De Allgäu. 14 t/m 21 oktober 2006

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Allgäu. 14 t/m 21 oktober 2006"

Transcriptie

1 De Allgäu 14 t/m 21 oktober 2006

2 Kaarten en hoogteprofielen staan aan het eind van het verslag. Tekst: Trudi; foto s: Wim (meestal) Zaterdag 14 oktober Heel - Füssen 650 km De herfstvakantie is weer aangebroken en we hebben besloten om weer, zoals 2 jaar geleden, naar de Allgäu te gaan. We staan deze morgen om 6 uur op en om kwart over 7 stappen we in de camper voor een rit over 650 km. Het weer is prima en het is ook nog erg rustig op de autobaan. In de middag hebben we een paar keer een oponthoud in verband met een file. Via Stuttgart en Ulm rijden we naar Füssen, waar we om ongeveer 4 uur arriveren op de camperplek. Een mooie camperplek met ruime plaatsen (ong. 75) en zelfs een restaurantje. Tegenover de camperplek bevinden zich de Aldi en de Lidl. Het centrum ligt op ongeveer 15 minuten lopen.

3 Zondag 15 oktober Pfronten - Füssen 21 km Laagste punt: 788 m Totale stijging: 730 m Hoogste punt: 1288 m Totale daling: 790 m Weer: zonnig, maar heiig Vandaag onze eerste wandeldag. We staan om ongeveer kwart voor 8 op. Buiten is het nog maar 8 graden, dus snel de kachel aan. Als we om kwart over 9 vertrekken liggen de bergen nog in de mist, maar we hebben goede hoop dat deze zal optrekken. We lopen eerst naar het busstation in Füssen en stappen daar om 5 over 10 in de bus die ons naar het station van Pfronten op 850 m zal brengen. Om kwart voor 11 lopen we door het plaatsje richting de ruïne Falkenstein op 1267 m. We lopen eerst 2,5 km langs het riviertje de Vils om daarna aan de klim te beginnen. Een behoorlijk steil pad brengt ons eerst naar de Mariagrot.

4 Wij lopen verder door naar de ruïne Falkenstein die ongeveer 30 m hoger ligt. Hierna is het nog 5 minuten steil omhoog naar het hotel/restaurant Falkenstein waar de toeristen heerlijk in het zonnetje van de lunch zitten te genieten.

5 Ondanks dat het heiig is zijn de uitzichten mooi. We verlaten de ruïne en lopen een tiental minuten naar beneden om op een bankje met mooi uitzicht onze eerste pauze te houden Na de pauze dalen we verder tot 1136 m en stijgen vervolgens over de Zirmgrat naar 1288 m. De Zirmgrat vormt de grens tussen Duitsland en Oostenrijk en we zien dan ook diverse grenspalen. In de praktijk betekent dit dat we de ene keer in Duitsland lopen en de andere keer in Oostenrijk.

6 Daarna dalen we sterk af naar de Oostenrijkse Saloberalpe waar het erg druk is op het terras. We dalen verder naar de Alatsee in Duitsland op 865 m. In de verte zien we de Zugspitze liggen. Bij de Alatsee houden we onze tweede pauze.

7 Vervolgens steken we de grens weer over naar het plaatsje Vils in Oostenrijk. We lopen over de Ländenweg waar we aan het begin dit oude verkeersbord zien. In het bos steken we op een pad de grens weer over waar dit s nachts verboden is. Uiteindelijk komen we in Füssen aan waar we bij de Lechfall de rivier oversteken.

8 We bekijken op ons gemak nog het plaatsje waar het erg druk is met toeristen. Om kwart over 5 stappen we de camper weer binnen.

9 Maandag 16 oktober Rondwandeling Vils 19 km Laagste punt: 822 m Totale stijging: 1180 m Hoogste punt: 1915 m Totale daling: 1180 m Weer: onder de 1200 m mist, daarboven zonnig Om half 8 loopt deze morgen de wekker af. Als eerste rijden we naar de bakker om daarna door te rijden naar parkeerplaats bij de kabelbaan bij de Tegelberg. We zien dat er een dichte mist hangt. Maar wie weet is deze al wel voor een groot gedeelte verdwenen als we hebben ontbeten. Maar niets is minder waar. We besluiten een andere wandeling te gaan doen omdat voor de wandeling die we voor vandaag hebben bedacht het belangrijk is dat we ook zicht hebben aan het begin omdat we anders geen uitzicht hebben op diverse kastelen. We starten de camper en rijden nu naar het plaatsje Vils op 822 m even voorbij de grens met Oostenrijk. We parkeren de camper in het plaatsje en lopen via een breed pad door het bos omhoog richten de Vilser Alp op 1220 m. Onderweg zien we verschillende beelden van heiligen. Deze is van St. Peter. Na ruim een uur passeren we de Vilser Alp en lopen verder omhoog middels een steil pad dat bezaaid is met stenen. We kijken nog een keer om naar de Vilser Alp. Halverwege de klim houden we onze eerste pauze. Hierna lopen we verder omhoog in de schaduw. Het is er behoorlijk koud en we zien dat het heeft gevroren.

10 Om een uur of 2 arriveren we bij de kabelbaan bovenop de Füssener Jöchle op 1820 m. Deze kabelbaan komt vanaf Grän. Het is prachtig weer bovenop de berg en zelfs het zicht op de Oostenrijkse bergen is prachtig. We lopen nog iets verder omhoog naar 1915 m, ons hoogste punt van vandaag vlakbij de Sefen Spitze. Ook hier is het uitzicht prachtig en zien we de wolken als sneeuw tussen de bergen hangen.

11 Als we het hoogste punt hebben gehad volgt een pittige afdaling over de Tannheimer Höhenweg naar de Seben Alpe op ongeveer 1700 m. In de verte zien we steeds de Aggenstein liggen. Na een korte klim van ca. 100 m zien we beneden ons de Vilser Alp al zien liggen.

12 Het is nu nog geen uur meer afdalen naar de Vilser Alp en onderweg zien we de top van deze berg in het zonnetje liggen terwijl wij in de mist lopen. Vanaf de Vilser Alp lopen we in 50 minuten naar de camper. Om kwart over 5 arriveren we weer op de camperplek in Vils. We eten deze avond in het restaurantje op de camperplek. Dinsdag 17 oktober Rondwandeling Aggenstein 7 km Laagste punt: 1503 m Totale stijging: 610 m Hoogste punt: 1985 m Totale daling: 610 m Weer: zonnig Vandaag besluiten we voor een rustig dagje. We staan om ongeveer 8 uur op, ontbijten op ons gemak en vertrekken om ongeveer kwart voor 10 via het plaatsje Vils naar de Breitenbergbahn in Pfronten. Vandaag doen we luxe en gaan we het eerste stuk met de kabelbaan naar een hoogte van 1500 m.

13 Daar begint onze wandeling. In het begin stijgen we iets en als we om kijken zien we nog net een parapenter boven het kabelbaanstation. We zien al gauw de Aggenstein in de verte liggen en we kunnen ons bijna niet voorstellen dat we daar straks bovenop staan.

14 In het begin loopt het pad vrij vlak maar daarna wordt het een heuse klim met een enkele ketting en een bruggetje wat best een opknapbeurt kan gebruiken.

15 Om kwart voor 1 bereiken we de Bad Kissinger Hütte op 1792 m die vlak voor laatste klim ligt van de Aggenstein.

16 Het eerste stuk van deze klim ziet er nog geruststellend uit met wat haarspeldbochten.

17 Maar daarna is het klauteren geblazen, maar gelukkig brengen de kettingen uitkomst.

18 Het allerlaatste stukje naar de top is vrij eenvoudig. En daar is dan de top met natuurlijk het altijd aanwezige kruis.

19 Na een poosje boven te hebben genoten van het uitzicht klauteren we weer naar beneden.

20 Op de terugweg nemen we een ander pad. Dat pad slingert zich met heel veel bochten naar beneden. Zo nu en dan is er een staalkabel. Ook is er een stalen trapje gemaakt in de rotsen om het ons wat gemakkelijker te maken.

21 Als we beneden zijn zien we een bord dat aangeeft dat dit pad alleen voor gevorderden is. Wij scharen ons inmiddels onder deze gevorderden. Als we het pad hebben gehad kijken we nog een keer omhoog naar de Aggenstein. Een indrukwekkende berg. Nu nog een laatste stuk afdaling naar de Breitenbergbahn om weer met de kabelbaan helemaal naar beneden te gaan. Om kwart voor 4 arriveren we weer bij de camper. We hebben er een prachtige wandeling opzitten.

22 Woensdag 18 oktober Rondwandeling Tegelberg 13 km Laagste punt: 809 m Totale stijging: 980 m Hoogste punt: 1700 m Totale daling: 980 m Weer: zonnig Vandaag staat het rondje Tegelberg op de agenda. Deze wandeling wilden we al eerder doen maar doordat het s morgens mistig was hebben we deze wandeling steeds verschoven. Maar vandaag is de lucht blauw als we om 8 uur opstaan. Buiten is het pas 3 graden. We vertrekken op tijd richting de parkeerplaats bij de Tegelbergbahn op 5 km van Füssen. Ongeveer om kwart voor 10 beginnen we te lopen op 820 m hoogte. Het eerste gedeelte verloopt vlak en onderweg zien we nog een oude zagerij die nog steeds dienst doet. Hierna verlaten wij het veilige pad, zoals het bordje aangeeft,

23 Onze wandeling voert ons nu naar de Pöllatschlucht waar we, vlak voordat we deze kloof inlopen, dit gedenkteken zien. Een kloof blijft indrukwekkend om te zien en zeker als je over zo n brug loopt.

24 En natuurlijk ontbreekt in de kloof de waterval niet. Helaas heeft het de afgelopen dagen niet geregend dus is er weinig water te zien in de kloof. Als we verder lopen zien we boven ons de Mariënbrücke die we later zullen oversteken.

25 Na een behoorlijke klim komen we bij Neuschwanstein. Een prachtig kasteel dat het plaatsje Füssen beroemd heeft gemaakt. Nadat we de binnenplaats van het kasteel hebben bezichtigd gaan we verder. Op de Mariënbrücke hebben we (samen met nog duizend toeristen) een mooi zicht op het kasteel.

26 Ons pad stijgt geleidelijk omhoog en we zien diverse keren Neuschwanstein onder ons liggen. Ook hebben we regelmatig uitzicht op slot Hohenschwangau en de bijbehorende meren

27 Onderweg zien we dat iemand een gedeelte van zijn schoen is verloren. Uiteindelijk zijn we dan na een laatste steile klim en een erg steile lange trap bijna bij het voor ons hoogste punt van vandaag. Ook hier zien we weer een gedenkteken van een jonge man die hier is verongelukt. Om 1 uur zijn we bij het Tegelberghaus op 1700 m, het hoogste punt van vandaag. Na even rond gekeken te hebben dalen we een klein stukje en houden een tweede pauze vlakbij de trap zodat we goed kunnen zien dat ik niet de enige was die het slecht had.

28 Hierna gaan we verder en nemen bij dit bord (natuurlijk) niet het pad rechtsaf maar linksaf, om langs de Gelbe-Wand naar beneden te gaan. Wij scharen ons onder de geoefende wandelaars en gaan voor de klettersteig. Ook het volgende bord kan ons niet van ons voornemen afhouden. Een fantastisch pad door een prachtige kloof met gelukkig heel veel kettingen.

29

30

31 Het is een schitterende tocht en erg rustig!

32

33 Het laatste stukje van de afdaling gaat over een glibberig pad met zo nu en dan een trapje.

34 Op deze foto is heel goed te zien dat de herfst ook hier zijn intrede heeft gedaan.

35 Om kwart voor 4 zijn we weer bij de parkeerplaats waar we deze koeien op de foto zetten Ze hebben de hele dag genoeg te zien want het is behoorlijk druk rondom de kabelbaan. Als we om half 5 terug zijn op de camperplek zetten we de stoelen lekker in het zonnetje en nemen een pils en een wit glas wijn op deze werkelijk prachtige dag. Als afsluiting eten we in het restaurant. Donderdag 19 oktober Rondwandeling Tannheim 15 km Laagste punt: 1109 m Totale stijging: 1150 m Hoogste punt: 2069 m Totale daling: 1200 m Weer: zonnig / licht bewolkt Deze morgen vertrekken we naar het Oostenrijkse plaatsje Tannheim en zetten de camper neer op de parkeerplaats bij de kabelbaan. We gaan de eerste 4,5 km met de bus naar Vilsalpsee op 1160 m.

36 Van daaruit binnen we om kwart voor 11 aan onze wandeling van vandaag. De eerste 500 m zijn vlak, maar daarna begint de klim naar Traualpsee op 1650 m. We zien al heel snel een paar reeën en dankzij ons nieuwe fototoestel krijgt Wim ze mooi op de foto gezet. Om ongeveer 12 uur zijn we bij de Traualpsee en we hebben tot onze verbazing al 500 m hoogteverschil overbrugd. Hier houden we onze eerste pauze.

37 Na de pauze volgt al snel weer de volgende beklimming. Deze is behoorlijk steil, vandaar de kettingen. Dat deze kettingen niet overbodig zijn blijkt uit dit gedenkteken. In 1939 vond een 34 jarige man hier de dood.

38 Om even na half 1 arriveren we bij de Landsberger Hütte op 1810 m. De hut is niet open, dus genieten de wandelaars maar van hun eigen meegebrachte etenswaar op de bankjes voor de hut in de zon. Vanaf de achterkant van de hut is de route te zien die we zojuist hebben gelopen.

39 Aan de voorkant van de hut zien we de Lache liggen en het pad waar wij straks zullen lopen. Omdat wij nog maar pas een pauze hebben gehouden blijven we niet lang bij de hut en lopen al snel weer verder. Na een kwartiertje kijken we nog even om naar de Lansberger Hütte die inmiddels al weer behoorlijk ver onder ons ligt.

40 Even later zien we voor ons de Schochenspitze op 2069 m liggen, ons volgende doel. Om half 2 zijn we dan op het hoogste punt van onze vakantie tot nu toe. En als beloning houden we natuurlijk een pauze om zo de prachtige omgeving in ons op te nemen. We worden weer gezelschap gehouden door een aantal van deze vogels.

41 Maar na een half uurtje is het weer tijd om verder te gaan. Het eerste stuk van de afdaling is behoorlijk steil. Daarna krijgen we een 2-persoonpad en dat gebeurt niet zo vaak.

42 Onderweg zien we nog een paar geiten die absoluut geen oog voor ons hebben. Het laatste stuk van de afdaling gaat weer over een steil smal pad en ver beneden ons zien we het plaatsje Tannheim al liggen.

43 We besluiten nog door het plaatsje te lopen en zien zo nu en dan leuke dingen die een foto waard zijn. Tegen 5 uur zijn we weer bij de camper en rijden naar camping Alpenwelt, ruim 2 km buiten Tannheim.

44 Vrijdag 20 oktober Rondwandeling Schattwald 16 km Laagste punt: 1088 m Totale stijging: 1250 m Hoogste punt: 2045 m Totale daling: 1250 m Weer: s morgens zonnig / licht bewolkt en s middags zonnig/onbewolkt Deze morgen vertrekken we wat vroeger als anders. Na het ontbijt rijden we eerst naar de bakker in het plaatsje Zöblen en daarna naar het plaatsje Schattwald. Daar zetten we de camper neer en beginnen om 9 uur met onze wandeling. We beginnen gelijk met stijgen en daar het zonnetje al flauwtjes schijnt trekken we al snel onze jas uit. Ons pad gaat behoorlijk steil omhoog. Mij kost dat toch altijd moeite maar deze gems heeft daar zo te zien geen moeite mee. Na anderhalf uur houden we onze eerste pauze. Hierna is het pad wat liefelijker. Maar dat verandert snel want het laatste stuk naar de top is steil en ligt bezaaid met stenen.

45 Om half 12 hebben we dan de top van de Bschiesser op 2000 m bereikt. De uitzichten zijn prachtig en we zien ook al het pad over de kam die we nog tegoed hebben.

46 Na een pauze beginnen we aan een korte steile afdaling en blikken nog een keer terug naar de top van de Bschiesser. Hierna volgt een fantastisch mooie wandeling over de kam met onder ons diepe afgronden en prachtige rotsformaties.

47 Nadat we 100 m hebben gedaald beginnen we aan de klim van de volgende berg, de Ponten op 2044 m. Tijdens de klim komen we weer een gedenkteken tegen, nu van een 35 jarige man die hier is verongelukt. In de verte zien we al het kruis op de Ponten.

48 We kijken toch nog een keer terug naar de Bschiesser met het pad over de prachtige kam. Om ongeveer kwart voor een arriveren we op de Ponten, het kruis staat iets verder op een iets lagere top omdat het dan vanuit het dal zichtbaar is. Hiervoor moet je wel naar beneden en weer naar boven klauteren.

49 Even later beginnen we weer met een afdaling van 180 m om vervolgens weer via een kamwandeling naar de derde berg van vandaag te gaan, de Rhonenspitze op 1990m.

50 Op de kam ligt grenssteen 116 die netjes de grens tussen Duitsland en Oostenrijk aangeeft. In de verte de top van de Rhonenspitze die er toch wel enigszins indrukwekkend uitziet. Voordat we aan de echte beklimming beginnen zien we weer een gedenkteken, dit keer is het een jongen van nog maar 20 jaar oud. De bergen blijven gevaarlijk.

51 Even later begint het echte klimwerk. Het eerste stuk is gelukkig voorzien van staalkabels.

52 Daarna is het klauteren geblazen met handen en voeten.

53 Het laatste stuk is wel behoorlijk steil maar niet echt moeilijk.

54 En ook op Rhonenspitze op een hoogte van 1990 m ontbreekt het kruis niet. Eenmaal op top is het uitrusten van alle inspanningen.

55 De afdaling van 900 m is niet moeilijk en het tempo zit er dan ook behoorlijk in. Onderweg komen we nog dit schuurtje tegen met op de achtergrond bomen in prachtige herfstkleuren. Terug in Schattwald zien we dit huis met bloemen die nog prachtig in bloei staan. Je zou niet zeggen dat de winter voor de deur staat.

56 Om half 5 zijn we na een prachtige dag weer bij de camper. We rijden hierna naar Nesselwang en vinden nog een plekje op de camperplek waar het behoorlijk druk is. Zaterdag 21 oktober Nesselwang - Heel 640 km De laatste dag van onze vakantie. Aanvankelijk hadden we gedacht ook deze dag nog een korte wandeling te maken maar de weersberichten geven niet meer het prachtige weer van de voorbije dagen op. En aangezien de dag van gisteren zo prachtig is geweest besluiten we deze dag als laatste herinnering van deze vakantie te houden. Vanmorgen geen wekker die afloopt. Toch zijn we weer op tijd wakker en na een rustig ontbijt vertrekken we om kwart over 9 richting huis. Na 10 minuten zijn we al op de autobaan en even later zien we de eerste regendruppels op de voorruit. Een goed besluit om naar huis te gaan. We hebben een voorspoedige autorit over de autobaan, geen noemenswaardige files. Onderweg gaan we in Stromberg nog even langs de bakker. Om half 6 zetten we de camper weer langs het huis. We hebben een fantastische week gehad. Prachtig mooi zonnig weer met temperaturen overdag tussen de 15 en 20 graden. s Nachts daalde de temperatuur een enkele keer tot 2 graden. En geen druppel regen is er deze week gevallen. De wandelingen waren stuk voor stuk prachtig uitgezocht door Wim, met als hoogtepunten de woensdag met de klettersteig en de vrijdag met de 3 bergtoppen die we hebben beklommen.

57 Hoogte (m Pfronten - Füssen ,0 5,0 10,0 15,0 20,0 25,0 Afstand (km)

58 Hoogte (m Vils ,0 2,0 4,0 6,0 8,0 10,0 12,0 14,0 16,0 18,0 20,0 Afstand (km)

59 Hoogte (m Aggenstein ,0 1,0 2,0 3,0 4,0 5,0 6,0 7,0 8,0 Afstand (km)

60 Hoogte (m Tegelberg ,0 2,0 4,0 6,0 8,0 10,0 12,0 14,0 Afstand (km)

61 Hoogte (m Tannheim ,0 2,0 4,0 6,0 8,0 10,0 12,0 14,0 Afstand (km)

62 Hoogte (m Schattwald ,0 2,0 4,0 6,0 8,0 10,0 12,0 14,0 16,0 Afstand (km)

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

Allgäu. 20 t/m 30 oktober 2011

Allgäu. 20 t/m 30 oktober 2011 Allgäu 20 t/m 30 oktober 2011 Donderdag 20 okt Heel - Stromberg 230 km De herfstvakantie staat weer voor de deur en omdat Wim op vrijdag altijd vrij heeft gaan we vandaag alvast een stuk richting Zuid-Duitsland.

Nadere informatie

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018 Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen 6 t/m 9 april 2018 Vrijdag 6 april Heel - Zeltingen 220 km Zeltingen -Bernkastel Bernkastel - Zeltingen Laagste punt: 104 m Hoogste punt: 414 m Totale stijging:

Nadere informatie

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015 Ahrtal Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig 11 t/m 14 mei 2015 Maandag 11 maart Heel - Heppingen (Ahr) 137 km Heppingen - Dernau Laagste punt: 90 m Hoogste punt: 228 m Totale stijging: 650 m Totale

Nadere informatie

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009 Eifel - Prüm 21 mei - 24 mei 2009 Donderdag 21 mei Heel - Prüm 170 km Prüm - Gillenfeld Laagste punt: 360 m Totale stijging: 870 m Hoogste punt: 624 m Totale daling: 840 m Weer: half bewolkt 63 km We gaan

Nadere informatie

Maximiliansweg. Lindau - Berchtesgaden. 19 oktober 2007 -??

Maximiliansweg. Lindau - Berchtesgaden. 19 oktober 2007 -?? Maximiliansweg Lindau - Berchtesgaden 19 oktober 2007 -?? Kaarten staan aan het eind van het verslag. Tekst: Trudi; foto s: Wim Vrijdag 19 oktober Heel - Stromberg 237 km Weer: half bewolkt Deze vakantie

Nadere informatie

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland Deel 1: Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland 01 t/m 13 juni 2015 (Deel 2: Sankt Johann in Tirol) Maandag 1 juni Heel - Laudenbach 437 km Na een kort oponthoud door een file komen we rond vier uur

Nadere informatie

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011 Bad Marienberg 21 t/m 25 april 2011 Donderdag 21 april Heel - Bad Marienberg 195 km Aankomend weekend is het Pasen en dat betekent dat Wim 4 dagen vrij is. We hebben besloten om richting het Westerwald

Nadere informatie

Graaf van Hornepad 2006

Graaf van Hornepad 2006 Graaf van Hornepad 2006 Zaterdag 4 februari Weert - Tungelroy 18 km Daar we ook zo nu en dan een enkele dag willen wandelen hebben we besloten om het Graaf van Hornepad te gaan lopen. Dit pad, een rondwandeling

Nadere informatie

Sächsische Schweiz. 18 t/m 25 oktober 2003

Sächsische Schweiz. 18 t/m 25 oktober 2003 Sächsische Schweiz 18 t/m 25 oktober 2003 Sächsische Schweiz 18 t/m 25 oktober 2003 Zaterdag 18 oktober 2003 Om 5 uur loopt de wekker af. Gisteravond hebben we de camper al ingepakt dus blijft vanmorgen

Nadere informatie

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart Wintersport 2001 Pontresina 24 februari t/m 3 maart zaterdag 24 februari 2001 985 km Om kwart over zes weggereden. De weg is besneeuwd en plaatselijk glad. Even over de grens begint het al gauw weer te

Nadere informatie

De Allgäu. 23 t/m 30 oktober 2004

De Allgäu. 23 t/m 30 oktober 2004 De Allgäu 23 t/m 30 oktober 2004 Zaterdag 23 oktober Het is herfstvakantie en we gaan er weer een weekje opuit. Deze keer hebben we ons oog laten vallen op de Allgäu, een gebied in het zuidwesten van Bayern.

Nadere informatie

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK De laatste week van augustus zijn wij (Loes en Diana) samen met onze honden naar de Oostenrijkse bergen geweest om lekker te gaan wandelen. We hadden

Nadere informatie

Ora langs de 'kurkentrekker' naar de top van de Zugspitze

Ora langs de 'kurkentrekker' naar de top van de Zugspitze Ora langs de 'kurkentrekker' naar de top van de Zugspitze Een Zwitserse Witte Herder op de hoogste top van Duitsland Augustus 2011. In de Hohe Tauern was het al een hele tijd wisselvallig weer, maar in

Nadere informatie

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10 Wandelweek september 2012 in Oostenrijk, Stubaier Alpen, Sellrain Dit keer ben ik alleen op pad gegaan. Mijn doel is een huttentocht te maken van 5 hutten met twee gletsjer overgangen. De start van de

Nadere informatie

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012 Het Groene Hart 5 t/m 9 april 2012 Donderdag 5 april Heel - Hekendorp 163 km Hekendorp - Gouda 23 km Pasen staat weer voor de deur en dat betekent voor ons 5 vrije dagen. Daar Janneke en Arnold, dochter

Nadere informatie

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei Voorjaar 2011 Midden-Frankrijk 21 april t/m 7 mei Donderdag 21 april 2011 191 km Na het avondeten op weg. Even voorbij Vianen ontdekten we dat we de autopapieren vergeten waren. Teruggereden en weer opnieuw

Nadere informatie

Saarland 18 t/m 24 februari 2012

Saarland 18 t/m 24 februari 2012 Saarland 18 t/m 24 februari 2012 Wandern mit der Bahn Konz Saarburg Taben Saarhölzbach Bessingen Beckingen Zaterdag 18 feb Heel - Saarburg 240 km Voor deze vakantie gaan we naar het Saarland, een gebied

Nadere informatie

Tsjechië. 28 april t/m 7 mei 2011

Tsjechië. 28 april t/m 7 mei 2011 Tsjechië 28 april t/m 7 mei 2011 Donderdag 28 april Heel - Soest (Duitsland) 200 km We gaan deze meivakantie naar Tsjechië. Voor ons de eerste keer dat we daar naar toe gaan, dus we zijn erg benieuwd.

