Maximiliansweg. Lindau - Berchtesgaden. 19 oktober ??

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Maximiliansweg. Lindau - Berchtesgaden. 19 oktober 2007 -??"

Transcriptie

1 Maximiliansweg Lindau - Berchtesgaden 19 oktober ??

2 Kaarten staan aan het eind van het verslag. Tekst: Trudi; foto s: Wim Vrijdag 19 oktober Heel - Stromberg 237 km Weer: half bewolkt Deze vakantie gaan we een begin maken met de Maximiliansweg. Dit pad is 360 km lang en loopt van Lindau aan de Bodensee tot Berchtesgaden en heeft een totale stijging van meer dan m excl. de varianten die meestal over hogere toppen gaan. Het pad is genoemd naar Maximilian II, koning van Beieren, die in de zomer van 1858 van de Bodensee naar het Berchtesgadener Land trok. Het moderne wandelpad volgt niet precies de historische route, die vooral door de dalen liep, maar kiest gelukkig vaak voor bergkammen en toppen. Deze vakantie willen we tot het plaatsje Schwangau bij Füssen lopen. We hebben besloten om vandaag alvast een stuk richting Zuid-Duitsland te rijden. Om 3 uur vetrekken we en na een rit van 2,5 uur zonder files komen we aan bij de camperplek aan de A61 vlakbij het plaatsje Stromberg. We doen nog een paar boodschappen bij de Liddl die vlakbij de camperplek ligt. Zaterdag 20 oktober Stromberg - Wangen 403 km Weer: half bewolkt. Als we deze morgen om 8 uur opstaan schijnt de zon inmiddels al. Wel is het buiten koud, -0,2 0 C. We halen verse broodjes bij de bakker en vertrekken om half 9. De reis gaat voorspoedig ondanks dat we een enkele keer in een korte file staan. Om 3 uur arriveren we op de camperplek in Wangen die al behoorlijk volstaat. Zondag 21 oktober Lindau - Wolfurt 22 km Laagste punt: 397 m Totale stijging: 26 m Hoogste punt: 427 m Totale daling: 6 m Weer: miezerig, maar geen regenjas nodig We zijn deze morgen al vroeg wakker en staan om kwart voor 7 naast ons bed. We beginnen de dag met warme broodjes uit onze oven en kopen daarna verse broodjes voor onderweg bij de bakker die langs komt op de camperplek. Wat een service! Om 8 uur vertrekken we naar Wolfurt in Oostenrijk, ongeveer 35 km rijden. We zetten de camper in het centrum neer en lopen ruim 2 km naar het station. Daar nemen we om 9.34 uur de trein naar Bregenz, waar we overstappen op de trein naar Lindau, dat weer bij Duitsland hoort. Zo beginnen we om 10 uur aan onze wandeling met een kijkje in de haven. De lucht is grauw en het miezert wat.

3 We lopen via de Maximilianstrasse richting het centrum. Hier zien we een oud gebouw waar al eeuwen een bakkerij is gevestigd. De namen met de jaartallen staan aangegeven op de gevel. Dit fraaie pand is het oude stadhuis en het doet nu dienst als restaurant.

4 Onze wandeling van vandaag loopt voor een groot langs de Bodensee. Hier zien we in de verte Lindau achter ons liggen. Ondanks dat het weer zich niet echt leent voor een tochtje over het meer zien we toch diverse rondvaartboten. Als we net na het middaguur in Bregenz arriveren zien we de Stadt Bregenz klaar liggen om uit te varen.

5 Even later komen we aan op een plein waar het publiek, met name veel jonge kinderen, zich kunnen vermaken met diverse outdooractiviteiten.

6

7 Bij de Bregenzer Ach nemen we afscheid van de Bodensee en lopen richting de bergen.

8 Vlak voor Wolfurt zien we dit vreemde gesteente in de rivier de Bregenzer Ach. Volgens de beschrijving ontstond dit gesteente 20 miljoen jaar geleden in de zee die hier toen blijkbaar was. Om 3 uur zijn we weer terug bij de camper. Nadat het even na 12 uur opgehouden was met miezeren begint het nu weer te regenen. We rijden in een half uur naar de camping Feurstein op 743 m, een boerencamping net buiten het plaatsje Lingenau. Onderweg zien we dat er toch al behoorlijk veel sneeuw is gevallen in de bergen en even later begint het ook op de camping te sneeuwen en te hagelen. En nu maar hopen dat we morgen toch de bergen in kunnen.

9 Maandag 22 oktober Wolfurt - Müselbach 17 km Laagste punt: 418 m Totale stijging: 1080 m Hoogste punt: 1183 m Totale daling: 880 m Weer: half bewolkt We hadden eerst in gedachten dat we vandaag van Wolfurt naar het plaatsje Hittisau zouden gaan lopen over een afstand van 25 km. Maar daar we het weer niet helemaal vertrouwen en de looptijd ongeveer 9 uur bedraagt beslissen we anders. We lopen vandaag tot Müselbach en de rest lopen we morgen. We doen het daarom vanmorgen rustig aan. Om half 10 vertrekken we naar de bushalte vlakbij Müselbach aan de weg nr. 200 tegenover de bakker. Helaas is er geen parkeerplaats voor de camper, maar we vinden een mooi parkeerplaatsje 400 m verderop richting het plaatsje Egg. Om 10 uur arriveert keurig op tijd de bus en deze brengt ons in 20 minuten naar Wolfurt op 420 m hoogte. We lopen al snel het plaatsje uit en komen na een stevige klim door bos en weilanden aan bij Gasthaus Dreiländerblick op 760 m. Bij helder weer kun je hier Duitsland, Zwitserland en natuurlijk Oostenrijk zien liggen. Ondanks dat het weer vandaag veel beter is dan gisteren is het niet helder genoeg. We klimmen verder naar Buggenegg op 940 m en moeten dan 200 m dalen naar Alberschwende.

10 Rond 900 m aan de noordkant van de bergen is de sneeuw nog volop aanwezig.

11 Na Alberschwende begint een forse klim naar de Brüggelekopf. Op deze steile skihelling is mooi de sneeuwgrens te zien. Even later verruilen we de steile skihelling in een nog steiler en vreselijk glibberig pad. Het laatste deel van het pad is moeilijk begaanbaar door omgevallen bomen. Bovengekomen geeft een bord aan dat dit pad afgesloten is. Misschien is het handig om beneden ook zo n bordje neer te zetten?

12 Hierna klimmen we nog iets verder en zien vlak onder de top een kabelbaan in ruste. In deze tijd van het jaar is deze alleen in het weekend in bedrijf. Het is nu nog maar een klein stukje klimmen naar de eerste top van deze vakantie, de Brüggelekopf op 1182 m.

13 Nu hebben we voor vandaag het klimmen gehad. We pauzeren nog voor de tweede keer op een wel heel bijzondere beschutte plek en lopen daarna in ongeveer anderhalf uur naar Müselbach waar we deze morgen de camper hebben geparkeerd. We gaan weer terug naar de camping Feurstein om daar nog een nacht te blijven. We hebben vandaag mooi weer gehad, geen neerslag en met temperaturen boven in de bergen rond het vriespunt. Dinsdag 23 oktober Müselbach - Hittisau 10 km Laagste punt: 580 m Totale stijging: 360 m Hoogste punt: 935 m Totale daling: 180 m Weer: bewolkt Deze ochtend beginnen we met een rustig ontbijt met verse broodjes die we besteld hebben bij de eigenaresse van de camping. Vervolgens rijden we naar het plaatsje Hittisau waar we om 20 voor 10 de bus nemen naar Egg. Daar kunnen we gelijk overstappen op de bus naar Müselbach en om 10 uur beginnen we aan onze wandeling. We steken al heel snel de Bregenzer Ach over die we 90 m beneden ons zien stromen (zie volgende bladzijde) Ook vandaag lopen we weer veel over glooiend terrein waar we heel veel grote boerderijen zien.

14

15 Dit wandelbord zien we in het plaatsje Lingenau waar we een poosje oplopen met de E4 en de E5.

16 Wij zijn geen echte grote vogelkenners, dus vinden wij deze eenden wel heel bijzonder om te zien. Op deze plek houden wij een pauze en vinden ondanks de mist het uitzicht toch nog de moeite waard. Beneden zien we Lingenau liggen.

17 Hierna gaat onze wandeling door bosgebied. Eén van de weinige uitzichten geeft ons weer zicht op Lingenau. Nadat we het bos hebben verlaten eten we ons laatste broodje op, zittend op een bankje met uitzicht op Hittisau. Je zou niet zeggen dat het misschien maar een graad of 5 is. Om ongeveer kwart voor 3 zijn we weer bij de camper. Een korte relaxte wandeling vandaag. We vertrekken hierna naar Sonthofen en gaan daar staan op de Campingplatz an der Iller.

18 Woensdag 24 oktober Sonthofen - Obergschwend 16 km Laagste punt: 748 m Totale stijging: 1110 m Hoogste punt: 1652 m Totale daling: 820 m Weer: zonnig, bewolkt, mist We hebben door de winterse omstandigheden ons plan moeten aanpassen. De 2-daagse naar het Staufner Haus op 1614 m en vervolgens de wandeling over de Nagelfluhkette op 1834 m vinden we te gevaarlijk worden. Het advies van de deskundigen is om deze wandeling absoluut niet te doen bij slecht weer en wij denken dat de grootste boosdoener de grote hoeveelheid sneeuw is die de laatste dagen is gevallen. We bewaren deze wandeling voor een volgende vakantie. We lopen daarom vanaf Sonthofen verder. We vertrekken vanaf de camping en lopen dwars door het plaatsje om aan de oostkant deze weer te verlaten. Het pad gaat hier gelijk omhoog en we lopen al snel langs de Burgruine Fluhenstein. We lopen door het piepkleine plaatsje Unterried om vervolgens via een mooie asfaltweg door de glooiende weilanden, waar nog een laagje sneeuw ligt, verder te stijgen.

19 Even later verruilen we de weilanden voor bos en we zien dat hier de sneeuw aanmerkelijk hoger ligt. Een prachtig gezicht.

20 Intussen heb ik het behoorlijk warm gekregen met dat geploeter door de sneeuw en de temperatuur is inmiddels ook al zo n 5 graden boven nul. Als we even later het bos uitkomen zien we een mooie witte wereld omgeven door wit geworden sparren. De zon doet hier zijn uiterste best om alles nog mooier te laten zijn.

21 Een paar minuten later! We komen bij de Tiefenbacher Eck op 1525 m. We zien niets meer, ineens is er een dikke mist en de temperatuur daalt snel. Wim raadpleegt zijn kaart en gps en we dalen een stukje. We besluiten bij een hutje beschutting te zoeken, wat te eten en hopen dat de mist wat optrekt.

22 Maar helaas, de mist blijft en met gps, kaart en kompas zoeken wij onze weg richting de Spieser. Na ruim een haf uur zien we in de verte de Spieser op 1652 m verschijnen, nog omringd door flarden mist. Nog geen 5 minuten later ligt de Spieser te glinsteren in de zon. Wat kan het weer snel omslaan.

23 Aan de voet van de Spieser staat dit koude wandelbord dat de weg naar de top aangeeft. Maar door de sneeuw is er geen pad te bekennen en omdat er voor ons niemand heeft gelopen klimmen wij maar gewoon naar boven en dat valt niet mee.

24 Als we bijna boven zijn zien we het kruis al staan. Het is nog maar een klein stukje. Boven gekomen hebben we een magnifiek uitzicht. Dit hadden we niet durven dromen!

25 In de verte zien we de Aggenstein, die we nog goed kennen van de vakantie van vorig jaar. We blijven een poosje van het uitzicht genieten om vervolgens aan de afdaling te beginnen. Maar door de sneeuw is er geen enkel pad te zien. We moeten het zien te redden met wederom de gps, kaart en kompas. Het wordt een hele toer, temeer doordat de sneeuw soms 50 cm hoog is. Ook het zicht is weer erg slecht, we kunnen niet ver naar beneden kijken om te zien of we op de goede weg zijn. Volgens Wim is dit zijn moeilijkste klus sinds hij wandelt. Maar het lukt en we komen heelhuids om even na 4 uur aan bij de bushalte in Obergschwend. Daar blijkt dat de bus die om half 5 aankomt maar tot Oberjoch gaat en dat we daar een uur moeten wachten op de bus naar Sonthofen. Wij lossen dit op om eerst naar Oberjoch te gaan en daar in het plaatsje op zoek te gaan naar een restaurant en vervolgens om half 7 de bus naar Sonthofen te pakken. En zo zijn we na een enerverende wandeldag om kwart over 7 met een volle buik weer terug op de camping. Donderdag 25 oktober Obergschwend - Pfronten Ried 15 km Laagste punt: 858 m Totale stijging: 150 m Hoogste punt: 1102 m Totale daling: 340 m Weer: even zonnig, daarna bewolkt Vandaag staken de Duitse Spoorwegen, dus moeten wij onze planning aanpassen. We besluiten om eerst met de bus vanuit Oy-Mittelberg naar Obergschwend te gaan en vervolgens naar station van Pfronten-Ried te lopen. Van daaruit moeten we weer terug zien te komen in Oy. Maar dat laten we nog maar even voor wat het is.

26 We nemen om half 11 dus de bus en beginnen na een half uur aan onze wandeling. We kijken nog een keertje om naar het berggebied waar we gisteren onze memorabele wandeling hebben gemaakt. Je zou niet zeggen dat daar zo n dik pak sneeuw ligt. We lopen in het begin heerlijk in het zonnetje maar zien in de verte de dikke bewolking al weer.

27 Als we omkijken zien we voor het laatst vandaag de zon boven het Allgäuer landschap. Even later komen we bij het riviertje de Vils. We volgen dit riviertje, voor een deel op Oostenrijks grondgebied, over een rustig dalend weg totdat we 2,5 uur later in Pfronten aankomen. We lopen naar het station en daar vertelt men ons dat er inderdaad geen treinen rijden maar dat een busdienst het vervoer heeft overgenomen en zodoende rijden wij met de bus om kwart voor 3 naar Oy. Wat een geluk. Hierna rijden wij door naar Füssen om daar op de voor ons bekende camperplek te gaan staan.

28 Vrijdag 26 oktober Pfronten Ried - Schwangau 24 km Laagste punt: 790 m Totale stijging: 760 m Hoogste punt: 1289 m Totale daling: 800 m Weer: bewolkt en mistig Deze morgen rijden we eerst naar de Tegelbergbahn en nemen daar om half 10 de bus via Füssen naar Pfronten Ried. Om half 11 beginnen we aan onze wandeling. We lopen vanaf Pfronten omhoog richting Falkenstein en zien achter ons nog het kerkje van Pfronten liggen. De Maximiliansweg volgt ook vandaag weer een stuk de A4. Vlak voordat we bij de Falkenstein arriveren gaan wij richting de Zirmgrat en zien aan de grenssteen dat we op de grens van Duitsland en Oostenrijk lopen.

29 Ons pad blijft stijgen en even later lopen wij uit de mist en zien een prachtig landschap. Door de sneeuw ziet het pad over de Zirmgrat er nog mooier uit.

30 We kunnen geen genoeg krijgen van de vergezichten, temeer daar we er vandaag niet meer zoveel tegen zullen komen.

31 Als we even later een stuk zijn gedaald belanden we weer in de mist. Ook de Saloberalpe, waar we ons op een goulashsoep trakteren, ligt in nevelen gehuld. Na de soep lopen we weer Duitsland in.

32 Tijdens de steile afdaling naar de Alatsee zouden we een blik op de Zugspitze kunnen werpen, maar helaas. de mist gooit roet in het eten. Een grappig ideetje van de Duitsers. Een mooi plaatje van de herfst, weerspiegeld in het water.

33 In Füssen wordt gewerkt aan een 2-tal springschansen die het hele jaar dienst kunnen doen. Als we even later de rivier de Lech willen oversteken is de brug afgesloten middels een hekje. Wij doen maar net of we het niet begrijpen en klimmen het hek over. Anders is het wel een heel eind omlopen. Hierna gaan we op weg naar de wereldberoemde kastelen Neuschwanstein en Hohenschwangau. Hier (vanaf de Schwansee) door de mist heel wazig te zien, het is niet anders.

34 Dat hier veel Japanners naar toe komen blijkt wel uit deze foto. En dan zijn er natuurlijk altijd weer de toeristische kraampjes.

35 Heb je geen zin of kan je niet het hoogteverschil van 150m overbruggen naar het slot dan is er altijd nog het paard en wagen. Aan klandizie is er geen gebrek. Wij lopen omhoog naar Neuschwanstein en willen via de Pöllatschlucht naar de Tegelbergbahn lopen. Maar wat zien we tot onze ergernis, de weg er naar toe is afgesloten. Volgens ons vinden ze het gewoon te gevaarlijk voor de toeristen met hun gladde schoenen en daarom hebben ze deze weg maar afgesloten.

36 Wij moeten dus weer naar beneden en lopen via een andere weg naar de camper. We zien een boom die zijn wortels helemaal om een rotsblok geslagen heeft. Onderweg zien we dat beneden de weg naar de Pöllatschlucht gewoon open is. Om kwart over 5 zijn we weer op de parkeerplaats bij de Tegelbergbahn en rijden daarna weer naar de camperplek in Füssen. Daar zetten we nog even snel ons uitzicht op de foto. Deze avond trakteren wij onszelf op een heerlijk etentje in het restaurantje op de camperplek. Zaterdag 27 oktober Füssen - Heel 660 km We vertrekken om 9 uur op de camperplek en na een voorspoedige reis zijn we om 5 uur weer thuis.

37 Hoogte (m). Lindau - Wolfurt ,0 5,0 10,0 15,0 20,0 25,0 Afstand (km)

38 Hoogte (m). Wolfurt - Müselbach ,0 5,0 10,0 15,0 20,0 25,0 Afstand (km)

39 Hoogte (m). Müselbach - Hittisau ,0 5,0 10,0 15,0 20,0 25,0 Afstand (km)

40 Hoogte (m). Sonthofen - Obergschwend ,0 5,0 10,0 15,0 20,0 25,0 Afstand (km) LET OP: De hieronder getekende route loopt wegens de grote hoeveelheid sneeuw niet overal over het pad!

41 Hoogte (m). Obergschwend - Pfronten ,0 5,0 10,0 15,0 20,0 25,0 Afstand (km)

42 Hoogte (m). Pfronten - Schwangau ,0 5,0 10,0 15,0 20,0 25,0 Afstand (km)

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

Allgäu. 20 t/m 30 oktober 2011

Allgäu. 20 t/m 30 oktober 2011 Allgäu 20 t/m 30 oktober 2011 Donderdag 20 okt Heel - Stromberg 230 km De herfstvakantie staat weer voor de deur en omdat Wim op vrijdag altijd vrij heeft gaan we vandaag alvast een stuk richting Zuid-Duitsland.

Nadere informatie

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

De Allgäu. 14 t/m 21 oktober 2006

De Allgäu. 14 t/m 21 oktober 2006 De Allgäu 14 t/m 21 oktober 2006 Kaarten en hoogteprofielen staan aan het eind van het verslag. Tekst: Trudi; foto s: Wim (meestal) Zaterdag 14 oktober Heel - Füssen 650 km De herfstvakantie is weer aangebroken

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018 Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen 6 t/m 9 april 2018 Vrijdag 6 april Heel - Zeltingen 220 km Zeltingen -Bernkastel Bernkastel - Zeltingen Laagste punt: 104 m Hoogste punt: 414 m Totale stijging:

Nadere informatie

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011 Bad Marienberg 21 t/m 25 april 2011 Donderdag 21 april Heel - Bad Marienberg 195 km Aankomend weekend is het Pasen en dat betekent dat Wim 4 dagen vrij is. We hebben besloten om richting het Westerwald

Nadere informatie

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015 Ahrtal Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig 11 t/m 14 mei 2015 Maandag 11 maart Heel - Heppingen (Ahr) 137 km Heppingen - Dernau Laagste punt: 90 m Hoogste punt: 228 m Totale stijging: 650 m Totale

Nadere informatie

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland Deel 1: Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland 01 t/m 13 juni 2015 (Deel 2: Sankt Johann in Tirol) Maandag 1 juni Heel - Laudenbach 437 km Na een kort oponthoud door een file komen we rond vier uur

Nadere informatie

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009 Eifel - Prüm 21 mei - 24 mei 2009 Donderdag 21 mei Heel - Prüm 170 km Prüm - Gillenfeld Laagste punt: 360 m Totale stijging: 870 m Hoogste punt: 624 m Totale daling: 840 m Weer: half bewolkt 63 km We gaan

Nadere informatie

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK De laatste week van augustus zijn wij (Loes en Diana) samen met onze honden naar de Oostenrijkse bergen geweest om lekker te gaan wandelen. We hadden

Nadere informatie

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012 Het Groene Hart 5 t/m 9 april 2012 Donderdag 5 april Heel - Hekendorp 163 km Hekendorp - Gouda 23 km Pasen staat weer voor de deur en dat betekent voor ons 5 vrije dagen. Daar Janneke en Arnold, dochter

Nadere informatie

Saarland 18 t/m 24 februari 2012

Saarland 18 t/m 24 februari 2012 Saarland 18 t/m 24 februari 2012 Wandern mit der Bahn Konz Saarburg Taben Saarhölzbach Bessingen Beckingen Zaterdag 18 feb Heel - Saarburg 240 km Voor deze vakantie gaan we naar het Saarland, een gebied

Nadere informatie

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011 Zoetermeer 7 t/m 10 april 2011 Donderdag 7 april 185 km Heel - Zoetermeer Afgelopen dagen hebben we met belangstelling de weerberichten gevolgd voor aankomend weekend. We hebben zondag een verjaardagsfeest

Nadere informatie

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10 Wandelweek september 2012 in Oostenrijk, Stubaier Alpen, Sellrain Dit keer ben ik alleen op pad gegaan. Mijn doel is een huttentocht te maken van 5 hutten met twee gletsjer overgangen. De start van de

Nadere informatie

De Allgäu. 23 t/m 30 oktober 2004

De Allgäu. 23 t/m 30 oktober 2004 De Allgäu 23 t/m 30 oktober 2004 Zaterdag 23 oktober Het is herfstvakantie en we gaan er weer een weekje opuit. Deze keer hebben we ons oog laten vallen op de Allgäu, een gebied in het zuidwesten van Bayern.

Nadere informatie

Sächsische Schweiz. 18 t/m 25 oktober 2003

Sächsische Schweiz. 18 t/m 25 oktober 2003 Sächsische Schweiz 18 t/m 25 oktober 2003 Sächsische Schweiz 18 t/m 25 oktober 2003 Zaterdag 18 oktober 2003 Om 5 uur loopt de wekker af. Gisteravond hebben we de camper al ingepakt dus blijft vanmorgen

Nadere informatie

Tsjechië. 28 april t/m 7 mei 2011

Tsjechië. 28 april t/m 7 mei 2011 Tsjechië 28 april t/m 7 mei 2011 Donderdag 28 april Heel - Soest (Duitsland) 200 km We gaan deze meivakantie naar Tsjechië. Voor ons de eerste keer dat we daar naar toe gaan, dus we zijn erg benieuwd.

Nadere informatie

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari Winter 2013 Zuid-Frankrijk 5 t/m 16 februari Dinsdag 5 februari 2013 563 km Om negen uur vertrokken. Eerst naar Geldern omdat onze camperdealer een verkeerd aangesloten kabel van de koelkast nog goed moest

Nadere informatie

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 !1 Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 Vrijdag en zaterdag 21 en 22 oktober Het is tegen 11 uur als we op ons gemak vertrekken. We gaan naar Bretagne, daar is het droog en soms zelfs zonnig volgens de berichten.

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei Voorjaar 2011 Midden-Frankrijk 21 april t/m 7 mei Donderdag 21 april 2011 191 km Na het avondeten op weg. Even voorbij Vianen ontdekten we dat we de autopapieren vergeten waren. Teruggereden en weer opnieuw

Nadere informatie

Fränkische Schweiz. 30 april t/m 8 mei 2005

Fränkische Schweiz. 30 april t/m 8 mei 2005 Fränkische Schweiz 30 april t/m 8 mei 2005 Zaterdag 30 april Deze meivakantie is voor ons een bijzondere vakantie. Onze eerste vakantie nadat wij een week geleden samen zijn gaan wonen. Wij hebben deze

Nadere informatie

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules.

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. 06-12-2012. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. In bewolkt weer, maar nog met een redelijke temperatuur rijden we om 11.15 na 4050 km van Valdelagrana weg. Een kwartier

Nadere informatie

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012.

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Zondag 10 juni 2012. Vanmorgen vertrokken en via Antwerpen, Brussel en Luxemburg zijn we, zonder tolwegen, lekker opgeschoten en doorgereden tot Arc et Senans. Hier

Nadere informatie

Wandelen in de Rhön. 27 april t/m 6 mei 2004

Wandelen in de Rhön. 27 april t/m 6 mei 2004 Wandelen in de Rhön 27 april t/m 6 mei 2004 Woensdag 28 april Onze meivakantie gaat naar het gebied de Rhön in Duitsland. Dit gebied ligt ongeveer 400 km rijden vanaf Heel. Ons plan om met de rugzak in

Nadere informatie

Graaf van Hornepad 2006

Graaf van Hornepad 2006 Graaf van Hornepad 2006 Zaterdag 4 februari Weert - Tungelroy 18 km Daar we ook zo nu en dan een enkele dag willen wandelen hebben we besloten om het Graaf van Hornepad te gaan lopen. Dit pad, een rondwandeling

Nadere informatie

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be 27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen Galgenberg en Paardenslenkte. We maken een prachtige wandeling in het buitengewoon stille en glooiende grensgebied van Nederland en Duitsland ten noorden van Ootmarsum.

Nadere informatie

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart Wintersport 2001 Pontresina 24 februari t/m 3 maart zaterdag 24 februari 2001 985 km Om kwart over zes weggereden. De weg is besneeuwd en plaatselijk glad. Even over de grens begint het al gauw weer te

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory

Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory Dinsdag 5-08 windje 3 uit het noorden, dus voor het lapje op weg. Zonnig. Inverness - Dochgarroch In de ochtend lekker getutteld en s middag na vier

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Oostenrijk. 23 april - 4 mei 2009

Oostenrijk. 23 april - 4 mei 2009 Oostenrijk 23 april - 4 mei 2009 Hoogteprofielen en kaarten staan aan het einde van het verslag Vrijdag 24 april Heel - Stromberg 240 km Weer: zonnig Om kwart voor 4 is het zover, we vertrekken richting

Nadere informatie

Zugspitze. We waren inmiddels in Ferienhaus Jägerheim in Ehrwald neergestreken. Een heel mooi appartement op de begane grond.

Zugspitze. We waren inmiddels in Ferienhaus Jägerheim in Ehrwald neergestreken. Een heel mooi appartement op de begane grond. Zugspitze We waren inmiddels in Ferienhaus Jägerheim in Ehrwald neergestreken. Een heel mooi appartement op de begane grond. 1 Jaren geleden hadden we de Zugspitze, met 2961 m. de hoogste berg van Duitsland,

Nadere informatie

Oberschwaben. 17 t/m 24 oktober 2010

Oberschwaben. 17 t/m 24 oktober 2010 Oberschwaben 17 t/m 24 oktober 2010 Zondag 17 oktober Heel - Laupheim 560 km Deze keer laten we de tent thuis en zullen we de fietstochten vanaf de camper maken. Dus dat wordt geen lange tocht maar diverse

Nadere informatie

III Hinterzarten-Wiedener Eck

III Hinterzarten-Wiedener Eck III Hinterzarten-Wiedener Eck Afstand 28.5 km; stijgen 860 m; dalen 650 m. Na een uitgebreid ontbijt namen we afscheid van Schwarzwaldhuesli. Vandaag is het de Koningsetappe van de Westweg, de overschrijding

Nadere informatie

Ora langs de 'kurkentrekker' naar de top van de Zugspitze

Ora langs de 'kurkentrekker' naar de top van de Zugspitze Ora langs de 'kurkentrekker' naar de top van de Zugspitze Een Zwitserse Witte Herder op de hoogste top van Duitsland Augustus 2011. In de Hohe Tauern was het al een hele tijd wisselvallig weer, maar in

Nadere informatie

Peellandpad. s Hertogenbosch - Roermond. september - december 2007

Peellandpad. s Hertogenbosch - Roermond. september - december 2007 Peellandpad s Hertogenbosch - Roermond september - december 2007 Kaarten staan aan het eind van het verslag. Tekst: Trudi; foto s: Wim Zondag 16 september s-hertogenbosch -Kasteel Heeswijk 15 km Weer:

Nadere informatie

Ora beklimt de 'three peaks of UK'

Ora beklimt de 'three peaks of UK' Ora beklimt de 'three peaks of UK' In de United Kingdom is er een zeer begeerde trofee die je kan googelen onder 'the three peaks challenge'. Het zijn de drie toppen die elk de hoogste top zijn van één

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

MundoRado reis naar Maleme, Kreta.

MundoRado reis naar Maleme, Kreta. MundoRado reis naar Maleme, Kreta. Op maandag 9 juni was het zover. We gingen op vakantie naar het mooie eiland Kreta en om precies te zijn, naar Maleme. Om 12.00 uur moesten wij ons verzamelen op Schiphol

Nadere informatie

Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten

Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten lengte 26 km, 465 m stijgen, 610 m dalen Hoogteprofiel Westweg Het zou vandaag weer een zonnige, warme dag worden met temperaturen boven de 30 graden. Onder een

Nadere informatie

De Main- en Tauberroute. 20 t/m 28 februari 2004

De Main- en Tauberroute. 20 t/m 28 februari 2004 De Main- en Tauberroute 20 t/m 28 februari 2004 Vrijdag 20 februari Vandaag begint onze voorjaarsvakantie en de route voert ons naar Duitsland, naar het plaatsje Wertheim aan de Tauber, waar de Main en

Nadere informatie

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei Voorjaar 2010 Midden- en Zuid-Frankrijk 5 t/m 17 mei Woensdag 5 mei 2010 811 km Om half negen op weg. Via Maastricht naar Metz waar we inkopen deden. Vlot door en bij Châlon de snelweg af en binnendoor

Nadere informatie

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013.

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. In de zomer van 2013 is het plan geboren om met de racefiets een weekje te fietsen op Gran Canaria. 11 oktober is na wat voorbereiding de vertrek datum gevonden.

Nadere informatie

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk.

Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk. Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk. Zaterdag morgen 15 juni 2013 om 5 uur gaat het trainings weekje mountainbiken in Oostenrijk beginnen. Onze verblijfplaats in Oostenrijk is het appartement van

Nadere informatie

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen Alternatieve NS-wandelroute dag 2 Er zijn twee redenen om een alternatief te bieden voor deze bekende NS-wandeling. De eerste is dat op dit moment in de uiterwaarden langs de IJssel gewerkt wordt aan het

Nadere informatie

Reißrachkopf Rauris. Rauris Hochalmbahn - Schwarzwand - Grat wandeling - Reißrachkopf - Rauris Hochalmbahn. ***** - 5,5 Km Hm - 4:00 uur

Reißrachkopf Rauris. Rauris Hochalmbahn - Schwarzwand - Grat wandeling - Reißrachkopf - Rauris Hochalmbahn. ***** - 5,5 Km Hm - 4:00 uur Reißrachkopf Rauris Rauris Hochalmbahn - Schwarzwand - Grat wandeling - Reißrachkopf - Rauris Hochalmbahn ***** - 5,5 Km - 570 Hm - 4:00 uur Deze rondwandeling over de Schwarzwand en Reißrachkopf is geen

Nadere informatie

Bure en het dal van de Lomme

Bure en het dal van de Lomme Bure en het dal van de Lomme Bure - Lomme dal - Bois de Dessous - Lomme dal - Bure 12,5 Km (Optie 7Km) 330 Hm Deze wandelroute laat ons het prachtige dal van de Lomme zowel vanonder uit het dal als ook

Nadere informatie

Wij zijn met elkaar op vakantie:

Wij zijn met elkaar op vakantie: Wij zijn met elkaar op vakantie: Manja Ciska Adri Piet Paul Zaterdag 28 juli: Vanmorgen zijn we allemaal vroeg opgestaan om op tijd in Arnhem op het kantoor te zijn. Vertrek naar Bremm om 10 uur. Tot onze

Nadere informatie

Rondwandeling bij Russbach am Pass Gschütt

Rondwandeling bij Russbach am Pass Gschütt Rondwandeling bij Russbach am Pass Gschütt Russbach - Traunwaldalm - Angerkaralm - Rinnbergalm - Russbach ***** - 9 Km - 740 Hm - 4:30 uur Deze rondwandeling ten noorden van Russbach am Pass Gschütt is

Nadere informatie

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu.

Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu. Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu. Onze groep bestond oorspronkelijk uit zes man. Helaas moesten twee

Nadere informatie

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober Herfst 2012 Frankrijk 29 september t/m 12 oktober Zaterdag 29 september 256 km We rijden om even over 10 uur weg. Via de snelweg, die we bij Beek verlaten, naar Limburg. Binnendoor via Valkenburg en Slenaken

Nadere informatie

Vakantie Kreta mei 2016

Vakantie Kreta mei 2016 Vakantie Kreta mei 2016 Afgelopen meivakantie zijn we naar Kreta gegaan. Het bijzondere aan deze vakantie was dat we niet in een resort of een huisje verbleven maar dat we op pad gingen met een camper.

Nadere informatie

Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim.

Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim. Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim. Door omstandigheden moest de groep van Hein Tol zich enkele weken voor vertrek helaas terugtrekken. Onze groep bestaande uit Simon Kras, Johan

Nadere informatie

Barntrup Lippenland. Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen. 3 uur - 9 Km hoogtemeters

Barntrup Lippenland. Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen. 3 uur - 9 Km hoogtemeters Barntrup Lippenland Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen 3 uur - 9 Km - 230 hoogtemeters Deze korte rondwandeling door het Lippenland bij Barntrup, gaat over brede

Nadere informatie

Grande Mormont 'De Twee Ourthes' wandeling

Grande Mormont 'De Twee Ourthes' wandeling Grande Mormont 'De Twee Ourthes' wandeling Grande Mormont - Ourthe - Uitzichtpunt 'Twee Ourthes' - Uitzichtpunten Barrage de Nisramont - Filly - Grande Mormont ***** - 11,5 Km - 400 Hm - 4:00 uur Deze

Nadere informatie

Dat was nog 200 meter recht omhoog en zat niet bij de toer in. Aan de andere kant dito naar beneden en toen gletsjer ijzers onder en over de

Dat was nog 200 meter recht omhoog en zat niet bij de toer in. Aan de andere kant dito naar beneden en toen gletsjer ijzers onder en over de Begin september 2016 hebben wij, Paul, Jordi, Peter, Ed en ik (Erik) de achtdaagse toer gelopen in Val Gardena Dolomieten. Deze toer was zonder meer grandioos en grandioos geregeld. Na enig zoeken op internet,

Nadere informatie

Take a look at my life week 13

Take a look at my life week 13 Take a look at my life week 13 Dit was me wel een weekje zeg een nogal saai weekje. Met heel veel op bed liggen omdat ik ziek ben. Hoest de longen uit me lijf, ben onwijs verkouden, totaal geen energie

Nadere informatie

Het Twentepad 19 en 20 maart 2004 11 en 12 april 2004

Het Twentepad 19 en 20 maart 2004 11 en 12 april 2004 Het Twentepad 19 en 20 maart 2004 11 en 12 april 2004 totaal 93 km Vrijdag 19 maart 2004-23,5 km Dit wordt ons allereerste weekend met de rugzak en we hebben er allebei heel erg veel zin in. De keuze is

Nadere informatie

Naar de Nürnbergerhütte

Naar de Nürnbergerhütte Naar de Nürnbergerhütte Spitz - Bsuachalm Langental -Nürnbergerhütte - Bsuachalm - Spitz 5.5 uur, 10 Km, 950 hoogtemeters Deze schitterende wandeling naar de Nürnbergerhütte begint met een lichte klim

Nadere informatie

De bossen tussen Manhay en Mormont

De bossen tussen Manhay en Mormont De bossen tussen Manhay en Mormont Grandmenil - Petite-Hoursinne - Mormont - Grandmenil ***** - 17,5 Km - 530 Hm - 5:30 uur Wandelen langs de bosranden is vaak veel interessanter dan door de bossen zelf,

Nadere informatie

Door de heuvels langs kapelletjes

Door de heuvels langs kapelletjes ROUTE 7 afstand: DUUR: type: ZWAARTE: LAAGSTe punt: 12,0 km 3,5 uur rondwandeling 2 (afstand, klimmen) 0m, Hoogste punt: 300m kokkari Door de heuvels langs kapelletjes Er naar toe Kokkari ligt aan de noordkust

Nadere informatie

Le tour du Mont Ventoux 2014

Le tour du Mont Ventoux 2014 Le tour du Mont Ventoux 2014 Geen berg zo hoog of... deel 2 waar gaan we heen? 16 december 2013 Fietstocht Mont Ventoux, Pagina 1 Waar ben ik aan begonnen...? Nou, om eerlijk te zijn weet ik dat wel. Maar

Nadere informatie

Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017

Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017 Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017 Keurig op tijd arriveert de bus in Tonden met hierin al de dames die in Zaltbommel zijn opgestapt. Na wisseling van de oprij-chauffeur en de koffers

Nadere informatie

Bayern en de Zugspitze 6 dagen

Bayern en de Zugspitze 6 dagen Bayern en de Zugspitze 6 dagen individuele wandelvakantie vanaf 419 Van Garmisch naar de top van Duitsland De Zugspitze is met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland en ligt in het zuiden van Beieren,

Nadere informatie

Opgaven Protrain 25 Koblenz Hbf Limburg Giesen Hbf

Opgaven Protrain 25 Koblenz Hbf Limburg Giesen Hbf 1 Tip. Omdat bij diesel treinen de binpatch niet correct werkt met de keer functie Wordt het aanbevolen dit te doen met de cam functie 2 en 3 U kunt dan door middel van de rij richting toetsen W en S de

Nadere informatie

Beaugency, 18 mei 2007

Beaugency, 18 mei 2007 Beaugency, 18 mei 2007 30 kilometer, totaal 303 kilometer Negenentwintig kilometer vanaf de kathedraal, zegt mijn routebeschrijving. Daar zie ik wel tegenop, vooral omdat de route helemaal de GR3 volgt.

Nadere informatie

Filzmoos Dachstein rondwandeling II

Filzmoos Dachstein rondwandeling II Filzmoos Dachstein rondwandeling II Unterhofalm - Wastl Lackner Steig - Hofpürglhütte - Kesselwand - Bibelsteig - Dachstein Rundwanderweg - Hofkogel - Gosaustein - Almsee - Unterhofalm ***** - 8 Km - 730

Nadere informatie

Italiaanse dolomieten reis 2015

Italiaanse dolomieten reis 2015 Italiaanse dolomieten reis 2015 Op zaterdag 23 mei vertrekken we richting de dolomieten om daar 5 dagen te genieten van het geweldige berglandschap met wegen die daar op een indrukwekkende wijze zijn aangelegd.

Nadere informatie

Frankrijk. Deel 2: De Cevennen. 17 april t/m 1 mei 2016

Frankrijk. Deel 2: De Cevennen. 17 april t/m 1 mei 2016 Frankrijk Deel 2: De Cevennen 17 april t/m 1 mei 2016 Zondag 17 april Saint Remy de Provence - Nant 203 km Om half 10 verlaten we de camping La Bastide en vertrekken richting Nant in de Cevennen. Na zo

Nadere informatie

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk Landgoederen Klarenbeek en De Haere. We wandelen met Lupus in het overgangsgebied tussen de voormalige Zuiderzee en de Veluwe. Doornspijk is een overwegend agrarische

Nadere informatie

Wandelroute café du Midi (9,5 km)

Wandelroute café du Midi (9,5 km) Wandelroute café du Midi (9,5 km) 7 Wandelroute Café du Midi (9,5 km) Stempelplaats Café du Midi, Noordeindseweg 70, Delfgauw. wwwdumididelfgauw.nl Openingstijden: maandag t/m vrijdag vanaf 10.00 uur zaterdag

Nadere informatie

Van Innsbruck naar Bruneck en Würzjoch

Van Innsbruck naar Bruneck en Würzjoch Van Innsbruck naar Bruneck en Würzjoch Innsbruck - Brenner - Bruneck - Antermoia - Würzjoch - Brixen - Innsbruck Deze rondrit is een dagtocht van ongeveer 250 kilometer vanuit Oostenrijk, via de Brenner

Nadere informatie

Bayern en de Zugspitze 7 dagen per trein

Bayern en de Zugspitze 7 dagen per trein Bayern en de Zugspitze 7 dagen per trein individuele wandelvakantie vanaf 702 Van Garmisch naar de top van Duitsland De Zugspitze is met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland en ligt in het zuiden van

Nadere informatie

LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY

LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY & GOLF Zijn de Healey en golf uw passie? Wij willen deze twee combineren in de eerste Healey golfreis. In vier dagen tijd spelen wij op drie prachtige golfbanen

Nadere informatie

Route 12: Densberg Kellerwaldturm Dodenau - Densberg

Route 12: Densberg Kellerwaldturm Dodenau - Densberg Route 12: Densberg Kellerwaldturm Dodenau - Densberg Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 13,5 km.(± 3,5 uur) 429 meter (laagste punt is

Nadere informatie

Koblenz. 12 tot en met 19 Juni 2015

Koblenz. 12 tot en met 19 Juni 2015 Koblenz 12 tot en met 19 Juni 2015 Vakantiegangers: Hannie, Jules, Sibolt, Christ en Lyanne Begeleiders: Harmke, Wilma en Thomas Vrijdag 12 Juni Om 11 uur in de ochtend vertrekken we vanuit Arnhem met

Nadere informatie

DtD deel twee. Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy.

DtD deel twee. Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy. DtD deel twee Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy. Zaterdag vertrek ik om kwart voor twee in de middag samen met Jan naar Durbuy in de Ardennen.

Nadere informatie

1. Wandeling Kala Nera Milies Kala Nera

1. Wandeling Kala Nera Milies Kala Nera 1. Wandeling Kala Nera Milies Kala Nera Een prachtige afwisselende wandeling vanuit Kala Nera, een toeristisch kustplaatsje, naar Milies dat 400 meter hoger tegen de helling ligt, en vervolgens via een

Nadere informatie

Appartementen Moezel. Brochure: Appartementen Moezel. Algemeen. Accommodatie

Appartementen Moezel. Brochure: Appartementen Moezel. Algemeen. Accommodatie Appartementen Moezel Algemeen Deze prachtige rolstoelaangepaste appartementen liggen direct aan de Moezel, op ca 20 km van Cochem. Het huis bestaat uit 4 appartementen welke volledig geschikt zijn voor

Nadere informatie

WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007

WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007 1 van 15 18-11-2012 20:40 WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007 Door René van Maanen en Nol van Asseldonk Maandag begon de week met wat slechtere weersvoorspellingen voor het weekeinde.

Nadere informatie

Dampfbahn Furka-Bergstrecke Historie van de Dampfbahn Furka-Bergstrecke

Dampfbahn Furka-Bergstrecke Historie van de Dampfbahn Furka-Bergstrecke Dampfbahn Furka-Bergstrecke Historie van de Dampfbahn Furka-Bergstrecke Tekst: J. Wolff Foto's: Archief FO/MGB, C. Keizer, D. van Nimwegen, K. Scholtes & M. Schuring Copyright VFB Sectie Nederland 2009-2010

Nadere informatie

1. Start route Wijlre:

1. Start route Wijlre: Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt Bijzonderheden : 12 KM : Limburg : Wijlre-Gulpen : Wijlre of Gulpen : Wijlre P Marchierstraat : Gulpen P Zwembad : Heuvels met enkele klimmetjes, en mooi vergezichten

Nadere informatie

Blog 16 juni: vrijdag 13 juni zijn we aan land gegaan in Brazilië en hebben Recife

Blog 16 juni: vrijdag 13 juni zijn we aan land gegaan in Brazilië en hebben Recife Blog 16 juni: vrijdag 13 juni zijn we aan land gegaan in Brazilië en hebben Recife bereikt. Recife is de hoofdstad van de staat Pernambuco, en is één van de grootste steden van Brazilië en telt 1.5 mio.

Nadere informatie

Alicante - Spanje. Hondón de las Nieves (el Fondó de les Neus) december 2007

Alicante - Spanje. Hondón de las Nieves (el Fondó de les Neus) december 2007 Alicante - Spanje Hondón de las Nieves (el Fondó de les Neus) december 2007 Kaarten staan aan het eind van het verslag. Tekst: Trudi; foto s: Wim Zaterdag 22 december Heel - Hondón de las Nieves Weer:

Nadere informatie

Embach en Kitzlochklamm

Embach en Kitzlochklamm Embach en Kitzlochklamm Raurisertal - Maria Elend - Kalvarienberg - Embach - Uitzichtpunt - Embachrein - Salzach - Kitzlochklamm - Raurisertal ***** - 8,5 Km - 650 Hm - 4:00 uur De Kitzlochklamm is een

Nadere informatie

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM Algemeen: Limburg en zeker Zuid-Limburg is erg toeristisch. Je bent dus zelden of nooit alleen op een pad en de wegen en paden worden ook door wandelaars en mountainbikers

Nadere informatie

Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM

Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM STROOMAFWAARTS De afstand van zuil 1 (Cottessen) tot zuil 14 (Stokhem) is circa 14 km. De gedichtenroute in de Gemeente Gulpen-Wittem begint bij de Heimansgroeve:

Nadere informatie

Les 5. Tijd & het weer

Les 5. Tijd & het weer www.edusom.nl Opstartlessen Les 5. Tijd & het weer Wat leert u in deze les? Praten over het weer. Praten over de tijd. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente Den Haag en DWI Amsterdam

Nadere informatie

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland.

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Noorwegen Maandag 22 augustus 2011 Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Dinsdag 23 augustus. Om 12.30 moeten we inschepen richting Oslo op de prachtige

Nadere informatie

REISVERSLAG HONDA4FEST CEREGLIO MEI 2007

REISVERSLAG HONDA4FEST CEREGLIO MEI 2007 1 van 9 18-11-2012 20:38 REISVERSLAG HONDA4FEST CEREGLIO 16-22 MEI 2007 Door René van Maanen en Ronald van de Bijl Eigenlijk is het allemaal begonnen met een grap. Doordat ik René had gevraagd om mee te

Nadere informatie

11- daagse studierondreis door Amerika

11- daagse studierondreis door Amerika 11- daagse studierondreis door Amerika Van San Francisco via Death Valley, Grand Canyon naar Las Vegas 8-18 februari 2014 Met onderweg bezoek aan o.a.: World Ag Expo, grote landbouwbeurs in Tulare Boerderijen

Nadere informatie

Zondag 4 februari 2018

Zondag 4 februari 2018 Zondag 4 februari 2018 Zondagochtend moesten we vroeg op want we moesten zeven uur op Schiphol zijn. Daar verzamelden we, 10 leerlingen en 3 docenten. Nadat we er allemaal waren gingen we inchecken en

Nadere informatie

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel IV

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel IV Zaterdag was het afbreekdag voor een groot deel van de Reuselse kolonie. Janneke keek aandachtig toe hoe papa de tent inpakte Zaterdag, 30 mei In de vroege morgen werden we verwelkomd door een orkest van

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

Dag 13(11-07-'09 67km)

Dag 13(11-07-'09 67km) Dag 13(11-07-'09 67km). Een pittoresk hofje in bergen Omdat de laatste camping geen succes was zijn we vertrokken naar Bratland Camping in Hankeland 24km verderop. Hier hebben we de wagen weer opgezet

Nadere informatie