Activeer het beheer van de barcodes via Dossier > Instellingen > Algemene parameters, tabblad Artikelen, optie Beheer van barcodes.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Activeer het beheer van de barcodes via Dossier > Instellingen > Algemene parameters, tabblad Artikelen, optie Beheer van barcodes."

Transcriptie

1 Werken met barcodes In de plaats van de artikelcodes in te voeren of op te zoeken bij het invoeren van een document, kan u ook een barcodelezer gebruiken. U kan de barcodes van uw leveranciers gebruiken of uw eigen barcodes genereren via Logistics : in beide gevallen dienen de barcodes aanwezig te zijn in de artikelfiche. Eigen gegenereerde barcodes kan u afdrukken op etiketten, maar ook op andere documenten (vb. pickinglist). Inhoud pagina: Barcodes parametreren Formaat van de barcodes Voorgedefinieerde barcodes Barcodes importeren Barcodes genereren via Logistics Barcodes in een lay-out Lettertypes installeren in Windows Toon een barcode in een veld van de lay-out Weergeven, sorteren en filteren van de barcodes in de lijst van de artikelen Barcodes afdrukken Barcodes parametreren Activeer het beheer van de barcodes via Dossier > Instellingen > Algemene parameters, tabblad Artikelen, optie Beheer van barcodes. Via bepaalt u het formaat voor de te genereren barcodes, de range binnen dewelke u de barcodes wilt genereren, de aanmaakmethode en/of de cursor automatisch naar de volgende regel moet gaan na het scannen van een code en het invoeren van een aantal. U kan een default aanmaakmethode definiëren, maar toch voor bepaalde artikelen via Bestand, Artikelen, tabblad Voorwaarden, optie Wijze van aanmaken een andere aanmaakmethode kiezen : Geen barcodes aanmaken Genereren bij het afdrukken van etiketten (Zie Barcodes genereren via Logistics) Zelf invoeren in de artikelfiche (Zie Voorgedefinieerde barcodes) Formaat van de barcodes Logistics stelt 2 formaten voor : EAN13 De code moet VERPLICHT uit 13 karakters bestaan. Hier kan u de lengte zelf bepalen.

2 Barcodes met beheer van loten Indien in het dossier het beheer van lot- en serienummers geactiveerd is, dan is er een optionele optie beschikbaar, m.n. de optie Een barcode met het artikel- en het lotnummer genereren. De barcode die wordt aangemaakt bestaat dan uit een prefix, gevolgd door een scheidingskarakter en finaal de lotreferentie. De prefix is gelinkt aan elk artikel en haar waarde is zichtbaar in het veld Prefix lot van de artikelfiche. Het scheidingskarakter is een algemene parameter die gewijzigd kan worden in het veld Scheidingskarakter(s) (cijfers verboden). Deze specifieke aanmaak van de barcode die het lotnummer bevat, functioneert enkel met barcode 39. Meer nog, enkel het oude scherm van de 4.2 documenten herkennen deze barcode met prefix en lotreferentie. Voorgedefinieerde barcodes Gebruikt u meestal de barcodes van uw leveranciers, dan heeft u geopteerd voor de aanmaakmethode Zelf invoeren in de artikelfiche. Klik in Bestand > Artikelen, tabblad Voorwaarden, optie Wijze van aanmaken, op Wijzigen, en vervolgens op Toevoegen en voer de barcode(s) in. Veld Aantal /Doc. Beschrijving (los van de aanmaakmethode) kan u hier het default aantal af te drukken etiketten invoeren voor deze barcode. Vult u geen aantal in, dan zal de software zoveel etiketten afdrukken als er aantallen zijn voor dit artikel in het document waar u de etiketten afdrukt. Klik op Afdrukken om één of meerdere etiketten met barcode af te drukken voor dit artikel. Barcodes importeren Enkel in een configuratie ZONDER de Module Beheer van maten en kleuren. U kan de barcodes importeren op basis van een Excel-bestand door de kolom van het excel-bestand met de barcode te koppelen aan het veld zoals hieronder weergegeven. Zie ook Importeren en Exporteren.

3 Barcodes genereren via Logistics Het genereren van barcodes gebeurt via de afdruk van etiketten, hetzij in een document (meestal in de leveranciersbestelling of levering), hetzij in de afdrukfunctie van etiketten. Genereert u zelf uw barcodes, kies dan voor Genereren bij het afdrukken van etiketten als aanmaakmethode. Klik de optie Afdrukken etiketten in Dossier > Instellingen > Dagboeken, tabblad Afdrukken aan voor het dagboek waarin u de etiketten wilt afdrukken. Voer in Invoeren > Documenten het document in met de artikelen waarvoor u etiketten wilt afdrukken. Klik op Afdrukken. Klik op Annuleren indien u het document zelf niet wilt afdrukken, maar enkel de etiketten. Selecteer de afdruk lay-out voor de etiketten en klik opnieuw op Afdrukken : het is op dit moment dat Logistics de barcodes toevoegt in de artikelfiche en voorstelt om zoveel etiketten af te drukken als er hoeveelheden zijn in het document. Heeft u de algemene parameter Altijd het aantal af te drukken aantallen wijzigen vanaf een document aangeklikt, dan krijgt u volgend tussenliggend scherm : U ziet hier een lijst van de artikelen uit het document en kan het aantal af te drukken etiketten nog wijzigen : Kolom Beschrijving

