TIJDELIJKE TENTOONSTELLING IN HET M HKA: AMBERES - ROBERTO BOLAÑO S ANTWERPEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TIJDELIJKE TENTOONSTELLING IN HET M HKA: AMBERES - ROBERTO BOLAÑO S ANTWERPEN"

Transcriptie

1 TIJDELIJKE TENTOONSTELLING IN HET M HKA:

2 In het M HKA zijn verschillende betalende tentoonstellingen. Deze tentoonstellingen kan ik alleen maar zien tijdens een bepaalde periode. Daarna zal ik deze tentoonstelling niet meer kunnen bezoeken. Dan is er een andere tentoonstelling. Dit stappenplan gaat over tentoonstelling AMBERES - ROBERTO BOLAÑO S ANTWERPEN. In dit stappenplan kan ik lezen wat ik allemaal zal zien in de tentoonstelling. Deze tentoonstelling kan ik zien in het M HKA vanaf 7 juni 2019 tot 15 september In deze tentoonstelling is er veel lawaai. Er spelen enkele films in deze zalen. Als ik daar niet zo goed tegenkan, breng ik best mijn koptelefoon mee. Ik doe deze koptelefoon aan in deze tentoonstelling. Om deze tentoonstelling te bekijken moet ik een ticket kopen aan de kassa. Ik kan lezen hoe ik dit moet doen in het gewone stappenplan van het M HKA. Als ik een ticket heb gekocht, begint mijn bezoek aan de tentoonstelling. De ingang van de tentoonstelling is op de tweede verdieping in de exporuimte. Ik stap door de opening links naast de kassa.

3 Ik ga naar boven met de trap. Ik kan ook met de lift naar boven gaan. Er zijn twee liften in het M HKA. De eerste lift is aan de rechterkant van de balie. De tweede lift kan ik vinden als ik door de opening naast de balie ga. De lift is om de hoek aan de linkerkant. Deze lift is groter. Hier kan ik met een buggy of rolstoel gemakkelijk in. Deze lift stopt enkel op de verdiepingen met een even nummer. Dit is de benedenverdieping, verdieping 2, verdieping 4 en verdieping 6.

4 In elke lift hangt een kleine affiche waarop ik kan lezen wat ik op elke verdieping kan zien. Als ik deze lift neem kom ik direct in de tentoonstelling uit. Ik zal dan door de zaal moeten wandelen, naar de glazen deuren, om daar mijn bezoek te beginnen. Ik ben op de tweede verdieping. Voor mij kan ik informatie lezen over de tentoontelling. Ik kan ook in de zaal bij elk kunstwerk de bijhorende teksten lezen. Als je liever uit een boekje lees, kan ik dit aan de balie kopen.

5 Ik ga door de linkerdeur naar de tentoonstelling. In de hele tentoonstelling spelen verschillende films. Het geluid van deze films is luid. Ik hoor mensen praten, treingeluid, iemand typen en zoveel meer. Als ik daar niet zo goed tegenkan, zet ik best mijn koptelefoon op. Als ik op voorhand al eens wil horen, hoe deze tentoonstelling klinkt dan kan ik dit geluidsfragment beluisteren: Ik ben in de tentoonstellingsruimte. Ik ben in het midden van de tentoonstelling. Ik kan naar links of naar rechts gaan om mijn bezoek aan deze tentoonstelling te beginnen. In dit stappenplan begint de uitleg aan de linkerkant. Sommige kunstwerken in deze tentoonstelling bevatten expliciete beelden. Dat wil zeggen dat er naakte beelden te zien zijn en soms ook geweld.

6 In de zaal links van de ingang is het donker. In deze zaal staan 4 kunstwerken waarop een film is te zien. Deze schermen geven licht. Hiernaast staan twee van deze kunstwerken afgebeeld. M HKA Dit is een van de kunstwerken in deze zaal. Het geluid van deze film is luid. Ik hoor een man praten in het Russisch. Ik hoor ook iemand typen en zuchten. Deze film duurt ongeveer 3 minuten. Dit is de vierde film in deze zaal. Deze film is zeer rustig. Ik ga naar de volgende zaal. In deze zaal is er veel licht. Ik ga dus van een ruimte met weinig licht naar een ruimte met veel licht.

7 Aan de rechterkant van deze zaal is een scherm. Een projector projecteert diaslides op dit scherm. Elke keer wanneer er een nieuwe dia verschijnt, hoor ik een klikkend geluid. Achter dit diascherm hangt een kunstwerk in de lucht. Ik mag er rond stappen. Ik doe mijn best om het kunstwerk niet aan te raken. Daarnaast staan twee kleine televisieschermen. Op deze televisieschermen spelen films. Deze films duren iets meer dan 15 minuten. Aan de linkerkant van deze zaal is een kunstwerk waarbij verschillende voorwerpen op de grond liggen. Ik mag tussen de voorwerpen stappen. Ik doe mijn best om het kunstwerk niet aan te raken.

8 In de linkerkant van deze zaal speelt een film. Deze film duurt ongeveer 12 minuten. Ik kan tijdens de film op deze stoelen gaan zitten als ik dat wil. Op het einde van de zaal is er een ronde zaal met twee kunstwerken.

9 Ik mag op de zwarte vloer stappen. Op het plafond zie ik een zwarte cirkel. Als ik onder de zwarte cirkel stap, hoor ik een echo. Als ik klaar ben met deze zaal, keer ik terug naar het startpunt van de tentoonstelling. Ik ben bij het startpunt van de tentoonstelling. Ik stap verder naar de rechterkant van de zaal. Ik ga van een ruimte met weinig licht naar een ruimte met veel licht. In deze zaal hangen enkele kunstwerken.

10 Ik ga naar rechts. Ik ben in een kleine zaal. In deze zaal zijn enkele kunstwerken. Via de opening aan de andere kant van de zaal kan ik naar de volgende zaal. Ik ben in de volgende zaal. In deze zaal staan verschillende kunstwerken. Dit is een van de kunstwerken. Ik mag op dit kunstwerk gaan zitten als ik dat wil.

11 Op dit kunstwerk staat een televisiescherm waarop ik een film kan zien. Er is ook een scherm waarop een film speelt. Deze film duur ongeveer 2 uur. Ik hoor het geluid van deze film in de hele zaal. Tijdens de film kan ik op deze stoelen gaan zitten als ik dat wil. Een van de kunstwerken in deze zaal is een projector die diaslides projecteert op een scherm.

12 De projector maakt een klikkend geluid elke keer wanneer er naar een nieuwe dia gegaan wordt. Ik ga terug naar deze ruimte. Aan de rechterkant van deze ruimte is nog een zaal. Dit is de ingang van deze zaal. Als ik in deze zaal stap, zal ik stappen op tapijt.

13 Ik mag alleen naar dit kunstwerk gaan kijken als ik ouder ben dan 15 jaar. Dat is omdat er in de film expliciete beelden getoond worden. Dat wil zeggen dat ik naakte mensen zal zien en geweld. In deze zaal is het donker. Het scherm geeft veel licht. Ik hoor het geluid van de film. Deze film duurt ongeveer 2 uur. Ik kan tijdens de film op deze stoelen gaan zitten als ik dat wil.

14 In de zaal naast de film is er veel licht. Dit is de laatste zaal in deze tentoonstelling. Via de glazen deur in deze zaal kan ik terug naar de traphal gaan.

TIJDELIJKE TENTOONSTELLING IN HET M HKA: THE PERFECT KISS

TIJDELIJKE TENTOONSTELLING IN HET M HKA: THE PERFECT KISS TIJDELIJKE TENTOONSTELLING IN HET M HKA: In het M HKA zijn verschillende betalende tentoonstellingen. Deze tentoonstellingen kan ik alleen maar zien tijdens een bepaalde periode. Daarna zal ik deze tentoonstelling

Nadere informatie

TIJDELIJKE TENTOONSTELLING IN HET M HKA: HEDWIG HOUBEN - SWEEP, TAP, SWOOOOOP

TIJDELIJKE TENTOONSTELLING IN HET M HKA: HEDWIG HOUBEN - SWEEP, TAP, SWOOOOOP TIJDELIJKE TENTOONSTELLING IN HET M HKA: HEDWIG HOUBEN - SWEEP, TAP, SWOOOOOP In het M HKA zijn verschillende betalende tentoonstellingen. Deze tentoonstellingen kan ik alleen maar zien tijdens een bepaalde

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET MSK

MIJN BEZOEK AAN HET MSK MIJN BEZOEK AAN HET MSK WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het MSK. Dit is het Museum voor Schone Kunsten in Gent. In dit museum kan ik veel kunstwerken zien. Deze bundel legt me uit wat

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET MUSEUM VOOR NATUURWETENSCHAPPEN

MIJN BEZOEK AAN HET MUSEUM VOOR NATUURWETENSCHAPPEN MIJN BEZOEK AAN HET MUSEUM VOOR NATUURWETENSCHAPPEN WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het Museum voor Natuurwetenschappen. Dit is een museum in Brussel waar ik veel te weten zal komen over

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN VOLKSSTERRENWACHT URANIA IN HOVE

MIJN BEZOEK AAN VOLKSSTERRENWACHT URANIA IN HOVE MIJN BEZOEK AAN VOLKSSTERRENWACHT URANIA IN HOVE WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar de volkssterrenwacht Urania. Dit is een centrum voor sterrenkunde in Hove waar ik veel te weten zal komen

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN LINDEPAVILJOEN IN ZOERSEL

MIJN BEZOEK AAN LINDEPAVILJOEN IN ZOERSEL MIJN BEZOEK AAN LINDEPAVILJOEN IN ZOERSEL WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het Lindepaviljoen. Dit is een museum over de lindeboom in Zoersel waar een kunstenaar beelden uit gehouwen heeft.

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN M - MUSEUM LEUVEN

MIJN BEZOEK AAN M - MUSEUM LEUVEN MIJN BEZOEK AAN M - MUSEUM LEUVEN M-Museum Leuven HOE GEBRUIK IK HET STAPPENPLAN? Leuk dat je hebt besloten om naar M - Museum Leuven te gaan. In samenwerking met de provincie Vlaams- Brabant stelde Toerisme

Nadere informatie

HIDRODOE IN HERENTALS

HIDRODOE IN HERENTALS MIJN BEZOEK AAN HIDRODOE IN HERENTALS Mie De Backer WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar Hidrodoe. Dit is een interactief doe-centrum over alles wat met water te maken heeft in Herentals. Het

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET SERPENTARIUM IN BLANKENBERGE

MIJN BEZOEK AAN HET SERPENTARIUM IN BLANKENBERGE MIJN BEZOEK AAN HET SERPENTARIUM IN BLANKENBERGE WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het Serpentarium. Dit is een reptielendierentuin in Blankenberge waar ik veel dieren zal kunnen zien. Veel

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN DRUIVENSERRE & WIJNKELDER SONIEN

MIJN BEZOEK AAN DRUIVENSERRE & WIJNKELDER SONIEN MIJN BEZOEK AAN DRUIVENSERRE & WIJNKELDER SONIEN HOE GEBRUIK IK HET STAPPENPLAN? Leuk dat je hebt besloten om naar Druivenserre & Wijnkelder Soniën te gaan. In samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET FORT VAN BREENDONK IN WILLEBROEK

MIJN BEZOEK AAN HET FORT VAN BREENDONK IN WILLEBROEK MIJN BEZOEK AAN HET FORT VAN BREENDONK IN WILLEBROEK WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het Fort van Breendonk. Dit is een Belgisch fort gebouwd in Willebroek voor de Eerste Wereldoorlog.

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET NATUUR- EN ERFGOEDMUSEUM VAN NATUURPUNT IN TURNHOUT

MIJN BEZOEK AAN HET NATUUR- EN ERFGOEDMUSEUM VAN NATUURPUNT IN TURNHOUT MIJN BEZOEK AAN HET NATUUR- EN ERFGOEDMUSEUM VAN NATUURPUNT IN TURNHOUT WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het Natuur- en Erfgoedmuseum van Natuurpunt. Een kortere naam is het Natuurpunt

Nadere informatie

Mijn bezoek aan het Huis van Alijn

Mijn bezoek aan het Huis van Alijn Mijn bezoek aan het Huis van Alijn Het Huis van Alijn is een museum over tradities, gewoontes en rituelen in het dagelijks leven. Ik herken er van alles uit de tijd van mijn grootouders, mijn ouders en

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET DAMIAANMUSEUM

MIJN BEZOEK AAN HET DAMIAANMUSEUM MIJN BEZOEK AAN HET DAMIAANMUSEUM HOE GEBRUIK IK HET STAPPENPLAN? Leuk dat je hebt besloten om naar het Damiaanmuseum te gaan. In samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant stelde Toerisme voor Autisme

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET FORT VAN OELEGEM. Mie De Backer

MIJN BEZOEK AAN HET FORT VAN OELEGEM. Mie De Backer MIJN BEZOEK AAN HET FORT VAN OELEGEM Mie De Backer WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het Fort van Oelegem. Dit is een fort en vleermuizenreservaat in Ranst. Veel mensen vinden een bezoek

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET INDUSTRIEMUSEUM

MIJN BEZOEK AAN HET INDUSTRIEMUSEUM MIJN BEZOEK AAN HET INDUSTRIEMUSEUM Het gebouw van het Industriemuseum, was vroeger een textielfabriek: een katoenspinnerij. Nu is het een museum over de industriële samenleving en geschiedenis. Ik leer

Nadere informatie

Sociaal Verhaal: een theatervoorstelling in NTGent Minnemeers

Sociaal Verhaal: een theatervoorstelling in NTGent Minnemeers Sociaal Verhaal: een theatervoorstelling in NTGent Minnemeers Visuele voorstelling van een theaterbezoek voor kinderen met een autismespectrumstoornis, bedoeld ter voorbereiding op een nieuwe ervaring

Nadere informatie

SOCIAAL VERHAAL: EEN THEATERVOORSTELLING IN NTGENT SCHOUWBURG

SOCIAAL VERHAAL: EEN THEATERVOORSTELLING IN NTGENT SCHOUWBURG SOCIAAL VERHAAL: EEN THEATERVOORSTELLING IN NTGENT SCHOUWBURG Visuele voorstelling van een theaterbezoek voor kinderen met een autismespectrumstoornis, bedoeld ter voorbereiding op een nieuwe ervaring

Nadere informatie

Een retour Rotterdam

Een retour Rotterdam 71 71 HOOFDSTUK 5 Een retour Rotterdam WOORDEN 1 Wat hoort bij elkaar? 1 zebrapad a pinnen 2 auto b binnengaan 3 automaat c oversteken 4 ingang d parkeren 2 Kies uit: tram vertraging door de week strippenkaart

Nadere informatie

MIJN RONDLEIDING IN DE LUCHTHAVEN VAN ANTWERPEN

MIJN RONDLEIDING IN DE LUCHTHAVEN VAN ANTWERPEN MIJN RONDLEIDING IN DE LUCHTHAVEN VAN ANTWERPEN HOE GEBRUIK IK HET STAPPENPLAN? Leuk dat je hebt besloten om een rondleiding te volgen in de luchthaven van Antwerpen. Toerisme voor Autisme stelde een stappenplan

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET SPORTIMONIUM

MIJN BEZOEK AAN HET SPORTIMONIUM MIJN BEZOEK AAN HET SPORTIMONIUM HOE GEBRUIK IK HET STAPPENPLAN? Leuk dat je hebt besloten om naar het Sportimonium te gaan. In samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant stelde Toerisme voor Autisme

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN DOMEIN DE PUTTEN IN KASTERLEE

MIJN BEZOEK AAN DOMEIN DE PUTTEN IN KASTERLEE MIJN BEZOEK AAN DOMEIN DE PUTTEN IN KASTERLEE WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar t Tofste Speelhuis en Clubhuis. Dit is een binnenspeeltuin in Domein De Putten in Kasterlee. Veel mensen vinden

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET EMABB IN BOOM

MIJN BEZOEK AAN HET EMABB IN BOOM MIJN BEZOEK AAN HET EMABB IN BOOM WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het EMABB. Dit is de afkorting van het Ecomuseum en Archief van de Boomse Baksteen. Dit is een steenbakkerijmuseum in

Nadere informatie

DE SINT- ROMBOUTSTOREN IN MECHELEN

DE SINT- ROMBOUTSTOREN IN MECHELEN MIJN BEZOEK AAN DE SINT- ROMBOUTSTOREN IN MECHELEN foto: Mie De Backer WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar de Sint-Romboutstoren. Dit is een belforttoren in Mechelen. Hier hangen de stadsklokken

Nadere informatie

Ga op de brug staan aan de Koningstraat en kijk in de richting van de Poortersloge. (Vandaag : Rijksarchief Brugge)

Ga op de brug staan aan de Koningstraat en kijk in de richting van de Poortersloge. (Vandaag : Rijksarchief Brugge) ADORNES ACHTERNA IN HET HEDENDAAGSE BRUGGE Je volgt de route van de middeleeuwse boten en bezoekt enkele historische gebouwen die vroeger en nu belangrijk waren en zijn voor Brugge. Een ommetje langs het

Nadere informatie

Sociaal Verhaal: een theatervoorstelling in de NTGent schouwburg

Sociaal Verhaal: een theatervoorstelling in de NTGent schouwburg Sociaal Verhaal: een theatervoorstelling in de NTGent schouwburg Visuele voorstelling van een theaterbezoek voor kinderen met een autismespectrumstoornis, bedoeld ter voorbereiding op een nieuwe ervaring

Nadere informatie

Bezoekersgids Voor de tentoonstelling ZieZo Marokko (2015-2018) 4 all. ziezo marokko. gids > 1

Bezoekersgids Voor de tentoonstelling ZieZo Marokko (2015-2018) 4 all. ziezo marokko. gids > 1 Bezoekersgids Voor de tentoonstelling ZieZo Marokko (2015-2018) 4 all ziezo marokko gids > 1 gids voor een bezoek aan de tentoonstelling ZieZo Marokko Vandaag ga ik naar het Tropenmuseum. In het museum

Nadere informatie

MYSTERYGUEST VERSLAG AMSTERDAM MUSEUM WOENSDAG JULI 2013

MYSTERYGUEST VERSLAG AMSTERDAM MUSEUM WOENSDAG JULI 2013 MYSTERYGUEST VERSLAG AMSTERDAM MUSEUM WOENSDAG JULI 2013 PO BOX 15726 1001 NE AMSTERDAM TEL: 31 (0)20-5285500 FAX: (0)20-5285505 WWW.QUALITYBUILDING.NL Bezoek gegevens quality building Hospitality & MysteryGuest

Nadere informatie

Microsoft Powerpoint 2010 STAPPENPLANNEN

Microsoft Powerpoint 2010 STAPPENPLANNEN Microsoft Powerpoint 2010 STAPPENPLANNEN STAP 1: MICROSOFT POWERPOINT 2010 STARTEN... 2 STAP 2: EEN BEGINDIA MAKEN... 2 STAP 3: EEN AFBEELDING TOEVOEGEN (LOCATIE VRIJ TE BEPALEN)... 3 STAP 4: ACHTERGRONDKLEUR

Nadere informatie

Presentatiekaart - folder

Presentatiekaart - folder Presentatiekaart - folder Je laat zien wat het antwoord is op de en hoe je eraan gekomen bent. Een folder geeft een korte uitleg van een probleem en wordt gebruikt om mensen in te lichten over bijvoorbeeld

Nadere informatie

Museumexpeditie. g r o e p 7 e n 8. Jouw naam:

Museumexpeditie. g r o e p 7 e n 8. Jouw naam: Museumexpeditie g r o e p 7 e n 8 Jouw naam: Welkom in het Natuurmuseum Fryslân. Het thema van het Natuurmuseum is de natuur van Fryslân. Drie verdiepingen vol informatie, bijzondere dieren en planten,

Nadere informatie

Context In dit document vind je belangrijke informatie over de nieuwe lokalen op de locatie Usquare. Lees dit document aandachtig aub.

Context In dit document vind je belangrijke informatie over de nieuwe lokalen op de locatie Usquare. Lees dit document aandachtig aub. Context In dit document vind je belangrijke informatie over de nieuwe lokalen op de locatie Usquare. Lees dit document aandachtig aub. Ligging Usquare in Etterbeek Vanaf oktober 2018 worden er een aantal

Nadere informatie

Sociaal Verhaal: een theatervoorstelling in NTGent Arca

Sociaal Verhaal: een theatervoorstelling in NTGent Arca Sociaal Verhaal: een theatervoorstelling in NTGent Arca Visuele voorstelling van een theaterbezoek voor kinderen met een autismespectrumstoornis, bedoeld ter voorbereiding op een nieuwe ervaring en de

Nadere informatie

Lelie 63 m 2 Roos 87 m 2. 3 e verdieping nr. 120 t/m 130. Woningtype

Lelie 63 m 2 Roos 87 m 2. 3 e verdieping nr. 120 t/m 130. Woningtype 63 m 2 87 m 2 3 e verdieping nr. 120 t/m 130 agnerplein 126 128 130 124 122 120 63 m 2 87 m 2 4 e verdieping nr. 132 t/m 142 agnerplein 138 140 142 136 134 132 63 m 2 87 m 2 5 e verdieping nr. 144 t/m

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN DE STOOMGROEP IN TURNHOUT

MIJN BEZOEK AAN DE STOOMGROEP IN TURNHOUT MIJN BEZOEK AAN DE STOOMGROEP IN TURNHOUT WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar de Stoomgroep. Dit is een miniatuurspoorweg in Turnhout waar ik op kleine treinen kan rijden. Veel mensen vinden

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Epson multimedia projector EB-595Wi

Gebruikershandleiding Epson multimedia projector EB-595Wi Gebruikershandleiding Epson multimedia projector EB-595Wi Algemene tips: - Gebruik geen whiteboard stiften op het middenbord, maar alleen de bijgeleverde digitale pennen. - Bedien de beamer alleen via

Nadere informatie

Het aanmaken van een glog. Je kunt het eerst gratis proberen.

Het aanmaken van een glog. Je kunt het eerst gratis proberen. Het aanmaken van een glog. Je kunt het eerst gratis proberen. Vul hier je gegevens in. Bedenk met welke naam (nickname) je zichtbaar wilt zijn. Deze zien de leerlingen ook. Wij gebruiken onderwijskunde

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN SUNPARKS OOSTDUINKERKE

MIJN BEZOEK AAN SUNPARKS OOSTDUINKERKE MIJN BEZOEK AAN SUNPARKS OOSTDUINKERKE WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar Sunparks Oostduinkerke. Dit is een groot, tropisch zwembad in Oostduinkerke. Veel kinderen vinden een bezoek aan

Nadere informatie

ipad Module 4 Instellingen

ipad Module 4 Instellingen Instellingen van de ipad veranderen Soms heeft de fabrikant van de ipad updates. Meestal is dit om de ipad nog beter te laten werken. Soms wil je zelf iets veranderen aan de ipad. Bijvoorbeeld je toegangscode.

Nadere informatie

ZOO PLANCKENDAEL IN MECHELEN

ZOO PLANCKENDAEL IN MECHELEN MIJN BEZOEK AAN ZOO PLANCKENDAEL IN MECHELEN Jonas Verhulst WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar ZOO Planckendael. Dit is een dierentuin in Mechelen waar ik veel dieren zal kunnen zien. Veel

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET GRAVENSTEEN

MIJN BEZOEK AAN HET GRAVENSTEEN MIJN BEZOEK AAN HET GRAVENSTEEN WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het Gravensteen. Dit is een echte burcht in Gent. Veel kinderen vinden een bezoek aan het Gravensteen leuk. Deze bundel

Nadere informatie

Kernvraag: Hoe kunnen we onszelf beschermen tegen te veel lawaai?

Kernvraag: Hoe kunnen we onszelf beschermen tegen te veel lawaai? Kernvraag: Hoe kunnen we onszelf beschermen tegen te veel lawaai? Naam: Groep: http://www.cma-science.nl Activiteit 1 Gevaarlijke decibellen 1. Geef voorbeelden van harde geluiden waar je zelf mee te maken

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N O V E M B E R 2 0 1 3 N I E U W S B R I E F I N D I T N U M M E R : 1 B I N N E N K O R T 2 O P R O E P P R O J E C T M U Z I S C H E V O R - M I N G 3 B E Z O E K A A N H E T G E M E E N T E H U I S

Nadere informatie

Het Kunstwerk Module Muziek Groep 7-8

Het Kunstwerk Module Muziek Groep 7-8 Het Kunstwerk Module Muziek Groep 7-8 Teksten: Stella van Lieshout Illustraties: Tjarko van der Pol ABC Cultuur is een initiatief van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk www.abccultuur.nl Het Kunstwerk

Nadere informatie

NEMO - science center

NEMO - science center NEMO - science center Afstudeerproject HAS Den Bosch, onderdeel van KIGO-project Educatie en Dierenwelzijn Opdrachtgever: Begeleidende docenten: Projectteam: Reineke Hameleers namens Dierenbescherming

Nadere informatie

Proeven geluid. Wat is geluid? Doel: Met dit proefje ervaar je wat geluid is. Materiaal: -Ballon -Eigen stem

Proeven geluid. Wat is geluid? Doel: Met dit proefje ervaar je wat geluid is. Materiaal: -Ballon -Eigen stem Proeven geluid Wat is geluid? Doel: Met dit proefje ervaar je wat geluid is. -Ballon -Eigen stem Blaas de ballon op en knoop hem dicht. Houd de ballon nu tussen je handen en praat tegen de ballon. Wat

Nadere informatie

De ipad van dichtbij bekeken

De ipad van dichtbij bekeken 1 De ipad van dichtbij bekeken Aan de buitenkant van de ipad is niet veel te zien. Toch kunt u er heel veel mee doen. In de volgende paragrafen kijken we naar het uiterlijk van het appa raat. Updates van

Nadere informatie

Emma brengt een bezoek aan de IC

Emma brengt een bezoek aan de IC Emma brengt een bezoek aan de IC Intensive Care Locatie Hoorn/Enkhuizen Emma brengt een bezoek aan de Intensive Care Een bezoek aan de Intensive Care kan best spannend zijn voor een kind. Toch willen wij

Nadere informatie

Patiënteninformatie. MRI onderzoek bij kinderen vanaf 12 jaar MRI onderzoek bij kinderen vanaf 12 jaar.indd 1

Patiënteninformatie. MRI onderzoek bij kinderen vanaf 12 jaar MRI onderzoek bij kinderen vanaf 12 jaar.indd 1 Patiënteninformatie MRI onderzoek bij kinderen vanaf 12 jaar 20170016 MRI onderzoek bij kinderen vanaf 12 jaar.indd 1 13-02-17 10:52 MRI onderzoek bij kinderen vanaf 12 jaar Afdeling Radiologie, route

Nadere informatie

Werkstuk CKV Imperial War Museum in Londen

Werkstuk CKV Imperial War Museum in Londen Werkstuk CKV Imperial War Museum in Londen Werkstuk door een scholier 1777 woorden 28 september 2006 5,8 16 keer beoordeeld Vak CKV Inhoudsopgave Algemene informatie Kijkwijzer - Vorm Kijkwijzer - Inhoud

Nadere informatie

In de Fûgeltsje Boschzaal zijn wisselende tentoonstellingen te zien waardoor er altijd iets nieuws te bekijken is.

In de Fûgeltsje Boschzaal zijn wisselende tentoonstellingen te zien waardoor er altijd iets nieuws te bekijken is. Welkom in het Natuurmuseum Fryslân. Het thema van het museum is de natuur van Fryslân. Drie verdiepingen vol informatie, bijzondere dieren en planten, opdrachten, proefjes, spelletjes en andere verrassingen

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN DE ZOO VAN ANTWERPEN

MIJN BEZOEK AAN DE ZOO VAN ANTWERPEN MIJN BEZOEK AAN DE ZOO VAN ANTWERPEN WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar de ZOO van Antwerpen. Dit is een dierentuin in Antwerpen waar ik veel dieren zal kunnen zien. Veel mensen vinden een

Nadere informatie

Dit is de handleiding voor bardiensten, zaaldiensten en klokdiensten bij Groen Geel

Dit is de handleiding voor bardiensten, zaaldiensten en klokdiensten bij Groen Geel Handleiding Intus Planning voor vrijwilligers Deel 1 Algemene uitleg over Intus Planning Dit is de handleiding voor bardiensten, zaaldiensten en klokdiensten bij Groen Geel Groen Geel heeft een overeenkomst

Nadere informatie

Van Tinkercad naar de 3D printer Stap 1 Ontwerpen

Van Tinkercad naar de 3D printer Stap 1 Ontwerpen Van Tinkercad naar de 3D printer Stap 1 Ontwerpen Zoek in Tinkercad de tekening van de paddestoel op die je eerder deze lessenserie hebt gemaakt en klik op Tinker this TIP: Zorg dat je bestand een handige

Nadere informatie

Een speurtocht door het Biesbosch MuseumEiland

Een speurtocht door het Biesbosch MuseumEiland Hilweg 2, 4251 MT Werkendam T 0183-504009 www.biesboschmuseumeiland.nl info@biesboschmuseumeiland.nl Naam: Een speurtocht door het Biesbosch Dit is de Biesbosch-speurtocht! Je begint bij de kassa! Na de

Nadere informatie

Lespakket Bent u een goed verstaander? voor middelbare scholieren

Lespakket Bent u een goed verstaander? voor middelbare scholieren Lespakket Bent u een goed verstaander? voor middelbare scholieren Handleiding bij de webtentoonstelling Bent u een goed verstaander? Waar gaat het over? Een goed verstaander... maakt dit spreekwoord moeiteloos

Nadere informatie

Uitleg van het bovenmenu:

Uitleg van het bovenmenu: Windows Media Player Open de media player via alle programma s of via een pictogram op het bureaublad Dit is een voorbeeld hoe het er ongeveer kan zien. Uitleg van het bovenmenu: Nu afspelen Mediabibliotheek

Nadere informatie

Fenomena. Jouw werkbladen. In NEMO. Ontdek zélf hoe de wereld werkt! Mijn naam: Fenomena Groep 7-8 Leerlingen In NEMO versie 01-2016 1

Fenomena. Jouw werkbladen. In NEMO. Ontdek zélf hoe de wereld werkt! Mijn naam: Fenomena Groep 7-8 Leerlingen In NEMO versie 01-2016 1 Fenomena Jouw werkbladen In NEMO Mijn naam: Mijn school: Ik zit in groep: Ontdek zélf hoe de wereld werkt! Fenomena Groep 7-8 Leerlingen In NEMO versie 01-2016 1 Fenomena Welkom bij Fenomena! Deze hele

Nadere informatie

ESLC-toetssoftware Richtlijnen voor leerlingen

ESLC-toetssoftware Richtlijnen voor leerlingen ESLC-toetssoftware Richtlijnen voor leerlingen Inhoud 1 INLEIDING... 3 2 DE TOETS AFLEGGEN... 3 2.1 Inloggen... 3 2.2 Het geluid testen voor de luistertoets... 5 2.3 Een toets afleggen... 5 3 Informatie

Nadere informatie

BEZOEKERS VOOR DE TENTOONSTELLING ZIEZO MAROKKO ( MAART 2019) 4 ALL ZIEZO MAROKKO > 1 GIDS

BEZOEKERS VOOR DE TENTOONSTELLING ZIEZO MAROKKO ( MAART 2019) 4 ALL ZIEZO MAROKKO > 1 GIDS GIDS VOOR DE TENTOONSTELLING (2015-3 MAART 2019) 4 ALL ZIEZO MAROKKO GIDS > 1 GIDS VOOR EEN BEZOEK AAN DE TENTOONSTELLING Vandaag ga ik naar het Tropenmuseum. In het museum zijn voorwerpen te zien uit

Nadere informatie

Ruimten Wetenschapsspellen en Robots

Ruimten Wetenschapsspellen en Robots Ruimten Wetenschapsspellen en Robots De avonturiers Opdrachtenboekje Editie van het Pass Dit opdrachtenboekje behoort tot Voornaam Voornaam Voornaam Voornaam Voornaam Voornaam Naam Naam Naam Naam Naam

Nadere informatie

Het verstaan van spraak door kinderen van 8, 9, 10 en 11 jaar

Het verstaan van spraak door kinderen van 8, 9, 10 en 11 jaar Het verstaan van spraak door kinderen van 8, 9, 10 en 11 jaar Wij zijn heel blij dat je mee wilt doen aan ons onderzoek! Je vader of moeder heeft je misschien al iets verteld over het onderzoek. Voor het

Nadere informatie

DRAAIBOEK Ouderavonden LOGO 3000

DRAAIBOEK Ouderavonden LOGO 3000 DRAAIBOEK Ouderavonden LOGO 3000 Draaiboek Ouderavonden LOGO 3000 i 1. Opzet van de bijeenkomsten Dit draaiboek geeft informatie over 4 ouderbijeenkomsten, die u kunt organiseren rond woordenschat en LOGO

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ RIVIERENHOF

MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ RIVIERENHOF MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ RIVIERENHOF WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar Kinderboerderij Rivierenhof. Dit is een kinderboerderij in Antwerpen waar ik veel dieren zal kunnen zien. Veel

Nadere informatie

Column. De heropening in 2014 Bij de start van de bouw is genoemd dat het museum medio 2014 zou worden heropend. Eind december is de openingsdatum

Column. De heropening in 2014 Bij de start van de bouw is genoemd dat het museum medio 2014 zou worden heropend. Eind december is de openingsdatum Berichten Column Victor Moussault Het Mauritshuis bouwt aan de toekomst De heropening in 2014 Bij de start van de bouw is genoemd dat het museum medio 2014 zou worden heropend. Eind december is de openingsdatum

Nadere informatie

Handleiding bij de workshop Animatie in Microsoft PowerPoint Hoe maak je een animatie in Microsoft PowerPoint 2010? Handleiding voor kinderen

Handleiding bij de workshop Animatie in Microsoft PowerPoint Hoe maak je een animatie in Microsoft PowerPoint 2010? Handleiding voor kinderen Vorige keer hebben wij gesproken over het maken van een PowerPoint presentatie. Deze keer beginnen wij met de herhaling van de basis handelingen op de computer zoals: iets op je scherm aanwijzen iets op

Nadere informatie

STAD EN TAAL ONTMOET KUNST

STAD EN TAAL ONTMOET KUNST STAD EN TAAL ONTMOET KUNST OPTIONELE OPDRACHTEN EN HUISWERKOPDRACHTEN 1 WAT WILT U? (voorbereiding op het bezoek) A. Wat wilt u graag in het Stedelijk Museum zien? (welke soort kunst, welke kunstenaar,

Nadere informatie

ESLC-toetssysteem Richtlijnen voor de leerlingen [BV] Versie voorstudie

ESLC-toetssysteem Richtlijnen voor de leerlingen [BV] Versie voorstudie ESLC-toetssysteem Richtlijnen voor de leerlingen [BV] Versie voorstudie Inhoud 1 INLEIDING... 3 2 DE TOETS AFLEGGEN... 3 2.1 Aanmelden... 3 2.2 Het geluid testen voor de luistertoets... 5 2.3 Een toets

Nadere informatie

Tentoonstelling Mijn Lichaam Opdracht 01 I De beenderen

Tentoonstelling Mijn Lichaam Opdracht 01 I De beenderen Tentoonstelling Mijn Lichaam Opdracht 01 I De beenderen Ga naar de vitrine met de wervels Luister naar de commentaar van Donald Pass. De beenderen dienen tegelijkertijd om ons lichaam te ondersteunen en

Nadere informatie

4 Geluid 81213-4. Noordhoff Uitgevers bv

4 Geluid 81213-4. Noordhoff Uitgevers bv 4 Geluid 76 81213-4 In een stadion kan het soms heel stil zijn. Je kunt dan even praten met je buurman. Maar vaak is er een zee van geluid. Het publiek moedigt met zingen en spreekkoren de spelers aan.

Nadere informatie

ANALYSE WERKPLEK PODIUM VOOR ARCHITECTUUR

ANALYSE WERKPLEK PODIUM VOOR ARCHITECTUUR ANALYSE WERKPLEK PODIUM VOOR ARCHITECTUUR Namen: Opdracht: Ontwerp een technische ingreep waardoor alle ruimtes van het Podium voor Architectuur toegankelijk worden voor mindervaliden. Context: Het Podium

Nadere informatie

Handleiding Bandmogelijkheden op de Website. Pim Alford

Handleiding Bandmogelijkheden op de Website. Pim Alford Handleiding Bandmogelijkheden op de Website Pim Alford Inhoudsopgave Reservering plaatsen via de website?... 1 Reservering verwijderen via de website?... 3 Biografie plaatsen van jou band... 5 Muziek plaatsen

Nadere informatie

Museumexpeditie. G ro e p 5 e n 6. Jouw naam:

Museumexpeditie. G ro e p 5 e n 6. Jouw naam: Museumexpeditie G ro e p 5 e n 6 Jouw naam: Welkom in het Natuurmuseum Fryslân. Het thema van het museum is de natuur van Fryslân. Drie verdiepingen vol informatie, bijzondere dieren en planten, opdrachten,

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ MIKERF IN BRASSCHAAT

MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ MIKERF IN BRASSCHAAT MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ MIKERF IN BRASSCHAAT WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar Kinderboerderij Mikerf. Dit is een kinderboerderij in Brasschaat waar ik veel dieren zal kunnen zien.

Nadere informatie

3HAVO Totaaloverzicht Licht

3HAVO Totaaloverzicht Licht 3HAVO Totaaloverzicht Licht Algemene informatie Terugkaatsing van licht kan op twee manieren: Diffuus: het licht wordt in verschillende richtingen teruggekaatst (verstrooid) Spiegelend: het licht wordt

Nadere informatie

PROJECT 2 - MAZE DRIVE - OFFERTE RICK VAN VONDEREN

PROJECT 2 - MAZE DRIVE - OFFERTE RICK VAN VONDEREN PROJECT 2 - MAZE DRIVE - OFFERTE RICK VAN VONDEREN 13 DECEMBER 2017 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 2 Functioneel Ontwerp 3 2.1 Doel 3 2.2 Functionele eisen 3 2.3 Scenario s 3 3 Technisch Ontwerp 4 3.1 Niet-functionele

Nadere informatie

Op reis door de hedendaagse kunst

Op reis door de hedendaagse kunst Op reis door de hedendaagse kunst Bijna iedereen gaat graag op reis; je ziet eens wat anders, ontmoet nieuwe mensen, beleeft avonturen en hebt plezier. Eigenlijk hoef je helemaal niet zo ver weg om die

Nadere informatie

Stappenplan tickets kopen

Stappenplan tickets kopen Stappenplan tickets kopen Wachtrij : - De klant vult zijn mobiele nummer en e-mailadres in om aan te sluiten in de wachtrij. - Via de knop Bekijk alle evenementen kan de klant zien welke evenementen er

Nadere informatie

BOEKINGSVOORWAARDEN AIRBORNE MUSEUM

BOEKINGSVOORWAARDEN AIRBORNE MUSEUM BOEKINGSVOORWAARDEN AIRBORNE MUSEUM Uw reservering Dank u voor uw reservering voor een bezoek aan het Airborne Museum Hartenstein. Adres: Utrechtseweg 232, 6862 AZ Oosterbeek. Telefoon: 026 3337710. In

Nadere informatie

Voorbereiding post 1. n Oogje op kleuren Groep 4-5

Voorbereiding post 1. n Oogje op kleuren Groep 4-5 Voorbereiding post 1 n Oogje op kleuren Groep 4-5 Welkom bij IVN Valkenswaard-Waalre Dit is de digitale voorbereiding op post 1: n Oogje op kleuren, voor groep 4 en 5. Inhoud: Algemeen Verhaal en proefjes

Nadere informatie

Kijkwijzer Ruimtelijke Kunst

Kijkwijzer Ruimtelijke Kunst Kijkwijzer Ruimtelijke Kunst Beeldbeschrijving * Inhoudsopgave Deel I Deel II Deel III Deel IV Deel V Basisopdrachten Wat is het? Techniekverkenning Beeldbeschrijving Opdrachten voor thuis of in de klas

Nadere informatie

Thema: De K van Moeilijkheid : ** Ruimte aarde milieu Tijdsduur : *** Weerboekje. Na deze opdracht weet meer over temperatuur, onweer en de weerkaart

Thema: De K van Moeilijkheid : ** Ruimte aarde milieu Tijdsduur : *** Weerboekje. Na deze opdracht weet meer over temperatuur, onweer en de weerkaart Thema: De K van Moeilijkheid : ** Ruimte aarde milieu Tijdsduur : *** Weer en klimaat Juf Carolien temperatuur Weerboekje Doel: Na deze opdracht weet meer over temperatuur, onweer en de weerkaart Uitleg

Nadere informatie

Het werkboek Klik & Tik. De tablet 4

Het werkboek Klik & Tik. De tablet 4 Inhoud Het werkboek Klik & Tik. De tablet 4 1 Aan de slag 7 2 De tablet gebruiken 13 3 Apps op de tablet 19 4 Internet en websites 23 5 E-mail 29 6 Foto's en video's 35 7 Wifi buitenshuis 43 8 Veiligheid

Nadere informatie

Als je 2 kunstwerken naast elkaar hangt maak je bijna vanzelf een vergelijking. Je ziet een overeenkomst of een verschil in kleur, materiaal,

Als je 2 kunstwerken naast elkaar hangt maak je bijna vanzelf een vergelijking. Je ziet een overeenkomst of een verschil in kleur, materiaal, Als je 2 kunstwerken naast elkaar hangt maak je bijna vanzelf een vergelijking. Je ziet een overeenkomst of een verschil in kleur, materiaal, verhaal, Ieder kijkt op zijn eigen manier. Zoek de kunstwerken

Nadere informatie

Belang van water. Naam: Klas: Docent: Opdrachtenblad voor Leerlingen.

Belang van water. Naam: Klas: Docent: Opdrachtenblad voor Leerlingen. Belang van water Naam: Klas: Docent: Opdrachtenblad voor Leerlingen. Opdracht 1 A. Zoek uit welk wapen bij welke stad hoort. Noteer bij elk wapen de naam van de stad. B.Trek een lijn van elke naam naar

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET KLOMPENMUSEUM & BELEVINGSPAD IN LAAKDAL

MIJN BEZOEK AAN HET KLOMPENMUSEUM & BELEVINGSPAD IN LAAKDAL MIJN BEZOEK AAN HET KLOMPENMUSEUM & BELEVINGSPAD IN LAAKDAL WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het Klompenmuseum en belevingspad. Dit is een museum in Laakdal over hoe klompen gemaakt werden

Nadere informatie

Tekst lezen en vragen stellen

Tekst lezen en vragen stellen Tekst lezen en vragen stellen 1. Je gaat tijdens het lezen vragen stellen. Lees de uitleg. Een tekst lezen gaat niet vanzelf. Je bent dan druk bezig. Tijdens het lezen komen er vragen in je hoofd op. Sommige

Nadere informatie

Cursus Powerpoint 2003

Cursus Powerpoint 2003 1a. Een presentatie opzetten Cursus Powerpoint 2003 Open Powerpoint en klik linksboven op Bestand en vervolgens op Nieuw. Rechts opent zich het menuscherm Nieuwe presentatie met daarin diverse opties om

Nadere informatie

Stappenplan huren van materiaal

Stappenplan huren van materiaal Stappenplan huren van materiaal Vanaf januari 2018 kan je gemeentelijk materiaal enkel huren via het online platform I-rent. In dit stappenplan staat hoe je inlogt, een reservatie aanmaakt - wijzigt -

Nadere informatie

FOTO S FINSHOP VERGADERING ZAAL LOT N 1

FOTO S FINSHOP VERGADERING ZAAL LOT N 1 FOTO S FINSHOP VERGADERING ZAAL LOT N 1 Twee Collectors ladekasten-hoogte 164cm, breedte 140 cm, diepte 54 cm Afmetingen van de lade breedte 48 cm, lengte 62,5 cm LOT N 2 Elf rode Fauteuils LOT N 3 EEN

Nadere informatie

info voor de ouders man, vrouw en kind Naar huis met een monitor

info voor de ouders man, vrouw en kind Naar huis met een monitor info voor de ouders man, vrouw en kind Naar huis met een monitor Inhoud 01 Inleiding... 04 02 Materiaal afhalen... 04 03 Monitor aanleggen... 04 04 Wat te doen bij een alarm?... 06 05 Opmerkingen... 07

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ T STRUISVOGELNEST IN LIER

MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ T STRUISVOGELNEST IN LIER MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ T STRUISVOGELNEST IN LIER WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar Kinderboerderij t Struisvogelnest. Dit is een kinderboerderij in Lier waar ik veel dieren zal

Nadere informatie

Haagse Wijken Kijken is een applicatie (App) waarmee bijzondere locaties in het stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg

Haagse Wijken Kijken is een applicatie (App) waarmee bijzondere locaties in het stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg Haagse Wijken Kijken is een applicatie (App) waarmee bijzondere locaties in het stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg zichtbaar worden gemaakt. Aan de hand van een route op je mobiele telefoon kom je acher

Nadere informatie

Rondleiding REC A Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Rondleiding REC A Faculteit der Rechtsgeleerdheid Rondleiding REC A Faculteit der Rechtsgeleerdheid 1. Begin op de begane grond bij de studieplekken. Loop daarna met de grote trap naar boven. Loop langs de fotowand, via het balkon naar de Learning Space

Nadere informatie

Researchverslag: rituelen Joanna Siccama GAR1-B 11-10-2014 leraar: Harald Warmelink

Researchverslag: rituelen Joanna Siccama GAR1-B 11-10-2014 leraar: Harald Warmelink Researchverslag: rituelen Joanna Siccama GAR1-B 11-10-2014 leraar: Harald Warmelink Inleiding Om onderzoek te doen naar rituelen is het in eerste plaats belangrijk om te definiëren wat een ritueel is.

Nadere informatie

Frequently Asked Questions

Frequently Asked Questions Frequently Asked Questions - Is er een huisreglement in 'De sixties''? - Kan ik mijn bezoek aan 'De sixties' combineren met een bezoek aan het Openluchtmuseum? - Dien ik te reserveren als ik 'De sixties'

Nadere informatie

Extra oefenopgaven licht (1) uitwerkingen

Extra oefenopgaven licht (1) uitwerkingen Uitwerking van de extra opgaven bij het onderwerp licht. Als je de uitwerking bij een opgave niet begrijpt kun je je docent altijd vragen dit in de les nog eens uit te leggen! Extra oefenopgaven licht

Nadere informatie

Stop-motion Animatie

Stop-motion Animatie Stop-motion Animatie inhoudsopgave * stop-motion animatie stappenplan * script * storyboard * stop-motion variaties * camera-opstelling * decor * monteren stop-motion animatie Bij het maken van een stop-motion

Nadere informatie