DE ULTIEME KRUIDENGIDS! (door Foodmania en De ZeeuwZe)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DE ULTIEME KRUIDENGIDS! (door Foodmania en De ZeeuwZe)"

Transcriptie

1 DE ULTIEME KRUIDENGIDS! (door Foodmania en De ZeeuwZe) MOESTUINTJE? Je eigen kruiden kweken geeft jouw gerechten en maaltijden een andere dimensie. Het is namelijk super vers (en gezond) en je hebt het zelf gekweekt en zien groeien. Je kunt experimenteren met verschillende soorten kruiden, recepten en smaken en het staat super trendy in je keuken! Maar hoe kweek je nu kruiden? Lees hieronder onze gouden tips! Tip 1: Begin simpel en met de basis! Alles wat groeit vanuit een zaadje is eigenlijk kunst, toch? Als je er nog niet zo bekend mee bent, begin dan eerst met kant en klare potjes waar al zaadjes bij zitten (of de moestuintjes van de Albert Heijn!). Hier zit een hele handige gebruiksaanwijzing bij en je hoeft het alleen water te geven. Als je toch gelijk wilt beginnen met zelf verpotten kun je het beste beginnen in april of mei, dan is er geen vorst meer. Anders vriezen (vooral de zachte kruiden) kapot. Tip 2: De juiste potten zijn essentieel om kruiden goed te laten groeien. Maar je kunt ook groeizakken of terrariums gebruiken. En het ziet er super leuk uit in je tuin! Als je kruiden zoals tijm en rozemarijn wilt verbouwen? Deze kunnen makkelijk in groeizakken en die kun je in de wintermaanden ook gewoon buiten laten staan. Deze harde kruiden kunnen wel tegen een stootje. Maar bedek de kruiden dan wel met een speciaal tuindoek. En zorg dat je een pot neemt met gaten erin zodat het overtollige water weg kan.

2 Tip 3: Geef je kruiden elke dag water. In de zomermaanden kun je de kruiden het beste in de avond water geven. Ze hebben dan heel de dag zon gehad en nemen het water dan beter tot zich. Maar geef ze ook niet teveel water! Want daar houden ze niet van. Tip 4: Ruimte! Als je een groot terrarium neemt, zorg er dan voor dat je ruimte tussen de planten laat. Als de planten te dicht op elkaar staan, gaan ze sneller dood. Tip 5: Probeer het gebruik van pesticiden te vermijden! Het zal de smaak van de kruiden niet ten goede komen en het is ook nog eens heel slecht voor het milieu (en voor kinderen die spelen in de tuin). Tip 6: Laat de natuur lekker z n ding doen. Dus niet te netjes of clean, maar een lekkere wilde tuin is het beste. En staat ook wel heel leuk toch? Tip 7: Kijk goed naar de wensen van de kruiden! Hebben ze liever een zonnetje (denk aan rozemarijn) of kunnen ze ook deels in de schaduw (zoals peterselie)? Weet je het niet? Vraag het altijd even na als je de zaden koopt! Tip 8: Standplaats van je kruidentuin! De meeste kruiden houden van een lekker zonnetje en daarbij een droog plekje. Ze hebben dus een hekel aan teveel water. Kies daarom voor een plekje in jouw tuin met een goede afwatering EN schep de grond goed om!! Tip 9: Heb je geen tuin maar een balkon? Vrolijke, kleurrijke potten staan natuurlijk geweldig op jouw balkon. Maar.. Hang je de kruiden in een bak/zak bij het keukenraam? Gebruik dan de meest gebruikte, kleinblijvende keukenkruiden zoals bieslook, tijm en basilicum.

3 Hoe bewaar je verse kruiden? Weet jij eigenlijk hoe je kruiden kunt bewaren? Wij geven je hieronder alle tips betreft het bewaren van verse kruiden! Tip 1: De tip (volgens ons) om kruiden te bewaren is in nat keukenpapier. Leg ze vervolgens in de lade van je koelkast. Zo blijven ze zeker nog een week goed. Trouwens.. Basilicum houdt niet van koud, de blaadjes worden dan snel zwart en verliezen hun smaak. Dus basilicum moet je snel verwerken in een gerecht! Tip 2: Wil je jouw kruiden nog langer bewaren? Laat ze dan drogen (dan kun je ze verkruimelen en in een mooie pot bewaren). Bijvoorbeeld: Rozemarijn, oregano, marjolein, munt en tijm kun je makkelijk drogen. Even een touwtje rond de voeten en hang ze daarna op een droge plek (op de wc is een goede plek) te drogen. Tip 3: Je kunt kruiden trouwens ook even in de oven doen (rond de 45 graden), zonder steel op bakpapier voor ongeveer anderhalf tot twee uur. Zo droog je ze een stuk sneller.

4 Tip 4: En wist je al dat je kruiden in kunt vriezen? Jawel, en we zullen je onze tip geven. Spoel de kruiden af met (ijs)koud water! Dep ze droog met keukenpapier. Verpak ze in kleine porties (mini diepvrieszakjes) en vries ze in. Let op: niet snijden, want dan verliezen ze smaak! Kruiden blijven ongeveer 2 tot 3 maanden goed op deze manier, daarna kun je ze ook nog gebruiken, maar verliezen ze wel aan smaak en aroma. En nog iets: ontdooi de kruiden niet voor gebruik, gooi ze gewoon diep gevroren in je gerecht. Zo blijven de smaken behouden. Tip 5: (De tip van De ZeeuwZe hoofdredacteur Rachelle) Je neemt de houder waarmee je ijsblokjes maakt. Die vul je voor een deel met (kokos) olie, en daar voeg je de kruiden aan toe die jij wilt toevoegen met een half teentje knoflook erbij (en wat peper en zout). En dan kan het bakje zo in de diepvries! Zo heb je altijd een blokje om in je pan te gooien met heerlijke verse kruiden en knoflook. Snel, gezond en gemakkelijk!

5 Foodmania s kruidenhoekje! Zachte kruiden: basilicum, mint, bieslook, peterselie en koriander. Deze kruiden zijn fantastisch als basis of garnering voor salades. Of, ook lekker, voor in de pesto, dips en dressings. Ze geven vaak een frisse smaak aan je gerechten. Harde kruiden: tijm, rozemarijn en salie. Deze kruiden gebruik ik vaak in mijn bolognesesaus, of over mijn geroosterde groenten en aardappelen uit de oven! Heerlijke krachtige kruiden die je gerechten compleet maken, vol van smaak! Foodmania s favoriete kruiden: tijm, rozemarijn, basilicum en mint Extra: Zelf heb ik nu eetbare bloemen staan in mijn keuken. Er zijn heel veel verschillende soorten en deze bloemen maken je salades of desserts een lust voor het oog! Heel veel succes en laat die groene vingers maar gaan! Tip: leg een takje munt als garnering bij je ontbijt en het geeft een prachtige frisse smaak!

6 Het ZeeuwZe kruidenhoekje! Wat zijn nu de favoriete kruiden van de ZeeuwZe redactie? Jacqueline: Verse basilicum voor in haar eigengemaakte pesto! Gember (vers) voor in haar thee (maar NIET door haar eten). Patricia: Kaneel (lekker voor in de koffie!!). Daarnaast is Kurkuma haar lievelingskruid, omdat het een kruid is dat pijnstillend en ontstekingsremmend werkt. En met Kurkuma maakt ze vaak golden milk: Amandelmelk, kurkuma, kaneel, en honing samen laten koken en drinken voor het slapengaan. Lianne: Basilicum gebruikt ze veel als kruid in haar gerechten. Daarnaast maakt ze een killer (nee, niet letterlijk) thee met citroenmelisse! Rachelle: Oregano (of wilde marjolein) is met recht haar favoriete kruid. Past natuurlijk heel goed in de Italiaanse en Griekse keuken en heeft een lekker pittige, kruidige smaak. En op een mooie tweede plaats staat: Ketoembar. Dit kruid wordt veel in de Aziatische keuken gebruikt! Niddia: Na haar rondreis door Thailand heeft ze een liefde voor Aziatisch eten gekregen en haar favoriete kruid is dan ook peper! Rode en groene pepers.. Lekker hot&spicy! Kiara:

7 Kiara heeft een grote liefde voor selderij! Lekker in salades, door de pesto of door de kruidenboter (recept helemaal aan het einde van deze kruidengids). Linda: Linda is gek van basilicum!! Lekker over de pasta, op de pizza en door andere mooie gerechten. Het ruikt heerlijk en heeft een heel zachte, vriendelijke smaak. Kruidenolie maken! Rachelle heeft jarenlang zelf haar kruidenoliën gemaakt voor gebruik in de keuken en deelt met jullie graag 1 van haar recepten: Wat heb je nodig: Een liter goede kwaliteit olie! En koop dan een olie die je zelf altijd gebruikt. Rachelle gebruikt hiervoor verschillende oliën. Denk aan een goede olijfolie voor Italiaanse gerechten of een rijstof amandel- of kokosolie voor de Aziatische keuken. Tip: wil je de olie voor koud gebruik gebruiken (salades etc.) kies dan een andere olie als wanneer je er in wilt bakken. Een schone glazen fles/pot met grote opening (denk aan de oude melkflessen van vroeger of een glazen pot waar mayonaise in heeft gezeten). Kies jouw favoriete kruiden! Voor de Italiaanse keuken denk dan aan: basilicum, oregano, tijm, rozemarijn, bieslook etc. Aziatische keuken: citroenmelisse, ketoembar, kurkuma, gember etc. Wat ga je doen: Je kunt kiezen voor de warme manier, of de koude manier. Rachelle kiest zelf altijd voor de warme manier; Je zet een (liefst een le) pan op het vuur (let op: geen hoog vuur, maar heel laag!! En op een warmhoudplaatje). Hier giet je voorzichtig de olie in (let goed op dat de olie die je koopt, verhit mag worden). Dan voeg je de kruiden toe (of in een builtje, of gewoon los) en laat je deze een paar uur in de olie op dit lage vuur staan (af en toe roeren met een houten eetstokje).

8 Daarna zeef je de olie, giet je hem in de fles of in een pot en laat je hem afkoelen. Liefst wel met handdoek erbovenop voor de hygiëne. De olie is dan heerlijk op smaak en kan in tal van gerechten gebruikt worden. Nog meer leuke weetjes/tips: Kruidenmix: Je kunt jouw eigen kruidenmixen maken voor op vlees, vis of aardappelen en groenten. Gebruik hiervoor wel gedroogde kruiden. Bijvoorbeeld: een eetlepel basilicum, 2tl oregano, knoflook, 1 tl tijm en wat salie. Meng hier peper en zout door en bewaar je mix in een schone pot. Lekker over je stukje vlees of vis! Kinderen en kruiden: Kruiden blijven (niet altijd, maar een groot deel)groen van kleur en niet ieder kind houdt van groen! Tips om jouw kind kruiden te laten eten: Tip1: Laat jouw kinderen zelf (denk toch eens aan de moestuintjes) kruiden kweken en gebruiken. Alles wat je zelf maakt, smaakt lekkerder, toch? Tip2: Laat jouw kind meehelpen met koken en bijvoorbeeld de kruiden erbij gooien. Hoe leuk is dat? Tip3: En als laatste tip: maak een boek samen met je kind; de

9 kruidenwijzer. Met daarin alle kruiden die jij gebruikt in je gerechten (met mooie foto s erbij). Op het moment dat je gaat koken, vraag dan aan je zoon/dochter of ze de kruiden willen zoeken in de kast/of plukken uit de moestuin die jij nodig hebt. Lekker speels! Last but not least: Zorg altijd dat je overgebleven kruiden bewaart op een donkere en koele plek! Recept: We eindigen onze kruidengids met een lekker recept voor een authentieke kruidenboter. Ingrediënten: Een pakje/bakje boter. Denk aan roomboter (of als je zelf gewend bent andere te gebruiken, gebruik die dan). Jouw favoriete kruiden: In dit geval gebruiken we: oregano, tijm, bieslook en knoflook. En een snufje peper en zout. Wat ga je doen? Je prakt/roert de boter goed door, totdat hij vloeibaarder wordt. Dan voeg je op smaak de kruiden toe (wij houden van veel knoflook) en roer je deze goed door de boter. Als laatste een beetje peper en zout en je kunt de boter op tafel zetten met een lekker broodje ernaast. Ook lekker met munt, peterselie en olijven! Of met stukjes ansjovis! Koken met verse kruiden, maakt het allemaal een stuk lekkerder.

Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room

Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room 4 porties In 3 uur en 55 min. Mijn receptenboek.nl Lekkerder dan goed voor je is. Wat gaat er in 800 gram runderlappen 2 fijngehakte uien 2 teentjes fijngehakte

Nadere informatie

De lekkerste. eigen (moes)tuin! lekkernijen uit. intratuin. kleurt je leven

De lekkerste. eigen (moes)tuin! lekkernijen uit. intratuin. kleurt je leven De lekkerste lekkernijen uit eigen (moes)tuin! RABARBERJAM met appel & munt Voor twee potten: 250 gram rabarber, gewassen en in kleine stukjes gesneden 250 gram geleisuiker 0,5 theelepel sinaasappelrasp

Nadere informatie

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi.

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi. GROENTESOEP Bouillon Wortelen Selderij Prei Gehakt Soepvlees Maggi Vermicelli GROENTESOEP 1. Breng de bouillon aan de kook. 2. Snij het soepvlees klein. 3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij

Nadere informatie

WELKE KRUIDEN, SAUZEN EN OLIE HEB IK STANDAARD IN MIJN KEUKENKAST

WELKE KRUIDEN, SAUZEN EN OLIE HEB IK STANDAARD IN MIJN KEUKENKAST WELKE KRUIDEN, SAUZEN EN OLIE HEB IK STANDAARD IN MIJN KEUKENKAST KOKEN GEPLAATST: dinsdag 21 februari 2017 Op Kookidee.nl vind je een groot aantal recepten, van Oosters tot stamppot en van soepen tot

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Spoel de Quinoa voor dat je hem gebruikt eerst goed af, dit ivm met het waslaagje.doe het water en de Quinoa in een middel grote pan en breng aan de kook.

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 27+28 Dag 27 Ontbijt: broodje geitenkaas 1 portie roggebrood, crackers of zuurdesembrood (of glutenvrij; kastanjecrackers

Nadere informatie

Dag portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: kokosyoghurt) Meng de yoghurt met de aardbeien in de blender

Dag portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: kokosyoghurt) Meng de yoghurt met de aardbeien in de blender Dag 23 1 portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: kokosyoghurt) Meng de yoghurt met de aardbeien in de blender 1 portie eieren 1 portie champignons 1 grote tomaat 1 teentje knoflook zout

Nadere informatie

PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt

PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt Falafel is balletjes gemaakt van kikkererwten en verschillende kruiden en is een traditioneel gerecht in het Midden Oosten en Noord-Afrika. Kikkererwten bevatten

Nadere informatie

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM GEZONDE RECEPTEN ITALIAANSE KRUIDEN OMELET Voeg de uienringen en een eetlepel water toe aan een voorverwarmde pan. Bak de uien net zolang totdat het kleine beetje water in verdampt. Voeg daarna een kleine

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 23+24

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 23+24 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 23+24 Dag 23 Ontbijt: aardbeien smoothie 1 portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: sojayoghurt) Meng de

Nadere informatie

Kruidenolie Koel en donker bewaren (niet in koelkast), olie wordt ranzig in het licht! Regelmatig omdraaien.

Kruidenolie Koel en donker bewaren (niet in koelkast), olie wordt ranzig in het licht! Regelmatig omdraaien. Kruidenolie Enkele blaadjes basilicum Een tak rozemarijn en/of tijm 2 blaadjes laurier 2 teentjes knoflook, eventueel wat insnijden Peperkorrels en/of chilipeper (doorsnijden, zaadjes en kroontje verwijderen)

Nadere informatie

Myline recepten week 1

Myline recepten week 1 Myline recepten week 1 Gevulde Rode Paprika Hoeveelheid: 4 Paprika s Voorbereidingstijd: 5m Kooktijd: 20m Klaar In: 25m Dit recept in niet alleen lekker, het is ook mooi en makkelijk. 4 Paprika's 500 gram

Nadere informatie

t Is weer tijd voor BBQ! www.powerslim.nl.be

t Is weer tijd voor BBQ! www.powerslim.nl.be t Is weer tijd voor BBQ! Eindelijk schijnt de zon en lopen de temperaturen op, heerlijk! Wat is er nu gezelliger dan op een warme zomeravond buiten barbecueën? Gelukkig past barbecueën goed in het PowerSlim

Nadere informatie

Roerei en komkommer ontbijt.

Roerei en komkommer ontbijt. Roerei en komkommer ontbijt. Roerei en komkommer. Roerei en komkommer. Lekker luchtig roerei met wat komkommerschijfjes. Als je hongerige huisgenoten hebt die weigeren koolhydraatarm te eten dan is dit,

Nadere informatie

Lekker vers. smaakt. het langst.

Lekker vers. smaakt. het langst. Lekker vers smaakt het langst. Herbamare, 100% natuurlijke smaakmaker van al je gerechten Natuurlijk kokerellen smaakloos en saai? Niet met Herbamare van A.Vogel: het enige kruidenzout met 100% natuurlijke

Nadere informatie

Gratin de moules (gegratineerde mosselen).

Gratin de moules (gegratineerde mosselen). Gratin de moules (gegratineerde mosselen). 150g spinazie 1 kg kleine mosselen 125 ml droge witte wijn 1 sjalotje, gesnipperd 250 ml slagroom 1 el olijfolie 2 eierdooiers kruidenboter stokbrood Was de spinazie

Nadere informatie

PASTA CON AMORE. Voor heerlijk en gezellig tafelen

PASTA CON AMORE. Voor heerlijk en gezellig tafelen PASTA CON AMORE Voor heerlijk en gezellig tafelen INHOUD 4 VLEES EN VIS Met hartige, kruidige pastasauzen 4 KAAS EN GROENTE Met romige, frisse sauzen en pesto s 76 Alfabetische index 77 Index volgens ProPoints

Nadere informatie

H gezond JAMIES ROZEMARIJNKIP MET TAGLIATELLE, PESTO & SPERZIEBONEN. met

H gezond JAMIES ROZEMARIJNKIP MET TAGLIATELLE, PESTO & SPERZIEBONEN. met JAMIES ROZEMARIJNKIP MET TAGLIATELLE, PESTO & SPERZIEBONEN Behalve dat de filet het magerste stuk van de kip is, bevat het ook veel vitamine B. Zo zorgen niacine en B6 voor een gezonde stofwisseling zorgen

Nadere informatie

In dit weekmenu worden 2 gerechten op die manier gebruikt. De pastasaus en de aardappelpuree. Kijk maar eens naar het menu:

In dit weekmenu worden 2 gerechten op die manier gebruikt. De pastasaus en de aardappelpuree. Kijk maar eens naar het menu: In dit boekje wil ik je graag laten zien hoe je een makkelijk weekmenu maakt doormiddel van gerechten te hergebruiken. Dat betekent dat je een gerecht maakt en daar een portie van apart houd voor een andere

Nadere informatie

bospaddenstoelensoep

bospaddenstoelensoep bospaddenstoelensoep * VOORBEREIDEN (dag voor het kerstdiner): * Week de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in water. * Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine

Nadere informatie

Mocht je deze 290 recepten graag willen hebben, dan vind je deze hier.

Mocht je deze 290 recepten graag willen hebben, dan vind je deze hier. Hier vind je de 7 overheerlijke Paleo recepten, die onderdeel uitmaken van de in totaal 290 recepten uit mijn e-books Smakelijk Paleo en 30 minuten Paleo. Mocht je deze 290 recepten graag willen hebben,

Nadere informatie

Voor het Kerst lunchmenu maak ik graag speciale gerechten op de

Voor het Kerst lunchmenu maak ik graag speciale gerechten op de Clean Eating Kerst Lunchmenu Voor het Kerst lunchmenu maak ik graag speciale gerechten op de Clean Eating manier. Met zoveel mogelijk verse, biologische ingrediënten en lekkere, pure smaken. Het menu is

Nadere informatie

Proeven van een dagje zonder vlees: kikkererwtenballetjes

Proeven van een dagje zonder vlees: kikkererwtenballetjes Proeven van een dagje zonder vlees: kikkererwtenballetjes Ingrediënten 170 g tomatenpuree 1 ui 1 bosje koriander olijfolie kurkuma 500 g gekookte kikkererwten uit blik kaneel 1 teentje look gember 1 bosje

Nadere informatie

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes 1 Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd (min): 15 Bereidingstijd (min): 55 4 kippenbouten 4.5 eetlepels Vloeibare boter 750 g voorgekookte krielaardappeltjes

Nadere informatie

Qlivino BBQ 2010 15 juni

Qlivino BBQ 2010 15 juni Qlivino BBQ 2010 15 juni Menu Knoflookgamba s alla Sjaak met tomatenrisotto (Gamba s in knoflook verder geen flauwekul net als Sjaak) Souvlaki met lachanosalata (Souvlaki van varkenshaas met ztarziki en

Nadere informatie

YOGHURT 47. zoete en hartige recepten uit de keuken van yoghurt barn

YOGHURT 47. zoete en hartige recepten uit de keuken van yoghurt barn YOGHURT 47 zoete en hartige recepten uit de keuken van yoghurt barn INHOUD VOORWOORD 5 VERSCHILLENDE SOORTEN YOGHURT 7 ONTBIJT 9 LUNCH 37 TUSSENDOOR 61 DESSERT 89 REGISTER 110 DANK 113 VOORWOORD Bij Yoghurt

Nadere informatie

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch Kerstmenu borrel & brunch Ingrediënten (10 personen): Wortelsoepje Italiaans in een glaasje borrelhapje 1 ui 1 teentje knoflook 1 stengel bleekselderij 400 g winterwortels 1 el olijfolie 500 ml bouillon

Nadere informatie

RECEPTEN E-BOOK. Onze 5 best beoordeelde recepten

RECEPTEN E-BOOK. Onze 5 best beoordeelde recepten RECEPTEN E-BOOK Onze 5 best beoordeelde recepten Suus Berns miss_suus_ibdfit Power ontbijtshake ~ t i t~ Ingrediënten voor 1 persoon 200 ml amandelmelk 200 gram courgette (of een hele courgette van 300

Nadere informatie

PIEPSHOW DE GROTE. receptuur YOLANDA VAN DER JAGT styling EDDY FRINGS AARDAPPEL AARDAPPELSALADE MET VINAIGRETTE EN BLEEKSELDERIJ PAG 1 1 4

PIEPSHOW DE GROTE. receptuur YOLANDA VAN DER JAGT styling EDDY FRINGS AARDAPPEL AARDAPPELSALADE MET VINAIGRETTE EN BLEEKSELDERIJ PAG 1 1 4 DE GROTE PIEPSHOW Aardappels niet sexy? Kijk even mee. Naar een beauty van een soep. Naar een verleidelijke taart. En wat te denken van deze licht ordinaire, maar héél erg lekkere piepersalade? receptuur

Nadere informatie

Makkelijke camping recepten

Makkelijke camping recepten Makkelijke camping recepten lekker handig als je geen zin hebt om uitgebreid te koken Door de redactie van Stofzuigerzen Dit eboek is een uitgave van Stofzuigerzen Je bent vrij om dit eboek te delen met

Nadere informatie

Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen

Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen Boodschappenlijstje (de voorkeur gaat uit naar de biologische producten wanneer mogelijk) 1 potje asperges, of verse asparges (van april t/m juni) 1

Nadere informatie

Focaccia met groente

Focaccia met groente Focaccia met groente Voor 4 focaccia s heb je nodig: 450 gram bloem 250 ml water 75 ml extra vergine olijfolie 15 gram verse gist 10 gram grof zeezout 50 ml water een paar handjes vol gegrilde groente

Nadere informatie

Kruidentuin in de klas

Kruidentuin in de klas Kruidentuin in de klas Werkbladen Leerlingenwerkboek Groep 5 t/m 8 Zaden... 2 Kieming, een nieuw begin... 3 Testen kiemfactoren... 4 Kruidenkaart maken... 5 De bouw van een plant... 6 Herbarium maken...

Nadere informatie

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be Vergeten recepten Ideeën en inspiratie www.weekvandesmaak.be SOEP VAN PASTINAAK EN WORTEL MET GEKRUIDE YOGHURT Benodigdheden (voor 6 personen) 1 ui 625 g pastinaak 500 g wortelen kippenbouillon 90 g gewone

Nadere informatie

Logus Proefmenu Maart 2015

Logus Proefmenu Maart 2015 Logus Proefmenu Maart 2015 Groene Smoothie (kiwi, appel spinazie en avocado) Bosbes Yogi (yoghurt, sinaasappelsap, banaan en bosbes) Courgettesoep met gember en bieslook - Spicy zalm met clementine salsa

Nadere informatie

inhoud Inleiding 6 Adviezen & historie 10

inhoud Inleiding 6 Adviezen & historie 10 inhoud Inleiding 6 Adviezen & historie 10 16 88 lente & zomer herfst & winter Goudsbloem 28 Basilicum 36 Citroenverbena 46 Munt 54 Kaapse knoflook 64 Bergamot 70 Dille 76 Dropplant 82 Peterselie 98 Koriander

Nadere informatie

SERIOUS FASTFOOD SALADS

SERIOUS FASTFOOD SALADS APPcoach TIPS SERIOUS FASTFOOD SALADS NEOBODIES.NL 2017APPcoach TIPS 3 1 APPcoach TIPS SERIOUS FASTFOOD SALADS APPcoach TIPS SERIOUS FASTFOOD SALADS 2017 3e druk Publicatie door: NEOBODIES Rozengracht

Nadere informatie

Kookworkshop MONIQUE VAN WESSUM AFSLANKCOACH VAN WESSUM AFSLANKCOACH MONIQUE

Kookworkshop MONIQUE VAN WESSUM AFSLANKCOACH VAN WESSUM AFSLANKCOACH MONIQUE Kookworkshop Regelmatig organiseer ik voor mijn klanten een kookworkshop om ze laten zien en proeven hoe lekker en gevarieerd je kunt blijven eten en toch kunt afvallen. Hierbij een impressie van de vorige

Nadere informatie

SERIOUS QUICKFIX SALADS

SERIOUS QUICKFIX SALADS APPcoach TIPS SERIOUS QUICKFIX SALADS NEOBODIES.NL 2017APPcoach TIPS 3 1 APPcoach TIPS SERIOUS QUICKFIX SALADS APPcoach TIPS SERIOUS QUICKFIX SALADS 2017 2e druk Publicatie door: NEOBODIES Rozengracht

Nadere informatie

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas 5 vijgen 200 gram gorgonzola 10 dadels 5 dunne plakjes serannoham 100 gram parmezaan Zout & peper Bereidingswijze vijgen: Verwarm de oven

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Je bent wat je eet. Een gezegde wat veel wordt gebruikt in de volksmond. Maar waar komt dit eigenlijk vandaan? Het menselijk lichaam werkt op een fascinerende manier. Zonder dat je

Nadere informatie

Materiaal Groen. Deel 4: Thuis tuinieren

Materiaal Groen. Deel 4: Thuis tuinieren Materiaal Groen Deel 4: Thuis tuinieren Colofon Deel 4: Thuis tuinieren Onderdeel van het materiaal Groen, met de thema s: Seizoenen (dl. 1), Groen in de stad (dl. 2), Groen groeit (dl. 3), Thuis tuinieren

Nadere informatie

Week van de Smaak 2013

Week van de Smaak 2013 Week van de Smaak 2013 Op zoek naar een aantal geweldig lekkere ecologische of verrassende soepen? Zoek niet langer, want de Week van de Smaak verzamelde voor u 7 recepten ter inspiratie. Smakelijk! ECOLOGISCHE

Nadere informatie

Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel.

Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel. Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel. Er staan recepten in die ik lekker vind, kijk maar eens! Deze recepten kunnen jullie zelf bakken/maken. Als je deze recepten wil maken duurt het minimaal 10

Nadere informatie

BASISRECEPTEN KOOLHYDRAATARM AFVALLEN

BASISRECEPTEN KOOLHYDRAATARM AFVALLEN BASISRECEPTEN KOOLHYDRAATARM AFVALLEN BASISRECEPT LIJNZAADBROOD Lijnzaadbrood basisrecept 250 g gemalen lijnzaad 3 tl bakpoeder 1 tl zout 5 eieren 120 ml water 80 ml olijfolie Verwarm de oven voor op 180C.

Nadere informatie

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten Gezonde recepten Gezonde recepten Vraag jij je ook wel eens af wat gezonde recepten zijn en wat nu gezond is en wat niet? Er zijn zoveel geluiden in voedingsland, dat je soms de weg kwijt kunt raken. Wat

Nadere informatie

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2 Groentelasagna 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in dunne lange plakken. 2. Leg de aubergines even kort in een pan met wat olie en besprenkel ze met

Nadere informatie

Broodbeleg voor kinderen

Broodbeleg voor kinderen Broodbeleg voor kinderen 100% suikervrij! Gezond én snel te maken! 26 pagina s vol met recepten en tips! Broodbeleg voor kinderen 100% suikervrij! 2015 Onderstaande recepten zijn in ieder geval geschikt

Nadere informatie

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees Pörkölt Marhapörkölt pörkölt van rundvlees 800 gr. rundvlees zonder been 3 grote uien 4 teentjes knoflook 2 el. reuzel of olie 1½ el. zoet paprikapoeder 1 tomaat, tomaten uit blik 1 paprika 1 dl. rode

Nadere informatie

Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Vermeng alle ingredienten en roer er een glade emulsie van.

Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Vermeng alle ingredienten en roer er een glade emulsie van. Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Ingredienten dressing; 2 eetlepel olijf olie 1 theelepel cherry azijn Sap van ½ citroen Sap van ½ sinasappel 1 teentje

Nadere informatie

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten Recepten 2.1 Ontbijt Soms is het niet een kwestie van nieuwe recepten bij de hand hebben voor het ontbijt, maar gewoon net even anders tegen het ontbijt aan kijken. Wij zijn als Nederlanders gewend om

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant,

Beste KOOK-OOK klant, Beste KOOK-OOK klant, Groenten zijn gezond, ze zitten namelijk boordevol voedingsstoffen, maar bevatten weinig calorieën. De enorme hoeveelheden mineralen en vitaminen geven je lichaam alle bouwstenen

Nadere informatie

Pikante kip gemarineerd in yoghurt. Kikkererwtensoepje met kurkuma en yoghurt. Coq au vin Gesauteerde aardappelen. Moelleux van chocolade

Pikante kip gemarineerd in yoghurt. Kikkererwtensoepje met kurkuma en yoghurt. Coq au vin Gesauteerde aardappelen. Moelleux van chocolade Pikante kip gemarineerd in yoghurt Kikkererwtensoepje met kurkuma en yoghurt Coq au vin Gesauteerde aardappelen Moelleux van chocolade Smakelijk Voorgerecht Pikante kip gemarineerd in yoghurt: Benodigdheden:

Nadere informatie

Boursin-hapje met zalm

Boursin-hapje met zalm Boursin-hapje met zalm Ingrediënten (10 stuks): 2 plakjes gerookte zalm Verse Dille ¼ doosjes Boursin (kruidenkaas) plasticfolie : 1. Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin en verse dille.

Nadere informatie

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse)

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) 5 dl tomaten sap geconsenteerd. 3 dl half geslagen slagroom. Peper en zout Fijn gesneden bieslook Tabasco Wodka 6 blaadjes gelatine.

Nadere informatie

JESSE VAN DER VELDE SINT RECEPTEN 14 HEERLIJKE, GEZONDE RECEPTEN

JESSE VAN DER VELDE SINT RECEPTEN 14 HEERLIJKE, GEZONDE RECEPTEN JESSE VAN DER VELDE SINT RECEPTEN 14 HEERLIJKE, GEZONDE RECEPTEN Inleiding Sintrecepten Bedankt voor de aankoop van dit e-book, waarin je 10 overheerlijke Sintrecepten vindt - plus 4 bonusrecepten! Dit

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1. Over mij. 2. Gereedschappen. 3. Verschillende sla soorten. 4. Kruiden. 5. Smaken en combinaties. 6.

INHOUDSOPGAVE. 1. Over mij. 2. Gereedschappen. 3. Verschillende sla soorten. 4. Kruiden. 5. Smaken en combinaties. 6. INHOUDSOPGAVE 1. Over mij 2. Gereedschappen 3. Verschillende sla soorten 4. Kruiden 5. Smaken en combinaties 6. De Griekse salade 7. De Italiaanse salade 8. Heerlijke koolsalade 9. De Ceasar salade 10.

Nadere informatie

Gezond & lekker met de kerst

Gezond & lekker met de kerst Gezond & lekker met de kerst Voor jou! Een bewust kerstmenu inclusief eenvoudige recepten. Met energieke groet, Margriet -Aperitief- Heerlijke rode bieten humus op een getoast zuurdesembroodje -Voorgerecht

Nadere informatie

Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen

Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen Boodschappenlijstje (de voorkeur gaat uit naar de biologische producten wanneer mogelijk) 4 stronkjes witlof 2 appels 1 mandarijn

Nadere informatie

Lamsspiesjes met aardappel en munt

Lamsspiesjes met aardappel en munt Ingrediënten voor 24 stuks: Lamsspiesjes met aardappel en munt 500 g lamsgehakt 1 etl verse bladpeterselie, gehakt 1 etl verse munt, gehakt 3 teentjes knoflook, stukjes gesneden 2 etl paneermeel zeezout

Nadere informatie

Recepturen. 2. Salade van Ravioli con Funghi Porcini en avocado

Recepturen. 2. Salade van Ravioli con Funghi Porcini en avocado Recepturen 1. Pot au feu van lam met jonge groenten 1.5 l Knorr Professional Bouillon Vlees 0,8 kg 1 kg lamsfilet 20 st witte peper 0.6 kg voorjaarsgroente 25 g platte peterselie Zeezout Bereid de vleesbouillon

Nadere informatie

Tijd. Neem de ONZE OUDE HOLLANDER IS GEWOONWEG EEN PRONKSTUK!

Tijd. Neem de ONZE OUDE HOLLANDER IS GEWOONWEG EEN PRONKSTUK! Meesterstuk Een Neem de Tijd ONZE OUDE HOLLANDER IS GEWOONWEG EEN PRONKSTUK! Het is een oer-hollands kaasje dat maar liefst een jaar lang op smaak komt, rustend op de houten planken in ons pakhuis. Hij

Nadere informatie

BASISRECEPTEN DEEG. Pasteideeg Ingrediënten 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water

BASISRECEPTEN DEEG. Pasteideeg Ingrediënten 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water BASISRECEPTEN DEEG Pasteideeg 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water Meng alle ingrediënten tot er een deegmassa ontstaat. Dek het deeg vervolgens af en laat het 3 uur rusten. Rol het

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015!

KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015! KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015! KOOK-OOK helpt graag mee om 2015 gezond van start te laten gaan. Hierbij weer een tas vol lekkere en eerlijke groenten. Veel producten uit de KOOK-OOK tas

Nadere informatie

Geproefd tijdens de wandeling over eetbare planten in de Latemse Meersen op zondag 24 juni 2018 HONDSDRAFKWARK

Geproefd tijdens de wandeling over eetbare planten in de Latemse Meersen op zondag 24 juni 2018 HONDSDRAFKWARK HONDSDRAFKWARK 500 gram kwark 1 theelepel honing 2 eetlepels goed gewassen en fijngehakte hondsdraf (blaadjes maar niet de paarse) 4 takjes fijngehakte peterselie 1 fijngesneden ui of sjalot 6 kappertjes

Nadere informatie

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel Hapjes en dips Aardbeienspiesjes Voor 10 spiesjes: 400-500 gram (kleine) aardbeien 2 eetlepels limoensap 2 eetlepels honing Gestampte muisjes of geraspte kokos 10 blaadjes munt 10 (saté)prikkers Bereiding

Nadere informatie

KHEER (INDIASE RIJSTPUDDING)

KHEER (INDIASE RIJSTPUDDING) KHEER (INDIASE RIJSTPUDDING) 1 liter melk 50 gram rijst 150 gram suiker Snuifje kaneel Snuifje kardemom 1 theelepel honing Amandelen of rozijnen (optioneel) Laat 1 liter melk koken. Doe er 50 gram rijst

Nadere informatie

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes 1 Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd (min): 15 Bereidingstijd (min): 55 4 enkele kipfilets zout peper 1 ui Boter - Vloeibaar 1 glas witte wijn 0.5 blokje

Nadere informatie

PURE, GEZONDE EN SMAAKVOLLE RECEPTEN OPGESTELD DOOR 5 GEZONDE BLOGS. Speciaal opgesteld

PURE, GEZONDE EN SMAAKVOLLE RECEPTEN OPGESTELD DOOR 5 GEZONDE BLOGS. Speciaal opgesteld ww.eetgoedvoeljegoed.com www.devoedzamekeuken.nl www.barbaraeet.nl www.puurenlekkerleven.blogspot.nl www.smakelijck.nl 2013 01 Speciaal opgesteld PURE, GEZONDE EN SMAAKVOLLE RECEPTEN OPGESTELD DOOR 5 GEZONDE

Nadere informatie

Recepten Oesterparel. Oestershooter ( 6 personen) 6 oesters Fines de Normandië no 3. Tomatensap ½ liter. Wodka 2 borrel glaasjes. Tabasco 5 druppels

Recepten Oesterparel. Oestershooter ( 6 personen) 6 oesters Fines de Normandië no 3. Tomatensap ½ liter. Wodka 2 borrel glaasjes. Tabasco 5 druppels Recepten Oesterparel Oestershooter ( 6 personen) 6 oesters Fines de Normandië no 3 Tomatensap ½ liter Wodka 2 borrel glaasjes Tabasco 5 druppels Worcestersaus 3 druppels Limoen 5 druppels Peper uit de

Nadere informatie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie Pasta salade Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie 175 gram pasta, bv. schelpjes macaroni 150 gram sperziebonen

Nadere informatie

contains recycled plastics

contains recycled plastics contains recycled plastics by we are elho Elho verrast je telkens weer met vrolijke, functionele en creatieve producten die je blijven inspireren en je huis of tuin nog gezelliger maken. by we all love

Nadere informatie

Inleiding VOOR JE HET WEET, MAAK JE DE LEKKERSTE MAALTIJDEN IN EEN SCHONE EN OPGERUIMDE KEUKEN!

Inleiding VOOR JE HET WEET, MAAK JE DE LEKKERSTE MAALTIJDEN IN EEN SCHONE EN OPGERUIMDE KEUKEN! Inleiding Of je nu een goede kok bent, of nog geen ei kunt bakken, de is een belangrijke plek in je huis. Dit boek vertelt de belangrijkste dingen over thuis koken. Zodat je veilig en gezond eten kunt

Nadere informatie

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Hoofdgerecht Kipfilet met kerriesaus Stampotje van andijvie Dessert Mangoparfait Frambozencoulis

Nadere informatie

Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de

Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de komkommer maakt het gerecht kleurrijk en met de garnering

Nadere informatie

www.mamagreet.be - greet.lybaert@greetlybaert.be

www.mamagreet.be - greet.lybaert@greetlybaert.be TEGEN KANKER Greet lybaert Polenstraat 169a 9940 Evergem tel: 09 357 60.86 Knoflooksoep Ham-persilladerolletjes spinazie-basilicumolie-of pesto aardbei-chocoladefondue www.mamagreet.be - greet.lybaert@greetlybaert.be

Nadere informatie

Aziatische Gravad Lax

Aziatische Gravad Lax Tamarinde Ketchup Ingrediënten: 250ml Tamarinde paste 2 eetlepels vissaus 2 eetlepels sojasaus 2 eetlepels rijstazijn 2 eetlepels suiker 2 tenen knoflook, fijngesneden 2 theelepels fijngesneden Jalapeno

Nadere informatie

NierNieuws Kerstmenu 2012

NierNieuws Kerstmenu 2012 NierNieuws Kerstmenu 2012 Winterprei in wittewijnsaus met een knapperig kaaslaagje ====== Tomatenrisotto met buffelmozzarella op een bedje van rucola ====== Exotische sinaasappeljelly met kardemom Alle

Nadere informatie

Maak je eigen plantenmelk

Maak je eigen plantenmelk Maak je eigen plantenmelk Zoals al gezegd in de module is de basis van plantenmelk een bepaalde hoeveelheid geweekte noten, zaden, pitten of gekookte glutenvrije granen of bonen. Om wat specifieker te

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant,

Beste KOOK-OOK klant, Beste KOOK-OOK klant, Recent is uit een internationaal onderzoek gebleken dat biologisch voedsel een hogere voedingswaarde heeft dan niet biologisch voedsel. Biologische gewassen zoals groenten, fruit

Nadere informatie

mitchel van duuren VAN O.A. DE WEBSITES PALEO.NL EN PALEODIEET.NL 3 Paleo brood recepten toch je boterham zonder de nadelen van graan

mitchel van duuren VAN O.A. DE WEBSITES PALEO.NL EN PALEODIEET.NL 3 Paleo brood recepten toch je boterham zonder de nadelen van graan mitchel van duuren VAN O.A. DE WEBSITES PALEO.NL EN PALEODIEET.NL 3 Paleo brood recepten toch je boterham zonder de nadelen van graan De meest gestelde vraag die ik krijg als mensen overwegen om Paleo

Nadere informatie

Vegetarische gerechten van Gery Mulder

Vegetarische gerechten van Gery Mulder Vegetarische gerechten van Gery Mulder Tomaten preisoep... 1 Zuuurkoolschotel, een echt wintergerecht... 2 Aardappelgerecht... 3 Rabarber met een variatie... 5 Natte preipot... 6 Tomaten preisoep Benodigd:

Nadere informatie

Spaghetti nd meatballs

Spaghetti nd meatballs Dag 1 Champignons op toast 2 sneeën brood đ el. citroensap Ɖ el. peterselie Ɖ tl. cayennepeper peper & zout 1. Toast de sneetjes brood in de broodrooster 2. Bak de champignons in olijfolie voor 3 min op

Nadere informatie

Symfonie van Domy. 4 seizoenen in de keuken

Symfonie van Domy. 4 seizoenen in de keuken Symfonie van Domy 4 seizoenen in de keuken Symfonie van Domy 4 seizoenen in de keuken Dominique Lucquedey Schrijver:Dominique Lucquedey Coverontwerp: Recepten van Domy ISBN: 9789402141313 www.receptenvandomy.nl

Nadere informatie

Verse biokruiden bij Deka

Verse biokruiden bij Deka Verse biokruiden bij Deka Altijd verse kruiden in de keuken Kruiden verrijken uw maaltijd. Ze maken uw gerechten niet alleen smakelijker, maar ook gezonder. Onze biokruiden verkopen wij in een pot. Dit

Nadere informatie

LOGUS Mini Proef-menu Juli 2011

LOGUS Mini Proef-menu Juli 2011 LOGUS Mini Proefmenu Juli 2011 Tomatensoep met perzik en mascarpone Visfilet met tomaat en kappertjes Witte chocolade muffins Yoghurtijs met aardbei en een koeklepeltje Tomatensoep met perzik en mascarpone

Nadere informatie

vlak bij Marken ontbijt, brunch & lunch 13 cakes en dingen voor bij de thee 52 drank 84 vooraf 104 hoofdgerechten 161 toe 225 registers 252

vlak bij Marken ontbijt, brunch & lunch 13 cakes en dingen voor bij de thee 52 drank 84 vooraf 104 hoofdgerechten 161 toe 225 registers 252 vlak bij Marken ontbijt, brunch & lunch 13 cakes en dingen voor bij de thee 52 drank 84 vooraf 104 hoofdgerechten 161 toe 225 registers 252 de ultieme puffy pancakes Als wij een kater hebben (dat gebeurt

Nadere informatie

Gezond & lekker kerstmenu

Gezond & lekker kerstmenu Gezond & lekker kerstmenu Voor jou! Een bewust kerstmenu inclusief eenvoudige recepten. Aangeboden door alle coaches en medewerkers van LifeStyle Coaching Nederland. De organisatie die door middel van

Nadere informatie

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken.

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. Aardappelpuree : Ingrediënten 1 kg kruimige aardappels 150 ml melk 25 g boter nootmuskaat Aardappelpuree : Bereidingswijze 1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. 2.

Nadere informatie

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd ****

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd **** Pasen maart 2018 Amuse: americain Preisoep met Limburgse mosterd Rode krielaardappelen met schil uit de oven Erwten en worteltjes Kalfs cordon blue Citroen ijs met blauwe bessen saus Preisoep met Limburgse

Nadere informatie

MAREILLE S KERSTRECEPT

MAREILLE S KERSTRECEPT MAREILLE S KERSTRECEPT MENU Voorgerecht Salade met geitenkaas en vijgen Bijgerecht Groene asperges met spek Hoofdgerecht Kip uit de oven met rozemarijn Bijgerecht Gegrilde pompoen, zoete aardappel en roseval

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

GRATIS MINI EBOOK MET 5 CLEAN RECEPTEN. Eetclean.nl Emmy Schoenmakers

GRATIS MINI EBOOK MET 5 CLEAN RECEPTEN. Eetclean.nl Emmy Schoenmakers GRATIS MINI EBOOK MET 5 CLEAN RECEPTEN Eetclean.nl Emmy Schoenmakers Het eetclean kookboek Clean eten is: Het eten van voedsel dat rechtstreeks uit de natuur komt Het vermijden van sterk bewerkte voeding

Nadere informatie

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze Recepten pre operatief dieet Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze (1 persoon) 2 eiwitten 2 eetlepels kokosnoot meel 50 gram magere yoghurt 25 gram vanille eiwit poeder ½ theelepel bakpoeder Olijfolie

Nadere informatie

Geitenkaassalade met bramendressing Een recept van uitpaulineskeuken.nl

Geitenkaassalade met bramendressing Een recept van uitpaulineskeuken.nl SALADE INSPIRATIE Geitenkaassalade met bramendressing Een recept van uitpaulineskeuken.nl 25 g stronkjes baby Romaine 25 gr rucola slamelange 1/4 komkommer in linten 10g rode ui 20g appel 45 g avocado

Nadere informatie

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten Pittige paprika-tomatensoep voor- of bereidingstijd: 30 minuten 2 teentjes knoflook 750 gram zoete kerstomaatjes (of andere rijpe tomaten in stukjes) 6 eetlepels olijfolie 2 kleine rode uien 1 grote rode

Nadere informatie

personal training small group training voedingsadvies lifestyle coaching Marco Meuwese:

personal training small group training voedingsadvies lifestyle coaching Marco Meuwese: kerst MENU VERANTWOORD GENIETEN fvoorgerecht SALADE GEROOSTERDE WORTEL EN KIKKERERWTEN Gezonde start van het Kerstdiner: Geroosterde kikkererwten met paprikakruiden en curried bospenen uit de oven f 16

Nadere informatie

H gezond JAMIES GRIEKSE KIP MET KRUIDIGE COUSCOUS & TZATZIKI. met

H gezond JAMIES GRIEKSE KIP MET KRUIDIGE COUSCOUS & TZATZIKI. met JAMIES GRIEKSE KIP MET KRUIDIGE COUSCOUS & TZATZIKI met Het koken wordt je makkelijk gemaakt met HelloFresh Deze couscoussalade vol heerlijke verse groenten en kruiden past perfect bij de kip met citroen

Nadere informatie