georganiseerd bij dr. Derumier. Deze staan open voor alle kinderen en de data zullen voor hun aankomst worden meegedeeld. 7. De kinderen mogen net als de kinderen van het gastgezin helpen bij licht huishoudelijke taken maar dat is niet de reden waarom ze komen. 8. De kinderen moeten de mogelijkheid krijgen om te telefoneren met de verantwoordelijken of de tolken. Zij zullen het kind op hun beurt enkele malen opbellen om met hen te praten. 9. Indien wij met het kind naar het buitenland op vakantie gaan, laten we het adres en het telefoonnummer waarop we te bereiken zijn, weten aan de organisatie. 10. Mocht er zich een ongeval voordoen, brengen we de maatschappelijke zetel meteen op de hoogte en bij ernstige ongevallen bellen we meteen naar Isis. Dat doen we ook bij eventueel verlies van het paspoort. 11.Bij de terugkeer mogen de kinderen enkel de zak die ze van de vereniging kregen, meenemen met een maximum gewicht van 20kg. Verder mogen ze een tas met eten en een stuk handbagage (onder hun stoel) meenemen in de bus. 12.De voeding moet evenwichtig zijn en mocht het kind ziek zijn, dient het meteen de nodige medische zorgen te krijgen. 13.Het kind moet de kans krijgen om vanaf de eerste dag regelmatig naar huis te bellen. Gelieve hieronder uw handtekening te plaatsen, voorafgegaan door de vermelding gelezen en goedgekeurd. mijnheer. mevrouw Gelieve terug te sturen naar de maatschappelijke zetel. Vriendelijkheid, glimlach, begrip en liefde zijn de sleutel tot geluk en welslagen.

18 Vereniging Zonder Winstbejag Nationaal nummer : ATTEST Ondergetekenden Mijnheer en/of Mevrouw Wonende : Postnummer Plaats : telefoon : verklaren hierbij dat het verzekeringscontract inzake familiale verantwoordelijkheid in orde is en verstrekt wordt door verzekeringsmaatschappij : contractnummer : De premie werd regelmatig betaald en is gedekt tot op heden. De familiale verzekering dekt de verantwoordelijk tenopzichte van de kinderen die onder onze hoede en verantwoordelijkheid vallen en zeker gedurende de vakantieperiode van de Wit Russische kinderen.. Juli en augustus Kerstvakantie* Datum en handtekening(en) van de verzekerde(n) Handtekening en stempel van der verzekeringsagent. P.S. dit attest moet tenlaatste de dag van aankomst in ons bezit zijn.

19 Asbl "Enfants de Gomel" nicole.arbon@telenet.be enfantsgomel@hotmail.com site web : Siège social : Rue Portaels Bruxelles Inschrijvingsblad : volwassen* (Zo vlug mogelijk opsturen aub) Inlichtingen van het gastgezin : Meneer Mevrouw Naam Voornaam Geboortedatum Beroep Volledig adres : Straat & nummer Postcode Woonplaats Telefoon (huis en/of GSM) Huis Gsm Mr. Gsm Mw. (voor bevestiging) Kinderen : Naam Voornaam Geboortedatum Geslacht Voorbehouden voor de vereniging ontvangst overbrenging registratie Datum : N : Datum : Datum : N : Datum : Volwassen / (kind)* gevraagd : Naam : Voornaam : Postcode : Stad : Straat & Nummer : Appartement : Telefoon : GSM Paspoort n : Geboortedatum : * Soms en slechts voor een specifiek kind die (nog) niet van onze vereniging deel uitmaakt Periode : Juli Augustus Kerstmis Aankomst/vertrek Barchon Spy «Avoir le droit d être un enfant»

20

21

22

23

Editeur responsable : ARBON Nicole. Rue Portaels, Bruxelles. Fortis : BE Tél : 02/ GSM : 0477/87.48.

Editeur responsable : ARBON Nicole. Rue Portaels, Bruxelles. Fortis : BE Tél : 02/ GSM : 0477/87.48. 3ième trimestre 2017 Belgique Belgïe PP-PB 1030 Bruxelles Bxs 3 BC 4271 Numéro d agrément P201148 Editeur responsable : ARBON Nicole Rue Portaels, 146 1030 Bruxelles Fortis : BE74 0013 4895 0607 Tél :

Nadere informatie

Editeur responsable : ARBON Nicole. Rue Portaels, Bruxelles. Fortis : Tél : 02/ GSM : 0477/87.48.

