Fictiedossier, Nederlands De eetclub

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Fictiedossier, Nederlands De eetclub"

Transcriptie

1 Fictiedossier, Nederlands De eetclub Julia Blokhorst 4T2 Mv. Owel

2 1. Zakelijke gegevens A. Titel van het boek De eetclub B. Naam van de auteur Saskia Noort C. Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal bladzijden. De naam van de uitgever: Anthos In 2004 verschenen 242 bladzijden 62 e druk 2. Samenvatting van het boek Karen van de Made verhuisd met haar man Michel en twee dochters van de stad (Amsterdam) naar een dorp. Daar doet ze na verloop van tijd steeds meer vriendschappen op. Het zijn bij elkaar ook allemaal stelletjes. De vijf echtparen richten een vriendenclub op, genaamd de eetclub. Bestaande uit Karen, Michel, Babette, Evert, Patricia, Simon, Angela, Kees, Hanneke en Ivo. Sinds de eerste ontmoeten van de vrienden is er een spanning tussen Simon en karen. Op een koude winternacht gaat de villa van Evert en Babette in vlammen op. Babette en de twee kinderen overleven op het nippertje deze ramp, maar Evert overlijdt. Karen ving Babette op bij haar thuis, de vrienden zochten troost bij elkaar op, de avonden na het incident. Op een avond vertrok Hanneke na een woede uitbarsting en niemand weet waar ze is. De volgende dag krijgen ze een bericht dat ze in het ziekenhuis ligt in een coma. Ze was van het balkon gesprongen. Een paar dagen later overlijd Hanneke. Op een avond waarop de vrienden weer samen zijn en veel hun verdriet wegdrinken, loopt de spanning tussen Simon en Karen opnieuw op. Dit loopt uit op een vrijpartij. Niet veel later kwam Karen erachter dat Evert en Hanneke een relatie gehad bleken te hebben. De twijfel begon bij haar op te spelen of Babette of Ivo iets met het overlijden van Evert en Hanneke te maken hadden. Bij een gesprek met de politie, had karen onbedoeld verteld over hun affaire. Dit konden de vrienden niet waarderen. Later bleek dat Simon en Evert een zakelijk conflict hadden. Op basis van Karens verklaring werd Simon door de politie gezien als iemand met een belangrijk motief voor Everts dood. Simons boekhouding wordt doorzocht, maar Simon maakt zich er niet druk om, omdat er, naar zijn zeggen, toch niks te vinden is.

3 Op een avond wanneer Simon en karen hebben afgesproken om te praten ontdekt karen een koffertje in de auto van Simon. Waar karen een afscheidsbrief ziet van Evert naar Hanneke. Karen zoekt contact met ex-agente op de zaak, Dorien Jager. Met haar bespreekt ze wat er is gebeurd en vraagt haar om raad. Samen besluiten ze dat Karen de mails te pakken moet krijgen door nog een keer met Simon af te spreken. Ondertussen is Karen er achter gekomen dat Michel en Babette een affaire hadden. Hierover heeft Babette tegen Karen gelogen en Karen weet niet meer wie ze moet geloven. Ook durfde ze Babette niet meer aan haar kinderen toe te vertrouwen. Na een tijdje spreken Simon en karen af, ze confronteert Simon, met de verdenking en ook het achterhouden van de mailtjes. Simon draait eromheen. Karen laat dit echter niet toe en houdt vol. Op dat moment breekt Simon en vertelt: dat hij een tijdje een verhouding heeft gehad met Babette. Uiteindelijk wilde hij het stoppen, omdat hij vond dat ze bij Evert hoorde en hij wilde bij Patricia blijven. Hij vertelde van Babettes uitspraak na Everts dood: Nu staat hij ons in ieder geval niet meer in de weg. Op dat moment wordt er op de deur geklopt. Het blijkt Babette te zijn. Ze valt Simon en Karen aan en ramt ze in elkaar. Babette slaat helemaal door op Simon, Karen slaat met haar laatste kracht Babette met Simons koffertje op haar gezicht, Babette is even buiten westen. Dan komt Dorien. Uiteindelijk werd dus duidelijk dat Babette, Evert en Hanneke had vermoord. Michel en Karen willen, ondanks alles wel verder met elkaar en gaan verhuizen. Ik heb veel stukjes weggelaten, omdat ik vond dat het onbelangrijk was, of ik heb stukjes anders verwoord zodat het beter klinkt. Er zaten ook wat spellings fouten en sommige stukjes klopten ook helemaal niet. Ik heb ook wat zinnen er bij toegevoegd zodat het duidelijker is. 3. Over de auteur Saskia Noort is op 13 april 1967 in Bergen geboren. Ze studeerde journalistiek en theaterwetenschap in Utrecht, ze heeft nu twee kinderen en woont in Amsterdam en op Ibiza. Voor dat ze begon met boeken schrijven heeft ze veel columns, Playboy, Viva en ouders van nu. Ze schrijft samen met Jan Heemskerk nu in de Linda een maandelijkse column. Haar boek debuut was in 2003 met het boek terug naar de kust. Ze heeft veel mooie spannende boeken geschreven zoals, Koorts, De verbouwing, Afgunst en Nieuwe buren. Van nieuwe buren is een televisie serie van gemaakt. Voor de eetclub en terug naar de kust genomineerd voor de gouden strop.

4 4. Over het boek A. Welke illustratie staat er op de voorkant van het boek? Op de achtergrond zie je een vrouw met een kussende mond. Dit zou misschien een personage uit het boek kunnen voorstellen. B. Is het boek aan iemand opgedragen? Op de eerste bladzijde van het boek staat, voor mijn geliefden. Dus ik ga er van uit dat dit boek is geschreven voor haar geliefden. C. Wie is de hoofdpersoon/ wie zijn de hoofdpersonen? Waaraan merk je dit? Karen is de hoofdpersoon, dat weet je omdat je het verhaal leest in de gedachten en gevoelens van Karen. Karen:+ vriendelijk, ze heeft veel voor Hanneke over. + doorzetter, ze gaat door tot ze haar eindpunt heeft bereikt. - kwetsbaar, ze heeft in een korte tijd haar beste vriendin en een vriend verloren - jaloers, ze vond het moeilijk om Babette met haar gezin te zien. D. Beschrijf de plaatsen die voorkomen in het boek. Het verhaal speelt zich af in Amsterdam en in omgeving daar buiten. De vriendenclub woont in het zelfde dorp op de zelfde tennisbaan, zelfde school. Het speelt zich veel af in een van de huizen van de vrienden. Ook speelt het verhaal zich veel af in het ziekenhuis. E. Staat het verhaal in een chronologische of niet-chronologische volgorde en wat maakt dit uit voor het verhaal? Het verhaal staat in een niet chronologische volgorde, dit maakt het verhaal spannend maar ook wel weer moeilijker te begrijpen. Er is veel gebruikt gemaakt van spanning; gevaarlijke situatie- wanneer Karen stiekem en snel in Simons koffer kijkt. Vermoedens- zal iemand opzettelijk het huis in de brand hebben gestoken, Hanneke van het balkon hebben geduwd? Terugwijzing- Karen denkt terug aan een half jaar geleden. F. Vanuit welk perspectief is het verhaal geschreven. Leg uit! Het verhaal wordt uit de ik-vertelsituatie geschreven, je ziet het in de ogen van Karen; ik ging douchen, ik bleef het lezen. G. Heeft het verhaal een open of gesloten einde? Leg ook dit uit. Het verhaal heeft een gesloten einde want, ze weten wie de moorden hebben gepleegd, alle affaires zijn bekend en er zijn geen verdere problemen meer alles is afgesloten en ze kijken de toekomst in.

5 5. Leeservaringen Onderwerp: Het leek me een heel spannend boek, voor dat ik het ging lezen wist ik eigenlijk ook niet waar het boek over ging, ik had van anderen gehoord dat het een heel leuk boek is dus daardoor kwam ik op dit boek. Het boek heeft me niet anders laten denken en heeft me ook niet aan het denken gezet. Het boek liep niet zoals ik gedacht had, het had veel onverwachte wendingen. Ook vond ik het niet voorspelbaar. Ik heb niet vaker een literaire thriller gelezen wel een ander spannend boek maar niet zoals dit. Wel heb ik zulke films of series gekeken, terug naar de kust, nieuwe buren. Ik vond niet dat bepaalde onderwerpen te veel werden besproken, ik vond het zo precies goed, zo was alles goed te begrijpen. Gebeurtenissen: Er is veel gebeurt, dus bleef het je boeien. Er zit ook genoeg tempo in. In het boek gaat het vooral om de gebeurtenissen en niet zo zeer om de gedachten. De moorden hebben indruk op mij gemaakt, omdat het heftige gebeurtenissen zijn. Dit zou echt gebeurd kunnen zijn. Ik heb zelf nooit meegemaakt dat iemand die ik ken is vermoord en hoop ook niet dat ik dit zelf ooit hoef mee te maken. Ik vond het een origineel verhaal ik heb dit nog nooit eerder zo gehoord of gelezen. Personages: De personen kunnen echt bestaan ik zie het zo voor me. Dat komt omdat de gebeurtenissen echt zouden kunnen zijn. Ik kan me niet helemaal goed verplaatsen in Karen, dit komt omdat ze haar gezin bijna kwijtraakt door zo door te zetten op de dood van hun vrienden, dit begreep ik niet helemaal. Ik zie Karen ook niet als held. Wel vind ik het knap dat ze zoveel over heeft voor haar vriendin. De personages, uitspraken van de personages, hebben mij niet aan het denken gezet of beïnvloed. Je krijgt wel genoeg te weten van de personages om in te zien hoe ze zijn en hoe ze zich gedragen. Veel personages zeiden of deden anders dan ik had verwacht, ik dacht over veel personages anders op het eind dan op het begin. Bouw: De gebeurtenissen lopen niet logisch op elkaar, dat maakt het spannend. Het heeft ook een ingewikkelde bouw alles loopt door elkaar, daar door is het soms ook wel lastig te begrijpen. Het bevat tijdsprongen en terugblikken daardoor word het steeds wat duidelijker en ga je het steeds beter begrijpen. Het slot is spannend, zonder het slot zijn er veel open vragen. Dit sluit het goed af.

6 Taalgebruik: Het verhaal is goed te lezen maar het bevat wel wat moeilijke woorden, maar aan de hand van de zinnen kom je er wel uit. Er zitten een paar beschrijvingen in het verhaal maar niet veel, er wordt wel veel gedetailleerd. Er zitten weinig dialogen in het verhaal, dat vind ik juist fijn. 6. Recensie en eigen mening De Eetclub past helemaal in dit genre. Het gaat over Karen, midden-dertig, die met haar gezin van de stad naar het platteland verhuist en daar een eetclub opricht met een aantal gelijkgestemde vrouwen uit het dorp. Het is geschreven in de ikvorm. Er moet gezegd dat de eerste helft van dit boek een stuk beter is dan de tweede helft. In de eerste helft wordt op een perfecte manier een spanning opgebouwd waarbij je als lezer het gevoel krijgt dat er "iets niet klopt". Heel sterk beschreven. Ook de beschrijving van de behoefte van Karen aan een sociaal leven is heel treffend. Echter, na de eerste helft verandert het boek in een "gewone detective" en terugkijkend gebeuren er best een paar onlogische dingen in de eerste helft. Ja, de tweede helft valt een beetje tegen, maar vanwege het sublieme begin toch absoluut een aanrader. Perfecte: hoort er goed bij, de spanning is erg goed opgebouwd. Heel sterk: klopt alles wordt heel specifiek beschrijven. Heel treffend: heel treffend zal ik niet gebruiken, ik zou niet kiezen voor dit woord. Valt tegen: ik vind zelf de tweede helft niet tegen vallen, want je hebt nog steeds vragen. Sublieme begin: klopt omdat meteen het begin je al pakt.

Boekverslag Nederlands De eetclub door Saskia Noort

Boekverslag Nederlands De eetclub door Saskia Noort Boekverslag Nederlands De eetclub door Saskia Noort Boekverslag door een scholier 1902 woorden 5 augustus 2010 7,7 5 keer beoordeeld Auteur Genre Saskia Noort Thriller & Detective Eerste uitgave 2004 Vak

Nadere informatie

De Eetclub Saskia Noort

De Eetclub Saskia Noort De Eetclub Saskia Noort Gemaakt door: Carsten Bos Zakelijke gegevens De Naam van het boek is De Eetclub en het is geschreven door Saskia Noort. Het boek is verschenen in 2004 en ik kon geen druk vinden

Nadere informatie

De eetclub. Marthe Koenderink. Klas 3t3. Schrijver: Saskia Noort. Auteur: word niet vermeld. Uitgever: Noordhoff Uitgevers BV, Groningen/Houten.

De eetclub. Marthe Koenderink. Klas 3t3. Schrijver: Saskia Noort. Auteur: word niet vermeld. Uitgever: Noordhoff Uitgevers BV, Groningen/Houten. De eetclub Marthe Koenderink Klas 3t3 Schrijver: Saskia Noort Auteur: word niet vermeld Uitgever: Noordhoff Uitgevers BV, Groningen/Houten. Druk word niet vermeld Opdracht 2 Bron: http://www.scholieren.com/boekverslag/56120

Nadere informatie

Titel: De eetclub Auteur: Saskia Noort Uitgever: Anthos Jaar van verschijnen: 2004 Aantal bladzijden: 238 Druk: 62ste druk Niveau: 15 t/m 19 jaar en

Titel: De eetclub Auteur: Saskia Noort Uitgever: Anthos Jaar van verschijnen: 2004 Aantal bladzijden: 238 Druk: 62ste druk Niveau: 15 t/m 19 jaar en Titel: De eetclub Auteur: Saskia Noort Uitgever: Anthos Jaar van verschijnen: 2004 Aantal bladzijden: 238 Druk: 62ste druk Niveau: 15 t/m 19 jaar en dan niveau 1 2. OVER DE AUTEUR Saskia noort is in 1967

Nadere informatie

Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten

Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten Inhoudsopgave 1. Zakelijke gegevens 2. Samenvatting van het boek 3. Over de auteur 4. Over het boek 5. Leeservaringen 6. Recensie en eigen mening 1.

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De eetclub door Saskia Noort

Boekverslag Nederlands De eetclub door Saskia Noort Boekverslag Nederlands De eetclub door Saskia Noort Boekverslag door een scholier 3436 woorden 11 december 2011 6,9 21 keer beoordeeld Auteur Genre Saskia Noort Thriller & Detective Eerste uitgave 2004

Nadere informatie

Oorlogswinter. Denice Surink

Oorlogswinter. Denice Surink Oorlogswinter Inhoud 1. Zakelijke gegevens... 3 2. Samenvatting... 3 3. Over de auteur... 3 4. Over het boek... 4 5. Leeservaringen... 4 6. Recensie.... 5 1. Zakelijke gegevens A. Het boek heet oorlogswinter.

Nadere informatie

Het meisje in mijn hoofd. Naam: Emma Oude Weernink Klas: 3T2 Docent: Mevrouw Scholten

Het meisje in mijn hoofd. Naam: Emma Oude Weernink Klas: 3T2 Docent: Mevrouw Scholten Het meisje in mijn hoofd. Naam: Emma Oude Weernink Klas: 3T2 Docent: Mevrouw Scholten Inhoudsopgave: Zakelijke gegevens Samenvatting van het boek Over de auteur Over het boek Leeservaringen Onderwerp Gebeurtenissen

Nadere informatie

Fictiedossier Op blote voeten Maren Stoffels

Fictiedossier Op blote voeten Maren Stoffels Fictiedossier Op blote voeten Maren Stoffels Mariska Wijlens Klas 3T2 Docent: Mevrouw Scholten 1. Zakelijke gegevens Titel: Op blote voeten Auteur: Maren Stoffels Uitgever: Leopold Jaar van verschijnen:

Nadere informatie

Melissa Even 4T4 Mevr. Scholten

Melissa Even 4T4 Mevr. Scholten Zakelijke gegevens. De titel van het boek is De engel Yannick. De naam van de auteur is Do van Ranst. De naam van de uitgever is Do Van Ranst en Davidsfonds uitgeverij nv. Het jaar dat het is verschenen

Nadere informatie

Fictiedossier, Nederlands Het gouden ei

Fictiedossier, Nederlands Het gouden ei Fictiedossier, Nederlands Het gouden ei 13-5-2014 Julia Blokhorst 3T2 Mv. Scholten 1. Zakelijke gegevens A. Titel van het boek Het gouden ei B. Naam van de auteur Tim Krabbé C. Naam van de uitgever, jaar

Nadere informatie

Ik heb dit boek gekozen, omdat ik hem kreeg bij de Grote Lijsters vorig jaar. Toen ik de achterkant had gelezen, wilde ik weten hoe het zou aflopen.

Ik heb dit boek gekozen, omdat ik hem kreeg bij de Grote Lijsters vorig jaar. Toen ik de achterkant had gelezen, wilde ik weten hoe het zou aflopen. Boekverslag door een scholier 1942 woorden 16 juni 2007 7 13 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Psychologische roman Eerste uitgave 2002 Vak Nederlands I Beschrijvingsopdracht. 1. Motivatie van mijn

Nadere informatie

Naam: Tessa Mosselman Schrijver: Pieter Feller Uitgever: Van Holkema & Warendorf Bladzijdes: > 2e druk

Naam: Tessa Mosselman Schrijver: Pieter Feller Uitgever: Van Holkema & Warendorf Bladzijdes: > 2e druk Naam: Tessa Mosselman Schrijver: Pieter Feller Uitgever: Van Holkema & Warendorf Bladzijdes: 180 2007 > 2e druk Van internet: Madelon brengt veel tijd door achter de computer. Het liefst zit ze te chatten

Nadere informatie

7,1. Boekverslag door een scholier 2072 woorden 9 september keer beoordeeld. Thriller & Detective Eerste uitgave 2004 Nederlands

7,1. Boekverslag door een scholier 2072 woorden 9 september keer beoordeeld. Thriller & Detective Eerste uitgave 2004 Nederlands Boekverslag door een scholier 2072 woorden 9 september 2004 7,1 87 keer beoordeeld Auteur Genre Saskia Noort Thriller & Detective Eerste uitgave 2004 Vak Nederlands 1.Titelbeschrijving Titel: De Eetclub

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg

Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg Boekverslag door een scholier 1665 woorden 24 april 2006 6,4 82 keer beoordeeld Auteur Genre Yvonne Kroonenberg Jeugdboek Eerste uitgave 2004 Vak

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken

Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken Boekverslag door een scholier 2103 woorden 26 maart 2008 6 152 keer beoordeeld Auteur Genre Brigitte van Aken Jeugdboek Eerste uitgave 2007 Vak

Nadere informatie

Aan de bal. Onur Arslantas 3T2. Mevrouw Scholten

Aan de bal. Onur Arslantas 3T2. Mevrouw Scholten Aan de bal Onur Arslantas 3T2 Mevrouw Scholten Zakelijke Gegevens A. Aan de bal B. Lieneke Dijkzeul C. Lemniscaat, juli 2005, 279 Bladzijden, geen druknummer gezien. Samenvatting Rahmane woont in een dorpje

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De voorspelling door Evert Hartman

Boekverslag Nederlands De voorspelling door Evert Hartman Boekverslag Nederlands De voorspelling door Evert Hartman 7,2 Boekverslag door een scholier 1675 woorden 100 keer beoordeeld 17 september 2003 Auteur Evert Hartman Genre Thriller & Detective, Jeugdboek

Nadere informatie

Mijn fictiedossier. Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Mevrouw Owel

Mijn fictiedossier. Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Mevrouw Owel Mijn fictiedossier Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Mevrouw Owel 1 Inhoud: 1. Zakelijke gegevens...blz 3 2. Samenvatting.blz 3/4 3. Over de auteur Corien Botman...blz 4 4. Over het boek. blz 4 5. Leeservaringen..blz

Nadere informatie

Boek 1 De jongen in de gestreepte pyjama

Boek 1 De jongen in de gestreepte pyjama Boek 1 De jongen in de gestreepte pyjama Zakelijke gegevens: 1. Titel van het boek: De jongen in de gestreepte pyjama. 2. Het boek heeft geen ondertitel. 3. De auteur van het boek is John Boyne 4. Het

Nadere informatie

Mijn Fictiedossier. Kelsey Oosterkamp 3T2

Mijn Fictiedossier. Kelsey Oosterkamp 3T2 Mijn Fictiedossier. Naam: Klas: Leraar: Kelsey Oosterkamp 4T2 Mevr. Owel Zakelijke gegevens. De titel van het boek is OMG ik ben zwanger. De naam van de schrijver is Maria mosterd. De uitgever is van Gennep,

Nadere informatie

Boekverslag Boek Gegevens van het boek:

Boekverslag Boek Gegevens van het boek: Boekverslag Boek 4 1. Gegevens van het boek: Titel: Eiland in de wind Auteur: Lieneke Dijkzeul Uitgever: Wolters-Noordhoff,Groningen Jaar van verschijnen: 2007 Aantal bladzijden: 182 Blz. Hoeveelste druk:

Nadere informatie

Mijn fictiedossier. Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Owel

Mijn fictiedossier. Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Owel Mijn fictiedossier Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Owel 1 Inhoud: 1. Zakelijke gegevens...blz 3 2. Samenvatting.blz 3/4 3. Over de auteur Ellen Tijsinger.blz 4 4. Over het boek. blz 4/5 5. Leeservaringen..blz

Nadere informatie

Schaduwspits. Gemaakt door : Onur Arslantas. Klas: 3T3. Leraar: Mevrouw Scholten

Schaduwspits. Gemaakt door : Onur Arslantas. Klas: 3T3. Leraar: Mevrouw Scholten Schaduwspits Gemaakt door : Onur Arslantas Klas: 3T3 Leraar: Mevrouw Scholten Zakelijke gegevens A. Schaduwspits B. Corien Botman C. Querido, 2005, 199 bladzijden en ik heb het boek gelezen van de lijsters.

Nadere informatie

Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september keer beoordeeld. Eerste uitgave 1997 Nederlands

Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september keer beoordeeld. Eerste uitgave 1997 Nederlands Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september 2006 6 13 keer beoordeeld Auteur Genre Caja Cazemier Jeugdboek Eerste uitgave 1997 Vak Nederlands Opdracht 1: 1 Onderwerp: Het onderwerp van het

Nadere informatie

Mijn fictiedossier. Naam: Collin Kamps Klas:4T1 Leraar: Mvr. Owel

Mijn fictiedossier. Naam: Collin Kamps Klas:4T1 Leraar: Mvr. Owel Mijn fictiedossier Naam: Collin Kamps Klas:4T1 Leraar: Mvr. Owel 1 1. Zakelijke gegevens Onderdeel A A. Titel van het boek Als het boek een ondertitel heeft, moet je die ook vermelden! Ontvoerd, Helen

Nadere informatie

Mijn Fictiedossier. Kelsey Oosterkamp

Mijn Fictiedossier. Kelsey Oosterkamp Mijn Fictiedossier. Naam: Klas: Leraar: Kelsey Oosterkamp 4T2 Mevr. Owel 1 Inhoudsopgave: Blz. Zakelijke gegevens: 3 Samenvatting: 4 Over de auteur: 5 Over het boek: 6 Leeservaring: 8 Recensie en eigen

Nadere informatie

Naam: Tim ten Vregelaar. Klas: H4T2. Datum: 16 oktober Docent: Mevrouw Owel.

Naam: Tim ten Vregelaar. Klas: H4T2. Datum: 16 oktober Docent: Mevrouw Owel. Naam: Tim ten Vregelaar. Klas: H4T2. Datum: 16 oktober 2014. Docent: Mevrouw Owel. 1. Zakelijke Gegevens. A. De titel van het boek is De eetclub. B. De naam van de auteur is Saskia Noort. C. De naam van

Nadere informatie

PIZZA MAFFIA. Onur Arslantas 3T2. Mevrouw Scholten

PIZZA MAFFIA. Onur Arslantas 3T2. Mevrouw Scholten PIZZA MAFFIA Onur Arslantas 3T2 Mevrouw Scholten 1. Zakelijke gegevens A. Titel van het boek Pizza Maffia B. Naam van de auteur Khalid Boudou C. Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal

Nadere informatie

1. Zakelijke gegevens pagina Samenvatting van het boek pagina Over de auteur pagina Over het boek pagina 9

1. Zakelijke gegevens pagina Samenvatting van het boek pagina Over de auteur pagina Over het boek pagina 9 Inhoudsopgave: 1. Zakelijke gegevens pagina 2 2. Samenvatting van het boek pagina 3 4 5 6 3. Over de auteur pagina 7 8 4. Over het boek pagina 9 5. Leeservaringen pagina 10 11 Onderwerp pagina 10 Gebeurtenissen

Nadere informatie

Groeten uit Londen. Gemaakt door: Ben Klein Buursink Klas: 3t1 Lerares: mevrouw Owel

Groeten uit Londen. Gemaakt door: Ben Klein Buursink Klas: 3t1 Lerares: mevrouw Owel Groeten uit Londen Gemaakt door: Ben Klein Buursink Klas: 3t1 Lerares: mevrouw Owel 1 1. Zakelijke gegevens Onderdeel A De titel van het boek is Groeten uit Londen. Het boek is geschreven door Yoyce Pool.

Nadere informatie

Sophie Gerritsen Mevr. Owel 3T3. Groener Gras

Sophie Gerritsen Mevr. Owel 3T3. Groener Gras Sophie Gerritsen Mevr. Owel 3T3 Groener Gras 1. Zakelijke gegevens A. De titel van boek is Groener Gras B. De naam van de auteur is Klaas Bond C. Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De eetclub door Saskia Noort

Boekverslag Nederlands De eetclub door Saskia Noort Boekverslag Nederlands De eetclub door Saskia Noort Boekverslag door N. 3068 woorden 24 februari 2016 2,5 6 keer beoordeeld Auteur Genre Saskia Noort Thriller & Detective Eerste uitgave 2004 Vak Nederlands

Nadere informatie

6,9. Boekverslag door Een scholier 1690 woorden 10 december keer beoordeeld. Charles Dickens Novelle, Fantasy & SF Eerste uitgave 1843

6,9. Boekverslag door Een scholier 1690 woorden 10 december keer beoordeeld. Charles Dickens Novelle, Fantasy & SF Eerste uitgave 1843 Boekverslag door Een scholier 1690 woorden 10 december 2002 6,9 340 keer beoordeeld Auteur Genre Charles Dickens Novelle, Fantasy & SF Eerste uitgave 1843 Vak Engels Algemeen: Titel: A Christmas Carol

Nadere informatie

Vlinders. Janke Hannink 3T2 Nederlands boekverslag - Vlinders 1

Vlinders. Janke Hannink 3T2 Nederlands boekverslag - Vlinders 1 Vlinders Auteur: Simone van der Vlugt Uitgever: Lemniscaat tweede druk 175 bladzijden Jaar van verschijnen: 2009 Gemaakt door: Janke Hannink, 3T2 1 Inhoud Samenvatting van het boek... 3 Over de auteur...

Nadere informatie

5.6. Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart keer beoordeeld. Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998

5.6. Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart keer beoordeeld. Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998 Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart 2007 5.6 12 keer beoordeeld Auteur Genre Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998 Vak Engels Mening, Onderwerp: Het onderwerp van het

Nadere informatie

Robinson van Doeschka Meijsing 1993 uitgegeven door Wolters-Noordhoff BV 3 e druk 91 Bladzijdes niveau 3 boek

Robinson van Doeschka Meijsing 1993 uitgegeven door Wolters-Noordhoff BV 3 e druk 91 Bladzijdes niveau 3 boek Robinson van Doeschka Meijsing 1993 uitgegeven door Wolters-Noordhoff BV 3 e druk 91 Bladzijdes niveau 3 boek Inhoud Over de schrijfster... 3 Over het boek... 4 Verwerkingsopdracht leeservaringen... 5

Nadere informatie

1. ZAKERLIJKE GEGEVENS. Waanzinnig verliefd. Bobje Goudsmit

1. ZAKERLIJKE GEGEVENS. Waanzinnig verliefd. Bobje Goudsmit 1. ZAKERLIJKE GEGEVENS Waanzinnig verliefd Bobje Goudsmit Uitgever: uitgeversmaatschappij Holland - Haarlem Jaar van verschijnen: 2001 152 bladzijdes Eerste druk 2. Samenvatting van het boek Kim is de

Nadere informatie

Melissa Even 3T2 Mevr. Scholten

Melissa Even 3T2 Mevr. Scholten Zakelijke gegevens. De titel van het boek is een gang met gele deuren. Rom Molemaker is de auteur van het boek. De naam van de uitgever is Van Holkema & Warendorf, Unieboek BV, Houten. Het is uitgegeven

Nadere informatie

De zesde mei. Naam: Esmee van Sark. Klas: 4G4. Docente: Mevr.Scholten. Titel: De zesde mei. Auteur: Tomas Ross. Uitgever: De bezige bij

De zesde mei. Naam: Esmee van Sark. Klas: 4G4. Docente: Mevr.Scholten. Titel: De zesde mei. Auteur: Tomas Ross. Uitgever: De bezige bij De zesde mei Naam: Esmee van Sark Klas: 4G4 Docente: Mevr.Scholten Titel: De zesde mei Auteur: Tomas Ross Uitgever: De bezige bij Jaar van verschijnen: 2003 Aantal blz.: 295 Welke druk: 8ste Welk niveau:

Nadere informatie

H3T3. Het Schnitzelparadijs. Thijs Waanders Het Assink Lyceum H3T3

H3T3. Het Schnitzelparadijs. Thijs Waanders Het Assink Lyceum H3T3 H3T3 Het Schnitzelparadijs Thijs Waanders Het Assink Lyceum H3T3 Inhoud Zakelijke gegevens... 3 Samenvatting... 3 Over de auteur... 4 Over het boek... 5 Leeservaringen... 5 Recensie... 6 2 Zakelijke gegevens

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De eetclub door Saskia Noort

Boekverslag Nederlands De eetclub door Saskia Noort Boekverslag Nederlands De eetclub door Saskia Noort Boekverslag door een scholier 1965 woorden 12 januari 2005 6,9 94 keer beoordeeld Auteur Genre Saskia Noort Thriller & Detective Eerste uitgave 2004

Nadere informatie

Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten

Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten Inhoudsopgave 1. Zakelijke gegevens 2. Samenvatting van het boek 3. Over de auteur 4. Over het boek 5. Leeservaringen 6. Recensie en eigen mening 1.

Nadere informatie

7,5. Boekverslag door Roos 1772 woorden 21 mei keer beoordeeld. Eerste uitgave 1987 Nederlands. Boekverslag.

7,5. Boekverslag door Roos 1772 woorden 21 mei keer beoordeeld. Eerste uitgave 1987 Nederlands. Boekverslag. Boekverslag door Roos 1772 woorden 21 mei 2018 7,5 1 keer beoordeeld Auteur Jakob Arjouni Eerste uitgave 1987 Vak Nederlands Methode Op niveau Boekverslag Happy love life https://www.scholieren.com/verslag/118189

Nadere informatie

6,3. Boekverslag door M woorden 9 maart keer beoordeeld

6,3. Boekverslag door M woorden 9 maart keer beoordeeld Boekverslag door M. 1754 woorden 9 maart 2013 6,3 137 keer beoordeeld Auteur Mel Wallis de Vries Genre Jeugdboek, Thriller & Detective Eerste uitgave 2011 Vak Nederlands Titel: Verstrikt Schrijver: Mel

Nadere informatie

1. Titel van het boek, als het boek een ondertitel heeft, moet je die ook vermelden:

1. Titel van het boek, als het boek een ondertitel heeft, moet je die ook vermelden: Boek 6 Vermist 1. Zakelijke gegevens Onderdeel A 1. Titel van het boek, als het boek een ondertitel heeft, moet je die ook vermelden: De titel van het boek is: Vermist 2. Naam van de auteur: De schrijfster

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De passievrucht door Karel Glastra van Loon

Boekverslag Nederlands De passievrucht door Karel Glastra van Loon Boekverslag Nederlands De passievrucht door Karel Glastra van Loon Boekverslag door F. 1442 woorden 25 mei 2016 2,5 6 keer beoordeeld Auteur Genre Karel Glastra van Loon Psychologische roman Eerste uitgave

Nadere informatie

Moordmeiden. Marthe Koenderink 3t3 Mvr. Scholten/nieuwenhuis.

Moordmeiden. Marthe Koenderink 3t3 Mvr. Scholten/nieuwenhuis. Moordmeiden Marthe Koenderink 3t3 Mvr. Scholten/nieuwenhuis. Samenvatting van het boek. http://www.scholieren.com/boekverslag/68072 Anouk en Laura zijn al vanaf de zandbak elkaars beste vriendinnen. Laura

Nadere informatie

Boekverslag door een scholier 1738 woorden 9 februari keer beoordeeld. Eerste uitgave Samenvatting

Boekverslag door een scholier 1738 woorden 9 februari keer beoordeeld. Eerste uitgave Samenvatting Boekverslag door een scholier 1738 woorden 9 februari 2006 6 16 keer beoordeeld Auteur Genre R.L. Stine Jeugdboek Eerste uitgave 1999 Vak Engels Samenvatting Karen Mandell en Patricia waren al jaren goede

Nadere informatie

FICTIEDOSSIER NEDERLANDS LEERJAAR 3 EN 4 BK

FICTIEDOSSIER NEDERLANDS LEERJAAR 3 EN 4 BK FICTIEDOSSIER NEDERLANDS LEERJAAR 3 EN 4 BK Pagina 0 WOORD VOORAF Je zit nu in 3 VMBO en het eindexamen lijkt nog ver weg... Maar niets is minder waar. Dit jaar start je namelijk al volop met de voorbereidingen

Nadere informatie

Filmverslag Frans Un Long Dimanche d'un Fiancailles

Filmverslag Frans Un Long Dimanche d'un Fiancailles Filmverslag Frans Un Long Dimanche d'un Fianca Filmverslag door E. 1877 woorden 4 mei 2014 6 6 keer beoordeeld Vak Frans A Algemeen Regisseur: Titel: Jean-Pierre Jeunet Un long Dimanche de Fianca Premiere:

Nadere informatie

De volgende onderdelen moeten in het verslag worden verwerkt:

De volgende onderdelen moeten in het verslag worden verwerkt: Het maken van een leesverslag in klas 3 en 4 VMBO Basis Voor het examenonderdeel fictie moet je een aantal boeken lezen. Gebruik bij het maken van het leesverslag het schema hieronder. Werk het schema

Nadere informatie

Boekverslag Engels Stepmom door Maggie Rob

Boekverslag Engels Stepmom door Maggie Rob Boekverslag Engels Stepmom door Maggie Rob Boekverslag door een scholier 2078 woorden 25 april 2003 6,1 17 keer beoordeeld Auteur Maggie Rob Eerste uitgave 1998 Vak Engels 1. Zakelijke gegevens a. Auteur:

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands La place de la bastille door Leon de Winter

Boekverslag Nederlands La place de la bastille door Leon de Winter Boekverslag Nederlands La place de la bastille door Leon de Winter Boekverslag door een scholier 1671 woorden 14 januari 2002 6,9 81 keer beoordeeld Auteur Genre Leon de Winter Psychologische roman Eerste

Nadere informatie

Boekverslag door N woorden 23 februari keer beoordeeld. Simone van der Vlugt. Eerste uitgave 2008 Nederlands. A, Zakelijke gegevens

Boekverslag door N woorden 23 februari keer beoordeeld. Simone van der Vlugt. Eerste uitgave 2008 Nederlands. A, Zakelijke gegevens Boekverslag door N. 1609 woorden 23 februari 2013 7 4 keer beoordeeld Auteur Simone van der Vlugt Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2008 Vak Nederlands Methode Op nieuw niveau A, Zakelijke gegevens Titel;

Nadere informatie

3.Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal bladzijden. Geef ook aan. 1E uitgave, uitgeverij holland.187 bladzijden.

3.Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal bladzijden. Geef ook aan. 1E uitgave, uitgeverij holland.187 bladzijden. boekverslag 4, 1. Zakelijke gegevens Onderdeel A 1.Titel van het boek Levi lola en de liefde. 2.Naam van de auteur wilma geldof 3.Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal bladzijden. Geef

Nadere informatie

De strijd om de kathedraal

De strijd om de kathedraal De strijd om de kathedraal Boekverslag 3 Gemaakt door: Jette Somsen Klas 3G2 Datum: 06-04-2018 1 Inhoud o Zakelijke gegevens 3 o Over de auteur.4 o Over het boek..5 o Keuze opdracht B...6 o Bronvermelding.8

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Van de koele meren des doods door Frederik van Eeden

Boekverslag Nederlands Van de koele meren des doods door Frederik van Eeden Boekverslag Nederlands Van de koele meren des doods door Frederik van Eeden Boekverslag door een scholier 1675 woorden 5,8 42 keer beoordeeld 2 november 2001 Auteur Frederik van Eeden Genre Psychologische

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De foto in mijn hoofd door Yennik Meert

Boekverslag Nederlands De foto in mijn hoofd door Yennik Meert Boekverslag Nederlands De foto in mijn hoofd door Yennik Meert Boekverslag door een scholier 1960 woorden 2 februari 2007 7,8 9 keer beoordeeld Auteur Genre Yennik Meert Jeugdboek Eerste uitgave 2000 Vak

Nadere informatie

Zakelijke gegevens. Samenvatting van het boek.

Zakelijke gegevens. Samenvatting van het boek. Zakelijke gegevens. A. De titel van het boek is Schaduw Spits. B. De naam van de auteur is Corien Botman. C. De naam van de uitgever is Noordhoff Uitgevers, dit boek is in 2011 verschenen en heeft 190

Nadere informatie

Carry Slee. razend. 2. Samenvatting van het boek.

Carry Slee. razend. 2. Samenvatting van het boek. Carry Slee. razend. 1. A. De titel van het boek is razend B. De naam van de auteur is Carry Slee. C. De uitgever van dit boek is prometheus Het boek is verschenen in 2000. Het boek heeft 144 Bladzijden.

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Kaas door Willem Elsschot

Boekverslag Nederlands Kaas door Willem Elsschot Boekverslag Nederlands Kaas door Willem Elsschot Boekverslag door een scholier 1890 woorden 23 augustus 2003 4,4 17 keer beoordeeld Auteur Genre Willem Elsschot Roman Eerste uitgave 1933 Vak Nederlands

Nadere informatie

Boekverslag door C woorden 27 mei keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Nederlands. Boek: Twee Vrouwen

Boekverslag door C woorden 27 mei keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Nederlands. Boek: Twee Vrouwen Boekverslag door C. 1393 woorden 27 mei 2016 0 keer beoordeeld Auteur Harry Mulisch Genre Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Vak Nederlands 2. structuurvragen Titelbeschrijving: Boek: Twee Vrouwen

Nadere informatie

Het is een portret van de menselijke zwakte, waaraan volgens het beeld van Rood&Rood ook goeroes niet ontkomen.

Het is een portret van de menselijke zwakte, waaraan volgens het beeld van Rood&Rood ook goeroes niet ontkomen. Boekverslag door een scholier 1270 woorden 16 maart 2006 5,2 5 keer beoordeeld Auteur Genre Rood & Rood Thriller & Detective Eerste uitgave 1990 Vak Nederlands Titel: Banden Schrijvers: Lydia Rood & Niels

Nadere informatie

Mondeling se4. Lise Visschedijk 4G2

Mondeling se4. Lise Visschedijk 4G2 Mondeling se4 Lise Visschedijk 4G2 15 februari 2019 Underdog Elfie Tromp Het achterhuis Anne Frank In transit Margaretha van Andel De liefdesbrieven van Abelard & Lily Laura Creedle Love, Simon- Becky

Nadere informatie

Boekverslag Overigetaal De zuigzoen door Unni Lindell

Boekverslag Overigetaal De zuigzoen door Unni Lindell Boekverslag Overigetaal De zuigzoen door Unni Lindell Boekverslag door een scholier 1973 woorden 25 juni 2007 7,5 11 keer beoordeeld Auteur Genre Unni Lindell Jeugdboek Eerste uitgave 1996 Vak Overigetaal

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb?

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb? Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb? Boekverslag door een scholier 1721 woorden 28 maart 2009 5,2 9 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave

Nadere informatie

De jongen in de. gestreepte pyjama. John Boyne Randy Brummelhuis HET ASSINK VAN BRAKELSTRAAT, 3G1

De jongen in de. gestreepte pyjama. John Boyne Randy Brummelhuis HET ASSINK VAN BRAKELSTRAAT, 3G1 De jongen in de 20-11-2017 gestreepte pyjama John Boyne Randy Brummelhuis HET ASSINK VAN BRAKELSTRAAT, 3G1 Zakelijke gegevens Titel: De jongen in de gestreepte pyjama Auteur: John Boyne (zie afbeelding)

Nadere informatie

Boekverslag Engels Bartlett and the Ice Voyage door Odo Hirsch

Boekverslag Engels Bartlett and the Ice Voyage door Odo Hirsch Boekverslag Engels Bartlett and the Ice Voyage door Odo Hirsch Boekverslag door een scholier 1753 woorden 25 oktober 2003 6,4 10 keer beoordeeld Auteur Odo Hirsch Eerste uitgave 1999 Vak Engels A, zakelijke

Nadere informatie

Mijn Fictiedossier. Joep Brummelhuis. Mevrouw Owel 3T1

Mijn Fictiedossier. Joep Brummelhuis. Mevrouw Owel 3T1 Mijn Fictiedossier Joep Brummelhuis Mevrouw Owel 3T1 1. Zakelijke gegevens Onderdeel A Titel van het boek: Pizza maffia Naam van de schrijver: Khalid Boudou Naam van de (uitgever, Jaar van verschijning,

Nadere informatie

Oorlogswinter. Leon Kortier 3T2 Mevrouw Scholten-Nieuwenhuis

Oorlogswinter. Leon Kortier 3T2 Mevrouw Scholten-Nieuwenhuis Oorlogswinter Leon Kortier 3T2 Mevrouw Scholten-Nieuwenhuis 1 1. Zakelijke gegevens A. Titel boek: Oorlogswinter, het boek heeft geen ondertitel B. Auteur: Jan Terlouw C. Naam uitgever: Lemniscaat Jaar

Nadere informatie

5.1. Boekverslag door Daan 1600 woorden 29 december keer beoordeeld. Nederlands

5.1. Boekverslag door Daan 1600 woorden 29 december keer beoordeeld. Nederlands Boekverslag door Daan 1600 woorden 29 december 2016 5.1 12 keer beoordeeld Vak Nederlands Titelbeschrijving Schrijver Johan Harstad. Boeknaam: Darlah 172 uur op de maan. Uitgeverij Podium Amsterdam. Genre:

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De vriendschap door Connie Palmen

Boekverslag Nederlands De vriendschap door Connie Palmen Boekverslag Nederlands De vriendschap door Connie Palmen Boekverslag door een scholier 1937 woorden 28 februari 2011 5,6 6 keer beoordeeld Auteur Genre Connie Palmen Psychologische roman, Filosofische

Nadere informatie

Wanneer Sylvia en Laura naar een toneelstuk gaan. Ontmoet Silvia Alfred en het klikt gelijk tussen hun.

Wanneer Sylvia en Laura naar een toneelstuk gaan. Ontmoet Silvia Alfred en het klikt gelijk tussen hun. Boekverslag door een scholier 1916 woorden 14 februari 2003 5,5 21 keer beoordeeld Auteur Genre Harry Mulisch Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Vak Nederlands Samenvatting: Laura is al een paar

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé Boekverslag door een scholier 1548 woorden 13 juni 2018 0 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave 1984

Nadere informatie

Boy 7. Manon, Scharenborg 3T2 Auteur: Mirjam Mous Uitgeverij Unieboek Het Spectrum bv, 2010, 284 bladzijdes, eerste druk.

Boy 7. Manon, Scharenborg 3T2 Auteur: Mirjam Mous Uitgeverij Unieboek Het Spectrum bv, 2010, 284 bladzijdes, eerste druk. Boy 7 Manon, Scharenborg 3T2 Auteur: Mirjam Mous Uitgeverij Unieboek Het Spectrum bv, 2010, 284 bladzijdes, eerste druk. Samenvatting: De personages uit dit boek zijn Boy Seven oftewel Sam Waters. Lara,

Nadere informatie

Te snel. Stijn Bruggert 3T4. Schijfster: Caja Cazemier. Uitgever: Ploegsma cop p 1 e druk

Te snel. Stijn Bruggert 3T4. Schijfster: Caja Cazemier. Uitgever: Ploegsma cop p 1 e druk Te snel Stijn Bruggert 3T4 Schijfster: Caja Cazemier Uitgever: Ploegsma cop. 2008 152p 1 e druk 0 Samenvatting Eline heeft zes weken verkering met Tim. Bijna niemand weet van hun verkering. Voordat Eline

Nadere informatie

Bangkok Boy Boekverslag 2: naam Jette Somsen Klas 3G2 datum:

Bangkok Boy Boekverslag 2: naam Jette Somsen Klas 3G2 datum: Bangkok Boy Boekverslag 2: naam Jette Somsen Klas 3G2 datum: 26-01-2018 1 inhoud Zakelijke informatie over het boek 3 Over de auteur.4 Over het boek.. 5 Keuze opdracht 6 Bronvermelding 8 2 Zakelijke informatie

Nadere informatie

Fictiedossier 4. Naam: Tessa Mosselman. Titel: Een goede dag voor de ezel. Auteur: Tim Krabbé. 2 e druk. Jaar van uitgave: 2005

Fictiedossier 4. Naam: Tessa Mosselman. Titel: Een goede dag voor de ezel. Auteur: Tim Krabbé. 2 e druk. Jaar van uitgave: 2005 Fictiedossier 4 Naam: Tessa Mosselman Titel: Een goede dag voor de ezel Auteur: Tim Krabbé 2 e druk Jaar van uitgave: 2005 Uitgeverij: Prometheus, Amsterdam Zakelijke gegevens 1 Samenvatting Internet:

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Wij zijn wegwerpkinderen

Boekverslag Nederlands Wij zijn wegwerpkinderen Boekverslag Nederlands Wij zijn wegwerpkinderen door Thea Beckman Boekverslag door een scholier 1406 woorden 6 oktober 2008 7,6 23 keer beoordeeld Auteur Genre Thea Beckman Jeugdboek Eerste uitgave 1980

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Rotzooi in mijn hoofd door Arno Bohlmeijer

Boekverslag Nederlands Rotzooi in mijn hoofd door Arno Bohlmeijer Boekverslag Nederlands Rotzooi in mijn hoofd door Arno Bohlmeijer Boekverslag door een scholier 1573 woorden 9 juni 2006 8,3 14 keer beoordeeld Auteur Genre Arno Bohlmeijer Jeugdboek Eerste uitgave 1999

Nadere informatie

Vertel eens - aanpak van Aidan Chambers

Vertel eens - aanpak van Aidan Chambers Vertel eens - aanpak van Aidan Chambers bijlage 6 2 Theorie Aidan Chambers wil met de Vertel eens-aanpak kinderen helpen goed te praten over wat zij hebben gelezen en goed naar elkaar te leren luisteren.

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De rugzak door Joke Verweerd

Boekverslag Nederlands De rugzak door Joke Verweerd Boekverslag Nederlands De rugzak door Joke Verweerd Boekverslag door een scholier 1632 woorden 9 februari 2005 7,6 87 keer beoordeeld Auteur Genre Joke Verweerd Roman, Jeugdboek Eerste uitgave 1997 Vak

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De gelukkige huisvrouw

Boekverslag Nederlands De gelukkige huisvrouw Boekverslag Nederlands De gelukkige huisvrouw door Heleen van Royen Boekverslag door een scholier 1550 woorden 15 december 2016 0 keer beoordeeld Auteur Genre Heleen van Royen Psychologische roman Eerste

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De Cock en het duel in de nacht door A.C. Baantjer

Boekverslag Nederlands De Cock en het duel in de nacht door A.C. Baantjer Boekverslag Nederlands De Cock en het duel in de nacht door A.C. Baantjer Boekverslag door een scholier 1798 woorden 23 februari 2000 7,6 102 keer beoordeeld Auteur Genre A.C. Baantjer Thriller & Detective

Nadere informatie

Love, Simon Boekverslag 5. Gemaakt door: Jette Somsen Klas: 4G1 Datum:

Love, Simon Boekverslag 5. Gemaakt door: Jette Somsen Klas: 4G1 Datum: Love, Simon Boekverslag 5. Gemaakt door: Jette Somsen Klas: 4G1 Datum: 20-12-2018 1 Inhoudsopgaven Opdracht 1..3 Opdracht 2 4 Opdracht 3 4 Opdracht 4 4 Opdracht 5.5 Opdracht 6.5 Opdracht 7.6 Bornvermelding..7

Nadere informatie

Het boek is in juni 2007 uitgegeven door Leopold, het boek heeft 154 pagina s en 17 hoofdstukken.

Het boek is in juni 2007 uitgegeven door Leopold, het boek heeft 154 pagina s en 17 hoofdstukken. Boekverslag door T. 1229 woorden 9 april 2013 7,6 20 keer beoordeeld Auteur Maren Stoffels Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2007 Vak Nederlands Inhoud Algemene gegevens Personages Tijd Plaats Spanning Thema

Nadere informatie

5,5. Boekverslag door I woorden 20 juni keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Nederlands.

5,5. Boekverslag door I woorden 20 juni keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Nederlands. Boekverslag door I. 1450 woorden 20 juni 2013 5,5 4 keer beoordeeld Auteur Harry Mulisch Genre Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Vak Nederlands Methode Nieuw Nederlands Inleiding Ik heb voor het

Nadere informatie

Fictiedossier Imelda Schutte 3T4

Fictiedossier Imelda Schutte 3T4 Mijn fictiedossier. Imelda Schutte 3T4 Mevrouw Owel Inhoud. 1. Zakelijke gegevens.... 2 2. Samenvatting van het boek.... 2 3. Over de auteur.... 3 4. Over het boek... 3 5. Leeservaringen.... 4 Onderwerp....

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Verliefd zijn is een ramp!

Boekverslag Nederlands Verliefd zijn is een ramp! Boekverslag Nederlands Verliefd zijn is een ramp! door Caja Cazemier Boekverslag door een scholier 1869 woorden 28 januari 2006 7,2 133 keer beoordeeld Auteur Genre Caja Cazemier Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

Het meisje in mijn hoofd

Het meisje in mijn hoofd Het meisje in mijn hoofd Auteur: Sofie van Gelder Uitgever: Mozaïek Junior (Zoetermeer) tweede druk 173 bladzijden Jaar van verschijnen: 2009 Gemaakt door: Janke Hannink 3T2 1 Inhoud Samenvatting van het

Nadere informatie

7,7. Boekverslag door een scholier 1936 woorden 6 december keer beoordeeld. Thriller & Detective Eerste uitgave 2006 Nederlands

7,7. Boekverslag door een scholier 1936 woorden 6 december keer beoordeeld. Thriller & Detective Eerste uitgave 2006 Nederlands Boekverslag door een scholier 1936 woorden 6 december 2009 7,7 2 keer beoordeeld Auteur Genre Saskia Noort Thriller & Detective Eerste uitgave 2006 Vak Nederlands 1.Waarom heb je dit boek gekozen? Ik heb

Nadere informatie

6,1. Boekverslag door R woorden 26 juli keer beoordeeld

6,1. Boekverslag door R woorden 26 juli keer beoordeeld Boekverslag door R. 2024 woorden 26 juli 2013 6,1 7 keer beoordeeld Auteur Tatiana de Rosnay Genre Psychologische roman, Oorlogsroman Eerste uitgave 2007 Vak Nederlands Methode Op nieuw niveau A. Boekgegevens

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Zakelijke gegevens Samenvatting van het boek Over de auteur Over het boek Leeservaringen Recensie en eigen mening.

Inhoudsopgave. Zakelijke gegevens Samenvatting van het boek Over de auteur Over het boek Leeservaringen Recensie en eigen mening. Door: Sanne Groothuis Klas: 4T2 Docent: Owel Datum: 16-10-2014 1 Inhoudsopgave Zakelijke gegevens Samenvatting van het boek Over de auteur Over het boek Leeservaringen Recensie en eigen mening Bladzijde

Nadere informatie

Samenvatting van het boek

Samenvatting van het boek Zakelijke gegevens Naam: Tessa Mosselman Klas: 3T1 Titel: Offline Schrijfster: Caja Cazemier Uitgever: Ploegsma Jaar: 2013 Druk: 2 e druk Bladzijdes: 144 1 Samenvatting van het boek Samenvatting internet:

Nadere informatie

Voor jou 10 anderen. Mirjam Oldenhave en Cynthia van Eck

Voor jou 10 anderen. Mirjam Oldenhave en Cynthia van Eck Voor jou 10 anderen. Mirjam Oldenhave en Cynthia van Eck 1. Zakelijke gegevens A. Voor jou 10 anderen B. Mirjam Oldenhave en Cynthia van Eck C. Noordhoff uitgevers Verschenen in 2011 99 bladzijden 1 e

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Meisje met negen pruiken

Boekverslag Nederlands Meisje met negen pruiken Boekverslag Nederlands Meisje met negen pruiken door Sophie van der Stap Boekverslag door Hanna 1247 woorden 7 maart 2018 8 7 keer beoordeeld Auteur Genre Sophie van der Stap Biografie, Non-fictie Eerste

Nadere informatie

Fictiedossier hou me vast

Fictiedossier hou me vast Fictiedossier hou me vast Naam: Mandy Westendorp Klas: H4T1 Docent: Mevrouw Owel Inleverdatum: 12 december 2014 Vak: Nederlands 1. zakelijke gegevens: Titel van het boek: Hou me vast Het boek heeft geen

Nadere informatie

6. Genre: Literaire triller. Maar het is niet een boek voor de echte, grote literatuur, daar heeft het boek te weinig diepgang voor.

6. Genre: Literaire triller. Maar het is niet een boek voor de echte, grote literatuur, daar heeft het boek te weinig diepgang voor. Boekverslag door een scholier 2995 woorden 11 februari 2006 7 21 keer beoordeeld Auteur Genre Saskia Noort Thriller & Detective Eerste uitgave 2004 Vak Nederlands De Eetclub 1. Schrijfster: Saskia Noort

Nadere informatie

Joep Brummelhuis 3T1 mevrouw Owel

Joep Brummelhuis 3T1 mevrouw Owel Mijn fictiedossier: Joep Brummelhuis 3T1 mevrouw Owel 1 Zakele gegevens Onderdeel A 1 De titel van het boek: Schaduwspits 2 De Schrijver: Corien Botman 3 Uitgever: Noordhoff uitgevers BV, Groningen/Houten

Nadere informatie