Besluitenlijst: B&W-vergadering

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Besluitenlijst: B&W-vergadering"

Transcriptie

1 enlijst: B&W-vergadering Datum Aanvang 09:30 Locatie B&W-kamer Voorzitter Henny van Kooten Gemeentesecretaris mevrouw G.T. Wildeman Afwezig: J.H.L.M. de Vreede (vakantie) Aanwezigen E.H.C. van Hoften, H. van Kooten, A. Sørensen, P.A. de Vries 4 Bespreking openbare agenda 4.1 Zienswijze jaarstukken 2018 en programmabegroting 2020 van Regio Rivierenland (raad 6 juni 2019) De raad voor te stellen onderstaande zienswijze in te dienen: In te stemmen met de jaarstukken 2018 van Regio Rivierenland. In te stemmen met het voorstel voor resultaatbestemming 2018 om te reserveren voor financiering van de investeringskosten van de herhuisvesting en uit te keren aan de deelnemende gemeenten. In te stemmen met de Kaderbrief In te stemmen met de begroting 2020 van Regio Rivierenland De raad voor te stellen bijgevoegde concept brief aan het Dagelijks Bestuur van Regio Rivierenland te sturen. Laatste zin van de openbare samenvatting schrappen e wijziging Gemeenschappelijke regeling Regio Rivierenland (raad 6 juni 32019) 1. De gemeenteraad voor te stellen om in te stemmen met de 46 e wijziging van de Gemeenschappelijke regeling Regio Rivierenland. 2. De gemeenteraad om toestemming te vragen ten aanzien van het voornemen om tot vaststellen van de wijziging van de Gemeenschappelijke regeling Regio Rivierenland door Burgemeester en het college over te gaan. 4.3 Raadsvoorstel zienswijzen jaarstukken en begroting BVEB (raad 6 juni 2019)

2 In te stemmen met bijgevoegd raad raadsvoorstel waarin de raad wordt voorgesteld: 1. In te stemmen met de voorlopige jaarstukken 2018 van de gemeenschappelijke regeling Bedrijfsvoeringseenheid Bommelerwaard. 2. In te stemmen met de bestemming van het resultaat: De resterende middelen ad ,00 voor het project Archief op Orde reserveren. De resterende middelen ad ,00 reserveren voor het project Implementatie Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Middelen voor inhuur Informatie Beleidsplan en projecten Informatie Beleidsplan ad ,00 reserveren. De niet bestede opleidingen ad 7.500,00 eenmalig reserveren. 3. In te stemmen met de concept begroting 2020 van de gemeenschappelijke regeling Bedrijfsvoeringseenheid Bommelerwaard. 4. De incidentele vraag aan middelen ad ,= te dekken uit de reserve nieuw beleid en de structurele vraag aan middelen, voor zover er geen budgetten beschikbaar zijn, op te nemen in de programmabegroting voor In te stemmen met bijgevoegde zienswijze. 4.4 Zienswijze jaarstukken 2018 en begroting 2020 ODR 1. De raad voor stellen onderstaande zienswijze in te dienen: Ten aanzien van de jaarstukken 2018 van de ODR dat de prestatie-indicatoren een te rooskleurig beeld geven. Om in te stemmen met de besteding van de resultaatbestemming jaarstukken 2018 van de ODR. Om in te stemmen met de programmabegroting 2020 van de ODR. 2. De raad voor te stellen bijgevoegde concept brief aan de het Dagelijks Bestuur van de ODR te sturen Afwijkend besluit. 1. De raad voor stellen onderstaande zienswijze in te dienen: Om in te stemmen met de besteding van de resultaatbestemming jaarstukken 2018 van de ODR. Om in te stemmen met de programmabegroting 2020 van de ODR. Om aandacht te vragen voor de kwaliteit van de dienstverlening en het zorgvuldige nakomen van de gemaakte procesafspraken 2. De raad voor te stellen bijgevoegde concept brief aan de het Dagelijks Bestuur van de ODR te sturen 4.5 Stadsgewest s-hertogenbosch programmabegroting 2020 en meerjarenraming (raad 6 juni 2019) 1. De gemeenteraad voor te stellen om in te stemmen met de programmabegroting 2020 en de meerjarenraming van de gemeenschappelijke regeling Stadsgewest s- Hertogenbosch; 2. De gemeenteraad voor te stellen om in te stemmen met de conceptbrief aan Stadsgewest s- Hertogenbosch. 4.6 Zienswijze jaarstukken 2018 en begroting 2020 ODR (raad 6 juni 2019)

3 4.7 GR Avri; Jaarstukken 2018 en Ontwerp begroting 2019 incl. meerjarenramingen (raad 6 juni 2019) 1. De raad voor te stellen in te stemmen met de Jaarstukken 2018 GR Avri; 2. De raad voor te stellen in te stemmen met de Ontwerp begroting 2020 incl. meerjarenramingen GR Avri; 3. De raad voor te stellen in te stemmen met de in de begroting opgenomen investeringskredieten 2020 GR Avri; 4. De raad voor te stellen in te stemmen met de zienswijze GR Avri; Jaarstukken 2018 en Ontwerp begroting 2020; Zie nog wat aanpassingen in de brief, opmerkingen van het college. 4.8 Jaarstukken Werkzaak Rivierenland 2018 (raad 6 juni 2019) 1. Instemmen met bijgaande concept zienswijze op de jaarstukken 2018 Werkzaak Rivierenland en deze ter besluitvorming voorleggen aan de raad. 2. Instemmen om de zienswijze als concept te versturen aan Werkzaak Rivierenland van het exploitatieresultaat te reserveren voor de begrotingswijziging van het exploitatieresultaat in te zetten voor het opstellen van lokaal beleid klantprofiel Begroting 2020 Werkzaak Rivierenland (raad 6 juni 2019) Instemmen met bijgaande concept zienswijze op de concept begroting 2020 Werkzaak Rivierenland en deze ter besluitvorming voor te leggen aan de raad. Afwijkend besluit. Aanpassen zienswijze; we willen niet uitgaan van maximale salarisschalen, maar opteren dan voor een apart budget Inhuur (zoals in het verleden). Dit vinden we transparanter richting de deelnemende gemeenten dan 'wegstoppen' via de ruimte die het personeelsbudget biedt via het uitgaan van maximale salarisschalen. Graag aanpassing zienswijze nog voorleggen aan portefeuillehouder Zienswijze concept jaarrekening 2018 GGD Gelderland-Zuid (raad 6 juni 2019) De gemeenteraad te adviseren: 1. In te stemmen met de concept jaarrekening 2018 van de GGD Gelderland-Zuid; 2. In te stemmen met het voorstel om het financiële resultaat van 2018 van ,00,- negatief, te onttrekken uit de Algemene Reserve; 3. De Algemene Reserve niet op te hogen met ,00,- (aanvulling tekort Veilig Thuis); 4. De Algemene Reserve niet op te hogen met ,00,- tot het niveau van 100 procent van het beoogde weerstandsvermogen.

4 4.11 Zienswijze conceptbegroting GGD 2020 Zienswijze conceptbegroting GGD 2020 (raad 6 juni 2019) De gemeenteraad te adviseren: 1. in te stemmen met de daling van de kosten voor forensische geneeskunde van 071,-; 2. in te stemmen met een indexering van 2,94 procent; 3. in te stemmen met een voorgestelde verhoging van het Rijksvaccinatieprogramma van 998,-; 4. in te stemmen met de stijging van de huisvestingslasten voor de nieuwbouw in 2020 van ,-; 5. niet in te stemmen met de gevraagde budgetophoging van ,- voor gezondheidsmakelaars; 6. niet in te stemmen met de gevraagde budgetophoging van ,- ter dekking van het verhoogde uurtarief voor toezicht kinderopvang naar 104,- per uur; 7. voorlopig niet in te stemmen met de gevraagde extra bijdrage voor Veilig Thuis van ,-. En daarmee 8. in te stemmen met de zienswijze op de conceptbegroting 2020 van de GGD Gelderland- Zuid. <bedragen in voorgesteld besluit aanpassen, zijn door conversie via notubiz verkeerd overgekomen> 4.12 Zienswijze jaarstukken 2018 en begroting 2020 PHTB (raad 6 juni 2019) 1. De raad voor te stellen onderstaande zienswijze in te dienen: Ten aanzien van het accountantsverslag het PHTB te laten verduidelijken hoe zij de door de accountant benoemde speerpunten risicomanagement gaat wegnemen. Ten aanzien van de jaarstukken 2018 het PHTB een realistische planning op te laten stellen mbt de uitvoering van werkzaamheden in de Grote Ingh te Kerkdriel Ten aanzien van de begroting 2020 het PHTB een onderbouwing op te laten stellen dat er in de resterende jaren van het PHTB geen nieuwe financieringsbehoefte gaat ontstaan. 2. De raad voor te stellen bijgevoegde concept brief aan het Dagelijks Bestuur van het PHTB te sturen. Graag brief aanpassen. Daar wordt gesproken over een zienswijze 'tegen' de begroting. Dat is niet zo. Het gaat om een zienswijze 'op' de begroting Toekomstbestendig Wonen Lening (Cie Ruimte 12 juni + raad 20 juni 2019)

5 1. De raad voor te stellen: 1. de verordening Toekomstbestendig Wonen Lening Gelderland gemeente Maasdriel 2019 vast te stellen 2. de verordening duurzaamheidslening gemeente Maasdriel 2014 in te trekken; 3. het plafond voor de Toekomstbestendig Wonen Lening vast te stellen op ,-. 4. het college de bevoegdheid geven om het plafond bij te mogen stellen tot max ,-. 5. de benodigde kapitaalslasten ( bij maximum gebruik van / bij maximumgebruik van ) te dekken uit de reserve Stimulering goedkope woningbouw. 2. Akkoord gaan om anticiperend op nog te besluiten formatie-uitbreiding bij team RO, in het kader van de meerjarenbegroting, een medewerker bedrijfsvoering te werven. 3. Akkoord gaan met het afsluiten van een aanvullende overeenkomst met SVn voor het uitbesteden van het declaratieproces. Afwijkend besluit. Akkoord met beslispunten, behalve beslispunt 2. Graag in het proces om straks deze verordening uit te voeren, de collega's van SD betrekken Verlengen beheer- en exploitatieovereenkomst met Optisport Maasdriel BV inzake MFC De Kreek voor de jaren (cie S&F 11 juni raad 20 juni 2019 Aan de raad volgens bijgaand raadsvoorstel voorstellen om: 1. In te stemmen met verlenging van de beheer- en exploitatieovereenkomst die de gemeente Maasdriel heeft gesloten met Optisport Maasdriel BV voor het beheer en de exploitatie van MFC De Kreek voor de periode In het kader van de verlenging van de beheer- en exploitatieovereenkomst, de jaarlijkse exploitatiebijdrage te verhogen met ,- excl. BTW tot een totaalbedrag van ,- excl. BTW per jaar (geïndexeerd met 2% per jaar) in de periode 2020 t/m 2024 (prijspeil 2019). 3. De verhoging van ,- excl. BTW te dekken uit het meerjarenbegrotingssaldo. 4. Optisport Maasdriel BV toestemming te verlenen om de huidige huurtarieven voor de gebruikers met ingang van 2020 met 5% te verhogen. Afwijkend besluit. Akkoord met alle beslispunten, behalve beslispunt 3. Die aan te passen zoals 3. De verhoging van ,- excl. BTW via de perspectiefnota te besluiten. Daarnaast in het raadsvoorstel een aantal zaken toe te voegen: - argumentatie waarom het hier een speciale situatie betreft (namelijk; een zwembad) - tekst onder precedentwerking aanpassen en te verhelderen - toevoegen totaalbedrag dat we aan Optisport kwijt zijn Gebouwenbeheerplan (cie S&F Raad 20 juni 2019

6 Aan de gemeenteraad volgens bijgaand raadsvoorstel voor te stellen om: 1. Het geactualiseerde duurzame gebouwenbeheerplan vast te stellen exclusief het gemeentehuis en MFC De Kreek; 2. De daarbij behorende jaarlijkse storting in de voorziening van ,- per jaar vast te stellen; 3. Het positieve verschil van ,- tussen het huidige en nieuwe gebouwenbeheerplan jaarlijks te storten in een nieuw te vormen reserve Beheer gemeentehuis en MFC De Kreek en deze reserve te gebruiken om alle noodzakelijke kosten voor deze gebouwen te dekken; 4. Het restant van de voorzieningen Gemeentehuis en MFC De Kreek uit het huidige gebouwenbeheerplan ultimo 2019 te storten in de nieuwe reserve Beheer gemeentehuis en MFC De Kreek. 5. Een krediet van ,- beschikbaar te stellen voor investeringen m.b.t.: de energiemaatregelen ad ,- die binnen 5 jaar terug te verdienen zijn; labelsprongen (verbeteren energielabel) van de gemeentelijke gebouwen ad ,- exclusief het gemeentehuis en MFC De Kreek; het plaatsen van zonnepanelen op de gemeentelijke gebouwen ad ,- exclusief het gemeentehuis en MFC De Kreek. 6. De kapitaallasten ad ,- b.t. de investeringen uit punt 4 te dekken uit de voordelen op de Energiekosten (max ,-) als gevolg van de duurzaamheidsinvesteringen respectievelijk het begrotingsresultaat (verschil kapitaallasten en voordelen energiebesparing) Stimuleringsfonds Kunst en Cultuur (Cie S&F 11 juni raad 20 juni 2019) 1. De subsidieregeling Stimuleringsfonds Kunst en Cultuur 2019 vast te stellen. 2. De raad te informeren over de vastgestelde subsidieregeling Stimuleringsfonds Kunst en Cultuur De raad voor te stellen een subsidieplafond van 000,- vast te stellen voor de periode 1 juli t/m 31 december 2019, te betalen uit het begrote Stimuleringsfonds Kunst en Cultuur Invulling amendement 300 jaar Paardenmarkt (A ) 1. Vaststellen van de raadsinformatiebrief Invulling amendement 300 jaar Paardenmarkt 2. De raad via bijgevoegde raadsinformatiebrief te informeren Graag RIB nog aanpassen op paar kleine stijl-zaken (zie brief in mapje) Aangepast principeverzoek Windpark de Lage Rooijen (Cie Ruimte 12 juni Raad 20 juni 2019)

7 1. De raad met bijgevoegd voorstel voor te stellen om; Een positief principebesluit te nemen inhoudende dat; met de partij Greentrust en Coöperatie Bommelerwaar, de mogelijkheid voor een windpark nabij de A2 langs de Hoenzadrielsedijk nader wordt onderzocht; Een voorbereidingskrediet beschikbaar te stellen ter hoogte van ,- voor de ambtelijke voorbereiding van het project en de begeleiding van het ruimtelijke- en het vergunningentraject; Alle kosten die de gemeente moet maken om het windpark mogelijk te maken zoals de kosten van het voorbereidingskrediet, de legeskosten, kosten beoordeling onderzoeksrapporten, MER kosten, eventuele planschade) middels een anterieure overeenkomst (en planschadeovereenkomst) te verhalen op de aanvrager Jaarstukken 2018 gemeente Maasdriel (Cie S&F 11 juni Raad 20 juni 2019) 1. De jaarstukken 2018 van de gemeente Maasdriel aan te bieden aan de gemeenteraad op 20 juni 2019 ter vaststelling; 2. De restantbudgetten van incidentele projecten vrij te geven in 2019; 3. Aan de gemeenteraad voor te stellen om het resultaat te storten in de Algemene reserve. Graag kleine aanpassing / toevoeging aan de Inleiding (zie aantekeningen bij de Inleiding) Onderzoek leges/fiscale maatregelen voor verenigingen en stichtingen In reactie op Motie BGR: 1. In te stemmen met het ontwikkelen van een subsidieregeling waarmee de legesheffing voor evenementenvergunningen wordt gecompenseerd voor verenigingen en stichtingen. 2. In te stemmen met nader onderzoek naar een mogelijke subsidieregeling voor OZBcompensatie voor verenigingen en stichtingen. 3. De gemeenteraad te informeren met de bijgevoegde brief Beslissing op het bezwaarschrift gericht tegen een besluit van 12 november 2018, waarbij een last onder dwangsom is opgelegd wegens het opslaan van kunstgrasafval op het perceel Prinses Beatrixstraat 24 in Hedel. 1. Het bestreden besluit van 12 november 2018, in afwijking van het advies van de bezwaarschriftencommissie, met het verlengen van de begunstigingstermijn tot 1 juli 2019 in stand te laten. 2. Het verzoek om proceskosten toe te wijzen Beslissing op het bezwaarschrift gericht tegen een besluit van 19 november 2018 waarbij een last onder dwangsom is opgelegd wegens het opslaan van kunstgrasafval op het perceel Oude Weistraat 65 te Velddriel.

8 1. Het bestreden besluit van 19 november 2018, in afwijking van het advies van de bezwaarschriftencommissie, met het verlengen van de begunstigingstermijn tot 1 juli 2019 in stand te laten. 2. Het verzoek om proceskosten toe te wijzen. Graag nog toelichting op alinea over Juridische Zaken / Handhaving aan portefeuillehouder geven Beantwoording raadsvragen SSM evenement carnaval In te stemmen met de concept-beantwoording van de raadsvragen SSM over het evenement carnaval Algemene vergadering van aandeelhouders Vitens N.V. d.d. 12 juni 2019 (o.a. Vaststelling dividend 2018). - kennis te nemen van het dividendvoorstel van Vitens van 2 april 2019 over de jaarcijfers 2018 (er is reeds bepaald dat het college de aandeelhoudersvergadering op 12 juni niet bijwoont); - het voorgenomen dividend van Vitens 2018 bedraagt voor Maasdriel ,60. De raming 2019 bedraagt Een negatief verschil van Alle dividenden aanpassen via berap 2019 en begroting Aangehouden. Graag in het voorstel aanvullen waarom het dividendbedrag zoveel lager is. Dat wordt nu niet toegelicht in het stuk (maar Vitens had dit ook al moeten aangeven). Dan terug in het college Subsidieregeling Goed idee doe er iets mee In te stemmen met de evaluatie van de subsidieregeling Goed idee doe er iets mee 2019 (bijlage 1) 2. Vast te stellen van de aangepaste subsidieregeling Goed idee doe er iets mee 2019 (bijlage 2) en conform artikel 18 laten vervallen van de huidige subsidieregeling op de dag van de bekendmaking van de aangepaste subsidieregeling. 3. De raad te informeren over de evaluatie en aangepaste subsidieregeling (bijlage 5) Ontwikkelen inpandige bedrijfswoning aan de Steigerboom 11 in Kerkdriel. In principe in te stemmen met het inpandig realiseren van een bedrijfswoning aan de voorzijde van Steigerboom 11 te Kerkdriel, conform mogelijkheid B, onder de voorwaarde dat geomen wordt tot een kwalitatieve verbetering van de uitstraling van de hal en de terreininrichting. Afwijkend besloten. Overeenkomstig beslispunt, maar dan niet voor mogelijkheid B maar voor mogelijk A (waterzijde).

9 Powered by TCPDF ( Kerkdriel

BESLUITENLIJST (14) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 18 april 2017

BESLUITENLIJST (14) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 18 april 2017 BESLUITENLIJST (14) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 18 april 2017 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : A.C. Bragt (loco) Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder

Nadere informatie

B&W BESLUITENLIJST PERS

B&W BESLUITENLIJST PERS B&W BESLUITENLIJST PERS Vergadering van burgemeester en wethouders op dinsdag 12 februari 2019 No. 2019-6 Aanwezig: burgemeester H. van Kooten de wethouders wethouder J.H.L.M. de Vreede, E.H.C. van Hoften,

Nadere informatie

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 14 mei 2019 om 9.00 uur

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 14 mei 2019 om 9.00 uur Gemeente Tiel Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 14 mei 2019 om 9.00 uur Onderwerpen voorzien van een ster krijgen uitstel van publicatie met 1 week. nr. voorstel

Nadere informatie

B&W BESLUITENLIJST PERS

B&W BESLUITENLIJST PERS B&W BESLUITENLIJST PERS Vergadering van burgemeester en wethouders op dinsdag 11 december 2018 No. 2018-43 Aanwezig: burgemeester H. van Kooten de wethouders wethouder J.H.L.M. de Vreede, E.H.C. van Hoften,

Nadere informatie

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 7 mei 2019 om 9.00 uur

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 7 mei 2019 om 9.00 uur Gemeente Tiel Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 7 mei 2019 om 9.00 uur Onderwerpen voorzien van een ster krijgen uitstel van publicatie met 1 week. nr. voorstel

Nadere informatie

Besluitenlijst College BenW openbaar Wijchen

Besluitenlijst College BenW openbaar Wijchen Datum 14-05-2019 Tijd 9:00-12:30 enlijst College BenW openbaar Wijchen Locatie Voorzitter Aanwezigen Toelichting Wijchen, kamer burgemeester Verheijen, Hans Remco Boer, Titus Burgers, Nick Derks, Geert

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 22 MEI 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 22 MEI 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 22 MEI 2018 Aanwezig: Burgemeester: M. Pijl; wethouders: D. te, G. Besseling en J. ; secretaris:

Nadere informatie

B&W BESLUITENLIJST PERS

B&W BESLUITENLIJST PERS B&W BESLUITENLIJST PERS Vergadering van burgemeester en wethouders op dinsdag 20 maart 2018 No. 2018-11 Aanwezig: : burgemeester H. van Kooten, wethouders G.P. van den Anker, mevrouw J.H.A. Sørensen J.H.L.M.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (1) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 9 januari 2018

BESLUITENLIJST (1) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 9 januari 2018 BESLUITENLIJST (1) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 9 januari 2018 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : J.P. Rehwinkel Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder

Nadere informatie

B&W BESLUITENLIJST PERS

B&W BESLUITENLIJST PERS B&W BESLUITENLIJST PERS Vergadering van burgemeester en wethouders op dinsdag 19 maart 2019 No. 2019-11 Aanwezig: burgemeester H. van Kooten de wethouders J.H.L.M. de Vreede, mevrouw J.H.A. Sørensen, P.A.

Nadere informatie

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen.

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen. RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad 27 oktober 2016 Afdeling Middelen Voorstel nummer 2016.00077 Datum 27 september 2016 Onderwerp Tweede bestuursrapportage 2016 Programma Alle begrotingsprogramma's Inlichtingen

Nadere informatie

B&W BESLUITENLIJST PERS

B&W BESLUITENLIJST PERS B&W BESLUITENLIJST PERS Vergadering van burgemeester en wethouders op dinsdag 18 december 2018 No. 2018-44 Aanwezig: burgemeester H. van Kooten de wethouders wethouder J.H.L.M. de Vreede, E.H.C. van Hoften,

Nadere informatie

. B&W BESLUITENLIJST PERS

. B&W BESLUITENLIJST PERS . B&W BESLUITENLIJST PERS Vergadering van burgemeester en wethouders op dinsdag 6 juni 2017 No. 2017-22 Aanwezig: burgemeester H. van Kooten en de wethouders G.P. van den Anker, mevrouw J.H.A. Sørensen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST B&W-VERGADERING 6 juni 2017, week 23

BESLUITENLIJST B&W-VERGADERING 6 juni 2017, week 23 BESLUITENLIJST B&W-VERGADERING 6 juni 2017, week 23 Aanwezig zijn: De heer R.J. v.d. Zwaag, burgemeester De heer J. Melse, wethouder De heer R.M.A. Molenaar, wethouder De heer C. Maas, wethouder De heer

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (22) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 20 juni 2017

BESLUITENLIJST (22) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 20 juni 2017 BESLUITENLIJST (22) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 20 juni 2017 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : J.P. Rehwinkel Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder :

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (13) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 9 april 2019

BESLUITENLIJST (13) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 9 april 2019 BESLUITENLIJST (13) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 9 april 2019 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : J.P. Rehwinkel Wethouder : G. van Leeuwen Wethouder

Nadere informatie

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 9 april 2019 om 9.00 uur. nr. voorstel beslissing

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 9 april 2019 om 9.00 uur. nr. voorstel beslissing Gemeente Tiel Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 9 april 2019 om 9.00 uur Onderwerpen voorzien van een ster krijgen uitstel van publicatie met 1 week. nr. voorstel

Nadere informatie

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 27 september uur R.C. van Nunspeet. B&W-kamer

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 27 september uur R.C. van Nunspeet. B&W-kamer Vergadering College van Burgemeester en Wethouders Datum vergadering Aanvang Contactpersoon 27 september 2016 09.00 uur R.C. van Nunspeet Plaats vergadering Doorkiesnummer B&W-kamer 5229445 Verslag Zeewolde

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden Vergadering van het College van burgemeester en wethouders op dinsdag 31 mei 2016 om 9.00 uur. Aanwezig: Drs.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 17 mei 2016

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 17 mei 2016 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wets d.d. 17 mei 2016 Aanwezig: Afwezig: Dhr. drs. A. Mans, burgemeester Dhr. G.A. Suanet QC, loco-secretaris Dhr. C.P.M. Rood Dhr. M. Steeman Dhr.

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W extern. 14 mei 2019 Gemeenschappelijke regelingen. Afd /Verseon. Zienswijze begroting 2020 Omgevingsdienst Middenen West Brabant

Besluitenlijst B&W extern. 14 mei 2019 Gemeenschappelijke regelingen. Afd /Verseon. Zienswijze begroting 2020 Omgevingsdienst Middenen West Brabant Besluitenlijst B&W extern 14 mei 2019 Gemeenschappelijke regelingen BESLUITENLIJST B&W D.D. 14 mei 2019 Nr Poho Afd /Verseon Onderwerp Besluit GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN 1 Hans Wierikx, 18481 2 Thomas

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012 Burgemeester Röell 12CV000171 Benoeming tot buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (trouwambtenaar) De heer A.R. Stolk benoemen tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor de periode als

Nadere informatie

. B&W BESLUITENLIJST. nr. Onderwerp en portefeuillehouder Besluit Openbare samenvatting 4.1 (PD),

. B&W BESLUITENLIJST. nr. Onderwerp en portefeuillehouder Besluit Openbare samenvatting 4.1 (PD), . B&W BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders op dinsdag 25 oktober 2016 No. 2016-40 Aanwezig: : burgemeester H. van Kooten en de wethouders G.P. van den Anker, mevrouw J.H.A. Sørensen

Nadere informatie

Onderwerp : Zienswijzemogelijkheid programmabegroting 2018 en jaarverantwoording met resultaatbestemming 2016 Veiligheidsregio Brabant-Noord.