4 Aant. Etik. Standaard ziet u hier het aantal etiketten in functie van het aantal in de documentregels. U kan dit aantal wijzigen om bijvoorbeeld maar 1 etiket per artikel af te drukken (dat u bijvoorbeeld op de rayon waar u het artikel stockeert, bevestigt). Verpakking Indien uw artikelen in kisten of dozen verpakt zijn en u het etiket wilt kleven op de verpakking kan u hier het aantal stuks per verpakking invoeren. Vb. : De doos bevat 6 stuks, vul dan een 6 in. Indien uw lay-out hiervoor aangepast is, kan u het volgende etiket afdrukken : Aantal over te slaan etiketten Indien u zelfklevende etiketten op een A4 blad met 9 (rijen) x 3 (kolommen) etiketten gebruikt en u heeft al 10 etiketten van de 27 gebruikt, dan kan u hier aangeven op welk etiket het eerste etiket moet afgedrukt worden. Vult u in dit voorbeeld 10 in, dat zal het eerste etiket op het 11de etiket op het A4 blad afgedrukt worden. Klik in het tussenliggende scherm op Afdrukken om nu de lay-out te kiezen en vervolgens terug op Afdrukken om het afdrukken te starten. Expressie in een etiket lay-out om een barcode af te drukken : EAN13(PADR(etq.barcode,12)) Gebruikte karakterset :

5 Barcodes in een lay-out Om barcodes af te drukken is het nodig dat : het overeenkomende lettertype (Font) geïnstalleerd is in Windows, in de lay-outs, het veld dat overeenkomt met de barcode geformatteerd werd in ditzelfde lettertype. Lettertypes installeren in Windows Download op WinBooks.be (in de menu Verdelers onder WinBooks Dealer Zone / Download Dealer) het lettertype of font dat overeenstemt met het type barcode (EAN13, Code 128, of Code 39) dat in Logistics geparametreerd werd. Kopieer vervolgens de gedownloade TTF bestanden in de directory van de Windows lettertypes : C:\Windows\Fonts. Toon een barcode in een veld van de lay-out Dubbel klik in de Pagina opmaak van de lay-out op het veld dat de waarde van de barcode bevat om toegang te krijgen tot de eigenschappen (Field properties) van dit veld. Vul in het tabblad GENERAL van dit scherm het veld Expression in, met de functie die overeenstemt met het gewenste type barcode. EAN13 EAN13(PADR(etq.barcode,12)) Voor EAN13, dient u de functie PADR() te gebruiken in het geval dat uw barcode reeds het 13de karakter bevat. Inderdaad, de functie EAN13() herberekent het 13de karakter. Men dient dus enkel de 12 eerste karakters te geven. Code128 Code128(etq.barcode) De functie Code128() kan eveneens 2 parameters bevatten waar pccodetype één van de 3 type codes "A", "B" of "C" bevat, en waar pccodestring de code 128 bevat, die Code128("C", etq.barcode) geeft. Indien één enkele parameter met code 128 wordt doorgeven aan de functie (zoals in het voorbeeld hieronder), dan is het type van de code per default "B".

6 Code39 "*"+ALLTRIM(ie("etq.barcode", ""))+"*" Code SSCC - Serial Shipping Container Code (of volgnummer van de pakketten) CodeEAN128Print(alltrim(docdetedi.psscc),0) De functie CodeEAN128Print() neemt als tweede parameter : de waarde 0 om geformatteerde gegevens terug te geven om een standaard SSCC-18 barcode weer te geven, door gebruik te maken van het lettertype Code128, de waarde 1 om geformatteerde gegevens terug te geven om een door mensen leesbare tekst (00) weer te geven..., door gebruik te maken van een ander lettertype dan Code 128 (Arial bijvoorbeeld). En tenslotte, selecteer steeds in het eigenschappenscherm (Field Properties), in het tabblad Style, het gedownloade lettertype (Font). Weergeven, sorteren en filteren van de barcodes in de lijst van de artikelen Om de barcodes weer te geven in de artikelfiche, klik met de rechtermuisknop op de lijst van de artikelen en klik vervolgens op de menu Eigenschappen. Klik in het scherm Eigenschappen van de lijst op de knop Toevoegen, selecteer het nieuw toegevoegde veld en klik op de knop Eigenschappen. Vul het scherm Eigenschappen in waar : het veld Expression de volgende expressie moet bevatten : PADR(GOCACHE.ARTGETBARCODE(ART1.ARTID), 13) en het veld Mode leeg moet worden gelaten indien men de barcodes wenst te kunnen sorteren en te filteren (zoniet kan de mode N behouden blijven). Barcodes afdrukken Zoals reeds eerder aangegeven, kan u barcodes van uw artikelen afdrukken op etiketten, maar ook op documenten, op voorwaarde dat u hiervoor een veld heeft voorzien op de lay-out. Via de menu Afdrukken > Artikelen > Etiketten artikelen, kan u barcodes genereren en/of afdrukken.

7 Parameter Nieuwe selectie Code dagboek Beschrijving Indien u dit niet aanklikt, zal Logistics zich baseren op de laatste serie afgedrukte etiketten (of u ze nu afgedrukt heeft via deze functie of via een document). Klikt u dit vak aan, dan kan u een nieuwe af te drukken selectie invoeren. Selecteer het dagboek en de documentnummers waarvoor u etiketten (opnieuw) wilt afdrukken.

8 Gedetailleerd per documentenlijn Heeft u meerdere documenten geselecteerd en komt een artikel voor op meerdere van deze documenten, dan worden de aantallen getotaliseerd per artikel, tenzij u deze optie aanklikt, dan worden de aantallen getotaliseerd per artikel, per document. Gedetailleerd : Niet gedetailleerd : Aantal over te slaan etiketten U kan hier aangeven hoeveel etiketten u wilt overslaan : de afdruk begint dan op dit aantal +1.

Mafact, 30 jaar ervaring met boekhoudpakketten en beheersoftware

Mafact, 30 jaar ervaring met boekhoudpakketten en beheersoftware 1. Logistics: tips voor de inventaris Wij stelle u 3 mogelijkheden voor om uw inventaris te boeken: A) "Zonder controle" B) "Met controle" 1. De voorraad/voorraden B.a. Met een B.b. Met aanpassing van

Nadere informatie

Mafact 25 jaar ervaring met boekhoudpakketten en beheersoftware

Mafact 25 jaar ervaring met boekhoudpakketten en beheersoftware 1. Logistics: tips voor de inventaris Mafact Wij stelle u 3 mogelijkheden voor om uw inventaris te boeken: A) "Zonder controle" B) "Met controle" 1. De voorraad/voorraden B.a. Met een B.b. Met aanpassing

Nadere informatie

Afdrukken van barcode-etiketten met Avery Designpro

Afdrukken van barcode-etiketten met Avery Designpro Afdrukken van barcode-etiketten met Avery Designpro Doel: Korte handleiding om met Designpro software etiketten af te drukken met een barcode met automatische doornummering. Het stroomschema om met Designpro

Nadere informatie

De import van Excel bestanden

De import van Excel bestanden De import van Excel bestanden WinBooks laat toe om gegevens vanuit een Excel tabel over te nemen. Deze functionaliteit kan erg handig zijn indien u gegevens vanuit een andere software wenst te recupereren

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing AMS Labelmaker Versie 2.0

Gebruiksaanwijzing AMS Labelmaker Versie 2.0 Voordat je begint De onderstaande stappen beschrijven het gebruiksklaar maken van een Excel bestand voor gebruik in All Modul Software Labelmaker (AMS Labelmaker). Ons advies is om een basis bestand te

Nadere informatie

Documenten scannen Documenten scannen en opvragen in CASHWin

Documenten scannen Documenten scannen en opvragen in CASHWin Inleiding In CASH is het mogelijk een digitaal archief aan te leggen. Dit heeft als voordeel, dat u het document op elk willekeurig tijdstip op uw beeldscherm kunt oproepen. Het originele document blijft

Nadere informatie

ADRES 2000 VOOR WINDOWS

ADRES 2000 VOOR WINDOWS Theun Bollema 2011 Met Adres 2000 voor Windows is het mogelijk om eenvoudige databases te maken of om adressenbestanden (met meer dan 50000 adressen is geen probleem) te beheren. Door zijn opzet kan het

Nadere informatie

Voor de koppeling is door Paxton gebruik gemaakt van een Barcode/QR code scanner type QSCAN- 0G000 van het merk Interbar.

Voor de koppeling is door Paxton gebruik gemaakt van een Barcode/QR code scanner type QSCAN- 0G000 van het merk Interbar. Een streepjescode of barcode is de benaming voor een opeenvolging van lijnen die een code representeert die door een barcodelezer gelezen kan worden. Een QR-code (Quick Response) is een tweedimensionale

Nadere informatie

Op basis van klanten-,product-,barcodegegevens wordt automatisch een barcode document aangemaakt

Op basis van klanten-,product-,barcodegegevens wordt automatisch een barcode document aangemaakt Op basis van klanten-,product-,barcodegegevens wordt automatisch een barcode document aangemaakt Pagina 1 van 56 Inhoud van deze help 1. Algemeen 1.1 Inhoud van deze box. 1.2 Minimum systeemvereisten 2.

Nadere informatie

PRINT CV HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology

PRINT CV HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology PRINT CV HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.NL 29-8-2017 Versie 1.0 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over Print cv s... 4 1.2 Doel van deze instructie... 4 1.3 Opbouw

Nadere informatie

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 1 van 35 UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 2 van 35 1. SEPA CHECK Ga naar http://www.unidis.nl/ en klik op doe de SEPA check. Zie onderstaande screenshot. U komt

Nadere informatie

Optifile Server Installatie

Optifile Server Installatie Optifile Server Installatie Datum: Versie: de koppeling tussen Essibox en 2 mei 2012 1.0 Omschrijving: Dit document beschrijft de installatieprocedure voor Optifile software op een nieuwe server. Optifile

Nadere informatie

Handleiding : Regletten in Pharmawin

Handleiding : Regletten in Pharmawin Handleiding : Regletten in Pharmawin Februari 2007 Corilus Hogenakkerhoek 5 9150 Kruibeke Tel. 03/253.20.20 Fax 03/253.20.40 pharma@corilus.be www.corilus.be 1. ALGEMEEN De module regletten of etiketten

Nadere informatie

StabiCAD V Veiligheid

StabiCAD V Veiligheid StabiCAD V Veiligheid Inhoudsopgave 1. Werken met StabiCAD V Veiligheid... 3 1.1. Inleiding................................................... 3 1.2. Bouwkundige plattegrond.....................................

Nadere informatie

Selectieprofiel handleiding

Selectieprofiel handleiding Selectieprofiel handleiding Document versie: 1.2 SCVN 04 Uitgiftedatum: 2006-09-05 Status: Conceptueel Auteur: 2BA 1 Inhoudsopgave Selectieprofiel... 1 1 Inhoudsopgave... 2 2 Een selectieprofiel instellen...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Track & Check. Volg uw briefpost door het sorteerproces

Gebruikershandleiding Track & Check. Volg uw briefpost door het sorteerproces Gebruikershandleiding Track & Check Volg uw briefpost door het sorteerproces Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanvragen klantcode 4 3 Opstellen unieke briefcodes en adressenbestand 6 3.1 De inhoud van briefcode

Nadere informatie

Handleiding. TAM Pandjeshuis Software. Documentnaam : TAM Handleiding Datum : 12-05-2014 Versie : V0.02 Opgesteld door : TAMSOFT Software Engineering

Handleiding. TAM Pandjeshuis Software. Documentnaam : TAM Handleiding Datum : 12-05-2014 Versie : V0.02 Opgesteld door : TAMSOFT Software Engineering Handleiding Documentnaam : TAM Handleiding Datum : 12-05-2014 Versie : V0.02 Opgesteld door : TAMSOFT Software Engineering Inhoud 1 Software installatie... 2 2 Programma starten en instellen... 2 2.1 Opnieuw

