Streekpad Nijmegen. 20 t/m 23 mei december januari 2007

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Streekpad Nijmegen. 20 t/m 23 mei december januari 2007"

Transcriptie

1 Streekpad Nijmegen 20 t/m 23 mei december januari 2007

2 Donderdag 20 mei - 28 km. Hemelvaart en dat betekent extra vrije dagen. We gaan dan ook 3 van de 4 dagen gebruiken om een gedeelte van het streekpad Nijmegen te lopen. Een gedeelte van dit pad loopt door Duitsland, maar wij hebben besloten vanaf de Sint Jansberg bij Plasmolen het Pieterpad te volgen tot de Duivelsberg bij Beek en vanaf daar weer het streekpad op te pikken. We arriveren rond uur bij het station Ravenstein, parkeren de auto en gaan op stap. We lopen als eerste door een parkje om vervolgens door het mooie Ravenstein heen te wandelen. Het plaatsje ligt aan de Maas en het afweergeschut van vroeger is nog steeds aanwezig.

3 Nadat we een klein stukje langs het water gelopen hebben, duiken we de polder in richting Grave. In Grave is het ontzettend druk. Veel mensen, veel verkeer en een behoorlijke herrie. Hierna lopen we via een brug naar de overkant van de Maas verder over een dijkje totdat we bij een plas, genaamd Molenhoek, een bankje vinden om heerlijk uitgebreid koffie te drinken en wat te eten. We lopen verder door een polderlandschap wat wel mooi is, maar helaas wel wat eentonig. Ook het wandelen op alleen maar asfalt is niet echt prettig. Maar voordat we ons einddoel bereiken, en dat is het plaatsje Malden, lopen we eerst door een gebied, genaamd de Overasseltsche- en Hatertsche Vennen. Een mooi afwisselend gebied, water, bos, en voor het eerst vandaag onverharde wegen.

4 Het zonlicht vallend door de bladeren in het water blijft een fascinerend gezicht. Nog even een laatste pauze op dit mooie plekje. We bellen even naar ons slaapadres om te melden dat we wat later komen.

5 We steken vervolgens het Maas-Waal kanaal over en bellen even na zessen aan bij de fam. Berkhout in Malden. Hier worden we gastvrij onthaald op thee met een koekje. Op onze zit-slaapkamer vinden we een reglement van de familie en dat geeft Wim en mij de nodige stof tot praten. Ben je gewend s morgens onder de douche te gaan, dan heb je pech, want dat mag alleen s avonds. Ook, zo staat in het reglement, mogen we morgenochtend pas naar beneden voor het ontbijt als de bel gaat. We zijn benieuwd en wachten morgenochtend af. Het is een lange dag geworden en gaan dan ook niet te laat naar bed. Vrijdag 21 mei - 24 km uur. Jawel, daar gaat de bel en we kunnen aan het ontbijt. We hebben vandaag alle tijd want tot ons volgend adresje is het maar 20 km. Om half 10 vertrekken we vanuit Malden richting het plaatsje Molenhoek. De omgeving is totaal anders dan gisteren. Was het gisteren bijna allemaal polder, we lopen nu gelijk door de bossen. Mooie, afwisselende, niet aangeplante bossen. Aan de rand van Molenhoek aangekomen gaan we eerst richting het centrum op zoek naar een supermarkt om brood en beleg te kopen. Daarna vervolgen we de route om bij de Mookerheide aan te komen. We hebben geluk dat het bankje, met uitzicht over deze heide, niet bezet is zodat we uitgebreid tijdens onze lunch kunnen genieten.

6 We lopen via de Mookerheide richting de Sint-Jansberg. Een geweldig mooi oud bos, zelfs voorzien van een beek. Hier lopen we verder via de markering van het Pieterpad.

7 Voordat we in Groesbeek aankomen nemen we nog de nodige tijd om te relaxen aan de rand van een gewoon grasland. We zijn vandaag vroeg en omdat we pas om uur verwacht worden op ons slaapadres nemen we ruimschoots de tijd om Groesbeek te verkennen. Op de afgesproken tijd bellen we aan bij de mensen waar we gaan slapen, maar er is nog niemand thuis. Dat wordt dus even wachten op de bank bij de voordeur. Gelukkig duurt het niet lang voordat de heer des huizes arriveert en wij naar binnen kunnen. We kijken gelijk onze ogen uit. In onze ogen is het een ongelofelijke rommel, er ligt overal van alles. We zijn benieuwd waar we morgenochtend kunnen ontbijten. Maar onze kamer is opgeruimd, behalve dan de stapels leesboeken. Om een uur of 11 s avonds komen de bewoners thuis om vervolgens tig-keer de trap op en af te lopen met naar ons idee volle plastic tassen. Om kwart voor 12 wordt het rustig en kan iedereen gaan slapen. We zijn natuurlijk erg nieuwsgierig naar morgenochtend.

8 Zaterdag 22 mei - 25 km. We worden goedemorgen gewenst door onze gastvrouw en ontbijten in de keuken. Het blijkt dat we bij een kunstenaars(echt)paar te gast zijn. Zij schildert en hij beeldhouwt. Waarschijnlijk kunnen ze alles gebruiken, want de buren komen zelfs spullen brengen. Na ons voortreffelijke ontbijt gaan we eerst onze dagelijkse boodschappen doen en dan op pad. Het eerste stuk van deze dag gaat dan door bos en dan door open landschap. Het ziet er weer geweldig mooi uit. Ook aan de kalfjes kun je zien dat het lente is geworden. Op de Duivelsberg bij Beek pikken we het streekpad weer op.

9 Onderweg zien we in een weiland een merkwaardige opstelling van een man met een lijst en daarachter op een aantal palen verschillende straattaferelen. Op de weg staat een kruis getekend. Als je daar gaat staan en door het raamwerk kijkt, krijg je het resultaat dat te zien is op de volgende foto. Via het Wijlerbergmeer lopen we door de Ooijpolder richting Ooij.

10 En hier is het resultaat. We lopen verder door het polderlandschap dat totaal anders is als de eerste dag.

11 Vanuit Ooij lopen we naar de dijk die ons naar Nijmegen brengt. Vanaf de dijk hebben we een prachtig gezicht over de uiterwaarden met heel veel water en vogels. In Nijmegen aangekomen gaan we rechtstreeks naar het station om de trein naar Ravenstein te nemen. De auto staat er gelukkig nog zoals we hem er neer hebben gezet en na zo n 3 kwartier rijden zijn we ongeveer om half 7 thuis.

12 Zondag 10 december - 21 km Het is inmiddels al ruim 2,5 jaar geleden dat we het eerste 3 dagen van het streekpad Nijmegen hebben gelopen. Vandaag gaan we weer een dag een volgend deel van dit pad lopen. Om ongeveer kwart over 8 stappen we in de auto richting Afferden in Gelderland om daar de bus van 5 voor 10 naar Nijmegen te nemen. We zijn een half uur te vroeg, maar liever te vroeg dan... Om half 11 vertrekken we vanaf het bussatation richting het Kronenburgerpark. Hier staat deze prachtig gerestaureerde toren.

13 Even later lopen we langs het Joris-Ivensmonument ter ere van de in Nijmegen geboren cineast. Voordat we Nijmegen verlaten lopen we langs de elektriciteitcentrale van Electrabel.

14 Vandaag staat onze wandeling in het teken van de Waal, de uiterwaarden en de dijk. De dijk is absoluut de moeite waard. We zien veel wandelaars, hardlopers en fietsers. Veel auto s zien we vandaag niet. Op sommige plaatsen is de dijk zelfs verboden gebied voor deze vierwielers. In de verte zien we het kerkje van Weurt onderaan de dijk liggen. We vervolgen de dijk en verlaten de gemeente Beuningen. Deze borden zien we vaker bij de overgang van de diverse gemeenten.

15 Ongeveer 1,5 km voor het plaatsje Winssen verlaten we de dijk en gaan de uiterwaarden in. Het geasfalteerde pad door dit gebied is zo n 4 km lang en we zien zo nu en dan de rivier vlakbij. Hierna gaan we de dijk weer op, we maken een uitstapje naar het plaatsje Deest om op zoek te gaan naar een cafeetje. Maar helaas, er is niets open. Dus houden we onze 2 e pauze weer in de open lucht. We lopen weer terug naar de dijk om vervolgens deze weer snel te verlaten. De laatste 3 km van vandaag gaan door de prachtige uiterwaarden met de rivier vlakbij.

16 Hier lijkt het wel of we een strandwandeling aan het doen zijn. Na dit gebied keren we weer terug naar de dijk om vervolgens deze snel definitief achter ons te laten. Even later zien we de auto al weer staan aan de rand van het plaatsje Afferden en zit de wandeling er al weer op. Het is nog vroeg, 3 uur, als we richting huis gaan. Zondag 14 januari - 23 km Vandaag de laatste etappe van het streekpad Nijmegen. We vertrekken om kwart voor 8 uit Heel naar het stationnetje van Ravenstein. We zijn keurig op tijd voor de trein van 20 over 9 en kunnen dus op ons gemak de wandelschoenen aandoen en een kaartje kopen naar Nijmegen. Het is behoorlijk koud op het station. In Nijmegen moeten we bijna een half uur wachten op de bus naar Afferden. In die tijd kijken we rond in de Bruna. Als we in de bus zitten vertelt de chauffeur dat hij nog even langs de garage moet om van bus te wisselen. Er is in Nijmegen een noodbrug aangelegd en omdat deze bus te laag bij de grond is, kan hij niet over de brug die voorzien is van een hoge drempel. Het wisselen duurt niet echt lang en zo komen we toch op tijd aan in Afferden. Om 20 voor 11 gaan we op pad. We lopen eerst door het plaatsje Afferden. Daarna volgt een stuk rechte weg door de open polder. Hier staat een straffe wind en het is dan ook behoorlijk koud.

17 Maar al snel verandert het landschap en even later komen we aan bij een klein bosgebied dat in bezit is van het Geldersch Landschap. Net buiten dit bosgebied, waar heel veel honden vrolijk los rondlopen, lopen we langs de molen van Bergharen. Even buiten Bergharen loopt ons pad over het terrein van de plaatselijke voetbalclub. Via een mooie route komen we aan in Hernen. Aan de rand van het plaatsje ligt het Kasteel Hernen. Dit kasteel is omstreeks 1350 gebouwd en is nooit verwoest of belegerd. In 1940 is het kasteel geschonken aan de Stichting Vrienden der Geldersche Kastelen.

18 In Hernen gaan we op zoek naar een plekje uit de wind in de zon. Dit vinden we uiteindelijk op een stoep van een kerk aan de rand van een begraafplaats. Vlak buiten Hernen zien we deze Beltmolen op een prachtig plekje aan het Hernensche Meer. Deze molen is gebouwd in 1745 en in 1999 van de grond af gerestaureerd. Hierna komen we aan in Wychen en lopen via het nieuwe gedeelte weer richting de dijk langs de Maas. Deze dijk blijven we een poosje volgen om vervolgens deze te verlaten richting het mooie kleine plaatsje Niftrik.

19 Hierna steken we via de A50 de Maas over en komen aan in Ravenstein. We lopen door dit mooie plaatsje en zetten de derde molen van vandaag op de foto. Tegen half 4 zijn we terug bij de auto en hebben het Streekpad Nijmegen voltooid.

20

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

Graaf van Hornepad 2006

Graaf van Hornepad 2006 Graaf van Hornepad 2006 Zaterdag 4 februari Weert - Tungelroy 18 km Daar we ook zo nu en dan een enkele dag willen wandelen hebben we besloten om het Graaf van Hornepad te gaan lopen. Dit pad, een rondwandeling

Nadere informatie

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011 Zoetermeer 7 t/m 10 april 2011 Donderdag 7 april 185 km Heel - Zoetermeer Afgelopen dagen hebben we met belangstelling de weerberichten gevolgd voor aankomend weekend. We hebben zondag een verjaardagsfeest

Nadere informatie

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009 Eifel - Prüm 21 mei - 24 mei 2009 Donderdag 21 mei Heel - Prüm 170 km Prüm - Gillenfeld Laagste punt: 360 m Totale stijging: 870 m Hoogste punt: 624 m Totale daling: 840 m Weer: half bewolkt 63 km We gaan

Nadere informatie

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018 Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen 6 t/m 9 april 2018 Vrijdag 6 april Heel - Zeltingen 220 km Zeltingen -Bernkastel Bernkastel - Zeltingen Laagste punt: 104 m Hoogste punt: 414 m Totale stijging:

Nadere informatie

Het Twentepad 19 en 20 maart 2004 11 en 12 april 2004

Het Twentepad 19 en 20 maart 2004 11 en 12 april 2004 Het Twentepad 19 en 20 maart 2004 11 en 12 april 2004 totaal 93 km Vrijdag 19 maart 2004-23,5 km Dit wordt ons allereerste weekend met de rugzak en we hebben er allebei heel erg veel zin in. De keuze is

Nadere informatie

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011 Bad Marienberg 21 t/m 25 april 2011 Donderdag 21 april Heel - Bad Marienberg 195 km Aankomend weekend is het Pasen en dat betekent dat Wim 4 dagen vrij is. We hebben besloten om richting het Westerwald

Nadere informatie

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012 Het Groene Hart 5 t/m 9 april 2012 Donderdag 5 april Heel - Hekendorp 163 km Hekendorp - Gouda 23 km Pasen staat weer voor de deur en dat betekent voor ons 5 vrije dagen. Daar Janneke en Arnold, dochter

Nadere informatie

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015 Ahrtal Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig 11 t/m 14 mei 2015 Maandag 11 maart Heel - Heppingen (Ahr) 137 km Heppingen - Dernau Laagste punt: 90 m Hoogste punt: 228 m Totale stijging: 650 m Totale

Nadere informatie

Peellandpad. s Hertogenbosch - Roermond. september - december 2007

Peellandpad. s Hertogenbosch - Roermond. september - december 2007 Peellandpad s Hertogenbosch - Roermond september - december 2007 Kaarten staan aan het eind van het verslag. Tekst: Trudi; foto s: Wim Zondag 16 september s-hertogenbosch -Kasteel Heeswijk 15 km Weer:

Nadere informatie

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK De laatste week van augustus zijn wij (Loes en Diana) samen met onze honden naar de Oostenrijkse bergen geweest om lekker te gaan wandelen. We hadden

Nadere informatie

Wij zijn met elkaar op vakantie:

Wij zijn met elkaar op vakantie: Wij zijn met elkaar op vakantie: Manja Ciska Adri Piet Paul Zaterdag 28 juli: Vanmorgen zijn we allemaal vroeg opgestaan om op tijd in Arnhem op het kantoor te zijn. Vertrek naar Bremm om 10 uur. Tot onze

Nadere informatie

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart Wintersport 2001 Pontresina 24 februari t/m 3 maart zaterdag 24 februari 2001 985 km Om kwart over zes weggereden. De weg is besneeuwd en plaatselijk glad. Even over de grens begint het al gauw weer te

Nadere informatie

Utrechtpad / Kromme Rijnpad. Februari 2009

Utrechtpad / Kromme Rijnpad. Februari 2009 Utrechtpad / Kromme Rijnpad Februari 2009 Kaarten staan aan het eind van het verslag. Tekst: Trudi; foto s: Wim Zaterdag 21 februari Veenendaal - Scherpenzeel 20 km Weer: bewolkt Overnachting: Verkleij;

Nadere informatie

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland Deel 1: Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland 01 t/m 13 juni 2015 (Deel 2: Sankt Johann in Tirol) Maandag 1 juni Heel - Laudenbach 437 km Na een kort oponthoud door een file komen we rond vier uur

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Het is zaterdag 11 mei 2013. De wekker loopt af om 03.00 uur. Oei, wat is het vroeg.

Nadere informatie

Breng me s ochtends vroeg naar de start. Nijmeegse Vierdaagse 2012 - Vroegbussen 17 juli t/m 20 juli 2012. breng.nl

Breng me s ochtends vroeg naar de start. Nijmeegse Vierdaagse 2012 - Vroegbussen 17 juli t/m 20 juli 2012. breng.nl Breng me s ochtends vroeg naar de start Nijmeegse Vierdaagse 2012 - Vroegbussen 17 juli t/m 20 juli 2012 breng.nl Op tijd bij de start Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse brengen wij je graag snel en ontspannen

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

: De Schaapskooi : bij de Renderklippen : Elburgerweg 31 : 8181 EM Heerde

: De Schaapskooi : bij de Renderklippen : Elburgerweg 31 : 8181 EM Heerde Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 16 KM : Gelderland : Heerde : Uitspanning : De Schaapskooi : bij de Renderklippen : Elburgerweg 31 : 8181 EM Heerde RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri.

Nadere informatie

Van Overloon naar de Christinehoeve.

Van Overloon naar de Christinehoeve. Van Overloon naar de Christinehoeve. Carnavalsbeeld in Overloon. Ons eten bij de Heksenboom. Het eten is goed, de bediening heel attent en aardig, de lucht is weer blauw aan het worden en kinderen van

Nadere informatie

Route 12: Densberg Kellerwaldturm Dodenau - Densberg

Route 12: Densberg Kellerwaldturm Dodenau - Densberg Route 12: Densberg Kellerwaldturm Dodenau - Densberg Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 13,5 km.(± 3,5 uur) 429 meter (laagste punt is

Nadere informatie

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

Een retour Rotterdam

Een retour Rotterdam 71 71 HOOFDSTUK 5 Een retour Rotterdam WOORDEN 1 Wat hoort bij elkaar? 1 zebrapad a pinnen 2 auto b binnengaan 3 automaat c oversteken 4 ingang d parkeren 2 Kies uit: tram vertraging door de week strippenkaart

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 1 bij 4.1 ** Uitleg voor de docent: Op de volgende pagina vind je een blad met plaatjes. Knip de plaatjes uit en doe ze in een envelop. Geef elk tweetal een envelop.

Nadere informatie

Nijmeegse Vierdaagse 2009 VROEGRITTEN. Extra vroege bussen naar Nijmeegse Vierdaagse

Nijmeegse Vierdaagse 2009 VROEGRITTEN. Extra vroege bussen naar Nijmeegse Vierdaagse Nijmeegse Vierdaagse 2009 VROEGRITTEN Extra vroege bussen naar Nijmeegse Vierdaagse Beste wandelaar van de Nijmeegse Vierdaagse, Voor u ligt de dienstregeling van de vroege bussen tijdens de Nijmeegse

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

BERG EN DAL EN OMGEVING 23 AUGUSTUS 2014

BERG EN DAL EN OMGEVING 23 AUGUSTUS 2014 BERG EN DAL EN OMGEVING 23 AUGUSTUS 2014 START LOCATIE 10.30 UUR HET WITTE HUIS PASTOOR VAN LAAKSTRAAT 54 6663 CB LENT ( NIJMEGEN DIT IS OOK ONZE EINDLOCATIE! LUNCH LOCATIE 13.00 UUR T ZWAANTJE GROESBEEKSEWEG

Nadere informatie

Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017

Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017 Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017 Keurig op tijd arriveert de bus in Tonden met hierin al de dames die in Zaltbommel zijn opgestapt. Na wisseling van de oprij-chauffeur en de koffers

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Sächsische Schweiz. 18 t/m 25 oktober 2003

Sächsische Schweiz. 18 t/m 25 oktober 2003 Sächsische Schweiz 18 t/m 25 oktober 2003 Sächsische Schweiz 18 t/m 25 oktober 2003 Zaterdag 18 oktober 2003 Om 5 uur loopt de wekker af. Gisteravond hebben we de camper al ingepakt dus blijft vanmorgen

Nadere informatie

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei Voorjaar 2010 Midden- en Zuid-Frankrijk 5 t/m 17 mei Woensdag 5 mei 2010 811 km Om half negen op weg. Via Maastricht naar Metz waar we inkopen deden. Vlot door en bij Châlon de snelweg af en binnendoor

Nadere informatie

Breng me s nachts veilig weer thuis. Nijmeegse Vierdaagsefeesten 2014 Nachtbussen - 12 juli t/m 18 juli 2014. breng.nl

Breng me s nachts veilig weer thuis. Nijmeegse Vierdaagsefeesten 2014 Nachtbussen - 12 juli t/m 18 juli 2014. breng.nl Breng me s nachts veilig weer thuis Nijmeegse Vierdaagsefeesten 2014 Nachtbussen - 12 juli t/m 18 juli 2014 breng.nl s Nachts weer veilig naar huis Tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten brengen we je

Nadere informatie

Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013

Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013 Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013 Buitenhof reis Riviercruise 20 juni t/m 26 juni 2013 Donderdag 20 juni 2013 Vandaag om half 10 zijn we compleet en kan de boot, De Horizon, vertrekken

Nadere informatie

Take a look at my life 42

Take a look at my life 42 Take a look at my life 42 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

EN NU AAN DE SLAG JAN 15/02/2016

EN NU AAN DE SLAG JAN 15/02/2016 EN NU AAN DE SLAG JAN Jan is een man van 48 jaar, heeft chronische rugklachten en is reeds meer dan 5 jaar arbeidsongeschikt. Hij is hertrouwd met Lieve na een stukgelopen huwelijk. Lieve steunt haar man

Nadere informatie

6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer

6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer Utrecht 6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer Deze route is gebaseerd op de ANWB/VVV toeristenkaart, schaal 1:100.000 Route A: Deze

Nadere informatie

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea Vakantie Valkenburg 2013 Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig Reisbegeleiders: Reina en Lea Maandag 24 juni 2013 Na gezellig afscheid genomen te hebben, reden we van Arnhem naar Veenendaal om daar

Nadere informatie

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober Herfst 2012 Frankrijk 29 september t/m 12 oktober Zaterdag 29 september 256 km We rijden om even over 10 uur weg. Via de snelweg, die we bij Beek verlaten, naar Limburg. Binnendoor via Valkenburg en Slenaken

Nadere informatie

Limburg, Horst: 27 t/m 30 mei

Limburg, Horst: 27 t/m 30 mei Limburg, Horst: 27 t/m 30 mei Dag 1: Vrijdag 27-05-2-16 Het is zover: Vandaag vertrekken we voor een weekend hossen, zingen, lachen, luidkeels zingen en genieten we gaan naar Funpop!!! Bert en Laureen

Nadere informatie

: Dorpsstraat 47 : 7863 PB Gees. : 70% onverhard

: Dorpsstraat 47 : 7863 PB Gees. : 70% onverhard Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 21 km : Drenthe : Gees : Tourist Info Gees : Dorpsstraat 47 : 7863 PB Gees Bijzonderheden : bos, heide, mooie ven : 70% onverhard RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD =

Nadere informatie

Fietsvakantie 2015. De Schakel Uitwaaien op Texel. woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015

Fietsvakantie 2015. De Schakel Uitwaaien op Texel. woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015 Fietsvakantie 2015 De Schakel Uitwaaien op Texel woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015 Volg ons door tijdens de fietsvakantie elke dag ons verslag te lezen op: www.deschakelamstelveen.nl Het programma

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei Voorjaar 2011 Midden-Frankrijk 21 april t/m 7 mei Donderdag 21 april 2011 191 km Na het avondeten op weg. Even voorbij Vianen ontdekten we dat we de autopapieren vergeten waren. Teruggereden en weer opnieuw

Nadere informatie

Eifel. Vogels, Dagvlinders en Orchideeën 26 juni t/m 2 juli Georganiseerd door:

Eifel. Vogels, Dagvlinders en Orchideeën 26 juni t/m 2 juli Georganiseerd door: Eifel Vogels, Dagvlinders en Orchideeën 26 juni t/m 2 juli 2017 Georganiseerd door: www.birdingbreaks.nl Reisroute 2 29 Juni Vandaag vertrekken we richting de Eifel (Duitsland) om te zoeken naar vogels,

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

STRUIN BULLETIN. April Korte Struin 9. Bos en water rondom Plasmolen

STRUIN BULLETIN. April Korte Struin 9. Bos en water rondom Plasmolen STRUIN BULLETIN April 2015 Korte Struin 9 Bos en water rondom Plasmolen Bos en Water rondom Plasmolen Door: Frans Sijben - Nijmegen In het Achterbroek Korte Struin 9 Bos en water rondom Plasmolen 1 Hoe

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Boven: Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 2 bij 4.1 * slaapkamer 2 trap Beneden: tuin garage TaalCompleet A1 Spreken Plus Thema 4-1 Opdracht 3 bij 4.1 ** Vertel. Wat voor huis heb jij? - Woon je in

Nadere informatie

: Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 70% onverhard

: Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 70% onverhard Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 18 KM : Drenthe : Exloo - Ees : Bussemaker Diner Cafe : Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees RA = Rechtsaf LA =

Nadere informatie

Breng me s nachts veilig weer thuis. Nijmeegse Vierdaagsefeesten 2018 Nachtbussen - 14 juli t/m 20 juli breng.nl

Breng me s nachts veilig weer thuis. Nijmeegse Vierdaagsefeesten 2018 Nachtbussen - 14 juli t/m 20 juli breng.nl Breng me s nachts veilig weer thuis Nijmeegse Vierdaagsefeesten 2018 Nachtbussen - 14 juli t/m 20 juli 2018 breng.nl s Nachts weer veilig naar huis Tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten brengen we je

Nadere informatie

1. Start route Wijlre:

1. Start route Wijlre: Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt Bijzonderheden : 12 KM : Limburg : Wijlre-Gulpen : Wijlre of Gulpen : Wijlre P Marchierstraat : Gulpen P Zwembad : Heuvels met enkele klimmetjes, en mooi vergezichten

Nadere informatie

Breng me s ochtends vroeg naar de start. Nijmeegse Vierdaagse 2011 - Vroegbussen 19 juli t/m 22 juli 2011. breng.nl

Breng me s ochtends vroeg naar de start. Nijmeegse Vierdaagse 2011 - Vroegbussen 19 juli t/m 22 juli 2011. breng.nl Breng me s ochtends vroeg naar de start Nijmeegse Vierdaagse 2011 - Vroegbussen 19 juli t/m 22 juli 2011 breng.nl Op tijd bij de start Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse brengen wij je graag snel en ontspannen

Nadere informatie

Zakelijke ontvangsten

Zakelijke ontvangsten Zakelijke ontvangsten www.glk.nl Kasteel Hernen 2017 Zakelijke ontvangsten Kasteel Hernen, vlakbij Nijmegen, is zeer geschikt voor zakelijke ontvangsten. Kasteel Hernen is een middeleeuws kasteel, prachtig

Nadere informatie

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10 Wandelweek september 2012 in Oostenrijk, Stubaier Alpen, Sellrain Dit keer ben ik alleen op pad gegaan. Mijn doel is een huttentocht te maken van 5 hutten met twee gletsjer overgangen. De start van de

Nadere informatie

Saarland 18 t/m 24 februari 2012

Saarland 18 t/m 24 februari 2012 Saarland 18 t/m 24 februari 2012 Wandern mit der Bahn Konz Saarburg Taben Saarhölzbach Bessingen Beckingen Zaterdag 18 feb Heel - Saarburg 240 km Voor deze vakantie gaan we naar het Saarland, een gebied

Nadere informatie

GR 5 LIVERDUN - BARR

GR 5 LIVERDUN - BARR GR 5 LIVERDUN - BARR Zaterdag 30 augustus 2008 Vertrek om 12.00 uur aankomst omstreeks 17.30 uur. Liverdun Brin-Sur-Seille 26 km. Gemiddelde snelheid in beweging : 5,1 km. Voor we (Staf en ikzelf Ludwig)

Nadere informatie

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 !1 Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 Vrijdag en zaterdag 21 en 22 oktober Het is tegen 11 uur als we op ons gemak vertrekken. We gaan naar Bretagne, daar is het droog en soms zelfs zonnig volgens de berichten.

Nadere informatie

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen Alternatieve NS-wandelroute dag 2 Er zijn twee redenen om een alternatief te bieden voor deze bekende NS-wandeling. De eerste is dat op dit moment in de uiterwaarden langs de IJssel gewerkt wordt aan het

Nadere informatie

Breng me s ochtends vroeg naar de start. Nijmeegse Vierdaagse 2015 Vroegbussen - 21 juli t/m 24 juli 2015. breng.nl

Breng me s ochtends vroeg naar de start. Nijmeegse Vierdaagse 2015 Vroegbussen - 21 juli t/m 24 juli 2015. breng.nl Breng me s ochtends vroeg naar de start Nijmeegse Vierdaagse 2015 Vroegbussen - 21 juli t/m 24 juli 2015 breng.nl Op tijd aan de start Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse brengen wij je graag snel en ontspannen

Nadere informatie

Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu.

Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu. Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu. Onze groep bestond oorspronkelijk uit zes man. Helaas moesten twee

Nadere informatie

Mokerheide en Mokerplas

Mokerheide en Mokerplas Korte Struin 10 Januari 2018 Mokerheide en Mokerplas Frans Sijben Nijmegen Zicht op de Mokerplas Startpunt N271 Plasmolen bij bushalte Rijksweg / Witteweg Plasmolen. Openbaar vervoer: Trein Nijmegen Centraal

Nadere informatie

Verslag solo tocht naar het Schwarztonnen Sand in de Elbe op maandag 29 februari 2016

Verslag solo tocht naar het Schwarztonnen Sand in de Elbe op maandag 29 februari 2016 Verslag solo tocht naar het Schwarztonnen Sand in de Elbe op maandag 29 februari 2016 Van Eelde via Westerstede-Jaderberg-Wesertunnel-Wischhaven naar Barnkrug-Haven: 260 km Ruim gerekend: 3 uur rustig

Nadere informatie

Breng me s ochtends vroeg naar de start. Nijmeegse Vierdaagse 2013 Vroegbussen - 16 juli t/m 19 juli 2013. breng.nl

Breng me s ochtends vroeg naar de start. Nijmeegse Vierdaagse 2013 Vroegbussen - 16 juli t/m 19 juli 2013. breng.nl Breng me s ochtends vroeg naar de start Nijmeegse Vierdaagse 2013 Vroegbussen - 16 juli t/m 19 juli 2013 breng.nl Op tijd aan de start Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse brengen wij je graag snel en ontspannen

Nadere informatie

Luxe verwenvakantie in Beekbergen tot

Luxe verwenvakantie in Beekbergen tot Luxe verwenvakantie in Beekbergen 12-08-2016 tot 19-08-2016 Dag 1. Het is vrijdag 12 augustus 2016. 11:30 uur verzamelen bij Tendens te Arnhem. Weldra gaan wij beginnen aan onze verwenvakantie in Hotel

Nadere informatie

Breng me s nachts veilig weer thuis. Nijmeegse Vierdaagsefeesten 2013 Nachtbussen - 13 juli t/m 19 juli breng.nl

Breng me s nachts veilig weer thuis. Nijmeegse Vierdaagsefeesten 2013 Nachtbussen - 13 juli t/m 19 juli breng.nl Breng me s nachts veilig weer thuis Nijmeegse Vierdaagsefeesten 2013 Nachtbussen - 13 juli t/m 19 juli 2013 breng.nl s Nachts weer veilig naar huis Tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten brengen we je

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

Fränkische Schweiz. 30 april t/m 8 mei 2005

Fränkische Schweiz. 30 april t/m 8 mei 2005 Fränkische Schweiz 30 april t/m 8 mei 2005 Zaterdag 30 april Deze meivakantie is voor ons een bijzondere vakantie. Onze eerste vakantie nadat wij een week geleden samen zijn gaan wonen. Wij hebben deze

Nadere informatie

Dag 2: Goed aangekomen & dag 2

Dag 2: Goed aangekomen & dag 2 Dag 2: Goed aangekomen & dag 2 Hallo allemaal, Eerst even een bedankje voor de post, sms'jes die wij gekregen hebben en aan allen die ons uitgeleide hebben gedaan. En natuurlijk aan Maaya voor de koffie,

Nadere informatie

Marokko. 5 t/m 12 maart 2011

Marokko. 5 t/m 12 maart 2011 Marokko 5 t/m 12 maart 2011 Deze keer een heel andere vakantie dan we gewend zijn: een groepsreis (25 personen) met collega s van Wim naar Marokko. De reis is georganiseerd door zijn Marokkaanse collega

Nadere informatie

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013.

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. In de zomer van 2013 is het plan geboren om met de racefiets een weekje te fietsen op Gran Canaria. 11 oktober is na wat voorbereiding de vertrek datum gevonden.

Nadere informatie

STRUIN BULLETIN KORTE STRUIN 4. Rondje Mook Anders. Aangepaste Versie Maart 2011. Een wandeling langs de Limburgs Gelderse Grens

STRUIN BULLETIN KORTE STRUIN 4. Rondje Mook Anders. Aangepaste Versie Maart 2011. Een wandeling langs de Limburgs Gelderse Grens STRUIN BULLETIN KORTE STRUIN 4 Rondje Mook Anders Aangepaste Versie Maart 2011 Zicht op de Mookerheide Een wandeling langs de Limburgs Gelderse Grens Door: Frans Sijben - Nijmegen Korte Struin 4: Rondje

Nadere informatie

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd.

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. Grammaticaoefeningen 3 Wonen en vervoer Werkwoorden in een andere tijd Oefening 1 Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. 1 Begrijp je deze informatie? ja / nee,

Nadere informatie

Van vijfendertig naar acht

Van vijfendertig naar acht Van vijfendertig naar acht Een overzicht van de burgerlijke gemeenten in het Rijk van Nijmegen en het Land van Maas en Waal vanaf 1810 Sinds 1995 is het Regionaal Archief Nijmegen werkzaam aan de inventarisatie

Nadere informatie

Lesbrief 8. Een taxi bellen

Lesbrief 8. Een taxi bellen www.edusom.nl Opstartlessen Lesbrief 8. Een taxi bellen Wat leert u in deze les? Een taxi bellen. Het tegenovergestelde van dingen zeggen. Zeggen wat u mooi vindt, of waar u gek op bent. Veel succes! Deze

Nadere informatie

Huizen. Heerlijke achtertuin. Op 6 min van centrum Nijmegen. Royale woonkamer met veel daglicht. Veilige, rustige autoluwe straat

Huizen. Heerlijke achtertuin. Op 6 min van centrum Nijmegen. Royale woonkamer met veel daglicht. Veilige, rustige autoluwe straat Huizen vanhendriks Wethouder Verrietstraat 37, 6576 DA Ooij Op 6 min van centrum Nijmegen Veilige, rustige autoluwe straat Royale woonkamer met veel daglicht Heerlijke achtertuin Maar liefst 4 slaapkamers

Nadere informatie

Wandelweekend Oisterwijk 28 en 29 oktober Zaterdag 28 oktober

Wandelweekend Oisterwijk 28 en 29 oktober Zaterdag 28 oktober Wandelweekend Oisterwijk 28 en 29 oktober 2017 Zaterdag 28 oktober Het vervoer naar Oisterwijk is op verschillende manieren geregeld, ieder van ons zocht een combinatie met anderen om naar het NIVONhuis

Nadere informatie

Tsjechië. 28 april t/m 7 mei 2011

Tsjechië. 28 april t/m 7 mei 2011 Tsjechië 28 april t/m 7 mei 2011 Donderdag 28 april Heel - Soest (Duitsland) 200 km We gaan deze meivakantie naar Tsjechië. Voor ons de eerste keer dat we daar naar toe gaan, dus we zijn erg benieuwd.

Nadere informatie

Welkom op Landgoed Waardenburg en Neerijnen

Welkom op Landgoed Waardenburg en Neerijnen Welkom op Landgoed Waardenburg en Neerijnen Wandelroute over landgoed Waardenburg en Neerijnen, lengte: 1,6 tot 3 km Zeer afwisselend gebied dat bestaat uit een binnendijks en een buitendijks deel met

Nadere informatie

2007 Ronde van Nederland

2007 Ronde van Nederland 2007 Ronde van Nederland We hebben een ronde gefietst waarbij we ongeveer het traject gevolgd hebben van het boekje Ronde van Nederland via LF-routes van het Landelijk Fietsplatform. Hieronder staat een

Nadere informatie

Mokerheide en Mokerplas

Mokerheide en Mokerplas Korte Struin 10 September 2017 Struinbulletin Mokerheide en Mokerplas Zicht op de Mokerplas Startpunt N271 Plasmolen bij bushalte Rijksweg / Witteweg Plasmolen. Openbaar vervoer: Trein Nijmegen Centraal

Nadere informatie

Struinen door de uiterwaarden van de IJssel

Struinen door de uiterwaarden van de IJssel Uit wandelen met de Stentor, deel 9 Klompenpad IJsselllandschap Terwolde, 11 km Het Tuylermarkerpad Struinen door de uiterwaarden van de IJssel Tekst en foto s Erna Lammers Het blijft verrassend. Vanaf

Nadere informatie

Quinta dos Raposeiros Portugal Costa de Lisboa Santo Isidoro

Quinta dos Raposeiros Portugal Costa de Lisboa Santo Isidoro Quinta dos Raposeiros Portugal Costa de Lisboa Santo Isidoro 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Quinta dos Raposeiros - (Portugal Costa de Lisboa Santo Isidoro) - 0 sterren 1.2.

Nadere informatie

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be 27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen Galgenberg en Paardenslenkte. We maken een prachtige wandeling in het buitengewoon stille en glooiende grensgebied van Nederland en Duitsland ten noorden van Ootmarsum.

Nadere informatie

Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem. Mem (begin van de scheren aan de oostkust.)

Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem. Mem (begin van de scheren aan de oostkust.) Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem Mem (begin van de scheren aan de oostkust.) Tweede helft: van Motala tot Mem Dinsdag 20 juli mooi weer westen wind 3-4-In de ochtend

Nadere informatie

Maas- Peelliniepad. Burgermeester v.d. Braakplein, Beers.

Maas- Peelliniepad. Burgermeester v.d. Braakplein, Beers. Maas- Peelliniepad. Burgermeester v.d. Braakplein, Beers. Paasmaandag 9-4-2007. Beers - Cuijk. Vandaag maken we deze wandelroute af. Na het ontbijt rijden we over Beers naar Cuijk, waar Zippy bij het station

Nadere informatie

Vertrekpunt. Vertrekpunt

Vertrekpunt. Vertrekpunt RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri. = Richting Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt Eelde Vertrekpunt Haren Bijzonderheden : 16 KM : Drenthe : Eelde en Haren : P Museum de Buitenplaats : Hoofdweg

Nadere informatie

Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim.

Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim. Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim. Door omstandigheden moest de groep van Hein Tol zich enkele weken voor vertrek helaas terugtrekken. Onze groep bestaande uit Simon Kras, Johan

Nadere informatie

Reisverslag Verona 2016 Deel 2 (29 juli 2016) [1]

Reisverslag Verona 2016 Deel 2 (29 juli 2016) [1] Gepubliceerd op Willem-Jan van der Zanden (http://www.wjvanderzanden.nl) Home > Reisverslag Verona 2016 Deel 2 (29 juli 2016) Reisverslag Verona 2016 Deel 2 (29 juli 2016) [1] Door wjvanderzanden[2]op

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Italiaanse dolomieten reis 2015

Italiaanse dolomieten reis 2015 Italiaanse dolomieten reis 2015 Op zaterdag 23 mei vertrekken we richting de dolomieten om daar 5 dagen te genieten van het geweldige berglandschap met wegen die daar op een indrukwekkende wijze zijn aangelegd.

Nadere informatie