Ckv Filmverslag Aladdin

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ckv Filmverslag Aladdin"

Transcriptie

1 Ckv Filmverslag Aladdin Auteur: Yasmina Shahin Klas: V4a Vak: Culturele En Kunstzinnige Vorming Begeleider: A. Kosse Datum: School: Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp

2 Inhoudsopgave Voorpagina...1 Inhoudsopgave...2 Hoofdstuk 1: Informatie...3 Hoofdstuk 2 : Vorm...5 Hoofdstuk 3: Inhoud...6 Hoofdstuk 4: Functie...8 Hoofdstuk 5: Mijn Reactie...9

3 Hoofdstuk 1: Informatie De film waar dit werkstuk over gaat heet Aladdin. De film is geregisseerd door Guy Ritchie, geschreven door John August en Guy Ritchie en gebaseerd op Disney's Aladdin. Naast Will Smith (I Am Legend) en Marwan Kenzari (Murder on the Orient Express) zijn ook Naomi Scott (The 33) en Mena Massoud (Run This Town) te zien in deze film. Ik heb deze film op 25 mei in de bioscoop gekeken. RECENSIE: Aladdin (3½) Wat: film, avontuur, familiefilm, komedie Regie: Guy Ritchie Met: Mena Massoud, Will Smith, Marwan Kenzari Door ERIC LE DUC Updated 22 mei mei 2019 in ENTERTAINMENT In Disney s live-action versie van Aladdin - vanaf vandaag in bioscoop - speelt de Nederlandse acteur Marwan Kenzari een sterke rol als de valserik Jafar. En geeft daarmee zijn internationale carrière de sporen. Marwan Kenzari maakt indruk als grootvizier Jafar in Aladdin. Disney s animatieklassiekers worden in rap tempo omgetoverd tot avonturen van vlees en bloed. Dat doet het Huis van de Muis om geld te verdienen, maar ook om een nieuw, vooral jonger publiek aan zich te binden. Na onder meer Beauty and the Beast en Dumbo heeft nu ook sprookje Aladdin een live-actionversie gekregen. Als Aladdin het paleis van de sultan binnenglipt om zijn geliefde prinses Jasmine te ontmoeten, valt hij in handen van Jafar. Deze gemene grootvizier neemt het straatschoffie mee naar een betoverde grot, waar hij een magische lamp moet zien te vinden. Want in die lamp huist een geest die wensen van diens meester in vervulling brengt.

4 C DANIEL SMITH Regisseur Guy Ritchie (Snatch, Sherlock Holmes) hervertelt Aladdin op vlotte wijze, waarbij hij spectaculaire achtervolgingen, vrolijke liedjes en emotionele diepgang prettig doseert. Belangrijkste vraag: is Will Smith een waardig opvolger van Robin Williams, de in 2014 overleden acteur die in de vorige Aladdin op weergaloze wijze zijn stem leende aan de geest? Het is even wennen om Big Will als een computergeanimeerde wervelwind over het doek te zien razen. Smith - die de geest trekjes meegeeft van zijn personages uit The fresh prince, Bad boys en Men in black is soms grappig en vol bravoure, dan weer ongemakkelijk en een tikkie geforceerd. Meer indruk maakt onze eigen Marwan Kenzari (Wolf, Hartenstraat) als grootvizier Jafar. Met vuur in de ogen, onheil in de stem en lange, puntige tovenaarsnagels zet de Nederlandse acteur een fijne valserik neer. Na kleine optredens in The mummy en Murder on the Orient Express zal deze broeierige rol zijn internationale carrière pas goed lanceren. Intussen gaat Disney gestaag verder met het reviseren van zijn klassiekers: nieuwe versies van The lion king, Lady and the Tramp en Pinocchio zijn in aantocht. Bron:

5 Hoofdstuk 2: Vorm Het verhaal van Aladdin speelt zich vooral af in de fictieve multiculturele havenstad Agrabah. Er werd voor de hoofdpersonen een vrij natuurlijke look gecreëerd, met weinig make-up, daarnaast waren ze heel ouderwets en Oosters gekleed, en hadden ze een vriendelijke uitstraling. De muziek had een opvallende rol in de film, aangezien het een soort musicalfilm is. De hoofdpersonen zingen over wat ze voelen, en over wat er aan de hand is in de film. De opvallende muziek, ouderwetse kleding, en de locatie zorgde voor een ontzettend feestelijke sfeer in de film. In de film is er sprake van speciale geluidseffecten, wanneer de geest bijvoorbeeld een magisch trucje uitoefent, hoor je een magische geluidje. Of bijvoorbeeld wanneer Prins Ali Agrabah binnenkwam, hoorde je een olifant trompetteren. Het verhaal wordt verteld door een verteller, die alles tamelijk in chronologische volgorde verteld. Voor de verteller is het een soort flashback van wat er in zijn leven is gebeurd, aangezien hij het aan zijn kinderen verteld, die de uitkomst zijn van wat er is gebeurd. De scène waarbij Jafar wordt verslagen, en het goede overwint is mij bijgebleven. Deze scène heeft mij eraan herinnerd dat het goede het kwaad altijd overwint, en daarom vind ik het ook een hele mooie scène. Deze film kun je indelen in de genres avonturenfilm, komediefilm, familiefilm, muzikale film, en fantasiefilm.

6 Hoofdstuk 3: Inhoud Samenvatting Het verhaal begint met een man, zijn vrouw en twee kinderen. Hij vertelt zijn kinderen een verhaal over Aladdin, en dat zij door Aladdins acties eruit zijn voortgekomen. Aladdin is het spannende verhaal van de straatrat Aladdin die samen leeft met zijn kleptomane aapje Abu. Hij wordt verliefd op de prinses van het koninkrijk Agrabah, Jasmine. Maar wie wil er nu trouwen met een dief? Jafar, de grootvizier van Agrabah, verteld Aladdin dat hij hem rijk kan maken, waardoor hij indruk zal maken op Jasmine. Hij zegt dat hij alleen maar de lamp uit de Grot Der Wonderen moet halen en aan hem moet overhandigen. Zijn intenties zijn slecht, en hij wil Aladdin helemaal niet helpen. De tovenaar Jafar heeft echter zijn eigen plannen met Aladdin en de lamp, hij wil namelijk de macht van Jasmine s vader overnemen en sultan worden van Agrabah, maar eigenlijk zou Jasmine al heel graag sultan willen worden. Maar wanneer Aladdin en het aapje erachter komen dat hij hen wil doden en de lamp voor zichzelf wil houden, steelt het aapje de lamp van Jafar. Aladdin verkrijgt een lamp wiens geest (de Genie) hem drie wensen biedt. Aladdin wenst om te veranderen in een prins zodat hij Jasmine voor zich kan winnen. Nadat Aladdin prins is geworden is Jasmine helemaal niet onder de indruk, omdat hij eigenlijk heeft gelogen over wie hij is. Jafar krijgt onderstussen de lamp weer in handen en daarom wenst hij sultan te worden. Zo heeft hij nog niet alle macht, dus wenst hij de krachtigste magiër ooit te worden. Uiteindelijk gebruikt Jafar zijn laatste wens om het machtigste wezen van het universum te worden, en zo neemt hij de plaats in van de geest, en zit hij vast in de lamp. Jasmine s vader benoemd haar tot sultan en Jasmine vergeeft Aladdin voor het liegen, ze trouwen en leven een gelukkig leven. De verteller, van aan het begin, blijkt uiteindelijk de geest te zijn en vertelde dit verhaal aan zijn kinderen. Conflicten In de film gaat het over goed tegen kwaad, want Jafar wil alle macht uit het universum, en Aladdin, Jasmine en de geest proberen hem te stoppen. Belangrijkste personages Aladdin Aladdin is een jongen met goede intenties. Hij steelt wel dingen, maar anders kan hij geen eten kopen en overleven. Hij heeft geen ouders meer, en hij woont samen met een klein aapje genaamd Abu. Hij is de geliefde, en later de man, van Jasmine. Jasmine Jasmine is een prinses, en de dochter van de sultan van Agrabah. Doordat haar moeder jaren geleden is vermoord, mag ze niet meer zomaar over straat gaan, wat ze stiekem toch wel doet. Het is een erg slim en integer meisje dat goed weet wat ze wil. Jasmine is de geliefde van Aladdin, en later zijn vrouw. Jafar

7 Jafar is een kwaadaardige man met slechte intenties. Hij is de grootvizier van Agrabah, maar wil Agrabah besturen, en Agrabah s bondgenoten aanvallen. Hij wil graag de machtigste man ooit worden, en het maakt hem niet uit wat hij daarvoor moet opgeven. Jafar wil dat hij overwint van alles en iedereen, en gelooft dat hij de beste leider ooit is. Ik denk dat ik het meest heb meegeleefd met Aladdin en Jasmine, aangezien die personages toch wel wat meer terugkomen in de film dan Jafar. Bovendien zou ik nooit willen dat het kwaad overwint, wat Jafar wel heel graag wil.

8 Hoofdstuk 4: Functie Ik denk dat de functie van de film is om het publiek te amuseren, én een boodschap over te brengen. Ik denk dat de boodschap is dat het goede altijd overwint. Bovendien denk ik dat er nog een onderliggende boodschap in zit, namelijk dat vrouwen ook sultan zouden kunnen worden, en dat dat niet per sé een mannenrol zou moeten zijn. De regisseur heeft de spanning in de film gebruikt om het aandacht van het publiek bij de film te houden. Zo heeft hij ervoor gezorgd dat er altijd wel iets spannends in gebeurt, zodat je je blik niet van het scherm los kan scheuren. Naast de spanning zijn de liedjes die in de film worden gezongen ook heel leuk, waarbij er ook dansjes worden uitgevoerd. Hij wisselt de spanning heel erg af met de liedjes en dansjes, waardoor het niet saai en eentonig wordt.

9 Hoofdstuk 5: Mijn Reactie Toen ik naar de film ging verwachtte ik eigenlijk een eenvoudig kindersprookje, en ik had totaal geen spanning verwacht. Ik had eigenlijk hele lage verwachtingen van deze film, maar ik moet zeggen dat dat enorm meevalt. Ik heb me oprecht vermaakt door de spanning en de aanstekelijke liedjes die erin voorkomen. Aladdin speelt ontzettend goed, Naomi Scott speelde een geweldige Jasmine, en ik zou me de Genie niet anders kunnen voorstellen dan Will Smith. Het puntje wat me wel tegenviel was onze Nederlandse Marwan Kenzari. Het personage Jafar leek niet eens echt kwaadaardig. Hij lijkt zich absoluut niet op zijn gemak te voelen, en zette een vrij kleurloze Jafar neer. De schurk leek bijna wel vriendelijk. Op het begin van de film was het echt een totale ramp, al zeg ik het zelf, maar op het einde begon hij steeds meer op een echte schurk te lijken.

Filmverslag Frans Un Long Dimanche d'un Fiancailles

Filmverslag Frans Un Long Dimanche d'un Fiancailles Filmverslag Frans Un Long Dimanche d'un Fianca Filmverslag door E. 1877 woorden 4 mei 2014 6 6 keer beoordeeld Vak Frans A Algemeen Regisseur: Titel: Jean-Pierre Jeunet Un long Dimanche de Fianca Premiere:

Nadere informatie

Theaterverslag door een scholier 1966 woorden 13 januari keer beoordeeld. Mama Mia de musical.

Theaterverslag door een scholier 1966 woorden 13 januari keer beoordeeld. Mama Mia de musical. Theaterverslag door een scholier 1966 woorden 13 januari 2006 6 24 keer beoordeeld Vak CKV Mama Mia de musical. Wat: Een musical. Titel: Mama Mia. Makers: Catherine Johnson (Engels) schreef het verhaal,

Nadere informatie

Filmverslag Nederlands De tweeling

Filmverslag Nederlands De tweeling Filmverslag Nederlands De tweeling Filmverslag door een scholier 1926 woorden 10 maart 2005 6,6 402 keer beoordeeld Vak Nederlands De tweeling 1. Verklaar de titel van de film. De titel van de film is

Nadere informatie

Filmverslag CKV The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

Filmverslag CKV The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring Filmverslag CKV The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring Filmverslag door een scholier 1424 woorden 2 april 2002 6,1 18 keer beoordeeld Vak CKV Inleiding: Ik ben zondag 16 december naar de voorpremière

Nadere informatie

Boekverslag door C woorden 27 mei keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Nederlands. Boek: Twee Vrouwen

Boekverslag door C woorden 27 mei keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Nederlands. Boek: Twee Vrouwen Boekverslag door C. 1393 woorden 27 mei 2016 0 keer beoordeeld Auteur Harry Mulisch Genre Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Vak Nederlands 2. structuurvragen Titelbeschrijving: Boek: Twee Vrouwen

Nadere informatie

Het boek is in juni 2007 uitgegeven door Leopold, het boek heeft 154 pagina s en 17 hoofdstukken.

Het boek is in juni 2007 uitgegeven door Leopold, het boek heeft 154 pagina s en 17 hoofdstukken. Boekverslag door T. 1229 woorden 9 april 2013 7,6 20 keer beoordeeld Auteur Maren Stoffels Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2007 Vak Nederlands Inhoud Algemene gegevens Personages Tijd Plaats Spanning Thema

Nadere informatie

Geef aan de hand van naslagmateriaal, recensies, internet enz. enige informatie over de regisseur, zijn leven, zijn werk e.d.

Geef aan de hand van naslagmateriaal, recensies, internet enz. enige informatie over de regisseur, zijn leven, zijn werk e.d. Werkstuk door Robbin 1018 woorden 11 april 2018 7,8 4 keer beoordeeld Vak Methode Nederlands Nieuw Nederlands Totaal: 90 punten 1. Titelblok (4) Titel van de film Bankier van het verzet Achternaam regisseur,

Nadere informatie

Filmverslag CKV What lies beneath

Filmverslag CKV What lies beneath Filmverslag CKV What lies beneath Filmverslag door een scholier 2022 woorden 6 november 2000 7,5 39 keer beoordeeld Vak CKV Het Filmverslag 1. Algemene gegevens De titel van de film is: What lies beneath.

Nadere informatie

Noem vijf voorbeelden uit de film die kenmerkend zijn voor het leven van de jaren negentig/nu (denk aan situaties, handelingen, objecten of types):

Noem vijf voorbeelden uit de film die kenmerkend zijn voor het leven van de jaren negentig/nu (denk aan situaties, handelingen, objecten of types): Boekverslag door Joey 2014 woorden 6 juni 2017 0 keer beoordeeld Vak CKV Romeo & Juliet Vraag 1: Verklaar onderstaande krantenkoppen: 1. Romeo and Juliet for the nineties 2. Shakespeare voor de MTV-generatie

Nadere informatie

Pecha Kucha: Wonder, R.J. Palacio. 1) Omslag

Pecha Kucha: Wonder, R.J. Palacio. 1) Omslag Pecha Kucha: Wonder, R.J. Palacio 1) Omslag Dit is de omslag van het boek. Je ziet een jongen met één oog. Ook zijn linkeroor is groter dan zijn rechteroor. Bij zijn wenkbrauw staat de tekst van de titel

Nadere informatie

Hanneke van Herk. 1. Beschrijvingsopdracht: Uitgewerkt persoonlijke reactie:

Hanneke van Herk. 1. Beschrijvingsopdracht: Uitgewerkt persoonlijke reactie: 1. Beschrijvingsopdracht: Motivatie: Ik heb dit boek gelezen, omdat ik een deel van de film had gezien en nieuwsgierig was naar de rest van het verhaal. Ik was eerst begonnen aan het boek Karakter van

Nadere informatie

6,9. Boekverslag door Een scholier 1690 woorden 10 december keer beoordeeld. Charles Dickens Novelle, Fantasy & SF Eerste uitgave 1843

6,9. Boekverslag door Een scholier 1690 woorden 10 december keer beoordeeld. Charles Dickens Novelle, Fantasy & SF Eerste uitgave 1843 Boekverslag door Een scholier 1690 woorden 10 december 2002 6,9 340 keer beoordeeld Auteur Genre Charles Dickens Novelle, Fantasy & SF Eerste uitgave 1843 Vak Engels Algemeen: Titel: A Christmas Carol

Nadere informatie

Wat verwacht je van de film? Ik verwacht dat het een heel mooi vervolg wordt op het eerste deel dat ook al mooi was.

Wat verwacht je van de film? Ik verwacht dat het een heel mooi vervolg wordt op het eerste deel dat ook al mooi was. Filmverslag door een scholier 1511 woorden 12 maart 2010 6,3 12 keer beoordeeld Vak CKV KIJKWIJZER FILM BIJ KUNSTWERK CKV1 Naam: Rik Activiteit:Film Voorbereiding Titel van de film:new Moon: The Twilight

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Boekverslag Frans Le gentil petit diable door Pierre Gripari

Boekverslag Frans Le gentil petit diable door Pierre Gripari Boekverslag Frans Le gentil petit diable door Pierre Gripari Boekverslag door een scholier 1069 woorden 18 maart 2004 5,6 110 keer beoordeeld Auteur Pierre Gripari Eerste uitgave 1967 Vak Frans 2. Genre

Nadere informatie

6,2. Opdracht door K woorden 21 november keer beoordeeld. Filmopdracht CKV

6,2. Opdracht door K woorden 21 november keer beoordeeld. Filmopdracht CKV Opdracht door K. 1204 woorden 21 november 2016 6,2 4 keer beoordeeld Vak Methode CKV De bespiegeling Filmopdracht CKV Opdracht 1 A. 1. Welk genre en waar zie je dit aan? Genre: Thriller Waar zie je dit

Nadere informatie

De volgende onderdelen moeten in het verslag worden verwerkt:

De volgende onderdelen moeten in het verslag worden verwerkt: Het maken van een leesverslag in klas 3 en 4 VMBO Basis Voor het examenonderdeel fictie moet je een aantal boeken lezen. Gebruik bij het maken van het leesverslag het schema hieronder. Werk het schema

Nadere informatie

De kerk is een groot gebouw. Er komen mensen samen die in god geloven. Er wordt gebeden en gezongen.

De kerk is een groot gebouw. Er komen mensen samen die in god geloven. Er wordt gebeden en gezongen. Thema 6: De kerk: De kerk is een groot gebouw. Er komen mensen samen die in god geloven. Er wordt gebeden en gezongen. De priester: De bijbel: De priester is iemand in de kerk die uit de bijbel voorleest

Nadere informatie

Filmverslag CKV Volle maan

Filmverslag CKV Volle maan Filmverslag CKV Volle maan Filmverslag door een scholier 1313 woorden 24 oktober 2002 8,1 11 keer beoordeeld Vak CKV 1. Algemene gegevens: Titel: Volle Maan Naam regisseur: Johan Nijenhuis Jaartal: 2002

Nadere informatie

Gegevens van het boek

Gegevens van het boek Gegevens van het boek Titel: Het gouden ei Schrijver: Tim Krabbé Gelezen: 33e druk. 1e druk, 1984, Amsterdam, uitgeverij Bakker (nu Prometheus). Er staat geen motto in het boek. In het boek staan geen

Nadere informatie

Melissa Even 4T4 Mevr. Scholten

Melissa Even 4T4 Mevr. Scholten Zakelijke gegevens. De titel van het boek is De engel Yannick. De naam van de auteur is Do van Ranst. De naam van de uitgever is Do Van Ranst en Davidsfonds uitgeverij nv. Het jaar dat het is verschenen

Nadere informatie

6,7. Filmverslag door een scholier 1932 woorden 10 april keer beoordeeld

6,7. Filmverslag door een scholier 1932 woorden 10 april keer beoordeeld Filmverslag door een scholier 1932 woorden 10 april 2005 6,7 46 keer beoordeeld Vak CKV Film: Hitch Hoofdrollen: Will Smith, Eva Mendes Genre: Romantisch Komedie Vorm: 1. Op welke locatie(s) speelde het

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Morgen ben ik weer thuis door Simone van der Vlugt

Boekverslag Nederlands Morgen ben ik weer thuis door Simone van der Vlugt Boekverslag Nederlands Morgen ben ik weer thuis door Simone van der Vlugt Boekverslag door Tessa 1582 woorden 19 mei 2016 7,3 23 keer beoordeeld Auteur Genre Simone van der Vlugt Thriller & Detective Eerste

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Echte mannen eten geen kaas door Maria Mosterd

Boekverslag Nederlands Echte mannen eten geen kaas door Maria Mosterd Boekverslag Nederlands Echte mannen eten geen kaas door Maria Mosterd Boekverslag door M. 1904 woorden 7 april 2013 6,2 5 keer beoordeeld Auteur Genre Maria Mosterd Biografie Eerste uitgave 2008 Vak Methode

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94 Inhoud Inleiding 7 deel 1 lees- en kijkbio Hoofdstuk 1 Verhalen vertellen 10 Hoofdstuk 2 Zelf verhalen vertellen 12 Hoofdstuk 3 Voorlezen 16 Hoofdstuk 4 Verhalen lezen 18 Hoofdstuk 5 Verhalen in boeken

Nadere informatie

Merlijn Joustra & Sharon Mersman V2 - Ckv - Mevr. van Voorst. Ckv verslag film

Merlijn Joustra & Sharon Mersman V2 - Ckv - Mevr. van Voorst. Ckv verslag film Merlijn Joustra & Sharon Mersman 16-11-2016 4V2 - Ckv - Mevr. van Voorst Ckv verslag film Samenvatting van het verhaal De film What to expect when you re expecting gaat over 5 stellen die in verwachting

Nadere informatie

Oorlogswinter. Denice Surink

Oorlogswinter. Denice Surink Oorlogswinter Inhoud 1. Zakelijke gegevens... 3 2. Samenvatting... 3 3. Over de auteur... 3 4. Over het boek... 4 5. Leeservaringen... 4 6. Recensie.... 5 1. Zakelijke gegevens A. Het boek heet oorlogswinter.

Nadere informatie

SHAKESPEARE VOOR BEGINNERS LESBRIEF HOFPLEIN EDUCATIE

SHAKESPEARE VOOR BEGINNERS LESBRIEF HOFPLEIN EDUCATIE SHAKESPEARE VOOR BEGINNERS LESBRIEF HOFPLEIN EDUCATIE 'DE VOORSTELLINGEN VAN HOFPLEIN ROTTERDAM WORDEN GESPEELD MÉT JONGEREN, VÓÓR JONGEREN.' HOFPLEIN ROTTERDAM Hofplein Rotterdam richt zich op theater

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Ik en mijn speelman door Aart van der Leeuw

Boekverslag Nederlands Ik en mijn speelman door Aart van der Leeuw Boekverslag Nederlands Ik en mijn speelman door Aart van der Leeuw Boekverslag door een scholier 1705 woorden 29 juli 2006 6,2 13 keer beoordeeld Auteur Genre Aart van der Leeuw Liefdesroman Eerste uitgave

Nadere informatie

Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2006 Leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar

Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2006 Leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2006 Leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar Bij deze 19 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het eerste een juryrapport. Dit juryrapport

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Meisje met negen pruiken

Boekverslag Nederlands Meisje met negen pruiken Boekverslag Nederlands Meisje met negen pruiken door Sophie van der Stap Boekverslag door Hanna 1247 woorden 7 maart 2018 8 7 keer beoordeeld Auteur Genre Sophie van der Stap Biografie, Non-fictie Eerste

Nadere informatie

22 keer beoordeeld 17 november Het is een verfilming van het gelijknamige boek die geschreven is door Robert Vuijsje.

22 keer beoordeeld 17 november Het is een verfilming van het gelijknamige boek die geschreven is door Robert Vuijsje. 4,6 Filmverslag door een scholier 1576 woorden 22 keer beoordeeld 17 november 2014 Vak Nederlands Methode Stepping stones Algemene gegevens: De titel van de film is alleen maar nette mensen. We hebben

Nadere informatie

Lesbrief Aladdin. Inleiding. De voorstelling in het kort. Poppentheater Koekla

Lesbrief Aladdin. Inleiding. De voorstelling in het kort. Poppentheater Koekla Lesbrief Aladdin Poppentheater Koekla Deze lesbrief is speciaal gemaakt bij de voorstelling Aladdin van Poppentheater Koekla en is bedoeld voor kinderen van groep 1, 2, 3 en 4. Kies uit de lessuggesties

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Van de koele meren des doods door Frederik van Eeden

Boekverslag Nederlands Van de koele meren des doods door Frederik van Eeden Boekverslag Nederlands Van de koele meren des doods door Frederik van Eeden Boekverslag door een scholier 1675 woorden 5,8 42 keer beoordeeld 2 november 2001 Auteur Frederik van Eeden Genre Psychologische

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Meisje van Mars door Anna Woltz

Boekverslag Nederlands Meisje van Mars door Anna Woltz Boekverslag Nederlands Meisje van Mars door Anna Woltz Boekverslag door Teiner 1617 woorden 5 maart 2013 5,5 21 keer beoordeeld Auteur Anna Woltz Eerste uitgave 2011 Vak Nederlands Zakelijke gegevens Naam

Nadere informatie

Filmverslag CKV Anything else

Filmverslag CKV Anything else Filmverslag CKV Anything else Filmverslag door een scholier 1419 woorden 18 november 2004 6 2 keer beoordeeld Vak CKV Inleiding Ik ben naar de film anything else in het filmhuis geweest. Ik ben er geweest

Nadere informatie

hofplein educatie Lesbrief voorstelling De dochter van de boevenkoning

hofplein educatie Lesbrief voorstelling De dochter van de boevenkoning hofplein educatie Lesbrief voorstelling De dochter van de boevenkoning 'DE VOORSTELLINGEN VAN HOFPLEIN ROTTERDAM WORDEN GESPEELD MÉT JONGEREN, VÓÓR JONGEREN.' hofplein rotterdam Hofplein Rotterdam richt

Nadere informatie

Datum: Jaar van verschijnen: Duur van de film:

Datum: Jaar van verschijnen: Duur van de film: NAAM: Kijk / luisterformulier Speelfilm Naam: Datum: Titel van de film: Regisseur: Jaar van verschijnen: Duur van de film: Lees de vragen op dit formulier voor het kijken en luisteren door. Je weet dan

Nadere informatie

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 6 Les 1

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 6 Les 1 Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 6 Les 1 een kerk Een groot gebouw. Daar komen de mensen samen die in God geloven. Er wordt gebeden en gezongen. een moskee De kerk voor de moslims. Zij geloven in

Nadere informatie

Studio de Bakkerij Bergweg EM Rotterdam LESBRIEF. LIEVE ASSEPOESTER.

Studio de Bakkerij Bergweg EM Rotterdam LESBRIEF.  LIEVE ASSEPOESTER. Inhoud Inleiding Pagina 2 Kijken naar theater Pagina 3 Lesopdrachten middenbouw Pagina 4 Lesopdrachten bovenbouw Pagina 6 Nagesprek middenbouw Pagina 8 Nagesprek bovenbouw Pagina 9 Pagina 1 Inleiding U

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De rugzak door Joke Verweerd

Boekverslag Nederlands De rugzak door Joke Verweerd Boekverslag Nederlands De rugzak door Joke Verweerd Boekverslag door een scholier 1632 woorden 9 februari 2005 7,6 87 keer beoordeeld Auteur Genre Joke Verweerd Roman, Jeugdboek Eerste uitgave 1997 Vak

Nadere informatie

Klassenkrant groep 4 februari 2016

Klassenkrant groep 4 februari 2016 Klassenkrant groep 4 februari 2016 Hallo allemaal, De eerste klassenkrant van 2016 ligt voor u. Alle kinderen hebben weer hun best gedaan om deze klassenkrant zo mooi mogelijk te maken, met vele, leuke

Nadere informatie

Als je Harry Potter and the Philosopher s stone wilt indelen bij een bepaald grondgenre, dan zal dat genre Fantasie maar ook avontuur zijn.

Als je Harry Potter and the Philosopher s stone wilt indelen bij een bepaald grondgenre, dan zal dat genre Fantasie maar ook avontuur zijn. Filmverslag door een scholier 2480 woorden 7 februari 2002 6.6 99 keer beoordeeld Vak CKV 1. Algemene gegevens Titel van de film: " Harry Potter and the Philosopher's Stone" Naam van de regisseur: Chris

Nadere informatie

Filmverslag CKV The Discovery Of Heaven

Filmverslag CKV The Discovery Of Heaven Filmverslag CKV The Discovery Of Heaven Filmverslag door een scholier 1823 woorden 21 juni 2002 6,1 5 keer beoordeeld Vak CKV 1- algemene gegevens titel: The Discovery Of Heaven naam regisseur: Jeroen

Nadere informatie

Boek 1 De jongen in de gestreepte pyjama

Boek 1 De jongen in de gestreepte pyjama Boek 1 De jongen in de gestreepte pyjama Zakelijke gegevens: 1. Titel van het boek: De jongen in de gestreepte pyjama. 2. Het boek heeft geen ondertitel. 3. De auteur van het boek is John Boyne 4. Het

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De foto in mijn hoofd door Yennik Meert

Boekverslag Nederlands De foto in mijn hoofd door Yennik Meert Boekverslag Nederlands De foto in mijn hoofd door Yennik Meert Boekverslag door een scholier 1960 woorden 2 februari 2007 7,8 9 keer beoordeeld Auteur Genre Yennik Meert Jeugdboek Eerste uitgave 2000 Vak

Nadere informatie

Boekverslag Engels Stepmom door Maggie Rob

Boekverslag Engels Stepmom door Maggie Rob Boekverslag Engels Stepmom door Maggie Rob Boekverslag door een scholier 2078 woorden 25 april 2003 6,1 17 keer beoordeeld Auteur Maggie Rob Eerste uitgave 1998 Vak Engels 1. Zakelijke gegevens a. Auteur:

Nadere informatie

a.keuze: Ik heb dit boek gekozen omdat het mij wel een leuk boek leek en omdat hij niet al te groot is.

a.keuze: Ik heb dit boek gekozen omdat het mij wel een leuk boek leek en omdat hij niet al te groot is. Boekverslag door een scholier 1523 woorden 18 juni 2004 5,6 9 keer beoordeeld Auteur Genre A. den Doolaard Novelle Eerste uitgave 1947 Vak Nederlands uitgever: Querido plaats van uitgave: Amsterdam jaar

Nadere informatie

6,3. Boekverslag door J woorden 7 april keer beoordeeld. Mel Wallis de Vries. Eerste uitgave 2012 Nederlands

6,3. Boekverslag door J woorden 7 april keer beoordeeld. Mel Wallis de Vries. Eerste uitgave 2012 Nederlands Boekverslag door J. 1092 woorden 7 april 2016 6,3 83 keer beoordeeld Auteur Mel Wallis de Vries Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2012 Vak Nederlands Boekverslag Klem Jelle Rücker Algemene informatie Titel:

Nadere informatie

6,5. Boekverslag door een scholier 1870 woorden 16 augustus keer beoordeeld. C. Joh. Kieviet. Eerste uitgave 1891 Nederlands

6,5. Boekverslag door een scholier 1870 woorden 16 augustus keer beoordeeld. C. Joh. Kieviet. Eerste uitgave 1891 Nederlands Boekverslag door een scholier 1870 woorden 16 augustus 2005 6,5 168 keer beoordeeld Auteur Genre C. Joh. Kieviet Jeugdboek Eerste uitgave 1891 Vak Nederlands Analyse van kinder- en jeugdliteratuur. Uit

Nadere informatie

The fault in our stars

The fault in our stars Boekverslag door F. 1798 woorden 17 januari 2016 3,3 4 keer beoordeeld Auteur John Green Eerste uitgave 2012 Vak Engels The fault in our stars auteur: John Green jaar van verschijnen: 2012 plaats van verschijnen:

Nadere informatie

Ik weet geen andere makkelijke nederlandse film, en heb kruimeltje met kerst op tv gezien en dat vond ik wel grappig.

Ik weet geen andere makkelijke nederlandse film, en heb kruimeltje met kerst op tv gezien en dat vond ik wel grappig. Boekverslag door een scholier 1397 woorden 21 januari 2002 6,9 87 keer beoordeeld Auteur Genre Chris van Abkoude Jeugdboek Eerste uitgave 1922 Vak Nederlands Zakelijke gegevens Titel: Kruimeltje Uitleg

Nadere informatie

1,5. Filmverslag door een scholier 2184 woorden 21 maart keer beoordeeld

1,5. Filmverslag door een scholier 2184 woorden 21 maart keer beoordeeld Filmverslag door een scholier 2184 woorden 21 maart 2006 1,5 2 keer beoordeeld Vak CKV Titel: Hitch Naam regisseur: Andy Tennant Jaar van uitkomst: 2005 Land van herkomst: Verenigde Staten Hoofdrolspelers:

Nadere informatie

4,8. Boekverslag door een scholier 1748 woorden. 6 keer beoordeeld 11 november Jeugdboek, Coming of age Eerste uitgave Nederlands

4,8. Boekverslag door een scholier 1748 woorden. 6 keer beoordeeld 11 november Jeugdboek, Coming of age Eerste uitgave Nederlands 4,8 Boekverslag door een scholier 1748 woorden 6 keer beoordeeld 11 november 2011 Auteur Theo Thijssen Genre Jeugdboek, Coming of age Eerste uitgave 1923 Vak Nederlands Algemene gegevens: 1) De titel van

Nadere informatie

Boekverslag Frans Le barbier de Seville door Pierre- Augustin Caron de Beaumarchais

Boekverslag Frans Le barbier de Seville door Pierre- Augustin Caron de Beaumarchais Boekverslag Frans Le barbier de Seville door Pierre- Augustin Caron de Beaumarchais Boekverslag door een scholier 1799 woorden 30 december 2002 6,2 23 keer beoordeeld Auteur Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais

Nadere informatie

Filmverslag CKV Thema Film, Angels & Demons

Filmverslag CKV Thema Film, Angels & Demons Filmverslag CKV Thema Film, Angels & Demons Filmverslag door een scholier 4390 woorden 24 november 2010 6 34 keer beoordeeld Vak CKV Op welke locatie(s) speelt het verhaal zich af? Bijna de hele film speelt

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Ausländer door Paul Dowswell

Boekverslag Nederlands Ausländer door Paul Dowswell Boekverslag Nederlands Ausländer door Paul D Boekverslag door een scholier 1370 woorden 26 oktober 2016 6,4 81 keer beoordeeld Auteur Paul D Eerste uitgave 2009 Vak Nederlands Leesverslag Algemene gegevens

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het leven is vurrukkulluk

Boekverslag Nederlands Het leven is vurrukkulluk Boekverslag Nederlands Het leven is vurrukkulluk door Remco Campert Boekverslag door een scholier 1848 woorden 12 januari 2012 5,3 3 keer beoordeeld Auteur Genre Remco Campert Psychologische roman Eerste

Nadere informatie

De jonge Beckman 16 september Kinderjury van de Thea Beckmanprijs

De jonge Beckman 16 september Kinderjury van de Thea Beckmanprijs De jonge Beckman 16 september 2017 Kinderjury van de Thea Beckmanprijs Jan Heerze Gevaarlijk geheim In Gevaarlijk geheim wordt goed duidelijk hoe het moet zijn geweest voor kinderen om de oorlog mee te

Nadere informatie

Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten

Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten Inhoudsopgave 1. Zakelijke gegevens 2. Samenvatting van het boek 3. Over de auteur 4. Over het boek 5. Leeservaringen 6. Recensie en eigen mening 1.

Nadere informatie

Het meisje in mijn hoofd. Naam: Emma Oude Weernink Klas: 3T2 Docent: Mevrouw Scholten

Het meisje in mijn hoofd. Naam: Emma Oude Weernink Klas: 3T2 Docent: Mevrouw Scholten Het meisje in mijn hoofd. Naam: Emma Oude Weernink Klas: 3T2 Docent: Mevrouw Scholten Inhoudsopgave: Zakelijke gegevens Samenvatting van het boek Over de auteur Over het boek Leeservaringen Onderwerp Gebeurtenissen

Nadere informatie

5,5. Boekverslag door I woorden 20 juni keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Nederlands.

5,5. Boekverslag door I woorden 20 juni keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Nederlands. Boekverslag door I. 1450 woorden 20 juni 2013 5,5 4 keer beoordeeld Auteur Harry Mulisch Genre Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Vak Nederlands Methode Nieuw Nederlands Inleiding Ik heb voor het

Nadere informatie

Moordmeiden. Marthe Koenderink 3t3 Mvr. Scholten/nieuwenhuis.

Moordmeiden. Marthe Koenderink 3t3 Mvr. Scholten/nieuwenhuis. Moordmeiden Marthe Koenderink 3t3 Mvr. Scholten/nieuwenhuis. Samenvatting van het boek. http://www.scholieren.com/boekverslag/68072 Anouk en Laura zijn al vanaf de zandbak elkaars beste vriendinnen. Laura

Nadere informatie

Boekverslag Boek Gegevens van het boek:

Boekverslag Boek Gegevens van het boek: Boekverslag Boek 4 1. Gegevens van het boek: Titel: Eiland in de wind Auteur: Lieneke Dijkzeul Uitgever: Wolters-Noordhoff,Groningen Jaar van verschijnen: 2007 Aantal bladzijden: 182 Blz. Hoeveelste druk:

Nadere informatie

Wanneer Sylvia en Laura naar een toneelstuk gaan. Ontmoet Silvia Alfred en het klikt gelijk tussen hun.

Wanneer Sylvia en Laura naar een toneelstuk gaan. Ontmoet Silvia Alfred en het klikt gelijk tussen hun. Boekverslag door een scholier 1916 woorden 14 februari 2003 5,5 21 keer beoordeeld Auteur Genre Harry Mulisch Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Vak Nederlands Samenvatting: Laura is al een paar

Nadere informatie

MOVING: workshop filmmaken

MOVING: workshop filmmaken Dit werkblad is van: klas: MOVING: workshop filmmaken Neem zelf bewegend beeld op en maak er een videoclip, korte film of reportage van door er geluid, effecten en titels aan toe te voegen... Clips op

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Voor altijd samen, amen

Boekverslag Nederlands Voor altijd samen, amen Boekverslag Nederlands Voor altijd samen, amen door Guus Kuijer Boekverslag door een scholier 1495 woorden 17 september 2003 6,9 163 keer beoordeeld Auteur Genre Guus Kuijer Jeugdboek Eerste uitgave 1999

Nadere informatie

Fictiedossier, Nederlands De eetclub

Fictiedossier, Nederlands De eetclub Fictiedossier, Nederlands De eetclub 27-9-2014 Julia Blokhorst 4T2 Mv. Owel 1. Zakelijke gegevens A. Titel van het boek De eetclub B. Naam van de auteur Saskia Noort C. Naam van de uitgever, jaar van verschijnen

Nadere informatie

Conversatieleidraad. Je kan deze conversatieleidraad gebruiken bij de nabespreking van Zot van A in filmhuis Klappei.

Conversatieleidraad. Je kan deze conversatieleidraad gebruiken bij de nabespreking van Zot van A in filmhuis Klappei. 2 Conversatieleidraad Beste leerkracht of docent Je kan deze conversatieleidraad gebruiken bij de nabespreking van Zot van A in filmhuis Klappei. Je moet deze vragen dus niet op voorhand in de klas bekijken.

Nadere informatie

c. Wat is de vertelde tijd? Een jaar. Het verhaal begint als Robinson aan het verhuizen is en eindigt als het schooljaar is afgelopen.

c. Wat is de vertelde tijd? Een jaar. Het verhaal begint als Robinson aan het verhuizen is en eindigt als het schooljaar is afgelopen. Boekverslag door een scholier 1368 woorden 2 januari 2002 5,4 45 keer beoordeeld Auteur Genre Doeschka Meijsing Psychologische roman, Coming of age Eerste uitgave 1976 Vak Nederlands Primaire Gegevens

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Rossy, dat krantenkind door An Rutgers van der Loeff

Boekverslag Nederlands Rossy, dat krantenkind door An Rutgers van der Loeff Boekverslag Nederlands Rossy, dat krantenkind door An Rutgers van der Loeff Boekverslag door een scholier 1865 woorden 23 december 2011 6,4 16 keer beoordeeld Auteur Genre An Rutgers van der Loeff Jeugdboek

Nadere informatie

Beste bruid en bruidegom, beste familie, vrienden en bekenden, bijzondere gemeente,

Beste bruid en bruidegom, beste familie, vrienden en bekenden, bijzondere gemeente, Gelezen: Genesis 2: 5 8, 15, 18 23 Johannes 2: 1 11a 09-06-2000 Wijn is gekleurd water.. Beste bruid en bruidegom, beste familie, vrienden en bekenden, bijzondere gemeente, Het zal niet zo vaak voorkomen,

Nadere informatie

Jonge jaren. Sprookjes. Cultureel erfgoed

Jonge jaren. Sprookjes. Cultureel erfgoed Hans Christian Andersen is één van de bekendste schrijvers van sprookjes. Hoewel hij veel verschillende dingen schreef, zoals gedichten, romans, toneelstukken en reisverhalen, waren het zijn sprookjes

Nadere informatie

Sneeuwwitje, wat ben je mooi Een voorstelling voor kinderen van 4 tot 7 jaar

Sneeuwwitje, wat ben je mooi Een voorstelling voor kinderen van 4 tot 7 jaar LESBRIEF Sneeuwwitje, wat ben je mooi Een voorstelling voor kinderen van 4 tot 7 jaar Bedacht door: Virga Lipman Gespeeld door: Arthur Geesing Regie: Vincent Wijlhuizen Muziek: Joris Erwich Decor en poppen:

Nadere informatie

De Bijbel open (01-12)

De Bijbel open (01-12) 1 De Bijbel open 2012 47 (01-12) In de komende adventsweken staan we stil bij vier personen uit Hebr. 11. Het gaat om Henoch, Noach, Abraham en om Mozes. In het leven van deze mensen in het OT wordt iets

Nadere informatie

Samen houden we de website up-to-date!

Samen houden we de website up-to-date! Organiseer je een nieuwe (eenmalige of vaker terugkerende) activiteit binnen BOEI 90? Valt er een door jou georganiseerde activiteit uit of verandert er iets in de data hiervan? Laat het weten aan communicatie@boei90.nl!

Nadere informatie

Schaduwspits. Gemaakt door : Onur Arslantas. Klas: 3T3. Leraar: Mevrouw Scholten

Schaduwspits. Gemaakt door : Onur Arslantas. Klas: 3T3. Leraar: Mevrouw Scholten Schaduwspits Gemaakt door : Onur Arslantas Klas: 3T3 Leraar: Mevrouw Scholten Zakelijke gegevens A. Schaduwspits B. Corien Botman C. Querido, 2005, 199 bladzijden en ik heb het boek gelezen van de lijsters.

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Divergent door Veronica Roth

Boekverslag Nederlands Divergent door Veronica Roth Boekverslag Nederlands Divergent door Veronica Roth Boekverslag door A. 1353 woorden 19 april 2015 4,8 78 keer beoordeeld Auteur Genre Veronica Roth Fantasy & SF Eerste uitgave 2012 Vak Nederlands Titel

Nadere informatie

Voorbereiding in de klas

Voorbereiding in de klas 2 3 Voorbereiding in de klas 1. Zot van A 1. Wat betekent Zot van A?... 2. Waarover denk je dat een film met zo n titel gaat?... 3. Welke andere manier ken je om Ik ben zot van a te zeggen?... 4. Op welke

Nadere informatie

6,9. Filmverslag door een scholier 2297 woorden 6 oktober keer beoordeeld. Algemene gegevens

6,9. Filmverslag door een scholier 2297 woorden 6 oktober keer beoordeeld. Algemene gegevens Filmverslag door een scholier 2297 woorden 6 oktober 2004 6,9 6 keer beoordeeld Vak CKV Algemene gegevens De film Il Postino, the postman, is geregisseerd door Macheal Radford. De film is uitgebracht in

Nadere informatie

Boekverslag & presentatie

Boekverslag & presentatie Boekverslag & presentatie groep 8 schooljaar 2015-2016 Inhoudsopgave: Blz. 1 Blz. 2 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 4 + 5 Blz. 6 Voorbeeld kaft Inhoudsopgave Stap 1: Het lezen van je boek Stap 2: Titelpagina

Nadere informatie

Groningen Matthias Sulin K3a

Groningen Matthias Sulin K3a Groningen Matthias Sulin K3a Van onze school (Cs Vincent Van Gogh Salland) Zijn er ongeveer 60 leerlingen en docenten mee geweest naar een activiteit in Groningen genaamd De Rode Loper. Er waren Nederlandse

Nadere informatie

Ruth 1 - God gaat altijd met je mee!

Ruth 1 - God gaat altijd met je mee! Ruth 1 - God gaat altijd met je mee! Gezinsdienst en Doop Norah Maaike Kloeze Liturgie Welkom Eerste adventskaars aansteken plus gedichtje Zingen 1. Groot en machtig is Hij (Opwekking 387) 2. God kent

Nadere informatie

Dit boek gaat over een meisje dat Sabine heet. Na een jaar een burn-out te hebben gehad, gaat ze terug naar haar

Dit boek gaat over een meisje dat Sabine heet. Na een jaar een burn-out te hebben gehad, gaat ze terug naar haar Boekverslag door Imane 1961 woorden 7 mei 2018 5,5 2 keer beoordeeld Auteur Jan & Sanne Terlouw Genre Thriller & Detective Eerste uitgave 2006 Vak Nederlands Methode Nieuw Nederlands Imane Ben Ali H4D

Nadere informatie

Aan de bal. Onur Arslantas 3T2. Mevrouw Scholten

Aan de bal. Onur Arslantas 3T2. Mevrouw Scholten Aan de bal Onur Arslantas 3T2 Mevrouw Scholten Zakelijke Gegevens A. Aan de bal B. Lieneke Dijkzeul C. Lemniscaat, juli 2005, 279 Bladzijden, geen druknummer gezien. Samenvatting Rahmane woont in een dorpje

Nadere informatie

EEN PRINS WORDT EEN HERDER

EEN PRINS WORDT EEN HERDER Bijbel voor Kinderen presenteert EEN PRINS WORDT EEN HERDER Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Erna van Barneveld

Nadere informatie

Studio de Bakkerij Bergweg EM Rotterdam LESBRIEF. LIEVE ASSEPOESTER.

Studio de Bakkerij Bergweg EM Rotterdam LESBRIEF.  LIEVE ASSEPOESTER. Inhoud Inleiding Pagina 2 Kijken naar theater Pagina 3 Lesopdrachten middenbouw Pagina 4 Lesopdrachten bovenbouw Pagina 6 Nagesprek middenbouw Pagina 8 Nagesprek bovenbouw Pagina 9 Pagina 1" Inleiding

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Josephine door Hilly Delfsma

Boekverslag Nederlands Josephine door Hilly Delfsma Boekverslag Nederlands Josephine door Hilly De Boekverslag door M 1429 woorden 9 november 2017 6,7 11 keer beoordeeld Auteur Genre Hilly De Avonturenroman, Oorlogsroman, Eerste uitgave 2011 Jeugdboek,

Nadere informatie

Opwekking 346: Opwekking 167:

Opwekking 346: Opwekking 167: Opwekking 346: Maak ons tot een stralend licht een stralend licht Tot de wereld ziet wie haar het leven geeft. Laat het schijnen door ons heen. Maak ons tot een woord van hoop een levend woord dat U verlossing

Nadere informatie

Filmverslag CKV Titanic

Filmverslag CKV Titanic Filmverslag CKV Titanic Filmverslag door een scholier 1645 woorden 3 oktober 2001 7,4 220 keer beoordeeld Vak CKV 1. Algemene gegevens: -Titel: de Titanic -Naam regisseur: James Cameron. -Jaartal: 1997

Nadere informatie

Mijn fictiedossier. Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Owel

Mijn fictiedossier. Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Owel Mijn fictiedossier Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Owel 1 Inhoud: 1. Zakelijke gegevens...blz 3 2. Samenvatting.blz 3/4 3. Over de auteur Ellen Tijsinger.blz 4 4. Over het boek. blz 4/5 5. Leeservaringen..blz

Nadere informatie

Mijn vader is een leugenaar, hij kan fantastisch liegen. Wat los zit liegt hij aan elkaar, hij kan iedereen bedriegen. Mijn vader is een leugenaar.

Mijn vader is een leugenaar, hij kan fantastisch liegen. Wat los zit liegt hij aan elkaar, hij kan iedereen bedriegen. Mijn vader is een leugenaar. De leugenaar Mijn vader zegt dat hij geen moeder heeft, hij is gevonden op de maan. Twee astronauten zagen hem daar op zijn handen staan. Hij is mee teruggevlogen en in de achtertuin geland. Mijn moeder

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De reünie door Simone van der Vlugt

Boekverslag Nederlands De reünie door Simone van der Vlugt Boekverslag Nederlands De reünie door Simone van der Vlugt Boekverslag door een scholier 1414 woorden 21 januari 2005 7,3 163 keer beoordeeld Auteur Genre Simone van der Vlugt Whodunit, Psychologische

Nadere informatie

Filmverslag Nederlands Shouf shouf Habibi

Filmverslag Nederlands Shouf shouf Habibi Filmverslag Nederlands Shouf shouf Habibi Filmverslag door een scholier 1664 woorden 9 mei 2006 7 58 keer beoordeeld Vak Nederlands Algemene gegevens 1. Wat is de titel van de film? De titel van de film

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Het is een geliefd element in films en boeken: het moment dat een testament wordt geopend. Vol spanning zitten de nabestaanden te wachten op de inhoud.

Nadere informatie

Gelukkig wie nederig van hart is, voor hen is het koninkrijk. les 4 FOLLOW MENTOR

Gelukkig wie nederig van hart is, voor hen is het koninkrijk. les 4 FOLLOW MENTOR Gelukkig wie nederig van hart is, voor hen is het koninkrijk van de hemel les 4 DEEL 3 FOLLOW MENTOR ONS HART Matt 5:3 Mensen die nederig van hart zijn, mogen het koninkrijk van de hemel binnengaan. Er

Nadere informatie

5.1. Boekverslag door Daan 1600 woorden 29 december keer beoordeeld. Nederlands

5.1. Boekverslag door Daan 1600 woorden 29 december keer beoordeeld. Nederlands Boekverslag door Daan 1600 woorden 29 december 2016 5.1 12 keer beoordeeld Vak Nederlands Titelbeschrijving Schrijver Johan Harstad. Boeknaam: Darlah 172 uur op de maan. Uitgeverij Podium Amsterdam. Genre:

Nadere informatie

7,1. Boekverslag door C woorden 24 januari keer beoordeeld. Jeugdboek, Psychologische roman Eerste uitgave 2003 Nederlands

7,1. Boekverslag door C woorden 24 januari keer beoordeeld. Jeugdboek, Psychologische roman Eerste uitgave 2003 Nederlands Boekverslag door C. 1965 woorden 24 januari 2007 7,1 303 keer beoordeeld Auteur Genre Dirk Bracke Jeugdboek, Psychologische roman Eerste uitgave 2003 Vak Nederlands Boekgegevens Titel van het boek: Het

Nadere informatie

EEN PRINS WORDT EEN HERDER

EEN PRINS WORDT EEN HERDER Bijbel voor Kinderen presenteert EEN PRINS WORDT EEN HERDER Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Erna van Barneveld

Nadere informatie