Nadere informatie

Naßfeld Gasteinertal

Naßfeld Gasteinertal Naßfeld Gasteinertal Sportgastein Naßfeld - Naturschauweg - Uitzichtpunt - Veitbauernhütte - Naßfeldfalm - Pottinger Hütte - Moises Hütte - Schareckalm - Sportgastein ***** - 8 Km - 280 Hm - 4:30 uur Deze

Nadere informatie

Rondwandeling van Densberg naar de Kellerwaldturm

Rondwandeling van Densberg naar de Kellerwaldturm Rondwandeling van Densberg naar de Kellerwaldturm Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 8,9 km.(± 2,5 uur) 429 meter (laagste punt is 376

Nadere informatie

Fränkische Schweiz. 30 april t/m 8 mei 2005

Fränkische Schweiz. 30 april t/m 8 mei 2005 Fränkische Schweiz 30 april t/m 8 mei 2005 Zaterdag 30 april Deze meivakantie is voor ons een bijzondere vakantie. Onze eerste vakantie nadat wij een week geleden samen zijn gaan wonen. Wij hebben deze

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

Oostenrijk. 23 april - 4 mei 2009

Oostenrijk. 23 april - 4 mei 2009 Oostenrijk 23 april - 4 mei 2009 Hoogteprofielen en kaarten staan aan het einde van het verslag Vrijdag 24 april Heel - Stromberg 240 km Weer: zonnig Om kwart voor 4 is het zover, we vertrekken richting

Nadere informatie

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei Voorjaar 2010 Midden- en Zuid-Frankrijk 5 t/m 17 mei Woensdag 5 mei 2010 811 km Om half negen op weg. Via Maastricht naar Metz waar we inkopen deden. Vlot door en bij Châlon de snelweg af en binnendoor

Nadere informatie

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011 Zoetermeer 7 t/m 10 april 2011 Donderdag 7 april 185 km Heel - Zoetermeer Afgelopen dagen hebben we met belangstelling de weerberichten gevolgd voor aankomend weekend. We hebben zondag een verjaardagsfeest

Nadere informatie

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober Herfst 2012 Frankrijk 29 september t/m 12 oktober Zaterdag 29 september 256 km We rijden om even over 10 uur weg. Via de snelweg, die we bij Beek verlaten, naar Limburg. Binnendoor via Valkenburg en Slenaken

Nadere informatie

Oberschwaben. 17 t/m 24 oktober 2010

Oberschwaben. 17 t/m 24 oktober 2010 Oberschwaben 17 t/m 24 oktober 2010 Zondag 17 oktober Heel - Laupheim 560 km Deze keer laten we de tent thuis en zullen we de fietstochten vanaf de camper maken. Dus dat wordt geen lange tocht maar diverse

Nadere informatie

Route 12: Densberg Kellerwaldturm Dodenau - Densberg

Route 12: Densberg Kellerwaldturm Dodenau - Densberg Route 12: Densberg Kellerwaldturm Dodenau - Densberg Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 13,5 km.(± 3,5 uur) 429 meter (laagste punt is

Nadere informatie

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules.

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. 06-12-2012. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. In bewolkt weer, maar nog met een redelijke temperatuur rijden we om 11.15 na 4050 km van Valdelagrana weg. Een kwartier

Nadere informatie

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 !1 Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 Vrijdag en zaterdag 21 en 22 oktober Het is tegen 11 uur als we op ons gemak vertrekken. We gaan naar Bretagne, daar is het droog en soms zelfs zonnig volgens de berichten.

Nadere informatie

Wandelen in de Rhön. 27 april t/m 6 mei 2004

Wandelen in de Rhön. 27 april t/m 6 mei 2004 Wandelen in de Rhön 27 april t/m 6 mei 2004 Woensdag 28 april Onze meivakantie gaat naar het gebied de Rhön in Duitsland. Dit gebied ligt ongeveer 400 km rijden vanaf Heel. Ons plan om met de rugzak in

Nadere informatie

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari Winter 2013 Zuid-Frankrijk 5 t/m 16 februari Dinsdag 5 februari 2013 563 km Om negen uur vertrokken. Eerst naar Geldern omdat onze camperdealer een verkeerd aangesloten kabel van de koelkast nog goed moest

Nadere informatie

Hochzeiger en Sechszeiger Jerzens

Hochzeiger en Sechszeiger Jerzens Hochzeiger en Sechszeiger Jerzens Hochzeigerbahn - Zollkreuz - Hochzeiger - Niederjöchl - Sechszeiger - Kalbenalm - Hochzeigerbahn ***** - 8 Km - 680 Hm - 5:30 uur Voor deze rondwandeling over de Hochzeiger

Nadere informatie

Dag 13(11-07-'09 67km)

Dag 13(11-07-'09 67km) Dag 13(11-07-'09 67km). Een pittoresk hofje in bergen Omdat de laatste camping geen succes was zijn we vertrokken naar Bratland Camping in Hankeland 24km verderop. Hier hebben we de wagen weer opgezet

Nadere informatie

Böser-Tritt-Steig Lünersee

Böser-Tritt-Steig Lünersee Böser-Tritt-Steig Lünersee Lünerseebahn dalstation - Böser Tritt Steig - Lünersee - Lünerseealpe - Douglashütte - Böser Tritt Steig - Lünerseebahn dalstation ***** - 9 Km - 500 Hm - 4:30 uur Zeg je Brandnertal

Nadere informatie

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

We namen om half negen de eerste gondel. Een grote groep senioren stond al te wachten, ze gingen naar de Drachenkopf. Voorwaar, een stevige wandeling.

We namen om half negen de eerste gondel. Een grote groep senioren stond al te wachten, ze gingen naar de Drachenkopf. Voorwaar, een stevige wandeling. Sonnenspitze Zodra je bij het appartement buiten staat is de Sonnenspitze het eerste wat je ziet. Wie in Ehrwald is kan hem niet over het hoofd zien. Aan de ene kant de Zugspitze en aan de andere kant

Nadere informatie

Verpeilhütte Kaunertal

Verpeilhütte Kaunertal Verpeilhütte Kaunertal Feichten - Verpeiltal - Verpeilalm - Verpeilhütte - (Mooskopf) - Verpeilalm - Feichten ***** - 9 Km - 850 Hm - 5:00 uur Door het Verpeiltal omhoog naar de Verpeilhütte is een schitterende

Nadere informatie

DtD deel twee. Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy.

DtD deel twee. Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy. DtD deel twee Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy. Zaterdag vertrek ik om kwart voor twee in de middag samen met Jan naar Durbuy in de Ardennen.

Nadere informatie

DEELNEMERS Vrijdag 1 juli 2011

DEELNEMERS Vrijdag 1 juli 2011 BESCHRIJVING TOCHT Dit gedeelte van de GR 5 speelt zich voornamelijk af in het Nationaal Park La Vanoise maar doorkruist ook een gedeelte van het Nationaal Park Savoi. Het zijn de Alpen op zijn mooist.

Nadere informatie

Het Twentepad 19 en 20 maart 2004 11 en 12 april 2004

Het Twentepad 19 en 20 maart 2004 11 en 12 april 2004 Het Twentepad 19 en 20 maart 2004 11 en 12 april 2004 totaal 93 km Vrijdag 19 maart 2004-23,5 km Dit wordt ons allereerste weekend met de rugzak en we hebben er allebei heel erg veel zin in. De keuze is

Nadere informatie

St. Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme.

St. Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme. St. Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme. 24-10-2012. St.Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme. We zijn er laat uit vandaag. Na 798 km rijden we om 9.50 van de camperplaats weg. 10.10 le Mayet d'ecole. Via Gannat

Nadere informatie

Rondwandeling Brand II

Rondwandeling Brand II Rondwandeling Brand II Dorfbahn Brand - Panoramabahn - Burtschasattel - Parpfienzsattel - Innere Parpfienzalpe - Niggenkopf - Palüdhütte - Palüdmaisäss - Innertal - Dorfbahn Brand ***** - 12 Km - +380/-1030

Nadere informatie

Wandeling vanuit het Feriendorf-Frankenau naar Frebershausen

Wandeling vanuit het Feriendorf-Frankenau naar Frebershausen Wandeling vanuit het Feriendorf-Frankenau naar Frebershausen Lengte van de wandeling: 11,4 km.(± 3 uur) Hoogte verval: 209 meter (laagste punt is 361 meter; hoogste punt is 570 meter) Korte omschrijving:

Nadere informatie

Zugspitze. We waren inmiddels in Ferienhaus Jägerheim in Ehrwald neergestreken. Een heel mooi appartement op de begane grond.

Zugspitze. We waren inmiddels in Ferienhaus Jägerheim in Ehrwald neergestreken. Een heel mooi appartement op de begane grond. Zugspitze We waren inmiddels in Ferienhaus Jägerheim in Ehrwald neergestreken. Een heel mooi appartement op de begane grond. 1 Jaren geleden hadden we de Zugspitze, met 2961 m. de hoogste berg van Duitsland,

Nadere informatie

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012.

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Zondag 10 juni 2012. Vanmorgen vertrokken en via Antwerpen, Brussel en Luxemburg zijn we, zonder tolwegen, lekker opgeschoten en doorgereden tot Arc et Senans. Hier

Nadere informatie

III Hinterzarten-Wiedener Eck

III Hinterzarten-Wiedener Eck III Hinterzarten-Wiedener Eck Afstand 28.5 km; stijgen 860 m; dalen 650 m. Na een uitgebreid ontbijt namen we afscheid van Schwarzwaldhuesli. Vandaag is het de Koningsetappe van de Westweg, de overschrijding

Nadere informatie

Garnitzenklamm deel 1 t/m 4

Garnitzenklamm deel 1 t/m 4 Garnitzenklamm deel 1 t/m 4 Klammwirt - Garnitzenklamm deel 1, 2, 3 en 4 - Eindpunt Klauze - deel 4 - Forststrasse - Klammwirt 7 uur, 16km, 550 hoogtemeters (Voor alle 4 delen) Misschien wel de mooiste

Nadere informatie

Naar de Nürnbergerhütte

Naar de Nürnbergerhütte Naar de Nürnbergerhütte Spitz - Bsuachalm Langental -Nürnbergerhütte - Bsuachalm - Spitz 5.5 uur, 10 Km, 950 hoogtemeters Deze schitterende wandeling naar de Nürnbergerhütte begint met een lichte klim

Nadere informatie

Dat was nog 200 meter recht omhoog en zat niet bij de toer in. Aan de andere kant dito naar beneden en toen gletsjer ijzers onder en over de

Dat was nog 200 meter recht omhoog en zat niet bij de toer in. Aan de andere kant dito naar beneden en toen gletsjer ijzers onder en over de Begin september 2016 hebben wij, Paul, Jordi, Peter, Ed en ik (Erik) de achtdaagse toer gelopen in Val Gardena Dolomieten. Deze toer was zonder meer grandioos en grandioos geregeld. Na enig zoeken op internet,

Nadere informatie

Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk.

Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk. Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk. Zaterdag morgen 15 juni 2013 om 5 uur gaat het trainings weekje mountainbiken in Oostenrijk beginnen. Onze verblijfplaats in Oostenrijk is het appartement van

Nadere informatie

Italiaanse dolomieten reis 2015

Italiaanse dolomieten reis 2015 Italiaanse dolomieten reis 2015 Op zaterdag 23 mei vertrekken we richting de dolomieten om daar 5 dagen te genieten van het geweldige berglandschap met wegen die daar op een indrukwekkende wijze zijn aangelegd.

Nadere informatie

Reißrachkopf Rauris. Rauris Hochalmbahn - Schwarzwand - Grat wandeling - Reißrachkopf - Rauris Hochalmbahn. ***** - 5,5 Km Hm - 4:00 uur

Reißrachkopf Rauris. Rauris Hochalmbahn - Schwarzwand - Grat wandeling - Reißrachkopf - Rauris Hochalmbahn. ***** - 5,5 Km Hm - 4:00 uur Reißrachkopf Rauris Rauris Hochalmbahn - Schwarzwand - Grat wandeling - Reißrachkopf - Rauris Hochalmbahn ***** - 5,5 Km - 570 Hm - 4:00 uur Deze rondwandeling over de Schwarzwand en Reißrachkopf is geen

Nadere informatie

Bron: www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1

Bron: www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1 2. Lefokastro Argalasti Kalamos Lefokastro Een prachtige en afwisselende wandeling vanaf de Pagasitische kust bij Lefokastro omhoog, gedeeltelijk langs een door steeneiken omzoomde kalderimi (stenen pad),

Nadere informatie

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel IV

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel IV Zaterdag was het afbreekdag voor een groot deel van de Reuselse kolonie. Janneke keek aandachtig toe hoe papa de tent inpakte Zaterdag, 30 mei In de vroege morgen werden we verwelkomd door een orkest van

Nadere informatie

1. Start route Wijlre:

1. Start route Wijlre: Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt Bijzonderheden : 12 KM : Limburg : Wijlre-Gulpen : Wijlre of Gulpen : Wijlre P Marchierstraat : Gulpen P Zwembad : Heuvels met enkele klimmetjes, en mooi vergezichten

Nadere informatie

Gosaukamm Vordere Gosausee

Gosaukamm Vordere Gosausee Gosaukamm Vordere Gosausee Gosausee - Gosaukammbahn - Sonnenalm - Zwieselalmhütte - Edtalm - Ameisensee - Sonnenalm - Steig Gosausee - Gosausee ***** - 12 Km - +650/-1200 Hm - 5:30 uur De prachtige rondwandeling

Nadere informatie

We steken nu de Italiaanse grens over en krijgen de Mont Blanc voorlopig niet meer te zien. Hier komt wel plots de woeste kant in beeld.

We steken nu de Italiaanse grens over en krijgen de Mont Blanc voorlopig niet meer te zien. Hier komt wel plots de woeste kant in beeld. We steken nu de Italiaanse grens over en krijgen de Mont Blanc voorlopig niet meer te zien. Hier komt wel plots de woeste kant in beeld. We horen ook regelmatig marmotten en af en toe krijgen we er ook

Nadere informatie

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM Algemeen: Limburg en zeker Zuid-Limburg is erg toeristisch. Je bent dus zelden of nooit alleen op een pad en de wegen en paden worden ook door wandelaars en mountainbikers

Nadere informatie

De Main- en Tauberroute. 20 t/m 28 februari 2004

De Main- en Tauberroute. 20 t/m 28 februari 2004 De Main- en Tauberroute 20 t/m 28 februari 2004 Vrijdag 20 februari Vandaag begint onze voorjaarsvakantie en de route voert ons naar Duitsland, naar het plaatsje Wertheim aan de Tauber, waar de Main en

Nadere informatie

Nassfeldpass - Madritschen top

Nassfeldpass - Madritschen top Nassfeldpass - Madritschen top Nassfeld Berghof - Madritschen top - Tressdorfer Alm - Nassfeld Blauw: 4 uur, 7 km en 400 hoogtemeters Groen: 2,5 uur, 4,5 km en 400 hoogtemeters Als je in de buurt bent,

Nadere informatie

Rätikon Bergwandelen, Oostenrijk

Rätikon Bergwandelen, Oostenrijk Praktische informatie bij het artikel Hoogalpien toeren Rätikon Bergwandelen, Oostenrijk Samenstelling: Frits Meijst Foto: Frits Meijst Het gebied De tochten Zwaarte Moeilijkheidsgraad Markering Navigeren

Nadere informatie

Wandelroute café du Midi (9,5 km)

Wandelroute café du Midi (9,5 km) Wandelroute café du Midi (9,5 km) 7 Wandelroute Café du Midi (9,5 km) Stempelplaats Café du Midi, Noordeindseweg 70, Delfgauw. wwwdumididelfgauw.nl Openingstijden: maandag t/m vrijdag vanaf 10.00 uur zaterdag

Nadere informatie

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be 27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen Galgenberg en Paardenslenkte. We maken een prachtige wandeling in het buitengewoon stille en glooiende grensgebied van Nederland en Duitsland ten noorden van Ootmarsum.

Nadere informatie

Italië (Aostadal) Zwitserland (Saasdal) Juli 2008

Italië (Aostadal) Zwitserland (Saasdal) Juli 2008 Italië (Aostadal) Zwitserland (Saasdal) Juli 2008 Inhoudsopgave Zaterdag 12 juli Heel - Baume-les-Dames 567 km... 3 Zondag 13 juli Baume-les-Dames - Valpelline 286 km... 3 Maandag 14 juli Valpelline -

Nadere informatie

Schotland West Highland Way 8 dagen

Schotland West Highland Way 8 dagen Schotland West Highland Way 8 dagen individuele wandelreis vanaf 719 Wandelen over de West Highland Way Wie Schotland zegt, zal denken aan kastelen, whisky, onuitspreekbare plaatsnamen en onverstaanbare

Nadere informatie

Provence. 2 mei t/m 14 mei 2010

Provence. 2 mei t/m 14 mei 2010 Provence 2 mei t/m 14 mei 2010 Zondag 2 mei Heel - Cuiseaux 680 km Route: Heel - Luik - Nancy - Epinal - Besançon - Lons-le-Saunier - Cuiseaux Weer: af en toe een bui We gaan weer naar de Provence. Twee

Nadere informatie

Dörenther Klippen II

Dörenther Klippen II Dörenther Klippen II Dörenther Berg - Hockendes Weib - Kletterwand - Trimmpfad - Brochterbeck - Dörenther Berg ***** - 12,5 Km - 300 Hm - 4:00 uur Over onze eerste Dörenther Klippen rondwandeling krijgen

Nadere informatie

Rondwandeling vanuit Schmittlotheim

Rondwandeling vanuit Schmittlotheim Rondwandeling vanuit Schmittlotheim Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 5,5 km.(± 2 uur) 160 meter (laagste punt is 286 meter; hoogste

Nadere informatie

Rondwandeling bij Russbach am Pass Gschütt

Rondwandeling bij Russbach am Pass Gschütt Rondwandeling bij Russbach am Pass Gschütt Russbach - Traunwaldalm - Angerkaralm - Rinnbergalm - Russbach ***** - 9 Km - 740 Hm - 4:30 uur Deze rondwandeling ten noorden van Russbach am Pass Gschütt is

Nadere informatie

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen Alternatieve NS-wandelroute dag 2 Er zijn twee redenen om een alternatief te bieden voor deze bekende NS-wandeling. De eerste is dat op dit moment in de uiterwaarden langs de IJssel gewerkt wordt aan het

Nadere informatie

Frankrijk. Deel 2: De Cevennen. 17 april t/m 1 mei 2016

Frankrijk. Deel 2: De Cevennen. 17 april t/m 1 mei 2016 Frankrijk Deel 2: De Cevennen 17 april t/m 1 mei 2016 Zondag 17 april Saint Remy de Provence - Nant 203 km Om half 10 verlaten we de camping La Bastide en vertrekken richting Nant in de Cevennen. Na zo

Nadere informatie

Als het even ophoudt met regenen proberen we onze kledij wat te drogen aan een schuilhut. Maar we zitten nog niet neer of het begint terug te

Als het even ophoudt met regenen proberen we onze kledij wat te drogen aan een schuilhut. Maar we zitten nog niet neer of het begint terug te Als het even ophoudt met regenen proberen we onze kledij wat te drogen aan een schuilhut. Maar we zitten nog niet neer of het begint terug te regenen. Tegen de avond zijn we door en door nat en dit ondanks

Nadere informatie

Le tour du Mont Ventoux 2014

Le tour du Mont Ventoux 2014 Le tour du Mont Ventoux 2014 Geen berg zo hoog of... deel 2 waar gaan we heen? 16 december 2013 Fietstocht Mont Ventoux, Pagina 1 Waar ben ik aan begonnen...? Nou, om eerlijk te zijn weet ik dat wel. Maar

Nadere informatie

Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu.

Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu. Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu. Onze groep bestond oorspronkelijk uit zes man. Helaas moesten twee

Nadere informatie

Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory

Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory Dinsdag 5-08 windje 3 uit het noorden, dus voor het lapje op weg. Zonnig. Inverness - Dochgarroch In de ochtend lekker getutteld en s middag na vier

Nadere informatie

Deze niet voorbereide wandeling levert tocht wel enkele mooie beelden op. We hadden dergelijke schoonheid helemaal niet verwacht.

Deze niet voorbereide wandeling levert tocht wel enkele mooie beelden op. We hadden dergelijke schoonheid helemaal niet verwacht. Deze niet voorbereide wandeling levert tocht wel enkele mooie beelden op. We hadden dergelijke schoonheid helemaal niet verwacht. Doordat we het vertikt hebben om de Gele Berg te beklimmen dienen we wel

Nadere informatie

Panorama route Mühlbach am Hochkönig

Panorama route Mühlbach am Hochkönig Panorama route Mühlbach am Hochkönig Mühlbach am Hochkönig - Karbachalm - Skiklub Hütte - Schneeberg - Schneebergkreuz - Salzburger Almenweg - (Klingelbergalm) - Kabachalm - Mühlbach am Hochkönig *****

Nadere informatie

Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa

Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa Aankomst op luchthaven Athene Griekenland waar u door mij zult worden opgevangen. Na het inladen van de bagage (en de eventueel meegenomen fietsen)

Nadere informatie

Moselhöhenweg. 28 november t/m 1 december 2003 31 december t/m 4 januari 2004 31 december t/m 3 januari 2005. totaal 163 km

Moselhöhenweg. 28 november t/m 1 december 2003 31 december t/m 4 januari 2004 31 december t/m 3 januari 2005. totaal 163 km Moselhöhenweg 28 november t/m 1 december 2003 31 december t/m 4 januari 2004 31 december t/m 3 januari 2005 totaal 163 km Moselhöhenweg gewandeld in 2003/2004/2005 Vrijdag 28 november s Middags vertrokken

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013.

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. In de zomer van 2013 is het plan geboren om met de racefiets een weekje te fietsen op Gran Canaria. 11 oktober is na wat voorbereiding de vertrek datum gevonden.

Nadere informatie

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 1 Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie met een

Nadere informatie

ALPE D HUEZ DE REISGIDS VOOR FIETSERS

ALPE D HUEZ DE REISGIDS VOOR FIETSERS ALPE D HUEZ DE REISGIDS VOOR FIETSERS Stijn Vanbosseghem V 1.0 20.04.2018 A. COL DE SARENNE CIJFERS Westzijde Lengte 3,0 km Gemiddeld % 7,5 % Hoogteverschil 227 m Voet 1.769 m Top 1.996 m Moeilijkheid

Nadere informatie

Giro di KiKa e etappe IL Classico / Bolzano Bormio = 153 km en hoogtemeters

Giro di KiKa e etappe IL Classico / Bolzano Bormio = 153 km en hoogtemeters Giro di KiKa 2016 In januari heb ik de beslissing genomen om dit jaar mee te doen aan Giro di Kika 2016. Dit is een 6 daagse fietstocht ten bate van de strijd tegen kinderkanker, door de Dolomieten met

Nadere informatie

Mina de São Domingos - Mértola - Aljezur (Praia de Monteclérigo).

Mina de São Domingos - Mértola - Aljezur (Praia de Monteclérigo). Mina de São Domingos - Mértola - Aljezur (Praia de Monteclérigo). 27-03-'12. Mina de São Domingos - Mértola - Aljezur. We lozen de wc en het vuilwater, halen nog wat drinkwater en vertrekken na 5472 km

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

La Palma Vrijdag 28 september

La Palma Vrijdag 28 september La Palma 2007 Vrijdag 28 september Om 02:50 staat de taxi voor de deur om naar Schiphol te rijden. Na het inchecken, begint de vlucht op tijd om 05:30 uur en we komen om 09:50 (lokale tijd) op het vliegveld

Nadere informatie

1. Wandeling Kala Nera Milies Kala Nera

1. Wandeling Kala Nera Milies Kala Nera 1. Wandeling Kala Nera Milies Kala Nera Een prachtige afwisselende wandeling vanuit Kala Nera, een toeristisch kustplaatsje, naar Milies dat 400 meter hoger tegen de helling ligt, en vervolgens via een

Nadere informatie

Falbesoner Ochsenalm

Falbesoner Ochsenalm Falbesoner Ochsenalm Volderau - Ruetz - Ochsenalm - (N.Regensburger Hütte) - Falbeson - Volderau 5 uur, 10 Km, 625 hoogtemeters (N. Regensburger Hütte +2.5 uur, +465 hoogtemeters) Deze wandeling is heel

Nadere informatie

Schneekopf Gehlberg Ilmenau

Schneekopf Gehlberg Ilmenau Schneekopf Gehlberg Ilmenau Gehlberg - Meininger Hütte - Uitzicht rots - Dürrenberger Hütte - Plänckners Aussicht - Grosser Beerberg - Suhler Ausspanne - Hohe Geiersberg - Suhler Hütte - Sneekopf - Neue

Nadere informatie

Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten

Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten lengte 26 km, 465 m stijgen, 610 m dalen Hoogteprofiel Westweg Het zou vandaag weer een zonnige, warme dag worden met temperaturen boven de 30 graden. Onder een

Nadere informatie

Mullerthal Luxemburg

Mullerthal Luxemburg Mullerthal Luxemburg Grundhof - Siweschloeff - Zigzagschoeff - Felsenlabyrinth - Binzeltschloeff - Predigtstull - Weerschrumschloeff - Mullerthal - Freilichtbühne - Perekop - Berdorf - Casselt - Grundhof

Nadere informatie

DOLOMIETEN juni Vandaag staan de Pordoi en de Fedaia op het programma. Het is redelijk weer en dat zou eigenlijk de hele dag zo blijven.

DOLOMIETEN juni Vandaag staan de Pordoi en de Fedaia op het programma. Het is redelijk weer en dat zou eigenlijk de hele dag zo blijven. DOLOMIETEN 2016 18 juni In de middag arriveren de eerste auto s en busjes met deelnemers aan de reis. Iedereen is zeer gemotiveerd en heeft zin in een weekje fietsen in de Dolomieten. Rond 18:00 is iedereen

Nadere informatie

VAKANTIE NOVEMBER 2015 MADEIRA

VAKANTIE NOVEMBER 2015 MADEIRA VAKANTIE NOVEMBER 2015 MADEIRA Madeira (Portugees voor hout) is een eiland in de Atlantische Oceaan, ongeveer 700 kilometer ten westen van Afrika en 1000 kilometer ten zuidwesten van de Portugese kust.

Nadere informatie

Tirol Wörgl 8 dagen singlereis

Tirol Wörgl 8 dagen singlereis Tirol Wörgl 8 dagen singlereis singlereis wandelreis vanaf 569 Wandelen in Nord-Tirol vanuit Wörgl Wie Oostenrijk zegt, denkt aan Tirol. En wie Tirol zegt, denkt direct aan bergen, een prachtige natuur,

Nadere informatie