Onderwerp : Zienswijzemogelijkheid programmabegroting 2018 en jaarverantwoording met resultaatbestemming 2016 Veiligheidsregio Brabant-Noord. GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD Datum : 6 juni 2017 Voorstel van : college van burgemeester en wethouders Onderwerp : Zienswijzemogelijkheid programmabegroting 2018 en jaarverantwoording met resultaatbestemming

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad,

Raadsvoorstel. Aan de raad, Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 765996 De heer H. ter Heegde, burgemeester Zienswijze indienen over de jaarstukken 2017 en de ontwerpbegroting 2019 Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (32) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 26 september 2017

BESLUITENLIJST (32) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 26 september 2017 BESLUITENLIJST (32) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 26 september 2017 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : J.P. Rehwinkel Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder

Nadere informatie

B E S L U I T E N L I J S T C O L L E G E V A N B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S V A N B I N N E N M A A S

B E S L U I T E N L I J S T C O L L E G E V A N B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S V A N B I N N E N M A A S B E S L U I T E N L I J S T C O L L E G E V A N B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S V A N B I N N E N M A A S Datum 13 mei 2014 Openbaar Burgemeester Secretaris Mr. drs. A.J. Borgdorff Mr.

Nadere informatie

Besluitenlijst College van Burgemeester en Wethouders Openbaar

Besluitenlijst College van Burgemeester en Wethouders Openbaar enlijst College van Burgemeester en Wethouders Openbaar Datum 13-11-2018 Tijd 8:30-13:00 Locatie Voorzitter Toelichting Kamer burgemeester Burgemeester Gemeente Sluis In verband met de Zeeland dinsdagmiddag

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit Programma

Voorstel raad en raadsbesluit Programma Voorstel raad en raadsbesluit Programma Gemeente Landgraaf Documentnummer: B.17.1763 lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll Landgraaf, 9 oktober 201 7 ONDERWERP: le en 2e begrotingswijziging 2018

Nadere informatie

B&W BESLUITENLIJST PERS

B&W BESLUITENLIJST PERS B&W BESLUITENLIJST PERS Vergadering van burgemeester en wethouders op dinsdag 14 november 2017 No. 2017-41 Aanwezig: burgemeester H. van Kooten wethouders G.P. van den Anker, mevr. J.H.A. Sørensen en secretaris

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Landgraaf, 8 april 2019 Programma Documentnummer: B.19.0697 *B.19.0697* ONDERWERP: Jaarstukken 2018 Veiligheidsregio Zuid-Limburg PROGRAMMA 2. Veiligheid

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.17.0709 B.17.0709 Landgraaf, 20 april 2017 ONDERWERP: 1e berap 2017 ISD BOL PROGRAMMA 2. Maatschappelijke voorzieningen Verantwoordelijke

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (19) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 29 mei 2018

BESLUITENLIJST (19) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 29 mei 2018 BESLUITENLIJST (19) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 29 mei 2018 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : J.P. Rehwinkel Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder :

Nadere informatie

Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei

Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei 128251-195730 Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei 2019 1. Vaststellen van de concept besluitenlijst van de collegevergadering B&W van 7 mei 2019. 2. De openbare besluiten deel van collegevergadering

Nadere informatie

gemeente Leek Omgevingsdienst Groningen Postbus AB VEENDAM Geachte heer, mevrouw,

gemeente Leek Omgevingsdienst Groningen Postbus AB VEENDAM Geachte heer, mevrouw, 0117 gemeente Leek Omgevingsdienst Groningen Postbus 97 9640 AB VEENDAM Registratienummer: 2018003670 Onderwerp: Ontwerpbegroting 2019 Contactpersoon: mevrouw N. Abramjan Leek, 28 mei 2018 Geachte heer,

Nadere informatie

Raadsvoorstel Besluit om: Inleiding

Raadsvoorstel Besluit om: Inleiding Raadsvoorstel Agendapunt Raadsvergadering 19 juni 2019 Portefeuillehouder C. Kreuk - Wildeman Begrotingsprogramma 2 Sociaal Domein Verbonden partijen Onderwerp Zienswijze op concept-begroting 2020 GGD

Nadere informatie

B&W BESLUITENLIJST PERS

B&W BESLUITENLIJST PERS B&W BESLUITENLIJST PERS Vergadering van burgemeester en wethouders op dinsdag 7 november 2017 No. 2017-41 Aanwezig: burgemeester H. van Kooten wethouders G.P. van den Anker, mevr. J.H.A. Sørensen, J.H.L.M.

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert (alle stukken)

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert (alle stukken) Vergadering: Aanwezigen: Burgemeester A.A.M.J. Walraven, wethouders J.G.M. van den Boogaart,, secretaris C.C. Boode 0. ADV/M/15/09664 Z/M/15/15761 Secretaris C.C. Boode Agenda college 1. ADV/M/15/09658

Nadere informatie

documentnr.: INT/C/16/24902 zaaknr.: Z/C/16/27528 Raadsvoorstel

documentnr.: INT/C/16/24902 zaaknr.: Z/C/16/27528 Raadsvoorstel *Z01633AB306* documentnr.: INT/C/16/24902 zaaknr.: Z/C/16/27528 Raadsvoorstel Onderwerp : Jaarrekening 2015 en begroting 2017 ODBN Datum college : 21 juni 2016 Portefeuillehouder : G.M.P. Stoffels Afdeling

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 3 mei 2016 Aanwezig: burgemeester Horselenberg (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede loco-gemeentesecretaris

Nadere informatie

Besluitenlijst Collegevergadering openbaar

Besluitenlijst Collegevergadering openbaar Datum 14-08-2018 Tijd 9:00-12:00 enlijst Collegevergadering openbaar Locatie Voorzitter Secretaris Aanwezig B&W kamer burgemeester Carol van Eert Hans Kettelerij wethouders Gea Hofstede, Marc Budel, Dorus

Nadere informatie

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 9 mei 2017

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 9 mei 2017 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders. Dinsdag 16 mei 2017 om 9.30 uur in de kamer van de burgemeester, gemeentehuis te Neerijnen. Aanwezig: Nr. Burgerparticipatie Burgemeester

Nadere informatie

Vastgestelde openbare besluitenlijst collegevergadering van

Vastgestelde openbare besluitenlijst collegevergadering van Nr. Dienst/Registratienummer Het college heeft besloten: 1. Concept interne besluitenlijst collegevergadering van 9 april 2019 Informatiemanagement 896816 Y. Arnoldussen-Schors yvonne.arnoldussen@brunssum.nl

Nadere informatie

Kennis te nemen van de agenda van de raadsvergadering van 15 februari 2019

Kennis te nemen van de agenda van de raadsvergadering van 15 februari 2019 Nummer. Voorstel Portefeuillehouder 1. Bm Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 29 januari 2019 V De besluitenlijst vaststellen 2. Bm ---- Uitnodigingen V Ter bespreking lijst van uitnodigingen

Nadere informatie

nr. Onderwerp en portefeuillehouder Besluit Openbare samenvatting

nr. Onderwerp en portefeuillehouder Besluit Openbare samenvatting . B&W BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders op dinsdag 14 maart 2017 No. 2017-10 Aanwezig: : burgemeester H. van Kooten, secretaris A.P.J.M. de Jong, wethouders G.P. van den Anker,

Nadere informatie

openbare besluitenlijst college

openbare besluitenlijst college openbare besluitenlijst college Reg.nr.: IN18-01539 Datum collegevergadering: 01-05-2018 Aanwezig: Dhr. J.G.M.T. Ubachs, burgemeester (wnd.) Mevr. C.M.M. Noordman, secretaris Mevr. P.J.E. van de Loo, wethouder

Nadere informatie

4. M. Kromwijk ADV Zienswijze gemeenteraad Bodegraven-Reeuwijk participatieverordening

4. M. Kromwijk ADV Zienswijze gemeenteraad Bodegraven-Reeuwijk participatieverordening Besluitenlijst Vergadering College b en w Registratienummer Week 16 18 april 2017 Datum 18 april 2017 Aanvang Aanwezig Afwezig 12:00 uur C. van der Kamp burgemeester M. Kromwijk - wethouder D.J. Knol wethouder

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Extra kosten personele inhuur Openbare Orde en veiligheid (OOV) Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Extra kosten personele inhuur Openbare Orde en veiligheid (OOV) Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 04-10-2018 18-078 Onderwerp Extra kosten personele inhuur Openbare Orde en veiligheid (OOV) Aan de raad, Onderwerp Extra kosten personele inhuur Openbare Orde en Veiligheid

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 07/10/2014 week 41. Nr. Afdeling 1. Inrichting Openbare Ruimte Beschikbaar stellen van krediet bouw -en woonrijpmaken

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 14/06/2016 week 24. 1. Domein Ruimte Duurzame renovatie Huis van de stad 16.00362 1. In te stemmen met de extra

Nadere informatie

Raadsvergadering: 28 juni 2018 Besluit: Unaniem Aangenomen

Raadsvergadering: 28 juni 2018 Besluit: Unaniem Aangenomen Raadsvergadering: 28 juni 2018 Besluit: Unaniem Aangenomen Agendanr.: 15 Voorstelnr.: RB2018057 Onderwerp: Jaarstukken 2017 en zienswijze begroting 2019 GR Regionaal Historisch Centrum Alkmaar Programma:

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE RAAD: Raadsvergadering d.d. 28 mei 2019 NR.: RI

VOORSTEL AAN DE RAAD: Raadsvergadering d.d. 28 mei 2019 NR.: RI VOORSTEL AAN DE RAAD: Raadsvergadering d.d. 28 mei 2019 NR.: RI-19-00499 Onderwerp: Ontwerpbegroting 2020 en meerjarenbegroting 2020-2024 BsGW Agendapunt 19. Raadsvoorstelnummer 2019-29 Voorstel: 1. In

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE UDEN

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE UDEN OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE UDEN Vergadering van het College van burgemeester en wethouders op 4 november 2014 om 09.00 uur. Aanwezig: Drs.

Nadere informatie

Onderwerp Programmabegroting 2013 en meerjarenraming Veiligheidsregio Gelderland-Zuid

Onderwerp Programmabegroting 2013 en meerjarenraming Veiligheidsregio Gelderland-Zuid Raadsvoorstel Vergadering : 18 december 2012 Voorstelnummer : 12.09 Registratienummer : 12.022881 Portefeuillehouder : Mw. dr. M.W.M. de Vries Afdeling : BBO / Juridische Zaken Bijlage(n) : 2 B&W-datum/nummer

Nadere informatie

onderwerp Zienswijze SWA ontwerp programmabegroting 2016 en SWA meerjarenbegroting

onderwerp Zienswijze SWA ontwerp programmabegroting 2016 en SWA meerjarenbegroting Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders nieuwkoop raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer collegebesluit vergaderdatum raad jaar/nummer T. Veninga Vergunningen,

Nadere informatie

Datum vergadering Aanvang/einde Contactpersoon. 21 mei uur R.C. van Nunspeet. B&W-kamer

Datum vergadering Aanvang/einde Contactpersoon. 21 mei uur R.C. van Nunspeet. B&W-kamer Vergadering College van Burgemeester en Wethouders Datum vergadering Aanvang/einde Contactpersoon 21 mei 2013 09.00uur R.C. van Nunspeet Plaats vergadering Doorkiesnummer B&W-kamer 5229445 Ontwerpverslag

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 MEI 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 MEI 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 MEI 2017 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Homme Geertsma De heer Nic Dusink Zijn afwezig:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (15) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 2 mei 2017

BESLUITENLIJST (15) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 2 mei 2017 BESLUITENLIJST (15) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 2 mei 2017 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : J.P. Rehwinkel Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder : A.C.

Nadere informatie

Zaaknummer: Raadsvergadering d.d. 10 juli 2018 agendapunt. Aan: De Gemeenteraad. Vries, 31 mei 2018

Zaaknummer: Raadsvergadering d.d. 10 juli 2018 agendapunt. Aan: De Gemeenteraad. Vries, 31 mei 2018 Zaaknummer: 482197 Raadsvergadering d.d. 10 juli 2018 agendapunt Aan: De Gemeenteraad Vries, 31 mei 2018 Portefeuillehouder: J.E. de Graaf Behandelend ambtenaar: M.T. Jonker Doorkiesnummer: 972 E-mail

Nadere informatie

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 1 nov. 2016

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 1 nov. 2016 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders. Dinsdag 8 november 2016 om 9.30 uur in de kamer van de burgemeester, gemeentehuis te Neerijnen Aanwezig: Nr. Burgerparticipatie Burgemeester

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering

Openbare besluitenlijst Collegevergadering Openbare besluitenlijst Collegevergadering Datum 28-05-2019 Tijd 9:00-12:00 Locatie Bestuurskamer (2.58) Voorzitter Aanwezigen H.A.G. Hellegers D. van Deurzen, G. van Heeswijk, H.A.G. Hellegers, F.J.M.

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.18.0754 B.18.0754 Landgraaf, 24 april 2018 ONDERWERP: ontwerpbegroting 2019 en meerjarenraming 2019-2023 BsGW Raadsvoorstelnummer:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering 21-04-2015 Aanwezig:

Openbare besluitenlijst Collegevergadering 21-04-2015 Aanwezig: Openbare besluitenlijst Collegevergadering 21-04-2015 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Opreij, Drs.

Nadere informatie

Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst

Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst Datum 23-04-2019 Aanvang 09:00 Locatie B&W-kamer OPENBARE AGENDA 1. Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 16 april 2019 De besluitenlijst

Nadere informatie

1 INLEIDING...3 2 FINANCIËLE ONTWIKKELINGEN...4 3 TOELICHTING FINANCIËLE ONTWIKKELINGEN...5 4 KREDIETEN...10

1 INLEIDING...3 2 FINANCIËLE ONTWIKKELINGEN...4 3 TOELICHTING FINANCIËLE ONTWIKKELINGEN...5 4 KREDIETEN...10 Eerste Bestuursrapportage 2014 1 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING...3 2 FINANCIËLE ONTWIKKELINGEN...4 3 TOELICHTING FINANCIËLE ONTWIKKELINGEN...5 4 KREDIETEN...10 5 BEGROTINGSWIJZIGING 1E BESTUURSRAPPORTAGE 2014...12

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 24 mei 2005. nummer 22

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 24 mei 2005. nummer 22 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 mei 2005 nummer 22 A.D. van den Bergh, Burgemeester J. de Gruijter, wethouder P.A. Zevenbergen, J.M. Dekker, H.H.

Nadere informatie

Besluitenlijst: Collegevergadering

Besluitenlijst: Collegevergadering Besluitenlijst: Collegevergadering Datum 13-11-2018 Aanvang 10:00 Locatie Collegekamer Secretatis W. Heeg Voorzitter burgemeester F. Ossel Aanwezigen J.H. Boermans, J. Klink, J.J. de Kloet, F. Ossel, R.M.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019 PENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019 Aanwezig: burgemeester Van der Meijden, wethouders Buter, Meulensteen, Slaets en Van der Zanden (wethouder Briels wel aanwezig bij agendapunten 1.6 en 1.7)

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 2.Wat willen we bereiken?

Raadsvoorstel. 2.Wat willen we bereiken? Raadsvoorstel Agendanr: CS5 Kenmerk: 15-0120932 Datum collegevergadering: 26 mei 2015 Onderwerp: jaarverslag en jaarrekening 2014 en de concept meerjarenbegroting 2016-2019 van Baanbrekers 0.Samenvatting:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Door burgemeester en wethouders genomen besluiten in week 25 april t/m 1 mei 2018

Openbare besluitenlijst Door burgemeester en wethouders genomen besluiten in week 25 april t/m 1 mei 2018 Openbare besluitenlijst Door burgemeester en wethouders genomen besluiten in week 25 april t/m 1 mei 2018 Datum aanmaak: 1 mei 2018 Directie 2018026287 Vaststellen besluitenlijsten en besluitenlijsten

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.19.0764 *B.19.0764* Landgraaf, 15 april 2019 ONDERWERP: Programmabegroting 2020 en Meerjarenraming 2021-2023 RUD Zuid-Limburg

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (4) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 31 januari 2017

BESLUITENLIJST (4) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 31 januari 2017 BESLUITENLIJST (4) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 31 januari 2017 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : A. van den Bosch Wethouder : A.C. Bragt Wethouder

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het beschikbaar stellen van middelen ten behoeve van de subsidie en het onderhoud van het zwembad Dol-fijn

Raadsvoorstel tot het beschikbaar stellen van middelen ten behoeve van de subsidie en het onderhoud van het zwembad Dol-fijn Raadsvoorstel tot het beschikbaar stellen van middelen ten behoeve van de subsidie en het onderhoud van het zwembad Dol-fijn Datum 30 mei 2006 Verantwoordelijk portefeuillehouder : de heer J. Luijendijk

Nadere informatie

*128* B&W besluitenlijst. Besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 23 april 2019

*128* B&W besluitenlijst. Besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 23 april 2019 *128* Besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 23 april 2019 Aanwezig: De heer A.H.M. Verhoeven MPM (burgemeester) De heer Mr. S.B.J. Backus (wethouder); De heer P.H.G. Verlinden (wethouder); De heer

Nadere informatie

24 oktober Burgemeester C.A.A. van Rhee-Oud Ammerveld;Gemeentesecretaris P.G. Arissen;Wethouder A.P.M.

24 oktober Burgemeester C.A.A. van Rhee-Oud Ammerveld;Gemeentesecretaris P.G. Arissen;Wethouder A.P.M. LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN WEST MAAS EN WAAL 24 oktober 2017 Status Openbaar Voorzitter Aanwezig Definitief Ja C.A.A. van Rhee-Oud Ammerveld Burgemeester

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Jaarrekening 2013 GGD Zaanstreek Waterland. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie M. Boutsma T. Schaafsma

Raadsvoorstel. Jaarrekening 2013 GGD Zaanstreek Waterland. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie M. Boutsma T. Schaafsma Titel Nummer 14/47 Jaarrekening 2013 GGD Zaanstreek Waterland Datum 22 mei 2014 Programma Fase Onderwerp Maatschappelijke participatie Zienswijze over de jaarrekening 2013 van de GGD Zaanstreek Waterland

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT É N RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad: 1195969 Datum: 28 april 2015 Behandeld door: Mark Jan Prins Afdeling/Team: Maatschappelijke Ontwikkeling/Team Beleidsontwikkeling Onderwerp:

Nadere informatie

Handhavingsuitvoeringsprogramma (HUP) 2019 vaststellen. Evaluatie Handhavingsuitvoeringsprogramma 2018 voor kennisgeving aannemen.

Handhavingsuitvoeringsprogramma (HUP) 2019 vaststellen. Evaluatie Handhavingsuitvoeringsprogramma 2018 voor kennisgeving aannemen. Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 18 juni 2019 aanvangstijd: 09:00 uur. Aanwezig Mevrouw A. De heer W.M. van Esch De heer

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.16.0762 B.16.0762 Landgraaf, 14 april 2016 ONDERWERP: Zienswijze begroting 2017 Kredietbank Limburg Raadsvoorstelnummer: 28

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.15.0625 B.15.0625 Landgraaf, 1 april 2015 ONDERWERP: Zienswijze ontwerp begroting 2016 BsGW Raadsvoorstelnummer: 24 PROGRAMMA

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 23 mei 2017

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 23 mei 2017 Nr. e170018513 Casenr. 17e0003009 BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 23 mei 2017 Aanwezig: De heer A.A.J. Baars, burgemeester De heer mr. J. van den Bosch, wethouder De heer

Nadere informatie

categotie/ agendanr

categotie/ agendanr Raadsvoorstel Jaar Raad categotie/ agendanr. B.enW. 2016 RA16.0095 B 2 16/760 (b ~Gemeente ~ Emmen 2018-2020 Portefeuillehouder: J. Otter Afdeling: Financiën & Belastingen Team: Financieel Advies AS Berghuis

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (40) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 22 november 2016

BESLUITENLIJST (40) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 22 november 2016 BESLUITENLIJST (40) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 22 november 2016 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : A. van den Bosch Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 04/04/2017 week 14. 1. Domein Bestuur en Organisatie Themarekening 2016 17.00216 1. De raad voor te stellen over

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Jaarrekening 2011 en begroting 2013 GGD. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie H.L. Klomberg M. Olij

Raadsvoorstel. Jaarrekening 2011 en begroting 2013 GGD. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie H.L. Klomberg M. Olij Titel Nummer 13/39 Jaarrekening 2011 en begroting 2013 GGD Datum 15 mei 2013 Programma Fase Onderwerp Maatschappelijke participatie Zienswijze over de jaarrekening 2012 van de GGD Zaanstreek-Waterland

Nadere informatie

8 mei Machtiging wethouder van Swam ondertekening convenant

8 mei Machtiging wethouder van Swam ondertekening convenant LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN WEST MAAS EN WAAL 8 mei 2018 Status Openbaar Voorzitter Aanwezig Definitief Ja Burgemeester V.M. (Vincent) van Neerbos;Gemeentesecretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (39) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 20 november 2018

BESLUITENLIJST (39) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 20 november 2018 BESLUITENLIJST (39) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 20 november 2018 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : J.P. Rehwinkel Wethouder : G. van Leeuwen Wethouder

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 18 juni 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 18 juni 2019 PENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 18 juni 2019 Aanwezig: burgemeester Van der Meijden, wethouders Briels, Buter, Meulensteen, Slaets en Van der Zanden Nr. B&W nderwerp Com/ raad Beslissing Toelichting

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (34) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 9 oktober 2017

BESLUITENLIJST (34) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 9 oktober 2017 BESLUITENLIJST (34) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 9 oktober 2017 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : J.P. Rehwinkel Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder

Nadere informatie

Advies. Begroting 201G Gemeenschappel üke Regel i ng GGD Gelderland- Zuid. mesen. Gemeente Nijmegen. Gt.ir8ßH. Peggy van Gemert RA/AA

Advies. Begroting 201G Gemeenschappel üke Regel i ng GGD Gelderland- Zuid. mesen. Gemeente Nijmegen. Gt.ir8ßH. Peggy van Gemert RA/AA Advies Begroting 201G Gemeenschappel üke Regel i ng GGD Gelderland- Zuid Gt.ir8ßH mesen Gemeente Nijmegen Peggy van Gemert RA/AA Marcel Meier AA Adviesfunctie Gemeenschappelijke Regelingen September 2015

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 16 april 2019

Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 16 april 2019 enlijst B&W-vergadering d.d. 16 april 2019 Aanwezig: Burgemeester drs. J.W. Brenninkmeijer Wethouder drs. A. Uijlenhoet Wethouder drs. A.C.W.A.M. van Holstein Wethouder drs. L.I. Smit-Volkers Wethouder

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 13 december 2011

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 13 december 2011 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, L. Buwalda, S. Siebenga, A. Hartsuiker, mevrouw C. van der Laan en F.H. Perdok secretaris. Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst bespreekstukken

Nadere informatie

Onderwerp Programmabegroting 2012 Samenwerkingsverband Regio Eindhoven

Onderwerp Programmabegroting 2012 Samenwerkingsverband Regio Eindhoven Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 31 mei 2011 Registratienummer: 2011/45 Agendapunt nummer: 16 Onderwerp Programmabegroting 2012 Samenwerkingsverband Regio

Nadere informatie

B&W Vergadering. B&W Vergadering 22 november 2016

B&W Vergadering. B&W Vergadering 22 november 2016 2.1.8 Financiële verwerking Moties & Amendementen Begroting 2017 1 Dossier 1056 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 1056 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 22 november 2016 Agendapunt 2.1.8 Omschrijving

Nadere informatie

nr. Onderwerp en portefeuillehouder Besluit Openbare samenvatting 4.1 (O&A),

nr. Onderwerp en portefeuillehouder Besluit Openbare samenvatting 4.1 (O&A), . B&W BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders op dinsdag 15 november 2016 No. 2016-43 Aanwezig: : burgemeester H. van Kooten en de wethouders G.P. van den Anker, mevrouw J.H.A. Sørensen,

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 27 maart 2012

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 27 maart 2012 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, A. Hartsuiker, mevrouw C. van der Laan en F.H. Perdok secretaris. Afwezig: de heer L. Buwalda. Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.18.1567 *B.18.1567* Landgraaf, 2 september 2018 ONDERWERP: 1e begrotingswijziging 2019 GGD Zuid Limburg Raadsvoorstelnummer:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI College Leesmap/uitnodigingen Voor kennisgeving aangenomen

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI College Leesmap/uitnodigingen Voor kennisgeving aangenomen BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI 2018 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester Baas, wethouders Luyckx en Struijlaart, secretaris Schadé en loco-secretaris Slagter

Nadere informatie

Besluitenlijst. College b en w

Besluitenlijst. College b en w Besluitenlijst Vergadering College b en w Registratienummer Week 47 20 november 2018 Datum 20 november 2018 Aanvang Aanwezig Afwezig 09:30 uur C. van der Kamp burgemeester D.J. Knol wethouder J.L. van

Nadere informatie

Datum: Informerend. Datum: Adviserend

Datum: Informerend. Datum: Adviserend Oplegvel 1. Onderwerp Concept jaarrekening 2018 2. Rol van het Basistaak samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Een financieel gezond samenwerkingsverband 4. Behandelschema: Datum: Informerend

Nadere informatie