Peellandpad. s Hertogenbosch - Roermond. september - december 2007

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Peellandpad. s Hertogenbosch - Roermond. september - december 2007"

Transcriptie

1 Peellandpad s Hertogenbosch - Roermond september - december 2007

2 Kaarten staan aan het eind van het verslag. Tekst: Trudi; foto s: Wim Zondag 16 september s-hertogenbosch -Kasteel Heeswijk 15 km Weer: half bewolkt Vandaag maken we een begin met het Peellandpad en we lopen dit pad vanaf s-hertogenbosch zodat we steeds dichter bij huis komen. We rijden eerst naar kasteel Heeswijk waar we de auto op de nog rustige parkeerplaats zetten. Kasteel Heeswijk ligt tussen de plaatsjes Heeswijk-Dinther en Middelrode. Vanaf de parkeerplaats is het een paar minuten lopen naar de bushalte. Even na half 11 stappen we op de bus en deze brengt ons in ongeveer 25 minuten naar het station van s-hertogenbosch. In s-hertogenbosch is het feest, dit weekend is er Maritiem Den Bosch. Van heinde en ver zijn de boten naar s-hertogenbosch gekomen en hebben een plaatsje veroverd in de oude havens. Vanaf de bruggen is het een prachtig gezicht. We steken via een pontonbrug het water over en lopen vlak langs deze mooi bewerkte boot. Wij wachten maar niet totdat de boten gaan varen en lopen verder langs de rivier de Aa om na ongeveer een uur de A2 onderdoor te lopen en de stad definitief achter ons laten.

3 We houden onze pauze met zicht op de huizen van het plaatsje Berlicum. Even later komen we een paar wandelaars tegen die ons waarschuwen voor een slecht onderhouden gedeelte van een grasdijk. Er zou niet te lopen zijn door te hoge brandnetels. Na even het riviertje de Aa te hebben verlaten komen we even later weer terug bij dit riviertje. We kijken om en maken deze foto.

4 Tegen 2 uur komen we aan bij de ruïne van Seldensate. De fundamenten van het vroegere kasteel dat in 1893 tot landhuis is verbouwd zijn tengevolge van de kanalisering van de Aa ondermijnd geraakt en zodoende moest dit kasteel tegen de vlakte. Wel is de in 1980 gerestaureerde toegangspoort overeind gebleven. Deze dateert oorspronkelijk van 1490, maar is in 1590 vernieuwd. Heel duidelijk is de zeshoekige duiventoren te zien die eraan vast is gebouwd.

5 We lopen verder en komen nu bij het stuk waarvoor we gewaarschuwd zijn. We beslissen om toch de grasdijk te nemen en komen aan bij het stuk waar het even zoeken is naar een doorgang. Maar gelukkig hebben we onze lange broek aan en zodoende hebben we geen last van prikkende brandnetels. En zo komen we dan aan bij het prachtige kasteel Heeswijk, imposant, met hoge torens en een mooie gracht. He kasteel is gebouwd in de 14 e eeuw en in de 16 e en 17 e eeuw uitgebreid. Als we drie kwartier wachten kunnen we mee met een rondleiding, maar het bier en de wijn thuis lokken ons, dus we besluiten richting huis te gaan.

6 Zondag 23 september Kasteel Heeswijk - Uden 23 km Weer: zonnig De weersberichten voor vandaag geven prachtig weer op dus reden genoeg om de 2 e etappe van het Peellandpad te gaan lopen. We zetten de auto vlakbij de bushalte Eikenwal in het noord-oosten van Uden neer en vandaar uit lopen wij in een half uurtje naar het busstation vlakbij het centrum. Je kan er ook in 5 minuten met de bus vanaf de Eikenwal naartoe. We zijn ruimschoots op tijd bij het busstation en 2 minuten over 11 vertrekken we naar Veghel. Daar stappen we over op de bus van 20 over 11 en 3 minuten over half 12 stappen we uit bij Kasteel Heeswijk. We lopen heel even door het open veld om daarna de Heeswijksche Bosschen in te gaan. We zien in dit bos erg veel prachtige rode paddenstoelen staan. Aan de rand van het bos ligt café Standserhorn. Het terras zit afgeladen vol en een fanfare maakt er een vrolijke boel van.

7 Ons pad loopt verder over wisselend terrein en na 2,5 uur komen we aan bij de Bedafsche Bergen, een prachtig stuk natuur. Het eerste gedeelte van dit stuk natuur is erg rustig, maar even later zien we dat toch veel mensen naar dit gebied zijn gekomen om massaal te genieten van deze prachtige dag. Wij lopen door, verruilen het bos voor open terrein om vervolgens weer het bos in te duiken. Vlak voor het plaatsje Slabroek verlaten we weer het bos en passeren het bezoekerscentrum. Daar is het erg druk en dat heeft volgens ons alles te maken met het feit dat ze heel erg op kinderen zijn ingesteld. Langs een sloot zien we een aantal van deze paddenstoelen staan. We lopen via het natuurpark De Maashorst richting Uden. Na het bos is het pad een stukje omgelegd want we steken niet gelijk de verkeersweg over maar lopen een stukje langs de verkeersweg om via de verkeerslichten naar de overkant te gaan. Wel zo veilig. Als we de verkeersweg over zijn gestoken gaan wij rechtsaf naar de auto die 200 m verderop staat.

8 Zaterdag 6 oktober Uden - Handel 21 km Weer: zonnig We parkeren deze morgen eerst de auto in Handel en lopen vervolgens via de Pelgrimsweg richting Verreheide. Dit is ongeveer 1,8 km. In Verreheide nemen we om uur de bus naar het busstation in Uden waar we om uur aankomen. Daar nemen we de bus om uur naar de Eikenwal waar we de vorige keer gestopt zijn met onze wandeling. Om uur stappen we uit de bus en beginnen we aan onze wandeling. Het is ook mogelijk om in Handel op de bus te stappen, maar dan zit er een lange wachttijd in tijdens een overstap. We lopen het eerst stuk over asfalt en zien veel akkerbouw in dit gebied. De boeren zijn erg druk om de oogst binnen te halen en zetten groot materiaal in. Volgens ons zit er tijdens deze periode geen vrije dag in voor deze mensen.

9 Wij lopen verder, komen zo nu en dan door een stukje bos en komen zo aan bij vijver De Boekhorst. Deze plas is ontstaan door zand- en grindwinning. Na 5 minuten komen we aan bij een natuurparkje, genaamd de Voskuilen. Hier zien we een schaapskooi die gebouwd is in 1991 naar het voorbeeld van de oude schaapskooien zoals die in het begin van de vorige eeuw nog in de Peel stonden.

10 We hebben wel even in het kastje gekeken maar toch maar geen eieren gekocht. Vlak voor Handel lopen we over het terrein van huize Padua, een psychiatrisch ziekenhuis. En zo komen we weer aan bij onze auto. De wandeling van vandaag heeft ons niet gebracht wat we er van verwacht hadden. De omgeving vonden we wat eentonig. Hopelijk is er de volgende keer wat meer afwisseling.

11 Zaterdag 13 oktober Handel - Crayenhut 22 km Weer: half bewolkt We vertrekken vandaag richting Deurne en zetten de auto neer bij de bushalte Crayenhut aan de N270. Om 9.14 uur arriveert de bus. We kopen bij de buschauffeur een Met Elkaartje en gaan richting het busstation in Helmond. Als we daar aankomen hoeven we niet over te stappen maar kunnen we blijven zitten. Na 10 minuten wachten, het is inmiddels 9.49 uur, vertrekt de bus richting Handel. Daar stappen we om uur uit bij het Café van Eldonk. De wandeling van vandaag loopt veel over onverharde paden met zo nu en dan prachtige lanen. Ook vandaag zien we weer veel diverse soorten paddenstoelen.

12 Nadat we ca. 7 km door het mooie bosgebied De Stippelberg hebben gelopen komen we aan bij dit typische Peelgebied. We houden een pauze, zittend op een bankje in de zon en lopen daarna, ook weer over wisselend terrein, in 2 uur naar de auto. Een prachtige dag en een mooie wandeling. Zondag 4 november Crayenhut - Heitraksedijk 22 km Weer: bewolkt Om 20 over 9 stappen we op de Rechte Heitraksedijk in de gemeente Liessel op de bus. Om kwart voor 10 stappen we uit bij het ziekenhuis Elkerliek in Deurne. Hier stappen we even na 10 uur op de bus die ons naar de bushalte Crayenhut aan de N270 brengt. En zo beginnen we om kwart over 10 weer aan een nieuwe etappe van het Peellandpad, waar de dauwdruppels nog op de bladeren liggen.

13 We lopen al heel snel langs het Defensiekanaal. Om de paar honderd meter staat er een kazemat, een betonnen huisje met schietgaten. Deze kazematten zijn in de jaren 30 van de vorige eeuw aangelegd om aanvallen van de Duitsers af te slaan. Aan het einde van dit kanaal raken we even in gesprek met een 3-tal wandelaars die zojuist een auto hebben geparkeerd en op het punt staan met de andere auto naar het beginpunt van hun wandeling te gaan. Zij lopen ook het Peellandpad maar ze lopen dit pad in tegenovergestelde richting. We zullen ze zeker nog een keer zien vandaag. Rond kwart voor 12 lopen we het plaatsje Griendtsveen binnen en houden een pauze met dit schitterende uitzicht.

14 We zien in de verte de Grote Villa (geen foto) van de familie Van de Griendt maar mooier nog vinden wij de dienstwoningen voor het kaderpersoneel van de NV Griendtsveen, prachtig opgeknapt. In Griendtsveen zien we veel water met diverse ophaalbruggetjes.

15 Dit zwanengezinnetje past helemaal in deze prachtige omgeving. Een half uurtje later komen we aan in de Mariapeel, een prachtig moerasgebied.

16 Doordat de waterstand in dit gebied is verhoogd in de hoop dat zich zo opnieuw hoogveen kan gaan vormen zijn de bomen afgestorven doordat de wortels door het water zijn gaan rotten. Het is een fascinerend gezicht.

17 Om half 3 komen wij de wandelaars tegen met wie we s morgens een kort gesprekje hadden. Nu nemen we wat meer de tijd en natuurlijk gaat het over de wandelingen die elk van ons al heeft gelopen. We lopen hierna nog een stuk door een bosgebied en daarna gaat de wandeling ruim 3 km over een fietspad langs een vrij drukke weg. Gelukkig gaat het laatste stukje over een mooi zandpad. Zo zijn we om ongeveer kwart voor 4 weer bij de auto en hebben er een geweldig mooie wandeldag opzitten. Zaterdag 17 november Meijel - Leudal 23 km Weer: zonnig Als we keurig volgens het boekje zouden lopen staat er voor deze etappe het Nationaal Park De Groote Peel op het programma. Maar helaas is dit park in verband met het trekseizoen tot 1 december gesloten en daar wij absoluut door dit nationale park willen wandelen wachten wij met deze etappe tot na 1 december. Dus zullen wij verder gaan vanuit het plaatsje Meijel. We nemen om 5 voor half 10 de bus bij de bushalte Huize Elisabeth bij de parkeerplaats in het Leudal even buiten Haelen. Van daaruit gaat de bus naar Panningen waar we, na even gewacht te hebben, om even voor 10 uur op de bus stappen naar Meijel. Daar stappen we uit bij het busstation en om ongeveer kwart over 10 beginnen we met onze wandeling. We pikken de route op in het kleine centrum van Meijel en lopen daarna al snel het plaatsje uit en verruilen we het asfalt voor prachtige zandpaden.

