TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 22 AUGUSTUS 2019

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 22 AUGUSTUS 2019"

Transcriptie

1 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 22 AUGUSTUS 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen en het verslag van de gemeenteraad van 27 juni A. FINANCIËN 2. Opvolgingsrapportering. Opvolgingsrapportering eerste semester Goedkeuring van de aanpassing nominatieve subsidies Toekennen van subsidies is een niet-delegeerbare bevoegdheid die aan de gemeenteraad is voorbehouden. Vaststellen van een extra nominatieve toelage. B. ALGEMENE ZAKEN 4. Goedkeuring deontologische code van de gemeenteraad. De deontologische code voor gemeente- en OCMW-raadsleden kwam tot stand door een samenwerking van VVSG en Governance and Integrity België en een bespreking in de commissie algemene zaken. Het document ICT Code gemeente Buggenhout - Aanvulling op de deontologische code gemeentepersoneel, OCMW personeel en mandatarissen bestaat reeds langer en maakt deel uit van de deontologische code. 5. Aanstelling van een dorpsdichter. Op voorstel van raadslid Kris Van Den Berge zal vanaf 2020 elk jaar een andere dorpsdichter worden aangesteld. Die dorpsdichter zal minstens 4 maal per jaar, bijvoorbeeld met het starten van een nieuw seizoen of n.a.v. een evenement, een gedicht opdragen en dat elke keer in een ander deel van de gemeente (Briel, centrum, Opdorp en Opstal). De dorpsdichter wordt aangesteld door de gemeenteraad op voordracht van een jury op basis van een inzending rond een bepaald thema wordt beschouwd als een overgangsjaar waarin de dorpsdichter rechtstreeks wordt aangesteld door de gemeenteraad. 6. Aanpassing meerjarenplan Kerkfabriek Gerardus Majella Opstal en kennisname budgetwijziging 2019 Kerkfabriek Gerardus Majella Opstal en Kerkfabriek Sint-Niklaas. De gemeenteraad keurt de aanpassing van het meerjarenplan 2019 van de kerkfabriek Gerardus Majella Opstal goed. De gemeenteraad neemt kennis van de budgetwijzigingen 2019 van kerkfabrieken Gerardus Majella en Sint-Niklaas.

2 De gemeentelijke exploitatietoelage voor 2019 bedraagt: - Opstal: ,36 euro - Buggenhout: ,89 euro De verwachte gemeentelijke investeringstoelage voor 2019 bedraagt: - Opstal: ,87 euro. - Buggenhout: ,64 euro. 7. Goedkeuring eerste begrotingswijziging 2019 Brandweerzone Oost. De zoneraad van de hulpverleningszone Oost keurde de eerste begrotingswijziging gewone en buitengewone dienst goed op 21 juni De gemeentelijke dotatie daalt hierdoor met 1.668,72 euro tot ,54 euro. 8. Goedkeuring van de agenda van de buitengewone algemene vergadering van Verko. De buitengewone algemene vergadering van Verko gaat door op 14 oktober 2019 te Dendermonde. De gemeenteraad heeft in zitting van 28 februari 2019 raadsleden Geert Hermans en Bea Van den Broeck aangeduid als lasthebbers voor de buitengewone algemene vergaderingen van Verko. De agenda goedkeuren: 1. Verwelkoming 2. Aanduiding van een secretaris en twee stemopnemers (art. 18 der statuten) 3. Goedkeuring van het verslag van de Algemene Vergadering van 11 juni Statutenwijziging n.a.v. de toetreding intercommunale MIWA (verantwoordingsnota 1) 5. Statutenwijziging n.a.v. de verlenging intercommunale VERKO (verantwoordingsnota 2 inclusief visienota Verko en modelbesluit) 6. Ontslag en benoeming 7. Vragen en voorstellen, uitgaande van de vergadering 8. Diversen. De verlenging van VERKO wordt beperkt tot een termijn van 16 jaar (eindigend op 10 november 2035). 9. Goedkeuring van de agenda van de buitengewone algemene vergadering van DDS. De buitengewone algemene vergadering van DDS gaat door op 14 oktober 2019 te Dendermonde. De gemeenteraad heeft in zitting van 28 februari 2019 raadsleden Jan Stevens en Mieke Van Malderen aangeduid als lasthebbers voor de buitengewone algemene vergaderingen van DDS. De agenda goedkeuren: 1. Verwelkoming 2. Aanduiding van een secretaris en twee stemopnemers (art. 17 der statuten) 3. Goedkeuring van het verslag van de Algemene Vergadering van 11 juni Statutenwijziging n.a.v. de verlenging intercommunale DDS (verantwoordingsnota inclusief visienota DDS en modelbesluit) 5. Ontslag en benoeming 6. Vragen en voorstellen, uitgaande van de vergadering

