Allgäu. 20 t/m 30 oktober 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Allgäu. 20 t/m 30 oktober 2011"

Transcriptie

1 Allgäu 20 t/m 30 oktober 2011

2 Donderdag 20 okt Heel - Stromberg 230 km De herfstvakantie staat weer voor de deur en omdat Wim op vrijdag altijd vrij heeft gaan we vandaag alvast een stuk richting Zuid-Duitsland. Deze keer gaan we weer eens naar de Allgäu, voor ons het mooiste gebied van Duitsland. De bedoeling is dat we daar gaan fietsen en wandelen. Het is inmiddels alweer 2,5 jaar geleden dat we in de bergen zijn wezen wandelen en ik hoop dat mijn lichaam niet gaat protesteren want we hebben er erg veel zin in. De rit naar de tussenstop in Stromberg verloopt voorspoedig en er is genoeg plaats op de inmiddels voor ons bekende camperplek. Vrijdag 21 okt Stromberg - Scheidegg 410 km Na een ontbijt met verse broodjes, gehaald bij de bakker vlakbij de camperplek, vertrekken we voor de rest van de rit naar Scheidegg. We hebben gelukkig geen last van files en we vinden zonder problemen de camperplek aan de rand van het dorpje bij het Kurhaus. Daar moeten we ons melden maar omdat ze met vakantie zijn worden we verwezen naar de VVV in het dorp. Een prettige camperplek op 830 m hoogte, waar het weliswaar overdag wat drukker is met toeristen en dagjesmensen die gaan wandelen, maar s avonds en s nachts heerlijk rustig. Zaterdag 22 okt Scheidegg - Hochgratbahn - Rindalphorn 8 km Laagste punt: 1553 m Hoogste punt: 1834 m Totale stijging/daling: 640 m Weer: zonnig Het weer ziet er fantastisch uit als we wakker worden. Een strakblauwe lucht en een stralende zon.

3 Deze morgen rijden we eerst met de camper naar de Hochgratbahn, zo n kleine 30 km verderop. De kabelbaan begint op 860 m en het is behoorlijk koud als we daar aankomen. Dus maar even lekker warm aankleden. Zodra we de kabelbaan uitstappen op 1700 m zien we een prachtig panorama en dat zal zo de hele wandeling blijven. Tijdens de wandeling kunnen we weer een jas uitdoen want de stijgingen van het terrein en het zonnetje doen hun uiterste best om ons behoorlijk op te warmen. We lopen in oostelijke richting tot de Rindalphorn en daarna via de Hochgrat terug naar het bergstation van de kabelbaan. We hebben de mooiste foto s hieronder op een rijtje gezet.

4

5

6

7

8 Zondag 23 okt Scheidegg - Sulzberg - Scheidegg 42 km Laagste punt: 531 m Hoogste punt: 1020 m Totale stijging/daling: 1090m Weer: zonnig, C Daar het s morgens vroeg nog behoorlijk koud is ontbijten we op ons gemak met verse broodjes die Wim in het dorp is wezen kopen. Om een uur of 11 stappen we, warm aangekleed op de fiets onder een stralende zon. De tocht van vandaag gaat richting Oostenrijk door veel kleine dorpjes die her en der verspreid liggen. We fietsen langs veel grote boerderijen en constateren dat de koeien overdag buiten lopen en s nachts in de warme stal verblijven. We fietsen vaak omhoog maar we krijgen dan ook wel weer de beloning in de vorm van prachtige uitzichten op de bergen waar we gisteren gelopen hebben.

9 Deze weggetjes fietsen we graag. Vlak en op hoogte zodat je zonder veel inspanning kan genieten van de omgeving.

10 Na een behoorlijke klim houden we een pauze in de buitenlucht en met een stralende zon is dat geen straf. Maar na de pauze moeten we weer aan het werk. Het is nog een behoorlijke klim naar het dorpje Sulzberg. Dit dorpje, op 1010 m is schitterend gelegen met zicht op de Alpen. Het is er erg druk met toeristen en de terrasjes zitten dan ook behoorlijk vol. Nadat ook wij daar even hebben rondgekeken vervolgen wij onze weg weer. We blijven dalen en stijgen en na enige tijd rijden we Freistaat Bayern weer in. Het is dan niet ver meer tot de camper. Een behoorlijk zware maar prachtige tocht.

11 Maandag 24 okt Scheidegg - Hochgratbahn - Falken 11 km Laagste punt: 860 m Hoogste punt: 1700 m Totale stijging: 370; daling: 1210 m Weer: zonnig Ook vandaag gaan we eerst weer met de Hochgratbahn naar boven en ook nu laat de zon ons niet in de steek. Vandaag lopen we over de kam van de Nagelfluhkette in westelijke richting over de Seelekopf, de Hohenfluhalpkopf en de Einegundkopf naar de Falken. Dan zullen we met een grote boog afdalen naar het dalstation van de kabelbaan. Een totaal andere wandeling dan de vorige. We hebben prachtige uitzichten op de Oostenrijkse en Zwitserse Alpen aan de ene kant en het vlakke land van Duitsland aan de andere kant. Deze wandeling doet niet onder voor de vorige en ook nu laten we de foto s hun werk doen.

12

13

14

15

16 Dinsdag 25 okt Scheidegg - Pfänder - Scheidegg 29 km Laagste punt: 793 m Hoogste punt: 1064 m Totale stijging/daling: 730m Weer: bewolkt, C Vandaag staat als doel de Pfänderspitze bij Bregenz aan de Bodensee met een hoogte van 1064 m op het programma. Ook nu vertrekken we niet al te vroeg zodat de temperatuur al wat is gestegen. Het plaatsje Scheidegg ligt vlakbij Oostenrijk en we rijden vandaag al snel de grens over. Na een pittige klim over vooral onverharde wegen komen we boven en hebben een prachtig uitzicht over de Bodensee en de stad Lindau. Heel even laat de zon zich zien boven het eiland Lindau.

17 Wat kan het leven van een koe toch eenvoudig zijn. Na weer een behoorlijke klim komen we aan op de Pfänderspitze waar het rustig is. Wij lopen met de fiets aan de hand een stukje naar beneden naar het bergstation van de kabelbaan die vanaf Bregenz komt.

18 En het is er toeristisch met een restaurant, een speeltuin en een wildpark. Vanaf deze plek heeft men een goed uitzicht over de omgeving.

19 Na een pauze vertrekken we weer, ook nu blijft het stijgen en dalen, waaronder een afdaling waarop menig mountainbiker ook zou willen fietsen. Tijdens een klim fietsen we langs een aantal van deze rotsen met kleine watervalletjes. Aan het einde van de tocht wordt de bewolking wat dichter en ook wordt het wat neveliger. Maar ook dat levert prachtige plaatjes op. We zijn weer vroeg terug op de camperplek en na een kop koffie vertrekken we naar de camperplek in Blaichach. Een grote, niet echt gezellige plek waar weinig campers staan, maar wij willen nog graag deze omgeving wandelend verkennen. Maar het sanitair is uitstekend.

20 Woensdag 26 okt Blaichach 0 km Weer: bewolkt, s morgens een beetje regen Vandaag houden we een rustdag en dat geeft ons tijd om aan het verslag te werken en een boek te lezen. Of gewoon lekker niets doen. Donderdag 27 okt Blaichach - Mittagbahn - Steineberg - Alpe Gund 13 km Laagste punt: 759 m Hoogste punt: 1676 m Totale stijging 420 m; daling: 1110 m Weer: zonnig Een bijzondere dag vandaag, mijn verjaardag. Maar als ik naar buiten kijk is er geen zonnetje te bekennen. Alles is gehuld in een dichte mist. Maar dat wil niet zeggen dat het boven ook mistig is. De mevrouw bij de receptie van de camperplek zoekt voor ons de webcam op van het bergstation van de Mittagbahn en jawel, de zon schijnt daar. Wij fietsen 4 km naar de Mittagbahn in Immenstad en het ritje met de kabelbaan naar boven gaat door dichte mist.

21 Maar als we boven uit de kabelbaan stappen is het inderdaad stralend weer. Prachtig om de mist onder ons te zien liggen. Een mooi cadeautje.

22 Via de Bärenkopf lopen we verder door weer een prachtig landschap. We lopen over de Maximiliansweg, een route waarvan we een paar jaar geleden ook al een gedeelte gelopen hebben.

23 Vlak voor de Steineberg zien we in de verte de ladder. Deze ladder is ongeveer 12 m hoog en gaat bijna recht omhoog. Ook een cadeautje? Ik heb nog even tijd om moed te verzamelen voordat we er zijn. Maar zoals zo vaak valt het reuze mee en binnen no time staan we op de Steineberg.

24

25

26 We vervolgen onze weg over de kam en genieten van de uitzichten.

27 Even verder beginnen we aan de afdaling naar Alpe Gund. Soms levert dat wat klauterwerk op,..

28 . dan weer liefelijke weiden, water, modder en bos. Als we bij het dalstation van de Mittagbahn arriveren staan onze fietsen nog keurig op ons te wachten. Aan het einde van de dag kijken we terug op een prachtige wandeling. De dag wordt afgesloten met een gezellig etentje in een leuk restaurantje vlakbij de camperplek.

29 Vrijdag 28 okt Blaichach - Ostertal - Weiherkopf 17 km Laagste punt: 998 m Hoogste punt: 1665 m Totale stijging/daling 960 m Weer: zonnig Wat we niet verwachten is dat de zon schijnt als we wakker worden. De weersberichten hadden weer mist opgegeven, maar blijkbaar niet bij ons. Vandaag gaan we eerst zo n 9 km met de camper naar een parkeerplaats in het Ostertal vlakbij Gunzesrieder Säge. Hier begint onze wandeling. Er staan 3 toppen op ons programma, de Ofterschwanger Horn op 1406 m, daarna de Weiherkopf op 1665 en tenslotte de Grosser Ochsenkopf op 1662 m. Een mooie wandeling met behoorlijk veel stijgingen. De foto s spreken voor zich.

30

31 Op de Weiherkopf

32

33 Tot slot een lange afdaling door het stille Ostertal.

34 Zaterdag 29 okt Oberjoch - Iselerbahn - Kühgund - Iseler 7,5 km Laagste punt: 1388 m Hoogste punt: 1907 m Totale stijging/daling 640 m Weer: zonnig Alweer onze laatste vakantiedag. We verlaten de camperplek in Blaichach, waar het inmiddels toch wel drukker is geworden, en rijden met de camper naar Oberjoch. Daar nemen we de Iselerbahn naar een hoogte van 1560 m. We vertrekken vanaf het bergstation in noordoostelijke richting onder langs de bergwand tot Wiedhang. Dan nemen we route bovenlangs terug.

35 De kabelbaan is het makkelijkste deel. Het eerste stuk van de wandeling gaat omlaag maar na iets meer dan een half uur gaan we dan toch aan de klim beginnen.

36 Het wordt een prachtige kamwandeling met het nodige klim- en klauterwerk.

37

38 Als eerste top bereiken we de Kühgundspitze op 1881 m, daarna volgt een korte klim naar de Kühgundkopf op 1907 m. Hier houden we een lange pauze.

39 We dalen over de kam en zien in de verte de Iseler liggen.

40 Als laatste beklimmen we deze top van 1876 m. Het is er het erg druk met wandelaars die vanaf de kabelbaan rechtstreeks naar deze top lopen. We blijven nog een tijdje zitten om al het moois in ons op te nemen alvorens we afdalen naar de kabelbaan. Deze brengt ons weer naar beneden. We rijden nog naar Nesselwang naar de camperplek die behoorlijk vol staat. Maar er zijn gelukkig nog een paar plaatsen over. Zondag 30 okt Nesselwang - Heel 640 km De terugreis naar huis gaat zonder problemen. Geen drukte op de weg en mooi weer. Om 7 uur zijn we vertrokken en om half 3 s middags zijn we weer thuis. We hebben een prachtige week achter de rug. Mooi zonnig weer, twee mooie fietstochten en vijf fantastische wandelingen. Wat hebben we genoten om na zo n lange tijd weer terug te zijn in de bergen!

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009 Eifel - Prüm 21 mei - 24 mei 2009 Donderdag 21 mei Heel - Prüm 170 km Prüm - Gillenfeld Laagste punt: 360 m Totale stijging: 870 m Hoogste punt: 624 m Totale daling: 840 m Weer: half bewolkt 63 km We gaan

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018 Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen 6 t/m 9 april 2018 Vrijdag 6 april Heel - Zeltingen 220 km Zeltingen -Bernkastel Bernkastel - Zeltingen Laagste punt: 104 m Hoogste punt: 414 m Totale stijging:

Nadere informatie

De Allgäu. 14 t/m 21 oktober 2006

De Allgäu. 14 t/m 21 oktober 2006 De Allgäu 14 t/m 21 oktober 2006 Kaarten en hoogteprofielen staan aan het eind van het verslag. Tekst: Trudi; foto s: Wim (meestal) Zaterdag 14 oktober Heel - Füssen 650 km De herfstvakantie is weer aangebroken

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011 Bad Marienberg 21 t/m 25 april 2011 Donderdag 21 april Heel - Bad Marienberg 195 km Aankomend weekend is het Pasen en dat betekent dat Wim 4 dagen vrij is. We hebben besloten om richting het Westerwald

Nadere informatie

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland Deel 1: Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland 01 t/m 13 juni 2015 (Deel 2: Sankt Johann in Tirol) Maandag 1 juni Heel - Laudenbach 437 km Na een kort oponthoud door een file komen we rond vier uur

Nadere informatie

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012 Het Groene Hart 5 t/m 9 april 2012 Donderdag 5 april Heel - Hekendorp 163 km Hekendorp - Gouda 23 km Pasen staat weer voor de deur en dat betekent voor ons 5 vrije dagen. Daar Janneke en Arnold, dochter

Nadere informatie

Maximiliansweg. Lindau - Berchtesgaden. 19 oktober 2007 -??

Maximiliansweg. Lindau - Berchtesgaden. 19 oktober 2007 -?? Maximiliansweg Lindau - Berchtesgaden 19 oktober 2007 -?? Kaarten staan aan het eind van het verslag. Tekst: Trudi; foto s: Wim Vrijdag 19 oktober Heel - Stromberg 237 km Weer: half bewolkt Deze vakantie

Nadere informatie

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011 Zoetermeer 7 t/m 10 april 2011 Donderdag 7 april 185 km Heel - Zoetermeer Afgelopen dagen hebben we met belangstelling de weerberichten gevolgd voor aankomend weekend. We hebben zondag een verjaardagsfeest

Nadere informatie

Tsjechië. 28 april t/m 7 mei 2011

Tsjechië. 28 april t/m 7 mei 2011 Tsjechië 28 april t/m 7 mei 2011 Donderdag 28 april Heel - Soest (Duitsland) 200 km We gaan deze meivakantie naar Tsjechië. Voor ons de eerste keer dat we daar naar toe gaan, dus we zijn erg benieuwd.

Nadere informatie

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 !1 Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 Vrijdag en zaterdag 21 en 22 oktober Het is tegen 11 uur als we op ons gemak vertrekken. We gaan naar Bretagne, daar is het droog en soms zelfs zonnig volgens de berichten.

Nadere informatie

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober Herfst 2012 Frankrijk 29 september t/m 12 oktober Zaterdag 29 september 256 km We rijden om even over 10 uur weg. Via de snelweg, die we bij Beek verlaten, naar Limburg. Binnendoor via Valkenburg en Slenaken

Nadere informatie

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei Voorjaar 2010 Midden- en Zuid-Frankrijk 5 t/m 17 mei Woensdag 5 mei 2010 811 km Om half negen op weg. Via Maastricht naar Metz waar we inkopen deden. Vlot door en bij Châlon de snelweg af en binnendoor

Nadere informatie

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei Voorjaar 2011 Midden-Frankrijk 21 april t/m 7 mei Donderdag 21 april 2011 191 km Na het avondeten op weg. Even voorbij Vianen ontdekten we dat we de autopapieren vergeten waren. Teruggereden en weer opnieuw

Nadere informatie

De Allgäu. 23 t/m 30 oktober 2004

De Allgäu. 23 t/m 30 oktober 2004 De Allgäu 23 t/m 30 oktober 2004 Zaterdag 23 oktober Het is herfstvakantie en we gaan er weer een weekje opuit. Deze keer hebben we ons oog laten vallen op de Allgäu, een gebied in het zuidwesten van Bayern.

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

Oberschwaben. 17 t/m 24 oktober 2010

Oberschwaben. 17 t/m 24 oktober 2010 Oberschwaben 17 t/m 24 oktober 2010 Zondag 17 oktober Heel - Laupheim 560 km Deze keer laten we de tent thuis en zullen we de fietstochten vanaf de camper maken. Dus dat wordt geen lange tocht maar diverse

Nadere informatie

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015 Ahrtal Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig 11 t/m 14 mei 2015 Maandag 11 maart Heel - Heppingen (Ahr) 137 km Heppingen - Dernau Laagste punt: 90 m Hoogste punt: 228 m Totale stijging: 650 m Totale

Nadere informatie

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10 Wandelweek september 2012 in Oostenrijk, Stubaier Alpen, Sellrain Dit keer ben ik alleen op pad gegaan. Mijn doel is een huttentocht te maken van 5 hutten met twee gletsjer overgangen. De start van de

Nadere informatie

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari Winter 2013 Zuid-Frankrijk 5 t/m 16 februari Dinsdag 5 februari 2013 563 km Om negen uur vertrokken. Eerst naar Geldern omdat onze camperdealer een verkeerd aangesloten kabel van de koelkast nog goed moest

Nadere informatie

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK De laatste week van augustus zijn wij (Loes en Diana) samen met onze honden naar de Oostenrijkse bergen geweest om lekker te gaan wandelen. We hadden

Nadere informatie

Graaf van Hornepad 2006

Graaf van Hornepad 2006 Graaf van Hornepad 2006 Zaterdag 4 februari Weert - Tungelroy 18 km Daar we ook zo nu en dan een enkele dag willen wandelen hebben we besloten om het Graaf van Hornepad te gaan lopen. Dit pad, een rondwandeling

Nadere informatie

REISVERSLAG HONDA4FEST CEREGLIO MEI 2007

REISVERSLAG HONDA4FEST CEREGLIO MEI 2007 1 van 9 18-11-2012 20:38 REISVERSLAG HONDA4FEST CEREGLIO 16-22 MEI 2007 Door René van Maanen en Ronald van de Bijl Eigenlijk is het allemaal begonnen met een grap. Doordat ik René had gevraagd om mee te

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Sächsische Schweiz. 18 t/m 25 oktober 2003

Sächsische Schweiz. 18 t/m 25 oktober 2003 Sächsische Schweiz 18 t/m 25 oktober 2003 Sächsische Schweiz 18 t/m 25 oktober 2003 Zaterdag 18 oktober 2003 Om 5 uur loopt de wekker af. Gisteravond hebben we de camper al ingepakt dus blijft vanmorgen

Nadere informatie

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart Wintersport 2001 Pontresina 24 februari t/m 3 maart zaterdag 24 februari 2001 985 km Om kwart over zes weggereden. De weg is besneeuwd en plaatselijk glad. Even over de grens begint het al gauw weer te

Nadere informatie

Oostenrijk. 23 april - 4 mei 2009

Oostenrijk. 23 april - 4 mei 2009 Oostenrijk 23 april - 4 mei 2009 Hoogteprofielen en kaarten staan aan het einde van het verslag Vrijdag 24 april Heel - Stromberg 240 km Weer: zonnig Om kwart voor 4 is het zover, we vertrekken richting

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Maandag Heenreis Nadat u een kopje koffie hebt gedronken in Zeddam beginnen we aan onze reis. Deze eerste dag rijden we naar Zuid Duitsland waar we de eerste nacht

Nadere informatie

Fränkische Schweiz. 30 april t/m 8 mei 2005

Fränkische Schweiz. 30 april t/m 8 mei 2005 Fränkische Schweiz 30 april t/m 8 mei 2005 Zaterdag 30 april Deze meivakantie is voor ons een bijzondere vakantie. Onze eerste vakantie nadat wij een week geleden samen zijn gaan wonen. Wij hebben deze

Nadere informatie

De Main- en Tauberroute. 20 t/m 28 februari 2004

De Main- en Tauberroute. 20 t/m 28 februari 2004 De Main- en Tauberroute 20 t/m 28 februari 2004 Vrijdag 20 februari Vandaag begint onze voorjaarsvakantie en de route voert ons naar Duitsland, naar het plaatsje Wertheim aan de Tauber, waar de Main en

Nadere informatie

Marokko. 5 t/m 12 maart 2011

Marokko. 5 t/m 12 maart 2011 Marokko 5 t/m 12 maart 2011 Deze keer een heel andere vakantie dan we gewend zijn: een groepsreis (25 personen) met collega s van Wim naar Marokko. De reis is georganiseerd door zijn Marokkaanse collega

Nadere informatie

Mallorca fietsen. Nieuw aangepast fietsprogramma. Vertrek op zaterdag : 13 april mei september oktober 2019

Mallorca fietsen. Nieuw aangepast fietsprogramma. Vertrek op zaterdag : 13 april mei september oktober 2019 2019 Mallorca fietsen Nieuw aangepast fietsprogramma Vertrek op zaterdag : 13 april 2019 18 mei 2019 28 september 2019 12 oktober 2019 verblijf in Hotel Apolo **** (viersterren) in half pension fietsbegeleider

Nadere informatie

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012.

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Zondag 10 juni 2012. Vanmorgen vertrokken en via Antwerpen, Brussel en Luxemburg zijn we, zonder tolwegen, lekker opgeschoten en doorgereden tot Arc et Senans. Hier

Nadere informatie

Italiaanse dolomieten reis 2015

Italiaanse dolomieten reis 2015 Italiaanse dolomieten reis 2015 Op zaterdag 23 mei vertrekken we richting de dolomieten om daar 5 dagen te genieten van het geweldige berglandschap met wegen die daar op een indrukwekkende wijze zijn aangelegd.

Nadere informatie

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

DEELNEMERS Vrijdag 1 juli 2011

DEELNEMERS Vrijdag 1 juli 2011 BESCHRIJVING TOCHT Dit gedeelte van de GR 5 speelt zich voornamelijk af in het Nationaal Park La Vanoise maar doorkruist ook een gedeelte van het Nationaal Park Savoi. Het zijn de Alpen op zijn mooist.

Nadere informatie

Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory

Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory Dinsdag 5-08 windje 3 uit het noorden, dus voor het lapje op weg. Zonnig. Inverness - Dochgarroch In de ochtend lekker getutteld en s middag na vier

Nadere informatie

Lüneburger Heide 5 dagen

Lüneburger Heide 5 dagen Lüneburger Heide 5 dagen singlereis hotelfietsreis vanaf 419 De grote heide! Deze fietsvakantie brengt ons naar de Lüneburger Heide, de regio tussen de Hanzesteden Hannover, Bremen en Hamburg. Een prachtig

Nadere informatie

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013.

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. In de zomer van 2013 is het plan geboren om met de racefiets een weekje te fietsen op Gran Canaria. 11 oktober is na wat voorbereiding de vertrek datum gevonden.

Nadere informatie

Dag 13(11-07-'09 67km)

Dag 13(11-07-'09 67km) Dag 13(11-07-'09 67km). Een pittoresk hofje in bergen Omdat de laatste camping geen succes was zijn we vertrokken naar Bratland Camping in Hankeland 24km verderop. Hier hebben we de wagen weer opgezet

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

Wielervrienden in het Zwarte woud.

Wielervrienden in het Zwarte woud. Wielervrienden in het Zwarte woud. Op zondag 4 augustus vertrokken 5 wielervrienden, Ber Fraats, Lambert Jeukens, Andre Janssen, William van der Coelen, Ed op den Camp en Jo Fraats als gastrijder, naar

Nadere informatie

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel IV

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel IV Zaterdag was het afbreekdag voor een groot deel van de Reuselse kolonie. Janneke keek aandachtig toe hoe papa de tent inpakte Zaterdag, 30 mei In de vroege morgen werden we verwelkomd door een orkest van

Nadere informatie

Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk.

Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk. Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk. Zaterdag morgen 15 juni 2013 om 5 uur gaat het trainings weekje mountainbiken in Oostenrijk beginnen. Onze verblijfplaats in Oostenrijk is het appartement van

Nadere informatie

Zwitserland Kortom: we gaan een heerlijke week tegemoet waarin we veel gaan leren en met schitterende foto s als resultaat.

Zwitserland Kortom: we gaan een heerlijke week tegemoet waarin we veel gaan leren en met schitterende foto s als resultaat. Zwitserland 2014 Reisbeschrijving Heeft u altijd al op de mooiste plekken van Zwitserland willen fotograferen? Samen met een lokale topfotograaf heb ik een fotoreis ontwikkeld waarin de (herfst) landschappen

Nadere informatie

Zugspitze. We waren inmiddels in Ferienhaus Jägerheim in Ehrwald neergestreken. Een heel mooi appartement op de begane grond.

Zugspitze. We waren inmiddels in Ferienhaus Jägerheim in Ehrwald neergestreken. Een heel mooi appartement op de begane grond. Zugspitze We waren inmiddels in Ferienhaus Jägerheim in Ehrwald neergestreken. Een heel mooi appartement op de begane grond. 1 Jaren geleden hadden we de Zugspitze, met 2961 m. de hoogste berg van Duitsland,

Nadere informatie

Schoppernau (A) - Oberstaufen (D).

Schoppernau (A) - Oberstaufen (D). Schoppernau (A) - Oberstaufen (D). 14-07-2012. Schoppernau (A) - Oberstaufen (D). In grijs weer vertrekken we om 10.00 (2619 km). We volgen de Bregenzerach westwaarts. De hoogste bergen (met kale koppen)

Nadere informatie

Saarland 18 t/m 24 februari 2012

Saarland 18 t/m 24 februari 2012 Saarland 18 t/m 24 februari 2012 Wandern mit der Bahn Konz Saarburg Taben Saarhölzbach Bessingen Beckingen Zaterdag 18 feb Heel - Saarburg 240 km Voor deze vakantie gaan we naar het Saarland, een gebied

Nadere informatie

Take a look at my life 42

Take a look at my life 42 Take a look at my life 42 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Wandelen in de Rhön. 27 april t/m 6 mei 2004

Wandelen in de Rhön. 27 april t/m 6 mei 2004 Wandelen in de Rhön 27 april t/m 6 mei 2004 Woensdag 28 april Onze meivakantie gaat naar het gebied de Rhön in Duitsland. Dit gebied ligt ongeveer 400 km rijden vanaf Heel. Ons plan om met de rugzak in

Nadere informatie

Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu.

Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu. Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu. Onze groep bestond oorspronkelijk uit zes man. Helaas moesten twee

Nadere informatie

De beklimming van de Kilimanjaro

De beklimming van de Kilimanjaro De beklimming van de Kilimanjaro Jullie hebben mij gemist begin november tijdens de karatetraining om de reden dat ik helemaal in Tanzania was om de Kilimanjaro te beklimmen met 3 vrienden. Deze berg is

Nadere informatie

Italiaanse dolomieten XL 2017

Italiaanse dolomieten XL 2017 Italiaanse dolomieten XL 2017 Op veler verzoek zijn er weer een aantal fantastische ritten door de dolomieten uitgeschreven. Dit keer met een iets langer verblijf en met een aantal nieuwe routes! Op zaterdag

Nadere informatie

53. Door 35 km Niemandsland naar Hippolytushoef

53. Door 35 km Niemandsland naar Hippolytushoef 53. Door 35 km Niemandsland naar Hippolytushoef 14 maart 2013 Om 8.00 uur zitten we aan het ontbijt. De thermometer buiten wijst -1 aan. Dikke sneeuwvlokken dwarrelen langs het keukenraam omlaag. Het is

Nadere informatie

IV Wiedener Eck-Hochblauen Lengte 23.5 km stijgen 770 m dalen 640 m

IV Wiedener Eck-Hochblauen Lengte 23.5 km stijgen 770 m dalen 640 m IV Wiedener Eck-Hochblauen Lengte 23.5 km stijgen 770 m dalen 640 m De vraag was wat we vandaag zouden doen. Caroline had erg veel last van de blaren en ze wilde niet graag de 6.15 uur (zonder pauzes)

Nadere informatie

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 1 Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie met een

Nadere informatie

Route 12: Densberg Kellerwaldturm Dodenau - Densberg

Route 12: Densberg Kellerwaldturm Dodenau - Densberg Route 12: Densberg Kellerwaldturm Dodenau - Densberg Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 13,5 km.(± 3,5 uur) 429 meter (laagste punt is

Nadere informatie

Panorama route Mühlbach am Hochkönig

Panorama route Mühlbach am Hochkönig Panorama route Mühlbach am Hochkönig Mühlbach am Hochkönig - Karbachalm - Skiklub Hütte - Schneeberg - Schneebergkreuz - Salzburger Almenweg - (Klingelbergalm) - Kabachalm - Mühlbach am Hochkönig *****

Nadere informatie

Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem. Mem (begin van de scheren aan de oostkust.)

Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem. Mem (begin van de scheren aan de oostkust.) Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem Mem (begin van de scheren aan de oostkust.) Tweede helft: van Motala tot Mem Dinsdag 20 juli mooi weer westen wind 3-4-In de ochtend

Nadere informatie

Zondag 30 augustus. Driebergen- Metz.

Zondag 30 augustus. Driebergen- Metz. Zondag 30 augustus. Driebergen- Metz. Om 11 uur vertrekken we naar Metz, zo'n 400km van Driebergen. Het weer is mooi en in Urmond bij van der Valk aangekomen voor de traditionele onderbreking slaat de

Nadere informatie

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules.

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. 06-12-2012. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. In bewolkt weer, maar nog met een redelijke temperatuur rijden we om 11.15 na 4050 km van Valdelagrana weg. Een kwartier

Nadere informatie

Alicante - Spanje. Hondón de las Nieves (el Fondó de les Neus) december 2007

Alicante - Spanje. Hondón de las Nieves (el Fondó de les Neus) december 2007 Alicante - Spanje Hondón de las Nieves (el Fondó de les Neus) december 2007 Kaarten staan aan het eind van het verslag. Tekst: Trudi; foto s: Wim Zaterdag 22 december Heel - Hondón de las Nieves Weer:

Nadere informatie

Frankrijk. Deel 2: De Cevennen. 17 april t/m 1 mei 2016

Frankrijk. Deel 2: De Cevennen. 17 april t/m 1 mei 2016 Frankrijk Deel 2: De Cevennen 17 april t/m 1 mei 2016 Zondag 17 april Saint Remy de Provence - Nant 203 km Om half 10 verlaten we de camping La Bastide en vertrekken richting Nant in de Cevennen. Na zo

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 van WandelgroepLOOP

Nieuwsbrief 2 van WandelgroepLOOP 15-02-2012 Nieuwsbrief 2 van WandelgroepLOOP Welkom bij de tweede nieuwsbrief van wandelgroeploop. Wisten jullie dat.. we, ondanks wind, regen en sneeuw op één na alle wandelingen gelopen hebben? iedereen

Nadere informatie

PEELTRAPPERS ON TOUR!

PEELTRAPPERS ON TOUR! PEELTRAPPERS ON TOUR! Zwarte Woud 2017 420 kilometer 9000 hoogtemeters Programma Woensdag 26 juli Vertrek Odiliapeel: 07.00 uur Aankomst Bad Krozingen: 12.00 uur Vervoer: Bus voor personen en fietsen.

Nadere informatie

Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim.

Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim. Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim. Door omstandigheden moest de groep van Hein Tol zich enkele weken voor vertrek helaas terugtrekken. Onze groep bestaande uit Simon Kras, Johan

Nadere informatie

Provence. 2 mei t/m 14 mei 2010

Provence. 2 mei t/m 14 mei 2010 Provence 2 mei t/m 14 mei 2010 Zondag 2 mei Heel - Cuiseaux 680 km Route: Heel - Luik - Nancy - Epinal - Besançon - Lons-le-Saunier - Cuiseaux Weer: af en toe een bui We gaan weer naar de Provence. Twee

Nadere informatie

Le tour du Mont Ventoux 2014

Le tour du Mont Ventoux 2014 Le tour du Mont Ventoux 2014 Geen berg zo hoog of... deel 2 waar gaan we heen? 16 december 2013 Fietstocht Mont Ventoux, Pagina 1 Waar ben ik aan begonnen...? Nou, om eerlijk te zijn weet ik dat wel. Maar

Nadere informatie

Böser-Tritt-Steig Lünersee

Böser-Tritt-Steig Lünersee Böser-Tritt-Steig Lünersee Lünerseebahn dalstation - Böser Tritt Steig - Lünersee - Lünerseealpe - Douglashütte - Böser Tritt Steig - Lünerseebahn dalstation ***** - 9 Km - 500 Hm - 4:30 uur Zeg je Brandnertal

Nadere informatie

DEELNEMERS. Louis Staf Ludwig

DEELNEMERS. Louis Staf Ludwig DEELNEMERS Louis Staf Ludwig Woensdag 1september 2010 Van Naar Afstand Stijgen Dalen Duur : Les Houches 1.008 m : La Villette 1.057 m : 13 km : 1.812 m : 1.890 m : 6 uur Rond de middag zijn we in Les Houches

Nadere informatie

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino Borgo Artimino Italië Toscane Artimino 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Borgo Artimino - (Italië Toscane Artimino) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland.

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Noorwegen Maandag 22 augustus 2011 Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Dinsdag 23 augustus. Om 12.30 moeten we inschepen richting Oslo op de prachtige

Nadere informatie

III Hinterzarten-Wiedener Eck

III Hinterzarten-Wiedener Eck III Hinterzarten-Wiedener Eck Afstand 28.5 km; stijgen 860 m; dalen 650 m. Na een uitgebreid ontbijt namen we afscheid van Schwarzwaldhuesli. Vandaag is het de Koningsetappe van de Westweg, de overschrijding

Nadere informatie

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom.

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar Jeugdland , in Ellecom. Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom. Onze meester was daar meneer den Ouden. 22 mei 1956 Afscheid van school. We

Nadere informatie

Italië week 3 vanaf

Italië week 3 vanaf !1 Italië week 3 vanaf 02-07-2015 Donderdag 2 Juli Op ons gemak maken we ons klaar om weg te gaan. Ik begin de dag met een tijdje baantjes zwemmen. Heerlijk. Het loopt al tegen lunchtijd als we wegrijden

Nadere informatie

Ora beklimt de 'three peaks of UK'

Ora beklimt de 'three peaks of UK' Ora beklimt de 'three peaks of UK' In de United Kingdom is er een zeer begeerde trofee die je kan googelen onder 'the three peaks challenge'. Het zijn de drie toppen die elk de hoogste top zijn van één

Nadere informatie

Vogezen 18 21 juni 2015

Vogezen 18 21 juni 2015 Vogezen 18 21 juni 2015 Deze dagen werden gekenmerkt door niet al te best weer; af en toe een bui en ongeveer 18 graden, maar de temperatuur steeg aanzienlijk door het prettige gezelschap, discussies,

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

We steken nu de Italiaanse grens over en krijgen de Mont Blanc voorlopig niet meer te zien. Hier komt wel plots de woeste kant in beeld.

We steken nu de Italiaanse grens over en krijgen de Mont Blanc voorlopig niet meer te zien. Hier komt wel plots de woeste kant in beeld. We steken nu de Italiaanse grens over en krijgen de Mont Blanc voorlopig niet meer te zien. Hier komt wel plots de woeste kant in beeld. We horen ook regelmatig marmotten en af en toe krijgen we er ook

Nadere informatie

Sneeuwwandelen vanuit herberg Ascharina

Sneeuwwandelen vanuit herberg Ascharina Pagina 1 van 5: Sneeuwwandelen in de Centraal- Oostelijke Alpen Sneeuwwandelen vanuit herberg Ascharina In 8 dagen door de centraal- oostelijke Alpen in het RäGkon Sneeuwwandelingen vanuit herberg Ascharina,

Nadere informatie

Maandelijkse nieuwsbrief van Beatrix & Albert juli 2008

Maandelijkse nieuwsbrief van Beatrix & Albert juli 2008 Maandelijkse nieuwsbrief van Beatrix & Albert juli 2008 Lieve familie en vrienden, Toen we vorige maand aankondigden dat we een paar weekjes op vakantie zouden gaan, vroegen sommige mensen zich af waar

Nadere informatie

De HandbikeBattle 2014

De HandbikeBattle 2014 De HandbikeBattle 2014 Raisa, mijn fysiotherapeute van revalidatiecentrum De Vogellanden, vroeg mij half Januari of ik mee wou doen aan een hanbikebattle in Oostenrijk. Ze was zelf heel enthousiast. Ze

Nadere informatie

Oostenrijk. Deel 1: Hinterlasa / St. Andrä im Lungau / Salzburgerland aug. Deel 2: Prutz / Oberinntal

Oostenrijk. Deel 1: Hinterlasa / St. Andrä im Lungau / Salzburgerland aug. Deel 2: Prutz / Oberinntal Oostenrijk Deel 1: Hinterlasa / St. Andrä im Lungau / Salzburgerland 6-23 aug Deel 2: Prutz / Oberinntal Zaterdag 6 aug Heel - Augsburg 630 km We vertrekken deze morgen om half 7 voor een vakantie in het

Nadere informatie

Italiaanse Alpenrit op de fiets!

Italiaanse Alpenrit op de fiets! Italiaanse Alpenrit op de fiets! Ben jij een liefhebber van mooie beklimmingen en afdalingen in het hooggebergte van de Italiaanse en Zwitserse alpen? Dan hebben wij voor u de perfecte fietsweek (6 dagen

Nadere informatie

Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa

Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa Aankomst op luchthaven Athene Griekenland waar u door mij zult worden opgevangen. Na het inladen van de bagage (en de eventueel meegenomen fietsen)

Nadere informatie

61. Van gastvrij Woldendorp naar paradijselijk Vlagtwedde

61. Van gastvrij Woldendorp naar paradijselijk Vlagtwedde 61. Van gastvrij Woldendorp naar paradijselijk Vlagtwedde 21 maart 2013 Mijn gasthuis in Woldendorp was pure verwennerij. Wat ben ik in de watten gelegd. Een mooie slaapkamer, lekker eten en een reuze

Nadere informatie

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino Borgo Artimino Italië Toscane Artimino Eliza was here - Borgo Artimino - /italie/toscane/artimino/borgo_artimino.htm 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Borgo Artimino - (Italië

Nadere informatie

Verslag Campertrip Tour de France 2012.

Verslag Campertrip Tour de France 2012. Verslag Campertrip Tour de France 2012. Het leek ons wel leuk om eens een etappe van de Tour van nabij mee te maken. We hebben gekozen voor de eerste bergetappe, van Macon naar Bellegarde sur Valserine.

Nadere informatie

Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017

Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017 Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017 Keurig op tijd arriveert de bus in Tonden met hierin al de dames die in Zaltbommel zijn opgestapt. Na wisseling van de oprij-chauffeur en de koffers

Nadere informatie

Beste Bacwalde leden,

Beste Bacwalde leden, Beste Bacwalde leden, Normaal gezien is ons jaarlijks etentje in november waar dan de fietsvakantie wordt voorgesteld. Dit jaar is het feestje uitgesteld naar februari 2017. Aangezien iedereen al volop

Nadere informatie

LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY

LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY & GOLF Zijn de Healey en golf uw passie? Wij willen deze twee combineren in de eerste Healey golfreis. In vier dagen tijd spelen wij op drie prachtige golfbanen

Nadere informatie

ALPE D HUEZ DE REISGIDS VOOR FIETSERS

ALPE D HUEZ DE REISGIDS VOOR FIETSERS ALPE D HUEZ DE REISGIDS VOOR FIETSERS Stijn Vanbosseghem V 1.0 20.04.2018 A. COL DE SARENNE CIJFERS Westzijde Lengte 3,0 km Gemiddeld % 7,5 % Hoogteverschil 227 m Voet 1.769 m Top 1.996 m Moeilijkheid

Nadere informatie

La Palma Vrijdag 28 september

La Palma Vrijdag 28 september La Palma 2007 Vrijdag 28 september Om 02:50 staat de taxi voor de deur om naar Schiphol te rijden. Na het inchecken, begint de vlucht op tijd om 05:30 uur en we komen om 09:50 (lokale tijd) op het vliegveld

Nadere informatie

Vakantie Kreta mei 2016

Vakantie Kreta mei 2016 Vakantie Kreta mei 2016 Afgelopen meivakantie zijn we naar Kreta gegaan. Het bijzondere aan deze vakantie was dat we niet in een resort of een huisje verbleven maar dat we op pad gingen met een camper.

Nadere informatie

AU-GAZET ZONDAG 14/08/2016

AU-GAZET ZONDAG 14/08/2016 AU-GAZET ZONDAG 14/08/2016 Verslag groep 1 Yvan, Thomas, Joeri, Nicole, Sven & Stefan Walter, Jelle & Sonia Onder de fantastische leiding van onze gids Walter en de helpers Jelle & Sonia zijn we de bergen

Nadere informatie