Nadere informatie

De Intrastat-aangifte aanmaken

De Intrastat-aangifte aanmaken De Intrastat-aangifte aanmaken Met de Intrastat module laat Logistics toe om een bestand van het XML type aan te maken. Dit bestand zal de Intrastat-aangifte bevatten en zal vervolgens naar de OneGate

Nadere informatie

Versie: 1.3 Datum: Installatiehandleiding

Versie: 1.3 Datum: Installatiehandleiding Versie: 1.3 Datum: 15-8-2017 Installatiehandleiding Inhoud 1. Installatie... 3 1.1 Printless installeren... 3 1.2 Licentie invoeren... 6 2. Configuratie... 7 2.1 Papierladen configureren... 7 3. Gebruik...

Nadere informatie

Mafact BVBA: 25 jaar ervaring met boekhoudpakketten en beheersoftware

Mafact BVBA: 25 jaar ervaring met boekhoudpakketten en beheersoftware Logistics: tips voor de inventaris Wij stelle u 3 mogelijkheden voor om uw inventaris te boeken: A) "Zonder controle" B) "Met controle" 1. De voorraad/voorraden B.a. Met een B.b. Met aanpassing van op

Nadere informatie

Avery DesignPro 2000

Avery DesignPro 2000 Handleiding. Avery DesignPro 2000 Box: Fitnesscentrum Onderdeel: Veiligheid voor alles Praktijkoefening. Versie 2.0 DesignPro 2000 Behorende bij de methode leren door doen voor technologie. Inleiding.

Nadere informatie

W2105 Import Externe Bestanden

W2105 Import Externe Bestanden W2105 Import Externe Bestanden www.mpluskassa.nl Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Toevoegen artikel import...4 3 Wijzigen artikel import...9 W2105 Import Externe Bestanden 2 1 Inleiding In deze handleiding

Nadere informatie

Opstarten van de Analytische boekhouding

Opstarten van de Analytische boekhouding Opstarten van de Analytische boekhouding 1 Welkom in de module Analytische boekhouding van WinBooks on Web Dit document is ontworpen om u te kennis te laten maken met de Analytische boekhouding in WinBooks

Nadere informatie

Count-e Statistieken. Statistieken

Count-e Statistieken. Statistieken Count-e Statistieken 1. Voorbereiding... 2 1.1. Statistiek definities... 3 2. Afdrukken Statistieken... 5 3. Functies gebruiken... 6 3.1. Veldinhoud selecteren... 6 3.2. Celinhoud tonen... 6 3.3. Velden

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

Avery DesignPro 2000

Avery DesignPro 2000 Handleiding. Avery DesignPro 2000 Box: Fitness Onderdeel: Veiligheid voor alles Praktijkoefening. Versie 1.1 DesignPro 2000 Behorende bij de methode leren door doen voor technologie. Inleiding. In de module

Nadere informatie

Standaard salarisspecificaties in CashLonen aanwezig. Via het CashLonen programma worden de volgende salarisspecificaties standaard vervaardigd:

Standaard salarisspecificaties in CashLonen aanwezig. Via het CashLonen programma worden de volgende salarisspecificaties standaard vervaardigd: Layout salarisspecificatie Standaard salarisspecificaties in CashLonen aanwezig. Via het CashLonen programma worden de volgende salarisspecificaties standaard vervaardigd: Blanco papier. Blanco briefpapier.

Nadere informatie

SAGE BOB SOFTWARE VEREENVOUDIGT UW LEVEN!

SAGE BOB SOFTWARE VEREENVOUDIGT UW LEVEN! SAGE BOB SOFTWARE VEREENVOUDIGT UW LEVEN! Voorstelling van de nieuwe versie 3.3 We stellen u vandaag met trots de nieuwe versie 3.3 van BOB Software voor. Ons doel: uw gebruik van het programma vereenvoudigen

Nadere informatie

HANDLEIDING Periodieke Facturatie

HANDLEIDING Periodieke Facturatie HANDLEIDING Periodieke Facturatie WINGS Software Snelheid & zekerheid Module WingsPer: Periodieke facturatie 1) Installatie & Activatie Wings Periodieke Facturatie dient te worden beschouwd als een volwaardige

Nadere informatie

HOE EEN COMMISSIEFICHE AANMAKEN

HOE EEN COMMISSIEFICHE AANMAKEN HOE EEN COMMISSIEFICHE AANMAKEN INLEIDING De fiches 281.50 en hun overzicht 325.50 zijn documenten die de bedragen bevatten van de commissies, makelaarslonen, erelonen, ATN enz. die toegekend worden aan

Nadere informatie

Technische nota AbiFire5 Rapporten maken via ODBC

Technische nota AbiFire5 Rapporten maken via ODBC Technische nota AbiFire5 Rapporten maken via ODBC Laatste revisie: 29 juli 2009 Inhoudsopgave Inleiding... 2 1 Installatie ODBC driver... 2 2 Systeeminstellingen in AbiFire5... 3 2.1 Aanmaken extern profiel...

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Verkorte handleiding Griepvaccinatie

Verkorte handleiding Griepvaccinatie Verkorte handleiding Griepvaccinatie Werken met barcodes Auteurs & Redactie PharmaPartners Huisartsenzorg Juli 2016 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van

Nadere informatie

Opstarten van de module Overschrijvingen

Opstarten van de module Overschrijvingen Opstarten van de module Overschrijvingen 1 Welkom in de module Beheer overschrijvingen van WinBooks on Web Dit document is ontworpen om u kennis te laten maken met de module Beheer overschrijvingen in

Nadere informatie

Handleiding voor installatie en gebruik van

Handleiding voor installatie en gebruik van Handleiding voor installatie en gebruik van Opticon OPN-2001 Data Collector Inhoud pakket: - OPN-2001 - USB Communicatie kabel - Neckstrap Voordat u kunt communiceren met de OPN-2001 dient u de volgende

Nadere informatie

Finfisc@Web Nieuwsbrief

Finfisc@Web Nieuwsbrief Finfisc@Web Nieuwsbrief Aanpassingen versie 3.3.9 Aanpassing rapporten aan Vat package In deze versie zijn de rapporten voorzien van de nieuwe ventilatiecodes ivm de VAT package Aanpassingen versie 3.3.8

Nadere informatie

In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost

In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost Stappenkaart Partijenpost Met deze stappenkaart maakt u in drie stappen een orderformulier voor uw Partijenpost aan: 1. Nieuwe partij voormelden 2.

Nadere informatie

Publiceren basisrooster

Publiceren basisrooster Publiceren basisrooster Inleiding Op deze pagina DESKTOP In dit hoofdstuk laten we u zien hoe u het rooster kunt publiceren zodat het zichtbaar wordt in het portal en in de app. Ook ziet u hoe u eenvoudig

Nadere informatie

Etiketten maken met NAW-gegevens uit CasWin

Etiketten maken met NAW-gegevens uit CasWin Dit document beschrijft hoe u etiketten kunt maken met de NAW-gegevens uit Elsevier CAS Programma. In CasWin Classic kunt u dat op twee manieren doen, in CasWin Database op drie manieren. Hieronder worden

Nadere informatie

Handleiding Opmaken fiche 281.10

Handleiding Opmaken fiche 281.10 Opmaken fiche 281.10 1. Inleiding... 3 2. Voorbereidingen... 4 3. Personeelsleden als leverancier in de boekhouding voorzien... 7 3.1. Manueel leveranciersfiches voor de personeelsleden aanmaken... 7 3.2.

Nadere informatie

Informatie op de productpagina en de meer info-pagina

Informatie op de productpagina en de meer info-pagina Informatie op de productpagina en de meer info-pagina Wat leer je in dit hoofdstuk: - Hoe je de productpagina instelt o De juiste informatie o De bestelknop - Hoe je het meerinfo-scherm instelt - Aanpassen

Nadere informatie

Badge it. Inhoudsopgave. 1. Installatie... 3

Badge it. Inhoudsopgave. 1. Installatie... 3 Badge it voor Windows 95/98/NT/2000/XP Inhoudsopgave 1. Installatie... 3 2. Start... 4 2.1. Nieuwe database maken... 5 2.2. De geselecteerde database openen... 5 2.3. De naam van de geselecteerde database

Nadere informatie

I N H O U D S O P G A V E

I N H O U D S O P G A V E Rev 00 I N H O U D S O P G A V E 1 INLEIDING... 1 2 LABELINGSSCHEMA MAKEN... 2 3 INSTELLINGEN DEFINIËREN... 4 3.1 Instellingen voor tekstuitvoer... 4 3.2 Instellingen voor Excel-uitvoer... 4 3.3 Kop-,

Nadere informatie

Betrokken bij het Onderwijs

Betrokken bij het Onderwijs Handleiding SchoolOAS 5 Stappenplannen wijzigdatum: 18-9-2015 Betrokken bij het Onderwijs Inhoudsopgave 1. Absentie 1 1.1 Absentie invoeren 1 1.2 Absentie bewerken of afsluiten 2 1.3 Absentieoverzichten

Nadere informatie

HANDLEIDING SuperTax BELCOTAX AANGIFTE XML BESTAND via EXCEL. 1. Voorbereiding van de toepassing : Macro-toepassingen

HANDLEIDING SuperTax BELCOTAX AANGIFTE XML BESTAND via EXCEL. 1. Voorbereiding van de toepassing : Macro-toepassingen HANDLEIDING SuperTax BELCOTAX AANGIFTE XML BESTAND via EXCEL 1. Voorbereiding van de toepassing : Macro-toepassingen Zorg ervoor dat de instellingen van uw Excel programma het gebruik van macro s toelaat.

Nadere informatie

Act! PostcodeCheck voor Act! Handleiding

Act! PostcodeCheck voor Act! Handleiding Act! PostcodeCheck voor Act! Handleiding Versie 1.0 11-05-2011 Inleiding Urenlang bezig met het controleren en invoeren van adresgegevens? Act! PostcodeCheck biedt uitkomst! U hoeft alleen de postcode

Nadere informatie

Samenvoegen met Word en Excel 2010

Samenvoegen met Word en Excel 2010 Samenvoegen met Word en Excel 2010 Inhoudsopgave Samenvoegen Word-Excel / Mailingen... 2 Tip Samenvoegvelden automatisch markeren... 4 Tip Installeer PDF-creator... 7 Tip Sla het Word-document en Excel-document

Nadere informatie

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar ! Bijlage inlezen nieuwe tarieven (vanaf 3.2) Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar Scipio 3.303 biedt ondersteuning om gebruikers alle tarieven van de verschillende verzekeraars in één keer

Nadere informatie

Support & opleidingen

Support & opleidingen WAT IS EEN CRASH STICKER? Het gaat om etiketten waarop de gegevens voorgedrukt worden van de verzekeringsnemer, het voertuig, de bestuurder en de verzekeringsmaatschappij. De verzekeringsnemer die betrokken

Nadere informatie

3. Mijn Vf Aanpassen schermweergave en downloaden gegevens

3. Mijn Vf Aanpassen schermweergave en downloaden gegevens A.1 Vergroten van de scherminhoud A. Klik op de knop De informatie op de pagina wordt over de hele schermbreedte weergegeven, doordat het menu aan de linkerkant op de pagina niet wordt getoond..2 Verkleinen

