FairShares Lab NEWSLETTER #4

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FairShares Lab NEWSLETTER #4"

Transcriptie

1 NEWSLETTER #

2 Beste lezers. Hartelijk welkom in de 4e nieuwsbrief van het s Project. In deze editie doen we verslag van de laatste twee transnationale projectbijeenkomsten, in Deventer en in Sheffield in mei en augustus 2018.Onze partners VSBI, Zöld-Aktiv en SEi hebben korte verslagen gemaakt over de eerste ervaringen met multiplier-workshops in Hongarije, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, die plaatsvonden in augustus, september en oktober 2018.Onze projectpartner VSBI en Kopf,Hand und Fuß ggmbh hebben samen met deelnemers aan een workshop een korte animatievideo gemaakt. We zien mensen met een beperking hun strategische plannen om een eigen bedrijf te beginnen uitwerken, terwijl ze proberen inzicht te krijgen in wat s zijn. Ons project bevindt zich nu in de fase van implementatie en piloting van de ontwikkelde tools zoals de Platform, het Canvass, de Planner en de Fair- Shares Train-the-Trainers-tool. Binnenkort zullen we alle toegangsgegevens en handleidingen voor deze hulpmiddelen publiceren. Voor ons ligt ook een nieuwe transnationale bijeenkomst in Berlijn, de eerste train-the-trainerscursussen, evenals de eerste ideeworkshops in alle reeds bestaande s.we zullen over de resultaten hiervan verslag uitbrengen in de vijfde nieuwsbrief, die zal worden gepubliceerd tot eind 2018.We wensen je veel plezier met het lezen van deze nieuwsbrief. Voor meer nieuws volg ons verder op Facebook en op onze projectwebsite. Groet van het project team

3 De Animatie Short Verschillende doelgroepen geven de voorkeur aan verschillende benaderingen van. Dit is met name het geval bij groepen met speciale behoeften. Om nieuwe manieren te verkennen en nieuwe doelgroepen te bereiken, hebben wij gewerkt met een groep mensen met beperkingen, tijdens een workshop bij TUECHTIG, de coworking space van Kopf, Hand + Fuss ggmbh in Berlijn. Het doel van onze workshop was om een concept voor een animatiefilm te bedenken. Op basis van enige discussie en een brainstormsessie kwamen we tot verschillende ideeën, die de groep aanspraken. Na enig debat kozen we een heel eenvoudig en duidelijk idee. Nadat het concept voor een animatie was ontwikkeld, keerden we terug naar de groep en toonden het resultaat. Iedereen was er erg blij mee, maar al snel kwamen er nog de nodige suggesties voor verbeteringen. Momenteel is de animatiefilm alleen nog in het Duits beschikbaar, maar er wordt gewerkt aan ondertiteling. Bekijk de video hier en geef ons feedback. Vind je het leuk? Denk je dat er een betere manier is om op een licht verteerbare manier uit te leggen? Reageer naar jumboklercq@the-elephant.nl

4 s Multiplier Workshop Op vrijdag, 17 augustus 2018, vond het eerste s multiplier-event plaats in Erfurt in de congreszalen van ThEx, het openbare centrum voor bedrijfsontwikkeling en startup-ondersteuning in Thüringen. 25 gasten, voornamelijk zakelijke en financiële adviseurs en vertegenwoordigers van de stakeholdergroepen, gaven gevolg aan de uitnodiging van de VSBI en Plattform e.v Het promotieteam, bestaande uit Roger Schmidtchen (VSBI), Martin Arnold (Plattform e.v.) en Veronika Pataki (Zöld-Aktiv, de Hongaarse projectpartner), heeft het Fair- Shares s-project gepresenteerd met als kerntools de Planner en het Platform. Het publiek kreeg de gelegenheid deze tools ook actief uit te proberen en gaf belangrijke feedback over ontwerp en functionaliteit. Er zijn tot slot gezamenlijke afspraken gemaakt over verdere samenwerking en verspreiding gemaakt. We danken alle deelnemers, de ondersteunende staf en de ThEx als gastheer voor de ter beschikking stelling van deze uiterst toegankelijke vergaderlocatie.

5 s Train the Trainer Workshop Association Slap organiseerde de tweede train-the-trainersworkshop in Kroatië. De workshop vond plaats op 26 en 27 november 2018 in Zagreb. Gasttrainers waren James Perry van Loco- Soco en Cliff Southcombe, manager van Social Enterprise Europe Ltd. Voor de workshop selecteerde Slap10 trainers met verschillende achtergronden en beroepen. De begeleiders lichtten het werkproces toe aan de hand van LocoSoco als voorbeeld van een goede praktijk.

6 What A Difference 6 Months Makes Van juli 2018 tot januari 2019 organiseerde SEi drie evenementen in Sheffield ter ondersteuning van het -project, alle op de Sheffield Hallam University. De eerste was een multiplier event op 25 juli 2018 verzorgd door Dr. RoryRidley-Duff geassisteerd door Cliff Southcombe voor wie geïnteresseerd was in het opzetten en werken met s. De tweede bijeenkomst was een informele workshop op 31 augustus gerund door Cliff Southcombe als follow-up van de UKSCS-conferentie en tenslotte op januari 2019 een tweedaagse training voor nieuwe trainer-coaches als -experts. Tijdens het multiplier event vonden veel mensen hun weg naar, kregen inzicht in het concept en het gebruik van de tools zoals het Platform en het verkennen van de s. Het was succesvol maar diende vooral als aperitief. De tweede bijeenkomst, de informel workshop, was gevarieerder van karakter; er waren vooral mensen die al meer inzicht hadden in : sommigen waren al heel vertrouwd met de theorie en het bestaan van ondernemingen, terwijl andere aanwezigen lieten zien dat steeds meer mensen uit nieuwsgierigheid aangetrokken werden door -evenementen. Nieuw aspect was dat de ervaren deelnemers de nieuwkomers verdere uitleg gaven over het gedachtegoed. Tegen de tijd dat het derde evenement plaats zou vinden, de training voor nieuwe trainers, merkten we dat er zo n grote belangstelling was dat we sommige deelnemers moesten teleurstellen omdat het maximum aantal was bereikt. In slechts zes maanden tijd waren de discussies in deze workshops op een geheel nieuw niveau. Het ging niet langer om basiskennis van, maar om een gedetailleerde en intense discussie over hoe in werkelijkheid werkte. Aan het einde van drie dagen waren alle deelnemers energiek en opgetogen. We zagen een groeiend vertrouwen dat meer is dan een ander bedrijfsmodel, het vertegenwoordigt business life van de toekomst en is een momentum van interesse, ondersteuning en praktische toepassing.

7 The 5th transnational project meeting in Deventer De 5e transnationale projectbijeenkomst werd georganiseerd door The Elephant Learning in Diversity in de Fermerie in Deventer, een prachtig pand dat in 1638 ooit als ziekenhuis werd gebouwd. maar nu vooral bekend is als een gemeenschapscentrum. Naast buurtactiviteiten en vergaderingen worden er muziek- en theateruitvoeringen geprogrammeerd.de hal, bar, keuken en werkplaats zijn voor allerlei soorten bijeenkomsten te huur en voor de catering kan worden gezocht.. De Fermerie is een sociale onderneming. Er is ook dagbesteding en werkplektraining voor mensen met een beperking / of met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hier werden alle projectpartners verwelkomd voor een bijeenkomst die vooral in het teken stond van implementatie en vertaling van de inhoud van het Platform en de Planner. Het Platform is de tool waardoor alle s, Projecten en Trainingscursussen toegankelijk zijn. De Planner is een hulpmiddel gekoppeld aan het Platform en ondersteunt de incubatie- en planningsfase van een idee voor een Enterprise. Ook vond er een eerste discussie plaats over de exploitatie en de duurzaamheid van het project, een voortel voor een International Project, een door ons opgerichte onderneming voortbouwend op de waarden en principes van. De tweede dag van de bijeenkomst werd besteed aan de ontwikkeling van de Train-the-Trainers-tool via trainingsoefeningen in combinatie met online werken via Platform en Planner. De dag werd afgesloten met een bezoek aan en diner in Fooddock, de eerste eethal van Oost-Nederland ondergebracht in een historische, industriële zwarte silo. Meer dan 10 initiatiefrijke voedingsondernemers hebben een plek in eethal en leveren voedsel zoals duurzame sushi, biologische friet, traditionele Indiase en Turkse gerechten, vergezeld van lokaal bier. Op de laatste dag van de projectmeeting vond een zakenvergadering plaats om alle open einden af te ronden en de meer organisatorische zaken te bespreken.

8 Transnational Project Meeting in Sheffield 26th and 27th of August 2018 De werkgroep voor de Train-the-Trainers-tool heeft een extra specifieke transnationale projectmeeting gehad op 26 en 27 augustus 2018 in Sheffield. Vier van de zes projectpartners hebben gewerkt aan de coördinatie van voortgang van het werk de Train-the-Trainers-tool van onze s georganiseerd door de Britse partners SEil en het Instituut van de Universiteit van Sheffield. Vanwege de feestdagen in Groot-Brittannië hadden de bijeenkomsten plaatsen in de universiteitsbibliotheek. Samen hebben we de bestaande versie van de tool besproken, de open taken, leerplannen ingevuld en de structuur van de online-training, de face-to-facetraining en de blended learning mix vastgesteld. We verwachten de tool in februari 2019 eerst in het Engels te publiceren op het platform. De andere taalversies en de pilot-trainingen zullen volgen tot mei De data en uitnodigingen voor de trainingen zijn te vinden op de website en op het Platform op de pagina van het in uw land.

9 First multiplier event in Hungary Het eerste multiplier-evenement in Hongarije vond plaats in Pécs (HU) op 16 oktober2018. Het evenement werd ondersteund door de provinciale Kamer van Koophandel en Industrie, waardoor de uitnodiging naar ongeveer ondernemers verstuurd konden worden. Natuurlijk kwamen niet zoveel mensen naar het evenement, maar in de regio zijn er al velen bekend met wat is. De aanwezigen zijn op de hoogte gesteld van het -project en de vraag werd besproken waarom dit anders is dan de gewone NGO s in Hongarije? Verder konden ze een virtuele reis maken door de Fairshares-wereld - zo konden ze het Platform en de Planner leren kennen. Een speciaal Hongaars thema was de verbinding met de Universiteit van Pécs er wordt een universitaire cursus gepland op het Instituut voor Marketing en Toerisme van de Faculteit Economie. Het marketingwerk is erg belangrijk, dus het evenement werd ook aangekondigd door de pers. We plannen nog een evenement in de toekomst voor een kleine groep sociale ondernemers. Programme: Erasmus+ Key action: Cooperation for Innovation and the exchange of good practices Action: Strategic partnership Main objective of the project: Development of innovation Project start date: 01/11/2016 Project end date: 31/03/2019

FairShares Lab. 2nd NEWSLETTER. we zijn blij om u de tweede editie van onze projectnieuwsbrief te presenteren.

FairShares Lab. 2nd NEWSLETTER. we zijn blij om u de tweede editie van onze projectnieuwsbrief te presenteren. 2nd NEWSLETTER Geachte lezer, we zijn blij om u de tweede editie van onze projectnieuwsbrief te presenteren. Gedurende de afgelopen 6 maanden zijn de projectpartners tweemaal bijeengekomen in transnationale

Nadere informatie

WELKOM BIJ ONZE 2e FITR E-ZINE!

WELKOM BIJ ONZE 2e FITR E-ZINE! E-zine Editie 2 Oktober 2016 WELKOM BIJ ONZE 2e FITR E-ZINE! Inhouds opgave pagina Introductie 1 Handleiding Hoe.. 2 Regionale Partnerschappen 3 Multiplier events 4 3 e partnerbijeenkomst in Nitra 6 Introductie

Nadere informatie

Wegwijzer projectadministratie

Wegwijzer projectadministratie Wegwijzer projectadministratie Strategische partnerschappen Call 2014-2015 smus+_wegwijzerprojectadministratiestrategischepartnerschappen_folder_a6_maart2017_def.indd 1 14-03-17 10:5 Waar vind ik de regels

Nadere informatie

EUROPEAN FAIRSHARES LABS FOR SOCIAL AND BLUE INNOVATION. Cooperation for innovation and the exchange of good practices.

EUROPEAN FAIRSHARES LABS FOR SOCIAL AND BLUE INNOVATION. Cooperation for innovation and the exchange of good practices. EUROPEAN FAIRSHARES LABS FOR SOCIAL AND BLUE INNOVATION Cooperation for innovation and the exchange of good practices FairShares Lab Quick facts Programma: Erasmus + Kernactie: Cooperation for innovation

Nadere informatie

leergang leren en veranderen met nieuwe media

leergang leren en veranderen met nieuwe media leergang leren en veranderen met nieuwe media Online of blended training ontwikkelen Visie op nieuwe vormen van leren in je organisatie Begeleiden van (online) communities Digitale didactiek in je lessenreeks

Nadere informatie

Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning

Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning Helder &Wijzer Mijn opdrachten In een kort, blended programma In het kort Voor wie docenten/trainers die blended opdrachten willen leren ontwerpen en ontwikkelen

Nadere informatie

VILLA ZWART GOUD UNIEKE LOCATIE VOOR BUSINESSMEETINGS

VILLA ZWART GOUD UNIEKE LOCATIE VOOR BUSINESSMEETINGS VILLA ZWART GOUD UNIEKE LOCATIE VOOR BUSINESSMEETINGS Hartelijk welkom in Villa Zwart Goud. In dit private, gastronomische restaurant krijgt u de volledige aandacht van de bediening, er wordt exclusief

Nadere informatie

WERKBOEK CORIEN OENEMA

WERKBOEK CORIEN OENEMA WERKBOEK CORIEN OENEMA WELKOM BIJ DE BUSINESS REBEL BOOTCAMP Heel hartelijk welkom bij de Business Rebel Bootcamp. Ik ben blij dat je hier bent. Mijn naam is Corien Oenema. Ik ben de businessrebel, blogger,

Nadere informatie

Wow! Wat een verschil utalent laat de mix werken

Wow! Wat een verschil utalent laat de mix werken Wow! Wat een verschil utalent laat de mix werken Het utalent programma (NL en ENG) helpt om unieke talenten beter te benutten, wij/zij denken te verminderen, diversiteit te vergroten en daadkrachtig met

Nadere informatie

Heb je een vraag over de Mobiles for Good Challenge? Stuur dan een email naar: foundation.nl@vodafone.com

Heb je een vraag over de Mobiles for Good Challenge? Stuur dan een email naar: foundation.nl@vodafone.com Wat is de Vodafone Mobiles for Good Challenge? Dit programma richt zich op sociaal ondernemers, met een innovatief idee voor een product of dienst, die een bijdrage levert aan de maatschappij. Mobiele

Nadere informatie

Nationaal Agentschap Erasmus+ volwasseneneducatie. Peter van Deursen Hannah Achterbosch

Nationaal Agentschap Erasmus+ volwasseneneducatie. Peter van Deursen Hannah Achterbosch Nationaal Agentschap Erasmus+ volwasseneneducatie Peter van Deursen Hannah Achterbosch Wat is Erasmus+ Subsidieprogramma van de Europese Unie voor onderwijs, training, jeugd en sport. Looptijd: 2014-2020.

Nadere informatie

Het Europese subsidieprogramma Erasmus+ (2014-2020) is de opvolger van onder andere het Leven Lang Leren programma (LLP, 2007-2013).

Het Europese subsidieprogramma Erasmus+ (2014-2020) is de opvolger van onder andere het Leven Lang Leren programma (LLP, 2007-2013). Het Europese subsidieprogramma Erasmus+ (2014-2020) is de opvolger van onder andere het Leven Lang Leren programma (LLP, 2007-2013). Deze FAQ (frequently asked questions) is samengesteld om subsidieontvangers

Nadere informatie

Wat doen wij? Woord van de voorzitter. FMF e tyari kenki fu mek a libi fu den pikin kon brenki. Nieuwsbrief Uitgave 7 Februari 2018.

Wat doen wij? Woord van de voorzitter. FMF e tyari kenki fu mek a libi fu den pikin kon brenki. Nieuwsbrief Uitgave 7 Februari 2018. Nieuwsbrief Uitgave 7 Februari 2018 Woord van de voorzitter FMF e tyari kenki fu mek a libi fu den pikin kon brenki Wat doen wij? Henk Redmond Beste lezers, Het jaar 2018 is goed begonnen voor FMF! Er

Nadere informatie

Trendonderzoek Interne Communicatie 2019 Rapportage kwantitatieve resultaten

Trendonderzoek Interne Communicatie 2019 Rapportage kwantitatieve resultaten Trendonderzoek Interne Communicatie 19 Rapportage kwantitatieve resultaten Involve, specialisten in communicatie & change Adformatie Versie: juli 19 Achtergrond van het onderzoek Doelstelling Involve,

Nadere informatie

Masterclass 5 Moments of Need

Masterclass 5 Moments of Need Masterclass 5 Moments of Need voor Learning & Development Leaders Utrecht 4 dagdelen 895,-- p.p. DE 5 MOMENTS OF NEED MASTERCLASS Woensdag 3 april 2019 start de 5 Moments of Need Academy Europe met een

Nadere informatie

Tinder 2.0 voor studenten en (MKB)-bedrijven

Tinder 2.0 voor studenten en (MKB)-bedrijven pagina 1 van 5 Subscribe Past Issues Tra Keynote #119 Online bekijken Tinder 2.0 voor studenten en (MKB)-bedrijven Project MKB 100 boekt resultaat We hebben 100 MKB bedrijven uit de Keyport regio in beeld

Nadere informatie

powered by ontwikkeltraject

powered by ontwikkeltraject powered by ontwikkeltraject innovatieve jeugdhulp 2019 ontwikkeltraject innovatieve jeugdhulp voor wie is het? Het innovatienetwerk is er voor iedereen die geïnteresseerd is in vernieuwing in de jeugd(hulp)

Nadere informatie

Europarc Consulting: 11 jaar jong value-for-money, expert consultancy door te werken met professionals uit heel Europa

Europarc Consulting: 11 jaar jong value-for-money, expert consultancy door te werken met professionals uit heel Europa Europarc Consulting: 11 jaar jong value-for-money, expert consultancy door te werken met professionals uit heel Europa Geheel eigendom van de Europarc Federatie: bijdragen aan de doelen van de Federatie

Nadere informatie

SPLEND EVENT MANAGEMENT

SPLEND EVENT MANAGEMENT SPLEND EVENT MANAGEMENT Met een creatief team van content specialisten, marketeers en event managers profiteer je van onze brede kennis en ervaring. INHOUDSOPGAVE 4 SPLEND ONTZORGT KIEZEN VOOR EVENTMARKETING

Nadere informatie

Visie op Valorisatie. van onderzoeken naar ondernemen. InnoTep, Radboud Universiteit Nijmegen, 30 september 2011. Maarten van Gils

Visie op Valorisatie. van onderzoeken naar ondernemen. InnoTep, Radboud Universiteit Nijmegen, 30 september 2011. Maarten van Gils Visie op Valorisatie van onderzoeken naar ondernemen InnoTep, Radboud Universiteit Nijmegen, 30 september 2011 Maarten van Gils Agenda Persoonlijke introductie Het onderzoeken bij MICORD De overgang in

Nadere informatie

ERASMUS+ STRATEGISCHE SAMENWERKING TUSSEN SCHOLEN SCHOOL EXCHANGE PARTNERSHIPS

ERASMUS+ STRATEGISCHE SAMENWERKING TUSSEN SCHOLEN SCHOOL EXCHANGE PARTNERSHIPS INFO OPROEP 2019 ERASMUS STRATEGISCHE SAMENWERKING TUSSEN SCHOLEN VOOR WIE? De School Exchange Partnerships (KA229) of samenwerking voor enkel scholen binnen Erasmus bestaat enkel voor scholen uit het

Nadere informatie

Scholingsgids ANBO Academie 2015. Voor actieve vrijwilligers van ANBO

Scholingsgids ANBO Academie 2015. Voor actieve vrijwilligers van ANBO Scholingsgids ANBO Academie 2015 Voor actieve vrijwilligers van ANBO Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2.... 4 3. Aanbod... 5 3.1 Workshop Welkom bij ANBO... 5 3.2 Instructiebijeenkomst Ledenadministrateur...

Nadere informatie

Plan van aanpak Project Plus Mei 2015

Plan van aanpak Project Plus Mei 2015 Plan van aanpak Project Plus Mei 2015 Inhoud Achtergronden 3 Project opdracht 4 Project activiteiten 5-6 Project grenzen 7 Kwaliteit 8-9 Projectorganisatie 10-11 Planning 12 Begroting 13-14-15-16 Risico's

Nadere informatie

TRAINING PROGRAMMA VOOR HET LEREN OMGAAN MET HET WORKIT MATERIAAL VOOR (VRIJWILLIGE) DOCENTEN

TRAINING PROGRAMMA VOOR HET LEREN OMGAAN MET HET WORKIT MATERIAAL VOOR (VRIJWILLIGE) DOCENTEN TRAINING PROGRAMMA VOOR HET LEREN OMGAAN MET HET WORKIT MATERIAAL VOOR (VRIJWILLIGE) DOCENTEN INTRODUCTIE Het project WorKit ontwikkelt de Job Language Kit - een hulpmiddel met educatief en informatief

Nadere informatie

Jouw Training Online. Wiepke de Jong. Online Business Trainer Online Training Websites

Jouw Training Online. Wiepke de Jong. Online Business Trainer Online Training Websites Jouw Training Online Wiepke de Jong Online Business Trainer Online Training Websites INLEIDING BEDRIJFSLEVEN DIENST INNOVATIE MARKETING PROCES VERBETERING INTERNET MOGELIJKHEDEN JOUW TRAINING ONLINE INTERNET

Nadere informatie

Wegwijzer projectadministratie

Wegwijzer projectadministratie Wegwijzer projectadministratie Strategische partnerschappen Call 2018 Waar vind ik de regels over: Brondocumenten: + Programme Guide; Annex I General Conditions; Annex II Estimated budget; Annex III Financial

Nadere informatie

Scholingsaanbod najaar 2013. voor actieve vrijwilligers van ANBO

Scholingsaanbod najaar 2013. voor actieve vrijwilligers van ANBO Scholingsaanbod najaar 2013 voor actieve vrijwilligers van ANBO Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2.... 4 3. Aanbod... 5 3.1 Workshop Webmaster... 5 3.2 Workshop Beleidsbeïnvloeding Wmo... 6 3.3 Workshop

Nadere informatie

Beleef het! RobotXperience, brengt innovatie tot leven

Beleef het! RobotXperience, brengt innovatie tot leven Beleef het! RobotXperience, brengt innovatie tot leven Hartelijk dank voor uw interesse in onze high tech belevenissen! Wij willen mensen graag op een verrassende en toegankelijke manier in contact brengen

Nadere informatie

IAS SYMPOSIUM VAN DURBAN NAAR AMSTERDAM AMSTERDAM 22 JULI 2016 MEETING PROSPECTUS DEZE WORKSHOP WORDT GEZAMENLIJK GEORGANISEERD DOOR:

IAS SYMPOSIUM VAN DURBAN NAAR AMSTERDAM AMSTERDAM 22 JULI 2016 MEETING PROSPECTUS DEZE WORKSHOP WORDT GEZAMENLIJK GEORGANISEERD DOOR: IAS SYMPOSIUM VAN DURBAN NAAR AMSTERDAM AMSTERDAM 22 JULI 2016 MEETING PROSPECTUS DEZE WORKSHOP WORDT GEZAMENLIJK GEORGANISEERD DOOR: INHOUD Introductie... 3 Beschrijving bijeenkomst... Achtergrond...4

Nadere informatie

8 Stappen naar Succes

8 Stappen naar Succes 8 Stappen naar Succes Ik ga je een geheim vertellen; Al meer dan 4 jaar was ik zelfstandig Trainer en ik heb geworsteld en gezocht naar; Focus Mijn missie Wie is mijn doelgroep? Hoe kan ik een stabiel

Nadere informatie

5 Moments of Need Certificeringsprogramma

5 Moments of Need Certificeringsprogramma 5 Moments of Need Certificeringsprogramma Juni 2019 Inleiding Learning & Development-professionals worden in hun dagelijkse praktijk steeds vaker geconfronteerd met de noodzaak om het leren te innoveren

Nadere informatie

Aan de leden van High Tech NL en Brainport Industries. Betreft: workshop Outsourcing Development and Life Cycle Management.

Aan de leden van High Tech NL en Brainport Industries. Betreft: workshop Outsourcing Development and Life Cycle Management. Aan de leden van High Tech NL en Brainport Industries Betreft: workshop Outsourcing Development and Life Cycle Management Geacht lid, In juni 2017 heeft een boek uitgebracht over ondernemend samenwerken,

Nadere informatie

het starters lab het Starters Lab starters4communities werkt met jong talent aan maatschappelijke innovatie.

het starters lab het Starters Lab starters4communities werkt met jong talent aan maatschappelijke innovatie. het starters lab In het Starters Lab bouwen jonge talenten in teams sociale ondernemingen. Samen sterker! Jij bent: starters4communities werkt met jong talent aan starters4communities presenteert het Starters

Nadere informatie

WHITEPAPER II: HORECAMARKETING WHITEPAPER II: horecamarketing VERSIE PAGINA PAGINA 1 VAN 7

WHITEPAPER II: HORECAMARKETING WHITEPAPER II: horecamarketing VERSIE PAGINA PAGINA 1 VAN 7 WHITEPAPER II: horecamarketing PAGINA 1 VAN 7 INLEIDING Heeft u onze andere whitepapers al gelezen? Download ze op onze website of neem contact op met info@dorstlessers.nl of 085-7470097 om ze op te vragen!

Nadere informatie

HIV/HCV FARMACOLOGIE VOOR APOTHEKERS MASTERCLASS OKTOBER 2016 - MAART 2017 UTRECHT MEETING PROSPECTUS www.virology-education.nl CONTENT Introductie... 3 Masterclass beschrijving... 4 Achtergrond... 4 Leerdoelen...

Nadere informatie

Wegwijzer projectadministratie

Wegwijzer projectadministratie Wegwijzer projectadministratie Strategische partnerschappen Call 2016 Waar vind ik de regels over: Brondocumenten: + Programme Guide; Annex I General Conditions; Annex II Estimated budget; Annex III Financial

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.1 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

Xerte. Stapsgewijs en templategestuurd online leermiddelen maken

Xerte. Stapsgewijs en templategestuurd online leermiddelen maken Xerte Stapsgewijs en templategestuurd online leermiddelen maken Seminar en workshops Tools en open onderwijs in een blended context, 25 mei 2018, TUDelft JaapJan Vroom Senior adviseur onderwijsinnovatie

Nadere informatie

Baden in. beautyluxe

Baden in. beautyluxe 2018 Baden in beautyluxe Exclusieve beautyworkshops voor Vogue-lezers daar draait Vogue Beauty Night om. Tijdens Vogue Beauty Night staat één high-end beautymerk centraal en wordt een bijzondere, luxe

Nadere informatie

Communicatieplan FICE NL

Communicatieplan FICE NL Communicatieplan FICE NL In dit communicatieplan wordt voor verschillende doelgroepen de doelen, middelen en communicatiemomenten besproken. In de communicatie zijn de volgende doelgroepen te onderscheiden:

Nadere informatie

Tips voor het volgen van de MUSIC & MEMORY Certificatietraining

Tips voor het volgen van de MUSIC & MEMORY Certificatietraining Tips voor het volgen van de MUSIC & MEMORY Certificatietraining Welkom bij Music & Memory! In dit document geven we je advies over de manier waarop je het beste kunt deelnemen aan de Music & Memory Certificatie

Nadere informatie

Maak er iets moois van enne succes & geniet! Hartelijke groet, Linda Spaanbroek.

Maak er iets moois van enne succes & geniet! Hartelijke groet, Linda Spaanbroek. Gefeliciteerd met de aanschaf van het boek Ondernemershout bestaat niet en het downloaden van dit onderdeel van de gratis online materialen. Super dat je stappen zet om op een makkelijker manier meer klanten

Nadere informatie

Beleidsplan & organisatie

Beleidsplan & organisatie Beleidsplan & organisatie 2015-2018 UTRECHT, 28-11-2014 AFRICA IN MOTION, M.KOFFI Inhoudsopgave 1. Organisatiestructuur... 2 1.1 Concept AIM organisatiestructuur... 2 1.1.1 De werkgroep Lobby... 3 1.1.2

Nadere informatie

Financiën KA2 Call 2017 Strategische partnerschappen

Financiën KA2 Call 2017 Strategische partnerschappen Financiën KA2 Call 2017 Strategische partnerschappen Anita van Doorn Carolien Hoefsmit 15-03-2018 Inhoud presentatie Belangrijke documenten Projectonderdelen: PMT,,, etc. Budgetwijzigingen Checks en audits

Nadere informatie

Inschrijving RBB- AWARD 2018

Inschrijving RBB- AWARD 2018 Inschrijving RBB- AWARD 2018 Organisatie: Kamer van Koophandel Contactpersoon voor de RBB over deze good practice: Menno Zwart E- mail adres: menno.zwart@kvk.nl Mobiele telefoon: 06 1135 8182 Akkoord lid

Nadere informatie

LEARNING LAB. Training: Leren innoveren als een start-up. donderdag 29 september van uur

LEARNING LAB. Training: Leren innoveren als een start-up. donderdag 29 september van uur LEARNING LAB Training: Leren innoveren als een start-up donderdag 29 september van 13.00 17.00 uur Training: Leren innoveren als een start up Je leert in een middag bruikbare handvatten van de Lean Startup

Nadere informatie

Informatie Brochure. Pulchri Studio. Monumentaal, modern en verrassend. Lange Voorhout 15, 2514 EA Den Haag

Informatie Brochure. Pulchri Studio. Monumentaal, modern en verrassend. Lange Voorhout 15, 2514 EA Den Haag Informatie Brochure Pulchri Studio Monumentaal, modern en verrassend Lange Voorhout 15, 2514 EA Den Haag Hartelijk dank voor u interesse in Pulchri Studio! Museum Catering biedt diverse culinaire mogelijkheden

Nadere informatie

Customer Value Management bij Congressen

Customer Value Management bij Congressen Customer Value Management bij Congressen Welkom bij Event 13 Welkom bij de CLC-VECTA workshop Ed Peelen Karoline Wiegerink 27 maart 2013 De waarde zit niet in het product of de dienst Maar in het individu

Nadere informatie

Informatie & Tarieven 2013. competities. magazines. webinars. websites. boeken. events. e-zines. get elektorized

Informatie & Tarieven 2013. competities. magazines. webinars. websites. boeken. events. e-zines. get elektorized Informatie & Tarieven 2013 competities magazines webinars websites boeken events e-zines get elektorized The world s most comprehensive platform for electronics professionals with a passion Elektor is

Nadere informatie

VIRALE HEPATITIS NA EASL 2 MEI 2019 UTRECHT MEETING PROSPECTUS.

VIRALE HEPATITIS NA EASL 2 MEI 2019 UTRECHT MEETING PROSPECTUS. VIRALE HEPATITIS NA EASL 2 MEI 2019 UTRECHT MEETING PROSPECTUS INTRODUCTIE s Ontwikkelingen van klinisch wetenschappelijk onderzoek Charles Boucher Rob de Knegt Joost Drenth Andy Hoepelman Henk Reesink

Nadere informatie

Mastering Change. Samenwerken met Perflectie 1

Mastering Change. Samenwerken met Perflectie 1 Mastering Change Samenwerken met Perflectie 1 De voordelen van samenwerken met Perflectie Wat zeggen partners over Perflectie? Leren in de praktijk Met onze bewezen methodiek geef je succesvol invulling

Nadere informatie

8 & 9 APRIL TT HALL ASSEN INFORMATIEBROCHURE

8 & 9 APRIL TT HALL ASSEN INFORMATIEBROCHURE 8 & 9 APRIL 2014 TT HALL ASSEN INFORMATIEBROCHURE 2014 Netwerken in een sterke regio! Samenwerken, netwerken en op de hoogte zijn van elkaars kennis en kunde is belangrijker dan ooit. Dit besef leeft sterk

Nadere informatie

Bijlagen: - Aanmeldformulier - Flyers: NK schaken, Bike Challange, sportteam SWG, bezoek wedstrijd Nederlands elftal onder 19 jaar en EHBO- cursus.

Bijlagen: - Aanmeldformulier - Flyers: NK schaken, Bike Challange, sportteam SWG, bezoek wedstrijd Nederlands elftal onder 19 jaar en EHBO- cursus. Berg en Dal, 4-3- 16 Betreft: nieuwsbrief 6 Bijlagen: - Aanmeldformulier - Flyers: NK schaken, Bike Challange, sportteam SWG, bezoek wedstrijd Nederlands elftal onder 19 jaar en EHBO- cursus. Beste ouders,

Nadere informatie

ZAKENMAM PLANNINGSPAKKET

ZAKENMAM PLANNINGSPAKKET ZAKENMAM Alsjeblieft, hier is jouw Zakenmam planningspakket. Het is mijn kado aan jou en ik wens je er veel plezier mee. De inhoud in dit pakket gaat je helpen meer structuur en overzicht aan te brengen

Nadere informatie

Studiegids Cursus Contentmarketing

Studiegids Cursus Contentmarketing Studiegids Cursus Contentmarketing Wat leuk dat je interesse hebt in de cursus contentmarketing! Dit lesmateriaal bied ik aan als groepscursus in een combi van e-learning en live-bijeenkomsten, of als

Nadere informatie

Online Marketeer #VACATURE

Online Marketeer #VACATURE #VACATURE E-COMMERCE ONLINE MARKETING SCALE-UP Online Marketeer Ben jij blauw, geel, of rood? Grote kans dat die vraag je ooit gesteld is. Management Drives is het pionierende bedrijf achter het categoriseren

Nadere informatie

Canon Essential Business Builder Program. Combineert alles wat u nodig hebt voor zakelijk succes

Canon Essential Business Builder Program. Combineert alles wat u nodig hebt voor zakelijk succes Canon Essential Business Builder Program Combineert alles wat u nodig hebt voor zakelijk succes Essential Business Builder Program Introductie Het runnen van een drukkerij is een uitdaging. De activiteiten

Nadere informatie

Welkom en opening Namens de vier noordelijke pilots Bruggen Bouwen: Deltion, Friesland College, Friese Poort, Noorderpoort

Welkom en opening Namens de vier noordelijke pilots Bruggen Bouwen: Deltion, Friesland College, Friese Poort, Noorderpoort Mini conferentie Bruggen Bouwen Welkom en opening Namens de vier noordelijke pilots Bruggen Bouwen: Deltion, Friesland College, Friese Poort, Noorderpoort Ashwin Brouwer Programma Bruggen Bouwen Masterclass

Nadere informatie

LEARNING ACCELERATOR

LEARNING ACCELERATOR Start 24 januari 2019! LEARNING ACCELERATOR HET GROEIPROGRAMMA VOOR LEARNING PROFESSIONALS Het groeiprogramma voor learning professionals Inhoud Wat is de 227 Learning Accelerator? Programma Voor wie?

Nadere informatie

General management and leadership. Vijfdaags programma voor ervaren financiële professionals

General management and leadership. Vijfdaags programma voor ervaren financiële professionals General management and leadership Vijfdaags programma voor ervaren financiële professionals Details Cursusduur 5 dagen Datum en locatie 27, 28, 29, 30 november 2017, 1 december 2017 - Tilburg Tijd 10:30-19:30,

Nadere informatie

LEARNING ACCELERATOR

LEARNING ACCELERATOR 2e Editie Start 12 september! LEARNING ACCELERATOR HET GROEIPROGRAMMA VOOR LEARNING PROFESSIONALS Het groeiprogramma voor learning professionals Inhoud Wat is de 227 Learning Accelerator? Programma Voor

Nadere informatie

FRISSE BLIKKEN DE ONBOARDINGJOURNEY

FRISSE BLIKKEN DE ONBOARDINGJOURNEY DE ONBOARDINGJOURNEY ONBOARDINGTOOL EEN GOED BEGIN IS HET HALVE WERK ONBOARDINGJOURNEY WAT IS DE ONBOARDINGJOURNEY? Een online tool die organisaties helpt bij het zelfstandig, stapsgewijs en overzichtelijk

Nadere informatie

Gastlessen in het Heerbeeckcollege

Gastlessen in het Heerbeeckcollege December 2018 Gastlessen in het Heerbeeckcollege In november werden we benaderd door een docent maatschappijleer en Global Perspectives met de vraag of er mogelijk een statushouder was die zijn of haar

Nadere informatie

Tips voor de organisatie van een succesvol event

Tips voor de organisatie van een succesvol event In cl us dr ie f aa ib oe k & ch ec kl is t Tips voor de organisatie van een succesvol event Inhoud Inhoud 1. Doelgroep 2. Datum 3. Locatie 4. Catering 5. Invulling 6. Uitnodiging 7. Checklist 8. Draaiboek

Nadere informatie

Training Creatief denken

Training Creatief denken Training Creatief denken Creatief denken: prikkel je geest Out of the box denken. Of, buiten de gebaande paden denken. Doorbreek denkpatronen. Breekt het zweet je al uit als je dit hoort? Heb jij moeite

Nadere informatie

1. Mobiliteitscoach, van idee tot project: Inleiding

1. Mobiliteitscoach, van idee tot project: Inleiding 1. Mobiliteitscoach, van idee tot project: Inleiding De afsluitende bijeenkomst van het Leonardo-project Key to Mobility vond plaats in september 2011. Het resultaat van het project was een trainingscursus

Nadere informatie

Training Marketing. Marketing, bouwen aan een sterk merk

Training Marketing. Marketing, bouwen aan een sterk merk Training Marketing Marketing, bouwen aan een sterk merk Marketing is vandaag de dag onmisbaar voor een bedrijf om de verkoop van je producten en diensten te bevorderen. Sterker nog, het is een vereiste

Nadere informatie

Zorgmarketingplatform.nl. Zorgmarketing in de praktijk. 7 juni 2007. Welkom!

Zorgmarketingplatform.nl. Zorgmarketing in de praktijk. 7 juni 2007. Welkom! Zorgmarketingplatform.nl Zorgmarketing in de praktijk 7 juni 2007 Welkom! Programma 16.30 Opening en introductie 16.45 Zorgmarketing Onderzoek 2007 17.30 Invoeren van marketing 18.15 Broodjesbuffet 19.00

Nadere informatie

In drie fasen naar een digitale organisatie

In drie fasen naar een digitale organisatie In drie fasen naar een digitale organisatie Volg deze unieke opleiding voor professionals en organisaties die succesvol willen zijn in hun digitale transformatie. Fase 1 EIM Practitioner De basis: een

Nadere informatie

De 10 onmisbare ingrediënten

De 10 onmisbare ingrediënten De 10 onmisbare ingrediënten Ingrediënten om meer te verdienen met video door Noortje Janmaat Business coach en oprichter van Verdienen met VIDEO www.verdienenmetvideo.nl noortje@verdienenmetvideo.nl 06-15

Nadere informatie

NATIONALE HEPATITIS DAG

NATIONALE HEPATITIS DAG NATIONALE HEPATITIS DAG UTRECHT 2019 MEETING PROSPECTUS INTRODUCTIE Met trots kondigen wij de 6e editie van de Nationale Hepatitis Dag aan, die gepland wordt n november 2019 in Utrecht. De NATIONALE HEPATITIS

Nadere informatie

Wegwijzer projectadministratie

Wegwijzer projectadministratie Wegwijzer projectadministratie Strategische partnerschappen Call 2017 Waar vind ik de regels over: Brondocumenten: + Programme Guide; Annex I General Conditions; Annex II Estimated budget*; Annex III Financial

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.2 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

Baden in. beautyluxe

Baden in. beautyluxe 2019 Baden in beautyluxe Exclusieve beautyworkshops voor Vogue-lezers daar draait Vogue Beauty Night om. Tijdens Vogue Beauty Night staat één high-end beautymerk centraal en wordt een bijzondere, luxe

Nadere informatie

Koninklijke Artsenvereniging Antwerpen

Koninklijke Artsenvereniging Antwerpen Koninklijke Artsenvereniging Antwerpen Partnership Samenwerkingsvoorstellen ARTSENHUIS Het Collegium Medicum Antverpiense werd op 28 april 1620 opgericht bij keuze van de Stadsmagistraat en is een van

Nadere informatie

Hoe delen zorgorganisaties kennis?

Hoe delen zorgorganisaties kennis? Hoe delen zorgorganisaties kennis? Door de techniek en door het snel veranderende zorglandschap zijn er steeds meer mogelijkheden om kennis te halen en te delen. De mobiele telefoon maakt het vinden van

Nadere informatie

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS Graag vertel ik u in deze brochure over Leiders van Morgen, een Management Development (MD) netwerk dat october 2010 van start gaat. Voor meer

Nadere informatie

Purpose, action, impact!

Purpose, action, impact! Purpose, action, impact! Accelereren naar een duurzame toekomst Donderdag 9 november 2017 Congrescentrum 1931, s-hertogenbosch Het Nationaal Sustainability Congres Dé jaarlijkse mijlpaal voor duurzame

Nadere informatie

EVALUATIE 5 PROVINCIALE INFOSESSIES 'EUROPESE

EVALUATIE 5 PROVINCIALE INFOSESSIES 'EUROPESE Nota Ref: N62x-15-05b Brussel, 17 april 2015 EVALUATIE 5 PROVINCIALE INFOSESSIES 'EUROPESE SUBSIDIES VOOR DE SOCIALE ECONOMIE' 1 INFOSESSIES IN DE 5 PROVINCIES De voorbije maanden organiseerde Kenniscentrum

Nadere informatie

POST-CROI MEETING PROSPECTUS SYMPOSIUM JAARBEURS UTRECHT 2 APRIL

POST-CROI MEETING PROSPECTUS SYMPOSIUM JAARBEURS UTRECHT 2 APRIL POST-CROI SYMPOSIUM JAARBEURS UTRECHT 2 APRIL 2019 MEETING PROSPECTUS INTRODUCTIE Met trots kondigen wij het Post-CROI Symposium 2019 aan, welke plaats zal vinden op 2 april in de Jaarbeurs in Utrecht.

Nadere informatie

Erasmus+ Jeugd. Informatiebijeenkomst 20 januari 2014

Erasmus+ Jeugd. Informatiebijeenkomst 20 januari 2014 Erasmus+ Jeugd Informatiebijeenkomst 20 januari 2014 Erasmus+ Nieuwe EU-programma voor onderwijs, training, jeugd en sport 2014-2020 Youth in Action gaat samen met het onderwijsprogramma Leven Lang Leren

Nadere informatie

Voor Ondernemers Door Ondernemers in Groningen. Vodo50. Groningen, september 2014 Martijn van der Tuin

Voor Ondernemers Door Ondernemers in Groningen. Vodo50. Groningen, september 2014 Martijn van der Tuin Voor Ondernemers Door Ondernemers in Groningen Vodo50 Groningen, september 2014 Martijn van der Tuin Aanleiding Nederland en Groningen moeten het voor de groei van de economie vooral hebben van actieve

Nadere informatie

Oogst van de connected thinking sessie van prof. dr. Jeff Gaspersz tijdens de A+O Metalektrodag op 22 maart 2018

Oogst van de connected thinking sessie van prof. dr. Jeff Gaspersz tijdens de A+O Metalektrodag op 22 maart 2018 Oogst van de connected thinking sessie van prof. dr. Jeff Gaspersz tijdens de A+O Metalektrodag op 22 maart 2018 Hier vindt u de oogst van de ideeën op de vraag: Hoe kunnen we vanuit HR bijdragen aan het

Nadere informatie

Special interest group Blended learning KICK-OFF BIJEENKOMST

Special interest group Blended learning KICK-OFF BIJEENKOMST Special interest group Blended learning KICK-OFF BIJEENKOMST 18 april 2016 Welkom en inleiding Wat is een SIG? Special interest groups (SIG's) van SURF zijn kennisgemeenschappen (communities) rondom specifieke

Nadere informatie

Financiën KA2 Call 2016 Strategische partnerschappen

Financiën KA2 Call 2016 Strategische partnerschappen Financiën KA2 Call 2016 Strategische partnerschappen Anita van Doorn Carolien Hoefsmit 15-03-2017 Financiële regelgeving KA2 Programme Guide Grant agreement Annex III Financial and Contractual Rules Annex

Nadere informatie

HOE BELANGRIJK IS SCHOOL VOOR JOU? Onderwijs dat past!

HOE BELANGRIJK IS SCHOOL VOOR JOU? Onderwijs dat past! HOE BELANGRIJK IS SCHOOL VOOR JOU? Onderwijs dat past! Wat is Onderwijs dat past!? Wat is er op het platform te doen voor jongeren? Onderwijs dat past! is een online platform voor jongeren tussen de 10

Nadere informatie

Deelnemers informatie Sustainability Challenge 2013

Deelnemers informatie Sustainability Challenge 2013 Deelnemers informatie Sustainability Challenge 2013 Bedenken jullie de beste oplossing van de Sustainability Challenge 2013? In dit document vinden jullie de praktische informatie voor jullie deelname

Nadere informatie

LEARNING LAB. 2-daagse training: Digital Learning transformatie. 17 en 18 november van uur

LEARNING LAB. 2-daagse training: Digital Learning transformatie. 17 en 18 november van uur LEARNING LAB 2-daagse training: Digital Learning transformatie 17 en 18 november van 10.00 17.00 uur Training: Digital Learning transformatie Je leert in deze tweedaagse training hoe je jouw organisatie

Nadere informatie

Stichting Freedom in Christ Ministries Nederland. Jaarverslag 2016

Stichting Freedom in Christ Ministries Nederland. Jaarverslag 2016 Stichting Freedom in Christ Ministries Nederland 1-6-2017 Inhoud Inleiding... 2 Achtergrond stichting... 2 Doelstelling van FiCM Nederland... 3 Bestuur en organisatie... 3 Uitgevoerde activiteiten... 4

Nadere informatie

De studenten consultancy op het gebied van social enterprises en non-profits

De studenten consultancy op het gebied van social enterprises en non-profits SOCIAL IMPACT CONSULTING De studenten consultancy op het gebied van social enterprises en non-profits INFORMATIEBROCHURE 2017-2018 WORD STUDENTCONSULTANT BIJ SOLVE UTRECHT! WAT IS SOLVE? Stichting SOLVE

Nadere informatie

EEN VRIJ MENS IS IN STAAT HET GOEDE TE DOEN VOOR DE ANDER

EEN VRIJ MENS IS IN STAAT HET GOEDE TE DOEN VOOR DE ANDER EEN VRIJ MENS IS IN STAAT HET GOEDE TE DOEN VOOR DE ANDER instituut voor mens- & organisatie ontwikkeling Wij werken graag met u aan het succesvol realiseren van lastige veranderingen Opzetten en begeleiden

Nadere informatie

werken & vergaderen op de mooiste locatie van Eindhoven

werken & vergaderen op de mooiste locatie van Eindhoven work%space%for%professionals% werken & vergaderen op de mooiste locatie van Eindhoven Igluu Eindhoven work%space%for%professionals% een bruisende werkomgeving voor professionals met ambitie! professionele

Nadere informatie

Erasmus+ Informatiebijeenkomst. Strategische Partnerschappen Key Action 2. School Exchange Partnerschappen. Utrecht, 22 november 2017

Erasmus+ Informatiebijeenkomst. Strategische Partnerschappen Key Action 2. School Exchange Partnerschappen. Utrecht, 22 november 2017 Erasmus+ Informatiebijeenkomst Strategische Partnerschappen Key Action 2 School Exchange Partnerschappen Utrecht, 22 november 2017 Spelregels tijdens de sessie Geen plenaire vragen in verband met de tijd

Nadere informatie

Y-ADM Meetup 22/11/2018

Y-ADM Meetup 22/11/2018 Y-ADM Meetup 22/11/2018 Jonge high potentials en HR-medewerkers werden uitgenodigd om te brainstormen over Gen-Y-programma s in bedrijven. Na een discussie in kleine groepjes over het Waarom, het Wat en

Nadere informatie

26 SEPTEMBER het grootste KENNIS. Festival VAN NOORD NEDERLAND. suikerunie terrein GRONINGEN EERSTE EDITIE deelnemers POWERED BY

26 SEPTEMBER het grootste KENNIS. Festival VAN NOORD NEDERLAND. suikerunie terrein GRONINGEN EERSTE EDITIE deelnemers POWERED BY 26 SEPTEMBER 2019 VAN NOORD NEDERLAND EDITIE 2 Innovatief organiseren suikerunie terrein GRONINGEN EERSTE EDITIE 1750 deelnemers 13.00-22.00 UUR POWERED BY VAN NEDERLAND SPREKERs oa Kees Klomp en Engbert

Nadere informatie

Wie? Dieter Verspeelt Voorzitter CPW

Wie? Dieter Verspeelt Voorzitter CPW Wie? Waar? Wat? Wie? Dieter Verspeelt Voorzitter CPW Kunstenaar en ondernemer in de artistieke sector. Eerder door toeval in het Cultuurplatform Wondelgem terecht gekomen, maar al snel merkte ik dat het

Nadere informatie

Projecten voor jeugdwerkers

Projecten voor jeugdwerkers Projecten voor jeugdwerkers Projecten voor jeugdwerkers Strategische jeugdpartnerschappen: praktijk delen Strategische jeugdpartnerschappen: innovatie Foto door Johannes De Bruycker Info- en vormingsdag

Nadere informatie

EDITIE NOVEMBER 2018 NIEUWSBRIEF STICHTING FOCUS

EDITIE NOVEMBER 2018 NIEUWSBRIEF STICHTING FOCUS EDITIE NOVEMBER 2018 NIEUWSBRIEF STICHTING FOCUS MIND Vlak voor de zomer organiseerden we de MIND Poëziewedstrijd onder het motto #openup. Er kwamen maar liefst 167 gedichten binnen! De jury heeft alle

Nadere informatie

Foundations of Management (FMA)

Foundations of Management (FMA) Foundations of Management (FMA) 1 Verbreed uw bedrijfskundig inzicht L e a d e r s h i p E n t r e p r e n e u r s h i p S t e w a r d s h i p E fma@nyenrode.nl T 0346 291 200 W www.nyenrode.nl/fma 2 Wat

Nadere informatie

Foundations of Management (FMA)

Foundations of Management (FMA) Foundations of Management (FMA) 1 Verbreed uw bedrijfskundig inzicht L e a d e r s h i p E n t r e p r e n e u r s h i p S t e w a r d s h i p E fma@nyenrode.nl T 0346 291 200 W www.nyenrode.nl/fma 2 Wat

Nadere informatie