Oberschwaben. 17 t/m 24 oktober 2010

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Oberschwaben. 17 t/m 24 oktober 2010"

Transcriptie

1 Oberschwaben 17 t/m 24 oktober 2010

2 Zondag 17 oktober Heel - Laupheim 560 km Deze keer laten we de tent thuis en zullen we de fietstochten vanaf de camper maken. Dus dat wordt geen lange tocht maar diverse kleinere rondes. Althans, als het weer het toelaat want de berichten zijn niet echt gunstig. Onze basis is de Donau-Bodensee-Weg, een fietspad van 160 km tussen Ulm en Friedrichshafen. Na het ontbijt vertrekken we richting de Oberschwaben, een gebied tussen Ulm en de Bodensee. We hebben dit gebied gekozen omdat we vorige jaar in de Schwäbische Alp geweest zijn en we dat gebied erg mooi vonden om te fietsen. Heuvelachtig en niet te zwaar. Oberschwaben ligt ten oosten van dit gebied. Het eerste deel van onze rit naar Duitsland is erg rustig, maar daarna neemt het verkeer zienderogen toe. Eén keer staan we eventjes in de file maar verder rijden we op ons gemak naar de camperplek in Laupheim. Deze camperplek ligt vlakbij het kasteel en een museum. Eigenlijk moet je als je in het weekend aankomt op de camperplek ergens naar toe bellen maar het lukt ons toch om de camper van stroom te voorzien. Morgen melden wij ons wel bij het Kulturhaus.

3 Maandag 18 oktober Laupheim - Ulm - Laupheim 62 km Laagste punt: 470 m Hoogste punt: 535 m Totale stijging/daling: 180 m Weer: bewolkt, C We hebben prima geslapen en dat tegen onze verwachtingen in. We staan namelijk vlakbij een kerk waarvan ieder kwartier de klokken luiden en op het hele uur nog eens voor de exacte tijd. Dan staat er vlak bij deze kerktoren blijkbaar nog een kerk en deze luidt ook ieder uur de klokken maar dan iets later dan de kerk die vlak naast onze camper staat. Het blijkt dat een mens snel gewend is aan de geluiden om zich heen. Maar om kwart voor acht beginnen de klokken weer te luiden, waarschijnlijk voor de ochtendmis en wij besluiten om dan maar op te staan. Buiten ziet de lucht egaalgrijs, maar het is droog dus we kunnen beginnen aan onze eerste fietstocht. Het is wel koud, ongeveer 4 graden, maar we hebben genoeg kleding aan om het niet koud te hebben. Het is ongeveer half 10 als we vertrekken. Het eerste gedeelte van vandaag heeft Wim zelf bedacht en vanaf Ulm nemen we dan de Donau- Bodensee-Radweg. De omgeving is landelijk en vlak met zo nu en dan een klein plaatsje. Frappant is dat bijna ieder dorpje is voorzien van dezelfde soort kerk.

4 Om half 12 drinken we koffie op een bankje met uitzicht op de Donau. Hier komen we straks nadat we in Ulm geweest zijn weer terug. In Ulm aangekomen lopen we door het voetgangersgebied richting de Ulmer Münster. Deze indrukwekkende kerk heeft de hoogste toren van de wereld: ruim 161 m. En deze toren is ons doel van vandaag. De bouw van de kerk duurde van 1377 tot 1890!

5 De binnenkant van de kerk is niet echt indrukwekkend maar wel groot. Ook mooi om te zien zijn de glas in loodramen.

6 Na een kort overleg tussen ons beiden besluiten we om de kerktoren te beklimmen. Dat betekent 768 treden overwinnen. Helaas is het weer niet optimaal, maar toch is het uitzicht over de stad de moeite waard.

7 De kerkklokken kunnen we niet van dichtbij bekijken, maar wel van bovenaf. Vlak voor het laatste stuk van de beklimming houd ik (Trudi) het voor gezien. Niet omdat de beklimming te zwaar is, maar ik heb het niet op deze smalle open trap. Wim gaat alleen verder, maar ook met kriebels in zijn benen.

8 Wim Trudi Zicht op de oostelijke lage torens.

9 Na deze bezichtiging gaan we over dezelfde weg de stad weer uit. Even buiten Ulm nemen we nu de bewegwijzerde Donau-Bodensee-Radweg naar Laupheim. We lopen nog even binnen bij de Aldi en zijn om half vier weer terug bij de camper. Dinsdag 19 oktober Laupheim - Ochsenhausen - Biberach - Laupheim 70 km Laagste punt: 509 m Hoogste punt: 710 m Totale stijging/daling: 580 m Weer: half bewolkt, C We hebben weer geluk want het weer is prima om te gaan fietsen. Wel koud, maar dat is geen probleem. Wellicht gaat de wind ons het meeste parten spelen. We vertrekken op tijd omdat de weersberichten voor s middags regen hebben beloofd. De omgeving ziet er duidelijk anders uit dan gisteren. Toen was het vlak, nu gaat het behoorlijk op en neer. We fietsen veel over boerenlandweggetjes en zien veel boeren het land omploegen of zoals op de foto de maïs binnenhalen.

10 De beloning voor het omhoog fietsen is toch altijd weer het uitzicht. En dat is ook vandaag weer het geval. Het eerste deel van vandaag via de Donau-Bodensee-Radweg is ongeveer 37 km en behalve de vele heuveltjes is ook de wind genadeloos. Soms kan ik (Trudi) geen hogere snelheid halen dan 7 km per uur. Maar nadat we na deze 37 km weer richting camper gaan hebben we gelukkig de wind in de rug en ook zijn er geen noemenswaardige heuveltjes meer. Dat fietst toch wel heel comfortabel. Vlak voordat we weer in Laupheim arriveren fietsen we langs een aantal grindgaten. We zien een paar vissers in een roeibootje en een paar surfers maken dankbaar gebruik van de wind.

11 Aangekomen in Laupheim zetten we de fietsen achterop de camper, ruimen alles op en vertrekken naar de camperplek in Bad Wurzach. Een mooie camperplek die voor de helft volstaat. Woensdag 20 oktober Bad Wurzach Weer: regenachtig, C 0 km Afgelopen nacht heeft het geregend en als we wakker worden is het niet droog. Daar hadden we al op gerekend want de weersberichten van gisteren hadden voor vandaag een slechte dag voorspeld. Dat betekent op ons gemak ontbijten met warme broodjes en mijn boek verder lezen. Als s middags de zon zo nu en dan doorbreekt trekken we onze schoenen en jas aan en vertrekken we naar het plaatsje Bad Wurzach. Daar gaan we alvast op zoek naar een restaurantje voor vanavond.

12 Om 5 uur arriveren Jannie, zus van Trudi, met Anton, haar man. Dat wordt dus koffiedrinken en borrelen in hun camper. Daarna gaan we richting het dorp om daar uit te gaan eten. We liggen deze avond later op bed dan normaal. Donderdag 21 oktober Bad Wurzach - Leutkirch - Winnis - Bad Wurzach 55 km Laagste punt: 633 m Hoogste punt: 785 m Totale stijging/daling: 580 m Weer: half bewolkt, C Het was voorspeld, de zon zou er vandaag ook zo nu en dan zijn. Maar dat het zo n prachtige zonnige dag zou worden hadden we niet verwacht. Wel is het erg koud als we opstaan, rond de 1 0 C en onze dakluiken zijn bevroren. Anton haalt deze morgen ook voor ons broodjes in het dorp. Vandaag gaan we met z n vieren op stap en we hebben er zin in.

13 We zijn nog maar net op de fiets gestapt of de eerste serieuze heuvel dient zich al aan. Dat is behoorlijk buffelen, hopelijk gaan de volgende beklimmingen beter. Het landschap is fantastisch om doorheen te rijden en we nemen dan ook maar een klim van 13% voor lief. Maar boven aangekomen houden we gelijk even pauze om een beetje op adem te komen en van de prachtige omgeving te genieten.

14 Om een uur of half 12 komen we aan bij Schloss Zeil. Wij hebben nog nooit zo n mooi, groot en goed onderhouden slot gezien. Helaas kunnen we het niet bezichtigen.

15

16 Anton heeft het toilet van de kasteelheer gevonden en gaat daar gelijk gebruik van maken. De bewoners van het kasteel hebben natuurlijk een mooi uitzicht.

17 Na het slot uitgebreid bekeken te hebben dalen we af via een brede behoorlijk steile weg. De snelheid is behoorlijk hoog en we krijgen het heel erg koud. Beneden aangekomen zien we hoog boven ons het slot liggen. Nu is goed te zien hoe groot het is. Wim bestudeert tijdens een pauze, waarbij we dankbaar gebruik maken van een bushokje, de fietskaart.

18 Jannie en ik vormen samen de hele dag de achterhoede. Een keer dachten we tijdens een fotopauze van Wim en Anton alvast een stukje verder te fietsen, maar prompt gingen we de verkeerde kant op (naar Berlijn). Zo nu en dan stoppen we even om wat te eten en om de omgeving goed in ons op te nemen.

19 Hoewel er soms donkere wolken overdrijven hebben we bijna de hele dag in de zon gefietst. Oberschwaben is een rustig gebied met zo nu en dan een klein dorpje.

20 Om half 4 zijn we weer terug bij de camper. We zetten vlug de stoelen buiten in de zon. Vervolgens bier, wijn of iets anders om te drinken en natuurlijk de nodige lekkere dingen. Na een uur is de zon achter de bomen verdwenen en word het tijd de camper in te gaan. Nadat we ieder afzonderlijk het avondeten hebben genuttigd drinken we s avonds de koffie en de borrel in de camper van Anton en Jannie. De onze is daarvoor toch wel wat te klein. Aan het einde van de dag kunnen we terugzien op een geweldig mooie fietstocht en een erg gezellige dag zo met z n vieren.

21 Vrijdag 22 oktober Wangen - Bodensee - Wangen. 74 km Laagste punt: 398 m Hoogste punt: 588 m Totale stijging/daling: 760 m Weer: zonnig / bewolkt, C Als we deze morgen om kwart voor 8 op de thermometer kijken zien we deze op C staan en dat is buiten heel goed te zien. Het gras ziet er door de vorst wit uit en de bladeren aan de bomen zien er prachtig uit. Anton gaat ook deze morgen weer naar de bakker en brengt ook broodjes voor ons mee. Wat een verwennerij. Na het ontbijt is het tijd om de campers te voorzien van water en de toiletten te legen. Daar Anton en Jannie vandaag weer richting huis gaan, gaan wij vandaag weer met z n tweeën op stap. Maar eerst verkassen we naar de camperplek in Wangen waar we een paar jaar geleden ook al hebben gestaan.

22 Onze fietstocht van vandaag gaat niet alleen door Duitsland maar doet ook Oostenrijk aan. Een poosje later nemen we dit mountainbikepad om als we boven zijn een mooi uitzicht over de Alpen en de Bodensee te hebben. Maar helaas, onze zware krachtsinspanning is tevergeefs want het pad loopt na 1.5 km dood. Een ander pad wat we zien biedt ook geen optie, veel te steil en volgens ons een wandelpad. Dus draaien we om en gaan even later weer verder over de gewone weg.

23 Om 1 uur komen we dan aan bij de Bodensee en houden een etenspauze bij het water. Wel wat fris. Even voorbij Lindau zien we deze zeppelin varen. Best wel een bijzonderheid. We zijn nu weer op de terugweg naar de camper en hebben er zo n 35 km opzitten. Onderweg hebben we nog een kort gesprek met een fietser die op weg is vanuit Maastricht naar Rome. Het is voor hem de eerste keer dat hij zoiets doet en ziet erg op tegen de Alpen. En omdat er al veel sneeuw is gevallen overweegt hij de Alpen door te steken met de trein. Wij wensen hem een goede reis.

24 Op deze foto weer zo n heuveltje waarvoor je toch behoorlijk moet trappen om boven te komen. Wij gaan weer verder door een heuvelachtig landschap met heel veel boerderijen en kleine plaatsjes die zo nu en dan tegen de heuvels aangeplakt lijken te liggen.

25 Het is intussen al bijna 5 uur als we vlak voor Wangen deze foto maken van de besneeuwde Alpentoppen. Altijd weer fascinerend om te zien.

26 In Wangen aangekomen lopen we nog even door het prachtige stadje met z n mooie gebouwen en poorten. We zijn wellicht al erg verwend met mooie landschappen, maar vandaag vonden we het toch een beetje tegenvallen. Maar wie weet maakt de dag van morgen weer veel goed.

27

28

29 Zaterdag 23 oktober Wangen Winnis - Isny - Wangen 55 km Laagste punt: 552 m Hoogste punt: 758 m Totale stijging/daling: 610 m Weer: bewolkt, een enkele drup regen, C Afgelopen nacht heeft het geregend en als we opstaan is het nog niet aanlokkelijk om op de fiets te stappen. Maar dat hoeft ook nog niet want we hebben nog ons ochtendritueel te gaan. Wim koopt broodjes bij de bakker die langs komt op de camperplek en na gegeten te hebben stoppen we weer het één en ander in de fietstas zodat we tijdens het fietsen niets tekort komen. Ondanks dat het weer er een beetje triestig uitziet vertrekken we toch op tijd, zo rond half 10. Hoewel er in deze omgeving heel veel grasland te zien is lopen er relatief erg weinig koeien buiten. Eigenlijk wel jammer, want koeien in de wei geeft altijd een mooi plaatje.

30 In het plaatsje Ratzenried fotografeert Wim het mooie kerkje. In deze omgeving hebben de kerken weer spitse torens. Hierna klimmen we naar Siggener Höhe op 723 m hoogte en krijgen tot onze grote verrassing een schitterend uitzicht over de besneeuwde Alpen.

31 Jammer dat zo n afdaling zo snel gaat dat je niet van de omgeving kunt genieten. Het is zeker vandaag zaak geconcentreerd naar beneden te fietsen daar het wegdek behoorlijk nat is en dus glad. De hele dag gaat onze route op en neer maar we worden daardoor wel constant beloond met mooie uitzichten en vaak zien we in de verte de Alpen liggen.

32 Om half 3 zijn we alweer terug in Wangen en zijn beiden van mening dat het een prachtige fietstocht is geweest. Jammer dat de zon het liet afweten want dan zou het helemaal top zijn geweest. We besluiten nog een stukje binnendoor richting huis te rijden. Om 3 uur start Wim de camper en om kwart over 5 komen we aan op de camperplek van Pfullingen. Een kleine mooie rustige plek voor 7 campers. De plek is gratis, de stroom betalen we. Zondag 24 oktober Pfullingen - Heel 500 km Ook vandaag besluiten we om een groot deel van de route naar huis binnendoor te rijden. We vertrekken om ongeveer kwart voor 9. Het is rustig op de weg en dan is het heerlijk rijden. Het is inmiddels kwart voor 5 als we thuis aankomen. Oberschwaben is een mooi glooiend heuvelachtig gebied. Er zijn heel veel mogelijkheden om er prachtige fietstochten te maken. Veel fietsers hebben we niet gezien, maar dat komt natuurlijk ook wel doordat het toch niet echt het seizoen meer is om te fietsen. Wandelaars waren er meer te zien. Wij hebben er weer van genoten en maar met een halve dag slecht weer kunnen we terugkijken op een goeie week.

33

34 Hoogte (m) Laupheim - Ulm - Laupheim Ulmer Münster ,0 10,0 20,0 30,0 40,0 50,0 60,0 70,0 Afstand (km)

35 Hoogte (m) Laupheim - Ochenhausen - Biberach - Laupheim ,0 10,0 20,0 30,0 40,0 50,0 60,0 70,0 Afstand (km)

36 Hoogte (m) Bad Wurzheim - Leutkirch - Winnis - Bad Wurzheim ,0 10,0 20,0 30,0 40,0 50,0 60,0 70,0 Afstand (km)

37 Hoogte (m) Wangen - Bodensee - Wangen ,0 10,0 20,0 30,0 40,0 50,0 60,0 70,0 Afstand (km)

38 Hoogte (m) Wangen - Winnis - Isny- Wangen ,0 10,0 20,0 30,0 40,0 50,0 60,0 70,0 Afstand (km)

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011 Bad Marienberg 21 t/m 25 april 2011 Donderdag 21 april Heel - Bad Marienberg 195 km Aankomend weekend is het Pasen en dat betekent dat Wim 4 dagen vrij is. We hebben besloten om richting het Westerwald

Nadere informatie

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009 Eifel - Prüm 21 mei - 24 mei 2009 Donderdag 21 mei Heel - Prüm 170 km Prüm - Gillenfeld Laagste punt: 360 m Totale stijging: 870 m Hoogste punt: 624 m Totale daling: 840 m Weer: half bewolkt 63 km We gaan

Nadere informatie

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei Voorjaar 2011 Midden-Frankrijk 21 april t/m 7 mei Donderdag 21 april 2011 191 km Na het avondeten op weg. Even voorbij Vianen ontdekten we dat we de autopapieren vergeten waren. Teruggereden en weer opnieuw

Nadere informatie

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012 Het Groene Hart 5 t/m 9 april 2012 Donderdag 5 april Heel - Hekendorp 163 km Hekendorp - Gouda 23 km Pasen staat weer voor de deur en dat betekent voor ons 5 vrije dagen. Daar Janneke en Arnold, dochter

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

Allgäu. 20 t/m 30 oktober 2011

Allgäu. 20 t/m 30 oktober 2011 Allgäu 20 t/m 30 oktober 2011 Donderdag 20 okt Heel - Stromberg 230 km De herfstvakantie staat weer voor de deur en omdat Wim op vrijdag altijd vrij heeft gaan we vandaag alvast een stuk richting Zuid-Duitsland.

Nadere informatie

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011 Zoetermeer 7 t/m 10 april 2011 Donderdag 7 april 185 km Heel - Zoetermeer Afgelopen dagen hebben we met belangstelling de weerberichten gevolgd voor aankomend weekend. We hebben zondag een verjaardagsfeest

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018 Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen 6 t/m 9 april 2018 Vrijdag 6 april Heel - Zeltingen 220 km Zeltingen -Bernkastel Bernkastel - Zeltingen Laagste punt: 104 m Hoogste punt: 414 m Totale stijging:

Nadere informatie

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland Deel 1: Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland 01 t/m 13 juni 2015 (Deel 2: Sankt Johann in Tirol) Maandag 1 juni Heel - Laudenbach 437 km Na een kort oponthoud door een file komen we rond vier uur

Nadere informatie

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015 Ahrtal Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig 11 t/m 14 mei 2015 Maandag 11 maart Heel - Heppingen (Ahr) 137 km Heppingen - Dernau Laagste punt: 90 m Hoogste punt: 228 m Totale stijging: 650 m Totale

Nadere informatie

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei Voorjaar 2010 Midden- en Zuid-Frankrijk 5 t/m 17 mei Woensdag 5 mei 2010 811 km Om half negen op weg. Via Maastricht naar Metz waar we inkopen deden. Vlot door en bij Châlon de snelweg af en binnendoor

Nadere informatie

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober Herfst 2012 Frankrijk 29 september t/m 12 oktober Zaterdag 29 september 256 km We rijden om even over 10 uur weg. Via de snelweg, die we bij Beek verlaten, naar Limburg. Binnendoor via Valkenburg en Slenaken

Nadere informatie

Tsjechië. 28 april t/m 7 mei 2011

Tsjechië. 28 april t/m 7 mei 2011 Tsjechië 28 april t/m 7 mei 2011 Donderdag 28 april Heel - Soest (Duitsland) 200 km We gaan deze meivakantie naar Tsjechië. Voor ons de eerste keer dat we daar naar toe gaan, dus we zijn erg benieuwd.

Nadere informatie

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari Winter 2013 Zuid-Frankrijk 5 t/m 16 februari Dinsdag 5 februari 2013 563 km Om negen uur vertrokken. Eerst naar Geldern omdat onze camperdealer een verkeerd aangesloten kabel van de koelkast nog goed moest

Nadere informatie

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 !1 Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 Vrijdag en zaterdag 21 en 22 oktober Het is tegen 11 uur als we op ons gemak vertrekken. We gaan naar Bretagne, daar is het droog en soms zelfs zonnig volgens de berichten.

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem. Mem (begin van de scheren aan de oostkust.)

Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem. Mem (begin van de scheren aan de oostkust.) Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem Mem (begin van de scheren aan de oostkust.) Tweede helft: van Motala tot Mem Dinsdag 20 juli mooi weer westen wind 3-4-In de ochtend

Nadere informatie

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart Wintersport 2001 Pontresina 24 februari t/m 3 maart zaterdag 24 februari 2001 985 km Om kwart over zes weggereden. De weg is besneeuwd en plaatselijk glad. Even over de grens begint het al gauw weer te

Nadere informatie

Fränkische Schweiz. 30 april t/m 8 mei 2005

Fränkische Schweiz. 30 april t/m 8 mei 2005 Fränkische Schweiz 30 april t/m 8 mei 2005 Zaterdag 30 april Deze meivakantie is voor ons een bijzondere vakantie. Onze eerste vakantie nadat wij een week geleden samen zijn gaan wonen. Wij hebben deze

Nadere informatie

De Allgäu. 14 t/m 21 oktober 2006

De Allgäu. 14 t/m 21 oktober 2006 De Allgäu 14 t/m 21 oktober 2006 Kaarten en hoogteprofielen staan aan het eind van het verslag. Tekst: Trudi; foto s: Wim (meestal) Zaterdag 14 oktober Heel - Füssen 650 km De herfstvakantie is weer aangebroken

Nadere informatie

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK De laatste week van augustus zijn wij (Loes en Diana) samen met onze honden naar de Oostenrijkse bergen geweest om lekker te gaan wandelen. We hadden

Nadere informatie

Wij zijn met elkaar op vakantie:

Wij zijn met elkaar op vakantie: Wij zijn met elkaar op vakantie: Manja Ciska Adri Piet Paul Zaterdag 28 juli: Vanmorgen zijn we allemaal vroeg opgestaan om op tijd in Arnhem op het kantoor te zijn. Vertrek naar Bremm om 10 uur. Tot onze

Nadere informatie

Oostenrijk. 23 april - 4 mei 2009

Oostenrijk. 23 april - 4 mei 2009 Oostenrijk 23 april - 4 mei 2009 Hoogteprofielen en kaarten staan aan het einde van het verslag Vrijdag 24 april Heel - Stromberg 240 km Weer: zonnig Om kwart voor 4 is het zover, we vertrekken richting

Nadere informatie

Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017

Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017 Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017 Keurig op tijd arriveert de bus in Tonden met hierin al de dames die in Zaltbommel zijn opgestapt. Na wisseling van de oprij-chauffeur en de koffers

Nadere informatie

Sächsische Schweiz. 18 t/m 25 oktober 2003

Sächsische Schweiz. 18 t/m 25 oktober 2003 Sächsische Schweiz 18 t/m 25 oktober 2003 Sächsische Schweiz 18 t/m 25 oktober 2003 Zaterdag 18 oktober 2003 Om 5 uur loopt de wekker af. Gisteravond hebben we de camper al ingepakt dus blijft vanmorgen

Nadere informatie

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10 Wandelweek september 2012 in Oostenrijk, Stubaier Alpen, Sellrain Dit keer ben ik alleen op pad gegaan. Mijn doel is een huttentocht te maken van 5 hutten met twee gletsjer overgangen. De start van de

Nadere informatie

Saarland 18 t/m 24 februari 2012

Saarland 18 t/m 24 februari 2012 Saarland 18 t/m 24 februari 2012 Wandern mit der Bahn Konz Saarburg Taben Saarhölzbach Bessingen Beckingen Zaterdag 18 feb Heel - Saarburg 240 km Voor deze vakantie gaan we naar het Saarland, een gebied

Nadere informatie

REISVERSLAG HONDA4FEST CEREGLIO MEI 2007

REISVERSLAG HONDA4FEST CEREGLIO MEI 2007 1 van 9 18-11-2012 20:38 REISVERSLAG HONDA4FEST CEREGLIO 16-22 MEI 2007 Door René van Maanen en Ronald van de Bijl Eigenlijk is het allemaal begonnen met een grap. Doordat ik René had gevraagd om mee te

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

GR 5 MANTERNACH - LIVERDUN. Vrijdag 9 mei 2008 Manternach Grevenmacher 6 km. Gemiddelde snelheid in beweging : 5,6 km.

GR 5 MANTERNACH - LIVERDUN. Vrijdag 9 mei 2008 Manternach Grevenmacher 6 km. Gemiddelde snelheid in beweging : 5,6 km. GR 5 MANTERNACH - LIVERDUN Vrijdag 9 mei 2008 Manternach Grevenmacher 6 km. Gemiddelde snelheid in beweging : 5,6 km. We rijden met de trein naar Manternach in Luxemburg. Normaal gezien hebben we 15 minuten

Nadere informatie

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory

Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory Dinsdag 5-08 windje 3 uit het noorden, dus voor het lapje op weg. Zonnig. Inverness - Dochgarroch In de ochtend lekker getutteld en s middag na vier

Nadere informatie

De Allgäu. 23 t/m 30 oktober 2004

De Allgäu. 23 t/m 30 oktober 2004 De Allgäu 23 t/m 30 oktober 2004 Zaterdag 23 oktober Het is herfstvakantie en we gaan er weer een weekje opuit. Deze keer hebben we ons oog laten vallen op de Allgäu, een gebied in het zuidwesten van Bayern.

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

Graaf van Hornepad 2006

Graaf van Hornepad 2006 Graaf van Hornepad 2006 Zaterdag 4 februari Weert - Tungelroy 18 km Daar we ook zo nu en dan een enkele dag willen wandelen hebben we besloten om het Graaf van Hornepad te gaan lopen. Dit pad, een rondwandeling

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012.

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Zondag 10 juni 2012. Vanmorgen vertrokken en via Antwerpen, Brussel en Luxemburg zijn we, zonder tolwegen, lekker opgeschoten en doorgereden tot Arc et Senans. Hier

Nadere informatie

De Main- en Tauberroute. 20 t/m 28 februari 2004

De Main- en Tauberroute. 20 t/m 28 februari 2004 De Main- en Tauberroute 20 t/m 28 februari 2004 Vrijdag 20 februari Vandaag begint onze voorjaarsvakantie en de route voert ons naar Duitsland, naar het plaatsje Wertheim aan de Tauber, waar de Main en

Nadere informatie

Les 5. Tijd & het weer

Les 5. Tijd & het weer www.edusom.nl Opstartlessen Les 5. Tijd & het weer Wat leert u in deze les? Praten over het weer. Praten over de tijd. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente Den Haag en DWI Amsterdam

Nadere informatie

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea Vakantie Valkenburg 2013 Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig Reisbegeleiders: Reina en Lea Maandag 24 juni 2013 Na gezellig afscheid genomen te hebben, reden we van Arnhem naar Veenendaal om daar

Nadere informatie

Bodensee 6 dagen start Salem per trein

Bodensee 6 dagen start Salem per trein Bodensee 6 dagen start Salem per trein individuele fietsvakantie vanaf 514 Langs de Bodensee door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland Aan de noordoever van de Bodensee ligt het plaatsje Salem bei Überlingen

Nadere informatie

Bodensee 6 dagen start Salem

Bodensee 6 dagen start Salem Bodensee 6 dagen start Salem individuele fietsvakantie vanaf 351 Rondje Bodensee door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland Tijdens deze reis start u in Duitsland aan de noordover van de Bodensee in het

Nadere informatie

69. Van gastvrij Nijmegen naar warm onthaal in Arcen

69. Van gastvrij Nijmegen naar warm onthaal in Arcen 69. Van gastvrij Nijmegen naar warm onthaal in Arcen 29 maart 2013 In Nijmegen hebben we heerlijk geslapen. Marga wil nog even alles uit de kast halen voor het ontbijt maar we hebben voldoende aan een

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Met de veteranen een weekend naar

Met de veteranen een weekend naar Met de veteranen een weekend naar We vertrokken vrijdag 17 mei om 16:00 van het chalet om de vlieger vanaf Charleroi te nemen. Daar aangekomen namen we onze traditionele doop Aan boord waren er geen rode

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

De muziekreis naar Valkenburg.

De muziekreis naar Valkenburg. De muziekreis naar Valkenburg. 24 maart 2014 Vandaag gaan we met het Buitenhof naar Valkenburg voor de muziekreis. De begeleiders Marij en Henk gaan al vroeg op pad om iedereen op te halen. Marij haalt

Nadere informatie

Dag 13(11-07-'09 67km)

Dag 13(11-07-'09 67km) Dag 13(11-07-'09 67km). Een pittoresk hofje in bergen Omdat de laatste camping geen succes was zijn we vertrokken naar Bratland Camping in Hankeland 24km verderop. Hier hebben we de wagen weer opgezet

Nadere informatie

Maximiliansweg. Lindau - Berchtesgaden. 19 oktober 2007 -??

Maximiliansweg. Lindau - Berchtesgaden. 19 oktober 2007 -?? Maximiliansweg Lindau - Berchtesgaden 19 oktober 2007 -?? Kaarten staan aan het eind van het verslag. Tekst: Trudi; foto s: Wim Vrijdag 19 oktober Heel - Stromberg 237 km Weer: half bewolkt Deze vakantie

Nadere informatie

Woensdag 15 juni: Mail de deur uit om de caravan op te halen, 20 juni kan deze gehaald worden

Woensdag 15 juni: Mail de deur uit om de caravan op te halen, 20 juni kan deze gehaald worden Zaterdag 11 Juni: De route naar het zuiden is globaal uit gezet. Dinsdag 14 juni: De eerste boodschappen zijn gedaan Woensdag 15 juni: Mail de deur uit om de caravan op te halen, 20 juni kan deze gehaald

Nadere informatie

Italiaanse dolomieten XL 2017

Italiaanse dolomieten XL 2017 Italiaanse dolomieten XL 2017 Op veler verzoek zijn er weer een aantal fantastische ritten door de dolomieten uitgeschreven. Dit keer met een iets langer verblijf en met een aantal nieuwe routes! Op zaterdag

Nadere informatie

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013.

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. In de zomer van 2013 is het plan geboren om met de racefiets een weekje te fietsen op Gran Canaria. 11 oktober is na wat voorbereiding de vertrek datum gevonden.

Nadere informatie

Provence. 2 mei t/m 14 mei 2010

Provence. 2 mei t/m 14 mei 2010 Provence 2 mei t/m 14 mei 2010 Zondag 2 mei Heel - Cuiseaux 680 km Route: Heel - Luik - Nancy - Epinal - Besançon - Lons-le-Saunier - Cuiseaux Weer: af en toe een bui We gaan weer naar de Provence. Twee

Nadere informatie

DAG 1, vrijdag 1 juni 2012 Epe (Ned) Roermond (Ned) 187 km

DAG 1, vrijdag 1 juni 2012 Epe (Ned) Roermond (Ned) 187 km ETAPPE OVERZICHT EPE ALPE d HUEZ vrijdag 1 juni 2012 dinsdag 5 juni 2012 * Deelnemers: Brunekreeft, Dalstra, Dieker, ten Have, de Hey, Kaagman, Keurhorst, Leewol, Pleiter, Roncken, Sonneveld, de Vries,

Nadere informatie

Maandag 22 april 2013

Maandag 22 april 2013 Maandag 22 april 2013 Hallo ouders! We begonnen de dag vandaag helaas met wat minder weer, maar dat kon de pret niet drukken, aangezien we het grootste deel van de dag binnen waren. Allereerst gingen we

Nadere informatie

Take a look at my life 48

Take a look at my life 48 Take a look at my life 48 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Funpop Sevenum. 20 mei mei Reisverslag V1901B

Funpop Sevenum. 20 mei mei Reisverslag V1901B Funpop 2019 Sevenum 20 mei 2019 27 mei 2019 Reisverslag V1901B Inleiding Accommodatie: Landal Domein De Schatberg, huisje 116 Deelnemers: Joop Ferry Hans Wilco Rene Udo Jurrien Begeleiders: Gerrit Frieda

Nadere informatie

De HandbikeBattle 2014

De HandbikeBattle 2014 De HandbikeBattle 2014 Raisa, mijn fysiotherapeute van revalidatiecentrum De Vogellanden, vroeg mij half Januari of ik mee wou doen aan een hanbikebattle in Oostenrijk. Ze was zelf heel enthousiast. Ze

Nadere informatie

Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim.

Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim. Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim. Door omstandigheden moest de groep van Hein Tol zich enkele weken voor vertrek helaas terugtrekken. Onze groep bestaande uit Simon Kras, Johan

Nadere informatie

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 1 Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie met een

Nadere informatie

Als het even ophoudt met regenen proberen we onze kledij wat te drogen aan een schuilhut. Maar we zitten nog niet neer of het begint terug te

Als het even ophoudt met regenen proberen we onze kledij wat te drogen aan een schuilhut. Maar we zitten nog niet neer of het begint terug te Als het even ophoudt met regenen proberen we onze kledij wat te drogen aan een schuilhut. Maar we zitten nog niet neer of het begint terug te regenen. Tegen de avond zijn we door en door nat en dit ondanks

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

Giro di KiKa e etappe IL Classico / Bolzano Bormio = 153 km en hoogtemeters

Giro di KiKa e etappe IL Classico / Bolzano Bormio = 153 km en hoogtemeters Giro di KiKa 2016 In januari heb ik de beslissing genomen om dit jaar mee te doen aan Giro di Kika 2016. Dit is een 6 daagse fietstocht ten bate van de strijd tegen kinderkanker, door de Dolomieten met

Nadere informatie

Namibië. 25 augustus 2015

Namibië. 25 augustus 2015 Namibië 25 augustus 2015 Verslag Namibië 27-6 tm 9-7- 2015 27-6 Vertrek vanaf Frankfurt om 20.10 uur. 28-6 Na een vlucht van 10 uur zijn wij aangekomen op Windhoek. Wat was het koud s,morgens vroeg om

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu.

Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu. Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu. Onze groep bestond oorspronkelijk uit zes man. Helaas moesten twee

Nadere informatie

Appartementen Moezel. Brochure: Appartementen Moezel. Algemeen. Accommodatie

Appartementen Moezel. Brochure: Appartementen Moezel. Algemeen. Accommodatie Appartementen Moezel Algemeen Deze prachtige rolstoelaangepaste appartementen liggen direct aan de Moezel, op ca 20 km van Cochem. Het huis bestaat uit 4 appartementen welke volledig geschikt zijn voor

Nadere informatie

Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk.

Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk. Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk. Zaterdag morgen 15 juni 2013 om 5 uur gaat het trainings weekje mountainbiken in Oostenrijk beginnen. Onze verblijfplaats in Oostenrijk is het appartement van

Nadere informatie

BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK. Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start.

BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK. Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start. BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start. In Noord Frankrijk, 385 km van Den Haag, net onder de Franse

Nadere informatie

Raadsman, heeft u nog raad?

Raadsman, heeft u nog raad? Raadsman, heeft u nog raad? Het vliegtuig waarmee wij landen op het Noorse vliegveld stuitert een paar keer over de landingsbaan. Er is een sneeuwstorm buiten als we aankomen. Samen met het Tweede Mariniersbataljon

Nadere informatie

La Palma Vrijdag 28 september

La Palma Vrijdag 28 september La Palma 2007 Vrijdag 28 september Om 02:50 staat de taxi voor de deur om naar Schiphol te rijden. Na het inchecken, begint de vlucht op tijd om 05:30 uur en we komen om 09:50 (lokale tijd) op het vliegveld

Nadere informatie

De busreis ging prima om 7 uur vertrek uit Hilversum en via Eindhoven om Frans, Wim en Daan op te halen richting Italië

De busreis ging prima om 7 uur vertrek uit Hilversum en via Eindhoven om Frans, Wim en Daan op te halen richting Italië MALGA CIAPELA 7 maart 16 maart 2008 Blij weer zoveel bekende gezichten te zien op deze reis van stichting SKI VRIENDEN. En inderdaad het zijn vrienden geworden dit groepje fanatiekelingen die één, twee

Nadere informatie

De Road Runners naar Luxemburg.

De Road Runners naar Luxemburg. De Road Runners naar Luxemburg. Donderdag 13 mei was het weer zo ver de Road Runners { zo noemen zich tegenwoordig } en aan hang { supporters } 11 personen, zijn we naar Luxemburg geweest, het is een combinatie

Nadere informatie

Uitwisseling met Italië

Uitwisseling met Italië Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang AED info Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute Links Archief

Nadere informatie

Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten

Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten lengte 26 km, 465 m stijgen, 610 m dalen Hoogteprofiel Westweg Het zou vandaag weer een zonnige, warme dag worden met temperaturen boven de 30 graden. Onder een

Nadere informatie

WERKWEEK AMELAND 2015

WERKWEEK AMELAND 2015 De eerste dag van de werkweek Veel regen gehad, maar de meeste tijd zaten we droog in de bus. Op de Afsluitdijk werd nog even de topografische kennis getest en daarover waren de juffen en meesters tevreden.

Nadere informatie

Moselhöhenweg. 28 november t/m 1 december 2003 31 december t/m 4 januari 2004 31 december t/m 3 januari 2005. totaal 163 km

Moselhöhenweg. 28 november t/m 1 december 2003 31 december t/m 4 januari 2004 31 december t/m 3 januari 2005. totaal 163 km Moselhöhenweg 28 november t/m 1 december 2003 31 december t/m 4 januari 2004 31 december t/m 3 januari 2005 totaal 163 km Moselhöhenweg gewandeld in 2003/2004/2005 Vrijdag 28 november s Middags vertrokken

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 van WandelgroepLOOP

Nieuwsbrief 2 van WandelgroepLOOP 15-02-2012 Nieuwsbrief 2 van WandelgroepLOOP Welkom bij de tweede nieuwsbrief van wandelgroeploop. Wisten jullie dat.. we, ondanks wind, regen en sneeuw op één na alle wandelingen gelopen hebben? iedereen

Nadere informatie

Schleuse Rosenbeck Spandau Nordhafen.

Schleuse Rosenbeck Spandau Nordhafen. 17-07-2017 Schleuse Rosenbeck Zehdenick. We gaan vanaf het Werbellinkanal weer terug naar het plasje waar we eerder zo fijn geankerd hadden. De Prerauer stick. Maar als we Zehdenick, het stadje wat vlak

Nadere informatie

Sneeuwschoenwandelen Berchtesgadener Alpen

Sneeuwschoenwandelen Berchtesgadener Alpen Intro Zoals de naam van het bedrijf al zegt proberen we elke reis tot een echte beleving te maken! En hopelijk is die zo goed dat we je kunnen verwelkomen als terugkerende klant. Wanneer je op pad gaat

Nadere informatie

LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY

LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY & GOLF Zijn de Healey en golf uw passie? Wij willen deze twee combineren in de eerste Healey golfreis. In vier dagen tijd spelen wij op drie prachtige golfbanen

Nadere informatie

Take a look at my life week 13

Take a look at my life week 13 Take a look at my life week 13 Dit was me wel een weekje zeg een nogal saai weekje. Met heel veel op bed liggen omdat ik ziek ben. Hoest de longen uit me lijf, ben onwijs verkouden, totaal geen energie

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

Italiaanse dolomieten reis 2015

Italiaanse dolomieten reis 2015 Italiaanse dolomieten reis 2015 Op zaterdag 23 mei vertrekken we richting de dolomieten om daar 5 dagen te genieten van het geweldige berglandschap met wegen die daar op een indrukwekkende wijze zijn aangelegd.

Nadere informatie

Spandau Nordhafen Anker Glendower See

Spandau Nordhafen Anker Glendower See 03-08-2017 Spandau Nordhafen Berlin / Charlotteburg. We verlaten Spandau en varen via Schleuse Spandau de Spree op. Best wel een beetje spannend. Er wordt veel gezegd en geschreven over de terreur van

Nadere informatie

Reisverslag Pisa 2012

Reisverslag Pisa 2012 Reisverslag Pisa 2012 Door: Anne Marte Gardenier, vw5c DAG 1: om 10.40 kwamen we aan in het regenachtige Pisa. Het was gelijk weer erg gezellig met mijn italiaan. Het klikte ook goed met haar ouders. Daarna

Nadere informatie

Chenay, maandag 26 mei 2008

Chenay, maandag 26 mei 2008 Chenay, maandag 26 mei 2008 26 kilometer, totaal 201 kilometer En het is maar goed ook, dat ik mijn tent niet hoef in te pakken. Het heeft de hele nacht geplensd van de regen. En er was ook flink wat wind.

Nadere informatie

De Kilimanjaro, hoogste berg van Afrika. Reisverslag van Helmut Brockmeyer.

De Kilimanjaro, hoogste berg van Afrika. Reisverslag van Helmut Brockmeyer. De Kilimanjaro, hoogste berg van Afrika. Reisverslag van Helmut Brockmeyer. Al vanaf mijn schooltijd is de Afrikaanse berg Kilimanjaro bijgebleven. Afrika en een berg met sneeuw? De interesse werd verder

Nadere informatie

Mannenweek Biddinghuizen

Mannenweek Biddinghuizen Mannenweek Biddinghuizen Tendens Vakanties 29 juli tm 5 augustus 2016 Vlnr op de foto; Piet, Ron, Rene, Robert,Wim, Thomas, Ludolf en Johan. Vrijdag 29 juli, Ron en Thomas zijn samen met Theo bij Tendens

Nadere informatie

Bodensee 8 dagen start Bregenz per trein

Bodensee 8 dagen start Bregenz per trein Bodensee 8 dagen start Bregenz per trein individuele fietsreis vanaf 626 Rond de Bodensee door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland Tijdens deze reis bezoekt u de drie landen rond de Bodensee: u start

Nadere informatie

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Het is zaterdag 11 mei 2013. De wekker loopt af om 03.00 uur. Oei, wat is het vroeg.

Nadere informatie

ALPE D HUEZ DE REISGIDS VOOR FIETSERS

ALPE D HUEZ DE REISGIDS VOOR FIETSERS ALPE D HUEZ DE REISGIDS VOOR FIETSERS Stijn Vanbosseghem V 1.0 20.04.2018 A. COL DE SARENNE CIJFERS Westzijde Lengte 3,0 km Gemiddeld % 7,5 % Hoogteverschil 227 m Voet 1.769 m Top 1.996 m Moeilijkheid

Nadere informatie

Februari Frankrijk, Italië en Zwitserland. 7 t/m 19 februari

Februari Frankrijk, Italië en Zwitserland. 7 t/m 19 februari Februari 2012 Frankrijk, Italië en Zwitserland 7 t/m 19 februari Dinsdag 7 februari 2012 583 km Als we om kwart voor 10 wegrijden vriest het nog dat het kraakt (bijna -15 C!). Omdat de weg bij Den Bosch

Nadere informatie