Nadere informatie

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen 2005 NCS Commissie Wedstrijdzwemmen Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Gebruik van een draadloze barcodescanner

Gebruik van een draadloze barcodescanner INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 5 2. SLUIT DE BARCODESCANNER AAN OP EEN WERKSTATION 5 3. INSTALLEER DE SCANNERSOFTWARE 6 4. ZOEK DE COM-POORT OP WAARMEE HET WERKSTATION MET DE CRADLE IS VERBONDEN 6 5. LEG DE

Nadere informatie

importeren leden uit sportlink club

importeren leden uit sportlink club Start Sportlink Club en het onderstaande scherm wordt zichtbaar. Selecteer vervolgens in het zoekscherm 'Ja' in het vak 'Spelend en sporttype' Mocht u nu leden missen, dan zijn deze of nog niet aangemeld

Nadere informatie

Act! Company Builder Handleiding

Act! Company Builder Handleiding Act! Company Builder Handleiding Versie 1.1 25-07-2014 Inleiding Kost het u ook zoveel tijd om, na het importeren van nieuwe contacten, bedrijven aan te maken of deze contacten te koppelen aan bestaande

Nadere informatie

Kluwer Office CRM. Advanced.

Kluwer Office CRM. Advanced. Kluwer Office CRM Advanced www.kluwersoftware.be Kluwer Office Autorisatie & CRM Contents 1 Kluwer Office - Desktop... 3 1.1 Medewerkers beheren... 3 1.1.1 Tabblad Eigenschappen... 3 1.1.2 Tabblad Autorisatiegroepen...

Nadere informatie

ExpressShipper. 1 Configuratiehandleiding. Documentatie ExpressShipper Page 1 of 20

ExpressShipper. 1 Configuratiehandleiding. Documentatie ExpressShipper Page 1 of 20 ExpressShipper Documentatie ExpressShipper Page 1 of 20 1 Inleiding 3 2 Instellingen 4 2.1 Add consignment range 4 2.2 Metrische of empirische (metric of Imperial) waarden 5 2.3 Adres Import 6 2.4 Document

Nadere informatie

Hosting. Exact koppeling. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl

Hosting. Exact koppeling. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Exact koppeling Hosting WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Inleiding Deze module stelt u in staat om uw producten, debiteuren, facturen, crediteuren en

Nadere informatie

Onze Leerkrachten. Geen Informat of iomniwize

Onze Leerkrachten. Geen Informat of iomniwize Onze Leerkrachten Onze Leerkrachten Geen Informat of iomniwize Hier kan je als beheerder de gegevens van alle leerkrachten zien. De lijst toont volgende informatie: De naam van de leerkracht Het e-mail

Nadere informatie

CARGO DATA SYSTEMS BV

CARGO DATA SYSTEMS BV CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING Emballage Administratie Emballage Administratie Dit document beschrijft de werking van de Emballage Administratie module

Nadere informatie

Handleiding flextime LIGHT

Handleiding flextime LIGHT Handleiding flextime LIGHT Inhoud 1. Hoe bestellen?... 1 2. Werking... 2 2.1. Aanmaak personeelsleden... 2 2.2. Ingeven personeelsleden... 2 2.3. Activering en gebruik van de handscanner... 4 2.4. Voorbereiding

Nadere informatie

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 3.3. KraamzorgCompleet versie 3.3

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 3.3. KraamzorgCompleet versie 3.3 Update documentatie KraamZorgCompleet versie 3.3 KraamzorgCompleet versie 3.3 Inhoudsopgave Update documentatie versie 3.3 Hoofdstuk 1 Tarieven per verzekeringsconcern...1 1.1 Verzekeringsconcerns...1

Nadere informatie

Module Scoda. Handleiding oktober 2012. 1 Module Scoda - Handleiding Inform BVBA

Module Scoda. Handleiding oktober 2012. 1 Module Scoda - Handleiding Inform BVBA Module Scoda Handleiding oktober 2012 1 Module Scoda - Handleiding Inform BVBA Inhoud 1. Doel van de module Scoda... 3 2. Schematisch Overzicht... 4 3. Het verkrijgen van CODA-bestanden... 5 4. Het downloaden

Nadere informatie

Onze leerlingen Geen iomniwize of Informat

Onze leerlingen Geen iomniwize of Informat Onze Leerlingen Onze leerlingen Geen iomniwize of Informat Hier kan je als beheerder de gegevens van alle leerlingen zien. Je kan op het leerjaar drukken om dat leerjaar te openen of te sluiten en op de

Nadere informatie

EDUscope Dossier Werken met Journalen

EDUscope Dossier Werken met Journalen EDUscope Dossier Werken met Journalen EDUscope versie 3.7.0 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046-4571830 1 INHOUD 2 Inleiding... 3 3 Individueel leerlingjournaal... 3 3.1 Journaalregels toevoegen:... 3 3.2

Nadere informatie

Q1005 Artikelbeheer Pro: artikelen importeren

Q1005 Artikelbeheer Pro: artikelen importeren Q1005 Artikelbeheer Pro: artikelen importeren Inhoud Het CSV bestand... Een nieuw Excel werkblad aanmaken en een bestaand werkblad wijzigen... 2 Kolommen opmaken... 4 Opslaan als CSV bestand... 6 Het CSV

Nadere informatie

Aanpassingen flexigar Versie V 7 2 2

Aanpassingen flexigar Versie V 7 2 2 Aanpassingen flexigar Versie V 7 2 2 Inhoud 1. Algemeen... 2 1.1. Opzoeken op detailgegevens in dossier... 2 1.2. Meer gegevens over het voertuig in het werkorder.... 3 1.3. Lijsten - Selecties... 3 1.4.

Nadere informatie

Wij hebben een interface voor imports van de salarissen in WinBooks ontwikkeld, gebaseerd op de bestanden die de sociale secretariaten aanleveren.

Wij hebben een interface voor imports van de salarissen in WinBooks ontwikkeld, gebaseerd op de bestanden die de sociale secretariaten aanleveren. SALARY 2 3 Inleiding Een correcte boekhoudkundige verwerking van de salarissen is van fundamenteel belang voor elke onderneming. Het manueel inboeken is tijdrovend. Een duidelijk beeld van de aan de salarissen

Nadere informatie

- De stocktransfer is nu ook mogelijk gemaakt via het inlezen van een barcode. Open daarvoor het scherm en scan de te transfereren producten in.

- De stocktransfer is nu ook mogelijk gemaakt via het inlezen van een barcode. Open daarvoor het scherm en scan de te transfereren producten in. v 3.0.2.37 - Indien u met stocklokalisaties werkt kan u in de productfiche de stock Wijzigen per lokalisatie. Die stockaanpassingen kunnen ook een decimale waarde zijn. - De stocktransfer is nu ook mogelijk

Nadere informatie

Nadat u de download link heeft aangeklikt, verschijnt het volgende scherm.

Nadat u de download link heeft aangeklikt, verschijnt het volgende scherm. Hoofdstuk 1 Installatie Nadat u de download link heeft aangeklikt, verschijnt het volgende scherm. Scherm 1 U kiest hier voor Run waarna de setup wordt opgehaald. U kunt ook voor Save kiezen en de setup

Nadere informatie

Uursoortfinanciering importeren

Uursoortfinanciering importeren Vanaf 1 april 2018 is het mogelijk om voor de WLZ tijd te legitimeren onder Zorgprofielen (ook wel ZZP s). Omdat voorheen uursoorten niet door Zorgprofielen/ZZP s mochten worden gelegitimeerd, zal dit

Nadere informatie

10. Module Volume Berekening... 1

10. Module Volume Berekening... 1 10. Module Volume Berekening... 1 10.1. Inleiding...1 10.2. Icoonomschrijving...2 10.2.1. Nieuw... 3 10.2.2. Herstellen... 3 10.2.3. Wijzig... 3 10.2.4. Aanpassen... 4 10.3. Volume...5 10.3.1. Ontwerphoogte...

Nadere informatie

Handleiding Logistiek Management Systeem

Handleiding Logistiek Management Systeem Handleiding Logistiek Management Systeem Gert-Jan Stolk gertjanstolk@filternet.nl 31-03-200 Versie 1.0 1 Inhouds Opgave 1 Inhouds Opgave... 2 2 Samenvatting... 3 3 Componenten... 4 3.1 Werkbalk... 4 3.2

Nadere informatie

Captain Reader. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl

Captain Reader. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl 1 / 7 Captain Reader De e-captain reader is een applicatie om een automatische koppeling tussen Microsoft Word en e-captain tot stand te brengen. Zo kunt u op een eenvoudige manier uw gegevens uit e-captain

Nadere informatie

Hosting. SnelStart koppeling. Februari, 2013. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.

Hosting. SnelStart koppeling. Februari, 2013. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact. Hosting Februari, 2013 SnelStart koppeling WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Inleiding Deze module stelt u in staat om uw debiteuren, facturen, crediteuren

Nadere informatie

Exact Online. Handleiding Versie

Exact Online. Handleiding Versie Exact Online Handleiding Versie 2.3 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Artikel toevoegen 5 3. Instellingen CCV Shop 6 4. Orders verzenden

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1600 Fashion

HANDLEIDING Q1600 Fashion HANDLEIDING Q1600 Fashion Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Kleurlijsten beheren...4 Kleurlijst groep aanmaken...6 Kleurlijst groep verwijderen...6 Kleuren (kleurnummers) aanmaken/wijzigen...7

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING ELBAPRINT SERVICE

GEBRUIKERSHANDLEIDING ELBAPRINT SERVICE Softwarevereisten Stap 1: Inloggen of een account aanmaken Stap 2: Etiketformaat kiezen Stap 3: Achtergrond kiezen of vanuit een onbedrukt etiket werken Stap 4: Uw gegevens importeren in de etiketten of

Nadere informatie

SEPA Instellen. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl. SEPA activeren voor uw vereniging

SEPA Instellen. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl. SEPA activeren voor uw vereniging 1 / 9 SEPA Instellen SEPA activeren voor uw vereniging Als eerste gaat u naar het beheercentrum om SEPA te activeren. U kiest voor beheercentrum en vervolgens voor het onderdeel IBAN / SEPA Aan de rechtste

Nadere informatie

Makkelijk Publiceren

Makkelijk Publiceren Met Makkelijk Publiceren is het mogelijk overzichten te maken van bijvoorbeeld de actuele uitgeleende materialen of het aantal uitleningen per leerling. Deze overzichten worden getoond in Microsoft Office

Nadere informatie

Leerlingdossier & handelingsplannen. Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? FAQ

Leerlingdossier & handelingsplannen. Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? FAQ FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

Handleiding importeren Foto bij artikel

Handleiding importeren Foto bij artikel Voorwoord Het Excel bestand Exact Online foto bij artikel maakt het Exact inlees bestand aan in het formaat xml, deze kunt u vervolgens handmatig of via ons extra programma inlezen in Exact Online. Met

Nadere informatie

Instructie aanmaken Vrije overzichten

Instructie aanmaken Vrije overzichten ESIS webbased Instructie aanmaken Vrije overzichten Versie december 2009 Rovict B.V. Postbus 388 3765 GC Soest T 035 6036080 F 035 6036081 Inhoudsopgave Vrije overzichten...3 1. Beheer Vrije overzichten...4