3 7. Diversen. De verlenging van DDS wordt beperkt tot een termijn van 15 jaar (eindigend op 10 november 2034). C. GRONDGEBIEDZAKEN 10. Aanpassen van de openbare verlichting in de Krapstraat naar aanleiding van het opnieuw inrichten van de straat. De gemeente heeft een samenwerkingsakkoord afgesloten met Aquafin nv en Farys voor de aanleg van een gescheiden riolering en het opnieuw inrichten van de wegverharding in de Krapstraat. Vooraleer de werken kunnen worden uitgevoerd dient de openbare verlichting te worden aangepast. De gemeenteraad keurt de offertes van Fluvius goed voor het aanpassen van de openbare verlichting en het ondergronds brengen van de netten openbare verlichting en laagspanning. 11. Intrekking van de gemeenteraadsbeslissing van 31 mei 2012 houdende definitieve aanvaarding van het rooilijnplan en onteigeningsplan Hoge Jan. De ruilverkaveling Merchtem Steenhuffel Opwijk Buggenhout heeft voorrang op het rooilijnplan Hoge Jan van De gemeenteraadsbeslissing houdende het rooilijnplan Hoge Jan wordt ingetrokken. 12. Voorlopige vaststelling van het rooilijnplan en innemingsplan "buurtweg nr. 59". In samenspraak met de exploitanten van de aanpalende percelen wenst het bestuur de buurtweg nr. 59 aan te passen. De intercommunale maatschappij Dender Durme Schelde uit Dendermonde heeft een rooilijnplan opgemaakt. De gemeenteraad aanvaardt voorlopig het rooilijnplan. 13. Definitieve vaststelling van het rooilijnplan "buurtweg nr. 118". De gemeente heeft in samenwerking met de provincie Oost-Vlaanderen een nieuwe Trage Weg ingericht. De breedte van de buurtweg nr. 118 diende hiervoor te worden vermeerderd. De intercommunale DDS heeft een rooilijnplan opgemaakt voor de wijziging van de buurtweg nr De gemeenteraad heeft op 28 maart 2019 het rooilijnplan voorlopig aanvaard. Er werd een openbaar onderzoek ingericht vanaf 8 mei 2019 tot en met 12 juni Er werden geen bezwaren ingediend. De gemeenteraad keurt het rooilijnplan definitief goed.

4 14. Definitieve vaststelling van het rooilijnplan "Stenenmolenstraat". De gemeente wenst de Stenenmolenstraat opnieuw in te richten met riolering en een andere wegverharding. Hiervoor zijn grondinnemingen nodig. Het studiebureau SWBO bvba uit Dendermonde heeft een rooilijnplan opgemaakt voor de Stenenmolenstraat. De gemeenteraad heeft op 28 maart 2019 het rooilijnplan voorlopig aanvaard. Er werd een openbaar onderzoek ingericht vanaf 8 mei 2019 tot en met 12 juni Er werden geen bezwaren ingediend. De gemeenteraad keurt het rooilijnplan definitief goed. 15. Definitieve vaststelling van het rooilijnplan "Schommeldreef". De gemeente wenst de wegverharding in de Schommeldreef te vernieuwen en verder onderhouden. Hiervoor zijn grondinnemingen nodig. De intercommunale DDS heeft een rooilijnplan opgemaakt. De gemeenteraad heeft op 28 maart 2019 het rooilijnplan voorlopig aanvaard. Er werd een openbaar onderzoek ingericht vanaf 8 mei 2019 tot en met 12 juni Er werden twee bezwaren ingediend. De gemeenteraad beoordeeld de bezwaren en keurt het rooilijnplan definitief goed. 16. Aanleg van parkeervakken Dries Opdorp fase 3 - Goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze. Ook langs de derde zijde van de Dries zal de onverharde berm vervangen worden door grasbetontegels. De gemeenteraad keurt het bestek met de lastvoorwaarden en de raming goed. 17. Aanvullend verkeersreglement met betrekking tot wegen voorbehouden voor landbouwvoertuigen, voetgangers, fietsers, ruiters en speed pedelecs. Het mobiliteitsplan adviseert om de ruilverkavelingsbanen voor te behouden voor landbouwvoertuigen, voetgangers, fietsers en ruiters. De commissie voor verkeer en mobiliteit adviseert om de ruilverkavelingsbanen Begijnenweg, Heibos, Driesenweg, Lijnsebossen en verbindingsweg naar de Brandstraat, Kortedreef, Dreef, Kuipstraat, Visgracht en verbindingsweg tussen Dreef en Kuipstraat, deel van de Stenenmolenstraat, Grote Kouterbaan, Boksheide en verbindingsweg naar de Hoogweg toe te voegen tot de zonen voorbehouden voor landbouwvoertuigen, voetgangers, fietsers, ruiters en bestuurders van speed pedelecs. De gemeenteraad keurt het aanvullend verkeersreglement goed. 18. Aanvullend verkeersreglement met betrekking tot fietsstraten. Het bestuur wenst de Nieuwstraat toe te voegen aan de zone voor fietsstraten. De gemeenteraad keurt het aanvullend verkeersreglement goed.

5 19. Aanvullend verkeersreglement met betrekking tot de gemeenteweg Damstraat. Tussen de oversteekplaats voor fietsers aan het huisnummer 1 en de Dries is er langs beide kanten een fietspad. 20. Aanvullend verkeersreglement met betrekking tot de gemeenteweg Diepmeerstraat. De bestaande fietsoversteekplaats in de Diepmeerstraat is nog niet gereglementeerd. 21. Aanvullend verkeersreglement met betrekking tot de gemeenteweg Hooilaart. Om de fietsverbinding van het centrum naar Genthof via Willekooi en Paardenkerkhof beter aan te duiden wordt in Hooilaart een fietsoversteekplaats afgebakend. 22. Aanvullend verkeersreglement met betrekking tot de gemeenteweg Kamerstraat. De fietsersbond adviseert om twee fietsoversteekplaatsen te reglementeren, één aan het kruispunt met het Weiveld en één ter hoogte van de fietsverbinding naar Brakeleer en Terkamerveld. 23. Aanvullend verkeersreglement met betrekking tot de gemeenteweg Kerkstraat. Letterhuis Katrien verhuist vanaf oktober naar een andere locatie. De parkeerplaatsen beperkt in tijd worden eveneens verplaatst. 24. Aanvullend verkeersreglement met betrekking tot de gemeenteweg Lindedreef. Naar aanleiding van een aanvraag tot het bekomen van een parkeerplaats voor personen met een beperking en dat deze aanvraag voldoet aan de criteria wordt één parkeerplaats in Lindedreef voorzien voor mindervaliden.

6 25. Aanvullend verkeersreglement met betrekking tot de gemeenteweg Nieuwstraat. Door de aanlag van het parkeerterrein op het Kamiel Van Belleplein zijn de parkeervakken in de Nieuwstraat overbodig. De gemeenteraad keurt het aanvullend verkeersreglement goed. 26. Bewegwijzering vrachtroute - Goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze. Goedkeuring verlenen aan het bijzonder bestek met nr MV en de indicatieve raming voor de opdracht bewegwijzering vrachtrouten, opgesteld door de Technische dienst. De lastvoorwaarden vaststellen zoals voorzien in het bijzonder bestek en zoals opgenomen in de algemene aannemingsvoorwaarden voor de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De indicatieve raming bedraagt ,00 euro excl. btw of ,00 euro incl. 21% btw. 27. Onderhandse verkoop van een perceel grond gelegen langsheen de Lijneveldstraat aan de intercommunale INTERGEM voor het plaatsen van een elektriciteitscabine. De intercommunale INTERGEM wenst een perceel grond langsheen de Lijneveldstraat aan te kopen voor het plaatsen (vervangen) van een elektriciteitscabine. De gemeente heeft een openbaar onderzoek ingericht. De gemeenteraad neemt kennis van het resultaat en bevestigt de beslissing van 23 mei 2019 tot verkoop van het perceel grond. D. VRIJE TIJD 28. Goedkeuring overeenkomst Buggenhout-Londerzeel. De overeenkomst met Londerzeel: De gemeente Buggenhout stelt zijn cultuurzaal De Pit ter beschikking aan de Londerzeelse sociaal-culturele verenigingen aan dezelfde voorwaarden als voor verenigingen van Buggenhout. Dit geldt ook voor de therapeutische instellingen die op het grondgebied van Londerzeel gelegen zijn. De gemeente Londerzeel erkent de gemeente Buggenhout als partnergemeente wat betreft aankoop van toegangsticketten en abonnementen voor het zwembadgedeelte van Sportoase De Lijster aan het geldend tarief voor inwoners van de gemeente Londerzeel. F. ONDERWIJS 29. Retributiereglement voor het gemeentelijk onderwijs schooljaar De gemeenteraad dient jaarlijks de tarieven van het gemeentelijk onderwijs vast te stellen van de kosten die doorgerekend worden aan de ouders.

7 De voorgestelde bedragen bevatten wijzigingen tegenover het vorige jaar inzake: - jaarabonnement Doremini, Doremix, Doremi: 36 euro - tijdschrift Leesknuffels: 39 euro - tijdschrift Leesbeestje: 24 euro - kerst, paas- of vakantieboek: 7 euro - schoolzwemmen: 20 euro/schooljaar - melk, cacao of plat water (voormiddag): 0,35 euro - seizoensfruit/groente als tussendoortje: 0,50 euro/dag (enkel aangeboden in De Pupil) - jaarabonnement tijdschriften Zonnekind, Zonnestraal, Zonneland: 39 euro - leesboekjes Boekenboot, Leespas of Leeskriebel: 30 euro - tijdschrift Boektoppers wordt geschrapt - turnzak: 6 euro - turn-t-shirt: 6 euro - schoolzwemmen: 25 euro Deeltijds kunstonderwijs - een gemeentelijke bijdrage bij het decretaal vastgesteld inschrijvingsgeld per leerling ongeacht het aantal studierichtingen waarvoor die ingeschreven is van 10 euro voor een inwoner van Buggenhout en van 15 euro voor een niet-inwoner van Buggenhout. B. Biesemans algemeen directeur J. Stevens voorzitter

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen en het verslag van de gemeenteraad van 25 april 2019. A. FINANCIËN 2. Goedkeuring van de jaarrekening

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 24 AUGUSTUS OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen van de gemeenteraad van 22 juni 2017.

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 24 AUGUSTUS OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen van de gemeenteraad van 22 juni 2017. TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 24 AUGUSTUS 2017 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen van de gemeenteraad van 22 juni 2017. B. ALGEMENE ZAKEN 2. Kerkfabriek Sint-Amandus Opdorp:

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015 OPENBARE VERGADERING FINANCIËN 1. Goedkeuring van de aanpassing meerjarenplan 2014-2019, nr. 4. Het meerjarenplan, overeenkomstig bijgaande opgave,

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 22 NOVEMBER 2018

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 22 NOVEMBER 2018 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 22 NOVEMBER 2018 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen van de gemeenteraad van 25 oktober 2018. A. FINANCIËN 2. Aktename van de budgetwijziging 2018

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Notulen gemeenteraad 21 november 2018 - De raad keurt de notulen van de

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2013

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2013 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2013 OPENBARE VERGADERING FINANCIËN 1. Goedkeuring van de jaarrekening 2012. De budgetrekening, balans en exploitatierekening goedkeuren. 2. Goedkeuring

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 28 FEBRUARI 2019

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 28 FEBRUARI 2019 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 28 FEBRUARI 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen en het verslag van de gemeenteraad van 31 januari 2019. A. FINANCIËN 2. Goedkeuring van de

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 JUNI 2016

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 JUNI 2016 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 JUNI 2016 OPENBARE VERGADERING 1. Toelichting over de nieuwe werkwijze voor agenda en notulen college en gemeenteraad - Cobra@Home - door een vertegenwoordigster

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2018-11-19 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

BEKNOPTE LIJST BESLISSINGEN ZONERAAD 21 juni 2019

BEKNOPTE LIJST BESLISSINGEN ZONERAAD 21 juni 2019 Brandweerdienst met de posten Berlare Buggenhout Dendermonde Hamme Lebbeke Lokeren en Zele BEKNOPTE LIJST BESLISSINGEN ZONERAAD 21 juni 2019 Aanwezig: Piet Buyse, burgemeester-voorzitter Filip Anthuenis,

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 DECEMBER 2018

VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 DECEMBER 2018 VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 DECEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: J.-P. Willems, voorzitter, T. Van Herreweghe, burgemeester, G. Hermans, J. Jacobs, N. Sertijn, W. Mommaers, G. Mannaert,

Nadere informatie

PROVINCIE Antwerpen. STADSBESTUUR Herentals. Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 19 december 2017

PROVINCIE Antwerpen. STADSBESTUUR Herentals. Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 19 december 2017 PROVINCIE Antwerpen STADSBESTUUR Herentals 1. Ontslag van een gemeenteraadslid Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 19 december 2017 De voorzitter van de gemeenteraad neemt kennis van het

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 18 MEI 2016

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 18 MEI 2016 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 18 MEI 2016 OPENBARE VERGADERING A. FINANCIËN 1. Goedkeuring van de jaarrekening 2015. De budgetrekening, balans en exploitatierekening goedkeuren. B. ALGEMENE

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 APRIL 2018 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 APRIL 2018 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 APRIL 2018 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 24 MAART 2016

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 24 MAART 2016 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 24 MAART 2016 OPENBARE VERGADERING ALGEMENE ZAKEN 1. Toelage aan de VZW Bedevaart naar de Graven aan de IJzer. Een toelage van 125 euro toekennen voor de werking

Nadere informatie

BEKNOPTE LIJST BESLISSINGEN ZONERAAD 21 juni 2019

BEKNOPTE LIJST BESLISSINGEN ZONERAAD 21 juni 2019 Brandweerdienst met de posten Berlare Buggenhout Dendermonde Hamme Lebbeke Lokeren en Zele BEKNOPTE LIJST BESLISSINGEN ZONERAAD 21 juni 2019 Aanwezig: Piet Buyse, burgemeester-voorzitter Filip Anthuenis,

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 SEPTEMBER 2014

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 SEPTEMBER 2014 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 SEPTEMBER 2014 OPENBARE VERGADERING FINANCIËN 1. Bevolk. 01 - Aanpassing van de gemeentelijke retributie op het opzoeken, het samenstellen en het afleveren

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009.

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout Aanwezig: J.-P. Willems,, B. Biesemans, 1. Kerkfabriek Sint-Niklaas - Goedkeuring meerjarenplan 2014-2019 Gelet op het gemeentedecreet artikel 42 en 43; Gelet op het decreet van 7 mei 2004 op de organisatie

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 18 MEI OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen van de gemeenteraad van 27 april 2017.

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 18 MEI OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen van de gemeenteraad van 27 april 2017. TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 18 MEI 2017 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen van de gemeenteraad van 27 april 2017. A. FINANCIËN 2. Goedkeuring van de jaarrekening 2016. De

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 27 november 2018 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 30 mei 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 30 mei 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 27 juni 2017 om 20u00 in de raadzaal van het

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VAN DE VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix,

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

Zitting van 19 november Raad voor Maatschappelijk Welzijn Overzichtslijst besluiten

Zitting van 19 november Raad voor Maatschappelijk Welzijn Overzichtslijst besluiten SOCIAAL HUIS HERSELT Kerkstraat 1A, 2230 Herselt Provincie Antwerpen OCMW HERSELT Zitting van 19 november 2018 - Raad voor Maatschappelijk Welzijn Overzichtslijst besluiten Aanwezig: Verontschuldigd: Erik

Nadere informatie

2 2018_GR_00053 Gedeeltelijke afschaffing buurtweg nr. 32 (Herentals) - nr. 21 (Noorderwijk), Herenthoutseweg - voorlopig voorstel

2 2018_GR_00053 Gedeeltelijke afschaffing buurtweg nr. 32 (Herentals) - nr. 21 (Noorderwijk), Herenthoutseweg - voorlopig voorstel OPENBARE ZITTING Toelichtende nota Zitting van 27 november 2018 Openbare zitting Sector stadsontwikkeling Dienst omgeving 1 2018_GR_00056 Aanvraag omgevingsvergunning nummer OMV_2018093243: zaak van de

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2015

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2015 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2015 OPENBARE VERGADERING FINANCIËN 1. TD 03 - Aanpassing van de retributie op goederen en materialen ter beschikking gesteld door de afdeling grondgebiedszaken.

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 november 2015

Gemeenteraadszitting van 26 november 2015 Gemeenteraadszitting van 26 november 2015 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 22 oktober 2015 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 22 oktober 2015

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad van 6 februari 2019

Besluitenlijst gemeenteraad van 6 februari 2019 Besluitenlijst gemeenteraad van 6 februari 2019 1. Goedkeuren notulen zitting en zittingsverslag van 3 januari 2019 De gemeenteraad keurt de notulen van 3 januari 2019 goed en neemt kennis van het zittingsverslag.

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren overeenkomst houdende opstalrecht

Nadere informatie

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 5 oktober 2015. De notulen van de vorige zitting worden unaniem goedgekeurd. 2 Secretariaat.

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019 OPENBARE ZITTING Interne Ondersteuning Secretariaat 1 2019_GR_00126 Algemene vergadering van Limburg.net op 27 juni 2019 - goedkeuring agenda

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING

HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING gemeenteraad Zitting van 22 februari 2019 Besluitenlijst HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING HD 1 2019_GR_00109 Verenigingen, vennootschappen en samenwerkingsverbanden: Streekoverleg Waas

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD Conform art. 28 van het decreet van betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD Conform art. 28 van het decreet van betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 30.08.2007. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2019-01-28 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda

Nadere informatie

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015.

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR FINANCIËN 001. KENNISNAME PROCES-VERBAAL VAN ONDERZOEK DER KAS - VIERDE KWARTAAL 2009 002. RETRIBUTIE OP

Nadere informatie

Gemeenteraad van 24 mei 2016 Toelichting bij de agenda

Gemeenteraad van 24 mei 2016 Toelichting bij de agenda Gemeenteraad van 24 mei 2016 Toelichting bij de agenda OPENBARE VERGADERING 1. Secretariaat / Interwaas - Algemene vergadering op 25 mei 2016 - Kennisname agenda Brief van 14 april 2016 van Interwaas waarbij

Nadere informatie

Groverzichtslijst18102012

Groverzichtslijst18102012 1 GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS GEMEENTERAAD 18 oktober 2012 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1 ) Voorgestelde punten college van burgemeester en schepenen Punt 1 1.712 Cel Beleidsondersteuning Contractenbeheer

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 EVA-VZW Cultureel Centrum Jan Tervaert - algemene vergadering

Nadere informatie

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 31 MEI 2012 OPENBARE VERGADERING Aanwezig: T. Van Herreweghe, burgemeester-voorzitter,

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout Aanwezig: J.-P. Willems,, T. Van Herreweghe, burgemeester, G. Hermans, J. Jacobs, N. Sertijn, W. Mommaers, G. Mannaert, schepenen, B. Biesemans, 1. Retributiereglement voor het gemeentelijk onderwijs -

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 maart 2016 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 22 MEI 2014

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 22 MEI 2014 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 22 MEI 2014 OPENBARE VERGADERING FINANCIËN 1. Ondern. 04 - Aanpassing van het retributiereglement inzake plaatsrechten op de foorinstellingen en gebruik van elektriciteit.

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 26/06/2017

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 26/06/2017 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 26/06/2017 openbare zitting 1. Algemeen. Goedkeuring van de notulen van de zitting d.d. 29/05/2017 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting d.d. 29/05/2017

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS 1 Mededelingen van de voorzitter 2 Proces-verbaal gemeenteraadszitting 8 september 2015. 3 Verzoekschrift

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad 30 maart 2017

Verslag gemeenteraad 30 maart 2017 Verslag gemeenteraad 30 maart 2017 Volgende agendepunten werden behandeld door de gemeenteraad van 30 maart 2017. 01. Notulen van de vorige vergadering. 02. Renovatie wegenis en riolering Breugelweg -

Nadere informatie

BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING. donderdag 18 januari 2018 te uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter

BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING. donderdag 18 januari 2018 te uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING Zitting van : donderdag 18 januari 2018 te 18.30 uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter Aanwezig : Aandelen A Lasthebber Aantal stemmen BERLARE

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL

Nadere informatie

2. Begrotingswijziging 3+4/ vaststelling Begrotingswijzigingen 3 en 4 worden ter vaststelling aan de gemeenteraad voorgelegd.

2. Begrotingswijziging 3+4/ vaststelling Begrotingswijzigingen 3 en 4 worden ter vaststelling aan de gemeenteraad voorgelegd. TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 20 NOVEMBER 2013 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Goedkeuring notulen gemeenteraad d.d. 16 oktober 2013 De gemeenteraad keurt de notulen

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2014-01-20 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052) 25 10 06 Bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

18 december FINANCIËN-BUDGET. Vaststelling gemeentelijke dotatie 2019 aan de politiezone Mechelen-Willebroek.

18 december FINANCIËN-BUDGET. Vaststelling gemeentelijke dotatie 2019 aan de politiezone Mechelen-Willebroek. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 26 oktober 2017 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Opdrachthoudende vereniging IVEKA: overname van aandelen naar aanleiding van de exit uit

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2017-06-19 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 MAART 2013

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 MAART 2013 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 MAART 2013 OPENBARE ZITTING 1. OPEN VERKLAREN BIJ WIJZE VAN BEVORDERING 1 BETREKKING VAN SERGEANT BIJ DE GEMEENTELIJKE

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 19 december 2017 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2016-11-14 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 24 maart 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 goed

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 27 NOVEMBER 2018

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 27 NOVEMBER 2018 Gemeente Londerzeel TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 27 NOVEMBER 2018 GOEDKEURING VAN HET VERSLAG VAN DE VOORGAANDE ZITTING OPENBAAR A-punt 1. Goedkeuring notulen van de vorige zitting van de

Nadere informatie

ALGEMEEN SECRETARIAAT

ALGEMEEN SECRETARIAAT ALGEMEEN SECRETARIAAT Aan de gemeenteraadsleden van en te 8600 Diksmuide uw kenmerk ons kenmerk onze website Diksmuide AS/MS-2019-150 www.diksmuide.be 20-09-2019 contactpersoon telefoon e-mail Marleen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAAD

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAAD BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Besluitenlijst van de gemeenteraad van donderdag 31 januari 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal bestuur dienst secretariaat 1. Goedkeuring

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012 Voor de openbare zitting van de gemeenteraad, om 20 uur, komt het studiebureau BUUR (Bureau voor

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar.

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 31 mei 2016 om 20u00 in de raadzaal van het

Nadere informatie

Goedkeuring te hechten aan de wijziging aan het meerjarenplan van het kerkbestuur OLV Tenhemelopneming Centrum

Goedkeuring te hechten aan de wijziging aan het meerjarenplan van het kerkbestuur OLV Tenhemelopneming Centrum 1 FINANCIËN Toelichting GEMEENTERAAD 9 november 2011 1.1 Budgetwijzingen nr. 3 en 4 gemeente. De budgetwijziging 2011 3 (exploitatie) en 4 (investering) van de gemeente Leopoldsburg wordt goedgekeurd.

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 7 februari 2018 en 21 februari 2018

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 7 februari 2018 en 21 februari 2018 ZITTING VAN DE RAAD VAN 29 MAART 2018 Aanwezig: Afwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMWraadsleden

Nadere informatie

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019 gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019 OPENBARE ZITTING 1 2019_GR_00186 Notulen gemeenteraad 7 mei 2019: goedkeuring De gemeenteraad keurt de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 20 december 2018 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 20 december 2018

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 22 MAART 2012 OPENBARE VERGADERING

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 22 MAART 2012 OPENBARE VERGADERING D. Van Linthout, P. Claeys, R. Baeck, B. De Mul, J. Stevens, S. Creyelman, A. Van Nuffel, J. Verhaegen, H. Baeck, L. Moortgat, raadsleden, B. Biesemans, Betreft: Goedkeuring van de notulen van de vergadering

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 21 november OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 21 november OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 21 november 2016. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd wordt het verslag van de vorige zitting, 26 oktober 2016, goed

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016 openbare zitting 1. Algemeen. Goedkeuring van de notulen van de zitting d.d. 28/11/2016 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting d.d. 28/11/2016

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 april 2016 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 25 april 2019 Aan de Raad wordt gevraagd de notulen van de gemeenteraadszitting van 25 april 2019 goed te

Nadere informatie

OPENBAAR. 6. Leden van de commissie Algemeen Bestuur, Ondersteuning en Dienstverlening - Aanstelling

OPENBAAR. 6. Leden van de commissie Algemeen Bestuur, Ondersteuning en Dienstverlening - Aanstelling Puurs-Sint-Amands, 22.02.2019 25 FEBRUARI 2019 De uittredend voorzitter van de gemeenteraad van Puurs-Sint-Amands verzoekt de leden voor de eerste maal in zitting te vergaderen op 25/02/2019 om 20.00 uur

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting 1 Financiën. Begrotingsrekening 2007, resultatenrekening over het dienstjaar 2007 en balans per 31 december

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 13 FEBRUARI Lijst met de besluiten van de gemeenteraad, bedoeld bij artikel 285 van het Decreet Lokaal Bestuur

GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 13 FEBRUARI Lijst met de besluiten van de gemeenteraad, bedoeld bij artikel 285 van het Decreet Lokaal Bestuur GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 13 FEBRUARI 2019 Lijst met de besluiten van de gemeenteraad, bedoeld bij artikel 285 van het Decreet Lokaal Bestuur De lijst met de besluiten van de gemeenteraad van 13

Nadere informatie

VERGADERING GEMEENTERAAD 28.09.2015. 20.00 uur

VERGADERING GEMEENTERAAD 28.09.2015. 20.00 uur VERGADERING GEMEENTERAAD 28.09.2015 20.00 uur AGENDA OPENBAAR FINANCIËN 1. Stad Aarschot: budgetwijziging 1-2015 en aanpassing meerjarenplan 2014-2019 2. Politiezone Aarschot: begrotingswijziging 1-2015

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 28 APRIL 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 28 APRIL 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 28 APRIL 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie