Alicante - Spanje. Hondón de las Nieves (el Fondó de les Neus) december 2007

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Alicante - Spanje. Hondón de las Nieves (el Fondó de les Neus) december 2007"

Transcriptie

1 Alicante - Spanje Hondón de las Nieves (el Fondó de les Neus) december 2007

2 Kaarten staan aan het eind van het verslag. Tekst: Trudi; foto s: Wim Zaterdag 22 december Heel - Hondón de las Nieves Weer: Heel: zonnig, C; Alicante: half bewolkt, 15 0 C Rond 8 uur vertrekken wij deze morgen naar het vliegveld van Weeze om van daaruit naar Alicante te vliegen. Om 10 over 12, ruim een half uur later dan de bedoeling is, stijgen we op en om half 3 landen we op het vliegveld van Alicante. We pikken onze huurauto op en rijden naar het plaatsje Aspe om daar wat boodschappen te doen. Hierna rijden we naar onze vakantiewoning Casa Emma die in een urbanisatie (een ommuurd en bewaakt gebied met 400 luxe woningen) op 4 km van Hondón de las Nieves ligt. We worden hartelijk welkom geheten door een vriendin van de eigenaars die ons rondleidt in de woning. We besluiten om vandaag niet uit eten te gaan maar eten thuis wat eenvoudigs.

3 Zondag 23 december PRV 255: Sendero de Jaime 17 km Weer: half bewolkt laagste punt: 414 m hoogste punt: 817 m stijgen/dalen: 520 m We vertrekken deze morgen omstreeks half 11 voor onze eerste wandeling. Wij volgen de uitgezette wandelroute PRV 255. Deze gaat o.a. naar één van de toppen van de Sierra de Crevillente: de San Cayetano op 817 m. Het is wel behoorlijk bewolkt, maar de zon laat zich zo nu en dan toch wel zien. Het eerste stuk van de wandeling gaat over vlakke weg, maar dan gaan we toch klimmen. Als we omkijken zien we dat de bergen aan de andere kant van het dal in de wolken liggen. Tijdens de steile klim naar boven komen we langs dit bijzondere kerststalletje, ongeveer 50 cm hoog.

4 Bovenop de top zien we nog meer mensen die besloten hebben deze berg op te lopen. Tijdens de pauze is dit ons uitzicht.

5 Na de afdaling gaan we richting Cueva Jaime Barbudo, een bijzondere grot, Wim gaat natuurlijk weer op onderzoek uit. Hij heeft toevallig een zaklamp bij zich! De grot blijkt heel smal te zijn, daalt behoorlijk en is ongelofelijk warm en vochtig.

6 Hierna lopen we naar het plaatsje Hondón de los Frailes. Voordat we in het plaatsje arriveren zien we ongelofelijk veel mooie typische huizen die allemaal voorzien zijn van een hoog hek, tralies voor de ramen en een alarminstallatie. Veel huizen staan te koop voor prijzen rond inclusief zwembad en een tuin van 2500 m 2 Het plaatsje zelf is niet bijzonder mooi. Deze straat is het enige wat nog in aanmerking komt voor een foto. Vanaf Hondón de los Frailes is het nog een uurtje lopen naar ons vakantieadres. Deze avond eten we bij de pizzeria.

7 Maandag 24 december PRV 279: Els Evangelistes 14 km Weer: half bewolkt laagste punt: 347 m hoogste punt: 835 m stijgen/dalen: 570 m Na het ontbijt vertrekken we naar Hondón de las Nieves en voordat we aan de wandeling van vandaag beginnen, slaan we eerst water en brood in. Eén groot stokbrood gaat mee op de wandeling, het andere is voor morgen. Vandaag naar de hoogste top van de Sierra Crevillente: La Vella. Om half 11 precies vertrekken we en algauw komen we aan bij dit typisch Spaanse tafereel. Veel, heel veel vuilnis zien we in dit gebied. In een container, maar meestal gewoon op de grond gegooid. Heel erg jammer want het ontsierd wel heel erg het gebied, zeker in de vallei. Wij laten al heel snel de vallei achter ons en lopen verder over een langzaam stijgend pad. Dit bord en een balk over de weg geven aan dat wij niet verder mogen, maar wij besluiten dit te negeren. De routemarkeringen blijken ook allemaal overgeverfd. Even later lopen we het verboden gebied weer uit en zijn de markeringen weer zichtbaar. Waarschijnlijk wil de eigenaar geen wandelaars over zijn grond. Na anderhalf uur wandelen zien we deze wegwijzer, nog 2,4 km te gaan naar de top.

8 We zien de top al liggen, we hebben nog een klein stukje te gaan door een mooi gebied. Via dit smalle maar prachtige rotspaadje komen we ongeveer kwart voor één aan op de top: la Vella op 835 m.

9 Dit bouwsel op de top is geen uitkijkpunt maar een geografisch meetpunt. We houden een lange pauze en genieten onder een warm zonnetje van het uitzicht. In de verte zien we de urbanisatie met Casa Emma liggen.

10 De afdaling gaat via een ander pad en is gemakkelijk. We lopen langs deze oude niet meer bewoonde boerderij die op een prachtig plekje ligt. Het huisnummer staat er nog duidelijk op. Hierna is het nog een uur lopen naar de auto in Hondón de las Nieves en rijden we naar ons vakantieadres voor een welverdiend glas bier en wijn.

11 Dinsdag 25 december Rondrit met de auto 340 km Weer: zonnig We besluiten deze dag een lange rondrit te gaan maken met de auto door het gebied ten noorden van Alicante. We vertrekken om kwart over 8 en rijden het eerste stuk over vrije grote wegen om bij El Campello de bergen in te rijden. Een prachtige autorit door een fantastisch berglandschap. We stoppen in het toeristische plaatsje Guadelest. Het oude gedeelte van dit plaatsje is bovenop een plateau gebouwd en in de verte al zichtbaar. De toegang met trap en toegangspoort ziet er prachtig uit.

12 Ook palmbomen ontbreken niet. Dit levende standbeeld, vlak voor de ingang naar boven, probeert zo een centje bij te verdienen.

13 Vanaf het plateau heb je een mooi zicht over de omgeving. Na deze onderbreking rijden we verder door dit prachtige landschap. Onderweg stoppen we nog even om dit vergezicht op de foto te zetten. Helaas zijn alle restaurants i.v.m. Kerst overdag gesloten.

14 Om half 5 arriveren we weer bij Casa Emma en genieten we tijdens de borrel nog net even van de laatste zon. Het was een prachtige tocht. Hieronder in het kort hoe we hebben gereden. Via Alicante naar El Campello en vandaar de binnenlanden in over de CV775 naar Relleu. Verder naar de CV770, die afgesloten blijkt te zijn. Via een omweg toch op de CV770 uitgekomen en over de pas Port Tudons naar de CV700 en dan rechts naar Guadalest. Verder over de CV755 naar Callosa en vervolgens over de CV715 naar Pego. Vlak na Callosa blijkt ook de CV715 afgesloten. We besluiten toch door te rijden omdat een omweg dood blijkt te lopen. De hele weg blijkt prima berijdbaar te zijn. Van Pego over de CV700 naar Muro de Alcoy. De bochtige binnenwegen zijn nu ten einde. Over grote weg gaat het nu via Alcoi, Castella, Sax (schitterend gelegen kasteel), Petrer en Aspe weer naar Hondón terug. Woensdag 26 december Weer: half bewolkt Vandaag gaan we een dag luieren. We slapen heel lang uit, lezen, maken het verslag en gaan s middags uit eten in de Finca die in de urbanisatie ligt. Je kunt in dit gebied beter s middags uit gaan eten dan s avonds omdat de meeste restaurants pas om uur open gaan. Voor ons is dit lastig omdat wij s middags meestal aan de wandel zijn. 0 km Wel jammer dat de temperatuur niet zo hoog is dat we buiten kunnen zitten.

15 Donderdag 27 december PRV 281: Peña La Mina Weer: half bewolkt 14 km laagste punt: 495 m hoogste punt: 1035 m stijgen/dalen: 730 m We vertrekken met de auto om uur naar het 5 km verder gelegen La Canalosa, waar we één van de toppen van de Sierra de la Cava, de Peña La Mina, gaan beklimmen. Onze wandeling begint op het pleintje van dit kleine plaatsje. Al snel lopen we het plaatsje uit en gaat het asfalt over in onverharde weg.

16 Ondanks dat we met z n tweeën zijn, missen we een wandelteken en raken zodoende het bewegwijzerde pad kwijt. We vragen aan een paar Spanjaarden, die op het land aan het werk zijn, of zij ons kunnen helpen, maar daar worden we niet heel veel wijzer van. Wij verstaan geen Spaans en zij geen Engels. We vervolgen de weg in de richting die zij wijzen. Bij deze boerderij besluiten we om zonder pad een stuk omhoog te lopen en waarschijnlijk zo weer op het juiste pad te komen. Zo n klimpartij is voor mij (Trudi) altijd erg zwaar maar gelukkig levert het ook deze keer weer wat op; we komen inderdaad op het juiste wandelpad.

17 Nadat we zo n half uur dit pad hebben gevolgd zien we in de verte Peña La Mina al liggen. Deze bergtop, met kruis, ligt voor de berg die wij willen beklimmen.

18 Via een mooi pad, maar wel vol met stenen, naderen we Peña La Mina. Nu nog het laatste stuk, een steile klim.

19 Bovengekomen zien we ook op deze berg een geografisch meetpunt. Ver weg zien we een marmergroeve.

20 Eén van de uitzichten tijdens onze pauze. Hier kun je goed de terrassenbouw zien die je hier veel ziet. Na een lange pauze lopen we via de zelfde weg naar beneden. We lopen nu wel de aangegeven route en zien onderweg deze grotwoning die vroeger als woonhuis is gebruikt. Binnen zien we nog de woon/slaapvertrekken, de schoorsteen en een waterbak.

21 De boomgaarden liggen er prachtig geploegd bij. Als we bijna terug zijn in La Canalosa kijken we nog één keer terug naar Peña La Mina en zien de lucht behoorlijk donker kleuren. Om kwart over 4 zijn we weer bij de auto na een prachtige wandeling. Deze avond gaan we eten in een restaurantje in het dorp.

22 Vrijdag 28 december Bezoek Elche Weer: eerst zonnig, daarna half bewolkt Vandaag brengen we een bezoek aan het plaatsje Elche (of Elx in het Catalaans), dat bekend is om zijn palmen. Het precieze aantal is niet bekend maar men schat dat het er tot zijn. Nadat we met moeite een plaatsje hebben gevonden op één van de parkeerplaatsen gaan we richting centrum. Al snel komen we aan bij het gemeentelijke park en lopen dwars door dit mooie park met al zijn cactussen en palmbomen.

23 We lopen langs de Alcàsser de la Senyoria, een fort waaraan van de 11 e tot 18 e eeuw is gebouwd. Vervolgens komen we aan bij de Basiliek van Santa Maria. We besluiten de toren te beklimmen (167 treden) en komen om 12 uur bij de klokken aan: een oorverdovend lawaai.

24 Boven hebben we uitzicht over een groot gedeelte van de stad en van het gemeentepark. Binnenin de kerk is een prachtige en grote kerststal te bezichtigen.

25 We lopen verder en komen al snel langs de centrale markt. Hier moeten we natuurlijk even een kijkje gaan nemen. Beneden is de groetenafdeling, boven de vleesafdeling. Nadat we zo n beetje het gehele centrum zijn doorgewandeld besluiten we als laatste de historische palmenroute te lopen. Deze is ongeveer 3 km lang.

26

27 Hierna besluiten we weer richting Hondón te gaan. Helaas moeten wij bekennen dat de plaats Elche ons wat is tegengevallen, maar een museumliefhebber zal zeker aan zijn trekken komen. s Avonds eten we weer bij de Italiaan een heerlijke pizza en lasagne. Bij terugkomst in de urbanisatie ondervraagt de bewaker ons uitgebreid. We verstaan elkaar niet en hij laat ons maar doorrijden. Zaterdag 29 december Hondón de las Nieves - Heel Vandaag alweer onze laatste dag. Voor het eerst is de temperatuur om 10 uur veel aangenamer dan de afgelopen dagen. Maar helaas, wij kunnen daar niet lang van genieten want om 11 uur nemen wij afscheid van Sandra en gaan richting Alicante. We leveren de auto in en checken vervolgens de bagage in. Hierna gaan we naar de douane en net zoals op de heenweg wordt ook nu weer goed gecontroleerd. We zijn vroeg en hebben nog ruim 2 uur over voordat we in het vliegtuig kunnen stappen. Om 5 voor drie, 10 minuten later dan de bedoeling, stijgen we op. Deze keer vliegen we over de Middellandse Zee richting de Alpen en vanwege het heldere weer zien we een prachtig beeld van deze bergen onder ons. Om half 6 landt het vliegtuig op het vliegveld van Weeze. We pikken onze bagage op en om 6 uur rijden we richting huis. Na ruim een uur rijden zijn we weer thuis. Onze vakantie zit er weer op. In vergelijking met onze vakantie van februari 2003 toen wij rondgewandeld hebben in het Nationaal Park Sierras de Tejeda, een uur rijden ten oosten van Malaga, viel ons het landschap wat tegen. Het landschap is minder afwisselend, de dorpjes zijn niet zo bijzonder van uitstraling en ook viel het ons op dat de Spanjaarden in dit gebied hun vuil overal maar neergooien, met name in de valleien. Wat wij ook als negatief hebben ervaren is dat waarschijnlijk de criminaliteit in dit gebied groot is, getuige de vele hekken om de huizen en voor de ramen en de bewaking van bv. de urbanisatie waar het vakantiehuis zich bevindt. Maar niet iedereen denkt daar zo over als wij, want in dit gebied wonen veel Nederlanders die juist daar een huis hebben gekocht vanwege de rust en de mooie omgeving.

28 Hoogte (m). PRV 255 Sendero de Jaime ,0 2,0 4,0 6,0 8,0 10,0 12,0 14,0 16,0 18,0 20,0 Afstand (km)

29 Hoogte (m). PRV-279 Sendero Els Evangelistes ,0 2,0 4,0 6,0 8,0 10,0 12,0 14,0 16,0 18,0 20,0 Afstand (km)

30 Hoogte (m). PRV-281 Sendero de Peña La Mina ,0 2,0 4,0 6,0 8,0 10,0 12,0 14,0 16,0 18,0 20,0 Afstand (km)

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018 Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen 6 t/m 9 april 2018 Vrijdag 6 april Heel - Zeltingen 220 km Zeltingen -Bernkastel Bernkastel - Zeltingen Laagste punt: 104 m Hoogste punt: 414 m Totale stijging:

Nadere informatie

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011 Bad Marienberg 21 t/m 25 april 2011 Donderdag 21 april Heel - Bad Marienberg 195 km Aankomend weekend is het Pasen en dat betekent dat Wim 4 dagen vrij is. We hebben besloten om richting het Westerwald

Nadere informatie

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012 Het Groene Hart 5 t/m 9 april 2012 Donderdag 5 april Heel - Hekendorp 163 km Hekendorp - Gouda 23 km Pasen staat weer voor de deur en dat betekent voor ons 5 vrije dagen. Daar Janneke en Arnold, dochter

Nadere informatie

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013.

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. In de zomer van 2013 is het plan geboren om met de racefiets een weekje te fietsen op Gran Canaria. 11 oktober is na wat voorbereiding de vertrek datum gevonden.

Nadere informatie

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland Deel 1: Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland 01 t/m 13 juni 2015 (Deel 2: Sankt Johann in Tirol) Maandag 1 juni Heel - Laudenbach 437 km Na een kort oponthoud door een file komen we rond vier uur

Nadere informatie

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015 Ahrtal Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig 11 t/m 14 mei 2015 Maandag 11 maart Heel - Heppingen (Ahr) 137 km Heppingen - Dernau Laagste punt: 90 m Hoogste punt: 228 m Totale stijging: 650 m Totale

Nadere informatie

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Het is zaterdag 11 mei 2013. De wekker loopt af om 03.00 uur. Oei, wat is het vroeg.

Nadere informatie

VAKANTIEHUIS JALON VAKANTIE OP MAAT 27 NOVEMBER 4 DECEMBER 2016

VAKANTIEHUIS JALON VAKANTIE OP MAAT 27 NOVEMBER 4 DECEMBER 2016 VAKANTIEHUIS JALON VAKANTIE OP MAAT 27 NOVEMBER 4 DECEMBER 2016 ZONDAG 27 NOVEMBER Na aankomst op vliegveld Valencia op weg naar Vakantiehuis Jalon. Helaas liet de zon het afweten en leek het net Hollands

Nadere informatie

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009 Eifel - Prüm 21 mei - 24 mei 2009 Donderdag 21 mei Heel - Prüm 170 km Prüm - Gillenfeld Laagste punt: 360 m Totale stijging: 870 m Hoogste punt: 624 m Totale daling: 840 m Weer: half bewolkt 63 km We gaan

Nadere informatie

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011 Zoetermeer 7 t/m 10 april 2011 Donderdag 7 april 185 km Heel - Zoetermeer Afgelopen dagen hebben we met belangstelling de weerberichten gevolgd voor aankomend weekend. We hebben zondag een verjaardagsfeest

Nadere informatie

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules.

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. 06-12-2012. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. In bewolkt weer, maar nog met een redelijke temperatuur rijden we om 11.15 na 4050 km van Valdelagrana weg. Een kwartier

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei Voorjaar 2011 Midden-Frankrijk 21 april t/m 7 mei Donderdag 21 april 2011 191 km Na het avondeten op weg. Even voorbij Vianen ontdekten we dat we de autopapieren vergeten waren. Teruggereden en weer opnieuw

Nadere informatie

La Palma Vrijdag 28 september

La Palma Vrijdag 28 september La Palma 2007 Vrijdag 28 september Om 02:50 staat de taxi voor de deur om naar Schiphol te rijden. Na het inchecken, begint de vlucht op tijd om 05:30 uur en we komen om 09:50 (lokale tijd) op het vliegveld

Nadere informatie

La Palma Zaterdag 2 september

La Palma Zaterdag 2 september La Palma 2005 Zaterdag 2 september Om 02:00 uur staan we op. Berry zal ons wegbrengen naar Schiphol en ze staat prompt om 02:45 voor de deur. Er is bijna niemand op de weg en om 03.15 uur komen we bij

Nadere informatie

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei Voorjaar 2010 Midden- en Zuid-Frankrijk 5 t/m 17 mei Woensdag 5 mei 2010 811 km Om half negen op weg. Via Maastricht naar Metz waar we inkopen deden. Vlot door en bij Châlon de snelweg af en binnendoor

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

Sächsische Schweiz. 18 t/m 25 oktober 2003

Sächsische Schweiz. 18 t/m 25 oktober 2003 Sächsische Schweiz 18 t/m 25 oktober 2003 Sächsische Schweiz 18 t/m 25 oktober 2003 Zaterdag 18 oktober 2003 Om 5 uur loopt de wekker af. Gisteravond hebben we de camper al ingepakt dus blijft vanmorgen

Nadere informatie

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Alahuar - (Spanje Alicante Vall de Laguar) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales

Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa el Castanar - (Spanje Gran Canaria Fontanales) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK De laatste week van augustus zijn wij (Loes en Diana) samen met onze honden naar de Oostenrijkse bergen geweest om lekker te gaan wandelen. We hadden

Nadere informatie

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012.

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Zondag 10 juni 2012. Vanmorgen vertrokken en via Antwerpen, Brussel en Luxemburg zijn we, zonder tolwegen, lekker opgeschoten en doorgereden tot Arc et Senans. Hier

Nadere informatie

Fränkische Schweiz. 30 april t/m 8 mei 2005

Fränkische Schweiz. 30 april t/m 8 mei 2005 Fränkische Schweiz 30 april t/m 8 mei 2005 Zaterdag 30 april Deze meivakantie is voor ons een bijzondere vakantie. Onze eerste vakantie nadat wij een week geleden samen zijn gaan wonen. Wij hebben deze

Nadere informatie

Namibië. 25 augustus 2015

Namibië. 25 augustus 2015 Namibië 25 augustus 2015 Verslag Namibië 27-6 tm 9-7- 2015 27-6 Vertrek vanaf Frankfurt om 20.10 uur. 28-6 Na een vlucht van 10 uur zijn wij aangekomen op Windhoek. Wat was het koud s,morgens vroeg om

Nadere informatie

Allgäu. 20 t/m 30 oktober 2011

Allgäu. 20 t/m 30 oktober 2011 Allgäu 20 t/m 30 oktober 2011 Donderdag 20 okt Heel - Stromberg 230 km De herfstvakantie staat weer voor de deur en omdat Wim op vrijdag altijd vrij heeft gaan we vandaag alvast een stuk richting Zuid-Duitsland.

Nadere informatie

Finca Mirador Bandama Spanje Gran Canaria Bandama

Finca Mirador Bandama Spanje Gran Canaria Bandama Finca Mirador Bandama Spanje Gran Canaria Bandama 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Finca Mirador Bandama - (Spanje Gran Canaria Bandama) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Graaf van Hornepad 2006

Graaf van Hornepad 2006 Graaf van Hornepad 2006 Zaterdag 4 februari Weert - Tungelroy 18 km Daar we ook zo nu en dan een enkele dag willen wandelen hebben we besloten om het Graaf van Hornepad te gaan lopen. Dit pad, een rondwandeling

Nadere informatie

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart Wintersport 2001 Pontresina 24 februari t/m 3 maart zaterdag 24 februari 2001 985 km Om kwart over zes weggereden. De weg is besneeuwd en plaatselijk glad. Even over de grens begint het al gauw weer te

Nadere informatie

MundoRado reis naar Maleme, Kreta.

MundoRado reis naar Maleme, Kreta. MundoRado reis naar Maleme, Kreta. Op maandag 9 juni was het zover. We gingen op vakantie naar het mooie eiland Kreta en om precies te zijn, naar Maleme. Om 12.00 uur moesten wij ons verzamelen op Schiphol

Nadere informatie

Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia

Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Lotza's Studios - (Griekenland Santorini Finikia) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

De eigenlijke top van de Teide zelf mag in deze tijd van het jaar niet beklommen worden omdat er te veel ijs ligt. Tot de refuge mag je wel komen.

De eigenlijke top van de Teide zelf mag in deze tijd van het jaar niet beklommen worden omdat er te veel ijs ligt. Tot de refuge mag je wel komen. De eigenlijke top van de Teide zelf mag in deze tijd van het jaar niet beklommen worden omdat er te veel ijs ligt. Tot de refuge mag je wel komen. Wij zijn duidelijk niet de enigen die de klim naar de

Nadere informatie

We steken nu de Italiaanse grens over en krijgen de Mont Blanc voorlopig niet meer te zien. Hier komt wel plots de woeste kant in beeld.

We steken nu de Italiaanse grens over en krijgen de Mont Blanc voorlopig niet meer te zien. Hier komt wel plots de woeste kant in beeld. We steken nu de Italiaanse grens over en krijgen de Mont Blanc voorlopig niet meer te zien. Hier komt wel plots de woeste kant in beeld. We horen ook regelmatig marmotten en af en toe krijgen we er ook

Nadere informatie

Italiaanse dolomieten reis 2015

Italiaanse dolomieten reis 2015 Italiaanse dolomieten reis 2015 Op zaterdag 23 mei vertrekken we richting de dolomieten om daar 5 dagen te genieten van het geweldige berglandschap met wegen die daar op een indrukwekkende wijze zijn aangelegd.

Nadere informatie

Hort Soriano, Carcaixent.

Hort Soriano, Carcaixent. Hort Soriano, Carcaixent. Wij doen alleen het bovenste deel. 01-08-'12. Hort Soriano, Carcaixent. Vandaag blijven we op dit mooie plekje. We zetten net als het nieuws afgesloten wordt de wereldomroep aan.

Nadere informatie

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm In 2011 gingen mijn man en ik 10 dagen op vakantie naar Cyprus. Toen we geland waren, stond er een taxi klaar, om ons naar ons vakantieverblijf, te brengen.

Nadere informatie

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober Herfst 2012 Frankrijk 29 september t/m 12 oktober Zaterdag 29 september 256 km We rijden om even over 10 uur weg. Via de snelweg, die we bij Beek verlaten, naar Limburg. Binnendoor via Valkenburg en Slenaken

Nadere informatie

Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda

Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel El Horcajo - (Spanje Andalusië Ronda) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

Door de heuvels langs kapelletjes

Door de heuvels langs kapelletjes ROUTE 7 afstand: DUUR: type: ZWAARTE: LAAGSTe punt: 12,0 km 3,5 uur rondwandeling 2 (afstand, klimmen) 0m, Hoogste punt: 300m kokkari Door de heuvels langs kapelletjes Er naar toe Kokkari ligt aan de noordkust

Nadere informatie

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10 Wandelweek september 2012 in Oostenrijk, Stubaier Alpen, Sellrain Dit keer ben ik alleen op pad gegaan. Mijn doel is een huttentocht te maken van 5 hutten met twee gletsjer overgangen. De start van de

Nadere informatie

Zondag, 18 oktober 2015.

Zondag, 18 oktober 2015. Zondag, 18 oktober 2015. Nadat we gisteren eerst nog de familiedag hadden gevierd, heel gezellig, met haast iedereen, Heeft Ria mij weggebracht naar het station van Hengelo. Vincent, Angelique, Bobbie

Nadere informatie

Beaugency, 18 mei 2007

Beaugency, 18 mei 2007 Beaugency, 18 mei 2007 30 kilometer, totaal 303 kilometer Negenentwintig kilometer vanaf de kathedraal, zegt mijn routebeschrijving. Daar zie ik wel tegenop, vooral omdat de route helemaal de GR3 volgt.

Nadere informatie

WAT BIEDT CURAÇAO Willemstad 35 Stranden 45 Er op uit 55 Landhuizen 69 Shopping 77 Curaçao by night 85 Curaçao onder water 105 Stranden GROOT AANTAL STRANDEN Curaçao heeft voor zonaanbidders een uitgebreide

Nadere informatie

Mannenweek Biddinghuizen

Mannenweek Biddinghuizen Mannenweek Biddinghuizen Tendens Vakanties 29 juli tm 5 augustus 2016 Vlnr op de foto; Piet, Ron, Rene, Robert,Wim, Thomas, Ludolf en Johan. Vrijdag 29 juli, Ron en Thomas zijn samen met Theo bij Tendens

Nadere informatie

Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk.

Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk. Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk. Zaterdag morgen 15 juni 2013 om 5 uur gaat het trainings weekje mountainbiken in Oostenrijk beginnen. Onze verblijfplaats in Oostenrijk is het appartement van

Nadere informatie

Tsjechië. 28 april t/m 7 mei 2011

Tsjechië. 28 april t/m 7 mei 2011 Tsjechië 28 april t/m 7 mei 2011 Donderdag 28 april Heel - Soest (Duitsland) 200 km We gaan deze meivakantie naar Tsjechië. Voor ons de eerste keer dat we daar naar toe gaan, dus we zijn erg benieuwd.

Nadere informatie

VOORSTELLING TOCHT DEELNEMERS

VOORSTELLING TOCHT DEELNEMERS VOORSTELLING TOCHT De GR 48 of de Sendero de Sierra Morena doorkruist, zoals de meeste GR s in Spanje, meerdere natuurgebieden. De Sierra Morena is een gebergte van 400 km van het oosten tot het westen

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Vanwege de warmte heb ik deze nacht nauwelijks geslapen. En ook vandaag wordt het 37 C en morgen zelfs 40 C. Deze avond bevind ik mij in een stad en

Vanwege de warmte heb ik deze nacht nauwelijks geslapen. En ook vandaag wordt het 37 C en morgen zelfs 40 C. Deze avond bevind ik mij in een stad en Vanwege de warmte heb ik deze nacht nauwelijks geslapen. En ook vandaag wordt het 37 C en morgen zelfs 40 C. Deze avond bevind ik mij in een stad en ben zinnens om daar een hotelkamer te nemen met airco

Nadere informatie

VOORSTELLING TOCHT DEELNEMERS

VOORSTELLING TOCHT DEELNEMERS VOORSTELLING TOCHT De GR 48 of de Sendero de Sierra Morena doorkruist, zoals de meeste GR s in Spanje, meerdere natuurgebieden. De Sierra Morena is een gebergte van 400 km van het oosten tot het westen

Nadere informatie

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Als in Nederland de herfst z n intrede doet, vieren wij nog even de Spaanse zomer. Met gemiddeld 23 graden is Andalusië een heerlijke najaarsbestemming. We gaan 8 dagen

Nadere informatie

Finca Las Longueras Spanje Gran Canaria Valle de Agaete

Finca Las Longueras Spanje Gran Canaria Valle de Agaete Finca Las Longueras Spanje Gran Canaria Valle de Agaete 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Finca Las Longueras - (Spanje Gran Canaria Valle de Agaete) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

Van 11 tot 18 mei waren mijn vrouw en ik op Kreta. Zij was hier 27 jaar geleden als eens geweest, maar voor mij was het de eerste keer.!

Van 11 tot 18 mei waren mijn vrouw en ik op Kreta. Zij was hier 27 jaar geleden als eens geweest, maar voor mij was het de eerste keer.! Reisverslag Kreta 2012 Van 11 tot 18 mei waren mijn vrouw en ik op Kreta. Zij was hier 27 jaar geleden als eens geweest, maar voor mij was het de eerste keer. We hadden een hotel geboekt in Ano Vouves,

Nadere informatie

De Allgäu. 14 t/m 21 oktober 2006

De Allgäu. 14 t/m 21 oktober 2006 De Allgäu 14 t/m 21 oktober 2006 Kaarten en hoogteprofielen staan aan het eind van het verslag. Tekst: Trudi; foto s: Wim (meestal) Zaterdag 14 oktober Heel - Füssen 650 km De herfstvakantie is weer aangebroken

Nadere informatie

1. Wandeling Kala Nera Milies Kala Nera

1. Wandeling Kala Nera Milies Kala Nera 1. Wandeling Kala Nera Milies Kala Nera Een prachtige afwisselende wandeling vanuit Kala Nera, een toeristisch kustplaatsje, naar Milies dat 400 meter hoger tegen de helling ligt, en vervolgens via een

Nadere informatie

DEELNEMERS. Hieronder een kaartje met de trajecten van de tocht die we nu gedaan hebben.

DEELNEMERS. Hieronder een kaartje met de trajecten van de tocht die we nu gedaan hebben. BESCHRIJVING TOCHT GR7 is de langste wandelroute van Europa en was van oudsher een belangrijke handelsroute. De GR7 loopt van Cyprus naar Tarifa (Provincie Cádiz, Andalusië, Spanje) en heeft een lengte

Nadere informatie

Agua Amarga - San José.

Agua Amarga - San José. Agua Amarga. Agua Amarga. 02-05-'12. Agua Amarga. Na opnieuw een koude nacht (de 2e ), is wel de zon volop aan het schijnen. Tineke voelt zich niet goed (hoofdpijn en een beetje misselijk) en valt al snel

Nadere informatie

Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten

Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten lengte 26 km, 465 m stijgen, 610 m dalen Hoogteprofiel Westweg Het zou vandaag weer een zonnige, warme dag worden met temperaturen boven de 30 graden. Onder een

Nadere informatie

Fajã dos Padres Portugal Madeira Quinta Grande

Fajã dos Padres Portugal Madeira Quinta Grande Fajã dos Padres Portugal Madeira Quinta Grande 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Fajã dos Padres - (Portugal Madeira Quinta Grande) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Spaans dagboek, 2-13 maart 2006

Spaans dagboek, 2-13 maart 2006 Spaans dagboek, 2-13 maart 2006 typewerk: Peter Journée Donderdag 2 maart Gisteravond ben ik, samen met mijn pop Katelijne, naar mijn ouders gegaan. Ellen, Dave en Rick waren daar al. s Ochtends om half

Nadere informatie

De beklimming van de Kilimanjaro

De beklimming van de Kilimanjaro De beklimming van de Kilimanjaro Jullie hebben mij gemist begin november tijdens de karatetraining om de reden dat ik helemaal in Tanzania was om de Kilimanjaro te beklimmen met 3 vrienden. Deze berg is

Nadere informatie

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Zaterdag, 31 mei Na een aangename vlucht kwamen wij in Istanbul St. Gokcan aan en werden na een lange wachttijd bij de pascontrole van

Nadere informatie

Lezing door Doofblinde Tineke Bakker tijdens de workshop.

Lezing door Doofblinde Tineke Bakker tijdens de workshop. Lezing door Doofblinde Tineke Bakker tijdens de workshop. Bij start voor de reis door Cyprus begint het eerste bezoek aan de havenplaats Larnaca met overnachting. In de buurt van Larnaca is het zoutmeer

Nadere informatie

Noorwegen. Gemaakt door Emma Scheepstra

Noorwegen. Gemaakt door Emma Scheepstra Noorwegen Gemaakt door Emma Scheepstra 1 Inhoudsopgave Dag 1: Aankomst... 3 Dag 2: Naar school en het zwembad... 4 Dag 3: Naar school en naar een klimbos... 5 Dag 4: Naar het zwembad en naar de stad...

Nadere informatie

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Mallorca 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Wandelen op wandelparadijs Mallorca Mallorca is één van de populairste vakantiebestemmingen in de Middellandse Zee. Hier vindt u werkelijk alles voor

Nadere informatie

Finca La Camuesa Spanje La Palma Los Llanos de Aridane

Finca La Camuesa Spanje La Palma Los Llanos de Aridane Finca La Camuesa Spanje La Palma Los Llanos de Aridane 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Finca La Camuesa - (Spanje La Palma Los Llanos de Aridane) - 0 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Finca La Salud Spanje Gran Canaria Telde

Finca La Salud Spanje Gran Canaria Telde Finca La Salud Spanje Gran Canaria Telde 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Finca La Salud - (Spanje Gran Canaria Telde) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Nee

Nadere informatie

ALPE D HUEZ DE REISGIDS VOOR FIETSERS

ALPE D HUEZ DE REISGIDS VOOR FIETSERS ALPE D HUEZ DE REISGIDS VOOR FIETSERS Stijn Vanbosseghem V 1.0 20.04.2018 A. COL DE SARENNE CIJFERS Westzijde Lengte 3,0 km Gemiddeld % 7,5 % Hoogteverschil 227 m Voet 1.769 m Top 1.996 m Moeilijkheid

Nadere informatie

Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados

Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa los Quemados - (Spanje La Palma Los Quemados) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Vliegveld Alicante Alicante met de trein (vanaf station Torrellano, fiets mag mee)

Vliegveld Alicante Alicante met de trein (vanaf station Torrellano, fiets mag mee) Vliegveld Alicante Alicante met de trein (vanaf station Torrellano, fiets mag mee) Loop uit de aankomst terminal en ga rechtsaf (RA). De weg maakt een bocht naar links. Na ongeveer tweehonderd meter langs

Nadere informatie

DEELNEMERS Vrijdag 1 juli 2011

DEELNEMERS Vrijdag 1 juli 2011 BESCHRIJVING TOCHT Dit gedeelte van de GR 5 speelt zich voornamelijk af in het Nationaal Park La Vanoise maar doorkruist ook een gedeelte van het Nationaal Park Savoi. Het zijn de Alpen op zijn mooist.

Nadere informatie

Deze niet voorbereide wandeling levert tocht wel enkele mooie beelden op. We hadden dergelijke schoonheid helemaal niet verwacht.

Deze niet voorbereide wandeling levert tocht wel enkele mooie beelden op. We hadden dergelijke schoonheid helemaal niet verwacht. Deze niet voorbereide wandeling levert tocht wel enkele mooie beelden op. We hadden dergelijke schoonheid helemaal niet verwacht. Doordat we het vertikt hebben om de Gele Berg te beklimmen dienen we wel

Nadere informatie

Blog 16 juni: vrijdag 13 juni zijn we aan land gegaan in Brazilië en hebben Recife

Blog 16 juni: vrijdag 13 juni zijn we aan land gegaan in Brazilië en hebben Recife Blog 16 juni: vrijdag 13 juni zijn we aan land gegaan in Brazilië en hebben Recife bereikt. Recife is de hoofdstad van de staat Pernambuco, en is één van de grootste steden van Brazilië en telt 1.5 mio.

Nadere informatie

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM Algemeen: Limburg en zeker Zuid-Limburg is erg toeristisch. Je bent dus zelden of nooit alleen op een pad en de wegen en paden worden ook door wandelaars en mountainbikers

Nadere informatie

Residence Il Casale Italië Toscane Cortona

Residence Il Casale Italië Toscane Cortona Residence Il Casale Italië Toscane Cortona 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Residence Il Casale - (Italië Toscane Cortona) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Marokko. 5 t/m 12 maart 2011

Marokko. 5 t/m 12 maart 2011 Marokko 5 t/m 12 maart 2011 Deze keer een heel andere vakantie dan we gewend zijn: een groepsreis (25 personen) met collega s van Wim naar Marokko. De reis is georganiseerd door zijn Marokkaanse collega

Nadere informatie

Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda

Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Parador de Cruz de Tejeda - (Spanje Gran Canaria Tejeda) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en

Nadere informatie

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 !1 Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 Vrijdag en zaterdag 21 en 22 oktober Het is tegen 11 uur als we op ons gemak vertrekken. We gaan naar Bretagne, daar is het droog en soms zelfs zonnig volgens de berichten.

Nadere informatie

Bouirex. Hoogtemeters:

Bouirex. Hoogtemeters: Bouirex Afstand: Hoogtemeters: 30 km 1300 m Algemeen Een wolf in schaapskleren. Slechts 30 km lang maar wel 1300 hoogtemeters die in de eerste 15 km worden gemaakt. De tocht begint vanaf de parkeerplaats

Nadere informatie

Wij zijn met elkaar op vakantie:

Wij zijn met elkaar op vakantie: Wij zijn met elkaar op vakantie: Manja Ciska Adri Piet Paul Zaterdag 28 juli: Vanmorgen zijn we allemaal vroeg opgestaan om op tijd in Arnhem op het kantoor te zijn. Vertrek naar Bremm om 10 uur. Tot onze

Nadere informatie

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden.

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden. Verslag SRG vakantie Lagos Donderdag om 14:00 uur verzamelen we met z n allen op Eindhoven Airport. Iedereen is mooi op tijd en kunnen we door naar de incheck. Dit gaat allemaal erg voorspoedig en ook

Nadere informatie

Sierra de Gredos 8 dagen

Sierra de Gredos 8 dagen Sierra de Gredos 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 895 Bienvenida in het Spaanse paradijs Ruim 100 kilometer westelijk van Madrid ligt de Sierra de Gredos, welke Nederlanders het Gredos-gebergte

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

Maandag 19 februari 2007

Maandag 19 februari 2007 Maandag 19 februari 2007 - Sjoerd - Matthijs - Robin - Dennis - Ramon Met z n allen naar de Plompe Toren Openingstijden voor bezichtiging. Dagelijks van 10.00 17.00 uur Burghsluis Burghsluis ligt aan de

Nadere informatie

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland.

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Noorwegen Maandag 22 augustus 2011 Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Dinsdag 23 augustus. Om 12.30 moeten we inschepen richting Oslo op de prachtige

Nadere informatie

San José - La Isleta del Moro.

San José - La Isleta del Moro. San José - La Isleta del Moro. El Pozo de los Frailes. 12-21-2012. San José - La Isleta del Moro. Het ontbijt levert weer eens een intern mandarijnenboompje op. Als je dit hebt herkent, dan weet je ook

Nadere informatie

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari Winter 2013 Zuid-Frankrijk 5 t/m 16 februari Dinsdag 5 februari 2013 563 km Om negen uur vertrokken. Eerst naar Geldern omdat onze camperdealer een verkeerd aangesloten kabel van de koelkast nog goed moest

Nadere informatie

Vandaag moeten we de grootste sneeuwvelden van deze tocht overschrijden. We doen er dan ook dubbel zo lang over als normaal. En wederom dienen we

Vandaag moeten we de grootste sneeuwvelden van deze tocht overschrijden. We doen er dan ook dubbel zo lang over als normaal. En wederom dienen we Vandaag moeten we de grootste sneeuwvelden van deze tocht overschrijden. We doen er dan ook dubbel zo lang over als normaal. En wederom dienen we zelf paden aan te leggen. Voor we een sneeuwveld over gaan

Nadere informatie

Le tour du Mont Ventoux 2014

Le tour du Mont Ventoux 2014 Le tour du Mont Ventoux 2014 Geen berg zo hoog of... deel 2 waar gaan we heen? 16 december 2013 Fietstocht Mont Ventoux, Pagina 1 Waar ben ik aan begonnen...? Nou, om eerlijk te zijn weet ik dat wel. Maar

Nadere informatie

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 1 Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie met een

Nadere informatie

VOORSTELLING TOCHT DEELNEMERS

VOORSTELLING TOCHT DEELNEMERS VOORSTELLING TOCHT De GR 48 of de Sendero de Sierra Morena doorkruist, zoals de meeste GR s in Spanje, meerdere natuurgebieden. De Sierra Morena is een gebergte in Zuid-Spanje van 400 km dat zich uitstrekt

Nadere informatie

1. Start: P naast kasteel Wijlre

1. Start: P naast kasteel Wijlre Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 16 KM : Limburg : Wijlre-Valkenburg : Wijlre : P aan de Beertsenhoven : Naast Kasteel Wijlre RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri. = Richting Bijzonderheden

Nadere informatie

Mallorca Tramuntana 7 dagen

Mallorca Tramuntana 7 dagen Mallorca Tramuntana 7 dagen individuele wandelreis vanaf 519 Wandelen over de pelgrimspaden van Mallorca Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, in het Spaans Islas Balearas. De hoofdstad is Palma

Nadere informatie

DEELNEMERS. Zaterdag 3 januari : Luswandeling

DEELNEMERS. Zaterdag 3 januari : Luswandeling BESCHRIJVING TOCHT We hebben zelf een aantal wandelingen uitgestippeld op het eiland Tenerife bestaande uit delen van verschillende bestaande wandelwegen. Hieronder een kaartje van een gedeelte van Tenerife

Nadere informatie

Overal waar je als pelgrim komt tref je wel borden en wegwijzers aan die de pelgrim naar een onderkomen verwijzen. Vandaag is het terug een

Overal waar je als pelgrim komt tref je wel borden en wegwijzers aan die de pelgrim naar een onderkomen verwijzen. Vandaag is het terug een Overal waar je als pelgrim komt tref je wel borden en wegwijzers aan die de pelgrim naar een onderkomen verwijzen. Vandaag is het terug een prachtige, heerlijke, zonnig dag. De ooievaar heeft aanleiding

Nadere informatie

Finca San Diego Spanje Tenerife La Matanza

Finca San Diego Spanje Tenerife La Matanza Finca San Diego Spanje Tenerife La Matanza 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Finca San Diego - (Spanje Tenerife La Matanza) - 3,5 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie