Aanbod workshops op aanvraag voor groepen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanbod workshops op aanvraag voor groepen"

Transcriptie

1 Aanbod workshops op aanvraag voor groepen Simonne Ibens Workshop Kruidige tapas en salades In deze workshop maken we een aantal heerlijke tapas en salades. Hoe geef je met diverse kruiden en bloemen een extra dimensie. Workshop Eetbare bloemen De Kruiderie heeft een groot aanbod aan eetbare bloemen. Leer ze kennen, proef en maak een aantal heerlijke bereidingen. Workshop Oogsten, drogen en bewaren van kruiden Workshop Kruidige confituren Heerlijke confituren met kruiden en/of bloemen Workshop Koken met minder gekende kruiden Workshop Soepen Lieve Galle Geleide wandeling Mythen en legenden in de plantenwereld Op het domein van de Kruiderie en het daar omliggende Bulskampveld gaan we op ontdekkingsreis in een sprookjesachtige sfeer. Onder welke plant kan je elfjes zien en waarom namen mensen vroeger hun hoed af voor vlierstruiken? Welke oud-griekse godin strooit lentebloemen in het bos? > maximum 25 deelnemers

2 Workshop Natuurlijke EHBO/ Natuurlijke reisapotheek Waar grijp je naar als je tijdens een trektocht ineens keelpijn voelt opkomen? Wat doe je als je buik ineens erg raar begint te rommelen? Welke natuurlijke remedies kan je uit de natuur halen? En wat zit er zoal in je keukenkast dat je als eerste hulpmiddel kan gebruiken? Een sessie vol kruideninfo en praktische tips. Workshop Kruiden bij kwaaltjes Je komt te weten welke gekende keukenkruiden je kunt gebruiken om je gezondheid te bevorderen. Bovendien worden enkele praktische kruidenbereidingen (een siroop, een kruidenthee, een kompres, ) aangeleerd, die je thuis op eenvoudige wijze kunt toepassen. Workshop Wilde Winterse Wortels (van oktober tot maart) In de winter lijkt het alsof de meeste planten dood zijn. Maar het tegendeel is waar. In dit seizoen ligt de kracht van planten in hun wortels. We gaan op ontdekkingsreis diep in de grond en maken kennis met de wortels van op het eerste zicht heel gewone planten. Tot je ze beter leert kennen... Daarna gaan we er ook zelf mee aan de slag. Wist je dat je bvb. echinaceatinctuur heel makkelijk zelf kunt maken? (On)kruidenwandeling Heel wat van de groenten, fruit en kruiden die we vandaag eten, hebben even eetbare wilde voorouders. Maar ook andere in het wild voorkomende gewassen kunnen een gerecht lekker op smaak brengen. Een verrassende ontdekkingstocht door de eetbare inheemse wilde flora! Een versie die meer focust op de heilzame aspecten van deze wilde kruiden kan ook (of een combinatie van beide). > maximum 25 deelnemers Kruidenkussens om bij weg te dromen In deze cursus maken we van een lapje stof een volledig natuurlijk kussen dat heerlijke geuren verspreidt Er wordt een uitgebreide uitleg gegeven over de planten en kruiden die je kan gebruiken en welke werking sommige daarvan op onze slaap uitoefenen. Na deze uitleg gaan we zelf aan de slag en stellen we ons eigen droomkussen samen. Kruidig koken met wilde planten en bloemen Omdat al dat "onkruid" uit je tuin soms grote geheimen kan openbaren (sommige ervan zijn echte mineralenbommen). Omdat bloemen op je bord zelfs aan de meest eenvoudige maaltijd een feestelijke toets geven.

3 Omdat je meer wil weten over de vegetarische keuken. Omdat je lekker, gevarieerd en gezond wil leren koken. We leren samen hapjes, drankjes, voorgerecht, soep, hoofdgerecht en dessert maken Je krijgt ook een uitgebreide uitleg over de gebruikte ingrediënten. Na afloop van de cursus eten we gezellig samen de bereide maaltijd op. Kruidenoliën en -azijnen maken We werken met niet alleen met de vertrouwde keukenkruiden, maar ook met verrassend mineraalrijke wilde planten en geurige bloemen, We leren culinaire kruidenoliën en - azijnen maken met een hoge smaak- en voedingswaarde, vaak met een dubbele werking (vb. sommigen verlichten insectenbeten, ). Je leert iets meer over de geschiedenis van oliën en azijn en de verschillende soorten en je krijgt een uitgebreide uitleg over de gebruikte planten. Op het einde van de les ga je naar huis je met je creaties, om lekker zelf uit te proberen of als origineel cadeau-idee. Betover je keuken met nieuwe geuren en kleuren! (ook ideaal om eens cadeau te geven trouwens). We werken met hoofdzakelijk biologische ingrediënten. Zaadbommen Om bijen en vlinders te helpen, voor meer kleur in de stad, om iets te laten groeien op je moeilijk bereikbare dak, redenen genoeg voor een bombardement met bloemzaadjes! Je neemt je munitie mee naar huis voor een verrassend offensief.

4 Kruiden- en bloemendrankjes Je leert niet alleen lekkere kruidenlimonades bereiden, maar ook heerlijke kruidenaperitieven en -likeuren. Een appetijtelijke workshop met een smakelijk resultaat. Eetbare bloemen Bloemen versieren al eeuwenlang ons huis en onze tuin, ze geven geur aan onze parfums, zorgen met hun geneeskrachtige werking voor de gezondheid van geest en lichaam,... Sommige bloemen zijn echter ook eetbaar en vormen een prachtige decoratie voor gerechten. Het is dan natuurlijk wel van belang te weten welke bloemen je kunt eten, wanneer en waar je ze kunt plukken en hoe je ze kunt verwerken. Dat alles komt in deze lezing uitgebreid aan bod. Keukenkruiden anders bekeken Iedereen kent ze wel: tijm, peterselie, salie, bieslook en collega's. Meestal worden ze gebruikt om gerechten op smaak te brengen. Hun toepassingsveld is echter veel breder. Op een heldere manier worden de inhoudsstoffen van deze kruiden besproken en de eigenschappen die daaraan vasthangen, zodat je keukenkruiden beter en breder leert gebruiken. Aromatherapie Hoe werken geuren in op ons gemoed? Wat zijn etherische oliën eigenlijk en hoe worden ze gemaakt? Op welke manier kan je ze gebruiken? Hoe maak je zelf een heerlijke massage-olie, een badmelk, een kamerverfrisser,...? Deze workshop brengt klaarheid. Kruidige Cadeau's Zelf Maken Een zalfje, een kruidenlikeur, een gearomatiseerde olie, een voetscrub,... Heel wat kruidigs is makkelijk zelf te maken én fijn om te geven als cadeautje. Onder begeleiding, en met de nodige uitleg, maken we enkele eenvoudige kruidenbereidingen die je als cadeau kan geven of lekker zelf houden.

5 Kiemen & Voorjaarskruiden Op het einde van de winter voelen we ons soms wat lusteloos en staat ons energieniveau op een laag pitje. Onze voorouders wisten wat te doen en gingen in de natuur op zoek naar reinigende voorjaarskruiden om hun lichaam een nieuwe, frisse lentestart te geven. We maken kennis met deze bijzonder voedzame kruiden en leren hoe we ze kunnen gebruiken. Daarnaast gaan we op ontdekking in de wereld van de kiemen. Je kan kiemgroenten in de winkel kopen, maar je kan ze veel goedkoper en heel makkelijk zelf thuis kweken. We maken zelf een kiemsetje en zetten het kiemproces op gang, zodat je thuis meteen al kan genieten van kiemkracht! Oxymels, elixirs en tonicums: Vergeten maar verrassend Maakte je al eens een eigen kruidenelixir? Welke kruiden verwerk je in een tonicum? En wat is in hemelsnaam een oxymel? Sommige van deze bereidingen herbergen een lange, verborgen geschiedenis. Andere werden een hedendaags protestmiddel van kruidenvrouwen en -mannen. We nemen ze onder de loep, ontdekken de achterliggende verhalen, gaan in op hun werking, en bereiden onze eigen versies. Uiteraard neem je je eigen creaties mee naar huis. Tincturen en zalven bereiden Een kruidenzalf of -tinctuur maken is helemaal niet zo moeilijk als je zou denken. Stap voor stap krijg je uitleg en doorlopen we het bereidingsproces. Daarna gaan we zelf aan de slag. Eenmaal je de besistechnieken onder de knie hebt, kan je eindeloos variëren met verschillende soorten kruiden, bloemen, bast, wortels, zaden, bessen,... Fermenteren kan je leren Gefermenteerde voedingsmiddelen zijn de krachtigste natuurlijke probiotica. Ze zijn een weldaad voor je darmflora en algemene gezondheid, bieden smaak, en verlengen de bewaartijd van verse produkten. Wist je dat alle limonade vroeger probiotisch was? En dat zeelui zuurkool mee namen op lange scheepsreizen om scheurbuik te voorkomen? We gaan op ontdekkingstocht in de wereld van zuurkool, waterkefir, gemberbier, kvass en co. Uiteraard spelen kruiden ook in deze workshop een belangrijke rol.

6 Smudge Sticks maken Met lokaal geplukte kruiden kan je smudge sticks maken: een eenvoudige vorm van wierook. Deze kruiden geuren niet alleen heerlijk, ze hebben daarnaast ook een ontsmettende werking. Welke kruiden komen hiervoor in aanmerking en hoe maak je nu zo'n smudge stick? En hoe gebruik je die dan? Elke deelnemer gaat naar huis met zijn/haar eigen samengestelde smudge sticks.

7 Aanbod workshops op aanvraag voor groepen Johan Deblaere Workshop Vierkante meter tuin Tuinieren op 1 vierkante meter met kruiden en groenten. Workshop Aanleg kruidentuin Waar moet je rekening mee houden bij de aanleg van een kruidentuin. Welke planten kunnen bij elkaar rekening houdend met watergift, zon/schaduw,. Workshop Mobiele kruidentuin en moestuin Leer hoe groenten en kruiden succesvol kan kweken in bloempotten en bloembakken Workshop Vermeerden van planten Zaaien, scheuren en stekken van (kruiden)planten. Workshop Eetbare bloemen Een voordracht die gaat over de schoonheid op het bord en die vooral gezond en lekker is. Het spreekt vanzelf dat het hier grotendeels gaat over bloemen die heel dikwijls verwant zijn met kruiden of kruidige bloemen.

8 Aanbod workshops op aanvraag voor groepen Anny Vanbranteghem Workshop Gemmotherapie De gemmotherapie is een onderdeel van de fytotherapie dat bladknoppen en jonge spruiten (scheuten) van bomen en struiken gebruikt. Ontdek de helende kracht van ontluikende knoppen in de lente. Workshop Stress Workshop Smeersels voor zomer en winter Basiszalven of vaselines tegen muggen, zere voeten, verkoudheid, lopende neuzen en pijnlijke spieren.

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap.

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. EET PALEO 3 Inhoudsopgave Inleiding 6 Mijn Paleo verhaal 8 De 7 stappen in het kort 12 Stap 1 Richt je op de praktijk 14

Nadere informatie

Betaalbaar bio in 6 stappen

Betaalbaar bio in 6 stappen Betaalbaar bio in 6 stappen Biologisch eten duur? Veel mensen denken dat biologisch eten niet in hun budget past. Ik heb dat ook heel lang gedacht. Tot ik ontdekte dat je door anders boodschappen te doen

Nadere informatie

BIOBOER. Maar vandaag is het aardoliealarm. Kijk op je aardoliekaart of er voor jou een probleem is.

BIOBOER. Maar vandaag is het aardoliealarm. Kijk op je aardoliekaart of er voor jou een probleem is. BIOBOER 1 Hoe het elk jaar gaat... Om goed te kunnen zaaien, moet de aarde los. Daarvoor gebruik je een tractor. Dat gaat vlot. Neem reuzenpassen en ga 5 vakjes vooruit! Maar vandaag is het aardoliealarm.

Nadere informatie

Kruidentuin in de klas

Kruidentuin in de klas Kruidentuin in de klas Werkbladen Leerlingenwerkboek Groep 5 t/m 8 Zaden... 2 Kieming, een nieuw begin... 3 Testen kiemfactoren... 4 Kruidenkaart maken... 5 De bouw van een plant... 6 Herbarium maken...

Nadere informatie

Aardoliealarm in het bos

Aardoliealarm in het bos de graad > Landbouw > lesmateriaal > spelkaarten Aardoliealarm in het bos BIOBOER Om goed te kunnen zaaien, moet de aarde los. Daarvoor gebruik je een tractor. Dat gaat vlot. Neem reuzenpassen en ga 5

Nadere informatie

Zaadbommen maken. dan langzaam water toe. Totdat het mengsel aan elkaar blijft plakken. Maak het niet te nat! Wat heb je nodig voor 10 zaadbommen?

Zaadbommen maken. dan langzaam water toe. Totdat het mengsel aan elkaar blijft plakken. Maak het niet te nat! Wat heb je nodig voor 10 zaadbommen? Lente Wat heb je nodig voor 10 zaadbommen? 8 eetlepels droge natuurlijke klei (bentoniet voor als je binnenkort wilt gooien, rode klei als je ze wilt bewaren) 10 eetlepels potgrond, eventueel met wat compost

Nadere informatie

KinderMoestuin. voor Junior Kookliefhebbers. Kweek je eigen groenten, kruiden en eetbare bloemen en bereid daarmee heerlijke gerechtjes

KinderMoestuin. voor Junior Kookliefhebbers. Kweek je eigen groenten, kruiden en eetbare bloemen en bereid daarmee heerlijke gerechtjes KinderMoestuin voor Junior Kookliefhebbers Kweek je eigen groenten, kruiden en eetbare bloemen en bereid daarmee heerlijke gerechtjes De KinderMoestuin is eerlijk en groen geproduceerd met respect voor

Nadere informatie

9 MANIEREN WAAROP LAURIERBLADEREN JE GEZONDHEID VERBETEREN (BRON:

9 MANIEREN WAAROP LAURIERBLADEREN JE GEZONDHEID VERBETEREN (BRON: 9 MANIEREN WAAROP LAURIERBLADEREN JE GEZONDHEID VERBETEREN (BRON: HTTP://LIJSTVERSE.NL/WIEROOK-MAKEN-LAURIERBLADEREN- VERBRANDEN/?UTM_SOURCE=VIRALMUNDO&UTM_MEDIUM=RELATEDVM&UTM_CAMPAIGN=LA URIERVM ) Als

Nadere informatie

Geheel verzorgde week met excursies en koken

Geheel verzorgde week met excursies en koken Toe aan vakantie? Bijtanken in Salzburgerland! Herfstweek: zaterdag 18-25 oktober (in overleg kunnen we voor een groep de data verschuiven) Geheel verzorgde week met excursies en koken Excursies en koken:

Nadere informatie

Materiaal Groen. Deel 4: Thuis tuinieren

Materiaal Groen. Deel 4: Thuis tuinieren Materiaal Groen Deel 4: Thuis tuinieren Colofon Deel 4: Thuis tuinieren Onderdeel van het materiaal Groen, met de thema s: Seizoenen (dl. 1), Groen in de stad (dl. 2), Groen groeit (dl. 3), Thuis tuinieren

Nadere informatie

Indeling van de groenten.

Indeling van de groenten. Hoofdstuk 12 Indeling van de groenten. 1. De groenten indelen volgens hun plantendeel. 2. Opsommen hoe we de voedingswaarde zoveel mogelijk behouden. 3. Manieren opnoemen om de celstof beter verteerbaar

Nadere informatie

CASCADA uw groene vingers

CASCADA uw groene vingers trend Collection Gegarandeerd succesvolle oogst CASCADA uw groene vingers Ook voor bloeiende planten Succesvol oogsten is niet moeilijk Ruimtewonder voor meer dan 30 planten Mooie zomertuin op een kleine

Nadere informatie

Peterselie is een kruidachtige plant die in de winter in leven blijft, maar de plant kan maar twee jaar leven.

Peterselie is een kruidachtige plant die in de winter in leven blijft, maar de plant kan maar twee jaar leven. Peterselie Peterselie is een kruidachtige plant die in de winter in leven blijft, maar de plant kan maar twee jaar leven. De plant heeft groene gekrulde of een plat drievormig blad. Peterselie leeft in

Nadere informatie

MIJN AROMATISCHE PLANTEN

MIJN AROMATISCHE PLANTEN De teelt van aromatische planten is een aangename en gemakkelijke manier om de vreugde van het zelf produceren te ontdekken. Beginner of fijnproever, iedereen kan genieten van verse kruiden die op een

Nadere informatie

Klassieke groentetuin

Klassieke groentetuin DE EETBARE TUIN Klassieke groentetuin De verwaarloosde groentetuin VERSE GROENTEN LEKKER!!! Maar er zijn een heleboel redenen te verzinnen waarom je niet met een groentetuin zou willen beginnen. Geen tijd

Nadere informatie

Dorine s moestuin. Beplantingsplan voor de moestuin in pot. Ontwerp door. De Vinkentuin- de kleine kwekerij. José Vink

Dorine s moestuin. Beplantingsplan voor de moestuin in pot. Ontwerp door. De Vinkentuin- de kleine kwekerij. José Vink Dorine s moestuin Beplantingsplan voor de moestuin in pot. Ontwerp door De Vinkentuin- de kleine kwekerij José Vink Nederasselt, 11 maart 2014 1= Laurus Nobilis 2= Vinca minor 3= Lonicera japonica Halliana

Nadere informatie

inhoud Inleiding 6 Adviezen & historie 10

inhoud Inleiding 6 Adviezen & historie 10 inhoud Inleiding 6 Adviezen & historie 10 16 88 lente & zomer herfst & winter Goudsbloem 28 Basilicum 36 Citroenverbena 46 Munt 54 Kaapse knoflook 64 Bergamot 70 Dille 76 Dropplant 82 Peterselie 98 Koriander

Nadere informatie

Samen maken we het groen!

Samen maken we het groen! Samen maken we het groen! 10 tips voor meer natuur in je omgeving Een groene omgeving is leuk om naar te kijken, maar ook gezonder om in te leven en wonen en beter voor het klimaat. Planten en bomen houden

Nadere informatie

Sneeuwklokjes. Sneeuwklokjes, klein en teer Keren ieder jaar maar weer Ondanks regen, sneeuw en ijs Raken ze niet van de wijs

Sneeuwklokjes. Sneeuwklokjes, klein en teer Keren ieder jaar maar weer Ondanks regen, sneeuw en ijs Raken ze niet van de wijs Sneeuwklokjes Sneeuwklokjes, klein en teer Keren ieder jaar maar weer Ondanks regen, sneeuw en ijs Raken ze niet van de wijs Als doodse stilte en vredige rust Over de aarde liggen als een deken Zijn het

Nadere informatie

MOESTUINIEREN. Dat kan iedereen met een Smakelijke Moestuin!

MOESTUINIEREN. Dat kan iedereen met een Smakelijke Moestuin! MOESTUINIEREN Dat kan iedereen met een Smakelijke Moestuin! GEBRUIK DEZE OMSLAG OOK OVER DE VOLGENDE BLADZIJDEN! AUGURKEN PEULEN ZONNEBLOEM TOMATEN MAIS SJALOTTEN WORTELEN BIESLOOK DOPERWTEN GOUDSBLOEM

Nadere informatie

DE ULTIEME KRUIDENGIDS! (door Foodmania en De ZeeuwZe)

DE ULTIEME KRUIDENGIDS! (door Foodmania en De ZeeuwZe) DE ULTIEME KRUIDENGIDS! (door Foodmania en De ZeeuwZe) MOESTUINTJE? Je eigen kruiden kweken geeft jouw gerechten en maaltijden een andere dimensie. Het is namelijk super vers (en gezond) en je hebt het

Nadere informatie

9. SCHADUWTUIN. Op het einde van de dag kunt u dan het aantal uren zon berekenen. Minder dan 3 uur zon:

9. SCHADUWTUIN. Op het einde van de dag kunt u dan het aantal uren zon berekenen. Minder dan 3 uur zon: 9. SCHADUWTUIN De meeste groenten en kruiden hebben nood aan zon, maar in de stad hebt u niet altijd zon in uw tuin. In deze fiche bekijken we wat de mogelijkheden zijn in de schaduw of halfschaduw. Om

Nadere informatie

contains recycled plastics

contains recycled plastics contains recycled plastics by we are elho Elho verrast je telkens weer met vrolijke, functionele en creatieve producten die je blijven inspireren en je huis of tuin nog gezelliger maken. by we all love

Nadere informatie

Moeilijke eters 800398 / augustus 2012 Ikazia Ziekenhuis

Moeilijke eters 800398 / augustus 2012 Ikazia Ziekenhuis 1 Eetproblemen bij kinderen Sommige kinderen zijn zeer moeilijke eters. Voor ouders en kind kan dit heel lastig zijn. Ouders proberen van alles. Ouders zijn angstig dat hun kind niet genoeg binnen krijgt

Nadere informatie

...het is vakantie! Koken is Kikkûh!

...het is vakantie! Koken is Kikkûh! ...het is vakantie! Koken is Kikkûh! Tijdens de zomervakantie gaan we volop genieten. We zijn gezond bezig, eten lekkere dingen en we gaan heel veel ontdekken. De Uitjes doen we onder voorbehoud van mooi

Nadere informatie

Amma's TUIN nieuws nr. 8 Mei - juni 2015

Amma's TUIN nieuws nr. 8 Mei - juni 2015 Amma's TUIN nieuws nr. 8 Mei - juni 2015 De maand mei sloot af met een retraite van Br. Shubamrita. Naast de inspirerende lezingen was er de ontroerende ervaring van het samen in stilte mediteren in de

Nadere informatie

De stap naar duurzaam tuinieren. Vzw Tuinhier Seminariestraat 2 9000 Gent

De stap naar duurzaam tuinieren. Vzw Tuinhier Seminariestraat 2 9000 Gent De stap naar duurzaam tuinieren VORMINGSAANBOD VZW TUINHIER Vzw Tuinhier Seminariestraat 2 9000 Gent Vzw Tuinhier wil de belangstelling voor duurzaam, aangenaam en milieubewust tuinieren bevorderen, en

Nadere informatie

Schrijfpalet. Denk goed na! 9. Het geheim van kapitein Klein

Schrijfpalet. Denk goed na! 9. Het geheim van kapitein Klein 9. Het geheim van kapitein Klein Creatief schrijven: ontcijferen Schrijfpalet Kapitein Klein is misschien niet erg groot, maar wel heel dapper. Hij heeft vele prachtige schatten, vol met goud en juwelen,

Nadere informatie

Zilte Groenten. Hoe werkt Marc.? Steun de zilte revolutie

Zilte Groenten. Hoe werkt Marc.? Steun de zilte revolutie Zilte Groenten Nieuwe smaken die zorgen voor een revolutie in de keuken Groenten van Marc. zijn ontwikkeld op Texel Geteeld op zilte grond, geirrigeerd met zeewater en 100% biologisch Hoe werkt Marc.?

Nadere informatie

AUGUSTUS: wat een prachtige maand!

AUGUSTUS: wat een prachtige maand! AUGUSTUS: wat een prachtige maand! De kruiden in bloei, prachtige kleuren, sommigen vormen al zaadjes. Wist je dat heel veel van die zaden ook eetbaar zijn voor de mens? Hoe meer zaden hoe meer vreugde

Nadere informatie

Kleine Groene Vingertjes workshop 5 april 2014. Gezinsbond Stekene

Kleine Groene Vingertjes workshop 5 april 2014. Gezinsbond Stekene Kleine Groene Vingertjes workshop 5 april 2014 Gezinsbond Stekene Inleiding Kinderen houden van tuinieren Tuinieren bevat 2 elementen waar kinderen zot op zijn: aardegrond en buitenlucht. De zomerzon zal

Nadere informatie

Yoga & Dreams Retraite met yoga, workshops, massage en stilte

Yoga & Dreams Retraite met yoga, workshops, massage en stilte Yoga & Dreams Retraite met yoga, workshops, massage en stilte In het weekend van 27-29 juni nodigen Pauline Schreurs en Joanne de Vletter je uit voor de retraite Yoga & Dreams. We bieden je onder meer:

Nadere informatie

Tipi s De Laro. Naast ons landgoed bieden wij u ook deze unieke ervaring

Tipi s De Laro. Naast ons landgoed bieden wij u ook deze unieke ervaring Tipi s De Laro Naast ons landgoed bieden wij u ook deze unieke ervaring TIPI S DE LARO Tipi s De Laro, grote Nordic Tipi s welke volledig naar wens kunnen worden ingericht, zeer geschikt voor personeelsfeesten

Nadere informatie

Inhoud. Zaai- en plantkalender 72. EHBG: Eerste Hulp Bij Groenteproblemen 70

Inhoud. Zaai- en plantkalender 72. EHBG: Eerste Hulp Bij Groenteproblemen 70 Inhoud Aan de slag 7 Moestuinquiz 9 Stappenplan: Stap 1: Een stukje grond 13 Stap 2: Kies een plek 13 Stap 3: Doe de schudproef 14 Stap 4: Basisgereedschap 16 Stap 5: Zaden 18 Stap 6: Alles over zaaien,

Nadere informatie

Z O U T : TOP? ZOUT : STOP!

Z O U T : TOP? ZOUT : STOP! ZOUT : STOP! ZOUT : TOP? Zout, wat is dat nu eigenlijk? In feite is het zout dat we in onze voeding gebruiken natriumchloride of NaCl. Het element dat in deze formule voor problemen zorgt, is het natrium.

Nadere informatie

Activiteiten BSO De Berenboot groep 1 t/m 3 Zomervakantie week 1: 6 t/m 10 juli. Thema: Dit is mijn lijf

Activiteiten BSO De Berenboot groep 1 t/m 3 Zomervakantie week 1: 6 t/m 10 juli. Thema: Dit is mijn lijf Zomervakantie week 1: 6 t/m 10 juli Thema: Dit is mijn lijf Maandag 6 juli: Wie ben ik? We beginnen de vakantie relaxed met yoga en massage. Ook maken we omtrekken van onszelf op het schoolplein. Uiteraard

Nadere informatie

*weet je dat. Stichting ZaaiGoed laat ouderen

*weet je dat. Stichting ZaaiGoed laat ouderen GROEN DOET GOED *weet je dat.. Stichting ZaaiGoed laat ouderen opbloeien! Met krasse ouderen, ouderen met dementie en/of een visuele beperking gaan we de natuur in en doen binnen aan de hand van de opgedane

Nadere informatie

Kitchen Television B.V. Uitgegeven door Karakter Uitgevers B.V., Uithoorn. Concept, receptuur en fotografie:

Kitchen Television B.V. Uitgegeven door Karakter Uitgevers B.V., Uithoorn. Concept, receptuur en fotografie: 2 2013 24Kitchen Television B.V. Uitgegeven door Karakter Uitgevers B.V., Uithoorn Concept, receptuur en fotografie: Portret fotografie: Sam Walravens www.samwalravens.nl Vormgeving en artwork omslag en

Nadere informatie

Eet smakelijk. ( 5 januari t/m 31 januari)

Eet smakelijk. ( 5 januari t/m 31 januari) Eet smakelijk ( 5 januari t/m 31 januari) In dit thema staat eten centraal. De kinderen gaan fruit/groente proeven en ontdekken al spelenderwijs wat vies is en wat lekker is. Ook gaan we koekjes die ze

Nadere informatie

Vitamientje op zoek naar het Witte Goud

Vitamientje op zoek naar het Witte Goud Vitamientje op zoek naar het Witte Goud Het begin van de maand april is elk jaar weer een bijzonder moment We kunnen dan namelijk steeds meer van het mooie en zonnige weer genieten En met het stijgen van

Nadere informatie

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in LINDA AMMERLAAN KINDERVOEDINGSCOACH Inleiding Wie ben ik? Als moeder van 2 kinderen weet ik hoe lastig het is om in deze tijd je kinderen gezond te laten opgroeien.

Nadere informatie

Miene eten op het werk

Miene eten op het werk eten op het werk Miene eten op het werk In de afgelopen jaren heeft Miene veel ervaring opgedaan met het verzorgen van de zakelijke markt. Onder andere bij verzekeraars, theatergezelschappen, overheidsinstellingen,

Nadere informatie

Genieten. van lekker eten

Genieten. van lekker eten Genieten van lekker eten Food Connect Passie voor eten Een maaltijd die met liefde is gekookt, dat is elke dag weer een cadeautje. Aan onze maaltijden proef je dat ze met aandacht zijn bereid. We kiezen

Nadere informatie

Transition Town Castricum filmavond 19 mei 2011. Visie op voedsel

Transition Town Castricum filmavond 19 mei 2011. Visie op voedsel Transition Town Castricum filmavond 19 mei 2011 Visie op voedsel WAT KAN IK IK DOEN? Cursus Permacultuur organiseren in Castricum en zelf meedoen Seizoenbewuster kopen Zinvolle planten in de tuin en beter

Nadere informatie

Telefoon: /

Telefoon: / Email: info@vergetengroenten.nl Telefoon: 077-476.29.13 / 06-531.46.945 Als u interesse heeft in een kookworkshop of een proeverij, dan vernemen we dat graag. Mailt u ons uw gegevens en een eventuele datum.

Nadere informatie

Vergeten groenten zijn terug

Vergeten groenten zijn terug Vergeten groenten zijn terug Aardpeer, topinamboer, knolzonnebloem, jeruzalem-artisjok De knol is licht zoet, met een notensmaak en een toets van artisjok Andoorn, Crosne Nootachtige smaak, wordt niet

Nadere informatie

De Levende tuin, met een levende omheining. De Levende tuin laat uw tuin leven. Wilt u van uw tuin een groene oase maken?

De Levende tuin, met een levende omheining. De Levende tuin laat uw tuin leven. Wilt u van uw tuin een groene oase maken? FOTO S: TUINEN VAN APPELTERN met een levende omheining De omheining van een levende tuin leeft mee. Deze biedt beschutting, maar is ook toegankelijk voor kleine dieren. Van oude stenen bijvoorbeeld, zijn

Nadere informatie

Lente. 3 voor SUPERKOOPJE. i 10 cm, d ca. 20 cm Osteospermum. Zeer ruim assortiment eenjarigen!!!!

Lente. 3 voor SUPERKOOPJE. i 10 cm, d ca. 20 cm Osteospermum. Zeer ruim assortiment eenjarigen!!!! Geldig van donderdag 14 t.e.m. woensdag 20 april 2016 SUPERKOOPJE 3 voor 3, 99 Spaanse margriet b f / g i 10 cm, d ca. 20 cm Osteospermum. Verkrijgbaar in diverse kleuren. f e e L de Lente Wil je zelf

Nadere informatie

Gezond koken in 30 minuten

Gezond koken in 30 minuten Gezond koken in 30 minuten Heb jij vaak weinig tijd of heb je niet steeds evenveel zin om te koken? Wil je toch zelf een maaltijd klaarmaken én gezond eten? Nieuwe producten leren kennen? Dan is deze module

Nadere informatie

Kruid Europa Dit kruid is een tweejarige, winterharde, kruidachtige plant uit de schermbloemenfamilie. Dit betekent dat hij 2 jaar lang leeft voor hij

Kruid Europa Dit kruid is een tweejarige, winterharde, kruidachtige plant uit de schermbloemenfamilie. Dit betekent dat hij 2 jaar lang leeft voor hij Kruid Europa Dit kruid is een tweejarige, winterharde, kruidachtige plant uit de schermbloemenfamilie. Dit betekent dat hij 2 jaar lang leeft voor hij dood gaat. De plant groeit op rijke, vochtige en diep

Nadere informatie

Gezonde wokgerechten: Lekker snel! Gezonde wokgerechten: Lekker snel!

Gezonde wokgerechten: Lekker snel! Gezonde wokgerechten: Lekker snel! Gezonde wokgerechten: Lekker snel! Gezonde wokgerechten: Lekker snel! Vandaag ga ik met je mee in de keuken. Soms is het lastig om op dagen met veel werk, kinderen en sporten tóch nog gezond te koken.

Nadere informatie

INFORMATIE KOOKSTUDIO

INFORMATIE KOOKSTUDIO INFORMATIE KOOKSTUDIO Heeft u de smaak al te pakken? Kookstudio De Smaak Van... is een professioneel en goed uitgeruste kookstudio in het centrum van Almelo. De kookstudio biedt mogelijkheden voor uiteenlopende

Nadere informatie

BIOLOGISCH VERS VAN HET LAND

BIOLOGISCH VERS VAN HET LAND OOGSTEN BEREIDEN BELEVEN PRODUCTEN BIOLOGISCH VERS VAN HET LAND Kom zelf plukken koken, genieten op de boerderij www.sprankenhof.com Udenhout 013 511 64 94 Inhoud Oogsten 4 Bereiden 6 Beleven 8 Producten

Nadere informatie

E E T C A F É D E 3 B U R G E M E E S T E R S

E E T C A F É D E 3 B U R G E M E E S T E R S E E T C A F É D E 3 B U R G E M E E S T E R S Welkom bij Eetcafé De 3 Burgemeesters Ons eetcafé ligt centraal in het mooie dorp Sint Anthonis aan de Brink. De plek in Sint Anthonis waar veel gebeurt en

Nadere informatie

Tuinseizoen 2016: van groene blaadjes en geluksdiners

Tuinseizoen 2016: van groene blaadjes en geluksdiners Tuinseizoen 2016: van groene blaadjes en geluksdiners Hoera! Hoera! Hoera! De tomaten staan buiten, sla schiet omhoog, mijn neus is voor het eerst verbrand. De lente is in het land en heeft alles wakker

Nadere informatie

tasting Maak kennis met onze nieuwe lentegerechten

tasting Maak kennis met onze nieuwe lentegerechten tasting Maak kennis met onze nieuwe lentegerechten nieuwe lentegerechten Inleiding Een primeur! Onze eerste editie van het online Flavors magazine. We nemen je mee het voorjaar in met volop nieuwe gerechten.

Nadere informatie

Koken met bloemen kruiden en wilde planten

Koken met bloemen kruiden en wilde planten Koken met bloemen kruiden en wilde planten Geschiedenis van de koken met wilde planten kruiden- onkruid Het gebruik van kruiden om hun geneeskracht en om er mee te koken bestond waarschijnlijk meer dan

Nadere informatie

MUUR. Verticale moestuinen. Ook als je weinig ruimte hebt.

MUUR. Verticale moestuinen. Ook als je weinig ruimte hebt. NAtuur OPJE MUUR Verticale moestuinen. Ook als je weinig ruimte hebt. Natuur op je Muur Natuur op je Muur levert een systeem om verticale (moes)tuinen mee aan te leggen. Voor op je balkon, je school, of

Nadere informatie

INHOUD BASIS PRAKTISCHE INFORMATIE FICHES RECEPTEN. Superfoods van de vensterbank Goede redenen om ze te kweken Kiemen Microgroenten Miniblad-groenten

INHOUD BASIS PRAKTISCHE INFORMATIE FICHES RECEPTEN. Superfoods van de vensterbank Goede redenen om ze te kweken Kiemen Microgroenten Miniblad-groenten INHOUD BASIS Superfoods van de vensterbank 5 Goede redenen om ze te kweken 6 Kiemen 9 Microgroenten 10 Miniblad-groenten 13 PRAKTISCHE INFORMATIE Basisuitrusting 16 De basis: water geven en verzorgen 18

Nadere informatie

Soeprecept. Verrassend lekker met diepvriesgroenten

Soeprecept. Verrassend lekker met diepvriesgroenten Soeprecept Verrassend lekker met diepvriesgroenten Pompoensoep 1 el olijfolie 120 gr ajuin 400 gr wortels 1 kg pompoen 1 el currypoeder 1 koffielepel fijngesneden gember, vers snuifje peper en zout naar

Nadere informatie

BASISCURSUS KRUIDENGENEESKUNDE

BASISCURSUS KRUIDENGENEESKUNDE Hallo allemaal, Het is nu toch wel echt zover, hoor! Al geeft de kunstmatige kalender aan dat het nog geen lente is, je voelt het voorjaar overal om je heen. Je hoort het s morgens vroeg al aan de vogels,

Nadere informatie

waar heb jij vandaag zin in? oktober - november - december Afhalen kan 7 dagen op 7 Bestellen doe je 2 dagen vooraf

waar heb jij vandaag zin in? oktober - november - december Afhalen kan 7 dagen op 7 Bestellen doe je 2 dagen vooraf waar heb jij vandaag zin in? oktober - november - december Afhalen kan 7 dagen op 7 Bestellen doe je 2 dagen vooraf Folder_traiteur_okt-nov-dec_NL_v3.indd 1 22/08/16 16:30 WERKWIJZE Hoe bestellen? Het

Nadere informatie

Wijnkaart van Het Restaurant op de Veluwe

Wijnkaart van Het Restaurant op de Veluwe Wijnkaart van Het Restaurant op de Veluwe Ons Lagerhuys is hèt restaurant in Garderen, waar je uit bent en je tegelijkertijd helemaal thuis voelt. Gezellig en gemoedelijk, dat is de sfeer, gekoppeld aan

Nadere informatie

Jeroen Bosch 2016. Groepsarrangementen bij Artisan. Restaurant en Wijnhandel Artisan Verwersstraat 24, 5211 HW s-hertogenbosch

Jeroen Bosch 2016. Groepsarrangementen bij Artisan. Restaurant en Wijnhandel Artisan Verwersstraat 24, 5211 HW s-hertogenbosch Jeroen Bosch 2016 Groepsarrangementen bij Artisan Vinoloog van de wijnacademie Bib Gourmand van Michelin Restaurant en Wijnhandel Artisan Restaurant & Wijnhandel Artisan ambachtelijke & biologische keuken

Nadere informatie

De stap naar duurzaam tuinieren

De stap naar duurzaam tuinieren De stap naar duurzaam tuinieren Vormingsaanbod Vormingsaanbod vzw Tuinhier Vzw Tuinhier Woodrow Wilsonplein 2 9000 Gent Vzw Tuinhier wil de belangstelling voor duurzaam, aangenaam en milieubewust tuinieren

Nadere informatie

WORD EEN ECHTE bomenkenner!

WORD EEN ECHTE bomenkenner! WORD EEN ECHTE bomenkenner! In dit boek kun je bladeren van loofbomen plakken die je vindt tijdens je wandelingen in het bos of het park. Maar voor je een echte bomenkenner kunt worden, moet je nog een

Nadere informatie

Lekker vers. smaakt. het langst.

Lekker vers. smaakt. het langst. Lekker vers smaakt het langst. Herbamare, 100% natuurlijke smaakmaker van al je gerechten Natuurlijk kokerellen smaakloos en saai? Niet met Herbamare van A.Vogel: het enige kruidenzout met 100% natuurlijke

Nadere informatie

WELKE KRUIDEN, SAUZEN EN OLIE HEB IK STANDAARD IN MIJN KEUKENKAST

WELKE KRUIDEN, SAUZEN EN OLIE HEB IK STANDAARD IN MIJN KEUKENKAST WELKE KRUIDEN, SAUZEN EN OLIE HEB IK STANDAARD IN MIJN KEUKENKAST KOKEN GEPLAATST: dinsdag 21 februari 2017 Op Kookidee.nl vind je een groot aantal recepten, van Oosters tot stamppot en van soepen tot

Nadere informatie

Thema Zintuigen. BSO in 2 nature Bushraft activiteit. www.in2nature.eu info@in2nature.eu. stichting in2nature. www.in2nature.eu info@in2nature.

Thema Zintuigen. BSO in 2 nature Bushraft activiteit. www.in2nature.eu info@in2nature.eu. stichting in2nature. www.in2nature.eu info@in2nature. BSO in 2 nature Bushraft activiteit www..eu info@.eu Thema Zintuigen www..eu info@.eu Johan en Sandra Van der Wielen Verbindingsweg 22 3921DM Elst (ut) 0318-471974 Triodos: 390288675 KvK: 30264584 Inleiding

Nadere informatie

Trots op hun oogst IK KWEEK MIJN GROENTEN LIEVER ZELF. MOESTUIN / Vijf tuiniers over schoffelen, zaaien, oogsten en genieten.

Trots op hun oogst IK KWEEK MIJN GROENTEN LIEVER ZELF. MOESTUIN / Vijf tuiniers over schoffelen, zaaien, oogsten en genieten. 112 12 JULI 2014 ELSEVIER Trots op hun oogst MOESTUIN / Vijf tuiniers over schoffelen, zaaien, oogsten en genieten. Liza Karsemeijer Foto s René van der Hulst IK KWEEK MIJN GROENTEN LIEVER ZELF JOHN VAN

Nadere informatie

Een vier kleuren salade met zelfgebakken volkorenstengels, rauwkostslierten en dips van humus, tapenade en notenpasta

Een vier kleuren salade met zelfgebakken volkorenstengels, rauwkostslierten en dips van humus, tapenade en notenpasta Verslag van de kookwedstrijd Irun2Bfit door Karin Nguyen en Matíze van Wersch van het Valuascollege uit Venlo, de winnaressen van de landelijke finale bij de Librije in Zwolle op woensdag 11 juni 2014

Nadere informatie

Laat u verrassen door de creativiteit van onze koks: vier verschillende barbecue suggesties, elk met een eigen karakter.

Laat u verrassen door de creativiteit van onze koks: vier verschillende barbecue suggesties, elk met een eigen karakter. Barbecues Bij Gasterij in t Ven is barbecueën een belevenis. Het grote groene ei dat wij bij de barbecues gebruiken, is een verhaal op zich. Deze barbecue vindt zijn oorsprong in Japan en stamt af van

Nadere informatie

De scholen regelen zelf het vervoer naar de locatie.

De scholen regelen zelf het vervoer naar de locatie. l Veel kinderen eten slecht, weten niet waar hun eten vandaan komt en hebben zo verhoogde kans op Obesitas. Met dit project gaan we met de kinderen naar de plek waar het eten vandaan komt. Groenten- en

Nadere informatie

Koken in 30 minuten. Locatie Gebouw 5 Therapiekeuken 2 (In de hoofdingang van gebouw 5, voorlaatste deur aan linkerkant in de lange gang)

Koken in 30 minuten. Locatie Gebouw 5 Therapiekeuken 2 (In de hoofdingang van gebouw 5, voorlaatste deur aan linkerkant in de lange gang) Koken in 30 minuten Heb jij vaak weinig tijd of heb je niet steeds evenveel zin om te koken? Wil je toch zelf een maaltijd klaarmaken én gezond eten? Dan is deze module iets voor jou. Samen stellen we

Nadere informatie

Gezond & lekker kerstmenu

Gezond & lekker kerstmenu Gezond & lekker kerstmenu Voor jou! Een bewust kerstmenu inclusief eenvoudige recepten. Aangeboden door alle coaches en medewerkers van LifeStyle Coaching Nederland. De organisatie die door middel van

Nadere informatie

Culinaire Arrangementen 2014/15. Inspiratie voor smakelijke feestdagen!

Culinaire Arrangementen 2014/15. Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Culinaire Arrangementen 2014/15 Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Speciale Kerstarrangementen Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Een onvergetelijke Kerst viert u bij Center Parcs. Ontdek onze

Nadere informatie

Culinaire Arrangementen 2013/14. Inspiratie voor smakelijke feestdagen!

Culinaire Arrangementen 2013/14. Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Culinaire Arrangementen 2013/14 Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Speciale Kerstarrangementen Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Een onvergetelijke Kerst viert u bij Center Parcs. Ontdek onze

Nadere informatie

TUIN INSPIRATIE. De tuin van Rian Mol en Mark Klompmaker Buitenleven Tuin van het jaar Beeldentuinen Drenthe

TUIN INSPIRATIE. De tuin van Rian Mol en Mark Klompmaker Buitenleven Tuin van het jaar Beeldentuinen Drenthe TUIN INSPIRATIE De tuin van Rian Mol en Mark Klompmaker Buitenleven Tuin van het jaar Beeldentuinen Drenthe Inhouds opgave, aparte pdf Melle Wierper, GROENPARTNERS Melle Wierper is eigenaar van Groenpartners

Nadere informatie

Beter voorkomen dan genezen.

Beter voorkomen dan genezen. Hoe raar is dat? Zorgorganisaties zijn er om mensen beter te maken, beter te laten functioneren en zich beter te laten voelen. Natuurlijk zijn allereerst de zorg en begeleiding daar op gericht, maar zou

Nadere informatie

OK ZOMERBL -2014 2013

OK ZOMERBL -2014 2013 ZOMERBLOK 0-0 WAT DOEN WE IN DE ZOMER? Nu de zon wat meer gaat schijnen, kunnen we met de Brede School ook weer vaker naar buiten. Wie heeft daar nu geen zin in? Grijp je kans want dit is alweer het laatste

Nadere informatie

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED HUISHOUDELIJK ONDERWIJS

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED HUISHOUDELIJK ONDERWIJS Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED HUISHOUDELIJK ONDERWIJS Opleiding Koken AO HU 006 Versie 2.0 BVR Pagina 1 van 14 Inhoud 1 Opleiding... 3 1.1 Relatie opleiding referentiekader... 3 1.2 Inhoud...

Nadere informatie

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten Recepten 2.1 Ontbijt Soms is het niet een kwestie van nieuwe recepten bij de hand hebben voor het ontbijt, maar gewoon net even anders tegen het ontbijt aan kijken. Wij zijn als Nederlanders gewend om

Nadere informatie

VOORJAARSBLOK 2014-2015

VOORJAARSBLOK 2014-2015 VOORJAARSBLOK 04-05 WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? Dit is het boekje van het voorjaarsblok. Voorjaar? Maar het is toch winter? Het is inderdaad winter maar in de tijd dat dit blok loopt, beginnen ook de

Nadere informatie

Wereldoriëntatie - Natuur Wereldoriëntatie - Techniek Geschatte lesduur Hoofdstuk 1.2. Nuttige microben benadrukt dat niet alle

Wereldoriëntatie - Natuur Wereldoriëntatie - Techniek Geschatte lesduur Hoofdstuk 1.2. Nuttige microben benadrukt dat niet alle Wereldoriëntatie - Natuur Algemene vaardigheden: 1.1 & 1.2 Levende en niet-levende natuur: 1.3 & 1.5 Wereldoriëntatie - Techniek 2.16* Geschatte lesduur 50 minuten Hoofdstuk 1.2. Nuttige microben benadrukt

Nadere informatie

Duurzaamheid op School Aanbod 2013-3014. Basisscholen

Duurzaamheid op School Aanbod 2013-3014. Basisscholen Duurzaamheid op School Aanbod 2013-3014 Basisscholen Milieuzorg op School 2013-2014 Vanaf dit schooljaar worden duurzame ondersteund door de stad. projecten op school gerichter Alle basisscholen kunnen

Nadere informatie

INFORMATIE KOOKSTUDIO

INFORMATIE KOOKSTUDIO INFORMATIE KOOKSTUDIO Heeft u de smaak al te pakken? Kookstudio De Smaak Van... is een professioneel en goed uitgeruste kookstudio in het centrum van Almelo. De kookstudio biedt mogelijkheden voor uiteenlopende

Nadere informatie

A"ouwen(en(rustig(aan(doen(

Aouwen(en(rustig(aan(doen( A"ouwen(en(rustig(aan(doen( Daan is na bijna elke schooldag uitgeput van de vele prikkels, sferen en stemmingen die hij van andere mensen heeft opgepikt. Hij heeft het nodig om dan even wat tijd voor zichzelf

Nadere informatie

Week van de Smaak 2013

Week van de Smaak 2013 Week van de Smaak 2013 Op zoek naar een aantal geweldig lekkere ecologische of verrassende soepen? Zoek niet langer, want de Week van de Smaak verzamelde voor u 7 recepten ter inspiratie. Smakelijk! ECOLOGISCHE

Nadere informatie

OK ZOMERBL

OK ZOMERBL ZOMERBLOK 0-0 WAT DOEN WE IN DE ZOMER? Nu de zon wat meer gaat schijnen, kunnen we met de Brede School ook weer vaker naar buiten. Wie heeft daar nu geen zin in? Grijp je kans want dit is alweer het laatste

Nadere informatie

Herfstige. ontdekkingstocht. 102 tuin in beeld

Herfstige. ontdekkingstocht. 102 tuin in beeld 102 tuin in beeld 103 Herfstige ontdekkingstocht BENT U OP ZOEK NAAR INSPIRATIE VOOR UW TUIN? OF WILT U GEWOON EVEN GENIETEN VAN EEN MOOIE WANDELING OF EEN RUSTIG MOMENT OP EEN MOOIE PLEK? DAN ZOU U ZEKER

Nadere informatie

verrassende groenten

verrassende groenten 9 verrassende groenten uit de doos, in de grond, op je bord 3 Boek vol goesting DRUKKER.indd 3 6/02/14 12:40 Voorwoord 7 Citroenkomkommer Chioggiabiet Palmkool 21 15 Striped Togo-Aubergine 9 27 Tatsoi

Nadere informatie

waar heb jij vandaag zin in? december Afhalen kan 7 dagen op 7 Bestellen doe je 2 dagen vooraf

waar heb jij vandaag zin in? december Afhalen kan 7 dagen op 7 Bestellen doe je 2 dagen vooraf waar heb jij vandaag zin in? december Afhalen kan 7 dagen op 7 Bestellen doe je 2 dagen vooraf WERKWIJZE Hoe bestellen? Het bestelformulier invullen en 2 dagen op voorhand afgeven in het restaurant Gewenste

Nadere informatie

OP ZOEK NAAR EEN CULINAIRE TOPERVARING VOOR AL UW EVENEMENTEN?

OP ZOEK NAAR EEN CULINAIRE TOPERVARING VOOR AL UW EVENEMENTEN? OP ZOEK NAAR EEN CULINAIRE TOPERVARING VOOR AL UW EVENEMENTEN? BIJ HERTOG JAN BENT U OP DE JUISTE PLEK Sinds we ons restaurant in de zomer van 2014 verhuisden naar een historische hoeve in Zedelgem, beschikken

Nadere informatie

Groeien Afrikaanse aardappelen aan de bomen Het basisvoedsel in het Zuiden

Groeien Afrikaanse aardappelen aan de bomen Het basisvoedsel in het Zuiden L E E S T E K S T Cassave of maniok De dikke knollen van de maniokplant kunnen tot meer dan 20 cm lang worden, en wel tot 10 cm dik. Wat de vorm betreft lijken ze op dikke wortels, maar dan met een bruine

Nadere informatie

Spreekbeurt over ZOUT

Spreekbeurt over ZOUT Wat is zout? Zout zit in bijna alle voedingsmiddelen die we eten. Zelfs in die producten waarin je het helemaal niet verwacht, zoals zoete koeken en zoete drop. Zout geeft smaak aan het eten. En het zorgt

Nadere informatie

Januari. Februari DOEN ZAAIEN ETEN DOEN ZAAIEN PLANTEN ETEN

Januari. Februari DOEN ZAAIEN ETEN DOEN ZAAIEN PLANTEN ETEN Januari ~ Veel kun je deze maand buiten niet doen, wel is het een goed moment om het tuinhuis op te ruimen en al het gereedschap proper te maken. Borstel spades en spitvorken schoon en olie alles in. ~

Nadere informatie

Stichting Visiria. Voorjaar 2014. OnzeSchooltuin Catalogus 2014. Overzicht van de beschikbare producten voor de schooltuin.

Stichting Visiria. Voorjaar 2014. OnzeSchooltuin Catalogus 2014. Overzicht van de beschikbare producten voor de schooltuin. Stichting Visiria Voorjaar 2014 OnzeSchooltuin Catalogus 2014 Overzicht van de beschikbare producten voor de schooltuin. Pagina 2 Geachte docent, Hierbij ontvangt u de OnzeSchooltuin catalogus voor het

Nadere informatie

STATIONSWEG 19, DEN BOSCH

STATIONSWEG 19, DEN BOSCH STATIONSWEG 19, DEN BOSCH MONQUI Voel je thuis in Den Bosch, voel je thuis bij MonQui. Wij bieden het fijne thuisgevoel in het centrum van Den Bosch. Een gezellige plek om te eten en drinken, een inspirerende

Nadere informatie

Zó doe je dat! KOOLHYDRAATARM ETEN 3 Complete kerstmenu s met boodschappenlijstjes Gourmet ideeën/recepten KERST SPECIAL

Zó doe je dat! KOOLHYDRAATARM ETEN 3 Complete kerstmenu s met boodschappenlijstjes Gourmet ideeën/recepten KERST SPECIAL KERST SPECIAL KOOLHYDRAATARM ETEN 3 Complete kerstmenu s met boodschappenlijstjes Gourmet ideeën/recepten Amuses Feestelijke hapjes Zoete traktaties Zó doe je dat! Koolhydraatarm eten met kerst Zó doe

Nadere informatie