Saarland 18 t/m 24 februari 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Saarland 18 t/m 24 februari 2012"

Transcriptie

1 Saarland 18 t/m 24 februari 2012 Wandern mit der Bahn Konz Saarburg Taben Saarhölzbach Bessingen Beckingen

2 Zaterdag 18 feb Heel - Saarburg 240 km Voor deze vakantie gaan we naar het Saarland, een gebied net even ten zuiden van de Eiffel. Met enige weemoed hebben we onze camper verkocht, maar daarvoor in de plaats hebben we een prachtige caravan en auto gekocht. We zijn benieuwd naar deze nieuwe ervaring, maar we zijn er zeker van dat we heel erg tevreden zullen zijn met grote ruimte die de caravan biedt. Om een uur of half 12 vertrekken we richting Saarburg, een leuk klein plaatsje en zoals de naam al aangeeft gelegen aan de Saar en met een burcht die net even boven het dorpje uittorent. We kiezen vandaag eens niet om gelijk via Duitsland te rijden maar via België. Na een pauze op een parkeerplaats langs de snelweg arriveren we om een uur of vier op camping Friedenwald aan de rand van Saarburg. Het is er nog erg rustig.

3 Zondag 19 feb Konz - Saarburg 23 km Laagste punt: 128 m Hoogste punt: 300 m Totale stijging: 560 m Totale daling: 510 m Weer: half bewolkt De afgelopen nacht heeft het heel erg veel geregend, maar als we om een uur of 8 opstaan zien we toch al wel wat blauw aan de lucht en de regen blijft dan ook de hele dag weg. Om 9 uur worden onze broodjes bezorgd. Altijd weer prettig zo n broodjesservice. Het is nog behoorlijk koud als we rond kwart voor 10 vertrekken richting het station van Saarburg. We zijn vroeg genoeg en dat blijkt geen luxe te zijn want de mensen voor ons doen er lang over om een kaartje te bemachtigen uit de kaartjesautomaat. Om 5 voor half 11 vertrekt de trein richting Konz en om 10 voor 11 uur beginnen we dan toch eindelijk aan onze wandeling. We verlaten al snel Konz en steken de Saar over. Op de brug kijken we nog een keertje om richting het plaatsje. Deze dag staat in het teken van 2 wandelwegen, de G9 en de Saarweinweg. We hebben geen wandelkaart van dit gebied, maar met een beschrijving van deze tocht, die we op internet hebben gevonden, en met de route die Wim thuis op de GPS heeft gezet moet het zeker lukken. Het eerste stukje van de wandeling gaat langs de Saar om vervolgens even later langs een stukje dode arm van deze rivier te lopen. Deze dode arm ligt nog vol met ijs, dus ook hier heeft het behoorlijk gevroren. Als we even later in het plaatsje Könen komen is het gedaan met de vlakke weg. Bij de kerk aangekomen gaat onze weg omhoog en de rest van de dag zal het blijven stijgen en dalen. We lopen veel door wijngaarden en dat betekent altijd een mooi zicht over de omgeving.

4 Ons pad loopt niet alleen door wijnbouwgebied, ook bosgebied ontbreekt niet. En ook hier weer mooie uitzichten. Na ruim 2 uur wandelen komen de bij de schuilhut Rundfels. Deze ligt hoog boven de Saar en diep beneden ons hebben we zicht op de sluizen. Met dit uitzicht houden we een pauze met koffie en broodjes.

5

6 In Ayl aangekomen zetten we het mooie kerkje op de foto en beginnen aan het laatste stuk voor vandaag. Hierna gaat het verder en blijven we wandelen door veel wijnvelden met mooie vergezichten.

7 Vlak voordat we afdalen naar Saarburg maken we deze foto van het stadje. Dan nog de laatste 2 km naar de camping en kunnen we terugkijken op een mooie wandeling met prima wandelweer.

8 Maandag 20 feb Saarburg - Taben 20 km Laagste punt: 154 m Hoogste punt: 388 m Totale stijging: 660 m Totale daling: 690 m Weer: zonnig Het is vannacht behoorlijk koud geweest, maar als we opstaan zien we een blauwe lucht en de zon. We wandelen als eerste vandaag door het oude stadsgedeelte van Saarburg met de 20 m hoge waterval. Maar al snel gaat het omhoog en zoals altijd heb je dan boven aangekomen weer een schitterend uitzicht.

9 Even later lopen we door een bos waar we dit natuurverschijnsel zien. We denken zelf aan ijshaar. Deze lange asfaltweg brengt ons naar het plaatsje Kastel-Staadt we op een heerlijk zonnig plekje een lunchpauze houden.

10 In dit plaatsje gaat het even later linksaf om vervolgens door een prachtig gebied met allerlei verschillende rotsformaties te lopen.

11 We doen even een extra heen en weertje naar de Klausenkapel. Deze is oorspronkelijk rond 1600 op een uitstekende zandsteenrots gebouwd. Helaas is het gebouw zelf gesloten maar vanaf een uitzichtpunt kunnen we de Klause toch nog zien liggen.

12 Vlak voor de ingang naar de Klause ligt een eenvoudig oorlogskerkhof. Altijd weer indrukwekkend om te zien.

13 We keren weer terug naar het oorspronkelijke pad en lopen verder door het bos met het prachtige rotsenlandschap. We hebben nog één rotspartij te gaan en wel de Altfels. Na een klim komen we dan bij deze indrukwekkende rotspartij. Deze rots kan men beklimmen en de kabels zijn zeker geen overbodige luxe.

14 Terwijl ik beneden blijf klimt Wim naar boven en daar aangekomen maakt hij deze foto s. Hierna is het nog een uur lopen over goed begaanbare bospaden naar het station van Taben. Dit stationnetje ligt buiten het dorp en er is geen automaat te zien waar we een kaartje kunnen kopen. Ook in de trein is geen conducteur te bekennen, dus reizen we gratis naar Saarburg. Daar aangekomen lopen we weer terug naar de camping. Een prachtige dag met een bijzondere wandeling.

15 Dinsdag 21 feb Taben - Taben 24 km Laagste punt: 163 m Hoogste punt: 514 m Totale stijging: 580 m Totale daling: 580 m Weer: zonnig / bewolkt Vandaag rijden we met de auto naar een parkeerplek aan de andere kant van de Saar maar wel vlakbij het treinstation van Taben. Vandaag staat er een rondwandeling op het programma. We hebben er weer zin in en daar werkt ook een heerlijk zonnetje aan mee. Het eerste stukje hebben we gisteren al gedaan, maar dan in omgekeerde richting. Na een aantal minuten verlaten we het bekende pad en gaan we steil omhoog naar Taben. In het dorp aangekomen lopen we richting de Martinskapel. Vanaf deze plek zien we de Saar al diep beneden ons liggen. Het zicht is nog niet optimaal.

16 Bij de kapel staan diverse banken om even uit te rusten, maar deze ene is wel heel bijzonder. En hij ligt voortreffelijk.

17 We gaan toch maar verder en lopen een gedeelte van de Kaiserweg. Een breed bospad hoog boven de Saar. Dat het hier hard heeft gevroren zien we aan deze waterval.

18 Na zo n drie kwartier mogen we weer een ander bospad in, en dit pad heeft wat meer afwisseling. We letten op om niet uit te glijden over de vele stukken ijs die we regelmatig tegenkomen. Misschien zijn we door de vele wandelingen die we al hebben gedaan een beetje verwend, want we vinden deze bosweg eigenlijk net iets te lang.

19 Zulke bruggetjes doen het altijd goed in het landschap.

20 Inmiddels is het 12 uur als we bij de Saar aankomen en dus tijd voor een pauze. We zitten er heerlijk in de zon en zonder ook maar een zuchtje wind. We hadden niet gedacht dat er toch nog wel wat grote schepen op de Saar varen. Deze boot komt uit Nederland. We steken via een fiets/loopbrug de Saar over en komen nu in Saarhölzbach.

21 Vanaf hier stijgt het weer behoorlijk. Een half uur later komen we aan bij de mooiste schuilhut die we ooit hebben gezien. Gebouwd in 1958 en voorzien van prachtige schilderingen. En daar deze hut aan de rand van het bos staat heeft men een mooi zicht over de omgeving. Links beneden zien we de Vogelrots. Deze rots kan men bezichtigen van 1 augustus tot 15 februari. Dus wij zijn net te laat. Hierna gaat onze wandeling weer verder door het bos met weinig hoogtepunten. Maar dan is er ineens deze vijver op 400 m hoogte. Nog helemaal bevroren, maar wij wagen ons toch maar niet op dit gladde ijs.

22 Ook dit uitzicht maakt ons weer blij. Prachtig om te zien hoe de Saar zich door het landschap kronkelt. Hierna volgt nog een wandeling van zo n 40 minuten die via een behoorlijk steil pad en een steile trap weer aankomt bij de Saar. We steken de rivier weer over en stappen in de auto om richting de camping te gaan.

23 Woensdag 22 feb Besseringen - Saarhölzbach 21 km Laagste punt: 164 m Hoogste punt: 390 m Totale stijging: 480 m Totale daling: 480 m Weer: zonnig Deze morgen rijden we al vroeg naar het station van Saarhölzbach waar we om 9.38 uur de trein nemen naar Besseringen. Het treinritje duurt maar 7 minuten en onder het genot van een heerlijk zonnetje beginnen we aan de wandeling. We steken eerst weer de Saar over en lopen door een mooi vlak gebied een stukje van de Saar af om er vervolgens weer naar terug te keren. Maar dan verlaten we in Dreisbach toch de Saar en blijven alsmaar stijgen over een gewone weg waar niet echt veel verkeer opzit. We komen door het plaatsje Nohn en na 5 km over de weg gewandeld te hebben verlaten we deze. Ondanks dat het een mooie rustige weg is die door een prachtige omgeving gaat hebben we het gevoel dat we niet op deze brede weg horen te wandelen. Een raar gevoel dat direct verdwijnt zodra we afslaan en op een landweggetje komen. Hierna belanden we al snel in bosgebied. Om ca. kwart voor 1 komen we aan bij het uitzichtpunt Zur Cloef. Een prachtig punt waar wij voor het eerst weer wat meer mensen zien. Maar ja, er is dan ook een parkeerplaats vlak in de buurt.

24

25 Hierna komen we in een prachtig bosgebied. We volgen een tijdlang de bordjes van de Saar-Hunsrück Steig en de Tafeltour en de bedenkers van deze route hebben zeker hun best gedaan. Waar zouden we nu toch heen moeten?

26 Ook de beek met bruggetje ontbreekt niet op deze route.

27 Onderweg komen we langs diverse uitzichtpunten en overal staan bankjes. Maar hier staat weer zo n heerlijke ligbank. We nemen maar even een extra rustmoment.

28 en even later klauteren we omhoog over een rotspartij. Daarna gaan we maar weer verder. Geen straf want dit bos blijft geen moment vervelen. Hier een mooi pad langs een rotspartij..

29 Daarna dalen we af naar het plaatsje Mettlach. We steken niet de Saar over, maar blijven links de rivier stroomafwaarts volgen. Het laatste stuk naar Saarhölzbach gaat zo n 3,5 km over een mooi fietspad. Het eerste stuk is onverhard en loopt iets boven de Saar. Onderweg passeren we dit mooie kapelletje. Na een prachtige wandeling en een dag met alleen maar zon zijn we om ongeveer half 4 weer terug op de camping.

30 Donderdag 23 feb Beckingen - Besseringen 19 km Laagste punt: 169 m Hoogste punt: 355 m Totale stijging: 370 m Totale daling: 380 m Weer: bewolkt, half uur miezerregen Vandaag nemen we de trein vanuit Besseringen naar Beckingen. In Beckingen kijken we gelijk of we daar morgen kunnen parkeren. Er is aardig wat parkeergelegenheid, maar die staat dan ook helemaal vol. Hopelijk kunnen wij er morgen nog bij. Deze wandeling is uitgezet door Wim zelf. Waarom hier geen route is gemaakt door degene die deze wandeltour in elkaar heeft gezet weten wij niet. Maar wij willen dit stuk niet over slaan. Het eerste gedeelte loopt niet zoals we gedacht hadden. Het pad liep vroeger waarschijnlijk over een fabrieksterrein. Nu lopen wij daar omheen. Alles ziet er wat grauw uit en om er wellicht toch wat vrolijkheid in te brengen hebben ze misschien deze fontein maar aangelegd. Hierna verlaten wij de bebouwde kom en volgen we een steile weg naar boven. Jammer dat het zicht heel erg slecht is want wij denken dat bij mooi weer dit een prachtige route is.

31 Even later komen we op de Paul Schröderweg die we langere tijd volgen. Langs de weg staan diverse bordjes met goedbedoelde teksten. We hebben er een paar op de foto gezet. In het bos zien we de overblijfselen van een 2-tal bunkers die in de jaren 1938/39 door de Duitsers zijn aangelegd. Het plan was om bunkers aan te leggen langs de hele Nederlandse grens tot aan Bazel toe. Het zijn er bijna geworden, een indrukwekkend aantal. Nadat we een pauze hebben gehouden in een bushokje in het plaatsje Bietzen krijgen we wat miezerregen. Ik trek mijn regenjas maar aan want meestal stopt het dan met regenen. En ja hoor, na een half uurtje is het weer droog.

32 Hierna gaat onze wandeling weer over landweggetjes met zo nu en dan een Streuobstwiese. In Nederland zouden we zeggen: een boomgaard. Veel bomen zijn niet meer onderhouden en de appels worden dan ook niet meer geplukt. De vogels zijn daar vast erg blij mee. Omdat de uitzichten nihil zijn besluiten we om het laatste stuk niet boven over te lopen maar, nadat we de plaats Merzig hebben doorkruist, het fietspad langs de Saar te nemen. Ondanks dat het weer niet zo mooi was als de vorige dagen viel de wandeling absoluut niet tegen.

33 Vrijdag 24 feb Saarburg - Heel 240 km Als we deze morgen om 8 uur door het raam kijken zien we dat de wereld toch wel heel erg klein is. We kruipen nog maar eens een poosje onder ons warme dekbed. Maar als we na een poosje buiten nog geen enkele weersverbetering zien besluiten we om rustig te ontbijten en daarna richting huis te gaan. Alle losse spullen worden opgeruimd, de caravan wordt achter de auto gehangen en dan kunnen we op weg. Vandaag rijden we door Duitsland, Luxemburg (goedkoop diesel tanken), België en Nederland. Een mooie rit, veel binnendoor, maar geen files. We hebben een leuke week gehad, met prima wandelweer, mooie wandelroutes, en wat heel belangrijk is: de caravan is uitstekend bevallen: wat een ruimte en een luxe.

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011 Bad Marienberg 21 t/m 25 april 2011 Donderdag 21 april Heel - Bad Marienberg 195 km Aankomend weekend is het Pasen en dat betekent dat Wim 4 dagen vrij is. We hebben besloten om richting het Westerwald

Nadere informatie

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018 Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen 6 t/m 9 april 2018 Vrijdag 6 april Heel - Zeltingen 220 km Zeltingen -Bernkastel Bernkastel - Zeltingen Laagste punt: 104 m Hoogste punt: 414 m Totale stijging:

Nadere informatie

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland Deel 1: Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland 01 t/m 13 juni 2015 (Deel 2: Sankt Johann in Tirol) Maandag 1 juni Heel - Laudenbach 437 km Na een kort oponthoud door een file komen we rond vier uur

Nadere informatie

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009 Eifel - Prüm 21 mei - 24 mei 2009 Donderdag 21 mei Heel - Prüm 170 km Prüm - Gillenfeld Laagste punt: 360 m Totale stijging: 870 m Hoogste punt: 624 m Totale daling: 840 m Weer: half bewolkt 63 km We gaan

Nadere informatie

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015 Ahrtal Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig 11 t/m 14 mei 2015 Maandag 11 maart Heel - Heppingen (Ahr) 137 km Heppingen - Dernau Laagste punt: 90 m Hoogste punt: 228 m Totale stijging: 650 m Totale

Nadere informatie

Graaf van Hornepad 2006

Graaf van Hornepad 2006 Graaf van Hornepad 2006 Zaterdag 4 februari Weert - Tungelroy 18 km Daar we ook zo nu en dan een enkele dag willen wandelen hebben we besloten om het Graaf van Hornepad te gaan lopen. Dit pad, een rondwandeling

Nadere informatie

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei Voorjaar 2010 Midden- en Zuid-Frankrijk 5 t/m 17 mei Woensdag 5 mei 2010 811 km Om half negen op weg. Via Maastricht naar Metz waar we inkopen deden. Vlot door en bij Châlon de snelweg af en binnendoor

Nadere informatie

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012 Het Groene Hart 5 t/m 9 april 2012 Donderdag 5 april Heel - Hekendorp 163 km Hekendorp - Gouda 23 km Pasen staat weer voor de deur en dat betekent voor ons 5 vrije dagen. Daar Janneke en Arnold, dochter

Nadere informatie

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei Voorjaar 2011 Midden-Frankrijk 21 april t/m 7 mei Donderdag 21 april 2011 191 km Na het avondeten op weg. Even voorbij Vianen ontdekten we dat we de autopapieren vergeten waren. Teruggereden en weer opnieuw

Nadere informatie

Tsjechië. 28 april t/m 7 mei 2011

Tsjechië. 28 april t/m 7 mei 2011 Tsjechië 28 april t/m 7 mei 2011 Donderdag 28 april Heel - Soest (Duitsland) 200 km We gaan deze meivakantie naar Tsjechië. Voor ons de eerste keer dat we daar naar toe gaan, dus we zijn erg benieuwd.

Nadere informatie

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober Herfst 2012 Frankrijk 29 september t/m 12 oktober Zaterdag 29 september 256 km We rijden om even over 10 uur weg. Via de snelweg, die we bij Beek verlaten, naar Limburg. Binnendoor via Valkenburg en Slenaken

Nadere informatie

Route 12: Densberg Kellerwaldturm Dodenau - Densberg

Route 12: Densberg Kellerwaldturm Dodenau - Densberg Route 12: Densberg Kellerwaldturm Dodenau - Densberg Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 13,5 km.(± 3,5 uur) 429 meter (laagste punt is

Nadere informatie

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011 Zoetermeer 7 t/m 10 april 2011 Donderdag 7 april 185 km Heel - Zoetermeer Afgelopen dagen hebben we met belangstelling de weerberichten gevolgd voor aankomend weekend. We hebben zondag een verjaardagsfeest

Nadere informatie

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK De laatste week van augustus zijn wij (Loes en Diana) samen met onze honden naar de Oostenrijkse bergen geweest om lekker te gaan wandelen. We hadden

Nadere informatie

Fränkische Schweiz. 30 april t/m 8 mei 2005

Fränkische Schweiz. 30 april t/m 8 mei 2005 Fränkische Schweiz 30 april t/m 8 mei 2005 Zaterdag 30 april Deze meivakantie is voor ons een bijzondere vakantie. Onze eerste vakantie nadat wij een week geleden samen zijn gaan wonen. Wij hebben deze

Nadere informatie

Sächsische Schweiz. 18 t/m 25 oktober 2003

Sächsische Schweiz. 18 t/m 25 oktober 2003 Sächsische Schweiz 18 t/m 25 oktober 2003 Sächsische Schweiz 18 t/m 25 oktober 2003 Zaterdag 18 oktober 2003 Om 5 uur loopt de wekker af. Gisteravond hebben we de camper al ingepakt dus blijft vanmorgen

Nadere informatie

Grande Mormont 'De Twee Ourthes' wandeling

Grande Mormont 'De Twee Ourthes' wandeling Grande Mormont 'De Twee Ourthes' wandeling Grande Mormont - Ourthe - Uitzichtpunt 'Twee Ourthes' - Uitzichtpunten Barrage de Nisramont - Filly - Grande Mormont ***** - 11,5 Km - 400 Hm - 4:00 uur Deze

Nadere informatie

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10 Wandelweek september 2012 in Oostenrijk, Stubaier Alpen, Sellrain Dit keer ben ik alleen op pad gegaan. Mijn doel is een huttentocht te maken van 5 hutten met twee gletsjer overgangen. De start van de

Nadere informatie

De Allgäu. 14 t/m 21 oktober 2006

De Allgäu. 14 t/m 21 oktober 2006 De Allgäu 14 t/m 21 oktober 2006 Kaarten en hoogteprofielen staan aan het eind van het verslag. Tekst: Trudi; foto s: Wim (meestal) Zaterdag 14 oktober Heel - Füssen 650 km De herfstvakantie is weer aangebroken

Nadere informatie

Barntrup Lippenland. Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen. 3 uur - 9 Km hoogtemeters

Barntrup Lippenland. Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen. 3 uur - 9 Km hoogtemeters Barntrup Lippenland Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen 3 uur - 9 Km - 230 hoogtemeters Deze korte rondwandeling door het Lippenland bij Barntrup, gaat over brede

Nadere informatie

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 !1 Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 Vrijdag en zaterdag 21 en 22 oktober Het is tegen 11 uur als we op ons gemak vertrekken. We gaan naar Bretagne, daar is het droog en soms zelfs zonnig volgens de berichten.

Nadere informatie

Dörenther Klippen II

Dörenther Klippen II Dörenther Klippen II Dörenther Berg - Hockendes Weib - Kletterwand - Trimmpfad - Brochterbeck - Dörenther Berg ***** - 12,5 Km - 300 Hm - 4:00 uur Over onze eerste Dörenther Klippen rondwandeling krijgen

Nadere informatie

Oberschwaben. 17 t/m 24 oktober 2010

Oberschwaben. 17 t/m 24 oktober 2010 Oberschwaben 17 t/m 24 oktober 2010 Zondag 17 oktober Heel - Laupheim 560 km Deze keer laten we de tent thuis en zullen we de fietstochten vanaf de camper maken. Dus dat wordt geen lange tocht maar diverse

Nadere informatie

Allgäu. 20 t/m 30 oktober 2011

Allgäu. 20 t/m 30 oktober 2011 Allgäu 20 t/m 30 oktober 2011 Donderdag 20 okt Heel - Stromberg 230 km De herfstvakantie staat weer voor de deur en omdat Wim op vrijdag altijd vrij heeft gaan we vandaag alvast een stuk richting Zuid-Duitsland.

Nadere informatie

De Main- en Tauberroute. 20 t/m 28 februari 2004

De Main- en Tauberroute. 20 t/m 28 februari 2004 De Main- en Tauberroute 20 t/m 28 februari 2004 Vrijdag 20 februari Vandaag begint onze voorjaarsvakantie en de route voert ons naar Duitsland, naar het plaatsje Wertheim aan de Tauber, waar de Main en

Nadere informatie

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart Wintersport 2001 Pontresina 24 februari t/m 3 maart zaterdag 24 februari 2001 985 km Om kwart over zes weggereden. De weg is besneeuwd en plaatselijk glad. Even over de grens begint het al gauw weer te

Nadere informatie

Streekpad Nijmegen. 20 t/m 23 mei december januari 2007

Streekpad Nijmegen. 20 t/m 23 mei december januari 2007 Streekpad Nijmegen 20 t/m 23 mei 2004 10 december 2006 14 januari 2007 Donderdag 20 mei - 28 km. Hemelvaart en dat betekent extra vrije dagen. We gaan dan ook 3 van de 4 dagen gebruiken om een gedeelte

Nadere informatie

Wij zijn met elkaar op vakantie:

Wij zijn met elkaar op vakantie: Wij zijn met elkaar op vakantie: Manja Ciska Adri Piet Paul Zaterdag 28 juli: Vanmorgen zijn we allemaal vroeg opgestaan om op tijd in Arnhem op het kantoor te zijn. Vertrek naar Bremm om 10 uur. Tot onze

Nadere informatie

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari Winter 2013 Zuid-Frankrijk 5 t/m 16 februari Dinsdag 5 februari 2013 563 km Om negen uur vertrokken. Eerst naar Geldern omdat onze camperdealer een verkeerd aangesloten kabel van de koelkast nog goed moest

Nadere informatie

Dag 13(11-07-'09 67km)

Dag 13(11-07-'09 67km) Dag 13(11-07-'09 67km). Een pittoresk hofje in bergen Omdat de laatste camping geen succes was zijn we vertrokken naar Bratland Camping in Hankeland 24km verderop. Hier hebben we de wagen weer opgezet

Nadere informatie

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012.

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Zondag 10 juni 2012. Vanmorgen vertrokken en via Antwerpen, Brussel en Luxemburg zijn we, zonder tolwegen, lekker opgeschoten en doorgereden tot Arc et Senans. Hier

Nadere informatie

Mullerthal Luxemburg

Mullerthal Luxemburg Mullerthal Luxemburg Grundhof - Siweschloeff - Zigzagschoeff - Felsenlabyrinth - Binzeltschloeff - Predigtstull - Weerschrumschloeff - Mullerthal - Freilichtbühne - Perekop - Berdorf - Casselt - Grundhof

Nadere informatie

Maximiliansweg. Lindau - Berchtesgaden. 19 oktober 2007 -??

Maximiliansweg. Lindau - Berchtesgaden. 19 oktober 2007 -?? Maximiliansweg Lindau - Berchtesgaden 19 oktober 2007 -?? Kaarten staan aan het eind van het verslag. Tekst: Trudi; foto s: Wim Vrijdag 19 oktober Heel - Stromberg 237 km Weer: half bewolkt Deze vakantie

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

Rondwandeling bij Russbach am Pass Gschütt

Rondwandeling bij Russbach am Pass Gschütt Rondwandeling bij Russbach am Pass Gschütt Russbach - Traunwaldalm - Angerkaralm - Rinnbergalm - Russbach ***** - 9 Km - 740 Hm - 4:30 uur Deze rondwandeling ten noorden van Russbach am Pass Gschütt is

Nadere informatie

Rondwandeling vanuit Schmittlotheim

Rondwandeling vanuit Schmittlotheim Rondwandeling vanuit Schmittlotheim Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 5,5 km.(± 2 uur) 160 meter (laagste punt is 286 meter; hoogste

Nadere informatie

Rondwandeling van Densberg naar de Kellerwaldturm

Rondwandeling van Densberg naar de Kellerwaldturm Rondwandeling van Densberg naar de Kellerwaldturm Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 8,9 km.(± 2,5 uur) 429 meter (laagste punt is 376

Nadere informatie

Rondwandeling Elpe Olsberg Winterberg

Rondwandeling Elpe Olsberg Winterberg Rondwandeling Elpe Olsberg Winterberg Elpe Wolkenberg Uitzichtpunt Birkegge Haardt Wasserfall - Elpe ***** - 16,4 Km - 772 Hm - 4:30 uur Deze rondwandeling bij Elpe Olsberg, niet ver van Winterberg, is

Nadere informatie

Naßfeld Gasteinertal

Naßfeld Gasteinertal Naßfeld Gasteinertal Sportgastein Naßfeld - Naturschauweg - Uitzichtpunt - Veitbauernhütte - Naßfeldfalm - Pottinger Hütte - Moises Hütte - Schareckalm - Sportgastein ***** - 8 Km - 280 Hm - 4:30 uur Deze

Nadere informatie

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules.

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. 06-12-2012. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. In bewolkt weer, maar nog met een redelijke temperatuur rijden we om 11.15 na 4050 km van Valdelagrana weg. Een kwartier

Nadere informatie

Rondwandeling vanuit Schmittlotheim via de Himmelsbreite

Rondwandeling vanuit Schmittlotheim via de Himmelsbreite Rondwandeling vanuit Schmittlotheim via de Himmelsbreite Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 7,4 km.(± 2,5 uur) 158 meter (laagste punt

Nadere informatie

Door de heuvels langs kapelletjes

Door de heuvels langs kapelletjes ROUTE 7 afstand: DUUR: type: ZWAARTE: LAAGSTe punt: 12,0 km 3,5 uur rondwandeling 2 (afstand, klimmen) 0m, Hoogste punt: 300m kokkari Door de heuvels langs kapelletjes Er naar toe Kokkari ligt aan de noordkust

Nadere informatie

GR 5 MANTERNACH - LIVERDUN. Vrijdag 9 mei 2008 Manternach Grevenmacher 6 km. Gemiddelde snelheid in beweging : 5,6 km.

GR 5 MANTERNACH - LIVERDUN. Vrijdag 9 mei 2008 Manternach Grevenmacher 6 km. Gemiddelde snelheid in beweging : 5,6 km. GR 5 MANTERNACH - LIVERDUN Vrijdag 9 mei 2008 Manternach Grevenmacher 6 km. Gemiddelde snelheid in beweging : 5,6 km. We rijden met de trein naar Manternach in Luxemburg. Normaal gezien hebben we 15 minuten

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 9-daagse reis DAG 1 ADDIS ABEBA-JIMMA Je wordt opgehaald bij het hotel of de luchthaven door de Engelstalige chauffeur en vertrekt richting het zuidwesten. De rit

Nadere informatie

St. Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme.

St. Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme. St. Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme. 24-10-2012. St.Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme. We zijn er laat uit vandaag. Na 798 km rijden we om 9.50 van de camperplaats weg. 10.10 le Mayet d'ecole. Via Gannat

Nadere informatie

Wandelen in de Rhön. 27 april t/m 6 mei 2004

Wandelen in de Rhön. 27 april t/m 6 mei 2004 Wandelen in de Rhön 27 april t/m 6 mei 2004 Woensdag 28 april Onze meivakantie gaat naar het gebied de Rhön in Duitsland. Dit gebied ligt ongeveer 400 km rijden vanaf Heel. Ons plan om met de rugzak in

Nadere informatie

Het Twentepad 19 en 20 maart 2004 11 en 12 april 2004

Het Twentepad 19 en 20 maart 2004 11 en 12 april 2004 Het Twentepad 19 en 20 maart 2004 11 en 12 april 2004 totaal 93 km Vrijdag 19 maart 2004-23,5 km Dit wordt ons allereerste weekend met de rugzak en we hebben er allebei heel erg veel zin in. De keuze is

Nadere informatie

Rondwandeling Kirchrarbach Schmallenberg

Rondwandeling Kirchrarbach Schmallenberg Rondwandeling Kirchrarbach Schmallenberg Kirchrarbach Auf m Brauke Vogelstange Grillplatz Kreuzberg Kapelle Auf dem Köpfe Mönekind Elmecke Sögtrop - Kirchrarbach ***** - 11,7 Km - 505 Hm - 3:15 uur Onze

Nadere informatie

Verslag solo tocht naar het Schwarztonnen Sand in de Elbe op maandag 29 februari 2016

Verslag solo tocht naar het Schwarztonnen Sand in de Elbe op maandag 29 februari 2016 Verslag solo tocht naar het Schwarztonnen Sand in de Elbe op maandag 29 februari 2016 Van Eelde via Westerstede-Jaderberg-Wesertunnel-Wischhaven naar Barnkrug-Haven: 260 km Ruim gerekend: 3 uur rustig

Nadere informatie

Garnitzenklamm deel 1 t/m 4

Garnitzenklamm deel 1 t/m 4 Garnitzenklamm deel 1 t/m 4 Klammwirt - Garnitzenklamm deel 1, 2, 3 en 4 - Eindpunt Klauze - deel 4 - Forststrasse - Klammwirt 7 uur, 16km, 550 hoogtemeters (Voor alle 4 delen) Misschien wel de mooiste

Nadere informatie

Trailrunning. RCN Camping Belledonne. Verleg je grens! Omgeving Alpe d Huez

Trailrunning. RCN Camping Belledonne. Verleg je grens! Omgeving Alpe d Huez Omgeving Alpe d Huez Trailrunning RCN Camping Belledonne Verleg je grens! Trailrunning RCN camping Belledonne De omgeving van de Alpe d Huez is vooral bekend bij wielrenners. Toch zijn er veel indrukwekkende

Nadere informatie

1. Start route Wijlre:

1. Start route Wijlre: Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt Bijzonderheden : 12 KM : Limburg : Wijlre-Gulpen : Wijlre of Gulpen : Wijlre P Marchierstraat : Gulpen P Zwembad : Heuvels met enkele klimmetjes, en mooi vergezichten

Nadere informatie

Schneekopf Gehlberg Ilmenau

Schneekopf Gehlberg Ilmenau Schneekopf Gehlberg Ilmenau Gehlberg - Meininger Hütte - Uitzicht rots - Dürrenberger Hütte - Plänckners Aussicht - Grosser Beerberg - Suhler Ausspanne - Hohe Geiersberg - Suhler Hütte - Sneekopf - Neue

Nadere informatie

Appartementen Moezel. Brochure: Appartementen Moezel. Algemeen. Accommodatie

Appartementen Moezel. Brochure: Appartementen Moezel. Algemeen. Accommodatie Appartementen Moezel Algemeen Deze prachtige rolstoelaangepaste appartementen liggen direct aan de Moezel, op ca 20 km van Cochem. Het huis bestaat uit 4 appartementen welke volledig geschikt zijn voor

Nadere informatie

Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory

Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory Dinsdag 5-08 windje 3 uit het noorden, dus voor het lapje op weg. Zonnig. Inverness - Dochgarroch In de ochtend lekker getutteld en s middag na vier

Nadere informatie

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland.

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Noorwegen Maandag 22 augustus 2011 Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Dinsdag 23 augustus. Om 12.30 moeten we inschepen richting Oslo op de prachtige

Nadere informatie

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen Alternatieve NS-wandelroute dag 2 Er zijn twee redenen om een alternatief te bieden voor deze bekende NS-wandeling. De eerste is dat op dit moment in de uiterwaarden langs de IJssel gewerkt wordt aan het

Nadere informatie

Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem. Mem (begin van de scheren aan de oostkust.)

Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem. Mem (begin van de scheren aan de oostkust.) Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem Mem (begin van de scheren aan de oostkust.) Tweede helft: van Motala tot Mem Dinsdag 20 juli mooi weer westen wind 3-4-In de ochtend

Nadere informatie

Frankrijk. Deel 2: De Cevennen. 17 april t/m 1 mei 2016

Frankrijk. Deel 2: De Cevennen. 17 april t/m 1 mei 2016 Frankrijk Deel 2: De Cevennen 17 april t/m 1 mei 2016 Zondag 17 april Saint Remy de Provence - Nant 203 km Om half 10 verlaten we de camping La Bastide en vertrekken richting Nant in de Cevennen. Na zo

Nadere informatie

De bossen tussen Manhay en Mormont

De bossen tussen Manhay en Mormont De bossen tussen Manhay en Mormont Grandmenil - Petite-Hoursinne - Mormont - Grandmenil ***** - 17,5 Km - 530 Hm - 5:30 uur Wandelen langs de bosranden is vaak veel interessanter dan door de bossen zelf,

Nadere informatie

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen. www.wandelwiki.be

9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen. www.wandelwiki.be 9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen Geuldal en Vijlenerbos. We maken een wandeling in het Zuid-Limburgse heuvellandschap, dus dat wordt klimmen en dalen. Vanuit Vijlen lopen we over veldwegen naar

Nadere informatie

De muziekreis naar Valkenburg.

De muziekreis naar Valkenburg. De muziekreis naar Valkenburg. 24 maart 2014 Vandaag gaan we met het Buitenhof naar Valkenburg voor de muziekreis. De begeleiders Marij en Henk gaan al vroeg op pad om iedereen op te halen. Marij haalt

Nadere informatie

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden.

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden. Verslag SRG vakantie Lagos Donderdag om 14:00 uur verzamelen we met z n allen op Eindhoven Airport. Iedereen is mooi op tijd en kunnen we door naar de incheck. Dit gaat allemaal erg voorspoedig en ook

Nadere informatie

Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85%

Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85% Trage Tocht Voorstonden Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85% Duur : 4 uur Toegankelijkheid : Graspad langs de Oekense beek kan op sommige stukken begroeidzijn of flink nat

Nadere informatie

Wandelroute café du Midi (9,5 km)

Wandelroute café du Midi (9,5 km) Wandelroute café du Midi (9,5 km) 7 Wandelroute Café du Midi (9,5 km) Stempelplaats Café du Midi, Noordeindseweg 70, Delfgauw. wwwdumididelfgauw.nl Openingstijden: maandag t/m vrijdag vanaf 10.00 uur zaterdag

Nadere informatie

: De Schaapskooi : bij de Renderklippen : Elburgerweg 31 : 8181 EM Heerde

: De Schaapskooi : bij de Renderklippen : Elburgerweg 31 : 8181 EM Heerde Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 16 KM : Gelderland : Heerde : Uitspanning : De Schaapskooi : bij de Renderklippen : Elburgerweg 31 : 8181 EM Heerde RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri.

Nadere informatie

Embach en Kitzlochklamm

Embach en Kitzlochklamm Embach en Kitzlochklamm Raurisertal - Maria Elend - Kalvarienberg - Embach - Uitzichtpunt - Embachrein - Salzach - Kitzlochklamm - Raurisertal ***** - 8,5 Km - 650 Hm - 4:00 uur De Kitzlochklamm is een

Nadere informatie

Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten

Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten lengte 26 km, 465 m stijgen, 610 m dalen Hoogteprofiel Westweg Het zou vandaag weer een zonnige, warme dag worden met temperaturen boven de 30 graden. Onder een

Nadere informatie

Route 10: Via het Kellerwald naar Altenlotheim en via het Lorfetal terug

Route 10: Via het Kellerwald naar Altenlotheim en via het Lorfetal terug Route 10: Via het Kellerwald naar Altenlotheim en via het Lorfetal terug Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 11,5 km.(± 3 uur) 239 meter

Nadere informatie

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Maandag Heenreis Nadat u een kopje koffie hebt gedronken in Zeddam beginnen we aan onze reis. Deze eerste dag rijden we naar Zuid Duitsland waar we de eerste nacht

Nadere informatie

Rondwandeling Brand II

Rondwandeling Brand II Rondwandeling Brand II Dorfbahn Brand - Panoramabahn - Burtschasattel - Parpfienzsattel - Innere Parpfienzalpe - Niggenkopf - Palüdhütte - Palüdmaisäss - Innertal - Dorfbahn Brand ***** - 12 Km - +380/-1030

Nadere informatie

Wandeling in de bossen bij Wolfheze (15 km)

Wandeling in de bossen bij Wolfheze (15 km) Wandeling in de bossen bij Wolfheze (15 km) Afstand 15 km Startpunt Bilderberg Hotel Wolfheze, Wolfhezerweg 17 Wolfheze Wolfheze ligt op de Veluwe en dat staat garant voor mooie oude bossen. Deze wandeling

Nadere informatie

Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk.

Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk. Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk. Zaterdag morgen 15 juni 2013 om 5 uur gaat het trainings weekje mountainbiken in Oostenrijk beginnen. Onze verblijfplaats in Oostenrijk is het appartement van

Nadere informatie

Moselhöhenweg. 28 november t/m 1 december 2003 31 december t/m 4 januari 2004 31 december t/m 3 januari 2005. totaal 163 km

Moselhöhenweg. 28 november t/m 1 december 2003 31 december t/m 4 januari 2004 31 december t/m 3 januari 2005. totaal 163 km Moselhöhenweg 28 november t/m 1 december 2003 31 december t/m 4 januari 2004 31 december t/m 3 januari 2005 totaal 163 km Moselhöhenweg gewandeld in 2003/2004/2005 Vrijdag 28 november s Middags vertrokken

Nadere informatie

Naar de Nürnbergerhütte

Naar de Nürnbergerhütte Naar de Nürnbergerhütte Spitz - Bsuachalm Langental -Nürnbergerhütte - Bsuachalm - Spitz 5.5 uur, 10 Km, 950 hoogtemeters Deze schitterende wandeling naar de Nürnbergerhütte begint met een lichte klim

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel IV

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel IV Zaterdag was het afbreekdag voor een groot deel van de Reuselse kolonie. Janneke keek aandachtig toe hoe papa de tent inpakte Zaterdag, 30 mei In de vroege morgen werden we verwelkomd door een orkest van

Nadere informatie

Luistertocht Burg-Reuland. Wegbeschrijving

Luistertocht Burg-Reuland. Wegbeschrijving Luistertocht Burg-Reuland Burchtlieden uit Reuland, Eifel-gotiek en snelle postkoetsen Wegbeschrijving Start: Tourist Info Reuland-Ouren, Kulturhaus, Dorf 135 in Burg- Reuland (vroeger Dorf 106 a). Parkeermogelijkheden

Nadere informatie

Take a look at my life 43

Take a look at my life 43 Take a look at my life 43 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM Algemeen: Limburg en zeker Zuid-Limburg is erg toeristisch. Je bent dus zelden of nooit alleen op een pad en de wegen en paden worden ook door wandelaars en mountainbikers

Nadere informatie

Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim.

Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim. Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim. Door omstandigheden moest de groep van Hein Tol zich enkele weken voor vertrek helaas terugtrekken. Onze groep bestaande uit Simon Kras, Johan

Nadere informatie

Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017

Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017 Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017 Keurig op tijd arriveert de bus in Tonden met hierin al de dames die in Zaltbommel zijn opgestapt. Na wisseling van de oprij-chauffeur en de koffers

Nadere informatie

Door het Vennbahn'-fietspad (maximale stijging 2%) te koppelen aan het reeds jarenlang bekende fietstraject, ontwikkeld door de Amsterdamse

Door het Vennbahn'-fietspad (maximale stijging 2%) te koppelen aan het reeds jarenlang bekende fietstraject, ontwikkeld door de Amsterdamse Vennbahn 8 dagen individuele fietsreis vanaf 625 Door vier landen "tussen de rails" over de Vennbahn In de zomer van 2013 werd de 125 kilometer lange Vennbahn', één van de langste en mooiste tot fietspad

Nadere informatie

Bollendorf - Biesdorf

Bollendorf - Biesdorf Bollendorf - Biesdorf Bollendorf - Römischen Villa - Ossenlay - Fraubillenkreuz - Wikingerburg - Schwarzenbruch - Biesdorf - Predigtstuhl - Muhmenlay - Lingelslay - Mariensäule - Bollendorf ***** - 21,5

Nadere informatie

Van Innsbruck naar Bruneck en Würzjoch

Van Innsbruck naar Bruneck en Würzjoch Van Innsbruck naar Bruneck en Würzjoch Innsbruck - Brenner - Bruneck - Antermoia - Würzjoch - Brixen - Innsbruck Deze rondrit is een dagtocht van ongeveer 250 kilometer vanuit Oostenrijk, via de Brenner

Nadere informatie

Radurschl-Schlucht Pfunds

Radurschl-Schlucht Pfunds Radurschl-Schlucht Pfunds Pfunds Stuben - Pfunds Dorf - Stampfau - Radurschl-Schlucht - Berghof - Greit - Pfunds Stuben ***** - 9 Km - 600 Hm - 3:30 uur Deze korte rondwandeling vanuit Pfunds in het Oberinntal

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

SAARBRUCKEN Basis Informatie

SAARBRUCKEN Basis Informatie SAARBRUCKEN Basis Informatie De mooie rivier de Saar waaraan onze vertrekhaven haar naam ontleent, baant zich een weg door het bosgebied van de Hondsrug. Dit Duitse middelgebergte biedt zowel aan beginners

Nadere informatie

Deze niet voorbereide wandeling levert tocht wel enkele mooie beelden op. We hadden dergelijke schoonheid helemaal niet verwacht.

Deze niet voorbereide wandeling levert tocht wel enkele mooie beelden op. We hadden dergelijke schoonheid helemaal niet verwacht. Deze niet voorbereide wandeling levert tocht wel enkele mooie beelden op. We hadden dergelijke schoonheid helemaal niet verwacht. Doordat we het vertikt hebben om de Gele Berg te beklimmen dienen we wel

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET GRAVENSTEEN

MIJN BEZOEK AAN HET GRAVENSTEEN MIJN BEZOEK AAN HET GRAVENSTEEN WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het Gravensteen. Dit is een echte burcht in Gent. Veel kinderen vinden een bezoek aan het Gravensteen leuk. Deze bundel

Nadere informatie

Rondwandeling bij Bouillon

Rondwandeling bij Bouillon Rondwandeling bij Bouillon Bouillon - uitzichttoren - bergkam - uitzichtpunten - Abdij - Bouillon - uitzichtpunten - Bouillon ***** - 8-14 Km - 390-540 Hm - 3:30-5:30 uur Dat een korte rondwandeling toch

Nadere informatie

DEELNEMERS Vrijdag 1 juli 2011

DEELNEMERS Vrijdag 1 juli 2011 BESCHRIJVING TOCHT Dit gedeelte van de GR 5 speelt zich voornamelijk af in het Nationaal Park La Vanoise maar doorkruist ook een gedeelte van het Nationaal Park Savoi. Het zijn de Alpen op zijn mooist.

Nadere informatie