Reisverslag Verona 2016 Deel 2 (29 juli 2016) [1]

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reisverslag Verona 2016 Deel 2 (29 juli 2016) [1]"

Transcriptie

1 Gepubliceerd op Willem-Jan van der Zanden ( Home > Reisverslag Verona 2016 Deel 2 (29 juli 2016) Reisverslag Verona 2016 Deel 2 (29 juli 2016) [1] Door wjvanderzanden[2]op di, 08/23/ :49 Tags:reizen [3] verona [4] Vanuit Innsbruck bestaat de mogelijkheid om redelijk eenvoudig met de trein naar de Italiaanse stad Verona te kunnen reizen. Overdag rijden er enkele EuroCity treinen rechtstreeks via Innsbruck naar Verona toe. Als je 's morgens echter op tijd in Verona wilt zijn, is de enige mogelijkheid om rond half 6 in Innsbruck de S-Bahn te nemen naar Brenner. Dit is een station op de grens van Oostenrijk en Italië. De SBahn doet er ongeveer 40 minuten om de afstand tussen Innsbruck en Brenner te overbruggen. Omdat Innsbruck op een hoogte van 600 meter boven zeeniveau ligt en Brenner op een hoogte van bijna 1400 meter, moet de trein ook zo'n 800 meter hoogteverschil overbruggen.

2 Aangekomen in Brenner stond de regionale trein naar Verona op het tegenoverliggende spoor al te wachten. Het kopen van treinkaartjes voor Italiaanse treinen kan tegenwoordig gewoon via internet. Vanuit Brenner duurt de rit naar Verona ongeveer drie uur. Het eerste deel van deze rit gaat door de provincie Zuid-Tirol. Dit is een deel van Italië waar overwegend Duits gesproken wordt. Aan de stations is dit ook te zien omdat alle opschriften in het Italiaans en Duits zijn.

3 Wanneer de trein door Zuid-Tirol is heengereden worden de opschriften op de stations in het Italiaans en Engels aangegeven. De trein volgt voor een deel dezelfde route als de snelweg van Brenner naar Verona. Deze ligt weer in de buurt van de rivier de Adige.

4 In feite rijdt je met de trein door een soort dal heen, tussen de bergen. Op veel plekken langs de route werden druiven verbouwd voor het maken van wijn.

5 Rond kwart over 9 kwam de trein keurig netjes op tijd aan op Verona Porta Nuova, het belangrijkste station van de stad Verona. Op het station kun je een zogenaamde "Verona Card" kopen waarmee je de hele dag met het Openbaar Vervoer in Verona kunt reizen en ook gratis toegang hebt tot allerlei musea.

6 Het was deze dag erg warm weer en zelf rond 9 uur in de ochtend lag de temperatuur al rond de 30 graden en was het echt drukkend warm. Voor het station Verona Porta Nuova is een busstation waar de stadsbussen stoppen, die naar het centrum van Verona gaan.

7 Tegenover het station staat een kerk van de Parochie van het Onbevlekte Hart van Maria. ( [5]) De kerkgebouwen, die ik tegen ben gekomen waren gewoon open en dat zijn fijne plekken om even verkoeling te zoeken tijdens een warme dag.

8 Met de bus ben ik vervolgens in de richting van het centrum van Verona vertrokken en uitgestapt in de buurt van de Porta Nuova. Hier in de buurt ligt een park. Ongeveer een jaar geleden is er veel te doen geweest over vluchtelingen die via Italië naar Oostenrijk trokken om zo Duitsland binnen te komen. In Verona was daar nu weinig meer van te werken, hoewel er in dit park blijkbaar nog wel steeds mensen overnachten.

9 De "Porta Nuova" is een oude stadspoort die tussen 1532 en 1540 is gebouwd in opdracht van de architect Michelle Sanmicheli. Deze stadspoort staat nu midden op een groot verkeersplein, dat toegang geeft tot het centrum van Verona.

10 Via de "Corso Porta Nuova" ben ik richting het centrum van Verona gelopen. In de foto hieronder is nog een beeld te zien dat in het "Piazza Pradaval" staat. Een klein parkje dat langs deze straat ligt.

11 Uiteindelijk kom je dan uit bij de Arena van Verona. ( [6]) Dit is een amfitheater dat voltooid is in het jaar 30 en dus al bijna 2000 jaar bestaat. Deze arena is te bezoeken. Je kunt door een deel van de gewelven lopen waar wat informatie gegeven wordt over de geschiedenis van dit gebouw.

12 De Arena wordt nog steeds als open lucht theater gebruikt voor allerlei voorstellingen. Het gaat hier dan vooral om operavoorstellingen, die hier in de zomer plaatsvinden. In de Arena kunnen ongeveer mensen naar een voorstelling kijken.

13 Eén van de musea die zich in het centrum van Verona bevindt is het "Museo Lapidario Maffeiano". ( [7]) Dit is een muziek dat bestaat sinds de 18de eeuw. Het museum is opgericht door Francesco Scipione Maffei. Hij was een verzamelaar van allerlei oude archeologische stukken. Deze stukken bevinden zich in het museum zelf en een binnentuin behorend bij het museum.

14 De archeologische stukken komen uit de tijd van de Grieken, Romeinen en Etrusken. Op de eerste verdieping bevindt zich een grote collectie van allerlei Griekse graven. Hierdoor is allerlei informatie verkregen over de manier van leven in deze tijd.

15 Op de tweede verdieping staan de beelden uit de tijd van de Etrusken, waaronder allerlei urnen. In het museum stonden de ventilatoren hard te draaien om de hitte enigszins te verdrijven.

16 In de binnentuin van het gebouw stond een grote collectie voorwerpen die Maffei zelf verzameld heeft. Er was allemaal netjes omschreven om wat voor voorwerpen het ging.

17 Het tweede museum dat ik bezocht heb, is het Castelvecchio. ( [8]) Dit is een oud kasteel dat in de middeleeuwen dienst deed als militair gebouw van de Scaliger dynastie, die toen over Verona regeerde. In dit kasteel is nu het Castelvecchio museum gevestigd.

18 Het museum zelf is geopend in Als je het museum binnenkomt, kom je eerst langs allerlei kunst uit de tijd van de Romeinen.

19 Vanuit dit gebouw heb je ook een mooi zicht op de Castelvecchio brug. Deze brug was gebouwd als ontsnappingsroute. Wanneer er een opstand zou komen, zou de familie op deze manier makkelijk uit dit kasteel kunnen vluchten. De brug ligt over de Adige rivier.

20 Naast oude beelden en kunst uit de Romeinse tijd waren in dit gedeelte van het museum ook oude beelden uit de Katholieke tijd te vinden.

21 In een ander gedeelte museum was vooral aandacht voor katholieke kunst uit de tijd van de middeleeuwen. Op de foto hieronder is een overzicht te zien van de ruimte waarin deze kunst staat opgesteld.

22 Naast schilderijen waren er voorwerpen uit kerken, maar ook muurtegels of delen daarvan te zien.

23 Het was ook mogelijk om voor een gedeelte over het dak van dit kasteel te lopen, zodat je een mooi uitzicht had op de binnenplaats van het kasteel, de rivier de Adige en natuurlijk Verona zelf.

24 Het laatste gedeelte van het museum bestond uit een afdeling relatief moderne kunst. Hier kwam onder andere kunst uit de Renaissance aan bod.

25 Het was inmiddels rond half 1 geworden en na het bezoek aan dit museum ben ik dan ook teruggelopen naar het centrum van Verona om daar op de "Piazza Della Erbe" wat te eten. Voor 14 heb ik daar wat lekkere spaghetti kunnen eten met wat te drinken erbij.

26 Zoals op het bovenstaande plaatje te zien is, is de Lamberti toren een toonaangevend bouwwerk op dit plein. De toren is gebouwd in 1172 door de Lamberti familie en is 84 meter hoog. In deze toren zitten een tweetal klokken. Een klok werd gebruikt om het einde van een werkdag aan te geven en als er brand was. De andere bel als er sprake was van oorlog. In de toren is inmiddels een lift gebouwd en vanaf de toren heb je een mooi uitzicht over de stad Verona.

27 Een andere bezienswaardigheid in het Centrum van Verona is de "Arche Scaligere". Dit zijn een vijftal graftombes van de Scalinger familie. Deze familie regeerde Verona in de 13de en 14de eeuw.

28 Als laatste heb ik deze middag de "San Fermo Maggiore" kerk bezocht. Deze kerk bevindt zich ook in het centrum van de stad Verona. Al in de 8ste eeuw is er op deze plek sprake geweest van een kerkgebouw. In deze kerk was het heerlijk koel en hier ben ik dan ook wat langer gebleven totdat het weer tijd was om terug te gaan naar het station van Verona.

29 In de kerk heeft ook enige tijd een tombe gestaan van de Scaliger familie. In de kerk bevond zich ook nog een half ondergrondse ruimte, die je ook kon bezoeken.

30 Na het bezoek aan deze kerk ben ik rond 4 uur weer terug gegaan met de bus naar het station Verona Porta Nuova. Rond 5 uur moest ik immers weer terug met de trein naar Innsbruck. Nu was het wel mogelijk om te reizen met een rechtstreekse Eurocity trein. Er was nog wel een latere trein, die terugging richting Oostenrijk, maar daarvoor was er dan weer een overstap nodig in Bozen. Deze was maar kort en wanneer ik die zou missen, zou ik pas rond half 12 thuis zijn.

31 Rond kwart over vier was ik weer op het station van Verona en toen was het nog ongeveer drie kwartier wachten op de trein richting Oostenrijk. Een jaar geleden probeerden veel vluchtelingen op deze manier via Oostenrijk naar Duitsland te reizen. Daar was nu niet veel van te merken. Er was wel wat politie aanwezig op het station van Verona en die controleerde eigenlijk alleen maar de mensen met een buitenlands uiterlijk.

32 Op het station van Verona was ook een kapelruimte aanwezig. Op een station heb ik dit tot nu toe nog nooit gezien. Deze ruimte was nu echter niet open om te bezoeken.

33 De Eurocity kwam vrijwel op tijd. Deze trein wordt overigens niet door de Italiaanse spoorwegen gereden maar is een samenwerking van de Duitse en Oostenrijkse spoorwegen. Ook nu was er weer sprake van controles door de politie, zowel op het Italiaanse als Oostenrijkse gedeelte. Net zoals op het station van Verona waren het steeds mensen met een buitenlands uiterlijk om wiens papieren gevraagd werd. In Brenner stopte de trein langer dan normaal voor deze controles.

34 Uiteindelijk kwam de trein keurig netjes rond half 9 aan op het station van Innsbruck om daarna verder te rijden naar München.

35 Gebouwd met Drupal Bron-URL: Links [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8]

Reisverslag Heidelberg 2016 Deel 7 (2 augustus 2016) [1]

Reisverslag Heidelberg 2016 Deel 7 (2 augustus 2016) [1] Gepubliceerd op Willem-Jan van der Zanden (http://www.wjvanderzanden.nl) Home > Reisverslag Heidelberg 2016 Deel 7 (2 augustus 2016) Reisverslag Heidelberg 2016 Deel 7 (2 augustus 2016) [1] Door wjvanderzanden[2]op

Nadere informatie

Reisverslag Innsbruck 2016 Deel 3 (30 juli 2016) [1]

Reisverslag Innsbruck 2016 Deel 3 (30 juli 2016) [1] Gepubliceerd op Willem-Jan van der Zanden (http://www.wjvanderzanden.nl) Home > Reisverslag Innsbruck 2016 Deel 3 (30 juli 2016) Reisverslag Innsbruck 2016 Deel 3 (30 juli 2016) [1] Door wjvanderzanden[2]op

Nadere informatie

Reisverslag Boedapest 2015 Deel 2 [1]

Reisverslag Boedapest 2015 Deel 2 [1] Gepubliceerd op Willem-Jan van der Zanden (http://www.wjvanderzanden.nl) Home > Reisverslag Boedapest 2015 Deel 2 Reisverslag Boedapest 2015 Deel 2 [1] Door wjvanderzanden[2]op vr, 07/24/2015-13:29 Tags:reizen

Nadere informatie

Reisverslag Liechtenstein 2016 Deel 5 (31 juli 2016) [1]

Reisverslag Liechtenstein 2016 Deel 5 (31 juli 2016) [1] Gepubliceerd op Willem-Jan van der Zanden (http://www.wjvanderzanden.nl) Home > Reisverslag Liechtenstein 2016 Deel 5 (31 juli 2016) Reisverslag Liechtenstein 2016 Deel 5 (31 juli 2016) [1] Door wjvanderzanden[2]op

Nadere informatie

Reisverslag Berlijn 2012 Deel 6 [1]

Reisverslag Berlijn 2012 Deel 6 [1] Gepubliceerd op Willem-Jan van der Zanden (http://wjvanderzanden.nl) Home > Reisverslag Berlijn 2012 Deel 6 Reisverslag Berlijn 2012 Deel 6 [1] Door wjvanderzanden[2]op zo, 10/21/2012-23:17 Tags:reizen

Nadere informatie

Reisverslag Boedapest 2015 Deel 4 [1]

Reisverslag Boedapest 2015 Deel 4 [1] Gepubliceerd op Willem-Jan van der Zanden (http://www.wjvanderzanden.nl) Home > Reisverslag Boedapest 2015 Deel 4 Reisverslag Boedapest 2015 Deel 4 [1] Door wjvanderzanden[2]op za, 07/25/2015-12:47 Tags:reizen

Nadere informatie

Reisverslag Berlijn 2015 Deel 7 [1]

Reisverslag Berlijn 2015 Deel 7 [1] Gepubliceerd op Willem-Jan van der Zanden (http://www.wjvanderzanden.nl) Home > Reisverslag Berlijn 2015 Deel 7 Reisverslag Berlijn 2015 Deel 7 [1] Door wjvanderzanden[2]op zo, 07/26/2015-13:43 Tags:reizen

Nadere informatie

Reisverslag Oostelijk Duitsland 2012 Deel 4 [1]

Reisverslag Oostelijk Duitsland 2012 Deel 4 [1] Gepubliceerd op Willem-Jan van der Zanden (http://wjvanderzanden.nl) Home > Reisverslag Oostelijk Duitsland 2012 Deel 4 Reisverslag Oostelijk Duitsland 2012 Deel 4 [1] Door wjvanderzanden [2] op vr, 07/13/2012-22:25

Nadere informatie

Reisverslag Boedapest 2015 Deel 3 [1]

Reisverslag Boedapest 2015 Deel 3 [1] Gepubliceerd op Willem-Jan van der Zanden (http://www.wjvanderzanden.nl) Home > Reisverslag Boedapest 2015 Deel 3 Reisverslag Boedapest 2015 Deel 3 [1] Door wjvanderzanden[2]op vr, 07/24/2015-16:38 Tags:reizen

Nadere informatie

Reisverslag Berlijn 2016 Najaar Deel 2 (1 oktober 2016) [1]

Reisverslag Berlijn 2016 Najaar Deel 2 (1 oktober 2016) [1] Gepubliceerd op Willem-Jan van der Zanden (http://www.wjvanderzanden.nl) Home > Reisverslag Berlijn 2016 Najaar Deel 2 (1 oktober 2016) Reisverslag Berlijn 2016 Najaar Deel 2 (1 oktober 2016) [1] Door

Nadere informatie

Reisverslag Berlijn 2016 Voorjaar Deel 6 (2 mei 2016) [1]

Reisverslag Berlijn 2016 Voorjaar Deel 6 (2 mei 2016) [1] Gepubliceerd op Willem-Jan van der Zanden (http://www.wjvanderzanden.nl) Home > Reisverslag Berlijn 2016 Voorjaar Deel 6 (2 mei 2016) Reisverslag Berlijn 2016 Voorjaar Deel 6 (2 mei 2016) [1] Door wjvanderzanden[2]op

Nadere informatie

Reisverslag Boedapest 2015 Deel 5 [1]

Reisverslag Boedapest 2015 Deel 5 [1] Gepubliceerd op Willem-Jan van der Zanden (http://www.wjvanderzanden.nl) Home > Reisverslag Boedapest 2015 Deel 5 Reisverslag Boedapest 2015 Deel 5 [1] Door wjvanderzanden[2]op za, 07/25/2015-17:50 Tags:reizen

Nadere informatie

Reisverslag Oostelijk Duitsland 2012 Deel 5 [1]

Reisverslag Oostelijk Duitsland 2012 Deel 5 [1] Gepubliceerd op Willem-Jan van der Zanden (http://wjvanderzanden.nl) Home > Reisverslag Oostelijk Duitsland 2012 Deel 5 Reisverslag Oostelijk Duitsland 2012 Deel 5 [1] Door wjvanderzanden [2] op zo, 07/15/2012-18:18

Nadere informatie

Reisverslag Berlijn 2012 Deel 2 [1]

Reisverslag Berlijn 2012 Deel 2 [1] Gepubliceerd op Willem-Jan van der Zanden (http://www.wjvanderzanden.nl) Home > Reisverslag Berlijn 2012 Deel 2 Reisverslag Berlijn 2012 Deel 2 [1] Door wjvanderzanden [2] op za, 10/20/2012-22:50 Tags:

Nadere informatie

Reisverslag Nürnberg 2015 Deel 4[1]

Reisverslag Nürnberg 2015 Deel 4[1] Gepubliceerd op Willem-Jan van der Zanden (http://www.wjvanderzanden.nl) Home > Reisverslag Nürnberg 2015 Deel 4 Reisverslag Nürnberg 2015 Deel 4[1] Door wjvanderzanden[2]op do, 08/06/2015-21:24 Tags:reizen

Nadere informatie

Reisverslag Oostelijk Duitsland 2012 Deel 3 [1]

Reisverslag Oostelijk Duitsland 2012 Deel 3 [1] Gepubliceerd op Willem-Jan van der Zanden (http://www.wjvanderzanden.nl) Home > Reisverslag Oostelijk Duitsland 2012 Deel 3 Reisverslag Oostelijk Duitsland 2012 Deel 3 [1] Door wjvanderzanden[2]op vr,

Nadere informatie

Reisverslag Berlijn 2016 Najaar Deel 3 (2 oktober 2016) [1]

Reisverslag Berlijn 2016 Najaar Deel 3 (2 oktober 2016) [1] Gepubliceerd op Willem-Jan van der Zanden (http://www.wjvanderzanden.nl) Home > Reisverslag Berlijn 2016 Najaar Deel 3 (2 oktober 2016) Reisverslag Berlijn 2016 Najaar Deel 3 (2 oktober 2016) [1] Door

Nadere informatie

Reisverslag Berlijn 2016 Voorjaar Deel 4 (30 april 2016) [1]

Reisverslag Berlijn 2016 Voorjaar Deel 4 (30 april 2016) [1] Gepubliceerd op Willem-Jan van der Zanden (http://www.wjvanderzanden.nl) Home > Reisverslag Berlijn 2016 Voorjaar Deel 4 (30 april 2016) Reisverslag Berlijn 2016 Voorjaar Deel 4 (30 april 2016) [1] Door

Nadere informatie

Reisverslag Stuttgart 2016 Deel 8 (3 augustus 2016) [1]

Reisverslag Stuttgart 2016 Deel 8 (3 augustus 2016) [1] Gepubliceerd op Willem-Jan van der Zanden (http://www.wjvanderzanden.nl) Home > Reisverslag Stuttgart 2016 Deel 8 (3 augustus 2016) Reisverslag Stuttgart 2016 Deel 8 (3 augustus 2016) [1] Door wjvanderzanden[2]op

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 0475 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Siena - Casole Val D'Elsa LUXE RESIDENTIE IN HET HART

Nadere informatie

Inhoud. Alles over Bilbao. Ontdek. Proef. Slaap lekker. Handig. Cultuur, Interview local, Wijken, Reizen en Omgeving

Inhoud. Alles over Bilbao. Ontdek. Proef. Slaap lekker. Handig. Cultuur, Interview local, Wijken, Reizen en Omgeving 1 Inhoud Klik op het pijltje rechtsboven aan een pagina om direct naar de tussenpagina te gaan. Klik op de hoofdstukken om er direct heen te gaan! Alles over Bilbao Cultuur, Interview local, Wijken, Reizen

Nadere informatie

Tour Denemarken 2016

Tour Denemarken 2016 Tour Denemarken 2016 Dag 1 Rond tien uur in de ochtend werd ik opgehaald door Joris van Wijngaarden. Daarna haalden we Leon op van het station en haalde we Simone op in Gorinchem. Ik liep naar boven in

Nadere informatie

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Als in Nederland de herfst z n intrede doet, vieren wij nog even de Spaanse zomer. Met gemiddeld 23 graden is Andalusië een heerlijke najaarsbestemming. We gaan 8 dagen

Nadere informatie

Winnaars Deutscholympiade 2008 naar Berlijn

Winnaars Deutscholympiade 2008 naar Berlijn Winnaars Deutscholympiade 2008 naar Berlijn Lucy van der Windt (Stanislascollege, Delft), Jeroen Bosch (PiusX-college, Almelo) en Gerwin Hoekstra (Willem Lodewijk Gymnasium, Groningen), de winnaars van

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 1783 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Piacenza Kasteel te koop in de buurt van Piacenza BESCHRIJVING

Nadere informatie

Een retour Rotterdam

Een retour Rotterdam 71 71 HOOFDSTUK 5 Een retour Rotterdam WOORDEN 1 Wat hoort bij elkaar? 1 zebrapad a pinnen 2 auto b binnengaan 3 automaat c oversteken 4 ingang d parkeren 2 Kies uit: tram vertraging door de week strippenkaart

Nadere informatie

Dinsdag 8 april 2014

Dinsdag 8 april 2014 Maandag 7 april Wow de eerste dag in Rome, wat een dag. 's Morgens even ontbijten (één croissantje) en toen vanaf ongeveer half 10 op pad. We zijn in de binnenstad geweest en bij iedere kerk verbaasden

Nadere informatie

De Geschiedenis Op 28 Oktober in 1237 werd een nederzetting gesticht met de naam Berlijn in het toen genaamde Pruisen. Op dezelfde datum werd ook in de buurt Cölin opgericht. In 1307 werden deze nederzettingen

Nadere informatie

Reisverslag Berlijn 2016 Voorjaar Deel 5 (1 mei 2016) [1]

Reisverslag Berlijn 2016 Voorjaar Deel 5 (1 mei 2016) [1] Gepubliceerd op Willem-Jan van der Zanden (http://www.wjvanderzanden.nl) Home > Reisverslag Berlijn 2016 Voorjaar Deel 5 (1 mei 2016) Reisverslag Berlijn 2016 Voorjaar Deel 5 (1 mei 2016) [1] Door wjvanderzanden[2]op

Nadere informatie

Zondag 4 februari 2018

Zondag 4 februari 2018 Zondag 4 februari 2018 Zondagochtend moesten we vroeg op want we moesten zeven uur op Schiphol zijn. Daar verzamelden we, 10 leerlingen en 3 docenten. Nadat we er allemaal waren gingen we inchecken en

Nadere informatie

Lodewijk Napoleon. Dit werkboekje is van:

Lodewijk Napoleon. Dit werkboekje is van: Lodewijk Napoleon Dit werkboekje is van: 1 Hallo! Je gaat binnenkort op bezoek in MOA: Museum Oud Amelisweerd. Voordat je naar MOA gaat, leer je alvast over de geschiedenis en over wat je er gaat zien.

Nadere informatie

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Maandag Heenreis Nadat u een kopje koffie hebt gedronken in Zeddam beginnen we aan onze reis. Deze eerste dag rijden we naar Zuid Duitsland waar we de eerste nacht

Nadere informatie

Dit is een gatentoets die een selectie van teksten bevat die geleerd zijn in de cursus Nederlands voor buitenlanders. Er zijn 100 opgaven.

Dit is een gatentoets die een selectie van teksten bevat die geleerd zijn in de cursus Nederlands voor buitenlanders. Er zijn 100 opgaven. Dit is een gatentoets die een selectie van teksten bevat die geleerd zijn in de cursus Nederlands voor buitenlanders. Er zijn 100 opgaven. U hebt voor deze toets maximaal een uur. Wacht tot u mag beginnen

Nadere informatie

Barcelona. Barcelona. Montjuïc

Barcelona. Barcelona. Montjuïc Montjuïc De Montjuïc is een heuvel gelegen in de buurt van het centrum van. De heuvel, waarop zowel een wereldtentoonstelling als de Olympische Spelen gehouden werden, heeft een heel aantal bezienswaardigheden

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene Per taxibusje vanuit Genk / Houthalen

Nadere informatie

München. Leerlingen 4V met hun uitwisselingen

München. Leerlingen 4V met hun uitwisselingen München Hallo, wij zijn Fenne en Isabel uit 4 vwo en zijn in september op uitwisseling geweest naar München. Daar zijn we een week bij iemand in huis geweest; iedereen had zijn eigen gastgezin. Op maandagochtend

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 1689 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Verona Buitengewone Venetiaanse villa te koop in Verona

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 3413 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Assisi Fantastisch mooi pand te koop in Assisi BESCHRIJVING

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 21617 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Florence - heuvels Oud kasteel te koop in Florence

Nadere informatie

Reisverslag (Duitsland Slovenië Italië Frankrijk)

Reisverslag (Duitsland Slovenië Italië Frankrijk) Reisverslag (Duitsland Slovenië Italië Frankrijk) Onze reis werd gepland van 1 juli tot 31 juli. Voor aanvang van onze reis hebben we geprobeerd om zoveel mogelijk treinen te reserveren. Gedurende onze

Nadere informatie

Een familie tour in de Valle Umbra : van Assisi naar Spoleto

Een familie tour in de Valle Umbra : van Assisi naar Spoleto Een familie tour in de Valle Umbra : van Assisi naar Spoleto De Valle Umbra is een centraal gelegen vallei in het mooie Umbrië, het groene hart van Italië. In deze vruchtbare en waterrijke vallei, afgeschermd

Nadere informatie

Te koop Kasteel in departement Hérault omgeving Montpellier ,-

Te koop Kasteel in departement Hérault omgeving Montpellier ,- Te koop Kasteel in departement Hérault omgeving Montpellier 4.700.000,- Referentienummer ERB F34561927 Prijs 4.700.000,- Gebouwd in XII Algemene staat Goed Perceel van 680000m² Woonoppervlak 1700m² Ligging

Nadere informatie

5 t/m 10 oktober - Oradour & Saumur

5 t/m 10 oktober - Oradour & Saumur 5 t/m 10 oktober - Oradour & Saumur 6 daagse battlefield tour Oradour sur Glane, tankmuseum Saumur en de Loirestreek Een unieke reis naar midden-frankrijk. Ons eerste reisdoel is een uitgebreid bezoek

Nadere informatie

Vallis ❿ 61. Prachtige gebouwen en panorama's

Vallis ❿ 61. Prachtige gebouwen en panorama's Route 6 60 Vallis 61 Prachtige gebouwen en panorama's In Vaals en Lemiers getuigen monumentale gebouwen van een bewogen verleden. De groene heuvels in de omgeving bieden allerlei fascinerende vergezichten.

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 0635 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Milaan INDRUKWEKKEND KASTEEL BIJ MILAAN TE KOOP BESCHRIJVING

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene - Delphi Per taxibusje vanuit Genk

Nadere informatie

Melkweg. Goede reis. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Reizen

Melkweg. Goede reis. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Reizen Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Goede reis Reizen Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Goede reis, 0 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern is een uitgave

Nadere informatie

Rome. Vrijdag 19 februari t/m woensdag 24 februari 2016

Rome. Vrijdag 19 februari t/m woensdag 24 februari 2016 Rome Vrijdag 19 februari t/m woensdag 24 februari 2016 Dagprogramma vrijdag Per touringcar van Hoornaar naar Schiphol en aansluitend vliegreis naar Rome. Vliegen om 7.00 uur. Transfer naar uw hotelaccommodatie,

Nadere informatie

Reisverslag Calgary, Canada t/m Koen Braker

Reisverslag Calgary, Canada t/m Koen Braker Reisverslag Calgary, Canada 2012 14-07 t/m 04-08 Koen Braker Zaterdag 14 juli vertrok ik vanaf Schiphol naar Calgary International Airport. Na een vlucht van 9 uur werd ik zeer uitgebreid ondervraagd bij

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 4458 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Pavia Prestigieuze villa in de provincie Pavia te koop

Nadere informatie

De Blauwe Vogel 1609

De Blauwe Vogel 1609 UMBRIE HET GROENE HART VAN ITALIE De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier Dag 1 BRUSSEL - ROME - ORVIETO - PERUGIA Afspraak op de luchthaven van Zaventem voor onze vlucht naar Rome. Na aankomst rijden

Nadere informatie

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart Wintersport 2001 Pontresina 24 februari t/m 3 maart zaterdag 24 februari 2001 985 km Om kwart over zes weggereden. De weg is besneeuwd en plaatselijk glad. Even over de grens begint het al gauw weer te

Nadere informatie

Baltische Landen: parels aan de Oostzee

Baltische Landen: parels aan de Oostzee Baltische Landen: parels aan de Oostzee Alle drie Baltische Landen hebben zich na hun onafhankelijkheid vanaf 1991 in sneltreinvaart ontwikkeld. In het statige Vilnius, ooit de hoofdstad van het Pools-

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA FANS PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Identiteitskaart. TIJDZONE: In Zagreb geldt dezelfde tijdzone als in België. VALUTA: U kunt in Kroatië betalen met de Kuna. 1 euro is ongeveer 7,45

Nadere informatie

Masseria del Piano - Gargidicenere Italië Sicilië Collesano

Masseria del Piano - Gargidicenere Italië Sicilië Collesano Masseria del Piano - Gargidicenere Italië Sicilië Collesano 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Masseria del Piano - Gargidicenere - (Italië Sicilië Collesano) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts.

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts. Dag 1: Bishkek De vlucht uit Amsterdam landt om 15:10 in Bishkek, waar jullie gids staat te wachten. We rijden naar Bishkek en checken in in een prettig 3* hotel, waar je je op kunt frissen. Daarna gaan

Nadere informatie

Lijnennet Almere 2018

Lijnennet Almere 2018 1 Inleiding Met ingang van 10 december 2017 gaat de nieuwe concessie Almere in. Op 27 september 2016 heeft de gemeente Almere bekend gemaakt dat Syntus de aanbesteding heeft gewonnen en daarom tot 2027

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 3726 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Marina di Pietrasanta Exclusieve villa te koop in het

Nadere informatie

FAMILIETOCHT VAN DE DOLOMIETEN NAAR HET GARDAMEER FIETSTOCHT VOOR GENIETERS EN GEZINNEN LANGS DE RIVIEREN DE RIENZ, DE EISACK EN DE ETSCH 265 KM;

FAMILIETOCHT VAN DE DOLOMIETEN NAAR HET GARDAMEER FIETSTOCHT VOOR GENIETERS EN GEZINNEN LANGS DE RIVIEREN DE RIENZ, DE EISACK EN DE ETSCH 265 KM; FIETSVAKANTIE FAMILIETOCHT VAN DE DOLOMIETEN NAAR HET GARDAMEER FIETSTOCHT VOOR GENIETERS EN GEZINNEN LANGS DE RIVIEREN DE RIENZ, DE EISACK EN DE ETSCH (ongeveer 265 KM; 07 dagen / 06 nachten; individueel,

Nadere informatie

STADSWANDELING ZUTPHEN

STADSWANDELING ZUTPHEN STADSWANDELING ZUTPHEN ROUTE 5 km 20 17 Deze route laat u de hoogtepunten van de oude Hanzestad Zutphen zien. Zutphen is een van de oudste steden van Nederland, en is al 1700 jaar bewoond. In Zutphen is

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 0128 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Assisi Exclusief huis te koop in Umbrië BESCHRIJVING

Nadere informatie

Namibië. 25 augustus 2015

Namibië. 25 augustus 2015 Namibië 25 augustus 2015 Verslag Namibië 27-6 tm 9-7- 2015 27-6 Vertrek vanaf Frankfurt om 20.10 uur. 28-6 Na een vlucht van 10 uur zijn wij aangekomen op Windhoek. Wat was het koud s,morgens vroeg om

Nadere informatie

6 Daagse Battlefieldtour Oradour sur Glane, tankmuseum Saumur en de Loirestreek.

6 Daagse Battlefieldtour Oradour sur Glane, tankmuseum Saumur en de Loirestreek. 6 Daagse Battlefieldtour Oradour sur Glane, tankmuseum Saumur en de Loirestreek. Geachte reiziger, - zaterdag 5 t/m donderdag 10 oktober 2019 - We hebben weer een najaarsreis op het programma staan voor

Nadere informatie

VAN DE DOLOMIETEN NAAR VENETIË DE ROUTE VAN DE OUDE DOLOMIETEN-TREIN NAAR

VAN DE DOLOMIETEN NAAR VENETIË DE ROUTE VAN DE OUDE DOLOMIETEN-TREIN NAAR FIETSVAKANTIE VAN DE DOLOMIETEN NAAR VENETIË DE ROUTE VAN DE OUDE DOLOMIETEN-TREIN NAAR VENETIë (ongeveer 280-300 km; 08 dagen / 07 nachten; individuele, zelf geleide reis) Beschrijving Van het noordoosten

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 1567 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Lake Iseo Oud kasteel te koop op Lake Iseo BESCHRIJVING

Nadere informatie

Chartreuse 49 HUURAPPARTEMENTEN IN UTRECHT STAD. zorgeloos huren nabij het stadshart. Oplevering. woneninchartreuse.nl.

Chartreuse 49 HUURAPPARTEMENTEN IN UTRECHT STAD. zorgeloos huren nabij het stadshart. Oplevering. woneninchartreuse.nl. zorgeloos huren nabij het stadshart van Utrecht Oplevering 1 februari 2013 Diverse woningtypes Woonoppervlak van 56,9 tot 112,7 m 2 Inclusief parkeerplaats Voorzien van tuin, terras, balkon of loggia Huurprijs

Nadere informatie

REIZEN. Deze zomer met b.s.o. de Roos. We gaan op reis!

REIZEN. Deze zomer met b.s.o. de Roos. We gaan op reis! REIZEN Deze zomer met b.s.o. de Roos We gaan op reis! Week 1 23-07-2018 24-07-2018 Op reis We gaan ons voorbereiden om op reis te gaan: Waar gaan de kinderen naar toe deze vakantie? Wat gaan we met de

Nadere informatie

Zuidwillemsvaart. Paul van Donk en Teun Geenen

Zuidwillemsvaart. Paul van Donk en Teun Geenen Zuidwillemsvaart S ochtends moesten wij om 8 uur op school zijn om in de bus te stappen richting Den Bosch. Toen wij daar aankwamen kregen wij een lekker bakske koffie, en mochten wij het museum van het

Nadere informatie

Naam: De Romeinen. Vraag 1. De Romeinen hebben veel gebouwd. Noem vijf verschillende toepassingen. pagina 1 van 6

Naam: De Romeinen. Vraag 1. De Romeinen hebben veel gebouwd. Noem vijf verschillende toepassingen. pagina 1 van 6 Naam: De Romeinen De Romeinse bouwkunst. De Romeinen behoren tot de beste bouwers uit de geschiedenis. Ze bouwden tempels, riolen, waterleidingen, wegen, kanalen, huizen, aquaducten, havens, bruggen en

Nadere informatie

Hello sunshine! Reizen langs de Amafi -kust betekent de hee dag buiten zijn. Capri

Hello sunshine! Reizen langs de Amafi -kust betekent de hee dag buiten zijn. Capri Dit soort romantische terrassen kom je overal tegen. Dit is het terras van La Caffeteria op de Piazza del Martiri in Napels. Rechts het strand van beachclub Bagno di Tiberio op Capri. Hello sunshine! Reizen

Nadere informatie

ITALIË SAN LEONARDO DI CUTRO. Leeftijd: 18+

ITALIË SAN LEONARDO DI CUTRO. Leeftijd: 18+ ITALIË SAN LEONARDO DI CUTRO Leeftijd: 18+ 1 Italië San Leonardo di Cutro Klus mee tegen de maffia Periodes: 3 13 juli 2016 en 4 14 september 2016. Deelnemers: max. 6 internationale en 2 Italiaanse vrijwilligers

Nadere informatie

Studiereis naar Noord-Italië VGVZ KS

Studiereis naar Noord-Italië VGVZ KS Studiereis naar Noord-Italië VGVZ KS Op tocht langs oudchristelijke wortels in Noord-Italië 29 september 6 oktober 2017 Torcello Katholieke Sectorraad Op tocht langs oudchristelijke wortels in Noord-Italië

Nadere informatie

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.!

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.! ROUTE BPC Maak kennis met onze locaties.! WE STELLEN ONS GRAAG EVEN VOOR. Volg me.. BUITENPOORT CATERING Al bijna 35 jaar vormen we met ons team een hechte familie en zijn we volledig op elkaar ingespeeld.

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Appartementen Moezel. Brochure: Appartementen Moezel. Algemeen. Accommodatie

Appartementen Moezel. Brochure: Appartementen Moezel. Algemeen. Accommodatie Appartementen Moezel Algemeen Deze prachtige rolstoelaangepaste appartementen liggen direct aan de Moezel, op ca 20 km van Cochem. Het huis bestaat uit 4 appartementen welke volledig geschikt zijn voor

Nadere informatie

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules.

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. 06-12-2012. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. In bewolkt weer, maar nog met een redelijke temperatuur rijden we om 11.15 na 4050 km van Valdelagrana weg. Een kwartier

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

West-China reis 2016. Etniciteit, historie en modernisering 12-27 april 2016

West-China reis 2016. Etniciteit, historie en modernisering 12-27 april 2016 West-China reis 2016 Etniciteit, historie en modernisering 12-27 april 2016 Doelstelling De excursie/reis beoogt een kennismaking met etnische minderheden in West China: Tibetanen, Hui en Oeigoeren. Bezocht

Nadere informatie

Met het Openbaar Vervoer naar Zwitserland

Met het Openbaar Vervoer naar Zwitserland Met het Openbaar Vervoer naar Zwitserland Reizen met het OV Alle chalets van FlexChalet zijn met het Openbaar Vervoer te bereiken. In deze informatie zullen wij u zoveel mogelijk inlichten over het OV

Nadere informatie

BERLIJN. Vlak daarbij is er het Europa-Center waarvan de bouw in 1963 begon en veel winkels en restaurants bevat.

BERLIJN. Vlak daarbij is er het Europa-Center waarvan de bouw in 1963 begon en veel winkels en restaurants bevat. BERLIJN Toen ik student was ben ik in 1963 voor het eerst in Berlijn geweest. Er was nog geen muur maar om naar Oost-Berlijn te gaan moest je langs de Vopo s die het geweer op de mensen hielden. Geen prettig

Nadere informatie

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli Reisverslag Sri-Lanka 2 juli 25 December 2011 waren wij 12,5 jaar getrouwd en als verlaat huwelijksreis zijn wij met onze drie dochters naar Sri-Lanka vertrokken. Eerst lekker 3 dagen bij het zwembad rondhangen

Nadere informatie

Gymnasium. Op het Hondsrug College. Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst!

Gymnasium. Op het Hondsrug College. Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Gymnasium Op het Hondsrug College Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Gymnasium Hondsrug Het Gymnasium Hondsrug is een afdeling van het Hondsrug College. Het is onderdeel van het vwo,

Nadere informatie

Vervoersaanbod Syntus Gelderland 2018 op hoofdlijnen. Alegemen. Vervoersaanbod Syntus Gelderland 2018 op hoofdlijnen. Arent Jan Speulman

Vervoersaanbod Syntus Gelderland 2018 op hoofdlijnen. Alegemen. Vervoersaanbod Syntus Gelderland 2018 op hoofdlijnen. Arent Jan Speulman Alegemen Vervoersaanbod Syntus Gelderland 2018 op hoofdlijnen Arent Jan Speulman oktober 2017 1 Op 10 december 2017 start de nieuwe dienstregeling van de bussen van Syntus Gelderland. In deze notitie worden

Nadere informatie

BIJLAGE 1 BEELD BEZOEK DE KERK in Ede

BIJLAGE 1 BEELD BEZOEK DE KERK in Ede BIJLAGE 1 BEELD BEZOEK DE KERK in Ede voor groep 5 t/m 8 1.1 DE OUDE KERK IN EDE IN 1910 Toelichting bij de praatplaten bij het thema ARCHEOLOGISCHE VONDSTEN 1.1 DE OUDE KERK IN EDE IN 1910 1.2 EEN KERK

Nadere informatie

Heb je opmerkingen, vragen, noten, bemerkingen, ideeën, klachten of wat dan ook, of heb je gewoon zin om mij een mailtje te sturen, aarzel dan niet!

Heb je opmerkingen, vragen, noten, bemerkingen, ideeën, klachten of wat dan ook, of heb je gewoon zin om mij een mailtje te sturen, aarzel dan niet! Griekenland 2010 Gegroet mede-griekenlandreizigers! De Griekenlandreis anno 2010 komt stilaan in zicht, wat ongetwijfeld bij eenieder tot veel vreugde leidt! Zoals jullie wel nog weten, hebben we vorig

Nadere informatie

De middag is voor shoppen en inpakken.

De middag is voor shoppen en inpakken. Dag 9: Nog één programma dag te gaan. Leerlingen presenteren twee aan twee samenvattingen van de voorgaande dagen. Het verschil in uitspraak en intonatie van het Engels tussen Italiaanse en Nederlandse

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

Beste Wijkraad of vertegenwoordiger van bedrijven/kantorenparken,

Beste Wijkraad of vertegenwoordiger van bedrijven/kantorenparken, Aan Wijkraden en bedrijven in de gemeente Apeldoorn Van Syntus Betreft Wijzigingen dienstregeling in december Datum 11 november 2016 Beste Wijkraad of vertegenwoordiger van bedrijven/kantorenparken, Over

Nadere informatie

Adige, Gardameer en Verona 7 dagen

Adige, Gardameer en Verona 7 dagen Adige, Gardameer en Verona 7 dagen individuele fietsreis vanaf 509 Door de boom- en wijngaarden van Alto Adige (Zuid-Tirol) Hoog in de Alpen bij Nauders in Tirol begint de tocht langs de rivier de Adige

Nadere informatie

Veluwe route 19 April 2015

Veluwe route 19 April 2015 Veluwe route 19 April 2015 Een toerrit langs bezienswaardigheden op de Veluwe We starten bij Restaurant De Hof Arnhemseweg 3 Renswoude 0318-571213 www,dehof.nl de start en finish zijn op het zelfde adres:

Nadere informatie

Kenmerken per buslijn

Kenmerken per buslijn Kenmerken per buslijn Lijn 104 Renesse Hellevoetsluis (-Spijkenisse) Lijn 104 biedt de verbinding tussen Renesse - Ouddorp Hellevoetsluis en ontsluit de westkant van Goeree-Overflakkee. Lijn 104 stopt

Nadere informatie

REISVERSLAG HONDA4FEST CEREGLIO MEI 2007

REISVERSLAG HONDA4FEST CEREGLIO MEI 2007 1 van 9 18-11-2012 20:38 REISVERSLAG HONDA4FEST CEREGLIO 16-22 MEI 2007 Door René van Maanen en Ronald van de Bijl Eigenlijk is het allemaal begonnen met een grap. Doordat ik René had gevraagd om mee te

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 4002 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Lucca Hotel te koop in het centrum van Lucca BESCHRIJVING

Nadere informatie

Whistler vanuit de kabelbaan

Whistler vanuit de kabelbaan Hallo Allemaal, Wij zijn al weer drie weken thuis. Onze reis naar Canada en de VS was geslaagd. In de 46 dagen hebben wij maar vier dagen regen gehad en dan was het meestal buien. Canada is een mooi land

Nadere informatie

Wij zijn met elkaar op vakantie:

Wij zijn met elkaar op vakantie: Wij zijn met elkaar op vakantie: Manja Ciska Adri Piet Paul Zaterdag 28 juli: Vanmorgen zijn we allemaal vroeg opgestaan om op tijd in Arnhem op het kantoor te zijn. Vertrek naar Bremm om 10 uur. Tot onze

Nadere informatie

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

Voorbeeldreis Colombia actief Met Bogotá - Villa de Leyva Leticia - Cartagena en de trekking Ciudad Perdida

Voorbeeldreis Colombia actief Met Bogotá - Villa de Leyva Leticia - Cartagena en de trekking Ciudad Perdida Voorbeeldreis Colombia actief Met Bogotá - Villa de Leyva Leticia - Cartagena en de trekking Ciudad Perdida Deze reis vraagt enige zelfstandigheid zo moet er soms zelf taxi geregeld worden. Zo blijven

Nadere informatie