Editeur responsable : ARBON Nicole. Rue Portaels, Bruxelles. Fortis : Tél : 02/ GSM : 0477/87.48. 3ième trimestre 2015 Belgique Belgïe PP-PB 1030 Bruxelles Bxs 3 BC 4271 Numéro d agrément P201148 Editeur responsable : ARBON Nicole Rue Portaels, 146 1030 Bruxelles Fortis : 001-3489506-07 Tél : 02/ 245.37.50

Nadere informatie

Verslag 4de trimester

Verslag 4de trimester Verslag 4de trimester Half september september kwam de vrachtwagen aan in Gomel en werden alle dozen gelost en opgeslagen in het magazijn. Alles werd gecontroleerd en nadien werden de documenten doorgestuurd

Nadere informatie

Over enkele weken zijn de kinderen weer bij ons. Als alles goed gaat, reis ik samen met de kinderen naar Belgie en hou ik jullie ondertussen op de hoo

Over enkele weken zijn de kinderen weer bij ons. Als alles goed gaat, reis ik samen met de kinderen naar Belgie en hou ik jullie ondertussen op de hoo Over enkele weken zijn de kinderen weer bij ons. Als alles goed gaat, reis ik samen met de kinderen naar Belgie en hou ik jullie ondertussen op de hoogte van de reisroute. Mogen we jullie vragen om zeker

Nadere informatie

We feliciteerden Albert voor de superverkoop (180) dozen truffels. SUPER!

We feliciteerden Albert voor de superverkoop (180) dozen truffels. SUPER! 1st Trimester 2017 Nadat de kinderen in januari vertrokken waren, hebben we een vergadering georganiseerd. Er stonden heel wat punten op de agenda en waren benieuwd naar de nieuwe ideeën. Verschillende

Nadere informatie

Editeur responsable : ARBON Nicole. Rue Portaels, Bruxelles. Fortis : Tél : 02/ GSM : 0477/87.48.

Editeur responsable : ARBON Nicole. Rue Portaels, Bruxelles. Fortis : Tél : 02/ GSM : 0477/87.48. 4ième trimestre 2016 Belgique Belgïe PP-PB 1030 Bruxelles Bxs 3 BC 4271 Numéro d agrément P201148 Editeur responsable : ARBON Nicole Rue Portaels, 146 1030 Bruxelles Fortis : 001-3489506-07 Tél : 02/ 245.37.50

Nadere informatie

Editeur responsable : ARBON Nicole. Rue Portaels, Bruxelles. Fortis : BE Tél : 02/ GSM : 0477/87.48.

Editeur responsable : ARBON Nicole. Rue Portaels, Bruxelles. Fortis : BE Tél : 02/ GSM : 0477/87.48. 3ième trimestre 2016 Belgique Belgïe PP-PB 1030 Bruxelles Bxs 3 BC 4271 Numéro d agrément P201148 Editeur responsable : ARBON Nicole Rue Portaels, 146 1030 Bruxelles Fortis : BE74 0013 4895 0607 Tél :

Nadere informatie

Editeur responsable : ARBON Nicole. Rue Portaels, Bruxelles. Fortis : BE Tél : 02/ GSM : 0477/87.48.

Editeur responsable : ARBON Nicole. Rue Portaels, Bruxelles. Fortis : BE Tél : 02/ GSM : 0477/87.48. 1er trimestre 2018 Belgique Belgïe PP-PB 1030 Bruxelles Bxs 3 BC 4271 Numéro d agrément P201148 Editeur responsable : ARBON Nicole Rue Portaels, 146 1030 Bruxelles Fortis : BE74 0013 4895 0607 Tél : 02/

Nadere informatie

asbl «Enfants de Gomel»

asbl «Enfants de Gomel» 1 er trimestre 2019 Belgique Belgïe PP-PB 1030 Bruxelles Bxs 3 BC 4271 Numéro d agrément P201148 asbl «Enfants de Gomel» Editeur responsable : ARBON Nicole Rue Portaels, 146 1030 Bruxelles Fortis : BE74001348950607

Nadere informatie

NOUS AVONS UNE FAMILLE D ACCUEIL

NOUS AVONS UNE FAMILLE D ACCUEIL 1er trimestre 2015 Belgique Belgïe PP-PB 1030 Bruxelles Bxs 3 BC 4271 Numéro d agrément P201148 BC - 4271 NOUS AVONS UNE FAMILLE D ACCUEIL NOUS EN ATTENDONS UNE.. Editeur responsable : ARBON Nicole Rue

Nadere informatie

Jeugdtheater Triangel

Jeugdtheater Triangel Jeugdtheater Triangel Infomapje - Inschrijvingsformulier Triangel - Brief over foto s - Gegevens over de verzekering - Medische fiche - Belangrijke data - Informatie/Inschrijvingsformulier theaterweekend

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

DOSSIER D INSCRIPTION SAISON 2015 // 2016

DOSSIER D INSCRIPTION SAISON 2015 // 2016 DOSSIER D INSCRIPTION SAISON 2015 // 2016 VOETBALSCHOOL INSCHRIJVINGSFORMULIER INSCHRIJVINGSFORMULIER DIENT TERUG BEZORGD TE WORDEN IN HET CENTRUM VAN UW VOETBALSCHOOL Dit formulier stelt de prestaties

Nadere informatie

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu?

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Proficiat & bedankt! Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. Fantastisch dat je je zo wil engageren om samen met ons kwetsbare

Nadere informatie

Vragenlijst Budgetcoaching

Vragenlijst Budgetcoaching Vragenlijst Budgetcoaching Welkom bij Stedam Bewind. Wij willen u vragen onderstaande vragenlijst zo goed mogelijk in te vullen. Deze lijst wordt gebruikt bij de intake voor de budgetcoaching. Kunt u de

Nadere informatie

Hoe gaat het in z n werk daar? Wat is er anders dan een gewone poli?

Hoe gaat het in z n werk daar? Wat is er anders dan een gewone poli? INTERVIEW d.d. 28 december 2009 Coeliakiepoli Op het interview-wenslijstje van Nynke en Zara staat Dr. Luisa Mearin. Zij is kinderarts MDL in het LUMC te Leiden en heeft als eerste met haar collega s in

Nadere informatie

Editeur responsable : ARBON Nicole. Rue Portaels, Bruxelles. Fortis : Tél : 02/ GSM : 0477/87.48.

Editeur responsable : ARBON Nicole. Rue Portaels, Bruxelles. Fortis : Tél : 02/ GSM : 0477/87.48. 3 ième trimestre 2014 Belgique Belgïe PP-PB 1030 Bruxelles Bxs 3 BC 4271 Numéro d agrément P201148 Editeur responsable : ARBON Nicole Rue Portaels, 146 1030 Bruxelles Fortis : 001-3489506-07 Tél : 02/

Nadere informatie

Verklaring van afstand van een hond in te vullen door de verantwoordelijke van het dier (pagina 1/2)

Verklaring van afstand van een hond in te vullen door de verantwoordelijke van het dier (pagina 1/2) Bijlage VIII A bij het Koninklijk besluit van 27/04/2007 Verklaring van afstand van een hond in te vullen door de verantwoordelijke van het dier (pagina 1/2) Deze pagina bevat gegevens die zullen meegedeeld

Nadere informatie

DOSSIER D INSCRIPTION SAISON 2015 // 2016 VOETBALSCHOOL INSCHRIJVINGSFORMULIER

DOSSIER D INSCRIPTION SAISON 2015 // 2016 VOETBALSCHOOL INSCHRIJVINGSFORMULIER DOSSIER D INSCRIPTION SAISON 2015 // 2016 VOETBALSCHOOL INSCHRIJVINGSFORMULIER Contact : antwerpen@urbansoccer.be charleroi@urbansoccer.be dworp@urbansoccer.be INSCHRIJVINGSFORMULIER DIENT TERUG BEZORGD

Nadere informatie

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst.

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst. Interview op zaterdag 16 mei, om 12.00 uur. Betreft een alleenstaande mevrouw met vier kinderen. Een zoontje van 5 jaar, een dochter van 7 jaar, een dochter van 9 jaar en een dochter van 12 jaar. Allen

Nadere informatie

Aanvraag tot aansluiting grensarbeider

Aanvraag tot aansluiting grensarbeider Onafhankelijk Ziekenfonds Voorbehouden aan het Onafhankelijk Ziekenfonds Securex Nummer tussenpersoon Naam Aansluitingsnummer Aanvraag tot aansluiting grensarbeider Uw persoonlijke identificatiegegevens

Nadere informatie

Engels in Shakespeare s Country Engels & gastgezin

Engels in Shakespeare s Country Engels & gastgezin Engels in Shakespeare s Country Engels & gastgezin E09 van zaterdag 4 juli tot donderdag 16 juli 2015 E20 van zaterdag 15 augustus tot donderdag 27 augustus 2015 Wat nemen we mee? Voor het beoefenen van

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

Deze checklist helpt je om te controleren of al je documenten in orde zijn. Ingevuld formuliertje gegevens deelnemer reis Kent

Deze checklist helpt je om te controleren of al je documenten in orde zijn. Ingevuld formuliertje gegevens deelnemer reis Kent NAAM: KLAS: Om de administratie in orde te brengen voor de studiereis naar Kent (22-25 mei 2012), geef je dit mapje met dit blad en alle nodige documenten af aan de balie voor woensdag 2 mei 2012. Deze

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

HEB JE HUISWERK VANDAAG?

HEB JE HUISWERK VANDAAG? BLAD 1 HEB JE HUISWERK VANDAAG? Je kind moet thuis werken voor school. In de agenda kan je kijken wat je kind moet doen. Wat moet je doen? 1 Maak oefening 1 op blad 2: Wat doet je kind na de school? 2

Nadere informatie

Kom in actie! voor kinderen in Albanië

Kom in actie! voor kinderen in Albanië Kom in actie! voor kinderen in Albanië Voor alle kinderen in Albanië een! Ben je tussen de 10 en 13 jaar? Doe dan mee met onze actie! Stichting Antwoord wil graag dat iedereen weet dat de Here Jezus van

Nadere informatie

Ik ben David de Graaf

Ik ben David de Graaf Ik ben David de Graaf geboren in 1984. met Downsyndroom Surprise! Ook voor mijzelf Ik heb het niet alleen, maar... ik ben ook in vaste dienst van de Stichting Downsyndroom Kort: de SDS www.downsyndroom.nl

Nadere informatie

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Wat een mooie luchtballonnen! Geel, oranje, groen en blauw. Kies maar uit Daan,

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

1 Werkwoord. (wonen, werken, lopen,...) 8 Grammatica is niet moeilijk. wonen, werken, lopen,... noemen we werkwoorden.

1 Werkwoord. (wonen, werken, lopen,...) 8 Grammatica is niet moeilijk. wonen, werken, lopen,... noemen we werkwoorden. 1 Werkwoord (wonen, werken, lopen,...) wonen, werken, lopen,... noemen we werkwoorden. 8 Grammatica is niet moeilijk 1.1 woon, woont, wonen Ik woon nu in Nederland. Jij woont nu in Nederland. U woont nu

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug, want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

Wie ben jij? HOOFDSTUK 1 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik... Paula. a heet b naam. 2... kom je vandaan? a Hoe b Waar

Wie ben jij? HOOFDSTUK 1 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik... Paula. a heet b naam. 2... kom je vandaan? a Hoe b Waar 5 5 HOOFDSTUK 1 Wie ben jij? WOORDEN 1 1 Ik... Paula. a heet b naam 2... kom je vandaan? a Hoe b Waar 3 Ik ga... mijn vriend naar het restaurant. a uit b met 2 1 Mijn... is Derek. a huisnummer b naam 2

Nadere informatie

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Skiën -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Survival --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Hier vinden jullie dan de brochure van de zomerkampen 2015 in onze Belgisch-Luxemburgse Federatie.

Hier vinden jullie dan de brochure van de zomerkampen 2015 in onze Belgisch-Luxemburgse Federatie. Beste jongeren en ouders, Hier vinden jullie dan de brochure van de zomerkampen 2015 in onze Belgisch-Luxemburgse Federatie. Al meteen willen we de kampverantwoordelijken en de animatoren bedanken, omdat

Nadere informatie

Hoewel de programma s inhoudelijk op diverse programma onderdelen verschillen, zijn de belangrijkste onderdelen wel gelijk, nl:

Hoewel de programma s inhoudelijk op diverse programma onderdelen verschillen, zijn de belangrijkste onderdelen wel gelijk, nl: Beste ouders/verzorgers 3 e klas, Het schooljaar vordert rap, en inmiddels is het tijd om het leukste onderdeel van de schoolcarrière van uw kind aan te mogen kondigen de buitenland reis! Dit jaar zullen

Nadere informatie

Huisartsenpraktijk Carnegiedreef Dr. F.A.M. van Balen, drs. A.R. Rademaker, mevr. drs. J. Knol, huisartsen, Mevr. M. Andela, physician assistant

Huisartsenpraktijk Carnegiedreef Dr. F.A.M. van Balen, drs. A.R. Rademaker, mevr. drs. J. Knol, huisartsen, Mevr. M. Andela, physician assistant Geachte heer, mevrouw, Welkom bij Huisartsenpraktijk Carnegiedreef. Wat vragen wij van u: -Het inschrijfformulier volledig in te vullen en te ondertekenen. -De inschrijfbrief in te vullen en te ondertekenen.

Nadere informatie

Les 35. Een nieuw paspoort

Les 35. Een nieuw paspoort http://www.edusom.nl Thema Het stadhuis Les 35. Een nieuw paspoort Wat leert u in deze les? Informatie over het aanvragen en verlengen van uw paspoort of identiteitskaart. Vragen stellen bij het loket.

Nadere informatie

kopieerblad leerling naar een verhaal d at u m :.. /.. /...

kopieerblad leerling naar een verhaal d at u m :.. /.. /... kopieerblad leerling Op zoek naar een verhaal N a a m : V o o r n a a m : d at u m :.. /.. /.... 2 Stap 1: Welk verhaal ga je schrijven? Heb je zelf een migratieverhaal? Ga je op zoek naar het verhaal

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Meten van mediawijsheid. Bijlage 6. Interview. terug naar meten van mediawijsheid

Meten van mediawijsheid. Bijlage 6. Interview. terug naar meten van mediawijsheid Meten van mediawijsheid Bijlage 6 Interview terug naar meten van mediawijsheid Bijlage 6: Het interview Individueel interview Uitleg interview Ik zal je uitleggen wat de bedoeling is vandaag. Ik ben heel

Nadere informatie

Aanvraagformulier briefadres (incl. toestemmingsverklaring)

Aanvraagformulier briefadres (incl. toestemmingsverklaring) Gemeente Amsterdam Aanvraagformulier briefadres (incl. toestemmingsverklaring) Geachte heer, mevrouw, U geeft aan dat u zich op een briefadres wilt laten inschrijven in de Gemeentelijke Basisadministratie

Nadere informatie

Aanmelding adoptie intrafamiliaal Pagina 1 van 10

Aanmelding adoptie intrafamiliaal Pagina 1 van 10 AANMELDING VOOR DE ADOPTIE VAN EEN KIND VAN DE FAMILIE UIT HET BUITENLAND Met dit formulier start je de adoptieprocedure voor een kind van je familie dat in het buitenland verblijft. In te vullen door

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Schadeformulier voor Reis- en Annuleringsverzekering

Schadeformulier voor Reis- en Annuleringsverzekering Schadeformulier voor Reis- en Annuleringsverzekering Polisnummer Schadenummer Verzekeringsadviseur Naam Adres Postcode/Woonplaats Telefoonnummer Relatienummer VERZEKERINGNEMER Naam Geboortedatum Adres

Nadere informatie

Met de Fotografie op reis naar Rotterdam.

Met de Fotografie op reis naar Rotterdam. Met de Fotografie op reis naar Rotterdam. PROGRAMMA ROTTERDAM ZATERDAG 19 MAART: 07:00 uur Bagage inladen. Aan parking bij de Magdalena Zaal in de Magdalenastraat te Brugge. Je kan hier gratis uw wagen

Nadere informatie

AMMA HOSPI-PLAN Schadeaangifte

AMMA HOSPI-PLAN Schadeaangifte AMMA HOSPI-PLAN Schadeaangifte AMMA VERZEKERINGEN o.v. Algemene Mutualiteit voor Medische Assuranties onderlinge verzekeringsonderneming vereniging voor onderlinge verzekeringen met vaste en onveranderlijke

Nadere informatie

NOORDPOOL ZUIDPOOL VERKENNERWEEKEND

NOORDPOOL ZUIDPOOL VERKENNERWEEKEND NOORDPOOL ZUIDPOOL VERKENNERWEEKEND 2014 HELP! Geachte ijsberen uit België, Tot jullie spreekt Pol du Nord van de Noordpool. Ik schrijf jullie deze brief omdat het hier niet goed gaat. Eigenlijk gaat het

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B Maatschappelijke Zorgboerderij Amatheon Nikki van Berlo Jasmijn Borms Joy Willems T4B Inleiding Ons groepje bestaat uit Nil

Nadere informatie

Iris Ladies Soccer School ASBL-VZW

Iris Ladies Soccer School ASBL-VZW Van vrijdag 10 juli t/m zondag 19 juli 2015 Door het blijvend succes van onze stages in Norcia (Italië) hebben we beslist om de bestemming niet te veranderen. Dus gaan we voor de achtste maal terug naar

Nadere informatie

Bij vragen over deze inschrijving kan u steeds terecht bij de begeleidsters of de coördinator.

Bij vragen over deze inschrijving kan u steeds terecht bij de begeleidsters of de coördinator. Inschrijvingsfiche buitenschoolse kinderopvang Houtekind Geachte ouders Hartelijk dank voor uw inschrijving in onze buitenschoolse kinderopvang. Om administratief in orde te zijn vragen wij u vriendelijk

Nadere informatie

AANVRAAG OM KRAAMGELD (Model E)

AANVRAAG OM KRAAMGELD (Model E) Terug te sturen naar: PB 10020 1070 ANDERLECHT Ons kenmerk: Dossierbeheerder: Telefoon: 02 643 18 11 E-mail: infokbaf@attentia.be AANVRAAG OM KRAAMGELD (Model E) Met dit formulier kunt u kraamgeld aanvragen

Nadere informatie

1. Luister naar het gesprek. 2. Lees de zinnen. 3. Welke informatie hoort u? Kruis aan: JA of NEE.

1. Luister naar het gesprek. 2. Lees de zinnen. 3. Welke informatie hoort u? Kruis aan: JA of NEE. Werkblad 6.1 Opdracht 3, module 5, les 6 1. Luister naar het gesprek. 2. Lees de zinnen. 3. Welke informatie hoort u? Kruis aan: JA of NEE. 1. Mevrouw Celik maakt een afspraak met de decaan. 2. De afspraak

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB september 2013

Nieuwsbrief SHIB september 2013 Nieuwsbrief SHIB september 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB SHIB 10 jaar en meer Al eerder lieten we weten: SHIB bestaat dit jaar 10 jaar!

Nadere informatie

Wat heb je vandaag geleerd? Door Tina Singer Ames Geïllustreerd door MaryAnn Curzi

Wat heb je vandaag geleerd? Door Tina Singer Ames Geïllustreerd door MaryAnn Curzi Wat heb je vandaag geleerd? Door Tina Singer Ames Geïllustreerd door MaryAnn Curzi Wat heb je vandaag geleerd? Door Tina Singer Ames Geïllustreerd door MaryAnn Curzi Copyright 2000 Aan de inspirerende

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

Bezorg deze aanvraag ten vroegste 4 maanden voor de uitgerekende bevallingsdatum aan ons kinderbijslagfonds. WANNEER het kraamgeld aanvragen?

Bezorg deze aanvraag ten vroegste 4 maanden voor de uitgerekende bevallingsdatum aan ons kinderbijslagfonds. WANNEER het kraamgeld aanvragen? Aanvraag Mevrouw, Mijnheer, Met dit formulier kunt u aanvragen als: werknemer (of ambtenaar) zelfstandige werkloze invalide gepensioneerde Bezorg deze aanvraag ten vroegste 4 maanden voor de uitgerekende

Nadere informatie

MAKWARIUM NIEUWSBRIEF!

MAKWARIUM NIEUWSBRIEF! Beste MAK-kers, 01 april 009 MAKWARIUM NIEUWSBRIEF! We zijn in de running naar onze tentoonstelling, de hete adem is duidelijk voelbaar in je omgeving! Tijdens de voorbije werkvergaderingen is gebleken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl DOORSCHUIVEN GROEPEN Op maandag 29 juni en donderdag 2 juli worden de groepen

Nadere informatie

Pietengym vrijdagochtend 27 november / Sinterklaasviering 4 december

Pietengym vrijdagochtend 27 november / Sinterklaasviering 4 december schooljaar 2015-2016 aflevering 05 Dante is geboren! Sinterklaas 2015 Rijksmuseum Skateclinics Scholen6kamp Kleuterquote In deze Nieuwsflits: Dante is geboren! Juffrouw Mariëtte is op donderdag 29 oktober

Nadere informatie

Dag 6 & 7: dag 6 zondag & dag 7 bezoek ver weg

Dag 6 & 7: dag 6 zondag & dag 7 bezoek ver weg Dag 6 & 7: dag 6 zondag & dag 7 bezoek ver weg Hallo beste medereisgenoten, We hebben gehoord dat jullie zaterdag een hele mooie dag gehad hebben met een mooie opbrengst. Daar zijn we blij mee. Voordat

Nadere informatie

Soms gebeurt er wel eens iets wat jij niet wilt. Dit noemen wij onvrijwillige zorg. Onvrijwillige zorg mag alleen als jij in gevaar bent, of als jouw

Soms gebeurt er wel eens iets wat jij niet wilt. Dit noemen wij onvrijwillige zorg. Onvrijwillige zorg mag alleen als jij in gevaar bent, of als jouw Soms gebeurt er wel eens iets wat jij niet wilt. Dit noemen wij onvrijwillige zorg. Onvrijwillige zorg mag alleen als jij in gevaar bent, of als jouw gedrag gevaarlijk is voor andere mensen. Dit mag nooit

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

werkingsreglement Werkingsreglement Gibbon vzw versie september 2010 Pagina 1

werkingsreglement Werkingsreglement Gibbon vzw versie september 2010 Pagina 1 werkingsreglement Werkingsreglement Gibbon vzw versie september 2010 Pagina 1 1. Algemene bepalingen 1.1 Organiserend bestuur en contactgegevens Gibbon vzw is een vereniging, opgericht met als doel de

Nadere informatie

Meld. seksueel misbruik. aan de commissie-samson

Meld. seksueel misbruik. aan de commissie-samson Meld seksueel misbruik aan de commissie-samson Help ons Mijn naam is Rieke Samson en ik wil je vragen om ons te helpen bij het onderzoek naar seksueel misbruik van kinderen en jongeren. Zelf ben ik voorzitter

Nadere informatie

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd.

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd. Voorwoord In dit boek staan interviews van nieuwkomers over hun leven in Nederland. Ik geef al twintig jaar les aan nieuwkomers. Al deze mensen hebben prachtige verhalen te vertellen. Dus wie moest ik

Nadere informatie

Kinderbijslagfonds UCM. Aanvraag om een adoptiepremie Model Eter. Uw kinderen, ons engagement! Voorwaarden? Wie ontvangt de adoptiepremie?

Kinderbijslagfonds UCM. Aanvraag om een adoptiepremie Model Eter. Uw kinderen, ons engagement! Voorwaarden? Wie ontvangt de adoptiepremie? Kinderbijslagfonds UCM Aanspreekpunt: ga naar www.kbfucm.be kbf.brussel@ucm.be Aanvraag om een adoptiepremie Model Eter Het formulier op de volgende bladzijden gebruikt u om als werknemer een adoptiepremie

Nadere informatie

scan het formulier en de overige documenten in en stuur ze per email naar schade@independer.nl

scan het formulier en de overige documenten in en stuur ze per email naar schade@independer.nl SCHADEFORMULIER REISVERZEKERING Je hebt schade en je wilt deze graag vergoed krijgen. Hieronder geven wij je enkele tips hoe je dit het beste kunt doen en wat je moet doen om de schade snel te verhalen.

Nadere informatie

Wij gaan op reis! 287,34. Barcelona 600,68. Rhodos. Porto 379,68

Wij gaan op reis! 287,34. Barcelona 600,68. Rhodos. Porto 379,68 Wij gaan op reis! Ik zou graag met het vliegtuig op vakantie gaan. Ik ben nog niet zeker over mijn bestemming. Ik twijfel nog tussen Barcelona, Rhodos en Porto. Om een beslissing te nemen, wil ik eerst

Nadere informatie

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram,

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, mijn kleine broer Dat is niet van mij mama Dan zegt ze

Nadere informatie

AANSLUITINGSFORMULIER VERZEKERINGSPAKKET

AANSLUITINGSFORMULIER VERZEKERINGSPAKKET ASSURNAT n.v. Generaal Bernheimlaan 18 bus 1 1040 Brussel Telefoon : 02/643 20 20 - Fax : 02/643 20 29 - E-mail: info@assurnat.be CBFA 67904 AANSLUITINGSFORMULIER VERZEKERINGSPAKKET (Brand/Diefstal Hospitalisatie

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 4)

Luisteren: muziek (B1 nr. 4) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info Paspoort Ik houd mijn spreekbeurt over paspoorten. Sommige van jullie zijn vast wel eens naar het gemeentehuis geweest om met jullie vader of moeder een paspoort te halen. Ik moest ook een keer mee en

Nadere informatie

AMMA HOSPI-PLAN Schadeaangifte

AMMA HOSPI-PLAN Schadeaangifte AMMA HOSPI-PLAN Schadeaangifte AMMA VERZEKERINGEN o.v. Algemene Mutualiteit voor Medische Assuranties onderlinge verzekeringsonderneming vereniging voor onderlinge verzekeringen met vaste en onveranderlijke

Nadere informatie

Tel.: 0800/55 505 (vanuit België) 00 32 78 055 505 (vanuit het buitenland) E-mail: bijstand@aginsurance.be Fax: (00 32) (0) 78 05 77 16

Tel.: 0800/55 505 (vanuit België) 00 32 78 055 505 (vanuit het buitenland) E-mail: bijstand@aginsurance.be Fax: (00 32) (0) 78 05 77 16 Inlichtingen nodig? Juridische informatie nodig? Psychologische steun nodig? Hulp nodig na ongeval of ziekte? Tel.: 0800/55 505 (vanuit België) 00 32 78 055 505 (vanuit het buitenland) E-mail: bijstand@aginsurance.be

Nadere informatie

Taal In welke taal worden de cursussen aangeboden? Frans. Waar en wanneer heb jij een taalcursus gevolgd? Ik heb geen taalcursus gevolgd.

Taal In welke taal worden de cursussen aangeboden? Frans. Waar en wanneer heb jij een taalcursus gevolgd? Ik heb geen taalcursus gevolgd. Erasmusbestemming: Toulouse, Frankrijk. Academiejaar: 2015 2016. Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De universiteit is zeer centraal

Nadere informatie

Desiree Piar 0824864 CMD 1B Docent : James boekbinder Project : vrijwilligers 55+ Doelgroeponderzoeksverslag

Desiree Piar 0824864 CMD 1B Docent : James boekbinder Project : vrijwilligers 55+ Doelgroeponderzoeksverslag Doelgroeponderzoeksverslag Interviews Naam: Sharlene Piar Arends leeftijd: 59 Hoe zou jij een tienermoeder helpen als jij een vrijwilliger was? En waarmee zou je een tienermoeder mee helpen? Advies geven

Nadere informatie

Inschrijvingsformulier

Inschrijvingsformulier Inschrijvingsformulier Schooljaar 2013 2014 InlICHTIngen InTern Naam & voornaam Geboorteplaats Geboortedatum School Klas GSM Datum inschrijving Nationaliteit rijksregisternr. M/V InlICHTIngen gezinshoofd

Nadere informatie

Ik besloot te verder te gaan en de zeven stappen naar het geluk eerst helemaal af te maken. We hadden al:

Ik besloot te verder te gaan en de zeven stappen naar het geluk eerst helemaal af te maken. We hadden al: Niet meer overgeven Vaak is de eerste zin die de klant uitspreekt een aanwijzing voor de hulpvraag. Paula zat nog maar net toen ze zei: ik ben bang om over te geven. Voor deze angst is een mooie naam:

Nadere informatie

Paasvakantie 2014. Basisscholen Drongen

Paasvakantie 2014. Basisscholen Drongen Paasvakantie 2014 Basisscholen Drongen De basisscholen van de deelgemeente Drongen organiseren een netoverschrijdende vakantieopvang. We organiseren in de 1 e week van de paasvakantie themaweken in samenwerking

Nadere informatie

ALLES DUBBEL. Survivalgids. voor startende tweelingmama s. Denise Hilhorst

ALLES DUBBEL. Survivalgids. voor startende tweelingmama s. Denise Hilhorst Voorproefje ALLES DUBBEL Survivalgids voor startende tweelingmama s Denise Hilhorst Inhoud Dubbel van start 7 Dubbel ervaren 8 Dubbel zwanger 10 Dubbel voorbereiden 19 Dubbel bevallen 25 Dubbel voeden

Nadere informatie

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1 Zwanger Ik was voor het eerst zwanger. Ik voelde het meteen. Het kon gewoon niet anders. Het waren nog maar een paar cellen in mijn buik. Toch voelde ik het. Deel 1 0-3 maanden zwanger Veel te vroeg kocht

Nadere informatie

Wijzigingsformulier UZP (+)

Wijzigingsformulier UZP (+) formulier door de verzekeringnemer getekend bezorgen per post Noorderplaats 5 bus 000 Antwerpen of ingescand naar wijziging@dela.be Dit formulier dient enkel gebruikt te worden voor een wijziging van een

Nadere informatie

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart Kerstkaart Refrein: Ik stuur een kerstkaart naar oom Rob en één naar tante Fee. Zeg postbezorger, breng je ook voor mij een

Nadere informatie

7 februari 2011 op TV L in Limburg Dichterbij,Ine Hellwig als lid van het reizigersoverleg Limburg.

7 februari 2011 op TV L in Limburg Dichterbij,Ine Hellwig als lid van het reizigersoverleg Limburg. Bestuurslid op de TV bij L1. 7 februari 2011 op TV L in Limburg Dichterbij,Ine Hellwig als lid van het reizigersoverleg Limburg. Begin januari werd het ROL via de provincie gevraagd een bijdrage te leveren

Nadere informatie

We stellen de resultaten graag aan u voor op een informatievergadering. U zult hiervoor worden uitgenodigd in de loop van het najaar van 2009.

We stellen de resultaten graag aan u voor op een informatievergadering. U zult hiervoor worden uitgenodigd in de loop van het najaar van 2009. Betreft: bevraging jonge gezinnen in Herent Mogen wij een beetje van uw tijd vragen voor deze vragenlijst? Deze enquête kunt u anoniem invullen. De vragenlijst bestaat uit drie delen: een eerste algemeen

Nadere informatie

Group Plus World Business Card HOE REAGEREN BIJ SCHADE? contact.be@aig.com

Group Plus World Business Card HOE REAGEREN BIJ SCHADE? contact.be@aig.com 1/ 5 Hierbij, op pagina 2 uw verzekeringspas geldig voor al uw verplaatsingen naar het buitenland gedurende de verzekerde periode. We wensen u een aangenaam en veilig verblijf. Hoe te reageren bij schade?

Nadere informatie

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding December Normaal gezien beperkt dit voorwoord zich tot de nodige informatie, liefst melig geschreven en met af en toe een verwijzing naar de fratsen van de leiding. Normaal gezien doen wij als Vincies

Nadere informatie

Eerwraak. Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman. Blz 1.

Eerwraak. Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman. Blz 1. Eerwraak Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman Blz 1. Vra!n. 1) Wat voor soort verhaal is je boek? Mijn boek is een eigentijdsverhaal/roman 2) Waar

Nadere informatie

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool Kerstfeest 2014 Ds. W.E. den Hertogschool Kling klokjes klingelingeling, kling klokjes kling. Laat de boodschap horen: Jezus is geboren, Voor die blijde klanken, willen wij God danken. Kling klokjes klingelingeling,

Nadere informatie

Borstkanker ''Angst voor het onbekende''

Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Ellen Wagter-Streep Schrijver: Ellen Wagter-Streep ISBN: 9789402129663 Ellen Wagter-Streep Inhoud Inhoud... 05 Voorwoord...

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Dinsdag, 1 september 2015 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

Aanvraag briefadres. Voor een adres in Alkmaar. 2.1 Gaat u naar het buitenland voor een bepaalde periode? Ja Nee (ga door naar vraag 3)

Aanvraag briefadres. Voor een adres in Alkmaar. 2.1 Gaat u naar het buitenland voor een bepaalde periode? Ja Nee (ga door naar vraag 3) Aanvraag briefadres Voor een adres in Alkmaar Met toestemmingsverklaring Met dit formulier vraagt u een briefadres aan (totaal vijf pagina s inclusief Verklaring toestemming briefadresgever ). Vul het

Nadere informatie

Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING. December

Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING. December Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING December Xaverius-St.Rita A21/46G December 2014 Dag beste ouders, leden en sympathisanten, Eerst en vooral willen wij

Nadere informatie

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN Blijf kalm; Verzeker je ervan dat je de juiste persoon aan de lijn hebt; Zeg duidelijk wie je bent en wat je functie is; Leg uit waarom je belt; Geef duidelijke en nauwkeurige informatie en vertel hoe

Nadere informatie

Inschrijfformulier KinderCampus Basisschool en Buitenschoolse opvang

Inschrijfformulier KinderCampus Basisschool en Buitenschoolse opvang Inschrijfformulier KinderCampus Basisschool en Buitenschoolse opvang Opsturen naar: Willem Bontekoestraat 34, 1212 CB Hilversum * Let op, de items met een sterretje zijn verplichte gegevens. Zonder deze

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Maandag, 1 september 2014 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie