E8 oost. Eichstätt - Obernburg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "E8 oost. Eichstätt - Obernburg"

Transcriptie

1 E8 oost Eichstätt - Obernburg

2 Inhoudsopgave deel 2 De tekst is (meestal) van Trudi en de foto s (meestal) van Wim De vermelde afstand is de totale gelopen afstand (inclusief het deel van camper of station naar de E8). De vermelde hoogte is de totale hoogtetoename per dag. Aan het einde van het verslag zijn de kaarten en de hoogteprofielen te vinden. Start: 2 juli 2005 (Duivelsberg); af op 9 april 2007 (Obernburg) Nederland Hoek van Holland - Wyler (Duivelsberg): 10 dagen 250 km 25 km per dag Duitsland Wyler (Duivelsberg) - Obernburg ( west ): 30 dagen 800 km 27 km per dag Passau - Obernburg ( oost ): 26 dagen 688 km 26 km per dag totaal: 56 dagen 1488 km 26 km per dag Totaal E8 66 dagen 1738 km 26 km per dag Inhoudsopgave deel 2 2 Zaterdag 29 april 2006 Heel - Eichstätt camper 3 Zondag 30 april Dollnstein - Eichstätt 18 km 420 m 3 Maandag 1 mei Dollnstein - Treuchtlingen 35 km 830 m 5 Dinsdag 2 mei Treuchtlingen - Wassertrüdingen 37 km 610 m 9 Woensdag 3 mei Dinkelsbühl - Wassertrüdingen 26 km 430 m 13 Donderdag 4 mei Crailsheim - Dinkelsbühl 32 km 410 m 18 Vrijdag 5 mei Crailsheim - Reubach 29 km 420 m 24 Zaterdag 6 mei Rothenburg ob der Tauber - Reubach 19 km 230 m 28 Zondag 7 mei Rothenburg - Heel camper 35 Maandag 25 december Heel - Rothenburg camper 35 Dinsdag 26 december Lauda - Weikersheim 25 km 620 m 39 Woensdag 27 december Rothenburg - Weikersheim 34 km 590 m 42 Donderdag 28 december Gamburg - Lauda 24 km 560 m 45 Vrijdag 29 december Gamburg - Faulbach 29 km 570 m 51 Zaterdag 30 december Faulbach - Miltenberg 31 km 840 m 54 Zondag 31 december Obernburg - Miltenberg 27 km 630 m 57 Kaarten en hoogteprofielen 61 Totale overzichtskaart 74

3 Zaterdag 29 april Heel - Eichstätt camper De meivakantie is de periode waarin het heel erg mooi wandelweer kan zijn. Dus nu maar hopen op een mooie week. We vertrekken s morgen om half 9 richting Eichstätt. Het is behoorlijk druk op de weg en we staan dan ook een paar keer in de file. Dat het weer nog niet helemaal je van het is blijkt 50 km. voor Würzburg, daar komen we in een behoorlijke sneeuwbui terecht. Om half 5 arriveren we op de camperplek van Eichstätt en daar het behoorlijk druk is zijn de stroomaansluitingen inmiddels bezet. Dus wij doen het zonder stroom. We gaan lekker op tijd naar bed, om half 10 en we slapen heerlijk. Zondag 30 april Dollnstein - Eichstätt 18 km / 420 m Natuurlijk staan we weer zoals gewoonlijk vroeg op. De wekker geeft half 8 aan en het is nog fris buiten. Het heeft vannacht 2 graden gevroren. We hoeven niet naar een bakker te zoeken want om 8 uur gaat de claxon van de auto van de bakker die met broodjes op de camperplek arriveert. Wat een luxe. We hebben besloten om deze week altijd eerst met het openbaar vervoer te gaan zodat we een aantal keer in principe de route tegengesteld lopen. Wij vinden dat niet erg en het geeft ons een rustig gevoel omdat we nooit aan het einde van de wandeling op tijd voor een bus of trein moeten zijn. Dus lopen we na ons ontbijt naar het stationnetje van Eichstätt. Om kwart voor 10 pakken we de trein naar Eichstätt Bahnhof. Daar stappen we over op de trein naar Dollnstein en om 10 over 10 beginnen we aan onze wandeling. Dollnstein is een rustig klein plaatsje met een mooie stadspoort.

4 Tijdens de wandeling komen we zo nu en dan grillige rotsformaties tegen. Even buiten het plaatsje loopt het al snel omhoog en de beloning is dan vaak een mooi uitzicht over de omgeving.

5 Voordat we in Eichstätt arriveren hebben we een mooi zicht over het plaatsje. Om half 3 zijn we weer terug bij de camper en daar de zon zich van haar goede kant laat zien, zetten we snel de stoelen buiten. De buurvrouw komt vragen waar we vandaan komen en dat levert een gesprek op van anderhalf uur. Als we om half 6 de camper induiken is de temperatuur inmiddels gezakt naar 12 graden. Maandag 1 mei Dollnstein - Treuchtlingen 35 km / 830 m Deze morgen willen we om 8 uur vertrekken van de camperplek. We ontbijten voor die tijd en kopen eerst nog broodjes bij de bakker die weer precies om 8 uur arriveert op de camperplek. We rijden eerst naar Treuchtlingen en nemen daar de trein naar Dollnstein. Om half 10 beginnen we aan onze wandeling en de omgeving ziet er al gelijk prachtig uit.

6 Weer zien we vandaag verschillende rotsformaties, maar zeker zo mooi zijn deze bloemen. We zien ook veel weilanden met heel veel paardenbloemen en met hier en daar wat pinksterbloemen.

7 Vanaf dit hoge plekje is er een mooi zich over een riviertje en de vele weilanden die we deze week zien. Op een gegeven moment zijn we het spoor een beetje bijster want we verwachten niet dat we over een bedrijfsterrein moeten lopen. Toch loopt ons pad over dit terrein.

8 Het hoogtepunt van vandaag is een pad over deze kam. We denken soms echt dat we in hooggebergte wandelen. Tijdens het gedeelte over de kam zien we deze kudde schapen met herder en natuurlijk ontbreken de honden niet. Veel mensen hebben deze omgeving uitgezocht om te wandelen; het is er behoorlijk druk en in de omgeving van de kudde is het zelfs even file lopen.

9 Tijdens onze tweede pauze hebben we dit uitzicht vanaf ons bankje. Wat wil je nog meer. We hebben vandaag prachtig weer gehad en het is een prachtige wandeling geweest. Veel hoogteverschillen, maar dat levert bijna altijd mooie uitzichten op. Dat het vandaag 1 mei is, is te merken want we hebben erg veel mensen gezien vandaag. Om 6 uur zijn we weer bij de camper en we gaan snel op weg naar de camperplek in Wassertrüdingen. Dinsdag 2 mei Treuchtlingen - Wassertrüdingen 37 km / 610 m We stappen om half 9 in de bus naar Gunzenhausen en daar de buschauffeur niet in het bezit is van kaartjes krijgen wij een gratis ritje. Wat een geluk. Om 10 voor 9 arriveren we in Gunzenhausen bij het station. Hier kopen we een kaartje voor de trein van kwart over 9 naar Treuchtlingen. Precies om half 10 gaan we met een stralende zon op pad voor weer een lange dag. We lopen veel over zandpaden of gewoon door de weilanden of akkers.

10 Om 3 uur komen we aan in het plaatsje Heidenheim en hier bereiken we de 1000 e km van de E8 door Duitsland. Precies op het pleintje bij deze fontein. Natuurlijk ontbreken ook de bossen niet en daar het behoorlijk warm is geeft zo n bos vaak even verkoeling.

11 We blijven deze glooiende omgeving mooi vinden. Het is er rustig, behalve een paar boeren die aan het werk zijn hebben we nog één wandelaar in de verte zijn pad zien vervolgen.

12

13 Dit kruis temidden van stapels brandhout staat op ons hoogste punt van vandaag; de Wachtlerberg, 587 m. Het is een lange dag geworden. Om kwart voor 7 zijn we pas weer terug bij de camper. Onderweg hebben we nog reeën gezien en nog een mailtje van Bas ontvangen vanuit Lesbos. Woensdag 3 mei Dinkelsbühl - Wassertrüdingen 26 km / 430 m Vandaag staan we extra vroeg op, om half 7, want we willen graag met de bus van 5 voor 8 mee naar Dinkelsbühl. Zodoende beginnen we al om 20 voor 9 te wandelen. Het zonnetje schijnt al behoorlijk en als je dan zo n watertje ziet zou je bijna willen gaan zonnebaden. Maar ik denk dat het water nog wel behoorlijk koud zal zijn In het water zien we deze beverrat die druk in de weer is om een nest te bouwen.

14 Even later lopen we door het plaatsje Untermichelbach en ook hier staat een meiboom. Zoals in elk dorpje waar we doorheen wandelen Deze meiboom waarvan uit de bast allemaal figuren zijn gesneden staat in Wittelshoven en onderaan bij de meiboom staat dit figuurtje..

15 Hierna volgt het hoogtepunt van de dag, letterlijk en figuurlijk. De Hesselberg met een hoogte van 690 m. En we hebben dubbel geluk want de Hesselberg is het decor van het project de Scheuchenparade. De Scheuchenparade op de Hesselberg is een project om een zichtbaar teken te stellen tegen de depressies van deze tijd. In de vorm van vogelverschrikkers wordt duidelijk gemaakt wat de kwade geesten van deze tijd zijn zoals stress, milieuvervuiling, eigenbelang, overvloedige reclame, moedeloosheid, enz.

16

17 Bovenop de berg genieten we van een fantastisch uitzicht Zoals altijd ontbreekt ook op deze top het kruis niet.

18 Tijdens de afdaling steken 5 herten ons pad over, een mooi gezicht. Ook vandaag hebben we weer prachtig weer gehad, maar soms is het wel erg warm. Maar gelukkig waait het zo nu en dan behoorlijk hard en dat werkt heerlijk verkoelend. Om half 4 zijn we weer bij de camper en genieten van een welverdiende borrel. Donderdag 4 mei Crailsheim - Dinkelsbühl 32 km / 410 m Deze ochtend staan we weer om half 7 op. Na het ontbijt ga ik naar de bakker en Wim zorgt dat we kunnen vertrekken. Om 20 voor 8 vertrekken we richting Dinkelsbühl en zetten daar onze camper neer op de parkeerplaats van een supermarkt, vlakbij het station waar ook onze bus om half 9 vertrekt naar Crailsheim. Vandaag zijn we gelijk in korte broek vertrokken. Als we in Crailsheim aankomen moeten we op zoek naar de E8. Daar we vanaf Crailsheim geen wandelkaart hebben, lopen we het eerste gedeelte middels de gps. We lopen snel het drukke Crailsheim uit en dankzij de gps en Wim zijn geografisch inzicht vinden we de E8 behoorlijk snel. Middenin het bos komen we deze speelplaats tegen.

19 Bovenop een heuvel staat dit standbeeld en vinden we deze Mammoetboom.

20 Onze wandeling voert ons weer door bossen, weidevelden en akkers. En natuurlijk is daar het altijd glooiende terrein. Onderweg passeren we de waterscheiding van de Rhein/Donau.

21 We raken nog éénmaal het spoor bijster vandaag. In het bos zijn zoveel bomen omgezaagd en daar het E8 teken nergens te bekennen is en er zoveel paden zijn is het niet vreemd als je niet het juiste pad kiest. Maar het lukt ons weer om later het E8-pad weer op te pikken. In Segringen, vlak voor Dinkelsbühl, nemen we een foto van deze begraafplaats met allemaal dezelfde houten kruisen met bladgoud. Het laatste stukje natuurschoon voordat we in Dinkelsbühl arriveren.

22 Om half 5 komen we aan bij de stadspoort van Dinkelsbühl. Een prachtig oud plaatsje dat helemaal in de oude stijl is gerestaureerd. Het is prachtig om er doorheen te wandelen, maar helaas is het erg druk met auto s. Ze zouden alle auto s van toeristen moeten weren uit zulke plaatsjes.

23

24 We rijden daarna naar de camperplek in Dinkelsbühl waar het erg rustig is. We zitten nog een poosje heerlijk buiten. We moeten het geld voor de plek gaan betalen op de camping, daar krijgen we een munt voor de slagboom. Vrijdag 5 mei Crailsheim - Reubach 29 km / 420 m Het wordt bijna een gewoonte, maar ook vandaag staan we om half 7 op. We eten een paar warme broodjes en vertrekken om 8 uur met de camper naar Reubach. Daar nemen we de bus van 5 voor 9 naar Crailsheim. Als we op de bus staan te wachten begint een oud mannetje een praatje met ons. Hij wil best wel graag weten wat we gaan doen en is geïnteresseerd in ons wandelverhaal. We vragen of we aan het einde van de dag onze fietsen bij hem mogen stallen, omdat we morgen van Rothenburg naar Reubach lopen en daar er geen bus verbinding is fietsen we terug. De man vindt het geen probleem, hij vindt het zelfs wel leuk. De man is 77 jaar en samen met nog een man van 82 jaar werken ze allebei nog een aantal uren in een houtzagerijtje. De bus is op tijd en om half 10 beginnen we met onze wandeling vanuit Crailsheim. Ook vandaag zien we weer paardenbloemen in overvloed. W e lopen langs een prachtig pad langs het riviertje de Jagst.

25 We steken het riviertje over middels dit mooie bruggetje. Hoog boven ons loopt de snelweg, de A6.

26 Even later zien we weer een brug over het riviertje, deze is wat groter. We vervolgen onze weg weer met weidse vergezichten over de weilanden. Bij deze ruïne houden we een pauze.

27 We zijn inmiddels een week verder in de tijd. Een week met volop zon en we hebben het idee dat de bomen nu volop in bloei staan. Om 5 uur arriveren we weer in Reubach. We hadden gedacht vandaag 22 km te lopen maar het werden er 30. We zetten onze fietsen in de schuur bij het oude mannetje en rijden naar de camperplek in Rothenburg ob der Tauber. We eten buiten en om kwart over 8 gaan we naar binnen want het wordt toch wel wat koud.

28 Zaterdag 6 mei Rothenburg ob der Tauber - Reubach 19 km / 230 m Vandaag zetten we voor het eerst geen wekker. We beginnen vandaag met wandelen vanaf de camperplek en lopen naar Reubach waar onze fietsen staan. Om 10 over 8 worden we wakker. We ontbijten en gaan om half 10 naar Rothenburg op zoek naar een bakker. We maken eerst nog wat foto s van dit prachtige plaatsje waar we voor de 2 e keer zijn. We hebben al eens eerder Rothenburg bezocht toen we de Tauberroute liepen. Het was toen februari en erg koud. Nu is het prachtig weer en de toeristen zijn inmiddels al gearriveerd.

29

30

31 Als we bij de bakker geweest zijn en Rothenburg verlaten, zijn de eerste busladingen met toeristen gearriveerd. We zetten twee van hen op de foto. Om 10 uur beginnen we aan de wandeling en we dalen gelijk af naar de rivier de Tauber om deze over te steken middels een houten brug.

32 De Tauber is een prachtig riviertje en hier is hij wel erg smal. We lopen weer omhoog en bovengekomen zien we deze oude en nieuwe bank staan. Hopelijk laten ze de oude staan want het is werkelijk een prachtig bankje. We dalen weer af naar de rivier, steken deze weer over en banen ons een weg door een kudde schapen.

33 Vandaag komen we ook door een aantal oude dorpjes waarvan je denkt dat de tijd heeft stil gestaan. Oude boerderijen en veel oude rommel. Vlak voordat we in Reubach arriveren zetten we deze paarden ook nog even op de foto.

34 Om half 3 komen we in Reubach aan en halen we de fietsen op. Het mannetje komt gelijk kijken en vraagt weer geïnteresseerd naar de wandeling en hoeveel kilometers we hebben gelopen. Hierna fietsen we terug naar Rothenburg. 18 km en we doen er iets meer over dan een uur. Om half 4 zijn we bij de camper en zetten we onze stoelen weer lekker in het zonnetje. s Avonds lopen we nog even door Rothenburg.

35 Daarna gaan we eten bij de Mexicaan. Zondag 7 mei Rothenburg - Heel camper Om half 10 starten we de camper en rijden richting huis. We hebben in tegenstelling tot de heenweg geen enkele file. Het eerste stuk rijden we binnendoor en vanaf Aschaffenburg nemen we de snelweg. Om kwart over 4 zijn we, nadat we natuurlijk eerst chinees zijn wezen halen, thuis. We hebben een prachtige wandelweek gehad met schitterend zonnig weer en een mooie omgeving. Weer op naar het volgende stuk van de E8, maar dat zal nog wel even duren want de volgende vakantie gaat naar een andere bestemming. Maandag 25 december Heel - Rothenburg camper Deze laatste week van het jaar gebruiken we om weer een flink stuk van de E8 te gaan lopen. We hebben 6 wandeldagen voor de boeg en hopen ongeveer 160 km af te leggen. In deze omgeving hebben we ongeveer 3 jaar geleden al een aantal wandelingen gemaakt. We vertrekken deze morgen om 9 uur. Het is, zoals we hadden verwacht, heel erg rustig op de Duitse wegen. We hebben besloten om nogmaals een bezoekje te brengen aan Rothenburg. We denken dat het plaatsje er prachtig moet uitzien tijdens de Kerstdagen. Om een uur of 3 arriveren we in Rothenburg en wachten tot het wat donkerder wordt om vervolgens het plaatsje te gaan bekijken. En het is absoluut de moeite waard.

36

37

38 . Heel veel etalages in het plaatsje zien er schitterend uit. De specialiteit van Rothenburg zijn deze Schneeballen. Een soort deegbal in diverse smaken. Wij besluiten, zoals vele toeristen, er ook een te kopen. De smaak valt ons wat tegen. Na het bezoek aan Rothenburg vertrekken we naar Weikersheim. Als we op de camperplek aankomen blijkt dat we daar niet meer mogen staan. Wim doet navraag bij een medewerker van de Duitse Spoorwegen en deze vertelt ons dat we op een parkeerplaats mogen staan aan de rand van het plaatsje. Een prima plek.

39 Dinsdag 26 december Lauda - Weikersheim 25 km / 620 m Daar het vandaag niet lukt om met het openbaar van of naar Rothenburg te reizen moeten we wat improviseren. We lopen daarom vandaag de route die we eigenlijk morgen zouden gaan lopen en we lopen de route ook nog omgekeerd. Maar we hebben gewoon geen keuze. Als we tegen 8 uur vertrekken vriest het nog 2 graden, maar het ziet er naar uit dat we een prachtige dag tegemoet kunnen zien. We nemen om 20 over 8 de trein en komen om kwart voor 9 aan in Lauda. We lopen al snel Lauda uit en de eerste steile klim volgt al snel. Het blijft de hele dag aardig op en neer gaan. In het plaatsje Beckstein zien we de eerste wandelwijzer van deze week, er zullen er nog vele volgen. De wandeling is afwisselend, de ene keer lopen we door bos om vervolgens langs akkers en weilanden te lopen.

40 In Bad Mergentheim maken we deze foto van de markt. Onze eerste pauze houden we in een bos en na 10 minuten zijn we al behoorlijk afgekoeld. Heel anders is onze tweede pauze. We zitten uit de wind in het zonnetje. Aan het eind van de wandeling zien we beneden ons Weikersheim liggen. Vooraan is de parkeerplaats te zien waar ook onze camper staat.

41 Om kwart voor 3 zijn we weer in Weikersheim. We besluiten om nog een korte wandeling door het plaatsje te maken. Ook Weikersheim is een oud plaatsje en de moeite waard om er door heen te lopen.

42 Om ongeveer half 4 zijn we weer bij de camper. Voordat we aan de borrel gaan nemen we nog een foto van de camperplek. Woensdag 27 december Rothenburg - Weikersheim 34 km / 590 m Vandaag dus de wandeling vanaf Rothenburg. Om 7 uur staan we op en om 20 over 8 lopen we richting station. De bus van 20 voor 9 staat al klaar dus we hoeven niet in de kou te blijven wachten. De rit naar Rothenburg duurt 55 minuten. Om ongeveer kwart voor 10 vertrekken we voor een lange dag. We laten al snel Rothenburg achter ons en dalen af naar Detwang. We volgen heel even het pad langs de Tauber tot Bettwar. Dan volgt een steile klim van 25% naar het plaatsje Seldeneck. Zoals veel hoger gelegen plaatsjes bestaat ook dit uit een paar boerderijen. Vaak lijkt het of de tijd stil heeft gestaan, behalve dat er altijd wel auto s te zien zijn.

43 Als we Seldeneck uitlopen zien we dit bushokje. Drie jaar geleden hebben we in dit bushokje zitten eten. Het was toen ongelofelijk koud. We zien in de verte 3 reeën en ondanks dat ze behoorlijk ver weg zijn en het ook nog mistig is lukt het toch nog om ze behoorlijk op de foto te krijgen. Maar om een uur of half 2 laat de zon zich toch zien. Dat levert gelijk een mooie foto op van dit opvallende huisje in Creglingen.

44 Vlak voordat we Creglingen uitlopen nodigt deze bijzondere plek ons uit om een pauze te houden. De laatste zonnestralen van vandaag leveren dit mooie plaatje op. Wij lopen nog door tot kwart over 5 en inmiddels is het al helemaal donker als we bij de camper komen. We vertrekken uit Weikersheim en gaan naar de camperplek in Bad Mergentheim. Deze plek bevindt zich even buiten het plaatsje bij het tennispark. Hier hebben we stroom en hoeven we morgenochtend wat minder ver te rijden naar het station van Lauda.

45 Donderdag 28 december Gamburg - Lauda 24 km / 560 m Deze morgen loopt de wekker om half 7 af. We hebben gisteravond besloten om de route andersom te lopen omdat we anders nog vroeger op moeten. We rijden met de camper naar Lauda om van daaruit met de trein naar Gamburg te gaan. Op het station blijkt dat er zo vroeg geen trein rijdt naar Gamburg maar wel een bus en wel om kwart over 9. Dus zo gezegd, zo gedaan. De bus stopt even voor 10 uur aan de rand van het plaatsje Gamburg. We lopen over de brug het plaatsje binnen. Ook dit plaatsje is niet groot en we lopen al heel snel via een steile weg langs een verdedigingstoren die bij het kasteel hoort.

46 Als we even later omkijken hebben we een mooi zicht op het kasteel Gamburg. In het bos zien we deze kapel die in 1833 is gebouwd door een familie waarvan de dochter, die ten dode was opgeschreven, wonderbaarlijk herstelde.

47 In deze tijd van het jaar is het erg druk in het bos om hout te vergaren voor de komende winters. Dit hout wordt vaak bewaard aan de rand van dorpjes.

48 Deze bijzondere plek in het bos trekt onze speciale aandacht. Het blijkt een Waldkindergarten te zijn en wel voor heel kleine kinderen.

49 Soms is een wandelwegijzer zo oud dat deze helemaal vergroeid is met de boom. We lopen door naar Tauberbischofsheim maar laten dit plaatsje voor wat het is. Bij een vorige vakantie hebben we dit plaatsje al uitgebreid bekeken en er goed gegeten. Vanaf nu laten we het bos achter ons en dat blijft zo tot Lauda waar we ongeveer om 4 uur arriveren. We rijden nu naar Wertheim naar de camperplek en als we daar aankomen begint het hard te regenen. Na een uitgebreide borrel en nadat de regen is opgehouden gaan we het plaatsje wat beter bekijken en ook hier is de kerstverlichting aanwezig.

50 In dit gezellige restaurantje eten we een heerlijke schnitzel.

51 Vrijdag 29 december Gamburg - Faulbach 29 km / 570 m Deze morgen loopt de wekker echt vroeg af, om half 6. Dit heeft alles te maken met het openbaar vervoer. Onderweg naar Faulbach kopen we broodjes voor onderweg. In Faulbach aangekomen is het nog donker en kunnen we het station niet vinden. We vragen het aan iemand en het station moet inderdaad liggen waar we al vlakbij geweest zijn. Wim gaat nog maar eens op onderzoek uit en ja hoor via een smal paadje komt men op het station. We kunnen er geen kaartje kopen en omdat er ook geen conducteur te zien is reizen we tot Wertheim gratis. Hier stappen we over in de trein naar Gamburg waar we even voor 8 uur aankomen. We lopen vandaag veel door bos. Onderweg zien we dit kruisbeeld staan waarvan de kenners zeggen dat het al heel erg oud is. Hoe oud is niet bekend. Via het plaatsje Bronnbach, waar we ook al wel eens geweest zijn lopen we naar Reicholzheim. Aan de rand van het plaatsje staan deze 14 kruizen, die gedurende de vorige eeuwen uit de omgeving naar deze plek gebracht zijn.

52 We komen vervolgens aan bij het kasteel van Wertheim. Als we Wertheim hebben verlaten zien we de monding van de Tauber in de Main.

53 Onderweg zien we iedere keer weer leuke kersttaferelen, zoals hier in Kreuzwertheim en zoals hier in Hasloch. Een half uur nadat we Hasloch achter ons hebben gelaten komen we een man tegen die ons vertelt dat we beter terug kunnen gaan. Als we door lopen worden we zeker tegen gehouden door jagers die met een drijfjacht bezig zijn. Wij besluiten om door te lopen en na 5 minuten zien we inderdaad de jagers. We mogen niet verder, maar wij besluiten de helling af te lopen om vervolgens via het erf van een woning weer op de gewone weg te komen. Grappig detail: een van de jagers blijkt een Nederlander te zijn. Hij is dankzij de liefde 12 jaar geleden in Duitsland gaan wonen en wil niet meer terug naar Nederland: Waar kun je in Nederland zo gemakkelijk een wild zwijn schieten?. We lopen nu via een fietspad naar Faulbach en als we bij de camper aankomen is het 3 uur. Hierna rijden we nog door naar Miltenberg waar we de camper neerzetten op een parkeerplaats aan de Main.

54 Zaterdag 30 december Faulbach - Miltenberg 31 km / 840 m Deze morgen nemen we de trein in Miltenburg naar Faulbach. Ons pad loopt eerst nog via een behoorlijk drukke weg om vervolgens het bos in te gaan. Een dat bos houden we zo n beetje de hele dag. De ruïne van Henneburg is dan ook een welkome afwisseling. Op dit bankje hebben we ongeveer 3 jaar geleden een pauze gehouden. Inmiddels ontbreken er wel een paar planken. Het was toen bitter koud.

55 Deze schapen staan ons met volle overgave aan te staren. Onze pauze houden we in de gewelven van de ruïne Kollenberg.

56 Ook vandaag zien we weer een idyllisch kersttafereeltje. Aan het eind van de wandeling zetten we de camperplek aan de Main nog even op de foto. Hierna vertrekken we naar Grossheubach waar we op de camperplek staan van restaurant Bretzel. Hier eten we deze avond. Het is er gezellig druk.

57 Zondag 31 december Obernburg - Miltenberg 27 km / 630 m Het is weer vroeg uit bed deze morgen. We ontbijten en vertrekken naar Miltenberg. De bakkers zijn hier vroeg open en dus kopen we om kwart over 7 onze broodjes voor vandaag. We hebben nog tijd om ze te smeren voordat om kwart voor 8 onze trein vertrekt. In Obernburg aangekomen lopen we eerst door het plaatsje om vervolgens weer het bos in te duiken. Dit is wel een heel fraaie toegangspoort. We hebben vandaag wat meer uitzichten dan gisteren.

58 Eind december en nog steeds appels in de boom. Bij het plaatsje Klingenberg aangekomen hebben we een mooi zicht op de Main.

59 De ruïne ligt in een mooi wandelgebied en we komen dan ook aardig wat mensen tegen. De toren van de ruïne Klingenberg is helaas niet te bezichtigen.

60 Vanaf de ruïne Klingenberg heb je een prachtig zicht op het plaatsje Klingenberg. De wandeling voert ons verder door alleen maar bosgebied. Om kwart voor 3 arriveren we bij de camper en gaan we vervolgens richting huis. Om ongeveer kwart voor 7 zijn we weer thuis. We hebben er weer een mooie week E8 opzitten.

61 Hoogte (m) Kaarten en hoogteprofielen Dollnstein - Eichstätt Afstand (km)

62 Hoogte (m) Dollnstein - Treuchtlingen ,0 5,0 10,0 15,0 20,0 25,0 30,0 35,0 Afstand (km)

63 Hoogte (m) Treuchtlingen - Wassertrüdingen ,0 5,0 10,0 15,0 20,0 25,0 30,0 35,0 40,0 Afstand (km)

64 Hoogte (m) Dinkelsbühl - Wassertrüdingen ,0 5,0 10,0 15,0 20,0 25,0 30,0 Afstand (km)

65 Hoogte (m) Crailsheim - Dinkelsbühl ,0 5,0 10,0 15,0 20,0 25,0 30,0 35,0 Afstand (km)

66 Hoogte (m) Crailsheim - Reubach ,0 5,0 10,0 15,0 20,0 25,0 30,0 Afstand (km)

67 Hoogte (m) Rothenburg - Reubach ,0 5,0 10,0 15,0 20,0 25,0 30,0 Afstand (km)

68 Hoogte (m Lauda - Weikersheim ,0 5,0 10,0 15,0 20,0 25,0 30,0 Afstand (km)

69 Hoogte (m Rothenburg - Weikersheim ,0 5,0 10,0 15,0 20,0 25,0 30,0 35,0 Afstand (km)

70 Hoogte (m Gamburg - Lauda ,0 5,0 10,0 15,0 20,0 25,0 Afstand (km)

71 Hoogte (m Gamburg - Faulbach ,0 5,0 10,0 15,0 20,0 25,0 Afstand (km)

72 Hoogte (m Faulbach - Miltenberg ,0 5,0 10,0 15,0 20,0 25,0 Afstand (km)

73 Hoogte (m Obernburg - Miltenberg ,0 5,0 10,0 15,0 20,0 25,0 Afstand (km)

74 Totale overzichtskaart

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland Deel 1: Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland 01 t/m 13 juni 2015 (Deel 2: Sankt Johann in Tirol) Maandag 1 juni Heel - Laudenbach 437 km Na een kort oponthoud door een file komen we rond vier uur

Nadere informatie

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018 Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen 6 t/m 9 april 2018 Vrijdag 6 april Heel - Zeltingen 220 km Zeltingen -Bernkastel Bernkastel - Zeltingen Laagste punt: 104 m Hoogste punt: 414 m Totale stijging:

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

De Main- en Tauberroute. 20 t/m 28 februari 2004

De Main- en Tauberroute. 20 t/m 28 februari 2004 De Main- en Tauberroute 20 t/m 28 februari 2004 Vrijdag 20 februari Vandaag begint onze voorjaarsvakantie en de route voert ons naar Duitsland, naar het plaatsje Wertheim aan de Tauber, waar de Main en

Nadere informatie

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011 Bad Marienberg 21 t/m 25 april 2011 Donderdag 21 april Heel - Bad Marienberg 195 km Aankomend weekend is het Pasen en dat betekent dat Wim 4 dagen vrij is. We hebben besloten om richting het Westerwald

Nadere informatie

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011 Zoetermeer 7 t/m 10 april 2011 Donderdag 7 april 185 km Heel - Zoetermeer Afgelopen dagen hebben we met belangstelling de weerberichten gevolgd voor aankomend weekend. We hebben zondag een verjaardagsfeest

Nadere informatie

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012 Het Groene Hart 5 t/m 9 april 2012 Donderdag 5 april Heel - Hekendorp 163 km Hekendorp - Gouda 23 km Pasen staat weer voor de deur en dat betekent voor ons 5 vrije dagen. Daar Janneke en Arnold, dochter

Nadere informatie

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015 Ahrtal Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig 11 t/m 14 mei 2015 Maandag 11 maart Heel - Heppingen (Ahr) 137 km Heppingen - Dernau Laagste punt: 90 m Hoogste punt: 228 m Totale stijging: 650 m Totale

Nadere informatie

Graaf van Hornepad 2006

Graaf van Hornepad 2006 Graaf van Hornepad 2006 Zaterdag 4 februari Weert - Tungelroy 18 km Daar we ook zo nu en dan een enkele dag willen wandelen hebben we besloten om het Graaf van Hornepad te gaan lopen. Dit pad, een rondwandeling

Nadere informatie

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009 Eifel - Prüm 21 mei - 24 mei 2009 Donderdag 21 mei Heel - Prüm 170 km Prüm - Gillenfeld Laagste punt: 360 m Totale stijging: 870 m Hoogste punt: 624 m Totale daling: 840 m Weer: half bewolkt 63 km We gaan

Nadere informatie

Sächsische Schweiz. 18 t/m 25 oktober 2003

Sächsische Schweiz. 18 t/m 25 oktober 2003 Sächsische Schweiz 18 t/m 25 oktober 2003 Sächsische Schweiz 18 t/m 25 oktober 2003 Zaterdag 18 oktober 2003 Om 5 uur loopt de wekker af. Gisteravond hebben we de camper al ingepakt dus blijft vanmorgen

Nadere informatie

Fränkische Schweiz. 30 april t/m 8 mei 2005

Fränkische Schweiz. 30 april t/m 8 mei 2005 Fränkische Schweiz 30 april t/m 8 mei 2005 Zaterdag 30 april Deze meivakantie is voor ons een bijzondere vakantie. Onze eerste vakantie nadat wij een week geleden samen zijn gaan wonen. Wij hebben deze

Nadere informatie

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei Voorjaar 2010 Midden- en Zuid-Frankrijk 5 t/m 17 mei Woensdag 5 mei 2010 811 km Om half negen op weg. Via Maastricht naar Metz waar we inkopen deden. Vlot door en bij Châlon de snelweg af en binnendoor

Nadere informatie

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 !1 Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 Vrijdag en zaterdag 21 en 22 oktober Het is tegen 11 uur als we op ons gemak vertrekken. We gaan naar Bretagne, daar is het droog en soms zelfs zonnig volgens de berichten.

Nadere informatie

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei Voorjaar 2011 Midden-Frankrijk 21 april t/m 7 mei Donderdag 21 april 2011 191 km Na het avondeten op weg. Even voorbij Vianen ontdekten we dat we de autopapieren vergeten waren. Teruggereden en weer opnieuw

Nadere informatie

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10 Wandelweek september 2012 in Oostenrijk, Stubaier Alpen, Sellrain Dit keer ben ik alleen op pad gegaan. Mijn doel is een huttentocht te maken van 5 hutten met twee gletsjer overgangen. De start van de

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

Streekpad Nijmegen. 20 t/m 23 mei december januari 2007

Streekpad Nijmegen. 20 t/m 23 mei december januari 2007 Streekpad Nijmegen 20 t/m 23 mei 2004 10 december 2006 14 januari 2007 Donderdag 20 mei - 28 km. Hemelvaart en dat betekent extra vrije dagen. We gaan dan ook 3 van de 4 dagen gebruiken om een gedeelte

Nadere informatie

Allgäu. 20 t/m 30 oktober 2011

Allgäu. 20 t/m 30 oktober 2011 Allgäu 20 t/m 30 oktober 2011 Donderdag 20 okt Heel - Stromberg 230 km De herfstvakantie staat weer voor de deur en omdat Wim op vrijdag altijd vrij heeft gaan we vandaag alvast een stuk richting Zuid-Duitsland.

Nadere informatie

Saarland 18 t/m 24 februari 2012

Saarland 18 t/m 24 februari 2012 Saarland 18 t/m 24 februari 2012 Wandern mit der Bahn Konz Saarburg Taben Saarhölzbach Bessingen Beckingen Zaterdag 18 feb Heel - Saarburg 240 km Voor deze vakantie gaan we naar het Saarland, een gebied

Nadere informatie

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK De laatste week van augustus zijn wij (Loes en Diana) samen met onze honden naar de Oostenrijkse bergen geweest om lekker te gaan wandelen. We hadden

Nadere informatie

Tsjechië. 28 april t/m 7 mei 2011

Tsjechië. 28 april t/m 7 mei 2011 Tsjechië 28 april t/m 7 mei 2011 Donderdag 28 april Heel - Soest (Duitsland) 200 km We gaan deze meivakantie naar Tsjechië. Voor ons de eerste keer dat we daar naar toe gaan, dus we zijn erg benieuwd.

Nadere informatie

Wandelen in de Rhön. 27 april t/m 6 mei 2004

Wandelen in de Rhön. 27 april t/m 6 mei 2004 Wandelen in de Rhön 27 april t/m 6 mei 2004 Woensdag 28 april Onze meivakantie gaat naar het gebied de Rhön in Duitsland. Dit gebied ligt ongeveer 400 km rijden vanaf Heel. Ons plan om met de rugzak in

Nadere informatie

Het Twentepad 19 en 20 maart 2004 11 en 12 april 2004

Het Twentepad 19 en 20 maart 2004 11 en 12 april 2004 Het Twentepad 19 en 20 maart 2004 11 en 12 april 2004 totaal 93 km Vrijdag 19 maart 2004-23,5 km Dit wordt ons allereerste weekend met de rugzak en we hebben er allebei heel erg veel zin in. De keuze is

Nadere informatie

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober Herfst 2012 Frankrijk 29 september t/m 12 oktober Zaterdag 29 september 256 km We rijden om even over 10 uur weg. Via de snelweg, die we bij Beek verlaten, naar Limburg. Binnendoor via Valkenburg en Slenaken

Nadere informatie

De Allgäu. 14 t/m 21 oktober 2006

De Allgäu. 14 t/m 21 oktober 2006 De Allgäu 14 t/m 21 oktober 2006 Kaarten en hoogteprofielen staan aan het eind van het verslag. Tekst: Trudi; foto s: Wim (meestal) Zaterdag 14 oktober Heel - Füssen 650 km De herfstvakantie is weer aangebroken

Nadere informatie

Scandinavië en Baltische staten

Scandinavië en Baltische staten Scandinavië en Baltische staten 1 / 19 2 / 19 3 / 19 4 / 19 5 / 19 6 / 19 7 / 19 8 / 19 9 / 19 10 / 19 11 / 19 12 / 19 13 / 19 14 / 19 15 / 19 16 / 19 Hele gezellig avond gehad en na nog een lekker ontbijtje

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012.

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Zondag 10 juni 2012. Vanmorgen vertrokken en via Antwerpen, Brussel en Luxemburg zijn we, zonder tolwegen, lekker opgeschoten en doorgereden tot Arc et Senans. Hier

Nadere informatie

Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten

Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten lengte 26 km, 465 m stijgen, 610 m dalen Hoogteprofiel Westweg Het zou vandaag weer een zonnige, warme dag worden met temperaturen boven de 30 graden. Onder een

Nadere informatie

Dag 13(11-07-'09 67km)

Dag 13(11-07-'09 67km) Dag 13(11-07-'09 67km). Een pittoresk hofje in bergen Omdat de laatste camping geen succes was zijn we vertrokken naar Bratland Camping in Hankeland 24km verderop. Hier hebben we de wagen weer opgezet

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari Winter 2013 Zuid-Frankrijk 5 t/m 16 februari Dinsdag 5 februari 2013 563 km Om negen uur vertrokken. Eerst naar Geldern omdat onze camperdealer een verkeerd aangesloten kabel van de koelkast nog goed moest

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory

Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory Dinsdag 5-08 windje 3 uit het noorden, dus voor het lapje op weg. Zonnig. Inverness - Dochgarroch In de ochtend lekker getutteld en s middag na vier

Nadere informatie

Maximiliansweg. Lindau - Berchtesgaden. 19 oktober 2007 -??

Maximiliansweg. Lindau - Berchtesgaden. 19 oktober 2007 -?? Maximiliansweg Lindau - Berchtesgaden 19 oktober 2007 -?? Kaarten staan aan het eind van het verslag. Tekst: Trudi; foto s: Wim Vrijdag 19 oktober Heel - Stromberg 237 km Weer: half bewolkt Deze vakantie

Nadere informatie

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart Wintersport 2001 Pontresina 24 februari t/m 3 maart zaterdag 24 februari 2001 985 km Om kwart over zes weggereden. De weg is besneeuwd en plaatselijk glad. Even over de grens begint het al gauw weer te

Nadere informatie

Rijk van Nijmegen 3 dagen

Rijk van Nijmegen 3 dagen Rijk van Nijmegen 3 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 179 Wandelvakantie door het rijk van Nijmegen! Het Rijk van Nijmegen is één van de groenste regio's in Nederland en een ronduit fantastisch wandelgebied.

Nadere informatie

Oberschwaben. 17 t/m 24 oktober 2010

Oberschwaben. 17 t/m 24 oktober 2010 Oberschwaben 17 t/m 24 oktober 2010 Zondag 17 oktober Heel - Laupheim 560 km Deze keer laten we de tent thuis en zullen we de fietstochten vanaf de camper maken. Dus dat wordt geen lange tocht maar diverse

Nadere informatie

Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu.

Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu. Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu. Onze groep bestond oorspronkelijk uit zes man. Helaas moesten twee

Nadere informatie

De Allgäu. 23 t/m 30 oktober 2004

De Allgäu. 23 t/m 30 oktober 2004 De Allgäu 23 t/m 30 oktober 2004 Zaterdag 23 oktober Het is herfstvakantie en we gaan er weer een weekje opuit. Deze keer hebben we ons oog laten vallen op de Allgäu, een gebied in het zuidwesten van Bayern.

Nadere informatie

Wij zijn met elkaar op vakantie:

Wij zijn met elkaar op vakantie: Wij zijn met elkaar op vakantie: Manja Ciska Adri Piet Paul Zaterdag 28 juli: Vanmorgen zijn we allemaal vroeg opgestaan om op tijd in Arnhem op het kantoor te zijn. Vertrek naar Bremm om 10 uur. Tot onze

Nadere informatie

Peellandpad. s Hertogenbosch - Roermond. september - december 2007

Peellandpad. s Hertogenbosch - Roermond. september - december 2007 Peellandpad s Hertogenbosch - Roermond september - december 2007 Kaarten staan aan het eind van het verslag. Tekst: Trudi; foto s: Wim Zondag 16 september s-hertogenbosch -Kasteel Heeswijk 15 km Weer:

Nadere informatie

III Hinterzarten-Wiedener Eck

III Hinterzarten-Wiedener Eck III Hinterzarten-Wiedener Eck Afstand 28.5 km; stijgen 860 m; dalen 650 m. Na een uitgebreid ontbijt namen we afscheid van Schwarzwaldhuesli. Vandaag is het de Koningsetappe van de Westweg, de overschrijding

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be 27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen Galgenberg en Paardenslenkte. We maken een prachtige wandeling in het buitengewoon stille en glooiende grensgebied van Nederland en Duitsland ten noorden van Ootmarsum.

Nadere informatie

Route 12: Densberg Kellerwaldturm Dodenau - Densberg

Route 12: Densberg Kellerwaldturm Dodenau - Densberg Route 12: Densberg Kellerwaldturm Dodenau - Densberg Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 13,5 km.(± 3,5 uur) 429 meter (laagste punt is

Nadere informatie

Moselhöhenweg. 28 november t/m 1 december 2003 31 december t/m 4 januari 2004 31 december t/m 3 januari 2005. totaal 163 km

Moselhöhenweg. 28 november t/m 1 december 2003 31 december t/m 4 januari 2004 31 december t/m 3 januari 2005. totaal 163 km Moselhöhenweg 28 november t/m 1 december 2003 31 december t/m 4 januari 2004 31 december t/m 3 januari 2005 totaal 163 km Moselhöhenweg gewandeld in 2003/2004/2005 Vrijdag 28 november s Middags vertrokken

Nadere informatie

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules.

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. 06-12-2012. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. In bewolkt weer, maar nog met een redelijke temperatuur rijden we om 11.15 na 4050 km van Valdelagrana weg. Een kwartier

Nadere informatie

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino Borgo Artimino Italië Toscane Artimino 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Borgo Artimino - (Italië Toscane Artimino) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

Zondag 4 februari 2018

Zondag 4 februari 2018 Zondag 4 februari 2018 Zondagochtend moesten we vroeg op want we moesten zeven uur op Schiphol zijn. Daar verzamelden we, 10 leerlingen en 3 docenten. Nadat we er allemaal waren gingen we inchecken en

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Vervoer

Spreekopdrachten thema 3 Vervoer Spreekopdrachten thema 3 Vervoer Opdracht 1 bij 3.1 Jullie zijn op straat. Cursist A: je wilt met de taxi reizen. Cursist B: je bent taxichauffeur. Klaar? Dan begint cursist B het gesprek. Cursist A 1.

Nadere informatie

Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem. Mem (begin van de scheren aan de oostkust.)

Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem. Mem (begin van de scheren aan de oostkust.) Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem Mem (begin van de scheren aan de oostkust.) Tweede helft: van Motala tot Mem Dinsdag 20 juli mooi weer westen wind 3-4-In de ochtend

Nadere informatie

Italië week 3 vanaf

Italië week 3 vanaf !1 Italië week 3 vanaf 02-07-2015 Donderdag 2 Juli Op ons gemak maken we ons klaar om weg te gaan. Ik begin de dag met een tijdje baantjes zwemmen. Heerlijk. Het loopt al tegen lunchtijd als we wegrijden

Nadere informatie

Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim.

Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim. Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim. Door omstandigheden moest de groep van Hein Tol zich enkele weken voor vertrek helaas terugtrekken. Onze groep bestaande uit Simon Kras, Johan

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Verslag Campertrip Tour de France 2012.

Verslag Campertrip Tour de France 2012. Verslag Campertrip Tour de France 2012. Het leek ons wel leuk om eens een etappe van de Tour van nabij mee te maken. We hebben gekozen voor de eerste bergetappe, van Macon naar Bellegarde sur Valserine.

Nadere informatie

E8 west. Wyler - Obernburg 2005-2007

E8 west. Wyler - Obernburg 2005-2007 E8 west Wyler - Obernburg 2005-2007 Inhoudsopgave De tekst is (meestal) van Trudi en de foto s (meestal) van Wim De vermelde afstand is de totale gelopen afstand (inclusief het deel van camper of station

Nadere informatie

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM Algemeen: Limburg en zeker Zuid-Limburg is erg toeristisch. Je bent dus zelden of nooit alleen op een pad en de wegen en paden worden ook door wandelaars en mountainbikers

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli Reisverslag Sri-Lanka 2 juli 25 December 2011 waren wij 12,5 jaar getrouwd en als verlaat huwelijksreis zijn wij met onze drie dochters naar Sri-Lanka vertrokken. Eerst lekker 3 dagen bij het zwembad rondhangen

Nadere informatie

Veelzijdig Limburg. 31 augustus tot en met 4 september 2015 in Valkenburg

Veelzijdig Limburg. 31 augustus tot en met 4 september 2015 in Valkenburg Veelzijdig Limburg 31 augustus tot en met 4 september 2015 in Valkenburg De Vakantiegangers: HERWIG EDIE OLGA JANCO De begeleiders: Theo Natasha Vakantie adres: Landal Kasteeldomein De Cauberg in Valkenburg.

Nadere informatie

Appartementen Moezel. Brochure: Appartementen Moezel. Algemeen. Accommodatie

Appartementen Moezel. Brochure: Appartementen Moezel. Algemeen. Accommodatie Appartementen Moezel Algemeen Deze prachtige rolstoelaangepaste appartementen liggen direct aan de Moezel, op ca 20 km van Cochem. Het huis bestaat uit 4 appartementen welke volledig geschikt zijn voor

Nadere informatie

Utrechtpad / Kromme Rijnpad. Februari 2009

Utrechtpad / Kromme Rijnpad. Februari 2009 Utrechtpad / Kromme Rijnpad Februari 2009 Kaarten staan aan het eind van het verslag. Tekst: Trudi; foto s: Wim Zaterdag 21 februari Veenendaal - Scherpenzeel 20 km Weer: bewolkt Overnachting: Verkleij;

Nadere informatie

LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY

LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY & GOLF Zijn de Healey en golf uw passie? Wij willen deze twee combineren in de eerste Healey golfreis. In vier dagen tijd spelen wij op drie prachtige golfbanen

Nadere informatie

Bouirex. Hoogtemeters:

Bouirex. Hoogtemeters: Bouirex Afstand: Hoogtemeters: 30 km 1300 m Algemeen Een wolf in schaapskleren. Slechts 30 km lang maar wel 1300 hoogtemeters die in de eerste 15 km worden gemaakt. De tocht begint vanaf de parkeerplaats

Nadere informatie

Schwabische Alb en Romantische Strasse 7 dagen

Schwabische Alb en Romantische Strasse 7 dagen Schwabische Alb en Romantische Strasse 7 dagen singlereis fietsvakantie vanaf 579 Fietsen langs de Romantische Strasse In het zuiden van Duitsland vinden we twee verrassende fietsgebieden; de Schwäbische

Nadere informatie

Naßfeld Gasteinertal

Naßfeld Gasteinertal Naßfeld Gasteinertal Sportgastein Naßfeld - Naturschauweg - Uitzichtpunt - Veitbauernhütte - Naßfeldfalm - Pottinger Hütte - Moises Hütte - Schareckalm - Sportgastein ***** - 8 Km - 280 Hm - 4:30 uur Deze

Nadere informatie

Wandelingen Casa Careel

Wandelingen Casa Careel Wandelingen Casa Careel Ervaar één dag bij de herder Om de boerderij te bereiken sla je rechtsaf en je gaat linksaf voor de brug als je het pad inslaat aan de zuid oostzijde van Casa Careel. De herder

Nadere informatie

Alicante - Spanje. Hondón de las Nieves (el Fondó de les Neus) december 2007

Alicante - Spanje. Hondón de las Nieves (el Fondó de les Neus) december 2007 Alicante - Spanje Hondón de las Nieves (el Fondó de les Neus) december 2007 Kaarten staan aan het eind van het verslag. Tekst: Trudi; foto s: Wim Zaterdag 22 december Heel - Hondón de las Nieves Weer:

Nadere informatie

De bossen tussen Manhay en Mormont

De bossen tussen Manhay en Mormont De bossen tussen Manhay en Mormont Grandmenil - Petite-Hoursinne - Mormont - Grandmenil ***** - 17,5 Km - 530 Hm - 5:30 uur Wandelen langs de bosranden is vaak veel interessanter dan door de bossen zelf,

Nadere informatie

Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017

Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017 Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017 Keurig op tijd arriveert de bus in Tonden met hierin al de dames die in Zaltbommel zijn opgestapt. Na wisseling van de oprij-chauffeur en de koffers

Nadere informatie

Italiaanse dolomieten XL 2017

Italiaanse dolomieten XL 2017 Italiaanse dolomieten XL 2017 Op veler verzoek zijn er weer een aantal fantastische ritten door de dolomieten uitgeschreven. Dit keer met een iets langer verblijf en met een aantal nieuwe routes! Op zaterdag

Nadere informatie

Namibië. 25 augustus 2015

Namibië. 25 augustus 2015 Namibië 25 augustus 2015 Verslag Namibië 27-6 tm 9-7- 2015 27-6 Vertrek vanaf Frankfurt om 20.10 uur. 28-6 Na een vlucht van 10 uur zijn wij aangekomen op Windhoek. Wat was het koud s,morgens vroeg om

Nadere informatie

La Palma Vrijdag 28 september

La Palma Vrijdag 28 september La Palma 2007 Vrijdag 28 september Om 02:50 staat de taxi voor de deur om naar Schiphol te rijden. Na het inchecken, begint de vlucht op tijd om 05:30 uur en we komen om 09:50 (lokale tijd) op het vliegveld

Nadere informatie

CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI

CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI De rit van Carrabella naar Manatee Springs State Park is erg mooi. Veel naaldbossen, grotendeels nieuw

Nadere informatie

61. Van gastvrij Woldendorp naar paradijselijk Vlagtwedde

61. Van gastvrij Woldendorp naar paradijselijk Vlagtwedde 61. Van gastvrij Woldendorp naar paradijselijk Vlagtwedde 21 maart 2013 Mijn gasthuis in Woldendorp was pure verwennerij. Wat ben ik in de watten gelegd. Een mooie slaapkamer, lekker eten en een reuze

Nadere informatie

Koblenz. 12 tot en met 19 Juni 2015

Koblenz. 12 tot en met 19 Juni 2015 Koblenz 12 tot en met 19 Juni 2015 Vakantiegangers: Hannie, Jules, Sibolt, Christ en Lyanne Begeleiders: Harmke, Wilma en Thomas Vrijdag 12 Juni Om 11 uur in de ochtend vertrekken we vanuit Arnhem met

Nadere informatie

Oostenrijk. 23 april - 4 mei 2009

Oostenrijk. 23 april - 4 mei 2009 Oostenrijk 23 april - 4 mei 2009 Hoogteprofielen en kaarten staan aan het einde van het verslag Vrijdag 24 april Heel - Stromberg 240 km Weer: zonnig Om kwart voor 4 is het zover, we vertrekken richting

Nadere informatie

Van Overloon naar de Christinehoeve.

Van Overloon naar de Christinehoeve. Van Overloon naar de Christinehoeve. Carnavalsbeeld in Overloon. Ons eten bij de Heksenboom. Het eten is goed, de bediening heel attent en aardig, de lucht is weer blauw aan het worden en kinderen van

Nadere informatie

Schin, de Kluis, Kastelen Oost en Schaloen en de Keutenberg.

Schin, de Kluis, Kastelen Oost en Schaloen en de Keutenberg. Schin, de Kluis, Kastelen Oost en Schaloen en de Keutenberg. Zaterdag 31-5-2008. Wandeling naar Valkenburg en over de Keutenberg. Na het ontbijt stappen we om 10.15 uur op. We lopen nu de andere kant op

Nadere informatie

Schotland West Highland Way 8 dagen

Schotland West Highland Way 8 dagen Schotland West Highland Way 8 dagen individuele wandelreis vanaf 719 Wandelen over de West Highland Way Wie Schotland zegt, zal denken aan kastelen, whisky, onuitspreekbare plaatsnamen en onverstaanbare

Nadere informatie

Vakantie Kreta mei 2016

Vakantie Kreta mei 2016 Vakantie Kreta mei 2016 Afgelopen meivakantie zijn we naar Kreta gegaan. Het bijzondere aan deze vakantie was dat we niet in een resort of een huisje verbleven maar dat we op pad gingen met een camper.

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd.

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. Grammaticaoefeningen 3 Wonen en vervoer Werkwoorden in een andere tijd Oefening 1 Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. 1 Begrijp je deze informatie? ja / nee,

Nadere informatie

Maltezerkamp Ouderenkamp 2014

Maltezerkamp Ouderenkamp 2014 Maltezerkamp Ouderenkamp 2014 Zaterdag 19 juli Geschreven door Antje en Maarten V.v.V. De treinreis van Maastricht naar Luik was echt te warm, maar van Luik naar hier was wel ok. Toen we aankwamen zijn

Nadere informatie

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden.

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden. Verslag SRG vakantie Lagos Donderdag om 14:00 uur verzamelen we met z n allen op Eindhoven Airport. Iedereen is mooi op tijd en kunnen we door naar de incheck. Dit gaat allemaal erg voorspoedig en ook

Nadere informatie

Voettocht Pont de Molins Llers

Voettocht Pont de Molins Llers Voettocht Pont de Molins Llers ± 10 km. Kaart 8 3 uur 30 min à 4 uur. Omgeving: langs rivier Muga, heuvelachtig, soms steil klimmen en dalen. Stevige wandelschoenen nodig (geen bergschoenen) Voorzien van

Nadere informatie

Grande Mormont 'De Twee Ourthes' wandeling

Grande Mormont 'De Twee Ourthes' wandeling Grande Mormont 'De Twee Ourthes' wandeling Grande Mormont - Ourthe - Uitzichtpunt 'Twee Ourthes' - Uitzichtpunten Barrage de Nisramont - Filly - Grande Mormont ***** - 11,5 Km - 400 Hm - 4:00 uur Deze

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

E8 oost. Passau - Eichstätt

E8 oost. Passau - Eichstätt E8 oost Passau - Eichstätt 2005-2006 Inhoudsopgave deel 1 De tekst is (meestal) van Trudi en de foto s (meestal) van Wim De vermelde afstand is de totale gelopen afstand (inclusief het deel van camper

Nadere informatie

singlereis wandelvakantie vanaf 149 Wandelen én genieten in het Limburgse land!

singlereis wandelvakantie vanaf 149 Wandelen én genieten in het Limburgse land! Valkenburg 3 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 149 Wandelen én genieten in het Limburgse land! Nederland is bij uitstek geschikt om er een heerlijk weekje actief op uit te trekken. Hoe klein ons land

Nadere informatie

Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda

Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel El Horcajo - (Spanje Andalusië Ronda) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

DtD deel twee. Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy.

DtD deel twee. Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy. DtD deel twee Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy. Zaterdag vertrek ik om kwart voor twee in de middag samen met Jan naar Durbuy in de Ardennen.

Nadere informatie