18 Op dit punt komt het Kanaal van Deurne en de Noordervaart tezamen. Doordat er verderop een rotonde is aangelegd op de plaats van de ophaalbrug is er geen scheepvaart meer mogelijk. Na een pauze bij café De Stoep, waar we ons trakteren op een heerlijke goulashsoep, lopen we zo n 6 km door bosgebied. We zien dat op de dag van de intocht van Sinterklaas men druk bezig is met het rooien en verpakken van kerstbomen.

19 Na dit bosgebied lopen we weer een poosje door landelijk gebied over smalle asfaltweggetjes om daarna het natuurreservaat het Leudal in te duiken. Een mooi gebied met prachtige slingerbeken en steile dalwanden. En zo komen we aan bij de Litsberg. Doordat het leem aan de oppervlakte is gekomen is dit een ideale speelplek voor kinderen. Al glijdend en rennend gaan ze naar de beek die aan de voet van deze helling ligt.

20 Even later komen we aan bij de Sint Ursulamolen waar vroeger zowel graan als olie gemalen werd. Aan het einde van de wandeling komen we langs het Leudalmuseum met daarvoor het herdenkingsmonument voor de 687 militairen van 11 nationaliteiten die tijdens de 2 e wereldoorlog in het Leudal gebied hun leven hebben verloren. En zo zijn we dan even na half 4 weer terug bij de auto en was ook deze wandeling weer de moeite waard.

21 Zondag 18 november Leudal - Roermond 12 km Weer: zonnig Als we deze morgen aan de koffie zitten en naar het zonnetje buiten kijken, krijgen we toch weer de kriebels en we besluiten om het stuk naar Roermond te gaan lopen. We zetten de auto neer op de parkeerplaats van het Outletcentrum en lopen binnen 5 minuten naar het Wilhelminaplein. Daar stappen we 6 minuten over 12 op de bus en zo n 20 minuten later arriveren we bij het beginpunt van onze wandeling. Na de bossen van het Leudal komen we in het plaatsje Horn. Daar zien we het Kasteel Horn dat voor 1243 is gebouwd. Sinds 1798 is het in handen van een Luikse familie die dit kasteel nog steeds bewoont.

22 We ritsen nu onze windstoppers dicht en lopen over de brug over het Lateraal Kanaal. Vervolgens zien we links de Noorderplas liggen waar het in de zomer behoorlijk druk kan zijn.

23 Als laatste steken we nu de Maas over, waar zoals gebruikelijk een aantal vissers hun stekkie hebben gevonden. En zo komen we aan in Roermond waar de vlaggen uithangen ter ere van de intocht van Sinterklaas en zijn Pieten.

24 Op het Munsterplein, in de binnenstad, is het een drukte van belang. De Zwarte Pieten spelen het ene na het andere Sinterklaaslied. Bij het station van Roermond eindigt het Peellandpad, maar we moeten nog de echte Peel-etappe door de Groote Peel lopen.

25 xxdag xx december Heitraksedijk - Meijel xx km Weer:

26 Zondag 16 september s-hertogenbosch -Kasteel Heeswijk 15 km Zondag 23 september Kasteel Heeswijk - Uden 23 km

27 Zaterdag 6 oktober Uden - Handel 21 km Zaterdag 13 oktober Handel - Crayenhut 22 km

28 Zondag 4 november Crayenhut - Heitraksedijk 22 km Zaterdag 17 november Meijel - Leudal 23 km

29 Zondag 18 november Leudal - Roermond 12 km

Graaf van Hornepad 2006

Graaf van Hornepad 2006 Graaf van Hornepad 2006 Zaterdag 4 februari Weert - Tungelroy 18 km Daar we ook zo nu en dan een enkele dag willen wandelen hebben we besloten om het Graaf van Hornepad te gaan lopen. Dit pad, een rondwandeling

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018 Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen 6 t/m 9 april 2018 Vrijdag 6 april Heel - Zeltingen 220 km Zeltingen -Bernkastel Bernkastel - Zeltingen Laagste punt: 104 m Hoogste punt: 414 m Totale stijging:

Nadere informatie

Streekpad Nijmegen. 20 t/m 23 mei december januari 2007

Streekpad Nijmegen. 20 t/m 23 mei december januari 2007 Streekpad Nijmegen 20 t/m 23 mei 2004 10 december 2006 14 januari 2007 Donderdag 20 mei - 28 km. Hemelvaart en dat betekent extra vrije dagen. We gaan dan ook 3 van de 4 dagen gebruiken om een gedeelte

Nadere informatie

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009 Eifel - Prüm 21 mei - 24 mei 2009 Donderdag 21 mei Heel - Prüm 170 km Prüm - Gillenfeld Laagste punt: 360 m Totale stijging: 870 m Hoogste punt: 624 m Totale daling: 840 m Weer: half bewolkt 63 km We gaan

Nadere informatie

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011 Bad Marienberg 21 t/m 25 april 2011 Donderdag 21 april Heel - Bad Marienberg 195 km Aankomend weekend is het Pasen en dat betekent dat Wim 4 dagen vrij is. We hebben besloten om richting het Westerwald

Nadere informatie

Utrechtpad / Kromme Rijnpad. Februari 2009

Utrechtpad / Kromme Rijnpad. Februari 2009 Utrechtpad / Kromme Rijnpad Februari 2009 Kaarten staan aan het eind van het verslag. Tekst: Trudi; foto s: Wim Zaterdag 21 februari Veenendaal - Scherpenzeel 20 km Weer: bewolkt Overnachting: Verkleij;

Nadere informatie

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland Deel 1: Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland 01 t/m 13 juni 2015 (Deel 2: Sankt Johann in Tirol) Maandag 1 juni Heel - Laudenbach 437 km Na een kort oponthoud door een file komen we rond vier uur

Nadere informatie

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011 Zoetermeer 7 t/m 10 april 2011 Donderdag 7 april 185 km Heel - Zoetermeer Afgelopen dagen hebben we met belangstelling de weerberichten gevolgd voor aankomend weekend. We hebben zondag een verjaardagsfeest

Nadere informatie

Wandelroute café du Midi (9,5 km)

Wandelroute café du Midi (9,5 km) Wandelroute café du Midi (9,5 km) 7 Wandelroute Café du Midi (9,5 km) Stempelplaats Café du Midi, Noordeindseweg 70, Delfgauw. wwwdumididelfgauw.nl Openingstijden: maandag t/m vrijdag vanaf 10.00 uur zaterdag

Nadere informatie

: Bieskemaar 1 : 9735 AE Groningen. : 70% verhard. -- Een verrassende route, vertrekt vanaf het recreatiepark

: Bieskemaar 1 : 9735 AE Groningen. : 70% verhard. -- Een verrassende route, vertrekt vanaf het recreatiepark Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 15 KM : Groningen : Groningen : P Kardinge bij : Bieskemaar 1 : 9735 AE Groningen Bijzonderheden : Park, bos, hoge land : 70% verhard RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD

Nadere informatie

Sächsische Schweiz. 18 t/m 25 oktober 2003

Sächsische Schweiz. 18 t/m 25 oktober 2003 Sächsische Schweiz 18 t/m 25 oktober 2003 Sächsische Schweiz 18 t/m 25 oktober 2003 Zaterdag 18 oktober 2003 Om 5 uur loopt de wekker af. Gisteravond hebben we de camper al ingepakt dus blijft vanmorgen

Nadere informatie

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015 Ahrtal Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig 11 t/m 14 mei 2015 Maandag 11 maart Heel - Heppingen (Ahr) 137 km Heppingen - Dernau Laagste punt: 90 m Hoogste punt: 228 m Totale stijging: 650 m Totale

Nadere informatie

Route 12: Densberg Kellerwaldturm Dodenau - Densberg

Route 12: Densberg Kellerwaldturm Dodenau - Densberg Route 12: Densberg Kellerwaldturm Dodenau - Densberg Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 13,5 km.(± 3,5 uur) 429 meter (laagste punt is

Nadere informatie

: De Schaapskooi : bij de Renderklippen : Elburgerweg 31 : 8181 EM Heerde

: De Schaapskooi : bij de Renderklippen : Elburgerweg 31 : 8181 EM Heerde Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 16 KM : Gelderland : Heerde : Uitspanning : De Schaapskooi : bij de Renderklippen : Elburgerweg 31 : 8181 EM Heerde RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri.

Nadere informatie

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK De laatste week van augustus zijn wij (Loes en Diana) samen met onze honden naar de Oostenrijkse bergen geweest om lekker te gaan wandelen. We hadden

Nadere informatie

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei Voorjaar 2011 Midden-Frankrijk 21 april t/m 7 mei Donderdag 21 april 2011 191 km Na het avondeten op weg. Even voorbij Vianen ontdekten we dat we de autopapieren vergeten waren. Teruggereden en weer opnieuw

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk Landgoederen Klarenbeek en De Haere. We wandelen met Lupus in het overgangsgebied tussen de voormalige Zuiderzee en de Veluwe. Doornspijk is een overwegend agrarische

Nadere informatie

: Beetsterzwaag. : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag. : Bos, weiland, heide, meer

: Beetsterzwaag. : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag. : Bos, weiland, heide, meer Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 13 KM : Friesland : Beetsterzwaag : Bakkerij Verloop : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag Bijzonderheden : 90% onverhard : Bos, weiland, heide, meer RA = Rechtsaf

Nadere informatie

: Dorpsstraat 47 : 7863 PB Gees. : 70% onverhard

: Dorpsstraat 47 : 7863 PB Gees. : 70% onverhard Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 21 km : Drenthe : Gees : Tourist Info Gees : Dorpsstraat 47 : 7863 PB Gees Bijzonderheden : bos, heide, mooie ven : 70% onverhard RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD =

Nadere informatie

Brabants Vennenpad. 13 januari 2008-16 maart 2009

Brabants Vennenpad. 13 januari 2008-16 maart 2009 Brabants Vennenpad 13 januari 2008-16 maart 2009 Kaarten staan aan het eind van het verslag. Tekst: Trudi; foto s: Wim Zondag 13 januari 2008 Heeze - Geldrop 14 km Weer: half bewolkt Openbaar vervoer:

Nadere informatie

Routebeschrijving tweedaagse wandeling Bremen - Worpswede (43 km)

Routebeschrijving tweedaagse wandeling Bremen - Worpswede (43 km) Routebeschrijving tweedaagse wandeling Bremen - Worpswede (43 km) Copyright: Hans Farjon & Bert Stok, 2011 Graag terugmelding bij onvolkomenheden in beschrijving via www.hansfarjon.nl Start: Bremen Hauptbahnhof,

Nadere informatie

STRUIN BULLETIN Ommetje B

STRUIN BULLETIN Ommetje B STRUIN BULLETIN Ommetje B Versie: maart 2018 Gofferts Groen Door Frans Sijben Nijmegen Dit struinommetje brengt u in een dik uur naar een van de vele parken in Nijmegen. Temidden van straten en woningen

Nadere informatie

Schin, de Kluis, Kastelen Oost en Schaloen en de Keutenberg.

Schin, de Kluis, Kastelen Oost en Schaloen en de Keutenberg. Schin, de Kluis, Kastelen Oost en Schaloen en de Keutenberg. Zaterdag 31-5-2008. Wandeling naar Valkenburg en over de Keutenberg. Na het ontbijt stappen we om 10.15 uur op. We lopen nu de andere kant op

Nadere informatie

Barntrup Lippenland. Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen. 3 uur - 9 Km hoogtemeters

Barntrup Lippenland. Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen. 3 uur - 9 Km hoogtemeters Barntrup Lippenland Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen 3 uur - 9 Km - 230 hoogtemeters Deze korte rondwandeling door het Lippenland bij Barntrup, gaat over brede

Nadere informatie

STRUINBULLETIN 22. September Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed

STRUINBULLETIN 22. September Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed STRUINBULLETIN 22 September 2012 Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed Door: Frans Sijben - Nijmegen 22 : Landgoed

Nadere informatie

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen Alternatieve NS-wandelroute dag 2 Er zijn twee redenen om een alternatief te bieden voor deze bekende NS-wandeling. De eerste is dat op dit moment in de uiterwaarden langs de IJssel gewerkt wordt aan het

Nadere informatie

: Zuidwolderweg 38 : 7932 PR Echten. Bijzonderheden : onverhard 80% : heide, bos en ven : Versie februari Restaurant Boszicht

: Zuidwolderweg 38 : 7932 PR Echten. Bijzonderheden : onverhard 80% : heide, bos en ven : Versie februari Restaurant Boszicht Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 17 KM : Drenthe : Echten : P van Restaurant Boszicht : Zuidwolderweg 38 : 7932 PR Echten RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri. = Richting Bijzonderheden :

Nadere informatie

Tsjechië. 28 april t/m 7 mei 2011

Tsjechië. 28 april t/m 7 mei 2011 Tsjechië 28 april t/m 7 mei 2011 Donderdag 28 april Heel - Soest (Duitsland) 200 km We gaan deze meivakantie naar Tsjechië. Voor ons de eerste keer dat we daar naar toe gaan, dus we zijn erg benieuwd.

Nadere informatie

Wandeling door de Velhorst en naar de Staringkoepel

Wandeling door de Velhorst en naar de Staringkoepel Wandeling door de Velhorst en naar de Staringkoepel Afstand: 8 km Start: Hotel Landgoed Ehzerwold Ehzerallee 14-7218 BS Almen Parkeren voor het hotel, in de driehoek van wegen. Positie van het hotel op

Nadere informatie

: Beetsterzwaag. : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag. : Bos, weiland, heide, meer

: Beetsterzwaag. : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag. : Bos, weiland, heide, meer Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 10,5 KM : Friesland : Beetsterzwaag : Bakkerij Verloop : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag Bijzonderheden : 90% onverhard : Bos, weiland, heide, meer RA = Rechtsaf

Nadere informatie

Fränkische Schweiz. 30 april t/m 8 mei 2005

Fränkische Schweiz. 30 april t/m 8 mei 2005 Fränkische Schweiz 30 april t/m 8 mei 2005 Zaterdag 30 april Deze meivakantie is voor ons een bijzondere vakantie. Onze eerste vakantie nadat wij een week geleden samen zijn gaan wonen. Wij hebben deze

Nadere informatie

Aan de Wijmeneir te Impe, deelgemeente van het Oost-Vlaamse Lede.

Aan de Wijmeneir te Impe, deelgemeente van het Oost-Vlaamse Lede. Vanuit de Wijmenier kan je tal van prachtige wandelingen maken. Eén ervan beschrijven we in onderstaande tekst Wandelpad : Beschermde landschappen langs de Molenbeken Praktische gegevens LENGTE: 15 km

Nadere informatie

Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten

Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten lengte 26 km, 465 m stijgen, 610 m dalen Hoogteprofiel Westweg Het zou vandaag weer een zonnige, warme dag worden met temperaturen boven de 30 graden. Onder een

Nadere informatie

Bron: www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1

Bron: www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1 2. Lefokastro Argalasti Kalamos Lefokastro Een prachtige en afwisselende wandeling vanaf de Pagasitische kust bij Lefokastro omhoog, gedeeltelijk langs een door steeneiken omzoomde kalderimi (stenen pad),

Nadere informatie

Rondwandeling bij Russbach am Pass Gschütt

Rondwandeling bij Russbach am Pass Gschütt Rondwandeling bij Russbach am Pass Gschütt Russbach - Traunwaldalm - Angerkaralm - Rinnbergalm - Russbach ***** - 9 Km - 740 Hm - 4:30 uur Deze rondwandeling ten noorden van Russbach am Pass Gschütt is

Nadere informatie

Bure en het dal van de Lomme

Bure en het dal van de Lomme Bure en het dal van de Lomme Bure - Lomme dal - Bois de Dessous - Lomme dal - Bure 12,5 Km (Optie 7Km) 330 Hm Deze wandelroute laat ons het prachtige dal van de Lomme zowel vanonder uit het dal als ook

Nadere informatie

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be 27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen Galgenberg en Paardenslenkte. We maken een prachtige wandeling in het buitengewoon stille en glooiende grensgebied van Nederland en Duitsland ten noorden van Ootmarsum.

Nadere informatie

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei Voorjaar 2010 Midden- en Zuid-Frankrijk 5 t/m 17 mei Woensdag 5 mei 2010 811 km Om half negen op weg. Via Maastricht naar Metz waar we inkopen deden. Vlot door en bij Châlon de snelweg af en binnendoor

Nadere informatie

Saarland 18 t/m 24 februari 2012

Saarland 18 t/m 24 februari 2012 Saarland 18 t/m 24 februari 2012 Wandern mit der Bahn Konz Saarburg Taben Saarhölzbach Bessingen Beckingen Zaterdag 18 feb Heel - Saarburg 240 km Voor deze vakantie gaan we naar het Saarland, een gebied

Nadere informatie

: Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 70% onverhard

: Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 70% onverhard Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 18 KM : Drenthe : Exloo - Ees : Bussemaker Diner Cafe : Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees RA = Rechtsaf LA =

Nadere informatie

Wandelroute Blauw 5 kilometer

Wandelroute Blauw 5 kilometer Wandelroute Blauw 5 kilometer Paviljoen Route 5 km Start- en eindpunt wandelroutes 2,5 en 5 km Welkom in de spannende Maasduinen. De Maasduinen zijn gelegen in een lange gordel van rivierstuifduinen op

Nadere informatie

: Assen-Rolde vv : Achterkant Station Assen : Bij de looptunnel naast de P : Oosterparallelweg : Assen. : Horeca in Rolde

: Assen-Rolde vv : Achterkant Station Assen : Bij de looptunnel naast de P : Oosterparallelweg : Assen. : Horeca in Rolde Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 21 KM : Drenthe : Assen-Rolde vv : Achterkant Station Assen : Bij de looptunnel naast de P : Oosterparallelweg : Assen Bijzonderheden : 70% onverhard hei, weiland

Nadere informatie

Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim.

Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim. Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim. Door omstandigheden moest de groep van Hein Tol zich enkele weken voor vertrek helaas terugtrekken. Onze groep bestaande uit Simon Kras, Johan

Nadere informatie

LUZENKAMPROUTE. Beschrijving van deze wandeling.

LUZENKAMPROUTE. Beschrijving van deze wandeling. LUZENKAMPROUTE Deze route voert door het Bremmersbos, de Luzenkamp en een gedeelte van de Melickerheide. Houdt u bij het volgen van de route ook het bijgevoegde kaartje bij de hand. Beschrijving van deze

Nadere informatie

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules.

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. 06-12-2012. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. In bewolkt weer, maar nog met een redelijke temperatuur rijden we om 11.15 na 4050 km van Valdelagrana weg. Een kwartier

Nadere informatie

Van Overloon naar de Christinehoeve.

Van Overloon naar de Christinehoeve. Van Overloon naar de Christinehoeve. Carnavalsbeeld in Overloon. Ons eten bij de Heksenboom. Het eten is goed, de bediening heel attent en aardig, de lucht is weer blauw aan het worden en kinderen van

Nadere informatie

Struinen door de uiterwaarden van de IJssel

Struinen door de uiterwaarden van de IJssel Uit wandelen met de Stentor, deel 9 Klompenpad IJsselllandschap Terwolde, 11 km Het Tuylermarkerpad Struinen door de uiterwaarden van de IJssel Tekst en foto s Erna Lammers Het blijft verrassend. Vanaf

Nadere informatie

Wandelen Wandelroute Leuvenumse Bos, bij Ermelo

Wandelen Wandelroute Leuvenumse Bos, bij Ermelo Wandelen Wandelroute Leuvenumse Bos, bij Ermelo 5 km Waar Leuvenumse bossen Vertrekpunt Parkeerplaats Poolseweg [https://maps.google.com/? q=52.3032,5.71531] Gevarieerde wandelroute langs de Leuvenumse

Nadere informatie

Midden-Delflandroute. Route. 47.1 km

Midden-Delflandroute. Route. 47.1 km Route 6 47.1 km Midden-Delflandroute Midden-Delfland is een mini-groen Hart, dat ingeklemd ligt tussen Den Haag, Rotterdam en Delft. Het is nog steeds verrassend rustig en landelijk in dit mooie polderland.

Nadere informatie

Het Twentepad 19 en 20 maart 2004 11 en 12 april 2004

Het Twentepad 19 en 20 maart 2004 11 en 12 april 2004 Het Twentepad 19 en 20 maart 2004 11 en 12 april 2004 totaal 93 km Vrijdag 19 maart 2004-23,5 km Dit wordt ons allereerste weekend met de rugzak en we hebben er allebei heel erg veel zin in. De keuze is

Nadere informatie

Vanaf de Tippe als je er met de rug naar toestaat. RA. Van Royenlaan. Daarna tweede RA fietspad ri. Vledderveen.

Vanaf de Tippe als je er met de rug naar toestaat. RA. Van Royenlaan. Daarna tweede RA fietspad ri. Vledderveen. Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 17 Km : Drenthe : Vledder : Restaurant de Tippe : Lesturgeonplein 5 : 8381 EX Vledder Bijzonderheden : bos, heide en vennen : 90% onverhard RA = Rechtsaf LA = Linksaf

Nadere informatie

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes 1 van 5 Nederland Gelderland Elburg 45.3 (ongeveer 2:39 u.) Fietsroute 182867 1km 2015 Falkplan BV 2 van 5 Nederland Gelderland Elburg 45.3 (ongeveer 2:39 u.) Fietsroute 182867 Falk-VVV fietskaarten, een

Nadere informatie

Oud-Rekem. Natuurtuinen Jekerdal. Oud-Rekem.

Oud-Rekem. Natuurtuinen Jekerdal. Oud-Rekem. St. Pietersberg. 19-08-2012. Wandeling St. Pietersberg. Via een bliksembezoek aan Oud-Rekem (een heel mooi stadje) rijden we naar de Natuurtuinen Jekerdal bij Maastricht, waar we om 10.30 aankomen. Directeur

Nadere informatie

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012 Het Groene Hart 5 t/m 9 april 2012 Donderdag 5 april Heel - Hekendorp 163 km Hekendorp - Gouda 23 km Pasen staat weer voor de deur en dat betekent voor ons 5 vrije dagen. Daar Janneke en Arnold, dochter

Nadere informatie

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

KORTE STRUIN 17. Maart Vanuit Hatert door Elshof en ander Heumens groen

KORTE STRUIN 17. Maart Vanuit Hatert door Elshof en ander Heumens groen KORTE STRUIN 17 Maart 2018 Vanuit Hatert door Elshof en ander Heumens groen Door Frans Sijben Nijmegen Deze korte Struin vertrekt vanuit Hatert. U loopt een tijd langs de rand van de wijk. Maar al gauw

Nadere informatie

Bewonersplatform Kerkrade-Oost- Wandelen in Kerkrade

Bewonersplatform Kerkrade-Oost- Wandelen in Kerkrade Bewonersplatform Kerkrade-Oost- Wandelen in Kerkrade WETENSWAARDIGHEDEN Startpunt: Museumplein. Hier kunt u uw auto parkeren. Duur: 45 tot 70 minuten. Heuvelachtig Niet geschikt voor mensen die moeilijk

Nadere informatie

Bergen in het vlakke land

Bergen in het vlakke land Wandelnetwerk Noord-Holland Bergen in het vlakke land Openlucht skibaan Il Primo, waar het hele jaar kan worden geskied. Tekst en foto s: Joop Duijs E en van de mooiste stukjes natuur van Noord-Holland

Nadere informatie

Maximiliansweg. Lindau - Berchtesgaden. 19 oktober 2007 -??

Maximiliansweg. Lindau - Berchtesgaden. 19 oktober 2007 -?? Maximiliansweg Lindau - Berchtesgaden 19 oktober 2007 -?? Kaarten staan aan het eind van het verslag. Tekst: Trudi; foto s: Wim Vrijdag 19 oktober Heel - Stromberg 237 km Weer: half bewolkt Deze vakantie

Nadere informatie

Verkeersbordenspeurtocht

Verkeersbordenspeurtocht Verkeersbordenspeurtocht Dit boekje is van uit groep Verkeersborden, hoe zit het ook alweer? Er zijn vijf soorten borden. Als je goed naar de vorm en de kleur van een bord kijkt, weet je al met wat voor

Nadere informatie

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland.

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Noorwegen Maandag 22 augustus 2011 Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Dinsdag 23 augustus. Om 12.30 moeten we inschepen richting Oslo op de prachtige

Nadere informatie

VAKANTIE VOORBIJ: SCHOP IN DE GROND!

VAKANTIE VOORBIJ: SCHOP IN DE GROND! Nieuwsbrief augustus 2015 Verbreding N279 s-hertogenbosch-veghel VAKANTIE VOORBIJ: SCHOP IN DE GROND! Tot nu toe waren er nog weinig werkzaamheden te zien voor de ver bre - ding van de N279 tussen s-hertogenbosch

Nadere informatie

Over de rit van vandaag

Over de rit van vandaag Over de rit van vandaag Wat is er nu méér rustgevend dan fietsen langs het water. Vandaag doen we dat gedurende vele kilometers! Niet alléén direct langs het water, maar ook op korte afstand ervan: het

Nadere informatie

1Onder de rook van s-hertogenbosch ligt het Bossche Broek, een natuurgebied

1Onder de rook van s-hertogenbosch ligt het Bossche Broek, een natuurgebied Wandelroute 1 Bossche Broek 1Onder de rook van s-hertogenbosch ligt het Bossche Broek, een natuurgebied waar veel Bosschenaren graag een ommetje maken. Vanaf de paadjes tussen de rietvelden en de hooilanden

Nadere informatie

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013.

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. In de zomer van 2013 is het plan geboren om met de racefiets een weekje te fietsen op Gran Canaria. 11 oktober is na wat voorbereiding de vertrek datum gevonden.

Nadere informatie

Vertrekpunt. Vertrekpunt

Vertrekpunt. Vertrekpunt RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri. = Richting Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt Eelde Vertrekpunt Haren Bijzonderheden : 16 KM : Drenthe : Eelde en Haren : P Museum de Buitenplaats : Hoofdweg

Nadere informatie

Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85%

Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85% Trage Tocht Voorstonden Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85% Duur : 4 uur Toegankelijkheid : Graspad langs de Oekense beek kan op sommige stukken begroeidzijn of flink nat

Nadere informatie

PARK MAASHORST. Wonen op het mooiste plekje van Uden. Met natuurgebied De Maashorst als achtertuin. PARKMAASHORST.NL

PARK MAASHORST. Wonen op het mooiste plekje van Uden. Met natuurgebied De Maashorst als achtertuin. PARKMAASHORST.NL PARK MAASHORST Wonen op het mooiste plekje van Uden. Met natuurgebied De Maashorst als achtertuin. PARKMAASHORST.NL Een gebied met ongekende mogelijkheden In het Noorden van Uden, aan de rand van één van

Nadere informatie

Wandeling in de bossen bij Wolfheze (15 km)

Wandeling in de bossen bij Wolfheze (15 km) Wandeling in de bossen bij Wolfheze (15 km) Afstand 15 km Startpunt Bilderberg Hotel Wolfheze, Wolfhezerweg 17 Wolfheze Wolfheze ligt op de Veluwe en dat staat garant voor mooie oude bossen. Deze wandeling

Nadere informatie

De Allgäu. 14 t/m 21 oktober 2006

De Allgäu. 14 t/m 21 oktober 2006 De Allgäu 14 t/m 21 oktober 2006 Kaarten en hoogteprofielen staan aan het eind van het verslag. Tekst: Trudi; foto s: Wim (meestal) Zaterdag 14 oktober Heel - Füssen 650 km De herfstvakantie is weer aangebroken

Nadere informatie

Voettocht Pont de Molins Llers

Voettocht Pont de Molins Llers Voettocht Pont de Molins Llers ± 10 km. Kaart 8 3 uur 30 min à 4 uur. Omgeving: langs rivier Muga, heuvelachtig, soms steil klimmen en dalen. Stevige wandelschoenen nodig (geen bergschoenen) Voorzien van

Nadere informatie

LANDGOED VILSTEREN - GRANDTOUR

LANDGOED VILSTEREN - GRANDTOUR LANDGOED VILSTEREN - GRANDTOUR ROUTE 14 km Flinke wandeling op landgoed Vilsteren, met onderweg o.a. het graf van de kluizenaar, een fraai uitzichtpunt en een kijkje achter de schermen van het beleid en

Nadere informatie

Rondwandeling Onstwedde Wessinghuizen

Rondwandeling Onstwedde Wessinghuizen Rondwandeling Onstwedde Wessinghuizen Sterenborg - Ter Wupping - Veele - Giezelbaarg - Wessinghuizen - Ruige Berg - Sterenborg ***** - 12,5 Km - 3:30 uur Tussen Ter Wupping en Höfte bij Wessinghuizen liggen

Nadere informatie

Op het informatiepaneel voor je lees je alles over het Kleine Meer, het venherstel en bijzondere dieren en planten die genieten van dit ven.

Op het informatiepaneel voor je lees je alles over het Kleine Meer, het venherstel en bijzondere dieren en planten die genieten van dit ven. Wandelroute Fuut 4 km wandelen Welkom in natuurgebied Kleine Meer! Het Kleine Meer is in 2016 hersteld. Nu is dit ven met omringende heide, bossen en zandverstuivingen een belangrijk leefgebied voor bijzondere

Nadere informatie

Heemskerk - Lopen langs linies

Heemskerk - Lopen langs linies Heemskerk - Lopen langs linies Auteurs: Rutger Burgers en Rob Wolfs Wijkermeerpolder en Fort Veldhuis Het tochtje rondom de Wijkermeerpolder is er een van bijzondere contrasten. De Stelling van Amsterdam

Nadere informatie

1. Wandeling Kala Nera Milies Kala Nera

1. Wandeling Kala Nera Milies Kala Nera 1. Wandeling Kala Nera Milies Kala Nera Een prachtige afwisselende wandeling vanuit Kala Nera, een toeristisch kustplaatsje, naar Milies dat 400 meter hoger tegen de helling ligt, en vervolgens via een

Nadere informatie

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.!

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.! ROUTE BPC Maak kennis met onze locaties.! WE STELLEN ONS GRAAG EVEN VOOR. Volg me.. BUITENPOORT CATERING Al bijna 35 jaar vormen we met ons team een hechte familie en zijn we volledig op elkaar ingespeeld.

Nadere informatie

Namibië. 25 augustus 2015

Namibië. 25 augustus 2015 Namibië 25 augustus 2015 Verslag Namibië 27-6 tm 9-7- 2015 27-6 Vertrek vanaf Frankfurt om 20.10 uur. 28-6 Na een vlucht van 10 uur zijn wij aangekomen op Windhoek. Wat was het koud s,morgens vroeg om

Nadere informatie

Bezienswaardig :De meest ongeschonden horizon van Nederland.

Bezienswaardig :De meest ongeschonden horizon van Nederland. Wandelen in stappen 1 Rheden Van Kamerdal naar Zijpenberg Start adres :NS Station Rheden Afstand :11 km Bezienswaardig :De meest ongeschonden horizon van Nederland. 1 We beginnen onze wandeling bij station

Nadere informatie

1. Start route Wijlre:

1. Start route Wijlre: Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt Bijzonderheden : 12 KM : Limburg : Wijlre-Gulpen : Wijlre of Gulpen : Wijlre P Marchierstraat : Gulpen P Zwembad : Heuvels met enkele klimmetjes, en mooi vergezichten

Nadere informatie

Verslag van de 1ste etappe Regio Amsterdam zaterdag 28 april Overdracht van de Bourdon aan Regio Amsterdam door de Regio Bollenstreek.

Verslag van de 1ste etappe Regio Amsterdam zaterdag 28 april Overdracht van de Bourdon aan Regio Amsterdam door de Regio Bollenstreek. Verslag van de 1ste etappe Regio Amsterdam zaterdag 28 april 2018. Overdracht van de Bourdon aan Regio Amsterdam door de Regio Bollenstreek. Als we ( Marja Maas en Wil Combee) rond 10.00 uur aankomen bij

Nadere informatie

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10 Wandelweek september 2012 in Oostenrijk, Stubaier Alpen, Sellrain Dit keer ben ik alleen op pad gegaan. Mijn doel is een huttentocht te maken van 5 hutten met twee gletsjer overgangen. De start van de

Nadere informatie

Vind de mooiste fietsroutes op www.route.nl. Fietsroute 122254 Scheveningen, Den Haag en Leidschendam

Vind de mooiste fietsroutes op www.route.nl. Fietsroute 122254 Scheveningen, Den Haag en Leidschendam Fietsroute 122254 Scheveningen, Den Haag en Leidschendam Praktische informatie Dichtstbijzijnde parkeerplaats de kuil Wassenaarseslag 2242 PG Wassenaar Dichtstbijzijnde parkeerplaats vanaf eindpunt de

Nadere informatie

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM Algemeen: Limburg en zeker Zuid-Limburg is erg toeristisch. Je bent dus zelden of nooit alleen op een pad en de wegen en paden worden ook door wandelaars en mountainbikers

Nadere informatie

Ooit geweten dat Nederland zoveel forten* had? We zullen op onze tocht er bijna 20 tegenkomen, al dan niet verdekt opgesteld.

Ooit geweten dat Nederland zoveel forten* had? We zullen op onze tocht er bijna 20 tegenkomen, al dan niet verdekt opgesteld. Fortentocht 2 augustus 2015 De Fortentocht start bij v.d. Valk Hotel de witte Bergen in Eemnes, gelegen aan het knooppunt Eemnes (A1/A27). Verzamelen vanaf 9.30, vertrek vanaf 10.00. Ooit geweten dat Nederland

Nadere informatie

Mokerheide en Mokerplas

Mokerheide en Mokerplas Korte Struin 10 Januari 2018 Mokerheide en Mokerplas Frans Sijben Nijmegen Zicht op de Mokerplas Startpunt N271 Plasmolen bij bushalte Rijksweg / Witteweg Plasmolen. Openbaar vervoer: Trein Nijmegen Centraal

Nadere informatie