Nadere informatie

Installatie Handleiding TechControl

Installatie Handleiding TechControl Installatie Handleiding TechControl Maneffic Solutions Vincent Schuurhuis Versie 1.01 Plaats de CD in het CD-Rom station van de computer, de installatie zal automatisch gestart worden. Indien u de installatie

Nadere informatie

Standard. SnelStart 12 koppeling. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl

Standard. SnelStart 12 koppeling. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Standard SnelStart 12 koppeling WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Inleiding Deze module stelt u in staat om uw debiteuren, facturen, crediteuren en inkoopfacturen

Nadere informatie

Popsy Financials. Overstap Access-MSDE

Popsy Financials. Overstap Access-MSDE Popsy Financials Overstap Access-MSDE 1 Inhoudstafel 1/17 1 Installatie van een MSDE server... 3 1.1 Microsoft SQL Express 2008... 3 1.2 Aanmaken van ODBC connectie naar de server... 9 1.3 Voorbereiding

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

(Ledenadministratie) Samenvoegdocumenten aanmaken

(Ledenadministratie) Samenvoegdocumenten aanmaken Ledenadministratie, overzichten en selecties (Ledenadministratie) Samenvoegdocumenten aanmaken Vanuit Scipio Online bent u met de Rapportage editor in staat om elk overzicht, formulier of elke brief volledig

Nadere informatie

Opstarten van de module Voorraadbeheer

Opstarten van de module Voorraadbeheer Opstarten van de module Voorraadbeheer 1 Welkom in de module Voorraadbeheer van WinBooks on Web De Voorraad module van WinBooks on Web zou ook de Inventaris module kunnen genoemd worden. Deze module is

Nadere informatie

Verschillende sorteringsmogelijkheden

Verschillende sorteringsmogelijkheden Verschillende sorteringsmogelijkheden Er bestaan verschillende sorteringmogelijkheden. Ga hiervoor in de menu naar OPERATIES/DOCUMENTEN SORTEREN: Documenten sorteren op datum (per default) Tijdens de herkenning,

Nadere informatie

A & A Consultancy. Het aanmaken van een adresbestand in Microsoft Excel.(2007)

A & A Consultancy. Het aanmaken van een adresbestand in Microsoft Excel.(2007) Het aanmaken van een adresbestand in Microsoft Excel.(2007) In het programma Microsoft Excel kunt u een adresbestand aanmaken. Dit bestand kunt u vervolgens weer gebruiken voor het afdrukken van adresetiketten

Nadere informatie

De Intrastat-aangifte

De Intrastat-aangifte De Intrastat-aangifte Aanmaken van de INTRASTAT-aangifte 1. 2. Klik op de menu OPERATIES Kies de optie INTRASTAT-AANGIFTE Selectiecriteria Kies het aangifte-type: Aankomsten : voor de intracommunautaire

Nadere informatie

INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE

INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE INHOUD INHOUD... 2 INLEIDING... 3 ALVORENS TE STARTEN... 4 UITGAAND BETALINGSVERKEER... 6 Samenstellen werklijst betalingen vanuit de openstaande verrichtingen...

Nadere informatie

Factuurvoorstellen. Opmerkingen: Raadpleeg de facturatietoepassing voor meer details. De volgende hoofdschermen zijn beschikbaar:

Factuurvoorstellen. Opmerkingen: Raadpleeg de facturatietoepassing voor meer details. De volgende hoofdschermen zijn beschikbaar: Module Functie kaart Kantoorbeheer Factuurvoorstel UR09110500 Factuurvoorstellen Dit voorstel toont een lijst van diensten en uitgaven die aan de klant zouden aangerekend moeten worden. Dit bedrag is exclusief

Nadere informatie

HANDLEIDING OPNAME INVENTARIS

HANDLEIDING OPNAME INVENTARIS HANDLEIDING OPNAME INVENTARIS 1 Algemene werking Vanaf de uitgave Professional voorziet Wings Logistiek de mogelijkheid om stockgegevens in te lezen via één of meerdere ASCII-bestanden (Verrichting Inventaris

Nadere informatie

Attributensets. Handleiding Versie

Attributensets. Handleiding Versie Attributensets Handleiding Versie 1.1 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Attributensets 5 2.1 Beheer 5 2.2 Toepassing 6 3. Groepsacties

Nadere informatie

1. Exporteren... 2. 2. Verschil Xls en Csv... 2. 3. Het maken van een Csv bestand... 4. 4. Sorteren in Excel 2003... 9. 5. Sorteren in Excel 2007...

1. Exporteren... 2. 2. Verschil Xls en Csv... 2. 3. Het maken van een Csv bestand... 4. 4. Sorteren in Excel 2003... 9. 5. Sorteren in Excel 2007... ESIS en Excel 2003 en 2007 Inhoud 1. Exporteren... 2 2. Verschil Xls en Csv... 2 3. Het maken van een Csv bestand... 4 4. Sorteren in Excel 2003... 9 5. Sorteren in Excel 2007...10 6. Filteren in Excel

Nadere informatie

Makkelijk Publiceren

Makkelijk Publiceren Met is het mogelijk overzichten te maken van bijvoorbeeld de actuele uitgeleende materialen of het aantal uitleningen per leerling. Deze overzichten worden getoond in Microsoft Office Excel. Er is dus

Nadere informatie

Stappenplan elektronisch bankieren

Stappenplan elektronisch bankieren Pagina 1 van 7 Stappenplan elektronisch bankieren Inleiding Dit document bevat een beschrijving van de noodzakelijk stappen om optimaal gebruik te kunnen maken van de functionaliteit voor elektronisch

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

Technische handleiding database ontslagmanagement

Technische handleiding database ontslagmanagement Technische handleiding database ontslagmanagement 1. Het databasevenster De database opent u door te dubbelklikken 1 op het Access-icoon Ontslagmanagement.lnk Mogelijk krijgt u eerst één of meerdere vensters

Nadere informatie