Schriftelijke mededelingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schriftelijke mededelingen"

Transcriptie

1 Schriftelijke mededelingen VRU Afdeling BJZC Inlichtingen Lia van Rooijen juni 2010 Onderwerp Schriftelijke mededelingen Mededeling 1: Toetsing lokale uitwerking gemeentelijk crisisbeheersingsplan Van alle gemeenten is het resultaat van de provinciale toetsing van de lokale uitwerkingen van het gemeentelijk crisisbeheersingsplan in afschrift ontvangen. Op grond van artikel 7 van de Wet rampen en zware ongevallen (Wrzo) is de lokale uitwerking van het gemeentelijk crisisbeheersingsplan getoetst. Geconstateerd is dat de lokale uitwerking (deel 4) van het gemeentelijk crisisbeheersingsplan van de gemeenten, met uitzondering van de gemeente Eemnes, voldoet aan het gestelde in de Wrzo. Inmiddels heeft de provincie met de gemeente Eemnes afspraken gemaakt over de te nemen maatregelen om de achterstand in te lopen. 1 van 5 Bijlage(n) Mededeling 2: Nieuwe bluswaterputten Provincie Utrecht, VRU en acht Utrechtse gemeenten hebben opdracht gegeven om 45 waterputten te slaan op de Utrechtse Heuvelrug. De brandweer kan de putten gebruiken om snel grote hoeveelheden grondwater te onttrekken en dat als bluswater te gebruiken. Op 22 april jl. zijn deze waterputten officieel in gebruik genomen in aanwezigheid van onder meer de commissaris van de Koningin, de heer Robbertsen. De VRU gaat zorg dragen voor het beheer van de bluswaterputten. Mededeling 3: Binding in roerige tijden Enquête onder beroepspersoneel In de eerste maanden van 2010 heeft de Veiligheidsregio Utrecht een bindingsonderzoek uit laten voeren onder de bijna 700 (toekomstige) medewerkers van de VRU. Dit onderzoek vond plaats in navolging van het onderzoek dat in 2009 is uitgevoerd onder alle brandweervrijwilligers van de VRU. Beide onderzoeken zijn uitgevoerd door het gerenommeerde onderzoeksbureau TNS NIPO. Over de uitslagen van het vrijwilligersonderzoek is het bestuur eerder op de hoogte gebracht; hieronder wordt dieper ingegaan op de uitslagen van het beroepsonderzoek.

2 2 van 5 Bindingsonderzoek TNS NIPO heeft in opdracht van de VRU de binding van de medewerkers met hun huidige werkgever (de VRU cq. een in de VRU participerend gemeentelijk korps) in kaart gebracht. Deze binding bestaat uit twee aspecten: de werknemerstevredenheid en de mate waarin de werknemer een motiverende werkomgeving ervaart. Methodologische aspecten worden verder uitgewerkt in hoofdstuk 1 van de bijgevoegde rapportage. Bindingsindex en bindingsspecificatie TNS NIPO indexeert de binding van de onderzoekspopulatie als sterke binding. Een specificatie naar leeftijd laat zien dat werknemers die korter van twintig jaar in dienst zijn doorgaans meer gebonden zijn dan werknemers die langer in dienst zijn. Een andere specificatie laat zien dat werknemers met zowel koude als warme werkzaamheden aanzienlijk meer gebonden zijn dan werknemers met louter niet-repressief werk. Redenen tot (on)tevredenheid Vervolgens heeft TNS NIPO een aantal redenen geabstraheerd om tevreden of ontevreden te zijn met het werk dat de geënquêteerde doet. Redenen tot tevredenheid: - Afwisselend werk, zowel warm/warm, warm/koud als koud/koud en leuke werkzaamheden; - Fijne collega s; - Waardering door leidinggevenden; - Goede arbeidsvoorwaarden. Redenen tot ontevredenheid: - Gebrek aan uitdaging; - Tekort aan doorgroeimogelijkheden; - Manier van leidinggeven; - Regionalisering / plaatsingsprocedure. Daarbij wordt opgemerkt dat het tijdstip van de enquête lag vóórdat de plaatsing opnieuw is gedaan. Overigens geeft 56% van de geënquêteerden aan zeer tot volkomen tevreden te zijn met het werk bij een hulpverleningsorganisatie. Vervolg De VRU onderzoekt momenteel welke handelingen kunnen en moeten volgen uit de aandachtspunten van het rapport. Daarnaast worden de uitkomsten gebruikt als nulmeting bij een vervolgonderzoek. Dit vervolgonderzoek kan worden uitgevoerd bij de algehele evaluatie in Het rapport ligt ter inzage of wordt op verzoek toegestuurd. Mededeling 4: Crisismanagement tijdens Giro d Italia

3 3 van 5 De tweede etappe van de Giro d Italia door de regio Utrecht op zondag 9 mei is ook uit het oogpunt van de hulpverleningsdiensten prima verlopen. Deze conclusie werd aan het einde van de dag gezamenlijk getrokken in het Regionaal Operationeel Team (ROT). De evaluatie zal zich met name richten op de gezamenlijke preparatie van de hulpdiensten. De lessen hieruit zullen betrokken worden bij de voorbereidingen op andere grootschalige evenementen in de regio. Mededeling 5: VRU ondertekent convenant project netcentrisch werken Het oorspronkelijke convenant over netcentrische werken is op aandringen van de VRU inhoudelijk aangepast. Op 27 april heeft voorzitter Aleid Wolfsen namens de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) vervolgens zijn handtekening gezet onder het convenant project Netcentrisch Werken. In het convenant spreken de veiligheidsregio s af deel te nemen aan het project Netcentrisch Werken en na afloop de aangeboden voorzieningen gezamenlijk in beheer te nemen. Participatie van alle veiligheidsregio's is een essentiële voorwaarde voor het slagen van het project Netcentrisch Werken en de professionalisering van crisisbeheersing en rampenbestrijding in Nederland. Het project Netcentrisch Werken heeft als doel het verbeteren van multidisciplinaire informatievoorziening bij crisisbeheersing, rampenbestrijding en grootschalige evenementen in Nederland. Mededeling 6: Samenvatting van het advies (april 2010) van de Raad voor de financiële verhoudingen aan de Minister BZK inzake de financiële gevolgen van de invoering van de Veiligheidsregio s. Aanleiding Ten gevolge van een verschil van inzicht tussen BZK enerzijds en VNG, NVBR en GHORNL anderzijds over de financiële gevolgen van de invoering van de Wet Veiligheidsregio s heeft BZK aan de Raad voor de financiële verhouding (verder: de Raad) gevraagd dit verschil van inzicht te beoordelen. Het verschil van inzicht BZK stelt dat met een structurele verhoging van de BDUR met 42 miljoen de gevolgen van de invoering van de wet Veiligheidsregio s opgevangen kunnen worden. Andere partijen menen dat de meerkosten totaal 80 miljoen bedragen. Het verschil van inzicht omvat derhalve 38 miljoen euro. Visie van de Raad 1. De Raad meent dat de structurele verhoging met 42 miljoen vooralsnog voldoende substantieel is om de organisatie van de rampenbestrijding en crisisbeheersing op orde te brengen en het naar behoren kunnen functioneren van de Veiligheidsregio s. 2. De Raad meent dat de structurele verhoging BDUR voorziet in de meerkosten van het Besluit Personeel veiligheidsregio s volgens het Cebeon rapport (13,5 miljoen)en 12,5 miljoen ten behoeve van piketregelingen functionarissen, adviseur Gevaarlijke stoffen, netcentrisch werken, CBRN steunpunten en kosten Raad MIV.

4 4 van 5 3. Voor de resterende 16 miljoen (eventueel te verhogen) stelt en adviseert de Raad: a. Dat de kosten voor de ARBO wet en duikopleidingen voor rekening van het Rijk dienen te komen. b. Nader onderzoek te verrichten naar de meerkosten voor de ARBO wet en de duikopleidingen en deze ten laste van het Rijk te laten komen. c. Nader onderzoek te verrichten naar de meerkosten van kwaliteitszorg en financiële bepalingen (=kostenevaluatie en visitatie) en de Minister een keuze te laten maken over de wijze van bekostiging. d. Dat de Minister BZK aangeeft waaruit de kosten voor het paging netwerk en de kosten van het Veiligheidsberaad betaald moeten worden. 4. Een BDUR budget is per definitie niet kostendekkend, gelet op een additioneel gemeentelijk aandeel. Of het gemeentefonds van voldoende omvang is om het resterend aandeel te voeden is geen onderwerp van het advies van de Raad. Voorts beveelt de Raad aan opdracht te krijgen om nader onderzoek te verrichten naar de kostenstructuur (algemeen). Ook komt dit advies voort uit het oordeel van de Raad dat de kosten van kwaliteitszorg en financiële bepalingen het gevolg zijn nieuwe of gewijzigde taken van de Veiligheidsregio s. Ook meent de Raad dat sommige claims onvoldoende onderbouwd, dan wel twijfelachtig of niet waarachtig zijn (bv t.a.v. meldkamer). Tenslotte houdt de Raad vast aan haar eerder ingenomen standpunt om de hybride financieringsstructuur (Rijk en Gemeenten) los te laten en te vervangen door: - of volledige bekostiging vanuit het Gemeentefonds - of volledige bekostiging door het Rijk Mededeling 7: Voortgang implementatie Wet Ambulancezorg Korte samenvatting historisch verloop Aanvankelijk had het ministerie van VWS het voornemen om d.m.v. een publiekrechtelijke procedure 25 vergunningen te verlenen voor het verrichten van ambulancezorg voor 25 regio s. Aan het verlenen van de vergunningverlening ligt het voldoen aan een Programma van Eisen (PvE) ten grondslag. Het zou een open procedure betreffen, waarbij een ieder kon meedingen naar een vergunning. In april 2009 is begonnen met het consulteren van alle betrokkenen bij de ambulancezorg over het PvE, de beleidsuitgangspunten en over de procedure tot vergunningverlening. Bij brief van 18 september 2009 nodigde de Minister VWS het Bestuur VRU/GHOR uit advies te geven over het PvE en het kenbaar maken van aanvullende regiospecifieke eisen. Over deze materie is de adviescommissie GHOR gehoord. Bij brief van 26 oktober 2009 heeft het Bestuur aan de Minister haar reactie gegeven.

5 5 van 5 Recente ontwikkelingen Op 11 maart 2010 is in overleg tussen de 2 e Kamer en de Minister VWS een koerswijziging van de procedure tot vergunningverlening overeen gekomen. Naar aanleiding daarvan moest het Besluit ambulancezorg en het landelijk PvE aangepast worden. Een belangrijk onderdeel van deze herziening is dat bij de start van de vergunningverlening niet iedereen een aanvraag kan indienen voor een vergunning zoals eerder gemeld werd - maar alleen de bestaande vervoerder in een regio of, indien er in een regio meerdere bestaande vervoerders zijn, een samenwerkingsverband van deze bestaande vervoerders. Eveneens is de oorspronkelijke gedachte om over te gaan tot periodieke aanbesteding van de vergunningen, die telkens voor 4 jaar zouden worden verleend, verlaten. Aan de vergunningverlening worden wel voorwaarden gesteld inzake: - efficiency taakstelling - prestatieafspraken - bijdragen door AZN aan het ontwikkelen van een benchmark systematiek. Het is mogelijk dat de regio het landelijk PvE zonodig aanvult met regiospecifieke eisen. Deze worden dan beschreven in een met de RAVU overeen te komen convenant. Het basismodel van een dergelijk convenant is thans in ontwikkeling tussen GHOR Nederland en AZN. Planning Vooralsnog gaat VWS uit van: - 1 e helft 2010 afronden PvE (waaronder het regiospecifieke deel) - 2 e helft 2010 beoordeling aanvragen - 1 e kwartaal 2011 overgangsfase

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de heer dr. E.M.H. Hirsch Ballin Postbus 20011 2500 EA DEN HAAG

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de heer dr. E.M.H. Hirsch Ballin Postbus 20011 2500 EA DEN HAAG De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de heer dr. E.M.H. Hirsch Ballin Postbus 20011 2500 EA DEN HAAG Datum 15 april 2010 Inlichtingen bij drs. M.M.S. Mekel Uw kenmerk 2009-0000723095

Nadere informatie

: Instellen van gemeenschappelijke regeling 'Veiligheidsregio Brabant-Noord"

: Instellen van gemeenschappelijke regeling 'Veiligheidsregio Brabant-Noord RAADSVOORSTEL Onderwerp : Instellen van gemeenschappelijke regeling 'Veiligheidsregio Brabant-Noord" Inleiding Momenteel kent de hulpverleningsdienst Brabant-Noord twee gemeenschappelijke regelingen, namelijk

Nadere informatie

Raadsvoorstel Nummer: 242561

Raadsvoorstel Nummer: 242561 Raadsvoorstel Nummer: 242561 Datum: 3 februari 2015 Hoort bij collegeadviesnummer: 242560 Datum raadsvergadering: 2 april 2015 Portefeuillehouder: A. Vermeulen Onderwerp Kadernota 2016 VRU Voorgesteld

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad

Voorstel aan de gemeenteraad Voorstel aan de gemeenteraad Aan de raad van de gemeente gouda dienst Directie (ab0100) Telefoon 0182-588725 gouda 25 april 2012 afdeling Veiligheid en Wijken Raadsnummer 757899 collegenummer 757806 steller

Nadere informatie

Informatienotitie AB Veiligheidsregio Utrecht

Informatienotitie AB Veiligheidsregio Utrecht Informatienotitie AB Veiligheidsregio Utrecht Betrokkenheidsonderzoek brandweervrijwilligers Datum vergadering 9 november 2015 Agendapunt 10 Portefeuillehouder Directeur Bijlagen De heer Molkenboer De

Nadere informatie

De Veiligheidsregio NHN in vogelvlucht. 28-03-2011 Commissie Bestuur en middelen

De Veiligheidsregio NHN in vogelvlucht. 28-03-2011 Commissie Bestuur en middelen De Veiligheidsregio NHN in vogelvlucht 28-03-2011 Commissie Bestuur en middelen Welkom Veiligheidsregio NHN Wet veiligheidsregios Bezuinigingen Regionalisering brandweer Praktijk Veiligheidsregio Noord-Holland

Nadere informatie

VOORSTEL VOOR HET AB. Datum AB vergadering: 21 maart Agendapunt: 3. Portefeuillehouder: De heer Wolfsen. Onderwerp: Ingekomen stukken

VOORSTEL VOOR HET AB. Datum AB vergadering: 21 maart Agendapunt: 3. Portefeuillehouder: De heer Wolfsen. Onderwerp: Ingekomen stukken VOORSTEL VOOR HET AB Datum AB vergadering: 21 maart 2011 Datum: 1 maart 2011 Agendapunt: 3 Contactpersoon: Lia van Rooijen Portefeuillehouder: De heer Wolfsen Telefoon: 0302404481 Onderwerp: Ingekomen

Nadere informatie

Verbindende schakel in rampenbestrijding

Verbindende schakel in rampenbestrijding Verbindende schakel in rampenbestrijding en crisisbeheersing 2 Veiligheidsberaad De voorzitters van de 25 veiligheidsregio s vormen samen het Veiligheidsberaad. Dit landelijke overleg is opgericht in februari

Nadere informatie

CONVENANT met betrekking tot de implementatie van de Wet ambulancezorg (Waz)

CONVENANT met betrekking tot de implementatie van de Wet ambulancezorg (Waz) CONVENANT met betrekking tot de implementatie van de Wet ambulancezorg (Waz) Partijen: De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, dr. A. Klink, handelend als bestuursorgaan en als vertegenwoordiger

Nadere informatie

CONVENANT. SLOTERVAART ZIEKENHUIS VEILIGHEIDSREGIO Amsterdam-Amstelland SAMENWERKINGSAFSPRAKEN VOOR RAMPEN EN CRISES

CONVENANT. SLOTERVAART ZIEKENHUIS VEILIGHEIDSREGIO Amsterdam-Amstelland SAMENWERKINGSAFSPRAKEN VOOR RAMPEN EN CRISES CONVENANT SLOTERVAART ZIEKENHUIS VEILIGHEIDSREGIO Amsterdam-Amstelland SAMENWERKINGSAFSPRAKEN VOOR RAMPEN EN CRISES 2012 Ondergetekenden: 1. Het Slotervaart, gevestigd te Amsterdam, in deze rechtsgeldig

Nadere informatie

Algemeen bestuur Veiligheidsregio Groningen

Algemeen bestuur Veiligheidsregio Groningen AGENDAPUNT 2 Algemeen bestuur Veiligheidsregio Groningen Vergadering 12 december 2014 Strategische Agenda Crisisbeheersing In Veiligheidsregio Groningen werken wij met acht crisispartners (Brandweer, Politie,

Nadere informatie

AGENDAPUNT /03

AGENDAPUNT /03 AGENDAPUNT 2014.02.16/03 Voorstel voor de vergadering van: het algemeen bestuur Datum vergadering: 16 februari 2015 Onderwerp: Portefeuillehouder: Indiener: Ingekomen en uitgaande stukken De heer Van Zanen

Nadere informatie

In artikel 1.1 wordt in het onderdeel grootschalige alarmering onderdelen b tot en met e vervangen door: onderdelen b tot en met d.

In artikel 1.1 wordt in het onderdeel grootschalige alarmering onderdelen b tot en met e vervangen door: onderdelen b tot en met d. Besluit van tot wijziging van het Besluit veiligheidsregio s in verband met de flexibilisering van de samenstelling van de crisisteams, een aanscherping van de regels over de rampbestrijdingsplannen voor

Nadere informatie

Bepalingen over de brandweerzorg, de rampenbestrijding, de crisisbeheersing en de geneeskundige hulpverlening (Wet veiligheidsregio s)

Bepalingen over de brandweerzorg, de rampenbestrijding, de crisisbeheersing en de geneeskundige hulpverlening (Wet veiligheidsregio s) 31 117 Bepalingen over de brandweerzorg, de rampenbestrijding, de crisisbeheersing en de geneeskundige hulpverlening (Wet veiligheidsregio s) Nr. VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG Vastgesteld 10 juli

Nadere informatie

Met deze brief bieden wij u onze jaarstukken 2015, het beleidsplan en de begroting 2017 van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord aan.

Met deze brief bieden wij u onze jaarstukken 2015, het beleidsplan en de begroting 2017 van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord aan. Gemeenteraden in Noord-Holland Noord Telefoon 06-52562303 Onze referentie U2016/2751 E-mail pvesseveld@vrnhn.nl Uw referentie - Bijlagen 6 Uw bericht van - Aanbieding financiële stukken en beleidsplan

Nadere informatie

Bijlage A, behorende bij artikel 2 lid 1 Besluit personeel veiligheidsregio s

Bijlage A, behorende bij artikel 2 lid 1 Besluit personeel veiligheidsregio s Bijlage A, behorende bij artikel 2 lid 1 Besluit personeel veiligheidsregio s Supplement dd. Functie tactisch manager Functie zoals genoemd in artikel 2 lid 1 sub dd Besluit personeel veiligheidsregio

Nadere informatie

Lokaal bestuur en de Wet veiligheidsregio s

Lokaal bestuur en de Wet veiligheidsregio s Kennispublicatie Lokaal bestuur en de Wet veiligheidsregio s De 8 meest gestelde vragen Infopunt Veiligheid Al langer wordt algemeen erkend dat de bestrijding van rampen en crisis niet binnen de eigen

Nadere informatie

Evaluatie Wet veiligheidsregio's (2135): projectbeschrijving

Evaluatie Wet veiligheidsregio's (2135): projectbeschrijving 1 Betrekkingen (EWB) 070 370 7051 Evaluatie Wet veiligheidsregio's (2135): projectbeschrijving Projectnaam Evaluatie Wet veiligheidsregio's (2135) 1. Evaluatie Wet veiligheidsregio's (Wvr) Bij de behandeling

Nadere informatie

Agenda commissie. Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n. Geachte commissieleden,

Agenda commissie. Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n. Geachte commissieleden, Agenda commissie Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n Kenmerk : MB/ Onderwerp : Agenda vergadering Strijen, 26 augustus 2010 Geachte commissieleden,

Nadere informatie

COLLEGEBERICHT AAN DE RAAD Van : Burgemeester en Wethouders Reg. nr. : 4533853 Aan : Gemeenteraad Datum : 06-11-2013 Portefeuillehouder : B.J. Lubbinge, van Eijk, v. Muilekom ONDERWERP Planning programma

Nadere informatie

Multidisciplinair Opleiden en Oefenen

Multidisciplinair Opleiden en Oefenen Toetsingskader en positiebepalingssystematiek (definitieve versie) Inhoudsopgave Inleiding. Verdeling in oordeel, hoofdonderwerpen, onderwerpen, hoofd- en subaspecten. Banden voor positiebepaling. Prestatieniveaus.

Nadere informatie

SST*** Aan de gemeenteraden in Zeeland. Onderwerp: Ontwerp-l e begrotingswijziging 2013. Geachte gemeenteraad,

SST*** Aan de gemeenteraden in Zeeland. Onderwerp: Ontwerp-l e begrotingswijziging 2013. Geachte gemeenteraad, Aan de gemeenteraden in Zeeland SST*** 12.017097 li li Crisisbeheersing en Rampenbestrijding Brandweerzorg Geneeskundige Hulpverlenings gs- organisatie in de Regio (GHOR) Onderwerp: Ontwerp-l e begrotingswijziging

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2006 2007 29 517 Veiligheidsregio s 29 668 Beleidsplan Crisisbeheersing 2004 2007 Nr. 20 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

Nadere informatie

Rapport Fatale Woningbranden 2011 en Rapport Fatale woningbranden 2003 en 2008 t/m 2011: een vergelijking 1

Rapport Fatale Woningbranden 2011 en Rapport Fatale woningbranden 2003 en 2008 t/m 2011: een vergelijking 1 29517 Veiligheidsregio s 30821 Nationale Veiligheid Nr. 62 Brief van de minister van Veiligheid en Justitie Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 5 juli 2012 Met deze brief

Nadere informatie

Toestemming tot wijziging van de gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Brabant-Noord

Toestemming tot wijziging van de gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Brabant-Noord Datum: 25-6-13 Onderwerp Toestemming tot wijziging van de gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Brabant-Noord Status Besluitvormend Voorstel Het college toestemming te verlenen tot het wijzigen

Nadere informatie

Nieuwe koersen. Veiligheidsregio Brabant Noord in een veranderende omgeving. Themabijeenkomst raden Land van Cuijk 16 januari 2013

Nieuwe koersen. Veiligheidsregio Brabant Noord in een veranderende omgeving. Themabijeenkomst raden Land van Cuijk 16 januari 2013 Nieuwe koersen Veiligheidsregio Brabant Noord in een veranderende omgeving Themabijeenkomst raden Land van Cuijk 16 januari 2013 Koerswijziging/bezuinigingen Aansluiten bij nieuwe wetgeving en taakopvattingen

Nadere informatie

Naar een rechtvaardige en risicogerichte bijdrage van gemeenten aan de VNOG

Naar een rechtvaardige en risicogerichte bijdrage van gemeenten aan de VNOG Naar een rechtvaardige en risicogerichte bijdrage van gemeenten aan de VNOG Bijeenkomst financieel medewerkers 30 september 2015 Lieke Bruinooge, projectleider Thijs van den Broek, adviseur Inhoud Opdracht

Nadere informatie

Beleidsnotitie Gemeentelijke Crisisbeheersing 2.0

Beleidsnotitie Gemeentelijke Crisisbeheersing 2.0 Bijlage A bij agendapunt 09: Gemeentelijke Crisisbeheersing 2.0 [AB20160615-09] Beleidsnotitie Gemeentelijke Crisisbeheersing 2.0 Inleiding Bij het vaststellen van het eindadvies Gemeentelijke Crisisbeheersing

Nadere informatie

AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Fusie crisisorganisaties gemeente Brielle en Westvoorne. Besluit: Kenmerk:

AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Fusie crisisorganisaties gemeente Brielle en Westvoorne. Besluit: Kenmerk: AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS Kenmerk: 107347 Sector: Inwonerszaken Team : Openbare Orde, Welzijn & Onderwijs Ontworpen door: C. Vermeulen Onderwerp: Fusie crisisorganisaties gemeente Brielle en Westvoorne

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Wonen en Leven. 3 maart januari 2016 Kadernota 2017 Veiligheidsregio. Utrecht Burger en Bestuur

RAADSVOORSTEL. Wonen en Leven. 3 maart januari 2016 Kadernota 2017 Veiligheidsregio. Utrecht Burger en Bestuur RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad 3 maart 2016 Afdeling Wonen en Leven Voorstelnummer Datum Onderwerp 2016.00002 12 januari 2016 Kadernota 2017 Veiligheidsregio Programma Utrecht Burger en Bestuur Inlichtingen

Nadere informatie

De brandweer wordt nog veiliger en beter

De brandweer wordt nog veiliger en beter Project Kwaliteit brandweerpersoneel De brandweer wordt nog veiliger en beter -Brochure Brandweer juni2009.indd 1 05-06-2009 10:16:37 VAKBEKWAAM WORDEN, Wat verandert er concreet? Alle medewerkers van

Nadere informatie

VEILIGHEIDSREGIO UTRECHT ^ ^ ^ ^ ^ Kadernota Tja. he*

VEILIGHEIDSREGIO UTRECHT ^ ^ ^ ^ ^ Kadernota Tja. he* VEILIGHEIDSREGIO UTRECHT ^ ^ ^ ^ ^ Kadernota 2016 ĩ PB Ü Tja i s I I he* 4 1 1 Ht f F 1 f I P VEILIGHEIDSREGIO UTRECHT ^ ^ ^ ^ ^ 1 Inleiding Het begrotingsjaar 2016 is het tweede jaar waarin de VRU haar

Nadere informatie

Informatieavond begroting 2016 en meerjarenraming VRZHZ

Informatieavond begroting 2016 en meerjarenraming VRZHZ Concern Informatieavond begroting 2016 en meerjarenraming VRZHZ 15 april 2015 Inhoud Invloed inhoudelijk / financieel Taakopdracht 2016 Financiële begroting Landelijke vergelijking Begroting en meerjarenperspectief

Nadere informatie

Addendum Beleidsplan 2012-2015 Bestuursvisie op fysieke veiligheid in Zeeland

Addendum Beleidsplan 2012-2015 Bestuursvisie op fysieke veiligheid in Zeeland Addendum Beleidsplan 2012-2015 Bestuursvisie op fysieke veiligheid in Zeeland Waarom een addendum? Het beleidsplan 2012-2015 is op 7 juli 2011 in een periode waarop de organisatie volop in ontwikkeling

Nadere informatie

Operationele Regeling VRU

Operationele Regeling VRU Operationele Regeling VRU Uitwerking van de Wet veiligheidsregio s over de organisatie en werking van de hoofdstructuur van de rampenbestrijding en crisisbeheersing van de Veiligheidsregio Utrecht. Vastgesteld

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2007 2008 26 956 Beleidsnota Rampenbestrijding 2000 2004 31 117 Bepalingen over de brandweerzorg, de rampenbestrijding, de crisisbeheersing en de geneeskundige

Nadere informatie

1. Samenvatting voorstel Op 8 juni 2018 vonden de vergaderingen van het Veiligheidsberaad en het Algemeen Bestuur IFV plaats.

1. Samenvatting voorstel Op 8 juni 2018 vonden de vergaderingen van het Veiligheidsberaad en het Algemeen Bestuur IFV plaats. 6. 1. Samenvatting voorstel Op 8 juni 2018 vonden de vergaderingen van het Veiligheidsberaad en het Algemeen Bestuur IFV plaats. 2. Algemeen : Vergadering Veiligheidsberaad 8 juni 2018 Opgesteld door:

Nadere informatie

Oefenen inzet ambulancezorg bij rampen en grootschalige ongevallen.

Oefenen inzet ambulancezorg bij rampen en grootschalige ongevallen. Oefenen inzet ambulancezorg bij rampen en grootschalige ongevallen. Inleiding Het vermogen om zo goed mogelijk de gevolgen van rampen en grootschalige, zware ongevallen te bestrijden vergt van onder meer

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 16950 2500 BZ Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Minister van Veiligheid en Justitie Veiligheidsregio's Turfmarkt 147

Nadere informatie

De Onderzoeksraad voor Veiligheid Postbus CB Den Haag

De Onderzoeksraad voor Veiligheid Postbus CB Den Haag > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag De Onderzoeksraad voor Veiligheid Postbus 95404 2509 CB Den Haag Directoraat -generaal Veiligheid Overdracht Taken en Onderwijs Schedeldoekshaven 200 2511 EZ

Nadere informatie

VOORSTEL VOOR HET AB. Datum vergadering: 14 januari Agendapunt: 13. Portefeuillehouders: De heer Wolfsen/mevrouw Westerlaken

VOORSTEL VOOR HET AB. Datum vergadering: 14 januari Agendapunt: 13. Portefeuillehouders: De heer Wolfsen/mevrouw Westerlaken VOORSTEL VOOR HET AB Datum vergadering: 14 januari 2013 Agendapunt: 13 Datum: 20 december 2012 Contactpersoon: Adriaan Buitink Telefoon: 06-21206470 E-mail: a.buitink@vru.nl Portefeuillehouders: De heer

Nadere informatie

Veiligheidsregio Fryslân. Netwerkbijeenkomst crisispartners i.h.k.v. de risico s 2012

Veiligheidsregio Fryslân. Netwerkbijeenkomst crisispartners i.h.k.v. de risico s 2012 Veiligheidsregio Fryslân Netwerkbijeenkomst crisispartners i.h.k.v. de risico s 2012 Programma bijeenkomst 1. Risicoprofiel en uitval elektriciteitsvoorziening (VRF) 2. Impact stroomstoring (Liander) 3.

Nadere informatie

Overzicht inkomende en uitgaande stukken

Overzicht inkomende en uitgaande stukken Bijlage A bij agendapunt 04: Inkomende en uitgaande stukken [AB20170213-04] Overzicht inkomende en uitgaande stukken Inkomende stukken Onderwerp Uw brief met kenmerk 17.0000425 (Foto s damesteam) Afzender

Nadere informatie

Advies. Begroting 2011 Gemeenschappelijke Regeling Hulpverlening en Veiligheid Gelderland-Zuid per 1 oktober 2010 Veiligheidsregio Gelderland Zuid

Advies. Begroting 2011 Gemeenschappelijke Regeling Hulpverlening en Veiligheid Gelderland-Zuid per 1 oktober 2010 Veiligheidsregio Gelderland Zuid Advies Begroting 2011 Gemeenschappelijke Regeling Hulpverlening en Veiligheid Gelderland-Zuid per 1 oktober 2010 Veiligheidsregio Gelderland Zuid Gemeente Nijmegen Adviesfunctie Gemeenschappelijke Regelingen

Nadere informatie

; - 3 JUNI 2009 fio^gzl. ouwaw 1- c\s. ! _^M^NT go_sterhout I

; - 3 JUNI 2009 fio^gzl. ouwaw 1- c\s. ! _^M^NT go_sterhout I ! _^M^NT go_sterhout I ; - 3 JUNI 2009 fio^gzl ouwaw 1- c\s Inspectie Openbare Orde en Veiligheid fainisterie van BirmenlandseZaken en Konmkrijksrelaties > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Inspectie

Nadere informatie

Portefeuillehouder Datum collegebesluit : 1 juni 2010 Corr. nr.:

Portefeuillehouder Datum collegebesluit : 1 juni 2010 Corr. nr.: Preadvies Portefeuillehouder : WL Datum collegebesluit : 1 juni 2010 Corr. nr.: 2010004432 Onderwerp : Programma : 5. Welzijn en zorg Commissie : Bestuur en Middelen Agenda nr. : 13, 2010/40 Voorstel tot

Nadere informatie

Bijlage nota reserves en voorzieningen Reserves

Bijlage nota reserves en voorzieningen Reserves Bijlage nota reserves en voorzieningen Reserves Algemene reserve Stand per eind 2014 1.894.000 Buffer De algemene reserve is gevormd uit rekeningresultaten uit het verleden en is de primaire buffer voor

Nadere informatie

GEMEENTE NUTH Raad: 20 mei 2014 Agendapunt: RTG: 13 mei 2014

GEMEENTE NUTH Raad: 20 mei 2014 Agendapunt: RTG: 13 mei 2014 Reg.nr:Z.06073 INT.05773 Pagina 1 van 5 GEMEENTE NUTH Raad: 20 mei 2014 Agendapunt: RTG: 13 mei 2014 AAN DE RAAD Onderwerp: Begroting 2015 Veiligheidsregio Zuid-Limburg 1. Samenvatting Op grond van de

Nadere informatie

GEMEbNIt RENSWOUDE INGEKOMEN 10 APR.» NR. Geachte mevrouw, mijnheer,

GEMEbNIt RENSWOUDE INGEKOMEN 10 APR.» NR. Geachte mevrouw, mijnheer, Aan de gemeenteraden t.a.v. de voorzitter van de raad GEMEbNIt RENSWOUDE INGEKOMEN 10 APR.» NR. i.a.a. de colleges van burgemeester en wethouders Onderwerp Consultatie jaarstukken 2013 en programmabegroting

Nadere informatie

Afsprakenlijst behorende bij het Convenant voor samenwerkingsafspraken tussen Veiligheidsregio s, Politie en ProRail

Afsprakenlijst behorende bij het Convenant voor samenwerkingsafspraken tussen Veiligheidsregio s, Politie en ProRail Afsprakenlijst behorende bij het Convenant voor samenwerkingsafspraken tussen s, Politie en Art. 1 Doelen Partijen maken afspraken over: 1. organiseert bijeenkomsten voor de Doorlopend naar - Het vergroten

Nadere informatie

Onderwerp : Zienswijzemogelijkheid programmabegroting 2018 en jaarverantwoording met resultaatbestemming 2016 Veiligheidsregio Brabant-Noord.

Onderwerp : Zienswijzemogelijkheid programmabegroting 2018 en jaarverantwoording met resultaatbestemming 2016 Veiligheidsregio Brabant-Noord. GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD Datum : 6 juni 2017 Voorstel van : college van burgemeester en wethouders Onderwerp : Zienswijzemogelijkheid programmabegroting 2018 en jaarverantwoording met resultaatbestemming

Nadere informatie

De GHOR Wij zijn er voor jou. samenwerken aan veiligheid en gezondheid 1

De GHOR Wij zijn er voor jou. samenwerken aan veiligheid en gezondheid 1 De GHOR Wij zijn er voor jou. samenwerken aan veiligheid en gezondheid 1 Dit e-magazine is een kennismaking met de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) van Veiligheidsregio Limburg-Noord;

Nadere informatie

Personele gevolgen De voorgenomen reorganisatie brengt een wijziging in de

Personele gevolgen De voorgenomen reorganisatie brengt een wijziging in de ADVIESCOMMISSIE MELDING VOORGENOMEN REORGANISATIE Advies 2010/06 Aan: De leden van de CGOP, d.t.v. CAOP t.a.v. mw. drs. C.L.D. van Agten Postbus 556 2501 CN Den Haag 1/5 Ter behandeling in het overleg

Nadere informatie

2 8 AÜG /BdG Wijziging gemeenschappelijke regeling 1 J.A. Reddingius

2 8 AÜG /BdG Wijziging gemeenschappelijke regeling 1 J.A. Reddingius Brandweer veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland Aan de colleges van Burgemeesters en Wethouders van de gemeenten in de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland Postbus 234 7300 AE Apeldoorn Prins

Nadere informatie

ons kenmerk ECCVA/U201300794 Lbr: 13/059 LOGA 13/12

ons kenmerk ECCVA/U201300794 Lbr: 13/059 LOGA 13/12 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft werkgeverschap veiligheidsregio's Samenvatting uw kenmerk ons kenmerk ECCVA/U201300794 Lbr: 13/059 LOGA 13/12

Nadere informatie

ECCVA/U Lbr. 08/118 CVA/LOGA 08/27

ECCVA/U Lbr. 08/118 CVA/LOGA 08/27 Brief aan de leden T.a.v. het college informatiecentrum tel. (070) 373 8021 betreft aanpassing artikel 15:1:11 UWO Samenvatting uw kenmerk ons kenmerk ECCVA/U200801113 Lbr. 08/118 CVA/LOGA 08/27 bijlage(n)

Nadere informatie

De veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is gebaseerd op verlengd lokaal bestuur en is een samenwerkingsverband tussen 26 gemeenten.

De veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is gebaseerd op verlengd lokaal bestuur en is een samenwerkingsverband tussen 26 gemeenten. BELEIDSPLAN 2011-2015 VEILIGHEIDSREGIO MIDDEN- EN WEST-BRABANT Bijlage 3. Sturing en organisatie De veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is gebaseerd op verlengd lokaal bestuur en is een samenwerkingsverband

Nadere informatie

Adviesnota voor de raad. Rian van Osch

Adviesnota voor de raad. Rian van Osch Adviesnota voor de raad Onderwerp : Jaarverslag en jaarrekening 2012 Veiligheidsregio Gelderland-Zuid Datum collegebesluit : Dinsdag 23 april 2013 Datum raadsvergadering : Donderdag 30 mei 2013 Agendapunt

Nadere informatie

Project Kwaliteit brandweerpersoneel. De brandweer wordt nog veiliger en beter

Project Kwaliteit brandweerpersoneel. De brandweer wordt nog veiliger en beter Project Kwaliteit brandweerpersoneel De brandweer wordt nog veiliger en beter VAKBEKWAAM WORDEN, VAKBEKWAAM BLIJVEN Wat verandert er concreet? Alle medewerkers van de brandweer worden voortaan opgeleid,

Nadere informatie

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND datum indiening: 19 mei 2014 datum/agendapunt B&Wvergadering: 270514/304 afdeling: Bouwtoeziciit Onderwerp: Jaarprogramma Wet algemene bepalingen

Nadere informatie

De Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Postbus 20017 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Veiligheid & Gezondheidsregio Groningen (voorheen H&OG)

Gemeenschappelijke Regeling Veiligheid & Gezondheidsregio Groningen (voorheen H&OG) Gemeenschappelijke Regeling Veiligheid & Gezondheidsregio Groningen (voorheen H&OG) Onderwerp: Toelichting op Beleidsbegroting 2012 Bijlage: V&GR Beleidsbegroting 2012 Datum: 26 mei 2011 Hierna treft u

Nadere informatie

Nummer : 2009/64 Datum : 1 oktober 2009 : Convenant Veiligheidsregio Zeeland en vorming één Brandweer Zeeland

Nummer : 2009/64 Datum : 1 oktober 2009 : Convenant Veiligheidsregio Zeeland en vorming één Brandweer Zeeland Voorbereidende raadsvergadering: 20 oktober 2009 Besluitvormende raadsvergadering: 10 november 2009 Portefeuillehouder: S.W.G.M. Kramer AAN DE GEMEENTERAAD Nummer : 2009/64 Datum : 1 oktober 2009 Onderwerp

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp: Jaarrekening 2007 en begroting 2009 van de Veiligheidsregio Brabant-Noord. 1) Status

Raadsvoorstel. Onderwerp: Jaarrekening 2007 en begroting 2009 van de Veiligheidsregio Brabant-Noord. 1) Status Raadsvoorstel Agendanr. : Onderwerp: Jaarrekening 2007 en begroting 2009 van de Veiligheidsregio Brabant-Noord Reg.nr. : B&W verg.. : Cie_verg. : Raadsverg.. : 1) Status Ter uitvoering van het bepaalde

Nadere informatie

Rampenplan Gemeente Assen 2007 Deel I: Algemeen

Rampenplan Gemeente Assen 2007 Deel I: Algemeen Rampenplan Gemeente Assen 2007 Deel I: Algemeen Rampenplan Gemeente Assen 2007 versie 9 mei 2007 Inleiding Het voorliggende Rampenplan Gemeente Assen 2007 beschrijft de organisatie en werkwijze van de

Nadere informatie

burgemeester B. C. Hoekstra / wethouder B. Plandsoen

burgemeester B. C. Hoekstra / wethouder B. Plandsoen Nummer 2012004771 Onderwerp: Begrotingsstukken GR V&GR 2011-2013 Programmanummer 6 / 2 Portefeuillehouder Behandeling in de raadscommissie: Voorstel aan de gemeenteraad: Bijlage(n): burgemeester B. C.

Nadere informatie

B en W d.d

B en W d.d B en W 14.0354 d.d. 8-4-2014 Onderwerp Reactie aan VNG op de onderzoeksrapportage Groot-onderhoud gemeentefonds Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. Vast te stellen de brief aan de gemeenteraad

Nadere informatie

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL 10G / I. Drupsteen BVL Ke. Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio Twente.

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL 10G / I. Drupsteen BVL Ke. Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio Twente. SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 10G201737 390433 / 390433 I. Drupsteen BVL Ke AGENDANUMMER BELEIDSPROGRAMMA/BELEIDSLIJN 08 - Inwoners en bestuur REDEN VAN

Nadere informatie

Operationele Regeling VRU

Operationele Regeling VRU Operationele Regeling VRU Uitwerking van de Wet veiligheidsregio s over de organisatie en werking van de hoofdstructuur van de rampenbestrijding en crisisbeheersing van de Veiligheidsregio Utrecht. Vastgesteld

Nadere informatie

Bijlage A, behorende bij artikel 2 lid 1 Besluit personeel veiligheidsregio s

Bijlage A, behorende bij artikel 2 lid 1 Besluit personeel veiligheidsregio s Bijlage A, behorende bij artikel 2 lid 1 Besluit personeel veiligheidsregio s Supplement cc. Functie strategisch manager Functie zoals genoemd in artikel 2 lid 1 sub cc Besluit personeel veiligheidsregio

Nadere informatie

Samenvatting wetsvoorstel Veiligheidsregio s

Samenvatting wetsvoorstel Veiligheidsregio s Samenvatting wetsvoorstel Veiligheidsregio s Deze samenvatting is een verkorte en bewerkte versie van de conceptversie van de Wet op de Veiligheidsregio s (werktitel). Het betreft geen interpretatie of

Nadere informatie

Begroting 2015. V Ą Vėiligheidsregio. ^ Drenthe

Begroting 2015. V Ą Vėiligheidsregio. ^ Drenthe Begroting 215 V Ą Vėiligheidsregio ^ Drenthe VOORWOORD Dit is d e t w e e d e b e g r o t i n g v a n V e i l i g h e i d s r e g i o D r e n t h e ( V R D ). Hierin is h e t v o l i e d i g e b u d g

Nadere informatie

Ministerie van Veiligheid en Justitie

Ministerie van Veiligheid en Justitie Ministerie van Veiligheid en Justitie > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Het Veiligheidsberaad t.a.v. de voorzitter mw. G. Faber Postbus 7010 6801 HA ARNHEM Minister van Veiligheid en Justitie

Nadere informatie

Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure (GRIP)

Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure (GRIP) Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure (GRIP) Inleiding Een goede coördinatie tussen betrokken hulpdiensten is bij de bestrijding van complexe incidenten van groot belang. Het model voor

Nadere informatie

ALGEMEEN BESTUUR 6 JULI Rapportage 1 e observatieperiode (Quadrimester 1)

ALGEMEEN BESTUUR 6 JULI Rapportage 1 e observatieperiode (Quadrimester 1) ALGEMEEN BESTUUR 6 JULI 2015 Rapportage 1 e observatie (Quadrimester 1) 1. Financiën op hoofdlijnen (1) Concern per rubriek x 1000 Totaal VRU Directe personele kosten 54.017 17.595 54.017 - Ondersteunende

Nadere informatie

AGENDAPUNT NO. 16. AAN DE RAAD

AGENDAPUNT NO. 16. AAN DE RAAD Voorstel tot instemming met wijziging van de gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland.. AGENDAPUNT NO. 16. AAN DE RAAD Samenvatting/Advies De Veiligheidsregio Noord en Oost

Nadere informatie

Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost.

Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost. gemeente Eindhoven 17R7206 Raadsnummer Inboeknummer 17bst00423 B&W beslisdatum 04 april 2017 Dossiernummer 17.14.151 Raadsvoorstel Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost. Inleiding

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2010 254 Besluit van 24 juni 2010, houdende wijziging van de Ambtsinstructie commissaris van de Koning 0 Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin

Nadere informatie

MOED brandweer VNOG T.b.v. de 22 gemeenteraden

MOED brandweer VNOG T.b.v. de 22 gemeenteraden MOED brandweer VNOG T.b.v. de 22 gemeenteraden ü Aanleiding MOED ü Algemene informatie brandweer in de veiligheidsregio ü Inhoud MOED ü Samenvatting uitspraken algemeen bestuur 1. Aanleiding MOED De wereld

Nadere informatie

Memo: Wob-verzoek inhuur

Memo: Wob-verzoek inhuur Memo: Wob-verzoek inhuur Aan: Leden Algemeen Bestuur VRU Van: Algemeen directeur Datum: 13 juli 2017 Onderwerp: Wob-verzoek inhuur Bijlagen: A. Overzicht inhuuropdrachten groter dan 100.000 B. Normen WNT

Nadere informatie

Handreiking Interbestuurlijk Toezicht (IBT) 2019 voor gemeenten

Handreiking Interbestuurlijk Toezicht (IBT) 2019 voor gemeenten Handreiking Interbestuurlijk Toezicht (IBT) 2019 voor gemeenten Toelichting en instructie bij het Format voor de Rapportage IBT over 2018 Deze handreiking bevat een nadere toelichting op en instructie

Nadere informatie

KADERNOTA Zienswijzen

KADERNOTA Zienswijzen KADERNOTA 2018 Zienswijzen Overzicht Zienswijze Aantal Instemming/geen zienswijze 20 Instemming met voorbehoud 5 Gedeeltelijke instemming 1 Totaal: 26 2 Samenvatting (1) Onderwerpen opmerkingen in zienswijzen:

Nadere informatie

Algemeen Bestuur Veiligheidsregio Hollands Midden d.d. 12 november 2009 Agendapunt BG.2A Onderdeel AB Regionale Brandweer en GHOR Titel

Algemeen Bestuur Veiligheidsregio Hollands Midden d.d. 12 november 2009 Agendapunt BG.2A Onderdeel AB Regionale Brandweer en GHOR Titel BG.2A Algemeen Bestuur Veiligheidsregio Hollands Midden Bijlagen 5 d.d. 12 november 2009 Agendapunt BG.2A Onderdeel AB Regionale Brandweer en GHOR Titel Gewijzigde Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio

Nadere informatie

Portefeuillehouder: M.A.P. Michels Behandelend ambtenaar A. Venema, (t.a.v. AA. Venema)

Portefeuillehouder: M.A.P. Michels Behandelend ambtenaar A. Venema, (t.a.v. AA. Venema) Vergadering: Agendanummer: 9 Status: Opiniërend Portefeuillehouder: M.A.P. Michels Behandelend ambtenaar A. Venema, 0595 447724 E mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. AA. Venema) Aan de gemeenteraad, Onderwerp:

Nadere informatie

Handreiking Interbestuurlijk Toezicht (IBT) voor gemeenten

Handreiking Interbestuurlijk Toezicht (IBT) voor gemeenten Handreiking Interbestuurlijk Toezicht (IBT) voor gemeenten Januari 2018 Toelichting en instructie bij het Format voor de Rapportage IBT over 2017 De provincie Zuid-Holland heeft in het afgelopen jaar in

Nadere informatie

De doelstelling is om te komen tot een programma-/productbegroting vanaf het begrotingsjaar 2017.

De doelstelling is om te komen tot een programma-/productbegroting vanaf het begrotingsjaar 2017. Betreft Begroting Veiligheidsregio Zuid Limburg Vergaderdatum 28 mei 2015 Gemeenteblad 2015 / Agendapunt Aan de Raad Voorstel De gemeenteraad wordt voorgesteld: - In te stemmen met de begroting Veiligheidsregio

Nadere informatie

Bijlage A. Ingekomen stukken

Bijlage A. Ingekomen stukken Bijlage A. Ingekomen stukken 2013.03.25/03 Nr./Afzender 1/ Gemeente Bunschoten Datum 20 december 2012 Onderwerp Reactie raad op gewijzigde programmabegroting 2013 Reg.nr. 13.500011 Nr./Afzender 2/ Gemeente

Nadere informatie

Cools, Luuk 24-12-2014

Cools, Luuk 24-12-2014 Inlichten instantie via e-mail Page 1 of 2 Cools, Luuk Van: VNG [VNG@VNG.NL] Verzonden: dinsdag 23 december 2014 16:24 Aan: VNG Onderwerp: Lbr. 14/097 - Uitkomst ledenraadpleging informatievoorziening

Nadere informatie

Beslisnotitie Veiligheidsregio Hollands Midden

Beslisnotitie Veiligheidsregio Hollands Midden B.1 1. Algemeen Onderwerp: Beslisnotitie Veiligheidsregio Hollands Midden Implementatie Slachtoffer Informatie Systematiek (SIS) in de VRHM en opzeggen convenanten Nederlandse Rode Kruis Opgesteld door:

Nadere informatie

Adviesnota voor de raad. Antoinette van Dam-van Genderen

Adviesnota voor de raad. Antoinette van Dam-van Genderen Adviesnota voor de raad Onderwerp Jaarverslag 2011 Veiligheidsregio Gelderland-Zuid Datum collegebesluit dinsdag 24 april 2012 Datum raadsvergadering Donderdag 24 mei 2012 Agendapunt Portefeuillehouder

Nadere informatie

Notitie inzet NL-Alert

Notitie inzet NL-Alert Notitie inzet NL-Alert In de afgelopen jaren richt de (rijks)overheid zich steeds meer op een betere vorm van informatie aan de burger. In het geval van (dreigende) crises of incidenten is het immers van

Nadere informatie

o~~çëîççêëíéä= jaar stuknr. Raad categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA A 15 07/304

o~~çëîççêëíéä= jaar stuknr. Raad categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA A 15 07/304 o~~çëîççêëíéä= låçéêïéêéw= Beslisdocument 2007 vorming Veiligheidsregio Drenthe Portefeuillehouder: H.G. Jumelet Concernstaf Concernstaf J. Habing, telefoon ((0591)68 55 57) = ^~å=çé=öéãééåíéê~~ç= sççêöéëíéäç=äéëäìáí=

Nadere informatie

Kosten en financiering veiligheidsregio s niet transparant

Kosten en financiering veiligheidsregio s niet transparant Wat mag veiligheid kosten? Kosten en financiering veiligheidsregio s niet transparant Marcel Hoogwout, Jacco van Gastel en Hans Verdellen Met de opschaling naar regionaal niveau van alle brandweertaken

Nadere informatie

Samenvatting Begroting Veiligheidsregio MWB 2011

Samenvatting Begroting Veiligheidsregio MWB 2011 Samenvatting Begroting Veiligheidsregio MWB 2011 Versie 28 april 2010 Dit is de versie die in procedure is gebracht bij gemeenten Samenvatting Begroting 2011 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 1.1 Procedure

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.15.0695 B.15.0695 Landgraaf, 13 april 2015 ONDERWERP: Zienswijze over toekomstscenario's van de GHOR. Raadsvoorstelnummer: 23

Nadere informatie

Verzoek om medewerking bij opheffing Stichting GMK en wijziging Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Verzoek om medewerking bij opheffing Stichting GMK en wijziging Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio Midden- en West Brabant Aan de Raad Made, 9 oktober 2006 Raadsvergadering: 14 december 2006 Nummer raadsnota: 13 Onderwerp: Verzoek om medewerking bij opheffing Stichting GMK en wijziging Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio

Nadere informatie

Bijlage A, behorende bij artikel 2 lid 1 Besluit personeel veiligheidsregio s

Bijlage A, behorende bij artikel 2 lid 1 Besluit personeel veiligheidsregio s Bijlage A, behorende bij artikel 2 lid 1 Besluit personeel veiligheidsregio s Supplement aa. Functie specialist opleiden en oefenen Functie zoals genoemd in artikel 2 lid 1 sub aa. Besluit personeel veiligheidsregio

Nadere informatie

Tussenrapportage juni

Tussenrapportage juni Tussenrapportage juni Veiligheidsregio Groningen Pagina 2 van 8 1 Inleiding Conform artikel 7 van de financiële verordening van de Gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Groningen (VRG) wordt u de

Nadere informatie

Bijlage A Taken op het gebied van de brandveiligheid en hulpverlening

Bijlage A Taken op het gebied van de brandveiligheid en hulpverlening Bijlage A Taken op het gebied van de brandveiligheid en hulpverlening (Behorende bij bestuursafspraken gemeente Beverwijk met de Veiligheidsregio Kennemerland i.o.*) * De Veiligheidsregio Kennemerland

Nadere informatie