Verkorte installatie handleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verkorte installatie handleiding"

Transcriptie

1 LEES DIT BOEK EERST MULTIFUNCTIONELE DIGITALE KLEURENSYSTEMEN Verkorte installatie handleiding

2 008 TOSHIBA TEC CORPORATION Alle rechten voorbehouden Volgens de copyrightwet mag deze handleiding niet worden gereproduceerd, in welke vorm dan ook, zonder voorafgaande toestemming van TOSHIBA TEC CORPORATION. Er wordt echter aangenomen dat er geen patentverplichting bestaat met betrekking tot het gebruik van de hierin opgenomen informatie.

3 Voorwoord Hartelijk dank voor de aanschaf van het multifunctionele digitale kleurensysteem van TOSHIBA. In deze Snelstartgids worden de voorbereidende handelingen beschreven voor de bediening, zowel door beginnende als ervaren gebruikers, van dit multifunctionele systeem. Lees eerst deze handleiding voordat u het multifunctionele systeem in gebruik neemt. Houd deze handleiding bij de hand en bewaar die om die later in voorkomende gevallen te kunnen raadplegen. Handelsmerken De officiële benaming van Windows 000 is Besturingssysteem Microsoft Windows 000. De officiële benaming van Windows XP is Besturingssysteem Microsoft Windows XP. De officiële benaming van Windows Vista is Besturingssysteem Microsoft Windows Vista. De officiële benaming van Windows Server 00 is Besturingssysteem Microsoft Windows Server 00. De officiële benaming van Windows Server 008 is Besturingssysteem Microsoft Windows Server 008. Microsoft, Windows, Windows NT en de merknamen en productnamen van andere Microsoft-producten zijn handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en andere landen. Apple, AppleTalk, Macintosh, Mac, Mac OS, Safari, TrueType en LaserWriter zijn handelsmerken van Apple Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. Adobe, Adobe Acrobat, Adobe Reader, Adobe Acrobat Reader en PostScript zijn handelsmerken van Adobe Systems Incorporated. Mozilla, Firefox en Firefox-logo's zijn handelsmerken van Mozilla Foundation in de Verenigde Staten en andere landen. IBM, AT en AIX zijn handelsmerken van International Business Machines Corporation. NOVELL, NetWare, NDS zijn handelsmerken van Novell, Inc. in de Verenigde Staten. TopAccess is een handelsmerk van Toshiba Tec Corporation. Andere in deze handleiding voorkomende bedrijfsnamen en productnamen zijn de handelsmerken van de respectieve bedrijven ervan.

4 Overzicht van onze handleidingen Wij hebben de navolgende gebruikershandleidingen voor het gebruik van dit multifunctionele systeem voor u samengesteld. Selecteer en lees de handleiding die het beste bij uw behoefte past. Een aantal van deze handleidingen zijn beschikbaar in gedrukte vorm en andere in de vorm van op de cd-rom onder Gebruikersdocumentatie opgeslagen PDF-bestanden. Gedrukte handleidingen Snelstartgids (deze handleiding) In deze Snelstartgids worden de voorbereidende handelingen beschreven voor de bediening, zowel door beginnende als ervaren gebruikers, van dit multifunctionele systeem. Veiligheidsvoorschriften In Veiligheidsvoorschriften worden de noodzakelijke aanwijzingen voor het veilig gebruik van dit multifunctionele systeem beschreven. Lees voor uw eigen veiligheid eerst deze handleiding voordat u dit multifunctionele systeem in gebruik neemt. PDF-bestanden Kopieerhandleiding In deze Kopieerhandleiding worden de met de [KOPIE] toets op het bedieningspaneel ingeschakelde bewerkingen en instellingen beschreven. Scanhandleiding In de Scanhandleiding worden de met de [SCAN] toets op het bedieningspaneel ingeschakelde bewerkingen en instellingen en die van internetfax beschreven. Handleiding voor elektronische archivering (e-filing) In de Handleiding voor elektronische archivering worden de via het bedieningspaneel van dit multifunctionele systeem en het via het web toegankelijke hulpprogramma voor e-archivering (e-filing) ingeschakelde e-archiveringsfuncties beschreven. Handleiding voor MFP-beheer In deze Handleiding voor MFP-beheer worden de met de [GEBR.FUNCTIES] toets en de [TELLER] toets op het bedieningspaneel ingeschakelde bewerkingen en instellingen beschreven. Software-installatiehandleiding In de Software-installatiehandleiding worden de installatieprocedures van printerstuurprogramma's en hulpprogramma's beschreven. Printhandleiding In de Printhandleiding worden de instellingen van voor het afdrukken met dit multifunctionele systeem benodigde printerstuurprogramma's beschreven, evenals de diverse afdrukprocedures.

5 Handleiding voor TopAccess In de Handleiding voor TopAccess worden procedures voor de externe setup en het extern beheer van dit multifunctionele systeem vanaf een via het web toegankelijk hulpprogramma, TopAccess, beschreven. Handleiding voor het oplossen van storingen In de Handleiding voor het oplossen van storingen wordt beschreven hoe u de problemen die tijdens het gebruik van dit multifunctionele systeem zouden kunnen optreden, kunt oplossen. Netwerkfaxhandleiding In de Netwerkfaxhandleiding worden de bewerkingen van het netwerk-faxstuurprogramma beschreven. Bedieningsvoorschrift voor de adresboekviewer In het Bedieningsvoorschrift voor de adresboekviewer worden de bewerkingen van de adresboekviewer beschreven. Bedieningsvoorschrift voor het hulpprogramma Back-up maken/terugzetten In het Bedieningsvoorschrift voor het hulpprogramma Back-up maken/terugzetten worden de bewerkingen en instellingen van het hulpprogramma Back-up maken/terugzetten beschreven. Bedieningsvoorschrift voor het Remote Scan-stuurprogramma In het Bedieningsvoorschrift voor het Remote Scan-stuurprogramma worden de bewerkingen en instellingen van het Remote Scan-stuurprogramma beschreven. Bedieningsvoorschrift voor TWAIN-stuurprogramma / Bestandsdownloader In het Bedieningsvoorschrift voor het TWAIN-stuurprogramma / Bestandsdownloader worden de bewerkingen en instellingen van het TWAIN-stuurprogramma en het hulpprogramma Bestandsdownloader beschreven; dit zijn programma's die u nodig hebt voor het opslaan van gegevens in e-filing van dit multifunctionele systeem. Het lezen van handleidingen in PDF (Portable Document Format)-bestanden Voor het bekijken en afdrukken van handleidingen in PDF-bestanden moet Adobe Reader of Adobe Acrobat Reader op uw PC geïnstalleerd zijn. Indien Adobe Reader of Adobe Acrobat Reader niet op uw PC is geïnstalleerd, download en installeer dit programma dan van de website van Adobe Systems Incorporated.

6 Gebruik van deze handleiding Symbolen in deze handleiding In deze handleiding gaan bepaalde belangrijke passages vergezeld van de hieronder weergegeven symbolen. Lees eerst deze passages voordat u dit multifunctionele systeem gaat gebruiken. WAARSCHUWING VOORZICHTIG Opmerking Tip & Wijst op een mogelijk gevaarlijke situatie die, tenzij deze wordt vermeden, kan leiden tot de dood, zware verwondingen of ernstige beschadiging of brand in het multifunctionele systeem of de omgeving. Wijst op een mogelijk gevaarlijke situatie die, tenzij deze wordt vermeden, kan leiden tot lichte of matige verwondingen, lichte beschadiging van het multifunctionele systeem of de omgeving of verlies van gegevens. Wijst op informatie waar u bij het bedienen van het multifunctionele systeem op moet letten. Hierna volgt handige informatie die van pas kan komen wanneer u het multifunctionele systeem bedient. Pagina's met onderwerpen welke gerelateerd zijn aan uw huidige werkzaamheden. Bekijk deze pagina's naar behoefte. Beschrijving van de richting van het origineel/kopieerpapier A of B / LT kopieerpapier of originelen kunnen zowel in een staande als een liggende richting worden geplaatst. In deze handleiding is een "-R" aan het papierformaat toegevoegd wanneer dit papierformaat of origineel in een liggende richting wordt geplaatst. bijv.) Formaat origineel A / LT op de glasplaat voor originelen Geplaatst in de staande richting: A / LT Geplaatst in de liggende richting: A-R / LT-R Kopieerpapier of originelen met A of B / LD of LG formaat kunnen alleen in een liggende richting worden geplaatst; daarom krijgen deze formaten geen toevoeging "-R". Displays Displays in deze handleiding kunnen afwijken van de actuele displays, afhankelijk van de gebruikersomgeving van het multifunctionele systeem zoals de installatie van opties Displays van wanneer er papier in het A/B-formaat wordt gebruikt, staan in deze handleiding vermeld. Als u papier in het LT-formaat gebruikt, kan het zijn dat de weergave of de volgorde van toetsen verschillen van die van uw multifunctionele systeem.

7 Benodigde installatieruimte Controleer of er voldoende ruimte rondom het multifunctionele systeem is vrijgelaten voor het eventueel vervangen van onderdelen, onderhoud en het opheffen van papierstoringen. Bij onvoldoende ruimte kunnen sommige handelingen, zoals handinvoer, bemoeilijkt worden en het multifunctionele digitale kleurensysteem kan zelfs defect raken. 70 cm (0.") cm (.") cm (9.") 0 cm (.9") 9 cm (.")

8 INHOUD Voorwoord Overzicht van onze handleidingen Gebruik van deze handleiding Benodigde installatieruimte Hoofdstuk VOORDAT U GAAT KOPIËREN Met dit product meegeleverde onderdelen Cd-rom Clientsoftware Beschrijving van elk onderdeel Stroomvoorziening in-/uitschakelen Als afdelings- of gebruikersbeheer wordt gebruikt Papier plaatsen Hoofdstuk BASISHANDELINGEN Basishandelingen voor kopiëren Basishandelingen voor faxen Basishandelingen voor scannen Basishandelingen voor e-filing Basishandelingen voor afdrukken Basishandelingen voor menubediening Hoofdstuk VERVANGEN VAN VERBRUIKSMATERIALEN Tonercartridge vervangen Tonerafvalbak vervangen Nietjes bijvullen Hoofdstuk GEAVANCEERDE FUNCTIES / OPLOSSEN VAN STORINGEN Geavanceerde functies Meldingen of andere aanwijzingen op het aanraakscherm Hoofdstuk ONDERHOUD & SPECIFICATIES Geregeld onderhoud Specificaties van het multifunctionele systeem Specificaties van opties TREFWOORDENREGISTER

9 Hoofdstuk VOORDAT U GAAT KOPIËREN Met dit product meegeleverde onderdelen 8 CD-ROM 9 Clientsoftware 0 Beschrijving van elk onderdeel Stroomvoorziening in-/uitschakelen Als afdelings- of gebruikersbeheer wordt gebruikt Papier plaatsen 0

10 Hoofdstuk VOORDAT U GAAT KOPIËREN Met dit product meegeleverde onderdelen De met dit product meegeleverde onderdelen staan hieronder vermeld. De volgende onderdelen zijn met de e-studio0c/60c/60c multifunctionele digitale kleurensystemen meegeleverd Controleer of er geen onderdelen ontbreken Met het product meegeleverde onderdelen Snelstartgids (deze handleiding) Veiligheidsvoorschriften Cd-rom met client-utilities Cd-rom met gebruikersdocumentatie Installatierapport Opbergvak voor bedieningshandleiding Schoonmaakdoekje Opmerkingen Zie de volgende pagina voor meer informatie over de handleidingen: &P. Overzicht van Onze Handleidingen Zie de volgende pagina voor meer informatie over de cd-roms: &P.9 CD-ROM 8

11 Cd-rom Cd-rom De software op de cd-rom met client-utilities staat hieronder vermeld. Op de cd-rom met client-utilities staan de volgende clientsoftware-programma's Clientsoftware Voor Windows Voor Macintosh Voor UNIX/Linux Clientsoftware-installatieprogramma PCL6-printerstuurprogramma PS-printerstuurprogramma XPS-printerstuurprogramma TWAIN-stuurprogramma Bestandsdownloader Netwerk-faxstuurprogramma Adresboekviewer Remote Scan-stuurprogramma WIA-stuurprogramma TOSHIBA NDPS-gateway Hulpprogramma Back-up maken/terugzetten voor e-filing PPD-bestand voor Mac OS X 0 t/m Mac OS X 0 x UNIX/Linux-filter (Solaris, HP-U, AIX, Linux, SCO) CUPS Opmerking Zie de navolgende pagina voor meer informatie over clientsoftware: &P.0 Clientsoftware Voor details, zie de Software installatiehandleiding. 9

12 Hoofdstuk VOORDAT U GAAT KOPIËREN Clientsoftware Dit product voorziet u van clientsoftware voor functies voor afdrukken, scannen, e-filing, netwerkbeheer en netwerkfax. Clientsoftware voor de afdrukfuncties PCL6- printerstuurprogramma PS- printerstuurprogramma XPSprinterstuurprogramma TOSHIBA NDPS-gateway PPD-bestand voor Macintosh UNIX/Linux-filter CUPS Met dit printerstuurprogramma kunnen gebruikers kleuren- of zwart-witdocumenten met het True Type-lettertype afdrukken vanaf Windows-computers Met dit printerstuurprogramma kunnen gebruikers documenten met het PostScript-lettertype of afbeeldingen afdrukken vanaf Windows-computers Dit printerstuurprogramma wordt normaliter gebruikt De XML Paper Specification (XPS) is een door Microsoft ontwikkelde paginabeschrijvingstaal Met dit printerstuurprogramma kunnen gebruikers documenten vanuit de voor Windows Vista gemaakte WPF-toepassingen afdrukken Met TOSHIBA NDPS gateway kunnen de NDPS-objecten worden geconfigureerd in servers die NetWare draaien met Support Pack 7 of hoger, of NetWare 6 0/6 Met dit printerstuurprogramma kunnen gebruikers documenten afdrukken vanaf Macintoshcomputers (Mac OS X0 t/m Mac OS X 0 x) Met UNIX/Linux-filters kunnen gebruikers documenten afdrukken vanaf het UNIX/Linux-werkstation via een TCP/IP-netwerk Met CUPS-bestanden kunnen gebruikers het CUPS-afdruksysteem installeren vanaf UNIX/Linuxwerkstations Voor details, zie de Software installatiehandleidingen Printhandleiding. Clientsoftware voor de scanfuncties Remote Scanstuurprogramma WIA-stuurprogramma Met dit stuurprogramma kunt u gescande gegevens verkrijgen als afbeelding in toepassingen die TWAIN ondersteunen, op Windows-computers via een TCP/IP-netwerk, door middel van het op afstand scannen van de documenten Met dit stuurprogramma kunt u gescande gegevens verkrijgen als afbeelding in toepassingen die het WIA (Windows Imaging Acquisition) scanstuurprogramma ondersteunen, op Windowscomputers Voor details, zie de Software installatiehandleiding, Remote Scan-stuurprogrammaen Scanhandleiding. Clientsoftware voor de e-filing-functies TWAIN-stuurprogramma Bestandsdownloader Via het web toegankelijk hulpprogramma voor e- Filing Hulpprogramma Back-up maken/terugzetten voor e- Filing Met dit stuurprogramma kunt u in e-filing opgeslagen documenten als afbeelding verkrijgen in toepassingen die TWAIN ondersteunen, op Windows-computers via een TCP/IP-netwerk Met Bestandsdownloader kunt u in e-filing opgeslagen documenten als afbeelding verkrijgen op Windows-computers via een TCP/IP-netwerk Met dit hulpprogramma kunt u boxen en mappen maken, documenten verplaatsen en verwijderen en e-filing beheren met behulp van een browser op de computer Ook kunt u hiermee een back-up maken van de gegevens en de gegevens terugzetten in e-filing Met dit hulpprogramma kunt u een back-up maken van de gegevens en de gegevens terugzetten in e-filing Voor details, zie de Software installatiehandleiding, TWAIN-stuurprogramma / Bestandsdownloader, Handleiding voor elektronische archiveringen Bedieningsvoorschrift voor het hulpprogramma Backup maken/terugzetten. 0

13 Clientsoftware Clientsoftware voor het netwerkbeheer TopAccess Met TopAccess kunt u met behulp van een browser vanaf uw computers de apparaatgegevens weergeven, taken controleren, templates maken en het adresboek beheren Het apparaat kan met behulp van een browser vanaf uw computers geïnstalleerd en onderhouden worden met de beheerdersfunctie Voor details, zie de Handleiding voor Topaccess. Software voor de netwerkfaxfuncties Netwerkfaxstuurprogramma Adresboekviewer Met het netwerk-faxstuurprogramma kunt u elektronische documenten als fax of internetfax verzenden vanaf uw computers naar een of meer contactpersonen of groepen via dit multifunctionele systeem Met de Adresboekviewer kunt u faxnummers en internetfax-adressen van de contactpersonen beheren en het adresboek vanaf computers naar dit multifunctionele systeem uploaden De door de Adresboekviewer beheerde contactpersonen kunnen worden gebruikt voor het verzenden van faxen en internetfaxen via de netwerkfax Voor details, zie de Software installatiehandleiding, Netwerkfaxhandleidingen Bedieningsvoorschriftvoor Adresboekviewer.

14 Hoofdstuk VOORDAT U GAAT KOPIËREN Beschrijving van elk onderdeel In deze sectie worden de benamingen en werking van de onderdelen en opties beschreven. Voorzijde / rechterzijde Automatisch documentinvoersysteem De stapel originelen wordt vel voor vel gescand Beide zijden van de originelen kunnen worden gescand Een maximum van 00 originelen (80 g/m of 0 lb Bond)(of stapelhoogte 6 mm of 0,6 ) kan gelijktig worden geplaatst (Het maximale aantal losse vellen dat kan worden ingesteld, kan variëren, afhankelijk van het soort origineel ). Opbergvak voor bedieningshandleiding (achterzijde) Bewaar de handleiding in dit vak. Klep van de unit voor dubbelzijdig afdrukken Open deze klep bij papierstoringen in de unit voor dubbelzijdig afdrukken. Unit voor dubbelzijdig afdrukken Met deze unit kunt u papier aan twee zijden bedrukken Open de unit wanneer er een papierstoring optreedt. Handinvoerbak Gebruik deze bak als u op speciale papiersoorten, zoals overhead transparanten, waterproof papier enz, wilt afdrukken 6. Papierinvoerdeur Open deze deur voor het opheffen van een papierstoring in de omgeving van de ladetoevoer 7. Indicator papierformaat 8. Papierlade Een maximum van 0 sheets (80 g/m of 0 lb Bond) of 00 sheets (0 g/m of 8 lb Bond) normaal papier kan gelijktijdig worden geplaatst 9. Klep aan de voorzijde Open deze klep wanneer u de tonercartridge wilt vervangen of een papierstoring in de overbruggingsunit wilt opheffen 0. Hoofdschakelaar Schakel de stroomvoorziening met deze schakelaar IN of UIT &P Stroomvoorziening in-/uitschakelen. USB-aansluiting (-pens) Met deze aansluiting kan het multifunctionele systeem met een PC worden verbonden via een in de handel verkrijgbare USB-kabel. Netwerkinterface-aansluiting Met deze aansluiting kan het multifunctionele systeem met een netwerk worden verbonden. Kapje netwerkinterface-aansluiting

15 Beschrijving van elk onderdeel Linkerzijde / binnenzijde Witte plaat &P 60 Geregeld onderhoud. Glasplaat voor originelen Gebruik deze glasplaat voor het kopiëren van -D originelen, boeken en speciaal papier zoals overhead transparanten of calqueerpapier alsmede normaal papier. Overbruggingsunit Open de unit wanneer er een papierstoring optreedt. Tonerafvalbak &P Tonerafvalbak vervangen. USB-poort Gebruik deze poort voor het afdrukken van op een USBapparaat opgeslagen bestanden of voor het opslaan van gescande gegevens op het USB-apparaat 6. Kopieopvangbak Het bedrukte papier valt in deze bak De laadcapaciteits is ongeveer 00 sheets (80g/m of 0 lb Bond) Deze kan verschillen, afhankelijk van de staat van het papier zoals de mate van papierkrulling 7. Scangebied De gegevens van vanuit het automatisch documentinvoersysteem getransporteerde originelen worden hier gescand &P 60 Periodiek onderhoude 8. Aanleglijst originelen Controleer m b v deze aanleglijst het formaat van een origineel dat op de glasplaat voor originelen is gelegd 9. Aanraakscherm Op dit scherm kunt u diverse functies, zoals kopiëren en faxen, instellen en bedienen &P 9 Aanraakscherm 0. Bedieningspaneel Op dit paneel kunt u diverse functies, zoals kopiëren en faxen, instellen en bedienen &P 6 Bedieningspaneel. Arm bedieningspaneel Hiermee kunt u het bedieningspaneel in hoogte verstellen &P 8 Verstelling van de hoogte en de hoek van het bedieningspaneel. Zwart tonercartridge. Tonercartridge voor cyaan. Tonercartridge voor magenta. Tonercartridge voor geel &P Tonercartridge vervangen

16 Hoofdstuk VOORDAT U GAAT KOPIËREN Configuratie van opties. Finisher voor rughechten (MJ-0) Met deze finisher kunt u documenten, naast sorteren/ groeperen en nieten, ook rughechten De perforatie-unit (optie, MJ-60) kan in deze finisher geïnstalleerd worden. Finisher (MJ-0) Met deze finisher kunnen documenten gesorteerd/ gegroepeerd en aan elkaar geniet worden De perforatieunit (optie, MJ-60) kan in deze finisher geïnstalleerd worden. Perforatie-unit (MJ-60) Met deze unit kunt u afgedrukte pagina's van een perforatie voorzien. Extern extra groot papierinvoermagazijn (MP- 0) Met dit toevoermagazijn kunnen maximaal 00 sheets worden ingevoerd (80 g/m of 0 lb Bond) ) of A of LT papier De overige beschikbare opties staan hieronder beschreven Neem voor meer informatie contact op met de serviceorganisatie of uw leverancier van Toshiba-producten Fax-unit (GD-70) Met behulp van deze unit kan het multifunctionele systeem als faxapparaat gebruikt worden Deze unit wordt binnenin het multifunctionele systeem geïnstalleerd e lijn voor fax-unit (GD-60) Met deze unit kunt u de fax met een lijn uitbreiden, zodat er een e lijn beschikbaar komt Deze unit wordt binnenin het multifunctionele systeem geïnstalleerd Hiervoor is de fax-unit (optie, GD-70) vereist Draadloze LAN-module (GN-00) Met deze module kan het multifunctionele systeem in een draadloze LAN-omgeving gebruikt worden Deze unit wordt binnenin het multifunctionele systeem geïnstalleerd De antenne (optie, GN-00) is vereist Het multifunctionele systeem kan niet tegelijkertijd met zowel het draadloze als het bedrade LAN verbonden worden Bluetooth-module (GN-00) Deze module stelt u in staat om documenten af te drukken via Bluetooth Deze unit wordt binnenin het multifunctionele systeem geïnstalleerd De antenne (optie, GN-00) is vereist Antenne (GN-00) De antenne wordt gebruikt wanneer de draadloze LAN-module of de Bluetooth-module is geïnstalleerd e-bridge ID-gate (KP-00, KP-00) U kunt het multifunctionele systeem eenvoudigweg aanmelden en gebruiken door de IC-kaart boven de e-bridge ID-gate te houden Deze optie wordt aan de rechterkant van het multifunctionele systeem geïnstalleerd

17 Beschrijving van elk onderdeel Functie voor overschrijven van gegevens (GP-070) Dit is een functie om de gegevens die tijdens het kopiëren, afdrukken, scannen, faxen, Internetfaxen of netwerkfaxen tijdelijk opgeslagen worden, te wissen Tijdelijk opgeslagen gegevens worden overschreven met willekeurige gegevens Inschakelfunctie voor IPSec (GP-080) Hiermee wordt de IPsec-functie op dit multifunctionele systeem ingeschakeld Inschakelfunctie voor Meta Scan (GS-00) Hiermee wordt de Meta Scan-functie op dit multifunctionele systeem ingeschakeld Inschakelfunctie voor externe interface (GS-00) Hiermee wordt de EWB-functie op dit multifunctionele systeem ingeschakeld Geleiderail finisher (KN-0) Deze unit wordt gebruikt wanneer het multifunctionele systeem op een zacht vloeroppervlak wordt geïnstalleerd Hiermee kunt u een optioneel sorteermechanisme gemakkelijk losmaken van/ bevestigen aan het multifunctionele systeem Imaging Acceleration Board (GE-70) This enables the storing of the scanned data as a slim PDF File at a higher speed

18 Hoofdstuk VOORDAT U GAAT KOPIËREN Bedieningspaneel Gebruik de toetsen op het bedieningspaneel voor diverse bewerkingen en instellingen op het multifunctionele systeem PRINT DATA LED Deze LED brandt tijdens de ontvangst van gegevens zoals afdrukgegevens. ALARM LED Deze LED gaat branden wanneer er een fout is opgetreden in het multifunctionele systeem, die opgeheven moet worden. HOOFDSCHAK. LED Deze LED brandt wanneer de stroomvoorziening van dit multifunctionele systeem is ingeschakeld met de hoofdschakelaar. AAN/UIT-LED Deze LED brandt wanneer de stroomvoorziening van dit multifunctionele systeem is ingeschakeld. [POWER] toets Met deze toets schakelt u de stroomvoorziening van het multifunctionele systeem uit 6. [SPAARSTAND] toets Met deze toets zet u het multifunctionele systeem in de energiebesparingsstand 7. [MENU] toets Met deze toets kunt u vaak gebruikte templates weergeven 8. [KOPIE] toets Met deze toets kunt u de kopieerfunctie gebruiken 9. [e-filing] toets Met deze toets krijgt u toegang tot opgeslagen beeldinformatie 0. [SCAN] toets Met deze toets kunt u de scanfunctie gebruiken. [PRINT] toets Met deze toets kunt u de afdrukfuncties, zoals afdrukken voor persoonlijk gebruik, op het multifunctionele systeem gebruiken. [FAX] toets Met deze toets kunt u de fax-/internetfaxfunctie gebruiken. GEHEUGEN ONTV. / LIJN LED's Deze LED's geven de status van de ontvangst van faxgegevens en van de faxcommunicatie weer Ook wanneer deze LED's branden, kan het multifunctionele systeem gebruikt worden. [FUNCTIE WISSEN] toets Wanneer u op deze toets drukt, worden alle geselecteerde functies gewist en teruggezet naar de standaardinstellingen Als de standaardinstelling op het bedieningspaneel wordt gewijzigd, en er vervolgens gekopieerd, gescand, gefaxt e d wordt, dan knippert deze toets. [STOP] toets Met deze toets kunt u een lopend scan- of kopieerproces stoppen 6. [START] toets Met deze toets kunt u een scan- kopieer- of faxproces starten 6

19 Beschrijving van elk onderdeel 7. [TOEGANG] toets Gebruik deze toets wanneer de afdelingscode of gebruikersinformatie is ingesteld Als deze toets na het kopiëren is ingedrukt, etc, kan de volgende gebruiker functies zoals kopiëren niet gebruiken zonder in te toetsen in de afdelingscode of gebruikersinformatie Zie de Handleiding voor MFP beheervoor het afdelings- en gebruikersbeheer 8. [WISSEN] toets Met deze toets kunt u de ingetoetste aantallen, zoals het aantal afdruksets, corrigeren 9. Numerieke toetsen Met deze toetsen kunt u getallen, bijv het aantal afdrukken, telefoonnummers of wachtwoorden, instellen 0. [TELLER] toets Met deze toets geeft u de teller weer. [INTERRUPT] toets Met deze toets kunt u de afdrukverwerking onderbreken en een kopieeropdracht uitvoeren U kunt de onderbroken opdracht vervolgen door opnieuw op deze toets te drukken. [GEBR.FUNCTIES] toets Met deze toets kunnen het papierformaat of de papiersoort voor laden en het vastleggen van de kopie-, scan- en faxinstellingen, met inbegrip van een wijziging van de standaardinstelling, ingesteld worden Zie de Handleiding voor MFP beheervoor de functies, geautoriseerd door deze toets. Aanraakscherm Op dit scherm kunt u diverse kopieer-, scan- en faxfuncties instellen Op dit scherm wordt ook de status van het multifunctionele systeem weergegeven, zoals bijv wanneer het papier opraakt of wanneer er een papierstoring is 7

20 Hoofdstuk VOORDAT U GAAT KOPIËREN Verstelling van de hoogte en de hoek van het bedieningspaneel De hoogte van het bedieningspaneel verstellen U kunt de hoogte van het bedieningspaneel naar wens verstellen De hoek van het bedieningspaneel verstellen Het bedieningspaneel kan in elke hoek, naar rechts of links, omhoog of omlaag, worden versteld 8

21 Beschrijving van elk onderdeel Aanraakscherm Wanneer de stroomvoorziening wordt ingeschakeld, verschijnt het standaardmenu voor de kopieerfunctie op dit aanraakscherm De status van het multifunctionele systeem wordt ook weergegeven op het aanraakscherm in de vorm van meldingen en afbeeldingen Het menu dat na het inschakelen van de stroomvoorziening wordt weergegeven, kan gewijzigd worden in een menu voor andere functies dan kopiëren, bijvoorbeeld, de faxfunctie Neem contact op met de serviceorganisatie voor meer informatie 6. Functieweergave De in gebruik zijnde functie, zoals kopiëren of faxen, wordt weergegeven. Gebied voor meldingen Hier worden de door u uitgevoerde handelingen of wordt de huidige status van dit multifunctionele systeem in berichtvorm weergegeven. Gebied voor waarschuwingsmeldingen Hier worden waarschuwingsmeldingen, bijv meldingen dat de tonercartridges of de tonerafvalbak aan vervanging toe zijn, weergegeven. Datum en tijd. [TAAKSTATUS] toets Deze toets is voor het bevestigen van de verwerkingsstatus van kopieer-, fax-, scan- of afdruktaken, en ook voor het bekijken van de geschiedenis van de resultaten ervan 6. [Help] toets Deze toets is voor het weergeven van de uitleg bij elke functie of de toetsen op het aanraakscherm LCD-scherm De volgende informatie wordt op het aanraakscherm weergegeven: Status van het multifunctionele systeem, bedieningsinstructies, waarschuwingsberichten, reproductiefactoren, aantal afdruksets, papierformaat van een geselecteerde papierlade, hoeveelheid papier die er nog in een geselecteerde papierlade zit en datum en tijd Aanraaktoetsen Druk lichtjes op deze toetsen op het aanraakscherm om de diverse functies in te stellen 9

22 Hoofdstuk VOORDAT U GAAT KOPIËREN Geselecteerde functies wissen Wanneer u op de geselecteerde toets drukt, wordt de functie die is geselecteerd, gewist Of de geselecteerde instelling wordt automatisch gewist door de automatische wis-functie* nadat het multifunctionele systeem gedurende een bepaalde tijd inactief is geweest * Automatische wis-functie: Deze functie treedt in werking wanneer een bepaalde tijd is verstreken sinds de laatste keer dat er papier is uitgevoerd of er op een toets is gedrukt. Bij gebruik van deze functie worden alle functie-instellingen op de standaardwaarde gezet; het is niet nodig op de toets [FUNCTIE WISSEN] te drukken. Wanneer de afdelings- of gebruikersbeheerfunctie wordt gebruikt, keert het display terug naar het invoermenu voor de afdelingscode of gebruikersgegevens. Als deze functies niet in gebruik zijn, keert het display terug naar het standaardmenu van de kopieerfunctie. De tijdsduur voor de automatische wis-functie wordt tijdens de installatie van het multifunctionele systeem standaard ingesteld op seconden Zie de Handleiding voor MFP beheer voor het wijzigen van deze instelling Het contrast van het aanraakscherm regelen U kunt het contrast van het aanraakscherm in het menu GEBR FUNCTIES instellen door op de [GEBR FUNCTIES] toets op het bedieningspaneel te drukken Voor details, zie de Handleiding voor MFP beheer 0

23 Beschrijving van elk onderdeel Letters instellen Het volgende menu verschijnt wanneer er een letter moet worden ingevoerd voor bewerkingen bij scannen, e-filing, template en internetfax Met de toetsen op het aanraakscherm kunt u letters invoeren en met de numerieke toetsen op het bedieningspaneel kunt u cijfers invoeren Voer de letters in en druk vervolgens op [OK] Het menu wordt nu gewijzigd Er kunnen letters ingevoerd worden met de onderstaande toetsen [STANDAARD]: Druk hierop om toegang te krijgen tot de standaardtoetsen [ANDERS]: Druk hierop om toegang te krijgen tot de speciale toetsen [Caps Lock]: [Shift]: [Spatie]: Druk op deze toets om te schakelen tussen hoofdletters en kleine letters Druk op deze toets om hoofdletters in te voeren Druk hierop om een spatie in te voeren [Back Space]: Druk hierop om de letter vóór de cursor te wissen [ ] [ ]: Druk hierop om de cursor te verplaatsen [Wissen]: Druk hierop om alle ingevoerde letters te wissen [ANNULEREN]: Druk hierop om toegang te krijgen tot de speciale toetsen [OK]: Druk hierop om alle ingevoerde letters op te slaan

24 Hoofdstuk VOORDAT U GAAT KOPIËREN Stroomvoorziening in-/uitschakelen In deze sectie wordt het in- en uitschakelen van de stroomvoorziening beschreven. De stroomvoorziening inschakelen Als de HOOFDSCHAK LED niet brandt, open het klepje van de hoofdschakelaar dan en schakel de stroomvoorziening in met de hoofdschakelaar Als de HOOFDSCHAK LED brandt, druk dan op de [POWER] toets totdat de AAN/UIT-LED gaat branden Het multifunctionele systeem gaat zich nu opwarmen De melding Even wachten s v p - Opwarmfase verschijnt tijdens het opwarmen Terwijl het multifunctionele systeem aan het opwarmen is, kunt u de automatische startfunctie gebruiken Voor details, zie de Kopieerhandleiding Het multifunctionele systeem is na circa 80 seconden gereed om te kopiëren, waarna de melding BEDRIJFSKLAAR verschijnt Wanneer u de stroomvoorziening van het multifunctionele systeem wilt uitschakelen, doe dat dan door op de [POWER] toets op het bedieningspaneel te drukken (&De stroomvoorziening uitschakelen (Uitschakelprocedure) ) Draai niet eenvoudigweg de hoofdschakelaar om Wanneer de melding GEGEVENS WORDEN GEWIST verschijnt Deze melding verschijnt wanneer de functie voor overschrijven van gegevens (optie) geïnstalleerd is De melding verschijnt meteen nadat de stroomvoorziening is ingeschakeld of nadat het multifunctionele systeem is gebruikt U kunt het multifunctionele systeem gebruiken zelfs al wordt de melding weergegeven Tip Wanneer het gebruik van het multifunctionele systeem wordt beheerd met de afdelingsbeheer- of gebruikersbeheerfunctie, moet u de afdelingscode of gebruikersgegevens invoeren voordat u een kopie kunt maken. Zie de volgende pagina voor meer informatie: &P. Gebruik van Afdelings- of gebruikersbeheer

25 Stroomvoorziening in-/uitschakelen De stroomvoorziening uitschakelen (uitschakelprocedure) Wanneer u de stroomvoorziening van het multifunctionele systeem wilt uitschakelen, doe dat dan volgens de hieronder aangegeven werkwijze Controleer de volgende drie punten alvorens het multifunctionele systeem uit te schakelen De lijst met afdruktaken mag geen taken meer bevatten Geen van de PRINT DATA, GEHEUGEN ONTV en LIJN LED's mogen knipperen (Als het multifunctionele systeem wordt uitgeschakeld terwijl een van bovengenoemde LED's knippert, dan worden lopende taken, zoals het ontvangen van faxen, afgebroken ) Er mag geen PC zijn die toegang tot het multifunctionele systeem probeert te krijgen via het netwerk Opmerkingen Schakel de stroomvoorziening uit met de [POWER] toets op het bedieningspaneel. Doe dit niet door alleen op de hoofdschakelaar te drukken, anders kunnen de opgeslagen gegevens verloren gaan of kan de vaste schijf beschadigd raken. Als er een taak wordt verwerkt op het moment dat er op de [POWER] toets op het bedieningspaneel wordt gedrukt, verschijnt de melding De lopende taak zal worden verwijderd. Weet u zeker dat u wilt stoppen? Drukt u op [JA], dan wordt de lopende taak verwijderd en wordt het multifunctionele systeem uitgeschakeld. Wilt u het systeem niet uitschakelen, druk dan op [NEE].. Druk op de [POWER] toets totdat het geluidssignaal klinkt. De melding Wordt uitgeschakeld verschijnt op het display. Na enige ogenblikken wordt de stroomvoorziening van het multifunctionele systeem uitgeschakeld. Als u het multifunctionele systeem langere tijd niet gaat gebruiken, druk dan op de [POWER] toets op het bedieningspaneel om het systeem uit te schakelen Controleer of de AAN/UIT-LED uit is en schakel de stroomvoorziening vervolgens uit met de hoofdschakelaar Wanneer de stroomvoorziening met de hoofdschakelaar wordt uitgeschakeld, dan gaat de LED van de hoofdschakelaar uit.

26 Hoofdstuk VOORDAT U GAAT KOPIËREN Energiebesparingsstand Dit multifunctionele systeem ondersteunt twee energiebesparingsstanden: de automatische energiebesparingsstand en de slaapstand Automatische energiebesparing Automatische energiebesparing * sinds het laatste gebruik In deze stand verschijnt de melding Energiebesparingsstand Druk op de toets START op het aanraakscherm Slaapstand Na een vast ingestelde periode gaat het apparaat automatisch in de slaapstand * sinds het laatste gebruik Het multifunctionele systeem komt na een bepaalde tijd* nadat het apparaat voor het laatst gebruikt werd, vanzelf in de slaapstand te staan In deze stand verdwijnt de melding op het aanraakscherm en gaat de [SPAARSTAND] toets groen branden Deze standen worden automatisch opgeheven na ontvangst van afdrukgegevens, faxgegevens, internetfaxgegevens of berichten U kunt ze ook opheffen door op de [START] toets te drukken * Deze tijdsduur is standaard ingesteld op minuten voor de e-studio0c, op minuten voor de e-studio60c en op 0 minuten voor de e- STUDIO60C. * Deze tijdsduur is standaard op 0 minuten ingesteld. Opmerking Voor de Europese uitvoering Neem contact met uw leverancier op als u bovengenoemde standaardinstellingen wilt wijzigen. Zie de Handleiding voor MFP beheerom de hierboven vermelde standaard instellingen te wijzigen Het multifunctionele systeem kan ook als volgt handmatig in de slaapstand gezet worden. In deze stand verdwijnt de melding op het aanraakscherm en gaat de [SPAARSTAND] toets groen branden. Druk op de [SPAARSTAND] toets op het bedieningspaneel. De energiebesparingsstand opheffen Druk op de [START] toets op het bedieningspaneel De slaapstand wordt opgeheven, waarna het multifunctionele systeem gereed is om te kopiëren De slaapstand kan ook opgeheven worden door op de [SPAARSTAND], [KOPIE], [e-filing], [SCAN], [PRINT] of [FAX] toets te drukken

27 Als afdelings- of gebruikersbeheer wordt gebruikt. Als afdelings- of gebruikersbeheer wordt gebruikt Wanneer het multifunctionele systeem wordt beheerd met de afdelingsbeheer- of gebruikersbeheerfunctie, moeten gebruikers de afdelingscode of gebruikersgegevens invoeren voordat hij of zij een afdruk enz. kan maken. Afdelingsbeheer Met behulp van de afdelingscodes kunt u gebruikers beperkingen opleggen of door een afzonderlijke groep of afdeling binnen uw bedrijf gemaakte kopievolumes beheren Wanneer het kopievolume met de afdelingscode wordt beheerd, voer dan de code in na het inschakelen van de stroomvoorziening Zie de Handleiding voor MFP beheervoor het instellen en registreren van de afdelingscodes Wanneer de stroomvoorziening van het multifunctionele systeem wordt ingeschakeld, verschijnt het volgende menu Dit menu verschijnt ook wanneer er op de [TOEGANG] toets op het bedieningspaneel wordt gedrukt of wanneer de automatische wis-functie in werking is getreden Toets een eerder vastgelegde afdelingscode in ( cijfers) en druk op [OK] op het aanraakscherm Het menu schakelt om, waarna het multifunctionele systeem gereed is voor gebruik Als er een verkeerde afdelingscode is ingetoetst, dan schakelt het menu niet om Toets de juiste code in Na de bewerking Druk zodra u alle bewerkingen voltooid hebt, op de [TOEGANG] toets op het bedieningspaneel ter voorkoming van ongeoorloofd gebruik van het multifunctionele systeem Het display keert terug naar het invoermenu van de afdelingscode

28 Hoofdstuk VOORDAT U GAAT KOPIËREN Gebruikersbeheer Het aantal gebruikers van het multifunctionele systeem kan begrensd worden en de beschikbare functies en een historisch overzicht van elke gebruiker kunnen met behulp van de gebruikersbeheerfunctie worden beheerd Wanneer het multifunctionele systeem met deze functie wordt beheerd, moet u de stroomvoorziening inschakelen en de vereiste informatie invoeren (bijv gebruikersnaam, wachtwoord) Het menu voor het invoeren van gebruikersgegevens verschijnt ook wanneer u op de [TOEGANG] toets op het bedieningspaneel drukt of wanneer de automatische wis-functie in werking is getreden Voer de gegevens in volgens de hieronder aangegeven werkwijze Tip Als Gastgebruiker wordt ingeschakeld in Gebruikersbeheer, dan wordt de toets [GAST] op het aanraakscherm weergegeven. Druk op [GAST] om u aan te melden als gastgebruiker. Neem contact op met de beheerder voor de typen functies die beschikbaar zijn. Lokale MFP-verificatie, LDAP-verificatie Verificatie Windows-domein 6

29 Gebruik van Afdelings- of gebruikersbeheer Het menu voor gebruikersverificatie verschijnt. Lokale MFP-verificatie, LDAP-verificatie Verificatie Windows-domein De eerder door de netwerkbeheerder ingestelde domeinnaam wordt in [DOMEIN] weergegeven. Tip Als de tot uw organisatie behorende domeinnaam niet wordt weergegeven, druk dan op [DOMEIN] en selecteer de naam. 7

30 Hoofdstuk VOORDAT U GAAT KOPIËREN Druk op [GEBRUIKERSNAAM]. Voer de gebruikersnaam in (maximaal 8 letters) en druk vervolgens op [OK]. Druk op [WACHTWOORD]. 8

31 Als afdelings- of gebruikersbeheer wordt gebruikt. Voer het wachtwoord in (maximaal 6 letters) en druk vervolgens op [OK]. 6 Druk op [OK]. 9

32 Hoofdstuk VOORDAT U GAAT KOPIËREN Papier plaatsen In deze sectie wordt beschreven hoe u de papierladen van het multifunctionele systeem moet instellen voor het te gebruiken papier. Trek de papierlade eruit en maak de vergrendeling los. Leg het papier in de lade. Stel de diepte-instelling zo in dat die is aangepast aan het papierformaat. Stel de papiergeleiders zo in dat ze zijn aangepast aan het papierformaat. Tip Zie de volgende pagina voor papier dat geschikt is voor dit multifunctionele systeem: &P.6 Specificaties van het multifunctionele systeem Vergrendel de geleiders en schuif de papierlade er weer in. Voor details, zie de Kopieerhandleiding. 0

33 Hoofdstuk BASISHANDELINGEN Basishandelingen voor kopiëren Basishandelingen voor faxen Basishandelingen voor scannen 6 Basishandelingen voor e-filing 8 Basishandelingen voor afdrukken 0 Basishandelingen voor menubediening

34 Hoofdstuk BASISHANDELINGEN Basishandelingen voor kopiëren De basiswerkwijze voor het maken van kleurenkopieën is als volgt. Druk op de [KOPIE] toets als u de kopieerfuncties wilt gebruiken. Plaats de originelen. Glasplaat voor originelen Automatisch documentinvoersysteem Toets het gewenste aantal afdruksets in en druk vervolgens op de [START] toets. Zie de Kopieerhandleiding voor meer informatie.

35 Basishandelingen voor kopiëren In dit geval Om het kopieerproces te stoppen Druk op de [STOP] toets op het bedieningspaneel en op [GEHEUGENOPSLAG WISSEN] op het aanraakscherm Zie Hoofdstuk HET MAKEN VAN KOPIEËN in de Kopieerhandleiding voor meer informatie Om te kopiëren met onderbreking Druk op de [INTERRUPT] toets op het bedieningspaneel Zie Hoofdstuk HET MAKEN VAN KOPIEËN in de Kopieerhandleiding voor meer informatie Om het aantal afdruksets te wissen Druk op de [WISSEN] toets op het bedieningspaneel Om naar de standaardinstelling terug te keren Druk op de [FUNCTIE WISSEN] toets op het bedieningspaneel Om zwart-witafdrukken te maken Druk op [ZWART] op het aanraakscherm Zie Hoofdstuk BELANGRIJKSTE KOPIEERFUNCTIES in de Kopieerhandleiding voor meer informatie Om de densiteit van het origineel aan te passen Druk op of op het aanraakscherm Zie Hoofdstuk BELANGRIJKSTE KOPIEERFUNCTIES in de Kopieerhandleiding voor meer informatie Om een proefkopie te maken Druk op [PROEFKOPIE] op het aanraakscherm Zie Hoofdstuk HET MAKEN VAN KOPIEËN in de Kopieerhandleiding voor meer informatie Om bewerken-functies te gebruiken Druk op het tabblad [BEWERKEN] op het aanraakscherm om bewerken-functies zoals Beeld schuiven in te stellen Zie Hoofdstuk BEWERKEN-FUNCTIES in de Kopieerhandleiding voor meer informatie Om gekopieerde beelden aan te passen Druk op het tabblad [BEELD] op het aanraakscherm om het gekopieerde beeld zoals voor kleurbalans aan te passen Zie Hoofdstuk BEELD AANPASSEN in de Kopieerhandleiding voor meer informatie

36 Hoofdstuk BASISHANDELINGEN Basishandelingen voor faxen De basiswerkwijze voor het verzenden van een fax is als volgt (De fax-unit is optioneel). Druk op de [FAX] toets als u de faxfuncties wilt gebruiken. Plaats de originelen. Glasplaat voor originelen Automatisch documentinvoersysteem Geef het faxnummer op m.b.v. de numerieke toetsen of geef het op in het adresboek, en druk vervolgens op [VERZENDEN] op het aanraakscherm. Zie het Bedieningsvoorschrift voor de fax-unit GD-0/GD-60/GD-70 voor meer informatie.

37 Basishandelingen voor faxen In dit geval Als u een vergissing maakt bij het kiezen van het faxnummer: Druk op de [WISSEN] toets op het bedieningspaneel om alle faxnummers te verwijderen die u hebt ingevoerd Of druk op [BACK SPACE] op het aanraakscherm om ze een voor een te verwijderen Zie Hoofdstuk EEN FAX VERZENDEN/ONTVANGEN in het Bedieningsvoorschrift voor de fax-unit GD-0/GD-60/GD-70 voor meer informatie Om alle in het adresboek opgegeven faxnummers te verwijderen Druk op [ALLES WISSEN] op het aanraakscherm Om faxnummers op te geven die eerder zijn vastgelegd voor een groep Druk op het tabblad [GROEP] op het aanraakscherm en vervolgens de Fax-groep om originelen te verzenden Zie Hoofdstuk EEN FAX VERZENDEN/ONTVANGEN in het Bedieningsvoorschrift voor de faxunit GD-0/GD-60/GD-70 voor meer informatie Om op adres te zoeken Druk op [ZOEKEN] op het aanraakscherm Zie Hoofdstuk EEN FAX VERZENDEN/ONTVANGEN in het Bedieningsvoorschrift voor de fax-unit GD-0/GD-60/GD-70 voor meer informatie Om de transmissiecondities in te stellen Druk op [OPTIE] op het aanraakscherm om de transmissiecondities, zoals resolutie en beelddensiteit, in te stellen Zie Hoofdstuk EEN FAX VERZENDEN/ONTVANGEN in het Bedieningsvoorschrift voor de fax-unit GD-0/GD-60/GD-70 voor meer informatie Om geavanceerde functies in te stellen Druk op het tabblad [GEAVANCEERD] om geavanceerde functies, zoals Postbuscommunicatie en Hersteltransmissie, in te stellen Zie Hoofdstuk GEAVANCEERDE FUNCTIES in het Bedieningsvoorschrift voor de fax-unit GD-0/GD-60/GD-70 voor meer informatie

38 Hoofdstuk BASISHANDELINGEN Basishandelingen voor scannen De basiswerkwijze voor scannen is als volgt. Druk op de [SCAN] toets als u de scanfuncties wilt gebruiken. Plaats de originelen. Glasplaat voor originelen Automatisch documentinvoersysteem Geef de locatie op waar de gescande gegevens zullen worden opgeslagen, en druk vervolgens op [SCANNEN] op het aanraakscherm. Zie de Scanhandleiding voor meer informatie. 6

39 Basishandelingen voor scannen In dit geval Om de gescande gegevens in e-filing op te slaan Druk op [e-filing] op het aanraakscherm Zie Hoofdstuk BASISHANDELINGEN in de Scanhandleiding en Hoofdstuk BEWERKINGEN OP DIT MULTIFUNCTIONEEL SYSTEEM in de Handleiding voor elektronische archivering voor meer informatie Om de gescande gegevens in een gedeelde map of op een USB-apparaat op te slaan Druk op [BESTAND/USB] op het aanraakscherm Zie Hoofdstuk BASISHANDELINGEN in de Scanhandleiding voor meer informatie Om de gescande gegevens naar het opgegeven adres te verzenden Druk op [ ] op het aanraakscherm Zie Hoofdstuk BASISHANDELINGEN in de Scanhandleiding voor meer informatie Om Web Service Scan uit te voeren Druk op [WS SCAN] op het aanraakscherm Zie Hoofdstuk BASISHANDELINGEN in de Scanhandleiding voor meer informatie Om de scancondities in te stellen Druk op [ALGEMENE INSTELLING] op het aanraakscherm Zie Hoofdstuk GEAVANCEERDE FUNCTIES in de Scanhandleiding voor meer informatie Om scangegevens bij wijze van voorbeeld te bekijken Druk op [VOORBEELD] en vervolgens op [SCANNEN] op het aanraakscherm Zie Hoofdstuk GEAVANCEERDE FUNCTIES in de Scanhandleiding voor meer informatie 7

40 Hoofdstuk BASISHANDELINGEN Basishandelingen voor e-filing De basiswerkwijze voor e-filing is als volgt. Druk op de [e-filing] toets als u de functies voor elektronische archivering (e- FILING) wilt gebruiken. Documenten opslaan De originelen worden gekopieerd maar worden ook opgeslagen als e-filing-documenten in het multifunctionele systeem Plaats de originelen. Glasplaat voor originelen Automatisch documentinvoersysteem Druk op [OPSLAG] op het aanraakscherm in het standaardmenu voor de kopieerfuncties. Druk op [OPSLAAN IN E-FILING] op het aanraakscherm om de box te selecteren waarin u de gegevens wilt opslaan, en druk vervolgens op de [START] toets op het bedieningspaneel. Tip U kunt documenten niet alleen opslaan door ze te kopiëren maar ook door ze te scannen, of met behulp van het printerstuurprogramma. Zie de Scanhandleiding of Printhandleiding voor meer informatie. 8

41 Basishandelingen voor e-filing Documenten afdrukken De werkwijze voor het afdrukken van in e-filing opgeslagen documenten is als volgt Druk op de toets van de box waarin de documenten zijn opgeslagen. Als de box met een wachtwoord is beveiligd, voer dan het wachtwoord in en druk op [OK] op het aanraakscherm. Selecteer het document dat u wilt afdrukken, en druk vervolgens op [AFDRUKKEN] op het aanraakscherm. Als het document in een map wordt opgeslagen, selecteer dan de map en druk vervolgens op [OPENEN] op het aanraakscherm. Zie de Handleiding voor elektronische archivering voor meer informatie. 9

42 Hoofdstuk BASISHANDELINGEN Basishandelingen voor afdrukken De werkwijze voor afdrukken met een PS-printerstuurprogramma vanuit een Windows-toepassing is als volgt. Selecteer [Afdrukken] in het menu [Bestand] van de toepassing. Selecteer het printerstuurprogramma van het multifunctionele systeem, en klik vervolgens op [Voorkeuren]. Stel de afdrukopties in en klik op [OK]. Klik op [Afdrukken]. Zie de Printhandleiding voor meer informatie. 0

43 Basishandelingen voor afdrukken In dit geval Om het papierformaat of aantal afdruksets op te geven Klik op het tabblad [Basis] in het dialoogvenster Eigenschappen van het printerstuurprogramma Zie Hoofdstuk AFDRUKKEN VANUIT WINDOWS in de Printhandleiding voor meer informatie Om dubbelzijdig afdrukken of N-up afdrukken op te geven Klik op het tabblad [Finishing] in het dialoogvenster Eigenschappen van het printerstuurprogramma Zie Hoofdstuk AFDRUKKEN VANUIT WINDOWS in de Printhandleiding voor meer informatie Om Uitvoer of Afdrukken van voor-/achterblad op te geven Klik op het tabblad [Papierverwerking] in het dialoogvenster Eigenschappen van het printerstuurprogramma Zie Hoofdstuk AFDRUKKEN VANUIT WINDOWS in de Printhandleiding voor meer informatie Om de afdrukkwaliteit aan te passen Klik op het tabblad [Afdrukkwaliteit] in het dialoogvenster Eigenschappen van het printerstuurprogramma Zie Hoofdstuk AFDRUKKEN VANUIT WINDOWS in de Printhandleiding voor meer informatie Om af te drukken met tekenreeksen of grafische voorstellingen op de achtergrond van het papier Klik op het tabblad [Effect] in het dialoogvenster Eigenschappen van het printerstuurprogramma Zie Hoofdstuk AFDRUKKEN VANUIT WINDOWS in de Printhandleiding voor meer informatie Om in te stellen dat er geen lege pagina's afgedrukt worden Klik op het tabblad [Overige] in het dialoogvenster Eigenschappen van het printerstuurprogramma Zie Hoofdstuk AFDRUKKEN VANUIT WINDOWS in de Printhandleiding voor meer informatie

Verkorte installatie handleiding

Verkorte installatie handleiding LEES DIT BOEK PRZECZYTAJ W PIERW KOLEJNOŚ EERST MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN Verkorte installatie handleiding 008 TOSHIBA TEC CORPORATION Alle rechten voorbehouden Volgens de copyrightwet mag deze

Nadere informatie

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE KLEURSYSTEMEN

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE KLEURSYSTEMEN LEES PRZECZYTAJ DIT BOEK W PIERW EERST KOLEJNOŚ MULTIFUNCTIONELE DIGITALE KLEURSYSTEMEN Verkorte handleiding Overzicht van onze handleidingen Een aantal van deze handleidingen zijn beschikbaar in gedrukte

Nadere informatie

LEES DIT BOEK EERST MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN. Verkorte handleiding

LEES DIT BOEK EERST MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN. Verkorte handleiding MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN Verkorte handleiding LEES DIT BOEK EERST 009 TOSHIBA TEC CORPORATION Alle rechten voorbehouden Volgens de copyrightwet mag deze handleiding niet worden gereproduceerd,

Nadere informatie

Verkorte installatie handleiding

Verkorte installatie handleiding MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN Verkorte installatie handleiding LEES DIT BOEK EERST 009 TOSHIBA TEC CORPORATION Alle rechten voorbehouden Volgens de copyrightwet mag deze handleiding niet worden gereproduceerd,

Nadere informatie

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE KLEURENSYSTEMEN / MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN. Gebruikershandleiding voor AirPrint

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE KLEURENSYSTEMEN / MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN. Gebruikershandleiding voor AirPrint MULTIFUNCTIONELE DIGITALE KLEURENSYSTEMEN / MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN Gebruikershandleiding voor AirPrint 2013 TOSHIBA TEC CORPORATION Alle rechten voorbehouden Volgens de copyrightwet mag deze

Nadere informatie

Xerox WorkCentre 6655 multifunctionele kleurenprinter Bedieningspaneel

Xerox WorkCentre 6655 multifunctionele kleurenprinter Bedieningspaneel Bedieningspaneel Beschikbare services kunnen variëren afhankelijk van uw printerinstellingen. Zie de Handleiding voor de gebruiker voor meer informatie over functies en instellingen. 3 4 5 Aanraakscherm

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MFP kleur systemen. Aanteken vel. infotec kenniscentrum. Infotec gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding MFP kleur systemen. Aanteken vel. infotec kenniscentrum. Infotec gebruikershandleiding Gebruikershandleiding MFP kleur systemen Aanteken vel Het Bedieningspaneel Functie paneel Functietoetsen Geeft de keuze om te wisselen tussen de functies: Kopiëren - Doc. Server Faxen - Printen - Scannen

Nadere informatie

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Bedieningspaneel

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Bedieningspaneel Bedieningspaneel Beschikbare services kunnen variëren afhankelijk van uw printerinstellingen. Zie de Handleiding voor de gebruiker voor meer informatie over functies en instellingen. 3 5 Ontgrendeling

Nadere informatie

Een kopie maken. Xerox WorkCentre 5845/5855/5865/5875/5890. Bedieningspaneel AOD. Glasplaat

Een kopie maken. Xerox WorkCentre 5845/5855/5865/5875/5890. Bedieningspaneel AOD. Glasplaat Xerox WorkCentre 8/8/8/87/890 Een kopie maken Startpagina Functies Opdrachtstatus Aanraakscherm Start Alle wissen Stoppen. Plaats uw documenten met de beeldzijde omhoog in de invoerlade van de. Pas de

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 2.5

Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 2.5 Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 2.5 Dit document bevat informatie over de Fiery EX4112/4127 versie 2.5. Voordat u de Fiery EX4112/4127 gebruikt, moet u een kopie maken van deze Versienotities

Nadere informatie

Handleiding instellingen vrijgave van afdrukken

Handleiding instellingen vrijgave van afdrukken Handleiding instellingen vrijgave van afdrukken INHOUDSOPGAVE OVER DEZE HANDLEIDING............................................................................. 2 FUNCTIE AFDRUKVRIJGAVE...........................................................................

Nadere informatie

Xerox WorkCentre 7800-serie Bedieningspaneel

Xerox WorkCentre 7800-serie Bedieningspaneel Bedieningspaneel Beschikbare services kunnen variëren afhankelijk van uw printerinstellingen. Zie de Handleiding voor de gebruiker voor meer informatie over functies en instellingen. ABC DEF Menu's GHI

Nadere informatie

Xerox ColorQube 9301 / 9302 / 9303 Bedieningspaneel

Xerox ColorQube 9301 / 9302 / 9303 Bedieningspaneel Xerox ColorQube 90 / 90 / 90 Bedieningspaneel Beschikbare services kunnen variëren afhankelijk van uw printerinstellingen. Zie de Handleiding voor de gebruiker voor meer informatie over functies en instellingen.?

Nadere informatie

Eenvoudige afdruktaken

Eenvoudige afdruktaken Eenvoudige afdruktaken In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Papier plaatsen in Lade 1 (MPT) voor enkelzijdig afdrukken" op pagina 2-9 "Papier plaatsen in laden 2-5 voor enkelzijdig afdrukken"

Nadere informatie

Naslagkaart voor de 5210n / 5310n

Naslagkaart voor de 5210n / 5310n Naslagkaart voor de 5210n / 5310n 1 2 3 4 VOORZICHTIG: Neem zorgvuldig de veiligheidsvoorschriften in de Handleiding voor eigenaren door voordat u de Dell-printer gaat instellen en gebruiken. 5 6 7 8 1

Nadere informatie

Speciale afdrukmethoden en - materialen

Speciale afdrukmethoden en - materialen Speciale afdrukmethoden en - materialen In deze sectie komen de volgende onderwerpen aan de orde: Automatisch dubbelzijdig afdrukken zie pagina 16. Handmatig dubbelzijdig afdrukken zie pagina 19. Transparanten

Nadere informatie

Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding

Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding Voor de iphone SHARP CORPORATION April 27, 2012 1 Inhoudsopgave 1 Overzicht... 3 2 Ondersteunde besturingssystemen... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 3 Installatie

Nadere informatie

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Naslaggids M570

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Naslaggids M570 LASERJET PRO 500 COLOR MFP Naslaggids M570 Direct afdrukken via USB 1. Plaats het USB-flashstation in de USB-poort aan de voorzijde van het apparaat. 2. Het menu USB-flashdrive wordt geopend. Raak de pijknoppen

Nadere informatie

Fiery Remote Scan. Fiery Remote Scan openen. Postvakken

Fiery Remote Scan. Fiery Remote Scan openen. Postvakken Fiery Remote Scan Met Fiery Remote Scan kunt u scantaken op de Fiery-server en de printer beheren vanaf een externe computer. Met Fiery Remote Scan kunt u het volgende doen: Scans starten vanaf de glasplaat

Nadere informatie

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Naslaggids M575

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Naslaggids M575 LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP Naslaggids M575 Een opgeslagen taak afdrukken Volg de onderstaande procedure om een taak af te drukken die in het apparaatgeheugen is opgeslagen. 1. Raak in het beginscherm

Nadere informatie

Fiery Remote Scan. Verbinden met Fiery servers. Verbinding maken met een Fiery server bij het eerste gebruik

Fiery Remote Scan. Verbinden met Fiery servers. Verbinding maken met een Fiery server bij het eerste gebruik Fiery Remote Scan Met Fiery Remote Scan kunt u scantaken beheren op de Fiery server en de printer vanaf een externe computer. Met Fiery Remote Scan kunt u het volgende doen: Scans starten vanaf de glasplaat

Nadere informatie

Verkorte Handleiding DX-C200. Namen en locaties. De kopieerfunctie gebruiken. De scannerfunctie gebruiken. De faxfunctie gebruiken. Problemen oplossen

Verkorte Handleiding DX-C200. Namen en locaties. De kopieerfunctie gebruiken. De scannerfunctie gebruiken. De faxfunctie gebruiken. Problemen oplossen DX-C200 Verkorte Handleiding Namen en locaties De kopieerfunctie gebruiken De scannerfunctie gebruiken De faxfunctie gebruiken Problemen oplossen Papierstoringen oplossen Inktcartridges Lees deze handleiding

Nadere informatie

2 mei 2014. Remote Scan

2 mei 2014. Remote Scan 2 mei 2014 Remote Scan 2014 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. Inhoudsopgave 3 Inhoudsopgave...5 openen...5 Postvakken...5

Nadere informatie

Een kopie maken. Multifunctionele printer Xerox WorkCentre 5945/5955. Startpagina Functies. Opdrachtstatus. Aanraakscherm. Start

Een kopie maken. Multifunctionele printer Xerox WorkCentre 5945/5955. Startpagina Functies. Opdrachtstatus. Aanraakscherm. Start Een kopie maken. Plaats uw documenten met de beeldzijde omhoog in de invoerbak van de. Pas de geleider zodanig aan dat deze de til de op. Plaats het document met de beeldzijde omlaag in de linkerbovenhoek

Nadere informatie

Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding

Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding Voor de ipad SHARP CORPORATION 27 April, 2012 1 Inhoudsopgave 1 Overzicht... 3 2 Ondersteunde besturingssystemen... 4 3 Installatie en starten van de applicatie...

Nadere informatie

Kopiëren > Instellingen > Pagina's per zijde. Voor printermodellen zonder touchscreen drukt u op om door de instellingen te navigeren.

Kopiëren > Instellingen > Pagina's per zijde. Voor printermodellen zonder touchscreen drukt u op om door de instellingen te navigeren. Naslagkaart Bezig met kopiëren Een kopie maken 1 Plaats een origineel document in de ADF-lade of op de glasplaat. Opmerking: Zorg ervoor dat het papierformaat van het origineel en de uitvoer hetzelfde

Nadere informatie

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN. MFP-beheerhandleiding

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN. MFP-beheerhandleiding MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN MFP-beheerhandleiding 2008, 2009 TOSHIBA TEC CORPORATION Alle rechten voorbehouden In overeenstemming met het auteursrecht, mag deze handleiding op geen enkele wijze

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. SHARP AL-1633/1644 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1289396

Uw gebruiksaanwijzing. SHARP AL-1633/1644 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1289396 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

Kopiëren via de glasplaat. 1 Plaats het originele document met de bedrukte zijde naar beneden in de linkerbovenhoek van de glasplaat.

Kopiëren via de glasplaat. 1 Plaats het originele document met de bedrukte zijde naar beneden in de linkerbovenhoek van de glasplaat. Naslagkaart Wordt gekopieerd Kopieën maken Snel kopiëren 3 Druk op het bedieningspaneel van de printer op. 4 Als u het document op de glasplaat hebt gelegd, raakt u Finish the Job (Taak voltooien) aan

Nadere informatie

Dubbelzijdig afdrukken

Dubbelzijdig afdrukken Dubbelzijdig afdrukken In dit onderwerp wordt het volgende besproken: 'Automatisch dubbelzijdig afdrukken' op pagina 2-41 'Bindvoorkeuren' op pagina 2-43 'Handmatig dubbelzijdig afdrukken' op pagina 2-46

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista BEKNOPTE HANDLEIDING voor Windows Vista INHOUD Hoofdstuk 1: SYSTEEMVEREISTEN...1 Hoofdstuk 2: PRINTERSOFTWARE INSTALLEREN ONDER WINDOWS...2 Software installeren om af te drukken op een lokale printer...

Nadere informatie

Afdrukmateriaal plaatsen in de standaardlade voor 250 vel

Afdrukmateriaal plaatsen in de standaardlade voor 250 vel Naslagkaart Papier en speciaal afdrukmateriaal plaatsen In dit gedeelte wordt beschreven hoe u papier plaatst in de laden voor 250 en 550 vel en de handmatige invoer. Het bevat tevens informatie over het

Nadere informatie

Bedieningspaneel. Xerox AltaLink C8030/C8035/C8045/C8055/C8070 Multifunctionele kleurenprinter

Bedieningspaneel. Xerox AltaLink C8030/C8035/C8045/C8055/C8070 Multifunctionele kleurenprinter Bedieningspaneel Beschikbare apps kunnen variëren afhankelijk van uw printerinstellingen. Voor meer informatie over apps en functies raadpleegt u de Handleiding voor de gebruiker. 5 9 8 7 6 0 5 6 7 8 9

Nadere informatie

Handleiding met informatie

Handleiding met informatie Handleiding met informatie Pagina 1 van 1 Handleiding met informatie Er is een groot aantal handleidingen beschikbaar om u te helpen de MFP en de functies ervan te begrijpen. Met behulp van deze pagina

Nadere informatie

Printerproblemen oplossen

Printerproblemen oplossen 1 De display op het bedieningspaneel is leeg of er worden alleen ruitjes weergegeven. Taken worden niet De zelftest van de printer is mislukt. De printer is niet gereed om gegevens te ontvangen. De aangegeven

Nadere informatie

Fax Connection Unit Type C Gebruiksaanwijzing

Fax Connection Unit Type C Gebruiksaanwijzing Fax Connection Unit Type C Gebruiksaanwijzing Voor een veilig en correct gebruikt, dient u de Veiligheidsinformatie in "Lees dit eerst" te lezen voordat u het apparaat gebruikt. INHOUDSOPGAVE Hoe werkt

Nadere informatie

Handleiding instellingen vrijgave van afdrukken

Handleiding instellingen vrijgave van afdrukken Handleiding instellingen vrijgave van afdrukken INHOUDSOPGAVE OVER DEZE HANDLEIDING............................................................................. 2 FUNCTIE AFDRUKVRIJGAVE...........................................................................

Nadere informatie

Bedieningspaneel. Xerox WorkCentre 6655 multifunctionele kleurenprinter Xerox ConnectKey 2.0-technologie

Bedieningspaneel. Xerox WorkCentre 6655 multifunctionele kleurenprinter Xerox ConnectKey 2.0-technologie Xerox ConnectKey.0-technologie Bedieningspaneel Beschikbare functies kunnen variëren afhankelijk van uw printerinstellingen. Zie de Handleiding voor de gebruiker voor meer informatie over functies en instellingen.

Nadere informatie

Kopiëren. WorkCentre C2424-kopieerapparaat-printer

Kopiëren. WorkCentre C2424-kopieerapparaat-printer Kopiëren Dit hoofdstuk omvat: Eenvoudige kopieertaken op pagina 3-2 Kopieeropties aanpassen op pagina 3-3 Basisinstellingen op pagina 3-4 Afbeeldingsaanpassingen op pagina 3-9 Aanpassingen aan de positie

Nadere informatie

Hulp krijgen. Systeemberichten. Aanmelden/Afmelden. Pictogrammen op het bedieningspaneel

Hulp krijgen. Systeemberichten. Aanmelden/Afmelden. Pictogrammen op het bedieningspaneel Hulp krijgen Voor informatie/assistentie, raadpleegt u het volgende: Handleiding voor de gebruiker voor informatie over het gebruik van de Xerox 4595. Ga voor online hulp naar: www.xerox.com Klik op de

Nadere informatie

Templates aanmaken voor scannaar-bestand

Templates aanmaken voor scannaar-bestand MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN Templates aanmaken voor scannaar-bestand Versie: 1.0 Scan-to-File voorbereiden Alvorens er templates kunnen worden aangemaakt, dient de scan-to-file functie te zijn voorbereid,

Nadere informatie

Xerox WorkCentre 5845 / 5855 / 5865 / 5875 / 5890 Bedieningspaneel

Xerox WorkCentre 5845 / 5855 / 5865 / 5875 / 5890 Bedieningspaneel 8 / 8 / 86 / 87 / 890 Bedieningspaneel Beschikbare services kunnen variëren afhankelijk van uw printerinstellingen. Zie de Handleiding voor de gebruiker voor meer informatie over functies en instellingen.

Nadere informatie

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE KLEURENSYSTEMEN. Handleiding voor probleemoplossing

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE KLEURENSYSTEMEN. Handleiding voor probleemoplossing MULTIFUNCTIONELE DIGITALE KLEURENSYSTEMEN Handleiding voor probleemoplossing 0 TOSHIBA TEC CORPORATION Alle rechten voorbehouden Volgens de copyrightwet mag deze handleiding niet worden gereproduceerd,

Nadere informatie

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE KLEURENSYSTEMEN. Handleiding voor probleemoplossing

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE KLEURENSYSTEMEN. Handleiding voor probleemoplossing MULTIFUNCTIONELE DIGITALE KLEURENSYSTEMEN Handleiding voor probleemoplossing 03 TOSHIBA TEC CORPORATION Alle rechten voorbehouden Volgens de copyrightwet mag deze handleiding niet worden gereproduceerd,

Nadere informatie

Handleiding Wi-Fi Direct

Handleiding Wi-Fi Direct Handleiding Wi-Fi Direct Eenvoudige installatie via Wi-Fi Direct Problemen oplossen Appendix Inhoud Hoe werken deze handleidingen?... 2 Symbolen in de handleidingen... 2 Disclaimer... 2 1. Eenvoudige

Nadere informatie

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE KLEURSYSTEMEN. Problemen oplossen

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE KLEURSYSTEMEN. Problemen oplossen MULTIFUNCTIONELE DIGITALE KLEURSYSTEMEN Problemen oplossen 20 TOSHIBA TEC CORPORATION Alle rechten voorbehouden. In overeenstemming met het auteursrecht, mag deze handleiding op geen enkele wijze worden

Nadere informatie

Installatiehandleiding MF-stuurprogramma

Installatiehandleiding MF-stuurprogramma Nederlands Installatiehandleiding MF-stuurprogramma Cd met gebruikerssoftware.............................................................. 1 Informatie over de stuurprogramma s en de software.............................................

Nadere informatie

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows)

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows) Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows) Inhoudsopgave Installeren van het stuurprogramma... Pagina 1 Verwijderen van het stuurprogramma... Pagina 3 Problemen

Nadere informatie

Een fax verzenden. Het bedieningspaneel gebruiken. De computer gebruiken

Een fax verzenden. Het bedieningspaneel gebruiken. De computer gebruiken Naslagkaart Bezig met kopiëren Kopieën maken 1 Plaats een origineel document in de ADF-lade of op de glasplaat. Opmerking: Zorg ervoor dat het papierformaat van het origineel en de uitvoer hetzelfde zijn.

Nadere informatie

Handleiding Wi-Fi Direct

Handleiding Wi-Fi Direct Handleiding Wi-Fi Direct Eenvoudige installatie via Wi-Fi Direct Problemen oplossen Inhoudsopgave Hoe werken deze handleidingen?... 2 Symbolen in de handleidingen... 2 Disclaimer... 2 1. Eenvoudige installatie

Nadere informatie

MP C4503(A)SP/MP C5503(A)SP/MP C6003SP BELANGRIJKSTE SPECIFICATIES ALGEMEEN FAX (Optie) Opwarmtijd: Snelheid van de eerste afdruk: Continue uitvoersnelheid: Geheugen: Harde schijf: Afmetingen (B x D x

Nadere informatie

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN. Toshiba Viewer V2 installatie

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN. Toshiba Viewer V2 installatie MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN Toshiba Viewer V2 installatie Versie: Augustus 2010 Toshiba Viewer V2 (v1.03) Met de Toshiba Viewer is het mogelijk te printen en scannen met de vermelde Toshiba apparaten.

Nadere informatie

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE KLEURENSYSTEMEN. Handleiding voor probleemoplossing

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE KLEURENSYSTEMEN. Handleiding voor probleemoplossing MULTIFUNCTIONELE DIGITALE KLEURENSYSTEMEN Handleiding voor probleemoplossing 0 TOSHIBA TEC CORPORATION Alle rechten voorbehouden Volgens de copyrightwet mag deze handleiding niet worden gereproduceerd,

Nadere informatie

Online Handleiding Start

Online Handleiding Start Online Handleiding Start Klik op "Start". Inleiding Deze handleiding beschrijft de printerfuncties van de e-studio6 multifunctionele digitale systemen. Voor informatie over de volgende onderwerpen raadpleeg

Nadere informatie

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN. Problemen oplossen

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN. Problemen oplossen MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN Problemen oplossen 2009 TOSHIBA TEC CORPORATION Alle rechten voorbehouden In overeenstemming met het auteursrecht, mag deze handleiding op geen enkele wijze worden gereproduceerd

Nadere informatie

Gids Instelling Verzenden

Gids Instelling Verzenden Gids Instelling Verzenden In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u de Instel-tool Zendfunctie kunt gebruiken om de machine in te stellen voor het scannen van documenten als e-mails (Verzenden naar e-mail)

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Gebruikershandleiding

Gebruiksaanwijzing. Gebruikershandleiding Gebruiksaanwijzing Gebruikershandleiding INHOUDSOPGAVE 1. Introductie Overzicht van RemoteConnect Support... 3 Hoe werkt deze handleiding?... 5 Symbolen... 5 Disclaimer...5 Opmerkingen...5 Terminologie...

Nadere informatie

Doe het zelf installatiehandleiding

Doe het zelf installatiehandleiding Doe het zelf installatiehandleiding Inleiding Deze handleiding helpt u bij het installeren van KSYOS TeleDermatologie. De installatie duurt maximaal 30 minuten, als u alle onderdelen van het systeem gereed

Nadere informatie

LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP. Naslaggids M575

LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP. Naslaggids M575 LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP Naslaggids M575 Een opgeslagen taak afdrukken Volg de onderstaande procedure om een taak af te drukken die in het apparaatgeheugen is opgeslagen. 1. Raak in het beginscherm

Nadere informatie

Xerox WorkCentre 7970 Bedieningspaneel

Xerox WorkCentre 7970 Bedieningspaneel Bedieningspaneel Beschikbare services kunnen variëren afhankelijk van uw printerinstellingen. Zie de Handleiding voor de gebruiker voor meer informatie over functies en instellingen. ABC DEF Menu's GHI

Nadere informatie

Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl. Printen en Scannen

Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl. Printen en Scannen Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl Printen en Scannen Als een nieuwe printer wordt gekocht en onder Windows XP aangesloten zal Windows deze nieuwe

Nadere informatie

Wifi-instellingengids

Wifi-instellingengids Wifi-instellingengids Wifi-verbindingen met de printer Verbinding met een computer maken via een wifi-router Direct verbinding maken met een computer Verbinding met een smartapparaat maken via een wifi-router

Nadere informatie

P-touch Transfer Manager gebruiken

P-touch Transfer Manager gebruiken P-touch Transfer Manager gebruiken Versie 0 DUT Inleiding Belangrijke mededeling De inhoud van dit document en de specificaties van het product kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

Nadere informatie

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE KLEURENSYSTEMEN / MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN. MFP-beheerhandleiding

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE KLEURENSYSTEMEN / MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN. MFP-beheerhandleiding MULTIFUNCTIONELE DIGITALE KLEURENSYSTEMEN / MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN MFP-beheerhandleiding 2012 TOSHIBA TEC CORPORATION Alle rechten voorbehouden Volgens de copyrightwet mag deze handleiding

Nadere informatie

Versie 3.0 Mei 2009. Xerox 4112 /4127 copier/printer Starthandleiding

Versie 3.0 Mei 2009. Xerox 4112 /4127 copier/printer Starthandleiding Versie 3.0 Mei 2009 Xerox 4112 /4127 copier/printer Starthandleiding Samengesteld door: Xerox Corporation Global Knowledge & Language Services 800 Phillips Road Building 218 Webster, New York 14580, Verenigde

Nadere informatie

Back-up procedure TOSHIBA e-studio serie (e-bridgex)

Back-up procedure TOSHIBA e-studio serie (e-bridgex) Back-up procedure TOSHIBA e-studio serie (e-bridgex) Bij de TOSHIBA e-studio serie, worden diverse gegevens opgeslagen op de interne harddisk. Hierbij moet u denken aan: templates, adresboek en afdelingscodes.

Nadere informatie

Configuratiesoftware voor NetWare-netwerken

Configuratiesoftware voor NetWare-netwerken Novell NetWare In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Configuratiesoftware voor NetWare-netwerken" op pagina 3-38 "Stappen voor snelle installatie" op pagina 3-38 "Geavanceerde installatie" op

Nadere informatie

Afdrukopties aanpassen

Afdrukopties aanpassen Afdrukopties aanpassen In dit onderwerp wordt het volgende besproken: 'Afdrukopties instellen' op pagina 2-32 'Afdrukkwaliteit selecteren' op pagina 2-35 'Afdrukken in zwart-wit' op pagina 2-36 Afdrukopties

Nadere informatie

Kopiëren via de glasplaat. 1 Plaats het originele document met de bedrukte zijde naar beneden in de linkerbovenhoek van de glasplaat.

Kopiëren via de glasplaat. 1 Plaats het originele document met de bedrukte zijde naar beneden in de linkerbovenhoek van de glasplaat. Laser-MFP Naslagkaart Kopiëren Snel kopiëren documentinvoer (ADF) of met de bedrukte zijde naar beneden (zoals knipsels uit tijdschriften) in de ADF. Gebruik in plaats plaatst, moet u de papiergeleiders

Nadere informatie

Breedformaatprinter Teriostar LP-2050-serie. Multifunctioneel model LP-2050-MF. Printermodel LP-2050. Snelle referentiegids U00123351603

Breedformaatprinter Teriostar LP-2050-serie. Multifunctioneel model LP-2050-MF. Printermodel LP-2050. Snelle referentiegids U00123351603 Breedformaatprinter Teriostar LP-2050-serie Multifunctioneel model LP-2050-MF Printermodel LP-2050 Snelle referentiegids U00123351603 Inleiding Uw printer is een Teriostar LP-2050-serie breedformaatprinter.

Nadere informatie

Eenvoudige afdruktaken

Eenvoudige afdruktaken Eenvoudige afdruktaken In dit onderwerp wordt het volgende besproken: 'Papier plaatsen in lade 1 (MPT)' op pagina 2-12 'Papier plaatsen in de laden 2-5' op pagina 2-17 'De nietmachine gebruiken' op pagina

Nadere informatie

Geavanceerde opties. Afdrukken op deelpagina's. Phaser 5500-laserprinter. In dit onderwerp wordt het volgende besproken:

Geavanceerde opties. Afdrukken op deelpagina's. Phaser 5500-laserprinter. In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Geavanceerde opties In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Afdrukken op deelpagina's" op pagina 2-68 "Meerdere pagina's op één vel papier afdrukken (X op één)" op pagina 2-69 "Brochures afdrukken"

Nadere informatie

Afdrukken vanuit een Windows-omgeving

Afdrukken vanuit een Windows-omgeving Als de printer eenmaal klaar is voor gebruik en de stuurprogramma s zijn geïnstalleerd, kunt u afdrukken. Wilt u een brief afdrukken, een watermerk met Niet kopiëren toevoegen aan een document of de tonerintensiteit

Nadere informatie

D4600 Duplex Photo Printer

D4600 Duplex Photo Printer KODAK D4000 Duplex Photo Printer D4600 Duplex Photo Printer Handleiding printerstuurprogramma januari 2015 TM/MC/MR-licentie van Eastman Kodak Company: Kodak Kodak Alaris Inc. 2400 Mount Read Blvd., Rochester,

Nadere informatie

CycloAgent v2 Handleiding

CycloAgent v2 Handleiding CycloAgent v2 Handleiding Inhoudsopgave Inleiding...2 De huidige MioShare-desktoptool verwijderen...2 CycloAgent installeren...4 Aanmelden...8 Uw apparaat registreren...8 De registratie van uw apparaat

Nadere informatie

Geavanceerde opties. Deelpagina's afdrukken. Phaser 4500-laserprinter

Geavanceerde opties. Deelpagina's afdrukken. Phaser 4500-laserprinter Geavanceerde opties In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Deelpagina's afdrukken op pagina 2-43 Meerdere pagina's op één vel papier afdrukken (X op één) op pagina 2-44 Negatieven van afbeeldingen

Nadere informatie

Een fax verzenden. Het bedieningspaneel gebruiken. De computer gebruiken

Een fax verzenden. Het bedieningspaneel gebruiken. De computer gebruiken Naslagkaart Bezig met kopiëren Kopieën maken 1 Plaats een origineel document in de ADF-lade of op de Opmerking: Zorg ervoor dat het papierformaat van het origineel en de uitvoer hetzelfde zijn. Zo voorkomt

Nadere informatie

AirPrint handleiding. Versie 0 DUT

AirPrint handleiding. Versie 0 DUT AirPrint handleiding Versie 0 DUT Definities van opmerkingen In deze gebruikershandleiding wordt het volgende pictogram gebruikt: Opmerking Opmerkingen vertellen u hoe u op een bepaalde situatie moet reageren

Nadere informatie

Bedieningshandleiding Bijvoegsel

Bedieningshandleiding Bijvoegsel Bedieningshandleiding Bijvoegsel Snijmachine Product Code: 891-Z01 Lees dit document voordat u de machine gebruikt. Houd dit document bij de hand, zodat u het kunt raadplegen. Inleiding In deze handleiding

Nadere informatie

Scannen. WorkCentre C2424-kopieerapparaat-printer

Scannen. WorkCentre C2424-kopieerapparaat-printer Scannen Dit hoofdstuk omvat: Eenvoudige scantaken op pagina 4-2 Het scannerstuurprogramma installeren op pagina 4-4 Scanopties aanpassen op pagina 4-5 Afbeeldingen ophalen op pagina 4-11 Bestanden en scanopties

Nadere informatie

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (Android )

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (Android ) Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (Android ) Voordat u uw Brother-machine gebruikt Definities van opmerkingen In deze gebruikershandleiding worden de volgende symbolen en conventies

Nadere informatie

Handleiding voor de gebruiker

Handleiding voor de gebruiker Versie 1.0 Juli 2008 LX-kantoorafwerkeenheid Handleiding voor de gebruiker Microsoft, MS-DOS, Windows, Windows NT, Microsoft Network en Windows Server zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van

Nadere informatie

Afdrukproblemen. Afdrukkwaliteit

Afdrukproblemen. Afdrukkwaliteit Printerproblemen Een aantal printerproblemen is eenvoudig te verhelpen. Als de printer niet reageert, controleer dan eerst of: de printer is ingeschakeld; het netsnoer is aangesloten op het stopcontact;

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EXP4110, versie 1.1SP1 voor Xerox 4110

Versienotities voor de klant Fiery EXP4110, versie 1.1SP1 voor Xerox 4110 Versienotities voor de klant Fiery EXP4110, versie 1.1SP1 voor Xerox 4110 Dit document beschrijft de upgrade van de Fiery EXP4110-printerstuurprogramma s voor ondersteuning van de optie Lade 6 (Extra groot).

Nadere informatie

LASERJET ENTERPRISE MFP. Naslaggids

LASERJET ENTERPRISE MFP. Naslaggids LASERJET ENTERPRISE MFP Naslaggids M725dn M725f M725z M725z+ Een opgeslagen taak afdrukken Volg de onderstaande procedure om een taak af te drukken die in het apparaatgeheugen is opgeslagen. 1. Raak in

Nadere informatie

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (Android )

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (Android ) Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (Android ) Inhoudsopgave Voordat u uw Brother-machine gebruikt... Definities van opmerkingen... Handelsmerken... Inleiding... Brother iprint&scan

Nadere informatie

Instellingen voor Scannen naar e-mail

Instellingen voor Scannen naar e-mail Handleiding Snelle configuratie scanfuncties XE3024NL0-2 In deze handleiding vindt u instructies voor het volgende: Instellingen voor Scannen naar e-mail op pagina 1 Instellingen voor Scannen naar mailbox

Nadere informatie

Opmerking: Stel de geleiders in op de juiste positie met behulp van de formaatindicatoren aan de onderkant van de lade.

Opmerking: Stel de geleiders in op de juiste positie met behulp van de formaatindicatoren aan de onderkant van de lade. Naslagkaart Papier in de printer plaatsen Opmerking: Stel de geleiders in op de juiste positie met behulp van de formaatindicatoren aan de onderkant van de lade. Plaats briefhoofdpapier met de afdrukzijde

Nadere informatie

AirPrint handleiding. Deze documentatie is voor inkjetmodellen. Versie B DUT

AirPrint handleiding. Deze documentatie is voor inkjetmodellen. Versie B DUT AirPrint handleiding Deze documentatie is voor inkjetmodellen. Versie B DUT Modellen Deze gebruikershandleiding is van toepassing op de volgende modellen. DCP-J40DW, MFC-J430DW/J440DW/J450DW/J460DW/J470DW

Nadere informatie

Hier beginnen. Inktcartridges uitlijnen zonder een computer

Hier beginnen. Inktcartridges uitlijnen zonder een computer Hier beginnen Inktcartridges uitlijnen zonder een computer Volg de stappen in de installatiehandleiding om de installatie van de hardware te voltooien. Ga door met de volgende stappen om de afdrukkwaliteit

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor gegevensoverdracht van camera naar camera

Gebruikershandleiding voor gegevensoverdracht van camera naar camera Canon Digitale Camera Gebruikershandleiding voor gegevensoverdracht van camera naar camera Inhoudsopgave Inleiding....................................... Beelden overbrengen via een draadloze verbinding.....

Nadere informatie

Speciaal afdrukmateriaal

Speciaal afdrukmateriaal In deze sectie komen de volgende onderwerpen aan de orde: Automatisch dubbelzijdig afdrukken zie pagina 10. Handmatig dubbelzijdig afdrukken zie pagina 12. Transparanten zie pagina 15. Enveloppen zie pagina

Nadere informatie

Brother GEBRUIKERSHANDLEIDING

Brother GEBRUIKERSHANDLEIDING Brother Kleurenkalibratie via het web GEBRUIKERSHANDLEIDING 1 VEREISTEN 2 WERKING 3 ALGEMENE 4 HET 5 DE 6 FABRIEKSINSTELLINGEN Inhoudsopgave INLEIDING 2 3 Aanbevollen papiier voor gebruiik tiijjdens de

Nadere informatie

Kopiëren...5. Kopieën maken...5. Taakonderbreking...6 Een kopieertaak annuleren en...7. Voorbereiden op het per verzenden...

Kopiëren...5. Kopieën maken...5. Taakonderbreking...6 Een kopieertaak annuleren en...7. Voorbereiden op het per  verzenden... Naslagkaart Inhoudsopgave Kopiëren...5 Kopieën maken...5 Snel kopiëren...5 Kopiëren via de ADF...5 Kopiëren via de glasplaat...5 Taakonderbreking...6 Een kopieertaak annuleren...6 Een kopieertaak annuleren

Nadere informatie

Handleiding voor afdrukkwaliteit

Handleiding voor afdrukkwaliteit Pagina 1 van 7 Handleiding voor afdrukkwaliteit Veel problemen met de afdrukkwaliteit kunnen worden opgelost door supplies of printeronderdelen te vervangen die bijna het einde van hun levensduur hebben

Nadere informatie

_ Multifunctionele printer (MFP)

_ Multifunctionele printer (MFP) SSC-ICT// _ Multifunctionele printer (MFP) Installatie en gebruik 15 maart 2016 Versie 1.2 _ Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Toevoegen van MFP op DWR PC of laptop 4 3. Printen 7 4. Scannen 9 5. Mogelijke

Nadere informatie

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (ios)

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (ios) Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (ios) Inhoudsopgave Voordat u uw Brother-machine gebruikt... Definities van opmerkingen... Handelsmerken... Inleiding... Brother iprint&scan

Nadere informatie

Digitale camera Softwarehandleiding

Digitale camera Softwarehandleiding EPSON digitale camera / Digitale camera Softwarehandleiding Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden

Nadere informatie

Versie 1.0 Oktober Xerox 700 Digital Color Press Beeldverschuiving/Hoekverschuiving

Versie 1.0 Oktober Xerox 700 Digital Color Press Beeldverschuiving/Hoekverschuiving Versie 1.0 Oktober 2009 Xerox 700 Digital Color Press Beeldverschuiving/Hoekverschuiving 2009 Xerox Corporation. Alle rechten voorbehouden. Xerox, en het connectiviteitslogo zijn handelsmerken van Xerox

Nadere informatie

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN. Instellen en beheren van afdelingscodes

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN. Instellen en beheren van afdelingscodes MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN Instellen en beheren van afdelingscodes Versie: 22-06-2012 Inleiding Deze handleiding omschrijft het instellen en beheren van de afdelingscodes met de Toshiba e-studio

Nadere informatie